Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Vérszegény uborkaszezon!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.08.01!

BTC, uborkaszezon van, tehát a vérszegény történéseknek nem vagyunk híján. Június 22. óta kergetjük ugyanazt a mókuskereket, apró lépésenként még bele is látjuk a pozitív kiutat, de ha a nagy egészet nézzük, akkor ez délibábnak is tűnhet.

4 óra kezdésnek, ahol egy érdekesség van, méghozzá az a hosszan elnyújtott enyhén emelkedő long csatorna, amelytől várnánk a csodát. Csodavárásra is lehet játszani, hosszabb távon még értelmet is nyerhet a várakozás, viszont felesleges idegeskedés és kidobott idő, ami csak elveszi az egésznek az ízét.
A múlt heti körképben, csatornán belüli korrekciós mozgást vártunk, majd némi erősödés utáni csökkenő irányú kilépést! A korrekció tökéletes volt, fibo 61-ről, pont a csatornatámaszról fordult, majd sikeresen átszaladtunk a csatornafelezőn és kis híján újra az ellenállásra érkeztünk. Megálljt az előző csúcsszint jelentett, igaz kicsit fölé szaladtunk, de a fordulat határozott!
Ha maradunk a pozitív úton, akkor a felező is szerephez jut és ha csak nem vissza-teszt készül az előző csúcsra(ellenállási zónába), esetleg a csatorna ellenállására, talán még felfelé kilépés is összehozható!


Napos: történések is egy "csatornában" zajlanak, sokkal régebb óta és az irány is ellentétes! Amiért esélye lehet a 4 órás idősíkon történő felfelé kilépésnek, az itt is egy csatorna ellenállásra történő megérkezési lehetőség! Ellenállási zóna várja itt is az árat, de kilépéssel csak egy korrekciós visszalépés követően lenne reális számolni. Ettől függetlenül kiléphet sőt 33k magasságban várakozó ellenállási zóna csábító is lehet! Ha megtörténne ez a csodás kilépés és a cél valóban a zöld ellenállási zóna, majd onnan sikerülne vissza-tesztelni a csatornát és még a zöld ellenállási zónába is ismételten visszatérnénk, akkor jöhetnének azok a várakozások, miszerint itt még 40-50k-s keresnivalónk is lehet!
Abban az esetben, ha maradunk a csatornában, akkor semmi váratlan nem történik, az eredeti elképzeléseknek megfelelően zárjuk a 4. korrekciós hullámot és egy nagy rohammal, lehet nem olyan durván hogy 10k alá is benézzünk, de talán 12k-s aljszinttel pontot tehetünk, ennek a durván egy éves short trend folyamat végére.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra is arra várunk hogy néni korrekciós tisztogatás történjen, valószínűsíthetően erre lesz szükség, különben észszerű megoldása nem születik ennek az állóháborúnak. Minden csak feltételezés és lehet azoknak lesz igazuk, akik a tőkeáttételes oldalról közelítik meg a miértet, viszont hogy nem egészséges és természetes ami itt történik, az szinte biztos.
Short oldal se véletlenül ilyen óvatos, mert ha mégis arra megy ki a játék, hogy még egy utolsó bedöntés, tehát beszálló előkészítés gondolata húzódik meg a háttérben, akkor felesleges és semmi értelme nincs költséges short pozíciókat kidobálni az ablakon!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/c0CUAFnM/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WfiOwiMg/


Hetes idősík: szintén a csatorna, viszont, mivel a támasz jól láthatóan nincs megerősítve, ezért a fekete színnel behúzott támaszra hagyatkozva inkább egy ék forma a mérvadó és ha ez alapján gondolkodunk long irányú korrekciós folytatásban, akkor a 40k vállalkozások még a realitás talaján is mozoghatnak!
Kulcskérdés itt is a 28k környéki ellenállási zóna, viszont, ha ebbe a magasságba eljutunk, az azt jelenti hogy a 200-as mozgóátlagot is visszanyertük, amelyre egy vissza-teszt jótékony hatással lehet a későbbi long terveinkre!
Jelenleg még a 200-as mozgóátlag alatt egy vissza-teszt szituációban várakozunk, tehát ha nem kapja össze magát az ár, akkor ténylegessé válik a vissza-teszt és csökkenő a folytatási irány.


Hónapos idősík: a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot.
Augusztustól vagy folytatjuk az időhúzást vagy ahogy márciusban is tettük, felkeltjük a reménysugarakat, de következő hónapban rájövünk hogy ez csak szemfényvesztés volt, esetleg bepótoljuk a negatív várakozásokat és véglegesen lezárjuk a short trend folyamatát!**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uyMaIbs8/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/vvQ63oAd/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/DgjCf5pw/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/TKGfDR13/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eSxzpdQ5/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/2aoz3MgW/
Napos: https://www.tradingview.com/x/C90HU4WZ/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/BHRCRIMF/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/MN0onLnm/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
2
Semmi, de az jól megrágva!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.07.25!

BTC, vannak néhányan, akik szerint a júniusi 17k-s aljnál lejjebb már nem valószínűleg megyünk. Rövid távon lehet hogy nekik van igazuk, szerintem is jók a közeli kilátások, de továbbra sem érezni azt a hangulatot, ami némi pánikkal fűszerezve hozná azt az ízt, amelybe vételi pozíciókkal, örömmel harapna bele mindenki!

4 órás idősíkon továbbra is ugyanazt a bő egy hónappal ezelőtt indult enyhén emelkedő, fogjuk rá oldalazó mozgást láthatjuk, amelyben egy intenzív visszaesést követően próbálunk megnyugodni.
Csatornából kitörési kísérlet volt 20-án, rajzoltunk és egy szép gyertyacsúcsot, majd visszatértünk a csatornába, amelynek ellenállása kapott is egy vissza-tesztet és meg sem álltunk a csatornafelezőig. Csatornafelezőről visszapattantunk, de a későbbi vissza-teszt sikertelen volt és a jelenlegi, azaz hétfő reggeli friss történések már a csatornafelező alatt, de még mindig egy a korábbi csúcsokhoz társítható, zöld színnel jelölt ellenállási zónában tartják az árat! Ebből a zónából, de az sem kizárt hogy csak a narancs színnel jelölt 200-as mozgóátlagról kapjuk meg azt a long lendületet, amellyel felkapaszkodhatunk a 28k környéki ellenállási zónába!
Ezt a felkapaszkodást nem csak az ellenállás igényli, hanem az Elliott számozással is látható 4. hullámnak szükséges korrekciós elvárások minimális kielégítése. Minimális, mivel a 17k-s jelenlegi aljunkra, vélhetően egy intenzív 3. hullámmal érkeztünk és erre a 3.hullámra felhúzott Fibonacci skála 38-as szintje, szintén ebben a 28k környéki zónába esik! Tehát ez a 28k környéki zóna, egy minimális korrekciós magasság, maximum szintben gondolkodva, a 32-34k közötti nagyobb jelentőséggel bíró zónát kellene meglátogassuk! Viszont a lényeg továbbra is változatlan, ez nagy valószínűséggel csak egy korrekció!


