Author Topic: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Read 783318 times)

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3500 on: January 31, 2022, 09:56:05 AM »
Egyáltalán nem egyszerű, sőt túlságosan is bonyolult

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.01.31!

BTC, ismét egy olyan hetes összefoglaló, amely a mögöttünk hagyott hét történései szempontjából eléggé vérszegény! Ezért, a lényegét tekintve inkább negatív! Jelenlegi kép szerint, a ránk váró hét történéseiből se nézünk ki többet, illetve azzal a szomorú ténnyel is barátkoznunk kell, hogy sokkal "rosszabb" is lehet! Na de kinek mi a rosszabb...
Órás idősíkkal kezdeni egy hetes elemzést, már most kidobott idő az ablakon, viszont a rövid távon gondolkodóknak kitűnő terep.
A mögöttünk hagyott héten építettünk egy enyhén emelkedő csatornát, ebből a csatornából kedd-szerda magasságában próbáltunk felfelé kilépni, sokadjára sem jött össze, majd úgy nézett ki megindulunk a csatorna alja irányába és mivel ez még most napokkal később sem jött össze, rá is világít mekkora a bizonytalanság.
A hétvégi történések ugyanazt mutatták, mint a keddi-szerdai sikertelen kilépési kísérletek! Tehát, kezdünk megérkezni a kék csatorna támaszára, amit, ha csak kisebb határozottsággal sikerül letörni, akkor 35,300$ környékén, egy inkább oldalazó sávban maradva tovább húzhatjuk az időt. Abban az esetben, ha a kék csatornából kicsit durvább lesz a kipottyanás, akkor jöhet egy intenzívebb csökkenő csatornában mozgás! Erre a csökkenésre rámehet az egész hetünk és az sem kizárt, hogy az alját valahol 30k magasságában fogjuk kiépíteni, a folytatás pedig, a viszontválaszon múlik.


4 órás idősíkon, főszerepben a kék csatorna, háttérszereplő a napos idősíkon főszerepet játszó, az ATH szintről eredeteztethető csökkenő csatorna!
Amit látunk, az még a hozzá nem értők számára is egyértelmű képet mutat, van egy nagyobb csatornánk, amelyen belül zig-zag mozgással haladunk lejjebb és lejjebb. Sormintában egy piros csökkenő csatornának kellene következnie, ezt az órás idősíkon már fel is vázoltam, itt azért nem teszem, mert ha tényleg egy piros intenzíven csökkenő csatornával folytatjuk, annak az alját nagyobb valószínűséggel nem 30k környékén fogjuk megtalálni, hanem, szerencsésebb esetben bőven 28k környékén. azért szerencsésebb, mert ha itt bukjuk a napos csatorna felezőszintjét és megkeressük a csatorna alját, azt nagy eséllyel a 2017-es ATH színt környékén fogjuk megtalálni. és hát itt sajnos már azt is ki kell jelentsük hogy benne vagyunk a short trendben, amit már a 28k szint elvesztését követően kezdhetünk ízlelgetni.


Napos: a számozott 3 fekete támaszból, már csak a 3. az érintetlen, viszont a jelenlegi aktivitást megnézve nem sokáig. Kicsit módosítva a csökkenő csatornán, ugyanis csak ahhoz a december elején leszúráshoz igazítani elég gagyi, de az októberi alját is segítségül hívva már jobban kinéző! A lényegen ez sem változtat, sokadjára sem sikerült kitörni ebből a csatornából! Most lenne a negyedik lehetőség, ebből akár még arra is gondolhatnánk, hogy lassú víz partot mos taktikával könnyű dolgunk lehet, nem kizárt, viszont ha az RSI csúcsok-aljak sorozatára is figyelünk és az ehhez társítható gyertyacsúcsokat is követjük, az rögtön rá is világít arra az elválásra, hogy a következő gyertyacsúcsnak, a 45k magasságában húzódó zöld támasz zóna fölé kellene tornyosulnia! Ez egy intenzív hetes történéssorozattal simán összehozható, sajnos a jelenlegi összképből ez még nem kiolvasható.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: teljes a bizonytalanság, még egy ártatlanabbnak kinéző megbízáspumpa is veszélyes lehet, pár nappal ezelőtt láthatunk is rá egy szép példát, annak -10k lett a végeredménye. Tehát, mivel senki sem(kivétel jó néhány hodler) akarja elveszteni még a minimumot sem, ezért pár százalék haszonért senki sem kockáztat meg több hónapos, durvább esetben éves beragadást.
Egyelőre még ijesztgetés terén sem durvult el a helyzet, azonban, ha az ár tekintetében elveszítjük a 28k környéki szinteket és egyértelművé válik, hogy a short trend szele megcsapja a chartot, senki sem garantálja, hogy a szunnyadó eladási érzelmek nem törnek a felszínre.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Yy58Z5JE/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/R2bmDt1q/


Hetes idősík:  a hetes gyertya, ismét nem ezt tükrözi, hogy valami nagyon jóra készülhetünk a folytatásban, de nem vagyunk semmi jó elrontója, örömmel fogadunk egy akár 30k-s fordulatot is, csak hát mibű...
Egy, még a semmi közepén várakozó piros ellenállás, amely egy nagyobb csatorna ellenállása is lehetne, szívesen várná ezt a 30k-s long folytatást és ez lenne az a csatorna, amelyből felfelé kilépést követően jöhetnének azok a bizonyos 100k-s várakozások.
Elveszítettük a 40k-s támasz zónát és azon kellene dolgozni, hogy ezt a folytatásban visszavegyük! A feladat viszonylag egyszerű, takarjuk be a két héttel ezelőtti kövér piros gyertyánkat, amit nagyjából 43k magasságában meg is tehetünk. Ez lenne az első feladat, de nem elégséges, ennek még nyomatékot is kellene adni és ahogy már kisebb idősíkon is szó volt róla, 45k magasságában egy támasz zónát is le kellene gyűrni, majd teret adni annak, hogy a vissza-teszt is tudjon min támaszkodni, ehhez pedig 50k környéke a minimum elvárás!
Egyáltalán nem egyszerű, sőt túlságosan is bonyolult ahhoz, hogy egy ilyen jelenlegi semmitmondó hangulatból ezt mind sikerüljön összehozni.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/0HIWDNSy/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5A7S5Xyx/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/e6aHdGWP/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/vOMnTGwJ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/pseJeIWz/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/2bdMWW1S/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/oyP5GAxj/
Napos: https://www.tradingview.com/x/ePVQfUWk/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/3HHHdL2a/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/UE3soQK6/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3501 on: February 07, 2022, 10:12:52 AM »
Jó, de lesz-e jobb is?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.02.07!

BTC, sokan legyintenek annak a hallatán, hogy kínai holdújév! Nem kellene, mert ettől a nagyjából februári időponttól kezdve, még ha nem is azonnal, de hetekkel később biztosan kezd felélénkülni a vásárlási szándék. Viszont ez a vásárlási felélénkülés, nem jelent automatikusan egekbe menő áremelkedést, pontosabban néha jelent, néha nem. Jelentette a '17-es bullrunt megelőzően, ill. a '19-es 3k-ról, 14k-ra történő emelkedést megelőzően, tavaly nem volt ilyenre szükségünk, mivel már bőven lendületben volt az ár, ebben az időpontban.
Órás idősíkra most sem vesztegetünk túl sok időt, az viszont kiemelendő hogy kicsit át kellett rendezni az álláspontokat! Ugyanis volt egy sokkal szűkebb kék emelkedő csatornánk, amelyből sokkal meredekebben csökkenő piros csatornában mozgásra lehetett számítani, de szerencsére nem így alakultak a dolgok.
Mivel, a piros csatornánk végül mégsem fordult csökkenő irányba, az történt hogy visszatértünk a csatorna felezőszintjére, illetve azon át is léptünk, itt már lehetett sejteni, hogy valami más fog következni, mint azt a megelőző hetekben láthattuk.


4 órás idősíkon, sokkal tisztább és átláthatóbb az itteni kép. Az is jól látszik, hogy ez a mostani emelkedő csatorna, sokkal szélesebb mint az előzőek, remélhetőleg nem csak ezekben fog különbözni a többitől, hanem abban is, hogy ebből felfelé történik a kilépés! Erre a kilépésre az elkövetkezendő órákban kellene kísérletet tenni, már csak azért is hogy a szürke ellenállási zónát is sikerüljön átlépni!
De vannak itt fekete színnel behúzott napos ellenállások is, amelyek közül az egyikre a hétvégi mozgás szépen rácsücsült, ezt kellene ugródeszkaként használjuk arra hogy a másik fekete ellenállás is hasonlóképpen járjon. És talán, ez lesz azaz ellenállás, amelyről visszapattanva, a remélhetőleg átlépett szürke zónánk is megkapja vissza-tesztjét.


Napos: nagyon jó hír, hogy az RSI csíkon is bejelölgetett csúcsokhoz társítható gyertyacsúccsal közel kerültünk az előző januári csúcshoz, ami azt mutatja, hogy egyáltalán nem gyászosak a várakozások, csupán kicsit leült a hangulat, ami nem is csodálkozhatunk, mivel egy elég hosszú, közel 3 hónapos negatív szérián vagyunk túl. A negatív szériából kilépést, jól mutatja a csatornából történő határozott kilépés, illetve, mivel a kilépés előtt elbukott a vissza-teszt, így már erre sincs szükségünk, ami egy apró jó hír a szürke zóna átlépési lehetősége tekintetében. Tehát, ha itt valaminek szüksége lesz vissza-tesztre, az max a szürke zónánk felülről , talán pont az előttünk várakozó 43k-s fekete ellenállásról!
Annak érdekében, hogy ne csak egy kérészéletű long lehetőségsorozat szemtanúi legyünk, a vissza-tesztnek sokkal magasabbról kellene érkezni, például a 200-as mozgóátlagról, amelynek érintésére nagyjából 50k magasságában lehetne számítani és az sem volna egy elvetendő dolog, ha ez a vissza-teszt az 50-es mozgóátlagra érkezik. Egyelőre számoljunk azzal az óvatos lehetőséggel, hogy a vissza-teszt 43k környékéről fog remélhetőleg megtörténni, amellyel még egy enyhe 10k-s fordított fej-váll lehetőséget is bezsákolunk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: az árskálán csökkenő csatornában mozgást láthatunk, ezzel ellentétben itt a vevői oldalon egy sokkal enyhébb emelkedő csatornában vegetálást. Ez is jól rámutat arra, miért is nem izgultunk short trendforduló beszakadás miatt, ugyanis itt vevői oldal, habár rengeteg profit realizált pozíció kiesése után is tartja a bullis formáját! Többek között ezért sem fickándozik jobban az eladói oldal, nincs hova, először a velői oldalnak kell elvesztenie a hitét és csak ezután léphetne közben a short hiénák!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/K7z2uNyg/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/q10HZ6QT/


Hetes idősík:  itt is jó hírről lehet beszámolni, ami nem más, mint a két héttel ezelőtti negatív gyertyánk, szinte teljes betakarása! Tehát van itt egy majdnem tökéletes rövidtávú trendfordulási lehetőség, amelyre, egyelőre még csak bátor gondolatokkal, de talán még az újabb ATH lehetőségét is fontolóra lehet venni!
Az én rövidtávú célom, az 53k környékére történő megérkezés, pontosan azzal a céllal, ami már az előző napos idősíknál is boncolgatása került, tehát hogy a szürke zónánk kapjon egy olyan vissza-tesztet, amelyből az új ATH lehetősége is életképesebbnek tűnjön. Vagy ha rögtön nem is sikerül az 53k-s magasságba eljutni, ill. talán nem is lenne szerencsés pont ide megérkezni, hamár itt húzódik egy ellenállás, de például az 50-es mozgóátlag, jelenleg 48k környéki pozíciója a kitűnő alternatíva.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Q9TyTifs/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/e9Sx627h/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Swpd1Nfv/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/DlCjbaMQ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/54d4Swl1/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/aK4Tjrki/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/Wncjn1Oi/
Napos: https://www.tradingview.com/x/XFsy7GX9/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/hm9nf8Vv/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/WFsul5Cv/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3502 on: February 14, 2022, 10:57:13 AM »
Nem lett jobb...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.02.14!

BTC, ...azok után, hogy a hétvége most is ugyanolyan semmilyenre sikeredett, mint a két héttel ezelőtti, kicsit hitehagyottnak tűnik a piac. Sőt, a hétközi történések abban az irányba haladtak, hogy itt akár még valami nagyon pozitív dolog is kisülhet a végén, majd jött a péntek és szépen leverték az árat.
Ha kihagyjuk azt az apróságot, hogy a hétközi mozgás kettő csúcsot is kialakított, akkor a 42k magasságában húzódó támaszunkat vállvonalként is kezelhetjük. Tehát a végeredmény egy 4k-s fej-váll lehetőség is rejtegethet, amelynek ha megnézzük a 38k-s cél lehetőséget, akkor annak nem igazán tudunk örülni, mivel beesünk a támasz zóna alá, illetve kipottyanunk a kék emelkedő csatornából! Ez a kék csatorna 40k magasságában még menthető, de ez a lehetőség már nagyon gyenge, ezért sem kellene feladnunk itt 42k környékén.


4 órás idősíkon, tehát, a hétközi mozgással kinéztünk felfelé a kék csatornából, majd a csatorna megkapta a vissza-tesztjét és a folytatásban azt kellett volna lássuk, hogy a 45,750$-os fekete ellenállás is átengedi az árat és a végeredményt valahol 50k magasságában könyvelhetjük el. Ez lett volna egy mesebeli befejezés, csak hát ez a 45,750$ környéki, decemberi-januári mozgásnál kialakult akkori erős támasz, nem a semmi miatt alakult ki, ezáltal a jelenlegi ellenállásként betöltött szerepe is valami hasonló kell legyen.
Ahogy az elmúlt hétközi történések mutatják, valóban erős volt ez a szint. Ezért is kell hogy a 42k környéki szintet megtartsuk, a csatorna felezőszint felett maradjunk és ismételt kísérletet tegyünk a fekete ellenállás áttörésére, különben ez órás idősík csökkenő lehetősége lesz a nyerő!
Azt hogy mennyire lesz gyászos egy esetleges 42k állati folytatás, egyelőre még csak találgatni lehet, mindenesetre lesz egy utolsó utáni 39,300$ környéki támasz zónánk, ha ezen mint kés a vajon szaladunk át, tehát kimaxoljuk a fej-váll lehetőséget, majd leszünk olyan szerencsétlenek hogy ebbe a zónába vissza is tesztelünk, akkor semmilyen pozitív folytatásban nem reménykedek.


