Author Topic: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Read 531583 times)

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1923
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3460 on: April 19, 2021, 12:09:42 PM »
Psycho!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.04.19!

BTC, nem kell túlgondolni a szituációt, beleszaladtunk egy nagyobb korrekciós visszalépésbe, ill. nem is olyan nagyba, csak hát ebben a magasságban már a kicsi is nagy, ebből kifolyólag az ijedtség is! Természetesen jobb félni mint megijedni alapon, mindenki elgondolkozhat azon, ha ennél is jobban visszaesnék, biztonságban van-e a remélgetőleges haszon, vagy ha most került valaki pozícióba, rendelkezik e megfelelő stop szinttel, ezt az utóbbi megoldást csak azoknak ajánlom, akik nagyon is tudják mit csinálnak, mert az elkerülhetetlen maci szezon jönni fog és az előző évek tapasztalata alapján legalább 85%-os mértékben magával sodor mindent!
Az **órás idős** egy jó kiállítási darab, lehet nézegetni, a vasárnap hajnali zuhanáson lehet szörnyülködni, a kék csatornából elmulasztott felfelé kilépés miatt lehet szomorkodni, összességében mégis egy a minimális szintet elérő korrekciós visszalépés láthatunk! Volt egy szürke, fogjuk rá támasz zóna 60k környékén, itt még úgy tűnt tartható 60k, viszont a kék csatorna felezőszintjéről történő visszafordulás, az éjszakai baglyokat figyelmeztethette arra, hogy valami durvább visszalépésbe is beleszaladhat a történet.
Tehát, miután vasárnap reggel kiszörnyülködtük magunkat, keresni kellett egy visszamászásra alkalmas létrát, ami kezdetekben egy 4 órás divergencia jelentette, később csatlakozott az órás mozgás is, meg is lett az eredménye, délután rá is álltunk a pozitív pályára! Ezen a pozitív pályán utazunk jelenleg is, habár elég lassan és ez a lassúság rákényszerít arra hogy térjünk le a pozitív pályáról, legalább egy kisebb korrekció erejéig! Ha a piros Fibonacci skálára hagyatkozunk, akkor egy durván 2k-s korrekciós igényünk van! Ha a nagyobb, tehát ez egész negatív mozgást összefogó korrekciós elvárásokat nézzük, akkor sajnos egy 3k széles aknamezőn kell átverekedni magunkat, ebben is különlegesen veszélyes a 60k környéki szürke zóna!


4 órás idősíkon, sajnos volt előjele a negatív folytatási lehetőségnek, méghozzá ha a 3 utas minta 64,9k magasságban célt fog, akkor nagy eséllyel számíthatunk, egy a 3. hullám korrekciós igénye miatt szükséges, akár 60k alá benéző folytatásra, viszont bíztunk is abban, hogy a piros ék támassza megfogja ezt a csökkenő mozgást! Nem fogta meg és utólag már ebben is könnyű okosnak lenni, de ha figyelembe vesszük azt az apróságot, hogy a minta miatt már a piros ellenállástól is elmaradtunk, tehát nagy valószínűséggel az ék támasza sem fog rajtunk segíteni, azért mivel a 3 utas minta irányít, ennek megfelelő korrekcióval kellene számoljunk és ha így nézzük, akkor  csontra megérkeztünk a 0.61-es korrekciós szintre! Tehát van egy durva visszanézésünk, a fekete long trendvonal feletti támasz zónába, amire habár vasárnap hajnalban visszanéztünk, ezáltal itt már nem volna keresnivalónk, viszont ahogy arra az órás idősíkra behúzott divergencia is rávilágít, a kék támasz zónába még visszanézhetünk, illetve az sem kizárt hogy a long trendvonal is érintésre kerül(ennek hetes idősíkon van jelentősége)!


Bitcoin Futures chart:
az előző hetek, viszonylag csendesnek nevezhető egy-két ezres réseivel elég jól elvoltunk, most azonban beleszaladtunk egy nagyobb történetbe, Azt még nem tudjuk, hogy ez mennyivel veszélyesebb mint az előző hetek, illetve hónapok rései utáni szituációk, a kezdeti próbálkozások biztatóak, de nagyon összekel kapjuk magunkat. hogy ezt az elég nagy szakadékot egy hét alatt sikerüljön átugrani! Gyors átugrással, tehát egy-két napos intenzív emelkedéssel, ahogy azt a piros csatorna is mutatja, visszakerülnénk egy olyan szituációba, ahonnan előzőleg is egy 10k-s pozitív folytatási lehetőség kapujában álltunk, csak hát a hétvége betette a kaput, mostanra meg maradt a sajnálkozás.


