Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 11 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Hétvégi szabadfoglalkozás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.02!

BTC, a múlt pénteki kiugrást követően szépen belesimultunk a hétköznapokba, tehát az a határozottan indul hét eleji korrekciós folytatásnak tűnő mozgás, egy nagyjából 9k környékén kialakított támasszal és egy enyhén forduló parabolikus ívvel, sikerült eljutni a sehova.
Függőleges szaggatott vonalakkal jelölve a heti nyitások, ha az imént leírtaktól, az előttünk álló hétvégén sem térünk el, akkor egy szűk 200$-os semmittevéssel folytatjuk.
Ha megnézzük, a Bitcoin napi volume, a múlt pénteki 44 milliárdról egyenletes tempóban 24 környékére csökkent, ez megegyezik azzal a képpel amit a chart is mutat!
Felvázoltam egy fej-váll lehetőséget, viszont ha abból indulunk ki, hogy ezt egy csökkenő mozgás előzte meg, így nagyon nem illik a képbe, de mivel mostanában szeretünk szembemenni a tutinak látszó lehetőségekkel, talán ez a képbe nem illő megoldás, hozza azt az eredményt, amit a hétközi mozgástól vártunk!
Hétvégén a Bitcoinnak mindig szabadfoglalkozása van, legalábbis a hétköznapokban, ha csak a kínai elnök nem jelent be valami ütős hírt, csak a határidős piacokon tudják mozgatni az árat, sőt a múlt heti bejelentésre is csak a Bakkt tudott igazán reagálni, a valós coin kereskedésre csak morzsák jutottak.
A holnapi körkép valószínű kimarad, hacsak nem történik valami nagyobb elmozdulás, például a fej-váll hozza a 400$-os  mélységéhez köthető elmozdulást, ami abból a szempontból tökéletes megoldás lehet, hogy a múlt hétvégén kinyitott 1k-s Futures rés bezárásra kerülhet.
A mostani Futures zárás a 9,255$-os szinten történt, ami egy esetleges 400$-os csökkenő irányú elmozdulással, hacsak a nyitásra nem térünk vissza a 9,255$-os szint környékére, nem csak bezárunk, hanem ki is nyitunk egy rést! Az újabb rés viszont egy édes probléma lehet, főleg azért mert a 9,300$ környékén nyitott pozícióm, hoz egy durván 8% hasznot, de ha kicsit várok és lecseng a hétvége hatása, a szürke zóna elérésével akár 10%-ra is hízhat a haszon.
Tehát most várakozó állásponton vagyunk, de ahogy az aug.8.- szept.23. közötti csökkenő intenzitású mozgásból is egy durván 2k-s visszaesés lett a végeredmény, úgy ebből az egy hetes csökkenő intenzitású mozgásból sem lenne meglepetés, a minimum 400$-os visszaesés!


4 órás idősík 20-as ciklusa rég nem látott sikert ért el, hasonlót utoljára július végén egy 3k-s emelkedéssel sikerült összehozni! De mi lesz a folytatás? A folytatást szintén görbékkel igyekszek felvázolni, kettő lehetőséget jelzek, de ha továbbra is marad a mögöttünk hagyott hétközi élettelen mozgás, akkor egy 3. az oldalazást megjelenítő körre is szükségünk lesz! Zöld görbe akkor jó elképzelés, ha a jelenlegi szintről kezdünk bele egy túrába vagy ezt megelőzően élünk a 400$-os visszalépési lehetőséggel, ezzel napos tekintetben eleget teszünk az éket vissza-tesztelő elvárásnak. Rózsaszín egy rosszabbul kinéző megoldás, ha a mögöttünk hagyott 1 hetes csökkenő irányú történet, nem kap újabb kiugrási ingereket és mivel a kínai elképzelések megvalósulására még néhány hónapot várnunk kell, addig szépen leülhet az iszap.


Napos: ha a hétközi lehetőségekkel nem tudtunk élni, akkor, legalábbis én a hétvégétől sem várok pozitív meglepetést! Még mindig nem tiszta, hogy az utóbbi napokban át és megszurkált  200-as mozgóátlaggal mi a terv? Az én elképzelésem szerint, ha a visszapattanáshoz szükséges szituációt készítettük elő, arra a tegnapi gyertyának sokkal pozitívabb megoldással kellett volna előrukkolni! Tehát legalább egy 9,400$ környéki zárás kellett volna ahhoz, hogy az előttünk álló hétvégén pozitív irányba is lehessen gondolkodni.
A volume egyre kisebb, de még annyira nem kicsi, hogy nagyobb elmozdulás lehetőségben gondolkozzunk, viszont nincs is szükségünk nagyobb elmozdulásra, legalábbis csökkenő irányba csak egy kisebb az éket vissza-tesztelő történetre várunk!
Mozgóátlagok tekintetében, a halálkereszt után  egyelőre a rosszabbik oldalon állunk, ezen az esetleges további csökkenő mozgás sem segít, kizárólag a 12k-s célzóna irányába történő határozott mozdulatok hozhatják el az aranykort.
Az rsi pedig küzd a fennmaradásért, de már nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy belépve a középső zónába, nyíltabbá tegye a játékot, viszont ha csak egy kisebb 400$-os visszalépéstől kell tartanunk, akkor hamar orvosolható a probléma és az ismételt felső zónába érkezés, arra is rámutathat,  hogy ismét jó irányt vett a történet!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a tegnapi longs oldali gyertya, az előző vállvonalon átnézések után, a konkrét vissza-teszt feltételeinek is megfelelhet, ha ez a gondolat megállja a helyét, akkor, hacsak a 200-as mozgóátlag nem szól közbe, a fekete X-el megjelölt zöld támasz lehet a célunk. Ha valóban behúzzuk ezt a fej-váll jelzése általi csökkenést, azzal itt is közel kerülünk egy halálkereszthez és ezzel eléggé megnehezítjük a karácsonyig hátralévő időszakban várt pozitív elképzeléseinket!
Tehát ha a longs oldal, ezt a gyászos képet fogja mutatni, akkor a shorts oldal térfelén pattoghat a labda. Ezt a labdát ha becsapják, akkor nem csak a longs oldal, hanem a Bitcoin ára is gyászos képet fog mutatni. Viszont ha megnézzük a jelenlegi shorts oldali mozgást, mindent el lehet képzelni, csak azt nem hogy az ár bedöntésére képesek! Amire képesek lehetnek az egy kisebb zűrzavar, támogatva nagymértékű vevői oldalon látható a szerencsétlenkedéssel, de mint látjuk ezzel is jól elvannak! A 25-26.-ai határozott aktivitás visszaeséssel, a mozgóátlag jócskán eltér az előre felvázolt elképzeléstől, ennek nem nagyon örülök, mivel ahogy a piros nyíllal is jelzem, komoly probléma lehet a vége.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/h7dYHZdt/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/3bKenuV0/

"Hetes idősík: majdnem tökéletes a múlt heti gyertya, ennél tökéletesebb akkor lehetett volna, ha konkrét 10k környéki zárást sikerül végrehajtani! Így sem panaszkodhatunk, sikerült egy elfogadható választ adni a 4 héttel korábbi 2k-s zuhanó gyertyára!
Van itt egy 9,050$-os szint, ami talán már elvesztette azt az erős támasz jellegét, amelyről a fekete nyilakkal elképzelt 20k környéki megérkezést kellett volna lássuk. Az rsi mozgása egy kereszttel besegíthet, egy olyan kereszttel, amit már a szeptember elején látható sikertelen kereszt után, legalább 5k-s erősödéssel kellett volna megkoronázunk! Van még itt egy a háttérben megbújó, a tavaly decemberi mélypontot és a júniusi csúcsot összefogó fibo skálánk, ennek a 0.61 szintjére sikerült a múlt heti gyertyával leszúrni, tehát van olyan szintet elcsípő fordulhatunk, amelyre igazán nagy házat lehet építeni és ebben az építkezésben a 14k-s csúcs jelentheti a földszinten. A csökkenő irányú 5k-s fenyegetettség, ezzel a múlt heti gyertyával remélhetőleg elhárításra került, viszont még kellene némi bizonyíték arra hogy valóban ráálltunk a pozitív pályára!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/3ENFkNW3/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/3ud0ytNU/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YtkTqD0S/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/st7IBInQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/uB0g5PHU/
https://www.tradingview.com/x/EfcGeyN5/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/lBklfIjF/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Harmonikus történetek!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.04!

BTC, az árbóc lehetőséggel szembementünk, de szembementünk egy csökkenő irányú háromszöggel is, illetve a fej-váll lehetőség, ami igazán a jobb oldali vállból történő váll vonalra történő visszanézéssel lett volna konkrétum, szintén nem kapta meg a lehetőséget.
A hétvégét már felvezette, a pénteki enyhe emelkedést bemutató, de igazán sehova nem vezető mozgás és ahogy utólag látjuk, nem csak felvetette, hanem meg is valósította a sehova nem vezető mozgást. Tehát a péntek esti 9,280$-os jobboldali csúcsból kellett volna a 9,040$ környéki vállvonalra visszaérkezni, ez nem történt meg, el is bukott a 400$-os csökkenésnek lehetősége. Majd egy érdekes fordulattal benéztünk a fekete parabolikus ív fölé, később vissza is teszteltük és ha már ilyen tökéletes fordulat történt, vártuk a harmonikus minta A csúcsa fölé emelkedését.
Az úgynevezett denevér mintának, tökéletes volt az a megoldás, hogy még az A csúcsot megelőzően történt egy fordulat, tehát aki jól gondolkodott, az sejthette hogy a csökkenő hullámot, az XA kezdő hullám tekintetében fibo 78-90-es szintje környékére várhatja. Kicsit több lett, de tökéletesen maradhat, ezzel a mintával kaptunk egy kisebb long lehetőséget. a CD hullám fibo 0.61 szintjének elérési lehetőségével, amit a nagy leszúrásnak köszönhetően sajnos lekereskedni nem sok értelme volt!
Tehát jelenleg ott tartunk, hogy a denevér minta kifutása, valamint az azt követő fibo 0.61-es fordulattal, újra csökkenő irányú lehetőségekre várunk. Ezt a csökkenő irányú gondolkodást erősíti a parabolikus ív alá visszanézés, a még szombatra visszamutató mozgóátlag kereszt, de főleg az hogy okt.25-26.-án látható kiugrás tekintetében nem fejeződött be a korrekciós mozgás! De tudok egy ennél is nagyobb indokot, ami nem más, mint a Bitcoin futures két héttel ezelőtt kinyitott 1k-s rése!
A mögöttünk hagyott hétvégén, ezen rés tekintetében, se elvenni, se hozzátenni nem tudtunk, viszont ha itt is bevettünk egy harmonikus alakzatot, akkor azt láthatjuk, hogy az AB hullám várható fibo szerinti megérkezését az 1.13-1.41 szinte közé kell tegyük. De ha kicsit csalunk és az 1.61-es szintet tűzzük ki célul, akkor meg is érkezhetnénk az 1k-s rés alsó szintjéhez, majd ha továbbra is bízunk ebben az alakzatban, akkor az XA hullám fibo 78-as szintjének környékére várt megérkezéssel, ha lekereskedjünk szép hullámot akaszthatunk, viszont ha teljes az alakzat, akkor a D csúcsba megérkezést követően, számolva a 10,180$-os még szept.20.-án nyitva hagyott résének kitöltése után, a cypher harmonikus mintából kiindulva, egy csökkenő irányú kb 6%-os történetbe be is szállhatnánk, azonban számolva egy meglepő  a 10,180$-os szintre történő felszúrással és az ezzel vállalt 5-6% veszteség lehetőségével  nem lenne kifizetődő a buli.


4 órás idősík 20-as ciklusa rég nem látott sikert ért el, hasonlót utoljára július végén egy 3k-s emelkedéssel sikerült összehozni! De mi lesz a folytatás? A folytatást szintén görbékkel igyekszek felvázolni, kettő lehetőséget jelzek, de ha továbbra is marad a mögöttünk hagyott hétközi élettelen mozgás, akkor egy 3. az oldalazást megjelenítő körre is szükségünk lesz! Zöld görbe akkor jó elképzelés, ha a jelenlegi szintről kezdünk bele egy túrába vagy ezt megelőzően élünk a 400$-os visszalépési lehetőséggel, ezzel napos tekintetben eleget teszünk az éket vissza-tesztelő elvárásnak. Rózsaszín egy rosszabbul kinéző megoldás, ha a mögöttünk hagyott 1 hetes csökkenő irányú történet, nem kap újabb kiugrási ingereket és mivel a kínai elképzelések megvalósulására még néhány hónapot várnunk kell, addig szépen leülhet az iszap.


Napos: mivel a jelenlegi játékosokkal, tehát a megszokott vonalakkal, háromszögekkel, a támaszokkal, ellenállásokkal nem sokat tudunk előrelépni, talán az itt is felvázolt harmonikus mintával kicsit sikerül tisztábban látni! Itt már egy kész formát láthatunk, tehát a folytatásban azzal számolunk, hogy a D csúcsból fibo 0.38-0.61 közötti területet megcélozzuk!
Ahogy látjuk fibo 0.38 már elérésre került, tehát csak egy nagyon kis kockázatot megengedő, de 7%-os hasznot hozható szerencsés próba még tehető! Az esetleges 7%-os csökkenő folytatással, túllépnénk a Bitcoin futures 8,665$-os utóbbi résének megoldási problémáján, amivel nincs probléma, ha azt egy nagyobb lesszúrással megkoronázzuk, tehát elősegítünk egy akár napos szinten is tökéletes fordulatot.
Ezzel a tököléssel eléggé megnyújtjuk a kék éket vissza-tesztelő mozzanatot, sőt már az a gondolat is felmerülhet, hogy nincs is szükség vissza-tesztre, csak hát ezzel sok kérdést nyitva hagynánk, cserébe viszont jótékony mozdulatokat tehetnénk a 12k-s célzóna irányába!
A volume oszlopoknál kialakult hegy jobb oldalán csúszunk lefelé, de a hegy lábához még nem érkeztünk meg, ehhez nagyjából arra a szintre lenne szükség, amit a mai oszlopon egyelőre mutat, viszont még hosszú a nap ami ezt az oszlopot a tegnapi magasságába emelve, nem arra utaló történet, hogy valami nagyobb elmozdulást eredményező fordulatban reménykedhetnénk.
Rsi mozgása pedig beállt a 80-as szint környékére, köszönhetően az utóbbi 4-5 nap tulajdonképpeni semmittevésének!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: azzal hogy pénteken a longs charton megmentették magukat a bikák egy súlyosabb folytatástól, lehetőséget adtak maguknak a javításra. A hétvégétől javítás tekintetében nem vártunk nagy előrelépést , most azonban belevágtunk egy új hétbe és annak ellenére, hogy az ár tekintetében csökkenésre lehet számítani, tökéletesen rá lehetne gyúrni a pozitív folytatásra! Mielőtt valami nagyobb kirobbanásszerű emelkedésben reménykednénk, nálam minimum feltétel 29k magasságában elhagyni a középső zónát, majd kisebb pihenőkkel mutatni a további határozottságot.
Shorts oldalon piros nyíllal még pénteken felvázolta az 50-es mozgóátlag egy nem túl barátságos mozgási irányát, főként azért mivel itt már egy olyan mélységben vagyunk, ahol úgymond, nincs mit veszteni alapon belecsapathatnak a lecsóba! De hogy ez a lecsó, felfröccsen a plafonra vagy csak az asztal környékén csinál rendetlenséget, az múlhat a longs oldal középső zónát felfelé elhagyó vagy az alsó zónát megközelítő folytatásán.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/KtP5SVcB/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/0o8EprR3/

Hetes idősík: a 9,050$-os fekete támasz alá történő határozott benézéssel, illetve azzal hogy a kék körrel is megjelölt határozott fordulási lehetőséggel, még október elején nem néztünk vissza 10k környékére, hetekre elnyúló megoldási lehetőség várt ránk. Most már viszont hetekkel később vagyunk, tehát megoldás is születhetne! Köszönhetően annak hogy 2 héttel ezelőtti visszaérkeztünk a 9,050$-os szint fölé, illetve azzal hogy a múlt heti gyertya tartotta ezt a szintet, a történet megkoronázása érdekében, az előttünk álló héten 10k környéki megérkezéssel bő 1 hónappal később viszonylag egyenesbe hozható a történet! Jó lehet az elképzelés, de vannak itt napos és órás idősíkon olyan alakzatok, amelyek ismét támasz alá benézést vizionálnak. De mivel itt egy hét áll rendelkezésre a javításra, egy kb. 500$-os leszúrással kitudunk elégíteni minden kisebb igényt, majd egy remélhetőleg 10k környéki zárással olyan gyertyaformát kapunk, ami inkább pozitív, mint negatív gondolkodást tesz lehetővé! A fekete nyilakkal továbbgondolt történet, akár túlzónak is tűnhet, erre majd csak utólag kapunk választ, mindenesetre van olyan harmonikus minta, ami alapján a következő hullámmal 18-20k, majd 25k környékére várhassuk, de mindezek előtt kell a 10k-s siker!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/PO8ZkWDo/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/QNfcxNtP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GQsXBCFO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/st7IBInQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/rjbcal3n/
https://www.tradingview.com/x/EfcGeyN5/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/lBklfIjF/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hinta, palinta!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.05!

BTC, a lila denevér mintához csatlakozott egy kék rák, elég szép 9,509$-os csúccsal, viszont ez csak egy jelzés volt arra, hogy a CD hullám tekintetében, legalább a fibo 0-61 szintig visszanéző korrekciós mozgással kell számoljunk! Ahogy a végeredményt látjuk ez is kipipálható és nincs vége ezt mutatja a zöld denevér minta! Érdekes hogy 3 ilyen majdnem teljesen tökéletes minta követi egymást, viszont ez az utóbbi denevér még átalakulhat pillangóvá, ehhez a zöld X csúcs alá benéző 1.27;1.61 fibo szintek közé megérkező D hullámra lenne szükség. Az már csak hab lenne a tortán, ha a zöld minta folytatásában is alakzatot tudnánk kialakítani, de ennél sokkal hasznosabb jelzés értéke lenne egy következő mintának, például elszakadhatnánk a felső fekete parabolikus ívtől, Viszont ha ennek a parabolikus ívnek, az alsó csúcsokhoz megrajzoljuk a párját, kapunk egy enyhén felfelé forduló csatornát, ennek a csatornának jelenleg egy olyan pontjánál mozgunk, ahol a zöld mintát követően, pl. ha átalakul pillangóvá és visszanéz 8,900$ környékére, akkor láthatnánk egy éles lefordulást, de ha nem alakul át és tartja a jelenlegi formát és a D pontból visszakorrigál fibo 0.61 környékére, annak is könnyen lefordulás lehet a vége! Nem érne meglepetés minket ezzel a lefordulással, mivel ha átnézzük napos idősíkra és az ottani mintát követő korrekciós igényekre, akkor bőven belefér az órás kirándulás!
Jelenleg ezekkel a mintákkal kell beérjük, ha már ilyen vérszegény a történet, de nem is az a lényeg órás idősíkon mi történik, hanem hogy napos idősík legyen követhető a történek! Én továbbra is a két héttel ezelőtti 1k-s Futures résben látom a megrekedés okát és ahogy a parabolikus ív is mutatják, menne a történet tovább, de a fékezőernyő nem engedi, tehát vagy megszabadulunk ettől a fékezőernyőtől vagy leereszkedünk egy 9k alatti igényeknek megfelelő szintre!


"4 órás idősík 20-as ciklusa rég nem látott sikert ért el, hasonlót utoljára július végén egy 3k-s emelkedéssel sikerült összehozni! De mi lesz a folytatás? A folytatást szintén görbékkel igyekszek felvázolni, kettő lehetőséget jelzek, de ha továbbra is marad a mögöttünk hagyott hétközi élettelen mozgás, akkor egy 3. az oldalazást megjelenítő körre is szükségünk lesz! Zöld görbe akkor jó elképzelés, ha a jelenlegi szintről kezdünk bele egy túrába vagy ezt megelőzően élünk a 400$-os visszalépési lehetőséggel, ezzel napos tekintetben eleget teszünk az éket vissza-tesztelő elvárásnak. Rózsaszín egy rosszabbul kinéző megoldás, ha a mögöttünk hagyott 1 hetes csökkenő irányú történet, nem kap újabb kiugrási ingereket és mivel a kínai elképzelések megvalósulására még néhány hónapot várnunk kell, addig szépen leülhet az iszap."


