Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 25 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Trendek harca!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.09!

BTC, longs oldal hiába van az egekben, érdemi ráhatást nem tudnak gyakorolni az árra! Órás idősík füles csésze lehetősége, lassan kezd elúszni vagy legalábbis a végső határokig elmenni. Ha egy erős lehetőségről beszélnénk, az már a múlt hét szerdai kiugrást követően vagy legkésőbb pénteken a vállvonal átszakításával konkrétan jelezte volna szándékait.
Az utolsó rózsaszín harmonikus minta lehetőséget megelőzően, egy 8k-ra felnéző ígéretes lehetőségben gondolkodtunk még szombaton, ez a lehetőség még mindig nyitott, viszont az időhúzásnak köszönhetően beékelődött egy újabb minta, ez még a C hullám tekintetében is bizonytalan, de ha 7,2k környékén kifut, akkor a szombati minta C hullámát célra vezetné és lehetőséget kapna a D hullám 7,6k környéki vállvonal átszakítását követően 8k-s célbaérkezésre!
Ugorjunk egy nagyobbat, méghozzá a háttérben húzódó zöld háromszöget kibontva! Viszont ennek részleteit nem itt fogom kibontani, hanem majd a napos körbejárásnál, de ha ehhez alkalmazkodik a következő hetek mozgása, akkor ha most a rózsaszín minta C hullámával felkapaszkodnánk ismét a csésze alakzat vállvonalára, majd a D hullámmal folytatjuk csökkenő irányba, annak célja nem csak a mintához szükséges 7,2k, hanem a zöld háromszög nagyjából 6,7k környéki támasz érintése, pontosabban támaszának megerősítése.
Tehát a jelenleg 7k magasságában elérhető napos emelkedő trendvonal ismét átszakításra kerülne, ami a nov.25.-ei hasonló akció után, komoly lehetőséget adna jelentősebb csökkenő irányú folytatásra!

Bitcoin futures chart  pénteki zárószintjéhez képest, kicsit feljebb nyitottunk és ha a jelen órák mozgását megnézzük, az itt kialakított kisebb rést már sikerült eltüntetni, viszont ezzel semmit sem oldottunk meg csak járt az idő.
A 2 héttel ezelőtti rést, mivel csak egy felszúrással próbáltuk bezárni, ezért ez még egy bizonytalan küldetés teljesítés, amit talán a most hétvégi rés gyors eltüntetését követően, határozott 7,805$-os szint fölé zárással is konkretizáljuk!
Mivel az itteni ár némi eltérést mutat a poloniex árhoz képest, az a feltételezés, hogy itt lenne egy 7,805$-os szint elérési igény, illetve poloniex charton 7,650$ környéki vállvonal elérési elvárás, ami a mintához is igazodva, de 50$-ral átlépve a vállvonalon, összetudná hangolni úgy a két különböző árszinten mozgó chartot, hogy az a végén mindenkinek jó legyen.



"4 órás idősík 23-as ciklusától többet vártunk mint egy oldalazás, viszont ha hihetünk az órás idősík csésze alakzatát lezáró lila csatornában követett korrekciós mozgásnak, akkor a 24-es ciklusban bepótolhatnánk az elmaradást. Az viszont nem néz ki jól, hogy a napos emelkedő trendvonal, illetve az órás csésze vállvonala egy háromszöget kezd kirajzolni, tehát ha a következő ciklus csak egy oldalazásra lesz képes, akkor december 10-13. magasságában nem a legjobban alakulhatnak a dolgok!"


Napos tekintetben, ha csak az utóbbi 6 hónap mozgását nézzük, akkor egyértelmű csökkenő trendről beszélhetünk, de érdemesebb sokkal nagyobb kitekintésben hozzáállni ehhez a csökkenő trendhez, mert ha így nézzük a dolgokat, akkor a charton látható lila emelkedő trendvonal áttöréséve még csak incselkedünk, viszont ha most elengedjük a történetet, akkor nem csak az utóbbi 6 hónap, hanem 1 éves időtávban is konkrét csökkenő trendről beszélhetünk! Tehát ha konkrétan átszakad az emelkedő trendvonal, akkor a chartra felvázolt kék méretes téglalapot kitöltve, nem csak az 5,5k környéki támasz zónába, de 4,3k környékére is folytatódhat a történet.
Az órás idősíkon már emlegetett zöld háromszög, napos nézetben már teljes valójában látszik, aminek lényege, tulajdonképpen a tavaly év végi, illetve az idén év eleji mozgás másolásával történő megoldáskeresés! Ha ezen háromszögben mozgás alapján várunk megoldást, akkor ahogy azt már az órás kitekintésnél is írtam, az ellenállás elérését követően támaszra visszanézéssel kellene folytassuk! Majd ahogy az ilyen háromszögeknél szokásos, elmenve a végletekig jöhetne egy határozott elmozdulást eredményező megoldás!
Ha a trendirányt megnézzük, akkor ebből a háromszögből egyértelmű csökkenő irányú folytatást kellene várjunk, viszont ha már ez egy múltbéli példa, ahol ellentétesen a trend iránnyal, tökéletes kiugrást követő egy még tökéletesebb vissza-tesztel folytatva, végül kikötöttünk a júniusi 14k-s csúcsban.
Itt az év eleji példa https://www.tradingview.com/x/yzbF8bq7/  ahol fekete görbével jelöltem, azt a mozgást, ami habár most eltérítene minket ezen háromszög követésétől, de nagy valószínűséggel egy ilyen pár napos hirtelen csökkenő mozgással folytathatjuk napokon, esetleg heteken belül! De ez most nem is lényeges, mivel így vagy úgy, de nagyon valószínűséggel visszanézünk a háromszög támaszára, lényeg ott van, amit a február 18.-ai határozott kilépés és a február 24.-ei határozott vissza-teszt mutat.
2018 február-március között láthatunk egy szenvedők időszakot, viszont ha a hasonlatokról beszélünk, akkor attól függően, hogy a jelen "háromszögből" mikor próbálunk hasonló határozottsággal kilépni, esetleg vissza-tesztelni, január-február közötti időszakban számítanék hasonlóan elhúzódó bizonytalanságra.
Volume oszlopok eléggé zizegős állapotban vannak, hasonlóan mint az imént említett év eleji példánál. A szeptemberi Bakkt indulást követő intenzitás, látványosan eltér a megelőző júliusi-augusztusi csendes időszaktól, viszont a háromszögben mozgás megerősítéséhez csendes időszakra van szükség!
Essen szó a kék harmonikus mintáról is, aminek nagy szerepe lehet a háromszög támaszára visszanéző mozgásban, ugyanis a támaszon záródhat konkrétan a C hullám, de megfordítva a szerepeket és a zöld háromszög sikerében bízva várjuk a pozitív fordulatot, akkor a kék minta kifutására január végéig is várhatunk és ennél a pontnál sántíthat valamelyik elképzelés. Sántíthat abból a szempontból, hogy a zöld háromszögnek nyugodt, a történetet kihegyező folytatásra van szüksége, eltérően a kék minta intenzívebb emelkedő mozgási igényétől!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ismét hetes nézet, mivel ez mutatja konkrétan azt a mögöttünk hagyott brutálisan megpumpált heteket, amely kizárólag megbízásokat takarhatnak, tehát alkalmasak manipulációra. Ezt az aktivitást megnézve, a mezei Bitcoinra vágyok magabiztosan nyomhatják meg a BUY gombot, viszont akik közel vannak a tűzhöz, esetleg saját magunknak állítottak elő egy ilyen másokat megtévesztő helyzetet, nekik csupán arra van szükségük hogy ezeket a megbízásokat visszavonják és a tervet beteljesítve bedöntsék az árat! Tehát érdemes lesz arra figyelni, ha ezen pozíciószám jelentősen lecsökken, miközben a shorts oldali pozíciószámok jelentős növekedésnek indulnak, azonban a határidős lehetőségeknek köszönhetően már a shorts oldalra sincs szükség, elegendő a csökkenő irányú határidős spekuláció!
Shorts oldalon látható mozgás pedig tökéletesen alátámasztja az imént már említett feltételezést, tehát a Bitcoin bálnák, a készleteik csökkentése nélkül tudják negatív irányba befolyásolni az árat! Viszont ez a longs oldali nyugodtnak látszó chill állapot, a még aktív de alvó vulkán erejének figyelembevételével kezelendő és ha valóban átváltunk negatív trendre, biztosak lehetünk benne, hogy nem a 6k, hanem a 30-40k lesz a mérvadó!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/lDzzwzQY/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/9nqKAur5/


Hetes idősík: a mögöttünk hagyott hetes gyertya, attól függetlenül hogy az alsó és felső szintje között 700$ az eltérés, nyugodtan sorolható a semmi kategóriájába! Csodálkozásnak azonban nincs itt helye, mivel ha konkrét long irányú szándékaink lettek volna, akkor a múlt heti gyertyával 8,5k magasságában próbálkoztunk volna az előző heti gyertya minél hatékonyabb betartásával! Ahogy már múlt héten is említettem, a piros színnel felvázolt harmonikus minta B hullámának 6-5,5k-s visszanézésre lenne szüksége, ezen küldetés sikeréhez tökéletesen hozzájárulhat a múlt heti gyertya, de szívesen elengedjük ezt a gyerekcipőben járó elképzelést. A napos idősíknál felvázolt max néhány hónapra előretekintő elképzelések tekintetében se lehetünk biztosak, tehát pozitív értelemben hetekre előre tervezni egyenlő az öngyilkossággal, negatív irányt eltalálni már sokkal könnyebb, ebben nagy segítség az utóbbi fél év negatív trendje, de főleg az utóbbi két hét gyertyái!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/TmWwVGc5/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/BD8YmyJr/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/r4D4fjUZ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FzaJ7bBH/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/jZC7WJ9w/
https://www.tradingview.com/x/cuB3rdvq/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/jvFjk6Wd/
https://www.tradingview.com/x/zlabUXBP/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A pozitív várakozások, egyelőre még parkolópályán!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.11!