Napos: a zöld időzóna hullámokkal április 6-ra vártam, a végül április 14-én realizálódott csúcsot, kicsit több lett, de maradhat.
Itt, ugyanazt a piros emelkedő éket láthatjuk, mint a 4 órás idősíkon, amelyből ugyebár azért is várhattunk pozitív kilépést, mivel a szabályossal ellentétes a beérkezés! A sikertelenség oka, ahogy azt már említettem, nagy valószínűséggel a 3 utas minta szabályosnak tűnő végkifejlete, tehát a piros éket tartani csak egy nagyon minimális korrekcióval sikerülhetett volna, de mint látjuk kicsit vastagabban fogott a toll!
Az RSI csíkon megjelölt aljak, csúcsok, illetve ezek párjai a gyertyáknál, különösképpen az-az apróság, hogy nem mentünk a Március 25-ei alj alá és hogy az rsi mozgás gyorsan megérkezni látszik az alsó zónába, de a long trendvonal közelsége miatt, kicsit hosszabb letáborozásra is számítani lehet! Nem kizárt hogy egy hasonló szituációra lesz szükségünk a továbblépéshez, mint a Március elejei mozgás környékén, tehát egy már emelkedésben lévő dupla alj szituációra!
Ha szerencsénk van, akkor a májusi határidőnél már benne leszünk egy következő, új csúcsra törő long történetben, ahol már az időzóna Május 20-ai jelzéséhezés is igazodva, egy újabb jelentősebb ATH szintet rajzolunk a chartra, pl.100k...!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: toljuk-toljuk ezt a 40k alatti zónát remélhetőleg megcélzó hullámot, az utóbbi napokban kicsit kiengedtünk, ennek lehet egyszerű korrekciós oka is, illetve az előző hullám csúcsának úgymond vissza-teszteléssel történő megerősítése. Szerintem jól állunk, főként azért mert tartalommal megtöltött hullámról beszélünk, tehát nem kell félni attól, hogy mindenféle kezelési költség nélkül a megbízások visszavonásra kerülnek, majd az állhullám bedől.
Shorts oldali mozgásra, továbbra is ráhúzható egy gyászkeret, habár ha megnézzük a vasárnapi történéseket, a vérszagra rögtön ugrottak, de gyorsan belátták hogy ez még nem ez a szituáció, ami miatt a macik felfüggesztik téli álmukat. Illetve ez a nagyobb kiugrás, néhány még nagyon bukó egyenleggel rendelkező pozíciót is kiüthetett, ezért is fejeződött meg az ezres szint!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/84okx3C6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/34YfQ5FN/


Hetes: a HyperWave óriáshullámok long irányú mozgását, ugyebár 4db támasz segíti(konkrétabban hullám). Első támasz mindennek az alapja, 2. támasz még egy elnyújtottnak nevezhető, de már erősödő bevezető szakasz, 3. támasszal már jócskán benne vagyunk a dolgok érdemi részében, 4. támaszról pedig jönnek az igazán engedd el a hajam emelkedések! Kék színnel bejelöltem ezeket a támaszokat, viszont a számozás körül vannak némi problémák, de az is lehet hogy nincsenek és a piros színnel felvázolt 4. támaszt már csak belelátni szeretnénk hogy ott lesz, ami annyit jelentene, hogy még egy 80-90k, esetleg 100k alját megkarcoló, úgymond engedd el a hajam lezárást látunk! Majd végül jön egy olyan 5. negatív irányba mutató hullám, ami az elején még korrekciós visszalépésnek mutatja magát, igazából csak előkészíti azt a 7. hullámot, amely magában foglalja a short trendet és legalább 75, de inkább 85%-os értékelvesztéshez vezet!
A vasárnapi durva visszaesésnek köszönhetően. megközelítettük a hármas számmal jelölt támaszt! Ezen  támaszon, utoljára január végén jártunk, majd toltunk egy 100%-os emelkedést, most pedig ennek az emelkedésnek, ha megelégszünk 38%-os minimum korrekciójával, akkor még annak a piros, talán 4. támasznak is lehetőséget adunk vagy legalább annak, hogy még egyszer belevágjunk egy új ATH szintet eredményező végjátékba!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ei0nfXOB/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dI9zGrGv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/XjtDYZQc/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/p9Aq00qv/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/UvpL6GYf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/m9L9zIy5/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/15ARsdRB/
Napos: https://www.tradingview.com/x/YVookyti/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/O8w5o90J/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/2D2luMlp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1923
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3461 on: April 26, 2021, 11:02:49 AM »
A remélhetőleg sikeres pszichológiai teszt után, jöhet a folytatás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.04.26!

