Author Topic: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Read 559648 times)

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1929
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3460 on: April 19, 2021, 12:09:42 PM »
Psycho!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.04.19!

BTC, nem kell túlgondolni a szituációt, beleszaladtunk egy nagyobb korrekciós visszalépésbe, ill. nem is olyan nagyba, csak hát ebben a magasságban már a kicsi is nagy, ebből kifolyólag az ijedtség is! Természetesen jobb félni mint megijedni alapon, mindenki elgondolkozhat azon, ha ennél is jobban visszaesnék, biztonságban van-e a remélgetőleges haszon, vagy ha most került valaki pozícióba, rendelkezik e megfelelő stop szinttel, ezt az utóbbi megoldást csak azoknak ajánlom, akik nagyon is tudják mit csinálnak, mert az elkerülhetetlen maci szezon jönni fog és az előző évek tapasztalata alapján legalább 85%-os mértékben magával sodor mindent!
Az **órás idős** egy jó kiállítási darab, lehet nézegetni, a vasárnap hajnali zuhanáson lehet szörnyülködni, a kék csatornából elmulasztott felfelé kilépés miatt lehet szomorkodni, összességében mégis egy a minimális szintet elérő korrekciós visszalépés láthatunk! Volt egy szürke, fogjuk rá támasz zóna 60k környékén, itt még úgy tűnt tartható 60k, viszont a kék csatorna felezőszintjéről történő visszafordulás, az éjszakai baglyokat figyelmeztethette arra, hogy valami durvább visszalépésbe is beleszaladhat a történet.
Tehát, miután vasárnap reggel kiszörnyülködtük magunkat, keresni kellett egy visszamászásra alkalmas létrát, ami kezdetekben egy 4 órás divergencia jelentette, később csatlakozott az órás mozgás is, meg is lett az eredménye, délután rá is álltunk a pozitív pályára! Ezen a pozitív pályán utazunk jelenleg is, habár elég lassan és ez a lassúság rákényszerít arra hogy térjünk le a pozitív pályáról, legalább egy kisebb korrekció erejéig! Ha a piros Fibonacci skálára hagyatkozunk, akkor egy durván 2k-s korrekciós igényünk van! Ha a nagyobb, tehát ez egész negatív mozgást összefogó korrekciós elvárásokat nézzük, akkor sajnos egy 3k széles aknamezőn kell átverekedni magunkat, ebben is különlegesen veszélyes a 60k környéki szürke zóna!


4 órás idősíkon, sajnos volt előjele a negatív folytatási lehetőségnek, méghozzá ha a 3 utas minta 64,9k magasságban célt fog, akkor nagy eséllyel számíthatunk, egy a 3. hullám korrekciós igénye miatt szükséges, akár 60k alá benéző folytatásra, viszont bíztunk is abban, hogy a piros ék támassza megfogja ezt a csökkenő mozgást! Nem fogta meg és utólag már ebben is könnyű okosnak lenni, de ha figyelembe vesszük azt az apróságot, hogy a minta miatt már a piros ellenállástól is elmaradtunk, tehát nagy valószínűséggel az ék támasza sem fog rajtunk segíteni, azért mivel a 3 utas minta irányít, ennek megfelelő korrekcióval kellene számoljunk és ha így nézzük, akkor  csontra megérkeztünk a 0.61-es korrekciós szintre! Tehát van egy durva visszanézésünk, a fekete long trendvonal feletti támasz zónába, amire habár vasárnap hajnalban visszanéztünk, ezáltal itt már nem volna keresnivalónk, viszont ahogy arra az órás idősíkra behúzott divergencia is rávilágít, a kék támasz zónába még visszanézhetünk, illetve az sem kizárt hogy a long trendvonal is érintésre kerül(ennek hetes idősíkon van jelentősége)!


Bitcoin Futures chart:
az előző hetek, viszonylag csendesnek nevezhető egy-két ezres réseivel elég jól elvoltunk, most azonban beleszaladtunk egy nagyobb történetbe, Azt még nem tudjuk, hogy ez mennyivel veszélyesebb mint az előző hetek, illetve hónapok rései utáni szituációk, a kezdeti próbálkozások biztatóak, de nagyon összekel kapjuk magunkat. hogy ezt az elég nagy szakadékot egy hét alatt sikerüljön átugrani! Gyors átugrással, tehát egy-két napos intenzív emelkedéssel, ahogy azt a piros csatorna is mutatja, visszakerülnénk egy olyan szituációba, ahonnan előzőleg is egy 10k-s pozitív folytatási lehetőség kapujában álltunk, csak hát a hétvége betette a kaput, mostanra meg maradt a sajnálkozás.


Napos: a zöld időzóna hullámokkal április 6-ra vártam, a végül április 14-én realizálódott csúcsot, kicsit több lett, de maradhat.
Itt, ugyanazt a piros emelkedő éket láthatjuk, mint a 4 órás idősíkon, amelyből ugyebár azért is várhattunk pozitív kilépést, mivel a szabályossal ellentétes a beérkezés! A sikertelenség oka, ahogy azt már említettem, nagy valószínűséggel a 3 utas minta szabályosnak tűnő végkifejlete, tehát a piros éket tartani csak egy nagyon minimális korrekcióval sikerülhetett volna, de mint látjuk kicsit vastagabban fogott a toll!
Az RSI csíkon megjelölt aljak, csúcsok, illetve ezek párjai a gyertyáknál, különösképpen az-az apróság, hogy nem mentünk a Március 25-ei alj alá és hogy az rsi mozgás gyorsan megérkezni látszik az alsó zónába, de a long trendvonal közelsége miatt, kicsit hosszabb letáborozásra is számítani lehet! Nem kizárt hogy egy hasonló szituációra lesz szükségünk a továbblépéshez, mint a Március elejei mozgás környékén, tehát egy már emelkedésben lévő dupla alj szituációra!
Ha szerencsénk van, akkor a májusi határidőnél már benne leszünk egy következő, új csúcsra törő long történetben, ahol már az időzóna Május 20-ai jelzéséhezés is igazodva, egy újabb jelentősebb ATH szintet rajzolunk a chartra, pl.100k...!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: toljuk-toljuk ezt a 40k alatti zónát remélhetőleg megcélzó hullámot, az utóbbi napokban kicsit kiengedtünk, ennek lehet egyszerű korrekciós oka is, illetve az előző hullám csúcsának úgymond vissza-teszteléssel történő megerősítése. Szerintem jól állunk, főként azért mert tartalommal megtöltött hullámról beszélünk, tehát nem kell félni attól, hogy mindenféle kezelési költség nélkül a megbízások visszavonásra kerülnek, majd az állhullám bedől.
Shorts oldali mozgásra, továbbra is ráhúzható egy gyászkeret, habár ha megnézzük a vasárnapi történéseket, a vérszagra rögtön ugrottak, de gyorsan belátták hogy ez még nem ez a szituáció, ami miatt a macik felfüggesztik téli álmukat. Illetve ez a nagyobb kiugrás, néhány még nagyon bukó egyenleggel rendelkező pozíciót is kiüthetett, ezért is fejeződött meg az ezres szint!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/84okx3C6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/34YfQ5FN/


Hetes: a HyperWave óriáshullámok long irányú mozgását, ugyebár 4db támasz segíti(konkrétabban hullám). Első támasz mindennek az alapja, 2. támasz még egy elnyújtottnak nevezhető, de már erősödő bevezető szakasz, 3. támasszal már jócskán benne vagyunk a dolgok érdemi részében, 4. támaszról pedig jönnek az igazán engedd el a hajam emelkedések! Kék színnel bejelöltem ezeket a támaszokat, viszont a számozás körül vannak némi problémák, de az is lehet hogy nincsenek és a piros színnel felvázolt 4. támaszt már csak belelátni szeretnénk hogy ott lesz, ami annyit jelentene, hogy még egy 80-90k, esetleg 100k alját megkarcoló, úgymond engedd el a hajam lezárást látunk! Majd végül jön egy olyan 5. negatív irányba mutató hullám, ami az elején még korrekciós visszalépésnek mutatja magát, igazából csak előkészíti azt a 7. hullámot, amely magában foglalja a short trendet és legalább 75, de inkább 85%-os értékelvesztéshez vezet!
A vasárnapi durva visszaesésnek köszönhetően. megközelítettük a hármas számmal jelölt támaszt! Ezen  támaszon, utoljára január végén jártunk, majd toltunk egy 100%-os emelkedést, most pedig ennek az emelkedésnek, ha megelégszünk 38%-os minimum korrekciójával, akkor még annak a piros, talán 4. támasznak is lehetőséget adunk vagy legalább annak, hogy még egyszer belevágjunk egy új ATH szintet eredményező végjátékba!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ei0nfXOB/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dI9zGrGv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/XjtDYZQc/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/p9Aq00qv/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/UvpL6GYf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/m9L9zIy5/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/15ARsdRB/
Napos: https://www.tradingview.com/x/YVookyti/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/O8w5o90J/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/2D2luMlp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1929
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3461 on: April 26, 2021, 11:02:49 AM »
A remélhetőleg sikeres pszichológiai teszt után, jöhet a folytatás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.04.26!

