Author Topic: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Read 647273 times)

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3480 on: September 13, 2021, 10:44:31 AM »
Ér izgulni...!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.09.13!


BTC, többet vártam/vártunk a mögöttünk hagyott hét történéseitől. Gondolok itt a csütörtökre, habár ott még úgy nézett ki valami sokkal pozitívabb is összejöhet, a pénteki mozgásról ne is beszéljünk annyira negatívra sikeredett.
Viszont ha már így alakult, felvetődött annak a lehetősége, ami nem igazán órás idősíkra való, méghozzá egy Wyckoff fordítási lehetőség! Ez egyelőre még nagyon billegő lehetőség, jelenleg a B fázisban járhatunk, viszont néhány halvány leszúrással visszanéztünk a támasz zónába, tehát az sem kizárt, hogy már átléptünk a C fázisban és keressük az alját!
A vasárnapi hangulathoz igazodva, zöld színnel a felhalmozódás folytatását vázoltam fel, igazodva a wyckoff szisztémához. Azzal hogy visszanéztünk a támasz zónába, wyckoff felé billent a mérleg nyelve, viszont amiért itt sem kerek a történet, az a hétvégi 47k környéki ellenállási zónába történő felnézés hiánya.
Egyértelműen látszik hol nyitottunk új fejezetet, igen azzal 10k-s indokolatlan és idő előtti beszakadással! Ezt az órás idősíkon íródó fejezetet, pozitív wyckoff 53k környékére visszakapaszkodó sikerrel, negatívan 40k alá tovább zuhanó kudarccal foglyuk zárni, csavar ott lehet a történetben, ha a 42k környéki támasz zóna is szerephez jut, például egy C fázison belüli aktívabb negatív lezárással!

4 órás idősík, ha csak félig lesz olyan sikeres az órás wyckoff, mint az itt négyóráson hónapokig követett mozgás, akkor már nagyon jók vagyunk egy 51k környékére történő eljutás tekintetében! De ne siessünk, mert még egyáltalán nem biztos hogy a négyórás mozgással nem érjük el az 59,383$-os szintre kitűzött célunkat, köszönhetően például az órás idősík esetlegesen kirobbanóan sikeres wyckoff fordításnak.
Miután sajnálatos módon kiestünk a kék csatornából, majd bő egy hétig próbálkoztunk a visszajutással, bízva abban hogy a parabolikus mozgás mégiscsak sikerre vezeti a történetet, azonban jött ez a "indokolatlan és idő előtti beszakadás" és elfújta az épület kártyavár lezáró szintjeit. Össze még nem dőlt ez a "kártyavár", az órás lehetőségek kihasználásával visszarakhatóak a hiányzó lapok és ha nagyon jól csináljuk, akkor még további szinteket is felhúzhatóak. 

Napos: tulajdonképpen ugyanez történt kicsibe, mint az ATH szintet "fixáló" történéseket megelőzően!
A harmonikus lehetőség jelzése alapján számítani lehetett valami hasonlóra, de bíztunk abban hogy ezt az 56k-s határig is kitolhatjuk, viszont az is növelte a bizonytalanságot, hogy A és C aljak, illetve egy 3. alj nem igazán segítették a tisztánlátást.
A 0,781-es szint elérés utáni beszakadással, nagy valószínűséggel eljutottunk a minta zárásához, illetve már a korrekciós mozgás remélhetőleg végéhez is, de ezt az utóbbi megállapítást óvatosan kezeljük, mert ha érdemi zónával is alátámasztható aljat keresünk, az minimálisan 42k környéke, maximálisan 36-38k környéke, ezen szintek alatt ér megijedni!
Miután megtaláltuk ezt az aljat és továbbra sem esünk ki a Long szerepből, akkor betámadható az ATH szintet védő ellenállási zóna, amit szerintem elsőre nem viszünk át, de kitűnő akkori támaszt biztosíthat a jelenlegi 53k-s csúcsunk. De egyáltalán nem lehetünk biztosak abban mi történik az előttünk álló a héten, lehet hogy tovább keressük a harmonikus lezárás utáni korrekciós aljat, de az is lehet hogy már megtaláltuk.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: úgy néz ki hogy a bikák kérődző állathoz méltóan, jól megrágják hogy is folytatódjon a történet! A elmúlt heti zuhanásnál, szerencsére csak kicsit bizonytalanodott el a vevői oldal, néhány nagyobb profitrealizálása állhat a bezuhanás mögött. Jelenleg apró léptekkel haladunk, pontosabban inkább egy helyben toporgunk, aminek remélhetőleg csak a türelmetlen továbblépés előtti izgalom az oka!
Shorts oldal történései továbbra is elhanyagolhatóak, türelemmel várják mikor botlanak meg igazán a bikák! Kisebb jelei vannak botlási lehetőségnek, de még néhány fontos támasz zónát át kéne szakítani ahhoz, hogy a vevői oldal vérmérséklete is felpezsdüljön annyira, hogy további kellemetlenséget tudjanak okozni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/2sMiRy9Z/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/56MqT8YG/

Hetes idősík:  itt már jóval letisztultabb és talán egyértelműbb is a történet. Van néhány nem jól kinéző vészjósló előjel, ezeket jó lenne minél hamarabb elhessegetni! Kék előjel a legdurvább, reménykedjünk abban, hogy hasonlóságban semmi köze a 2018 márciusi történésekhez, csupán csak ideiglenes a hasonlóság...
Van itt egy kövér támasz zónánk, amelynek kövér mentőövként kellene működnie, viszont elég rugalmas, de nem igazán passzol a kisebb idősíkok várakozásihoz! Szépség ide vagy oda, a megoldás a lényeg! Vissza kell pattanni ebből a támasz zónából, áttörni a még mindig ideiglenes csökkenő trendvonalat, esetleg erre vissza is tesztelni, majd betámadni az ATH szintet védő ellenállási zónát!


"Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oeLjYxov/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/IPXBOhxG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zFtDGutl/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/lNC6PUnP/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/fCqYv962/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gsFhWMES/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/BwroGpTK/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Jl8NEfzk/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/jkWpDjrn/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/o83yWiKI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3481 on: September 20, 2021, 10:36:16 AM »
Semmi váratlan, semmi pozitív!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.09.20!

BTC, örülnünk kellene a mögöttünk hagyott hét pozitív történései miatt, de egyben szomorúak is vagyunk, az azt megelőző hét történései miatt, illetve amiatt sincs okunk örömre, ahogyan ezt a mostani hetet indítottuk. Az órás idősíkon követett wyckoff lehetőség tekintetében egészen jól álltunk csütörtökig, a pénteki egy helyben toporgás, sőt inkább negatív nézegetés már nem okozott ekkora örömet és ennél a pontnál, még a wyckoff ellenállási zónája is jó támasz zónaként működött. Szombaton felcsillant a remény, új csúcsra is törtünk, azonban ez is csak egy ideiglenes fellángolás volt, a hétfői nyitás után pedig feltettük a negatív koronát.
Jelenlegi állás szerint a wyckoff elbukni látszik, a támasz zónával is tágabb kell nyújtózkodni, de az is teljesen jól látszik, hogy döntő szerepe, valószínűleg a 42k környéki támasz zónának lesz.

4 órás idősík, az itt követed wyckoff lehetőség tekintetében is hasonló magasságban látszik befulladni a történet, mint az órás idősíkon. Mindkét lehetőségnek ugyanaz a 7-ei indokolatlan beszakadás okozhatja a vesztét, illetve ahogy arra a piros enyhén emelkedő csatorna is rámutat, további negatív folytatása is lehet a történetnek.
Egy fordított zászló lehetőség fokozhatja a problémát, tehát ha csökkenő irányba kiesünk a csatornából, akkor a még nagyobb probléma elkerülése érdekében, jól kellene működni a támasz zónáknak, !  Esetleg egy hasonlóan indokolatlan kiugrással válaszolni a 7-ei történésekre!

Napos: a kisebb idősíkok lehetőségei sem túl biztatóak, sajnos ezen a napos kilátások sem javítanak sokat. Ugyanaz a piros csatorna, ugyanaz a csökkenő irányú zászló lehetőség! Azonban, ha indokolatlannak tartjuk a 7-ei bezuhanást, amin sajnos rögtön javítani nem sikerült, de mégis kijavítani szeretnénk a bakit, azt valószínűleg rá kell bízzuk a 42k-s támasz zónára és az abból történő esetleges visszapattanásra.
Az RSI  csík sem segíti a pozitív gondolkodást, mivel, már az utóbbi csúcsunk is eléggé vérszegényre sikeredett, főként ez is oka annak, hogy a kisebb idősíkok wyckoff lehetőségei elbuktak. A 7-ei bezuhanásnak köszönhetően van egy határozottnak látszó aljunk, értelemszerűen egy csúcs lenne a következő lépés, viszont ha a piros csatornára és a fordított zászló lehetőségre tekintünk, akkor inkább egy újabb alsó zónába visszanézés lesz a következő lépés és majd csak ezt követően gondolkodhatunk valamiféle felszaladásban. Ami, ha valóban csak egy felszaladás lesz, akkor annyit is fog érni...
Ha a harmonikus minta utáni korrekciós lehetőségeket nézzük, (fibo 38-61) akkor a minimum elvárás már a múlt héten teljesítve lett, ettől függetlenül, nem kizárt hogy a 42k-s támasz zóna segítségére is szükségünk lesz. Ehhez viszont a jelenleginél jobban össze kellene kapjuk magunkat, mert ahogy most állunk, abból az látszik, hogy a fibo 61 és 38k alatti támasz zóna meglátogatása sem kizárt.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: egyelőre az is biztató, hogy kamu longs megbízásokkal nem pumpálódik a vevői oldal! Ettől függetlenül nem túl fényesek a kilátások, főként úgy nem, hogy hetek óta nem változik a helyzet, ami ha néhány nagyobb profitrealizálása ad lehetőséget, az még egy kisebb lavinát is elindíthat, ismeretlen végeredménnyel.
Short oldalon, továbbra sem láthatunk olyan történéseket, amelyekben az tudnánk leszűrni, hogy a pozitív folytatás tekintetében jogosak az aggodalmak. Ezeket, valószínűleg már csak akkor fogjuk látni, ha az a bizonyos longs oldali profitrealizálási lavina beindult!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/dglvMyLq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/U5WX7f7Z/