BTC, ismét kimaradt egy nap, ennek ellenére nem maradtunk le semmiről, ugyanis amire vártunk, az egy elég lassú folyamat végén, tegnap késő délután ért célba. Tehát a harmonikus minta kifutására vártunk, viszont a hétfői körképben még az 1.13-as C hullám zárás is bizonytalan volt, de mint látjuk egy  hirtelen felszúrással sikerült megoldani.
Ahogy a lila lefelé forduló nyíl is mutatja, a minta tekintetében egy max 0.61-es szintet elérő korrekciót kellene lássunk! Erre a korrekciós várakozásra, egy kis kockázatú long pozícióval is válaszolhatnánk, viszont amiért ezt mégsem tesszük meg, az a longs oldali pozíciófelhalmozás! Ez lassan a 39k-s magasságot súrolja, de lehet hogy csak egy megbízásokkal teli délibáb, ezért is érdemes óvatosan értelmezni.
Szóval az órás mozgástól nagyjából 7,4k környékére felnézést várnánk, viszont ahogy látjuk, éjjel volt egy határozott fordulat, ami a korrekciós elvárások teljesítése nélkül megindíthatja 7k alá az árat!
Nagyjából 7,050$ magasságában érhetjük el a napos lila emelkedő trendvonalat, ezen november 25.-én egyszer már átszaladtunk, viszont a zöld színnel kiemelt, főleg napos idősíkon jelentőséggel bíró háromszög támaszának megerősítése, igényelné a 6,7k környéki leszaladást, ahol bíznánk a longs oldali vételi megbízások aktivizálódásában.
Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a szeptemberi Bakkt indulás óta, nagy dolgok határidős támogatás nélkül nem történnek és mivel a Bakkt volume 5k fölé tette a megugrandó lécet, nagyjából e körüli aktivitás vagy ezt meghaladó hirtelen növekedés tudna a longs oldalon is hatékonyan besegíteni, de itt is annak örülnénk a legjobban, ha nem egy hirtelen, több ezer dolláros kiugrás, hanem egy határozott tempójú árnövekedés venné kezdetét!

Bitcoin Futures charton láthatunk egy  méretes harmonikus mintát, ami ha a poloniex chartra felvázolt elképzelésnek megfelelően csökkenő irányba folytatódik, akkor a C hullámot 6,7k környékén hozzásegítjük egy olyan záráshoz, ami a minta alapján egy pozitív 3k-s folytatási igénnyel tudna bejelentkezni! Viszont ha már itt is egy mintára alapozzuk a folytatást, akkor a C hullám 1.13;1.41 fibo szintekre is leszaladhat, amit alátámaszthat a poloniex napos chart 5,5k környéki támasz zónájába visszanézési lehetőség!
Mivel 19.-e a határidős havi zárás, eddig az időpontig nem számítok jelentősebb pozitív elmozdulásra, sőt még a januári után sem, ami a longs oldali robbanás közeli állapotot megnézve nagyon sok idő, de azzal se számoltunk, hogy a november végi határozott emelkedést követően, december lehűti a kedélyeket, majd beszorulunk egy 700$-os oldalazó sávba.
Tehát ha nagyon belehúzunk, az C hullám pénteki zárás előtt lezárható, viszont hogy ne okozzon gondot egy esetleges hétvégi nyitott rés, talán az a legjobb, ha ezt a C hullámot péntekig mégsem sikerül lezárni!



4 órás idősík 24-es ciklusát pénteken kellene zárjuk, ami sajnos nem a legjobb folytatási előjel, mivel ahogy a lila vonalak kirajzolják egy háromszögben mozgunk és ez egy negatív trendben nem a legjobb előjel. A zöld görbét kitöltő várakozások ismét kudarcot vallanak, de egy oldalazással még mindig jobban járunk, mint egy hirtelen 6k-t megcélozva folytatnánk! Mivel a határidős havi zárás 19.-e, ezért megoldást a 25-ös ciklus féltávjánál várnék, ahol eldőlhet milyen színű lesz a karácsony!


Napos: a 7.-ei zöld háromszög ellenállásának megközelítése utáni fordulatból arra következtetek, hogy mivel sikertelen volt az átlépési kísérlet, nincs más hátra mint lefelé. Ezt a lefelé mozgást az órás kisebb lehetőségek is erősítik, egyelőre 6,7k környékére, de reméljük nem csak egyelőre, hanem véglegesen, ezzel két legyet ütve egy csapásra! Tehát a kék harmonikus minta C hullámát zárhatnánk, illetve a zöld háromszög támasza is kapna egy megerősítést, ami igaz  még nem garancia a kék minta 10k-s sikerére, de még mindig jobb, mint egy a felrajzolthoz képesti kisebb háromszög, konkrét fordított árbóc lehetőséggel. A háromszöget félbeszeli az emelkedő trendvonal, ezt 7,050$ környékén már a mai napon elérhetnénk, viszont ha ezt nem követi egy hirtelen, a zöld háromszög ellenállását elérő vagy azt átlépő pozitív folytatás, akkor ez egy gyengécske, a csökkenő irányú mozgás megfogó próbálkozás. Viszont ezzel annyira elhúznánk az időt, amivel kedveznénk a zöld háromszögben elnyújtott mozgásnak, de a kék minta C zárása egy olyan bizonytalan szintre kerülne, ami a D hullám várakozásai tekintetében gyengítené a pozitív lehetőséget vagy újratervezésre van szépség, tehát parkolópályára tehetnénk a pozitív várakozásainkat, amit 6,3-5,7k környékén vehetnénk újra elő!
SPX órás mozgása 3,150$-os magasságban dupla tető lehetőséget kezd kiépíteni, viszont ezen akár már a mai réssel nyitással is átugorhat, de mivel egy múlt hét csütörtöki rés még mindig nyitott, inkább azzal számolnék, hogy a nyitást követően visszanézünk 3,100$ környékére. Az a gond, hogy a Bitcoin pozitívan csak egy spx 5%-os, tehát 3k környéki visszaesés esetén tudna pozitívan reagálni, kisebb 1-2%-os elmozdulásokra inkább az együttmozgás a jellemző, legalábbis ezt láthatjuk visszamenőleg.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal február 18.-án járt utoljára ebben a magasságban, akkor egy brutális visszaesés következett, amire azonnal nem reagált negatívan az ár, köszönhetően a shorts oldali enyhébb, de hasonlóan határozott visszaesésnek. Jelen esetben, a viharvert shorts oldalra nem számíthatunk, max egy esetleges zuhanás mértékét megnövelve, tehát ha valami baki vagy direkt árbedöntő akció következtében kiesne néhány ezer pozíció longs oldalon, annak az ár is ezres méretekben inná meg a levét! Az mindenképp egy pozitívum, hogy miközben itt longs oldalon óriási sziklafalak építünk, eközben az ár lassan, de csökkenő irányba csordogál. Tehát elég nyilvánvaló hogy itt a vételi megbízások lejjebb kerülhetnek élesítésre, viszont mennyivel lejjebb az jó kérdés. Lényeg hogy ebből a longs oldali sziklafalból arra következtethetünk, meglehet a támogatottsága egy jelentősebb pozitív folytatásnak.
Shorts oldalon ismét visszapottyantunk 8k környékéről, ez nem túl pozitív a maciktól, de mivel a sötétben tapogatózunk ne becsüljük le ezt a helyzetet sem! Nekem ez a visszafordulás egy megerősít abban a gondolatban, hogy a bakktnak köszönhető határidős short lehetőségek, kihúzták ezen oldal méregfogát! Tehát azon bálnák, akik idáig vagy Bitcoin készleteik csökkentésével(dollárra, stb. váltva), esetleg a váltókon történő tőkeáttételes eladásokkal próbálkoztak, ők nagy részben elhagyhatták ezeket a platformokat, ami megmagyarázná, a jelen árcsökkenés ellenére, miért nincs 30k közelében a shots oldali pozíciószám.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/zq4lvpSu/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Al75mN5E/


"Hetes idősík: a mögöttünk hagyott hetes gyertya, attól függetlenül hogy az alsó és felső szintje között 700$ az eltérés, nyugodtan sorolható a semmi kategóriájába! Csodálkozásnak azonban nincs itt helye, mivel ha konkrét long irányú szándékaink lettek volna, akkor a múlt heti gyertyával 8,5k magasságában próbálkoztunk volna az előző heti gyertya minél hatékonyabb betartásával! Ahogy már múlt héten is említettem, a piros színnel felvázolt harmonikus minta B hullámának 6-5,5k-s visszanézésre lenne szüksége, ezen küldetés sikeréhez tökéletesen hozzájárulhat a múlt heti gyertya, de szívesen elengedjük ezt a gyerekcipőben járó elképzelést. A napos idősíknál felvázolt max néhány hónapra előretekintő elképzelések tekintetében se lehetünk biztosak, tehát pozitív értelemben hetekre előre tervezni egyenlő az öngyilkossággal, negatív irányt eltalálni már sokkal könnyebb, ebben nagy segítség az utóbbi fél év negatív trendje, de főleg az utóbbi két hét gyertyái!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/LjxjG8Nr/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5bzWmD2i/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/tWwQnIh6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FzaJ7bBH/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/llw5AriT/
https://www.tradingview.com/x/VbqC2QWh/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/F8hAGbh5/
https://www.tradingview.com/x/jd6xnW7F/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Malac a jégen, hal a szatyorban, stb...!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.13!