BTC, a tegnap éjfél előtti órákban lefeküdni készülőket, izgalommal tölthette el mit fognak látni másnap reggel, látnak-e egy jó nagy beszakadást, esetleg nyugodtan tértek nyugovóra, bízva egy visszarántásban, nekik volt igazuk! Akiknek igazuk volt, ők nagy valószínűséggel visszagondolhattak a 2017-es bullrun történéseire, ahol hasonló meredek visszarántásból jónéhányat láthattak.
Órás idősíkon, legalábbis utólag meg lehet találni a megfelelő magyarázatot, ami nem más, mint egy 5 hullámos csökkenő mozgás és hát mivel a páratlan hullámok a legaktívabbak, ez negatív irányba kicsit jobban megrángatta a történetet! Kettő mentőövet is eldobtunk (kék csatorna, piros háromszög), a harmadik(zöld) csatornába már nem volt nehéz belekapaszkodni, de hogy még kerekebb legyen a történet, az alját sikerült a hetes nyitáshoz igazítani!
Fekete, emelkedő vonal jelzi a long trendvonalat, ennek visszaszerzésében már szombaton is reménykedtünk, csak hát akkor még a páratlan 5. hullám lehetőséggel nem is számoltunk, illetve ha a zöld csatornát nézzük, annak felső zónájában történő mozgás sem arra utalt, hogy itt lesz még egy intenzívebb csökkenő folytatás.
Tehát, mivel visszaszereztük a long trendet, illetve, próbálnunk átkeveredni egy a napos idősíkon jelentőséggel bíró kék támasz zónán, talán ezt segítendő, megpróbálkozhatunk egy harmonikus mintával!
Ahogy látjuk, ennek a mintának 56,5k környékén kellene kifutni, majd a C hullám emelkedésére egy korrekcióval válaszolni! A korrekció, mint látjuk igazodhat a napos idősík támasz zónájához, illetve egy fibo 0.5-ös korrekciós aljjal a long trendvonalhoz, ami így előre túl tökéletesnek látszik, remélhetőleg utólag is úgy fog látszani!


4 órás idősíkon, csak összefoglalni lehet az órás kitérőnél említett 5 hullámos, lila csatornával kiemelt csökkenő mozgást és itt már az is jól kivehető, hogy az 5. hullám sokkal durvábban is visszaránthatta volna, pl. a február 28-ai 43k-s szintre, ha hetes nyitás előtt több időnk van, lehet meg is teszi, örüljünk hogy nem tette. Nem meglepetés ez a elnyújtott csatornában mozgás, felfelé is egy hasonlóval elérkeztünk, sőt előtte is hasonló lila megoldással érkeztünk meg egy 50k-s korrekciós aljba! Remélhetőleg nem  itt fog megszakadni a sorminta, tehát erre a nagyobb lila csatornára is jön egy zöld válasz, ennek azonban az előző zöldnél is méretesebbnek kell lennie!


Bitcoin Futures chart: a mögöttünk hagyott héten, arra vártunk hogy az előző hétvégén nyitva hagyott méretes szakadékot átlépjük, ahogy látjuk erre még a legminimálisabb kísérlet sem történt meg, sőt egy múlt hét pénteki csökkenéssel, ezt az átugrandó feladatot meg is fejeltük. Ha a poloniex chartra felvázolt 5 hullámos csökkenő mozgást, az 5. hullámban nem egy barátságos módon oldjuk meg, akkor most is egy hasonló 5k-s rés díszítené a chartot és ebből az újabb résből már nem biztos hogy olyan vidáman másznánk kifelé, mint amit a jelen történésekben láthatunk. A most hétvégi 3k-s rés sem kicsi, illetve erről már múlt időben beszélhetünk, tehát a "probléma" villámgyorsan megoldásra került, remélhetőleg egy kisebb korrekciós visszalépés után arra is rágyúrunk, hogy a két héttel ezelőtti 5k-s problémára is megoldást találjunk!


Napos: zöld körrel megjelöltem az előző trendvonal érintést, hasonlóban bíztam még csütörtök magasságában, pénteken már jócskán benéztünk a fekete trendvonal alá, amit a hétvégén meg is fejeltük, majd óriási szerencsével, a hétfői nyitást követően, legalábbis a jelen állás szerint mindenre IS megoldást találtunk.
Itt is látható, a nem túl barátságos csökkenő lila csatorna, azonban ha visszanézünk az előző csökkenésekre, azok sem néztek ki barátságosabban.
A piros emelkedő ékben mozgás, beérkezési irányát figyeltük, figyelmen kívül hagyva a 3 utas mintát, ahol elmaradt a 3. piros ellenállás érintés, tehát itt mindenképp csökkenés várható és ez a csökkenés, negatív értelemben működőképessé teheti az éket!
Előrenézve a folytatásba, ha nem becsapós a jelenlegi intenzív emelkedő mozgás, illetve megfelelően erősnek bizonyul az RSI csíkra berajzolt alj, amelyből lehet hogy kettőre lesz szükségünk, már csak azért is, hogy egy hasonló folytatás következzen, mint ami a január 22-ei két korrekciós aljból is kinőtte magát!
Lehet hogy csak belelátom, de ha megnézzük a zöld hullámokkal jelzett időzónában mozgást, a hullám csúcsainál mindig elértünk egy mélypontot és ezt a mélypontot nagyjából mindig a hónap utolsó hetére időzítettük!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali mozgás, a vártaknak megfelelően közeledik a 40k alatti zónához, ez a közeledés lehetne gyorsabb is, sőt akár már a zóna felett is járhatnánk, csak hát mindenki elóvatoskodtak és ezt a magas labdát a macik le is ütötték! Annak érdekében, hogy több ilyen magas labdát ne adjunk a maciknak, most már nem elég csak megérkezni a zónába, majd egy kisebb kiengedést követően továbblépni, a továbblépést már ebben a hullámban meg kell valósítani és majd csak a zóna fölötti vissza-tesztelési folyamatban megengedett a kiengedés.
Úgymond, a vesztesek nyugalmával várakoztak a macik, de az első adandó alkalommal éltek a lehetőséggel, ami remélhetőleg jó figyelmeztetés azoknak, akik ennek a lehetőségét már kezdték elfelejteni és csak a feljebb, feljebb, még feljebb az irányadó. A hetes nyitást követően, egyenlőre jó a bikák reakciója, ha az erre adandó shorts oldali válasz a meghátrálás, akkor beigazolódhat hogy csak a lehetőségre csaptak le, ha ennél többről van szó, akkor igyekezni fognak elrontani a vevők játékát és még többet kipréselni a korrekciós igény nyújtotta lehetőségből!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/4GZiJFYf/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/lz2hCKLf/


Hetes idősíkon, minimum egy a piros 4. hullámmal lezárásra kerülő HyperWave mozgást szeretnénk látni! Ez még nincs hozzáigazítva, a vártnál, tehát a 3. támasznál mélyebbre szaladt múlt heti történéshez, mégpedig azért nincs, mert amíg nem szerezzük vissza a 3. támaszt, addig sok értelme nincs, egy 4. 100k fölé szaladó hullámon elmélkedni. Tehát roppant egyszerű a feladat, minimum betakarni az előző heti 57,510$-os szinten nyitó maci gyertyát! De ez még csak a minimum feladat, ezt egy következő heti gyertyával be is kell biztosítani, illetve ha igazodunk a kék színnel felvázolt emelkedő kék csatornához (ami hozzájárulhat a HyperWave sikeréhez), annak ellenállását már egy új ATH szinten kellene érinteni, majd a csatorna felezőszintjére történő vissza-tesztet követően felfelé sikerült kitörni! A long trendben mozgás és a volume oszlopok, ill. rsi mozgás között. felfedezhető némi negatív előjelű divergencia, ezen szerencsére a múlt heti gyertyának sem sikerült rontani, de a figyelmeztetés megkaptuk, tehát ideje lesz nekifeküdni a vevői oldalnak, különben hamar a 30k-s mélységben találhatjuk magunkat...


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ufbm2J7d/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/az0yOvTA/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5A2Nxvz7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/miLPNTF2/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/TTTXVAtN/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SbdOwF9U/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/sp7AFPpY/
Napos: https://www.tradingview.com/x/PK3fMzCA/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/UkGGYJdX/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/gWqLIP5x/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1929
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3462 on: May 03, 2021, 11:05:19 AM »
Csúcsok és az aljak!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.05.03!