BTC, a tegnap éjfél előtti órákban lefeküdni készülőket, izgalommal tölthette el mit fognak látni másnap reggel, látnak-e egy jó nagy beszakadást, esetleg nyugodtan tértek nyugovóra, bízva egy visszarántásban, nekik volt igazuk! Akiknek igazuk volt, ők nagy valószínűséggel visszagondolhattak a 2017-es bullrun történéseire, ahol hasonló meredek visszarántásból jónéhányat láthattak.
Órás idősíkon, legalábbis utólag meg lehet találni a megfelelő magyarázatot, ami nem más, mint egy 5 hullámos csökkenő mozgás és hát mivel a páratlan hullámok a legaktívabbak, ez negatív irányba kicsit jobban megrángatta a történetet! Kettő mentőövet is eldobtunk (kék csatorna, piros háromszög), a harmadik(zöld) csatornába már nem volt nehéz belekapaszkodni, de hogy még kerekebb legyen a történet, az alját sikerült a hetes nyitáshoz igazítani!
Fekete, emelkedő vonal jelzi a long trendvonalat, ennek visszaszerzésében már szombaton is reménykedtünk, csak hát akkor még a páratlan 5. hullám lehetőséggel nem is számoltunk, illetve ha a zöld csatornát nézzük, annak felső zónájában történő mozgás sem arra utalt, hogy itt lesz még egy intenzívebb csökkenő folytatás.
Tehát, mivel visszaszereztük a long trendet, illetve, próbálnunk átkeveredni egy a napos idősíkon jelentőséggel bíró kék támasz zónán, talán ezt segítendő, megpróbálkozhatunk egy harmonikus mintával!
Ahogy látjuk, ennek a mintának 56,5k környékén kellene kifutni, majd a C hullám emelkedésére egy korrekcióval válaszolni! A korrekció, mint látjuk igazodhat a napos idősík támasz zónájához, illetve egy fibo 0.5-ös korrekciós aljjal a long trendvonalhoz, ami így előre túl tökéletesnek látszik, remélhetőleg utólag is úgy fog látszani!


4 órás idősíkon, csak összefoglalni lehet az órás kitérőnél említett 5 hullámos, lila csatornával kiemelt csökkenő mozgást és itt már az is jól kivehető, hogy az 5. hullám sokkal durvábban is visszaránthatta volna, pl. a február 28-ai 43k-s szintre, ha hetes nyitás előtt több időnk van, lehet meg is teszi, örüljünk hogy nem tette. Nem meglepetés ez a elnyújtott csatornában mozgás, felfelé is egy hasonlóval elérkeztünk, sőt előtte is hasonló lila megoldással érkeztünk meg egy 50k-s korrekciós aljba! Remélhetőleg nem  itt fog megszakadni a sorminta, tehát erre a nagyobb lila csatornára is jön egy zöld válasz, ennek azonban az előző zöldnél is méretesebbnek kell lennie!


Bitcoin Futures chart: a mögöttünk hagyott héten, arra vártunk hogy az előző hétvégén nyitva hagyott méretes szakadékot átlépjük, ahogy látjuk erre még a legminimálisabb kísérlet sem történt meg, sőt egy múlt hét pénteki csökkenéssel, ezt az átugrandó feladatot meg is fejeltük. Ha a poloniex chartra felvázolt 5 hullámos csökkenő mozgást, az 5. hullámban nem egy barátságos módon oldjuk meg, akkor most is egy hasonló 5k-s rés díszítené a chartot és ebből az újabb résből már nem biztos hogy olyan vidáman másznánk kifelé, mint amit a jelen történésekben láthatunk. A most hétvégi 3k-s rés sem kicsi, illetve erről már múlt időben beszélhetünk, tehát a "probléma" villámgyorsan megoldásra került, remélhetőleg egy kisebb korrekciós visszalépés után arra is rágyúrunk, hogy a két héttel ezelőtti 5k-s problémára is megoldást találjunk!