Napos: ha csak nem húzunk be egy 3. egymás követő RSI csúcsot, amely  fölé zár az előző 45,800$-os gyertyacsúcsnak, akkor nem mutatunk valami erősen meggyőző pozitív képet, sőt talán pont az ellenkezőjét, egy nagyon is gyenge képet.
Az órás idősík 4k-s csökkenő fej-váll lehetőségével ellentétben, itt egy ellenkező irányba mutató fordított fej-váll lehetőség várakozik, azonban ennek erős feltétele hogy a 42k-s szintet megtartsuk, majd a 45,750$ se okozzon fejtörést.
A jelenlegi  csökkenő mozgással, látványos vissza-tesztet tolunk a januárban még támaszként működő fekete vonalunkra, ami ezáltal egy nyakvonal szerepet is betölthet. Tehát itt is azt látjuk, hogy a 42k elvesztése egy majdnem 60k-ra mutató lehetőséget hajíthat a kukába! Ha ezzel a nagyjából 12k-s lehetőséggel sikerülne élni, áttörve ezzel az 53k környékéi ellenállási zónát, amelybe egy esetleges későbbi vissza-teszt, akár még annak a lehetőségét is kinyithatja, hogy még idén újabb ATH szint lehetőségéről elmélkedhessünk!
Összefoglalva, figyelnünk kell 42k környékére, majd attól függően, alatta vagy fölötte zajlanak az elkövetkezendő napok eseményei, figyelni kell a 45,750$ vagy 39,300$ környéki történésekre, ugyanis ezek a szintek erősen dönthetnek a február végi hangulatról, sőt talán még a kora tavaszi hangulatod is meghatározhatják!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a long lehetőségek kihasználása továbbra is ugyanott tart, nagyon óvatos, csak a minimális kockázatot vállaló! Ez csak a szinten tartáshoz elegendő, ahhoz hogy innen továbblépjünk, illetve olyan mértékben tovább léphessünk, hogy egyértelmű pozitív képet mutassunk, ennél sokkal több kell!
A shorts oldal pedig kivár, kivár mert tudják hogy semmi új nincs a nap alatt, látják hogy szenved a vevői oldal, azt viszont továbbra sem tudni biztosan, hogy feladással vagy ismételt sikerrel végződik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/InDUES3y/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WwIVimt9/


Hetes idősík:  a mögöttünk hagyott hetes gyertyával, remélhetőleg nem rontottunk el semmit, mert azt az előző kettő hetes elég szép fordítást megnézve, pozitívnak kellene lennie a várakozásoknak! Tehát, bízunk abban hogy ez a baki kijavítható és ha nem is sikerül az előző hetes felszúrás 45,800$-os magasságát elérni, de olyan eredményt sikerül elérni, amely lehetőséget biztosít a szürke zóna átlépésére.
Elég rossz helyen bizonytalankodunk, ugyanis, amit jelenleg látunk, az nem más mint a long trendvonal alulról történő vissza-tesztelése! Össze kell kapjuk magunkat, mert ha elengedjük a lehetőségeket és 30k környékére visszaesve tovább húzkodjuk a maci bajszát, abból nem sok jó fog kisülni.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/4oRmSRFo/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/YnNIR0pC/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WxY187Xa/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/6VotX4Vi/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/YDHN0hQW/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/m8ypr9p5/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/5G3yI1Os/
Napos: https://www.tradingview.com/x/dEwhljf9/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/JBO0gLB0/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/PwUeFVAN/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3503 on: February 21, 2022, 10:30:17 AM »
Rövidtávú aljat keresünk.

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.02.21!

BTC, nem egészen úgy alakultak a dolgok ahogy azt vártuk, ugyanis azt vártok, hogy a 46k magasságában húzódó lila vállvonal fölött kicsit intenzívebb és határozottabb emelkedések következnek. A történet már ott bukni látszott, amikor a csatorna ellenállására sem sikerült felkapaszkodni, majd hirtelen a csatorna aljánál találtuk magunkat. Mint látjuk, a bikák részéről kísérlet sem történt a csatorna aljáról történő visszarántásra, mindenki a másikra várt és talán arra hogy majd a zöld támasz zónából...
A zöld zónából sem történt meg a csoda és mivel ezt is csak felülről karcolgattuk igazán el is vesztette a jelentőségét, majd egy kisebb eladói nyomás át is szaladt rajta. A sorozatos vevői bizonytalankodásoknak köszönhetően fordulni látszik a kocka, mármint negatív irányba, ugyanis a jelenlegi mozgás egy elég konkrét vissza-tesztet nyom a zöld, most már ellenállási zónába. Az apróságokba kár elveszni, mivel a vevői oldal részéről hitehagyott a piac, de elveszve sincs, így a kisebb eladási nyomások ellenére is pozitív a jövőkép!


Napos: ezen a charton is volt már jó néhány lukra futott pozitív elképzelésünk, ezzel nincs is semmi gond, egyszer kell rátalálni a helyes útra. A jelenlegi mozgás sem mutat csak pozitívumot, de van jó néhány apró jel, amelyikből a végkövetkeztetés mégiscsak az, hogy a tavaszi időszak ismét elhozza a lehetőségeket.
Az RSI csíkon látható mozgás utóbbi csúcsához társítható gyertyacsúcs, az előző csúcs fölé került, ez egy pozitív pont, tehát jogosan fogalmazódnak meg a jövőbemutató pozitív elképzelések! A következő fontos lépést szintén az RSI csíkon látható mozgásból indítjuk! Elég gyorsan visszaestünk az RSI csíkon, ezzel nincs is probléma, főként úgy nincs, hogy a gyertyamozgás némileg intenzív esést mutat, de mégsem annyira intenzívet, hogy egy új gyertyaalj miatt kellene izguljunk.
Egy nagyon is távolba mutató elképzelés a világoskék színnel felvágott harmonikus minta. Ennek a mintának egy 34k magasságában megpihenő C csúcsra lenne szükség ahhoz, hogy a befejező D szakaszt  viszonylag jó esélyekkel várhassuk 65k magasságába. Természetesen ez sem lesz egyszerű mutatvány, 45k környéki ellenállási zónán a következő nekifutással sem lesz egyszerű átszaladni, viszont ha ez megvan, onnantól már sokkal nehezebb elrontani.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nem sokat változott a vevői hozzáállás, ennek a múlt heti eredménye ismert, egy viszonylag jóból, átfordultunk egy viszonylag rosszba, kár érte. A mostani forgatókönyv szinte ugyanez, nem is várunk a múlt hetitől eltérő folytatást, tehát elvagyunk, tartjuk amit tartani kell, de csak a biztosra játszunk, aminek viszont jelenleg híján vagyunk.
Shorts oldal pedig csak visszaigazolja, a viszonylag nyugodt vevői hozzáállást, ez a nyugodtság valószínűleg 30k magasságáig kitart, alatta  viharosabb lehet a tenger.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/02L86Wgt/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/XOo2J9sL/


Hetes idősík:  hát igen, az volt a pozitív elképzelés, hogy a fekete pontozott vonallal felvázolt ék formához igazodva, még ha nem is rögtön megérkezve, de egy kövérebb bika gyertyával jelezzük a szándékot. Ennek teljesen az ellenkezője történt és ez a teljesen fordítva elsült végeredmény, most hetekre visszafoghatja a pozitív elképzeléseket!
Az is lehet hogy csak dupla aljat keresünk, ezt 34k magasságában meg is találhatnánk, ezzel a napos harmonikus elképzeléshez is igazodnánk. Ez a dupla alj, lehetőséget biztosítana a háttérben kirajzolódó, enyhén emelkedő csatorna támaszára történő vissza-tesztelésre is. Tehát megvannak a jövőbeni pozitív lehetőségeink, már csak élni kellene velük!


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/yKrkZf7R/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/J2moB7mu/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/r9ECYPXg/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/YDHN0hQW/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/xB2pzwjA/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/0znOHfYM/
Napos: https://www.tradingview.com/x/5YODypAn/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/KZuGEEBY/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/X8p9ckIt/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3504 on: March 07, 2022, 10:59:35 AM »
Ikertornyok

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.03.07!

BTC, egy hetet kihagytam a körképek sorozatában, ettől függetlenül, néhány apróságtól eltekintve, lényegében nem maradtunk le semmiről. A történetsorozat ott szakadt meg, hogy volt egy enyhe intenzitású(csökkenő), durván egy hetes mozgásunk, amelynek a lehetséges alját 34k magasságába vártuk! Ez a küldetés viszonylag pontosra sikeredett és végül lett egy 34,336$-os aljunk!
Ezt a 34k-s várakozás nem hasraütésre került kijelölésre, hanem, igazodtunk a kék harmonikus minta C hullámos igényéhez, azaz hogy fibo 0.89 környékére visszanézünk, ugyanis csak ezt követően vehetjük komolyan a D hullám 65k-s magasságot megcélzó lehetőségét.
Hasonló lehetőség mutatkozott a tavalyi év első felében is, akkor sem mehetünk biztosra, főként nem a júliusi 29k-s aljra visszanézést követően, de szerencsére jött egy hirtelen fordulat és onnantól kezdve meg sem ált a gőzhenger.
Piros nyíllal bejelöltem ugyanazt a szituációs lehetőséget, már csak azért is, mert ahonnan ez a jelenlegi csökkenő mozgás elindult, az szintén egy tavalyihoz hasonló ellenállási zóna és ez azt sugallja, hogy ez nem csak egy apró visszapattanás.
Nagyon intenzív emelkedésre lesz szükségünk ahhoz, hogy ezt a 65k-s küldetést tudjuk teljesíteni! Ha összejön, ahhoz egy Elliott hullámra is szükségünk lesz, ennek az Elliott hullámnak akár már a jeleit is felfedezhetjük a harmonikus minta ABC csúcsaira tekintve, sőt ha ezen Elliott várakozás 3. hullámát is egy különálló Elliott hullámként kezeljük, akkor a 65k-s várakozásunk, egy későbbi korrekciós mozgást követően, új ATH lehetőséggel is megfejelhető!
Tehát, röviden összefoglalva, ha a következő aljszintünk, az előző 34k-s alj felett záródik, akkor esélyes lehet a történet egy a 45k-s ellenállási zónát átszakító folytatásra, viszont hogy innen tovább is haladjunk, szerintem elkerülhetetlen hogy a 45k-s zóna felülről is megkapja vissza-tesztjét!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: úgy néz ki a bikák vették a lapot, meggyőzte őket a 34k környéki utóbbi alacsony árszint, viszont, ahogy azt a shorts chartkép is jól mutatja, a vásárlásokkal óvatosan bántak, talán sejtették, hogy azzal a 45k környéki ellenállási zónával, ilyen enyhe vevői hozzáállással még lehetnek problémák. Tehát, ez a még most is látszó óvatosság nem véletlen, ugyanis egy ismételt 34k környékére visszanézés lehetősége kering a levegőben és ha valóban van összefüggés a dolgok között, akkor ezt követően jöhet egy nagyobb dobbantás!
Nem véletlen hogy a shorts oldali patak ismételten kiszáradni készül, tehát az eladói szándékok is a vételi szándékok irányába csoportosulnak.  Megbízáspumpával sincs értelme megtévesztő hadműveletet végrehajtani, ahhoz ugyanis emelkedő szakaszában kellene legyünk az ármozgásnak, jelenleg pont az ellenkezőjét látjuk!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/02L86Wgt/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ymSgU3qm/


Hetes idősík:  az utóbbi hetekben, kicsit megnövekedett a bizonytalan gyertyák száma, a múlt heti különösen fájdalmas, de figyelmeztet arra, hogy még nem vagyunk készen valami nagyot letenni az asztalra. Nagyon nem volna szerencsés, ha a múlt heti vevői sikertelen akcióra, a macik adnának egy csattanós választ, de visszatérve a napos idősíknál megfogalmazódott 34k környékére visszanéző lehetőségre, egy ismételten nagyobb leszúrással válaszoló gyertya, újra kinyithatná a long kapukat!
A szaggatott vonalakkal felvázolt kövérebb ék lehetőség, ugyancsak egy napos idősík lehetőségeihez igazodó mozgások esetén lehet  életképes megoldás, tehát a 45k-s ellenállási zónát átszakító folytatás, majd a vissza-teszt, amelyet követően megnyílhatnak a lehetőségek a 60k-s magasságokba.
Ugyancsak a napos idősík boncolgatásánál merült fel az újabb ATH lehetősége. Erre lehet egy megerősítés a háttérben feltűnő emelkedő kék csatorna, amelynek az ellenállását megcélozva, bőven a 70k feletti magasságokba lehetne gondolkodni, illetve egy esetleges csatornából kilépés esetén, akár még a 100k feletti lehetőségek is megcsillanhatnának!


Hónapos idősík: és végül Itt ez a hónapos idősík, amelyre már a 2020-as 10k környéki mozgásoknál felvázoltam, egy akkor még nagyon is elképzelhetetlen akár még 100k-s célokat is megcélzó elképzelést. Majd jött egy 2021-es, erősen intenzív év, amelyben ezek az elképzelhetetlen magasságok kezdtek táptalajt találni. Azt hiszem, egyértelműen látszik hogy ez a gondolatmenet az Elliott hullámokra volt felépítve, amit csak erősített az 1,2, 1,2, hullámok kezdősorozata, tehát a nagyobb hullámok kisebb alhullámokra bontódnak. Így a 2021-es év sikere, könnyen megmagyarázható a kék Elliott 3. hullámán belüli impulzussal! Viszont a kék Elliott lehetőségünk még az 5. hullámára vár, amelyet egy új ATH szintre lépéssel lehetne kivitelezni! Azonban itt rugalmas a történet, mivel bőven van terünk a nyújtózkodásra, de arra is figyelni kell, hogy itt még a későbbi siker érdekében korrekciós mozgásnak is teret kell biztosítani.


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VcvvCbp6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/a4rJMout/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/p1L1Kh74/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/jC6kfTEz/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/L02XdFXf/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/tw2W5HgV/
Napos: https://www.tradingview.com/x/NLPjxND5/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/UCOEfP16/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/dQOCwhnQ/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3505 on: March 14, 2022, 10:56:54 AM »
Felhalmozódás vagy valami rosszabb?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.03.14!

