Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Szerinted melyik a legjobb kriptovaluta tőzsde 2021-ben?

Összeállitottunk nektek egy Top 6-os listát, amelyben leelemeztük a legnépszerűbb, legnagyobb és legjobb kriptotőzsdéket.

Ezek lettek a legjobbak 2021-ben: Cikk--> A 6 legjobb kriptotőzsde (Crypto Exchange) | Ezek a legjobb kriptovaluta tőzsdék 2021-ben
2
Csúcsok és az aljak!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.05.03!

BTC, a történet mindig ott kezdődik hogy a Bitcoin megpróbál megugrani, ezt a megugrást értsük az április 25-ei 47k-s aljból történő, 58,3k-ra most hétvégén megérkező mozgásra, viszont itt még nem biztos hogy vége a történetnek, ugyanis ezen mozgás határai rajzolhatunk egy éket, amelyben még akár 60k fölé is benézhetünk. A Bitcoin megugrását követik a vezető altok pl. eth, bnb, illetve ennél kicsit óvatosabban a többiek! Tehát ami miatt azt gondolom, hogy a Bitcoin egy nem túl nagy, de mégis észrevehetőbb korrekció előtt áll, azt az állatok felsorakozása  is mutatja!
Órás idősíkon látható az imént már említett "úgymond megugrás", viszont ez a jelző is csak részben igaz, mert amit látunk az egy korrekciós emelkedés, ami a hétvégén megérkezett fibo 0.61-es szintre, ahol mint tudja két lehetőség van, vagy durván visszapattanunk, vagy átsétálunk rajta, de akkor jelentősen tovább is sétálunk!
Tehát az ék, amelyen belül még van lehetőség az E pontba történő felkapaszkodásra, amelynek valószínű az lesz az előjele, hogy a piros támasz kap egy vissza-tesztet, esetleg a kék háromszögből felfelé kilépést követően, annak ellenállására történik egy vissza-teszt, majd ezt követi a háromszög mélységével megegyező nagyjából 3k-s határozott emelkedés!
Habár azt mondtam, hogy fibo 0.61 átlépését követően jelentős továbbsétálást eredményezhet, de ezt is felülírhatja egy alakzat, illetve az esetleges nem túl meggyőző piaci hangulat, amely piaci hangulat, a 47k-s szintre történő visszanézéssel kicsit leült. Azonban nem kell elkeseredni, egyáltalán nem rossz a helyzetünk, sőt nagyon is jó, csak-hát egy nagyon is jó hangulatú továbblépést, elő is kell készíteni, valószínűleg ez történik az utóbbi hetekben!


4 órás idősíkon felmerült az a gondolat, nem-e lehetne egy hasonló 3 utas megoldás kialakítani, mint amivel napos idősíkon is nagyjából belőhető volt a jelenlegi ATH szint.
Ennek a 3 utas mintának, 2. hulláma kicsit alulmaradt a várakozástól, ami normál esetben elérte volna az április havi nyitó szintet, tehát egy tökéletes semleges áprilisi gyertyát kaptunk volna eredményül, ezzel az alatta zárással, a kelleténél kicsit jobban meghízott az áprilisi gyertyánk, de talán még belefér a Doji kategóriába. Tehát, ha elkönyveljük hogy a 2. hullámot zártuk, sőt már a korrekciós válaszával is készen vagyunk, akkor nincs más hátra mint előre, előre a 3. hullám 60k-t elérő küldetésére, ezt azonban inkább az órás idősíkon látható piros ékhez igazítanám!


Bitcoin Futures chart: lényegében résmentesen átléptük a hétvégén, majd az éjszakai pozitív történéseknek köszönhetően pozitív irányba már jelentősen el is távolodtunk. Kivételesen 4 órás idősíkon próbáljuk feldolgozni az utóbbi egy-két hét történéseit, amely hetek, mint látjuk eléggé mozgalmasra sikerültek!
A fő mondanivalót piros színnel láthatjuk, tehát láthatunk egy fordított fej-váll lehetőséget! Ez a lehetőség, segíthet visszakapaszkodni az áprilisi csúcsszintre, illetve útközben bezárás lehetőséget biztosít a 2 héttel ezelőtt kialakult 5k-s rés bezárására!
További lehetőségeken is lehet gondolkodni, de korai, korai mert nem tudja az esetleges ATH szintről történő visszapattanás, csak egy vissza-teszt előkészítés, vagy konkrét áttörési szándék előkészítése, esetleg nagyobb visszapattanás és egy 10k-s emelkedő háromszög szituáció kialakítása!


