Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu
Menu

Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Üzenetek megjelenítése Menu

Üzenetek - lakat

#1
POOL-ok / Re:Új magyar Pool (ZCL, KMD, ZEN, stb..)
január 11, 2018, 10:11:57 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Til Dátum december 05, 2017, 05:42:27 DÉLUTÁN
Nem is tudom vegyesek az érzéseim.Mondom rálépek megnézem az oldalt, de épp nem működik....


Az elején voltak vele fennakadások, de én most már december óta itt bányászok és teljesen pozitívak a tapasztalataim.
Most éppen HUSH-t.
#2
POOL-ok / Re:Új magyar Pool (ZCL, KMD, ZEN, stb..)
december 05, 2017, 04:38:04 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Franky2Ster Dátum december 04, 2017, 07:51:08 DÉLUTÁN
Nem rossz! :)
Engem akkor érdekelne ha lenne XMR vagy ETH lehetőség.


Lesz, először szerintem a [/size]CryptoNight (xmr)

Aztán az Ethash, csak nincs túl sok gép az ismerettségi körben, így nehéz az új poolok indítása. Ha nem jön senki, akkor a Zen poolon is még 2 nap körül van a blokkidő.
ETH poolt meg teljességgel felesleges csinálni, mert kevés géppel soha nem lesz blokk találat..

#3
POOL-ok / Új magyar Pool (ZCL, KMD, ZEN, stb..)
december 04, 2017, 01:42:40 DÉLUTÁN
Sziasztok egy régi jó barátom csinált egy pool-t.
Egyelőre equihash algóval, de tervez ethash és más algókat is.
A poolon bitcoinz , zencash, zclassic, komodo bányák működnek egyelőre. A ZCL-t teszteltük rendesen jönnek a kifizetések, most a ZEN-re álltunk rá, csak a mi gépmennyiségünk kevés ehhez, jelenleg 2,5 nap körül van a blokkidőnk, jól jönne még néhány lelkes bányász, aki besegítene úgy is , hogy nem túl sűrűn jönnek a blokkok.
Ha van rá igény, akkor másik coinok is berakhatóak természetesen.


A bánya elérhetősége:


http://zmine.eebh.hu/
#5
Coin-ok / Re:Bitcoin Gold - Az új reménység?
október 10, 2017, 03:11:02 DÉLUTÁN
Egyelőre SCAM-nak néz ki az eddigi információk alapján.
#6
Én valahogy ennél a Bitcoin Gold-nál nem látom azt, hogy olyan nagy cégek lennének mögötte mint a BCC-nél voltak. Szerintem itt nem lesz akkora hatása a BTC-re ennek, ráadásul más az algoritmus is így a bányászatot sem fogja érdemben befolyásolni.
#7
Sziasztok!
A Komodo-nál a Ledger Nano S walleten elvileg nem működik az 5% reward, ezen kívül van még a Agama beta állapotú wallet és a Swing wallet. Értelmesen leírva sehol nem találtam meg a reward működését és , hogy melyik wallettel megy korrektül. Ha esetleg valaki már kitökölte, hogy lehet begyűjteni az évi 5%-ot, akkor nem telepítgetném feleslegesen a különböző walleteket. ELőre is köszi az infót!
#8
Kriptopénz Bányászás / Re:Fúrási napló
szeptember 03, 2017, 02:11:37 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum szeptember 01, 2017, 07:47:41 DÉLUTÁN
Péntek: (elnézétst előre is de most 10-11 napig nem lesznek naplók mert szabdságon leszek)


Musicról leálltam átmentem DAXX-ra mert musicon a nagyobb pool sem hozta a kellő eredményeket.


Szerintem még praktikus lehet a poolt is odaírni, mivel elég nagy szórás van a poolok között. Ráadásul a DGB a pont olyan hogy 5 különböző algóval lehet bányászni (X11, Srypt, Qubit, stb..).
#9
Idézetet írta: Worlynox Dátum augusztus 22, 2017, 12:31:39 DÉLUTÁN
Próbált esetleg valaki közvetlenül a walletbe bányászni ?
Igen
Teljesen ok, én az ETH-t és ETC-t meg BTC-t is bányásztam közvetlenül ide.