Hetes idősík:  hetekben, sőt talán már hónapokban is mérhető, mióta arra figyelmeztetek, hogy itt akár hasonló szituációba is beleszaladhatunk, mint 2018 év elején!
Sok a hasonlóság, szinte ugyanolyan Elliott hullámmal szaladtunk a csúcsra és hasonló ABC korrekcióval folytattuk! Még nincs megerősítve a jelenlegi csökkenő trendvonal, viszont ha 28k alatt megerősítés kap, akkor már elég nagy a gáz, de a jelenlegi hasonlóság sem túl bizalomgerjesztő. Nem kell mellébeszélni, ha 65k alatt pontot tettünk erre a nagyon is pozitív következő fejezetre, akkor bele kell nyugodni abba, hogy a következő fejezet elkezdődött íródni. Illetve nincs új a nap alatt, egy ekkora hypera, tapasztalatok alapján illik 85%-os válasszal élni, de ha megelégszünk a 2017-es csúcs vissza-tesztelésével, az úgy elért 70%, esetleg a 2019-es csúcsig nyújtózkodva 77% sem az elhanyagolható kategória.
Tehát, javítani kell az előttünk álló hetekben, különösen az előttünk álló héten megközelíteni, a 7-ei beszakadás előtti hetes gyertya 51,777$-os nyitószintjét!


"Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/zl0blin3/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/XHZowYAt/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/2oWGjRyO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/q4i3gwZG/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/AIE3wkqa/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/GtT1Qe9s/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/CMAGtJnb/
Napos: https://www.tradingview.com/x/yvuKxEx7/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/6hMAys7C/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/0gLpvfu0/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3482 on: September 27, 2021, 11:45:31 AM »
Az érdemi pozitív lehetőségek, még mindig váratnak magukra!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!
Picike Poloniex körkép 2021.09.27!

BTC, én még nem látom azokat a pozitív jeleket, amelyeket néhány elemző már belelát a chartokba. Az amit én belelátok, az leginkább rengeteg negatív előjel, ezek nagyobb része a kisebb idősíkok ijesztgetési kategóriájába tartoznak, viszont a napos, de leginkább a hetes idősík, már nem a vicces kategória.
Órás idősíkon nagyon is negatívan kezdtük a mögöttünk hagyott hetet, majd a hét második részét egy nagyjából 5k-s pozitív visszakapaszkodással töltöttük. Fibo .618-as szintje alatti megtorpanás, majd dupla csúcs, jól mutatja hogy ez csak egy korrekciós emelkedés volt, ezen felismerés után, pénteken meg is alapoztuk a hétvégi bizonytalan hangulatot!
A bizonytalanság vasárnapra is tartogatott egy pofont, ebből próbálunk jelenleg is felállni, viszont ha nem tévedünk nagyot, akkor célunk a múlt hét pénteki pofon előtti csúcsszint.
Piros színnel láthatunk egy a napos történésekhez igazított ellenállást, amelyet rövidtávú csökkenő trendvonalként is értelmezhetünk. Ha ez a jelenlegi pozitív építkezés, nem tudod efölé nyújtózkodni, tehát a fibo .618, ill. a pénteki csúcsok ismételten megállítják a bikákat, akkor erről a 45k környéki szintről, a múlt hetinél is durvább lefordulás következhet! 


4 órás idősík, még mindig sajnálhatjuk, hogy abban a kék csatornában, Elliott hullámos támogatással, a wyckoff lehetőségnek megfelelően nem sikerült újra megkarcolni a 60k-s szintet. Tehát a piros impulzust is csak akkor nevezhetnénk tökéletesnek, ha sikeres a 60k-s küldetés, majd a jelenlegi negatív szériával, tökéletes abc korrekciós küldetésben mozognánk és erre jónéhány pozitív elképzelés lehetne felépíteni.
Halvány pozitív elképzelés lehet felépíteni arra az esetre, ha a piros ékből kilépést követően, ahogy arra a nyitott fekete Elliott hullám is lehetőséget ad, tehát hogy a 60k-s lehetőséggel mégis élni tudjunk.
Kettő héttel ezelőtt, volt egy piros emelkedő csatorna, amelyből a várakozásnak megfelelően, csökkenő irányba jött a combos folytatás. Egyelőre még nincs megerősítve a zöld emelkedő csatorna, viszont ha megerősítést kap, akkor az hasonló 9-10k negatív előjel lehet, mint a piros csatorna esetében!
A piros ékből akár már most is kiléphetünk, ami lehetőség egy 48k-s szépségtapaszra, majd ha a vevők is úgy gondolják, előkészíthető valamiféle pozitív meglepetés! Ennél sokkal valószínűbb, hogy továbbra is a piros ékben maradunk, tehát ahogy az órás lehetőségeknél is boncolgattuk 45k környékéről lefordulunk, majd jobbik esetben, megerősítjük a zöld csatorna támaszát és lehetőséget biztosítunk a piros ékből történő kilépésre. Ha maradunk az ékben, az nem túl örömteli, főként úgy nem, ha egy eltévedt felszúrással megerősítést kap a zöld csatorna ellenállása, ill. egy 9k-s fordított zászló lehetőség, ami annyit jelent, hogy az ékben 35-36k környékére is visszacsoroghatunk.


Napos: kicsi zavaró lehet a sok infó, viszont mindegyik szükség van ahhoz, hogy eligazodjunk a történések erdejében. Kék/piros színekkel jelölve a csúcsok és az aljak! A harmonikus minta D hullámára felhúzott fekete fibora, a korrekciós szintek meghatározása miatt van szükség, ahol mivel a 38-as szint kevésnek bizonyult, valószínűleg a 61-es szintre történő visszanézésre is szükségünk lehet, megerősítést adva a piros ékben történő további csökkenésnek!
A piros ékből kilépésnek, döntő szerepe lehet az elkövetkezendő hónapok történéseire!
Gyors kilépés esetén, már október elején megkapnánk azt a lehetőséget, hogy a piros, egyenlőre még csak ideiglenes csökkenő trendvonal betámadásra kerülhessen, kihúzva ezzel jónéhány negatív méregfogat és lehetőségét adva arra, hogy a november-december is pozitív hangulatba kerülhessen, sőt még az ATH szint is veszélyben érezhesse magát!
Lassu kilépés, lehetőség a problémák fokozására. Főként akkor, ha csak a 35-36k-s szintre visszanézés utána adódik meg az ékből kilépés lehetősége, ahonnan már egyáltalán nem biztos, hogy újra betámadható az ideiglenes csökkenő trendvonal.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nem rosszak, de nagyon halványak és ingatagok a próbálkozások. Kellenének a pozitív ingerek, különben ez a magasra kúszó kígyó, kénytelen lesz 40k alá ereszkedni, kieresztve a palackból azt a szellemet, amely az eddig magabiztosan tartogatott pozícióikat is megingathatja! Jelenleg egy határozott csökkenésben vagyunk, remélhetőleg csak ideiglenesen a probléma és a mozgóátlagokról ismételten sikerül pozitív fordulatot venni!
Shorts oldalon kicsit megélénkült a hangulat, de még csak nagyon kicsit, egyelőre még csak áldozatra várva, mint keselyűk köröznek a levegőben, tehát a vevői oldalon nem kellene elhullani, a se kisebb, se nagyobb vadaknak!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/dglvMyLq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bmbvyYKP/

Hetes idősík:  egyelőre nagyon szomorú a látvány, egészen addig szomorú is marad, amíg a piros ellenállás alatt, de főként a kék nyíllal is megjelölt 52k-s előző csúcs szint alatt mozgunk! Csökkenő trendben akkor leszünk, ha visszaesünk a zöld nyíllal is megjelölt 28k-s aljunk alá! Tehát egyelőre még a csökkenő trendtől messze vagyunk, de ha most nem vigyázunk, akkor a tempó begyorsulhat és ahogy a májusi példa is mutatja, egy-két hét alatt gyászosra fordítható, a jelenleg még viszonylag nyugodtnak nevezhető hangulat!
Természetesen semmit sem kell temetni, mivel bármikor jöhet egy kóbor Elon Musk tweet post és máris mindenki rányom arra a bizonyos buy gombra!
Benne van a lehetőség, mert ha azt nézzük, hogy a zöld impulzusra már válaszoltunk egy piros ABC korrekciós mozgással, majd ezt követően elég határozott folytatással kapaszkodtunk vissza 52k környékére, aminek a jelenlegi csökkenő irányú mozgás szintén lehet a korrekciója, fibo jelzése alapján még a 38k-s alj sem túlzás. Tehát, akár még úgy is tekinthetünk a jelenlegi negatív mozgásra, hogy egy újabb Elliott lehetőség 2. korrekciós hullámának alját keressük, amit ha megtalálunk és nem vakvágányon mozogva kergetünk hamis délibábot, akkor egy nagyon is pozitív 22-es év vár ránk, 80-100k környéki álomszintekkel.


"Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/N92W0rrC/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/DpDJVGEN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/67l1vjTx/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iSIAQDEa/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/vqAvSRK0/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/bvs2W9aq/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/NAnYw0Cy/
Napos: https://www.tradingview.com/x/yvi0V67H/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/wOUoj9QX/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/9lO3nzWN/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3483 on: October 04, 2021, 11:03:36 AM »
Akár még nagyon jó is lehet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.04!

