Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 27 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Itt a bakkt, hol a bakkt!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.09.23!

BTC, az órás idősíkon történő mozgások követése, főleg az utóbbi napokban teljesen lehetetlenné vált, lehetőségek voltak de ha megnézzük a piros volume oszlopokat, azok érdekes módon mindig akkor jelentek meg, mikor egy felfelé kiugrási lehetőség szétverésére kellett törekedni.
Szombaton volt az utolsó a körkép, akkor még a piros csatornából vártunk zászlóval történő továbblépést, nem meglepő módon ez sem járt sikerrel!
A mai körkép írásának úgy álltam neki, hogy itt egy fordított fej-váll lehetőséggel próbálkozunk, nagyjából 10,050$-os váll vonallal, de mivel volt egy hajnal 5 órás elég mély leszúrás, illetve a jelenlegi gyertya is hasonló megoldással próbálkozik, ami így már a fordított fej-váll gondolatot is elhessegeti!
Tehát  ezen az órás idősíkon most sem leszünk okosabbak, viszont ha belerázódunk a hétbe és a bakkt körüli történések ráállnak a helyes pályára, akkor remélhetőleg követhetővé válik a történet.


"4 órás idősík: az utóbbi 3 ciklusban nem sok izgalom volt, konkrétan semennyi, ennek köszönhetően kirajzolódott egy szép oldalazás, amelyen belül egy enyhe fordított fej-váll lehetőség is kirajzolódott, de köszönhetően a ma hajnali akciónak lassan ez a lehetőség is kezd homályosodni. Viszont itt 4 órás időikon nem az alakzatokra, hanem a ciklusokra hegyezzük ki a mondanivalónkat! Talán ez a ma hajnali akció, már a 17-es cikluson belüli mozgás kezdő momentuma, viszont hogy hova fut ki a történet az még kétséges, mivel 23.-ai nap beleesik ebben a ciklusban.
Egyelőre sötétben tapogatózzunk, de felrajzoltam két lehetséges megoldást, a zöld megoldás abban az esetben működhet, ha a ma hajnali gyertyában ennyi volt és a hétből hátralévő néhány napot a jelenlegi szint környékén kihúzzuk, majd 23-át követően pozitív pályára állunk. A rózsaszín megoldás, a durvább megoldás, ez tulajdonképpen a Bitcoin Futures 8,475$-os réséhez alkalmazkodik, majd 23.-át követően nem látunk azonnali kirobbanó pozitív elmozdulást, hanem ezt a 17-es ciklust 29.-e magasságában lezárva és a történéseket jól átgondolva kezdődik valami."


Napos: a szombati koreai kitérő után térjünk vissza hazai pályára, tehát a poloniex chartra, ahol tulajdonképpen ugyanazt látjuk, kiegészítve néhány sikeres és sikertelen plusz információval!
Piros abc hullám még mindig nyitott, a c hullámmal történő lezárásra vár, de itt már némi módosításra van szükség mivel a b hullám csütörtökön kicsit mélyebbre nézett vissza mint a 11.-ei leszúró szint és a mai gyertya is eltévedni látszik. Lényeg hogy a háromszögön belül maradjunk és ha felfelé irányuló szándéka húzódnak meg a háttérben, akkor már a túlfeszített húr is túl van feszítve, tehát semmi meglepetés nem okozna egy akár ezer dolláros méretet is elérő kiugrás.
Ezen a kiugrással, esetleg az amerikai tőzsdenyitás után szembesülhetünk, mivel a bakkt élesítésre került és a twitteren böngészve egy kisebb üzlet már meg is köttetett https://twitter.com/Bakkt/status/1175938226554658824  viszont az igazi nagyhalak biztos nem néhány 10k-s csomaggal gurigáznak, legyünk türelemmel!
A 9k alatti szürke támasz zónába történő hirtelen bezuhanás gondolatát egyelőre még nyitva tartom, de ennek veszélye szerintem csak a háromszögből csökkenő irányba kilépés esetén állhat fenn.
Sajnos az rsi csíkra felvázolt lehetőséget, a 10.-e óta értelmezhetetlenné vált oldalazó gyertyamozgás szétverte, hasonló kialakítására szerintem már nincs lehetőség, főleg ha a bakktnak köszönhetően sikerül felbolydítani a méhkast. Tehát egyenlőre várunk, pontosan mire azt nem tudom, de ha az utóbbi hetek, hónapok mozgásai egy jól megtervezett irányba haladnak(erre utal a kék háromszög), akkor annak hamarosan az eredményével is szembesülünk!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart napos mozgásában egyelőre semmi különös, habár 21.-én történt egy kisebb pozitív irányú fordulat. Sokkal érdekesebb a hetes mozgás, habár ez meg kevesebb izgalomra okot adó történéssel szolgál, de ha hosszabb távon gondolkodunk és a középső zónában kialakítható lehetőségeket nézzük, akkor a 3 héttel ezelőtti zöld gyertya és az arra adott 2 hetes válasz, inkább egy pozitív előjelű történés. Tehát ha továbbra is pozitív irányba akarjuk terelni, a július elején megkezdett lassú aktivitás növekedést, akkor a 3 héttel ezelőttihez hasonló gyertyával kell elköszönni a chart alsó felétől!
Shorts oldal mozgása továbbra is az alsó zónából keresi a kiutat, de ha megnézzük a múltheti teljesen elbizonytalanodott gyertyát, abból inkább arra lehet következtetni, hogy először a fekete támaszra visszanézéssel, pontosabban annak vissza-tesztelésével kell próbálkozni, ha valóban érvényesülni szeretnének az eladói szándékok.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/3h6eZdK6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/PnvKhBkV/


Hetes nézet: egyelőre még nem sikerült kilépni háromszögből, de az utóbbi 2 hét határozatlan gyertyái jobb is ha nem próbálkoztak ilyennel. Határozott kilépő gyertyára van szükség, tehát nem néhány száz, hanem legalább ezer dolláros méretben kell gondolkodni! Nagyjából egy a 11,700$-os ellenállást elérő kiugrása lenne szükség, de mivel augusztusban is történt ezen a szinten konkrét visszafordulás, annyira mégsem jó ötlet. Ezer dolláros ugrással, megfelelő háromszögből kilépés lehetne végrehajtani, illetve egy olyan szinten zárni, ahonnan egy következő ezres ugrással már a 11,700$-os ellenállás problémája is megoldódik. Viszont mivel hetes idősíkról beszélünk, ilyen ezer dolláros történés is a kisebb kategóriába sorolandók, főleg ha a bakkt indulása hozza azokat az elvárásokat, amelyekben sokan reménykednek. Tehát a mondanivaló lényege, hogy a jelenlegi 10k-s szintről több ezer dolláros pozitív irányú elmozdulással kellene beköszönni, de az ördög sosem alszik, nem véletlenül jelzem az 5k-s háromszög mélységével megegyező csökkenési lehetőséget!



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/sQo3aIC1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/JQASovjR/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/hpugDQKP/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uhHNnRS3/
https://www.tradingview.com/x/lQUkUqFx/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Etk9tYdd/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/5dE1nYef/
https://www.tradingview.com/x/pS4mke6o/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Bakktat!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.09.24!

BTC,  elmaradt a kirobbanó siker, ennek ellenére nem állunk rosszul, amit a chartra rajzolt meredeken csökkenő parabolikus ív is jelez, amelyben szerencsére már a leszúrásra sem kell várni. Érdemi fordulat mindig le/fel szúrások után történik és ahogy látjuk, áremelkedés szempontjából utolsó mozzanatként leszúrással találkozhattunk az éjjel, azóta csak kicsivel sikerült feljebb tornázni az árat. A reggel 8 órási gyertyának van egy kisebb felszúrása, ez azonban még nem okozhat problémát, tehát azzal számolva hogy sikerül kilépni parabolikus ívek által kirajzolt csökkenő formából, majd megpróbálunk felkapaszkodni a fekete ellenállásra, ami  inkább a 4 órás idősíkon megfigyelhető enyhén csökkenő ék ellenállása!
Az éken belüli mozgás, már nagyon a vége felé járhat, de mivel az éjjeli leszúró gyertyák utolsó érintési pontként nem néztek le az ék támaszára, egyelőre óvatosan kezelendő a szituáció, talán ha elhagyjuk a parabolikus ívek által határolt területet, akkor már ez a támaszra visszanézési kényszer sem áll fenn, de amíg a parabolikus ívek által határolt területen belül mozgunk, addig egy 9,560$ környéki támaszra lenézés simán elképzelhető!
Az utóbbi leszúrásokat órás tekintetben méretes volume oszlopok is támogatták, szeptember eleje óta ezek a hirtelen kiugrások tartják kordában az árat, tehát még mindig ugyanabban a malomban  őröljük a búzát, mint a bakkt indulását megelőzően, de ez csak egy ideiglenes probléma és ha itt a változás ideje, annak elég látványos jelei lesznek!


"4 órás idősík: az utóbbi 3 ciklusban nem sok izgalom volt, konkrétan semennyi, ennek köszönhetően kirajzolódott egy szép oldalazás, amelyen belül egy enyhe fordított fej-váll lehetőség is kirajzolódott, de köszönhetően a ma hajnali akciónak lassan ez a lehetőség is kezd homályosodni. Viszont itt 4 órás időikon nem az alakzatokra, hanem a ciklusokra hegyezzük ki a mondanivalónkat! Talán ez a ma hajnali akció, már a 17-es cikluson belüli mozgás kezdő momentuma, viszont hogy hova fut ki a történet az még kétséges, mivel 23.-ai nap beleesik ebben a ciklusban.
Egyelőre sötétben tapogatózzunk, de felrajzoltam két lehetséges megoldást, a zöld megoldás abban az esetben működhet, ha a ma hajnali gyertyában ennyi volt és a hétből hátralévő néhány napot a jelenlegi szint környékén kihúzzuk, majd 23-át követően pozitív pályára állunk. A rózsaszín megoldás, a durvább megoldás, ez tulajdonképpen a Bitcoin Futures 8,475$-os réséhez alkalmazkodik, majd 23.-át követően nem látunk azonnali kirobbanó pozitív elmozdulást, hanem ezt a 17-es ciklust 29.-e magasságában lezárva és a történéseket jól átgondolva kezdődik valami."


Napos: abban az esetben, ha valamelyik irányba nem történik hirtelen több ezer dolláros elmozdulás, tehát csökkenő irányba a 9k állati támasz zónába, illetve felfelé a 11,700$-os ellenállásra jobbik esetben fölé, akkor egy szerényebb iramú, talán október közepéig elnyújtott mozgással, bízva a bakkt mögötti pozitív erőkben, valami jobban kinéző történetet sikerül összehozni.
A parabolikus ívekkel itt is felrajzolt emelkedő forma, csak rövidtávú megoldás jelenthet, viszont ha a piros abc hullámmal sikerülne egy 12k környéki magasságot megcélozni, majd a 11k-s barna támasz is úgy működik ahogy annak működni kell, akkor a  rövidtávú problémák megoldódhatnának, de ez még mindig csak egy tüneti kezelés.
A legnagyobb problémának a leszúrás hiányát tartom, tehát ami az órás idősíkon jó példaként működik, habár egyelőre még nem beszélhetünk sikerről. A helyzetbe illő tökéletes leszúrás, amelyet követően fordulatra lehetett számítani, az a rózsaszín nyíllal megjelölt szituációnál a szeptember 11.-ei történés, de sajnos a bakkt indulását megelőző bizonytalanság annyira eluralkodott, hogy a következő 19.-ei fordulatra kialakítására alkalmazás gyertya  értelmét vesztette.
A tegnapi 400$-os mínuszos gyertya, akkor lehet a segítségünkre, ha egy mai pozitív fordulattal teljes mértékben sikerül betakarni, ehhez minimum 10,045$-os zárószintre lenne szükség, de hogy erő is legyen a folytatásra, ezt  néhány száz dollárral meg kell fejelni, ami így már a fekete parabolikus ívekkel elképzelt pozitív fordulathoz is hozzásegíthetne a történetet!
Végére jöjjön a negatív megoldás, amit ha hosszabb távon nézzünk, akkor annyira nem is negatív, mivel a kívánságainknak megfelelően, megvan a lehetőség arra a bizonyos napos tekintetben pozitív előjelű nagyobb leszúrásra. Ezt a leszurkálós történetet már a  júli.17.-ei gyertyával rövidre lehetett volna zárni, ha kicsit bátrabbak a macik és a 9,065$-os alsó szintet kiegészítők egy 500$-os csomaggal, de nem ez történt, ennek eredménye a szerény 12,300$-os háromszöget megerősítő helyzethez illő kisebb felszúrás.
A jelen  helyzetet viszont már kisebb lesszúrással nem lehet megoldani, tehát vagy egy határozott csökkenő irányú mozgással elhagyjuk a háromszöget és esetleg a szürke zónában landolva, sikerül egy nagyobb lesszúrást kialakítani vagy megoldjuk a háromszögből felfelé kinéző határozott, egy-két ezer dolláros pozitív elmozdulással!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: egy-két óvatos Bitcoin vásárlás még nem oldja meg a problémát, tehát egyelőre úgy néz ki még várnunk kell azokra a bizonyos nagy bálnákra. Kicsit többre számítottam ha már ekkora várakozás előzte meg szeptember 23.-át, no de talán hamarosan sikerül belerázódni és amíg ezen a 27k környéki szinten sikerül tartani a vevői oldalt aktivitását addig nincs probléma. Viszont már  ideje lenne ebből a középső zónából egy-két határozott gyertyával kilépni és megkezdeni a szept. elején felvázolt 9k-s túrát, ide kapcsolódhat a napos idősíkra felvázolt emelkedő parabolikus íven belüli abc hullámot lezáró elképzelés!
Shorts oldal egyelőre ráült az utóbbi napok negatív trendjére, de mégsem olyan kirobbanó siker, ami miatt aggódnunk kellene jelentősebb árbedöntő fordulattól, illetve ha mégis kialakul az a napos idősíkon várt nagyobb leszúrást kialakító visszaesés, az valószínű itt felszúrást eredményez, ami szintén tökéletes, mivel  a szürke ellenállási zóna sok szeretettel várja a felszúró gyertyát!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/osXy6dap/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Q22Tcu9b/


"Hetes nézet: egyelőre még nem sikerült kilépni háromszögből, de az utóbbi 2 hét határozatlan gyertyái jobb is ha nem próbálkoztak ilyennel. Határozott kilépő gyertyára van szükség, tehát nem néhány száz, hanem legalább ezer dolláros méretben kell gondolkodni! Nagyjából egy a 11,700$-os ellenállást elérő kiugrása lenne szükség, de mivel augusztusban is történt ezen a szinten konkrét visszafordulás, annyira mégsem jó ötlet. Ezer dolláros ugrással, megfelelő háromszögből kilépés lehetne végrehajtani, illetve egy olyan szinten zárni, ahonnan egy következő ezres ugrással már a 11,700$-os ellenállás problémája is megoldódik. Viszont mivel hetes idősíkról beszélünk, ilyen ezer dolláros történés is a kisebb kategóriába sorolandók, főleg ha a bakkt indulása hozza azokat az elvárásokat, amelyekben sokan reménykednek. Tehát a mondanivaló lényege, hogy a jelenlegi 10k-s szintről több ezer dolláros pozitív irányú elmozdulással kellene beköszönni, de az ördög sosem alszik, nem véletlenül jelzem az 5k-s háromszög mélységével megegyező csökkenési lehetőséget!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nyofrkRX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/k4ikGKVG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/gDJPmgQf/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uhHNnRS3/
https://www.tradingview.com/x/lQUkUqFx/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/j4yH6dc2/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/mmlliNGf/
https://www.tradingview.com/x/pS4mke6o/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Meglepetés vagy mégsem?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.09.25!