Napos: zöld körrel megjelöltem az előző trendvonal érintést, hasonlóban bíztam még csütörtök magasságában, pénteken már jócskán benéztünk a fekete trendvonal alá, amit a hétvégén meg is fejeltük, majd óriási szerencsével, a hétfői nyitást követően, legalábbis a jelen állás szerint mindenre IS megoldást találtunk.
Itt is látható, a nem túl barátságos csökkenő lila csatorna, azonban ha visszanézünk az előző csökkenésekre, azok sem néztek ki barátságosabban.
A piros emelkedő ékben mozgás, beérkezési irányát figyeltük, figyelmen kívül hagyva a 3 utas mintát, ahol elmaradt a 3. piros ellenállás érintés, tehát itt mindenképp csökkenés várható és ez a csökkenés, negatív értelemben működőképessé teheti az éket!
Előrenézve a folytatásba, ha nem becsapós a jelenlegi intenzív emelkedő mozgás, illetve megfelelően erősnek bizonyul az RSI csíkra berajzolt alj, amelyből lehet hogy kettőre lesz szükségünk, már csak azért is, hogy egy hasonló folytatás következzen, mint ami a január 22-ei két korrekciós aljból is kinőtte magát!
Lehet hogy csak belelátom, de ha megnézzük a zöld hullámokkal jelzett időzónában mozgást, a hullám csúcsainál mindig elértünk egy mélypontot és ezt a mélypontot nagyjából mindig a hónap utolsó hetére időzítettük!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali mozgás, a vártaknak megfelelően közeledik a 40k alatti zónához, ez a közeledés lehetne gyorsabb is, sőt akár már a zóna felett is járhatnánk, csak hát mindenki elóvatoskodtak és ezt a magas labdát a macik le is ütötték! Annak érdekében, hogy több ilyen magas labdát ne adjunk a maciknak, most már nem elég csak megérkezni a zónába, majd egy kisebb kiengedést követően továbblépni, a továbblépést már ebben a hullámban meg kell valósítani és majd csak a zóna fölötti vissza-tesztelési folyamatban megengedett a kiengedés.
Úgymond, a vesztesek nyugalmával várakoztak a macik, de az első adandó alkalommal éltek a lehetőséggel, ami remélhetőleg jó figyelmeztetés azoknak, akik ennek a lehetőségét már kezdték elfelejteni és csak a feljebb, feljebb, még feljebb az irányadó. A hetes nyitást követően, egyenlőre jó a bikák reakciója, ha az erre adandó shorts oldali válasz a meghátrálás, akkor beigazolódhat hogy csak a lehetőségre csaptak le, ha ennél többről van szó, akkor igyekezni fognak elrontani a vevők játékát és még többet kipréselni a korrekciós igény nyújtotta lehetőségből!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/4GZiJFYf/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/lz2hCKLf/


Hetes idősíkon, minimum egy a piros 4. hullámmal lezárásra kerülő HyperWave mozgást szeretnénk látni! Ez még nincs hozzáigazítva, a vártnál, tehát a 3. támasznál mélyebbre szaladt múlt heti történéshez, mégpedig azért nincs, mert amíg nem szerezzük vissza a 3. támaszt, addig sok értelme nincs, egy 4. 100k fölé szaladó hullámon elmélkedni. Tehát roppant egyszerű a feladat, minimum betakarni az előző heti 57,510$-os szinten nyitó maci gyertyát! De ez még csak a minimum feladat, ezt egy következő heti gyertyával be is kell biztosítani, illetve ha igazodunk a kék színnel felvázolt emelkedő kék csatornához (ami hozzájárulhat a HyperWave sikeréhez), annak ellenállását már egy új ATH szinten kellene érinteni, majd a csatorna felezőszintjére történő vissza-tesztet követően felfelé sikerült kitörni! A long trendben mozgás és a volume oszlopok, ill. rsi mozgás között. felfedezhető némi negatív előjelű divergencia, ezen szerencsére a múlt heti gyertyának sem sikerült rontani, de a figyelmeztetés megkaptuk, tehát ideje lesz nekifeküdni a vevői oldalnak, különben hamar a 30k-s mélységben találhatjuk magunkat...