Napos: ráerősítve az iménti gondolatokra, itt már az is látszik, mekkora jelentősége lehet az esetlegesen szerepet kapó ellenállási zónáknak!
Ha csak a szürke zóna a célunk, azzal, ha hosszabb távú long terveim vannak, akkor nem igazán járunk jól.
Ellenben a zöld zónává, ahol már kilépnénk a csatornából és egy későbbi, a csatornára visszanéző kisebb vissza-teszt is megadhatná azt a jelzést, amelybe a vevői oldal is bátrabban bele tudna kapaszkodni és a 40-50k-s gondolatok is könnyebben eltudnának szabadulni.
Megtört a kék színnel behúzott, lassan 4 hónapos RSI ill. gyertyacsúcsok közötti divergens mozgás, ami szintén egy pozitív jelzés, tehát hacsak valamilyen ismeretlen (vagy hamarosan megismert inflációs) szándékok máshogy nem akarják, a júliusból hátralévő napok pozitív kicsengésűek lesznek!
Természetesen az ördög sem alszik és főként az utóbbi napokban kialakult  bizonytalan hangulatból  is gondolok én arra, hogy ebben az általam négyes hullámban várt csatorna tetejét elérő gondolatok is túlzóak és a folytatásban egy 17k alá benéző, új, remélhetőleg végső aljra van szükségünk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: megtorpanás jeleit láthatjuk longs oldalon, ekkora bizonytalankodással nem mostanában találkozhatunk és ha itt is megpróbálkoznánk az Elliott elmélet hullámainak felvázolásával, akkor azt láthatnánk, hogy most egy korrekciós gőzkiengedésre lehet szükség, majd ezt követően még lehet feszegetni a határokat.
Shorts oldalon továbbra is arra várhatnak, hogy a túloldal tisztázza szándékaid, mire is készülnek azzal a rengeteg megbízással. Esetleg az is lehet a kivárás oka, hogy tudják, sokáig nem fenntartható illetve fedezhető a vételi pozíció és előbb vagy utóbb koppanás a kivárás vége!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/u0HaxDz6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/mBL0UKTN/


Hetes idősík: szép nagybetűkkel jelölöm azt az ABC korrekciót, amelynek végső momentumához közelítünk, legalábbis ebben reménykedünk! Ha van erő, akkor már június végén odatettük volna azt a visszarántást, amellyel betakartunk volna 17k-s szintre leszúró gyertyát és a szürke ellenállási zóna is rég megkaphatta volna már a vissza-tesztjét. Tehát ha már bő egy hónappal ezelőtt letisztázzuk a szándékainkat, akkor az esetlegesen bekövetkező negatív folytatásnak (amelyet végső történésként szeretnénk látni ebben a short trendben), tökéletes támasza lehetett volna a 2017-19-es csúcsszinteknek köszönhető szürke zónában! Helyette most van izgulni való(természetesen jó értelemben), elegek vagy sem a 12k környéki gondolatok, esetleg 10k alá is vissza kell nézzünk.


"Hónapos idősík: a vártnál kicsit durvábban alakulnak az események, de nagy meglepetés nem ért minket. Óvatos várakozás a piros kérdőjelekkel megjelölt mozgás, 23k környéki alj lehetőséggel!
Mint látjuk a júniusi gyertyánk szépen megszaladt és ha a hónapból hátralévő néhány napban, a jellege szinten tartja magát, akkor az úgy nevezett három holló japán gyertyaalakzatból kiindulva, most egy kisebb fellélegzési időszak következik!
Ha a jelzés helyes, akkor vissza-teszt lehetőséget kap az utoljára átszakított piros támasz, konkrétabban a piros támasz zóna és ha a történések továbbra is a gyertyaalakzat helységét igazolják vissza, akkor még továbbra sem vagyunk kint a gödörből, sőt még mélyebbre, a jelenlegi 17k-s aljszintünk alá kell ássuk magunkat!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/iob5seoM/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ihpV4r9T/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/smNykeef/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/M9tVSchB/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/PFkXXeYV/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/WrCNNzJK/
Napos: https://www.tradingview.com/x/DREeuuqf/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/MgaHEhy3/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/JIm64oxZ/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
3
Vihar előtti csend vagy már benne a csapdában

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.07.11!

BTC, remélhetőleg sokan egyetértenek ezzel, de szerintem, a jelenlegi helyzetre, a vihar előtti csend hasonlat illik a legjobban! A helyzet fura, mert ez a csend pozitív végkimenetelhez is vezethet vagy nem és akkor máris benne vagyunk egy másik szituációban, amikor belesétáltunk a csapdába és a vihar máris visszanyeri valós katasztrofális értelmét!

Órás idősíkkal kezdünk, mivel már ez is mutathat olyan információkat, amelyeket figyelembe véve elkerülhetjük a csapdába sétálást. A jelenlegi chartképet egészen a 40k-s szint környékén történő visszaesésig lehetne szűkíteni, de így, a 30k környéki történésekkel is megmutatható mire is gondol a költő.
Szóval, volt egy májusi, határozott 26k környékére történő visszaesés, majd egy korrekciós 31,440k-s szintre történő erősödés. Ennél a pontnál jöhetett a megnyugvás, ami eléggé elhúzódott, mindenki azt hihette nyeregben vagyunk, főként az újbóli erősödésnél, amellyel már 32k fölé szaladtunk, tehát új csúcson vagyunk! Immár másodszor, a márciusi hasonló szitu után, az új csúcs jelentette a következő csapdába sétálást!
Itt vagyunk a jelen szituban és mintha harmadszor is ugyanaz történne. Visszaestünk egy 17k környéki szintre, majd egy hirtelen korrekciós fordulattal jött a 21k környéki erősítés, amit egy ugyanolyan megnyugvó folytatás követett mint májusban és ebből jött is egy újabb erősödő folytatás 22,4k környékére. Ha a lila emelkedő csatornát is figyelembe vesszük, akkor ennek az erősödésnek a csatorna teteje lehetett a célszintje, amire jogosság lehettek a várakozások, mivel a csatornafelezőt is vissza-teszteltük!
Tehát ha harmadszor is ugyanazzal szituációval állunk szemben, akkor már benne álldogálunk a csapdában! A felismerés valószínűleg hasonlóan fog megtörténni, mint azt az előző háromszögből történő kilépésnél is láthatjuk, már csak egy a kérdés, jön-e az a végső pánik, amellyel pontot tehetünk, a csökkenő trendben mozgás gondolatainak végére.