BTC,  nem gondoltam volna hogy a parabolikus ívek által kirajzolt csökkenő forma, tulajdonképpen egy csapként működik, amit ha megnyitunk nem lesz jó vége. 20%-os néhány óra alatt lezajló zuhanásnak lehettünk szemtanúi, ami már napos tekintetben is alakíthat a történeten és ha nem születik gyors megoldás, akkor hetes idősík is lehetnek érdekességek.
Zuhanás után rögtön jött egy 850$-os korrekció, ez egyelőre csak a csökkenő mozgás folytatását segíti, ami napos tekintetben segédkezett egy MorningStar gyertyakombináció kialakításában,de talán nem kell ennyire megbonyolítani a folytatást és a NewYorki tőzsdenyitásra már készen állnak azok a csomagok, amelyek visszarántják vagy a kiinduló szintre vagy végre abba a magasságba, amit a bakkt indulását követően is reménykedve vártunk.
Ezt az árvisszarántást már a keleti barátaink is megcsinálhatták volna az éjjel, de valamiért nem tették és ennek a valaminek nagyon nyomós indoknak kellett lenni, gondolom ők sem most jöttek le a falvédőről ahhoz hogy megvárják míg elindul a vonat és azt esetleg lekéssék. A leszúrás természetesen itt is egy jó pont, csak hát a nagyobb idősík érdekei közbeszólhatnak, ezért sem tetszik a 850$-os hirtelen korrekciós erősödés!
Ezzel a tegnapi akcióval, a Bitcoin futures chart még júniusra visszamutató résének problémáját is sikerült megoldani, a következő probléma már egy sokkal édesebb probléma, mivel annak megoldása érdekében a 12k-s magasságot kell meglátogatni, ami remélhetőleg ismét nem 3 hónapot vesz igénybe!


"4 órás idősík: az utóbbi 3 ciklusban nem sok izgalom volt, konkrétan semennyi, ennek köszönhetően kirajzolódott egy szép oldalazás, amelyen belül egy enyhe fordított fej-váll lehetőség is kirajzolódott, de köszönhetően a ma hajnali akciónak lassan ez a lehetőség is kezd homályosodni. Viszont itt 4 órás időikon nem az alakzatokra, hanem a ciklusokra hegyezzük ki a mondanivalónkat! Talán ez a ma hajnali akció, már a 17-es cikluson belüli mozgás kezdő momentuma, viszont hogy hova fut ki a történet az még kétséges, mivel 23.-ai nap beleesik ebben a ciklusban.
Egyelőre sötétben tapogatózzunk, de felrajzoltam két lehetséges megoldást, a zöld megoldás abban az esetben működhet, ha a ma hajnali gyertyában ennyi volt és a hétből hátralévő néhány napot a jelenlegi szint környékén kihúzzuk, majd 23-át követően pozitív pályára állunk. A rózsaszín megoldás, a durvább megoldás, ez tulajdonképpen a Bitcoin Futures 8,475$-os réséhez alkalmazkodik, majd 23.-át követően nem látunk azonnali kirobbanó pozitív elmozdulást, hanem ezt a 17-es ciklust 29.-e magasságában lezárva és a történéseket jól átgondolva kezdődik valami."


Napos: ami tegnap még csak kívánság volt, az mostanra megjelent a charton, tehát az a bizonyos nagyobb leszúrás! Ettől függetlenül a fordulatban továbbra is csak reménykedni tudunk, de erre is kell néhány napot vájunk hogy kiderüljön.
Ez a tegnapi elég látványos bezuhanás, tulajdonképpen azt hozza amit már július környékén is vártunk, viszont mivel ez már nem ugyanaz a szituáció, egészen más következményei is lehetnek a folytatásnak.
Sokaknak nem tetsző folytatás lenne, egy a piros nyíllal is megjelölt 6k környéki visszanézés, reményeink szerint ha már ezt elmulasztották júliusban, akkor nem most fogjuk utólag bepótolni.
A bezuhanás sajnálatos módon megsemmisítette jól formálódó árbóc lehetőséget, de talán jó indokkal tette, ha a végeredményt, tehát a nagyobb lesszúrást, a szürke támasz zónába történő zárást (habár itt a zónán átszúrás nem hiányzott) és a 200-as mozgóátlagra történő visszanézést.
Ez a 200-as mozgóátlag érintés szintén egy hiánypótló mozzanat, egy ilyen akcióra  áprilisban is sort keríthetünk volna, ettől függetlenül a 14k-s végeredményre nem lehet panasz, de ilyen mozgóátlagra visszanézés a júliusi korrekciós folyamat lezárásánál is hiányzott, viszont nem hiányzott a jelenlegi szitunál, ennek ellenére megkaptuk.
Max 3 napon belül ki kell derülni a bezuhanás folytatásában mit várhatunk, ha gyors megoldás születik, azt már ma látnunk kell, visszaugorva a tegnapi gyertya 9,783$-os nyitószintjére, esetleg MorningStar gyertyakombináció, ebbe viszont nem nagyon illik bele a leszúrás, kivéve ha ma, hasonló a tegnapit is felülmúló leszúrást látunk kis testű gyertyás napzárással fűszerezve.
Tehát tulajdonképpen már ma eldőlhet, hirtelen visszafordulás vagy egy lassabb, de annál hatékonyabb MorningStar gyertyakombinációt követően történik fordulat, illetve azzal is számolnunk kell, ha nem történik semmilyen fordulat és tovább csorgunk akár a 6k-s árszintet is elcsípve.
Mire lehet jó ez a bezuhanás? Hát ha már itt van ez a várakozásokat alulmúló bakkt indulás, akkor például arra hogy az intézményi befektetők a lehető legalacsonyabb szinten tudjanak beszállni.  Viszont felmerülhet a kérdés, miért nem tették ezt a bakkt indulását megelőzően, talán azért hogy ne keltsenek pánikot és talán ezzel az indokkal,  a tegnapi bezuhanós történetnek sem lesz folytatása.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali mozgástól sem ezt vártuk és annak a jelentéktelennek gondolt szeptember 6.-ai felszúrásnak, sajnos ez a csökkenő irányú folytatása nem vicces. Talán itt is azzal a 200-as mozgóátlag szeptember eleji  érintésének hiánya kerül most bepótolásra, feltéve hogy  tovább csökken a velői aktivitás. Shorts oldalon is csökkenést láthatunk, ez azonban egy nagyon jó csökkenés, remélhetőleg a rózsaszín nyilat jó mélyre követő csökkenéssel folytatjuk.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/p9BJRSdB/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/0ZBGVxoX/


"Hetes nézet: egyelőre még nem sikerült kilépni háromszögből, de az utóbbi 2 hét határozatlan gyertyái jobb is ha nem próbálkoztak ilyennel. Határozott kilépő gyertyára van szükség, tehát nem néhány száz, hanem legalább ezer dolláros méretben kell gondolkodni! Nagyjából egy a 11,700$-os ellenállást elérő kiugrása lenne szükség, de mivel augusztusban is történt ezen a szinten konkrét visszafordulás, annyira mégsem jó ötlet. Ezer dolláros ugrással, megfelelő háromszögből kilépés lehetne végrehajtani, illetve egy olyan szinten zárni, ahonnan egy következő ezres ugrással már a 11,700$-os ellenállás problémája is megoldódik. Viszont mivel hetes idősíkról beszélünk, ilyen ezer dolláros történés is a kisebb kategóriába sorolandók, főleg ha a bakkt indulása hozza azokat az elvárásokat, amelyekben sokan reménykednek. Tehát a mondanivaló lényege, hogy a jelenlegi 10k-s szintről több ezer dolláros pozitív irányú elmozdulással kellene beköszönni, de az ördög sosem alszik, nem véletlenül jelzem az 5k-s háromszög mélységével megegyező csökkenési lehetőséget!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/IwuaRfmd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/KECIsba8/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/e8YwQvHQ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uhHNnRS3/
https://www.tradingview.com/x/lQUkUqFx/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/0zuBMHDl/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/cBmoPcb7/
https://www.tradingview.com/x/pS4mke6o/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Simi

Idéza Bitcoin futures chart még júniusra visszamutató résének problémáját is sikerült megoldani, a következő probléma
hogy van még azalatt is rés?  :o
https://www.tradingview.com/x/2JUjCXvX/

Amúgy "klasszikus" TA alapján - ha csak faék egyszerűséggel gondolkodunk - ha kilépünk egy ekkora háromszögből annak a minimum elvárható TP-je valahol 6-7K között kéne, hogy legyen nem?
Te honnan mérnéd a szárak távolságát?

Til

#3284
Idézetet írta: Simi Dátum szeptember 25, 2019, 01:16:35 DÉLUTÁN
Idéza Bitcoin futures chart még júniusra visszamutató résének problémáját is sikerült megoldani, a következő probléma
hogy van még azalatt is rés?  :o
https://www.tradingview.com/x/2JUjCXvX/

Amúgy "klasszikus" TA alapján - ha csak faék egyszerűséggel gondolkodunk - ha kilépünk egy ekkora háromszögből annak a minimum elvárható TP-je valahol 6-7K között kéne, hogy legyen nem?
Te honnan mérnéd a szárak távolságát?
Itt valahol azt érzem, hogy ,ha valaki technikai elemzéseket végez az valami oknál fogva másnak az elképzeléseit is megnézi meghallgatja illetve a chart-it bogarássza. Ha valaki megemlíti egy videóban, hogy az RSI mintha nem működne, akkor azzal bogarat ültet a másik fülébe és az a bizonyos másiknak is szent meggyőződése lesz , hogy valóban nem működik. Ha az egyik úgy véli 25 éves tapasztalatával, hogy vagy 7600 vagy 5200 dollárra  fog esni ,akkor a másiknak is szöget üt a fejében, hogy lehet ez lesz a jövő. Láncról láncra adják egymásnak a bogarakat. Aztán a vége csak az lesz amit elhintenek mert ekkorra már szinte mindenki egyhangúan fog dönteni és viszi a trend az árfolyamot. Magányos farkasokra szükség lenne. Nem személyeskedésnek szántam, csak valahogy így működhet a piac.
C:\> del c:\command.com

Simi

Dehogy veszem személyeskedésnek. :)
Én csak egyszerű TA alapján kérdem, hogy magának a háromszögből való kilépésnek mi az elvárt minimum szintje Karcsi szerint, egyáltalán nem abszolút aljra gondolok itt, nem arról van szó hogy hol lesz ennek az egésznek a vége 5K vagy 3K vagy itt 8K vagy 120K, ez mindegy most.
Pl. egy oldalazó csatornából való kitörés minimum elvárt TP szintje az oldalazó csatorna közti sáv mérete.
Ha zászló alakul ki, akkor a szászló szárát (is) figyelembe szokták venni.
Ha háromszög, akkor a szárak közti legnagyobb távolságot a végpontból, stbstb.

Karcsi papa

Bakkt halasztás ide, elfogadás oda, az irány nem változott!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.09.26!