BTC, ebben a mostani háborús szituációban, különösen az orosz korlátozások általi világpiaci kihatásoknak is köszönhetően, az a biztos, hogy semmi sem biztos. A Bitcoin jelenlegi állapota, ettől függően ugyanabban az oldalazó sávban mozog, amelybe a tavaly novemberi csúcsot követő 3 hónapos csökkenő trendben mozgás után szorultunk bele. Ebből, a most már lassan 3 hónapos oldalazó mozgásból, hamarosan szinte biztosan kilépünk valamelyik irányba! Ennek az oldalazó mozgásnak, van egy 39,300$-os középszintje, illetve néhány száz dolláros középsávja.
4 órás idősíkon azt láthatjuk, hogy beestünk ezen középszint alá, majd most hétfőn, határozott mozdulatokkal megpróbálunk visszakapaszkodni. Azt hogy mire megy ki a játék nem tudjuk, akár egy vissza-tesztet is láthatunk, majd talán még a délutáni tőzsdenyitás előtt, ahogy megvan írva a nagykönyvben szépen be is szakadunk. De az a lehetőség sem zárható ki, hogy szépen átgyalogolunk a középszinten/zónán és egy esetleges durvább dollár gyengülésre, néhány ezer dolláros Bitcoin ár erősödéssel reagálunk.
Kizárólag technikai oldalról közelítve, amit most látunk, annak egy Accumulation Area, azaz felhalmozódási sávban mozgásnak kellene lennie, viszont ezt egy wyckoff szisztémával vissza kellene igazoljuk! Nem tudjuk, vagy legalábbis szabályosan nem tudjuk, mivel nincs egy olyan támasz zónánk, amelyből ebbe az irányba tudnánk gondolkodni.
Ideális szituáció akkor alakulhatott volna ki, ha abban a piros nyíllal megjelölt durván csökkenő szituációban, csökkenő irányba, még ha minimálisan is, de kinézünk a csatornából, tehát kialakítunk egy a szisztémába illő támasz zónát.
Ettől függetlenül támasz zóna kialakítható, viszont, ez nem illik a wyckoff szisztémába. A csatornán belüli ellenállási zónával nincsenek problémák, tehát ha kicsit hamisan, de mégis úgy gondoljuk, hogy a wyckoff szisztémába illik ez a lassan 3 hónapos történéssorozat. Remélhetőleg nincs miért izgulni és a folytatásban kizárólag pozitívan íródik a történet, ATH szint közeli végjátékkal.


Napos: a tökéletes szituáció, amit a kék harmonikus lehetőséggel szeretnénk elérni, az majdnem ugyanaz, mint ami a tavaly áprilistól-novemberig lezajló folyamat mutat! Ezért is gondolkodtam úgy a jelenlegi mozgással, hogy a tavaly júliusihoz hasonlóan, most is visszanézünk az előző aljunk közelében, úgymond egy dupla aljjal, kellő muníciót biztosítunk, egy remélhetőleg kitartó long folytatáshoz.
Múlt hét elején, különösen a szerdai kiugrást követően úgy tűnt, a 34k-ra visszanéző gondolatok rögtön mehetnek is a kukába, ám másnap érkezett egy határozott negatív válasz, ami rögtön le is hűtötte a vásárlói kedélyeket és ebből a letargiából azóta sem sikerült felállni.
Jelenleg a 37,110$-os szintre és arra figyelünk, hogy a következő RSI aljunk hol fixálódik! Remélhetőleg hamar benézünk a 37k-s fekete szint alá, viszont maradunk a 34k-s előző aljunk fölött, tehát kialakul az a tavaly júliusihoz hasonló szituáció, amelyet követően nincs más hátra mint előre, csak felfelé(xd)!
De továbbra se feledkezzünk meg a háborús szituáció kiszámíthatatlan következményeiről!
Amiért viszont mégsem volna jó ismét visszanézni 34k környékére, azt a piros színnel behúzott csökkenő trendvonal tenné indokolttá! Már kettőször, határozottan átszakítottuk ezt a trendvonalat, viszont élni a lehetőséggel egyszer sem sikerült, a harmadik lehetőséget nem nagyon kellene erőltetni. Viszont, ha nem is tökéletesen, de ez a trendvonal környéki mozgás, némileg hajaz a tavaly júliusi történésekre!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: apró lépésekkel pumpálódik a vevői oldal, jól néz ki, de ez egyelőre kevés ahhoz hogy érdemileg kiugró eredménye legyen! Sokkal nagyobb határozottságra lenne szükségünk, pontosabban, azoknak a befektetőknek újbóli megjelenésére, amelyeket a tavaly novembertől, idén januárig tartó negatív időszakban elvesztettünk.
Shorts oldal rögtön felrázta magát, egy nap alatt duplájára emelkedett a pozíciószám, történt ez pénteken, nagy valószínűséggel arra játszottak, hogy a hétvégén történnek valamiféle negatív események. Nem történt semmi, sőt nagy volt a nyugalom, így most ezek a pozíciók, ha szerencsénk van beragadtak. Megbízáspumpára azért nem gondolnék, mivel ennek az aktivitásnövekedésnek, az árra is volt azonnali kihatása!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/J2FhDswv/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/eAnQ87mz/


Hetes idősík:  amit itt látunk bizonytalankodást, az szépen tükrözi miért is vagyunk döntésképtelenek az irányok tekintetében. A három héttel ezelőtti leszúrást követően úgy gondoltuk, meg volt a vissza-teszt és újra erőre kaptak a bikák! Ennek megfelelően, a következő hetet nagyon is pozitívan indítottuk, visszavágtunk az utóbbi hetek negatív történéssorozatának, majd felébredtünk és a hétvégére volt nincs jó szituáció. Itt nagyon nagy szerencsém volt hogy a short hiénák nem csaptak le a lehetőségre, illetve hogy nem alakult ki egy kisebb long oldali pánik!
Ha, az a piros nyíllal megjelölt leszúrás, nem merítette ki a vissza-teszt kereteit, akkor ez még bepótlásra vár, például a 34k-ra  visszanézéssel! Ebben egy bibi van, a hetet is ezen szint környékén kellene zárjuk, majd a rákövetkezendő héten/hetekben ezt a kialakult mínuszt betakarjuk, sőt jelentős ráadással reagáljunk.
Van egy hosszabb távú, nem tudni mennyire komolyan vehető, sajnos negatív előjelű jelzés! Méghozzá, mivel februárban, alulról vissza-teszteltük a long trendvonalat, így azt kellene feltételezzük, ez arra utal, hogy mielőtt bármiféle long folytatásban is gondolkodnánk, előbb vissza kell nézzünk az eggyel lejjebbi, még a 2020-as mozgáshoz köthető long trendvonalra!


"Hónapos idősík: és végül Itt ez a hónapos idősík, amelyre már a 2020-as 10k környéki mozgásoknál felvázoltam, egy akkor még nagyon is elképzelhetetlen akár még 100k-s célokat is megcélzó elképzelést. Majd jött egy 2021-es, erősen intenzív év, amelyben ezek az elképzelhetetlen magasságok kezdtek táptalajt találni. Azt hiszem, egyértelműen látszik hogy ez a gondolatmenet az Elliott hullámokra volt felépítve, amit csak erősített az 1,2, 1,2, hullámok kezdősorozata, tehát a nagyobb hullámok kisebb alhullámokra bontódnak. Így a 2021-es év sikere, könnyen megmagyarázható a kék Elliott 3. hullámán belüli impulzussal! Viszont a kék Elliott lehetőségünk még az 5. hullámára vár, amelyet egy új ATH szintre lépéssel lehetne kivitelezni! Azonban itt rugalmas a történet, mivel bőven van terünk a nyújtózkodásra, de arra is figyelni kell, hogy itt még a későbbi siker érdekében korrekciós mozgásnak is teret kell biztosítani."**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/rzWwJzfh/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5xgCmF8B/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/PbFjYnE8/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/INs8pibs/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/a9EWBraB/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/R0WVOmVK/
Napos: https://www.tradingview.com/x/88qI4hSR/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/4WQTE5Lv/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/uPVFFeVc/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3506 on: March 21, 2022, 10:15:13 AM »
Elgyengülés, komoly?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.03.21!

BTC, sajnos a hétvégére kicsit bealudt a kriptópiac, ennek eredményeként szépen meg is indult az árcsökkenés. Szerintem nincs nagy probléma, illetve ha lesz az is később fog kiderülni! Tehát ha be is szakadunk újra 40k alá, azt megelőzően visszafogunk térni az utóbbi 42k-s csúcsunk közelébe, erre láthatunk egy apró utalást a Futures chartján, a 41,900$-os magasságban nyitva hagyott réssel.
4 órás idősík a kezdő ma is, lejjebb nincs értelme keresgélni, legalábbis egy ilyen hetes kitekintőnél nincs.
A hétvégén felvázoltam egy harmonikus minta lehetőséget, ennek már csak a D csúcsba érkezése van hátra! A Facebookos posztban egy alap minta került felvázolásra, a helyes megfejtés azonban a D csúcs 0.78-as megérkezését kellene takarja. Ennek kicsit betett a hétvégi csökkenő irányba araszolás, remélhetőleg csak az utóbbi aljunkat látogatjuk meg, majd a folytatásban nem csak a résbezárás miatt kezdünk erősödésbe.
Kicsit továbbgondolva a szituációt, azt feltételezve hogy a harmonikus minta eléri a célját, majd behúzzuk a kötelező korrekciós feladatot, ezt követően is rajta maradunk a pozitív úton és nem akadunk fenn a  45k környéki ellenállási zónában!


Napos idősíkot nézegetni kicsit unalmas időtöltés, főként a lehetőségek kifutásainak több hetes, időnként több hónapos elhúzódása miatt. A mostani történet is egy több hónapos Story, még januárban kezdődött egy több hónapos rally lezárását követően, majd úgy tűnt gyors megoldás születik, sajnos a 45k-s ellenállási zóna elrontotta a játékot.
A folytatásban most egy izgulósabb időszak kezdődik! Ha megnézzük a piros és kék színnel jelölt, egymást követő alj  és csúcs jelöléseket, azok egy jól kivehető háromszöget kezdenek formálni! Ez a szituáció akkor lesz különösen veszélyes, ha a következő, azaz a mostani csúcsunk 42k magasságában találja meg a végleges pozícióját, mivel ha a háromszög ellenállása megkapja a 3. érintését (elvileg az utolsót) és nem sikerül azt pozitív irányba áttörni, akkor egy durván 20k-s csökkenésnek adjuk meg a lehetőséget.
Tehát a világ szeme 45k-s ellenállási zónán, ez dönt a háromszög sorsáról, illetve arról, hogy a harmonikus mintának 65k-s lehetősége mennyire reális vagy csak egy délibáb.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevői aktivitás kezd abban a magasságban mozogni, amelyet a tavalyi utolsó, 69k-s ATH szintre töröl rohamnál is láthattunk! Egy a bajom, hogy ezt nagyon apró lépésekkel adagoljuk, igaz hogy volt egy kisebb februári megrántás, viszont mögöttünk hagyott meredek túrába egy korrekciós pihenést is közbe kellene iktatni! Ezt még azelőtt kellene meghúzni, mielőtt az ellenállási zónát elérnénk, majd egy következő határozott nekifutással átlépni az ellenállási zónát. Egy a lényeg, ezeket a mozdulatokat valódi megbízásokkal és nem kamu megbízáspumpálásokkal kell végrehajtani!
Shorts oldal be is mutatta (valószínűleg nem utoljára) hogy is működik egy ilyen megbízáspumpálás! Tehát a maci ismét toltak egy óriási kamu akciót, ezek azonban nagyon átlátszó kísérletek, főként hogy egy-egy ilyen óriási emelkedést, nem követ azonnali árbeszakadás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/SVCsF0rU/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/xsUZl576/


Hetes idősík:  abban a várt, nem várt esetben, ha a napos kitérő utolsó mondatában megfogalmazódott csökkenő folytatás következik be, akkor sajnos, nem sajnos egy széles szürke támasz zóna várja nagy szeretettel az árat. Mivel itt hetes idősíkon is van egy látszólag erős long lehetőség, illetve ezt erősítő napos lehetőség, ezeknek talán egy 20k-s visszaesés elhárításában is lesz szerepük. Abból is arra kellene gondoljunk, hogy nincs nagy baj, mivel egy ilyen emelkedő csatornából kilépés megelőzően, annak felezőszintjére vagy annak közelében nagy eséllyel visszalátogatunk. Volt egy hirtelen 47k-s februári visszapattanás, ami betudható a zuhanás utáni gyors korrekciós reakciónak, azonban kevés köze van az egész csatornához.
Tehát, ha be is is következik a 20k környékére történő visszalátogatás, annak a mostaninál konkrétabb előjelei lesznek, amit az én várakozásaim szerint 53k magasságában kell megkapjunk.
![kép.png](https://cdn.steemitimages.com/DQmZ7JUqakeJap6yKpq9UKRQFVXAiFQfrCVjJ4uR5TcuKec/k%C3%A9p.png)


"Hónapos idősík: és végül Itt ez a hónapos idősík, amelyre már a 2020-as 10k környéki mozgásoknál felvázoltam, egy akkor még nagyon is elképzelhetetlen akár még 100k-s célokat is megcélzó elképzelést. Majd jött egy 2021-es, erősen intenzív év, amelyben ezek az elképzelhetetlen magasságok kezdtek táptalajt találni. Azt hiszem, egyértelműen látszik hogy ez a gondolatmenet az Elliott hullámokra volt felépítve, amit csak erősített az 1,2, 1,2, hullámok kezdősorozata, tehát a nagyobb hullámok kisebb alhullámokra bontódnak. Így a 2021-es év sikere, könnyen megmagyarázható a kék Elliott 3. hullámán belüli impulzussal! Viszont a kék Elliott lehetőségünk még az 5. hullámára vár, amelyet egy új ATH szintre lépéssel lehetne kivitelezni! Azonban itt rugalmas a történet, mivel bőven van terünk a nyújtózkodásra, de arra is figyelni kell, hogy itt még a későbbi siker érdekében korrekciós mozgásnak is teret kell biztosítani."**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/jn9wr6d3/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1jmsNSCF/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/4rvGGkuA/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/INs8pibs/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/qLnVXKbg/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/Qcyw4j6n/
Napos: https://www.tradingview.com/x/NZnXTaAL/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/YRje2jjk/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/aGNrqtei/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3507 on: March 28, 2022, 10:42:02 AM »
Ha nem k... el felfelé megyünk

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.03.28!

BTC, egyelőre nincs szó semmiféle elgyengülésről, ugyanis, amit a mögöttünk hagyott hetes mozgásban láthattunk, az egy határozat erősödés. A körkép tematikája, a napos idősíkra felvázolt harmonikus mintára épül, ami annyit jelent, hogy van egy 65k magasságában kifuttatható lehetőség, amelynek sikeréhez, a mögöttünk hagyott hetes erősödés jelentősen hozzájárult! Van néhány külső chartokról összeszedhető infó, ami ezt az egyelőre kétségekkel fogadható lehetőséget segítheti, például a dollár index(DXY), ahol egy napos árbóc lehetőség jelez 2-3%-os gyengülést, de ha az S&P 500 Index(SPX) chartjára nézünk, ott is azt láthatjuk hogy van esély némi erősödésre és mivel némileg a Bitcoin is ezen család tagja, a közös mozgás sem kizárható.
4 órás idősíkon indítok ma is, ahol, már a múlt heti körképet is szintén egy harmonikus mintára épülő gondolatmenetre építettem, de jóval óvatosabbra mint amit a jelenlegi kép mutat.
Abból indultam ki, hogy a B hullámot 0.617-es vonzáskörzetbe esik és mivel a C hullám zárása is túl tökéletesre sikeredett, így valahol 45k-s ellenállási zóna alatt zárunk, majd a korrekciós mozgás után átszaladunk a zónán. Sokkal jobban teljesített az eladói oldal, így a 45k-s zónán is átszaladtunk, amely zónába, nagy valószínűséggel felülről vissza is fogunk tesztelni! Már csak az a kérdés, alkalmazkodunk e a módosított mintához, tehát a korrekciós kezdőszint 48k magasságába tehető vagy ennél sokkal bátrabban is gondolkodhatunk, például az 53k-s következő ellenállási zónában.