4 órás idősík, továbbra is a káosz szigetének látszik. Sajnos sok az infó, nem tudni melyik visz vakvágányra, melyik visz be az erdőbe és melyik az onnan kivezető a helyes útirány. Ebbe az erdőbe, már júniusi 17k-ra visszanézéskor besétáltunk, ha visszatekernénk a háromszögbe sétálás előtti pillanatokra, akkor egy ugyanolyan sikertelen fej-váll szituációt láthatnánk, mint itt a csatorna kialakulásának kezdeti lépéseinél!
Egy wyckoff szisztémát is ráépítettem a történések lehetséges alakulásának folyamatára! Sajnos még mindig a B fázisban vagyunk, amelyben már az elmúlt héten erősítést kellene volna adjunk a támasz zónának, helyette kialakítottunk egy kövérebb ellenállási zónát, fokozva ezzel a feszültséget.
Van egy kék ötös szerkezetű csökkenő irányú mozgásunk! Ennek 5. hulláma, illetve annak zárása lehetne a támasz zóna megerősítése! Sajnos a lila emelkedő csatorna mindezek ellen játszik, ugyanis ha csatornát és az azt megelőző határozat csökkenést egy csökkenő irányú zászlóként kezeljük, akkor egy nagyon csúnya 10k-s mértéket is meghaladó árvisszaeséssel kell szembenéznünk!


Napos: egyelőre küzdünk a narancs csatornafelezővel, sajnos egyértelmű, pozitív jelekre utána történéseket nem nagyon találunk. Annak ellenére nem, hogy van egy félrevezető kék divergenciára utaló jelzésünk, ebből pozitív végkövetkeztetést nem lehet levonni, mivel, ha akartunk volna megoldást, azt már a júniusi történéseknél behúzzuk, tehát nem lépünk bele ugyanabba a csapdába, amelybe sajnos most is belelépni készülünk!
Az RSI csíkon is jól látszik, hogy volt egy ingerszegény csökkenő irányú mozgás, majd egy semmibe vezető fellángolás, arra viszont jó volt hogy vissza-teszteljük a két héttel ezelőtti csúcsszintet. Tehát ha jó az rsi, illetve a gyertyacsúcs megjelölés, akkor a következő lépés aljat találni!
Rosszak az előjelek, sőt úgy is mondhatjuk nagyon rosszak, mivel, ahogy már a kisebb idősíkokon is boncolgattam, ha egy történéssorozat harmadik fejezetében járunk és ha a végkimenetel is hasonló, akkor fel kell készülnünk arra a 10k környéki szintre (támasz zónába) történő mérgezésre! És az ide megérkezés még nem jelenti automatikusan a pozitív irányba fordulás kezdetét, mivel ha a kék Elliott számozás helyes, akkor meg egy kijózanító vissza-teszttel történő megérkezés is befigyelhet.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: tovább fokozódik a bizonytalanság, ugyanis, mint látjuk további utánpótlás nem érkezik, nem pumpálódik tovább a lufi, vagy békésebb jelzővel élve, nem fér több a zsákba! Ha ez egy lufi, akkor elég durva és hirtelen ár visszaeséssel nézhetünk szembe! Viszont, ha csak egy teli zsák, akkor abból kiszámíthatóan és óvatosan is kezelni lehet a helyzetet, tehát húzni az időt.
Shorts oldalon érthetően óvatosak, mivel a kérdés ugyanaz! Lufi vagy zsák? Lufi esetén nyeregbe kerülhetnek, mivel a longs oldali pánik elkerülhetetlen, zsák esetén felmerülhet a tőkefedezet hiánya, tehát jelen szituban túl nagy a kockázat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/cvcZB7KC/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/zGggwgV2/


Hetes idősík: a júniusi 17k-ra történő határozat visszanézéssel, akár rövidre is zárhatnánk a gondolatmenetet, erre a kék színnel felvázolt ABC hullámszerkezet, illetve a támasz zónába történő megérkezés is ráerősíthet! Bizonytalanság a kisebb idősíkok előrejelzései miatt lehetnek, a vevői oldal is beletette már a magáét és már csak egy apró szikra hiányozna, ami begyújtaná ezt a kilövésre várakozó rakétát!
Sajnos nem érkezik ez a szikra és minél tovább nyújtjuk ezt a rétest, az idővel ki fog szakadni én a bele helyzet töltelék is ki fog potyogni! Hasonlóan járhatunk a sok-sok longs pozícióval, ami hetek-hónapok óta kitartóan várakozik, viszont ha ebben van az összes megtakarítás, de a kassza üres, akkor tőkefelszabadításra van szükség és már csak az a kérdés, mennyien gondolkodnak ugyanígy nagyjából ugyanabban az időpontban.


"Hónapos idősík: a vártnál kicsit durvábban alakulnak az események, de nagy meglepetés nem ért minket. Óvatos várakozás a piros kérdőjelekkel megjelölt mozgás, 23k környéki alj lehetőséggel!
Mint látjuk a júniusi gyertyánk szépen megszaladt és ha a hónapból hátralévő néhány napban, a jellege szinten tartja magát, akkor az úgy nevezett három holló japán gyertyaalakzatból kiindulva, most egy kisebb fellélegzési időszak következik!
Ha a jelzés helyes, akkor vissza-teszt lehetőséget kap az utoljára átszakított piros támasz, konkrétabban a piros támasz zóna és ha a történések továbbra is a gyertyaalakzat helységét igazolják vissza, akkor még továbbra sem vagyunk kint a gödörből, sőt még mélyebbre, a jelenlegi 17k-s aljszintünk alá kell ássuk magunkat!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/JuDDt9uY/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VkESYSEp/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/snk3CVwq/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xLrRFaa5/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/n2ukI6m4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Uu8fiwZw/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/rUd7zLF9/
Napos: https://www.tradingview.com/x/iBvYRPMA/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/K6SdIkef/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/xFFr6IHk/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt  alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
4
Fapados!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.27!