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ufbm2J7d/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/az0yOvTA/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5A2Nxvz7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/miLPNTF2/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/TTTXVAtN/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SbdOwF9U/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/sp7AFPpY/
Napos: https://www.tradingview.com/x/PK3fMzCA/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/UkGGYJdX/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/gWqLIP5x/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1923
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3462 on: May 03, 2021, 11:05:19 AM »
Csúcsok és az aljak!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.05.03!

BTC, a történet mindig ott kezdődik hogy a Bitcoin megpróbál megugrani, ezt a megugrást értsük az április 25-ei 47k-s aljból történő, 58,3k-ra most hétvégén megérkező mozgásra, viszont itt még nem biztos hogy vége a történetnek, ugyanis ezen mozgás határai rajzolhatunk egy éket, amelyben még akár 60k fölé is benézhetünk. A Bitcoin megugrását követik a vezető altok pl. eth, bnb, illetve ennél kicsit óvatosabban a többiek! Tehát ami miatt azt gondolom, hogy a Bitcoin egy nem túl nagy, de mégis észrevehetőbb korrekció előtt áll, azt az állatok felsorakozása  is mutatja!
Órás idősíkon látható az imént már említett "úgymond megugrás", viszont ez a jelző is csak részben igaz, mert amit látunk az egy korrekciós emelkedés, ami a hétvégén megérkezett fibo 0.61-es szintre, ahol mint tudja két lehetőség van, vagy durván visszapattanunk, vagy átsétálunk rajta, de akkor jelentősen tovább is sétálunk!
Tehát az ék, amelyen belül még van lehetőség az E pontba történő felkapaszkodásra, amelynek valószínű az lesz az előjele, hogy a piros támasz kap egy vissza-tesztet, esetleg a kék háromszögből felfelé kilépést követően, annak ellenállására történik egy vissza-teszt, majd ezt követi a háromszög mélységével megegyező nagyjából 3k-s határozott emelkedés!
Habár azt mondtam, hogy fibo 0.61 átlépését követően jelentős továbbsétálást eredményezhet, de ezt is felülírhatja egy alakzat, illetve az esetleges nem túl meggyőző piaci hangulat, amely piaci hangulat, a 47k-s szintre történő visszanézéssel kicsit leült. Azonban nem kell elkeseredni, egyáltalán nem rossz a helyzetünk, sőt nagyon is jó, csak-hát egy nagyon is jó hangulatú továbblépést, elő is kell készíteni, valószínűleg ez történik az utóbbi hetekben!


4 órás idősíkon felmerült az a gondolat, nem-e lehetne egy hasonló 3 utas megoldás kialakítani, mint amivel napos idősíkon is nagyjából belőhető volt a jelenlegi ATH szint.
Ennek a 3 utas mintának, 2. hulláma kicsit alulmaradt a várakozástól, ami normál esetben elérte volna az április havi nyitó szintet, tehát egy tökéletes semleges áprilisi gyertyát kaptunk volna eredményül, ezzel az alatta zárással, a kelleténél kicsit jobban meghízott az áprilisi gyertyánk, de talán még belefér a Doji kategóriába. Tehát, ha elkönyveljük hogy a 2. hullámot zártuk, sőt már a korrekciós válaszával is készen vagyunk, akkor nincs más hátra mint előre, előre a 3. hullám 60k-t elérő küldetésére, ezt azonban inkább az órás idősíkon látható piros ékhez igazítanám!


Bitcoin Futures chart: lényegében résmentesen átléptük a hétvégén, majd az éjszakai pozitív történéseknek köszönhetően pozitív irányba már jelentősen el is távolodtunk. Kivételesen 4 órás idősíkon próbáljuk feldolgozni az utóbbi egy-két hét történéseit, amely hetek, mint látjuk eléggé mozgalmasra sikerültek!
A fő mondanivalót piros színnel láthatjuk, tehát láthatunk egy fordított fej-váll lehetőséget! Ez a lehetőség, segíthet visszakapaszkodni az áprilisi csúcsszintre, illetve útközben bezárás lehetőséget biztosít a 2 héttel ezelőtt kialakult 5k-s rés bezárására!
További lehetőségeken is lehet gondolkodni, de korai, korai mert nem tudja az esetleges ATH szintről történő visszapattanás, csak egy vissza-teszt előkészítés, vagy konkrét áttörési szándék előkészítése, esetleg nagyobb visszapattanás és egy 10k-s emelkedő háromszög szituáció kialakítása!