Napos: csúcsok és az aljak! Az órás idősíkon boncolgatott piros ék, itt is megjelenítésre került, nem véletlenül, mivel ha az RSI csíkra tekintünk, akár még egy csúcs közeli szituációba is lehetünk, amit az ék konkretizálhat!
Ennek nagyon is pozitív hatása lehet a folytatásra, ugyanis ha megnézzük az előző Április elején kialakított ideiglenes csúcsot, amelyet követelt egy kisebb korrekciós visszalépés, majd szépen felszaladunk a következő csúcsra, ami már új ATH szintet eredményezett. Tehát egy hasonlót most is szívesen elfogadnánk, ha ehhez igazítjuk a gondolkodást és figyelembe vesszük a háttérben megjelenítésre került emelkedő kék csatornát, illetve figyelembe vesszük a zöld időzóna lehetséges Május 20-ai csúcsát, akkor a következő ATH szintet 68k környékére tenném!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: most van abban a szituációban a longs oldali mozgás, ami a kékkel jelzett megoldást eredményezheti! Tehát, még a zóna elérésére előtt csinálunk egy kisebb, az előző csúcsra visszanéző korrekciós mozgást, majd lendületesen átszaladunk a zónán! Természetesen ha ezt a mozgást áremelkedés nem követi, akkor kamu megbízáspumpára gyanakodhatunk és idő előtti árvisszaesés lehet az eredménye! Ha a poloniex órás idősíkjára felvázolt lehetőséget nézzük, akkor az ott kék ékből történő nagyjából 3k-s megugrást kellene eredményezzen a zónán átszaladás, a megbízáspumpálás pedig azt jelentené, hogy a 3k-s megoldás már nem fog megtörténni és az ék korrekciós igényét kielégítve, történik egy durván 5k-s visszalépés!
Shorts oldal kilépett a csendes megfigyelő állásból, rá is repültek az akkor már 10k-s korrekciós mozgásban lévő csökkenésre! Nem csak ennek, de ennek is köszönhetően folytattuk tovább a 47k-s mélységbe, majd miután észbe kapott a vevői oldal, a shorts aktivitás rögtön esélyesnek indult, jelenlegi mozgásra tekintve pedig ismét a feladás jelei mutatkoznak! Tehát ha lehetőség adódik, a shorts hiénák azonnal lecsapnak, ezért is kell óvatosan pánikmentesen közlekedni!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/UhwdVnV5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hhlqOxjI/


Hetes idősíkon továbbra is a HyperWave-re koncentrálunk és ha szerencsénk van, akkor a napos elképzelések is ehhez igazodnak, ami annyit kellene  jelentsen, hogy durván 2 hét múlva kellene megérkezzünk az itt is láthatóak kék csatorna ellenállására! A csatornába beérkezési iránynak, segíteni kellene a piros 4. támaszt követő 100k fölé megérkezést, ugyanezt kellene segíteni az emelkedő csatornának is, illetve ha az RSI mozgására nézzünk, ahol már rég emelkedő mozgást kellene lássunk, támogatva a 100k-s várakozásainkat, amit még vagy azért nem teszünk, mert nincs hova sietni és nemcsak 100k van tervben, hanem  jóval azt meghaladó szintek várnak ránk, csak jól titkoljuk. A kék csatornából rögtön ki is léphetünk felfelé, tehát utólagos vissza-tesztre lesz szükségünk, vagy akár vissza is pattanhatunk a csatorna felezőszintjére, még egyszer megtámaszkodva a 3. támaszom, ez esetben a 4. támasz lehetőséget módosítania kell, viszont ha így alakul örömmel megtesszük!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/hHRzeVgZ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/y6Ab2xQn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5YlKdJld/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VqzdHl5j/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/bBD8DF8U/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LfxVfRCa/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/B8qscuXb/
Napos: https://www.tradingview.com/x/eEN0m3WH/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/6j4kxxhL/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/AuDHfR5d/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
3
Vásárhely / Re: Kínál
« Last post by Invite-Shop on May 01, 2021, 06:53:40 PM »
Eladó Corei7-6700K Intel 1151 -es proceszor

Ára: 95.000 Forint

Csak crypto érdekel

postázom is , de csak fizetés után !
4
Vásárhely / Eladó Tracker Listám
« Last post by Invite-Shop on May 01, 2021, 11:49:00 AM »
Eladóak a következő ( Ritka ) Trackerek !

Minden esetben Csak kizárolag Krypto fizetést fogadok el !

A feltüntetett árak megegyezés alapján müködnek !

Az árakat mindenképp elöre kérem , leigazolható vagyok , mert több webhelyen is árulok !