Napos: a napos short lehetőség tekintetében meleg volt a pite, ugyanis 9,100$-os beszállóra vártunk, de mint utolag kiderült a 9,509$-os szintre történő túrával szerencsénk volt, mivel 9,119$-os szinten történt a fordulat!
A mostani beszálló már konkrét, ami a tegnap gyertya nyitószintjén történt, stop szint a tegnapi gyertya 9,509$-os csúcsa, ez kicsit bő lére engedett több mint 3%-os veszteség ráta, lehetne óvatosabban is a tegnapi gyertya zárószintjét stopként használva, de a sikeres célba érés nagyjábóli 3x haszna megfelelő kárpótlás lehet!
Ezen short lehetőség sikerét, a szept.25.-ei halálkereszt is erősítheti, viszont abban reménykedünk, hogy ez csak egy kisebb lavinát eredményez, megoldva ezzel a Bitcoin futures rés problémáját és abban is reménykedve, hogy ez végre letisztázza mi is a helyzet a kék ék vissza-tesztelésével!
A tegnap gyertyát kioltja a mai, ezért sem láthatunk változást az rsi mozgásában, a volume oszlop pedig arra utal, hogy jelentősebb árelmozdulással nem kell számolni, ami persze pozitív irányba nem egy örömteli megállapítás, csökkenő irányba az 5-600$-os lehetőség pedig nem nevezhető jelentősnek!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: szép csendben fű alatt, ahogy pár nappal ezelőtt lehetőségként is megemlítettem, a long oldali pozíciószámok emelkedésnek indulhatnak, ebben a tekintetben tegnap 2k-s kiugrást sikerült összehozni, ami még nagyon kevés, remélhetőleg jön még folytatás!
Shorts oldal csendben figyel, de a piros nyíllal felvázolt 50-es mozgóátlag elképzelés óvatosságra inthet minden pozitív várakozást és ez fokozódik a 200-as mozgóátlag csökkenő irányú mozgásával!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/yNQsgLH5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/4b2mdzfw/

"Hetes idősík: a 9,050$-os fekete támasz alá történő határozott benézéssel, illetve azzal hogy a kék körrel is megjelölt határozott fordulási lehetőséggel, még október elején nem néztünk vissza 10k környékére, hetekre elnyúló megoldási lehetőség várt ránk. Most már viszont hetekkel később vagyunk, tehát megoldás is születhetne! Köszönhetően annak hogy 2 héttel ezelőtti visszaérkeztünk a 9,050$-os szint fölé, illetve azzal hogy a múlt heti gyertya tartotta ezt a szintet, a történet megkoronázása érdekében, az előttünk álló héten 10k környéki megérkezéssel bő 1 hónappal később viszonylag egyenesbe hozható a történet! Jó lehet az elképzelés, de vannak itt napos és órás idősíkon olyan alakzatok, amelyek ismét támasz alá benézést vizionálnak. De mivel itt egy hét áll rendelkezésre a javításra, egy kb. 500$-os leszúrással kitudunk elégíteni minden kisebb igényt, majd egy remélhetőleg 10k környéki zárással olyan gyertyaformát kapunk, ami inkább pozitív, mint negatív gondolkodást tesz lehetővé! A fekete nyilakkal továbbgondolt történet, akár túlzónak is tűnhet, erre majd csak utólag kapunk választ, mindenesetre van olyan harmonikus minta, ami alapján a következő hullámmal 18-20k, majd 25k környékére várhassuk, de mindezek előtt kell a 10k-s siker!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/cueHEFDo/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7CFW9Sat/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/doiLKkdg/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/st7IBInQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/fyGmm8m1/
https://www.tradingview.com/x/EfcGeyN5/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/G4SeF2XV/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kettő hétre elnyújtott rétes!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.08!

BTC, az utolsó körkép 3 nappal ezelőtt készült "Hinta, palinta!" címmel, utólag megnézve annyira jól sikerült ez a címadás, hogy ki sem szálltunk ebből a hinta-palintából! Ez a hintázás, pontosabban oldalazó mozgás, 2 héttel ezelőtt kezdődött egy közel 3k-s kiugrásszerű emelkedéssel és habár a korrekciós mozgást határozottan végrehajtottuk, majd kialakult egy árbóc lehetőséget segítő háromszögben mozgás, de ez sajnos csak megalapozta azt az oldalazó mozgást, amiből jelleg is keressük a kiutat.
Az utóbbi hét mozgásában 5db harmonikus minta egymásba fonódó kirajzolódása jelentette a legnagyobb izgalmakat! Ezt a sorozatot jelenleg egy csökkenő irányú ABCD minta zárja, amelyet követő korrekciós mozgás, hiába szúrt fel a fibo 0.40 korrekciós szint magasságába, megelőzően volt egy 9,100$-os szintre történő leszúrás, tehát hiába próbáltuk volna lekereskedni a korrekciós emelkedést,  ha szűkre mértük a stop szintet kiütésre került volna a pozíció!
Ezen minták sorozata itt véget ért, mert az imént említett leszúrás, illetve a jelenleg rajzolható gyertya valószínűsíthető ismételt leszúrása, értelmezhetetlen mintát eredményezne!
Az utolsó mintával csökkenő irányba elhagytuk a parabolikus ívek által kirajzolt emelkedő csatornát, de nem hagytuk el, azt a háttérben szürke színnel kiemelt 1k oldalazó sávot, amely lassan egy 2 hetes karantén.
Ennek a csatornának ugyebár kell kettő olyan pontja, amely a sáv aljával vagy tetejével érintkezik, tehát ha pontosak akarunk lenni 930$ mély ez a sáv! Tehát ha ennek a sávnak, az alj megerősítése érdekében tartunk lefelé, akkor egy 9k alá benéző történetre várunk, ha ennél sokkal durvábbak a gondolatok és esetleg a napos idősík harmonikus mintájának megfelelően, sokkal mélyebb szintekben gondolkodik a mozgás, annak sajnos a két hetes oldalazó mozgás adhatja a tökéletes nyomatékot.
A Bitcoint futures charton 5.-én volt egy méretes csökkenő irányú tüske, ami kiütötte a 2 héttel ezelőtt nyitva hagyott 1k-s rést, de mivel egy ilyen tüske a múltban sem oldotta meg a problémát (főleg nem ilyen nagyot), most se gondolom így, ezáltal egy újabb pontot tehetünk a szürke sávot csökkenő irányba elhagyó lehetőség mellé!
Függőleges szaggatott vonallal megjelöltem a következő hét kezdetét, de hogy igazán mit várhatunk ebben a néhány napban, nem tudni, viszont erősen arra utaló jelek vannak hogy 9k alá benézés lesz a történet vége.


4 órás idősíkon már jobban kivehető az a nagyjából 1k széles oldalazó sáv, amiből nehezen szabadulunk, ennek köszönhetően a zöld, illetve a rózsaszín parabolikus ívek által felvázolt nagyobb elmozdulási lehetőség, most már nagy eséllyel a piros oldalazó történettel záródik! Természetesen itt is jöhet meglepetés, mivel ez a ciklus 11.-e magasságában záródik, de az utóbbi hétvégékből kiindulva, igazán izgalmas dolgok nem nagyon történtek. Viszont ha most mégis történik és az benéz a 200-as mozgóátlag alá, az már a rózsaszín elképzelés sikerét jelenti!


Napos idősík az igazi nyugalom szigete, ami  izgalmassá tehetné a történetet, azok a rózsaszín és fekete nyilakkal felvázolt sajnos kihagyott lehetőségek. A kihagyott lehetőségeknek köszönhetően, próbálok kihasználni egy short lehetőséget, amely tekintetében szerencsére megfelelő távolságra elhelyezett stop szinttel még mindig, sőt a jelenleg látható csökkenő irányú mozgással, egyelőre pozitívba fordult a történet.
A 4 nappal ezelőtt felvázolt barna harmonikus rák minta, habár nagy sikerrel kecsegtet, az utolsó 3.29 fibo jelzés sokkal több mint ami elfogadható, ebből kiindulva se kellene jobban nyújtózkodni, mint az általam célként kitűzött 8,450$-os szint. Ha mégis teljes lesz a minta, akkor sem bánkódunk, sőt megpróbálunk erre a lehetőségre is ráugrálni, a jelenlegi short pozíció nyitó szintjét megcélzó korrekciós mozgás maximális kihasználásával.
A volume oszlopok az okt.25.-ai csúcsot követően egy csökkenő trendben mozognak és mivel ez a történet már lassan 2 hetes, nem csodálkozhatnánk ha kicsit bedurvulna a buli,  viszont hogy ennek a végeredménye melyik oldal javára billenti el a mérleg nyelvét, azt max sejthetjük, biztosan csak utólag fogjuk megtudni!
Az rsi csökkenő irányú mozgásának, a gyertyánál is látható árcsökkenés adja a nyomatékot, amely ezáltal, az előbbi mondatban megfogalmazott bizonytalanságot kicsit egyértelműsíti!
Segítséget szerintem a Bakkt részéről várhatnánk, egy egyenletes tempójú naponként összehozott legalább 1k-s volume-mal, ezt azonban csak a 25.-ei kiugrásnál sikerült összehozni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs mozgás a 4.-ei kiugrástól eltekintve enyhén pozitív, annak ellenére ezt látjuk, hogy az ár közben egyenletes tempóban csökken. Tehát azt szűrhetjük le, hogy a megbízások száma növekszik és ha itt ránéznénk a volume profil indikátorra, azt láthatnánk hogy 8k környékére elég sok pozíció feltorlódott!
Shorts oldal nem tudni mire készül, de a sebzett vad elszántságával, ahogy piros nyíllal fel is vázoltam, az idő múlásával egyre veszélyesebbek lehetnek a macik!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/6Dm95xI8/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/kiJeVVfT/

"Hetes idősík: a 9,050$-os fekete támasz alá történő határozott benézéssel, illetve azzal hogy a kék körrel is megjelölt határozott fordulási lehetőséggel, még október elején nem néztünk vissza 10k környékére, hetekre elnyúló megoldási lehetőség várt ránk. Most már viszont hetekkel később vagyunk, tehát megoldás is születhetne! Köszönhetően annak hogy 2 héttel ezelőtti visszaérkeztünk a 9,050$-os szint fölé, illetve azzal hogy a múlt heti gyertya tartotta ezt a szintet, a történet megkoronázása érdekében, az előttünk álló héten 10k környéki megérkezéssel bő 1 hónappal később viszonylag egyenesbe hozható a történet! Jó lehet az elképzelés, de vannak itt napos és órás idősíkon olyan alakzatok, amelyek ismét támasz alá benézést vizionálnak. De mivel itt egy hét áll rendelkezésre a javításra, egy kb. 500$-os leszúrással kitudunk elégíteni minden kisebb igényt, majd egy remélhetőleg 10k környéki zárással olyan gyertyaformát kapunk, ami inkább pozitív, mint negatív gondolkodást tesz lehetővé! A fekete nyilakkal továbbgondolt történet, akár túlzónak is tűnhet, erre majd csak utólag kapunk választ, mindenesetre van olyan harmonikus minta, ami alapján a következő hullámmal 18-20k, majd 25k környékére várhassuk, de mindezek előtt kell a 10k-s siker!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/PKStrjZz/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4kaixCJW/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/PSCDuwuO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/st7IBInQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/fyGmm8m1/
https://www.tradingview.com/x/EfcGeyN5/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/G4SeF2XV/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A denevér csúnya állat, de hasznos is!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.09!

BTC, ha már az előző harmonikus minta sorozat véget ért, majd ennek lecsengéseként tegnap délután feltettük az i-re a pontot, szépen kinézve a 2 hét mozgását összefogó oldalazó sávból. Ennek az oldalazó sávnak, a kezdeti felső szint kijelölését követően, főként a 9,500$ alatti alsó felében mozogtunk, ennek az alsó félnek is volt egy középső 9,210$-os elválasztó szintje, amely környékén már tegnap előttől, tegnap reggelig a szurkálásoktól eltekintve élettelenné vált a mozgás. Majd váratlanul kialakult egy csökkenő hatásozottságot mutató mozgás és ahogy a tegnapi körképben is utalgattam rá, 9k alá benéző történet lehet a vége!
A 9k alá benézés meg is történt 8,691$-os leszúrással, viszont itt nem is ez a poloniex leszúrás a fontos, hanem a Bitcoin Futures két héttel ezelőtt nyitva hagyott 1k-s résének 8,665$-os szinten történet bezárása! Ezt a szintet egy 8,680$-os leszúró gyertyával hajszál híján elértük, ettől függetlenül zártnak tekinthetnénk a rést, mivel a két héttel ezelőtti zárásnál, az utolsó pillanatokban 8,690$-ról ugrottunk vissza. Tehát bizonyítékot kaptunk arra, hogy a 4.-ei 1k-s leszúrás csak valami baki lehetett!
Visszatérve a jelen történésekre! Ha már ilyen sikeres volt múlt héten a harmonikus minták sorozata, most nézzük mit tudunk kezdeni a legutóbbi, egyelőre erősen lehetőségként kezelendő mintával. Ez a minta egy denevér(Bat) lehet, ha a fibo szintekkel meghatározott 9,200$-os magasságban megérkezik, tehát a 200-as mozgóátlag, illetve a 9,210$ környéki ellenállás lehet a célunk!
Furán hangozhat, de nem örülnék egy ilyen folytatásnak, főleg nem a hétvége okán, mert ahogy az utóbbi két hétben is láthattuk, ha a nyitást követő órákban-napokban a kialakult résre nem keresünk azonnali megoldást, azzal akár hetekre is karanténba zárható a mozgás.
Két konkrét, illetve sok egyéb más megoldása is lehet a hétvégi mozgásnak!
Első megoldás, ahogy a minta is mutatja, a hetes nyitásra megérkezni 9,200$ környékére, majd ha már ennek a mintának úgyis korrekciós folytatásra van szüksége, azt a nyitást követően le is lehetne rendezni 8,900$ környéki alsó szinten, ami hajszálnyira van a Bitcoin Futures 8,885$-os záró szintjétől. Ezt az utóbbi elképzelést Futures chartra fel is vázoltam!
Második megoldás a minta sikertelenségét jelentené, esetleg az oldalazó mozgás alját vissza-tesztelő lepattanással és attól függően milyen csökkenő irányú kényszer alakul ki, akár még csökkenő irányú Futures rést is eredményezhet a történet. Viszont ezt még mindig egy barátságosabb megoldásnak gondolom, mint a felfelé nyitott rést!


"4 órás idősíkon már jobban kivehető az a nagyjából 1k széles oldalazó sáv, amiből nehezen szabadulunk, ennek köszönhetően a zöld, illetve a rózsaszín parabolikus ívek által felvázolt nagyobb elmozdulási lehetőség, most már nagy eséllyel a piros oldalazó történettel záródik! Természetesen itt is jöhet meglepetés, mivel ez a ciklus 11.-e magasságában záródik, de az utóbbi hétvégékből kiindulva, igazán izgalmas dolgok nem nagyon történtek. Viszont ha most mégis történik és az benéz a 200-as mozgóátlag alá, az már a rózsaszín elképzelés sikerét jelenti!"


Napos idősíknál térjünk ki a tegnapi Bakkt volume emelkedésre, illetve arra hogy ennek semmi ráhatása nem volt az árra, ami volt az is csak csökkenő irányba adott nyomatékot. Ezen elmaradott, a hetes zárás előtti utolsó pillanatokban is várt és a napos gyertyát jelentősebb leszúráshoz hozzásegíthető reakcio sajnos elmaradt. De ez a sajnos hosszabb távra értendő, a még nyitott short pozícióm tekintetében ez egy jó hír, jelen szituban ez meg már tök mindegy, a stop nullába húzva!
A tegnapi gyertya, tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy lezárjuk az utóbbi két hét szenvedős korrekciós mozgását. Ez a zárás történhet egy a mai 9,264$-os szintre történő vissza-ugrással, hozzásegítve az órás denevér mintát a gyors célba érkezéshez! De holnapi, MorningStar gyertyakombinációval történő megoldásban is gondolkodhatunk, ami annyit jelentene, hogy ma kiveszünk egy pihenőnapot és ahogy az órás denevér mintát is felvázoltam, vasárnap estére történik a 9,200$ környéki célba érkezés!
A hétfői nyitást érdekessé teheti a pénteken feltorlódott bakkt volume esetleges akcióba lépése, ennek az okán se örülnék hétvégi pozitív mozgolódásnak.
A tegnapi nagyobb volume oszlopot megelőzően, arra vártunk, hogy  az alacsony volume lehetőséget biztosítson jelentősebb, iránytól független elmozdulásának, ezt a várakozást a tegnapi kiugrás keresztbe húzta,de ez is lehet hasznos információ, például arra, hogy ez a tegnapi durván 500$-os visszalépés nem okoz tartós csökkenő irányú a 7,600$-os szintet megcélzó folytatást.
Az rsi mozgása megkapta a csökkenő irányú támogatást, ennek is jót tenne egy mai pihenőnap, illetve egy holnapi vagy holnaputáni pozitív irányú fordulat.
Ami a tegnapi visszaesést okozhatta, arra talán egyszerű, a longs chart 4%-os kiesése ad magyarázatot, kicsit lejjebb erre is kitérek!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: közelről nézve, főleg az ijedőseknek soknak tűnhet a tegnapi 500$-os visszaesés, de ha megnézzük a longs oldali utóbbi egy hetes történéseket, amelynek 26k-ra visszanéző korrekciós elvárásai is lehetnek, nincs ok pánikra. Tehát, ez vagy csak az első hullám volt és a hétvége még tartogat 500$-os maci csomagot, de inkább az lehet az igazi ok, hogy a határidős kollégák hétvégére nem szerettél volna nyitva hagyni a pozíciókat, és mivel a bakkt volume nem váltotta ki hatását, ezért csak egy szerényebb mennyiségű pozíció zárásáról lehetett szó, amit persze a bitcoin longs pozíciókra is kihatással volt, ezért nem lett a történet vége egy jelentősnek nevezhető 1k zuhanás! Azt viszont még nem tudjuk, a longs pozíciók csökkenése kihatással lesz-e hétvégére, gondolván arra, hogy jövő héten a határidős lendület pozitív gondolatok megvalósulásának adhat teret.
Shorts oldal mozgását megnézve, talán megerősítés kapunk a vételi pozíciók mögötti helyes gondolkodásra, de ez a gondolkodás teljesen vakvágány is lehet, ha a magyarázat csupán a határidős shortolási lehetőségek kihasználása mögött keresendő! Akik hosszabb távon gondolkodva vásároltak fel rengeteg Bitcoint, azok tuti nem fogják 9k környékén eladni, tehát ahhoz hogy a shorts oldali aktivitás megnövekedjen, kellenek olyan vevők, akiknek rövidtávú céljaik vannak. Ezek a vevők meg is jelentek és ahogy a gyertyák is mutatják, az okt.26.-ai csúcsot követően meg is váltak a spekulációs célokkal felvásárolt Bitcoinoktól! Tehát a jövőbeni mozgásnál, érdemes lesz figyelni a bakkt hatására kiváltott jelentősebb emelkedéseknél, mi az itt shorts oldalon látható reakció!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/4V2sbY5s/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/iHHjTHZP/

"Hetes idősík: a 9,050$-os fekete támasz alá történő határozott benézéssel, illetve azzal hogy a kék körrel is megjelölt határozott fordulási lehetőséggel, még október elején nem néztünk vissza 10k környékére, hetekre elnyúló megoldási lehetőség várt ránk. Most már viszont hetekkel később vagyunk, tehát megoldás is születhetne! Köszönhetően annak hogy 2 héttel ezelőtti visszaérkeztünk a 9,050$-os szint fölé, illetve azzal hogy a múlt heti gyertya tartotta ezt a szintet, a történet megkoronázása érdekében, az előttünk álló héten 10k környéki megérkezéssel bő 1 hónappal később viszonylag egyenesbe hozható a történet! Jó lehet az elképzelés, de vannak itt napos és órás idősíkon olyan alakzatok, amelyek ismét támasz alá benézést vizionálnak. De mivel itt egy hét áll rendelkezésre a javításra, egy kb. 500$-os leszúrással kitudunk elégíteni minden kisebb igényt, majd egy remélhetőleg 10k környéki zárással olyan gyertyaformát kapunk, ami inkább pozitív, mint negatív gondolkodást tesz lehetővé! A fekete nyilakkal továbbgondolt történet, akár túlzónak is tűnhet, erre majd csak utólag kapunk választ, mindenesetre van olyan harmonikus minta, ami alapján a következő hullámmal 18-20k, majd 25k környékére várhassuk, de mindezek előtt kell a 10k-s siker!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/lTRpAQrV/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/JbdIYInj/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4R4OhPhG/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/st7IBInQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/51mTEeDH/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/z68EgHKm/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ugyanabban a keréknyomban szalad a szekér!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.11!

BTC, nem csalódtunk a hétvégében, ami péntek délutántól, vasárnap délutánig tartott, majd megugrott az ár, ez sem volt meglepetés, az utóbbi 2 vasárnapból kiindulva. Pénteken egy 570$-os határozat tempójú visszaeséssel indítottunk, majd miután történt egy szinte hajszálpontosan a fibo 0.38-ra megérkező korrekció, illetve ebből a korrekciós visszalépésből egy fibo 0.78-as visszanézés, bevethetővé vált egy harmonikus minta, ami arra engedett következtetni, hogy egy 9,200$-os magasságba visszanézéssel lehet számolni.
A visszanézés vasárnap kora estére meg is történt, viszont ez alulmúlta az elvárásokat és a várt fibo 0.88 helyett, fibo 0.78-as zárást láttunk. Tehát ebben a mintában ennyi volt, majd talán szerencsénkre, a vasárnapi kiugrásnak köszönhető Bitcoin futures rés, az éjjeli határozott mozgású visszalépéssel konszolidálódott! Azzal hogy visszatértünk a hétvége mozgását meghatározó oldalazó sávba, visszazökkentettük a szekeret ugyanabba a keréknyomba, amelyik  keréknyomból csak határozott mozdulatokkal lehet kimozdulni.
Piros színnel láthatunk egy keresztet, ahova a kiugrással sikerült megérkezni, tehát talán nem is véletlen ez a tegnapi akció. Ezen kereszt előtti háromszög, egy árbóc lehetőséggel kecsegtetett, most viszont azzal, hogy úgymond vissza-teszteltük a meghosszabbított támaszt, tehát hacsak nem térünk vissza erre és vagy határozottan első felindulásból átlépünk rajta, esetleg néhány napig alulról nem törjük a jeget, akkor a napos idősík 7,600$ környékére visszanéző harmonikus mintája lesz továbbra is a befutó jelölt!
Mivel az éjjeli történések még nagyon frissek, hirtelen visszafordulással is lehetne számolni, ezt a gondolatot talán az is erősíti, hogy a Bakkt volume a megszokottaktól eltérően kicsit nagyobb tempóban emelkedik. A jelen pillanatban 522 bakkt volume nagyjából egy olyan eredmény, amely idáig egy átlagos napi maximum szokott lenni, tehát valami nagyon mocorog a háttérben és ehhez még hozzávehetjük a pénteki 1660 volume-ot, ami semmilyen formában nem váltotta ki hatását.