BTC, az elmúlt heti körképben még hiányoltam a pozitív irányba mutató jeleket, ezekből most már, igaz hogy csak hónapos, hetes, talán napos nézetben, de vannak apróbb jelei, remélhetőleg ezekhez igazodni is tudunk!
Az órás történésekből, messzemenő következtetést most sem lehet levonni, arra viszont jó, hogy megerősítést adjon a long kezdőlépések helyességére.
Amit most kiemelek az egy piros ék, viszont bármennyire is így lenne szabályos a kép, mégis a szaggatott vonallal kiegészített ellenállás illik jobban az ék formához, amelyben még van lehetőségünk 3-4k-s menetelésre, mielőtt ráfordulunk a kötelező korrekciós feladatra!
A háttérben látható piros Elliott hullám számozásnak is ez a lehetőség lenne a jó, ha még maradunk ebben az ékben és a szaggatott vonalas kék ellenállást 53-54k környékén meglátogatjuk, mielőtt korrekciós feladatokba kezdünk.


4 órás idősík, nagyon nagy szerencsénk, hogy a zöld csatornából ilyen határozott a long irányú kilépés, ez azért lehet szerencsés történés, mert ha még mindig a zöld csatornában mozognánk, akkor a mögöttünk hagyott kék ék benyújthatná vissza-tesztre irányuló szándékát, tehát újra vissza kellene térni a 42k-s jelen mozgás szerinti támasz zónába.
Kettő harmonikus minta lehetőséget is láthatunk, egyik jobb mint a másik, legalábbis rövid távon a piros C hullámmal történő 58k környéki felszaladással járnánk a legjobban, viszont ha a mintát zárni is akarjuk, akkor a 34k-s folytatási lehetőség már nem olyan fényes.
Narancs minta 54k-s célba érkezés lehetőségét jelezi, ehhez az órás idősík történései is passzolnának és még annak is megvan a lehetősége, hogy néhány hirtelen felszúró mozdulattal a piros elvárásoknak is megfeleljünk, abban bízva hogy a korrekciónál csak a narancs mintára koncentrálunk.
A még nyitott, kék 5. hullámra váró impulzus lehetőségre is érdemes figyelni, azon belül is a piros Elliott hullámmal történő lekövetésre! Ha itt valóban megtörténik a minta zárása, az tökéletes lehetőség a piros 4. korrekciós hullámnak és ha még abban is szerencsénk van, hogy ezt a korrekciós aljat fibo 38-as szinten találjuk meg, akkor már nagy szerencsétlenség kell ahhoz, hogy ne folytassuk 54k fölött. 


Napos: ha tartjuk azt az irányt, hogy a rövidtávú célunk 54k, akkor csupán annyi történik, hogy visszatérünk a szeptemberi csúcsszintre, sőt azon kicsit át is szaladunk, tehát itt egy ezer dolláros felszúrás is szóba jöhet, amelyet követően kaphatunk egy erős 53-54k-s ellenállási zónát.
Kicsit előrébb gondolkodva, ennek az ellenállásnak egy emelkedő háromszögben is szerepe lehet, amely háromszög, november végi, december eleji ATH szintet meglépő, nagyjából 13k-s kiugrásra is lehetőséget adhat.
Az RSI csíkon, a múlt heti körképben még egy alj lehetőségre számítottam, helyette kaptunk egy csúcsot. Ezt a csúcson mozgást, remélhetőleg az ár 54k-s szintre megérkezéséig nyitva hagyjuk és ha a folytatás az emelkedő háromszög lehetőségnek megfelelően alakul, akkor a következő aljat valahova október végére várhatjuk. De az sem kizárt, ha annyira pozitív lesz hangulat, akkor az alj lehetőség elhal a középső zónában.
Tehát, amit az október eleji ármozgástól várunk, az egy 54-58k-s szintet megcélzó folytatás és annak a megalapozása, hogy még idén újabb ATH szintekre törhessünk! De egy esetleges rózsaszín mámoros ködben se feledkezzünk meg arról, hogy a negatív folytatás lehetősége is felettünk köröz!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: annak ellenére hogy az ár emelkedik, jelenleg kicsit többen vannak a profitrealizálásra játszók, ez némileg érthető, de ha a jelenlegi  árszintnél is sikerül feljebb lépni, akkor nagy valószínűséggel a jelenlegi távozók újra meggyőzhetőek lesznek. Tehát, durván 40k az a vevői szint, ami még a 30k-s árszintre visszaesésnél sem ingott meg, amíg ezt sikerül tartani, addig nagy valószínűséggel a short trendre történő ráfordulástól sem kell tartanunk.
Shorts oldali mozgás sem cáfolja, az utóbbi mondatban leírtakat, továbbra is csendes megfigyelői a történéseknek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/0Obpu0q2/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Q0dmKGU5/


Hetes idősík:  nagyon kellett az előző heti betakaró gyertya, viszont ha már ilyen jól alakult, akkor ennek hasonló folytatásával nyomatékot is adhatnánk!
Örülni lehet, de csak óvatosan, mert ez ilyen hirtelen fellángolások, félrevihetik a történetet, remélhetőleg nem így lesz és ha lesz is megtorpanás, például egy durván le-fel szurkáló Doji gyertyával, azt a következő héten kijavítjuk.


Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé!**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nr6XTm4P/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4bBBt9IT/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/KuJyO8fE/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8dzuEtcB/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/18DEYM29/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/pwdiFIz6/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/MOLtXMn3/
Napos: https://www.tradingview.com/x/yxx1ig9I/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/Xhk1YVJO/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/9Eqxo0U8/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3484 on: October 11, 2021, 11:39:44 AM »
Ennél több kell

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.11!

BTC, ahhoz, hogy durván negatívra forduljon a történet, az eladói nyomásnak jeleit kellene lássuk, illetve a vevői oldalon is ki kellene alakulnia valamilyen profitrealizáló hullámnak! Ennek hiányában, egyelőre marad a pozitív irányú reménykedés.
Az órás idősík, most is csak rövidtávú helyzetmegállapításra alkalmas!
Vasárnap estére kialakult egy emelkedő háromszög forma, nagyjából 2,500$-os long folytatási lehetőséggel. Sajnos az első lendület lukrafutott és a hetes nyitás előtt, még a délután kezdődő kisebb korrekciós mozgásnak megadtuk az ABC formát. De az sem kizárt, hogy a piros támasz érintési hiánya volt a probléma, miután ezt megkapta sokkal életképesebb long mozgás kezdődött.
Tehát, ha a háromszög mélységének megfelelő folytatással számolunk, akkor az 58k-s szintet karcoló várakozásaink lehetnek! Ennél termékenyebb emelkedés, megérkeztetné az árat abban szürke ellenállási zónában, amelyet, ha napos-hetes idősíkokon sikerül magunk mögé utasítani, akkor újra elővehetjük a 100k-s elképzeléseket!
Egy Elliott hullám lehetőséggel is kiegészíthetjük a gondolatmenetet, mivel ez a nem túl combos háromszög, akár a piros 4. korrekciós hullámnak is teret adhatott (ránézésre inkább nem). Tehát ez a háromszögből kiugrási lehetőség, némi nyomatékkal, 60k környékére is feltolhatná az árat, majd hogy a kék Elliott hullám se maradjon lezáratlanul, kisebb ráadással arra is lehetőség adódhat, hogy megkapaszkodjunk a szürke zónában, esetleg valami sokkal pozitívabbra.


4 órás idősík, ezt az idősíkot nézve is jók lehetünk az 58k-s szint elérésre, sőt annál sokkal többre is, feltételezve hogy megérkezik egy kisebb vevői hullám.
Itt is jól látszik, hogy az a bizonyos piros Elliott 4. korrekciós hullám elég csenevész, tehát a 3. hullámon jó eséllyel módosítanunk kell, talán pont az 58k-s szintre, ahonnan 51-52k környékére kellene visszanézni egy elfogadható 4. korrekciós hullámnak.
Nem csak az órás emelkedő háromszögnek, hanem itt 4 órás idősíkon egy harmonikus minta C hullámának is 58k a célszintje és mint látjuk, ha ráfordulnánk a D hullámra, annak elég durva végeredménye lenne. Tehát, mindenképp arra kellene játszunk, hogy a piros 3. hullám 58k fölé nyújtózkodjon, kihúzva a harmonikus minta D hullámának méregfogát!
A volume oszlopok és az emelkedő gyertya mozgások között, kialakult néni negatív előjelű divergencia, ami segítség lehet egy estleges 3. hullám zárása után korrekcióra fordulásnál.


Napos: a múlt heti körképen, piros szaggatott vonallal felvázolt emelkedő háromszög lehetőség, talán szerencsénkre, de nem kapta meg a lehetőséget. Helyette határozottan áttörtük azt a piros ellenállást, amely egy durva lefordulás esetén, akár még a csökkenő trendvonal szerepét is betölthette volna.
Azzal, hogy ilyen határozott az átlépés, illetve hogy átlépés utáni korrekciós visszanézésre sincs szükségünk, esetleg arra hogy a szeptember eleji 52k-s előző csúcsszintünket vissza-teszteljük, majd ezt ugródeszkaként használva új ATH szinte ugorjunk.
Viszont óvatosan ugráljunk,  mert az ellenállási zóna egy veszélyes terület, amelyből bármiféle határozat visszapattanás, amely nem csak az 52k-s szint vissza-tesztelésére irányul, az végzetes lehet a rövidebb távú egy-két hónapos long tervekre. Hosszabb távon, azzal hogy ezen a piros ellenálláson átszaladtunk, arra nagy eséllyel lehetőséget adtunk, ha nem is sikerül a 60k fölötti terveket megvalósítani, de a 40-50-60k széles zónában stabilnak mutatkozzon az ár, ezzel is segítve az altok felzárkózását és az NFT projektek még nagyobb bedurranását! Tehát van hova nyújtózkodni  megvannak a lehetőségek, élni kell velük!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: egyelőre nem úgy néz ki a longs oldali mozgás, mint ahol arra törekednének, hogy az árat minél hamarabb 60k fölé segítség, természetesen egy kisebb lelkes tömeg továbbra is tolja az árat, de ahhoz hogy igazán meginduljon, a profitrealizálással is fel kellene hagyni! Az itteni mozgásból is jól látszik, van igény a korrekcióra, viszont ha eltűnnének a lelkes vásárlók (kicsi rá az esély), akkor már kialakulhatnának izgalmas történések, de még mindig hiányozna az eladói nyomás.
Shorts oldalon kellene nyomást látni, viszont amit itt láthatunk, az minden csak nem nyomás, inkább nevezhetnénk szunyókálásnak, talán enyhe mocorgásnak!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/b53oCibJ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/03CwakrI/