BTC, a történet mindig ott kezdődik hogy a Bitcoin megpróbál megugrani, ezt a megugrást értsük az április 25-ei 47k-s aljból történő, 58,3k-ra most hétvégén megérkező mozgásra, viszont itt még nem biztos hogy vége a történetnek, ugyanis ezen mozgás határai rajzolhatunk egy éket, amelyben még akár 60k fölé is benézhetünk. A Bitcoin megugrását követik a vezető altok pl. eth, bnb, illetve ennél kicsit óvatosabban a többiek! Tehát ami miatt azt gondolom, hogy a Bitcoin egy nem túl nagy, de mégis észrevehetőbb korrekció előtt áll, azt az állatok felsorakozása  is mutatja!
Órás idősíkon látható az imént már említett "úgymond megugrás", viszont ez a jelző is csak részben igaz, mert amit látunk az egy korrekciós emelkedés, ami a hétvégén megérkezett fibo 0.61-es szintre, ahol mint tudja két lehetőség van, vagy durván visszapattanunk, vagy átsétálunk rajta, de akkor jelentősen tovább is sétálunk!
Tehát az ék, amelyen belül még van lehetőség az E pontba történő felkapaszkodásra, amelynek valószínű az lesz az előjele, hogy a piros támasz kap egy vissza-tesztet, esetleg a kék háromszögből felfelé kilépést követően, annak ellenállására történik egy vissza-teszt, majd ezt követi a háromszög mélységével megegyező nagyjából 3k-s határozott emelkedés!
Habár azt mondtam, hogy fibo 0.61 átlépését követően jelentős továbbsétálást eredményezhet, de ezt is felülírhatja egy alakzat, illetve az esetleges nem túl meggyőző piaci hangulat, amely piaci hangulat, a 47k-s szintre történő visszanézéssel kicsit leült. Azonban nem kell elkeseredni, egyáltalán nem rossz a helyzetünk, sőt nagyon is jó, csak-hát egy nagyon is jó hangulatú továbblépést, elő is kell készíteni, valószínűleg ez történik az utóbbi hetekben!


4 órás idősíkon felmerült az a gondolat, nem-e lehetne egy hasonló 3 utas megoldás kialakítani, mint amivel napos idősíkon is nagyjából belőhető volt a jelenlegi ATH szint.
Ennek a 3 utas mintának, 2. hulláma kicsit alulmaradt a várakozástól, ami normál esetben elérte volna az április havi nyitó szintet, tehát egy tökéletes semleges áprilisi gyertyát kaptunk volna eredményül, ezzel az alatta zárással, a kelleténél kicsit jobban meghízott az áprilisi gyertyánk, de talán még belefér a Doji kategóriába. Tehát, ha elkönyveljük hogy a 2. hullámot zártuk, sőt már a korrekciós válaszával is készen vagyunk, akkor nincs más hátra mint előre, előre a 3. hullám 60k-t elérő küldetésére, ezt azonban inkább az órás idősíkon látható piros ékhez igazítanám!


Bitcoin Futures chart: lényegében résmentesen átléptük a hétvégén, majd az éjszakai pozitív történéseknek köszönhetően pozitív irányba már jelentősen el is távolodtunk. Kivételesen 4 órás idősíkon próbáljuk feldolgozni az utóbbi egy-két hét történéseit, amely hetek, mint látjuk eléggé mozgalmasra sikerültek!
A fő mondanivalót piros színnel láthatjuk, tehát láthatunk egy fordított fej-váll lehetőséget! Ez a lehetőség, segíthet visszakapaszkodni az áprilisi csúcsszintre, illetve útközben bezárás lehetőséget biztosít a 2 héttel ezelőtt kialakult 5k-s rés bezárására!
További lehetőségeken is lehet gondolkodni, de korai, korai mert nem tudja az esetleges ATH szintről történő visszapattanás, csak egy vissza-teszt előkészítés, vagy konkrét áttörési szándék előkészítése, esetleg nagyobb visszapattanás és egy 10k-s emelkedő háromszög szituáció kialakítása!


Napos: csúcsok és az aljak! Az órás idősíkon boncolgatott piros ék, itt is megjelenítésre került, nem véletlenül, mivel ha az RSI csíkra tekintünk, akár még egy csúcs közeli szituációba is lehetünk, amit az ék konkretizálhat!
Ennek nagyon is pozitív hatása lehet a folytatásra, ugyanis ha megnézzük az előző Április elején kialakított ideiglenes csúcsot, amelyet követelt egy kisebb korrekciós visszalépés, majd szépen felszaladunk a következő csúcsra, ami már új ATH szintet eredményezett. Tehát egy hasonlót most is szívesen elfogadnánk, ha ehhez igazítjuk a gondolkodást és figyelembe vesszük a háttérben megjelenítésre került emelkedő kék csatornát, illetve figyelembe vesszük a zöld időzóna lehetséges Május 20-ai csúcsát, akkor a következő ATH szintet 68k környékére tenném!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: most van abban a szituációban a longs oldali mozgás, ami a kékkel jelzett megoldást eredményezheti! Tehát, még a zóna elérésére előtt csinálunk egy kisebb, az előző csúcsra visszanéző korrekciós mozgást, majd lendületesen átszaladunk a zónán! Természetesen ha ezt a mozgást áremelkedés nem követi, akkor kamu megbízáspumpára gyanakodhatunk és idő előtti árvisszaesés lehet az eredménye! Ha a poloniex órás idősíkjára felvázolt lehetőséget nézzük, akkor az ott kék ékből történő nagyjából 3k-s megugrást kellene eredményezzen a zónán átszaladás, a megbízáspumpálás pedig azt jelentené, hogy a 3k-s megoldás már nem fog megtörténni és az ék korrekciós igényét kielégítve, történik egy durván 5k-s visszalépés!
Shorts oldal kilépett a csendes megfigyelő állásból, rá is repültek az akkor már 10k-s korrekciós mozgásban lévő csökkenésre! Nem csak ennek, de ennek is köszönhetően folytattuk tovább a 47k-s mélységbe, majd miután észbe kapott a vevői oldal, a shorts aktivitás rögtön esélyesnek indult, jelenlegi mozgásra tekintve pedig ismét a feladás jelei mutatkoznak! Tehát ha lehetőség adódik, a shorts hiénák azonnal lecsapnak, ezért is kell óvatosan pánikmentesen közlekedni!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/UhwdVnV5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hhlqOxjI/


Hetes idősíkon továbbra is a HyperWave-re koncentrálunk és ha szerencsénk van, akkor a napos elképzelések is ehhez igazodnak, ami annyit kellene  jelentsen, hogy durván 2 hét múlva kellene megérkezzünk az itt is láthatóak kék csatorna ellenállására! A csatornába beérkezési iránynak, segíteni kellene a piros 4. támaszt követő 100k fölé megérkezést, ugyanezt kellene segíteni az emelkedő csatornának is, illetve ha az RSI mozgására nézzünk, ahol már rég emelkedő mozgást kellene lássunk, támogatva a 100k-s várakozásainkat, amit még vagy azért nem teszünk, mert nincs hova sietni és nemcsak 100k van tervben, hanem  jóval azt meghaladó szintek várnak ránk, csak jól titkoljuk. A kék csatornából rögtön ki is léphetünk felfelé, tehát utólagos vissza-tesztre lesz szükségünk, vagy akár vissza is pattanhatunk a csatorna felezőszintjére, még egyszer megtámaszkodva a 3. támaszom, ez esetben a 4. támasz lehetőséget módosítania kell, viszont ha így alakul örömmel megtesszük!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/hHRzeVgZ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/y6Ab2xQn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5YlKdJld/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VqzdHl5j/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/bBD8DF8U/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LfxVfRCa/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/B8qscuXb/
Napos: https://www.tradingview.com/x/eEN0m3WH/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/6j4kxxhL/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/AuDHfR5d/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1929
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3463 on: May 10, 2021, 10:52:51 AM »
Mindenki nyugodjon le...!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.05.10!

BTC, a múlt heti körképben ott tartottunk, legalábbis időrendi sorrendben az órás idősíkon, hogy hétfőn kiléptünk az előtte egy hétig épülgető piros ékből, majd a korrekciós feladatokkal szerda magasságában végeztünk is. Itt már volt két egymást követő aljunk, ami akár egy 3. eljövetelét is indokolttá tette volna, szerencsére nem lett 3. alj és másnapra már vissza is kapaszkodtunk az 58,3k-s későbbi váll vonalra.
Tehát, miután a fekete Long trendvonalról visszapattantunk, ennek a hirtelen 5k-s emelkedésnek is lett egy korrekciós igénye, amit nagyban segített a váll vonal, rögtön bele is vágtunk egy 3k-s korrekciós mozgásba és meglepő módon ebből is sikerült visszakapaszkodni a váll vonalra.
A hétvégébe egy szép fordított fej-váll lehetőséggel léptünk be, sajnos nem éltünk a lehetőséggel, helyette inkább átmentünk oldalazásba és jelenleg is ott tartunk, ahol szombaton befulladt a  fej-váll lehetőség.
A jelen szituációban szintén van egy mini fej-váll lehetőségünk, ennek lehet váll vonala a lila ellenállás, azért csak lehet, mert még egy jobb oldali váll hiányzik, amit a hétvégi kisebb résünk bezárásával tudnánk kialakítani! Ha ezzel a lehetőséggel sem élünk, akkor következő lépésként, előhoznám az S kanyar lehetőséget, ami azt tenné indokolná, hogy benézünk a vasárnapi 56,250$-os aljunk alá, majd az 1 héttel ezelőtti S kanyarhoz hasonlóan, talán egy kicsit szerencsésebben, de éljünk a lehetőséggel!