BTC, az utolsó rózsaszín harmonikus mintából kell indítani a gondolatmenetet, ugyanis mivel majdnem tökéletes a minta, elvárható lett volna a korrekciós feltételeknek minimálisan megfelelni. Nem feleltünk meg ennek a feltételnek, viszont ezt is kétféleképpen lehet értelmezni!
Első, ha megfelelő a minimum 0.38-as korrekciós elvárásnak, abból sokkal durvább és gyorsabb lefolyású 7k alá benézés lett volna a végkifejlet. Második, mivel egy nyúlfarknyi visszanézés után, semmiféle határozottság nem volt a további csökkenő irányú araszolásnak, azt is gondolhatjuk, hogy a 7,085$-os aljból, a tegnapi enyhe pozitív irányú mozgás, visszasegítheti 7,5k környékére az árat!
Tehát ez azt jelentené, hogy a napos emelkedő lila trendvonalról, illetve annak hajszálnyi közelségéből, láthatnánk egy a folytatás tekintetében bármit megalapozó mozzanatot. Viszont ha a harmonikus mintával nézzük a történéseket, akkor a B hullámnál egyelőre még sántít a dolog, mivel a 0.38-as minimumra szükségünk van, különben a mintával történő tovább gondolkodás, illetve annak eredményes 7,5k fölé történő megérkezése, ebben a formában értelmetlen.
Péntek van, tehát rágyúrunk a hétvégére, amely hétvégi mozgással mindig az a bajunk, hogy kihal belőle az élet! Viszont a mögöttünk hagyott 4 napos, összességében 450$-os csökkenés se egy egetverő teljesítmény és ha a hétvége még ennél is laposabb lesz, akkor ha már itt a hó, a chart  figyelgetése helyett, inkább menjünk szánkózni!
15 perces idősíkon beszúrok ide egy S kanyart https://www.tradingview.com/x/wXIR3lHj/  ezeknek a kanyaroknak lényege, az irányváltás elősegítése, viszont mivel ez a 15 percre történet, csak az utóbbi 4 nap tekintetében segíthet be, mind fordulat előrejelzés, amit ha a fibo szintekkel nézünk, 7,4k környékén arról is dönthet, hogy fussunk neki a következő hétnek!

Bitcoin Futures charton is harmonikus mintában, csak sokkal nagyobban gondolkodtunk, azonban a vérszegény hétközi mozgás, a C hullám tekintetében még mindig nyitott kérdés! Egy nagyon enyhe réssel nyitottuk a hetet, de ez  is megtudta határozni a mozgási irányt és mivel ismét nyakunkon a hétvége, nagyon nem mindegy, mai napon mit teszünk hozzá ehhez.
Lehetne folytatni határozott 7,5k környéki visszanézéssel, de ha idevesszük a poloniex chart még nyitott kék mintáját, akkor ez a 7,5k-s lehetőség átcsúszik bőven a hétvégére, ahonnan ha ügyesen visszafordul a mozgás, akkor ezt itt észre sem vesszük!
Annak érdekében hogy ne alakuljon ki egy pozitív rés, mindenképp vissza kell dolgozunk hétvégén, tehát ha lesz is 7,5k, a pozitív jövő heti folytatás érdekében, résmenetesen vagy csökkenő irányú réssel kellene nyitni. Mivel a harmonikus mintának 6,7k-s visszanézésre lenne szüksége, erre csak egy ma végrehajtott határozott visszaeséssel, esetleg egy hétvégi csökkenő irányú rés kialakításával tudunk megfelelni, viszont ez azt is jelentené, jövő héten is küzdeni fogunk, mint malac a jégen!



"4 órás idősík 24-es ciklusát pénteken kellene zárjuk, ami sajnos nem a legjobb folytatási előjel, mivel ahogy a lila vonalak kirajzolják egy háromszögben mozgunk és ez egy negatív trendben nem a legjobb előjel. A zöld görbét kitöltő várakozások ismét kudarcot vallanak, de egy oldalazással még mindig jobban járunk, mint egy hirtelen 6k-t megcélozva folytatnánk! Mivel a határidős havi zárás 19.-e, ezért megoldást a 25-ös ciklus féltávjánál várnék, ahol eldőlhet milyen színű lesz a karácsony!"


Napos: itt most elég tág értelemben nézzük a dolgokat, ahol látszik a 2017-es csúcs, a 2018-as mélypont és úgy néz ki, a 2019-es hasonló, de szerényebb próbálkozás, mint a 2017-es!
A 2017-es hullámra, még az idén április elején, jóval a júniusi 14k-s célba érkezés előtt felvázoltam egy elképzelést, ami sajnos már április végén mutatott olyan jeleket, hogy mivel 5,5k környékén elsiettük a továbblépést és nem teszteltük vissza 4,200-4,452$ közötti zónát, szerényebb vagy semmilyen sikert nem fogunk elérni. Majd végül felugrottam 9k környékére, ahol ugyanez volt a probléma, szintén elmaradt a 6k alatti zóna vissza-tesztelése, de ebből is továbbléptünk és ha így nézzük, a 14k-s csúccsal még túl is teljesítettünk!
Tehát elképzelhető, ha ugyanazt tudjuk hozni mint a 2017-es 6k alatti mozgásnál, akkor sokkal bőségesebb lett volna a 2019-es termés. Viszont ha a 2017-es és a 19-es mini hullámot nézzük, akkor egy valamiben hasonlítanak, mindkettő egy hyperwave, tehát szuper-hullám, ami nemcsak a hullámban, de a korrekciós fázisban is hozta az elvártakat!
Itt tovább is léphetünk az idén év elején történésekre, ami egy közel 3 hónapos aljkeresgélés után, februárban tért rá a helyes útra. Ha a két hyperwave-et, illetve a korrekciós fázisaikat ugyanúgy kezeljük és jelenleg is az aljkeresgélés fázisában vagyunk, akkor mivel jelenleg egy kisebb hullám utáni aljkeresgélésről beszélünk, a 3 helyett, 2 hónapos vagy akár 1 hónapos keresgélés is megteszi, erre utalok az apró zöld háromszöggel!
Nagyon durva elképzelés, de semmi sem zárja ki, hogy azt az áprilisban elmulasztott zónát, a jelenlegi féléves csökkenő mozgás végén elérjük, de hasonló esélyekkel száll versenybe a 6k alatti, szintén 2017-re visszamutató zóna is.
Abban az esetben, ha kihagyjuk az apró részleteket és csak az év eleji 3k-s aljra, a június 14k-s csúcsra és a jelenlegi 7k környéki keresgélésre koncentrálunk, jöhetnek, a néha elszállnak tűnő és ha mások írják megmosolyogtató elképzelések. Ugyanis ezzel az idei fel-le liftezéssel és azt feltételezve, hogy a november 25.-ei 6.515$-os lesszúrással megtaláltuk az aljat és erre ráépítünk egy Elliott hullám elképzelést, akkor jöhetnének elő azok a gondolatok, amik a 2017-es hullámra, egy szerényebb 34-es vagy egy durvább 50k-s elképzeléssel lettek felvállalva.
Attól függetlenül, hogy ez idén 14k-s magasságában kifulladt, még nem kell eldobni a lehetőséget, ugyanis ha igazán nagy tervek húzódnak meg a háttérben(lásd longs 41k), akkor még mindig tarthatunk ott mint 2017 júliusa környékén, de ott is mint idén év elején, ebben az esetben lehetnek még problémáink a továbblépéssel!