#10
Kriptopénz Bányászás / Re:ASIC miner
augusztus 08, 2017, 09:33:30 DÉLUTÁN
Idézetet írta: evko81 Dátum augusztus 08, 2017, 05:41:01 DÉLUTÁN
Idézetet írta: caps111 Dátum augusztus 08, 2017, 04:22:59 DÉLUTÁN
ok, én erre válaszoltam:
Mert most megszórják a piacot a 15GH/s-es cuccokkal, majd jön a 38gigás verzió is...


Értem. Mondjuk a 38 gigás verzió kissé drága. :)


Hmm... gondolkodóba estem... VEgyek/ne vegyek?


ki veszi meg tőlem, ha leesik nagyon a profit novemberre? :) :)  ;D
Én szívesen megveszem negyed áron

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

#11
Idézetet írta: Jonn Jonzz Dátum augusztus 08, 2017, 10:55:57 DÉLELŐTT
Idézetet írta: lakat Dátum augusztus 08, 2017, 06:34:36 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Jonn Jonzz Dátum augusztus 07, 2017, 05:50:33 DÉLUTÁN
Üdv mindenkinek!

Befektetésen gondolkozok, de nem tudom, hogy mostanában érdemes-e Bitcoint vásárolni. Természetesen nem azonnal, hanem akkor, ha visszaesik az árfolyam és legalább két napig alacsonyan marad.
Két hónapja figyelem a főbb kriptovaluták árfolyamait, a velük kapcsolatos híreket és a grafikonok napi szintű vizslatása helyett a hosszabb távú befektetés mellett döntöttem, de még bizonytalankodok. A hosszabb távú alatt azt értem, hogy kb. 1 hónapra, de legalább addig, amíg újra egy napjainkéhoz hasonló emelkedés nem jön, mikor is eladok, azután megvárom a végét és utána újra vásárolok és várok.
A bizonytalanságom oka az, hogy a kriptovaluták árfolyam történetét összevetettem a következő grafikonnal:
https://tctechcrunch2011.files.wordpress.com/2013/04/bubble-chart.png
A Bitcoin esetében nagyjából havi ciklusokban megfigyelhető ez a görbe és ezek szerint a jelenlegi meredek emelkedést is biztos, hogy egy zuhanás fogja követni, ahogyan Karcsi papa is jósolja (ez úton is köszönöm a napi jelentéseit).
Attól félek, hogy mi lesz, ha ez a mostani visszaesés en bloc meg fog felelni az előbbi linken látható grafikon Blow off phase fázisával és az árfolyam nem fog megállni 2600 magasságában, hanem tovább csökken és beáll majd egy 1000 - 1500-as szintre és jó sokáig nem  is lesz ebben változás. Akkor lesz baj, ha eléri a 2600-at, pár napig itt időzik majd, én azt hiszem, hogy ez az alsó határ, bevásárolok, utána tovább esik 1500-ra.
Tudvalevő, hogy mindegyik kriptovaluta kockázatos befektetésnek, de próbálom kitalálni, hogy mi lesz az év hátralévő részében, vagy akár jövőre, mert érzésem szerint a Bitcoin mindenkori árfolyam-története jelenleg a linkelt grafikon Enthusiasm (lelkesedés) fázisában van és még jelentősen emelkedni fog, hosszú távon. Jól látom?

Ha lehetnének még kérdéseim, akkor kérdeznék, hanem, akkor kérlek, hogy ignoráljátok.
A Bitstampról mi a véleményetek?
A most lezáródó SegWit lock ugye még nem hoz változást a Bitcoinnál, hanem csak az aktiválás, amely még sokára fog megtörténni? Vagy befejeződik most, talán már a héten az egész SegWit művelet és akkor azonnal elérhetők lesznek a gyorsabb Bitcoin utalások is?