Napos: csúcsok és az aljak! Az órás idősíkon boncolgatott piros ék, itt is megjelenítésre került, nem véletlenül, mivel ha az RSI csíkra tekintünk, akár még egy csúcs közeli szituációba is lehetünk, amit az ék konkretizálhat!
Ennek nagyon is pozitív hatása lehet a folytatásra, ugyanis ha megnézzük az előző Április elején kialakított ideiglenes csúcsot, amelyet követelt egy kisebb korrekciós visszalépés, majd szépen felszaladunk a következő csúcsra, ami már új ATH szintet eredményezett. Tehát egy hasonlót most is szívesen elfogadnánk, ha ehhez igazítjuk a gondolkodást és figyelembe vesszük a háttérben megjelenítésre került emelkedő kék csatornát, illetve figyelembe vesszük a zöld időzóna lehetséges Május 20-ai csúcsát, akkor a következő ATH szintet 68k környékére tenném!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: most van abban a szituációban a longs oldali mozgás, ami a kékkel jelzett megoldást eredményezheti! Tehát, még a zóna elérésére előtt csinálunk egy kisebb, az előző csúcsra visszanéző korrekciós mozgást, majd lendületesen átszaladunk a zónán! Természetesen ha ezt a mozgást áremelkedés nem követi, akkor kamu megbízáspumpára gyanakodhatunk és idő előtti árvisszaesés lehet az eredménye! Ha a poloniex órás idősíkjára felvázolt lehetőséget nézzük, akkor az ott kék ékből történő nagyjából 3k-s megugrást kellene eredményezzen a zónán átszaladás, a megbízáspumpálás pedig azt jelentené, hogy a 3k-s megoldás már nem fog megtörténni és az ék korrekciós igényét kielégítve, történik egy durván 5k-s visszalépés!
Shorts oldal kilépett a csendes megfigyelő állásból, rá is repültek az akkor már 10k-s korrekciós mozgásban lévő csökkenésre! Nem csak ennek, de ennek is köszönhetően folytattuk tovább a 47k-s mélységbe, majd miután észbe kapott a vevői oldal, a shorts aktivitás rögtön esélyesnek indult, jelenlegi mozgásra tekintve pedig ismét a feladás jelei mutatkoznak! Tehát ha lehetőség adódik, a shorts hiénák azonnal lecsapnak, ezért is kell óvatosan pánikmentesen közlekedni!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/UhwdVnV5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hhlqOxjI/


Hetes idősíkon továbbra is a HyperWave-re koncentrálunk és ha szerencsénk van, akkor a napos elképzelések is ehhez igazodnak, ami annyit kellene  jelentsen, hogy durván 2 hét múlva kellene megérkezzünk az itt is láthatóak kék csatorna ellenállására! A csatornába beérkezési iránynak, segíteni kellene a piros 4. támaszt követő 100k fölé megérkezést, ugyanezt kellene segíteni az emelkedő csatornának is, illetve ha az RSI mozgására nézzünk, ahol már rég emelkedő mozgást kellene lássunk, támogatva a 100k-s várakozásainkat, amit még vagy azért nem teszünk, mert nincs hova sietni és nemcsak 100k van tervben, hanem  jóval azt meghaladó szintek várnak ránk, csak jól titkoljuk. A kék csatornából rögtön ki is léphetünk felfelé, tehát utólagos vissza-tesztre lesz szükségünk, vagy akár vissza is pattanhatunk a csatorna felezőszintjére, még egyszer megtámaszkodva a 3. támaszom, ez esetben a 4. támasz lehetőséget módosítania kell, viszont ha így alakul örömmel megtesszük!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/hHRzeVgZ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/y6Ab2xQn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5YlKdJld/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VqzdHl5j/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/bBD8DF8U/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LfxVfRCa/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/B8qscuXb/
Napos: https://www.tradingview.com/x/eEN0m3WH/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/6j4kxxhL/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/AuDHfR5d/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!