4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!


Napos kezdjük az új fiúval, tehát a világoskék Cypher minta lehetőséggel! Ez mivel még csak lehetőség és abban az esetben léphet színpadra, ha a barna mintával jelzett visszalépési lehetőség elbukik. Abban az esetben, ha a mai gyertya tartja a jelenleg látható és a tegnapit betakaró formáját, az a csökkenő irányú folytatási lehetőséget erősítő történés. Viszont ha ez napközben változik és a mai maci gyertya veszít az erejéből, akkor megfordítható a múlt hét csütörtökön nyomatékot kapott csökkenő irányú mozgolódás.
A fordulattal sajnos nullában kötésre kerülne a short pozícióm, de nem fogunk bánkódni, ha ez hozzájárul a világoskék minta 10k-s sikeréhez, ahol a korrekciós elvárások okán hasonló short próbát tehetünk!
A volume múlt hét pénteki kiugrása ellenére, a hétvégi oszlopokkal összességében még mindig egy csökkenő trend rajzolódik ki, amely trend alja ha eléri a nagyjából 300-as szintet és azt legalább 2 napig tartja, akkor szinte biztosan számolhatnánk egy irányitól független több ezer dolláros elmozdulással. Az rsi csíkot is bevonva a történetbe, ha ezt az alacsony volume értéket, az elkövetkezendő két-három napban teljesítenénk, akkor szinte biztosan csökkenő irányú folytatást eredményezne, tehát a barna minta sikeréhez járulna hozzá! Tehát ha a mai, egyelőre gyászos kinézetű maci gyertyán nem sikerül  gyengíteni, akkor nem sok örömünk lesz a chart nézegetésében.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali visszafelé mozgás, egyelőre még magyarázható a november első hetében látható emelkedés kollekciójával, de ezt a visszafelé mozgás nem kellene eltúlozni. Nem lenne jó pont, ha kinéznénk a középső zónából, mivel az ezen felfelé átlépés, jelenthetné az év elején már egyszer megtapasztalt jó útra lépést, amit sajnos megakasztott a Bakkt színre lépése. Jelek szerint a bakkt kezd belerázódni, ami az itteni felső zónába megérkező várakozások tekintetében csalódást okozhat, de  ez nem gátolja az ár pozitív irányba történő mozgását, max. adhat egy nyomatékot!
Shorts oldali lehetőségeket a bakkt megjelenésével parkolópályára lettek helyezve, tehát a nagy bálnák, a shortolás igényeiket igyekeznek a határidős piacokon kielégíteni. Ez a jövőre nézve jó hír lehet , mivel ha nem adják el a felhalmozott Bitcoint készleteiket, akkor stabilizálódhat a cryptovaluták piaca, aminek hatására végre az altoknál is beindulhat a gőzhenger!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/8Ekd6J1O/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wsRQMzTU/

Hetes idősík: a vasárnapi pozitív fordulatnak köszönhetően, sikerült afölött a 9,050$-os támasz fölött zárni, ami szerintem kulcs momentuma lehet a 10k fölötti tartós megkapaszkodásnak. A jelenlegi mozgás igyekszünk ezen rontani, remélhetőleg a hét további részében sikerül kijavítani ezt a még apró hibát!
A hetes idősíkot eddig még semmilyen harmonikus minta nem díszítette, most ezen változtatunk. Amit lehetőségként látunk annak nem nagyon tudunk egyelőre örülni, mivel a szinte hajszál pontos 0.618-as korrekciós visszanézés, azt vetíti előre, hogy egy Gartley mintával is gazdagabbak lehetünk. Ha hetes tekintetben rövidtávon gondolkodunk, akkor egy 12,5-13k környéki határozott fordulat esetén nem túl fényes folytatás is következhet! Az általam felvázolt minta, január elejére teszi a C csúcsba megérkezést, majd a D hullám májusi lecsengéssel dönthetne sokakat letargiába.
Tehát ha fényesebb jövőt akarunk látni, akkor ezen minta ellenében kell tevékenykedni, de még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha a fekete nyilakkal felvázolt következő nagyobb pihenőt 18-20k magasságában szeretném kivenni, mert arra is van egy úgynevezett Cypher minta, ugyanazzal a céllal, mint ami most piros színnel felvázolásra került, ennek buktathatója lehet a 14k-s idén júniusi csúcs fölött maradás.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/fk3OU2TE/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4Y2n4YRR/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4VFz9sUt/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Jb9XRygh/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/u3RI8EHG/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/z68EgHKm/
https://www.tradingview.com/x/hkhiWXWm/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Nehéz, pozitív gondolatokat megfogalmazni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.13!

BTC, sok szünet van a körképek között, aki rendszeres követője a történéseknek, ezen biztos nem csodálkozik, viszont ez nem jelenti azt hogy ne lehetne apróbb sikereknek örülni. Nálam sikereket jelenleg a harmadikos minták nyújtják, de volt mikor az Elliott hullámokra, árbóc vagy zászló alakzatokra és a sima támasz/ellenállásokra is lehetett támaszkodni.
Hétfőn az utolsó rózsaszín mintának, illetve az azt követő túlteljesített korrekciós mozgásnak lehetett őrölni, ennek folytatásában a B hullámot követően még denevér mintában, viszont azzal hogy a C hullám a denevér mintához szükséges 0.88 fibo szinten jelentősen túlszalad, de egy Cypher mintához tökéletes szintre láthattunk leszúrást, most pedig várnánk a minta kifutását fibo 0.78-as magasságba.
A körkép írásával egyidőben rá is ugrunk egy long pozícióval, ami gondolom egyértelműen látszik, hogy a minta célba érkezését megelőző kerek 9k-s szintre van kihegyezve, de megnézve ennek a mintának az előző csúcsait, egy felszúrással számolva nem érdemes variálni. Ennél a pontnál természetesen nem állunk meg, mert ha kifut a minta, illetve egyértelmű jelei lesznek a korrekciós folytatásnak, a megfelelő óvatossággal ez is kitűnő lehetőség!
Arra is van lehetőség, hogy a jelenlegi D hullámot egy következő minta A hullámának, a korrekciós folytatást pedig B hullámaként kezeljük, már csak azért is mert rengeteg hasonló példa díszíti az órás chartot.
A folytatást az is érdekessé teheti, hogy a D hullámban várt 9k környéki célba érkezés, áttörné azt a trendvonalat, ami az október 26.-ai csúcsot követően elég szépen tereli lefelé az árat! Abban az esetben, ha sikeres a Cypher minta célba érkezés, a folytatásban várható korrekciós mozgástól, ennek a trendvonalnak vissza-tesztelésével is számolhatunk, gyors mozgás esetén 0.38, lassabb lefolyású korrekcióval akár a fibo 0.61 szintet is elérve. Az már más tészta, ha a korrekció visszaszalad a jelenlegi szint környékére, tehát ismét benéz a trendvonal alá.
Egy ujabb mozgóátlag keresztre valahol a minta kifutását követően kerülhet sor, de mivel a 9k-s célba érkezés a 200-as mozgóátlagra történet felkapaszkodást is jelenti, kellene némi segítség az 50-es mozgóátlagtól, hacsak addigra már a kereszten is túleszünk!


"4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!"


Napos: néhány előre felvázolt elképzelést kivettem a chartról koncentrálva az utóbbi nagyjából 2-3 hét történéseire!
Ami igazán fontos, legalábbis nekem, az a short pozíció, ez már nagyon közel van a célhoz, de ahhoz is közel, hogy akár egy-két napon belül 0 haszonnal kiütésre kerüljön. Ha jobban bíznék a barna harmonikus mintában, akkor még egy megfelelő csúszó stop stratégiával sokkal jobban is tudnák nyújtózkodni. Ami növeli a bizonytalanságot, azok a gyertyák, illetve a 4 órás idősík ide is kivetített világoskék cypher minta lehetősége, de kicsit itt is billeg a történet, mivel az 1.49-es C hullám visszanézéssel kicsit túlszaladtunk a minta által megengedett 1.41-es határon, tehát ez ebben a formában nem akadálya a további csökkenő irányú folytatásnak. Viszont ha sikeres az órás idősík 9k-s magasságot megcélzó mintája, azzal a napos gyertya rövid határidőn belül harmadszor kap lehetőséget 9k fölé lépésre, tehát itt szintén fontos történés lehet, hogy az órás piros trendvonalat max vissza-teszteljük.
Néhány parabolikus ív is díszíti a chartot, zöld színnel egy beszűkülő enyhe fordulásra utaló csatorna is kirajzolódik, az ebben történő pozitív folytatást, egy piros csökkenő irányú parabolikus ív húzhatná keresztbe! Tehát azt látjuk hogy a világoskék cypher minta célba érkezése még csak ideiglenes segítség,  mivel a csökkenő irányú parabolikus ív, némi módosítással továbbra is visszafogná a zöld csatornában történő lassú építkezést. Ezt a piros csökkenő irányú parabolikus ívet csak az okt.26.-ai 10,300$-os csúcs fölé lépéssel tudjuk semlegesíteni!
A volume oszlopok egyelőre nem akarnak olyan alacsony értéket mutatni, amiből jelentősebb elmozdulásra lehetne következtetni, illetve a húzd meg, ereszd meg stratégia, az rsi mozgását sem tudja emelkedő pályára állítani, ezekből arra lehet következtetni, ha lesz is megoldás, arra néhány napot még biztosan várnunk kell.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ettől a két chartol mostanában semmi segítséget nem kaptunk, annyit látunk hogy holdkóros le-fel mászkálás történik és látszólag teljesen céltalan a történet. Ez tulajdonképpen a Bakkt megjelenésével magyarázható, ezt a kezdeti majdnem 1 hónapra teljesen elbizonytalanodott gyertyák is megerősítik, majd október vége felé láthattunk némi tágabb határok közötti nyújtózkodás, de ezt is inkább nevezzük az árral sodródásnak.
Longs charton tegnap kinéztünk a középső zónából, jó lenne ebbe már a mai napon visszalépni, de ahogy sokadjára megemlítem, talán a 200-as mozgóátlag elérésével egyértelművé válik, pozitívak vagy negatívak a háttérben meghúzódó érdekek.
Shorts oldal sem töri össze magát a helyzetén történő javítás érdekében, ezzel még a piros nyíllal felvázolt 50-es mozgóátlag elképzeléstől is lejjebb kerülnek, de a fekete támasz arra utal 4500 a maximális alj.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/4lsiF2E2/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/3j49P8eN/

"Hetes idősík: a vasárnapi pozitív fordulatnak köszönhetően, sikerült afölött a 9,050$-os támasz fölött zárni, ami szerintem kulcs momentuma lehet a 10k fölötti tartós megkapaszkodásnak. A jelenlegi mozgás igyekszünk ezen rontani, remélhetőleg a hét további részében sikerül kijavítani ezt a még apró hibát!
A hetes idősíkot eddig még semmilyen harmonikus minta nem díszítette, most ezen változtatunk. Amit lehetőségként látunk annak nem nagyon tudunk egyelőre örülni, mivel a szinte hajszál pontos 0.618-as korrekciós visszanézés, azt vetíti előre, hogy egy Gartley mintával is gazdagabbak lehetünk. Ha hetes tekintetben rövidtávon gondolkodunk, akkor egy 12,5-13k környéki határozott fordulat esetén nem túl fényes folytatás is következhet! Az általam felvázolt minta, január elejére teszi a C csúcsba megérkezést, majd a D hullám májusi lecsengéssel dönthetne sokakat letargiába.
Tehát ha fényesebb jövőt akarunk látni, akkor ezen minta ellenében kell tevékenykedni, de még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha a fekete nyilakkal felvázolt következő nagyobb pihenőt 18-20k magasságában szeretném kivenni, mert arra is van egy úgynevezett Cypher minta, ugyanazzal a céllal, mint ami most piros színnel felvázolásra került, ennek buktatója lehet a 14k-s idén júniusi csúcs fölött maradás."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/CraWMBYQ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Z0E1UEzL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/cJWvH3aw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Jb9XRygh/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/u3RI8EHG/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/7YDgofat/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Minta mókus fenn a chart!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.15!

BTC, egy ujabb vesztes órás long pozíció, ami erősíti a napos short lehetőség már a célegyenes közelében járó 8%-os sikerét, ha ebből levonjuk az órás kétszer 0.5%-os veszteséget, akkor is jól járhatunk!
Az órás chartot továbbra is a harmonikus minták uralják, de gondolom vannak olyanok akik azt hiszik ezeket a mintákat csak úgy minden csúcsra rá lehet rajzolni, azok tévednek, mert ilyen tömeges mintát csak itt a Bitcoin chartján sikerült összehozni, se az altok, se az egyes devizapárok esetén nem sikerült hasonló tömeges egymást követő mintát felrajzolni.
Induljunk ki abból hogy van egy napos 7,600$ környékére mutató mintánk, ami nem teljesen szabályos, ebből kifolyólag sem kockáztatunk nagyobbat, mint a rózsaszín minta fibo 0.61 korrekciós szintje.
Ennél a pontnál visszatérhetünk az órás nézetre, ami rá is világít arra, hogy a napos sikert ütheti, esetleg bőven áttolhatja következő hétre  a pozíció kifutását! Az órás kék cypher minta, a C hullám tekintetében túlnyújtózkodott maximális fibo 1.41-es szinten, de ez egyelőre olyan kicsi eltévedés, ami fölött áttekinthetünk.
A tegnapelőtti Facebook poszt alatt látható 15 perces apró mintákkal is el lehetett szórakozni, ezekkel szépen követni lehetett a minták sorozatát, de az itt is látható barna, illetve még egy sokkal kisebb minta nem nagyon akaródzott záródni és ahogy az éjjeli történések is mutatják, lendületesen negatív irányba fordultunk. Ha ezt a kék mintát még a mai napon nem sikerül lezárni vagy a napos pozíció sikeréhet hozzájárulva  további csökkenéssel kiütni, akkor ez a feladat hétvégére marad!
Az október 26.-ai 10.300$-os csúcsba érkezés óta eltelt durván 3 hét, attól eltekintve hogy 1,800$-os csökkenést jelent, mégis egy oldalazásként fogható fel. Ennek az oldalazásnak volt egy 8.-ig tartó 9k fölötti időszaka, azóta pedig van egy 8.5-9k között mozgó időszakra, ami rámutat arra, hogy itt még nincsenek konkrét szándékok, látszólag céltalanul bolyongunk a semmibe! Tehát hacsak valami hatására nem történik egy iránytól független jelentősebb elmozdulás, akkor nagy eséllyel kitalálhatjuk hogyan folytatódik ez a bolyongás, talán már a hétvégén esetleg jövő héten leköltözzünk 8k környékére és ott folytatjuk az időhúzást. Ennek az utóbbi bolyongásnak, van egy nagyjábóli 8,790$-os felező szintje, amit lehet egy viszonyítási alapként, illetve kapaszkodóként is kezelni, tehát bármilyen pozitív elképzelés felmerül, azt érdemes ezen ellenállás figyelembevételével kezelni!
Végül térjünk ki a piros csökkenő trendvonalra is, ennek áttörése miatt bíztunk a kék módosított mintában, ezen trendvonal áttörése már a fekete háromszöggel jelzett sikertelen árbóc mintánál elúszott, majd a barna minta segítség lehetett volna a trendvonal megközelítésére, de ez sem járt sikerrel.


"4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!"


Napos: tisztes távolságot tartva, de egyelőre úgy néz ki, a piros parabolikus ív tereli lefelé a gyertyákat, viszont az árcsökkenés oka nem ebben, hanem az utóbbi 3 hétben kialakult kemény bizonytalanságban keresendő!
Apró fekete parabolikus ívvel jelöltem az utóbbi egy hét történéseinek alját, viszont ha a mai csökkenés továbbra is kitart, akkor ezen fekete ív ismét egy elbukott aljmegtalálási kísérlet, cserébe kifut a pozíció, amit már a hét elején le kellett volna rendezzünk.
Nagyon a háttérben megbújva, láthatunk egy zöld ABC korrekciós mozgást, ha minden igaz, ez volt az április-június között látható bullrun korrekciós lecsengésének a 7,305$-os alja! Ezen zöld ABC mozgás C hullámát egy csökkenő Elliott hullámmal is végigkövethetjük. Tehát ha a zöld ABC zárult, akkor a folytatásban, akár egy ujabb impulzus is beköszönhet. Ennek ha megnézzük, akár már az első 2 hullámán is túllehetünk, viszont ha ez valóban az alja, annak vagy a fekete apró parabolikus íven, esetleg a short pozíció 8,447$-os szintjén kell az Elliot 2. hullámát zárni. A zöld C hullámot összefogó, csökkenő piros Elliott hullám folytatásában gondolkodva, első lépés itt is az ABC korrekció. Ez a kérdés még nyitott, eredményes ABC zárást csak 11k környéki magasságában lehet végrehajtani, tehát ez is egy olyan mozzanat ahol ha nem sikerül lezárni, a későbbiek folyamán már nem is lesz rá lehetőség!
Ha a barna harmonikus minta mégis kifut és a történet alja marad a zöld ABC záró szintje fölött, természetesen ez is jó egy a folytatásban elképzelt impulzus kialakulásában, de ha valóban ilyen komoly pozitív szándékaink lennének, akkor kár lenne ennyire megbonyolítani! Habár a barna minta siker esetén jól mutat, az alsó zöld parabolikus ív elérése miatt sem tudnánk neki örülni, mivel az lehetőség továbbra is a piros ív alatt maradva, egy piros karácsonyi kép kialakítására.
És még egy kitérő a barna mintára, ami ugyebár a D hullámában kicsit túlzásba esik, ezért gondolom már most bizonytalannak a sikerét, viszont egy módosítással, feltéve hogy a short pozíció sikerét követően azonnal pozitív irányba vesszük az irányt, Gartley mintában gondolkodva lehetne megcélozni 9.3k max 10k magasságát, de mivel ez is egy minta, kell egy D hullám, ami sajnos újra a 8k-s lehetőséget villantaná fel.
Összefoglalva, a jelenlegi történéseket az időhúzás kategóriájába lehet sorolni, érdemi végkövetkeztetés csak ezres elmozdulások esetén lehet levonni, viszont ha bízhatunk a jelenleg 7k környékén emelkedő napos trendvonalban, akkor ez igazán veszélyes szituációtól még messze vagyunk, de nem kellene kipróbálni mi történik a közelében.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon ismét beleléptünk a nagy semmibe, viszont ez a nagy semmi, a mögöttünk hagyott piros hegyoldallal, további zuhanáshoz vezethet! Ha bekövetkezik a zuhanás, annak továbbra is a 200-as mozgóátlag az első számú célja, de reményeink szerint az utolsó is, mivel a zöld-fekete támaszok, illetve a 20k alatti zóna, ár tekintetében a kiütést is jelenthet.
Shorts oldal nov.4. óta eltévedt a semmi közepén, a látványos oldalazó mozgás mögött pozitív elképzelések is megbújhatnak, viszont ebben elkelne némi segítség, például hogy a határidős piacok adjanak a történetnek egy kis negatív nyomatékot! Önerőből, a fekete támaszon látható dupla alj lehetőséggel kezdhettek volna valamit, de mint látjuk nem ez történt. Tehát ha nem kapnak nyomatékot a short igények, akkor az itt látható mozgás újra visszanézhet a fekete támaszra, ami egy arra utaló magatartás, hogy semmiféle szándék nincs, csak a koncra várás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/yWylpiq0/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/tBufRfOY/

"Hetes idősík: a vasárnapi pozitív fordulatnak köszönhetően, sikerült afölött a 9,050$-os támasz fölött zárni, ami szerintem kulcs momentuma lehet a 10k fölötti tartós megkapaszkodásnak. A jelenlegi mozgás igyekszünk ezen rontani, remélhetőleg a hét további részében sikerül kijavítani ezt a még apró hibát!
A hetes idősíkot eddig még semmilyen harmonikus minta nem díszítette, most ezen változtatunk. Amit lehetőségként látunk annak nem nagyon tudunk egyelőre örülni, mivel a szinte hajszál pontos 0.618-as korrekciós visszanézés, azt vetíti előre, hogy egy Gartley mintával is gazdagabbak lehetünk. Ha hetes tekintetben rövidtávon gondolkodunk, akkor egy 12,5-13k környéki határozott fordulat esetén nem túl fényes folytatás is következhet! Az általam felvázolt minta, január elejére teszi a C csúcsba megérkezést, majd a D hullám májusi lecsengéssel dönthetne sokakat letargiába.
Tehát ha fényesebb jövőt akarunk látni, akkor ezen minta ellenében kell tevékenykedni, de még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha a fekete nyilakkal felvázolt következő nagyobb pihenőt 18-20k magasságában szeretném kivenni, mert arra is van egy úgynevezett Cypher minta, ugyanazzal a céllal, mint ami most piros színnel felvázolásra került, ennek buktatója lehet a 14k-s idén júniusi csúcs fölött maradás."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/EFe2YAew/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8vPDkcau/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7H6Brpo9/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Jb9XRygh/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/MZ2L6DKX/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/bgWn4MgQ/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A hal meg néz, majd elúszik!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.16!