Gratulálok az ördögi tervhez :-) Honnan tudod, hogy vissza fog-e esni az árfolyam arra a szintre amit te olcsónak tartasz? Lehet, hogy feldönget 4000-ig majd visszatesztel 3400-ra.... utána meg irány a csillagos ég... te meg így nem veszel.... Honnan tudod, hogy mikor marad alacsonyan 2 napig az árfolyam, ha marad? Mondjuk visszaesik a mostaniról 2800-ra, utána oldalazik, te vidáman bevásárolsz, majd egy nap múlva berúg 2400-ra és ott vergődik neked 2 hónapig.... Szóval, ha ennyire bizonytalan vagy akkor úgy gondolom, hogy nem kéne erőltetned a rövidtávú tradelést... Persze lehet itt kérdezgetni a fórumon , csak soha ne felejtsed el, hogy itt ugyan segíteni próbálnak, de a TE szerszámoddal verik a csalánt. Nekem az 1 hónapos befektetés az rövidtáv, de ebből is látszik, hogy mennyire mások vagyunk.


Az én privát véleményem, hogy az a befektetés, ha leszarod a mostani árfolyamot mivel nem vagy jósnő, így nem tudod úgysem előre, hogy a mostani az most magas vagy alacsony.... majd persze utólag tudni fogod, de akkor már késő.... És most veszel annyit amennyinek a teljes elbukása sem dönt depresszióba, aztán több hónapig-évig nem piszkálod. Amit te írtál az inkább szerintem kereskedés kategória, ahhoz nagyon ott kell lenni szakmailag és főleg pszichésen.
Ezt kerüld el:
https://www.youtube.com/watch?v=ORFhAP6asv4

Ez nem egy ördögi terv volt. Azért kérdeztem, mert nem vagyok benne évek óta, hanem csak két hónapja figyelem az eseményeket. Találgattam az általam olvasott információk és Karcsi papa előrejelzései alapján. Ha a nálam tapasztaltabbaktól olvasok, már az is több a semminél. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy azok, akiknek fontolóra veszem a tanácsait, más f@zával verik a csalánt. Ezzel az erővel a meteorológusok is ezt teszik, vagy hozhatnék erre példának sok egyéb szakmát. Az a lehetőség is eszembe jutott, hogy most már magasan fog maradni az árfolyam. Csak nem írtam le. Ennyire azért nem kell engem hülyének, vagy naivnak nézni. Jól tudom, hogy az emberek többsége veszít. Türelmetlenek, vagy túl sokat kockáztatnak és nem bírják pszichésen.
Az időtartamot minimum 1 hónapra írtam, nem maximum. Elsősorban 1, vagy 2 év. Rövidebb táv csak akkor, ha jónak kínálkozó lehetőséget látnék, amiről kiderülhet, hogy mégsem volt olyan jó, tudom jól, hogy ez is előfordulhat, mert nem vagyok naiv.
Az sem biztos, hogy befektetek. Ahogy abban sem vagyok biztos, hogy a Bitcoin virágzásának korszaka tovább tart még egy évnél. Lehet, hogy tényleg lufi és két év múlva már tényleg csak egy pizzát vehetsz majd egy Bitcoinért, ahogy a szkeptikusok jósolják. Vagy az is lehet, hogy két év múlva már 10 000 dolláros árfolyama lesz, vagy magasabb.
2011-ben hallottam először a kriptovalutákról, de nem vettem komolyan. Később elővettem a témát, 2013-ban olvastam a kiszámoló blogon egy postot a Bitcoinról, a szerző azt írta, hogy ez egy lufi és elég racionális érveket hozott fel amellett, hogy ez is csak egy lufi. Akkoriban ez meggyőzött arról, hogy ne foglalkozzak vele. A Bitcoin azóta is él és virul, az árfolyama újabb és újabb rekordokat dönt meg, ahogy a többi kriptovalutáé. Ez nem jelenti azt, hogy nem egy lufi, az is lehet, hogy csak tovább fújódik. Vagy nem lufi és évről évre nőni fog az árfolyama. Arra voltam kíváncsi, hogy erről itt kinek mi a véleménye. Érvekkel, ellenérvekkel, ellenérzések nélkül. Ez a topic erre van.
Ha meg szabad kérdezni; te kereskedsz, hosszú távra befektetsz, vagy csak bányászol?