Napos: még mindig messze 65k, de annak köszönhetően, hogy a tegnapi határozott emelkedéssel több ellenállást is lendületesen áttörtünk és egy újabb csúcs került a chartra, így egyelőre konkrétnak tűnik a trendfordulás.
A következő lépés, ezt a hétvégi határozottságot még néhány napig megtartsuk, amit például a korrekcióban gondolkodás is indokolhat, erről árulkodik a Fibonacci skála!
Kicsit bátrabbra engedve gondolatainkat, például a piros Elliott hullám lehetőség, 3. hullámának, szintén egy Elliott hullámmal történő lekövetését is bevesszük a játékba! Itt azt láthatjuk, ha a 37k-s szintet el nem érő vissza-teszt volt a kék 2. hullám, akkor jelenleg a 3. hullámban lehetünk, ez rögtön meg is magyarázná miért ilyen impulzív a jelenlegi emelkedés. Ezen kék hullám, szintén 3. hullámában, hasonló jeleket kell keressünk. Kisebb idősíkokra visszanézve, az egyes-kettes hullámzárásra, a 42k-ról, 40k-ra visszanézésnél kaphatunk megerősítést, ami azt jelenti, hogy ott is egy impulzív 3. szakaszban mozgunk.
Tehát továbbgondolva a történéseket, ha kisebb idősíkokon látható mozgásokat jól olvassuk, akkor, ha szerencsénk van és nem pont az 53k-s ellenállási zóna közepében zárunk, hanem alá vagy fölé gondolkodunk bő 3k-s távolságra, akkor már a 65k-s célba érkezés sem lehetetlen küldetés.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nem panaszkodhatunk a vevői oldalra, igaz, nekem még mindig lassúnak tűnik a tempó, de mivel a szándékok konkrét vásárlásokkal jelentkeznek és nem kamu megbízásokkal dobálóznak a vevők. Ennek meg is látszik az eredménye! Kitartó szándékú emelkedést láthatunk január eleje óta, ahol az elején beszállok jogosan dörzsölhetik a tenyerüket némi haszon kivétele miatt, ha ez megtörténik, akkor megérkeztünk a korrekcióhoz. Ha ebbe a korrekcióba semmi ellenkező oldali okoskodás nem szól közbe, akkor izgulni valónk sincs a pozitív folytatás miatt. Shorts oldal ismét lapít, a korrekciós időszakban némi aktivitás növekedés elképzelhető,  de a túlzó kamu megbízásszándék leolvasható lesz a chartról.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/kHj5tgIZ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/1L2gXJKW/


Hetes idősík: itt is azt láthatjuk, főként az utóbbi egy-két hetes mozgás, nagyon is abba az irányba dolgozik, hogy a rövidtávú trend forduljon. Ez a trendfordulás meg is történt, a következő hetekben, ennek megtartásán kellene dolgozni és max 53k környékén megpihenni, vissza-tesztelni a mögöttünk hagyott szinteket, illetve a korrekciós visszanézés is megtörténjen!
A felvázolt csökkenő ék lehetősége, abban az esetben lehet realitás, ha az 53k-s ellenállási zóna durván megfogná a lendületet és megtörténne az a baleset, hogy még egy támasz érintésre visszanézünk.
Én inkább azt a lehetőséget tartom valószínűbbnek, hogy az ellenállás konkretizálását követően, jön az a ma már többször említett visszanézés, majd hasonló lendületes emelkedéssel folytatjuk mint ami az utóbbi két hetet is jellemezte vagy akár a július végi, augusztus eleji, szeptemberi-októberi történéseket!


"Hónapos idősík: és végül Itt ez a hónapos idősík, amelyre már a 2020-as 10k környéki mozgásoknál felvázoltam, egy akkor még nagyon is elképzelhetetlen akár még 100k-s célokat is megcélzó elképzelést. Majd jött egy 2021-es, erősen intenzív év, amelyben ezek az elképzelhetetlen magasságok kezdtek táptalajt találni. Azt hiszem, egyértelműen látszik hogy ez a gondolatmenet az Elliott hullámokra volt felépítve, amit csak erősített az 1,2, 1,2, hullámok kezdősorozata, tehát a nagyobb hullámok kisebb alhullámokra bontódnak. Így a 2021-es év sikere, könnyen megmagyarázható a kék Elliott 3. hullámán belüli impulzussal! Viszont a kék Elliott lehetőségünk még az 5. hullámára vár, amelyet egy új ATH szintre lépéssel lehetne kivitelezni! Azonban itt rugalmas a történet, mivel bőven van terünk a nyújtózkodásra, de arra is figyelni kell, hogy itt még a későbbi siker érdekében korrekciós mozgásnak is teret kell biztosítani."**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dyNgIlCf/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AQSibuuy/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sZn5bdpX/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/gjasUsLx/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/vKuzbf46/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/1OhP70hH/
Napos: https://www.tradingview.com/x/d0FuWjZH/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/0ZMTASQo/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/E9TQ69zf/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3508 on: April 04, 2022, 10:37:16 AM »
Merre és hogyan tovább!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.04.04!

BTC, többet vártam márciusban, legalább az 50k-s szintnek meglépését, ettől függetlenül a 48k is maradhat, feltételezve azt, hogy az utóbbi néhány napban látható korrekciós visszalépés előkészítése volt a még magasabbra törő folytatásnak!
4 órás idősíkon egy harmonikus mintával vártam 48k környékére az emelkedést. A tökéletestől kicsit elmaradtunk, a korrekciós folytatás pedig egyértelművé tette a minta zárását és talán már azt is megállapíthatjuk, hogy a korrekció is befejeződött a 38-as fibo szinten.
Talán a 44-45k közötti támasz zóna is segítségére sietett a korrekcióra zárásnak, illetve az se egy rossz momentum, hogy a visszapattanás követően, a zóna tetejére még egyszer vissza-teszteltünk, sőt még egyszer rá is erősítettünk. Tehát a folytatásban, a zöld nyíllal is megjelölt módon, az 53k-s ellenállás zóna betámadását kellene lássuk! Viszont, ha áttekintünk a napos idősíkra, az egy kicsit arról árulkodik, lehet hogy megyünk tovább felfelé, de az alapokat jobban meg kell erősíteni!


Napos: tehát az állapot megerősítése! Itt elsősorban arra gondolok, hogy egy konkrét, az RSI csíkon is követett aljra van szükségünk mielőtt a folytatásban gondolkodnánk. Illetve, egyelőre még azt a lehetőséget sem kell kizárjuk, hogy a jellegi 48k-s csúcs, nem a végleges csúcs csak egy ideiglenes.
Példaként nézem az előző harmonikus mintát, muszáj nézem, mivel itt is kezd hasonlítani a tavaly augusztusi történéseket megelőző, akkor is korrekciós, támasz zónába visszanéző mozgásra.
Az utóbbi durván két hónap, illetve az azt megelőző 1 hónap mozgását összefoglaló  háromszögből történő felfelé kilépésre is érdemes figyelni! Kicsit kevésnek tűnik a korrekciós mozgásnak köszönhető, viszont csak egy leszúrással végrehajtott háromszög vissza-teszt, ami szintén arra utalhat, hogy itt még egy esetleges 44k-ra visszanéző mozgást kell lássunk. Ez lehet az, ahol az RSI csíkon látható mozgás is visszatér az alsó zónába, ami kicsit felgyorsíthatná az eseményeket, ettől függetlenül még következhet egy olyan folytatás mint a tavaly augusztusi. De em szükséges azonnal 60k fölé szaladjunk, megelégszünk az 57k környéki pihenővel, alkalmazkodva az Elliott mozgáshoz!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevői oldal, kis mértékben ismét hitevesztetté vált, ennek eredménye, nagy valószínűséggel egy ismételt néhány ezer dolláros gyengülés. Ez, remélhetőleg kimerül abban a 44k-s aljban, amit már korábban említettem és nem kell kihasználjuk a 41k-s szintén említett szituációt, illetve a 40k alá visszanéző, egyelőre még elképzelhetetlen elgyengülést. Itt a hetes longs charton 40k környékén van egy a jelen mozgás szerinti támasz zóna, amelynek vissza-tesztelésére is fogható lesz az utólagos magyarázat és mivel az események után kullogunk, egyelőre reményünket is ebbe a magyarázatba kell fektessük.
Shorts oldali viselkedés semmiben sem tér el az előzőekben megszokottaktól, jelenlegi hozzáállása kiválás! A néhány nappal ezelőtti elgyengülést, egy apró kiugrással sikerült csak lereagálniuk, tehát a minimális vérszagra azonnal ugranak, szerencsénkre rögtön be is látják hogy a vérengzésnek még nincs itt az ideje.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/TrpGeyW6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/8f3aLveP/


Hetes idősík: egy nagyon veszélyes gyertyát rajzoltunk a chartra, méghozzá egy olyan gyertyát, amely az előző gyertyával és egy esetleges hasonló mértékű következő negatív gyertyával együtt az igazán veszélyes! A veszély mindössze annyi, ha megtörténne az a baleset, hogy az előttünk álló hetet durván negatívban zárjuk, esetleg 41k környékén betakarjuk az utóbbi zöld gyertyát, annak az lehet a következménye, hogy a lehetőségként felvázolt szaggatott vonalas ék mintához igazodunk. Ez esetben, megtartva a háttérben húzódó zóna kerekeit 38k szintén kivitelezve durvább visszanézés is elképzelhető, viszont mégis ez a jobbik megoldás, ami előkészítheti az ékből felfelé kilépő folytatást.
Súlyosbítva a helyzetet, még egy csökkenő csatornát is felvázoltam, amelynek mivel a felső zónájában mozgunk, így annak felezőszintjére visszanézés sem kizárható, ahol, ha még a lehetséges ékhez is igazodunk, akkor 30k környéki aljjal kell számoljunk!
Remélhetőleg az előzőekben felvázolt lehetőségek egyikével sem élünk és a múlt heti gyertya is csak egy megbotlás, amit az előttünk álló hetes long mozgással 50k fölött sikerül kijavítani! 


"Hónapos idősík: és végül Itt ez a hónapos idősík, amelyre már a 2020-as 10k környéki mozgásoknál felvázoltam, egy akkor még nagyon is elképzelhetetlen akár még 100k-s célokat is megcélzó elképzelést. Majd jött egy 2021-es, erősen intenzív év, amelyben ezek az elképzelhetetlen magasságok kezdtek táptalajt találni. Azt hiszem, egyértelműen látszik hogy ez a gondolatmenet az Elliott hullámokra volt felépítve, amit csak erősített az 1,2, 1,2, hullámok kezdősorozata, tehát a nagyobb hullámok kisebb alhullámokra bontódnak. Így a 2021-es év sikere, könnyen megmagyarázható a kék Elliott 3. hullámán belüli impulzussal! Viszont a kék Elliott lehetőségünk még az 5. hullámára vár, amelyet egy új ATH szintre lépéssel lehetne kivitelezni! Azonban itt rugalmas a történet, mivel bőven van terünk a nyújtózkodásra, de arra is figyelni kell, hogy itt még a későbbi siker érdekében korrekciós mozgásnak is teret kell biztosítani."**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/TwnBbadp/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ck0qMLuH/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/hT5Vhu5B/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/SLdXepz3/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/cce3FTL7/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/NGOYUD0U/
Napos: https://www.tradingview.com/x/DrnNRXiM/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/CAKkFSnZ/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/UhOmdCqh/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt  alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3509 on: April 11, 2022, 10:35:57 AM »
Sorozatos gyenge helyzetkihasználás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.04.11!

BTC, ismét nem arra számítottunk, hogy inkább a 40k-s árszinthez leszünk közelebb egy hét elteltével, főként azt követően, hogy volt egy harmonikus minta utáni 38-as fibo szintre visszanéző korrekció, majd egy hirtelen fordítás. Tehát, a fordítással semmi probléma nem volt, az ennek a nyomán keletkezett vásárlói igények kielégítésével viszont már igen! A hirtelen visszapattanás oka, a short pozíciók elengedése lehetett, itt kellett volna jelentkeznie egy vásárlói nyomásnak, ez sajnos elmaradt. Mivel napokig nem jelentkezett a vásárlói nyomás, újra nyeregben érezhette magát az eladói oldal, aminek meg is lett az eredménye és rögtön 4k-val lejjebb szorították az árát!
Az utóbbi, durván 2 hetes időszak, legjobban a kék csökkenő csatornával foglalható össze. Ebbe a csökkenő csatornába egy határozott 10k-s emelkedést követően szorultunk bele, Így ebből még egy zászló lehetőséggel történő pozitív továbblépés is kisülhet! A zászlóval történet folytatásnak 10k-s emelkedés lehetne az eredménye! Ez, szinte ugyanazt eredményezhetné mint a zöld, piros nyilakkal felvázolt, sajnos sikertelenül végződő mostani lehetőségnél.
Jelenleg a felezőszintje alatt mozgunk a kék csatornának, súlyosbítja a helyzetet, hogy a felezőszintről másodszor is visszapattantunk, ez a folytatás szempontjából nem egy pozitív momentum.


Napos chartot kicsit kigyomláltam, ez jó néhány, lehet hogy idővel fontos, de jelenleg káoszt okozó jelzést kivettem. Maradt a lényeg, ami a harmonikus minta lehetőség, Illetve a csúcsoknak, aljaknak köszönhetően kirajzolódó enyhén emelkedő csatorna! Az eligazodást segítő RSI csúcsokhoz-aljakhoz kapcsolódó gyertya csúcsok-aljak jelölései is maradtak a helyükön, mivel eddig is tökéletesen jól működő következtetés lehet ezekből levonni! Ezek a jelzések jelenleg azt mutatják, ha a következő álljunk, az előző 37k-s aljunk felett záródik, akkor jó esély van a pozitív, tehát a jellegi 48k-s csúcsot is felülmúló folytatásra. A várakozásunk valami hasonló folytatás lenne, mint a tavaly augusztus környéki, ezt egyelőre meghiúsítani látszik a csökkenő mozgás, reménykedünk abban hogy az 50-es mozgatlak, illetve a zöld csatorna felezőszintjének segítségével sikerül irányt váltani!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nem tudni mennyire tudatos ez a longs oldali csökkenő mozgás, mindenesetre elég szépen visszanéztünk a mögöttünk hagyott támasz zónába! Itt a lehetőség, hogy ezt az ugródeszkát kihasználjuk, az előzőekben megfogalmazódott napos-hetes emelkedési lehetőségeknek szükségük is lenne erre az ugródeszkára! Arra érdemes lesz figyelni, ha azt látjuk hogy jelentős az aktivitás növekedés, viszont ehhez nem társul áremelkedés, akkor az egy kamu megbízásokra, ami akár még a macikban is felkeltheti az érdeklődést.
A shorts oldali érdeklődésnek egyelőre még nincsen sok nyoma, de a megbízáspumpára itt is hamar fény derül, ahogy azt az utóbbi durva kiugrások is jelzik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/X1Gk7vVO/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/sym3DqV4/


Hetes idősík: egyáltalán nem jó ómen, hogy a múlt heti új csúcsra felkapaszkodás, összességében egy tökéletes fordító gyertyakombinációhoz is hozzájárult. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, ugyanis, hasonló szituációt az idei év elején már egyszer láthattunk, majd következett 3, lényegében irányt kereső hét, de mivel az eladói szándékok nem tudtam megerősödni, így újra lehetőségek voltam a vevői oldalnak kicsit kibontakozni!
Tehát, az is előfordulhat hogy az újabb lábra álláshoz, most is csak egy pár hetes bizonytalan időszakra van szükség. Remélhetőleg az RSI csíkra bejelölt lehetőségben is bízhatunk és a felső zónában mozgáshoz, jelentős, gyertyákkal is alátámasztható mozgás fog társulni.


Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk!  Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/X0cXgqld/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/f4v3leZv/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sENLjq20/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/Ul6WXZSu/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/3fS1Sq1h/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/6ITPL233/
Napos: https://www.tradingview.com/x/6EjuYU3T/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/rhy0Q8q5/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/2UmWkdnR/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3510 on: April 18, 2022, 11:07:37 AM »
Vérnyuszi

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.04.18!

BTC, egyelőre nem túl pozitívak a rövidtávú kilátások, illetve belecsúszhatunk egy kicsit hosszabb távú negatív szériába is, de vannak még mentőövek, remélhetőleg ezekkel élni is fogunk!
4 órás idősíkkal kezdeni csak azért van értelme, hogy a napos idősík enyhén emelkedő zöld csatornáján belüli mozgást kicsit jobban átlássuk!
Nagyon közel vagyunk a csatorna aljához, durván 1000$-os távolságra. A 37k-s árszint környékén 2 fekete támaszt is behúztam, ennek eredményeként egy támasz zóna is kirajzolódik, egészen pontosan a zöld csatorna támaszán, tehát ebből akár még arra is következtethetünk, hogy ez a apró támasz zóna még a megoldás kulcsa is lehet. De itt is vannak veszélyforrások! Mégpedig ha ebből a szürke zónából vissza is pattanunk, de a jelenleg éppen átszakított zöld zónán nem sikerül felfelé átszaladni, akkor ebből a zöld zónából nagyon durván leverhető az ár, tehát elősegítheti a napos zöld csatornából történő csökkenő irányú kilépést.


Napos idősíkon azt a példát kellene kövessük, amellyel már a tavaly augusztus-november közötti időszakban is nagyon szép eredményeket értünk el, konkrétan a 69k-s ATH szintet! Ennek az ATH szintek megdöntésére egyelőre nem nagyon mutatkozik lehetőség, amely lehetőséget a kék színű harmonikus minta lehetőség is mutat, azzal is csak megközelíthető a csúcsszint. Viszont, ha ebbe a magasságba eljutunk és a minta utáni korrekciós visszalépéssel is készen vagyunk, akkor majd lehet keresgélni új csúcsszintre irányuló jelzéseket!
A mai nap mozgása, azaz a jelenleg hétfő délelőtti, egyelőre nem túl fényes jövőt jósol, de várjuk meg a nap végét, mert ebből akár még egy visszahúzás is összejöhet, ami egy apró jelzés a piros és fekete támaszok megtartására. A harmonikus minta A és C csúcsai mind egy napon belül visszahúzásból alakultak ki, tehát ha a mai negatív mozgás be is durvul, még mindig bizakodtunk egy visszahúzásban, halványan még egy éles fordulatban is!
Tehát a remény megfogalmazások pozitívak, de már nagyon az utolsó-utáni pillanatban próbálnánk javítani és legalább egy 7k-s emelkedés kellene gyorsan a viszonylagos biztonsághoz.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart figyelésekor továbbra is maradunk a hetes idősíkon, ahol egy szép vissza-teszt utálni zöld gyertyával zártunk, ami annak ellenére pozitív, hogy az ár éppen esésben van. Ha ezt a pozitív hozzáállás sikerül megtartani és az előttünk álló hetet hasonló vevői hozzáállással, illetve gyertyával sikerül megkoronázni, az lehet hogy az előttünk álló egy-két hét ármozgására még nem hat pozitívan, de azokat a magokat sikerül erőltetni, amelyből durván egy hónapos időtávon belül nagyon szép sikereket érhetőek el, akár még az a bizonyos 60k környéki napos lehetősége is!
A jelenlegi áresésért, nagyobb mértékben a macik a felelősek, lakik tulajdonképpen semmi különöset nem csináltak, csak éltek a lehetőséggel és a vevői oldalon kialakult bizonytalankodást a saját hasznukra váltják. Ez egy apró jelzés, viszont nagyon fontos jelzés! Tehát, ha a vevői oldal legalább annyit nem tesz hozzá mint a múlt héten, akkor az eladói nyomás sokszorosára is növekedhet és mivel ez most nem egy kamu eladói hozzáállás, így a napos -hetes idősíkokon megfogalmazódott negatív előrejelzések támogatást is kaphatnak.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/q5ZkAneq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/XNdnqWj1/


Hetes idősík: sajnos az itt látható jelzések sem pozitívak. A hétvégén még abban bíztunk, hogy sikerül visszahúzni 42k környékére, tehát egy bizonytalan gyertyával időt nyerni, ez sajnos nem jött össze és hát egy EveningStar gyertyakombináció utáni negatív megerősítés nem nagyon hiányzott.
Itt az újabb hetes javítási lehetőség, amellyel az előző heti gyertyánkat kellene egy minimum 42k-s árszint eléréssel betakarni!
Ha ezzel, a jelenleg csökkenő irányú mozgással, a csökkenő csatorna felezőszintjét vettük célba, akkor egy 32k környéki aljjal lehetne számolni, csatorna alj elérés esetén, a kérdőjellel is jelzett nagyon durva 10k környéki gyászszint a realitás.
A szaggatott vonalakkal felvázolt ék félreviheti a gondolkodást, mivel a támaszának kezdőpontja eléggé vitatható aljhoz van igazítva, de ha mégis leszünk olyan szerencsések, hogy a következő egy-két hetes remélhetőleg pozitív mozgással sikerül kilépni az ékből, illetve a csatornából is, akkor ahogy azt a Fibonacci skála is mutatja, egy fibo 61-s célkitűzés, az 56k-s csatornafelezőre is irányulhat!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk!  Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/b2AZKJa0/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/70840wl7/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/d1iRauiP/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/aIMlqj2g/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/diH6vaNz/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/BliTkRNf/
Napos: https://www.tradingview.com/x/VAyuSzVP/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/Z9jTw1Qe/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/NtR0eys3/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3511 on: April 25, 2022, 10:16:43 AM »
Vakon(d(ok)), ok...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.04.25!

BTC, vakon tapogatózunk, ezért olyan alakzatok jövőbeni megvalósulási lehetőségében gondolkodunk, pontosabban én ebben gondolkodok, amelyek mutathatnak valamiféle megmagyarázható kiutat.
A mögöttünk hagyott hét történései, az egy helyben toporgással foglalhatóak össze, de ez sem teljesen igaz, mivel pozitív irányba is zárhattunk volna, csak hát leengedett a lufi és hitehagyott lett a hét második felének alakulása.

4 órás idősíkon, volt egy bizakodásra okot adó 39k környéki támasz zóna, ahova, a múlt hét első felében látható határozott emelkedés után, senki sem gondolta volna hogy ismét visszatérünk, sőt, ahogy a jelenlegi, azaz a hétfő hajnali történéseket látjuk, ebből akár csökkenő irányba ki is pottyanhatunk!
Ha sikerült volna megtartani a zöld támasz zónát, akkor a kék harmadikos minta lehetőség, ebből a zónából indíthatta volna meg a D hullámát, valahova az 50k-s magasságba! Ezt a minta lehetőséget újra kellett faragni. Sajnos az új minta C hullámán még van tennivaló, sokkal mélyebbre kell visszanézni, konkrétan 36k alá kellene kicsivel benézni, majd valami pozitív sugallatra, egy éles fordulatot venni és visszatérni 47k környékére.
Tehát,  ez a minta is csak egy lehetőség, mint látjuk van itt még egy vékonyka szürke támasz zóna is 37k magasságában, amely a napos idősík zöld csatornájának aljához megérkezést is jelentené, ez szintén visszafordulási lehetőség.
Egyik lehetőség sem kőbevésett, viszont ha vakon kell tapogatózni, akkor sok olyan dolgot kell előre belelátni a chartba, ami első ránézésre is bonyolultnak, megvalósíthatatlannak tűnik, de...


Napos történések, illetve a jövőbeni lehetőségek, kicsit ellentmondanak a 4 órás idősík 36k-s mélységébe visszahúzódó esetleges várakozásának, de ezt is csak arra alapozhatjuk, hogy a zöld csatorna támasza 37k környékéről kellene visszalökje az árat. A támaszon átszúrás is lehetőség, tehát így még a 4 órás kívánalmak is kielégíthetőek, lényeg hogy a gyertyazárás a csatornán belül történjen!
Sajnos a kék és piros támaszok, múlt hét közepén engedtek a nyomásnak, tehát azokat a gondolatokat, miszerint a zöld csatorna felezőszintjének megtartása esetén felkínálkozó 50k-s lehetőségek mennyire pozitív jövőképet mutatnak egyelőre visszakerül a fiókba, de gyorsan előkerülhet, ha a csatorna mégis kitart.
Az RSI csíkon látható mozgásra sem húzható fel a nagyon pozitív jelző, remélhetőleg tartjuk a középső sávot és bízunk egy hirtelen irányváltásban, ezáltal a csatorna megtartás lehetősége is kap egy reménykedésre okot adó halvány segítséget.
![kép.png](https://cdn.steemitimages.com/DQmWdY9ZqNxoXjS1eM53vyy2vsf6uu6cgcbECLX5RqibkKU/k%C3%A9p.png)


BTCUSD Shorts/Longs chartok: szerencsére a longs oldal továbbra sem veszítette el a hitét, amibe a tavaly augusztusi-szeptemberi zuhanás után beleálltak, az mellett töretlenül kitartanak. Volt egy kisebb korrekciós időszak, ami tökéletes vissza-teszt lehetőséget biztosított a 40k környéki zóna megtartására, tehát ha megfelelően bizalommal állunk hozzá, akkor úgy is gondolkodhatunk, hogy ez volt azaz ugródeszka, amelyről még a 69k-s ATH szint is megugorható!
Shorts oldalon  csak próbálkozásokat láthatunk, a kamu megbízáspumpák általi jéghegyek, mivel átlátszóak voltak hamar el is olvadtak. Jelenleg valami lassabb építkezést láthatunk, tehát kicsit megfontoltabb a hozzáállás, ami érthető, hiszen  az ára egy olyan szint közelében mozog, ahol nagyon is nekik kedvezhet az széljárás, így okkal készülhetnek vitorlabontásra.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/phQCt7xQ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/q4OR1dNl/


Hetes idősík: a mögöttünk hagyott hétnek nem kis negativitással ugrottunk neki, köszönhető ez a megelőző hetek inkább negatív történéseinek. Tehát jóban csak reménykedni tudtunk, viszont ez is jónak számít ami végül történt, tehát egy mindkét részről elbizonytalanodó megoldással levegőhöz juthatnak a felek.
A vevői oldal bizonyíthat, illetve időt és bizalmat nyerhet egy 40k fölé visszahúzott hetes történéssorozattal!
Az eladói oldalnak könnyebb a dolga, rábízhatják magukat a bizonytalan tömegekre és ha mégsem lesz pozitív a hozzáállás, az is az ő malmukra hajtja a vizet, illetve ezt a farvizet meglovagolva, a narancssárga csatorna eléggé vészjósló lehetőségeit kiaknázva, akár még a csatorna felezőszintet is célba vehetik, visszaesve a 30k-s mélységbe. Ha ez mégis megtörténik, ott lesz csak igazán meleg a pite!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk!  Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Qi0zhYJm/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/v32fojI3/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/UMTxJXZv/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/AV8lcqvR/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Q7zjLWJZ/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/G6UBJfit/
Napos: https://www.tradingview.com/x/FOyzdScs/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/SvLZbDqA/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/ymitX4en/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3512 on: May 02, 2022, 10:56:53 AM »
Délibábos reménysugarak?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.05.02!

BTC, remélhetőleg nem csak délibábos reménysugarakkal állunk ismételten szemben! Mintha néhány apró jelzés arra utalgatna, hogy ebben az utóbbi hétben kialakult 37-38k környéki aljak valamit mégiscsak tehetnek a fordulat érdekében.
1 órás idősíkkal kezdünk, csak azért hogy néhány a 4 órás idősíkon összegyűlt jelölés letisztultabb formában is látszódjon!
Például a piros parabolikus alj, amire ha még egyszer visszaérkezünk, úgy gondoltuk hogy azon át is szaladunk, kicsit át is szaladtunk, de végül is a gyertyazárások tartották az ívet. Majd erre az ívre, váratlanul, de utólag mégis hasznosan visszatértünk, ezt a mutatványt nyugodtan nevezhetjük vissza-tesztnek és ha az ismételt pozitív folytatás nem becsapós, akkor talán itt az ideje szebb jövőképet mutatni.
Kék csökkenő ellenállások, tulajdonképpen a rövidtávú trendvonalak, a két trendvonal közötti terület nyugodtan nevezhető ellenállási zónának!
Kisebb feladatot adó ellenállási zónából van egy szürke "akadály"  40,5k magasságában, illetve egy vastagabb a 43k-s árszint alatt. Ezeknek is szerepe lehet egy jövőbeni pozitív folytatásnak, viszont hogy milyen formában az egyenlőre a jövő titka, de elég szép lépcsőzetes elképzéseket lehet köréjük fonni.


4 órás nevezhető a káosz szigetének, de, ha nem akarok 4-5 képet és beszúrni erről az egy chartról, akkor egyen kell megjeleníteni minden elképzelést, pontosan ez sem igaz, mivel az órás, ill. napos idősík kicsit letisztultabb.
A parabolikus alj kicsit részletesebben látszik ezen az idősíkon és ha kicsit előbbre tekintünk a jövőbe, abba a jövőbe ahol mégsem sikerülne rögtön megoldani ezt a lassan egy hónapos gordiuszi csomót, akkor lehet egy olyan elképzelésünk, talán pont a 40,5k környéki ellenállási zónából visszanézünk erre a parabolikus aljra.
Ahogy már előzőleg is említettem, a kék trendvonalak közötti terület, mint ellenállási zóna okozhat gondot, de támasz zónaként is segédkezhet, az ezt megelőző mondatban leírt lehetőség okán.
Szintén a káoszt erősíti a narancsszínnel felhúzott Fibonacci skála, ez sem feltétlenül szükséges, csupán információadás okán kell erre is figyeljünk, főként a csökkenő impulzus utáni korrekciós lehetőségek miatt. Tehát, ha például megcéloznánk a 46k környéki fibo 78-as szintet, ezzel ugyebár átlépnénk a (napos idősík) zöld csatorna felezőszintjét, ahol még arra is gondolhatnánk, hogy erről jön egy csatornafelező vissza-teszt, majd, az a bizonyos végleges gordiuszi csomó megoldás.