Email cimem: [email protected]


>> HDBits.org Meghivó: € 300 ( Euro )

>> BTN Meghivó: € 350 ( Euro )

>> FSC Meghivó: € 250 ( Euro )

>> SceneHD Meghivó: € 150 ( Euro )

>> PassThePopcorn ( PTP ) Meghivó: € 400 ( Euro )

>> Empornium ( EMP ) Meghivó: € 150 ( Euro )

>> Omgfnzbs ( OMG ) Meghivó: € 150 ( Euro )

>> nCore Meghivó: € 70 ( Euro )

>> TTG .account Jó arányú: € 150 ( Euro )

>> CHDBits Meghivó: € 80 ( Euro )

>> HDSky Meghivó: € 100 ( Euro )

>> NZBS.in Meghivó: € 250 ( Euro )

>> GardenCenterStage.account - Fiók !!! ( GCS ) Ez egy nagyon ritka zenei oldal: € 400 ( Euro )

>> Exigomusic.account - Fiók!!!: € 200 ( Euro )

>> DeepBassNine ( DB9 ) Meghivó ( Nagyon Ritka , Zenei Oldal ): € 400 ( Euro )

>> Blady ( Sinderella ).account - Fiók!!! Jó arányú: € 250 ( Euro )

>> ArtOfMiscdirection ( AOM ).acc Fiók - ( Nagyon Ritka Büvész / Illusztrációs Oldal ): € 1200 ( Euro )

>> MagicTorrents ( MT ) Meghivó ( Nagyon Ritka Bűvész / Illusztrációs Oldal ): € 800 ( Euro )

>> RevolutionTT ( RevTT ) Meghivó: € 200 ( Euro )

>> World-In-HD ( WiHD ) Meghivó ( Nagyon Ritka Filmes Oldal ): € 400 ( Euro )

>> GazelleGames ( GGn ) Meghivó ( Játékok / Számitógépes / Xbox / Ps ): € 150 ( Euro )

>> PixelHD ( PiXHD ).account Fiók!! Jó arányú ( Filmes HD Oldal ): € 200 ( Euro )

>> Torrent-Sydicat Meghivó ( Nagyon Ritka Vegyes Oldal ): € 250  ( Euro )
5
Sziasztok!

Él még ez a topic?

Katás vállalkozásomhoz szeretném elszámolni a bányász jövedelmet ha már fizetem a havi átalányt.

Kértem is egy állásfoglalást a NAV-tól, de semmi konkrétumot nem adtak azzal kapcsolatban, hogy mi volna a módja az elszámolásnak. Gondolok itt most elsősorban a jónéhány oldallal ezelőtti valamelyik felhasználó által bemásolt számviteli bizonylatokat gyüjtő és nyilvántartást vezető módszerre, ami egész barátságos opciónak tűnt. Hogy nekem miért nem ajánlották / mondták ugyanezt, azt nem tudom. Annyit azért elköptek, hogy az általam feltett kérdések zöme egyeztetés alatt áll, szóval talán ezért.

Facebook-on feltettem pár kripto csoportban a kérdést, hogy van-e bárki aki katásként bányászik, de csak kiröhögtek, hogy miért akarom leadózni, elszámolni...

Mondhatni elakadtam és tanácstalan vagyok az üggyel kapcsolatban, ugyanis nem tudom mi a nagyobb rizikó jelenleg: a bevétel elsumákolása vagy vállalni a rizikót, hogy esetleg kijönnek kutakodni utánam a kedves adóellenőrök, mert mondjuk az online számlán leadott bevételek nem stimmelnek az évvégén beadott bevallásommal (mivel a bányászat utána nem adok ki számlát). De lehet, hogy önmagában már az a tény is gyanúra adna okot, hogy ilyen-olyan kriptoplatformokról érkeznének be utalások hozzám.

Túl paranoid lennék? Lehet pont leszarják, nem tudom...

Viszont ha egyetlen mód van rá, hogy elszámoljam egyéb kiadások nélkül akkor viszont miért ne tenném.

Ha esetleg van még itt bárki aki KATA-zva bányászik az írhatna esetleg pár sort, hogy van-e bármi újdonság amiről érdemes tudni. Köszi!

És most jöjjön a válasz amit a NAV-tól kaptam, parancsoljatok:

--------------------
A levél amivel megkerestem Őket:
--------------------

Tisztelt NAV!

Állásfoglalást szeretnék kérni arról, hogy folytathatok-e kriptovaluta-bányászatot KATA-s egyéni vállalkozóként?

Ha igen, mi volna a módja, hogy ezen bevételeket bevezessem az egyéni vállalkozásom bevételei közé?