Hetes idősík:  azt a 2018-as kék nyíllal megjelölt méregfogat, úgy néz ki sikerült kihúzni és egy nagyon is pozitív mögöttünk hagyott hetes mozgással, akár még az új ATH szintre törés lehetőségét is megteremteni.
Kettő hete vagyunk benne ebben a határozott emelkedő sorozatban, nagy eséllyel egy 3 pozitív helyett is sikerül a chartra varázsolni és már csak az a kérdés, ez a 3. pozitív hét, elegendő lendületet kap e az ellenállási zónában történő megérkezésre. Esetleg az órás lehetőségekhez igazodva, a zónába lépés előtt megtorpan és egy kisebb korrekciós választ adunk az utóbbi 3 hét történéseire.
Mint már említettem, a piros ellenállásnak nincs, az 52k-s előző csúcsszintnek lehet szüksége vissza-tesztre, ami kielégíthetné a korrekciós igényeket, majd visszazökkenve az augusztusban megkezdett kerékvágásba, jöhetnének azok a bizonyos 100k-s álomszintre irányuló elképzelések. 


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/SILglUwh/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HKvR4wxV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WoxllflW/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/LV3w1hqE/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/dc9vYBE2/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/oejd9TWa/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/igFQlwuv/
Napos: https://www.tradingview.com/x/QhUFf8ji/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/oRpNZfln/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/Sjald7gI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3485 on: October 18, 2021, 11:23:10 AM »
Mindenki pozitív, oké legyen...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.18!

BTC, többet vártam, kicsivel több is lett, de az a több, amellyel az ATH szint fölé léphetnénk, még várattat magára! Alessio Rastani most is jó meglátással rukkolt elő, logaritmikus skálán, 2012-ig visszamenőleg vázolt fel egy Elliott hullám szisztémát, amely szerint egy lezáró 5. szakaszban mozgunk. Lényegében ugyanarról beszél, amire a hónapos idősíkon évek óta ismételgetnek, viszont még hónapos tekintetben is akkora előrehaladás kellene megvalósítani pár hónap alatt, hogy áttoljuk 2022-re azt a bizonyos 5. hullám zárást.
Órás idősíkon egyértelműen long az irány, chartra ránézve se szorul sok magyarázatra, viszont a jóból is megárt a sok, tehát nagy valószínűséggel nemsokára vége a jóvilágnak. Előreláthatólag nem kell megijedni, csak egy a 10-15k-s korrekciós igényt kellene kielégíteni és ha nem tévedek nagyot, a piros színnel felvázolt Elliott hullám elképzeléssel, nagyjából 70k környékére tornázhatjuk a mindenkori legmagasabb árszintet!


4 órás idősík, szerencsénkre a harmonikus lehetőség 58k környékén elbukott, tehát ha minden igaz, semmiféle nagyobb visszaeséstől nem kell tartanunk.
Itt 4 órás idősíkon, már kicsit egyértelműbb az órás idősíkon kicsit megtörő csatornában mozgás! És így már az is egyértelműbb, hogy a múlt heti körképben látható elképzeléstől eltérően, miért kell változtatni a piros Elliott hullám lehetőségen!
Volume és a gyertyamozgások között, továbbra is fennáll a divergencia, ezzel nem valószínű hogy kihúzzuk a piros impulzus zárásáig, viszont abban nagy eséllyel jelzésértékkel bírhat, mikor fordulunk rá a 4. piros korrekciós hullámra. Gondolom egyértelműen látszik, hogy ezt a 4. hullámot, nem ártana a csatornán belül tartani, tehát ha a 64,970$-os ATH szinten fennakadnánk, akkor egy durván 5k-s korrekciós mozgás után, megnézhetnénk mi is a helyzet a 70k-s magasságban!


Napos: ezen az idősíkon már az is látszik, hogy ha csak 70k-s célkitűzéseink lennének, akkor nagyon alábecsüljük a folytatási lehetőségeket. Jobban örülnénk a 32k-s lehetőségnek, ehhez viszont kellene egy ATH szintről történő visszapattanás, megerősítve az ellenkező háromszög lehetőséget, azonban, ennek a lehetőségnek nem kizárt hogy támaszra visszanéző feltételeket is teljesíteni kell, mielőtt élesítheti a 32k-s rakétát.
A júni.24.-szept.06. közötti és a jelenlegi intenzív emelkedő mozgás, tulajdonképpen hasonlít az év eleji történésekre! Ha maradunk ennél a receptnél és valahol itt az ATH szint környékén záródik a jelenlegi intenzív szakasz, esetleg felszaladunk 70k környékére, akkor hasonló támasz zónában gondolkodva, mint volt 42k környéke, most 53k környéke lehet az a zóna, ahonnan lendületet véve, akár a 32k-s lehetőséggel is élhetnénk.
Szerintem, ha a háromszögnek is, a támasz zónának is és a felkínálkozó 32k-s lehetőségnek is megakarunk felelni, akkor a jelenlegi intenzív szakasz, az ATH szint környékén megtörik és egy negatív novemberi időszakra kellene készüljünk.
Ha a háromszöget kihagyjuk a játékból és a február végi történésekhez hasonlóan visszanézünk 53k környékére, akkor már idén lehetőséget kaphatnánk, remélhetőleg sokkal többre, mint abba a kék csatornába belefulladó április környéki történet!
Jó néhány lehetőség mutatkozik a jobbnál is jobb folytatásra, mindenki találgat, mindenki a saját szisztémáját tartja a legjobbnak, aztán történik valami, ami ezt megerősíti vagy cáfolja!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: engem csak egy valami int óvatosságra, a 100k-s idei megvalósíthatósági tervek tekintetében, méghozzá, az itt longs charton látható, erősen profitrealizálásra hasonlító intenzív visszaesés. Természetesen, ennyi legyen a legnagyobb bajunk, mivel közben az ára emelkedik, tehát a pozíciók csak lefölözésre kerülnek és az időközben érkező páciensek, a szintentartáshoz is hozzájárulnak. A pánikhangulat kialakulásának elmaradásához, a csendes shorts oldali történések is hozzájárulnak, remélhetőleg még jó sokáig, semmiféle negatív hangulat fokozásához nem szeretnének hozzájárulni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/29lTTWX5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Y2oHqNtg/

Hetes idősík:  ami biztos, legalábbis nekem egy nagy megerősítés, eltértünk a 2018-as történésektől! A piros ellenállás határozott áttörésével, elvileg kapnunk kellett egy határozott long jelzést. Ha a kék Elliott származást is bevesszük a játékba, akkor egy nagyon is határozott 100k-s árszintre megérkező folytatást kellene lássunk, még a 2022-es év folyamán is!


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/WMpYI5mm/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/f4jyOGqn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VHbOKOZp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/mcRNDdbe/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/TR8jtWFf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/20oOMdNE/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/Rf4iZEI0/
Napos: https://www.tradingview.com/x/xwHAqm8h/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/AxOn784B/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/AxOn784B/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3486 on: October 25, 2021, 11:16:52 AM »
Húzd meg ereszd meg.

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.25!

BTC, nem az a kérdés hogy pozitív vagy negatív a jelenlegi piaci hangulat, mert egyértelműen pozitív, hanem hogy ez a hangulat mire elég? Elég e arra, hogy az a bizonyos 100k-s álomszint elérésre kerüljön, esetleg sikerül még egy utolsó nekifutással 70-80k környékére feltornázni az árat vagy csak arra elég a jelenlegi pozitív hangulat, hogy a jelenlegi szintet még néhány hónapig megtartsuk.
Órás idősíkon egy valamit biztosan tudunk, hogy a piros csatornában, az új ATH szinten zártunk egy impulzust. Következő lépésként erre egy korrekciós választ kell adni, amely arra is válasz lehet, mekkora eséllyel futhatunk neki egy a nagyobb idősíkok igényeit is kielégítő Elliott várakozásnak!
Az egész csatornát felesleges mutatni, a fibo skála segít eligazodni hol is járunk korrekciós tekintetben! Mint látjuk már most 7k-s méretet elérő a kollekció, viszont, mivel a csatornában is méretesre hízott az impulzus, ezért tökéletes ABC hullám elvárásunk csak nagyobb idősíkon lehet. Amit itt látunk, az max. az A hullám kereteibe fér bele, de azzal hogy kiszaladtunk a csatornából, inkább arra számítanék, hogy a B hullámmal max a csatornába kapaszkodásra leszünk képesek.
Annak érdekében hogy táptalaja is legyen az esetleges piros 5. hullámra ráfordulásnak és hogy az ne csak arra legyen képes, hogy átkukkant a jelenlegi ATH szinten, majd köszöni szépen a lehetőséget, szükségem van egy megfelelő támaszra. Természetesen, ha a csatornában maradunk, akkor a fibo 23-as szintre is elegendő lett volna visszanézni, majd nekirugaszkodni egy csenevész piros 5. hullámnak, de ha tényleg egy életképes folytatásra készülünk, ahhoz ez nem elég. Tehát szükségünk lehet egy támasz zónával is megerősített, a fibo 38-as szintet is elérő konkrét ABC hullámmal történő visszanézésre!