BTC, a mai körkép is fapados lesz, tehát csak azért hogy valami nagyot mondjak, nem lépek ki a történések folyásának valódi medréből és csak azért hogy népszerű legyek, rajzoljak valami fantasztikusan elképzelhetetlent.
Órás idősíkkal kezdünk, ahol ugyanazt, a még továbbra is nyitott kérdésekkel mutatkozó csökkenő irányú, piros, ötös szerkezetű hullám történéseit követjük.
Szépen elnyúlik a négyes hullámunk, a kettes hullámból kiindulva ebben semmi meglepő nincs. A négyes hullám minimum célszintje fibo 38 kellene legyen, de azon sem lepődnék meg, ha a zárás már a hétvégén megtörtént volna a 21,873$-os szinten.
Siettetném a történéseket, de csak azért, hogy a hetes, hónapos elképzelésekhez is igazodni tudjunk! Viszont, mint tudjuk ez nem kívánság műsor, hacsak nem rendelkezünk 100%-os jövőbelátó képességgel...


4 órás: a lila hármas hullámmal magasról érkeztünk, de még nem tudjuk hol van a konkrét alja. Az is elképzelhető hogy a zöld fej csúcsánál, viszont ennek kicsit ellentmond, ha az órás idősíkot szerkezeteire bontva nézzük!
Maradjunk az eredeti elképzelésnél és csak azután tekintsük zártnak a lila 3. hullámot, miután az eggyel kisebb rangú, piros ötös szerkezet is viszonylag értelmezhető zárást mutat!
A zöld fej-váll szerkezet arra utál, hogy itt még egy durván 5k-s ugrással is szembenézhetünk. Ezt egy kicsit túlzónak találom, de, ha mégis ez fedi az igazságot, akkor a lila négyes hullámmal is feljebb kell majd gondolkodjunk, így még a 30k-s szintre beköszönés sem lenne egy váratlan húzás.
Az egy érdekes fejlemény lenne, ha a lila négyest, már a lila háromszögben lerendeztük volna, tehát a jelenlegi 17k-s aljunk és az ott megjelent fordított fej-váll rögtön magyarázatot is adna arra, miért is bukkant fel a 30k-s lehetőség! Sőt, mivel magunk alá gyűrnénk a 200-as mozgóátlagot, akár még arra is gondolhatnánk, hogy valami sokkal nagyobb dolognak a kezdőlépéseit láthattuk! Szerintem nem, de érdeklődéssel követjük a történéseket.


Napos: az előre elképzelt lehetőségek tárháza végtelen, igazodhatunk az Elliott hullám szerkezetekhez, a támaszokhoz és ellenállásokhoz, a zónákhoz, vagy akár a narancs színű csökkenő irányú csatornához!
Napos idősíkot nézegetve, nekem az uralkodó alakzat a narancs csatorna! A csatornákban mozgása jellemző, ha annak elbukik a felező szintje, majd az később vissza-tesztet kap, akkor már nincs mit szépíteni a dolgokat, iránytól függően folytatása következik, a megérkezés előtti irányba történő mozgásnak!
Jelen helyzetben megkérdőjelezhetetlen a csökkenő irányú trend és a felezőszint alatti mozgás! Sőt a szituáció fokozásaként egyelőre vissza-tesztre áll a mutató, ettől függetlenül semmi sem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a felezőszinten átszaladjunk a fekete-kék ellenállásokig, durvább esetben a 27k környéki ellenállási zónáig.
Nagyon rugalmasan kell kezeljük az előttünk álló történéseket, sem a 30k környéki örömködésnek, sem az esetleges 10k környéke búslakodásnak nem kell teret engedjünk, együtt kell utaznia történésekkel és ahhoz igazodni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra is olyan, mint egy esőben is tartós haj, viszont ha rövidre akarjuk zárni ezt az egyelőre végtelennek látszó történetet, akkor valami drasztikus megoldásra lesz szükség. Ha az ármozgás hónapos történéseiből indulunk ki és helyesek a megállapításaink, akkor most egy fellélegzési időszak következik, tehát tesztelődhet ezen megbízáshegy tartóssága. Szerintem itt már apró gyengülések fognak következni és ha még lejjebb van az alja, akkor ennek a hegynek kb 50%-a lebontásra kerül, ezzel is erősítve a visszaesés határozottságát!
Ha az iménti gondolatok megállják a helyüket, akkor jöhet el az ideje egy kisebb medveuralomnak, de semmiképp sem akkorának, mint azt a 2018-as időszakban láthattuk!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/hkS7FGwR/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/6tuPicAJ/


Hetes idősík: jelenleg a 200-as mozgóátlag alatt várakozunk, hasonló volt a szituáció 2020 márciusában is, majd egy-két hetes gondolkodási időt követően ráléptünk arra a bizonyos csillagászati magasságba vezető 69k-s útra. Tulajdonképpen ugyanazt láthattuk, mint a 2017-es csúcsra vezető utazásunknál és ha már erre a hegyre is ugyanúgy mentünk fel, akkor a visszavezető úton se akarjunk másfelé elkóborolni.
Mindkét esetben egy Hyperwave hullámon utaztunk, ennek megfelelően a korrekciós várakozások is hasonlóak kell legyenek! Tehát ha nem térünk el a megszokottaktól, akkor egy 80-85% korrekciós folytatást kell lássunk és ez a magyarázat arra, miért is vannak a durvának hangzó 12k-s, sőt kicsit még ennél is alacsonyabb várakozások!
Szerintem csak akkor állta volna meg a helyét a 200-as mozgóátlagon történő átnézés, majd egy hasonló folytatás mint 2020 márciusában, ha a 2021 szeptemberi történések követték volna a piros nyilat és ezzel behúzunk egy durván 80%-os korrekciós visszanézést.


Hónapos idősík: a vártnál kicsit durvábban alakulnak az események, de nagy meglepetés nem ért minket. Óvatos várakozás a piros kérdőjelekkel megjelölt mozgás, 23k környéki alj lehetőséggel!
Mint látjuk a júniusi gyertyánk szépen megszaladt és ha a hónapból hátralévő néhány napban, a jellege szinten tartja magát, akkor az úgy nevezett három holló japán gyertyaalakzatból kiindulva, most egy kisebb fellélegzési időszak következik!
Ha a jelzés helyes, akkor vissza-teszt lehetőséget kap az utoljára átszakított piros támasz, konkrétabban a piros támasz zóna és ha a történések továbbra is a gyertyaalakzat helységét igazolják vissza, akkor még továbbra sem vagyunk kint a gödörből, sőt még mélyebbre, a jelenlegi 17k-s aljszintünk alá kell ássuk magunkat!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AR1qcH4B/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/yRfS7oUL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/wqIXXxI6/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/HAHHrUZh/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/4JZBv0kZ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/O766ZZHV/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/G1k4PmsC/
Napos: https://www.tradingview.com/x/OtTmesYA/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/NBtSZbe6/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/eI3d3pyC/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
5
Keressük az alját 2.0!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.20!