BTC, egy szélesebb 500 és egy szűkebb 300$-os sávba zártam, a 850$-os korrekció utáni mozgást, amelyből mivel további határozott csökkenés nem tudott kialakulni, talán itt megreked a határozottan indult történet.
A kék szélesebb csatorna, ha úgy alakul, csökkenő irányba könnyebben megadhatja magát, de bízunk abban ha már ez az oldalazás a napos gyertyát jó irányba alakította, akkor annak pozitív eredménye lesz. Persze pozitív eredményt összehozni se lesz egyszerű, ha nem ugyanolyan határozottsággal fogunk hozzá mint a zuhanáskor!
Tehát alkalmazkodva egy jónak tűnő, nem teljesen szabályos MorningStar gyertyakombinációs lehetőséghez, minimum ezer dolláros túrába kellene belefogni, de ha nem szeretnénk elaprózni célozzuk meg 10k-t!
A kék és piros ellenállások közötti pattogás jó előjel lenne egy nagyobb kiugrásnak, de sajnos ugyanez a lehetőség csökkenő irányba is fennáll,  amelynek ha viszonylag barátságosak a céljai, akkor a tegnapi leszúró szintet megközelítve talán egy dupla alj lehetőségben bízhatunk, ettől függetlenül örülnénk ha ezt a lehetőséget nem kellene kipróbálni.
Ha visszatekintünk az utóbbi hónapok mozgásaira, jó néhány hasonló bezuhanás utáni oldalazásnak lehetünk szemtanúi, de érdekes módon egyik után sem következett lendületes csökkenő folytatás. Általában egy napos, de inkább 2-3 napos oldalazást követően lassú próbálkozások történnek a visszakapaszkodásra, ebben bízhatunk a jelen szituációban is, viszont hogy napos éles fordulási lehetőség ne menjen a kukába, ez a folyamat most lehetne kicsit gyorsabb!
A ribbon indikátort általában napos nézetnél vetem be, ahol ha a korrekciós mozgás határozott mozdulatokkal megérkezik a ribbon átlagok sűrűjébe, ott jó eséllyel a korrekciót megelőző irányba nem folytatódik a mozgás. A jelen órás zuhanásra felhúzott indikátor, a 850$-os hirtelen korrekciójával egyik mozgóátlagot sem érintette, ennek azt kellene jeleznie hogy folytatódik a csökkenés, viszont mivel túl hirtelen volt a korrekció, talán a piros csatornát kialakító erősködést kell figyelembe vegyük, ami már az indikátor mozgóátlagainak közepébe hatott.
A pozitív megoldás érdekében, tehát a piros kék ellenállások közötti pattogás, fűszerezve a ribbon indikátor beszűkülésévvel, majd átfordulásával lehet előjele, a végül napos idősíkot is MorningStar-hoz segítő megoldáshoz!


4 órás idősík: sajnos 23.-át követően nem pozitív, hanem negatív pályára állítunk, ennek a lehetőségét már előre felvázoltam, mégis abban bíztunk hogy a zöld görbét követjük. A 17-es ciklus, ha minden igaz 29.-ig tart, tehát még durván 3 nap áll rendelkezésre, a rózsaszín görbe akár a 6k-s mélységet is elérő meghosszabbítására,  de ha bízhatunk a kék csatornából történő pozitív megoldásban, ami ha nem lesz annyira sikeres hogy visszarántsa 9,800$ környéki kiinduló szintre az árat, de talán sikerül 9k környékén megkapaszkodni és rábízzuk a megoldást a 18-as ciklusra!


Napos: a 2017-es volume-hoz képest a jelenlegi még a fasorban sincs, viszont a 2017 novemberi zuhanást erősítő méreteket már megközelíti, tehát ahogy 2017 novemberében is bíztunk abban hogy a kezdeti zuhanás után megfordítható a történet, de mégse ez történt és most is alakulhatnak nem jó irányba a dolgok. Nagy különbség hogy az akkori bakkt halasztásnak, jelenleg az ellenkezőjével állunk szemben, de ahogy látjuk halasztás ide, elfogadás oda, az irány nem változott!
Ha támogatást kap ez a tegnap megindított csökkenés, annak egy értelmes oka lehet, méghozzá az intézményi befektetők számára minél jobb táptalajt előkészíteni, az viszont elég furcsa, hogy ezt nem bakkt indulást megelőzően alakították így, lehet többet tudtak a nyilvánosságnál, esetleg utolsó pillanatig mégiscsak bizonytalan volt a bakkt éles bevetése, mindenesetre furcsa történet.
Tehát hogy újra egy bullrun közeli állapotba kerüljünk, jelentős és tartós volume emelkedést kellene lássunk és ezt hetekig, jobb esetben hónapokig tartani!
A tegnapi gyertya nem hozta az a gyors változást, ami 10k környékére történő visszaugrást jelenthette volna, így marad a 3 napos talán MorningStar megoldás, ami a mai napon kiderül mennyire volt jó elképzelés. tehát 9,800$-os szintre kellene felugrani, ez jelenleg lehetetlen küldetésnek tűnik, de láttunk már érdekes húzásokat, miért ne jöhetne most is hasonló megoldás.
Viszont van itt néhány dolog ami a pozitív siker ellen szólhat, például hogy átszaladtunk a 200-as mozgóátlagon, a szürke támasz zónán és a rsi mozgása is erősen a padlót súrolja, ami megfelelő nyomatéka lehet további csökkenő mozgásnak!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: 27453 környékére történő hirtelen vevői aktivitás növekedés, nagy segítség lenne a napos idősík 9,800$ környékére történő ugrásában, illetve abban hogy a hangulatot, legalább a bakkt indulását megelőző viszonylag pozitívnak nevezhető állapotba hozza! Még mindig nem biztos, hogy azt a 6.-ai felszúrást fekete lefelé mutató nyíllal kell megjelöljük, de sajnos közel vagyunk hozzá, ha nem történik hirtelen fordulat.
Shorts oldalt ha kicsit jobban megnézzük, akkor készült erre a tegnapi akcióra, méghozzá szeptember 3.-ai hirtelen fordulattal kialakított 60%-os felkészüléssel. Viszont mivel ez a felkészülés csak a megbízások számának növelésével lett kialakítva,  nem hiába volt szeptember 10. után látványos oldalazás eredményező visszavonulás, de megvárták mit lép a vevői oldal, semmit nem léptek, sőt kivárás volt a következő napon is, tegnap elfogyott a türelem és a megbízás manuálisan élesítésre kerültek. Azonban ha megnézzük a szeptember eleji 60%-os meredek emelkedést és azok még mind várják a bevetést, akkor lehetnek itt még vérzivataros napok, kivéve ha a bakkt környékére megérkeznek a vevők!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/lTMyvd8X/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Iyd4HRkL/


"Hetes nézet: egyelőre még nem sikerült kilépni háromszögből, de az utóbbi 2 hét határozatlan gyertyái jobb is ha nem próbálkoztak ilyennel. Határozott kilépő gyertyára van szükség, tehát nem néhány száz, hanem legalább ezer dolláros méretben kell gondolkodni! Nagyjából egy a 11,700$-os ellenállást elérő kiugrása lenne szükség, de mivel augusztusban is történt ezen a szinten konkrét visszafordulás, annyira mégsem jó ötlet. Ezer dolláros ugrással, megfelelő háromszögből kilépés lehetne végrehajtani, illetve egy olyan szinten zárni, ahonnan egy következő ezres ugrással már a 11,700$-os ellenállás problémája is megoldódik. Viszont mivel hetes idősíkról beszélünk, ilyen ezer dolláros történés is a kisebb kategóriába sorolandók, főleg ha a bakkt indulása hozza azokat az elvárásokat, amelyekben sokan reménykednek. Tehát a mondanivaló lényege, hogy a jelenlegi 10k-s szintről több ezer dolláros pozitív irányú elmozdulással kellene beköszönni, de az ördög sosem alszik, nem véletlenül jelzem az 5k-s háromszög mélységével megegyező csökkenési lehetőséget!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Q6poMpTw/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/koQ86cjQ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Q4ZKLKHa/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/0Uj9mLpb/
https://www.tradingview.com/x/KqP9B4fj/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/0Uj9mLpb/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/VkQmvzkk/
https://www.tradingview.com/x/pS4mke6o/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

dergsa12

Idézetet írta: Til Dátum szeptember 25, 2019, 03:20:29 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Simi Dátum szeptember 25, 2019, 01:16:35 DÉLUTÁN
Idéza Bitcoin futures chart még júniusra visszamutató résének problémáját is sikerült megoldani, a következő probléma
hogy van még azalatt is rés?  :o
https://www.tradingview.com/x/2JUjCXvX/

Amúgy "klasszikus" TA alapján - ha csak faék egyszerűséggel gondolkodunk - ha kilépünk egy ekkora háromszögből annak a minimum elvárható TP-je valahol 6-7K között kéne, hogy legyen nem?
Te honnan mérnéd a szárak távolságát?
Itt valahol azt érzem, hogy ,ha valaki technikai elemzéseket végez az valami oknál fogva másnak az elképzeléseit is megnézi meghallgatja illetve a chart-it bogarássza. Ha valaki megemlíti egy videóban, hogy az RSI mintha nem működne, akkor azzal bogarat ültet a másik fülébe és az a bizonyos másiknak is szent meggyőződése lesz , hogy valóban nem működik. Ha az egyik úgy véli 25 éves tapasztalatával, hogy vagy 7600 vagy 5200 dollárra  fog esni ,akkor a másiknak is szöget üt a fejében, hogy lehet ez lesz a jövő. Láncról láncra adják egymásnak a bogarakat. Aztán a vége csak az lesz amit elhintenek mert ekkorra már szinte mindenki egyhangúan fog dönteni és viszi a trend az árfolyamot. Magányos farkasokra szükség lenne. Nem személyeskedésnek szántam, csak valahogy így működhet a piac.

Lehetne,hogy mindenki legalább 10000 dolláros btc árfolyamot lásson holnapra és terjedjen láncról láncra.
Köszi, :)
JSE:Katt
FreeIPTV:Katt
CMG:Katt

Karcsi papa

A hétvége lehűtheti a kedélyeket!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.09.27!

BTC, a ribbon indikátor sajnos nem hazudott és sikerült tovább zuhanni a 7,776$-os szintre, de az a megállapítás is helytálló, hogy csökkenő irányba könnyebben megadhatja magát az ár. A folytatás sem nevezhető pozitív előjelűnek, amihez ha ismét a ribbon indikátort vesszük alapul, akkor a kék nyíllal megjelölt határozott visszaesés utáni korrekciós erősödés, szintén nem érinti az indikátor minimum 20-as sárga átlagát, tehát ugyanaz a helyzet mint tegnap, ha az indikátor jelzésére bízzuk a dolgot, az további csökkenésre utal!
Ez a további csökkenés, lehet hogy csak a kék nyíllal megjelölt hullám aljáig tart és mivel a kék nyíllal megjelölt kisebb hullám, nem a főhullám, csak a 24.-ei zuhanás utózöngéje talán nincs is jelentősége.
Jogos kérdés volt, mi értelme a támaszoknak, ha úgy   szaladunk át rajta mint kés a vajon! A 9k-s támasznak valóban semmi hasznát nem vettük, de ugyanez nem mondható el a júli 17., majd 28.-ai történéseknél, ahol egy dupla aljnak köszönhetően közel 2k-s erősödést sikerült összemuzsikálni. Elképzelhető hogy most a 7,770$-os támasz a soros és a 24.-ei 7,906$-os leszúrás. majd a mostani 7.776-os kisebb leszúrás, hasonló dupla esetleg tripla aljjal próbál megoldást keresni a 24.-én indult  gyászmenetre.
Ha maradunk a ribbon szálon és a nagyobb idősík  történéseit is megnézzük, akar semmiről sem késtünk le, habár a 4 órás idősík ribbon átlagait szintén nem érintettük, sőt ha napos nézetre váltunk ott a jelzés még nem katasztrofális és ha a jelen szinten sikerül megkapaszkodni, akkor is kell néhány nap a tisztánlátáshoz, de annak örülnék a legjobban ha ez hamar megoldódna, tehát a jelenleg látható nyúlfarknyi indikátor közepébe, 9,800$ környékére történő hirtelen visszaugrással.


"4 órás idősík: sajnos 23.-át követően nem pozitív, hanem negatív pályára állítunk, ennek a lehetőségét már előre felvázoltam, mégis abban bíztunk hogy a zöld görbét követjük. A 17-es ciklus, ha minden igaz 29.-ig tart, tehát még durván 3 nap áll rendelkezésre, a rózsaszín görbe akár a 6k-s mélységet is elérő meghosszabbítására,  de ha bízhatunk a kék csatornából történő pozitív megoldásban, ami ha nem lesz annyira sikeres hogy visszarántsa 9,800$ környéki kiinduló szintre az árat, de talán sikerül 9k környékén megkapaszkodni és rábízzuk a megoldást a 18-as ciklusra!"


Napos: sajnos nem jött össze a határozott fordulat, de mivel jöhetett volna össze, ha azt sem tudjuk pontosan miért zuhanunk, de hát így járunk, ha nem fejezünk be egy mini hyperwave utáni korrekciót júliusban.
Elég nagy probléma, hogy a szürke támasz zónán már nemcsak átszúrtunk, hanem konkrétan alá is zártunk, de szerencsére itt is van egy utolsó utáni apró mentőöv, méghozzá a leszúrás, amiből most már kettő is van, viszont ha nem töltik be a szerepüket, akkor csak mint zavaró tényező vannak jelen.
A volume oszlopok jól  mutatják, megvan a kellő támogatottsága az utóbbi napok csökkenő trendjének, ezekben ha történne jelentés visszaesés, esetleg egy zöld oszlop is helyet kap a sorban, az talán jelzés értékkel bírhat. A hétvége kapujában összehúzható ez az alacsony volume, illetve ezzel arra is választ kaphatnánk, milyen érdekek táplálták a 24. után kialakult irányt.
A bakkt körül érdeklődés továbbra is alacsony, de ha az utóbbi napokban kialakult látványos árcsökkentő akció és az esetleges olcsó árra vágyó befektetők között összefüggés keresünk, akik esetleg a Bitcoin futures lehetőségeit kihasználva, saját maguknak készítik elő a terepet. Viszont ha ez a helyzet, akkor a hétvégén meg van kötve a kezük, így az short pozícióik zárásával nincs lehetőségük lejjebb szorítani az árat, tehát nem tartom kizártnak, hogy ma még kicsit jobban nekifeszülnek az eladói présnek.
Mivel a 3 hónapig formálódó háromszög ill. árbóc lehetőség nem ért el pozitív eredményt, visszatérünk a kék csökkenő csatornához, ami már 1 hónappal ezelőtt, a piros nyíllal megjelölt csökkenési lehetőségnél 7k környéki támasz érintést kellett volna végrehajtson, de nem tette és ha ezt most utólag szeretnénk bepótolni, arra már csak 6k környékén van lehetőség, azon a piros támaszon, amily a 2017 novemberi zuhanást megelőző történésekben játszotta a főszerepet.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: hatékonyan érvényesülnek az eladói  szándékok, ennek hatására a vevői oldal inkább hátrább lép egyet és viszonylag nyugodt körülmények között megvárja a történet végét. A történet vége happy enddel zárulhat, mivel az a tartalék, amit a szorult helyzetükből szept. elején összehordtak az eladni vágyó kollégák, igencsak kifogyóban, de mivel még durván 2k egységnyi lehet a zsákjukban és a vevői oldal elengedte a gyeplőt, viszonylag könnyen tudják tovább csökkenteni az árat.
Tehát a longs oldali mozgás, azt is mondhatjuk kicsit magára lett hagyva, ezért sok érdemi információ nem olvasható ki belőle. Shorts oldalon azt is mondhatnánk a terveknek megfelelően alakulnak a dolgok, de még nem lehetünk  biztosak abban, hogy a rózsaszín nyilat a fekete támasz alá is követjük, ennek akadálya lehet a 10k környéki 50-es mozgóátlag, illetve az alatta húzódó támasz zóna, egy esetleges abból történő határozott visszafordulással.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/M6uYHkHk/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/JTR78IeC/