BTCUSD Shorts/Longs chartok: brutális roham longs oldalon, de mivel sötétben tapogatózunk. brutális manipulációs pumpa is lehet a háttérszándék! Ezzel a lassan 4 hetes pumpával, az is lehetett a szándék, hogy mindenkit megnyugtassanak afelől, közel vagyunk a július óta látható korrekciós alj keresi mozgás végkifejletéhez, ennek megfelelően még többen rágyúrtak a jelenlegi szinthez képesti mélyebb szintekre, még jobban növelve a pumpa hatékonyságát. Eközben a határidős lehetőségekkel fedezték a időközben kiesett hasznot, viszont ezzel az időközben megszerzett haszonnal még mindig nem tudjuk mi a szándék, ugyanis ezeket a csak manipulációs szándékkal bennhagyott vételi megbízásokat, egy hirtelen 5k-s kivétellel bedöntik, az elindíthat egy lavinát. Ezzel az árat is csökkenésre kényszeríthetik, amivel talán eredményesebb alsó szintet tudnak kipréselni, mint ezzel a jelenlegi 3. hetes lassan csordogáló mozgással! Viszont azt sem zárhatjuk ki, hogy ez a lassan csordogálás, már annak a jele, hogy vagy megtaláltuk 6,5k-n az aljat és most a szokásos szélcsendben vagyunk, esetleg még egy utolsó rohamban rá kell gyúrni az alj megtalálásra, ahova a megbízáspumpa is el van rejtve.
Shorts oldal természetesen les, pislog mint hal a szatyorban, talán várva a lepattanóra vagy nincs más lehetősége, hamarosan ez is kiderül!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/AmZ80UpH/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/JZgxcYVx/


"Hetes idősík: a mögöttünk hagyott hetes gyertya, attól függetlenül hogy az alsó és felső szintje között 700$ az eltérés, nyugodtan sorolható a semmi kategóriájába! Csodálkozásnak azonban nincs itt helye, mivel ha konkrét long irányú szándékaink lettek volna, akkor a múlt heti gyertyával 8,5k magasságában próbálkoztunk volna az előző heti gyertya minél hatékonyabb betartásával! Ahogy már múlt héten is említettem, a piros színnel felvázolt harmonikus minta B hullámának 6-5,5k-s visszanézésre lenne szüksége, ezen küldetés sikeréhez tökéletesen hozzájárulhat a múlt heti gyertya, de szívesen elengedjük ezt a gyerekcipőben járó elképzelést. A napos idősíknál felvázolt max néhány hónapra előretekintő elképzelések tekintetében se lehetünk biztosak, tehát pozitív értelemben hetekre előre tervezni egyenlő az öngyilkossággal, negatív irányt eltalálni már sokkal könnyebb, ebben nagy segítség az utóbbi fél év negatív trendje, de főleg az utóbbi két hét gyertyái!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/udRdNZzk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uh0pY3YG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/nFcrDF4I/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FzaJ7bBH/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Skq0sa7j/
https://www.tradingview.com/x/VbqC2QWh/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/H9BBhBG8/
https://www.tradingview.com/x/FmEeztPo/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A végjáték?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.16!

BTC, remélhetőleg az utolsó olyan hétbe léptünk bele, amiben még a csökkenés esélye felmerülhet, viszont ez nem azt jelenti hogy megoldottuk a problémát, csupán annyit,  habár a helyzeten rontani még így is könnyű, de a szándékos csökkenő irányba préselés befejeződik!
A hétvégén nem volt körkép, ez lassan már rendszeressé válik, de nincs mit tenni, annyira a határidős lehetőségek mozgatják az árat, hogy ennek következtében hétvégére bealszunk. A kék mintával igyekeztem kiutat keresni, viszont sikert egyelőre csak a B hullám 7,3k-s felkapaszkodása jelentette, a C hullám aljának keresgélése lefoglalta az egész hétvégét, de még így se biztos, hogy a dupla-aljjal történő megtalálása sikerre vezeti a D hullámot.
15 perces idősíkon kerestünk egy segítő harmonikus mintát, amit találtunk az csak egy nagyon kis segítség, viszont a 7,280$ környéki zárási lehetőségével, talán abban segítség, hogy a háttérben látható nagy zöld háromszög támaszát ne 6,7k-s szint környékén kelljen megtalálni.
Tehát ha sorba-vesszük a mintákat és az azokkal lehetséges mozgást, akkor lila kacskaringós nyíllal felvázolt mozgáshoz hasonlóval kellene előrukkolni! Ez azt is jelentené, hogy a  zöld háromszög támaszát, a hétvégi dupla-alj környékére kellene módosítani és ez így módosult háromszög, a 2020-ra átnyúló csúcsba érkezést közelebb hozza december 25. magasságába.
Visszatérve a Bakkt által megerősített határidős lehetőségekre, most 19.-én futnak ki a decemberi kötések, erről szinte az összes mostanában közzétett körképben szó esik, mivel szerintem nagyban közrejátszik abban, hogy miért csak néhány spekulációs elképzelés tudott teret nyerni az utóbbi hetekben.
Tehát 19.-e után mindenki a januárra gyúrhat, amely szerintem még mindig nem hoz jelentősebb változást, hacsak a longs oldali brutális 43k-s pumpának nem lesz valami több ezer dolláros kiugró eredménye. Viszont arra is ki kell térni, hogy az eredményes határidős leszorítás én ugyanazokhoz kötöm, mint a longs oldali megbízás felpumpálást, tehát az egésznek célja az elbizonytalanítás, mindenki arra vár mikor robban a bomba és szerintem a határidős lejárat ennek kedvezhet.

Bitcoin Futures charton egy kisebb 120$-os csökkenő irányú réssel nyitottunk, majd ezt mostanra még egy százassal megtoldottuk, ami így összességében egy álmos kezdés és talán annak a kinyilvánítása, hogy már mindenkinek elege van a két hete bealvó mozgásból! Az utóbbi hetek zárószintjei fent maradtak a charton, ez is jól mutatja milyen lépcsőzetes és egyenletes a csökkenő mozgás, viszont ha alkalmazkodni szeretnénk a rózsaszínnel felvázolt minta C hullámához, akkor még egy, a lépcsőfokok között látható átlagban 3-400$-os lejjebb lépésre lenne szükség! Tehát ezt a jelen szinthez képesti 300$-os csökkenést, a 19.-ei határidős lejárat előtt (feltéve hogy ez befolyásolja a folytatást) sikerülne összehozni, akkor a D hullám 3k-s várakozása akár még realitás is lehet.



4 órás idősík: szép óvatosan átléptük a 25-ös ciklusba, hasonlóan óvatosan mint ezt az előző ciklusnál is tettük, de ezen nem  csodálkozhatunk, hisz 2 hete Csipkerózsika álmát alussza az ár! Zöld görbével ismét kiugró sikerrel történő folytatást várnánk és ahogy a múlt heti 4 órás kitérőnél is említettem, erre a 19.-ei határidős lejárat utántól számítanék. Sajnos a háromszög csúcsa irányába mozgás, a pozitív várakozások tekintetében rosszul is elsülhet, de ezen sem csodálkozhatunk, mivel a rövidtávú trend csökkenő!


Napos: ahhoz hogy a zöld háromszög árbóc részeként működjön, konkrét támaszt kellene kialakítani, ezt a támaszt még mindig keressük, ettől függetlenül a pénteki kicsit határozottabb gyertya, illetve a hétvégi punnyadás eredményeként kialakított, a határozatlan gyertyák aljához behúzok egy támaszt. Ezen a támaszon történő fordulat, a B hullám tekintetében 0.61-es fordulóhoz segítené a harmonikus minta C hullámát, viszont ez egy nagyon gyenge elképzelés, ezért még mindig a zöld háromszög támaszának C hullám zárással történő megerősítésére szavaznék nagyobb eséllyel. Annak ellenére, hogy az utóbbi két hétben, az ár tekintetében kicsit bealudt a mozgás, a volume feltűnően magas, tehát a háttérben forrnak az indulatok, sajnos nem tudjuk ezek az indulatok pozitív vagy negatív folytatást eredményeznek, de bármelyik irány lesz a befutó, az senkit sem érhet váratlanul, mivel a semmi közepén egy valami biztos, méghozzá hogy semmi sem biztos!
Kicsit biztosabban várnánk éles fordulatot az 5,500$ környéki támasz zónából vagy a kék minta célba érkezését követő, kék téglalap vissza-tesztelése után, ami kibonthatná a 10k-s zászló lobogóját!
Viharos napokra számítok, tehát semmiféle árbócot nem kell bontogatni ezen a viharos tengeren és hogy biztonságban legyen mindenki, akár még a szürke zónába ledobott vasmacska ellen sem tiltakoznék, főleg ha ezt a vasmacskát azzal a szándékkal dobják le, hogy csőbe húzzák a sunyi macikat!