Számla kiállításra, nem hiszem, hogy sor kerülne mivel nem lehet pontosan tudni, hogy kitől származik a kibányászott kriptovaluta.

Legjobb tudomásom szerint, ezen jövedelmeket számviteli bizonylatok nyilvántartásával elegendő igazolni.

Ha ez valóban így van - kérem erősítsék vagy cáfolják meg - mit kell pontosan tartalmaznia az adott számviteli bizonylatnak?

Illetve van-e bármilyen online adatszolgáltatási kötelezettségem e bizonylatokkal kapcsolatban?

Válaszukat előre is köszönöm!

Egészségben gazdag, jó napot kívánok!

Üdvözlettel,
******

--------------------
Válasz:
--------------------
Tisztelt Ügyfelünk!

 

Hivatalunkhoz érkezett megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk.

 

A hazai hatályos jogszabályok nem szabályozzák külön a kriptovalutákkal (vagy kriptodevizák) kapcsolatos ügyleteket. A kriptovalutáknak a hazai gazdasági életben történő térnyerése azonban szükségessé tenné a kriptovalutákkal kapcsolatos ügyleteknek a jogszabályszintű szabályozását. Erre tekintettel, illetve több adónemet is érintően a kriptovalutákkal bonyolított ügyletek helyes adójogi megítélése kérdésében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Pénzügyminisztérium között egyeztetés van folyamatban.

 

A levelében felvetett kérdések zöme egyeztetés alatt áll, erre figyelemmel a következőkről tudjuk Önt tájékoztatni:

A kriptovalutákkal végzett tevékenységek (virtuális bányászat, kereskedés) nem sorolhatók be egyértelműen a tevékenységek ágazati rendszerébe (TEÁOR’08), ami az adóztatási folyamatokat is befolyásolja, ezért az egyeztetésbe javasoltuk bevonni a Központi Statisztikai Hivatalt is, amely illetékes a tevékenységi besorolásban.

 

A kriptovalutákkal történő bányászatához és/vagy kereskedéshez nem szükséges a vállalkozási forma, ugyanakkor a levelében felvetett kérdések az egyéni vállalkozóként végzett tevékenységre vonatkoznak.

 

Az egyéni vállalkozó a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény (a továbbiakban: Katv.) a kisadózó vállalkozások tételes adójának alanya lehet, ha az állami adóhatóságnak az erre a célra rendszeresített nyomtatványon bejelenti, hogy adókötelezettségeit e törvény II. Fejezet rendelkezései szerint teljesíti.

 

A Katv. 4. § (1)-(4) bekezdései szerint a kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adóalanyiság a választás bejelentését követő hónap első napjával jön létre. Ettől eltérően a tevékenységét év közben kezdő vállalkozás bejelentését az állami adóhatósághoz való bejelentkezéssel egyidejűleg teljesítheti. Ebben az esetben az adóalanyiság a vállalkozás nyilvántartásba vételének napjával jön létre.

Ugyanakkor nem választhatja az adóalanyiságot az a vállalkozás, amely az Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzéke, illetve a TEÁOR 2008 szerint 68.20 Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése besorolású tevékenységből az adóalanyiság választásának évében bevételt szerzett.

 

Tehát a kriptovalutákkal történő kereskedés nem zárja ki a kata választását.

 

A Katv. 2. § 12-13. pontjai alapján a kisadózó vállalkozás bevétele: a kisadózó vállalkozás által a vállalkozási tevékenységével összefüggésben bármely jogcímen és bármely formában mástól megszerzett vagyoni érték, ideértve a tevékenység végzéséhez kapott támogatást és a külföldön is adóköteles bevételt, valamint az az összeg, amelyet az adóalany az általa kibocsátott bizonylat alapján az adóalanyisága megszűnése napjáig még nem szerzett meg azzal, hogy nem bevétel (…)

azzal, hogy a külföldi pénznemben keletkezett bevételét a Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a bevétel megszerzésének időpontjában, – azaz a pénz átvétele vagy a számlán való jóváírás napja időpontjában – irányadó hivatalos devizaárfolyamának, olyan külföldi pénznem esetén, amely nem szerepel az MNB hivatalos devizaárfolyam-lapján, az MNB által közzétett, euróban megadott árfolyam alapulvételével kell forintra átszámítani;

 

Jelezni kívánjuk a Pénzügyminisztériummal történő egyeztetés tárgya az is,

-          hogy a kriptovaluták formájában megszerzett bevétel pénzben, készpénz-helyettesítő fizetési eszközben vagy esetleg nem pénzben megszerzett bevételnek tekinthető-e. Ez esetben milyen árfolyamon kellene átszámítani a megszerzett kriptuvaluta értékét forintra.