"Hetes nézet: egyelőre még nem sikerült kilépni háromszögből, de az utóbbi 2 hét határozatlan gyertyái jobb is ha nem próbálkoztak ilyennel. Határozott kilépő gyertyára van szükség, tehát nem néhány száz, hanem legalább ezer dolláros méretben kell gondolkodni! Nagyjából egy a 11,700$-os ellenállást elérő kiugrása lenne szükség, de mivel augusztusban is történt ezen a szinten konkrét visszafordulás, annyira mégsem jó ötlet. Ezer dolláros ugrással, megfelelő háromszögből kilépés lehetne végrehajtani, illetve egy olyan szinten zárni, ahonnan egy következő ezres ugrással már a 11,700$-os ellenállás problémája is megoldódik. Viszont mivel hetes idősíkról beszélünk, ilyen ezer dolláros történés is a kisebb kategóriába sorolandók, főleg ha a bakkt indulása hozza azokat az elvárásokat, amelyekben sokan reménykednek. Tehát a mondanivaló lényege, hogy a jelenlegi 10k-s szintről több ezer dolláros pozitív irányú elmozdulással kellene beköszönni, de az ördög sosem alszik, nem véletlenül jelzem az 5k-s háromszög mélységével megegyező csökkenési lehetőséget!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/WRnkLQKD/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/ijtONRW4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/DzXtJuSp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/0Uj9mLpb/
https://www.tradingview.com/x/KqP9B4fj/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/m5IwXyq3/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/5iHbjN4y/
https://www.tradingview.com/x/7NzbPczZ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kellene egy mozgalmas hétvége!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.09.28!

BTC, a különböző színű csatornáknak sok köze nincs a megoldáshoz, de talán rámutatnak arra a bizonytalanság, ami ismét eluralkodott! Egy tripla aljat jelzek a charton, sőt a 3. leszúrást egy mutató ujjal is megjelölöm, ez egyelőre csak annyiban érdekes, hogy hasonlóvá elég sűrűn találkozunk mostanában. Egy közös van minden hasonló szitunál, méghozzá hogy határozott emelkedésbe kezdünk a 3. leszúrást követően! Tehát ha ennek a zuhanást követő oldalazó mozgásnak, illetve tripla alj lehetőségnek, a kék csatorna ellenállását vesszük a váll vonalnak, akkor egy komoly 2k emelkedést kell lássunk!
Viszont van itt egy nagy probléma, méghozzá a hétvége, amikor ugyebár a Bitcoin futures lehetőség zárva, amit ha nem veszünk figyelembe és szabadon mozgunk a hétvégén, akkor is általában 500$-os elmozdulással lehetne számolni, ami a tripla alj lehetőség kibontakozásához kevés, ahhoz viszont elegendő hogy szétverje ezen lehetőség sikerét.
Maradva a Futures réseinél, ahol ugyebár a 8,475$-os szintre vártam az árat rés eltüntetése okán, lejjebb azért nem gondolkodtam, mivel ebből a 8,475$-os mélységből még a zászló lehetőséggel történő továbblépés működhetett volna, de ezen már jócskán átszaladtunk, ami már a valóban utolsó 7,175$-os mélységben tátongó résre is fényt derít!
De ha már itt vagyunk 8k környékén, akkor talán nem lenne megbocsáthatatlan, ennek a résnek problémáját is elrendezni, még annak az árán is,  hogy ezzel a tripla alj lehetőség elbukik!
Tehát egy ilyen csökkenő irányú ezer dolláros túra, bevállalható a hétvége mozgásába és ha megnézzük a shorts oldali pozíciószám néhány nap alatt összehozott 27%-os csökkenését, akkor bizakodóak lehetünk abban a tekintetben, hogy egy ekkora hétvégi mínusz a hétfői nyitást követően, felnyithatja a vevők szemét.


"4 órás idősík: sajnos 23.-át követően nem pozitív, hanem negatív pályára állítunk, ennek a lehetőségét már előre felvázoltam, mégis abban bíztunk hogy a zöld görbét követjük. A 17-es ciklus, ha minden igaz 29.-ig tart, tehát még durván 3 nap áll rendelkezésre, a rózsaszín görbe akár a 6k-s mélységet is elérő meghosszabbítására,  de ha bízhatunk a kék csatornából történő pozitív megoldásban, ami ha nem lesz annyira sikeres hogy visszarántsa 9,800$ környéki kiinduló szintre az árat, de talán sikerül 9k környékén megkapaszkodni és rábízzuk a megoldást a 18-as ciklusra!"


Napos: kemény 4 napos csökkenő nyomáson vagyunk túl, ebben a sorozatban tegnap már láthattunk egy kisebb enyhülést, amit a zöld volume oszlop szépen visszaigazol. De szerencsére ez a csökkenés nem lett magára hagyva, erről a leszúrások árulkodnak és hát nagyon jók ezek a leszúrások, főleg a méretes fajták, mert szinte minden esetben fordulat követi ezen mozzanatokat.
A 24.-ei gyertya leszúrása is elég kellett volna legyen, különösen a szürke támasz zónába történő zárás okán, de a 4 napos csökkenő irányú nyomás utolsó mozzanataként rátettek még egy lapáttal, ahol szerencsére ismét jelentkezett egy leszúrás! Az utóbbi nap gyertyája kicsivel pozitívabb képet mutat, de még nagyon gyengécske próbálkozás, ezen kellene erősíteni az órás idősíknál említett tripla alj 2k-s lehetőségének megkezdett kihasználásával! Mai gyertya egy szép leszúrással nyitott, de még rengeteg idő van hátra a napból, ami még véres pofozkodáshoz is vezethet, tehát várjunk az örömködéssel!
Az rsi csík enyhe próbálkozást mutat a visszafordulásra, de ennek is szüksége lenne a tripla alj lehetőség szempontjából minél jobb helyzetkihasználásra!
A tegnap még kék színnel felvázolt csökkenő csatorna támaszán kicsit módosítva és abban bízva hogy az utóbbi napok leszúrásai mégiscsak hozzásegítik az árat egy fordulathoz, jelenleg egy kék csökkenő éket láthatunk, amelyből egy minimális sikeres kilépés esetén is a 11k-s magasságot kellene elérjük, sőt ha a fibo 0.61 szintet is figyelembe vesszük, akkor egészen pontosan a 11,700$-os sárga ellenállást kellene célba vegyük!
Maradva az éknél, illetve egy bizonytalan 2 hetes előttünk álló időtávban gondolkodva, bevonva a játékban a mozgóátlagokat, kereszt lehetőség alakulhat ki a 9k-s szinten, tehát annál a pontnál ahol ideális esetben el kellene hagyjuk az éket! Remélhetőleg ezt a keresztet nem kell megvárjuk, mert az ékből kilépés sikertelenségéhez, illetve további csökkenés előkészítésével is járhat, ami a zászlóhoz szükséges csatorna támaszának megerősítésében nagy segítség, de szívesen kihagyjuk!
Tehát szívesen kihagynánk, további csökkenő mozgások nézegetését és élnénk ezzel az ék lehetőség minimális hasznával, de sajnos annyira átláthatatlan és a vevők részére elhagyatottnak látszik a terep, hogy csak valami meglepő húzásban reménykedhetünk és abban, hogy a bakkt indulását megelőző pozitív várakozás végre felszínre is bukkan!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal a bakkt indulását követően megadta magát, ami egy elég érdekes húzása, ha már az indulást megelőző 2 hétben, látszólag erősen tartották magukat. Most se mondhatók gyengének és lehet hogy ugyan az a szitu mint shorts oldalon, mikor csak a látszatát akarják fenntartani annak hogy erősek, amit a megbízások számának feltornázásával néha sikeresen elérnek, majd vagy manuálisan értesítik a dolgot vagy egyszerűen törlik a megbízást. Viszont ahogy a jelenlegi shorts oldali mozgás is mutatja, ha ezek a megbízások élesítésre kerülnek, annak látványos árvisszaesés a vége, de csak addig amíg a feltornázott tartalék el nem fogy, majd újra a vevőkön a sor, élnek e az árvisszafordítás kisebb-nagyobb lehetőségével! Sajnos ezt a zuhanós időszakot most ki kell bekeljük, de ha megnézzük viszonylag gyorsan facsarják ezt a citromot és ha visszatérhetünk a tripla alj lehetőségre, akkor talán már nincs is mit kifacsarni ebből a citromból.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/1QRepBr1/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/AB3Njq7K/


"Hetes nézet: egyelőre még nem sikerült kilépni háromszögből, de az utóbbi 2 hét határozatlan gyertyái jobb is ha nem próbálkoztak ilyennel. Határozott kilépő gyertyára van szükség, tehát nem néhány száz, hanem legalább ezer dolláros méretben kell gondolkodni! Nagyjából egy a 11,700$-os ellenállást elérő kiugrása lenne szükség, de mivel augusztusban is történt ezen a szinten konkrét visszafordulás, annyira mégsem jó ötlet. Ezer dolláros ugrással, megfelelő háromszögből kilépés lehetne végrehajtani, illetve egy olyan szinten zárni, ahonnan egy következő ezres ugrással már a 11,700$-os ellenállás problémája is megoldódik. Viszont mivel hetes idősíkról beszélünk, ilyen ezer dolláros történés is a kisebb kategóriába sorolandók, főleg ha a bakkt indulása hozza azokat az elvárásokat, amelyekben sokan reménykednek. Tehát a mondanivaló lényege, hogy a jelenlegi 10k-s szintről több ezer dolláros pozitív irányú elmozdulással kellene beköszönni, de az ördög sosem alszik, nem véletlenül jelzem az 5k-s háromszög mélységével megegyező csökkenési lehetőséget!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/21jlmM41/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/N4UjOlvG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pWgio8Z4/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/0Uj9mLpb/
https://www.tradingview.com/x/KqP9B4fj/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/lNC9HRDY/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/6Yp0ZZlb/
https://www.tradingview.com/x/7NzbPczZ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A hetes gyertyára gyúrunk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.09.30!

BTC, az órás idősík nem hozta a várt pozitív folytatást, ennek oka a hétvége, illetve azok a kereskedési lehetőségek zárvatartása, ahonnan mostanában várnánk a bálnák megérkezését. Tehát mivel a hétvégén nem történt semmi, a Bitcoin feature szinte résmentesen tudta folytatni az enyhén csökkenő mozgását és az irány talán addig nem is fog változni, amíg a 7,175$-os szinten tátongó rést be nem tömjük.
Sajnos a hétvégi semmittevésnek súlyosabb következményei is lehetnek, erre a kék színnel felvázolt csökkenő irányú háromszög is figyelmeztet, amit sajnos támogat a 24.-ei határozott visszaesés! Nagyjából 850$-os a háromszög alatti mozgással is szembenézhetünk, abba akár már a hajnalban látható határozott maci gyertyával is belefoghattunk volna, de egyenlőre a 7,770$-os támasz környékéről visszafordult az ár, viszont ez sem életbiztosítás, mivel ha csak a vissza-teszt szerepét betöltő erősödést látjuk, az csak megerősíti a 850$-os folytatási lehetőséget.
Ebből a helyzetből, csak akkor jöhetünk ki pozitívan, ha a jelenlegi erősödés tartós és legalább a fekete színnel behúzott 8,250$-os ellenállás fölé tudunk kapaszkodni, majd arra kialakítunk egy vissza-tesztet és megcélozzuk a 9k-s kerek szintet!


"4 órás idősík: sajnos 23.-át követően nem pozitív, hanem negatív pályára állítunk, ennek a lehetőségét már előre felvázoltam, mégis abban bíztunk hogy a zöld görbét követjük. A 17-es ciklus, ha minden igaz 29.-ig tart, tehát még durván 3 nap áll rendelkezésre, a rózsaszín görbe akár a 6k-s mélységet is elérő meghosszabbítására,  de ha bízhatunk a kék csatornából történő pozitív megoldásban, ami ha nem lesz annyira sikeres hogy visszarántsa 9,800$ környéki kiinduló szintre az árat, de talán sikerül 9k környékén megkapaszkodni és rábízzuk a megoldást a 18-as ciklusra!"