BTC, kicsit tisztult az órás nézet, ennek örömére rögtön behúztam újabb vonalakat! Volt egy cypher mintánk 9k-s minimum megérkezéssel, tehát csak mint lehetőség követtük a pályafutását. Ennek már tegnap reggeli módosításra volt szüksége, az előző éjjeli tovább csökkenő mozgásnak köszönhetően, de már ennél a pontnál túlzásba esett a C hullám, majd ahogy látjuk délután 15:00 órakor jött egy újabb pofon, ami már teljesen kiütötte a mintát!
Nem bánkódtunk, mivel ezzel a napos idősík short pozíciója 8%-os haszonnal kiütésre került, tehát még úgy is pluszban jöttünk ki, hogy az órás idősík az előző napokban két apró long lehetőséggel 1% hasznot elvitt. Ennek megfelelően ha tartjuk a stratégiát, órás tekintetben sorozatban  akár 7db 1%-os veszteség is megengedhető!
Új vonalak a charton, amelyek annyira nem is ujjak, mivel néhány napja elég látványosan az ezek segítségével kialakuló alakzatoknak megfelelően haladunk.
Zöld színnel láthatunk két támaszt, ezek kezdőpontja a 10.3k-s csúcsból első lendületből  kialakított 8,888$-os alj, de hogy igazán támasz legyen, a felső tekintetében látunk egy november 8.-ai, majd még néhány konkrét érintést! Ha ehhez hozzávesszük a piros csökkenő trendvonalat, akkor annak eredménye egy szépen kihegyezett ék, ami a tegnap éjjeli átnézéssel már kapott egy pofont, ebből a szituból még gyors javítás történt, viszont a délutáni 300$-os maci gyertya már egy sokkal nagyobb pofon volt. Ennek a nagy pofonnak köszönhetően behúzhatunk még egy zöld támaszt, szintén a 8,888$-os aljból kiindulva végül újabb ék formát kialakítva.
Tehát az október végi 10,300$-os csúcsba történő megérkezés, illetve azóta kialakított csökkenő ékben mozgás, szinte ugyanaz mint a napos idősík június végi 14k megérkezése óta látható mozgás, azzal a különbséggel, hogy a napos lehetőség nagy valószínűséggel már csak a kilépés utáni vissza-teszttel történő megerősítésre vár!
Ahhoz hogy a napos nézethez hasonló lehetőség kialakuljon, a kék nyilall felvázolt, nagyjából a 8,790$-os ellenállás környékére, határozott  kilépésre lenne szükség. Ennél a pontnál lehet szerepe a fekete felfele kanyarodó parabolikus ívnek, tehát itt vagy a piros trendvonal vissza-tesztelésére lesz szükség vagy egy nagyjábóli megtámaszkodásra a parabolikus íven! A parabolikus ívnek van egy csökkenő irányú párja, ami akkor kaphatja meg a lehetőséget, ha a piros trendvonalat továbbra sem sikerül áttörni, de az igazi bajt nem is a csökkenő irányú parabolikus megerősítés jelenti, hanem hogy ez előkészíthet egy nagyobb zuhanást, ami a napos idősík kék ékének konkrét vissza-tesztelését is jelentheti, nagyjából abban a 7.6k-s mélységben, ahova a barna harmonikus minta csúcsának kifutása is jelezve van.
Összefoglalva, az órás lehetőségek tárháza egyelőre kicsit kaotikus, sőt még ennél is jobban fokozható, ha a mozgóátlagokat is figyelembe vesszük, illetve azt a széles szürke támasz zónát, ahova tulajdonképpen már okt. végén, nov. elején meg kellett volna érkezzünk, de talán még nem késtünk le semmiről, viszont az előttünk álló hétvége ismét újraírhatja a szerepeket!


"4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!"


Napos: tehát ahogy az órás kitérőnél már említettem, a short pozíció tegnap kifutott, de a részleteket nem ismételném meg. Ezzel kiderült hogy a fekete apró parabolikus ív nem jelenti a történet alját, talán akkor ha az órás idősík szintén fekete parabolikus ívének megfelelően, a tegnapi 8,373$-os alj  egy végleges alj.
Ez a tegnapi csökkenés, továbbra is életben tartja a nem teljesen szabályos barna mintánkat, de mivel ebben nem bízunk, ezért sem nyújtózkodtunk tovább a short pozícióval, a lila minta korrekciós 0.61 szintjénél jobban!
Abban az esetben, ha a csökkenés tovább folytatódik, konkrét fibo 0.78-as alsó szint esetén, ami egy kerek 8k-s aljat jelenthet, újabb minta léphet színre. Méghozzá egy halvány pillangó lehetőség, ami akár be is bábozódhat, ha hirtelen fordulattal felkapaszkodunk egy tág kereteket biztosító 8.8k-10k környéki magasságba, ahol lehetőség van a mintának tökéletes lefordulásra, megcélozva egy szintén tag 5.5k-6.5k közötti mélységet.
Tehát ha választani kell és lehet, akkor inkább szurkoljunk a barna minta sikerének vagy bízzunk abban, hogy habár egy következő mintának tökéletes fordulót jelenthet 8k, az ezt követő emelkedő hullám, túlszalad az október 26.-ai 10.3k-s csúcson! Természetesen ezeket a mintákat is kihagyhatjuk a játékból, ha a jelenlegi 8.5k környéki szintről belevágunk egy hosszú hegymenetbe!
Gyertyákat figyelve, a tegnapi határozottabb visszalépésnek köszönhetően, egy szombati pihenőnap, majd egy vasárnapi, a tegnapi gyertya nyitószintjére felugró mozdulattal, akár MorningStar gyertyakombináció is kialakítható, esetleg kihagyva pihenőnapot, már ma felugorva a tegnapi nyitó szintre és a mostanában szokásos vasárnap délutáni pozitív hangulatnak ismételt megjelenésével megérkezhetnénk 9k közelébe.
Ez a hétvégi pozitív gondolatmenet ott kezdhet sántítani, hogy a Bitcoin futures chart hétfői nyitásakor, ismét egy 500$-os réssel állnánk szembe, amit a folytatásban nem kötelező eltüntetni, de ha visszatekintünk az utóbbi fél év történéseire, ezek a rések mindig visszafogták a jól indult elképzeléseket, ezekből kivétel a júniusi 14k-s felszaladást megelőző 2 hét. Tehát abban az esetben, ha beköszönt a bullrun időszak, a rések jelentette probléma is a háttérbe szorul, de utólag ezen rések sem maradnak szárazon.
A volume továbbra sem annyira alacsony, hogy egy nagyobb elmozdulás lehetősége felmerüljön, annak viszont tökéletes hogy lassú mozdulatokkal lefelé csorogjon! Rsi pedig azt az irányt tükrözi, amit a gyertyák is mutatnak, ebből a helyzetből csak hirtelen mozdulatokkal, esetleg hosszan tartó lassabb emelkedéssel lehet kikeveredni!


"BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon ismét beleléptünk a nagy semmibe, viszont ez a nagy semmi, a mögöttünk hagyott piros hegyoldallal, további zuhanáshoz vezethet! Ha bekövetkezik a zuhanás, annak továbbra is a 200-as mozgóátlag az első számú célja, de reményeink szerint az utolsó is, mivel a zöld-fekete támaszok, illetve a 20k alatti zóna, ár tekintetében a kiütést is jelenthet.
Shorts oldal nov.4. óta eltévedt a semmi közepén, a látványos oldalazó mozgás mögött pozitív elképzelések is megbújhatnak, viszont ebben elkelne némi segítség, például hogy a határidős piacok adjanak a történetnek egy kis negatív nyomatékot! Önerőből, a fekete támaszon látható dupla alj lehetőséggel kezdhettek volna valamit, de mint látjuk nem ez történt. Tehát ha nem kapnak nyomatékot a short igények, akkor az itt látható mozgás újra visszanézhet a fekete támaszra, ami egy arra utaló magatartás, hogy semmiféle szándék nincs, csak a koncra várás!"
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/g0xnmKY3/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/kcmyeAma/

"Hetes idősík: a vasárnapi pozitív fordulatnak köszönhetően, sikerült afölött a 9,050$-os támasz fölött zárni, ami szerintem kulcs momentuma lehet a 10k fölötti tartós megkapaszkodásnak. A jelenlegi mozgás igyekszünk ezen rontani, remélhetőleg a hét további részében sikerül kijavítani ezt a még apró hibát!
A hetes idősíkot eddig még semmilyen harmonikus minta nem díszítette, most ezen változtatunk. Amit lehetőségként látunk annak nem nagyon tudunk egyelőre örülni, mivel a szinte hajszál pontos 0.618-as korrekciós visszanézés, azt vetíti előre, hogy egy Gartley mintával is gazdagabbak lehetünk. Ha hetes tekintetben rövidtávon gondolkodunk, akkor egy 12,5-13k környéki határozott fordulat esetén nem túl fényes folytatás is következhet! Az általam felvázolt minta, január elejére teszi a C csúcsba megérkezést, majd a D hullám májusi lecsengéssel dönthetne sokakat letargiába.
Tehát ha fényesebb jövőt akarunk látni, akkor ezen minta ellenében kell tevékenykedni, de még akkor sem lehetünk nyugodtak, ha a fekete nyilakkal felvázolt következő nagyobb pihenőt 18-20k magasságában szeretném kivenni, mert arra is van egy úgynevezett Cypher minta, ugyanazzal a céllal, mint ami most piros színnel felvázolásra került, ennek buktatója lehet a 14k-s idén júniusi csúcs fölött maradás."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/rFDkd3Sb/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/pXKXVw68/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/8mQ1OWbu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Jb9XRygh/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/BfXxFqqB/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/bSQS7vjd/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Sokadik kapaszkodó, de közel az utolsóhoz!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.18!

BTC, chartot nézve is jól érzékelhető a trendirány, ebből kerestünk kiutat, de nem csodálkozhatunk azon hogy ezt nem találtuk meg a hétvégén. Egy ugyanolyan denevér mintával futottunk neki a hétvégének, mint tettük ezt a a mostanit megelőző hétvégén, a végeredmény azonban elmaradt az elvárásoktól!
Egészen vasárnap reggelig mentünk a hasonlóságot erősítő oldalazás útján, majd jött egy az előző hetihez szintén határozottnak indult, de méretében sokkal kisebb kiugrás és ahogy utólag kiderült, ennél a mozzanatnál bukott a minta sikerre. A vasárnap délutáni-esti mozgás még bedobott egy utolsó mentőövet, kezdve egy apró dupla tetővel(15 perces nézetben), amiből szerencsére egy háromszög tudod kialakulni, pontosabban egy árbóc lehetőség, de egy sikertelen kiugrási kísérlet után visszapottyantunk a vasárnap reggeli szintre. Ezzel kiderült hogy továbbra is maradunk a piros csökkenő trendvonal alatt, illetve habár a vasárnap reggeli csökkenő irányú beijesztés, a fekete parabolikus ív fölött maradásra is lehetőséget adott, sajnos ezt sem sikerült kihasználni.
Hetedik alkalommal futottunk neki a piros trendvonalnak, mondhatni a végsőkig elhúzott, lassú víz partot most taktikát alkalmazunk! Az időhúzás fő okát, abban az október 26. óta rajzolódó csökkenő irányú ékben is kereshető, amelyben habár a zöld támaszok kirajzolják a formát, de még mindig bizonytalannak tűnnek! Viszont ezt az órás éket, a napos június 26.-ára visszamutató ékből kilépést követően, a korrekciós mozgásban sikerült kialakítani, tehát a trendvonal alatti időhúzás oka, a napos idősík még nem teljes éket vissza-tesztelő mozgás mögött is kereshető.
Most annyi dolgunk van, hogy várunk vagy egy az alsó zöld támaszt még egyszer érintő 200$-os visszalépésre, esetleg megpróbálkozunk a trendvonal áttörésével elhagyni az éket, ahol már egy nagyobb, jobb esetben a 8,790$-os ellenállást, minimum a 200-as mozgóátlagot elérjük!

"4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!"


Napos: a hétvége eredménye 2 semmitmondó gyertya, tehát az a terv hogy a pénteki gyertya nyitószintjére történő felkapaszkodással kijelölünk egy pozitív irányt, nem jött össze.
Első számú célunk, továbbra is az ékből kilépést követően elérni, a mostanra már a 11,700$-os ellenállás alá költözőt célzónát! Ezt már az okt.23.-ai mélypontot követően újra kellett volna rajzolni, de mivel nem siettük el a vissza-tesztet, semmiről se maradtunk le, az viszont egy jó figyelmeztetés, hogy a megoldás ilyen hosszan elhúzódik!
Nyilakkal ismét felvázoltam a lehetőségeket!
Rózsaszín megoldás sikerének első feltétele, az órás ékből kilépés, de főként a piros trendvonal átszakítása, piros nyíl pedig az a senki által nem várt lehetőséget vázolja fel, amibe besegíthet a barna harmonikus minta sikerre, feltéve hogy az nem csak a kék ék vissza-tesztelésében segédkezik!
A hétvégi volume oszlopok még mindig nagyobbak, mint az előjele lehetne egy nagyobb elmozdulásnak, ebből kifolyólag az rsi-nek sem sikerült kiutat találni az alsó zónából!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha már ismét vérszegény a mostanában látható mozgás, nézzünk át ismét hetes idősíkra, azonban a látvány itt sem sokkal pozitívabb!
Longs oldal továbbra is a középső zóna átlépésével küzd, ennek az átlépését még az idei év eleji hype sem segítette vagy azért mert a június 26.-án elért 14k-s csúccsal minden puskaport ellőttek, esetleg a júniusi csúcs csak egy bemelegítés volt és mihelyt sikerült az aktivitást a középső zóna fölé helyezni, kezdődhet az igazi tűzijáték! Viszont ezek a longs oldali lehetőségek, főként a bakkt,  de már a Bitcoin futures határidős lehetőség megjelenésével, áttevődtek egy sokkal tágabb lehetőségeket biztosító területre, amivel egyelőre a valós bitcoint birtokló bálnák, nem tudnak versenyezni, illetve ha lépnének és esetleg eladásokkal az árat bedöntve szeretnének  előbbre jutni, a sokkal tágabb keretek között mozgó határidős lehetőségek kihasználva, kiüthetnek visszavásárlási lehetőségektől.
Shorts oldal jelenlegi 6k környéki mozgásra, talán visszaigazolja az utóbbi mondatban leírtakat és erre elég jól megerősítés, a szeptember 23.-ai Bakkt indulást követő, az akkor bimbódzó lehetőségek is ellettek vágva! Tehát úgy gondolom, csak néhány Bitcoin bálna által elkövetett rossz lépés, vezethet a határidős lehetőségek által erősített shorts oldali felélénküléshez!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ycVqZeYh/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/SL6483KF/

Hetes idősík nem nyújt egy pozitív képet, ezen a múlt heti gyertya sem segített, sőt azzal hogy a 9,050$-os támasz alá zártunk, sikerült újra kinyitni annak az 5k-s lehetőségnek a kapuját, aminek becsukásában bízhattunk az október 21.-et követő héten kialakított pozitív gyertyával. Múlt héten felvázolta egy harmonikus minta lehetőséget, ha ennek megfelelően sikerülne továbbhaladni, akkor a karácsonyi hangulatot viszonylag elfogadhatónak lehetne nevezni, annak azonban nagyon nem örülnénk, ha a mintát követve 6k alá benéző folytatással kellene számoljunk! Tehát hogy a mintához is igazodva folytassuk, minimum elvárás lenne a múlt heti gyertyánk 9,071$-os nyitó szintjének elérésével megerősíteni a fordulat lehetőségét! Abban az esetben, ha nem csak a 9k-s, hanem a 10k elvárásoknak is sikerülne megfelelni, azzal egy olyan pozitív hatást tudnánk kiváltani, ami nem csak ideiglenes és viszonylag elfogadható magasságba történő felkapaszkodást tenne lehetővé! Ha a jelen szintről tovább folytatódik a csökkenő mozgás, akkor a következő mentőöv, az 50-es mozgóátlag 7,200$ környékén, de mivel május közepe óta ez a mozgóátlag enyhe ívben felfelé mozog, ezért hasonlóan mint 2018 márciusában, a chart bal oldalán látható 2. és 3. kék színnel megjelölt gyertya kombináció erejében bízva, várnánk pozitív fordulatot, remélhetőleg nem ugyanolyan sikertelen tartós visszafordulási végeredménnyel.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/o36Yr36R/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7shU9VlD/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/UYrL8BsH/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VMv0AW7L/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/BfXxFqqB/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/bSQS7vjd/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Elúszhat a rövidtávú trendfordítás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.20!

BTC, nem túl vidám amit látunk, de az sem túl vidám, hogy nem látjuk a kiutat, azt a kiutat amit látszólag az október végi 10,3k-s csúccsal megtaláltunk, viszont mint utólag kiderült ez csak egy részigazság volt!
Azt tudjuk hogy az október végi emelkedést, a kínai elnök bejelentésének köszönhetjük, majd hogy az azt követő korrekciós mozgás, rögtön nem rántotta a jelenleg is látható 8k környéki szintre az árat, szintén néhány kisebb kínai hírnek köszönhető. Tehát azt is mondhatnánk az október 26. óta eltelt időszak, nagy hűhó volt a semmiért!
November 8.-án kezdődött az utóbbi egy csomagként kezelhető történet, ennek kezdő mozzanata a bal felső sarkában látható harmonikus mintával kezdődött, de a túlcsordult korrekciós folytatással rá is léptünk a jelleg is látható lassú lefolyású csökkenő trend útjára. A következő rózsaszín harmonikus minta, ami a piros trendvonal áttörésével megfordíthatta volna az irányt, már nem járt sikerrel, mivel egy apró zászló lehetőség nem tudta felrántani 8,740$ környékére az árat!
A minták érdekesség hogy mindkettő pénteki kezdettel, hétvégi megoldásra várt, a jelenlegi mozgást nézve, ha a következő péntek is hasonló megoldást kíván, akkor a jobb szélen látható emelkedő háromszög 150$-os mélységét kihasználva, kellene abba a 8,400$-os magasságba eljutni, ami egy 15 perces idősíkon követett minta lehetőség célszintje.
Nekünk ennél a célszintnél kicsit magasabbra, minimum 8,500$ környékére kellene eljussunk! Órás idősíkon ez a 8,500$-os szint, a 200-as mozgóátlagra történő megérkezését jelentené, amiről könnyű a visszapattanás, de hatékony, ha ez hozzásegíti a mozgást a piros trendvonal visszateszteléséhez.
A gyertyák, a volume oszlopok és az rsi mozgása között látható néni divergencia, ez szintén lehet pozitív előjel, de csak rövidtávú! Tehát ha péntekre a rózsaszín mintákhoz hasonlót szeretnénk kialakítani, akkor 8,500$ magasságból, szomorú tény, de 8,000$ környékére kellene ismét visszaverni az árat! Reméljük nem az utóbbi mondatban megfogalmazott elképzelés lesz a valóság, hanem a mozgóátlag és a trendvonal közötti visszanézés, egy csökkenő  mintában segédkezik, ez esetben a jövő heti mozgás, akár pozitívan is indítható! De ha megnézzük a napos idősík, 8,500$ környékére várt mai megérkezésének lehetőségét és ezáltal kialakítható MorningStar gyertyakombinációs lehetőségét, akkor nem kellene izguljunk újabb negatív minta kialakulása miatt!


"4 órás idősíkon, a 21-es ciklusban csak egy oldalazásra futotta, tehát jócskán elmaradtunk attól a várakozástól, ami pozitív értelemben 12k, negatív értelemben a 8k alá visszalépést is lehetővé tette volna.  Nov.21. a következő ciklus zárása, amelyen belül ha nem változik a helyzet, akkor az előzőhöz hasonló enyhén csökkenő, de mégis oldalazó, a kék ellenállás fölötti 8k-ra visszanézés sem kizárt. Ezen a 4 órás idősíkon főleg a ciklusokkal foglalkozok, néha azonban muszáj alakzatokat is felvázolni. Nálam mostanában a harmonikus minták jöttek divatba, ezeket órás idősíkon rövid távú, naposan pedig hosszabb távú gondolkodásban lehet hasznosítani. Itt látunk egy Cypher minta lehetőséget, ami arra enged következtetni, hogy a 22-es ciklus eredményezhet egy 10k-s csúcsot, majd egy nagyjából 800$-os korrekciós visszalépését, illetve ebből egy 11k-s vagy azt meghaladó pozitív kimenetelű történetsorozatot! Ennek ellentettje lehet a negatív végeredmény, ami már a napos idősíkon jó néhány napja látható, csökkenő folytatást vizionáló harmonikus minta sikere szomoríthatna el sokakat!"


