Beneveznék én is ebbe a "csatába".. (Még ha minden ellenvéleményért kitiltás lehetősége is a válasz. )
Először is a saját tapasztalatom:
14db RX470 4GBkártya, november óta mennek, minimum 6 hónapja dualban bányásznak. Nincs olvadás, nincs melegedés. Falból 2060W.
Képek:

Lényeges különbségek amik szerintem okai lehetnek, hogy nekem nem ég le, másnak igen:
1.,
Nekem nem MOLEX/SATA , hanem PCIe/SATA csatlakozóim vannak, révén 006c riserek. Ebből adódóan 2db sárga vezetèk megy a SATA-ba nem egy.
Gondolom a csatlakozón belül is a dupla vezeték dupla akkora felületen van forrasztva, tehát ott is nagyobb a keresztmetszet.....
Nem bírtam magammal, szétvágtam egy SATA/MOLEX átalakítót ami a v005-höz jött gyárilag:

Látszik, hogy nem is forrasztva van, hanem (kicsit eltúlozva azt lehet mondani) krimpelve van.
A műanyag jobban fogta a vezetéket mint a krimpelés, simán könnyedén ki tudtam húzni az egyébként forrasztóónnal lefuttatott vezetéket az érintkezőből.
Összehasonlítva a MOLEX krimpelésével azt hiszem meg is van a "szűk ketesztmetszet" ami miatt jobban olvadnak (ezek az 1 (azaz egy ) vezetékes verziók.:

Az a slussz poén, hogy egy vezeték vagy krimpelve legyen, de akkor ne legyen lefuttatva ónnal, vagy legyen forrasztva, de ez a megoldás a legszarabb amit el lehet követni..
Szívesen "szétbarmolnék" egy SATA/PCIe dupla vezetékest is, de sajnos nincs felesleges bár joggal gondolom a dupla vezetèk miatt tuti máshogy van krimpelve vagy forrasztva.
Ha esetleg azonban valakinek lenne egy képe szétégett dupla vezetékes SATA csatlakozóról, vagy esetleg még a szerelés módjàt is sikerülne kideríteni ha szétvágná, azt nagyon hasznosnak talàlnám, s szerintem nem csak én..
Írtam "lényeges különbsègek.... "
Innentől kezdve azt hiszem inkább hívhatjuk jelentéktelenebb/másodlagos lehetséges különbségeknek, de azért leírim mikre gondoltam még lehetséges okoknak..
2.
Nem mindegy hol vagy.. Valószínűleg Floridában hamarabb szétég bármi a 40°C++-ban mint nekem UK-ban a stabil 15-23°C-ban..
3.
Ha a csati esetleg olyan helyen van, hogy a kártyáról lejövő forró levegőt pont oda fújja..
4.
A tápegységen (kábel korbácson)levő csatlakozó sem krimpelt, hanem ez a "nútba préselt vezeték" tipusú, ott kicsit megoxidálódik és kész is a baj..
(Worlynox -nal pont ezt lathatjuk)
De a lényeg, hogy az én véleményem szerint sem így egyszerűen "A SATA" csatlakozóval van a baj.. főleg nem az érintkező felületének méretèvel ami extraként a MOLEX-el szemben még le is van aranyozva de legalábbis rendesen felületkezelve, nem csak ónozva, ami oxidàció és érintkezés-vezetőképesség szempontjából igencsak számít.
Hülyézni is felesleges, mert akivel "baj van" az is kizárólag (bizonyítottan) a kici kínai mint ahogy már párszor beigazolódott..
Ideznem a cikkirot megkoszonve munkajat:
"Peace, Vilagbeke..."