Napos: ingerszegény hétvége után, azt is mondhatnánk ott folytatjuk ahol abbahagytuk, tehát folytatjuk a csökkenő nemtudni  milyen céllal és hova tartó mozgást. Van itt egy kék ék, amelynek egyelőre még a támasza fölött vagyunk és amely talán az egyetlen kapaszkodó, de sajnos, főleg ezzel a hétvégi semmilyen teljesítménnyel, ezt is kezdjük túlzásba vinni.
A pénteki gyertyával kellett volna egy pozitív várakozást kialakítani, sajnos ez a gyertya, a jelenleg látható mozgásban tudott csak segédkezni és hát ebből a szorult helyzetből, főleg ha a órás idősík csökkenő irányú háromszögét nézzük, csak egy nagyobb pozitív gyertyával lehet kikeveredni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: egyelőre a napos mozgásból sok értelmes dolgot nem tudunk kiolvasni, ezét talán nézzünk át ismét a hetes mozgásra! Longs charton kiléptünk a középső zónából, ezt a bakit gyorsan ki kellene javítani, hacsak ismét nem szeretnénk, az első zónába visszaesve gyengeséget mutatni. Shorts oldal gyengébb már nem lehet, ennek ellenére mégis az eladások kerekedtek felül és ha a múltheti gyertyára pozitív válasz érkezik, azzal még jobban leszoríthatják az árat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/kbaNwHFB/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/GgzCKyF0/


Hetes  idősíkba nem sok pozitívumot tudunk belelátni és ha az előttünk álló héten nem történik valami, a múlt heti gyertyát betakaró jelentős változás, akkor a megoldásra heteket is várhatunk. Itt most ismét lehetne morningstar gyertyakombinációban gondolkozni, ehhez azonban további csökkenésre lenne szükség, a nagyobb leszúrás kialakítása érdekében. Ebben a leszúrás kialakításban az a veszélyes, hogy van itt egy 5k-s csökkenő irányú háromszög, nagyjából a 200-as mozgóátlagra visszamutató csökkenő jelzése! A morningstarhoz szükséges gyertyánknak, nagyjából az 50-es mozgóátlag környékére kellene lenézni, majd kis testet adva a gyertyának 7600$ környékén zárni! Tehát hacsak nem történik valami jelentősebb változás vagy az előttünk álló hét nem alakít ki forduláshoz szükséges lehetőséget, akkor ezt a hetes kabátot is újra kell gombolni!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/NnndAc8J/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NwxqWsWS/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/JZo737Ty/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/IRnoVjJT/
https://www.tradingview.com/x/KqP9B4fj/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/9nMZkP0v/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/6Yp0ZZlb/
https://www.tradingview.com/x/7NzbPczZ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kezdünk belerázódni de sokkal több kell!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.01!

BTC, a háromszögből csökkenő irányba kilépést, nevezzük egy kisebb bakinak, illetve egy jó nagy szerencsének. Komoly volt a szitu, de mivel a felfelé irányuló szándékok is szétverésre kerültek, hasonlóképpen járt ez a csökkenő irányú nagyjából 850$-os fenyegetés, ami remélhetőleg már azzal a szándékkal lett szétverve, hogy a folytatásban visszakapaszkodjunk a 24.-ei zuhanást megelőző 10k környéki ellenálláserdőbe!
Kicsit lehettünk volna szerencsésebbek ebben a tegnapi mozgolódásban és a fekete színnel behúzott ellenálláson, ha felülről sikerült volna megtámaszkodni a tegnapi pozitív történettel, akkor talán már sokkal előbbre is járhatnánk, de az sem kizárt hogy ezt az ellenállás vissza-tesztelést, a jelenlegi mozgással pótoljuk be.
Továbbra is úgy gondolom, az a mutatóujjal megjelölt 3. leszúrás volt a kulcs momentum, de csak az előzőekben látható hasonló szituációkból kiindulva gondolom ezt, viszont a folytatás tekintetében, ha valóban támaszkodhatunk a 3 leszúrás utáni lehetőségre, akkor nem kellene izguljunk egy min 9k, jobb esetben 10k környéki szintre történő  visszakapaszkodás miatt.


4 órás idősík 17-es ciklusa, a pozitív várakozások helyett kicsit kövérebb negatívra sikeredett, de ha arra kellett ez a kisebb bezuhanás, hogy a befektető kapjanak egy kisebb segítséget, akkor legyen, viszont kárpótlásul javítsák ki ezt a félrelépést. Javításra tökéletesen alkalmas lehet a 18-as ciklus bátran megnyújtott zöld görbéjének teljes kitöltése, de megelégszünk egy szerényebb a 17-es ciklus nagyságát hozó teljesítménnyel is! Szerényebb emelkedéssel, de a 9k-s szint alatt maradva növelhetnénk a feszültséget és a bizonytalanságot továbbra is fenntartva, a 14,15,16-os ciklusokban már látott oldalazással folytatódó, kitudja hova vezető történet!


Napos:  bármivel is próbálkozzunk, ha az nem a szürke zóna 9,050$-os felső szintje fölött zárul, azzal csak egy ideiglenes megoldásról beszélünk és inkább a csökkenő irányú folytatásnak kedvezünk.
Zöld színnel láthatunk egy csökkenő irányú nagyobb ABC hullámot, ennek céljául a 6k-s mélység lett kijelölve, viszont ez inkább a július-augusztus környéki mozgásba passzolt, a lila emelkedő trendvonal, illetve az 5,755$-os tavaly novemberi zuhanást megelőzően kialakult támaszhoz igazodva.
A jelenlegi szitu remélhetőleg egészen más és a kék ék támaszán látható jó néhány leszúró gyertya, talán a fordulathoz is hozzásegíti az árat. Viszont annál sokkal nagyobb határozottság kell, mint amit a tegnapi gyertya mutat, itt a 24.-ei maci gyertyára kellene hasonlóan válaszolni, de ezt se vigyük túlzásba, mert az ék ellenállására egy nagyobb felszúrás vagy konkrét zárás negatív ingereket válthat ki.
Tehát egy jó megoldás lehet a 9k szint környékén kialakítani az ékből kilépést, majd annak 10k környékéről történő vissza-tesztelését! Ha sikerül pozitívan kijönni ebből a kék ékből, az max. egy 12k-s magasságot megcélzó lehetőség, ahol a továbblépést szerényebben egy oldalazás, kicsit határozottabban zászló, esetleg árbóc lehetőségét biztosító alakzatok tudnák segíteni. Viszont ennél az ékből kilépésnél jó lesz figyelni, mert ha nem lesz határozottság és nem érjük el a célunkat , akkor egy falsh kiugrást követően ismét sötét felhők gyülekezetnek, ahol már komoly lehet a 6k-s fenyegetettség.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a szept.6.-ai felszúrást muszáj megjelöljük egy lefelé mutató fekete nyíllal, de egyelőre még sikeresen megúsztuk 25k környéki kapaszkodóval, viszont ha itt sem tudjuk összekapni magunkat, akkor a piros körrel megjelölt áprilisi történéseket lemásolva, nagyobb bajba is kerülhetünk. Ez a nagyobb baj, lehetőség a napos idősík kék ékéből egy falsh kilépés utáni határozott árcsökkenés támogatására!
Shorts oldal erősen zuhanó mozgását nézve, azt is mondhatnánk óriási szerencsénk van, de sajnos ezt nem tudjuk kihasználni, mivel a Bitcoin környéki, érdekek nem a fejlődésre, hanem a haszonszerzésre vannak mostanában kihegyezve. Egyelőre az elképzeléseimnek megfelelne alakulnak a történések,  most az a kérdés, a támasz zónába, illetve a fekete támaszra visszaérkezve, ismét lehetőséget kapnak e az előadói szándékok szárnybontogatásra vagy végre azt látjuk amit már júliusban is látnunk kellett volna és ez most a bakktot követően a júliusi lehetőség többszörösére ugrott!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/N6xOKJuJ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Z5o4Csnz/


"Hetes  idősíkba nem sok pozitívumot tudunk belelátni és ha az előttünk álló héten nem történik valami, a múlt heti gyertyát betakaró jelentős változás, akkor a megoldásra heteket is várhatunk. Itt most ismét lehetne morningstar gyertyakombinációban gondolkozni, ehhez azonban további csökkenésre lenne szükség, a nagyobb leszúrás kialakítása érdekében. Ebben a leszúrás kialakításban az a veszélyes, hogy van itt egy 5k-s csökkenő irányú háromszög, nagyjából a 200-as mozgóátlagra visszamutató csökkenő jelzése! A morningstarhoz szükséges gyertyánknak, nagyjából az 50-es mozgóátlag környékére kellene lenézni, majd kis testet adva a gyertyának 7600$ környékén zárni! Tehát hacsak nem történik valami jelentősebb változás vagy az előttünk álló hét nem alakít ki forduláshoz szükséges lehetőséget, akkor ezt a hetes kabátot is újra kell gombolni!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/IsnRTjXL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/mbRs93H4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AMetsez3/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/IRnoVjJT/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/fkW04cuv/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/Cwj1AuuR/
https://www.tradingview.com/x/7NzbPczZ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!


Karcsi papa

Továbbra is csak araszolás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.02!

BTC, megpróbáltuk, első lendületből ez sem jött össze, ennek egyik fő oka, hogy a lendületet csak egy gyertya biztosította, majd ezt követően rengeteg apró gyertyának köszönhetően visszafelé csorogtunk. Ez a csorgás sajnos benézett a fekete támassza alá, de szerencsére ezt is apró gyertyákkal tette, ami lehetőséget biztosíthat a javításra, illetve ebbe a javításban még a mozgóátlagok keresztje is besegíthet!
Keressük a kiutat, de az a tény hogy elég látványos a szeptember 25. óta tartó oldalazás és ehhez jön még a 24.-ei zuhanás, ami mint fenyegető támogatás, ha kell még egy további jelentős zuhanásban is segédkezhet. Én továbbra is a tripla aljban bízok, habár ebbe szépen belezavart a sárga támaszra visszanéző akció, de mivel ez a kisebb baki gyorsan javításra került és mivel ez a javítás lendületes emelkedést eredményezett, az ezt követő rengeteg apró gyertyából álló csökkenő irányú araszolás rámutat arra, ha megérkezne néhány határozott vevői szándék, akkor akadálymentesen visszarántható 10k környékére az ár.
Jelenleg azt a lehetőséget szeretnénk kihasználni, amit a 24.-ei zuhanás utáni oldalazás is fenntart mint lehetőség, csak ellenkező irányba! Tehát ha már kialakult ez a kisebb piros színnel kiemelt oldalazó mozgás és mivel ezt megelőzően kialakult egy határozott emelkedő hullám, talán ebből sikerül pozitívan kijönni és a mozgóátlagok keresztje után megtámadni a 9k-s ellenállást!


"4 órás idősík 17-es ciklusa, a pozitív várakozások helyett kicsit kövérebb negatívra sikeredett, de ha arra kellett ez a kisebb bezuhanás, hogy a befektető kapjanak egy kisebb segítséget, akkor legyen, viszont kárpótlásul javítsák ki ezt a félrelépést. Javításra tökéletesen alkalmas lehet a 18-as ciklus bátran megnyújtott zöld görbéjének teljes kitöltése, de megelégszünk egy szerényebb a 17-es ciklus nagyságát hozó teljesítménnyel is! Szerényebb emelkedéssel, de a 9k-s szint alatt maradva növelhetnénk a feszültséget és a bizonytalanságot továbbra is fenntartva, a 14,15,16-os ciklusokban már látott oldalazással folytatódó, kitudja hova vezető történet!"


Napos:  a csökkenő irányú határozatlanságra egyelőre csak az rsi csíkon látható felfelé kapaszkodó mozgás utal, sajnos ehhez a tegnapi gyertya minimális segítséget sem adott hozzá, max a leszúrások azok amelyek nagyon enyhe pozitív hozzáadott értékkel rendelkeznek. Nagyon kevés amit látunk és ebből ha tippelni kellene a folytatásra, akkor kizárólag csökkenő irányba gondolkodnék, ez a vélemény akkor tudna változni, ha a tegnap is elvárásként megemlített szürke zóna fölé tudnánk határozottan zárni.
A határozott elmozdulások egyik látványos megelőző mozzanata, az alacsony volume oszlop/ok megjelenése! Az utóbbi napokban nem találkoztunk ilyenekkel, viszont ha ma, esetleg az elkövetkezendő napokban jelentkezik látványosan apró oszlop, ott érdemes résen lenni és megkeresni azokat a lehetőségeket, amelyek nagyobb elmozdulást eredményezhetnek!
Néhány embernek nem tetszik a rengeteg vonal a charton, ez valószínű azoknak nem tetszik, akik ritkábban néznek rá a chartra és ott például megelégszenek azzal, ha például a kék éken belüli mozgás látják, amelyből jogosan felfelé  távozást várnak. Nekem azonban fontosak a sárga színnel behúzott főbb szintek, illetve néhány arany színnel behúzott közelebbi támasz/ellenállás, amelyek például a 4,452$-os mélységben komolynak látszó támasz zónát jeleznek. De ugyanilyen fontosak az utóbbi felszúrások által kialakított csúcsok megjelölése, amelyek egy esetleges kiugrás ellenállásai lehetnek, tehát ha benne vagy egy ígéretes pozícióban és ott csúszóstoppal szeretnéd minél többet kihozni a szituációból vagy csak egy profit szintet szeretnénk kijelölni, azt ne egy éles szituációban keresgéljük. Tehát jelen szituációban, az ékből kilépés esetén a 11,700$-os sárga, illetve a szept.6.-ai 12,300$-os felszúrás által kialakított fekete ellenállás, mint ellenállási zóna egy tökéletes célzóna, ahova határozott megérkezés esetén gyanakodhatunk arra hogy a hullám célt ért!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a nagy manipulációs játékban olyan ügyesen a háttérben zajlanak a történések, hogy azokra következtetni se a vevői, se az eladói oldal mozgásából nem lehet! Longs oldalon amit látunk, az egy nem túl jelentősnek nevezhető 2k egységnyi visszaesés, ebből semmilyen katasztrofális következtetést nem lehet levonni, de azt sem hogy magabiztos a vevői oldal. Shorts oldali mozgás miután határozottan visszaérkezett a támasz zónába, illetve lassan a fekete támaszra, ha vevők úgy akarnák órákon, napokon belül olyan magasságba érkezhetne az ár, amit ezen két chart mozgása alapján egyértelműen látnunk kellene és ez még mindig jelentősen elmarad attól, amit az év elején kialakított hangulat okán indokoltnak tartanánk!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/rgPC4570/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/gpD7wAM2/


"Hetes  idősíkba nem sok pozitívumot tudunk belelátni és ha az előttünk álló héten nem történik valami, a múlt heti gyertyát betakaró jelentős változás, akkor a megoldásra heteket is várhatunk. Itt most ismét lehetne morningstar gyertyakombinációban gondolkozni, ehhez azonban további csökkenésre lenne szükség, a nagyobb leszúrás kialakítása érdekében. Ebben a leszúrás kialakításban az a veszélyes, hogy van itt egy 5k-s csökkenő irányú háromszög, nagyjából a 200-as mozgóátlagra visszamutató csökkenő jelzése! A morningstarhoz szükséges gyertyánknak, nagyjából az 50-es mozgóátlag környékére kellene lenézni, majd kis testet adva a gyertyának 7600$ környékén zárni! Tehát hacsak nem történik valami jelentősebb változás vagy az előttünk álló hét nem alakít ki forduláshoz szükséges lehetőséget, akkor ezt a hetes kabátot is újra kell gombolni!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/VKWIZ3PA/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/t2Hbol7P/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/02d9ILsh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/IRnoVjJT/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/fkW04cuv/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/Cwj1AuuR/
https://www.tradingview.com/x/7NzbPczZ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Csökkenő volume, magas elvárások!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.03!