4 órás idősíkon, hasonlóan mint az órás idősíkon, itt is az előzményekből próbálunk jövőt faragni! Az előzmény, röviden összefoglalva egy 3 hullámból álló csökkenő csatorna, amelyet lezártunk egy szép harmonikus mintával, illetve a minta utáni korrekcióval, lehetőséget adtunk arra, hogy egy emelkedő csatornában, visszakapaszkodjunk a csökkenő csatorna ATH szintet eredményező kiindulópontjába(64,970$)!
Mielőtt az ATH szintre, ill. ahogy a piros nyíllal jelzem, ezt átlépve remélhetőleg 70k környékére megérkeznénk, nem kis feladatunk van a jelenben is, méghozzá a 70k-s lehetőséget biztosító fordított fej-váll, váll vonalát magunk mögött hagyni! Ezt bonyolultan is megtehetjük, az órás idősík S kanyarban való tekergéssel, vagy egyszerűbben, az 59,343$-os mini  ellenállás átlépését követő vissza-teszt utálni lehetőséggel élve, ami lehet hogy csak az emelkedő lila csatorna ellenállásáig, hosszan elnyújtva az  ATH szintig lehetőség, viszont ha itt is lehetőség biztosít, például a március 13-ai ATH szint egy vissza-teszttel, akkor talán már a hétvégén a 70k-s felkészülést is megkezdhetjük!


Bitcoin Futures chart: a hétvége ugyebár nem játszik, mivel péntek este 22:00 órakor bezár a bazár, de mivel van élet a tőzsdéken túl is, ezeknek a történéseknek köszönhetően, a hétfői nyitás után, kisebb-nagyobb rések keletkeznek! A mostani 300$-os rés, szinte észre sem vehető, mégis visszafoghatja a nyitás utáni lendületet. Visszatekintve a mögöttünk hagyott hétre, elmulasztottunk egy elég szép fordított fej-váll lehetőséggel történő ATH szintre visszakapaszkodást. Ezt a bakit remélhetőleg kijavítjuk, de nem kizárt, hogy ezzel a javítással meg kell várjuk az 57,700$-os szinten várakozó rés bezárását.


Napos: miközben kőkeményen benne vagyunk az altszezonban, vagy valami erősen erre hajazóban, mivel, ugyebár ha visszatekintünk a 2018-as év eleji altszezonra, ha valóban ugyanazok a játékszabályok, akkor a jelenlegi 64,970$-os ATH szintet jó hosszú időre megjegyezhetjük.
Remélhetőleg megváltoztak a játékszabályok vagy ha nincsenek is, mindenesetre ha ránézünk a vevői kereslet és az eladói kínálat alakulására, akkor az eladói oldalon nagyon csekély jele mutatkozik annak, hogy a további btc long lehetőségek és az altszezon között lenne összefüggés.
Tehát, ha nem is alakulnak pozitívan a további események, attól egyenlőre nem kell tartani, hogy a macik megérkeztek a málnásba, hanem a vevők szeretnék biztonságban tudni a megszerzett, remélhetőleg jelentős hasznukat! Ez a biztonságba helyezés történhetett 4-5-én is, illetve ez történhet most az utóbbi napokban is és ha megnyugszik mindenki, akkor remélhetőleg jön valaki és kicsit meglöki a long szekeret!
Remélhetőleg jól gondolom és az RSI csíkra felvázolt 2. csúcsot, az időzónához és a kék csatornához igazodó 68k-s Május 20-ai magasságban kapjuk meg!
De abban is reménykedek, hogy itt még nincs vége a történetnek, hanem a kék csatornához igazodva, annak felező szintjére visszanéző korrekciós mozgással folytatva, egy piros aljat rajzolunk az RSI csíkra, majd ezt követően, a csatornába beérkezést megelőző minimum 30k-s csatorna fölötti kiugrással folytatjuk és ezzel megérkezünk abba a hetes idősíkon láthatott HyperWavet lezáró (esetleg ki tudja meddig nyújtható) szituációban.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: talán a már említett haszon biztonságba helyezés okozhatja a longs oldali 15%-os visszaesést, de nem történt semmi meglepetés, mivel, habár nem értük el a csatornát, de a várakozásoknak megfelelően, a következő nagyobb ugrásra előtt várható egy kisebb megtorpanás és a lendület újbóli felvételéhez segítségül hívhatjuk az 50-es mozgóátlagot!
Shorts oldalon szépen leültek az indulatok, pontosabban mivel elvesztették a csatát, visszavonulót fújtak, viszont ez egy jó figyelmeztetés volt, ha a vevők kiengedik a kezükből a gyeplőt, jön a maciszezon...
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/dzDXil69/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/XbqsXDF8/


Hetes idősíkon, a 2 héttel ezelőtti 7k-s fordítás után, habár a mögöttünk hagyott hét sem volt izgalomtól mentes, a gyertyára nézve sikerült egy nagyot menteni, pontosabban 51k környékén a long pozíciókat visszavenni. Új utasok érkezését várjuk a vonatra, talán ezért is várakozunk itt 58k környékén, ennek az 58k-s szintnek, valószínűleg egy következő ATH szint utáni korrekciós mozgásban is lesz majd szerepe, ami talán összefügg majd a kék csatornában történő későbbi mozgással is! Tehát arra is készülhetünk, hogy a kék csatorna ellenállásáról történő visszapattanás, még egy érintést jelent a 3. támaszon és csak ezt követően vágunk bele a HyperWavet megkoronázó mindent bele hadműveletbe! Természetesen a kék csatornából első lendülettel is kiléphetünk, ami annyit jelentene, hogy legalább 80k-ig kitoljuk a következő a ATH szintet, majd 10k-s korrekcióval vissza-teszteljük a csatornát és ez lenne az a megoldás, ami nem csak 100k fölé kicsit benéző, hanem jóval nagyobb tűzijátékkal is felérő szintre is kilőhetné az árat!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/IlR7Qunq/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dEyBCG4W/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pyMIXh3O/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JB2pqoPn/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/dfqhCgce/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/E9CgseTy/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/zmatlpGy/
Napos: https://www.tradingview.com/x/BPb1P4H8/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/kbPQrnyR/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/RiCwKoZP/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1929
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3464 on: May 17, 2021, 11:23:15 AM »
A pánik lecsengése vagy valami több...!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.05.17!

BTC, 2 héttel ezelőtt, azzal "vészmadárkodtam" a facebookos (Altszezon van?) kérdés alatt, ha a fordított fej-váll lehetőséggel nem sikerül élni, akkor az sokba kerülhet nekünk, de megértheti, ha ezzel egy nagyobb korrekciós tisztítókúrát sikerül végrehajtani.
Ez a durván 20k-s visszalépés, rendesen kimeríti a korrekció kereteit, de azt is tudjuk, hogy ez a visszalépés nagyban köszönhető Elon Musk-nak, amit a hétvégén,ill. ma hajnalban, kiegészítettünk egy megfelelő támasz zónába történő visszanézéssel!
Órás képet nézve azt láthatjuk, hogy egy elég formás lefordulás készítette elő a 42k környéki támasz zónába megérkezést. Az még egyáltalán nem biztos hogy itt tényleg sikerült aljat találjunk, de egyelőre muszáj ebben reménykedni, mert ha egy következőt kell igénybe vegyünk, ahhoz 24-28k környékére kellene visszanézzünk!
Ami nagy segítségünkre lehet, az nem más, mint a péntek esti záró szinte történő visszakapaszkodás! Ezzel kicsit fellélegezhetnénk, sőt ha ezt 51k-ra is sikerülne kitolni, akkor még egy 9k mély fordított fej-váll lehetőséget is sikerülhetne kialakítani, amihez még szükségünk lesz egy jobboldali váll részre.
Abban az esetben, ha itt egy szokásos 3 hullámos csökkenő mozgás vár ránk, akkor hiába reménykedünk, mert még hátravan egy 40k alá benéző végjátékra! De azt is vegyük figyelembe, ha az Elon Musk bejelentésének köszönhető visszaesés volt a csökkenés impulzív szakasza, akkor  már csak egy lezáró, megfelelő támaszt kereső csökkenés indokolja a 42k-ra történő ismételt visszanézés.


4 órás idősíkon, a csatornákban elveszést láthatjuk... Sajnos a múlt héten hiába kapaszkodtunk vissza a Long trendvonal fölé, jött az Elon Musk tweetje és alá is vertünk elég rendesen a trendvonalnak. Mivel már volt egy május 4-ei leszúrásnak köszönhető aljunk, ill. a múlt hét csütörtöki szintén leszúrásnak köszönhető aljunk, jó ötletnek tűnt a kék csökkenő csatorna, azonban mivel ennek felezőszintjéről kétszer is visszapattantunk, nagyon nem kell meglepődjünk a további csökkenésen.
Egy nagyobb lila csökkenő csatornát is láthatunk, ez eddig csak napos idősíkon került megjelenítésre, de ha visszanézünk az előző le/fel mozgó csatornákra, kicsit értelmezhetetlen válik mi miért is történt úgy ahogy!
Remélhetőleg a kék csatorna is beleillik a képbe, habár kicsit túlszaladtunk a támaszon, de ha néhány gyertyával sikerül visszarángatni az árat és lenyugodnak az indulatok, akkor folytatódhat az építkezés, megcélozva a 100k-s álomszintet!