-          Illetve amennyiben követelésként kell elszámolni a kriptovaluták megszerzését, akkor a kriptovaluta megszerzett jövedelemnek tekinthető-e, figyelemmel a Katv. pénzforgalmi szemléletére.

 

Itt kívánok utalni arra, hogy a társasági adó és a számviteli elszámolások szempontjából korábban már történt egyeztetés a bitcoinnal kapcsolatban (2015-2016. évben) a Nemzetgazdasági Minisztériummal, amelynek alapján „[…] Tulajdonságából és felhasználási céljából következően a bicoint a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: Szt.) 29. § (8) bekezdése alapján a forgóeszközökön belül, mint vásárolt követelést az egyéb követelések között indokolt kimutatni és ennek megfelelően értékelni. A számviteli kimutatás és értékelés szempontjából e követelést nem lehet devizában fennálló követelésnek tekinteni.

[…]

Tekintettel arra, hogy a bitcoin egy fizetési ígéretet tartalmazó követelés, annak értékesítése során a vásárolt követelés elszámolási szabályait indokolt követni. Az Szt. 84. § (7) bekezdés n) pontja alapján a vásárolt követelés értékesítésekor az eladási ár és a könyv szerinti érték közötti nyereségjellegű különbözet a pénzügyi műveletek egyéb bevételeként, míg a veszteségjellegű különbözet az Szt 85. § (3) bekezdés n) pontja alapján a pénzügyi műveletek egyéb ráfordításaként kell megszüntetni.

 

Az Ún. „bányászat” révén szerzett bitcoin térítés nélkül kapott eszköznek (követelésnek) tekintendő, amelynek a szerzés napján fennálló árfolyamon számított piaci értékét az Szt. 77. § (4) bekezdés c) pontja alapján egyéb bevételként kell elszámolni és az Szt. 45. § (1) bekezdése alapján halasztott bevételként elhatárolni. Az időbeli elhatárolást az Szt. 45. § (2) bekezdése alapján a bitcoin felhasználásakor kell megszüntetni. […]

 

A tájékoztatás csak a bitcoin-ra tért, ki, de az analóg módon alkalmazható más kriptovalutákra is. Ugyanakkor az NGM korábbi állásfoglalása részletesebben nem tért ki arra, hogy az árfolyam meghatározása mikért történjen. Ahogyan ez a magánszemélyek jövedelmének meghatározása szempontjából is releváns kérdés, úgy a gazdálkodóknál is az (figyelemmel arra, hogy a pénzügyi eredmény és értékvesztés elszámolása szempontjából jelentősége van).   

 

Az Európai Bíróság döntésének legjelentősebb megállapítása, hogy a bitcoin létrehozásának és használatának elsődleges célja, hogy fizetésre használják. [EB C-264/14 számú ítélet] A bitcoin fizetőeszköz mivolta a hagyományos devizákétól annyiban tér el, hogy nem a kibocsátóval szembeni követelésen, hanem szerződéses megállapodáson alapul (szerződéses fizetőeszköz). Mindezek alapján a bitcoinnal végzett tranzakciók pénzügyi ügyletnek minősülnek, azonban nem szükségszerű, hogy ezeket pénzügyi intézmények teljesítsék.

Ez utóbbi megállapításnak kettős jelentősége van: egyrészt, pénzügyi ügyletként ÁFA-mentesek a tranzakciók, másrészt a tevékenységet nem kizárólag pénzügyi intézményi besorolással és ahhoz megfelelő engedéllyel rendelkező társaságok végezhetik.

 

Az általános forgalmi adó tekintetében tehát a bitcoin „értékesítése” nem minősül az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) hatálya alá tartozó termékértékesítésnek vagy szolgáltatásnyújtásnak, ezért az Áfa tv. szerinti számlát (nyugtát) sem kell kibocsátania a bitcoint értékesítő személynek.

 

Az említettek természetesen vonatkoznak a további kriptovalutákra is.

 

A fentiekből is látszik, hogy az egyes adózási szabályokat is eltérően kell alkalmazni kriptovaluták tekintetében (Szt.-ben és így a társasági adóban is követelés, általános forgalmi adóban fizetőeszköz).