4 órás idősík, ezen az idősíkon már az is látszik, milyen brutális ez a piros 3. hullámot részleteire bontott órás kék impulzus, amelynek valószínűleg kicsit konkrétabb korrekciós utóhatásra van szüksége! Minél több megerősítésünk van valami vélhető helyességére, annál biztosabban kezdhetünk el mozogni, gondolkodni a charton.
Sok újat nem teszünk hozzá az órás idősíkon látottakhoz képest, max annyit ha a fibo 38-as szint, illetve a narancs támasz zónában lesz a korrekciós alj és ráadásul mindez a fekete támaszom, ami egy mini trendvonal szerepét is betöltheti, szóval ezek csak megerősíthetik azt a várakozást, hogy még az idén egy 70k fölötti ATH szintet sikerülhet a chartra varázsolni.
Abban az esetben tudnák elképzelni egy idei 100k-s árat, ha azt egy nagyon megtámogatott vevői hullámmal, még ebben a piros 5. hullámban valósítsuk meg!


Napos: túl sok az infó a charton, de szükség van a múlt, a jelen történések és a lehetséges jövő elképzeléseinek felvázolására is! Múlt időben nézzük a januári-februári történéseket, ahol láthattunk két intenzív hullámban megvalósult emelkedést, amelyek félreérthetetlenül hasonlítanak, az augusztus végi, szeptemberi, illetve a most októberi hullámokra! Tehát mivel a jövőbe nem látunk, ezért is hagyatkozunk a múltban már egyszer megvalósult történésekre! "HA" ugyanez történik, mint az év eleji 2. nagyobb hullámot követően, akkor a forgatókönyv is nagy valószínűséggel ugyanez! Azaz a kisebb idősíkokon már megfogalmazódott nagyobb korrekciós igény, az 53k környéki támasz zónában kerülhet kielégítésre. Természetesen arra is megvan az esély, hogy még néhány napig tartjuk ezt a 60k környéki szintet, majd novemberre ráfordulva, hasonló intenzitással mint azt az októberi példa is mutatja, megindulunk bőven 70k feletti magasságokba.
Az RSI mozgás is azt mutatja, hogy akár még elég is lehet ez a 60k környékére történő visszanézés, biztosabbak már csak akkor lehetünk, ha megkezdjük a felfelé történő araszolást. Amíg ez nem történik meg, addig maradjunk annál a gondolatnál, hogy a korrekciós bizonytalanság miatt, az október végi történésekre ráül egy enyhe negatív hangulat.
Illetve, talán egy kicsit az is a negativitás mellett szól, hogy az 50-es mozgóátlagtól is jelentősen eltávolodtunk és ahogy ezt az év eleji példa is mutatja, sikerrel csak akkor járunk, ha ragaszkodunk ehhez a mozgóátlaghoz és a húzd meg ereszd meg taktikát alkalmazza a piac!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: úgy néz ki, mintha visszatértek volna a vevők, ez némileg fedi is a valóságot, de ha ránézünk a longs chartra, azt láthatjuk hogy ez nem egészen olyan mértékű, mint a profitrealizáló távozók száma. Ha a folytatásban azzal számolunk, hogy a korrekciós csökkenésnek még nem vagyunk az alján, akkor a profitrealizálások sem értek még a végére. Tehát egy erős tippeléssel azt mondhatjuk, hogy a piros csatornából, főként a jelenlegi csatorna vissza-tesztre irányuló megerősítésből is kiindulva, 20k környékén kellene megtaláljuk a longs oldali pozíciószámok alját.
Shorts oldal természetesen továbbra is hátradőlve elvan, szerencsére a vezetői oldal sem játszik a kezükre, de már tuti viszket a tenyerük!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/F2HXpLAu/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/xp86Jhp1/

Hetes idősík:  az akár a csökkenő trendvonal szerepét is betölthető piros ellenállás áttörését követően, számíthattunk a 2018-as történésektől eltérő folytatásra, abban viszont már kevesen bíztak, hogy ezzel, de főként ilyen gyorsan, akár egy új ATH szintre is felszaladhat a történet.
Arra egyelőre felesleges készülni, hogy beleszaladunk valami nagyobb negatív szériába, de az ördög sosem alszik, tehát ezt a mögöttünk hagyott hetes új ATH szintre felszúrást, kezeljük a megfelelő óvatossággal!
Annek ellenére hogy nem számolunk durván negatív fordulattal, a kisebb idősíkok jelzései alapján, illetve a felszúrást is a megfelelő óvatossággal kezelve, egy-két hétre megtorpanás következhet a Bitcoin sikertörténetében.


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/bNTeKdEy/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/TmVmS7rw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/BFC6TxQY/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7vaDM8MJ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/nkbEVrdR/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ouWHkKh6/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/6srzrrT9/
Napos: https://www.tradingview.com/x/BEUrtqhY/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/dBbJDqMv/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/flWABJrw/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3487 on: November 01, 2021, 10:59:43 AM »
70k-s gondolatok vagy ráérünk arra még...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.01!

BTC, azzal a várakozással futottunk neki a mögöttünk hagyott hétnek, hogy ha már 67k-ról 58k-ra egy elfogadhatónak tűnő "ABC" hullámmal visszanéztünk, akkor egy hét elég lesz arra, hogy kiderüljön mehetünk e tovább, esetleg a C hullámot, egészen a támasz zónáig vissza kell húzni.
Egyelőre az látszik, hogy mivel a 63k-s árszintre sikerült visszakapaszkodni, illetve határozottan kilépni a zöld csökkenő csatornából, majd egy vállvonal szerepét is betölthető enyhén csökkenő ellenállást is kialakítani, ezáltal kaptunk egy olyan szintet, amely alatt vagy fölött, pozitív/negatív elképzeléseket tudunk megfogalmazni.
Ha az ellenállás, mint váll vonal működik, akkor egy 5k-s minimum emelkedési lehetőséggel lehet számolni. Ennél azonban sokkal többre lenne szükségünk, mivel ahogy a nagyobb idősíkokon is látni fogjuk, itt egy impulzust lezáró 5. hullámot szeretnénk meglovagolni.
Ezt az 5. hullámot, itt órás idősíkon egy Elliott hullámra kellene bontani! Ha azt feltételezzük, hogy az 1. hullám, az 58k-ról 63k-ra történelem elengedéssel behelyettesíthető, majd a 2. korrekciós hullámot láthattuk a mögöttünk hagyott hétvégén, akkor egy impulzív 3. hullámban történő határozott emelkedésnek kellene következnie, amelynek kezdő lökést adhat a vállvonal átszakítása utáni szituáció!


4 órás idősík, tehát, egyelőre óvatosan kezeljük ezt a szituációt, mivel az 58k-s szintről történő visszakapaszkodás dicsérendő, mégis elmaradtunk a B csúcstól, illetve az A hullám, C hullámok mérete is utalhatnak arra, hogy legyünk óvatosak, mert lehetnek itt még korrekciós feladatok, amellyel akár az 53k-s kicsit erősebb támasz zónába is visszanézhetnénk.
Lehet hogy már a piros "vállvonal" átszakítását követően okosabbak leszünk és a lila 3. hullámmal rögtön új ATH szintre szaladunk, majd annak korrekciójával  vissza-tesztelünk a jelenlegi ATH szintre és ezt követően folytatjuk tovább, vélhetően a 75k-s magasságig biztosan.


Napos: az Elliott lehetőségek felvázolását, a még nagyobb káosz elkerülése érdekében, inkább lehagyom erről az idősíkról. A többi infó látszólag fontos, de idővel ezek is kirostálódnak! Például az 53k-s támasz zónába, illetve a parabolikus ívre visszanéző, korrekciót is jelző piros nyíl. Vagy ha mégsem sikerülne megfogni egy esetleges további csökkenést, akkor egy sokkal mélyebben elhelyezkedő parabolikus ív, de van itt egy szaggatott vonalas piros támaszunk is, amely szintén lényegét veszti ha a jelen szituációból sikerült továbblépni!
Egyelőre még az RSI jelzése alapján is óvatosak vagyunk, de egy emelkedő folytatással, a long meggyőződésünk is erősödni fog és ha mindenhez siker is társul, akkor már nagyon jól jártunk, mert bőven új  ATH szinteken mozgunk.
Tehát egyelőre még sötétben tapogatózunk, de mintha halványan világosodna, erre a világosodásra, talán a lila színnel felvázolásra került 3 utas folytatási lehetősége is rávilágít, ami a 2. hullámával 85k, 3 hullámban pedig a kerek 100k-s árszintre is elvihet. Viszont ezzel sem kell elszállni, mert csak arra kerestem lehetőséget, miként juthatunk el a kerek 100k-s álomszintre, illetve ennek 3 utas lehetőségnek van egy szerényebb változata is, amely a 2. hullám célszintjéül a fibo 1.27-es magasságot, azaz a 70k-s szintet célozza meg, majd a 3. hullámban 75k, tehát azt magasságot, amelyet az Elliott hullámokkal is szeretnénk elérni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha jól tippelünk, akkor megállt a profitrealizálási hullám és ha mindenki meggyőződik arról hogy nincs itt semmi probléma, biztosan visszahelyezhetők a milliós/milliárdos pozíciók, akkor annak itt longs charton látványos emelkedés lesz a jele. Ha mégsem így történik, az akár arra is utalhat hogy a korrekciónak még nincs vége, ezért is a nagy bizonytalanság, tehát visszaesést kel lássunk.
Amiért továbbra sem aggódunk nagyobb beszakadások miatt, az a shorts oldali, tulajdonképpeni semmittevés, megerősítést adva annak, hogy tényleg csak profitrealizálások történnek a vevői oldalon, ami enyhe árcsökkenést von magával.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Ehr59NhK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wIQjWlE9/


Hetes idősík:  a 2 héttel ezelőtti, tulajdonképpen majdnem Doji gyertyára, szerencsére egy hasonlóan bizonytalan múlt heti gyertyával sikerült válaszolni, ez egy pozitív jelzést kellene adjon. Tehát, ha csak valamit nagyon nem rontunk el vagy ha valakik nem akarják direkt elrontani, akkor a folytatásban nem az 53k-s mélységre, hanem minimum a 70k-s magasságra kell készüljünk!
Ha csak az Elliott hullámok alapján tippelünk a folytatásra, akkor még nagyon magasan van a teteje, de ezek még csak erős tippelések, bármelyik elhalhat ABC hullámként! Ha azt feltételezzük, hogy jelenleg a kék 3. hullámban araszolunk felfelé, amelyet szintén egy különálló Elliott hullámra lehet bontani(ez lenne a narancs), akkor bőven 100k fölött keresgélhetünk. Viszont ha csak ezt a narancs hullámot nézzük, akkor a 2. korrekciós hullámnak a lehetősége, különösen a 2 héttel ezelőtti felszúrás után, akár már most is adott, de ha igazodunk a piros színnel felvázolásra került óvatos 3 utas lehetőséghez, akkor ez a korrekció megvárhatja a 70k-s szint elérést.
Rengeteg a lehetőség, de az csak utólag derül ki végül melyik volt a nyerő meglátás.