BTC, nem sikerült megoldani a problémát, pontosabban az utolsó 3 nap oldalazásának problémáját, amelyet talán segít a kék nyíllal megjelölt  határozott emelkedő hullám, de minél tovább húzódik a dolog, vele együtt gyengül a felfelé továbblépési lehetőség. 
Egy barátságos továbblépést várnánk a 9k-s ellenállásra, többet egyelőre ne várjunk, mert a jelenlegi tempót figyelembe véve ez a 7-800$ is nagy feladatnak tűnik!
A fekete jelen mozgás szerinti támasz, alulról-felülről próbára lett téve, ami a tegnapi mozgás szempontjából jó hogy kiállta a próbát, majd az éjjel egy kicsit határozottabb 100$-os ugrással, sikerült ismét a fekete vonat fölé kerülni, tehát a fekete támaszt újra vissza-tesztelő mozgás esetén, lehetőséget kaphatunk felfelé valami jobban kinéző mozgást összehozni.
A tegnap délutáni szieszta alatt létrejött a mozgóátlag kereszt, talán ehhez is köze van a 100$-os ugrásnak, ami az 50-es mozgóátlag fölé került és ezen pihen az utóbbi órában kialakult kisebb maci gyertya! Gyors és hatékony megoldás lenne, ha ez a mozgóátlagra visszanézés, illetve vissza-teszttel megelégedni, tehát akár már a következő gyertyával, az éjjel kiugró gyertya betartásával 8,400$ magasságában benyújthatnánk az igényt, a 3 napos oldalazás elhagyására! Nem túl megbízható az órás  idősík mostanában, ezért csak óvatosan a pozitív várakozásokkal, főleg mert a 24.-ei zuhanás továbbra is a csökkenő irányú folytatás tekintetében erős!
A volume oszlopoknál látható piros kiugró szurkálások, amelyek a 10k-s szintről történő zuhanásban segédkeztek, a kék nyíllal megjelölt hullámot követően eltűntek, de zöld kiugró oszlopokat sem láthatunk, amiből arra gyanakodhatunk valami nagyobb elmozdulása kapujában várakozunk!


"4 órás idősík 17-es ciklusa, a pozitív várakozások helyett kicsit kövérebb negatívra sikeredett, de ha arra kellett ez a kisebb bezuhanás, hogy a befektető kapjanak egy kisebb segítséget, akkor legyen, viszont kárpótlásul javítsák ki ezt a félrelépést. Javításra tökéletesen alkalmas lehet a 18-as ciklus bátran megnyújtott zöld görbéjének teljes kitöltése, de megelégszünk egy szerényebb a 17-es ciklus nagyságát hozó teljesítménnyel is! Szerényebb emelkedéssel, de a 9k-s szint alatt maradva növelhetnénk a feszültséget és a bizonytalanságot továbbra is fenntartva, a 14,15,16-os ciklusokban már látott oldalazással folytatódó, kitudja hova vezető történet!"


Napos:  keressünk egy közeli hasonlatot a jelenlegi mozgásra, ennek talán megfelel a juni.5. környéki kisebb zuhanás utáni néhány napos oldalazás, ezt követte a szerintem elsietett bullrun! Ha a jelenlegi szituációból hasonló lendülettel sikerül továbblépni, ott már nem beszélhetünk elsietett bullrun-ról, mivel a mögöttünk hagyott 3 hónapos 6k-s korrekciós mozgás, ki kellett elégítsen minden eladásra irányuló szándékot. Távolabbi hasonlatot is kereshetnénk, például a 2017-es nagyobb bullrunt megelőző időszak mozgásában, ilyen volt a juni.10.-juli.16. közötti időszak vagy a gyorsabb lefolyású szept.1-23.közötti időszak.
Ide beszúrok egy, még az év eleji pozitív mozgásban felvázolt elképzelést, https://www.tradingview.com/x/k3C8K4aK/ amihez a 2017-es bullrun mozgását vettem alapjául, tehát az idei év jelentősebb csúcsainak figyelembevételével megnézhetjük hol járhatunk egy esetleges következő bullrunt megelőző időszakban.
Szerintem legegyszerűbb az Elliott, majd azt követi ABC korrekciós hullámot egy egészként kezelni, ami a 2017-es mozgásnál 3 jól elkülöníthető fejezetre bontható.https://www.tradingview.com/x/l8NM7Djm/
Ha ebből a 3 körből indulok ki, akkor jelenleg az első piros körrel megjelölt területen belüli mozgás lezárására várunk, de még nem tudjuk kell-e ehhez a 6k-s mélység, pontosabban a lilla trendvonalon történő megtámaszkodás vagy a jelenlegi 8k környéki szinten is lezárható ez a fejezet!
De tegyük fel hogy 2. körrel megjelölt fejezet lezárására várunk, aminek ugyebár vissza kellene tesztelni az első fejezet csúcsát kijelölő impulzust záró szintet, csak hát az idei év mozgásában ezt a szerepet a június 26.-ai 14k-s csúcsnak kellene betölteni, tehát ez is arra utal még az első körrel megjelölt fejezeten belül mozgunk.
Én azt gondolom, ha a 14k-s csúcs, a 2017-es történet szempontjából az első fejezetben mozgást jelenti, akkor a következő ATH azoknak az elképzeléseit valósítja meg, akik az 50-100k között árszintekre tippelgetnek, ha a 2.  piros körrel megjelölt fejezetben mozgunk jelenleg és már csak egy utolsó intenzív mozgású bullrunra várunk, akkor egy szerényebb, de még így is mindenkinek örömére szolgáló, az én elképzelésemben 34k környéki ATH-s megoldásban lehet gondolkodni. Viszont ha vagyunk olyan szerencsétlenek és a 14k-s júniusi csúcs, ugyanazt jelenti mint a 2017-es 20k, akkor elég szomorú folytatás következik és még azoknak a vészmadaraknak is igazuk lehet, akik 2k-s vagy még rosszabb alsó szintekre várták év elején az árat!
Visszatérve a jelenbe, ha a mögöttünk hagyott bő egy hetes oldalazásra sikerül pozitívan válaszolni, akkor kialakulhat a júniusban már megtapasztalt pozitív hangulat, ha mégsem sikerül, akkor folytatódhat a 24.-én lendületet kapott és talán Max a lila trendvonalat megcélzó, rétes hosszúságúra nyújtott korrekciós mozgás!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ezt a két chartot nézegetve, azok a napos idősíknál említett jelentősebb csökkenő vagy növekedő hullámok egyike sem kap megerősítést!
Longs oldalnak ugyebár a bullrun-ra kellene gyúrni, de nem itt 25k, hanem legalább 35-38k-s magasságot megcélzó aktivitás növeléssel, de egy katasztrofális tovább visszaeső mozgásban is segédkezet, a 20k alatti zónába visszaeséssel!
Shorts esetén marad az árzuhanást segítő szerényebb 20k vagy komolyabb 30k környéki zónába felkapaszkodás, viszont a jelenlegi mozgást megnézve ez a fenyegetés se valós. Az eladói oldal, ezzel a 10k környéki gyászos mozgásával, már hónapok óta segítené az ár minél magasabbra jutását, csak hát olyan piszkos játék folyik a háttérben, ami ezt meggátolja és ha nem vigyázunk kiéneklik a vevők szájából a következő bullrun lehetőségét.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/w2bPssbo/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WmN1nO3P/


"Hetes  idősíkba nem sok pozitívumot tudunk belelátni és ha az előttünk álló héten nem történik valami, a múlt heti gyertyát betakaró jelentős változás, akkor a megoldásra heteket is várhatunk. Itt most ismét lehetne morningstar gyertyakombinációban gondolkozni, ehhez azonban további csökkenésre lenne szükség, a nagyobb leszúrás kialakítása érdekében. Ebben a leszúrás kialakításban az a veszélyes, hogy van itt egy 5k-s csökkenő irányú háromszög, nagyjából a 200-as mozgóátlagra visszamutató csökkenő jelzése! A morningstarhoz szükséges gyertyánknak, nagyjából az 50-es mozgóátlag környékére kellene lenézni, majd kis testet adva a gyertyának 7600$ környékén zárni! Tehát hacsak nem történik valami jelentősebb változás vagy az előttünk álló hét nem alakít ki forduláshoz szükséges lehetőséget, akkor ezt a hetes kabátot is újra kell gombolni!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/rTGRAsnL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/xWt67XP5/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Suy79kwA/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/IRnoVjJT/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/mtlBY1gw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/dfEwLxjp/
https://www.tradingview.com/x/7NzbPczZ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az utolsó utáni, utolsó lehetőség, utáni utolsó lehetőség, de ez sem biztos!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.04!

BTC, hogy az unalmas, mégse legyen annyira unalmas, a tegnapi, semmi meglepetést nem okozó sikertelenség eredményeként, most egy fekete csökkenő csatorna kínálkozik újabb lehetőséggel. Ez jelenthetne egy zászló lehetőséget, de az ehhez tartozó közel 800$ hosszú zászlórúd mégis kicsinek tűnik! Kicsi, nem kicsi, nincs már, ebből kell még a mai napon kihozni a legtöbbet! A kék nyíl jelenti a zászló rúdját, amit a csatornában mozgás alsó szintjéhez igazítva, megkapjuk a lehetséges 8,700$ környéki célszintet.
Ha visszamegyünk a 24.-ei zuhanást követő 850$-os fordulóhoz (ezt a zöld ellenállás is jelzi), akkor mindjárt értelmet nyerhet a kék zászló lehetőség, viszont annyi hasonlóan ígéretes lehetőség volt mostanában, hogy szinte már csoda lenne ilyen tökéletes lehetőséggel zárni a pénteki napot!
Ismét a hétvége kapujában vagyunk, ezért is fontos lenne még a mai napon pontot tenni, ennek a lapos zászlónak sikerére, majd a hétvége, az elmúlt hétvégék pennyadásba fulladt mozgásaihoz igazodva, a zászló sikerét jelentő hullám tekintetében kialakíthatna egy lassabb hétvégi korrekciós történet!
Tegnap hiányoltam a volume oszlopoknál mostanában rendszeresen jelentkező piros kiugrást, ezt végül megkaptuk és ennyire sikeres lett a küldetés, hogy átugrottuk a 200-as mozgóátlagot és kinéztünk az oldalazó sávból, de szerencsére még semmi komolyabb zűrt nem okozott!


"4 órás idősík 17-es ciklusa, a pozitív várakozások helyett kicsit kövérebb negatívra sikeredett, de ha arra kellett ez a kisebb bezuhanás, hogy a befektető kapjanak egy kisebb segítséget, akkor legyen, viszont kárpótlásul javítsák ki ezt a félrelépést. Javításra tökéletesen alkalmas lehet a 18-as ciklus bátran megnyújtott zöld görbéjének teljes kitöltése, de megelégszünk egy szerényebb a 17-es ciklus nagyságát hozó teljesítménnyel is! Szerényebb emelkedéssel, de a 9k-s szint alatt maradva növelhetnénk a feszültséget és a bizonytalanságot továbbra is fenntartva, a 14,15,16-os ciklusokban már látott oldalazással folytatódó, kitudja hova vezető történet!"