BTCUSD Shorts/Longs chartok: maradunk a longs oldali hetes nézetnél, ami már itt is óriási hegyoldalt rajzol a chartra, de mint tudjuk a jóból is megárt a sok, ezért jó lenne hamarosan pontot tenni ennek a hegyi túrának a végére! Mivel ez a hegy kizárólag megbízásából építkezik, akár kártyavárként is összedőlhet, viszont nem is az összedőléssel van a baj, hanem azzal ha a dőlés folyamán nem vált ki árkiugrasztó hatást. Viszont ha szerencsések van, még a betörés előtt, több ezer dolláros árkiugrást eredményez és attól függően milyen gyors a bedőlés, kiderül az ennek hatására kiváltott áremelkedés mennyire Tiszavirág életű!
Shorts oldalon villámcsapás a semmiből, ennek max úgy látom értelmét, hogy ezzel adnak egy utolsó csökkenő irányú lökést, amit mivel a határidős lehetőségek már nem tesznek lehetővé, az utolsó napokban itt kell ügyeskedni! Tehát ha az eladó oldal, az ár szempontjából valami rosszban sántikál, akkor a maihoz hasonló néhány pumpát még láthatunk, de mivel ez sem váltott ki a múlt hétitől eltérő határozottabb csökkenő mozgást, itt is csak megbízásokról lehet szó! Abban a tekintetben viszont jelzés értékű lehet ez a megnövekedett eladói aktivitás, hogy figyeljünk oda, készüljünk fel és ne érjen minket váratlanul ha pofozkodás kezdődik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/UMYyW8SO/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/YXS5H7Mr/


Hetes idősík: a múlt heti piros gyertya még egy barátságos végeredmény, tehát a megelőző két zöld gyertyára szerény választ sikerült adni. Mivel a piros B csúcsot, sőt még a leszúró gyertya 6,901$-os nyitószintjét sem sikerült megközelíteni, gyengébbnek tűnnek a macik, viszont hogy biztosak legyünk a dologban, erre az előttünk álló héten megnyugtató választ kellene adni! Mivel minden nagyobb fordulatot, egy hirtelen ellentétes irányú beköszönés szokott megelőzni, ezt most is szem előtt tartva, a B csúcsnál látható 6,515$-os szintet megközelítő leszúrás számolhatunk, viszont ha alkalmazkodunk a kisebb idősíkok lehetőségeihez, akkor ez 6,700$-os maximumban kimerül. De arra is figyeljünk, hogy a B hullám 0.689 korrekciós visszanézésével egyelőre a semmi közepén pihen, 0.88-ra lenézés lenne ez ideális, viszont ezt szívesen kihagynám, mivel a minta kifutását 500$ környékére jelezné elő! Tehát ha figyelembe vesszük azt, hogy az aktuális legalacsonyabb ár, mindig fedezi a megtérülési költségeket, akkor ezt a piros harmonikus mintával felvázolt elképzelést, már most kidobhatjuk az ablakon.
Ennél sokkal életképesebb elképzelés a kék színnel felvázolt, ami a 16k-s magasságot tudná megcélozni, de a 6,515$-os C hullám zárás, itt is a semmi közepét jelenti. Tehát a November 25.-ei hirtelen 6,515$-os fordulat farvizén akár még további is evezhetünk, ennek feltétele a múlt heti gyertya 7,509$-os nyitó szintje fölé zárás, de ennél is hatékonyabb lehet, egy a 3 héttel ezelőtti felszúrás 7,848$-os szintjének felülmúlása!



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/X6benPw7/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/axldofMS/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/OImQwojn/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/hhyrVGBW/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/hc9UKk21/
https://www.tradingview.com/x/VbqC2QWh/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/eUs8Y57Q/
https://www.tradingview.com/x/FmEeztPo/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

2019 lezárva!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.19!

BTC, az órás kép is jól mutatja, túljátszottuk a lehetőségeinket vagy ezek a lehetőségek igazából nem is voltak, csak szerettünk volna, hogy lehetőségként működjenek!
A háttérben látható zöld, most már csökkenő irányú háromszög, tegnap még egy sima háromszög volt, viszont a tegnapi tőzsde nyitást követően, mivel a decemberi határidős kötések kifutottak(ennek az utóbbi néhány napban kisebb nyomatékot is adtak), látványos módon a csökkenő irányú araszolgatás vett egy éles fordulatot. Azt még nem tudjuk mire elég ez a fordulat, de az a tény hogy ez a decemberi kötések lejáratát követően sikerült látványosan megtolni,  bizakodásra adhat okot!
Az utolsó körképben, még volt egy harmonikus minta lehetőség is, ennek C csúcsából vártunk, sikeresebb mintához passzoló erősödést, ide egy támasz is behúzásra került, szűkítve háromszögben mozgás lehetőségét.
Tehát a tegnapi hirtelen fordulattal, ha a leszúrást is figyelembe vesszük 1k-s visszakapaszkodást láthattunk, ami kezdésnek megteszi és ha nem is 1k-s, de hasonló pozitív folytatást sikerül összehozni, az azt is jelenthetné, a trendfordulóhoz sikerült kiépíteni a megfelelő alapokat.
A harmonikus minta lehetőség keresése most sem maradhat el, viszont itt annak szurkolunk, hogy a B hullámnak szükséges minimum 7,050$ környéki visszanézés ne sikerüljön, ugyanis egy sikeres mintával ismét 6,500$ környékén köthetünk ki.

Bitcoin Futures chart: sokan nem értik a bakkt működését, ezért úgy gondolják, ha az ár csökken, az azt jelenti  a bakkt csalódást okozott, pedig a bakkt nem csak a pozitív, hanem a negatív mozgásba is be tud segíteni, erre kitűnő példa a decemberi időszak! A tegnapi hirtelen fordulat is a bakkt-nak köszönhető, viszont mivel itt már a januári kötések játszanak, az 5k fölötti tegnapi volume és hogy ezzel összhangban 1k-s áremelkedést sikerült megvalósítani, egyelőre nem arra utaló jelzés, hogy a decemberi negatív úton haladunk tovább.
Kapaszkodók híján, itt is harmonikus mintákkal kerestem a kiutat!  Órás négyzetben 0.88-as visszanézésre volt szüksége a C hullámnak, de mivel ezt túlteljesítettük és a végeredmény fibo 1.06, ezzel kétféleképpen mehetünk tovább. A tegnapi 1k-s erősödés csak egy kezdeti fellángolás, tehát folytatódik a negatív trend, ami passzolhat a napos idősík 5,5k-ra várt harmonikus mintájához, illetve az órás idősík módosított C hullám elvárásaihoz, amely a napos nézetben jól kivehetően, a csökkenő ék támaszának ismételt elérésével egy 4k-s pozitív lehetőségnek adhatna alapot. A 2. lehetőség sokkal egyszerűbb, folytatódik a tegnap megkezdett határozott erősödés,  amely ha 8k magasságában kilép az ékből, majd azt vissza-teszteli, akkor megadja az esélyt a 10k-s visszakapaszkodásra!



4 órás idősík: sajnos a szerdai 6,500k-s lenézés ismét kinyitotta a lehetőségek tárházát, mivel kaptunk egy csökkenő irányú háromszöget, amiben tovább nyújtható rétes, de nem csak a 26-os ciklus végéig, hanem akár a 28-as, január 24.-ei zárásáig is! Viszont a lényeg nem is az elnyújtás, hanem hogy csökkenő irányú a háromszög és ez csökkenő trendben mozgás aljánál alakult ki, tehát ha figyelembe vesszük a háromszög 1,400$-os mélységét, akkor 5k-s folytatással is számolhatunk!


Napos: a tegnapi 6,434$-os lenézést követően változtatni kellett a zöld háromszög formáján, viszont  a harmonikus minta C hullámát megnézve, a fibo 1.06-os zárás szintén sántít, tökéletes mintához minimum 1.13-ra, max 1.41-re lenne szükség! Tehát itt van néhány apróság, ami engem még óvatosságra int, de meggyőzhető vagyok, ha a tegnapihoz hasonló pozitív napot sikerült összehozni! És ha csak a zöld színnel berajzolt csökkenő irányú háromszögre koncentrálunk, akkor bevillanhat a 2018 novemberi zuhanást megelőző időszak!
A volume oszlopok jól mutatják mekkora harc előzte meg a tegnapi pozitív fordulatot, viszont ha eredményt szeretnénk elérni, akkor ez a harc itt nem fejeződhet be.
Egyértelműen a határidős kötések mozgatják az árat, de mivel közeleg a hétvége, szűkösek a lehetőségek, tehát vagy ma vagy holnap kell további pozitív támogatást adni a történetnek.
Tehát csak azon múlik a folytatás, hogy a tegnapi pozitív szándék kap e megfelelő táptalajt, esetleg további mélyszántásra van szükség, ami az 5,5k környéki támasz zóna elérését sem zárja ki!



BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra is brutálisan tolja, de mint már sokszor említettem ezek csak megbízások, tehát mivel a tegnapi emelkedés egyértelműen a határidős oldalról érkezett, az itt látható megbízáshegy még mindig várja a neki megfelelő alsó szint elérését! Ezért az órás és napos idősíkoknál boncolgatott, további csökkenő mozgás lehetősége még mindig adott! És hogy a tegnapi 1k-s árpumpáláshoz mennyire nem volt köze a longs oldalnak, ezt világosan mutatja a tegnapi mozdulatlanság, viszont ennek az elbizonytalanodásnak, remélhetőleg nem lesz a tegnapelőtti gyertya 44k-ra visszanéző betakarása a válasz, mert az besegíthet az ár ismételt 6,5k-s vagy annál is mélyebb szintre történő visszaszorításába.
Shorts oldal ügyesen kihasználta az utolsó napok, órák lehetőségeit, ennek megfelelően segédkezett az ár minél alacsonyabb szintre történő leszorításában. Viszont a fordulatot követően azonnal meg is hátráltak és mivel ezt elég határozottan teszik, talán arra egy jelzés, hogy a további csökkentési szándék még nem eldöntött!
Tehát az utóbbi néhány nap jól bebizonyította, hogy a macik csak a megfelelő alkalomra várnak, ezt kellene lássuk a bikák oldalán is, csak hát a határidős lehetőségek kiveszik a vitorlából a szelet, ha nem tennék, akkor a long oldali 47k, akár 47k-s árát is eredményezhetne!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/pbgfjXd0/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/EJIAZbma/


"Hetes idősík: a múlt heti piros gyertya még egy barátságos végeredmény, tehát a megelőző két zöld gyertyára szerény választ sikerült adni. Mivel a piros B csúcsot, sőt még a leszúró gyertya 6,901$-os nyitószintjét sem sikerült megközelíteni, gyengébbnek tűnnek a macik, viszont hogy biztosak legyünk a dologban, erre az előttünk álló héten megnyugtató választ kellene adni! Mivel minden nagyobb fordulatot, egy hirtelen ellentétes irányú beköszönés szokott megelőzni, ezt most is szem előtt tartva, a B csúcsnál látható 6,515$-os szintet megközelítő leszúrás számolhatunk, viszont ha alkalmazkodunk a kisebb idősíkok lehetőségeihez, akkor ez 6,700$-os maximumban kimerül. De arra is figyeljünk, hogy a B hullám 0.689 korrekciós visszanézésével egyelőre a semmi közepén pihen, 0.88-ra lenézés lenne ez ideális, viszont ezt szívesen kihagynám, mivel a minta kifutását 500$ környékére jelezné elő! Tehát ha figyelembe vesszük azt, hogy az aktuális legalacsonyabb ár, mindig fedezi a megtérülési költségeket, akkor ezt a piros harmonikus mintával felvázolt elképzelést, már most kidobhatjuk az ablakon.
Ennél sokkal életképesebb elképzelés a kék színnel felvázolt, ami a 16k-s magasságot tudná megcélozni, de a 6,515$-os C hullám zárás, itt is a semmi közepét jelenti. Tehát a November 25.-ei hirtelen 6,515$-os fordulat farvizén akár még további is evezhetünk, ennek feltétele a múlt heti gyertya 7,509$-os nyitó szintje fölé zárás, de ennél is hatékonyabb lehet, egy a 3 héttel ezelőtti felszúrás 7,848$-os szintjének felülmúlása!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/dTSLrSgj/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/t0Do9PQP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/lexTRGtX/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/hhyrVGBW/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/it61jB2W/
https://www.tradingview.com/x/iDX8RrmC/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/71XseECZ/
https://www.tradingview.com/x/HyLQO8uo/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Még nem vagyunk meggyőzve, a pozitív folytatásról!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.20!

BTC, a zöld harmonikus minta B 0.38-as korrekciós hulláma, egyelőre az ismételt 6,5k környéki visszanézés lehetőségét mutatja, de ezt majd csak a célba érkezést követően vehetjük biztosra, arra viszont jó, ha ettől eltérünk, az a pozitív folytatás lehetőségét is jelentheti. A C 0.88-as hullám, 1.41-ig is nyújtózkodhat, ez esetben a D hullámmal történő célba érkezés 6,650$ környékére várható, tehát a háttérben látható zöld csökkenő irányú háromszög támaszától tartanánk a távolságot.
A tegnap reggeltől mostanáig kialakított bizonytalan oldalazó mozgás, nagyon hasonlít a hétfői csökkenést megelőző időszakra, ami ugyanúgy ráfűzte magát a napos lila emelkedő trendvonalra, viszont ha a minta C hullámában sikerülne felkapaszkodni az ellenállásra, esetleg azon át is lépni, akkor a hétvégi chill hangulatba belesimulva, talán az ismételt 6,5k-s visszanézés is elkerülhető.

Bitcoin Futures chart: itt is lehetne az órás idősíkra felvázolt harmonikus minták alapján haladni, de ha szerencsénk van, akkor a napos idősíkon látható, június vége óta formálódó csökkenő ékből már csak a kilépésre várunk. Viszont ez a csak, még hónapokig is elhúzható, de ha jól gondolkodtunk és a január végi időszak lesz az igazán mozgalmas történések kezdő dátuma, akkor ezt megelőzően, a szerdaihoz hasonló intenzitású mozgást még kétszer meg kellene ismételjük, majd nagyjából 9k magasságából határozat vissza-tesztet kellene végrehajtani az ékre!
Harmonikus mintát itt is követünk, ami túl tökéletes végeredményt ígér az XD 0.78 és a BD 1.61 lehetőségével.
Ha az RSI csíkon látható mozgást is figyeljük, akkor még nincs elúszva az ékből kilépés lehetősége, sőt nagyon is ígéretes a szerdai erősödésnek nagy részben köszönhető felső zóna irányába tartás.


Napos: a piros nyíl által jelzett 5,5k  környéki támasz zónába visszanézés, még mindig lehetőség, amit sajnos a zöld csökkenő irányú háromszög is erősít! Ha százalékos arányokat kellene mondani, akkor 70% esélyt adnék a támasz zónába történő visszanézésre, ez akár 60% is lehetett volna, ha a kék minta C hulláma eléri legalább az 1.13-as fibo szintet.
A június vége óta tartó csökkenő trendben mozgás, november 25.-én szúrt le a 6,515$-os szintre, ha ez alá zárunk szerdán, akkor már nem csökkenő irányú háromszögben, hanem egy csökkenő irányú ékben kellene gondolkodjunk. Tehát annak ellenére hogy szerdán leszúrtunk a 6,434$-os szintre, ez még nem indokolja az ékben gondolkodást, habár a folytatás tekintetében ez ígérkezne pozitív folytatási lehetőségekkel! Azzal hogy bő 1 hónapja beszorultunk egy 1,300$-os oldalazó sávba, annak a lehetősége jelentősen meggyengült, hogy a döntött kék téglalap támassza megerősítést kapjon, tehát a zászló lehetőség továbbra is kilőve, de nem elfeledve, mert ha leszünk olyan szerencsétlenek, hogy hirtelen tempóban megindulunk 4k irányába, akkor egy tavaly november 28.-ai, illetve december 24.-ei, sőt ide vehetjük a február 24.-ei csúcsot is, egy szűk 250$-os támasszal sok szeretettel várná az árat.
4 órás idősíkra külön nem tértem ki, de ha nem a szokásos ciklusokkal figyelem a mozgást, akkor a szerdai 1k-s hullám korrekciójával elégedettek is lehetnénk, viszont a tegnap délutáni, illetve esti gyenge felfele irányuló próbálkozások arra utálnak, nincs meg az a szükséges erő, ami egy következő 1k-s hullámot eredményezhetne és erre még a hétvége is ráerősíthet!



BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon megtorpant az emelkedés és ha visszanézünk a hullám történetére, akkor láthatunk 1 napos megtorpanásokat, viszont itt már 3 napos a megtorpanás és ebbe beletartozik a szerdai 1k-s áremelkedéskor mutatott 0 reakció! Tehát a szerdai hirtelen fordulat, akár jelzés is lehetett, jelzés arra hogy nem kell tovább pumpálni ezt a lufit. Viszont ha lufiról beszélünk, az semmi jóra nem vezet, de mivel ez a chart nem az árat mutatja és azt is tudjuk, hogy ez a nov.23. óta építkező hegy, nagyobb részben csak megbízásokat takar, akár még a kidurranás is belefér, sőt talán ezzel rázódik minden a helyére. Tehát egy hirtelen egy-két nap alatt lezajló visszaesés látszik itt kibontakozni, ha ez bekövetkezik, akkor érdemes figyelni a shorts oldali reakciót, illetve az árat, aminek ezt csak kisebb megingással kellene lereagálni és az is beszédes lehet hogy a bakkt volume felül e erre a vonatra!
Shorts oldal erős hátrálásban, tehát egyértelműen a lepattanóra játszottak és mivel közelítünk ismét a fekete támaszhoz, ha sikerülne elkerülni az ismételt vissza-tesztet, akkor talán szerencsésebbek is lehetnénk mint a novemberi szerény 1,300$-os erősödéssel. Azzal viszont megelégednénk, amit talán, a júliusi támaszt vissza-tesztelő mozgásnak köszönhetően, 3k-s áremelkedést eredményezett.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/rKKsIoLh/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/uR83hTTN/