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/hPf1m9qX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8WEMCPmT/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1R6Rw2ad/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Gd5MR8XF/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/4YQ75Z1I/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/oAfTnySH/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/IRbzRysY/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Hpzg3RZo/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/oepEoKFS/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/TFWc9tej/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3488 on: November 08, 2021, 11:25:36 AM »
Kilő most vagy még várakozik egy kicsit.

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.08!

BTC, egész jól haladunk, habár sokkal lassabban, mint azt a piaci hangulat indokolná. De ne legyünk elégedetlenek, már így is túlteljesítettünk minden észszerű elvárást és ezek már csak a jól megérdemelt bónuszok.
Az órás idősíkon látható mozgás követést nem visszük túlzásba, csatornából, csatornába ugrálunk és a nagyobb idősíkok Elliott várakozásaihoz keresgélünk visszaigazolásokat.
Ahhoz képest hogy előzőleg milyen széles csatornákban mozogtunk le-fel, ez a piros csökkenő csatorna elég vékony pipaszurkáló, mégis megállni látszik a helyét.
Én már most berajzoltam egy következő széles long irányú csatornát, lehet hogy feleslegesen és a jelenlegi mozgás, mivel még bőven a zöld csatornán belül tartózkodik, az sem kizárt, hogy az ellenállásról visszapattan és újra előkerül a piros csatorna sokkal szélesebbre húzott csökkenő lehetősége. Amiért mégis működhet, az a még megerősítés nélküli világoskék long csatorna és az Elliott hullámokhoz történő igazodás.
Viszont, ha ezt az Elliott lehetőséget, csak itt órás idősíkon nézegetnénk, annak sok értelme nem volna, de azzal, ahogy azt egy idősíkkal feljebb is látni fogjuk, itt egy nagyobb Elliott lehetőség 5 hullámának történetében vagyunk, amely tekintetben ha jó a gondolkodás, ahhoz a kisebb idősík jelentéktelenebbnek tűnő lehetősége is igazodni fog.


4 órás
idősík, a piros csatornát követő, kitartó hullámmal elérkeztünk meg a jelenlegi ATH szintre. Ezt a szintet kellene most magunk mögött hagyni és egy várhatóan 70k fölötti, egymást követő két újabb ATH szinttel is jelentkezni! Azért kettő, mert az elsővel a lila 3. hullámot zárhatnánk, a következővel pedig már egyszerre 3 impulzust.
Ha már ismételten új ATH szintre szeretnénk törni, azt tegyük lendületesen!
Piros támaszok/ellenállások sorozatát rajzoltam az utóbbi lassan 3 hét oldalazásba hajló, de mégis az emelkedés jeleit mutató mozgásra. Ebben semmi bonyolultságot nem kell keresni, elég egy az óramutató járásával ellentétes gondolkodást elővenni és máris kiderül mire gondol a költő. Tehát a költő arra gondol, hogy itt egy kilövés előtti visszaszámlálás történik, az oldalazó mozgás pedig rámutat arra, hogy accumulation fázisban mozgunk, feltöltjük a készleteket, majd sovány malac tempóban megindulunk felfelé.
Ahogy látjuk a zöld csatornából kilépés és az új ATH szintre lépés egyidőben történhet meg, viszont, ha azt szeretnénk hogy a lendület ne törjön meg rögtön az ATH szint lépését követően, azt a bizonyos ilyenkor szokásos vissza-tesztet, még a kilépés előtt végre kell hajtani. Én arra tippelnék, hogy az ATH szintről, az Április 14-re, illetve a zöld csatorna felezőszintjére visszanézés követően történhet meg ez a tesztelés, amely ha bukik, akkor új ATH szintre lépünk.
Ez a vissza-teszt, attól függően hogy mikor kerül meglépésre, arról is dönt, hogy a lila 3. hullámot a jelenlegi nagyjából  72k környéki, esetleg sokkal feljebbi szinthez kell majd igazítsuk.


Napos: a felső piros nyíllal jelzett 53k környéki támasz zónába visszanézésre, valószínűleg már nem lesz szükség, de még ne kiabáljuk el, mert az előző, illetve a mostani ATH szint által kialakított ellenállási zónából történ esetleges visszapattanás, durva pofont is adhat.
A kék parabolikus ívet, egy esetleges lendületesebb emelkedést követően, valószínűleg a jelenlegi aljakhoz kell igazítani, abban viszont nem lesz segítségünkre, meddig emelkedhet az ár. Tehát, ez csak egy segítség, segít abban hogy a mélyben fortyogó láva nagy eséllyel mikor törhet a felszínre!
Ahogy már a négyórás idősíknál is említettem, nem volna szerencsés, ha az új ATH szintre lépést követően, rögtön megtörne a lendület. Ezért abban bizakodunk, hogy ez a láva még nem tör a felszínre és igazodni fog az előre elképzelt parabolikus ívhez, majd a kitörés igazodik az ATH szintek közötti ellenállási zónához.
Ha tippelni kellene azt mondanám, egy ilyen ideális kitörés, jövő héten vehetné kezdetét, de az is lehet, hogy a kisebb idősíkok jelzéseinek lesz igaza és ez a bizonyos kitörés, órák, 1-2 nap kérdése.
Az RSI csíkon várakozó piros alj, remélhetőleg nem most kerül kihasználásra egy esetleges parabolikus ívre visszanézésnél, hanem majd csak azt követően, hogy megérkeztünk valahova 70k(tipp. 75k), esetleg 80k(tipp. 87k) fölé.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: csorognak a vevők, de nem mondhatni hogy elsietik. Nem is baj hogy nem sietnek, max ott lehet kifogásolnivalót keresni, hogy a lépések eléggé elaprózottak. Itt a longs oldali charton, egy kis lépés, az áremelkedés tekintetében lehet nagyobb is, nem függ össze a kettő, viszont arra egyértelműen rámutat, hogy akik jelenleg tolják az árat, azok még nem az igazán nagy bálnák, nem azok akiktől a 100k-s várakozások tekintetében megkapnánk az igazán hatásos kezdőlökést.
Shorts oldali farvízen evezés, köszöni jól van, élvezi a semmittevést és várják az elkerülhetetlen, remélhetőleg minél tovább elhúzott short trendre történő ráfordulást.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Ehr59NhK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bS5ZBRlP/


Hetes idősík:  az a bizonyos 75 és 87k-s tipp, a piros és lila 3 futás folytatási lehetőség alapján született. Ezek a 3 utas lehetőségek még megerősítésre várnak, tehát arra, hogy az elért 1.27/1.61-es szintek valamelyikéről korrekcióba szaladjunk bele. Ha nem csak egy hetes szinten nyúlfarknyival megnövelt új ATH színt kijelölésében gondolkodunk, akkor a lila lehetőségre kellene ráhajtani.
Mivel az áprilisi ATH szinten egy impulzust is zártunk, majd annak elfogadható mértékű korrekcióját láthattuk, a folytatásban elszabadulhatnak az újabb Elliott hullám elképzelések. Ennek megfelelően a kék 1-2 ott van ahol és mivel itt így egy 3. hullámos impulzív emelkedés lenne az elvárható, amit a mögöttünk hagyott 8 hét egyelőre alátámaszt, viszont ez még kevés, ennek legalább duplájára/triplájára lenne szükség.
És igen, itt a háromutas lehetőség, illetve az Elliott lehetőség üti egymást, de mivel nem vagyunk jósok, abból gazdálkodunk ami a múltban egyszer már megtörtént, így amelyik lehetőség tekintetben több a visszaigazolás, annak sikerében osztozva állhatunk hozzá pozitívan vagy negatívan a folytatáshoz.


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Cifvjelx/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HoDWvfdq/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/s7eR2KKC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/aGixO9dm/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/7bzG6WFk/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gtN02z8K/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/wTTK5Ggz/
Napos: https://www.tradingview.com/x/E88bCkin/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/4yOZX9Ok/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/iSNb8Od6/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3489 on: November 15, 2021, 10:53:58 AM »
A TA, várt és nem várt szépségei

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.15!

BTC, jól kezdtük a mögöttünk hagyott hetet, fel is szaladtunk 68.500$-os szintre, majd belefogtunk egy kisebb korrekciós mozgásba, viszont nem sejtve azt, hogy ez csak egy előkészített bikacsapda és a folytatásban kialakított 69k-s új ATH szintre felszaladás követően, még gyorsabb csökkenő irányú folytatást vesz a történet.
Tehát, ha ez a visszaesés már előző nap elő volt készítve, akkor nagyon ügyes akció volt, főként úgy, hogy az intenzív 6k-s csökkenő szakaszt követő levezető megnyugvás, szépen elhúzódott péntekig. És ezzel össze is foglaltuk a mögöttünk hagyott hét munkával töltött napjait.
A hétvége történéseivel lehetne foglalkozni, de nem érdemes, mivel ha az S kanyart követő elképzeléssel most sem tévedünk nagyot, akkor egy Elliott 1., 2. hullámokkal előkészítettük a 70k fölé történő utazást.
Gondolom egyértelműen látszik, hogy a recept most is lehet ugyanaz mint két héttel ezelőtt, azon viszont nem fogunk bánkódni, ha a múlt hét szerda környéki történéseket átlapozzuk!