 

Általánosan elmondható, hogy követni kell az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 77. §-ában meghatározottakat, mely a bizonylatok, könyvvezetés és nyilvántartásra vonatkozó szabályt tartalmazza. E szerint a jogszabályban előírt bizonylatot, könyvet, nyilvántartást - ideértve a gépi adathordozón rögzített elektronikus adatokat, információkat is - úgy kell kiállítani, illetve vezetni, hogy az az adó alapjának, az adó összegének, a mentességnek, a kedvezménynek, a költségvetési támogatás alapjának és összegének, továbbá ezek megfizetésének, illetve igénybevételének megállapítására, ellenőrzésére alkalmas legyen.

 

A könyveket, nyilvántartásokat - ha jogszabály másként nem rendelkezik - úgy kell vezetni, hogy

a) a bennük foglalt feljegyzések e törvény, illetve a Szt. bizonylati rendjére vonatkozó és egyéb jogszabályokban előírt bizonylatokon alapuljanak,

b) adónként és költségvetési támogatásonként folyamatosan, kihagyás nélkül tartalmazzák az adót, illetve költségvetési támogatást meghatározó adatokat és azok bizonylati hivatkozásait,

c) azokból kitűnjék az adott időszakra vonatkozó bevallott adó, illetve támogatás alapja,

d) az adó megfizetésének, a költségvetési támogatás igénybevételének, valamint az alapul szolgáló bizonylatoknak az ellenőrzését lehetővé tegyék.

 

Ettől eltérően a Katv. 12. § (1), (3)-(5) bekezdései szerint az adóalany a kisadózó vállalkozások tételes adójával összefüggő nyilvántartási kötelezettségeit e § szerint teljesíti.

A kisadózó vállalkozás bevételi nyilvántartást vezet, amelyben időrendben, folyamatosan, ellenőrizhető módon nyilvántart és rögzít minden olyan adatot, amely adókötelezettsége teljesítéséhez és a teljesítés ellenőrzéséhez szükséges. A bevételi nyilvántartás legalább a következő adatokat tartalmazza: sorszám; a bizonylat sorszáma; a bevétel összege; a bevétel megszerzésének időpontja.

A nyilvántartásban adatot rögzíteni, módosítani és törölni csak bizonylat alapján lehet. A nyilvántartásban rögzített adatot módosítani vagy törölni csak úgy lehet, hogy az eredeti adat a módosítást, illetve a törlést követően is megállapítható legyen.

A bizonylatot, a nyilvántartást a kiállítás adóévét követő 5. naptári év végéig kell megőrizni. E kötelezettség a bizonylat rontott példányára is vonatkozik.

     

Tájékoztatjuk, hogy a válaszlevél tartalma szakmai véleménynek minősül, kötelező jogi erővel nem bír.

 

Üdvözlettel:

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Központi Irányítás

Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály

--------------------
6
🔥🔥🔥Összeszedtük a lehető legértékesebb információkat a az CEX.io tőzsdéről, de szükségünk van rád is! 🔥🔥🔥
👉 Ha próbáltad már az CEX.io Tőzsdét és van tapasztalatod, arra kérünk, hogy kattints a linkre, a cikk alján pedig értékeld at CEX.io-t(⭐⭐⭐⭐⭐)és oszd meg tapasztalataid, véleményed!            👉Segítsünk a kezdőknek, segítsünk egymásnak!
👉Hajrá magyar kriptoközösség!
👉Katt a linkre és szólj hozzá te is-->CEX.io vélemények, értékelés és összehasonlítás - Ezeket érdemes tudnod
7
🔥🔥🔥Összeszedtük a lehető legértékesebb információkat a az OKEx tőzsdéről, de szükségünk van rád is! 🔥🔥🔥
👉 Ha próbáltad már az OKEx Tőzsdét és van tapasztalatod, arra kérünk, hogy kattints a linkre, a cikk alján pedig értékeld at OKEx-et(⭐⭐⭐⭐⭐)és oszd meg tapasztalataid, véleményed!            👉Segítsünk a kezdőknek, segítsünk egymásnak!
👉Hajrá magyar kriptoközösség!
👉Katt a linkre és szólj hozzá te is-->OKEx vélemények, értékelés és összehasonlítás - Ezeket érdemes tudnod
8
A remélhetőleg sikeres pszichológiai teszt után, jöhet a folytatás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.04.26!