u.i.: A videó jó volt :) Humoros, de leírja a lélektanát is a kereskedésnek. Akik bányásznak, ugyanígy szurkolhatnak az árfolyamok növekedéseinek, nem csak a kereskedők. Legalábbis megpróbáltam beleképzelni magamat a helyükbe. Bányászaton is gondolkoztam, sokat olvastam, nézem CK Vegán bányász (vagy most már Kriptopénz Info) csatornáját, számolgattam, de ebbe még többet kellene befektetni és ugyanúgy kockázatosnak találtam, mint a kereskedést, vagy a befektetést. Magasak a videokártya árak, sok pénzt kellene beletenni, itt is megvan az árfolyam kockázat, vagy ha lufi az egész és kipukkan mielőtt visszahozná az árát a sok hardver, leesnek a kártya árak és még kiszállni is fájdalmas lesz. De mi van, ha évekig működőképes lesz az a bányászati modell, amit CK Vegán is követ? Erről is érdekelne a véleményetek.
Nem nyerészkedő típus vagyok, nem pörög dollárjel a retinámon, mint a rajzfilmekben, egy passzív bevételi forrást keresek, amely ki tudna egészíteni egy kis vállalkozást. Az olyan időszakokban, amikor a vállalkozás egy ideig csak viszi a pénzt, mert egy hosszabb projekten dolgozok (szoftvereket fejlesztek üzleti területre).
Az a célom, hogy békésen, jóindulatúan beszélgessünk a kriptopénz témáról. Van-e jövője, ha van, akkor merre tart?
Elnézést a világ leghosszabb utóiratáért :)


Elnézést, ha félreérthető voltam. Eszemben sincs hülyének nézni. Csak arra akartam célozni, hogy ha tanácsot kérsz akkor fogsz is kapni, ebben biztos vagyok... Csak azért ne bízz senkiben mert a jövőt senki nem tudja, kezelj fenntartással minden véleményt és csak annyival fektess be amitől nem depressziózól be ha bebukod, mivel azért feltehetően eléggé kezdő vagy a leírtak alapján.
#12
Idézetet írta: Jonn Jonzz Dátum augusztus 07, 2017, 05:50:33 DÉLUTÁN
Üdv mindenkinek!

Befektetésen gondolkozok, de nem tudom, hogy mostanában érdemes-e Bitcoint vásárolni. Természetesen nem azonnal, hanem akkor, ha visszaesik az árfolyam és legalább két napig alacsonyan marad.
Két hónapja figyelem a főbb kriptovaluták árfolyamait, a velük kapcsolatos híreket és a grafikonok napi szintű vizslatása helyett a hosszabb távú befektetés mellett döntöttem, de még bizonytalankodok. A hosszabb távú alatt azt értem, hogy kb. 1 hónapra, de legalább addig, amíg újra egy napjainkéhoz hasonló emelkedés nem jön, mikor is eladok, azután megvárom a végét és utána újra vásárolok és várok.
A bizonytalanságom oka az, hogy a kriptovaluták árfolyam történetét összevetettem a következő grafikonnal:
https://tctechcrunch2011.files.wordpress.com/2013/04/bubble-chart.png
A Bitcoin esetében nagyjából havi ciklusokban megfigyelhető ez a görbe és ezek szerint a jelenlegi meredek emelkedést is biztos, hogy egy zuhanás fogja követni, ahogyan Karcsi papa is jósolja (ez úton is köszönöm a napi jelentéseit).
Attól félek, hogy mi lesz, ha ez a mostani visszaesés en bloc meg fog felelni az előbbi linken látható grafikon Blow off phase fázisával és az árfolyam nem fog megállni 2600 magasságában, hanem tovább csökken és beáll majd egy 1000 - 1500-as szintre és jó sokáig nem  is lesz ebben változás. Akkor lesz baj, ha eléri a 2600-at, pár napig itt időzik majd, én azt hiszem, hogy ez az alsó határ, bevásárolok, utána tovább esik 1500-ra.
Tudvalevő, hogy mindegyik kriptovaluta kockázatos befektetésnek, de próbálom kitalálni, hogy mi lesz az év hátralévő részében, vagy akár jövőre, mert érzésem szerint a Bitcoin mindenkori árfolyam-története jelenleg a linkelt grafikon Enthusiasm (lelkesedés) fázisában van és még jelentősen emelkedni fog, hosszú távon. Jól látom?