Bitcoin Futures chart: miután múlt hét szerdán bezártuk a hétvégén magunk mögött hagyott hajszálnyi rést, először lassú előkészítő csökkenő mozgással, majd egy kisebb korrekciós visszarántással, azt is gondolhatnánk, hogy az Elon Musk bejelentés szépen elő volt készítve! Az itteni képet nézve, ahol a hétvégi történések nem látszanak, szépen kivehető a 3 hullámos csökkenő mozgás, középen az impulzív Musknak köszönhető pánikkal.
A mostani hétvége, egy durván 4k-s rést hagyott maga mögött, ami azóta 7k-s problémára hízott, ha ezt sikerül megoldani és a már említett 51k környéki váll vonalra sikerül rágyúrni, akkor lehetőséget kaphatunk 60k környéki szintre történő visszakapaszkodásra! Egy rés még 62k környékén is várakozik , ez viszont majd csak a következő megoldandó feladat!


Napos: első ránézésre, a kék és lila csatorna egy tető, aminek nagyon nem örülnénk ha így is maradna, mert az azt is jelenthetné, hogy ez a vékonyka Jan.08-ai csúcsnak, ill. Feb.28-ai aljnak köszönhető támasz zóna el fog esni és egy masszívabb támasz zónára van szükségünk. Ezt a masszívabb támasz zónát láthatjuk 24-28k környékén, de az sem kizárt, hogy ennek a támasz zónának az alja, visszanyúlik egészen a 2017-es ATH szintig.
Fibo szinteket nézve, a minimum korrekciós szinten mozgunk jelenleg, közel a 200-as mozgóátlaghoz!
Az RSI is aljat rajzol, remélhetőleg egy olyan aljat, amelybe megfelelően beletudunk kapaszkodni, azonban ha visszatekintünk az előző aljakra, a szimpla aljak csak gyenge próbálkozásokra voltak elegendőek, tehát ha új ATH szintre vágyunk, akkor a következő hullámnak egy dupla aljat követően kell nekivágjuk!
Dupla alj kialakításához az sem kizárt, hogy a májusban a hátralévő 2 hétre is szükségünk lesz! Ezt én úgy tudnám elképzelni, hogy visszanézünk a lila csatorna felezőszintjére, majd arról visszapattanva vissza-teszteljük ezt a vékonyka 42k környéki támasz zónát és még a nyári szüneteket megelőzően, kitoljuk azt, ami egy következő ATH szintet eredményező hullámból kitolható.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart megbízásokkal pumpálódik, ha nem így lenne, akkor az árban látható jelentős visszaeséssel nem mennénk szembe, vagy ha nem is mennénk szembe, de legalább várakozó állásponton lennénk. Ez így nagyon nem jó, mert ezek a megbízások tuti alacsonyabb szintre vannak beállítva, mint jelenlegi 42k-s alj, tehát nagyon óvatosan közlekedjünk!
Shorts oldal természetesen rajta is van az ügyön, tolják is ezerrel és habár a mai gyertyában van egy kisebb megtorpanás, ha a vevők nem kapja össze magukat, akkor a macik nagyon szívesen besegítenek visszanézni, a 24-28k környéki támasz zónába.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/BdO6gTPt/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ZS8d3y8p/


Hetes idősíkon, múlt héten még arról elmélkedtünk, hogy a piros 4. támaszon sikerül-e tovább kapaszkodni 100k irányába, most meg már ott tartunk, hogy a kérdőjeles 2. támaszt felváltotta, a kérdőjeles 3. támasz és így már az is kérdőjeles, mi lesz a Hyper Wave méltó befejezésével?
A Hyper Wave még életképes lehet, csak kicsit hosszabb folyamat lesz a következő hullám előkészítése! Tehát a támaszok számozása úgy változhat, hogy a kérdőjeles 2. támasz, lesz a végső 3. támasz, azonban hogy ne kelljen bemenni az árnak 40k alá, talán a napos idősíkon boncolgatott kettő hetes kiváró időszak következik és amit az RSI csíkra felvázolt nyilaktól már márciusban vártam, az majd csak a június-július-augusztusi időszakban sikerül megvalósítani.
![kép.png](https://cdn.steemitimages.com/DQmSB6StGnYuH621do3vdnWyPAZpW1GEBpToQQAEY2Hs5Nq/k%C3%A9p.png)

Hónapos kitekintést ritkábban veszem bele a körképbe, habár a körkép alatti hónapos pillanatkép hétről-hétre frissül.
Ezen az idősíkon azt láthatjuk, hogy 3 egymásra épülő nyitott Elliott elképzelés várakozik! Mindegyik a 3. hullámot tolja, habár a rózsaszín 3. hullám, mintha elérte volna a célszintjét, jelenleg pedig a 4. korrekciós hullámban keressük az alját.
Ha a hármas gyertyakombinációra nézzük, az egyelőre EveningStar gyanús, ami itt hónapos nézetben fájó eredményre is vezethet, megerősítve azt a napos idősíkon már említett 24-28k környékére visszanézést, még fájdalmasabban a 2017-es csúcsra történő vissza-tesztelést!
Tehát, ha egy gyertyával sikerül lerendezni a a rózsaszínt 4. korrekciós hullámot, akkor júniusban belevághatunk az 5. hullámba, amivel remélhetőleg a másik kettő lehetőséget is életben tarthatjuk!**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/HmHNNrA5/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Y5MnlabV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/2uCXTU8N/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/SUA2vP0g/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/IbiPeL2V/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Mqsy1RJK/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/Q1RcfEVf/
Napos: https://www.tradingview.com/x/B5W8ZFqw/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/CmmPfs2h/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/LB6t403t/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1929
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3465 on: May 24, 2021, 10:45:14 AM »
Vége...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.05.24!

BTC, felesleges kerülgetni a forró kását, a long trendvonal már április végén megtört, ennél a megtörésnél még abban bíztunk, hogy egy kötelező korrekciós visszalépés után, problémamentesen lesz a folytatás. Nem lett problémamentes és egy komolyabb 58k-s ellenállásról le is fordultunk!
Órás idősíkon, ezeket a lefordulásokat nem nagyon érdemes boncolgatni, mégis megtettem, mivel egy látványos 3 hullámos megoldással, sikerült a kerek 30k-s szintre visszanézni! Majd jött egy korrekciós ABC mozgás, ennek azonban útját állta egy ellenállási zóna, méghozzá az, amelynek támaszként meg kellett volna akadályozni, a 3. hullámban történő további zuhanást!
Utólag vagyunk okosak, de a folytatás is egy ABC mozgással foglalható össze! Ennek a két ABC mozgásnak csúcsai, talán segíthetik a folytatásban történő eligazodást, méghozzá a kék színű támasz/ellenállás zónákkal!
A jelenlegi állás szerint, a felső kék zónába kaphatunk eljutási segítséget, persze csak akkor, ha a 32-34k között kialakított zóna megtartja az árát. A felső kék és a szürke zóna összejátszásával, visszanyerve a mozgóátlagokat, nem sok kellene ahhoz hogy újra fényesebben süssön a nap és a bennragadóknak, illetve az árat 100k fölé álmodóknak újra visszahozzuk a kedvét!


4 órás idősíkon, továbbra is  a csatornák labirintusában próbálunk értelmezhető kiutat találni! Lényegében, a lila csatornából ki se kellett volna pottyanjunk vagy ha igen, akkor előzőleg kapunk egy a felezővonalra visszanéző, majd onnan visszapattanó figyelmeztetést!
A meredeken csökkenő kék csatorna is érdekes, érdekes mármint a felezővonal, amit a fibo 0.61-re történő leszúráshoz kell igazítani és ha már itt vagyunk ezen a fibo szinten, akkor arra is érdemes figyelni, hogy egy komoly dupla alj lehetőség is segítheti, az órás idősíkra felvázolt zónákat kihasználó elképzelést!


Bitcoin Futures chart: lényegtelen információ, de volt egy még februárban nyitva hagyott apró résünk, ami időközben bezárult! Azonban a most hétvégi résünk is érdektelen, mivel azt is sikerült gyorsan bezárni! Pozitív irányba kettő darab bezárandó rés várakozik, 49 és 62k, ezek közül a 49k-s résnek bezárása nem kellene problémát okozzon, viszont hacsak ezen rés bezárására gyúrunk rá, akkor kezdeti megerősítést adunk, a short trendben történő kicsit hosszabb idejű berendezkedésre.
Ha csak időközben nem alakul ki egy ennél is durvább pánik, akkor az éppen záródó mozgóátlag olló és fordulás után, jöhet a 49k-s rés bezárás, a többire majd csak ezután tudunk következtetni!