Napos:  a volume egyre kisebb, de még mindig nem elég kicsi ahhoz, hogy valami nagyobb elmozdulás következzen. Talán szerencsénk lesz és átalusszuk ismét a hétvégét, ami meghozza azt az alacsony volume értéket, amiből kiderül hogy a 24.-én megkezdett csökkenő mozgás folytatódik vagy a június 10.  környéki bekarikázott példához hasonlóan, ahogy akkor, szintén a hétfői napon megkezdődik egy nagyobb túra.
Az órás idősík apró zászló lehetősége, az itteni fordulat kialakításához csak minimálisan tud hozzájárulni és a végeredmény annyi lehet, hogy a 200-as mozgóátlagot határozottan átlépjük, majd a hétvégi semmittevés azt biztosíthatná, hogy ez rögtön ne kerüljön visszarántásra. Ha idevesszük a hetes gyertya igényeit, annak egyáltalán nem kedvezne az órás idősík zászló lehetőségének sikere, kivéve ha a hétvégi semmittevés eredményeként visszacsorgunk 8,200-8,300$ környékére, de ez is kevés lesz, ha jövő héten erre nem érkezik egy 10k környéki pozitív folytatás!
Értelmet ne keressünk, az elmúlt napok, hetek, talán hónapok mozgásában, mert mostanában valami nagyon furcsa érdekek dolgoznak a háttérben, akiknek egyáltalán nem fontos Bitcoin fejlődése, főleg nem az ár minél magasabbra tornázása. Szerintem a bankok oldalán keresendő a hiba, akik a 2017-es sikert követően először támadólag, mindenféle banki lehetőség tiltásával próbáltak nyomást gyakorolni a Bitcoinra, ez félig-meddig sikerült is, majd átváltottak barátságos üzemmódra, ezt látjuk mostanában, amikor mindenféle pozitív elfogadó hozzáállással, próbálják bekebelezni és a rendszer részére tenni a Bitcoint! Az utóbbi hónapokban ezen próbálkozások sikerét látjuk, de abban a tekintetben vannak kétségeim, mennyire járnak végül sikerrel. Remélhetőleg a Bitcoin legfelsőbb köreiben mozgó nagyfejesek is rájönnek, rossz irányba tartó vonatra szálltunk fel, tehát ideje lesz felébredni és az utolsó kocsit lekapcsolni a szerelvényről és hozzácsatolni egy másik szerelvényhez!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal mozgása szépen asszisztál az értelmetlen semmittevéshez, de azzal hogy benéztünk a piros kisebb trendvonal alá, még a gyengeségre is rámutattunk! Shorts oldal sokkal tisztább képet mutat, de még mindig nem világos, a szürke támasz zónába határozott visszaérkezésre milyen válasz érkezik. Az elmúlt 2 nap gyertyái nem arra utalnak, hogy ismét erősödik a nyomás az eladói oldala vagy csak ismét kivárnak mit lép a vevői oldal, ha semmit újra nyeregben érezhetik magukat.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/9KbBiJ4t/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/r9WyZaru/


"Hetes  idősíkba nem sok pozitívumot tudunk belelátni és ha az előttünk álló héten nem történik valami, a múlt heti gyertyát betakaró jelentős változás, akkor a megoldásra heteket is várhatunk. Itt most ismét lehetne morningstar gyertyakombinációban gondolkozni, ehhez azonban további csökkenésre lenne szükség, a nagyobb leszúrás kialakítása érdekében. Ebben a leszúrás kialakításban az a veszélyes, hogy van itt egy 5k-s csökkenő irányú háromszög, nagyjából a 200-as mozgóátlagra visszamutató csökkenő jelzése! A morningstarhoz szükséges gyertyánknak, nagyjából az 50-es mozgóátlag környékére kellene lenézni, majd kis testet adva a gyertyának 7600$ környékén zárni! Tehát hacsak nem történik valami jelentősebb változás vagy az előttünk álló hét nem alakít ki forduláshoz szükséges lehetőséget, akkor ezt a hetes kabátot is újra kell gombolni!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/7kX6Q9Yx/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/PJtrhi1v/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/EOEIDk2K/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/YAhGg7bb/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SMFOOvDL/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/5XaPt7fY/
https://www.tradingview.com/x/7NzbPczZ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A múlt történéseire támaszkodva!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.06!

BTC, 10. napja nem tudunk kiszabadulni egy elég furcsa oldalazás fogságából, amely a kezdeti lépéseknél még úgy indult, hogy egy tripla alj segítségével megfordítható a 24.-én kijelölt irány. Nem fordítottunk meg semmit, habár egy csökkenő irányú beijesztés után, bíztunk abban hogy a kék nyíllal megjelölt hullám megoldja a problémát, de ez is átváltott oldalazásra, majd a fekete csatorna jelzése alapján enyhe csökkenésre. Pénteken abban bíztunk, még a hét zárása előtt élünk a zászló által felkínált lehetőséggel, ez sem jött be és habár a fekete csatornából nem léptünk ki, a zászló lehetőség szempontjából már túl mélyre süllyedtünk!
Tehát most ott tartunk hogy nem tartunk sehol,  illetve a jelenlegi gyertya talán valami csökkenő irányú huncutságban töri a fejét, nem tudja mire megy ki a játék, talán a körkép megírása után születik megoldás!


"4 órás idősík 17-es ciklusa, a pozitív várakozások helyett kicsit kövérebb negatívra sikeredett, de ha arra kellett ez a kisebb bezuhanás, hogy a befektető kapjanak egy kisebb segítséget, akkor legyen, viszont kárpótlásul javítsák ki ezt a félrelépést. Javításra tökéletesen alkalmas lehet a 18-as ciklus bátran megnyújtott zöld görbéjének teljes kitöltése, de megelégszünk egy szerényebb a 17-es ciklus nagyságát hozó teljesítménnyel is! Szerényebb emelkedéssel, de a 9k-s szint alatt maradva növelhetnénk a feszültséget és a bizonytalanságot továbbra is fenntartva, a 14,15,16-os ciklusokban már látott oldalazással folytatódó, kitudja hova vezető történet!"


Napos:  csak reménykedni tudunk abban, hogy a baloldali piros körrel megjelölt júniusi példát követve pozitív irányba folytatjuk! A pénteki körkép alacsony hétvégi volume elvárásokat fogalmazott meg, ennek nagyjából sikerült eleget tenni, viszont hogy ennek örömteli vagy szomorú vége lesz, azt még nem tudjuk.
Tehát a júniusi példa alapján holnaptól pozitív fordulatot várnánk, de sajnos ezt semmiféle vevői oldalon látható igyekezet nem támasztja alá, inkább egy tátott szájjal figyelős álláspontra helyezkedtek! Szintén pénteken, a 2017-es bullrunt megelőző időszak 2 hasonló szituációját alapul véve jártuk körbe a pozitív megoldás lehetőségeit, csak hát 2017-ben volt egy olyan felbolydult hangulat, amit ha az akkor és mostani volume oszlopok méreteivel hasonlítunk össze, hangulat alapján jelenleg még a fasorban sem vagyunk.
De nézzünk egy másik hasonlatot, például a 2018 novemberében történt 3k-s zuhanás és a most szept.23-24.-ei 2,200$-os zuhanást összehasonlítva. Viszont nem is a zuhanás, hanem az ezt megelőző nagyjából 3 hónapos időszak, ami egy elég durva hasonlat a két szituáció között, tehát a jelen 2k-s és a tavalyi 3k visszaesés között érezhetünk némi hasonlatot!
Amiért ez érdekes lehet, mármint a hasonlat, ami ha valóban hasonlat és nem csak egy véletlen történés, akkor egy nagyon jó, de iszonyúan göröngyös úton járunk. Azonban ha a tavalyi történéseket sorra vesszük, akkor a November 14.-én megkezdett gyászmenet, kiegészült egy 27.-én látható nyúlfarknyi korrekcióval, majd megindultunk a végleges 3,157$-os alsó szint irányába. A jelen szitunál, még a tavalyinál is nyúlfarknyibb 7,800$-ról, 8,369$-ra erősítő korrekciós mozgás láthatunk és ha a tavalyi példát követjük, akkor itt még várakozik egy az alsó szintet megkereső csökkenő mozgás! Ennek az alsó szintnek, tökéletesen megfelelne a jelenleg 6,300$, illetve ha a további csökkenő mozgást Október végéig is elhozzuk, akkor 6,800$ környékén érinthető az emelkedő trendvonal. Ettől függetlenül, ha lehetnek kívánságaink, akkor ebben a 6,800$-os alsó szintben gyorsabban is kiegyezhetnénk!
Nagyon durva esetben, ha még a 2017 novemberi zuhanást is felülmúló folytatás következik, ott jöhet képbe az 5,755$-os piros támaszt remélhetőleg hirtelen megközelítő és nagyobb lesszúrást eredményező, szintén a 2017-es sztorihoz köthető szintet elérő forgatókönyv!
 

BTCUSD Shorts/Longs chartok: itt longs oldalon kellene azt az igyekezetet lássuk, amely az ár robbanásszerű kitöréséhez vezethetne,  amit helyette látunk, az egy elbizonytalanodott durván 10 napos oldalazás. Apró pozitívum, hogy az átlépett piros támaszra kimaradt a vissza-teszt, ebből talán arra következtethetünk, ha lesz is további csökkenő mozgás, annak egy enyhébb formáját válasszuk. Egy ilyen enyhébb csökkenő mozgás, kedvezhet az órás idősík oldalazó mozgásának folytatására, ami egy veszélyes játék ha erre rárepül az eladói oldal!
Shorts oldal, tehát az eladói szándékok mivel hónapok óta a béka segge alatt vannak, csak a lepattanóra játszanak, ilyen lepattanó lehet, ha a vevői oldal nem keres megoldást a továbblépés problémájára! Viszont az eladói oldal is képes maga alatt vágni a fát,  ha a határozottan elért szürke támasz zónából nem keresnek gyors megoldás a visszafordulásra vagy ha beesnek a fekete támasz alá és ott a szeptember elején felvázolt rózsaszín nyíllal jelzett módon, megindulnak egy olyan mélységbe, ahol már a vevői oldal is vérszemet kaphat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/8ZHsHJje/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/oqmULd2m/


"Hetes  idősíkba nem sok pozitívumot tudunk belelátni és ha az előttünk álló héten nem történik valami, a múlt heti gyertyát betakaró jelentős változás, akkor a megoldásra heteket is várhatunk. Itt most ismét lehetne morningstar gyertyakombinációban gondolkozni, ehhez azonban további csökkenésre lenne szükség, a nagyobb leszúrás kialakítása érdekében. Ebben a leszúrás kialakításban az a veszélyes, hogy van itt egy 5k-s csökkenő irányú háromszög, nagyjából a 200-as mozgóátlagra visszamutató csökkenő jelzése! A morningstarhoz szükséges gyertyánknak, nagyjából az 50-es mozgóátlag környékére kellene lenézni, majd kis testet adva a gyertyának 7600$ környékén zárni! Tehát hacsak nem történik valami jelentősebb változás vagy az előttünk álló hét nem alakít ki forduláshoz szükséges lehetőséget, akkor ezt a hetes kabátot is újra kell gombolni!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/tGhJTpNb/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/aKYfbwEh/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pbxKDV0C/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/YAhGg7bb/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/4OENgtzI/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/tBlfSo2X/
https://www.tradingview.com/x/OFQTDk0s/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

2k-s heti várakozás a semmiből!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.07!

BTC, rengeteg lehetőség, a siker ennek ellenére elmarad és nem biztos, hogy egy határozottabb bezuhanás, nem lenne jobb hatással a helyzet megoldására, mint egy hetekre elnyúló mozgás.
A 24.-ei zuhanást követően, kialakult egy durván 850$ széles oldalazó sáv, ennek határai a sárga támasz, illetve a zöld ellenállás. A zöld  ellenállással még óvatosan, mivel az még nincs megerősítve, ehhez nagyjából 8,750$  magasságába kellene erősödni, sajnos ezt a lehetőséget a hétvégén elmulasztottuk. Ellenállásra akkor is szükségünk van, ezt a szerepet a rózsaszín csökkenő ellenállásnak kellene betölteni, ami a sárga támasszal közösen egy csökkenő irányú háromszöget rajzol a chartra!
Van itt nekünk egy fekete enyhén csökkenő csatornánk, ez a kék nyilall megjelölt szituációnál, zászló lehetőséggel élve adhatott volna megerősítést a zöld ellenállásnak, csak hát belecsöppentünk egy hétvégi punnyadós hangulatba és a csatornában maradva landoltunk a sárga támaszon.
Sorozatban az 5. sárga támaszt megtámadó szituációban vagyunk és hát mivel, ez a csökkenő irányú háromszögön belüli mozgást is jelenti és hát az a tény, hogy van kettő ellenállás érintési, szemben az 5 támasz érintéssel, nehéz pozitív várakozást belelátni a történetbe.
Tehát itt roppant egyszerű a dolog vagy összekapja magát az ár és távozunk a fekete csatornából, illetve ezzel a lendülettel a rózsaszín ellenállást is határozottan áttörjük. Ezt követően talán szerencsésebb húzás lehet a 8,490$-os szintről vissza-tesztelni a rózsaszín ellenállást, esetleg a 8,250$-os fekete támaszt, mint felszaladni a zöld 8,750$-os ellenállásra, ahol megerősítést kapna az oldalazó mozgás és újra csökkenő  irányú folytatás következhet!
A volume oszlopoknál ismét jelentkezett a piros tüske, ez végigkísérte az egész szeptembert, féken tartva a kiugrási kísérleteket és ahogy látjuk, most is elég hatékonyan visszafogja az elszállni készülő indulatokat!


4 órás idősík mozgása csalódást fog okozni, mivel a zöld elég bátor elképzelés tekintetében, a kezdeti lépéseknél még határozott történet, októberbe átlépve megtört. Ezt követően került a chartra a rózsaszín szerényebb megoldás,  amellyel egy 9k-s célkitűzéssel hasonló végeredményt hozhatott volna, mint a 14-15-16-os ciklusoknál láthattunk. Április eleje óta követem ezeket a ciklusokat, de ennyire hitehagyott cikluson belüli mozgással csak a 2. ciklusban találkozhatunk, ezt követően felélénkült a mozgás, ennek eredménye 5k-ról, 8k-ra történő gyors továbblépés. A jelenlegi 18-as ciklus zárása 10.-e magasságában várható, remélhetőleg itt már nem történik változás, tehát marad egy lapos megoldás, de ha idevesszük csökkenő irányú háromszög fenyegetését, akkor ezzel sem megyünk sokra.