BTC, a tegnap éjfél előtti órákban lefeküdni készülőket, izgalommal tölthette el mit fognak látni másnap reggel, látnak-e egy jó nagy beszakadást, esetleg nyugodtan tértek nyugovóra, bízva egy visszarántásban, nekik volt igazuk! Akiknek igazuk volt, ők nagy valószínűséggel visszagondolhattak a 2017-es bullrun történéseire, ahol hasonló meredek visszarántásból jónéhányat láthattak.
Órás idősíkon, legalábbis utólag meg lehet találni a megfelelő magyarázatot, ami nem más, mint egy 5 hullámos csökkenő mozgás és hát mivel a páratlan hullámok a legaktívabbak, ez negatív irányba kicsit jobban megrángatta a történetet! Kettő mentőövet is eldobtunk (kék csatorna, piros háromszög), a harmadik(zöld) csatornába már nem volt nehéz belekapaszkodni, de hogy még kerekebb legyen a történet, az alját sikerült a hetes nyitáshoz igazítani!
Fekete, emelkedő vonal jelzi a long trendvonalat, ennek visszaszerzésében már szombaton is reménykedtünk, csak hát akkor még a páratlan 5. hullám lehetőséggel nem is számoltunk, illetve ha a zöld csatornát nézzük, annak felső zónájában történő mozgás sem arra utalt, hogy itt lesz még egy intenzívebb csökkenő folytatás.
Tehát, mivel visszaszereztük a long trendet, illetve, próbálnunk átkeveredni egy a napos idősíkon jelentőséggel bíró kék támasz zónán, talán ezt segítendő, megpróbálkozhatunk egy harmonikus mintával!
Ahogy látjuk, ennek a mintának 56,5k környékén kellene kifutni, majd a C hullám emelkedésére egy korrekcióval válaszolni! A korrekció, mint látjuk igazodhat a napos idősík támasz zónájához, illetve egy fibo 0.5-ös korrekciós aljjal a long trendvonalhoz, ami így előre túl tökéletesnek látszik, remélhetőleg utólag is úgy fog látszani!


4 órás idősíkon, csak összefoglalni lehet az órás kitérőnél említett 5 hullámos, lila csatornával kiemelt csökkenő mozgást és itt már az is jól kivehető, hogy az 5. hullám sokkal durvábban is visszaránthatta volna, pl. a február 28-ai 43k-s szintre, ha hetes nyitás előtt több időnk van, lehet meg is teszi, örüljünk hogy nem tette. Nem meglepetés ez a elnyújtott csatornában mozgás, felfelé is egy hasonlóval elérkeztünk, sőt előtte is hasonló lila megoldással érkeztünk meg egy 50k-s korrekciós aljba! Remélhetőleg nem  itt fog megszakadni a sorminta, tehát erre a nagyobb lila csatornára is jön egy zöld válasz, ennek azonban az előző zöldnél is méretesebbnek kell lennie!


Bitcoin Futures chart: a mögöttünk hagyott héten, arra vártunk hogy az előző hétvégén nyitva hagyott méretes szakadékot átlépjük, ahogy látjuk erre még a legminimálisabb kísérlet sem történt meg, sőt egy múlt hét pénteki csökkenéssel, ezt az átugrandó feladatot meg is fejeltük. Ha a poloniex chartra felvázolt 5 hullámos csökkenő mozgást, az 5. hullámban nem egy barátságos módon oldjuk meg, akkor most is egy hasonló 5k-s rés díszítené a chartot és ebből az újabb résből már nem biztos hogy olyan vidáman másznánk kifelé, mint amit a jelen történésekben láthatunk. A most hétvégi 3k-s rés sem kicsi, illetve erről már múlt időben beszélhetünk, tehát a "probléma" villámgyorsan megoldásra került, remélhetőleg egy kisebb korrekciós visszalépés után arra is rágyúrunk, hogy a két héttel ezelőtti 5k-s problémára is megoldást találjunk!