Napos idősík fő információja, a zöld csatornában maradás, amelyből halványan kiszúrtunk, de a gyertyazárások egyértelmű bennmaradási szándékot mutatnak! Egyelőre csak kicsit lehet fellélegezni, ugyanis mint látjuk, a kék, piros és fekete ellenállások, illetve az utóbbi 40,857$-os apró csúcsszínt, mind-mind visszalökhetik az árat, amelynek tényleges csatornából kipottyanás lehet az eredménye.
Egy zöld támaszt is behoztam a gondolkodásba, ami a kék ellenállással közösen egy éket formáz, azonban, ha ezt kiegészítjük az RSI csíkra behúzott támasz lehetőséggel, akkor ez a két ellentétes irányú zöld jelzés mutat egy divergenciát, tehát kapunk még egy olyan jelzést, amely okán szintén jogos lehet a pozitív várakozás.
Ha a zöld csatornán belüli mozgás nézzük, akkor a jelenlegi támaszra érkezést D jelzéssel kell megjelölni és mivel a csatornán belüli ABCDE szerkezeti mozgás teljes zárásához vissza kell látogatni a csatorna ellenállására, ami valahol 51-52k környékén tűnne reális várakozásnak.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: egészen jól néz ki a longs mozgás, semmi előjele egy esetleges pániksorozatnak, habár az ilyenek kialakulásához nem kell sok előrejelzés, elég egy jól betaláló hír és a pánik máris magával ránt. Az előjelek abba is megszoktak mutatkozni, hogy jelentősen visszaesnek a számok, esetleg kismértékben csökkenni kezdenek, de egy esetleges rosszabb hangulatú folytatáshoz a túloldalon, tehát eladói oldalon látható aktivitásnövekedésnek is illene hozzájárulni. Ezt a növekedést, egyelőre csak nagyon óvatos long irányú építkezés formájában lehet látni, amelyre jó néhány példát láthatunk előzőleg is. Ezek némileg visszaigazolják a mögöttünk hagyott durván 1,5 év negatív irányú trendben araszolgatását, de ezt az igazán nagy bombát, amellyel dőlhetnének a vevői bábuk, azt még nem sikerült élesíteni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/S6xGV098/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/8Sb78F2L/


Hetes idősík: egyelőre bizakodásra ad okot a kisebb idősíkokon látható történések alakulása, bízzunk a legjobban!
Ezen az idősíkon (sőt idevehetjük a hónapos kitekintést is) még mindig sötétebben látom a nem is olyan távoli jövőt. Ennek fő oka, a háttérben meghúzódó enyhén emelkedő kék csatorna, ami hasonlít, de nem csak formájában a napos idősík zöld csatornához, hanem az azon belüli mozgáshoz is, ezek viszont csak részletkülönbségek, legfontosabb az, hogy ezekbe a csatornákba miként érkeztünk meg!
A zöld csatorna kialakulását egy csökkenő trendben mozgás előzte meg, az itteni csatornát egy elég komoly long trend és mivel mindkét esetben emelkedő irányú a csatorna, de a megelőző történéssorozat ellentétes, így a végkövetkeztetésnek is ellentétesnek kell lenni!
Tehát a zöld csatorna egy negatív jelzés, ellentétben ezzel a kék csatornában mozgással, ami egy pozitív előjelzés! Ha százalékos arányban kellene meghatározni, hogy a napos vagy a hetes csatorna előrejelzése a meghatározóbb, akkor jelenleg a napos csökkenésnek adnák nagyobb esélyt, a piros színnel bekarikázott terület közepére, visszaérkezve a 2021 júniusi aljszintre, megtartva az utóbbi 1,5 év bő keretek között mozgó stagnáló trendjét.


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk!  Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/tBLXpOz0/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/KVUXppDE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/js8TkZcm/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/qVEzxwZ2/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/Q00FExb0/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/BsCk0RpX/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/o4JmE6SD/
Napos: https://www.tradingview.com/x/RFQZZ3Tg/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/514eRHSr/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/zlbC87X7/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3513 on: May 09, 2022, 10:41:34 AM »
Sötét fellegek, halványodó reménysugarak

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.05.09!

BTC, sajnos nagyon is betalált az előző heti körkép címe, csak egy délibábos reménysugár volt a 40k irányába tartó határozott emelkedés. Azonban, ezt a kisebb határozott emelkedést sem tudjuk a Bitcoin javára írni, mivel ez is csak reakció volt az amerikai gazdasági adatokra, ezt követően rögtön jeleztem, hogy ilyen hirtelen fundamentális hírekre történő megugrásokat visszakorrigálás követi, hát ez meg is történt, majd a shortosok rákaptak ennek az ízére.

4 órás idősík, ami a jelen pillanatban, csak a történések utókielemzésére alkalmas, a jövőbeni történések tekintetében keveset tud hozzátenni! Amitől tartottam azok a kék ellenállása voltak, különösen a kettő közötti zóna és ahogy látjuk, halványan megkarcolva a felső ellenállást, ettől függetlenül a visszaesés ebből az zónából történt!
Ennek a visszaeső történésnek köszönhetően, a piros csökkenő irányú Elliott mozgást is újra kellett tervezni! Jelenleg ismét egy olyan zónában tartózkodik az ár, ahol ezt a csökkenő impulzust zárni is lehetne, majd egy újabb lehetőséget kaphatnánk valahova a 40k-s szint fölé történő megérkezése.


Napos: szintén egy újratervezés történt a harmonikus mintában, ezt a mintát csak azért erőltetem, hogy legyen egy valamihez köthető halvány long remény! Ennek a mintának jelenleg a C csúcsát keressük, minimum szintje a 30k-s támasz zónában alakulhatna ki! Ha a jelenleginél is durván visszaesést kell lássunk, akkor ennek a C hullámnak 23k környékén kellene aljat találni!
Ahogy látjuk, a zöld színnel jelölt divergencia a végsőkig kitartott. Halvány reménysugár volt annál az amerikai adatoknál történő kiugrásnál, viszont ez is kevés volt a kék ellenállás áttörésére. Ha az enyhén emelkedő zöld csatornát és az azt megelőző 36k-s visszaesést, csökkenő irányú zászlóként kezeljék, akkor a kék minta 23k környéki reményei is kevesek lesznek és a története alját valahol 13k és 20k között kell majd keresgéljük!
Ha az RSI csíkon látható alj és csúcs, ill. a gyertya aljak csúcsok összehangolásával szeretnék egy minimális pozitív képet mutatni, akkor vissza kell térni a divergencia megtörése előtti szintekre, azaz 40k fölötti szintekre, konkrétan az 50-es mozgóátlagot kellene először is megtörni, majd a 200-as szorítását, ugyanis, ha visszább nézünk március végére, ott is a 200-as tette be a kaput, azóta pedig kitartó csökkenő trendben mozgunk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: szerencsére sok az intézményi befektető, ezek nem most jöttek, már az év eleji fellendülésnek is részesei voltak, ezek a befektetők kitartóan ragaszkodni fog megszerzett Bitcoinjaikhoz! Viszont néhány a vállalkozást is ehhez költő befektetőnek, valószínűleg meg kell válnia néhány, durva esetben az összes befektetésétől, ezek a szintek 30k alatt lehetnek, 20k alatt pedig már a veszteség csökkentése is eladási kényszert okozhat. Szerintem ezek az indokok azok, amelyek a csökkenő szorítás ellenére is kiváltják a lassan emelkedő aktivitást!
A shorts, tehát az eladói oldal pedig ezekre a pillanatokra várt hónapok óta! Habár még mindig nem tudtak igazán kibontakozni, de már nyitogatják a szárnyaikat. Annyi megállapítható, hogy megbízáspumpával nem siettetik el a dolgot, tartanak attól hogy vevői oldal védekezés okán bedobhatja a rejtett erőtartalékjait! Azaz a befektetők intenzíven nekiállnak vásárolgatni, ezáltal az év eleji kitartó munkával elért eredményeiket megpróbálhatják tartani, egyenesbe hozni, jobb esetben növelni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/X0uZpyNy/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/61VC12Nj/


Hetes idősík: sajnos itt is jók lehetnek a piros bekarikázott területre visszanézve várt elképzeléseim, de mint mindig, itt is van egy utolsó utáni remény, méghozzá ha első lépésként 38k magasságában visszatakarjuk az előző heti gyászos gyertyánkat!
Azonban, van egy árulkodó szürke ellenállási zóna, 38-44k-s szintek között! Tehát, ha bármivel is próbálkozunk javítani, annak ezen zóna fölé kellene kapaszkodni, kb a kék csatornafelezőre, majd vissza-tesztet követően lehetnének csak álomszintet elérő elképzeléseink.
Lila színnel behoztam egy újabb játékost, méghozzá egy nyíló éket, ami tulajdonképpen a napos a zászlóval megegyező negatív előjel. Célszínt megjelölés tekintetében nyugodtan gondolkodhatunk a '17,'19-es csúcsszintek közötti támasz zónában!
A narancs színű csökkenő csatornához is igazodhatunk, ha ez az igazodás hasonló intenzív vagy még ennél is intenzívebb gyertyákkal történik mint a múlt heti, akkor a csatorna aljára érkezés két-három héten belül is megtörténhet, tehát ennyi idő alatt, akár 20k alá is visszaeshet az ár!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uR0Lk4YM/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/hOs42MeG/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/R6y33BqJ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/LYHvhGAb/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8zxyOyOg/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/okDTisTl/
Napos: https://www.tradingview.com/x/0iTBZ0Kd/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/iRt4pVcH/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/upbmjVvs/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3514 on: May 16, 2022, 10:32:15 AM »
Vevő oldali kártyavár

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.05.16!

BTC, szerintem, az előttünk álló hét legfőbb kérdésre az lesz, hogy a 26,753$-os szintre történő leszúrással megtaláltuk vagy sem az alját, esetleg van még lejjebb, ahogy arra a mai körképen is megpróbálok rávilágítani!
4 órás idősíkkal kezdek most is, lejjebb lehet menni, de hosszabb távon nem érdemes. Viszont, mivel 4 órás idősíkon egy 4. korrekciós hullámra szeretnénk órás visszaigazolást is találni!
Ha mégis visszanézünk órás idősíkra, akkor találunk olyan Elliott hullámos visszaigazolási lehetőséget, amellyel visszaigazolható ez a 4 órás várakozás! Probléma ott lehet, hogy a 33k-s ellenállási zónába kitűzők hullám zárási lehetőség, az órás részleteket nézve kevésnek tűnik, inkább lehet realitás egy 36-37k-s várakozás.  Ill, ha a fibo szinteket nézzük, akkor egy kimaxolt korrekció esetén is 36-37k lehetett a teteje!


Napos: láthatunk egy elég szépen elnyomtad csökkenő irányú ékben mozgást, amelynek ellenállása, a tavaly novemberi ATH szinten, ill egy márciusi 48k-s csúcson támaszkodik! Az ék támaszának kezdőpontja, a januári 32k-s aljszínt, ill a pár nappal ezelőtti 26k-s aljunk! Viszont az utóbbi aljszintben még nem lehetünk biztosak, mivel, ha a lila csökkenő Ellliottot is figyelembe vesszük, akkor az 5. hullámot még be kellene zárni és a fekete szaggatott vonallal megjelölt alternatívát kellene véglegesíteni.
Ha a 2017-es ATH szintet is játékba akarjuk hozni, akkor még itt is lehet csavarni a történeten! Nem újdonság ilyen ékben mozgással lezárni a korrekciós mozgást, lényegében hasonlót láthattunk '18-ban is, de '19-ben is.  A '19-es mégis más volt, mivel az akkori 14k-s csúcs szint csak egy alapozó felkészítő  hulláma volt a tavalyi 69k-s sikernek. A hónapos idősík boncolgatása és az ott látható Ellliott hullámos keresgélésre alapozott gondolkodás azt sugallja, hogy a tavalyi csúcsszintünk csak egy impulzív hullám zárása volt. Tehát, ha a '19 egy bevezető szakasz volt, akkor '22-23 a befejező szakasz lesz és igen, itt lehetne elővenni azokat a bizonyos 100k-s gondolatokat!
Hosszú kitérőt tettem az iménti mondatokban!
Vissza a jelenbe, ahol néhány ezer dolláros emelkedést követően várnánk azt a bizonyos 5. lezáró hullámot! Remélhetőleg a szaggatott vonallal behúzott alternatív  támaszra nem lesz szükség, maradunk a jelenleginél és azt az 5. lila hullám fogja vissza-tesztelni, majd a folytatásban már csak arra koncentrálunk, hogyan törhetünk ki felfelé az ékből!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyok, sőt brutálisan magasak a longs pozíciószámok! Kizártnak tartom, hogy azt a kiugrást, amit a mögöttünk hagyott hét eredményeként elértünk, szóval hogy ezt az orbitálisan nagy kamu megbízáspumpát eredményesen tartani lehessen! Ha beigazolódik ez a kamu megállapítás, annak egy nagy zuhanás lehet a végeredménye és az előzőekben megfogalmazódott pozitív irányú elképzelések, illetve lehetőségek totális szétverését fogja jelenteni.
Shorts oldalon is hasonlóképpen néztek ki az előző kamu megbízáspumpák, sőt ha a legutóbbira nézünk, akkor a 11-ei kiugró teljesítményt is nevezhetjük annak, ahol nagy valószínűséggel sokkal jobban be szerették volna dönteni az árat! Jelenleg azon a szinten vannak az eladói szándékok, ahol a 11-ei eltévedés előtt is voltak, előlehet venni újra a megfontolt eredményre vezető eladásra irányú szándékokat és várni azt a pillanatot, mikor a longs oldalon felhúzott kártyavár összedől.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/RHqAAOhh/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/JNRWvsDM/


Hetes idősík: kicsit káosz van a bejelölések terén, de fontos infót mutat a kék csatornához is köthető mozgás, hasonlóképpen a csökkenő irányú narancs csatorna, sőt a lila ék és 2020-ra is visszamutató támaszok, stb.
A kék csatorna vissza-tesztelésére már nincs szükségünk, ha ezt mégis megtesszük, azt max azzal a szándékkal tehetjük, hagy felkészülünk a narancs csatornán belüli további csökkenésre! Mindegy hogy a napos csatornához köthető csökkenő irányú zászlóval vagy az itt megjelenített lila ékből kiindulva vetítjük tovább a csökkenési lehetőségeket, illetve kereshetjük a zuhanás alját, a jelenlegi hozzáállás, az emelkedő longs pozíciószámok ellenére inkább negatív!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Ih8fX3uN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NdhhsWY8/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/oYP2XpK2/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/RhZDNmcT/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/B6weneHb/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/e2FxfMTl/
Napos: https://www.tradingview.com/x/7B3FzYnm/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/m8QMZ3U5/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/3BclUkq9/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3515 on: May 23, 2022, 10:49:11 AM »
Longs lufi

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.05.23!