Ha lehetnének még kérdéseim, akkor kérdeznék, hanem, akkor kérlek, hogy ignoráljátok.
A Bitstampról mi a véleményetek?
A most lezáródó SegWit lock ugye még nem hoz változást a Bitcoinnál, hanem csak az aktiválás, amely még sokára fog megtörténni? Vagy befejeződik most, talán már a héten az egész SegWit művelet és akkor azonnal elérhetők lesznek a gyorsabb Bitcoin utalások is?


Gratulálok az ördögi tervhez :-) Honnan tudod, hogy vissza fog-e esni az árfolyam arra a szintre amit te olcsónak tartasz? Lehet, hogy feldönget 4000-ig majd visszatesztel 3400-ra.... utána meg irány a csillagos ég... te meg így nem veszel.... Honnan tudod, hogy mikor marad alacsonyan 2 napig az árfolyam, ha marad? Mondjuk visszaesik a mostaniról 2800-ra, utána oldalazik, te vidáman bevásárolsz, majd egy nap múlva berúg 2400-ra és ott vergődik neked 2 hónapig.... Szóval, ha ennyire bizonytalan vagy akkor úgy gondolom, hogy nem kéne erőltetned a rövidtávú tradelést... Persze lehet itt kérdezgetni a fórumon , csak soha ne felejtsed el, hogy itt ugyan segíteni próbálnak, de a TE szerszámoddal verik a csalánt. Nekem az 1 hónapos befektetés az rövidtáv, de ebből is látszik, hogy mennyire mások vagyunk.


Az én privát véleményem, hogy az a befektetés, ha leszarod a mostani árfolyamot mivel nem vagy jósnő, így nem tudod úgysem előre, hogy a mostani az most magas vagy alacsony.... majd persze utólag tudni fogod, de akkor már késő.... És most veszel annyit amennyinek a teljes elbukása sem dönt depresszióba, aztán több hónapig-évig nem piszkálod. Amit te írtál az inkább szerintem kereskedés kategória, ahhoz nagyon ott kell lenni szakmailag és főleg pszichésen.
Ezt kerüld el:
https://www.youtube.com/watch?v=ORFhAP6asv4


#13
Kriptopénz Bányászás / Re:ASIC miner
augusztus 07, 2017, 11:16:55 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Uhura Dátum augusztus 07, 2017, 11:03:23 DÉLELŐTT
Idézetet írta: lakat Dátum augusztus 07, 2017, 10:36:37 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Uhura Dátum augusztus 07, 2017, 09:38:24 DÉLELŐTT
Idézetet írta: lakat Dátum augusztus 07, 2017, 07:20:10 DÉLELŐTT
Idézetet írta: BlooD eYe Dátum augusztus 06, 2017, 11:18:07 DÉLUTÁN
Idézetet írta: evko81 Dátum augusztus 06, 2017, 11:13:17 DÉLUTÁN
Idézetet írta: BlooD eYe Dátum augusztus 06, 2017, 09:25:15 DÉLUTÁN
www.aliexpress.com erdemes ASIC-ot rendelni? Én S9, L3+ gondolkodom, de még sosem rendeltem az aliex-rol. Valakinek tapasztalat?
Es milyen aron? Gyari ar +300%? :)
Drágább, de hol tudok venni olcsóban ahol van készleten?

Pl a gyártónál közvetlenül BAIKAL-t.



De a gyártónak van ?


Nyilván van, egyébként miért írtam volna?
http://www.baikalminer.com/product06.php


On SALE


Skype-on vagy emailben írjál nekik.
Purchase consulting:
Skype:baikalminer
E-mail:baikal@baikalminer.com


De mennyi az ára?