BTC, remélhetőleg most már mindenki meglett győzve arról, hogy 20k nem lesz az alja, sőt, véleményem szerint, még ahhoz is szerencse kell, hogy 12k legyen az alja!
Órás idősíkkal kezdünk, de csak azért, hogy a nagyobb idősíkokon felvázolt elképzeléseinkre is visszaigazolásokat találjunk. Szóval, amit  itt nézünk, az egy csökkenő irányú, ötös szerkezetű Elliott mozgás! Fő hullámunk a piros, amelynek 3. hullámán belül egy belső ötös szerkezet is felvázolható, tehát jó eséllyel számolhatunk azzal, hogy a piros 3. hullámot 17k-s aljszinten zártuk. Először a zöld csökkenő irányú impulzust kell korrekciós szempontból rendezni! Fibo 0.38-as szint elérésével, 23k magasságában ez is megoldódhat! Kicsit magasan van ez a 23k-s szint és mivel gyors piros 4. kollekciós hullámmozgás várunk, az is előfordulhat hogy a narancs színű 200-as mozgóátlag lesz a középutas végállomás.


4 órás idősíkon fokozódnak a problémák! Ugyanis azt látjuk, hogy hiába sikerülne az órás idősíkon boncolgatott piros Elliott zárás 15-16k magasságában, továbbmenve 4 órás idősíkra, ahol már egy nagyobb csökkenő irányú Elliott mozgásnak kellene megfelelni. Az izgalmak akkor fokozódhatnak, ha a lila 4. korrekciós hullám jóval magasabban, a 27k magasságában húzódó ellenállási zónában találja meg a végállomást. Ezzel ugyanis sokkal nagyobb erőket és sokkal több shorts megbízás koncentrálódhat ebbe a magasságban, ahonnan ha nagyon hirtelen kezd beszakadni az ár, akár még egy pánikhangulat is kialakulhat, de legalább tisztázódnának az erőviszonyok.


Napos: továbbra is a narancs csatorna az uralkodó! Miután 24k magasságában elbukott a csatorna felező, még lehetett bízni abban, hogy ez csak egy eltévedés és egy-két nappal később visszarántják. Nem sikerült ez a visszaállítás és hát még egy héttel később is folytatódott a csökkenő irányú araszolás. Jelenleg annyival vagyunk a felező szint alatt, hogy arra már egy vissza-tesztet is el lehet képzelni, de mint látjuk, erre egy fekete, illetve egy kék ellenállásnak is lenne igénye!
Kék ellenállásnak a divergens mozgásnál is főszerepe van, tehát mielőtt némi long folytatáson törnénk a fejünket, a divergens mozgást kellene megszüntetni. Ebben az esetben, ha a lila csökkenő irányú ötös szerkezetet, a felvázolásnak megfelelően rajzoljuk a chartra, akkor a kék ellenállás megtörésére nagy eséllyel csak azt követően lesz lehetőségünk, ha megérkeztünk a narancs csatorna támaszára.
Sokan kérdezik, hol lesz az alja, durva tippeléssel rávágom a 7,770$-os szintet, viszont,  pontosan úgysem lehet megtippelni, de a csatorna, az Elliott mozgás és a korábbi aljszintekhez köthető támaszok jó összejátszásával, viszonylag tökéletes beszálló szinteket kapunk végeredményül!
Arra azonban mindenki figyeljen, hogy ne csak egy beszállószintben gondolkodjon és akkor se ess pánikba, ha beszálltál és tovább esik az ár! Nálam az utolsó előtti beszálló szint a 7770 és még egy vésztartalék arra az esetre, ha vagyunk olyan szerencsések és ennél is durvább beszakadásnak leszünk szemtanúi!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: már májusban is azt hittük brutális magassága van a longs pozíció szám, azóta jól megfejeltük és a felhőkarcoló már 100k fölé magasodott. Ezeknek nagyobb aránya csak megbízásokat takar, de nem tudni mikor szakad el a cérna, de tulajdonképpen mindegy is hogy elszakad az a cérna vagy sem, a gyors aljszint megtaláláshoz jó segítségül szolgálhatnak!
A shorts oldal viselkedése is érdekes, ugyanis nagyon óvatosak, van is rá okuk, látván a longs oldali óriást. Olyan kibontakozásra, mint például 2018-ban, biztos nem lesz lehetőségük. Kellemetlenkedni viszont tudnak, elnyújtva a short trend aljszintjének megtalálása utáni felállást!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/1dV1f6Ok/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/9JyGVrtU/


Hetes idősík: itt még annyira sem megnyugtató a kép, legalábbis azoknak nem megnyugtató, akik még mindig várják a csodát, de ha kicsit tovább gondolják, biztos rájönnek, hogy jobb nem is történhet, mint ha minél alacsonyabb szinten és minél gyorsabban megtaláljuk a csökkenő trendben mozgásnak az alját. Azt egyelőre megtippelni is nehéz, hogy gyors vagy lassú lesz az alj megtalálása, mindenesetre a gyertyamozgások nem viccelnek, tempósan törnek lefelé! Visszaérkeztünk abba a támasz zónába, amelyet a '17-es, '19-es csúcsszintek biztosítanak, ezt azonban felírhatja a narancs csatorna támaszának vonzása, amit ha az előttünk álló héten sikerülne elcsípni, akkor is a 10k körüli mélységbe kellene leszaladjunk!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/2yQNVsQd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6sIL6kSr/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GQp9PlMt/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/URQ6HHFw/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/4ADkmMlM/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/nIwA7bQ1/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/e9e11vBW/
Napos: https://www.tradingview.com/x/1QDTrr6u/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/F2Cr7iZi/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/ALu0zNAq/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
6
Keressük az alját!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.13!

BTC, jónak bizonyultak az elmúlt heti gondolatok, miszerint a zárcsökkenés folytatódik! Ezzel azonban újabb kérdéseket is kinyitottunk! Fő kérdés, folytatódik vagy sem a csökkenő irányú araszolás és ha igen, ez mennyire lesz intenzív?