Napos: a rózsaszín felfelé kanyarodó nyíllal, valami hasonlóban reménykedtem mint ami egy MorningStar gyertyakombinációs lehetőséggel kialakítható! Viszont még ne kiabáljuk el a gyertyakombinációs lehetőséget, mert ahogy a piros csökkenő irányú nyíl is mutatja, az erőlködésnek nagy zuhanás lehet a vége! Ennek a zuhanásnak, ha mindent beleszámolunk 6-7 akadályon kell átvergődnie magát, ezt egy csomagban akár 1 nap alatt, kicsit tovább nyújtva a rétest, az elkövetkezendő nagyjából 10 napban gondolnám végrehajthatónak.
Fekete színnel bekarikáztam egy a mostanira nagyon hajazó szituációt, ugyanolyan kisebb MorningStar lehetőséggel, ez annál gyertyánál bukott, amit ma is várnánk, majd a sikertelenség hozta azt a zuhanást, amely lehetőségre a piros nyíllal is utalok!
Ha a fekete körös kimaradt MorningStar lehetőséget szétverő gyertya, most is megjelenik, azzal végre pontot tehetnénk, a kék éket vissza-tesztelő lehetőség, sajnos november elején elmulasztott elvárásaira, de ennek sem tudunk nagyon örülni, mivel egy ilyen hosszan elnyújtott vissza-teszt, sajnos kivette a vitorlából a szelet.
A tegnapi és azt megelőző volume oszlop, utólag megnézve sokkal gyászosabb tegnapi gyertyát kellett volna eredményezzen, viszont ha megnézzük a fekete körrel megjelölt gyertyakombinációhoz tartozó volume oszlopokat, az akkori és a mostani kép egy egészen más szituáció, ugyanis a mostanitól eltérően, a 2 héttel ezelőtt szituációnál a megfelelően törpe oszlopok, jó előjelei voltak egy nagyobb elmozdulásnak. Tehát mivel ennek az apró oszlopos jelzésnek, a tegnapi és az azt megelőző oszlop nem nagyon felel meg, ebből kifolyólag más végeredmény kellene lássunk! Vagy egy kiugróan nagy zöld oszloppal megtámogatott kiugrás, akár a 9k-s magasságot is elérve, esetleg az apró volume oszlopok kialakítása még várat magára, ennek eredményeként egy a piros körrel megjelölt július végi szituációhoz hasonló megoldással élve, végre lehetőséget kaphatnánk a 12k alatti célzónába történő eljutásra!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali mozgásra, első ránézésre is rávágható, hogy egy zuhanás tökéletes előkészítése! Viszont ennek az esetleges zuhanásnak, a Bakkt megjelenésével jócskán elgyengült az ára gyakorolt hatása. Ennek fő oka, hogy azok a Bitcoin nagy bálnák, akik a határidős lehetőségeket megelőzően valós Bitcoin eladásokkal segítették az áremelkedést, például a 2017-es 20k-s csúccsal vagy akár az idén júniusi 14k csúccsal, azoknak a Bakkt megjelenésével egészen új és kiváló lehetőségek nyílottak meg! Tehát nem kell hozzányúljanak a készleteikhez, elég jól spekulálni az árra, aminek lenyomásával újabb Bitcoinnok pottyanhatnak a tárcákba! Ez viszont felvet egy olyan problémát, hogy a 100k-s illetve a milliós Bitcoin elképzeléseket egyelőre visszatehetjük fiók mélyére! Abban az esetben, ha bekövetkezne egy újabb világválság, ezek a Bitcoin bálnák is hozzányúlnak a készleteikhez, azt viszont nem tudjuk, ennek lesz e ráhatása a Bitcoin árára.
Shorts oldal még mindig a lepattanóra vár, viszont ha megállja a helyét az iménti Bitcoin bálnák köré font gondolatmenet, akkor a shorts oldali kiugrásnak sem lesz meg a táptalaja! A nagy bálnákat kizártuk a játékból, viszont van még itt rengeteg kishal, akik a bálna játékától függetlenül, rövidtávon beleszólhatnak az ár alakulásába. Természetesen ezekre a kishalakra is szükségük van a bálnáknak, nélkülük hiába adnak nyomatékot az árnak, annak csak ideiglenes eredménye van és a nagy játékosoknak, csak nagyon szorult szituációban szeretik a rövidtávot!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/axQUDELt/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/2gytnsZN/

"Hetes idősík nem nyújt egy pozitív képet, ezen a múlt heti gyertya sem segített, sőt azzal hogy a 9,050$-os támasz alá zártunk, sikerült újra kinyitni annak az 5k-s lehetőségnek a kapuját, aminek becsukásában bízhattunk az október 21.-et követő héten kialakított pozitív gyertyával. Múlt héten felvázolta egy harmonikus minta lehetőséget, ha ennek megfelelően sikerülne továbbhaladni, akkor a karácsonyi hangulatot viszonylag elfogadhatónak lehetne nevezni, annak azonban nagyon nem örülnénk, ha a mintát követve 6k alá benéző folytatással kellene számoljunk! Tehát hogy a mintához is igazodva folytassuk, minimum elvárás lenne a múlt heti gyertyánk 9,071$-os nyitó szintjének elérésével megerősíteni a fordulat lehetőségét! Abban az esetben, ha nem csak a 9k-s, hanem a 10k elvárásoknak is sikerülne megfelelni, azzal egy olyan pozitív hatást tudnánk kiváltani, ami nem csak ideiglenes és viszonylag elfogadható magasságba történő felkapaszkodást tenne lehetővé! Ha a jelen szintről tovább folytatódik a csökkenő mozgás, akkor a következő mentőöv, az 50-es mozgóátlag 7,200$ környékén, de mivel május közepe óta ez a mozgóátlag enyhe ívben felfelé mozog, ezért hasonlóan mint 2018 márciusában, a chart bal oldalán látható 2. és 3. kék színnel megjelölt gyertya kombináció erejében bízva, várnánk pozitív fordulatot, remélhetőleg nem ugyanolyan sikertelen tartós visszafordulási végeredménnyel."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/awJVp6eK/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6JBquRfu/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/kHYV3I6V/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VMv0AW7L/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/CTI5ASMf/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/obph3QSQ/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A karámba zárt bikák!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.21!

BTC, a tegnap reggeli körképben 8,400$ környéki zöld minta alapján történő megérkezésre, illetve a napos MorningStar lehetőséget figyelembe vevő 8,500$ környéki nap zárásban reménykedtem!
Ha izgalmakat kerestünk, akkor 15 perces idősíkra kellett visszanézni! Itt nyitottunk egy csökkenő irányú ABCD mintával, majd jött egy pozitív harmonikus minta, ennek annyi volt a szerepe, hogy az itt órás idősíkon látható szürke oldalazó sáv alsó szintjét megerősítse és mivel később kiderült, ez egy pozitív harmonikus minta A csúcsát is adja, esély nyílt az oldalazó sávon belüli felkapaszkodásra, ez is megtörtént, kifutott a minta majd jött is a korrekció. Az oldalazó sáv aljáról történő felkapaszkodás, illetve azt követő fibo 0.38-as korrekció felvillantotta a csatorna aljára történő ismételt visszanézés lehetőségét, ennél a pillanat kommenteltem a tegnapi Facebook poszt alá egy fej-váll lehetőség sikerében reménykedve, aminek a kiugrás szerény mértékben eleget is tett, csak hát ez nagyon nem tetszett valakiknek, rögtön vissza is verték az árat, kis híján az oldalazó sáv alsó szintjére.
Visszatérve az órás történések és lehetőségek boncolgatására, itt azt látjuk, hogy a zöld harmonikus minta még mindig várja a 8,400$ környékére történő megérkezést, illetve a lehetőségek kibővültek egy fordított fej-váll 8,500$-os szintre történő megérkezési igényével! Ez a fej-váll egy kerek 8,247$-os vállvonallal rendelkezik, köszönhetően a tegnapi kiugrásnak! A már tegnapelőtt kezdődött, de tegnap is folytatódó oldalazó mozgásnak köszönhetően, egyelőre eltévedtünk a csökkenő irányú parabolikus ív követésétől, de még nem örvendünk ennek a helyzetnek, mivel ha visszanézzünk az előző sikertelen rózsaszín mintára, ott is egy oldalazást követő nem várt 500$-os visszaesés lett a történet vége. Ez a csökkenő irányú parabolikus ívtől eltérés, egy ellentétes irányú parabolikus ív berajzolására ad lehetőséget, de már most látszik, hogy kezd sántítani a történet, tovább folytatva a szürke sávban oldalazást!

4 órás idősíkon látható mozgás kicsit becsapós, mivel itt már rég elértük a napos idősíkon még csak várt éket vissza-tesztelő mozzanatot! Az eltérés oka egyszerű, mivel a 4 órás idősíkon vissza-tesztelt ék csak a június 26.-ai 13,963$-os és az aug 6.-ai csúcsot vette figyelembe, ezzel ellentétben a napos idősík a szept.6. és 20.-ai csúcsokat is figyelembe veszi. Viszont ha ez a 4 órás idősíkon látható ék elérés lenne a mérvadó. akkor a vissza-tesztelési igényeket már rögtön az okt.26.-ai kínai elnöknek köszönhető kiugrást követően eleget teszünk, de az azóta eltelt időszak bizonyítja a valóság egészen más.
Térjünk át a 4 órás idősík lényegére, a ciklusokra, ahol a pihenésre kihasználd 21-es ciklust követően, bíztunk a már az előző ciklusban lendületet kapott mozgás folytatásában! Sajnos a 22-es ciklus végeredménye elég gyászos, de nem adjuk fel, jön a 23-as ciklus, ahol szintén elővesszük a zöld pozitív várakozásainkat. Ha pontos ciklus zárást nézünk, akkor a mai nap még hátravan, de ezeknél a ciklusoknál egy két napos csúszás előszokott fordulni, ezért ahogy a zöld görbével is felvázoltam, még egy a napos ékre visszanézést belelátnék a következő néhány nap mozgásában!


Napos: a MorningStar lehetősége elbukott, ami nagyjából azt a szituációt takarja, amit a fekete kisebbik körrel megjelöltem, azt viszont még nem tudjuk, a nagyobbik fekete körnek megfelelően, jön e még a feketeleves. Tehát ha gyertyák alapján kutakodunk, akar a lehetőségeink elég szűkek vagy a piros körrel megjelölt több napos gondolkodás követő fordulat következik vagy jön a már említett feketeleves! Nem dédelgetünk hiú reményeket, a jelen szituáció nagyon is a csökkenő irányú folytatásnak kedvez, de ha már van néhány alakzatunk, illetve támaszunk, akkor ezeket kihasználva miért ne következhetne be a fordulat!
Mivel a múltkori sikeres short beszámolóval sikerült összeszedni némi hasznot, annak egy részét visszaforgatva, próbálkozunk majd long pozícióval a barna minta kifutását követően! Erre a pozícióra nem állítok be vételi megbízást, mivel csak azután szeretném hogy megnyíljon, miután a csökken irányú lendület kifulladására viszonylag egyértelmű jeleket látunk, tehát a felvázolttól eltérően nem biztos hogy a minta 7,646$-os csúcsa lesz a beszálló szint! 


"BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali mozgásra, első ránézésre is rávágható, hogy egy zuhanás tökéletes előkészítése! Viszont ennek az esetleges zuhanásnak, a Bakkt megjelenésével jócskán elgyengült az ára gyakorolt hatása. Ennek fő oka, hogy azok a Bitcoin nagy bálnák, akik a határidős lehetőségeket megelőzően valós Bitcoin eladásokkal segítették az áremelkedést, például a 2017-es 20k-s csúccsal vagy akár az idén júniusi 14k csúccsal, azoknak a Bakkt megjelenésével egészen új és kiváló lehetőségek nyílottak meg! Tehát nem kell hozzányúljanak a készleteikhez, elég jól spekulálni az árra, aminek lenyomásával újabb Bitcoinnok pottyanhatnak a tárcákba! Ez viszont felvet egy olyan problémát, hogy a 100k-s illetve a milliós Bitcoin elképzeléseket egyelőre visszatehetjük fiók mélyére! Abban az esetben, ha bekövetkezne egy újabb világválság, ezek a Bitcoin bálnák is hozzányúlnak a készleteikhez, azt viszont nem tudjuk, ennek lesz e ráhatása a Bitcoin árára.
Shorts oldal még mindig a lepattanóra vár, viszont ha megállja a helyét az iménti Bitcoin bálnák köré font gondolatmenet, akkor a shorts oldali kiugrásnak sem lesz meg a táptalaja! A nagy bálnákat kizártuk a játékból, viszont van még itt rengeteg kishal, akik a bálna játékától függetlenül, rövidtávon beleszólhatnak az ár alakulásába. Természetesen ezekre a kishalakra is szükségük van a bálnáknak, nélkülük hiába adnak nyomatékot az árnak, annak csak ideiglenes eredménye van és a nagy játékosoknak, csak nagyon szorult szituációban szeretik a rövidtávot! "
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/RLNNPabf/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/db9CzBZP/

"Hetes idősík nem nyújt egy pozitív képet, ezen a múlt heti gyertya sem segített, sőt azzal hogy a 9,050$-os támasz alá zártunk, sikerült újra kinyitni annak az 5k-s lehetőségnek a kapuját, aminek becsukásában bízhattunk az október 21.-et követő héten kialakított pozitív gyertyával. Múlt héten felvázolta egy harmonikus minta lehetőséget, ha ennek megfelelően sikerülne továbbhaladni, akkor a karácsonyi hangulatot viszonylag elfogadhatónak lehetne nevezni, annak azonban nagyon nem örülnénk, ha a mintát követve 6k alá benéző folytatással kellene számoljunk! Tehát hogy a mintához is igazodva folytassuk, minimum elvárás lenne a múlt heti gyertyánk 9,071$-os nyitó szintjének elérésével megerősíteni a fordulat lehetőségét! Abban az esetben, ha nem csak a 9k-s, hanem a 10k elvárásoknak is sikerülne megfelelni, azzal egy olyan pozitív hatást tudnánk kiváltani, ami nem csak ideiglenes és viszonylag elfogadható magasságba történő felkapaszkodást tenne lehetővé! Ha a jelen szintről tovább folytatódik a csökkenő mozgás, akkor a következő mentőöv, az 50-es mozgóátlag 7,200$ környékén, de mivel május közepe óta ez a mozgóátlag enyhe ívben felfelé mozog, ezért hasonlóan mint 2018 márciusában, a chart bal oldalán látható 2. és 3. kék színnel megjelölt gyertya kombináció erejében bízva, várnánk pozitív fordulatot, remélhetőleg nem ugyanolyan sikertelen tartós visszafordulási végeredménnyel."


Pillanat kép 1 óráhttps://www.tradingview.com/x/gpuSTP3A/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Z9RJl976/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/UsqIal3v/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VMv0AW7L/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/IPFxLRWz/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/NILdHc90/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A csodás hétvégi semmittevés!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.23!

BTC, a két nappal ezelőtt is várt pozitív fordulat, még mindig várat magára, viszont ha minden fordulási lehetőséget összeszámolunk, akkor jelenleg a 8. kísérletnél tartunk.
Ahogy ez mostanában szokás, a hétvégének egy harmonikus, a B hullámot nézve Gartley mintával futunk neki, majd a C hullámmal, a B hullám tekintetében fibo 0.38;0.61 szintek között kellene fordulni, de itt már azt is figyelembe kell venni hogy az XD átfogó 0.78-as célt mutasson, illetve a BD tartsa az 1.21;1.61 közötti értéket! Tehát ha árat nézünk, akkor a mostani C hullámnak 7115;6870 közé kellene nyújtózkodni, majd ebből lehetne tovább gondolni a 7530$-os D csúcsba történő megérkezést és a folytatásban várható mintának megfelelő korrekciós visszanézést!
Függőleges szaggatott vonallal jelölve a jövő heti kezdés, ennek a Bitcoin Futures 7,345$-os péntek esti zárásához képesti esetleges réssel nyitásnál lehet szerepe!
Maradva a Futures-nél, ahol az utóbbi hetek viszonylagos nyugat átlépéssel lettek megoldva, de ha visszamegyünk június közepére, akkor egészen a tegnapi maci rohamig 7,175$-os alsó szinttel tátongott  egy rés! Tehát ha visszatekintünk a június 26.-ai 14k-s csúcsra és a kezdetben határozat továbblépéssel kecsegtető, illetve augusztus 12.-én meghiúsult árbóc lehetőséggel történő sikertelen továbblépési lehetőségre, ahol 12k-s magasságban jelenleg is egy rés várakozik, akkor ha ezzel a 7.175$-os rés alá benézéssel minden csökkenő irányú igényt kielégítettünk, rendezzük le 12k-s rés problémáját, illetve mivel útba esik a 10.180$-os problémára is megoldást találhatunk!
Ez a 10,180$-os rés, hasonló sikertelen árbóccal történő továbblépésből maradt nyitva, mint a 12k-s augusztusi rés, viszont ha ez a 10,180$-os rés nincs, akkor valószínű már 12k-s rés sem lenne és mivel itt egy 3k-s továbblépési lehetőség maradt ki, ami a júniusi 14k-s csúcs fölé lépést jelenthetett volna, az sem kizárt, hogy idei év végi rohammal, hoztuk volna a 2017-es történések megismétlődését!
Visszatérve a poloniex chartra, sok dolgunk nincs, én figyelem a mintát, mások figyelnek más lehetőségekre és attól függően ettől mennyire térünk el, lehet tippelgetni, hogy a hétfői nyitással további vérontás vár minket vagy egy  kizöldült réten futunk át a havas téli tájba!


"4 órás idősíkon látható mozgás kicsit becsapós, mivel itt már rég elértük a napos idősíkon még csak várt éket vissza-tesztelő mozzanatot! Az eltérés oka egyszerű, mivel a 4 órás idősíkon vissza-tesztelt ék csak a június 26.-ai 13,963$-os és az aug 6.-ai csúcsot vette figyelembe, ezzel ellentétben a napos idősík a szept.6. és 20.-ai csúcsokat is figyelembe veszi. Viszont ha ez a 4 órás idősíkon látható ék elérés lenne a mérvadó. akkor a vissza-tesztelési igényeket már rögtön az okt.26.-ai kínai elnöknek köszönhető kiugrást követően eleget teszünk, de az azóta eltelt időszak bizonyítja a valóság egészen más.
Térjünk át a 4 órás idősík lényegére, a ciklusokra, ahol a pihenésre kihasználd 21-es ciklust követően, bíztunk a már az előző ciklusban lendületet kapott mozgás folytatásában! Sajnos a 22-es ciklus végeredménye elég gyászos, de nem adjuk fel, jön a 23-as ciklus, ahol szintén elővesszük a zöld pozitív várakozásainkat. Ha pontos ciklus zárást nézünk, akkor a mai nap még hátravan, de ezeknél a ciklusoknál egy két napos csúszás előszokott fordulni, ezért ahogy a zöld görbével is felvázoltam, még egy a napos ékre visszanézést belelátnék a következő néhány nap mozgásában!"


Napos: sajnos a szerdai erőtlen gyertyával kiderült, hogy az a kisebb MorningStar lehetőség, ami a rózsaszín nyíllal megjelölt fordulatot eredményezhette volna, már csak egy pótvizsgán átmenve, a 8,500$-os csütörtöki felkapaszkodással tartható életben!
Korábban piros és fekete körökkel megjelöltem egy rossz és egy jó folytatási lehetőséget, a piros színű jelentette volna a pótvizsgán átmentést, a fekete viszont sajnos hozta az elkerülhetetlen buktát! Ennek a buktának, a charton látható mozgásban annyi haszna lehet, hogy a hosszan elnyújtott kék ék megkapta a vissza-tesztet, de mint látjuk ez egy kicsit többre sikeredett, amiből jobban is kijöhettünk volna, ha a tegnapi zárásra visszakapaszkodik 7,500$ környékére.
A barna harmonikus mintával vártam a 7,646$-os célba érkezést, ide terveztem egy long beszállót mihelyst lecsillapodnak az indulatok! Úgy néz ki jó döntés volt a kivárás, de nem adjuk fel a pozícióba kerülés lehetőségét!
Természetesen újabb minta lehetőség felvázolásával folytatjuk és ha nagyobb segítség lett volna a tegnapi gyertya, akkor most nem sokáig gondolkodnunk a B hullámot figyelembe vevő, jelenlegi minimumra behúzott 8137$-os szintjét megcélozva pozícióba lépjünk.
Tehát egyelőre várunk, én arra várok hogy az órás idősík utolsó harmonikus mintája, a fekete nyíllal megjelölt korrekciós mozgásával végezzen(ez egy 4-500$-os short lehetőséget is jelenthet), majd attól függően ezt vasárnap vagy következő hétre átcsúsztatva sikerül megvalósítani, próbálok mindent még egyszer átrágva belépési pontot keresni!
Abban az esetben ha ez a napos kék minta nagyjából tartja az előre elképzelt formáját, a tegnapi leszúrással megcsípett lila emelkedő trendvonal, a C csúccsal kaphat még egy megtámasztást  ezáltal az A;C forduló ad még egy durván 1,200$-os dupla alj lehetőséget is, tehát a kék minta D hullámával is megjelenített 9.5-10k-s december közepi megérkezést kettő lehetőség is erősítené!
Alacsony volume oszlopokra is vártunk, ezzel a céllal, hogy előjelezzenek például egy a mostanihoz hasonló durvább visszalépést, de a 18.-a óta látható csökkenő irányú nyomás ezt máshogy gondolta, ebből kifolyólag az rsi padlóra tapadása csak erősítette a csökkenő nyomást!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ahogy várható volt, a türelmes bikáknál is elszakadhat a cérna, ez tegnap meg is történt, az eredménye pedig jól látszik a longs chart 4-5%-os visszaesésével! Ami ma látunk elég fura, ez is azt bizonyítja a vásárlói igények nagyon is jelen vannak, csak valami rejtélyes oknál fogva nem engedik őket kibontakozni! Illetve egy másik gondolat, amit már néhány napja erősítettem, méghozzá hogy a Bitcoin bálnák, a határidős lehetőségek megjelenésével saját maguk igényeihez passzolva, készíthetnek elő közel 100%-os sikert eredményező be és kilépő pontokat!
Shorts oldali gyertyák, a tegnapi csökkenő megerősítéssel, kaphatnak egy olyan lehetőséget, ami ha jól kihasználnak az ár sokkal brutálisabb bedöntésében is segédkezhetnek! Ez a bedöntési veszély még arrébb van kicsit, de a mozgóátlagok és zónák átlépkedésével, lassú tempóban növekedhet a nyomás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/0ukJboF5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/FQdysxSv/

"Hetes idősík nem nyújt egy pozitív képet, ezen a múlt heti gyertya sem segített, sőt azzal hogy a 9,050$-os támasz alá zártunk, sikerült újra kinyitni annak az 5k-s lehetőségnek a kapuját, aminek becsukásában bízhattunk az október 21.-et követő héten kialakított pozitív gyertyával. Múlt héten felvázolta egy harmonikus minta lehetőséget, ha ennek megfelelően sikerülne továbbhaladni, akkor a karácsonyi hangulatot viszonylag elfogadhatónak lehetne nevezni, annak azonban nagyon nem örülnénk, ha a mintát követve 6k alá benéző folytatással kellene számoljunk! Tehát hogy a mintához is igazodva folytassuk, minimum elvárás lenne a múlt heti gyertyánk 9,071$-os nyitó szintjének elérésével megerősíteni a fordulat lehetőségét! Abban az esetben, ha nem csak a 9k-s, hanem a 10k elvárásoknak is sikerülne megfelelni, azzal egy olyan pozitív hatást tudnánk kiváltani, ami nem csak ideiglenes és viszonylag elfogadható magasságba történő felkapaszkodást tenne lehetővé! Ha a jelen szintről tovább folytatódik a csökkenő mozgás, akkor a következő mentőöv, az 50-es mozgóátlag 7,200$ környékén, de mivel május közepe óta ez a mozgóátlag enyhe ívben felfelé mozog, ezért hasonlóan mint 2018 márciusában, a chart bal oldalán látható 2. és 3. kék színnel megjelölt gyertya kombináció erejében bízva, várnánk pozitív fordulatot, remélhetőleg nem ugyanolyan sikertelen tartós visszafordulási végeredménnyel."