BTC, egyre halványabbak azok a lehetőségek, amelyek arra irányulnak, hogy tartani lehessen a 30k-s szintet. Annak ellenére jónak találom ezt a megállapítást is, hogy sokak szerint, ezt lassan 2 hetes kemény küzdelmet siker fogja koronázni, viszont a vevők nem nagyon szeretnének többet kockáztatni és szeretnék, ha az a vevői oldalán felhalmozódott megbízástömeg, valamelyik alacsonyabb szinten aktiválódni tudjon.
4 órás idősíkon próbálnak rávilágítani arra a megállapításra, hogy a 30k lassan, de biztosan el fog esni!
A napos idősíkra is felvázolt, lila csökkenő irányú Elliott hullámra alapozva, az ellenállási zónát is figyelembe véve, 33k magasságába vártam egy 4. korrekciós hullámot. Ami valószínűleg hibás hozzáállás volt, mivel, ha a lila hullámon egészen a célig szeretnénk lovagolni, akkor a 4. korrekciós hullám célszintjét, nagy valószínűséggel egy a 3. hullámom belüli ellenállási zónában kellene megtaláljuk! Tehát, ha voltak is 33k-s lehetőségeink, azok a sikertelen fej-váll lehetőséggel valószínűleg el is úsztak! Szürke színnel jelöltem azt az ellenállási zónát, amely fölött a  lehetőségeink újra kivirágozhatnának, a folytatásban napos idősíkon erre is találhatunk indokot.


Napos: ezen az idősíkon jól látszik, hogy az a lila színű csökkenő irányú Ellliott hullám csak egy apróság, viszont ennek az apróságnak kellene döntenie arról, hogy a fekete színű vonalakkal határolt csökkenő irányú éknek, hol is legyen a végleges támasza!
Tehát, ha ötös szerkezetű Ellliottban gondolkodunk, akkor még egy kisebb levezető hullám, benézhet a jelenlegi 26,753$-os alj alá! Ezzel a benézéssel csupán annyi a probléma, ha a háttérben húzódó a narancs csatorna felezőszintjét is elbukjuk és megindulunk a csatorna aljának irányába, akkor egy elég durva végjátéknak leszünk szemtanúi. Egy ilyen végjáték tökéletesen felkavarhatná a jelenlegi állóvizet és ha ez a végjáték úgy tudna lezajlani, hogy a még kitartó longs megbízások is aktiválódni tudnak, akkor egy nagyon gyors talpra állasnak lehetünk szemtanúi!
Az én előrelátható portfólióépítő stratégiámnak belépés szintjei, nagy valószínűséggel a '17-es, '19-es csúcsszintjei lesznek! Azonban hibás döntés lenne csak erre a két szintre alapozni mindent ('18 november)! Hasonló stratégiájára épült a '18-as alj keresés is, amelynek az 57k-s szinten zárása, legalábbis számomra nagyon is visszaigazolta a stratégia sikerességét. Tehát abból a faék egyszerű észjárásból kiindulva, hogy minél rosszabb, annál jobb, ezért a portfólió alsó szintjeit 10k alatt fogom keresgélni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: durva nagy lufit látunk longs oldala, lehetetlen hogy ennek a végeredménye, ne egy kipukkanás utáni ejtőernyőzés legyen. Ha ez mégsem kipukkanás lesz, hanem lassú leengedés, akkor látom reális lehetőségét, hogy 20k felett vagy annak környékén lehessen tartani az árat?
Shorts oldali kérdőjellel jelölt kiugrást is a kamumegbízáspumpa kategóriájába sorolhatjuk, legalábbis ha a május 12-ei zuhanást, az itt látható meredek kiugráshoz hasonlítjuk, akkor a néhány ezer dolláros árvisszaesés nem nagyon válthatta be a várakozásokat.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vZVE9yo4/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/jvXNujq8/


Hetes idősík: hacsak nem sikerül a narancs csatornafelezőn megtalálni az aljunkat és tartani a 20k fölötti szinteket, akkor a 10k-s szinteken nagyon gyorsan megoldódhatnak a problémáink.
A narancs csatorna viszont becsapós!
Két egyértelmű ellenállás érintése van, szemben az 1 aljpontjával! Tehát, hogy csatornáról beszélhessünk konkretizálni kellene az alját, amelyet standard charton 10k környékén, még logaritmikus környezetben barátságos 20k környékén lehetne fixálni.
Hetes idősík már elég ahhoz, hogy a hosszabb távú lehetőségeinket pontosabban meghatározhassuk és ha már a múltban is a 200-as mozgóátlag érintése utáni hetek hozták a végső megoldást ('18 dec, '20 márc.), miért ne történhetne most is hasonlóképpen.


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6jGBdQlZ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YP10Un2Y/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/cCawZwzS/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/jQMwzHe5/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TJO40kMJ/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/GZvs9fBY/
Napos: https://www.tradingview.com/x/QDXaDQtb/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/bOETFABv/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/oQPwKfzz/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3516 on: June 07, 2022, 10:15:56 AM »
Kettes, négyes!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.07!

BTC, habár sok a bizakodó, akik csak egy átmeneti problémának látják az utóbbi szűk egy hónap történéssorozatát, sőt olyan is van, aki még ebben a gyászos helyzetben is, év végi 240k-s lehetőségről álmodozik, illetve vannak azok, akik próbálnak a földön járni és elfogadni egy kicsit sötétebb jövőképet.

Órás idősík, jól rámutat arra a balesetre, amely még május 10. környékén történt, illetve arra a lábadozásra, amelyet azóta is láthatunk!
Javításra rögtön az elején volt lehetőség, erről árulkodik egy zöld színű fej-váll jelölés, majd a jövőbeni szenvedést, a lila színnel kiemelt, de becsapós emelkedő irányú háromszög mutatja. Amiért erre figyelünk, annak egy oka van, méghozzá a hosszan elnyúló abc mozgás!


4 órás idősíkon már jelentősége és van ennek az ABC mozgásnak, ugyanis van egy lila csökkenő irányú Ellliott mozgásunk! Mint látjuk, egy ötös szerkezetű mozgás, 4. korrekciós hullámának, ha minden igaz végjátékát láthatjuk és azt, hogy lassan ráfordulunk a lezáró 5. hullámra!
Alessio Rastani egy érdekes videóval jelentkezett tegnap, amelyben a 2. és 4. korrekciós hullám szerkezetére hívja fel a figyelmet! Érdekessége történetnek, ha a 2. hullám meredek, akkor a 4. hullám egy elnyújtott háromszöget formáz, illetve ha a 2. hullámban történik elnyújtott mozgás, akkor a 4. hullámban történhetnek hirtelen elmozdulások, tehát az 5. lezáró hullámra is hirtelenebb a ráfordulás.
A lila háromszöggel megjelölt mozgásunk egy elnyújtott 4. korrekciós mozgásnak felel meg, tehát ha Rastani azért tette ki a tegnapi videót hogy erre felhívja a figyelmünket, akkor azt jól tette, vettük a lapot és háromszögből kilépést követően várjuk az 5. hullámot.


Napos: a tavaly november óta kialakult csökkenő trendben mozgás egyszerűen összefoglalható, a narancs csökkenő irányú csatornával, illetve ezt kettészelő emelkedő irányú zöld csatornával, amely zöld csatorna csak ráerősített a csökkenő irányba mozgás folytatására!
Ennek a LoveStorynak most véget vethetünk, már csak az a kérdés, a befejező hadművelet mennyire lesz fájdalmas.
Ha nagyon fáj (igaz sokan erre a fájdalomra várnak tavaly november óta), akkor a szürke támasz zónával jelölt 7-12k árszintekre lehet gondolni.
Enyhébb fájdalmaink a '17-es ATH, illetve a '19-es csúcsszint közötti, szintén szürke színnel jelölt támasz zóna elérésével lehetnek.
Illetve van még itt a lila Ellliott mozgáshoz is kapcsolódó, rövidre zárás!
Egyszerűnek látszik, a fekete vonalakkal határolt éken belül maradva, azaz 25k magasságában zárást követően (23k környéki leszúrással fűszerezve), pozitív irányt vehet a történet és egy ABC korrekciós fordítással, megpróbálhatunk felfelé kilépni a narancs csatornából!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: még mindig tartja magát a longs oldali lufi, ami nem feltétlen rossz, mert ha elszáll, akkor mindenki jól jár! A probléma ott kezdődik ha mégsem száll el, csak egyszerűen kilyukad és ennek következtében nagy eséllyel földhöz verődik az ár.
Ahhoz hogy valamilyen katasztrofális végeredményt láthassunk, természetesen a shorts oldalnak is szerepe lesz! Ehhez azonban egyértelmű vevő oldali összeomlásnak kell történnie és ez nem merül ki abban, hogy "csak" kilyukad a lufi, kell még egy pánikkal fűszerezett hitevesztés is és hát a múltbéli példákban erre is vannak visszaigazolások.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/QZEMZJZy/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/UvUT83S7/


Hetes idősík: Azt a piros színnel bekarikázott területet, már jó néhány hónappal ezelőtt megjelöltem lehetséges aljszínként, mivel túl sok támasz és zóna keresztezi egymást, illetve bíztam abban hogy a 200-as mozgóátlag is feljebb kúszik, nem tette és ez még érdekessé teheti a történetet.
Amiért mégis a 200-as mozgóátlag vonzása lehet a nyerő, az a napos idősík zöld csatornájának, illetve a csökkenő irányú zászló lehetőségnek lesz köszönhető, ami tulajdonképpen ugyanez mint az itt hetesen nyíló lila ékkel megjelölt lehetőség.
Végére egy meglepetés, illetve mégse annyira meglepetés, mert, ha a napos kitérőnél említett "nagyon fáj" lehetőség lesz a nyerő, tehát, ha ebben a mélységbe, konkrétan 12k-ra kerül a 0 Fibonacci szint, akkor a 38.2-61.8 közötti terület lesz a számomra minimum elérendő 2023-as várakozás!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/FzYG6ksZ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/43oi718H/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5uZU8IBD/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/vPA59Yeu/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/Y4cvKRHV/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/i79EIJpR/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/6IHj2Nhc/
Napos: https://www.tradingview.com/x/wBhbKUyL/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/FXi3Ar52/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/blj6ezYW/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3517 on: June 13, 2022, 11:04:14 AM »
Keressük az alját!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.13!

BTC, jónak bizonyultak az elmúlt heti gondolatok, miszerint a zárcsökkenés folytatódik! Ezzel azonban újabb kérdéseket is kinyitottunk! Fő kérdés, folytatódik vagy sem a csökkenő irányú araszolás és ha igen, ez mennyire lesz intenzív?

Órás idősíkon kezdjük az előttünk álló hét lehetőségeinek boncolgatását! Ismét a részletek tisztánlátása miatt kell ilyen alacsony idősíkról induljunk. Az órás részletek, a nagyobb idősíkok Ellliott hullámainak, alhullámokra bontása miatt tartom fontosnak!
Tehát, kiléptünk a lila háromszögből! A kilépést megelőző próbálkozások, jól beleillenek egy kettes hullám korrekciós mozgásába, majd a kilépést és az utána történteket egy intenzív 3. hullámnak könyveljük el. Egyáltalán nem biztos hogy megtaláltuk a 3. hullám alját, tehát csak feltételezés hogy a 4. korrekciós hullámra kell készüljünk! Abban az esetben, ha mégis zártuk ezt a 3. hullámot, akkor a Fibonacci skálát segítségül hívva, feltételezhetünk egy 0.38-as szintet karcoló korrekciós folytatást! Az előző aljakat segítségül hívva, még egy apró ellenállási zóna is erősítheti ezt a lehetőséget.
A végén újra visszamutatnák a múlt heti körkép fő gondolataira, pontosabban Alessio Rastani gondolataira, amelyek az Elliott kettes, négyes hullámok összefüggéseire épültek. Jelen példában azt láthatjuk, hogy a kettes hullám az elnyújtott! Tehát, ha itt is vissza igazolódnak a múlt héten már kivesézett meglátások, akkor a 4-es hullámunknak gyors lefolyásúnak kell lennie, azaz a hét második felében már tisztábban kellene lássunk az ötös szerkezetű hullámmozgás a tekintetében!


4 órás idősíkon, egyelőre abban gondolkodunk, hogy a lila színnel felvázolt csökkenő irányú ötös szerkezetű Elliott hullámunk, a jelen formájában megállja a helyét! Viszont, ha megnézzük a hullámhosszok arányait, akkor az egyes és a feltételezhető ötös hullámokhoz mérten, a harmadik hullám tekintetében lehetnek hiányosságaink. Ha becsúszna az a baleset, hogy a 3. hullámot tévesen gondoljuk lezártnak és ennek zárása az ötös várakozás környékére csúszik vissza, akkor csak ráerősítünk azokra a nagyobb idősíkokon megfogalmazódott lehetőségbe, miszerint a jelenlegi csökkenő trendben mozgásunk alját, valahol 12k környékén kell keresgéljük. Tehát, a 2. hullám elnyújutott szerkezetéből kiindulva, gyors 4. korrekciós megoldás várunk, ami valószínűsíthetően vissza-tesztet jelent a szürke támasz zónába, majd ráfordulást az 5. záróhullámra!