"Hetes idősík: a múlt heti piros gyertya még egy barátságos végeredmény, tehát a megelőző két zöld gyertyára szerény választ sikerült adni. Mivel a piros B csúcsot, sőt még a leszúró gyertya 6,901$-os nyitószintjét sem sikerült megközelíteni, gyengébbnek tűnnek a macik, viszont hogy biztosak legyünk a dologban, erre az előttünk álló héten megnyugtató választ kellene adni! Mivel minden nagyobb fordulatot, egy hirtelen ellentétes irányú beköszönés szokott megelőzni, ezt most is szem előtt tartva, a B csúcsnál látható 6,515$-os szintet megközelítő leszúrás számolhatunk, viszont ha alkalmazkodunk a kisebb idősíkok lehetőségeihez, akkor ez 6,700$-os maximumban kimerül. De arra is figyeljünk, hogy a B hullám 0.689 korrekciós visszanézésével egyelőre a semmi közepén pihen, 0.88-ra lenézés lenne ez ideális, viszont ezt szívesen kihagynám, mivel a minta kifutását 500$ környékére jelezné elő! Tehát ha figyelembe vesszük azt, hogy az aktuális legalacsonyabb ár, mindig fedezi a megtérülési költségeket, akkor ezt a piros harmonikus mintával felvázolt elképzelést, már most kidobhatjuk az ablakon.
Ennél sokkal életképesebb elképzelés a kék színnel felvázolt, ami a 16k-s magasságot tudná megcélozni, de a 6,515$-os C hullám zárás, itt is a semmi közepét jelenti. Tehát a November 25.-ei hirtelen 6,515$-os fordulat farvizén akár még további is evezhetünk, ennek feltétele a múlt heti gyertya 7,509$-os nyitó szintje fölé zárás, de ennél is hatékonyabb lehet, egy a 3 héttel ezelőtti felszúrás 7,848$-os szintjének felülmúlása!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/06e6ZC9U/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6pQf1vNN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/QN2SzODO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/hhyrVGBW/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/2CmMLDy6/
https://www.tradingview.com/x/XalEWga9/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/kFYzUKRj/
https://www.tradingview.com/x/HyLQO8uo/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Boldog Karácsonyt!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.23!

BTC, mesterséges altatás alatt a Bitcoin, ennek súlyos jeleit láthattuk a hétvégén, de az utóbbi hetek, hónapok és talán év, ugyanebben a betegségben szenved! Satoshi nem ezen gondolatmenet alapján indította el a Bitcoint, de valószínű ezt a lépcsőfokot is átfogjuk lépni!
Az órás mozgásban nincs nagy izgalom, mivel kereken 2 hónapja be vagyunk szorulva egy  durván 1,500$ mély oldalazó sávba, amelyen belül, legalábbis én, harmonikus mintákkal próbálom követni a történéseket.
Ezeknél a harmonikus mintáknál, az is siker, ha nincs siker, de ez se mindig igaz, például ha az utóbbi kék minta kifut, tehát ha sikerül felkapaszkodni a hosszan elnyúló csökkenő ék ellenállására, akkor 18.-ai 1k-s erősödés 8k fölé vihette volna az árat, ami egy egészen más és pozitív helyzetet állít elő. Ezáltal a most hétvége utáni 500$-os pozitív kezdés, segíthette volna a további pozitív építkezést. A pozitív építkezés helyett, most a zöld ék vissza-tesztelésén kell ügyködni, de reméljük semmi több, mert ha a mintához is alkalmazkodunk, akkor az ismételt 6,700$-os visszanézés, a további altatást jelenti!

Bitcoin Futures chart: órás nézetben túlméretés, a rózsaszín háttérben látható harmonikus minta, amelynek C hullámát azért nyújtottam fibo 1.41 szintig, mert az passzolt a csökkenő kék ék támaszához.
Az utóbbi zöld minta A hullámának csúcsa, kevés a rózsaszínt minimum 1.13-as elvárásához, tehát van egy jól kinéző, de nem teljesen szabályos mintánk, ami ha megelégszik a C hullám 6,420$-os alsó szintjével, akkor mehetünk tovább 9k-ra! Viszont a zöld minta kifutásával korrekciós igénye keletkeztek, amiben segíthet a hétvégén nyitott rés, de ahogy a fibo szintek is mutatják, a minimum 0.38-as visszanézéssel a rés is eltüntethető, tehát már csak arra lenne szükségünk, hogy ez ne egy több napig elnyúló folyamat, hanem egy határozott visszanézés, majd azt kövesse az élettel teli pozitív folytatás.
A feketeleves viszont napos nézetben válhat forróvá, ahol már a kék ék is látszik és az is, hogy ezen kék éken belüli mozgás, az E pontból történő visszafordulással és egy dupla aljjal , azzal az ígérettel kecsegtet, hogy a 6 hónapja formálódó alakzatot, ha mindenki úgy akarja sikerülhet elhagyni! Ellenkező esetben, marad az egyelőre tökéletesnek látszó, D hullámmal történő 5,5k-s szintre visszanézés.


Napos: a zöld csökkenő irányú ék és a halvány piros emelkedő háromszög lehetőség lépett a ringbe, egyelőre a zöld ékből kilépés a nyerő, viszont ennek még ki kellene állni egy vissza-teszt próbált. Azt a vissza-tesztet, amit a piros háromszög ellenállásáról kellene végrehajtani! Ez a harc azért is zajlik, hogy a kék minta sorsa eldőljön, viszont ez a minta, hasonlóan a Futures chart mintájához, a C hullám 1.06-os zárásával, a minimum alatt maradt, tehát még gyenge lábakon áll a 9k fölötti zárás lehetősége.
A 18.-ai 1k-s emelkedéssel, az rsi kapott egy olyan löketet, ami a felső zónába segítette a mozgását és mivel ebből a zónából, az utóbbi napok bizonytalansága sem tudta csökkenésre kényszeríteni a mozgást, azt kell megállapítsuk, van erő a pozitív folytatásra, már csak az a kérdés ezt tükrözik a szándékot?
Sajnos a szándékok még nem egyértelműek és ha ehhez hozzájön az ünnepek alatt kialakuló uborkaszezon, akkor most, ha fel is kapaszkodunk az emelkedő háromszög ellenállására, abban január végéig is elidőzhetünk, ahol már a június vége óta formálódó ék is szerephez juthat! Természetesen, a nagy ünnepek alatti semmittevést, a spekulánsok is kihasználhatják! Itt jöhet képbe az 5,5k környéki támasz zóna, ahová egy könnyű haszonszerzés okán is lelökhetik az árat, népszerűbb nevén kialakítva egy medve csapdát!
Mozgóátlagok is érdekesek lehetnek, ezekből az 50-es akár már ma is szerephez juthat, reméljük nem így lesz és egy a múlt hetihez hasonló lendület, átsegíti a gyertyát ezen a mozgóátlagon és mivel ezzel a háromszögből és kilépnénk, a vissza-tesztnél kettő legyet is üthetnénk egy csapásra.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a mögöttünk hagyott héten is töretlen volt a long pozíció felhalmozás, pontosabban a megbízások felhalmozása! A jelen szituban azt is gondolhatjuk, mint a november 25.-én záródó hasonló gyertyán, ahol a középső zóna vissza-tesztelése látszott egy jó húzásnak, most a felső zónát tudnánk vissza-tesztelni, ennek viszont akkor lenne értelme, ha az ár is hasonló tempóban emelkedne, tehát ebben a formában csak megtévesztés szerepét tudja betölteni. Viszont ha csak ezt a hetes képet és az utolsó gyertyát nézzük, akkor kicsit becsapós a látvány, mivel csak a hét első két napja volt ilyen intenzív, a többi 5 napban szépen bealudt az igyekezet, amiből arra is következtethetünk csak addig volt fontos az építkezés, amíg a decemberi határidős kötések ki nem futnak, most pedig januárra gyúrunk!
Tehát ha a januári szándékok pozitívak, akkor erről a hegyről úgy kezdünk lejönni(megbízások lassú tempójú visszavonásával, esetleg áthelyezésével), hogy közben az ár nem szenved nagyobb károkat, aminek következtében elérjük azt az alsó szintet, ahol ezen megbízáshegy jelentősebb része aktiválódik!
Shorts oldal szépen ráült arra, ami a határidős lezárások előtti igyekezetben kialakult, erre legjobb bizonyíték az 5k-s felszúrás, majd szépen vissza is vonultak a spekulánsok, várva a következő lepattanóra. Viszont ha megnézzük a jelenlegi 4k-hoz közelítő csökkenést, ez arra is rávilágíthat, hogy már a short irányba gondolkodok is kezdenek elbizonytalanodni, csak mivel szinte minden áttevődött a határidős piacokra, azok az elképzelések, amiket még a Bakkt előtt kilehetett olvasni ezen két charton látható mozgásából, sajnos mára nem egyértelműek, tehát dupla megerősítés kell, minden itt egyértelműnek látszó gondolod mögé.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wTXZh4zF/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/M7aTjmT1/


Hetes idősík: attól függetlenül hogy a múlt heti gyertyánk lenézett a 6,434$-os szintre, ha a formáját nézzük, inkább pozitív, mint negatív, ebbe a megállapításba a leszúrás is belesegít és mivel ez nagyjából ugyanazt a mélységet jelenti, mint a november 25.-ei gyertyánál, talán még a dupla alj is megállja a helyét!
Piros színnel láthatunk egy csökkenő éket, ami sajnos nem csatorna, tehát ha idevesszük az év elején kialakított 10k-s hullámot, összességében nem beszélhetünk bika zászlóról. De ha nem vigyázunk és ha valóban nincs itt az ideje a pozitív gondolatoknak, akkor a következő hetekben történő további árlenyomással, 5k magasságában megerősítés kaphatna egy csatorna támassza. Viszont, ha csatornát akarunk látni, akkor az ék ellenállásának 9k-ra feltolásával ez is összehúzható és máris zászlóban gondolkodhatunk!
A szürke hátterű emelkedő háromszög lehetőségen még ráérünk filózni, de 9k környékén, főleg az ott látható fekete támasz vissza-térésével már ebben is gondolkodhatunk, nem beszélve a kék 2017-es csúcsra épülő hasonló elképzelésről. Viszont láthatunk egy nagy problémát, méghozzá a 200-as mozgóátlag vissza-tesztelésének egész éves elmaradását, erre abban az esetben nem lett volna szükség, ha novemberi hirtelen visszanézésnél, felakadunk az 50-es mozgóátlagon!