Pillanat kép 1 órá: https://www.tradingview.com/x/x3glauux/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/UaXS2pC6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/bYEEvekT/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/VMv0AW7L/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/9274sbM2/
https://www.tradingview.com/x/zemyogvV/
S&P 500 Index:https://www.tradingview.com/x/99Wjplj8/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ismét egy érdektelenségbe fulladt hétvége!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.25!

BTC, ha a chartot nézve valamire rá kell fogni, miért is ez a jelenlegi 6,5k környéki ár, arra nehéz lenne egy konkrét történést megjelölni, de a bal felső sarkában látható rózsaszín minta kifutása utáni, korrekciós elvárások túlteljesítése, így utólag visszanézve elindított egy lavinát.
Viszont az igazi csavarok ott jöttek a történetbe, hogy a bakkt elindulását követően hirtelen 2k-s visszaesés volt a reakció, amit senki sem tudott mire vélni,  ennek eredményeként 1 hónapos indulatokkal teli oldalazás kezdődött! Október végén megérkezett a kínai elnök blockchain fejlesztésre koncentráló bejelentése, ami a szeptemberi hátrány azonnali ledolgozását jelentette, amit szintén nem tudod hova tenni a piac és egy 1.5 hónapos iránykeresés kezdődött!
Itt visszatértünk a mondanivaló elejére, tehát a rózsaszín minta elindította a szánkót!
Ezekből a rózsaszín mintákból 3 darabot láthatunk, az utolsó 2 sikertelen, viszont mindhárom pénteken kezdte pályafutását és az első kivételével mindegyik vesztét, a hétvégi érdektelenségbe fulladó oldalazás jelentette! A most hétvégi mintánál egy kövér oldalazást sikerült összehozni, majd hirtelen csökkenő irányba kinézést követően, jött egy túl jól sikerült vissza-teszt, ebből kiindulva a 6,5k-s ár nem is olyan nagy meglepetés.
Az hogy mit várhatunk a folytatásban, egyelőre még nagy rejtély, de én már most a hétvégi oldalazás felső szintje és a jelenlegi 6,5k-s mélyponttal rendelkező negatív hullámra, ráugrok egy harmonikus rák mintával és abban reménykedek, hogy a B hullám nem akad fenn a lila "sajnos" átszakított trendvonalán, hanem legalább a fibo 0.61-ig eljutva tartja a mintának megfelelő szinteket. Terméseztessen erre is rá lehet vágni hogy semmi, ami addig a pontig, míg a minta nem teljes, fedi is a valóságot, viszont ha az A;B és C csúcsok a helyükre kerülnek, egy kis kockázatú long pozícióval is lehet próbálkozni, majd ha vagyunk olyan szerencsések hogy kifut a minta, akkor egy short beszálló fibo 0.61 korrekciós szintig szintén beváltható!


"4 órás idősíkon látható mozgás kicsit becsapós, mivel itt már rég elértük a napos idősíkon még csak várt éket vissza-tesztelő mozzanatot! Az eltérés oka egyszerű, mivel a 4 órás idősíkon vissza-tesztelt ék csak a június 26.-ai 13,963$-os és az aug 6.-ai csúcsot vette figyelembe, ezzel ellentétben a napos idősík a szept.6. és 20.-ai csúcsokat is figyelembe veszi. Viszont ha ez a 4 órás idősíkon látható ék elérés lenne a mérvadó. akkor a vissza-tesztelési igényeket már rögtön az okt.26.-ai kínai elnöknek köszönhető kiugrást követően eleget teszünk, de az azóta eltelt időszak bizonyítja a valóság egészen más.
Térjünk át a 4 órás idősík lényegére, a ciklusokra, ahol a pihenésre kihasználd 21-es ciklust követően, bíztunk a már az előző ciklusban lendületet kapott mozgás folytatásában! Sajnos a 22-es ciklus végeredménye elég gyászos, de nem adjuk fel, jön a 23-as ciklus, ahol szintén elővesszük a zöld pozitív várakozásainkat. Ha pontos ciklus zárást nézünk, akkor a mai nap még hátravan, de ezeknél a ciklusoknál egy két napos csúszás előszokott fordulni, ezért ahogy a zöld görbével is felvázoltam, még egy a napos ékre visszanézést belelátnék a következő néhány nap mozgásában!"


Napos: az utóbbi öt hónap történéseit, talán ezerre brutálisan elnyújtott kék téglalappal lehet a legjobban összefoglalni, de még ez se konkrétum, mivel még legalább egy 5k-s visszanézésre szükségünk van,ha valóban megerősítést szeretnénk adni a téglalapnak!
Sokáig ék formát követtünk, illetve még követünk, amíg nem teljes a téglalap, de már a szeptemberi zuhanás és az azt követő enyhe emelkedő csatornában mozgás is benyújtott egy zászlóval végrehajtható 6k alatti igényt. Ebből a zászlóból, a kezdeti határozott visszalépést követően, a kínai elnök bejelentésének köszönhetően nem lett semmi és mivel a bejelentést nem követték konkrét tettek, csak várhatóan január végén benyújtandó törvényjavaslatok. nekiálltunk csúszni a lejtőn! Azt hogy meddig csúszunk, senki nem tudja, de ha a kínai történésekre kell várjunk, akkor január végéig biztosan, tehát semmi különbség a tavalyi és az idei forgatókönyvek között!
Fekete támaszt láthatunk 5,755$-os szinten, ez a tavaly novemberi zuhanást megelőzően formálódó csökkenő irányú háromszög meghosszabbított támasza, de nem tudni lesz-e ennek bármi ráhatása a jelen csökkenő mozgásra, viszont ez a fekete támasz és az alatta behúzott szürke zóna, amit az idén áprilisi csúcsoknak köszönhetünk(ahonnan kimaradt egy fontos 4,2-4,4k-s visszanézés és ez most is alternatíva lehet), talán megállja a helyét mint célzóna és ha a jelen csökkenő mozgás intenzívebbé válik, akkor a zóna 5,3k környéki alsó szintjénél, a téglát is kaphat egy megerősítést. Majd ha tényleg ugyanazt másoljuk mint egy évvel ezelőtt és megkezdődik a január végéig tartó oldalazás, akkor újra kijátszható az aduász és jöhetnek a kínai holdújév utalni pozitív várakozások!
Végül itt napos nézetben se maradjunk harmonikus mintával történő megoldás felvázolása nélkül, de mivel még az A hullámnak is keressük az alján, ezért erősen gyerekcipőben jár a történet, de hasonló volt a helyzet a barna mintával is, mikor 9k fölött, 7,6k-s visszanézési lehetőséggel néztünk szembe!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: hát nem tudom, de ha a longs oldali aktivitás növekedés megnézzük, akár nagy év végi verekedésre is készülhetnek a bikák! Viszont óvatosak vagyunk az örömködéssel, mivel láttunk már hasonló nesze semmi fogd meg jól történetet. jó néhány semmitmondó végeredménnyel! Ha komolyak a szándékok, azt az árnak is követni kellene, például azzal hogy a hétvégét kihasználva aduttunk volna egy pofont a határidős piacokon főnökösdit játszóknak, de közelíthetünk a főnökösdit játszók oldaláról is, akik ha igazán nagy Bitcoin bálnák, akkor az ár jelenlegi leszorításával, illetve az itt látható vélhetően megbízásokkal történő felpumpálásnak köszönhetően, akár arra a 8,5k-s szintre is fellökhetik az árat, ami a múlt heti gyertya betakarásával, új mederbe terelheti a folyót!
Shorts oldal is ficánkol, kifogva ezzel a szelet a longs oldali hasonló ficánkolás vitorlájából, viszont ha a napos idősík 6k alá vagy a hetes idősík 4k-ra történő megérkezési lehetőséget is figyelembe vesszük, akkor már nem csodálkozhatunk ha a macik is lépnek az ügy érdekében!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/N7obdgzy/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/NKCxvp8x/


Hetes idősík: harmonikus mintával kerestük itt is a megoldást, aminek a B hullámot tökéletesen lezáró mozzanata lehetett volna a 10k-ra felugró bika gyertya, amit mint tudjuk a kínai elnök bejelentésének köszönhetünk. Múlt héten ismét kaptunk egy nagy pofont, tehát módosítani kell a minta B hullámot! Viszont ha egy hosszabb távon is életképes fordulatot szeretnénk látni, akkor az eheti gyertyánknak vagy egy hosszabb kanócot kell kialakítani, ide passzolna a napos idősíkon említett 5,5k környéki zónába visszanézés, amit rögtön vissza is kellene rántani legalább 6,5k környékére, amivel félig megadva a problémát várakozhatnánk a következő heti gyertyára minimum 8,5k-s zárással, esetleg ennél sokkal egyszerűbb megoldással, a mostani gyertyával szintén minimum 8,5k-s zárást kellene bemutatni, majd várni hogy ez további 10k fölé érkező nyomatékot kapjon! Ami viszont továbbra is nagy probléma, az a júniusi csúcsot követő 3 hónap alatt kialakított 5k-s csökkenő irányú háromszög, ebbe zavart bele a kínai elnök és a jelenlegi mozgást megnézve, az október végén félbemaradt 4k-t megcélzó csökkenő igények nagy kerülővel bepótolásra kerülhetnek!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/VkxIv5pB/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5Zy7mybD/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/yErxth8U/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/skxlaMYf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eYSYUH75/
https://www.tradingview.com/x/WkPBxzXw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/99Wjplj8/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A semmiről kimerítően!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.26!

BTC, tegnap határozott lépésekkel visszatértünk az 50-es mozgóátlag fölé, talán szerencsénkre nem elérve a 200-as mozgóátlagot, abban viszont kicsit szerencsésebbek is lehettünk volna,  hogy a szürke oldalazó sáv alját vissza-tesztelve, a mozgóátlagot jelöljük ki célként! Szintén a tegnapi körképben egy nagyobb zöld harmonikus minta alakulását követve próbáltuk pozitív kiutat találni, viszont ezen minta B hulláma nem léphette volna át az 50-es mozgóátlagot, de mivel átlépte a mintát is kiütötte(nem így a Futures charton)! Most egy újabb mintát láthatunk, ami már jelenleg is kuka, mivel a B hullám nem érte el a minimum fibo 0.38 szintet sem!
Tehát azt látjuk, hogy egy hullám tetején oldalazás kezdődött, ami egy pozitív folytatáshoz tökéletesen passzoló előjel és ebben az oldalazásban a felső és alsó csúcsokat összekötve egy enyhe csökkenő csatornaszerűséget is láthatunk.
Ezen fekete csatornában látható mozgás alakulását 15 perces idősíkon érdemes követni, ahol az is látszik, hogy a csatornába beérkezés egy kisebb vissza-teszttel már a csatorna alját is kijelölte, majd egy kisebb ráadással, felszúrva a 7,364$-os szintre, kijelölte a hibás minta A hullámának zárószintjét. Itt aközött lehetett választani vagy a piros minta B hullámának megfelelő fibo 0.38 szintet elérjük és lehetőséget adunk a C hullámnak, a minta további formálására, ami a végeredmény tekintetében, a D hullámot 6,600$ környékére is visszahozhatta volna. Tehát a rossz mintának köszönhetően, az oldalazó sáv mellett, van egy enyhén csökkenő sávunk is, ami a tegnapi pozitív hullámmal, ahogy erre a fekete nyíllal is utalok, zászló lehetőséggel segíthetné a továbblépést! Itt 15 perces idősíkon a 200-as mozgóátlag, ami egy vasárnap reggelig tartó időszakot  figyelembe véve oldalazgat, remélhetőleg hatékony akadálya lesz az újabb csökkenő irányú mozgásnak. Az 50-es mozgóátlag pedig a csatornában látható mozgás felezőszintje, tehát ha az elkövetkezendő órákban sikerült a mozgóátlag fölött maradni, azzal nagy segítséget teszünk a fekete zászló esetleges sikerének! https://www.tradingview.com/x/2FpONHeT/
Visszatérve órás idősíkra, már nem annyira izgalmas a történet és az 500$-os zászlónak köszönhető esetleges feljebb-lépés se váltja meg a világot, de sokkal könnyebb további pozitív lehetőséget kialakítani, ha például 7,8k környékéről vissza-teszteljük a 7.4k-s jelenleg még erősnek tűnő zöld ellenállást!


4 órás idősíkon, a 22-es ciklus záró mozzanata, szépen elcsúszott a 23-ra, viszont a 23-ban sem vidáman indul a történet, ami akár az előző ciklusban látható mozgás folytatása is lehet és akár 6k alatti végeredményt is jelenthet, a ciklus december 2.-ai zárása környékén! Az órás idősíkon kedden, az-az ma felvázolt továbblépés lehetőségével sikerül élni, akkor a már most mélyre visszalépő 23-as ciklusban látható mozgás, egy éles fordulatot bemutató pozitív görbével folytatódik. Viszont egy ilyen negatív előző ciklus után, megnézve az előző nagyobb elmozdulásokat követő történéseket, inkább számíthatunk egy oldalazással eltöltött szűk egy hetes mozgásra, de mivel semmi komolyabb esemény, bejelentés, döntés nem várható a következő napokban, ezért simán elképzelhető hogy folytatódik a 22-es ciklusban lendületet kapott negatív széria!

Napos: ami órás idősíkon még izgalmas, az itt napos nézetben egyelőre még egy nyugatnak és akár hosszabb oldalazásnak is lehetőséget adó leszúrással, de a gyertya testét tekintve, az előző napi betakarásától elmaradó végeredménnyel, nem tudni mennyire hasznos a kék minta B hullámának megfelelő, minimum 8k-s magasságba történő eljutás tekintetében.
Attól eltekintve hogy a gyertya teste kicsinek tűnik, a leszúrással még hatékonyan hozzátudunk járulni egy fordulathoz, de ennek a helyzetnek megerősítése érdekében, a mai gyertyával nem elég bepótolni a tegnapi elmaradást, hanem ahhoz némi plusszal is hozzá kell járulni, tehát egy nagyon szerény 7,500$ környéki zárással, talán már elégedettek lehetnénk!
Viszont a mintával történő kiútkeresés ,illetve jó néhány támasz/ellenállás vagy parabolikus ív, a végeredmény tekintetében, csak egy apró hozzájárulás az esetleges sikerhez vagy sikertelenséghez!
Pozitív értelemben mindenkinek elfogadható végeredményt, csak akkor tudunk megfogalmazni, ha a kék döntött téglalapból sikerül felfelé kilépni, amely téglalapba történő júniusi 10k-s hullámmal történő megérkezés, egy óriási zászló lehetőséggel tudna mindenki megelégedésének eleget-téve, még ha nem is az idén, de jövő év elején, legalább a 2017-es csúcs magasságába megérkezni!
A kék téglalap fölött, láthatunk egy világoskék csökkenő ellenállást, ez a 2017-es és az idén június csúcsok összekötésének eredménye, amit akár trendvonalként is kezelhetnénk, de ha visszamegyünk az időben, akkor tudhatjuk, hogy a trend a kezdetektől felfogva pozitív és ezt a Bitcoin haláláról elmélkedők szűrőn nem szokták figyelembe venni!
Ezt a világoskék fekete X-el megjelölt ellenállást kellene átlépni, annak érdekében, hogy viszonylag biztosabban tudjunk felfelé irányuló gondolatokat megfogalmazni és ezt ne csak elméleti szinten tegyük, hanem a charton is legyen valami konkrét megjeleníthető formája! Viszont mielőtt nagyon elmerülünk a pozitív gondolatokban, egyelőre maradjunk a földön és annál a piros csökkenő irányba mutató nyíllal megjelenített fenyegetésnél, amit egyelőre könnyebbnek tűnik megvalósítani mint elkerülni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: addig még jó hogy felfelé kiléptünk a középső zónából, viszont most ki kellene alakítani egy ezt a zónát vissza-tesztelő lehetőséget, amit a jelenlegi magasságból még kis hatékonysággal lehetne megvalósítani, de egy 32k magasságból zónába visszanézésből, már meglehetne alapozni a felső zónában eljutás mikéntjét! A realitás talaján maradunk, ezt a mögöttünk hagyott 5k-s hirtelen emelkedést túlzónak is nevezhetjük, ugyanis semmi látványos és megmagyarázható alapja nincs ennek a felélénkülésnek, csupán valakik úgy gondolták löknek egyet a szekéren, talán azzal a szándékkal, hátha mások is becsatlakoznak a szekér tolásába.
A shorts oldalon látható 3 hetes alvó állapotból, a bikák oldalán látható felélénkült mozgást érzékelve felébredtek a macik, de ez a felélénkülés tegnap már szépen vissza lett pofozva. Tehát továbbra is csak vergődés van ezen az oldalon, remélhetőleg nem futunk ki az időből és még sokáig így marad, de a határidős lehetőségeknek köszönhetően, amit itt elmulasztanak a macik, azt bepótolják a spekulánsok!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/FKELkXeS/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/BlXG64aq/


"Hetes idősík: harmonikus mintával kerestük itt is a megoldást, aminek a B hullámot tökéletesen lezáró mozzanata lehetett volna a 10k-ra felugró bika gyertya, amit mint tudjuk a kínai elnök bejelentésének köszönhetünk. Múlt héten ismét kaptunk egy nagy pofont, tehát módosítani kell a minta B hullámot! Viszont ha egy hosszabb távon is életképes fordulatot szeretnénk látni, akkor az eheti gyertyánknak vagy egy hosszabb kanócot kell kialakítani, ide passzolna a napos idősíkon említett 5,5k környéki zónába visszanézés, amit rögtön vissza is kellene rántani legalább 6,5k környékére, amivel félig megadva a problémát várakozhatnánk a következő heti gyertyára minimum 8,5k-s zárással, esetleg ennél sokkal egyszerűbb megoldással, a mostani gyertyával szintén minimum 8,5k-s zárást kellene bemutatni, majd várni hogy ez további 10k fölé érkező nyomatékot kapjon! Ami viszont továbbra is nagy probléma, az a júniusi csúcsot követő 3 hónap alatt kialakított 5k-s csökkenő irányú háromszög, ebbe zavart bele a kínai elnök és a jelenlegi mozgást megnézve, az október végén félbemaradt 4k-t megcélzó csökkenő igények nagy kerülővel bepótolásra kerülhetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/DyW8hhI0/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Ir5afxg1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/BW7Nn6Qk/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/skxlaMYf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/5OqwS9hg/
https://www.tradingview.com/x/WkPBxzXw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/1RUtDvWd/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Mindig csak a lehetőség, fogy a szkeptikusok türelme!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.28!

BTC, sok jól indult, de végül kudarccal járó lehetőséget láthattunk már az utóbbi hónapokban, hasonlót is mint ez a fordított fej-váll, ami most már több mint lehetőség! 15 perces idősíkon tegnap este elsiettem egy gyors long beszállót, pedig ha megvárom az órás idősík váll vonalat vissza-tesztelő mozzanatát  akkor még bőven jut idő a helyzet átgondolására. Viszont amit 15 perces idősíkon elrontottam, azt az órás fej-váll lehetőséget figyelembe véve se lehetne másképp csinálni. Tehát a javítás lehetősége adott, a tegnapi legmagasabb csúcsba 7650$-os szintre kell vételi megbízást beállítani, de mivel itt már nagyobb a kockázat és a nyereség ráta is kisebb, a váll vonalra beállított stoppal remélhetőleg megfelelőt távolságra leszünk csapkodás  esetén!
Ez a helyzet is jónak tűnik, de mint az elején említettem, rengeteg hasonló jó lehetőség lett mostanában szétverve. De talán, ha megnézzük a longs oldali utóbbi napokban összehordozz 25%-os meredek hegyet, az hasonlít egy augusztus elején közel 3k-s emelkedést eredményező mozgolódásra, sőt ha idevesszük a Bakkt volume tegnap már 4k-t is átszakító aktivitás növekedését, annak legenyhébb esetben is néhány k-s emelkedést kellene kiváltani!