Napos: zöld körrel megjelöltem az előző trendvonal érintést, hasonlóban bíztam még csütörtök magasságában, pénteken már jócskán benéztünk a fekete trendvonal alá, amit a hétvégén meg is fejeltük, majd óriási szerencsével, a hétfői nyitást követően, legalábbis a jelen állás szerint mindenre IS megoldást találtunk.
Itt is látható, a nem túl barátságos csökkenő lila csatorna, azonban ha visszanézünk az előző csökkenésekre, azok sem néztek ki barátságosabban.
A piros emelkedő ékben mozgás, beérkezési irányát figyeltük, figyelmen kívül hagyva a 3 utas mintát, ahol elmaradt a 3. piros ellenállás érintés, tehát itt mindenképp csökkenés várható és ez a csökkenés, negatív értelemben működőképessé teheti az éket!
Előrenézve a folytatásba, ha nem becsapós a jelenlegi intenzív emelkedő mozgás, illetve megfelelően erősnek bizonyul az RSI csíkra berajzolt alj, amelyből lehet hogy kettőre lesz szükségünk, már csak azért is, hogy egy hasonló folytatás következzen, mint ami a január 22-ei két korrekciós aljból is kinőtte magát!
Lehet hogy csak belelátom, de ha megnézzük a zöld hullámokkal jelzett időzónában mozgást, a hullám csúcsainál mindig elértünk egy mélypontot és ezt a mélypontot nagyjából mindig a hónap utolsó hetére időzítettük!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali mozgás, a vártaknak megfelelően közeledik a 40k alatti zónához, ez a közeledés lehetne gyorsabb is, sőt akár már a zóna felett is járhatnánk, csak hát mindenki elóvatoskodtak és ezt a magas labdát a macik le is ütötték! Annak érdekében, hogy több ilyen magas labdát ne adjunk a maciknak, most már nem elég csak megérkezni a zónába, majd egy kisebb kiengedést követően továbblépni, a továbblépést már ebben a hullámban meg kell valósítani és majd csak a zóna fölötti vissza-tesztelési folyamatban megengedett a kiengedés.
Úgymond, a vesztesek nyugalmával várakoztak a macik, de az első adandó alkalommal éltek a lehetőséggel, ami remélhetőleg jó figyelmeztetés azoknak, akik ennek a lehetőségét már kezdték elfelejteni és csak a feljebb, feljebb, még feljebb az irányadó. A hetes nyitást követően, egyenlőre jó a bikák reakciója, ha az erre adandó shorts oldali válasz a meghátrálás, akkor beigazolódhat hogy csak a lehetőségre csaptak le, ha ennél többről van szó, akkor igyekezni fognak elrontani a vevők játékát és még többet kipréselni a korrekciós igény nyújtotta lehetőségből!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/4GZiJFYf/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/lz2hCKLf/


Hetes idősíkon, minimum egy a piros 4. hullámmal lezárásra kerülő HyperWave mozgást szeretnénk látni! Ez még nincs hozzáigazítva, a vártnál, tehát a 3. támasznál mélyebbre szaladt múlt heti történéshez, mégpedig azért nincs, mert amíg nem szerezzük vissza a 3. támaszt, addig sok értelme nincs, egy 4. 100k fölé szaladó hullámon elmélkedni. Tehát roppant egyszerű a feladat, minimum betakarni az előző heti 57,510$-os szinten nyitó maci gyertyát! De ez még csak a minimum feladat, ezt egy következő heti gyertyával be is kell biztosítani, illetve ha igazodunk a kék színnel felvázolt emelkedő kék csatornához (ami hozzájárulhat a HyperWave sikeréhez), annak ellenállását már egy új ATH szinten kellene érinteni, majd a csatorna felezőszintjére történő vissza-tesztet követően felfelé sikerült kitörni! A long trendben mozgás és a volume oszlopok, ill. rsi mozgás között. felfedezhető némi negatív előjelű divergencia, ezen szerencsére a múlt heti gyertyának sem sikerült rontani, de a figyelmeztetés megkaptuk, tehát ideje lesz nekifeküdni a vevői oldalnak, különben hamar a 30k-s mélységben találhatjuk magunkat...


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ufbm2J7d/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/az0yOvTA/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5A2Nxvz7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/miLPNTF2/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/TTTXVAtN/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SbdOwF9U/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/sp7AFPpY/
Napos: https://www.tradingview.com/x/PK3fMzCA/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/UkGGYJdX/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/gWqLIP5x/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
9
Mi is az a Defi?

Az elmúlt pár évben vélhetően mindenki hallott már a defiről, még ha pontosan nem is tudja, hogy mi az. A kriptoipar egyik feltörekvő szektora a decentralizált pénzügy, amely decentralizált hálózatok és nyílt forráskódú programok segítségével ajánlja a hagyományos pénzügyi szolgáltatásokat. Mindezt átláthatóan, anélkül, hogy egy felügyeleti szervezetben kellene megbíznunk.

Összegyűjtöttünk nektek 20 olyan DeFi projektet, amire érdemes lehet figyelni!

Cikk: A Top 20 DeFi projekt 2021-ben, amiket neked is ismerned kellene
10
Az NFT az egyik legújabb trendnek számít a kriptoiparban. Ez nem csoda, a technológia sokak szerint számos területen fog forradalmi változást hozni a digitális tulajdonjogban, és az egész kriptovilágra hatással lesz.

De mi is az az NFT?

Cikkünkből választ kaphattok, illetve arra is, hogy mik azok az alacsony piaci kapitalizációval rendelkező NFT tokenek, amelyeket érdemes lehet jobban szemügyrevenni:

Cikk: A top 10 Low Cap NFT token, amibe érdemes lehet fektetni 2021-ben
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10