Órás idősíkon kezdjük az előttünk álló hét lehetőségeinek boncolgatását! Ismét a részletek tisztánlátása miatt kell ilyen alacsony idősíkról induljunk. Az órás részletek, a nagyobb idősíkok Ellliott hullámainak, alhullámokra bontása miatt tartom fontosnak!
Tehát, kiléptünk a lila háromszögből! A kilépést megelőző próbálkozások, jól beleillenek egy kettes hullám korrekciós mozgásába, majd a kilépést és az utána történteket egy intenzív 3. hullámnak könyveljük el. Egyáltalán nem biztos hogy megtaláltuk a 3. hullám alját, tehát csak feltételezés hogy a 4. korrekciós hullámra kell készüljünk! Abban az esetben, ha mégis zártuk ezt a 3. hullámot, akkor a Fibonacci skálát segítségül hívva, feltételezhetünk egy 0.38-as szintet karcoló korrekciós folytatást! Az előző aljakat segítségül hívva, még egy apró ellenállási zóna is erősítheti ezt a lehetőséget.
A végén újra visszamutatnák a múlt heti körkép fő gondolataira, pontosabban Alessio Rastani gondolataira, amelyek az Elliott kettes, négyes hullámok összefüggéseire épültek. Jelen példában azt láthatjuk, hogy a kettes hullám az elnyújtott! Tehát, ha itt is vissza igazolódnak a múlt héten már kivesézett meglátások, akkor a 4-es hullámunknak gyors lefolyásúnak kell lennie, azaz a hét második felében már tisztábban kellene lássunk az ötös szerkezetű hullámmozgás a tekintetében!


4 órás idősíkon, egyelőre abban gondolkodunk, hogy a lila színnel felvázolt csökkenő irányú ötös szerkezetű Elliott hullámunk, a jelen formájában megállja a helyét! Viszont, ha megnézzük a hullámhosszok arányait, akkor az egyes és a feltételezhető ötös hullámokhoz mérten, a harmadik hullám tekintetében lehetnek hiányosságaink. Ha becsúszna az a baleset, hogy a 3. hullámot tévesen gondoljuk lezártnak és ennek zárása az ötös várakozás környékére csúszik vissza, akkor csak ráerősítünk azokra a nagyobb idősíkokon megfogalmazódott lehetőségbe, miszerint a jelenlegi csökkenő trendben mozgásunk alját, valahol 12k környékén kell keresgéljük. Tehát, a 2. hullám elnyújutott szerkezetéből kiindulva, gyors 4. korrekciós megoldás várunk, ami valószínűsíthetően vissza-tesztet jelent a szürke támasz zónába, majd ráfordulást az 5. záróhullámra!


Napos: még mindig a narancs csatorna viszi a pálmát, főként hogy lassan megérkezünk a csatornafelezőre, amelyről ha sikerülne visszapattanni, akkor sokak örömére ráfordulhatnak egy sokkal pozitívabb év második felét meghatározó irányra! Ebben a visszapattanásban, segítségünkre siethet az enyhén csökkenő irányú fekete ék támasza, illetve hogy az RSI mozgásunk is jókor érkezett meg az alsó zónába.
Azonban itt jön egy nagy DE! Ha visszatekintünk az előzőekben megfogalmazódott Ellliott szerkezetboncolgatásokra, akkor szakadni fog a fekete támasz, sőt a narancs csatornafelező is átlépésre kerül. Hónap elején lehetőséget kaptunk a narancs csatorna ellenállására történő visszakapaszkodásra, nem éltünk a lehetőséggel, ezért most kapkodhatunk a veszett fejsze nyele után!
Itt jöhetne az a kategória hogy jósolunk, tehát hogy megjósoljuk a 10k környéke alsó szintet! Viszont ha megnézzük a narancs csatorna alját keresgélő lehetőségeket, illetve figyelünk a jó néhány évvel ezelőttire visszamutató sárga támasz lehetőségekre, nem utolsósorban a piros vonallal jelölt mindenkori trendvonalat (hónapos idősík) sem hagyjuk figyelmen kívül, akkor nem feltétlenül túlzó az a riogatás, miszerint a jelenlegi szinteken történő long vásárolgatás, feltételezhetően nem a legjobb stratégia!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nincs megállás, longs oldali megbízások tovább pumpálódnak és lassan elérik a 100k-s magasságot. Sajnos a végsőkig nem lesz megállás, már csak az a kérdés, hogy az a pofon mennyire lesz fájdalmas, természetesen csak azoknak fog fájni, akik tudomást sem akarnak venni az esetleges 20k alatti árszintekről!
Csak attól, hogy a longs oldali megbízáskártyavár összedől még nem fog a padlóig beszakadni az ár, shorts oldali ügyeskedésre is szükség van!
Ha ránézünk a shorts oldali napos történésekre, akkor mintha láthatnánk némi készülődést, legalábbis az utóbbi napokban látványos emelkedés kezdődött! Abban az esetben, ha ezek is csak megbízások és arra játszanak, hogy annak a bizonyos 4. korrekciós hullámnak a csúcsát meglovagolják, akkor azt a bizonyos hetes leszúrási várakozást is elősegíthetik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/y3zF0Uj6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/oiRbbvBG/


Hetes idősík: folytatva, illetve ráerősítve a kisebb idősíkokon megfogalmazódott további csökkenésre irányuló gondolatokat. Hát, egyenlőre ez az idősík sem arról árulkodik, hogy megtaláltuk a csökkenő trendben mozgás alját, erre nagy valószínűséggel csak egy jelentősebb leszúrást követően lesz lehetőségünk!
Gyors visszaeséssel indítottuk az előttünk álló hetet, ami egy leszúrási várakozás tekintetében  tökéletes kezdés! Tehát, ha a kisebb idősíkokon felvázolt csökkenő irányú Elliott mozgás zárására nem vesztegetünk sok időt, akkor még arra is lehetőség nyílhat, hogy a leszúrást is belesűrítsük az eheti feladataink közé.
A 200-as mozgóátlag jelenlegi állása szerint, egy ezt a mozgóátlagot megcélzó leszúrás 22k környékén véglegesíthetné a csökkenő irányú gondolkodást! Az már csak hab a tortán, hogy a hónapos idősík 50-es mozgóátlaga is ezen a 22k környéki aljszinten kaphatna szerepet!
Azonban itt se feledkezzünk meg a narancs csatornáról és azokról a sötét fellegekről amelyek a csatornafelező szakadása után okozhatnak kellemetlen heteket-hónapokat!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/xsCXg7ro/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/GQ8RMCWi/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/rAG7lctd/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8Zg2Cx8i/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/w8gZYFYa/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ua5Ol2gq/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/PHl2YrEK/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Crhi751I/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/VdQ7xCSU/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/6IibEMOF/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
7
Kettes, négyes!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.07!