Napos: még mindig a narancs csatorna viszi a pálmát, főként hogy lassan megérkezünk a csatornafelezőre, amelyről ha sikerülne visszapattanni, akkor sokak örömére ráfordulhatnak egy sokkal pozitívabb év második felét meghatározó irányra! Ebben a visszapattanásban, segítségünkre siethet az enyhén csökkenő irányú fekete ék támasza, illetve hogy az RSI mozgásunk is jókor érkezett meg az alsó zónába.
Azonban itt jön egy nagy DE! Ha visszatekintünk az előzőekben megfogalmazódott Ellliott szerkezetboncolgatásokra, akkor szakadni fog a fekete támasz, sőt a narancs csatornafelező is átlépésre kerül. Hónap elején lehetőséget kaptunk a narancs csatorna ellenállására történő visszakapaszkodásra, nem éltünk a lehetőséggel, ezért most kapkodhatunk a veszett fejsze nyele után!
Itt jöhetne az a kategória hogy jósolunk, tehát hogy megjósoljuk a 10k környéke alsó szintet! Viszont ha megnézzük a narancs csatorna alját keresgélő lehetőségeket, illetve figyelünk a jó néhány évvel ezelőttire visszamutató sárga támasz lehetőségekre, nem utolsósorban a piros vonallal jelölt mindenkori trendvonalat (hónapos idősík) sem hagyjuk figyelmen kívül, akkor nem feltétlenül túlzó az a riogatás, miszerint a jelenlegi szinteken történő long vásárolgatás, feltételezhetően nem a legjobb stratégia!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nincs megállás, longs oldali megbízások tovább pumpálódnak és lassan elérik a 100k-s magasságot. Sajnos a végsőkig nem lesz megállás, már csak az a kérdés, hogy az a pofon mennyire lesz fájdalmas, természetesen csak azoknak fog fájni, akik tudomást sem akarnak venni az esetleges 20k alatti árszintekről!
Csak attól, hogy a longs oldali megbízáskártyavár összedől még nem fog a padlóig beszakadni az ár, shorts oldali ügyeskedésre is szükség van!
Ha ránézünk a shorts oldali napos történésekre, akkor mintha láthatnánk némi készülődést, legalábbis az utóbbi napokban látványos emelkedés kezdődött! Abban az esetben, ha ezek is csak megbízások és arra játszanak, hogy annak a bizonyos 4. korrekciós hullámnak a csúcsát meglovagolják, akkor azt a bizonyos hetes leszúrási várakozást is elősegíthetik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/y3zF0Uj6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/oiRbbvBG/


Hetes idősík: folytatva, illetve ráerősítve a kisebb idősíkokon megfogalmazódott további csökkenésre irányuló gondolatokat. Hát, egyenlőre ez az idősík sem arról árulkodik, hogy megtaláltuk a csökkenő trendben mozgás alját, erre nagy valószínűséggel csak egy jelentősebb leszúrást követően lesz lehetőségünk!
Gyors visszaeséssel indítottuk az előttünk álló hetet, ami egy leszúrási várakozás tekintetében  tökéletes kezdés! Tehát, ha a kisebb idősíkokon felvázolt csökkenő irányú Elliott mozgás zárására nem vesztegetünk sok időt, akkor még arra is lehetőség nyílhat, hogy a leszúrást is belesűrítsük az eheti feladataink közé.
A 200-as mozgóátlag jelenlegi állása szerint, egy ezt a mozgóátlagot megcélzó leszúrás 22k környékén véglegesíthetné a csökkenő irányú gondolkodást! Az már csak hab a tortán, hogy a hónapos idősík 50-es mozgóátlaga is ezen a 22k környéki aljszinten kaphatna szerepet!
Azonban itt se feledkezzünk meg a narancs csatornáról és azokról a sötét fellegekről amelyek a csatornafelező szakadása után okozhatnak kellemetlen heteket-hónapokat!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/xsCXg7ro/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/GQ8RMCWi/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/rAG7lctd/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8Zg2Cx8i/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/w8gZYFYa/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ua5Ol2gq/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/PHl2YrEK/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Crhi751I/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/VdQ7xCSU/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/6IibEMOF/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3518 on: June 20, 2022, 10:41:04 AM »
Keressük az alját 2.0!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.20!

BTC, remélhetőleg most már mindenki meglett győzve arról, hogy 20k nem lesz az alja, sőt, véleményem szerint, még ahhoz is szerencse kell, hogy 12k legyen az alja!
Órás idősíkkal kezdünk, de csak azért, hogy a nagyobb idősíkokon felvázolt elképzeléseinkre is visszaigazolásokat találjunk. Szóval, amit  itt nézünk, az egy csökkenő irányú, ötös szerkezetű Elliott mozgás! Fő hullámunk a piros, amelynek 3. hullámán belül egy belső ötös szerkezet is felvázolható, tehát jó eséllyel számolhatunk azzal, hogy a piros 3. hullámot 17k-s aljszinten zártuk. Először a zöld csökkenő irányú impulzust kell korrekciós szempontból rendezni! Fibo 0.38-as szint elérésével, 23k magasságában ez is megoldódhat! Kicsit magasan van ez a 23k-s szint és mivel gyors piros 4. kollekciós hullámmozgás várunk, az is előfordulhat hogy a narancs színű 200-as mozgóátlag lesz a középutas végállomás.


4 órás idősíkon fokozódnak a problémák! Ugyanis azt látjuk, hogy hiába sikerülne az órás idősíkon boncolgatott piros Elliott zárás 15-16k magasságában, továbbmenve 4 órás idősíkra, ahol már egy nagyobb csökkenő irányú Elliott mozgásnak kellene megfelelni. Az izgalmak akkor fokozódhatnak, ha a lila 4. korrekciós hullám jóval magasabban, a 27k magasságában húzódó ellenállási zónában találja meg a végállomást. Ezzel ugyanis sokkal nagyobb erőket és sokkal több shorts megbízás koncentrálódhat ebbe a magasságban, ahonnan ha nagyon hirtelen kezd beszakadni az ár, akár még egy pánikhangulat is kialakulhat, de legalább tisztázódnának az erőviszonyok.


Napos: továbbra is a narancs csatorna az uralkodó! Miután 24k magasságában elbukott a csatorna felező, még lehetett bízni abban, hogy ez csak egy eltévedés és egy-két nappal később visszarántják. Nem sikerült ez a visszaállítás és hát még egy héttel később is folytatódott a csökkenő irányú araszolás. Jelenleg annyival vagyunk a felező szint alatt, hogy arra már egy vissza-tesztet is el lehet képzelni, de mint látjuk, erre egy fekete, illetve egy kék ellenállásnak is lenne igénye!
Kék ellenállásnak a divergens mozgásnál is főszerepe van, tehát mielőtt némi long folytatáson törnénk a fejünket, a divergens mozgást kellene megszüntetni. Ebben az esetben, ha a lila csökkenő irányú ötös szerkezetet, a felvázolásnak megfelelően rajzoljuk a chartra, akkor a kék ellenállás megtörésére nagy eséllyel csak azt követően lesz lehetőségünk, ha megérkeztünk a narancs csatorna támaszára.
Sokan kérdezik, hol lesz az alja, durva tippeléssel rávágom a 7,770$-os szintet, viszont,  pontosan úgysem lehet megtippelni, de a csatorna, az Elliott mozgás és a korábbi aljszintekhez köthető támaszok jó összejátszásával, viszonylag tökéletes beszálló szinteket kapunk végeredményül!
Arra azonban mindenki figyeljen, hogy ne csak egy beszállószintben gondolkodjon és akkor se ess pánikba, ha beszálltál és tovább esik az ár! Nálam az utolsó előtti beszálló szint a 7770 és még egy vésztartalék arra az esetre, ha vagyunk olyan szerencsések és ennél is durvább beszakadásnak leszünk szemtanúi!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: már májusban is azt hittük brutális magassága van a longs pozíció szám, azóta jól megfejeltük és a felhőkarcoló már 100k fölé magasodott. Ezeknek nagyobb aránya csak megbízásokat takar, de nem tudni mikor szakad el a cérna, de tulajdonképpen mindegy is hogy elszakad az a cérna vagy sem, a gyors aljszint megtaláláshoz jó segítségül szolgálhatnak!
A shorts oldal viselkedése is érdekes, ugyanis nagyon óvatosak, van is rá okuk, látván a longs oldali óriást. Olyan kibontakozásra, mint például 2018-ban, biztos nem lesz lehetőségük. Kellemetlenkedni viszont tudnak, elnyújtva a short trend aljszintjének megtalálása utáni felállást!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/1dV1f6Ok/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/9JyGVrtU/


Hetes idősík: itt még annyira sem megnyugtató a kép, legalábbis azoknak nem megnyugtató, akik még mindig várják a csodát, de ha kicsit tovább gondolják, biztos rájönnek, hogy jobb nem is történhet, mint ha minél alacsonyabb szinten és minél gyorsabban megtaláljuk a csökkenő trendben mozgásnak az alját. Azt egyelőre megtippelni is nehéz, hogy gyors vagy lassú lesz az alj megtalálása, mindenesetre a gyertyamozgások nem viccelnek, tempósan törnek lefelé! Visszaérkeztünk abba a támasz zónába, amelyet a '17-es, '19-es csúcsszintek biztosítanak, ezt azonban felírhatja a narancs csatorna támaszának vonzása, amit ha az előttünk álló héten sikerülne elcsípni, akkor is a 10k körüli mélységbe kellene leszaladjunk!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/2yQNVsQd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6sIL6kSr/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GQp9PlMt/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/URQ6HHFw/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/4ADkmMlM/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/nIwA7bQ1/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/e9e11vBW/
Napos: https://www.tradingview.com/x/1QDTrr6u/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/F2Cr7iZi/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/ALu0zNAq/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1983
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3519 on: June 27, 2022, 11:36:39 AM »
Fapados!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.27!

BTC, a mai körkép is fapados lesz, tehát csak azért hogy valami nagyot mondjak, nem lépek ki a történések folyásának valódi medréből és csak azért hogy népszerű legyek, rajzoljak valami fantasztikusan elképzelhetetlent.
Órás idősíkkal kezdünk, ahol ugyanazt, a még továbbra is nyitott kérdésekkel mutatkozó csökkenő irányú, piros, ötös szerkezetű hullám történéseit követjük.
Szépen elnyúlik a négyes hullámunk, a kettes hullámból kiindulva ebben semmi meglepő nincs. A négyes hullám minimum célszintje fibo 38 kellene legyen, de azon sem lepődnék meg, ha a zárás már a hétvégén megtörtént volna a 21,873$-os szinten.
Siettetném a történéseket, de csak azért, hogy a hetes, hónapos elképzelésekhez is igazodni tudjunk! Viszont, mint tudjuk ez nem kívánság műsor, hacsak nem rendelkezünk 100%-os jövőbelátó képességgel...


4 órás: a lila hármas hullámmal magasról érkeztünk, de még nem tudjuk hol van a konkrét alja. Az is elképzelhető hogy a zöld fej csúcsánál, viszont ennek kicsit ellentmond, ha az órás idősíkot szerkezeteire bontva nézzük!
Maradjunk az eredeti elképzelésnél és csak azután tekintsük zártnak a lila 3. hullámot, miután az eggyel kisebb rangú, piros ötös szerkezet is viszonylag értelmezhető zárást mutat!
A zöld fej-váll szerkezet arra utál, hogy itt még egy durván 5k-s ugrással is szembenézhetünk. Ezt egy kicsit túlzónak találom, de, ha mégis ez fedi az igazságot, akkor a lila négyes hullámmal is feljebb kell majd gondolkodjunk, így még a 30k-s szintre beköszönés sem lenne egy váratlan húzás.
Az egy érdekes fejlemény lenne, ha a lila négyest, már a lila háromszögben lerendeztük volna, tehát a jelenlegi 17k-s aljunk és az ott megjelent fordított fej-váll rögtön magyarázatot is adna arra, miért is bukkant fel a 30k-s lehetőség! Sőt, mivel magunk alá gyűrnénk a 200-as mozgóátlagot, akár még arra is gondolhatnánk, hogy valami sokkal nagyobb dolognak a kezdőlépéseit láthattuk! Szerintem nem, de érdeklődéssel követjük a történéseket.


Napos: az előre elképzelt lehetőségek tárháza végtelen, igazodhatunk az Elliott hullám szerkezetekhez, a támaszokhoz és ellenállásokhoz, a zónákhoz, vagy akár a narancs színű csökkenő irányú csatornához!
Napos idősíkot nézegetve, nekem az uralkodó alakzat a narancs csatorna! A csatornákban mozgása jellemző, ha annak elbukik a felező szintje, majd az később vissza-tesztet kap, akkor már nincs mit szépíteni a dolgokat, iránytól függően folytatása következik, a megérkezés előtti irányba történő mozgásnak!
Jelen helyzetben megkérdőjelezhetetlen a csökkenő irányú trend és a felezőszint alatti mozgás! Sőt a szituáció fokozásaként egyelőre vissza-tesztre áll a mutató, ettől függetlenül semmi sem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a felezőszinten átszaladjunk a fekete-kék ellenállásokig, durvább esetben a 27k környéki ellenállási zónáig.
Nagyon rugalmasan kell kezeljük az előttünk álló történéseket, sem a 30k környéki örömködésnek, sem az esetleges 10k környéke búslakodásnak nem kell teret engedjünk, együtt kell utaznia történésekkel és ahhoz igazodni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra is olyan, mint egy esőben is tartós haj, viszont ha rövidre akarjuk zárni ezt az egyelőre végtelennek látszó történetet, akkor valami drasztikus megoldásra lesz szükség. Ha az ármozgás hónapos történéseiből indulunk ki és helyesek a megállapításaink, akkor most egy fellélegzési időszak következik, tehát tesztelődhet ezen megbízáshegy tartóssága. Szerintem itt már apró gyengülések fognak következni és ha még lejjebb van az alja, akkor ennek a hegynek kb 50%-a lebontásra kerül, ezzel is erősítve a visszaesés határozottságát!
Ha az iménti gondolatok megállják a helyüket, akkor jöhet el az ideje egy kisebb medveuralomnak, de semmiképp sem akkorának, mint azt a 2018-as időszakban láthattuk!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/hkS7FGwR/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/6tuPicAJ/


Hetes idősík: jelenleg a 200-as mozgóátlag alatt várakozunk, hasonló volt a szituáció 2020 márciusában is, majd egy-két hetes gondolkodási időt követően ráléptünk arra a bizonyos csillagászati magasságba vezető 69k-s útra. Tulajdonképpen ugyanazt láthattuk, mint a 2017-es csúcsra vezető utazásunknál és ha már erre a hegyre is ugyanúgy mentünk fel, akkor a visszavezető úton se akarjunk másfelé elkóborolni.
Mindkét esetben egy Hyperwave hullámon utaztunk, ennek megfelelően a korrekciós várakozások is hasonlóak kell legyenek! Tehát ha nem térünk el a megszokottaktól, akkor egy 80-85% korrekciós folytatást kell lássunk és ez a magyarázat arra, miért is vannak a durvának hangzó 12k-s, sőt kicsit még ennél is alacsonyabb várakozások!
Szerintem csak akkor állta volna meg a helyét a 200-as mozgóátlagon történő átnézés, majd egy hasonló folytatás mint 2020 márciusában, ha a 2021 szeptemberi történések követték volna a piros nyilat és ezzel behúzunk egy durván 80%-os korrekciós visszanézést.


Hónapos idősík: a vártnál kicsit durvábban alakulnak az események, de nagy meglepetés nem ért minket. Óvatos várakozás a piros kérdőjelekkel megjelölt mozgás, 23k környéki alj lehetőséggel!
Mint látjuk a júniusi gyertyánk szépen megszaladt és ha a hónapból hátralévő néhány napban, a jellege szinten tartja magát, akkor az úgy nevezett három holló japán gyertyaalakzatból kiindulva, most egy kisebb fellélegzési időszak következik!
Ha a jelzés helyes, akkor vissza-teszt lehetőséget kap az utoljára átszakított piros támasz, konkrétabban a piros támasz zóna és ha a történések továbbra is a gyertyaalakzat helységét igazolják vissza, akkor még továbbra sem vagyunk kint a gödörből, sőt még mélyebbre, a jelenlegi 17k-s aljszintünk alá kell ássuk magunkat!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AR1qcH4B/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/yRfS7oUL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/wqIXXxI6/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/HAHHrUZh/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/4JZBv0kZ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/O766ZZHV/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/G1k4PmsC/
Napos: https://www.tradingview.com/x/OtTmesYA/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/NBtSZbe6/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/eI3d3pyC/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!