"4 órás idősíkon, a 22-es ciklus záró mozzanata, szépen elcsúszott a 23-ra, viszont a 23-ban sem vidáman indul a történet, ami akár az előző ciklusban látható mozgás folytatása is lehet és akár 6k alatti végeredményt is jelenthet, a ciklus december 2.-ai zárása környékén! Az órás idősíkon kedden, az-az ma felvázolt továbblépés lehetőségével sikerül élni, akkor a már most mélyre visszalépő 23-as ciklusban látható mozgás, egy éles fordulatot bemutató pozitív görbével folytatódik. Viszont egy ilyen negatív előző ciklus után, megnézve az előző nagyobb elmozdulásokat követő történéseket, inkább számíthatunk egy oldalazással eltöltött szűk egy hetes mozgásra, de mivel semmi komolyabb esemény, bejelentés, döntés nem várható a következő napokban, ezért simán elképzelhető hogy folytatódik a 22-es ciklusban lendületet kapott negatív széria!"

Napos idősíkon maradok a jól bevált harmonikus mintáknál, de óvatosan mert van 2 olyan előző minta, ami a 3. ilyen gyors valószínűségét eléggé gyengíti. És azt se felejtsük el, ez a minta még csak elméleti síkon létezik, először kellene a B hullám konkrét záró szintje, keppen a minimum fibo 0.38 szint a kerek 8k-t jelenítené, de ez a B hullám 9k-ig is nyújtózkodhat, ez esetben 12k fölé is várhatnánk célba érkezést, viszont ha csak a szerényebb megoldással élünk, azzal is 10k-ra kellene eljutni! Tehát ha ebből napos minta lehetőségből indulunk ki, akkor az órás idősík fordított fej-vállnak megfelelő 8,240$-os célba érkezés, a napos minta B hullámának fibo 0.45-ös fordulatát tenné lehetővé.
A fő dolgok viszont nem ezen a mintán fognak múlni, hanem hogy ennek segítségével, lehetőséget kapunk e a kék téglalap felfelé történő elhagyására vagy egy túlzó C hullámmal adunk a téglalapnak még egy alsó megerősítést 5k környéki szinteken!
Végül, itt is arra lennék kíváncsi, hogy a semmiből kiugró teljesítményt mutató longs oldali megnövekedett aktivitás, illetve a Bakkt egyre magasabbra tett napos volume szintjei, ennek megfelelően tudnak e több ezer dolláros hirtelen emelkedést kiváltani. És itt ismét visszatérve a felvázolt minta lehetőségre, a több ezer dolláros elmozdulásnak, a C hullámban történő 7k alá visszanézését követően lenne realitása vagy ha ezzel a jelentősebb elmozdulási lehetőséggel egy-két napon belül sikerülne élni, az kiütné a mintát a játékból és a 10k-s szint közelebb lenne mint gondolnánk.
Bármi is lesz a megoldás, közelit ismét a hétvége, ami a hétközi indulatokat jelentősen leszokta hűteni, tehát max holnap estig élni kellene azokkal a lehetőségekkel, amelyek jelentős pozitív elmozdulást eredményezhetnek. Ha ez nem sikerül, akkor a hétvége, illetve a következő hét első néhány napja kialakíthatja a C hullámban történő, jelen szintről kicsit fájó 7k alá visszanézést, viszont ha nem esik vissza a longs oldali aktivitás, azzal a D hullám megkezdhetne egy nagyobb pozitív túrát!
Külső segítséget talán az amerikai gazdasági mutatók néhány százalékos visszaesése jelenthetne, de mivel a határidős lehetőségekkel kicsit jobban belefolytunk ezeket a gazdasági mutatókat is meghatározó közegbe, nem kizárt az ezekkel történő együttmozgás, tehát ami augusztusban még pozitívan sült el, az most gyászosra is sikeredhet.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon futottunk  egy szépet, ebbe a futásban azonban hamarosan belefáradunk, ezért is kellene egy az átlépett zónát vissza-tesztelő mozzanat, majd ha valóban eredményes vég-kifejlett érdekében vágtunk bele valamibe, akkor annak így is-úgyis meglesz az eredménye!
Shorts oldal az utóbbi napokban a feladási jeleit mutatja, de ha a longs oldali aktivitás növekedéshez nem társul jelentősebb áremelkedés, akkor a macik biztosan ugrásra készen várják az adódó lehetőséget!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ylZYpUx5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/9exuecnf/


"Hetes idősík: harmonikus mintával kerestük itt is a megoldást, aminek a B hullámot tökéletesen lezáró mozzanata lehetett volna a 10k-ra felugró bika gyertya, amit mint tudjuk a kínai elnök bejelentésének köszönhetünk. Múlt héten ismét kaptunk egy nagy pofont, tehát módosítani kell a minta B hullámot! Viszont ha egy hosszabb távon is életképes fordulatot szeretnénk látni, akkor az eheti gyertyánknak vagy egy hosszabb kanócot kell kialakítani, ide passzolna a napos idősíkon említett 5,5k környéki zónába visszanézés, amit rögtön vissza is kellene rántani legalább 6,5k környékére, amivel félig megadva a problémát várakozhatnánk a következő heti gyertyára minimum 8,5k-s zárással, esetleg ennél sokkal egyszerűbb megoldással, a mostani gyertyával szintén minimum 8,5k-s zárást kellene bemutatni, majd várni hogy ez további 10k fölé érkező nyomatékot kapjon! Ami viszont továbbra is nagy probléma, az a júniusi csúcsot követő 3 hónap alatt kialakított 5k-s csökkenő irányú háromszög, ebbe zavart bele a kínai elnök és a jelenlegi mozgást megnézve, az október végén félbemaradt 4k-t megcélzó csökkenő igények nagy kerülővel bepótolásra kerülhetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/fTKZmMj3/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/N9LGVhOV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6WjlUPlg/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/skxlaMYf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SHeFVZC1/
https://www.tradingview.com/x/WkPBxzXw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/7t25WZq9/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Szemét húzás lenne!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.11.29!

BTC, azt látjuk hogy nagyjából egy napos csúszással megtörtént a vállvonal vissza-tesztelése, ez a csúszás lehetőséget adott a mozgóátlag keresztre és nem tudni mennyire veretlenül, de a kereszt után nem sokkal történt a vissza-teszt. A jobb oldali vállból, határozott vállvonal átszakítást követően felszaladtunk 7,650$-os szintre, majd vissza 7,415-re, amely mint utólag kiderült csak az időhúzásban segédkezett.
Az utóbbi 3-4 péntek harmadikos minta lehetőségét vizionált előre, ezek mint sikertelenül záródtak, a mostani képet megnézve ilyen minta lehetőség egyelőre még nincs, de ha a nap hátralevő részében, határozat csökkenésbe kezdene az ár, akkor egy minta lehetőség is felmerülhet.
A váll vonalat átszakító határozott hullám, illetve az azt követően vissza-teszt, még kevés egy minta elindításához, viszont ha az utóbbi órákban látható határozott vállvonalról visszapattanás sikertelen lesz és újra csökkenő irányú mozgás kezdődik, ott már lehet keresgélni!
Tehát azt látjuk, hogy a fordított fej-váll 850$-os lehetősége még nyitott, amit egyelőre úgy néz ki erősít a vissza-teszt, de ha ebből a helyzetből sikerül 7,650$-os csúcsszintre felkapaszkodni és minimum a 8k-s színt elérésével sikerül hozni az várt cél 2/3 részét, akkor már elégedettek lehetünk.
Vételi megbízás beállításának lehetőségére vártunk, ez tegnap kihagytuk, mivel az első feltétel, a váll vonal vissza-tesztelése kimaradt, amit mivel az éjjel végrehajtott a mozgás, most már a vételi megbízás is beállítható és ha jól alakulnak a dolgok, akkor a 8k-s szint környékén nullába húzható a stopszint, célszint elvileg a fordított fej-váll mélységével megegyező 8,200$-os szint, de itt a jobb résen lenni, mivel longs pozíciószám emelkedésből kiindulva, azt is feltételezhetjük, hogy ezt a szintet jóval meghaladó elvárásaink is lehetnek!

A Bitcoin futures órás chartján felvázolt denevér minta, igényelné a 8k-s szintre történő felkapaszkodást, amit akár már a mai napon is elérhetünk, viszont ha ez nem jön össze, akkor egy jövő heti réssel nyitás is célravezető lehet. Viszont ha pozitív réssel nyitunk, azzal az egész jövő hetet megalapozhatjuk és ha a csökkenő irányú mozgás belelendül, akkor a poloniex napos minta C hullámához alkalmazkodva, egy nem nagy örömet okozó 7k alá visszanézéssel is folytathatjuk!


"4 órás idősíkon, a 22-es ciklus záró mozzanata, szépen elcsúszott a 23-ra, viszont a 23-ban sem vidáman indul a történet, ami akár az előző ciklusban látható mozgás folytatása is lehet és akár 6k alatti végeredményt is jelenthet, a ciklus december 2.-ai zárása környékén! Az órás idősíkon kedden, az-az ma felvázolt továbblépés lehetőségével sikerül élni, akkor a már most mélyre visszalépő 23-as ciklusban látható mozgás, egy éles fordulatot bemutató pozitív görbével folytatódik. Viszont egy ilyen negatív előző ciklus után, megnézve az előző nagyobb elmozdulásokat követő történéseket, inkább számíthatunk egy oldalazással eltöltött szűk egy hetes mozgásra, de mivel semmi komolyabb esemény, bejelentés, döntés nem várható a következő napokban, ezért simán elképzelhető hogy folytatódik a 22-es ciklusban lendületet kapott negatív széria!"

Napos: én egyelőre azon az úton haladok, hogy egy minta felrajzolásával várom a fejleményeket, ennek a mintának megfelelően a B hullámban minimum 8k-s szintelérése van szüksége, ami akár 9k-ig is nyújtózkodott, tehát még sokáig nyitva lesz ezzel a mintával történet lehetőség keresése.
A minta eldobás lehetősége akkor merülhet fel, ha vagy a jelenlegi szintről visszaesünk a néhány nappal ezelőtti 6,5k-s szintre vagy élünk azzal a lehetőséggel. amit a longs oldali emelkedés felkínál, ennek alapján egy néhány nap alatt végbemenő, 10k környékére megérkezés lehetőségével kellene előrukkolni!
Ha megnézzük a 6,5k környéki visszanézést megelőző, illetve azt követő volume aktivitás növekedést, akkor ezt is feltételezhetjük, előttük az összes puskaport és egy következő hasonló szituációt, szintén néhány napos előkészítésnek kellene megelőzni, csak hát megérkeztünk a hétvégéhez, ami ismét a kedélyek lehűtésével, új vágányra terelheti. az amúgy is lassan mozgó gőzöst.
A határidős lehetőségek december 19.-én zárják le az aktuális hónapot és abból a tényből kiindulva. hogy a múlt hónapi zárást követően sem vett éles fordulatot a történet, inkább azt lehet feltételezni, hogy itt még húznak a présen és majd csak ezt követően kezdik meg az elvárásoknak megfelelő long terepet kiépíteni! Ebből az utóbbi mondatból kiindulva sem tartom kizártnak, a szürke támasz zónába visszanézést, de ez a vélemény is változhat, ha például a kék mintának megfelelő B és C hullámok után, a D hullám megkapja a bizonyítási lehetőséget!
Tehát hogy egy 8k-s longs oldali aktivitás növekedés, sok hűhó legyen a semmiért, azt kizártnak tartom és egy elég szemét húzás lenne bárki/k részéről, már csak azért is ha ezzel a megtévesztés volt a cél és a végeredmény 1-2k plusz helyett 1-2k mínusz.


"BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon futottunk  egy szépet, ebbe a futásban azonban hamarosan belefáradunk, ezért is kellene egy az átlépett zónát vissza-tesztelő mozzanat, majd ha valóban eredményes vég-kifejlett érdekében vágtunk bele valamibe, akkor annak így is-úgyis meglesz az eredménye!
Shorts oldal az utóbbi napokban a feladási jeleit mutatja, de ha a longs oldali aktivitás növekedéshez nem társul jelentősebb áremelkedés, akkor a macik biztosan ugrásra készen várják az adódó lehetőséget!"
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/L2XmUPMT/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/u09BzVde/


"Hetes idősík: harmonikus mintával kerestük itt is a megoldást, aminek a B hullámot tökéletesen lezáró mozzanata lehetett volna a 10k-ra felugró bika gyertya, amit mint tudjuk a kínai elnök bejelentésének köszönhetünk. Múlt héten ismét kaptunk egy nagy pofont, tehát módosítani kell a minta B hullámot! Viszont ha egy hosszabb távon is életképes fordulatot szeretnénk látni, akkor az eheti gyertyánknak vagy egy hosszabb kanócot kell kialakítani, ide passzolna a napos idősíkon említett 5,5k környéki zónába visszanézés, amit rögtön vissza is kellene rántani legalább 6,5k környékére, amivel félig megadva a problémát várakozhatnánk a következő heti gyertyára minimum 8,5k-s zárással, esetleg ennél sokkal egyszerűbb megoldással, a mostani gyertyával szintén minimum 8,5k-s zárást kellene bemutatni, majd várni hogy ez további 10k fölé érkező nyomatékot kapjon! Ami viszont továbbra is nagy probléma, az a júniusi csúcsot követő 3 hónap alatt kialakított 5k-s csökkenő irányú háromszög, ebbe zavart bele a kínai elnök és a jelenlegi mozgást megnézve, az október végén félbemaradt 4k-t megcélzó csökkenő igények nagy kerülővel bepótolásra kerülhetnek!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/uDUehu8q/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4ygQP2yU/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/3nTutQAh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/skxlaMYf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/aVR0UbzW/
https://www.tradingview.com/x/WkPBxzXw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/NTzHwyrR/
https://www.tradingview.com/x/WzWZzOG1/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Pozitív várakozások az előttünk álló hét tekintetében

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.02!

BTC, mindig részletezem, most is lehetne, de így is túl részletes lesz ha az egész körképet egybe nézzük, azt viszont nem kell részletezni, hogy a longs oldal kezd egy olyan magasságba érni, ahol már kötelező elvárás a több ezer dolláros felfelé elmozdulás!
Itt órás nézetben, ha főként a lila színnel kiemelt füles csésze alakzatot vesszük alapul, akkor 1500$-os feljebblépést várhatnánk! Viszont az alakzat nem teljesen százas, ugyanis egy vízszintes váll vonallal kellene 8k magasságában zárni, de a péntek délutáni 7850$ környéki zárás ettől kicsit elmarad. Ennek a csészének, ha hihetünk. a jelen csökkenő mozgásnak füle is lesz, viszont ennek a lila csatornának  kell még egy megerősítés! Ezt a megerősítést 7k környékén lehetne behúzni, tehát ismét visszatérnénk a napos idősík emelkedő trendvonalára, ami nem a legjobb hír, mivel sorrendben ez már a 4. érintés lenne!
Múlt heti 1,300$-os pozitív mozgás után, a jelenlegi korrekcióval semmi problémánk nem lehet és ha megnézzük a fibo szinteket, ahogy láthatjuk 0.38 környékén megvolt a hétvégi visszafordulási esély, ezt egy harmonikus mintával is igyekeztünk követni, de sajnos a D hullámmal nem sikerül 7800 környékére visszakapaszkodni.
Tehát a csésze füléhez tökéletesen passzol a péntek délután megkezdett csökkenő irányú araszolgatás, viszont ha a fibo szinteket kimaxolva 0.61 a célunk, akkor a kerek 7k-s szintén zárható a korrekció!
Összefoglalva, ha mindent jól csinálunk, akkor 9k magasságában kelljen zárjunk, ezen órás lehetőségek figyelembevételével és kihasználásával!

A Bitcoin futures pénteki zárása a kerek 7,800$-os szinten történt, erre a szintre vártuk volna vissza az árat, de mint látjuk ez nem sikerült, sőt már a 7,200$-os szinten is jártunk, viszont ha a fibo szinteket nézzük, akkor még 7k-ra is szükségünk lehet! Egy szintén péntek délutáni csúccsal, sajnos kicsit korábban zártuk a harmonikus mintát, habár itt még bíztunk abban, hogy a hétfő nyitás bekukkant 8k fölé, de nem így történt 400$-os réssel nyitottunk és ha úgy kezeljük a 7,930$-os csúcsot, hogy a mintát lezártuk, akkor a 7,052$-os szint környékén kellene fordulási jeleket mutatni, majd megoldani a rés problémáját és ha lehet túllépni a 7,930$-os pénteki csúcson!



4 órás idősík 23-as ciklusától többet vártunk mint egy oldalazás, viszont ha hihetünk az órás idősík csésze alakzatát lezáró lila csatornában követett korrekciós mozgásnak, akkor a 24-es ciklusban bepótolhatnánk az elmaradást. Az viszont nem néz ki jól, hogy a napos emelkedő trendvonal, illetve az órás csésze váll vonala egy háromszöget kezd kirajzolni, tehát ha a következő ciklus csak egy oldalazásra lesz képes, akkor december 10-13. magasságában nem a legjobban alakulhatnak a dolgok!


Napos: az utolsó mintából kell kiinduljunk, amely lezárása érdekében vártuk 8k-ra az árat, végül  a pénteki  csúccsal csak 7,848$-os szintet sikerült elérni. Tehát a tökéletes 0.38 helyett, történt egy 0.35-ös forduló, amiből jelenleg is határozottan csökkenünk és mivel ez a csökkenő mozgás már túlszaladt a B hullám fibo 0.38-as korrekciós szintjén, ebből kifolyólag ha kerek akar lenni a történet, akár 6,700$ környékére is visszaszaladhat. Abban a tekintetben hasznos lenne ez a 6,700$, hogy a mintának megfelelő folytatásban bízva, kapjunk egy 10k-s célszintet!
A napos nézet bővelkedik alakzatokban, mintákban, támaszokban és ellenállásokban, ami első ránézésre összevisszaságnak tűnik, viszont rengeteg múltbéli történést rejt, illetve jó néhány jövőbe mutató, most még jónak tűnő  elképzelést.
Nagy-vonalakban, látunk egy hosszan elnyújtott és megdőlt téglalapot, amihez tartozik egy 10k-s febr.-júni. között kialakított meredeken emelkedő hullám, tehát van itt egy 10k-s zászló lehetőség. Ha ennek a zászlónak megfelelően, sikerülne az első hullámban 12k magasságába eljutni, az már egy fél siker, a további sikerekhez azonban ismét egy 2-3k-s korrekciót kellene kibekkelni, majd csak ezt követően vághatnánk bele, a 2017-es csúcsot elérő végső rohamba.
Tehát visszatérve a mondanivaló elejére, a kék harmonikus mintával jó irányba terelhető a történet alakulása, de még ahhoz is sok dolognak passzolni kell, hogy 12k magasságába eljussunk és hogy az azt követő kollekcióban, ismét ne haljon meg a főszereplő!
Ami most frissen került a chartra, az egy fekete kerettel rendelkező, szürke emelkedő háromszög, de ahhoz hogy ennek igazán szerepe legyen, a júniusi 14k-s csúcssót kellene célba vegyük. Az viszont még nem egyértelmű, hogy az alsó csúcs a 6k alatti szürke támasz zónában vagy a jelenlegi harmonikus minta 6,515$-os A hullám zárószintjénél lesz, de ez csak  most nagy kérdés, ha a háromszög alapján csak minimális a jelentősége!  Viszont van ennek a háromszöges megoldásnak egy nagy hátulütője, méghozzá hogy az egész 2020-as évet, ezen formálásával kellene töltsük, tehát inkább annak szurkoljunk, hogy a zászló lehetőség 12k magasságából kapjon egy vissza-tesztet, majd irány 20k!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali brutális emelkedő hullámot nézve, akár egy nagyobb árrobbanás közelébe is kerülhetünk. Viszont ebben ez óriási hullámban, ha sokáig eredménytelenül várunk, 30k-ra visszanéző korrekciós mozgásba is kezdhet, ami abból a szempontból veszélyes, ha a hullámot kialakítók várakozásai  tekintetében, elmaradnak ez ehhez társított áremelkedés.
Talán szerencsénkre, de a shorts oldal továbbra is nagy gázban és talán azzal kaphatnák meg az igazi pofont, ha még innen visszaesnének a fekete támaszra, viszont ezt már a vevőknek is eredményesen ki kellene használni.
Ezen a két charton látható elmentetés mozgásnak van egy hátulütője, mégpedig hogy a határidős lehetőségek, de főleg a szeptemberi Bakkt indulással, már csak nagyon kis szelet jut abból a tortából, ami a Bakktot megelőzően még viszonylag tudott hatni az ár alakulására, de lesz ez még fordítva is, ha a gazdasági mutatók jelentős esésbe kezdenek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/EpLbclzS/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/vjYYEhHl/


Hetes idősík: ezt is kezdjük a szerencsére egyre rosszabbul kinéző harmonikus mintával, azért szerencsére, mivel már olyan mélyen vagyunk a B hullámmal, ha innen sikerül visszafordulni az már értelmezhetetlené teszi a minta további alakulását. Természetesen a mintát követve még alkoholt rosszul a dolog, például ha a B hullám, 5k alá visszanézve mutat egy 0.88-as visszafordulást!
Bízzunk a kisebb idősíkok jelzéseinek megfelelő, jelenlegi szinteken kialakítandó fordulatban, ami nagy segítség lenne, az a már napos idősíkon is félig-meddig látható emelkedő háromszög tekintetében. Azonban mint látjuk ez a kisebb emelkedő háromszög lehetőség, egy nagy ugródeszka a kék színnel látható, ennél is nagyobb emelkedő háromszög lehetőségben! Viszont ennek a nagyobb háromszögnek a támaszát figyelembe véve, még a 6k-s visszanézést sem tudjuk kizárni, ami annyira összekuszálhatná a szálakat, hogy egy teljesen úgy gondolatmenet köré kellene felépíteni a további elképzeléseinket.
A mögöttünk hagyott gyertyával, sajnos nem sikerült 8,5k környékére visszakapaszkodni és ezzel a pozitív lehetőségeknek lendületet adni. Az előttünk álló héten, 9k-ra kell tegyük azt a lécet, aminek elérésével, jobb esetben megugrásával, kaphatnánk egy olyan jelzést, hogy a pozitív várakozásainknak van alapja!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/NbF81yw5/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5zSlpFmO/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/eipUDeEA/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/MJtIoLB6/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/5cSuzlas/
https://www.tradingview.com/x/cuB3rdvq/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/GFfnIwbc/
https://www.tradingview.com/x/zlabUXBP/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Valami nagy dolog van készülőben!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.05!