Napos: láttam valakitől egy reklamációt, hogy arra a hónap eleji dupla csúcs lehetőségre senki sem figyelmeztetett! Hát, ha olvasta volna ezeket a körképeket, akkor ezt a dupla csúcsot és láthatta volna, amit még az RSI csíkon látható jelölés is megerősít. Ebből a dupla csúcs lehetőségből, habár egyértelműnek tűnt, mégse azt vártuk, ami a végeredmény lett, legalábbis a kezdetekben nem, csak miután a csatorna felezőszintje nem nagyon kezdett működni.
Ha már a csatorna, mindenképp benyújtotta az igényt egy támasz érintésre, nagyon is jó jöhetett volna 42k környékén egy támasz zóna! Végül is semmilyen problémát nem okozott, tehát lélekben felkészültünk egy ennél komolyabb zónába történő visszalátogatásra, ez kis híján meg is történt, habár visszanézve a történésekben, a rózsaszínnel kiemelt zóna is egy komoly zóna.
Jelenleg ezen a zónán és a fibo szinten a világ szeme, attól azonban lehet tartani, hogy az RSI csíkra felvázolt dupla alj lehetőséggel, egy 42k-ról történő visszapattanással még meg kell küzdenünk és csak ezt követően gyúrhatunk rá a következő, remélhetőleg 50k fölötti szintet elérő csúcsra!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos beigazolódott a múlt heti gyanú, a longs oldal megbízásokkal pumpálódott és ez a pumpálás most is zajlik, tehát egyelőre úgy néz ki, hogy a tömegek valami 30k alatti szintre várakoznak. Talán a 20k-s szintre, vissza-tesztelve ezzel a 2017-es ATH szintet, természetesen ennél barátságosabb megoldás is születhet, például a 24-28k közötti komolyabb támasz zónában!
Shorts oldal kicsit gyanús, túlságosan csendesen figyelik a történéseket. Persze hova siessenek, 17-én végrehajtottak egy tökéletes megbízáspumpálást, aminek 19-én egy durván 15k-s árbedöntéssel meg is lett az eredménye!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vyPh1t2z/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Lfh44gj0/


Hetes idősíkon, utólag is sajnálhatjuk azt a kihasználatlan piros 4. támasz lehetőséget, ami egy igazán kerek HyperWave mozgást rajzolhatott volna a chartra. A kék csatorna is ígéretesnek tűnt, 100k fölé történő folytatás lehetőségével, csak hát ilyenkor jönnek a külső tényezők, hírek, fontos emberek általi megnyilvánulások, amelyek néha hasznosak, néha pedig nagyon is károsak!
A HyperWave 4 konkrét long irányú támaszt tartalmaz, amelynek 4. támaszáról nem egy olyan mozgás kellene lássunk, mint amit a kék 4. támasz fölött láthatunk, hanem legalább olyat, mint a piros színnel felvázolt! Tehát, mivel egy torz HyperWave díszíti a chartot, talán attól sem kell tartanunk, hogy az elvárt minimum 85%-os visszaesés bekövetkezik, azaz a 10k-s szintre visszaesünk.
Két lehetőség van amit eltudok képzelni a szituáció megmentésére!
Első, jön egy hír vagy egy fontos ember általi megnyilvánulás, ami kialakít egy éles fordulatot és a jövőheti körképben, az előző heti gyertya minimum betakarásáról számolhatok be!
Második lehetőség, ez sok bonyolultabb, tulajdonképpen a kisebb idősíkokon már említett lehetőségek kihasználva próbáljuk felépíteni magunkat, ami valószínűleg arra elég, hogy 42k környékén kiderüljön, hányadik nekifutásra állhatunk rá újra a pozitív útra! "Hónapos kitekintést ritkábban veszem bele a körképbe, habár a körkép alatti hónapos pillanatkép hétről-hétre frissül.
Ezen az idősíkon azt láthatjuk, hogy 3 egymásra épülő nyitott Elliott elképzelés várakozik! Mindegyik a 3. hullámot tolja, habár a rózsaszín 3. hullám, mintha elérte volna a célszintjét, jelenleg pedig a 4. korrekciós hullámban keressük az alját.
Ha a hármas gyertyakombinációra nézzük, az egyelőre EveningStar gyanús, ami itt hónapos nézetben fájó eredményre is vezethet, megerősítve azt a napos idősíkon már említett 24-28k környékére visszanézést, még fájdalmasabban a 2017-es csúcsra történő vissza-tesztelést!
Tehát, ha egy gyertyával sikerül lerendezni a a rózsaszínt 4. korrekciós hullámot, akkor júniusban belevághatunk az 5. hullámba, amivel remélhetőleg a másik kettő lehetőséget is életben tarthatjuk!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ddXNueq6/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qcjGpoeY/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/bJSRnPWf/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/pfbC7wIo/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/PUWy1X5Q/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/FJzLKBOQ/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/4ufpmN01/
Napos: https://www.tradingview.com/x/zwwjUicE/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/RIz68Ca4/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/2XKYGJbo/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1929
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3466 on: May 31, 2021, 11:01:17 AM »
Wyckoff vs. negatív hangulat

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.05.31!

BTC, abban az esetben, ha nem érkezik valami fundamentális külső behatás, nem lesz egyszerű megtartani ezt a 30-40k közötti csatornát!
Órás idősíkon is bizakodtunk egy úgynevezett Wyckoff módszerben, ami 5 fázisból álló struktúrát foglal magába, amivel ha végül sikerrel járunk, akkor a beérkezési iránnyal megegyező távozás történik! Ez a távozást, vagy az ezzel a távozásra történő megpróbálkozást, már most hétvégén látnunk kellett volna!
Tehát, ha kicsit gyorsabb a piros fordított fej-váll hétvégi kifutásra, akkor a hétvégén sikerült volna, ha nem is kilépni, de a nyitás környékére, az ellenállási zónában várakozni a kiugrásra!
Egyelőre még nem kell feladni, de nagyon nem egyszerű a feladat! Jelenleg az utóbbi kettő hetes oldalazás középső zónájában próbálunk megtámaszkodni, ennél fontosabb feladatunk jelenleg nincs is! Ha nem járunk sikerrel, akkor még mindig ott a 30k környéki támasz zóna, ahol ha sikerrel is járunk, a folytatásban még egy 40k környéki ellenállási zónával is meg kell küzdeni!
Az ellenállási zóna felfogható egy fordított fej-váll vállvonalaként is, ennek az áttörésénél tulajdonképpen ugyanaz a feladat, mint amit már múlt hét hétfőn is vártunk, azaz a 42k környéki ellenállási zónán vagy átszaladni mint kés a vajon(majd felülről történő vissza tesztel letesztelni a folytatás erejét), esetleg egy vissza-tesztel visszanézni a 40k környéki zónába és csak ezt követően megindulni, a Wyckoff, ill. a kék fordított fej-váll elvárásainak megfelelően!


4 órás idősíkon, továbbra is a zónák háborúját láthatjuk! Miután a kék csökkenő csatornának köszönhetően elesett a lila csatorna, de történt egy méretes leszúrás, még lehetett abban bízni hogy csak egy falsh kitörés, ami néhány órán, esetleg napon belül korrigálásra kerül. A korrigálás gyorsan megtörtént, csak hát ezzel a lila csatorna megkapta a vissza-tesztjét, sőt egy dupla csúccsal rá is erősítettünk, így egyáltalán nem volt meglepetés az újabb csökkenő irányú folytatás.
Ez a csökkenő irány hadművelet, szerencsére elhalt egy (fogjuk rá) dupla alj megoldásban, ebből sikerült felkapaszkodni a már az órás idősíknál is melegített kék vállvonalra.
Mivel a kitörés érdeklődés hiányában elmaradt és időközben kialakult egy kisebb csökkenő lehetőség, lehetőséget kapott a zöld színnel látható enyhén csökkenő csatorna, amelyben nagyon nem ajánlott annak kiderítése, mi is történik ha esetleg visszanézünk a 28,5k környéki alsó szintjére!


Bitcoin Futures chart: a résekhez történő igazodás elvesztette varázsát, legalábbis nem lehet olyan jeleket látni, amelyek a várakozó rések bezárására irányulnának! Tulajdonképpen, a pár héttel ezelőtti Elon Musk bejelentést követő pániknak, ha szerencsém van, akkor az utolsó utáni pillanataiban vagyunk jelenleg, ennek visszaigazolására tökéletes, a poloniex idősíkon látható Wyckoff fázisokkal történő gondolkodás!
Ha sikeres ez a bizonyos fázisokkal gondolkodás, akkor a május 14-ei hétvégét követően kialakult közel 4k-s résünk, a 49,200$-os szinten bezárásra kerülhet és ennél a pontnál, talán még arra is választ kapunk, milyen esélyek mutatkoznak, a 62,180$-os szinten várakozó utolsó long irányú rés bezárására.