Az előző üzenetemben írtam a kontaktot, pont ugyanannyi tőlük megkérdezned mint tőlem.....
Nem azért mert utálatos vagyok azért nem írtam árat, hanem azért mert napról napra megy le. Ráadásul alkudni is tudsz velük. Szóval azzal , hogy itt árról beszélünk mindketten csak az időnket szarjuk el...
De ha ennyire erőlteted akkor nekem 3 napja 4000USD-s árat küldtek, egyébként valahol olvastam már 2500USD-s group buy árról is... ezért nincs itt értelme nekünk erről beszélgetni. Írj nekik és meg fogod kapni a pillanatnyi árat a rendelni kívánt darabszám függvényében. Én egyébként nemrégen 7000USD -ért vettem ebből is látszik, hogy értelmetlen egymás közt árról beszélni, mindig közvetlenül az eladót kell kérdezni.
#14
Kriptopénz Bányászás / Re:ASIC miner
augusztus 07, 2017, 10:36:37 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Uhura Dátum augusztus 07, 2017, 09:38:24 DÉLELŐTT
Idézetet írta: lakat Dátum augusztus 07, 2017, 07:20:10 DÉLELŐTT
Idézetet írta: BlooD eYe Dátum augusztus 06, 2017, 11:18:07 DÉLUTÁN
Idézetet írta: evko81 Dátum augusztus 06, 2017, 11:13:17 DÉLUTÁN
Idézetet írta: BlooD eYe Dátum augusztus 06, 2017, 09:25:15 DÉLUTÁN
www.aliexpress.com erdemes ASIC-ot rendelni? Én S9, L3+ gondolkodom, de még sosem rendeltem az aliex-rol. Valakinek tapasztalat?
Es milyen aron? Gyari ar +300%? :)
Drágább, de hol tudok venni olcsóban ahol van készleten?

Pl a gyártónál közvetlenül BAIKAL-t.



De a gyártónak van ?


Nyilván van, egyébként miért írtam volna?
http://www.baikalminer.com/product06.php


On SALE


Skype-on vagy emailben írjál nekik.
Purchase consulting:
Skype:baikalminer
E-mail:baikal@baikalminer.com
#15
Kriptopénz Bányászás / Re:ASIC miner
augusztus 07, 2017, 07:20:10 DÉLELŐTT
Idézetet írta: BlooD eYe Dátum augusztus 06, 2017, 11:18:07 DÉLUTÁN
Idézetet írta: evko81 Dátum augusztus 06, 2017, 11:13:17 DÉLUTÁN
Idézetet írta: BlooD eYe Dátum augusztus 06, 2017, 09:25:15 DÉLUTÁN
www.aliexpress.com erdemes ASIC-ot rendelni? Én S9, L3+ gondolkodom, de még sosem rendeltem az aliex-rol. Valakinek tapasztalat?
Es milyen aron? Gyari ar +300%? :)
Drágább, de hol tudok venni olcsóban ahol van készleten?

Pl a gyártónál közvetlenül BAIKAL-t.
#16
Kriptopénz Bányászás / Re:Minden ami Nvidia
június 06, 2017, 06:39:15 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Székely Vegán Dátum június 06, 2017, 02:51:23 DÉLELŐTT
Idézetet írta: lakat Dátum június 06, 2017, 12:45:37 DÉLELŐTT
???
Találkozott már valaki ilyennel, hogy a 1080 kártyák alacsonyabb hash értéket produkálnak mint egy 1070?


ETH - Total Speed: 130.487 Mh/s, Total Shares: 21, Rejected: 0, Time: 00:11
ETH: GPU0 21.045 Mh/s, GPU1 25.226 Mh/s, GPU2 21.044 Mh/s, GPU3 21.047 Mh/s, GPU4 21.053 Mh/s, GPU5 21.071 Mh/s
SC - Total Speed: 1522.343 Mh/s, Total Shares: 7, Rejected: 0
SC: GPU0 245.526 Mh/s, GPU1 294.308 Mh/s, GPU2 245.516 Mh/s, GPU3 245.545 Mh/s, GPU4 245.624 Mh/s, GPU5 245.824 Mh/s
SC: 06/06/17-00:41:09 - New job from sia-eu1.nanopool.org:7777
GPU0 t=85C fan=76%, GPU1 t=82C fan=59%, GPU2 t=82C fan=69%, GPU3 t=85C fan=75%, GPU4 t=87C fan=85%, GPU5 t=86C fan=80%
A GPU1 az a 1070 és 25Mh/s-et produkál dual-ban
Az összes többi pedig MSI GTX1080 AERO kártya és szégyenszemre 21Mh/s- a teljesítménye..
Mi a túrótól lehet?