BTC, habár sok a bizakodó, akik csak egy átmeneti problémának látják az utóbbi szűk egy hónap történéssorozatát, sőt olyan is van, aki még ebben a gyászos helyzetben is, év végi 240k-s lehetőségről álmodozik, illetve vannak azok, akik próbálnak a földön járni és elfogadni egy kicsit sötétebb jövőképet.

Órás idősík, jól rámutat arra a balesetre, amely még május 10. környékén történt, illetve arra a lábadozásra, amelyet azóta is láthatunk!
Javításra rögtön az elején volt lehetőség, erről árulkodik egy zöld színű fej-váll jelölés, majd a jövőbeni szenvedést, a lila színnel kiemelt, de becsapós emelkedő irányú háromszög mutatja. Amiért erre figyelünk, annak egy oka van, méghozzá a hosszan elnyúló abc mozgás!


4 órás idősíkon már jelentősége és van ennek az ABC mozgásnak, ugyanis van egy lila csökkenő irányú Ellliott mozgásunk! Mint látjuk, egy ötös szerkezetű mozgás, 4. korrekciós hullámának, ha minden igaz végjátékát láthatjuk és azt, hogy lassan ráfordulunk a lezáró 5. hullámra!
Alessio Rastani egy érdekes videóval jelentkezett tegnap, amelyben a 2. és 4. korrekciós hullám szerkezetére hívja fel a figyelmet! Érdekessége történetnek, ha a 2. hullám meredek, akkor a 4. hullám egy elnyújtott háromszöget formáz, illetve ha a 2. hullámban történik elnyújtott mozgás, akkor a 4. hullámban történhetnek hirtelen elmozdulások, tehát az 5. lezáró hullámra is hirtelenebb a ráfordulás.
A lila háromszöggel megjelölt mozgásunk egy elnyújtott 4. korrekciós mozgásnak felel meg, tehát ha Rastani azért tette ki a tegnapi videót hogy erre felhívja a figyelmünket, akkor azt jól tette, vettük a lapot és háromszögből kilépést követően várjuk az 5. hullámot.


Napos: a tavaly november óta kialakult csökkenő trendben mozgás egyszerűen összefoglalható, a narancs csökkenő irányú csatornával, illetve ezt kettészelő emelkedő irányú zöld csatornával, amely zöld csatorna csak ráerősített a csökkenő irányba mozgás folytatására!
Ennek a LoveStorynak most véget vethetünk, már csak az a kérdés, a befejező hadművelet mennyire lesz fájdalmas.
Ha nagyon fáj (igaz sokan erre a fájdalomra várnak tavaly november óta), akkor a szürke támasz zónával jelölt 7-12k árszintekre lehet gondolni.
Enyhébb fájdalmaink a '17-es ATH, illetve a '19-es csúcsszint közötti, szintén szürke színnel jelölt támasz zóna elérésével lehetnek.
Illetve van még itt a lila Ellliott mozgáshoz is kapcsolódó, rövidre zárás!
Egyszerűnek látszik, a fekete vonalakkal határolt éken belül maradva, azaz 25k magasságában zárást követően (23k környéki leszúrással fűszerezve), pozitív irányt vehet a történet és egy ABC korrekciós fordítással, megpróbálhatunk felfelé kilépni a narancs csatornából!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: még mindig tartja magát a longs oldali lufi, ami nem feltétlen rossz, mert ha elszáll, akkor mindenki jól jár! A probléma ott kezdődik ha mégsem száll el, csak egyszerűen kilyukad és ennek következtében nagy eséllyel földhöz verődik az ár.
Ahhoz hogy valamilyen katasztrofális végeredményt láthassunk, természetesen a shorts oldalnak is szerepe lesz! Ehhez azonban egyértelmű vevő oldali összeomlásnak kell történnie és ez nem merül ki abban, hogy "csak" kilyukad a lufi, kell még egy pánikkal fűszerezett hitevesztés is és hát a múltbéli példákban erre is vannak visszaigazolások.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/QZEMZJZy/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/UvUT83S7/


Hetes idősík: Azt a piros színnel bekarikázott területet, már jó néhány hónappal ezelőtt megjelöltem lehetséges aljszínként, mivel túl sok támasz és zóna keresztezi egymást, illetve bíztam abban hogy a 200-as mozgóátlag is feljebb kúszik, nem tette és ez még érdekessé teheti a történetet.
Amiért mégis a 200-as mozgóátlag vonzása lehet a nyerő, az a napos idősík zöld csatornájának, illetve a csökkenő irányú zászló lehetőségnek lesz köszönhető, ami tulajdonképpen ugyanez mint az itt hetesen nyíló lila ékkel megjelölt lehetőség.
Végére egy meglepetés, illetve mégse annyira meglepetés, mert, ha a napos kitérőnél említett "nagyon fáj" lehetőség lesz a nyerő, tehát, ha ebben a mélységbe, konkrétan 12k-ra kerül a 0 Fibonacci szint, akkor a 38.2-61.8 közötti terület lesz a számomra minimum elérendő 2023-as várakozás!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/FzYG6ksZ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/43oi718H/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5uZU8IBD/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/vPA59Yeu/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/Y4cvKRHV/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/i79EIJpR/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/6IHj2Nhc/
Napos: https://www.tradingview.com/x/wBhbKUyL/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/FXi3Ar52/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/blj6ezYW/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
8
Coin-ok / Jackson didn't play in Madden throughout his vocation
« Last post by bertramuzi on May 30, 2022, 09:16:03 AM »
To unlock the charm, players must log into Apex Legends prior to November 1st and visit their loadout page in order to add the charm to their collection permanently Mut 22 coins. The charm will most likely not be available again.

The players in Madden nfl 22 must make sure that they grab The Ultimate Startoff Pack as part of their Madden nfl 22 Ultimate Team before it is gone on October 14. but October 15 also offers two more packs for them to take advantage of as well. This pack is The Most Feared Pack and is available from the 15th of October until November 18.

EA hasn't specified what content will be included in the pack at this time however it's likely to will include Halloween-themed content by the time it's launched. The free packs are excellent way to introduce Madden players to its Ultimate Team mode, and there's even a Welcome Package that is available to EA Play subscribers to help to get them started with members and training point to play Madden nfl 22 Ultimate Team.