Napos: a napos kép nagyon sötét, mondhatni gyászos előjelű! Erre a megállapítást, az RSI csúcsokból és a gyertyák által mutatott gyenge long irányú teljesítményből lehet levonni! Ugyanis, ha megfelelő vásárlói erő van a háttérben és nem csak arra várunk, hogy a long megbízások berobbanjanak a megfelelő, valahol egy 30k alatti szinten, akkor ezt a néhány nappal ezelőtt gyertyák általi csúcsot, valahova feltoljuk a lila csatorna felezőszintjének környékére, de minimum a szürke ellenállási zóna fölé! Ha beigazolódik az a gyanúm, az RSI csíkon egy csúcs készülődök, akkor ha csak a gyertyákat nem sikerül új csúcsra törni és ez a csúcs, nem kerül minimum a szürke zóna fölé(jobbik esetben 50k-ra), ez esetben mindenképp arra számítok, hogy visszanézünk abba 24-28k közötti szürke támasz zónába.
Tehát, tulajdonképpen ugyanaz a szituáció, mint az új ATH elérése utáni visszaesést követően kialakított dupla tetőnél, erő híján hiába kapaszkodott vissza, az csak egy negatív megerősítés.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: oké hogy eljutottunk a piros/kék nyilakkal jelölt magassága, csak hát ezt a zónát megbízáspumpálással sikerült elérni, viszont hogy ez az akció sikerrel járjon, az árnak tovább kellene esnie! Még nem vagyunk elkésve, legalábbis erre utal a shorts oldali tetszhalott állapot. Tehát, ha óvatos árcsökkenéssel sikerül megtalálni azt a szintet, ahol a megbízás berobbanhat, akkor akár még új ATH szintre is fennszaladhatunk! Abban esetben, ha még ezen longs berobbanás előtt, a shorts oldal is észbe kap, ott már elég nagy a baj, mivel a longs megbízások könnyen visszavonásra, esetlen lejjebbi szintre történő áthelyezésre kerülhetnek, ami csak olaj tűzre, az akkor már vérszemet kapott maciknak!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/hQlKrMRS/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/zFLIr77q/


Hetes idősík: a "100k-s" célok elérésére más megoldást kell találni, legalábbis sokak abban bíznak, hogy ez még valósítható.
Azért is jó lett volna, ha a mostani visszaesés előtt sikerrel járunk, mert akkor egy értelmezhető HyperWave megoldás születik, aminek folytatását követően, legalábbis számomra egyértelműsödött volna kérdés, mi is várható a folytatásban.
Ha az utóbbi kettő hét gyertyáira nézek, akkor egy nagyon is pozitív lehetőség mutatkozik abban, ha az előttünk álló hetet 47k környékén sikerül zárni, aminek talán az RSI mozgást is sikerül arra ingerelni, hogy a nyilak követésével bizakodásra okot adó életjelek mutatkozzanak!


"Hónapos kitekintést ritkábban veszem bele a körképbe, habár a körkép alatti hónapos pillanatkép hétről-hétre frissül.
Ezen az idősíkon azt láthatjuk, hogy 3 egymásra épülő nyitott Elliott elképzelés várakozik! Mindegyik a 3. hullámot tolja, habár a rózsaszín 3. hullám, mintha elérte volna a célszintjét, jelenleg pedig a 4. korrekciós hullámban keressük az alját.
Ha a hármas gyertyakombinációra nézzük, az egyelőre EveningStar gyanús, ami itt hónapos nézetben fájó eredményre is vezethet, megerősítve azt a napos idősíkon már említett 24-28k környékére visszanézést, még fájdalmasabban a 2017-es csúcsra történő vissza-tesztelést!
Tehát, ha egy gyertyával sikerül lerendezni a a rózsaszínt 4. korrekciós hullámot, akkor júniusban belevághatunk az 5. hullámba, amivel remélhetőleg a másik kettő lehetőséget is életben tarthatjuk!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ka6YnISF/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5iGisseu/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5rvujkZ6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/prDwZ34o/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/xqZPZ85Y/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/CeHsEGSU/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/QancLRib/
Napos: https://www.tradingview.com/x/tTIngSB7/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/wb76ZxML/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/Gz5wFt8q/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1929
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3467 on: June 07, 2021, 10:26:38 AM »
Még mindig nem tudjuk, merre van az arra!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.06.07!

BTC, egyelőre nem érkezik az a fundamentális külső behatás, ami az árat kizökkenthetné a jelenlegi bizonytalan oldalazgatásából, ill. háromszögbe szűkülő állapotából! Azonban nem árt az óvatosság, mivel van egy óriási longs oldali megbízáspumpa, ami csak arra vár hogy az ár tovább essen, viszont vasárnap estétől a shorts oldalon is megindult egy pumpa, ez pedig arra lehet egy utalás, hogy a kialakult háromszögből lesz egy falsh long kitörés, majd hirtelen bedől a kártyavár!
Órás idősíkon azt láthatjuk, miután a Wyckoff elvárásoknak nem sikerült megfelelni és a két ellentétes irányú fej-váll is háromszög megerősítésére játszott, már csak az volt a kérdés, szembe megyünk-e a short irányú trenddel, vagy a háromszög normális fordított irányú árbócként működve megindítja az árát csökkenő irányába. Ott tartunk, hogy a háromszögből felfelé és lefelé is kikukkantottunk, minket műveltek megelőzte egy-egy csatornában le/fel mozgás!
Nem kergetek délibábot, én egyértelműen csökkenő irányú kimozdulás várok, ettől függetlenül pániknak nincs itt az ideje, mivel vannak olyan támasz zónák, amelyekből vagy esetleg egy hír hatására bevadulhatnak a bikák!


4 órás idősíkon, pirossal látható a háromszög támassza, amit kicsit balra is lehetne igazítani, de a csökkenő csatorna miatt mégsem tesszük. Tehát a háromszögben, mint láthatjuk eléggé a vége felé jár a mozgás, ebből kiindulva ha nem akarunk hamis délibábot kergetni, akkor a várakozás inkább csökkenő irányú, de bízzunk a meglepetésben és abban hogy ez nem egy beugratás! Jobbik esetben, csak a zöld csatorna támaszára nézünk le, ami valahol 26-27k környékén történhet meg, ezzel is nyerhetünk egy kis időt, amíg valaki, talán Elon Musk, mond valami okosat és megoldódnak a problémák.


Bitcoin Futures chart: a hétvégi történéseknek köszönhetően, a rés mérete ismét egy elhanyagolható információ és habár még nyitott a rés, annak mérete erősen a semmi kategóriáját súrolja. Annál inkább problémás, hogy még a 3 héttel ezelőtti 49,200$-os szinten várakozó rés is nyitott, sőt hasonló problémával küzd a 62,180$-os még április közepén be nem zárt rés, habár ha ide sikerül visszakapaszkodni, az már nem feltétlenül a rés bezárása miatt történik, hanem mert valószínűleg visszajött a magasabbra törekvő vásárlói kedv!


Napos: itt látszanak a problémák, amelyek közül legnagyobb problémát a piros nyíl mutatja! Ennek azonban jó néhány támasszon és zónán át kell vergődnie magát, de vigyázzunk mert ahogy a fibo skála is mutatja, teljesen visszamehetünk arra az alapra, ahonnan tavaly szeptember-október környékén elindultunk.
Ha az RSI csíkra nézzük akkor is jogos az ijedtség, de ez még nem jelenti feltétlenül azt, hogy az árnak is bekellene zuhanni abba a 10k-s mélységbe.
A már említett falsh longi irányú kitörésre megvan az esély, habár a kék színnel jelzett dupla csúcsokból kiindulva elég gyenge ez az esély, de ha tippelni kell egy ilyen lehetőségre, akkor egy visszapattanót továbbra is a 42k környéki ellenállású zónából várnék!
Természetesen csökkenő irányú falsh kitörés is elképzelhető, amit pedig a rózsaszín támasz zónából várhatnánk, tehát a 31k-s előző aljak környékéről!
A Death Cross elkerülhetetlennek látszik, ez nagy valószínűséggel a 42k környéki ellenállási zónában fog megtörténni, durván egy hét múlva és ez szintén egy olyan negatív történés, amelyből nem sok vidám végkövetkeztetést lehet levonni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: miközben longs oldalon továbbra is tartja magát a felpumpált megbízáshegy, habár mintha egy kicsit ereszteni látszana az utóbbi egy hét folyamán, ettől függetlenül még mindig berobbantható ez a long bomba, csak hát ezt egy csökkenésnek kellene megelőznie!
Ezen csökkenés elérésében segédkezhetnek a macik, csak hát ha ránézünk a shorts oldali mozgásra, ott is elindult egy megbízáspumpa, tehát itt még arra is számítani lehet, amiről már szó is esett, egy falsh long megindulást követően, talán abból a 42k környékén zónából visszaváltható.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/DruV7OXX/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/E1KCHGVi/


Hetes idősík: csak azért hogy a hodlerek is kapjanak néni életkedvet, a szellemgyertyákkal továbbra is mutatok egy halvány reménysugarat a 100k-s célok gyors elérésére! Én felkészültem arra, hogy ennek a történetnek minimum 85%-os semmi meglepetés nem okozol negatív végeredménye lesz! Ez ugyebár, a Hyper Wave utáni teljesen természetes 5. hullámos fázis, ami végigkíséri az egész short trendet, amelyben ha jó a piros ellenállás pozíciója, ez akár egy év végéig is elhúzható folyamat! Az hogy a lila támasznak lesz-e szerepe a megoldásban még nem tudni, de 26-27k környékén megfogható a további zuhanás, majd a short trendvonal megtörését követően, jöhet az újabb pozitív pályára állás!
Azonban, ez a Hyper Wave csak egy megoldáskeresés a szituációra és az sem kizárható, hogy a jelenlegi csökkenés csak visszanézés a 2. számmal jelzett támaszra, majd csak ezt követi egy újabb csúcsokat döntöget nekifutás, de erről még ráérünk álmodozni.