Linux alatt megy a Claymore 9.4 dual miningben

A 1080-asaidnak vsz. GDDR5X ramja van ami éternél gyengébben teljeseit mint a régebbi GDDR5.. úgyhogy jobban megéri zcash vagy egyebet csákányolni vele.
https://forum.ethereum.org/discussion/9277/1080-specific-ethereum-mining-issues
https://en.wikipedia.org/wiki/GDDR5_SDRAM

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum június 06, 2017, 12:32:15 DÉLUTÁN
ugy ahogy Robert mondta az 1080 -as gyengebb ETH -ba mint az 1070 -es!

Köszi Robi és "dizzt" az infót, ugyan kicsit sokkoló, hogy az aranyárban mért kártya kevesebbet hoz mint egy 1070, de megpróbálok együtt élni ezzel a ténnyel. Meg kell szokni az Nvidiát, ha már az RX sorozat beszerezhetetlen.
#17
Kriptopénz Bányászás / Re:Minden ami Nvidia
június 06, 2017, 01:29:35 DÉLELŐTT
Idézetet írta: kidface Dátum június 06, 2017, 01:05:25 DÉLELŐTT
Idézetet írta: lakat Dátum június 06, 2017, 12:45:37 DÉLELŐTT
???
Találkozott már valaki ilyennel, hogy a 1080 kártyák alacsonyabb hash értéket produkálnak mint egy 1070?


ETH - Total Speed: 130.487 Mh/s, Total Shares: 21, Rejected: 0, Time: 00:11
ETH: GPU0 21.045 Mh/s, GPU1 25.226 Mh/s, GPU2 21.044 Mh/s, GPU3 21.047 Mh/s, GPU4 21.053 Mh/s, GPU5 21.071 Mh/s
SC - Total Speed: 1522.343 Mh/s, Total Shares: 7, Rejected: 0
SC: GPU0 245.526 Mh/s, GPU1 294.308 Mh/s, GPU2 245.516 Mh/s, GPU3 245.545 Mh/s, GPU4 245.624 Mh/s, GPU5 245.824 Mh/s
SC: 06/06/17-00:41:09 - New job from sia-eu1.nanopool.org:7777
GPU0 t=85C fan=76%, GPU1 t=82C fan=59%, GPU2 t=82C fan=69%, GPU3 t=85C fan=75%, GPU4 t=87C fan=85%, GPU5 t=86C fan=80%
A GPU1 az a 1070 és 25Mh/s-et produkál dual-ban
Az összes többi pedig MSI GTX1080 AERO kártya és szégyenszemre 21Mh/s- a teljesítménye..
Mi a túrótól lehet?

Linux alatt megy a Claymore 9.4 dual miningben


Nem értek a linux-hoz
#18
Kriptopénz Bányászás / Re:Minden ami Nvidia
június 06, 2017, 12:45:37 DÉLELŐTT
 ???
Találkozott már valaki ilyennel, hogy a 1080 kártyák alacsonyabb hash értéket produkálnak mint egy 1070?


ETH - Total Speed: 130.487 Mh/s, Total Shares: 21, Rejected: 0, Time: 00:11
ETH: GPU0 21.045 Mh/s, GPU1 25.226 Mh/s, GPU2 21.044 Mh/s, GPU3 21.047 Mh/s, GPU4 21.053 Mh/s, GPU5 21.071 Mh/s
SC - Total Speed: 1522.343 Mh/s, Total Shares: 7, Rejected: 0
SC: GPU0 245.526 Mh/s, GPU1 294.308 Mh/s, GPU2 245.516 Mh/s, GPU3 245.545 Mh/s, GPU4 245.624 Mh/s, GPU5 245.824 Mh/s
SC: 06/06/17-00:41:09 - New job from sia-eu1.nanopool.org:7777
GPU0 t=85C fan=76%, GPU1 t=82C fan=59%, GPU2 t=82C fan=69%, GPU3 t=85C fan=75%, GPU4 t=87C fan=85%, GPU5 t=86C fan=80%
A GPU1 az a 1070 és 25Mh/s-et produkál dual-ban
Az összes többi pedig MSI GTX1080 AERO kártya és szégyenszemre 21Mh/s- a teljesítménye..
Mi a túrótól lehet?