4 órás idősík, volt itt ez, az egyre meredekebb pályára álló rakétával megjelenített múlt heti kilövési lehetőség, ami a rakétakilövés előtt besült... Direkt történt vagy valaki segítették a történet ezen irányba alakulását, azt örök homály fogja fedni és talán az se véletlen, hogy az előző támaszra történt a visszanézés. Egy következő és vélhetően az utolsó hasonló akcióhoz, már 70k fölé kellene szaladjunk, ahonnan ha visszafordul a rakétánk, ott már az előző ATH szintek biztosította támasz zónákra lesz szükség! És ha ezek a támasz zónák sem állják meg helyüket, ott talán már az idei 100k-s lehetőségről is le kell mondjuk.
A világoskék csatornára is érdemes figyelni, amelyből a múlt hét pénteki mozgás, csökkenő irányba kivezette az árát, visszatérni pedig azóta sem sikerült és az így kialakított, a csatornába alulról kapaszkodó mozgás, lehet a történet rákfenéje, amelyik boríthatja az előzőleg felvázolt 70k fölé megérkező folytatás lehetőségét.


Napos: abban az esetben, ha a négyórás kitérő utolsó mondatában megfogalmazódott aggodalmak létjogosultságot nyernek, arra talán magyarázat az itt napos charton felvázolt kék csatorna. Ez a kék csatorna, tulajdonképpen arra figyelmeztet, hogy a történet ugyanoda is kifuthat, mint a májusi-áprilisi hasonló csatornában mozgásnál!
Tehát most is volt kettő impulzív emelkedő szakaszunk. júli21-szept 7 és szept29-okt20 között. Igen erre azt is mondhatjuk vannak ilyen véletlenek, de ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a folytatásnak is ugyanoda kell kifutni.
Sárga színnel körberajzoltam azt a májusi negatív irányú mozgást, amire azt is mondhatnánk hasonlít a múltheti mozgásra, viszont ahogy májusban sem, egyelőre még most sem néztünk le a csatorna támaszára. Ez jó hír a 75k-s várakozásaink tekintetében, főként úgy, hogy egy ilyen 75k-s vagy még magasabb szintre megérkezéssel felfelé kilépnénk ebből a vészjósló kék csatornából, borítva az egész májusi-áprilisi történésekhez hasonulást!
Nagyon nem szerencsés módon, de az okt 20-i ATH szintről nem néztünk vissza az 53k magasságában várakozó támasz zónába, valószínűleg ezért sem olyan intenzív a jelenlegi long mozgás, mivel mindenki óvatos és senki sem szeretne beragadni ezekben a magasságokban, főként nem altokkal, amelyek amúgy is kiszolgáltatottak a Bitcoin ármozgásának.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: néha itt elővesszük a hetes chartot, amit én már el is felejtettem, hogy ide is felvázoltam egy Elliott elképzelést. Szeptemberben eltört valami a vevői oldalon és ha megnézzük az ekkori ármozgást, ennél a pontnál elég szépen kapaszkodtam vissza a 30k-s korrekciós mélypontról. Mi lehet a probléma, ezt nem tudjuk, de ha idetenném a napos chart piros csökkenő csatornáját, akkor ott azt látnánk, hogy a csatorna felezőszintjéről, illetve az 50-es mozgóátlagról, mintha jelenleg csökkenő irányba visszapattanás készülődne.
Shorts oldal hetes chartjából, viszont csak a nagy semmit tudjuk meg, továbbra is szabad utat engedve a vevői oldalnak, akik mint látjuk, ezzel lehetőséggel csak nagyon óvatosan élnek.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/KUqRSEro/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/BJGzUEWs/


Hetes idősík:  "az a bizonyos 75 és 87k-s tipp, a piros és lila 3 futás folytatási lehetőség alapján született. Ezek a 3 utas lehetőségek még megerősítésre várnak, tehát arra, hogy az elért 1.27/1.61-es szintek valamelyikéről korrekcióba szaladjunk bele. Ha nem csak egy hetes szinten nyúlfarknyival megnövelt új ATH színt kijelölésében gondolkodunk, akkor a lila lehetőségre kellene ráhajtani."
A lehetőségek tárháza végtelen, ezekből ragadtam ki egy esetleges háromutas lehetőséget, amelynek lehet egy szerényebb 80k-s, illetve egy kicsit bátrabb 100k-s végeredménye. Jósolgatni nem érdemes, viszont ha utólag ennek megfelelően alakul a folytatás, akkor talán némi büszkélkedésre jó lesz...
Ameddig várunk, addig keresgéljünk ezen lehetőséghez visszaigazolásokat! Például, itt vannak ezek a piros csökkenő irányú támaszok/ellenállások. Tulajdonképpen az alsóhoz igazodik a középső és ezen kettő közötti távolságot vetítettük előre, egy lehetséges 3. ellenállási lehetőséghez, de úgy is nézhetjük, hogy itt egy nagyobb csökkenő irányú csatornát vázoltuk fel és ennek a csatornának a felső részében haladunk, az egyelőre még csak elképzelt ellenállás irányába.
Tegyük fel hogy a csatorna ellenállást elérjük, majd egy kicsivel nagyobb korrekcióba kezdünk bele. Mivel csatornában gondolkodunk, egy nagyobb korrekcióval miért ne célozhatnánk meg a csatorna felezőszintjét, ez lenne a kérdőjellel jelölt 43k környéki mélység, ahol még a long trendvonallal is találkozhatnánk. 


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/7afjztRL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dwqgwSlX/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/90opG8Lu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7FGRTRdd/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/lk5QmF2k/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/K9F6WIvZ/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/M9NwHLk3/
Napos: https://www.tradingview.com/x/PLsXwBF4/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/RUVU25fr/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/lay4XFc1/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3490 on: November 22, 2021, 11:24:11 AM »
Aki korán örül...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.22!

BTC, ...az nagyobb valószínűséggel, később jobban szomorkodik, mint azok, akik jobban megfontolták a lépéseiket és nem a médiasodorra hallgattak, ami arról szólt, hogy vegyél, vegyél, úgyis emelkedésnek indul az ár! Egyszer biztos, de a csúcson beszállók, ne várjanak ugyanakkora haszonra, mint azok, akik már az év elején, esetleg a nyári uborkaszezonban meglépték a kötelezőt.
Órás idősíkon, kizárólag csökkenő irányú mozgásról tudunk beszámolni. Ami annyit jelent, hogy a két héttel ezelőtt szerdai 69k-s csúcsot követő hirtelen beszakadásból, csak múlt hét hétfőre sikerült kicsit javítani. Ez első ránézésre sem annak a jele, hogy itt jó hangulatban lévő vevői állapotok uralkodnak!
Ezt a rossznak nevezhető hangulatot, a hétfőtől-szerdáig tartó hétközi mozgás szépen meg is koronázta. Végeredményül kaptunk is egy szépen elnyújtott csökkenő csatornát, illetve nagy valószínűséggel egy csökkenő irányú impulzust, igaz ennek még az 5. lezáró szakaszára várnunk kell. Ha kihasználjuk a csatorna lehetőségeit, akkor a hét első napjaiban további árcsökkenés lehetséges.
Számítani lehetett arra, hogy az előző ATH szintek által kialakított ellenállások sokasága, nem lesz egy könnyen áttörhető feladat. A végeredményt nem kell túlmagyarázni. Jelenleg annyit tudunk, hogy van ez a zöld csökkenő irányú csatorna, illetve egy meg nyitott impulzus, amelynek aljat kellene találni!
Tippünk erre is van!
Méghozzá egy szeptemberi ATH szint (melyet követően kísértetiesen hasonló visszaesés következett, mint a jelenlegi), illetve egy későbbi, kisebb októberi korrekciós alj, tehát az ezek által kialakított támasz zóna. azaz 53k környéke lehet a jelenlegi korrekciós aljunk!


4 órás idősík, hasonló szituációban még örültünk augusztus elején, meg is lett az eredménye, például az órás kitérőnél említett szeptemberi csúccsal. Az akkori siker, a wyckoff szisztémának köszönhetjük, legalábbis ezzel magyaráztam én! Most ismét erre a szisztémára támaszkodva, de sajnos nem ugyanolyan pozitív folytatásra utalnak a jelek, mivel ennek az előjele nagyon is negatív. Viszont, csak annyira negatív, amennyire jelenleg szükségünk van ahhoz, hogy a folytatás, vehetően jövőre még pozitívabb legyen.
De ennyire ne szaladjunk előre, mivel, még egyáltalán nem biztos hogy ez a negatív forgatókönyv valósul meg. Ha jól vázoltam fel a fázisokat, illetve azok nem félrevezető útmutatást adnak, akkor jelenleg az F lezáró fázisban mozgunk, annak is a legdurvább befejező szakasz előtt!
Az sem túl pozitív, hogy a mozgatlak kereszt, egybeesik az F fázisba belépés nagyjáboli időpontjával! A zöld csatorna ellenállásra, illetve az ugyancsak zöld 50-es mozgóátlag pedig abban a tekintetben egy jó jelzés, főként ha sikerülne ezeket határozottan áttörni, mivel ezzel letörnénk a wyckoff méregfogát és visszatérnénk abba a 10k-s oldalazó sávba, amelyben a további új ATH szintre ugrásokat is előkészíthetnénk.