"Hónapos kitekintést ritkábban veszem bele a körképbe, habár a körkép alatti hónapos pillanatkép hétről-hétre frissül.
Ezen az idősíkon azt láthatjuk, hogy 3 egymásra épülő nyitott Elliott elképzelés várakozik! Mindegyik a 3. hullámot tolja, habár a rózsaszín 3. hullám, mintha elérte volna a célszintjét, jelenleg pedig a 4. korrekciós hullámban keressük az alját.
Ha a hármas gyertyakombinációra nézzük, az egyelőre EveningStar gyanús, ami itt hónapos nézetben fájó eredményre is vezethet, megerősítve azt a napos idősíkon már említett 24-28k környékére visszanézést, még fájdalmasabban a 2017-es csúcsra történő vissza-tesztelést!
Tehát, ha egy gyertyával sikerül lerendezni a a rózsaszínt 4. korrekciós hullámot, akkor júniusban belevághatunk az 5. hullámba, amivel remélhetőleg a másik kettő lehetőséget is életben tarthatjuk!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/FZZcgIkX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/CJ0cbxYT/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/gTwD1leC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/yEX8QqgP/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/oNQcIB5S/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Seqi3j8S/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/WFeBPq8M/
Napos: https://www.tradingview.com/x/oP2vT0JE/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/hVTOXWjR/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/mfC0hfVl/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1929
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3468 on: June 14, 2021, 10:40:15 AM »
Kezdjünk bele egy újabb fejezetbe!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.06.14!

BTC, lassan kerek egy hónapja keressük a kiutat egy durván 35k-s korrekciós visszalépést követően, azzal viszont még nem vagyunk tisztában, hogy ez a korrekciós visszalépés beérkezett e már a finisbe vagy még 30k alatti történésekre is szükségünk lesz.
Az órás idősíkkal nem is húznám az időt, konkrétan 4 hete nem történik semmi, hetenként van egy-egy negatív/pozitív fej-váll reménysugár, amelyek a döntő momentumnál elhalnak.
Ha átugrunk 4 órás idősíkra, ott sem látunk sokkal többet, főként hogy az utolsó lehetőség itt is egy "fogjuk rá" fordított fej-váll, durván 7k-s kiugrási lehetőséggel! Mint látjuk a "váll vonal" átszakításra került, vissza-tesztre már nincs szükség, tehát ideális a szitu valami pozitív végkifejlet megvalósítására!
Kell is hogy ezt a lehetőséget hozzuk, mert egy nagyon komoly ellenállási zónát kellene átszakítani! Fibo skála is rámutat a zóna fontosságára, de főként arra, ha a zónát sikeresen átszakítjuk, majd arra a fibo 61.8-as szintjének környékéről vissza-tesztelünk, az már egy fél siker, talán nem is arra hogy az ATH szinttel megküzdjünk, de a 60k környéki szintek megkarcolására komoly lehetőség mutatkozhatnak!
Egy esetleges 42k környéki zónából visszapattanásnál sem kell azonnal a vészharangokat kongatni, de egy figyelmeztetés lehet arra, nem hiába küzdök egy hónapja a fennmaradásért!


Bitcoin Futures chart: a múlt heti résünket, fogjuk rá gyors bezárását követően, egy elég intenzív negatív folytatásba sikerült beleszaladni, majd egy éles fordulatot követően, ugyanilyen intenzitással sikerült kimászni a slamasztikából! Ezeknek a történetnek jelentősége tulajdonképpen semmi, beleillik a megelőző 3 hét történéseinek sorozatába, mégis azt mutatja, ha nagy a baj van pozitív megoldás!
A mostani hétvégét egy 1730$-os réssel sikerült átugrani, ez most ismételten visszafoghatja a pozitív történések folytatását, viszont ha ezt azzal az indokkal teszi hogy a rést bezárja vagy csak egy erre irányuló szándékot bemutasson(38k) az még belefér, de ezzel sem szabad húzni az időt, a hét végére mindenképp a zöld ellenállással jelzett szint környékén kellene mozogjunk! Természetesen, a pozitív folytatási lehetőség szempontjából, az lenne az ideális, ha ezen már szerda-csütörtök magasságában sikerülne átszaladni, majd attól függően hogy alakul a hétvége, ennél is pozitívabb lehetőségekkel folytatni.


Napos: habár ez a piros nyíllal jelzett vészjelzés elég komoly, mégse ijedtek meg tőle sokan, legalábbis azok nem akik a részletekre is figyelnek. Az RSI csíkon megjelölt két csúcs, illetve a piros háromszög fölötti kettő darab kék jelzés, de már önmagában háromszög is, rámutat a divergens mozgásra és mivel ez egy negatív jelzés, a megoldásnak pozitív képet kellene mutatnia! A pozitív képen még dolgoznak a bikák, egyelőre jó irányba haladnak a történések, de eredményről csak a szürke zóna fölött beszélhetünk!
Ugyancsak részletkérdés a mozgóátlagok halálkereszt irányába történő közeledése, ennek kivédésére egy sürgős 50k környékére történő hirtelen felszaladásra lenne azonnal szükségünk, illetve hogy ezen felszaladás közben/után a vissza-tesztről se feledkezzünk meg!
Zöld nyíllal jelzem is mi lenne az előttünk álló hét feladata, ennek egy komoly indoka a kék szaggatott vonal, ami tulajdonképpen egy olyan ellenállás, amelynek komoly szerepe lehet abban, hogy tényleg van-e keresnivalónk újabb ATH szinteken vagy csak folytatódik a szárnypróbálgatás.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha valahol feladhatják a longs oldali megbízáspumpás próbálkozást, az itt történhet meg valahol 48k magasságában! A mögöttünk hagyott héten megállt a pumpálás, ugyanis itt már egy konkrét 5k-s vételi sorozattal sikerült visszakapaszkodni! Nyugodtak azonban nem lehetünk, a megbízások még mindig jelen vannak és ha ezek jelentős része visszavonásra kerül, az ugyanúgy boríthatja a kártyavárat, kivéve ha átkerülnek konkrét vételi pozícióba!
Shorts oldal, bármennyire is meglepő, nagyon is besegíthet egy gyors áremelkedés megvalósításában! Itt se kell nagy varázslat, csupán ki kell pukkadni a megbízáslufinak! Viszont a macik nagyon is nyeregben érezhetik magukat a jelen szituációban, mivel ha a longs oldali megbízáslufi pukkan ki először és a shorts oldali megbízások is megérkeznek a megfelelő eladási szintre, akkor bekövetkezhet a hetes idősíkon lehetőségként felvázolt 5. hullámban történő folytatás...
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/P25PXbRg/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/dWOv9yPq/


Hetes idősík: szóval, ha még vannak 100k-s terveink és miért ne lennének, akkor mindenképp a szellemgyertyákkal felrajzolt intenzív folytatást kellene válasszuk! A 64,970$-os ATH szintről, 30,010$-os szintre történő visszalépést, egyértelműen azonosíthatjuk egy ABC mozgással, viszont ennek az ABC mozgásnak, csak abban az esetben lenne jelentősége, ha azt egy konkrétan beazonosítható impulzus mozgás előzi meg!  Ezt az impulzust, az emelkedő csatornában történő megrekedéssel nem sikerült lezárjuk(hónapos idősík is árulkodó lehet)!
Tehát ha nem ABC, akkor lehet hogy egy negatív impulzus... Ezt a lehetőséget is beszámoztam! Ugyebár, jelenleg a 4 korrekciós hullámra kellene figyeljünk, ez a hullám viszont közelít egy olyan 42k környéki ellenálláshoz, ahonnan visszapattanva, könnyen beleszaladhatunk az 5. hullámba!
Azért is lenne jó, a napos idősíkon felvázolt 50k környéki szintekre felszaladni, hogy az itt piros színnel jelzett, komolyan ellenállási zónát magunk mögé utasítsuk, majd azon megtámaszkodva, ugródeszkaként használjuk a 100k-s célok elérése tekintetében!


"Hónapos kitekintést ritkábban veszem bele a körképbe, habár a körkép alatti hónapos pillanatkép hétről-hétre frissül.
Ezen az idősíkon azt láthatjuk, hogy 3 egymásra épülő nyitott Elliott elképzelés várakozik! Mindegyik a 3. hullámot tolja, habár a rózsaszín 3. hullám, mintha elérte volna a célszintjét, jelenleg pedig a 4. korrekciós hullámban keressük az alját.
Ha a hármas gyertyakombinációra nézzük, az egyelőre EveningStar gyanús, ami itt hónapos nézetben fájó eredményre is vezethet, megerősítve azt a napos idősíkon már említett 24-28k környékére visszanézést, még fájdalmasabban a 2017-es csúcsra történő vissza-tesztelést!
Tehát, ha egy gyertyával sikerül lerendezni a a rózsaszínt 4. korrekciós hullámot, akkor júniusban belevághatunk az 5. hullámba, amivel remélhetőleg a másik kettő lehetőséget is életben tarthatjuk!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/IC7Gx0OS/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8K7qmkDC/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/t7reIavR/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/S92uJK4s/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ExCGZXee/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gB2JsMkN/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/jQIYEFnh/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Emk0UbfX/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/gDtYpsHF/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/hwQ4cPps/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!