EA Play subscribers can also claim a number of different packs to assist them too. The first thing FIFA 22 players are able to claim is an XP boost to help them through the first season of FIFA Ultimate Team. The XP Boost is available from now until November 12 and can help players who get it start earning their level 30 rewards much faster in the coming season buy mut coins, as players strive to recruit some of FIFA 22's top players to join the Ultimate Teams.
9
This is why it is essential to take extreme care when creating a runeword buy d2r items. Double-check and triple-check to ensure that the item's kind is right -like, for instance, the Insight runeword can be constructed in staves or polearms but not spears -- and arrange the runes in the correct order prior to inserting them into the item.

There are a few specifics when it comes to weapon and armor that you should make note of. "Body armor" includes only items that you wear on your body. General "armor" includes shields, boots, gloves, helms, etc. Hammers can't be used using runewords that are intended for maces. "Melee weapons" do not include weaponry that can be ranged, such as the crossbow and bow. Orbs, too, aren't considered melee weapons.

When you make runewords for your game, they are based on different stats, which determine the quality of the roll you've created. A perfect runeword roll always worth a lot more than an unfinished roll. In the same sense it is essential to use the highest quality base for a runeword (an item with sockets) could be a good idea.

For instance, if you're developing a raneword to use on a mercenary, you must make use of the Ethereal base. Mercenary armor and weapons don't have a decrease in durability, which means you'll be able to get the stat boost from the Ethereal property without worrying about it ever breaking D2R ladder items buy. Every single boost to stats is counted on Diablo 2: Resurrected.
10
Longs lufi

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.05.23!

BTC, egyre halványabbak azok a lehetőségek, amelyek arra irányulnak, hogy tartani lehessen a 30k-s szintet. Annak ellenére jónak találom ezt a megállapítást is, hogy sokak szerint, ezt lassan 2 hetes kemény küzdelmet siker fogja koronázni, viszont a vevők nem nagyon szeretnének többet kockáztatni és szeretnék, ha az a vevői oldalán felhalmozódott megbízástömeg, valamelyik alacsonyabb szinten aktiválódni tudjon.
4 órás idősíkon próbálnak rávilágítani arra a megállapításra, hogy a 30k lassan, de biztosan el fog esni!
A napos idősíkra is felvázolt, lila csökkenő irányú Elliott hullámra alapozva, az ellenállási zónát is figyelembe véve, 33k magasságába vártam egy 4. korrekciós hullámot. Ami valószínűleg hibás hozzáállás volt, mivel, ha a lila hullámon egészen a célig szeretnénk lovagolni, akkor a 4. korrekciós hullám célszintjét, nagy valószínűséggel egy a 3. hullámom belüli ellenállási zónában kellene megtaláljuk! Tehát, ha voltak is 33k-s lehetőségeink, azok a sikertelen fej-váll lehetőséggel valószínűleg el is úsztak! Szürke színnel jelöltem azt az ellenállási zónát, amely fölött a  lehetőségeink újra kivirágozhatnának, a folytatásban napos idősíkon erre is találhatunk indokot.


Napos: ezen az idősíkon jól látszik, hogy az a lila színű csökkenő irányú Ellliott hullám csak egy apróság, viszont ennek az apróságnak kellene döntenie arról, hogy a fekete színű vonalakkal határolt csökkenő irányú éknek, hol is legyen a végleges támasza!
Tehát, ha ötös szerkezetű Ellliottban gondolkodunk, akkor még egy kisebb levezető hullám, benézhet a jelenlegi 26,753$-os alj alá! Ezzel a benézéssel csupán annyi a probléma, ha a háttérben húzódó a narancs csatorna felezőszintjét is elbukjuk és megindulunk a csatorna aljának irányába, akkor egy elég durva végjátéknak leszünk szemtanúi. Egy ilyen végjáték tökéletesen felkavarhatná a jelenlegi állóvizet és ha ez a végjáték úgy tudna lezajlani, hogy a még kitartó longs megbízások is aktiválódni tudnak, akkor egy nagyon gyors talpra állasnak lehetünk szemtanúi!
Az én előrelátható portfólióépítő stratégiámnak belépés szintjei, nagy valószínűséggel a '17-es, '19-es csúcsszintjei lesznek! Azonban hibás döntés lenne csak erre a két szintre alapozni mindent ('18 november)! Hasonló stratégiájára épült a '18-as alj keresés is, amelynek az 57k-s szinten zárása, legalábbis számomra nagyon is visszaigazolta a stratégia sikerességét. Tehát abból a faék egyszerű észjárásból kiindulva, hogy minél rosszabb, annál jobb, ezért a portfólió alsó szintjeit 10k alatt fogom keresgélni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: durva nagy lufit látunk longs oldala, lehetetlen hogy ennek a végeredménye, ne egy kipukkanás utáni ejtőernyőzés legyen. Ha ez mégsem kipukkanás lesz, hanem lassú leengedés, akkor látom reális lehetőségét, hogy 20k felett vagy annak környékén lehessen tartani az árat?
Shorts oldali kérdőjellel jelölt kiugrást is a kamumegbízáspumpa kategóriájába sorolhatjuk, legalábbis ha a május 12-ei zuhanást, az itt látható meredek kiugráshoz hasonlítjuk, akkor a néhány ezer dolláros árvisszaesés nem nagyon válthatta be a várakozásokat.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vZVE9yo4/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/jvXNujq8/


Hetes idősík: hacsak nem sikerül a narancs csatornafelezőn megtalálni az aljunkat és tartani a 20k fölötti szinteket, akkor a 10k-s szinteken nagyon gyorsan megoldódhatnak a problémáink.
A narancs csatorna viszont becsapós!
Két egyértelmű ellenállás érintése van, szemben az 1 aljpontjával! Tehát, hogy csatornáról beszélhessünk konkretizálni kellene az alját, amelyet standard charton 10k környékén, még logaritmikus környezetben barátságos 20k környékén lehetne fixálni.
Hetes idősík már elég ahhoz, hogy a hosszabb távú lehetőségeinket pontosabban meghatározhassuk és ha már a múltban is a 200-as mozgóátlag érintése utáni hetek hozták a végső megoldást ('18 dec, '20 márc.), miért ne történhetne most is hasonlóképpen.


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6jGBdQlZ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YP10Un2Y/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/cCawZwzS/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/jQMwzHe5/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TJO40kMJ/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/GZvs9fBY/
Napos: https://www.tradingview.com/x/QDXaDQtb/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/bOETFABv/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/oQPwKfzz/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10