Napos:  vasárnap késő este sikerült egy kisebbet odacsapni az asztalra, viszont ezt a csapkodást nem a maciktól vártuk. De a lényegen ez sem változtatok, marad a bizonytalanság, aminek végeredménye lehet egy viszonylag jól kinéző 10k-s vagy sokak kedvét elvevő 6k-s irányba történő határozott elmozdulás.
Ez a tegnapi akció, a volume oszlopoknál is kiugrást eredményezett, tehát azokat a várakozásokat is dobhatjuk a kukába, amelyek egy alacsony volume esetén, kiugrási lehetőséget biztosíthattak volna.
Ahhoz, hogy a piros körrel megjelölt lehetőség, ugyanezt a végeredményt hozza mint a június 10.-ei szituációban, a mai gyertyának mindenképp be kellene takarni a tegnapi 8,154$-os  nyitószinttel rendelkező gyertyát. Kétséges egy ilyen durván 300$-os gyertyának összehozása a mai napon, de ha megnézzük az órás idősík éjjel 2:00 óra magasságában kialakított kisebb leszúró gyertyáját, abból kinőhető egy ilyen gyertya, viszont a 8,154$-os minimum célkitűzés, az órás idősík csökkenő irányú háromszögének ellenállásának megerősítése miatt, mégsem a legjobb megoldás.
Ennél a pontnál még a Bitcoin futures chart is becsatlakozhat, ahol volt egy péntek esti 8,200$-os szintén történő zárás, majd egy hétfői 300$-ral lejjebbi nyitás, tehát kialakult ismét egy rés, amely tökéletesen eltüntethető, a tegnapi gyertya teljes betakarásával!
Az rsi csíkon látható mozgás, enyhén ellentétes a gyertyák álltál kirajzolt csökkenő irányú háromszögben összefoglalható mozgással, ami egy pozitív előjelű történés, remélhetőleg ez a végelszámolásnál sem változik.
Összefoglalva, egy minimálisan elfogadható pozitív megoldás esetén, a különböző idősíkok lehetőségei ütik egymást, ami a megoldás tekintetében vagy sehova nem vezet vagy születik megoldás, viszont annak nem biztos hogy mindenki örülni fog.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ismét hetes nézetben boncolgatjuk a történéseket, ami longs oldalon nagyjából ugyanazt mutatja mint az ármozgás, tehát volt egy két héttel ezelőtti nagyobb visszaesés, majd ezt követte egy bizonytalan hét, most pedig várnánk a fordulatot! Sikeres fordulat esetén, lehetőség adódhat megkapaszkodni a középső zónában vagy ha a helyzet úgy kívánja azon át is ugrani. Sikertelen hetes mozgással, főleg ha az jelentős visszaesést eredményez, elindíthat egy lavinát és ha nem vigyázunk, azt már csak a 20k alatti zóna tudja csak megfogni.
Shorts oldal hetes gyertyái ugyanazt a képet mutatják, ugyanazokkal a lehetőségekkel, viszont ha a macik rálépnek a helyes útra, azzal többet veszthetünk, mint amit egy longs oldali két héttel ezelőtti gyertya betakarásával nyerhetünk!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/WIDqfREn/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/NvycrdXz/


Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt.



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/PUbHk6Tv/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/diGrxnBS/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/baGW7DjD/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xBPgcLFI/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/lati2aT7/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/tBlfSo2X/
https://www.tradingview.com/x/OFQTDk0s/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Egy fecske nem csinál nyarat, de mindig kell egy első!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.08!

BTC, tegnap egy szép 500$-os túrát teljesítettünk, amit egy dupla tető zárhat, de szerencsére ez a 130$ mély dupla tető nem egy komoly fenyegetés. Ha ebből a dupla tetőből visszafordulunk, akkor az nagyjából a 8,030$-os szintet veheti célba, ami a fekete csökkenő csatorna vissza-tesztelését jelentheti!
Nem erre a vissza-tesztre vártunk, mivel ennek a fekete csatornának a folytatás tekintetében sok jelentősége nincs, annál inkább a rózsaszín csökkenő ellenállásnak, illetve a 8,250$-os fekete ellenállásnak, ami az utóbbi 2 hét mozgásában igyekezett ellenállni az iránytól független támadásoknak.
Szerintem mindenképp felfelé folytatjuk, és remélhetőleg nem szórakozunk a dupla tető kívánságainak teljesítésével és megérkezünk abba a 8,490$-os magasságba, ahova jobb lett volna tegnap megérkezni, majd most várni a korrekció gyors lefolyását. Ha mégis a dupla tető kívánságai teljesülnek, akkor lehet hogy újra kell gondoljuk a 8,490$-os célkitűzésünket, és helyette a 8,780$-os zöld még meg nem erősített ellenállást célba venni, majd onnan egy sokkal hatásosabb korrekcióval, a 8,490$-os csúcsot vissza-tesztelni!
A volume oszlopoknál rendszeresen jelentkező piros tüske, egy óvatosságra intő tényező lehet, de ha meg is jelenik, az remélhetőleg csak a dupla tető igényeinek kielégítésében segédkezik, illetve ennek köszönhetően talán egy nagyobb leszúrást is sikerült kialakítani, ami a pozitív folytatás tekintetében nagyon is jól jöhet!


"4 órás idősík mozgása csalódást fog okozni, mivel a zöld elég bátor elképzelés tekintetében, a kezdeti lépéseknél még határozott történet, októberbe átlépve megtört. Ezt követően került a chartra a rózsaszín szerényebb megoldás,  amellyel egy 9k-s célkitűzéssel hasonló végeredményt hozhatott volna, mint a 14-15-16-os ciklusoknál láthattunk. Április eleje óta követem ezeket a ciklusokat, de ennyire hitehagyott cikluson belüli mozgással csak a 2. ciklusban találkozhatunk, ezt követően felélénkült a mozgás, ennek eredménye 5k-ról, 8k-ra történő gyors továbblépés. A jelenlegi 18-as ciklus zárása 10.-e magasságában várható, remélhetőleg itt már nem történik változás, tehát marad egy lapos megoldás, de ha idevesszük csökkenő irányú háromszög fenyegetését, akkor ezzel sem megyünk sokra."


Napos:  minden kívánságuk úgy teljesüljön, ahogy azt a fekete nyíllal megjelölt június 10.-ei hasonlatot alapul véve, vártuk ugyanazt a tegnapi gyertyától! Azt viszont még nem tudjuk, ennek lesz e ráhatása a folytatásra, tehát sikerül e hasonló durván 2 hetes pozitív trendben mozgást összehozni  a júniusi példának megfelelően.
Ennek a tegnapi pozitív történésnek, az rsi mozgásra is jó hatással volt, tehát a pozitív várakozások megkaphatják azt a támogatást amire szükségük lehet!
A 200-as mozgóátlagtól lehetne tartani, de mivel az október eleji mozgóátlag megközelítés után, a tegnapi fordulatnak köszönhetően nem sikerült érvényesíteni a csökkenő irányú szándékokat, azt kell gondoljuk ez a mozgóátlag már nem lehet akadály!
Célunk a kék ellenállás, pontosabban annak határozott áttörése, és hogy a történet ott folytatódjon ahol a rózsaszín nyíl már egy hónappal ezelőtt is jelezte, csak hát jött a bakkt indulását megelőző, választásokkal teli időszak!
De lehet itt még problémák, például ha sokáig húzzuk az időt és a tegnapi pozitív történetnek nem lesz folytatása, aminek következtében létrejöhet a halálkereszt, ami egy elég vészjósló jelzés.
Tehát ha most belehúzzunk és a tegnapihoz hasonló vagy még azt is felülmúló határozott gyertyákat sikerül a chartra rajzolni, azzal hirtelen fordulatot vehet az 50-es mozgóátlag, illetve a 200-as mozgóátlag sem kezd enyhe csökkenő irányú fordulásba.
Sok pozitív történésnek kell összeállni ahhoz, hogy ráálljunk a június 10. után is látható pozitív pályára, viszont hogy az ék tekintetében a maximális 12k környéki célszintet eltudjuk érni, az ékből határozat kilépést követően, nagyjából a 10k környékén húzódó ellenállásról kellene vissza-tesztet lássunk az ékre!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali tegnap kialakított piros gyertya, nem tükrözi a valóságot, tehát az a támogatás ami egy sokkal pozitívabb folytatáshoz szükséges egyelőre még nincs meg! A mai napon remélhetőleg fürgébbek lesznek a vevők és egy 1000, 1500-as gyertyával besegítenek!
Shorts oldali gyertya leszúrt a fekete támaszra, amely leszúrás elősegítheti az ismételt felfelé kapaszkodást. Tehát ha a mai gyertya betakarja a tegnapi 9600-as nyitó szintjét, azzal az ár szempontjából pozitív várakozások kaphatnak egy fékezőernyőt. Viszont ha sikertelen lesz a  visszafordítás és a mai napon nem sikerül plusz hozzátenni, esetleg tovább folytatódik a csökkenő irányú mozgás, annak csak örülni tudunk!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/33XB8kFz/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hctQPIAY/


"Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt."



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/LemkZ4qK/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/jRGqEr6h/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/0HKyHK0o/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xBPgcLFI/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/uOvwj9Fm/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/vzmpfxvh/
https://www.tradingview.com/x/OFQTDk0s/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Piros zászló, piros oszlop, de mit szól ehhez a bika!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.10.09!

BTC, csak szerény mértékben teljesülnek a korábbi körképekben megfogalmazott elvárások, gondolok itt a kék nyíllal megjelölt zászló elvárásaira, ami a fekete csatornából történő nagy nehezen létrejött megszabadulás miatt nem teljesült. A 7.-ei határozott hullámnak sajnos elmaradt a határozott korrekciója, de mentőövként kialakult egy kisebb dupla tető, viszont ez sem hozta az elvártat, ami egy 8,030$ környéki határozott visszalépést jelenthetett volna, tehát a 7.-ei hullám korrekcióját kicsit megkésve de hozzuk!
Amit most a piros zászló lehetőségnél látunk, azt a 8,490$-os szint környékére vártuk, pontosan azért hogy a zöld vonallal megjelölt ellenállás átlépése könnyebben sikerüljön, ami ugyebár egy elég széles oldalazó csatorna felső szintje. Ezzel a piros zászlóval, maximális siker esetén 8,600$ magasságába érkezhetnénk meg, de mivel mostanában maximális sikerekben nem nagyon volt részünk, ezáltal a piros zászlótól sem várunk sokat, megelégszünk a 8,490$-os csúcs elérésével, majd ebből a csúcsból remélhetőleg határozott vissza-tesztet látunk a fekete 8,250$-os támaszra!
És a végére jöjjenek a volume oszlopok, itt a rendszeresen jelentkező piros tüskére kell figyelni, ez igyekszik minél hatékonyabban visszafogni a kiugrani készülő lehetőségeket. Tehát ha megjelenik ismét egy piros nagyobb oszlop, ott kezdhetünk gyanakodni és ha sikert is érünk el a piros zászlóval abból nem nagyon lesz pozitív folytatás, negatív se biztos, de a fékezőernyő hatékonyan működhet!


"4 órás idősík mozgása csalódást fog okozni, mivel a zöld elég bátor elképzelés tekintetében, a kezdeti lépéseknél még határozott történet, októberbe átlépve megtört. Ezt követően került a chartra a rózsaszín szerényebb megoldás,  amellyel egy 9k-s célkitűzéssel hasonló végeredményt hozhatott volna, mint a 14-15-16-os ciklusoknál láthattunk. Április eleje óta követem ezeket a ciklusokat, de ennyire hitehagyott cikluson belüli mozgással csak a 2. ciklusban találkozhatunk, ezt követően felélénkült a mozgás, ennek eredménye 5k-ról, 8k-ra történő gyors továbblépés. A jelenlegi 18-as ciklus zárása 10.-e magasságában várható, remélhetőleg itt már nem történik változás, tehát marad egy lapos megoldás, de ha idevesszük csökkenő irányú háromszög fenyegetését, akkor ezzel sem megyünk sokra."


Napos:  a június 10.-ei gyertyához hasonló megoldásnak örvendeztünk tegnap, a folytatásban semmi csalódtunk, legalábbis ami a tegnapi gyertyát illeti, az még a júni,11.-ei gyertyánál és pozitívabbra sikeredett. Ha maradunk a hasonlatoknál, akkor az elkövetkezendő napokban nem kellene hogy panaszra legyen okunk, legalábbis akkor nem ha a júniusi példának megfelelően megpróbálkozunk a kék ellenállás megközelítésével,  jobb esetben annak határozott átlépésével.
Az rsi síkon látható mozgást nem sikerült megtörni, ennek köszönhetően lassan megérkezünk a felső zónába, ahol ha sikerül megkapaszkodni és az érdekek is úgy kívánják, sima ügy lehet a 9k-s szint fölé tornázni az árat!
A 4 órás idősíkkal most külön nem foglalkoztam, viszont az ott megjelölt 18-as ciklusban mozgás 10.-e magasságában kellene záródjon, tehát ha valami újba szeretnénk belefogni, az a következő ciklusba átlépést követően kellene megtegyük. Tehát az óriás idősíkon látható piros zászló esetleges sikere után vagy közben, ha nem jelentkezik a volume oszlopoknál rendszeresített piros kiugrás, akkor lehetnek pozitív várakozásaink, amit szerencsére az rsi csík, a gyertyák által felkínált lehetőség és talán még a 4 órás idősík új ciklusba átlépése is támogathat!
Foglalkozzunk egy sikertelen folytatás lehetőségével is, ami a mögöttünk hagyott bő kettő hetes oldalazásból kiindulva simán megvalósítható, ennek támogatója a 24.-én nyomatékot kapott csökkenő hullám, tehát a 6k környékére történő határozott megérkezés szintén benne van a pakliban! De ha szerencsénk van és a shorts oldalon látható aktivitást nem változik, akkor csak kismértékben kell ilyen negatív folytatással szembenézni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal 2 hetes oldalazó mozgása az óvatosságra utal, és ha az órás idősík mozgását megnézzük, akkor ezen nem is csodálkozhatunk. Szerintem a helyzet megoldásának kulcsa ott rejtőzködik, ha a vevők megtudnak győződni arról, hogy direkt nem fékezik a pozitív mozgást, tehát az órás idősíknál már említett kiugró piros volume oszlop nem jelentkezik, tehát nincs egy látványos formája az árkiugrások  visszafogásának. Tehát a vevői oldaltól várnánk egy határozottabb lépést, aminek köszönhetően visszalépnénk a középső zónába, esetleg abban a 27,500 környéki magasságban, ahonnan a bakkt indulást követően határozottan visszaestünk.
Shorts oldalon elmaradt a támaszra leszúró előző napi gyertyára adandó válasz, ez egyelőre pozitívnak nevezhető történés, de még kellene konkrétumok, mert ha jelentkezik a már sokszor említett, órás idősík kiugró piros volume oszlopa, ami ha megkapja a megfelelő támogatást kicsit megkésve adhat választ a leszúró gyertyára. Ellenkező esetben a fekete támasz alá is folytatódhat a történet, többi már a vevői oldal helyzetkihasználásán múlik!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5ngGhZZs/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/xulsrqKS/


"Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt."



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AdkeXKzo/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/aSYfd54e/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/as2AXoxJ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xBPgcLFI/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/u7B1UHJi/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/zp9PiMKA/
https://www.tradingview.com/x/OFQTDk0s/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!