Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

asus RX 470 probléma

Indította adamszumu, december 10, 2016, 10:22:05 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

adamszumu

Nekem is mejöttek a kártyák, vettem 3db asus Rx 470 -t (OC) és kipróbáltam. Az alap hozzáadott programok voltak feltéve, semmi már kiegészítő csak az asus-s progik amik a lemezen vannak, felhúztam egy kicsit(mert nincs benne semmilyen határ vagy figyelmezteteés csak az hogy lehet és nem tudni előre hogy mi lesz) a GPU clock-t, Gpu power rate-t és a Memory clock-t és azóta azt csinálja hogy elindul felpörög a venti, elindul a rendszer megy egy pár mp-t és nem lesz se kép se hang. Most mi a teendő???
Írtam a bitcoin magyar fórumba is, de jobb ha több válasz is van.

drizzt_do_urden

ha visszallitod gyari beallitasokra akkor megy? lehet tul felhuzod es nem birja es all le!

adamszumu

gép maga megy tovább, de nincs kép.
bejön a win7 szépen előjönnek az induló progik és amikor bármire rákkattintok akkor elsötétedik vagy egyszínű lesz a kép, még nem próbáltam a teamwiever-t hogy azzal müködik-e ha a saját progilyát indítom el akkor egyből kiakad, lefagy, 5-10-15mp-ig van kép miután bejön a win7.

drizzt_do_urden

de probaltad visszallitani a kartyakat gyari beallitasra? es ugy probalni hogy megy-e? es melyik kartyaba teszed a monitort?

adamszumu

mivel még nem jött meg a bányász alaplapom ezért egy olyan alaplapba tudom tenni csak amiben csak 1 kártya tud működni,
hogyan kéne visszaállítani??(lehet hogy tudom csak ha nem akkor legalább tudom hol rontottam el és mit)
(itt tényleg legalább gyorsan válaszlnak, köszi.)

drizzt_do_urden

hat abba a programba ahol felhuztad ott kene legyen default setting opcio. eloszor azt probaljad hogy megy gyari beallitason vagy sem. de amugy banyaszashoz a windows 10 -es jobb. windows 7 en nem biztos jol fog menni.

drizzt_do_urden

a tapod hany wattos? nem-e tulterheled es azert all le? habar amig nem hasznalod nem kene leterhelje. en meg mindig azt mondom hogy tulhuztad a clockokat es azert fagy meg.

adamszumu


drizzt_do_urden

az kene birja az egy kartyat. sikerult visszallitani gyari beallitasokra? mennyire huztad fel a kartyat? de amugy nem engedi egyik program se hogy tul lepjel a gyari maximalis erteken.

adamszumu

a gyári beállításokra nem állítottam vissza mert nincs rá idő, viszont egy jóhír azért van mivel én 3 kártyát rendeltem és 1-t próbáltam ki (amit elálítottam) megnéztem hogy mit csinál ha beleteszem a másik kártyát, és a végeredmény az hogy ugyan azt produkálja (csak a világítás az alap(pirosan pulzál)) ->géppel van gond.

adamszumu

és fel lehet húzni én OC-s kártyákat vettem és az alap órajel az 1250mHz OC órajel pedig 1270mHz de itt 2000Mhz-re fel lehet húzni
(vab egy régi nvidia kártyám is az egy geforce 605 és azt is fel tudja húzni 1000mHz-re (nem próbáltam)de kiírja hogy tud olyat is)

adamszumu

ha megnyitom a progit egyből elsötétedik bármelyik asus-t ha calami mást akkor még van pár mp és utánna sötétedik el

vizikaki

Idézetet írta: adamszumu Dátum december 10, 2016, 12:04:01 DÉLUTÁN
ha megnyitom a progit egyből elsötétedik bármelyik asus-t ha calami mást akkor még van pár mp és utánna sötétedik el

Talan egy bios default settingset probald meg.

adamszumu

most írtam az ezőző 3 kommentet hogy ha másik kártyát tesek bele akkor is ugyan azt csinálja 2 kártya közt tudtommal nincs wifi és a programot is már újratelepítettem (mivel az utolsó beállítás az volt hogy felhózam még a ventit is ezért hallani lehet mikor indul el a folyamat arra hogy felhúzza a kártyát és az a windows bejelentkezési képernyője után van)

drizzt_do_urden

milyen alaplap? mennyi memoria? CPU? milyen drivert telepitettel?

adamszumu

asus p5kpl-am alaplap intel duo 3,16Ghz proci(775) 3Gb RAM

drizzt_do_urden

megtortenhet hogy az alaplap nem birja vagy a proci.

adamszumu

jövőhéten ki tudom próbálni másik alaplappal és rendszerrel meg amd-s procival. de szerintem a windows-t kell újratenni és úgy jó lesz

drizzt_do_urden

jovo hetig csak ujbol tudod tenni :))))

adamszumu

megpróbálom még újratenni a gépet, de engem még így is nagyon zavar hogy a mellé gyártott programmal(asusGPU tweak II) egy kattintás és kiakasztja az egész gépet.