Napos: lehet, sőt biztos, hogy túl sok infó látható ezen a napos chart képen, amire viszont érdemes koncentrálni, az egy szinte tükörszerűen lemásolt, januártól nagyjából márciusig megegyező mozgás a jelenlegivel!
Tehát volt két intenzív emelkedő szakaszunk, amelyet megtört egy szeptemberi egészséges korrekció! Hasonlóan egészséges korrekcióra számítva (ahogy azt a piros csökkenő irányba mutató nyíllal meg is jelöltem), várhattunk az 53k-s támasz zóna környékére egy visszaesést.
A visszaesés jött, csak nem akkora, mint amekkorát vártunk, ettől függetlenül, a folytatásban sikerült felszaladni a jelenlegi ATH szintre.
Ezt a piros nyilat áthelyezhetjük a jelenlegi csökkenő hullámra, a cél, nagy valószínűséggel még mindig ugyanaz a támasz zóna. Az viszont nyitott kérdés, hogy ezt a zónába megérkezést és az utána történő, vélhetően pozitív fordulatot, még itt november végén lerendezzük, tehát nagyjából a kék parabolikus ívről indulunk meg felfelé, vagy áttoljuk decemberre és a piros szaggatott vonallal jelölt támaszról, azaz a jelenlegi long trendvonalról vágunk bele, a vélhetően pozitív folytatásba.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: mintha kezdenénk megkapaszkodni a piros csatornában, pontosabban annak felezőszintjében, ami, a folytatás szempontjából egy pozitív előjel lehet! Ezzel viszont még nem mászunk ki a gödörből, csupán a hangulatnak teszünk jót, de az sem biztos hogy a jelen hangulatnak teszünk jót, főként ha az 53k-s támasz zóna irányába tart az ár, hanem az azt követő pozitív hangulatnak tesszük le az alapköveit!
Short oldalon, ha látni is szeretnénk mi történik, akkor kisebbe idősíkra kell visszalépni, például 4 órásra! Ahol kiderül vannak történések a mélyben, majd ezeknek a lecsengései után minden a helyére kerül. Elég jól látszik hogy a múlt heti árvisszaesést kik is akarták igazán, viszont ez is jól látszik, hogy az utóbbi napok áremelkedése, főként annak köszönhető hogy a macik kicsit hátradőltek. Abban az esetben, ha az ár tényleg 53k irányába tart,  vélhetően itt is aktivitás növekedést fogunk látni és a csúcsot valahova 2k magasságában fogjuk megtalálni, feltételezve azt, hogy nem lesz nagyobb pánik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/d63r89D9/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/PS6QG1L6/


Hetes idősík:  "az a bizonyos 75 és 87k-s tipp, a piros és lila 3 futás folytatási lehetőség alapján született. Ezek a 3 utas lehetőségek még megerősítésre várnak, tehát arra, hogy az elért 1.27/1.61-es szintek valamelyikéről korrekcióba szaladjunk bele. Ha nem csak egy hetes szinten nyúlfarknyival megnövelt új ATH színt kijelölésében gondolkodunk, akkor a lila lehetőségre kellene ráhajtani."
Durva a mögöttünk hagyott hetes gyertya, hasonló történéseknek, ugyanilyen negatív utózöngéje sem szokott elmaradni, azaz számítani lehet arra, még ha nem is ilyen intenzíven, de egy, esetleg két hétig további visszaesésnek leszünk szemtanúi.
Sajnos, a később idősíkok mozgásaiból kiolvasható jelzések, ezt a megállapítást, némileg alá is támasztják! A hetes kitérő elején olvasható idézet, továbbra is megállja a helyét, remélhetőleg jövő héten sem kell máshogy gondoljam!
Nem számítottunk egy 10k-s visszaesésre, főként nem ilyen intenzívre, viszont, ahogy a múlt heti körkép címében is megfogalmazódott, vannak ilyen szépségei a TA-nak... Tehát, csupán a gyertyaformából kiindulva is számítanunk kell negatív folytatásra, ennek a mértéke még kétséges, de bízunk abban, hogy egy 53k környéki aljban kiegyezünk!
Viszont ez a korai korrekcióra fordulás, talán arra is egy jó előjel, ha már idő előtt elvégeztük azt a feladatot, amit a piros 3 utas lehetőséghez igazodva 75k környékről vártunk, tehát hogy egy hasonlóan intenzív emelkedésbe kezdjünk, mint azt augusztusban és októberben már megtapasztalhattuk, azaz decemberben, igazodva a lila 3 utas lehetőséghez, felszaladjunk 85k környékére!


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/lsY4AUK1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/rWsg1W0Z/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/rldoVZQB/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/UjvwudA4/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/lQJoccPt/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Vf0cOGQQ/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/8TCwWXwx/
Napos: https://www.tradingview.com/x/9O8Csbmd/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/ywi9kqUa/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/SO4zKiJm/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1952
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3491 on: November 29, 2021, 10:52:28 AM »
Akár még aljat is foghattunk.

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.29!

BTC, órás idősíkon felesleges nagyon elaprózni, van egy hosszan elnyújtott csökkenő csatornánk, amelyet egy csökkenő irányú impulzussal is próbálunk lekövetni. Ebből a csatornából, múlt hét csütörtökön kiléptünk felfelé, majd ezen kilépést követően, vártunk egy vissza-tesztet a csatornára, ami természetesen nem történt meg és visszatértünk a csatorna felezőszintjére. Ennél a pontnál azt is hihettük, hogy a csökkenés tovább folytatódik a csatorna alja irányába, helyette azonban beállítunk oldalazni.
Van egy szürkével jelzett támasz zónánk, amelyből 40% esélyt adtunk a visszapattanásnak!  Egyelőre csak csipkedjük ezt a zónát, háromszor is beköszöntünk, majd az utóbbi beköszönést követően egy 5k-s long elmozdulás történt. Ebből az elmozdulásból várnánk további pozitív folytatást, lehet hogy nem egyszerre, sőt az sem kizárt, hogy előtte még az 55k környéki barna támasz zónában így visszanézünk.


4 órás idősík, tehát 40%, oké legyen, várjuk a legjobbakat... amiért kétségeim vannak, az továbbra is a wyckoff 40k környékére visszamutató lehetősége!
Egyelőre, pontosabban ebben a pillanatban úgy néz ki hogy bukik a wyckoff szisztéma, de ezt a megállapítást sem kell elsietni, mivel ez a vasárnapi 5k-s ugrás, egyelőre csak a wyckoff oldalazó szakaszának támasz zónájába nézett vissza. Abban az esetben, ha innen visszanézünk az órás idősíkon is megjelenített 55k környéki támasz zónába, majd onnan sikerül újra pozitív útra terelni a mozgást, akkor már kezdhetünk a wyckoff lehetőség bukásáról emlékezni és keresgélni a 69k-s ATH szinttámadás lehetőségét.


Napos: ezzel a múlt heti 53k-s szintre visszanézéssel, most már a kék csatorna is akkorára hízott, mint az áprilisi-májusi időszakban, igaz, ez a mostani csatorna még nagyon is gyerekcipőben jár és szüksége lenne még egy felső megerősítésre! Ha összejön a megerősítés, azzal megint új ATH szintre jutnánk és elérnénk azt a piros, szintén képzeletbeli ellenállást, amelyről szintén nem kizárt hogy egy hosszan tartó csökkenő hullámba torkollik a dolog.
Tehát, egyelőre megvannak az esélye annak, hogy újra pozitív fordulatot vegyen a történet, sőt ha a kék parabolikus ívet is figyelembe vesszük, akkor még annak az esélye is megvan, hogy azt a bizonyos 100k-s álomszintet még decemberben összehozzuk...


BTCUSD Shorts/Longs chartok: megfogalmazódtak szép long elképzelések, ennek jó lenne itt longs oldalon is látni a visszaigazolását. Egyelőre azt látjuk, hogy apró lépésekkel haladunk felfelé, a probléma csak annyi, hogy ezzel nem jutunk messzire, sőt nagyon is fenntartjuk annak a lehetőségét, hogy ismét beleszaladjunk egy saját magunknak adott pofonba.
Shorts oldal meg is érezte a vérszagot, a szunyókálást imitáló macik rögtön akcióba is kezdtek és toltak egy 400%-os ugrást. Ez, ahhoz képest még semmi, amilyen mélyen vártak a lehetőségre, ennél viszont nem kellene több teret engedni nekik a mocorgásra!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5w1Bu7mC/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Km2UwJhv/


Hetes idősík:  a piros és lila háromutas lehetőségek továbbra is versenyben. A napos kitérőnél is felmerült annak a lehetősége, hogy a kék csatorna megerősítési lehetőségével újra 70k irányába folytatódhat a történet, tehát a piros 1.27-es csúcsra el lehetne jutni, ill a lila 1.61 is játékba hozható, ha a szintes napos kitérőnél felvázolt parabolikus ívről nagyobbat sikerül ugrani.
A mögöttünk hagyott hetes gyertya, kitűnő alapja lehet a pozitív fordulatnak, ehhez azonban, az előttünk álló hetet vissza kellene tornázni a 2 héttel ezelőtti 65k-s nyitószinthez minél közelebb, de az ellen sincs kifogásunk, ha a betakarás is összejön.
Ha a kék színű, 1, 2, Elliott hullámkezdemények, a későbbiek folyamán megállják a helyüket és valóban egy 3. impulzív hullámba kezdtünk bele Szeptember végén, akkor a kék hármast, ötös hullámra bontó következő piros Elliot 1. hulláma, a jelenlegi 69k-s ATH szinten pihen, a 2. hullámot pedig ezzel a múlt heti 53k aljjal zártuk. Az esetlegesen ennek megfelelően alakul a folytatásról, egyelőre még csak álmodni lehet, mivel bőven 100k feletti gondolatokat kellene megfogalmazni, de lépésről-lépésre haladva bármi is összehozható.


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Y71TOM4W/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/nQU29yhw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/y6GTwvja/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iPfU6BTu/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/vJHTBlUq/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/fSMzdXUb/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/lUKrwju8/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Wtlb1Gdq/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/4WsklSRG/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/z4ldQzut/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!