BTC, 2 nappal ezelőtt még ott tartottunk, hogy az arany színű fej-vállból vártuk vissza 7,8k környékére az árat, a végeredmény egy 200$-os negatív pofon. Majd 7,1k környékéről kezdtünk észhez térni, ahol már a kék színű harmonikus mintával igyekeztünk szerencsét próbálni, de nem csak igyekeztünk, hanem tegnap 14:00 óra magasságában egy 500$-os kiugrásnak köszönhetően célba is jutottunk! Ezt azonban feketeleves követte, ugyanis a várt korrekció helyett megkaptuk ugyanazt a pofont csökkenő irányba. Tehát az utóbbi mutatványt elképzelhetjük egy jól végrehajtott magánakciónak, amibe már a 200$-os hirtelen visszarántásnak is szerepe lehetett, csak hát a vonatra kevesen szálltak fel.
Ha nagyjából átszeretnénk látni a történetet, akkor ezek a kisebb le-fel mozgolódások lényegtelen információk, lényeget talán a felső enyhén csökkenő lila támasz és az alsó, a napos idősík emelkedő trendvonala közötti mozgás tartogatja! Viszont az alsót most vegyük ki a játékból, legalábbis órás tekintetben és koncentráljunk a felsőre! A felső támasz szerepe, hogy az alatta látható a két parabolikus szívnek adjon egy vállvonalat és az így kialakított füles csésze alakzatot egy 1,400$-os továbblépési lehetőséghez segítse! Ebbe a tegnapi 500$-os kiugrás igyekezett belerondítani,  ha ennek a felszúrás részét kivesszük a játékból, még tartható a parabolikus forma, de egy jó figyelmeztetés long irányú gondolatok fékezésére.
Tehát most ott tartunk, hogy várjuk az újabb 500$-os csomagot, de nem olyant mint az előző, hanem egy normálisan építkező hullámot. Annak érdekében hogy a csésze mélységével megegyező pozitív mozgással folytassuk, a vállvonalon nem ártana átszaladni, tehát  az igazán hatékony folytatás, egy 8k-ról történő vállvonal vissza-teszt!

Bitcoin futures charton egy kihagyott kitűnő lehetőséget láthatunk, ugyanis azzal a gondolattal nekifutva, hogy rést nem hagyunk nyitva, miért ne lehetne long irányba egy szép  7% hasznot megakasztani, viszont erőtlennek tűnt a reggeli próbálkozás, így felmerült az a gondolat hogy a rés probléma átcsúszik jövő hétre, tehát várjuk meg a hétvégét, ami ennél jobb beszálló lehetőséget is felkínálhat...
Viszont ezzel a felszúrással sem végleges a megoldás, kell a konkrét jelen esetben 7,805$-os szint fölé zárás! A tegnapi 500$-os kiugrás, kizárólag a határidős ármozgatásnak köszönhető, ugyanis a longs oldal mindezt teljesen nyugodtan végignézte, pontosabban nem zavartatta magát a felfelé araszolgató egyenletes tempójú mozgásában.
Tehát a múlt hétvégén kialakított rés, illetve hogy annak nem született gyors megoldásra, abban a megelőző harmadikos mintának is nagy szerepe lehet, ugyanis a korrekciós feltételeknek csak a 7,100$-os szint alá benézéssel tudott megfelelni!


"4 órás idősík 23-as ciklusától többet vártunk mint egy oldalazás, viszont ha hihetünk az órás idősík csésze alakzatát lezáró lila csatornában követett korrekciós mozgásnak, akkor a 24-es ciklusban bepótolhatnánk az elmaradást. Az viszont nem néz ki jól, hogy a napos emelkedő trendvonal, illetve az órás csésze váll vonala egy háromszöget kezd kirajzolni, tehát ha a következő ciklus csak egy oldalazásra lesz képes, akkor december 10-13. magasságában nem a legjobban alakulhatnak a dolgok!"


Napos: az a legnagyobb gáz, ha a hónapos mozgásnak, pontosabban egy a hónapos charton jól induló harmonikus mintához, a folytatásban is szeretnénk igazodni, akkor ez csak 5k környékére visszanézéssel tudjuk megtenni. Tehát nagyjából ugyanaz a helyzet hónapos szinten, mint az itt látható utolsó harmonikus mintánál, ami órás tekintetben szétvert jó néhány lehetőséget és még a jelenlegi csésze alakzatba is belerondíthat, ha a C hullámban megvalósul a 6,700$ környékére történő visszalépés.
A sárga színnel látható 7,770$-os szint, még egy 2017 októberére visszamutató támasz, ami a jelen történésekből is kiveszi szerepét, gondolok itt a szeptember végi felülről megtámasztásra, illetve most alulról a B hullám zárására, amit 8,2k környékére vártunk. De mivel ezen 7,770$-os szint tekintetében, az utolsó  mozzanat egy alulról kialakított vissza-teszt, ebből kiindulva nem túl pozitív a jövőkép, tehát ha a minta 6,7k-s maximum elvárásán túlszaladunk, akkor elképzelhető hogy nem csak a 6,180, de a 4,950$-os szint segítségére is szükségünk lesz!
Piros csökkenő irányú parabolikus íven, a tegnapi történet átszúrt, talán jelezve ennek az ívnek fontosságát vagy az abban való részvételt, hogy a harmonikus minta C hullámát 6,7k-ra visszasegítse, de akkor sem bánkódunk, ha az órás lehetőségekhez igazodva, a csésze 1,400$-os elvárásainak megfelelően átszakítunk néhány gátat és ha már a 7,770$-os szint szóba került, akkor ezt felülről vissza-tesztelve ismét fontos tényezővé tesszük és habár a harmonikus minta sántítani fog, de a 10k környéki elvárásoknak sikerülhet megfelelni.
Viszont ahogy az órás  idősíknál is megemlítettem, ezek az apró mozzanatok csak részletkérdések, nagy kérdés mi lesz a kék zászló lehetőség sorsa, illetve a szürke színnel kiemelt emelkedő háromszög, a jelenlegi szintekről történő határozott fordulattal megkapja a lehetőséget vagy ez csak 5,5k környéki támasz zónába visszanézést követően lehet realitás!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldalán látható brutálisan emelkedő meredek hullámnak, brutálisan gyászos következménye is lehet, ugyanis ilyen mértékű pozíciószám növekedést, több ezer dolláros áremelkedésnek kellene követni, ennek azonban nyoma sincs. Tehát vagy arra várunk hogy kirobbanjon egy óriási rakéta, ami kitűnő karácsonyi ajándékot varázsolhat a fa alá, majd hónapokra meghatározhatja egy csökkenő irányú korrekciós mozgás sorsát, ezzel ismét sokakat parkolópályára helyezve és kitűnő lehetőséget adva a határidős shortolási vágyak kielégítésének. De jól is elsülhet a dolog, feltéve hogy ez a longs emelkedés valós szándékot tükröz, amit megelőz egy napos szinten is jelentőséggel bíró medvecsapda, ami még arra is alkalmas, hogy a határidős aktuális holnap kifutását megvárjuk, majd egy hosszú januári alapozást követően, ahogy idén év elején is láthattuk, nagymértékű kínai segítséggel belefoghatunk egy az ideinél vagy akár a 2017-esnél is pozitívabb végkimenetelű történetbe!
Shorts oldal szerepét teljesen átvette a határidős lehetőség, ennek megfelelően a már valós bitcoinnal rendelkező nagyhalak, bálnák, nem válnak meg a későbbiek folyamán sokkal értékesebb és nagyobb haszonnal kecsegtető felhalmozott készleteiktől!
Ezen 2 oldal tekintetében nekem csak egy dolog nem tiszta, ha a kereskedés legnagyobb része áttevődik a határidős piacokra, akkor pár régebbi és stabilabb crypto váltó kivételével jó néhány lehúzhatja a rolót, esetleg a nagyobbakkal összejátszva boríthatja azt az asztalt, amit már rég le kellett volna seperni, illetve az asztalhoz le sem ülni!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vhTC88Tc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bmGeURFr/


"Hetes idősík: ezt is kezdjük a szerencsére egyre rosszabbul kinéző harmonikus mintával, azért szerencsére, mivel már olyan mélyen vagyunk a B hullámmal, ha innen sikerül visszafordulni az már értelmezhetetlené teszi a minta további alakulását. Természetesen a mintát követve még alkoholt rosszul a dolog, például ha a B hullám, 5k alá visszanézve mutat egy 0.88-as visszafordulást!
Bízzunk a kisebb idősíkok jelzéseinek megfelelő, jelenlegi szinteken kialakítandó fordulatban, ami nagy segítség lenne, az a már napos idősíkon is félig-meddig látható emelkedő háromszög tekintetében. Azonban mint látjuk ez a kisebb emelkedő háromszög lehetőség, egy nagy ugródeszka a kék színnel látható, ennél is nagyobb emelkedő háromszög lehetőségben! Viszont ennek a nagyobb háromszögnek a támaszát figyelembe véve, még a 6k-s visszanézést sem tudjuk kizárni, ami annyira összekuszálhatná a szálakat, hogy egy teljesen úgy gondolatmenet köré kellene felépíteni a további elképzeléseinket.
A mögöttünk hagyott gyertyával, sajnos nem sikerült 8,5k környékére visszakapaszkodni és ezzel a pozitív lehetőségeknek lendületet adni. Az előttünk álló héten, 9k-ra kell tegyük azt a lécet, aminek elérésével, jobb esetben megugrásával, kaphatnánk egy olyan jelzést, hogy a pozitív várakozásainknak van alapja!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/v0rHoDzV/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/lb1hO1I4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/i9so84tS/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/MJtIoLB6/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/kEgsX1hd/
https://www.tradingview.com/x/cuB3rdvq/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/mwjuft3s/
https://www.tradingview.com/x/zlabUXBP/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ne keltsük fel az alvó macit!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.07!

BTC, elképzelhető hogy a 04.-ei vállvonalra felugrás az egész füles csésze lehetőséget szétverte, de még vannak itt apróbb kapaszkodok, például az utolsó zöld harmonikus minta, illetve vannak sokkal nagyobb kiugrásra utaló előjelek is, amelyeket könnyű rossz irányba fordítani, remélhetőleg nem ez lesz a karácsonyi ajándék, hanem minimum a füles csésze!
A csésze fülében mozgás, egyelőre még tartja a felfelé irányuló parabolikus ívet, viszont az általam felvázolt minta C hulláma ebbe bele is ronthat. Ennek a harmonikus mintának B hulláma sokadjára módosult és a jelen állás szerint fibo 0.88 ameddig még nyújtózkodhat, afölött értelmezhetetlenné válik a minta! Jelenleg alatta vagyunk ennek a 7,670$ környéki szintnek, de már felette a minimum 0.38 elvárásnak, tehát a 7,612$-os szintre történő felszúrást követően csökkenő irányba is folytathatjuk, ami a minimum 7,400$-os szintre visszanézést követően vághatna bele a D hullámba, szintén egy minimum 7,900$-os célszinttel.
Térjünk vissza a szabályos formához, ami a chartra némi kiegészítéssel fel is van vázolva, viszont a kiegészítés sem bonyolult, csupán a maximum nyújtózkodási lehetőségek kerültek megjelenítésre. Csökkenő irányba, attól függően a B hullám hol záródik 7,2k lehet a maximum! Felfelé pedig 8,1k, ami azért jobb mint a minimum 7,9k, mivel itt már az is fontos, hogy a csésze alakzat vállvonala, egy a méretéhez képest kicsi 300$-os vagy egy  határozottabbnak tűnő 500$-os vissza-tesztet kap! Tehát ahhoz hogy a vissza-teszt kerek legyen és hatékony, a minta D hullámának 8,1k-ra nyújtózkodására van szükség, különben a folytatásban nem várt, de az esetek többségében megszokott minimum 0.38 korrekciós elvárásnak, csak a vállvonal alá benézéssel lehet eleget tenni!

Bitcoin futures charton látható mozgásnak, nem biztos hogy tetszeni fog ez a  poloniex chartra felvázolt harmonikus minta elképzelés. A problémát attól függően lehet fokozni, hogy a minta kifutása, illetve annak korrekciós lefolyása mennyi időt vesz igénybe! Ha a minta alakítgatásával, illetve annak célba érkezésével megvárjuk a vasárnap késő estét, esetleg a hétfői nyitást, akkor ismét egy 4-500$-os résszel találjuk magunkat szembe, ennek már ismerjük a folytatásra gyakorolt árvisszafogó hatását.
Továbbra is maradva a poloniex mintánál, ha alkalmazkodni szeretnénk a péntek esti zárószinthez, akkor a minta D hullámának 1.27-es zárásával kellene számoljunk, illetve azzal hogy durván 150$ mélyen benézünk a vállvonal alá. Viszont még ezzel a 150$-ral sem lenne probléma, ha az egy nagyobb leszúrással készítené elő a pozitív folytatás lehetőségét!
És akit zavarnak ezek a minták, azok ettől függetlenül is nézhetik a mozgást, drukkolva a vállvonalat egyértelműen átszakító mozgásnak, illetve az azt követő hatékony vissza-tesztnek, de a lényeg akkor is ugyanaz, a következő heti nyitás, legyen minél közelebb a pénteki zárószinthez!


"4 órás idősík 23-as ciklusától többet vártunk mint egy oldalazás, viszont ha hihetünk az órás idősík csésze alakzatát lezáró lila csatornában követett korrekciós mozgásnak, akkor a 24-es ciklusban bepótolhatnánk az elmaradást. Az viszont nem néz ki jól, hogy a napos emelkedő trendvonal, illetve az órás csésze vállvonala egy háromszöget kezd kirajzolni, tehát ha a következő ciklus csak egy oldalazásra lesz képes, akkor december 10-13. magasságában nem a legjobban alakulhatnak a dolgok!"


Napos: az órás, talán túl bonyolult lehetőség körbejárásnak lehet egy nagy hátránya, méghozzá hogy sehova nem vezet. Azért nem vezet sehova, mert ha megnézzük a longs oldali brutálisan felpumpált pozícióhegyet és hogy ez mintha meg se történt volna, kettő dolgot feltételezhetünk! Vagy egy brutális bikacsapda van készülőben, ami még a havi határidős  kötések lejárta előtt kifejti romboló hatását. Ezt valahogy úgy képzelhetjük el, hogy az órás csésze 1,400$-os intenzív kiugrását követően néhány nappal, ezt akár a kétszeresével is meghaladó bedöntéssel kerül visszaverésre.
Szintén 19.-e előtt, csészét kihagyva a játékból, jöhetne ez a bedöntés, akár a jelenlegi szintről is, viszont ha ez a bedöntés kizárólag a határidős lehetőségek kihasználásával történik, amivel akár két legyet is üthetnek egy csapásra, például idő előtt kiugrasztják az árat, majd attól függően mennyi utas szál fel a vonatra, előrehozott  tűzijáték is következhet, viszont ha elmaradnak az amúgy is bizonytalanságba fullasztott utasok, maradva az eredeti tervnél, jöhet a bedöntés, majd értelmet nyerhet a longs oldal vételi megbízásokkal felpumpált pozícióhegye!
Ha megnézzük a VPVR indikátor jelzését, akkor ez a long oldali pozíciószám felhalmozás, ha a bika csapdát nézzük az egy elég közeli 8,2k-s magasságából már kiválthatná igazán romboló hatását! Azonban, mivel a longs oldali pozíciószámok vannak felpumpálva, nagy valószínűséggel a jelenlegi szinthez képesti alacsonyabb szintre beállított megbízásokról lehet szó! Tehát megállhat az a gondolat, hogy a jelenlegi, esetleg 8k környéki szintről megtörténik bedöntés,  viszont ha ismét megnézzük a VPVR indikátor jelzéseit, akkor lehetnek itt szerencsevadászok 4k környéki várakozásokkal, illetve egy reálisabbnak tűnő 6,5k környéki várakozással, de az 5k környéki kis törpére is érdemes figyelni!
Ha a napos idősíkra felvázolt utolsó harmonikus mintámból indulok ki, akkor 6,7k-s várakozásnak kellene megfelelni, viszont ha idevesszük az 5,5k környékén várakozó támasz zónát, amibe egy hasonló határozott mozdulattal tudnánk megérkezni, mint ahogy azt tettük 2017 november 12.-én, abból már lehetne egy eredményes folytatást kialakítani! https://www.tradingview.com/x/0skqpDnC/
Facebook poszt alatt volt kérdés, hogy a tavalyi dec.5-15.-hőz hasonlóan, idén is decemberbe találjuk meg negatív trend alját? Elképzelhető, mivel ha megnézzük nov.25. tavalyhoz hasonlóan idén is lezárt egy meredek 3k-s hullámot, majd kisebb erősödés után tavaly 29.-én, idén 30.-án zártunk egy kisebb korrekciós erősödő hullámot, tehát ha maradunk ezen az úton, akkor elkerülhetetlen az 5.5k környékére történő visszalépés!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldali mozgás megérkezett a veszélyes zónába, azért veszélyes ez a zóna, mivel ez a nagy utazás ár szempontjából értékelhetetlen! Abban az esetben ha a jelenlegi ár súrolná 10k környékét, talán még a short gondolatával is eljátszhatnánk, de mivel nem tudjuk mi a szándék ezzel a pumpálással, érdemes óvatosnak lenni és habár szép haszon akasztható bármelyik irány lesz a befutó, semmi fundamentális oldalról érkező hír vagy esemény nem támasztja alá a pozitív várakozásokat, csak spekulációs szándékú folytatást lehet elképzelni. Ez a spekuláció elég egyértelműen csak short oldalon valósulhat meg, ennek a shortnak nagy valószínűséggel semmi köze a Bitcoin valós árához,  különben a shorts oldali pozíciószámok bőven 30k környékén mozognának, csupán a határidős piacok megengedte lehetőségek kihasználásról lehet szó! És mivel az igazán nagy bálnák mindkét oldalon tudnak focizni, a short elképzeléseiknek, a longs oldali pozíciószámok felpumpálása kitűnő alapot tud biztosítani(és igen, ez egy nagyon átlátszó manipuláció!
Shorts oldal, ha már benne leszünk a buliban nem szeretne kimaradni a jóból, utóhatásként nem kizárt a 20k környéki zónában történő felkapaszkodás, viszont ha valóban csak egy manipulációs szándékú akcióról lesz szó, akkor mivel a nagy bálnák nem válnak meg a Bitcoinjaiktól, ismét feltorlódik jó néhány fedezet nélküli pozíció, amelyeket az idén már láthatott nagytakarításokkal lehet hatékonyan helyretenni!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/OIbspTMx/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/GfQR4T2j/


"Hetes idősík: ezt is kezdjük a szerencsére egyre rosszabbul kinéző harmonikus mintával, azért szerencsére, mivel már olyan mélyen vagyunk a B hullámmal, ha innen sikerül visszafordulni az már értelmezhetetlené teszi a minta további alakulását. Természetesen a mintát követve még alkoholt rosszul a dolog, például ha a B hullám, 5k alá visszanézve mutat egy 0.88-as visszafordulást!
Bízzunk a kisebb idősíkok jelzéseinek megfelelő, jelenlegi szinteken kialakítandó fordulatban, ami nagy segítség lenne, az a már napos idősíkon is félig-meddig látható emelkedő háromszög tekintetében. Azonban mint látjuk ez a kisebb emelkedő háromszög lehetőség, egy nagy ugródeszka a kék színnel látható, ennél is nagyobb emelkedő háromszög lehetőségben! Viszont ennek a nagyobb háromszögnek a támaszát figyelembe véve, még a 6k-s visszanézést sem tudjuk kizárni, ami annyira összekuszálhatná a szálakat, hogy egy teljesen úgy gondolatmenet köré kellene felépíteni a további elképzeléseinket.
A mögöttünk hagyott gyertyával, sajnos nem sikerült 8,5k környékére visszakapaszkodni és ezzel a pozitív lehetőségeknek lendületet adni. Az előttünk álló héten, 9k-ra kell tegyük azt a lécet, aminek elérésével, jobb esetben megugrásával, kaphatnánk egy olyan jelzést, hogy a pozitív várakozásainknak van alapja!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/3fjp20R1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/lb1hO1I4/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/O3olan5D/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/MJtIoLB6/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/2q05r0ei/
https://www.tradingview.com/x/cuB3rdvq/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/jvFjk6Wd/
https://www.tradingview.com/x/zlabUXBP/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!