Linux alatt megy a Claymore 9.4 dual miningben

#19
Idézetet írta: fpeter Dátum május 28, 2017, 05:49:10 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Egy ideje már dolgozgatok a saját megoldásomon. Egy shield-féleséget terveztem, ami a többi eszközhöz hasonlóan az alaplap on/off gombját képes megnyomni, illetve a power on led visszajelzéséből tudja hogy a gép megy e éppen. Nagyon rugalmas, a következő platformokra lehet stabilan rádugni, több rétegben összefogatni csavarozással:

- Arduino UNO, MEGA, Leonardo, stb és egyéb hasonló lábkiosztású ARM/stb boardok - lehet USB-s I/O shield, de szendvicsbe lehet fogni egy ethernet shield-el is
- Wemos D1 R2 wifi-s Arduino ready modul ESP8266 csippel
- Raspberry Pi 1/2/3, esetleg Zero is, csak ott nem lehet minden csavart használni
- A legtöbb RPi formátumú klón board, mint Orange Pi, BananaPi, stb
- OrangePi Zero, amit 11$-ért meg lehet már kapni és ethernet és wifi is van rajta
- vezetékezve cirka bármi ami tudja kezelni az MCP23017 I2C GPIO csippet



Egy board összesen 8 gépet képes kezelni: 8 gombot tud megnyomni és 8 led visszajelzést figyelni. Jumperekkel az I2C cím módosításával összesen 8 board fűzhető egymásra, így 64 gépig bővíthető. Oda-vissza optocsatolókkal van izolálva a zavarok elkerülése végett, és tetszőleges hosszú UTP kábelekkel lehet a gépeket bekötni RJ45-8P aljzatokba. Egy sok méter hosszú olcsó hálókábel kettévágásával 2 gépet lehet bekötni - nincsen sok elkolbászoló vezetékszál, könnyű kábel management...

Ez eddig ugye egy specializált I/O shield, a lényeget az alá dugott platform szoftvere adja majd. Egy ethernet shield-el kombinált arduino-val lehet hálózati I/O panel, de egy okosabb platformmal már azt is meg lehet valósítani pl, hogy olvassa a Claymore monitoring információit és ha beesik egyik kártya hashrate-je határérték alá akkor utasítást adjon a gépnek egy újraindulásra. Ha nem reagál x mp-en belül akkor mehet a hardveres székkirúgás alóla. A lépésekről küldhet pl értesítő emaileket, így tudod ha egyik másik gép feltűnően sokszor szorul beavatkozásra. A kártyák hőmérsékletét is figyelheti, küldhet értesítést ha egyik másik fölé megy a megadott értéknek, illetve a túl sokat pörgő ventillátort is riportolhatja. A mérete most kb 10x8.5cm, és egy hálócsatinyi vastagságú + amire rá van dugva...

Emlegettétek itt a fogyasztás kérdését is, de active energy-t / true RMS-t mérni messze nem olyan egyszerű. Most egy Eastron SDM-230-MODBUS mérőt használok - akár ezt is el tudja érni egy RPi-szerű eszköz, olvasni az aktuális és összesített fogyasztást és ebből is riportokat küldhet, de ez már nem elhanyagolható plusszköltség...

Más hasznos ötlet esetleg? Amíg nem materializálódik, addig még nem nyitok neki saját topikot...

Nagyon jó lenne ha a Claymore adatok alapján tudna újraindítani gépet, és én mindenképp a kábeles ethernetet preferálnám. Ha kész lesz pár darabot biztos vennék!
#20
Kriptopénz Bányászás / Re:Dual mining
május 21, 2017, 11:13:02 DÉLUTÁN
Milyen pool?