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kQwn6hjk/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VIsG3WPY/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/AataiGru/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/E1OYWBPV/
https://www.tradingview.com/x/IxuZd3i3/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/aeGZpvcd/
https://www.tradingview.com/x/HyLQO8uo/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Boldog Újévet és a szerencsemalac farkát a kocsonyába!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2019.12.30!

BTC, az 1 héttel ezelőtti körképhez képest, kevés dolog változott, de a karácsonyi, újévi időszakban, sokkal többet sajnos nem is várhatunk. Azért sajnos, mert engedtünk a bankvilági ördögök csábításának... 
Órás nézetben azt látjuk, milyen színes a karácsonyfa! Van rajta egy fej-váll, nagyjából 600$-os, 7,1k-s vállvonal alatti bezuhanási lehetőséggel! Viszont 7,6k-s magasságban is van egy vállvonalunk, 9k-t megcélzó lehetőséggel, ehhez a kisebb kék harmonikus minta sikertelenségére van szükség, azonban ez a minta a 7,6k-s vállvonalig is nyújtózkodott. A 7,5k-rol leforduló D hullám, illetve ezáltal a kék kifutó harmonikus minta, a háttérben húzódó, enyhén csökkenő ék vissza-teszteléséhez járulhat hozzá, ami ezért lenne fontos, hogy a 600$-os csökkentési lehetőség vitorlájából kifogja a szelet!
Ha nincsenek az ünnepi pillanatok, tehát hátáridős oldalról is kapunk ingereket, akkor a zöld harmonikus minta 7,6k-s célba érkezése már a múlt, de a legnagyobb gond ott van, hogy szinte kizárólag csak a határidős oldal mozgatja az árat!

Bitcoin Futures chart: 170$-os pozitív réssel nyitottunk, ami ezáltal konkretizálhatja a narancs színű fej-váll jobb oldalát, de hasonló a poloniexes charton látható kék harmonikus mintához, ha szükséges, lehet még feljebb is nyújtózkodni!
A hétvégi rés kicsit hátráltató tényező lehet, az ugyancsak nyitott 7,805$-os december eleji rés bezárása érdekében folyó harcban, amit habár egy 4.-ei felszúrással át is léptünk, de az a tapasztalat, hogy a rés csak konkrét, jelen esetben fölé zárással tekinthető véglegesen bezártnak.
A decemberi határidős kötések kifutása utolsó napjaiban, még sikerült 6,4k környékére lenyomni az árat és mivel azóta, nem csak az ünnepi hangulatnak köszönhetően, mintha megszűnt volna a csökkenő irányú nyomás, ezáltal a január 20-ig tartó időszakban kiderülhet, mik is a további szándékok! Ha jól gondolkodtunk, legalábbis egyelőre december ezt mutatja, akkor januárban lenyugodhatnak a kedélyeket, majd ahogy idén év elején is láthattuk, megkezdődhet egy újabb építkezés.
Viszont Januárban lehetnek olyan apró jelek, amiből már következtethetünk mire is számíthatunk. Én már most látok egy olyan jelet, ami pozitív folytatásra utal,  például hogy a januári bakkt volume ott folytatja ahol decemberben abbahagyta, és mivel ehhez nem párosul folytatódó árvisszaesés, talán már a pozitív folytatást építjük. Ehhez még hozzájön, a longs oldali, decemberi lejárat után megindult csökkenés, ami azt bizonyíthatja, hogy csak a megtévesztést szolgálta a rengeteg long megbízás felhalmozás, ami nagyobb része még mindig egy megfelelően alacsony szintre vár!



Napos: ha tempósan belehúznánk, akkor is max január végén csíphetnénk el azt a világoskék ellenállást, ami a 2017;2019-es csúcsok összekötésének eredménye, erről egy visszapattanás a 2020-as év ujabb negatív irányát is meghatározhatná. Viszont ha sikerülne az idén április-június közötti időszakot februárban megismételni és ezen az ellenálláson átszaladni, akkor egy szintén áprilisig tartó időszakot korrekciós mozgással töltve(vissza-tesztelve felülről az ellenállást), kaphatnánk egy olyan lehetőséget, ami a 2017-es mindenkori legmagasabb szintet is felülmúló lehetőséget kínálna fel.
A napos kék minta 9,5k-s kifutást ígér, ennek gyenge pontja a C hullám 1.06-os fordulója, de mivel az ezt követő pozitív hullámmal kiszaladtunk, az enyém csökkenő zöld ékből, majd következett a karácsonyi hangulatnak köszönhető, vissza-tesztnek is beillő visszanézés, ami egyelőre pozitívnak tekinthető, de az 50-es mozgóátlag vissza-tesztelése jelentősen gyengíti a pozitív várakozásokat.
Az emelkedő háromszög lehetőség, még a 7,8k-s visszafordulás esetén is mentőöv lehet, ahonnan már egy sokkal határozottabb zöld ék vissza-tesztelés is végrehajtható, viszont ha ennyire elaprózzuk a dolgokat, annak megint nem lesz jó vége. Tehát ha valóban olyan szándékai vannak, amelyek a 11,700$-os ellenállás környékén, a világoskék ellenállás februári áttörésére irányulnak, akkor bármiféle korrekciós gondolatok, csak a kék minta kifutását követően, egy 1,000-1,500$-os korrekció formájában önthetnek formát.
A már novemberben kezdődő, de főként decemberben látható megemelkedett volume, tökéletes alapja lehet a pozitív várakozásainknak, amihez ha hozzávesszük az rsi csíkon látható mozgást, akkor a december 17.-ei mélypont nem is nevezhető durvának, sőt az a tény hogy az rsi mozgás csak rövid látogatást tett az alsó zónában és ahova az ünnepek alatt sem zuhantunk vissza, szintén pozitív irányú gondolatokat engedd megfogalmazni!
Tehát, ha a január azt mutatja, hogy a  októberi-decemberi csökkenő nyomás nem folytatódik, akkor az idén év eleji mozgás megismételhető, a többi már csak azon múlik, azok a bizonyos Bitcoint bálnáknak, akik egy esetleges válság vagy bármi más okból kifolyólag pénzügyi oldalon megszorulnak, szükségük lesz-e az ár egekbe tolására.



BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali visszaesés, a karácsonyi hangulatnak is köszönhető, sőt az előttünk álló héttől is hasonlót várhatunk, de mivel ez a visszaesés, konkrétan a decemberi határidős lejáratok után kezdődött, inkább arra kell gondoljunk, hogy ennek a 6 héten át tartó pozitív építkezésnek, csak az volt a célja, megnyugtassa a pozitív fordulatban reménykedők táborát. Tehát mivel mindenkit megnyugtattak afelől, már csak egy megfelelő alacsony szintre várunk (persze egyértelmű volt hogy decemberi lejárat előtt nem fogunk elérni), most ismét csak találgathatunk, a januári kötések kifutásáig jön e egy újabb etetős időszak, lassan csordogáló árral vagy már konkrétan rágyúrunk a pozitív folytatásra. Én egyelőre az utóbbi megvalósulásában látok perspektívát!
Shorts oldalnak még akkora jelentősége sincs mint a longs oldali építkezésnek, de a december 15-17 közötti napokban jól láthattuk, mihelyst konkrét short lehetőség alakul ki rögtön megélénkül az érdeklődés. Jól láthatóan van itt egy 4600 környéki támasz szint, amelyről harmadszor is lehetőség van visszapattanni, de komoly veszélyt ebben sem látok, hacsak a januári határidős igények ennek nem teremtenek megfelelő alapot.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/eVR1E5vm/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/czvDtYHu/


Hetes idősík: az órás idősíknál már említett világoskék ellenállásnak, a hetes mozgásra is lehet hatása, ugyanis ennek áttörése esetén érkeznénk meg egy sokkal nagyobb ék ellenállására, ahonnan ha a szintén világoskék napos ellenállásra nem is, de a 10k-s szint környéki eljutásra jó lehetőségek nyílhatnak.
Itt is vannak hosszabb távra előremutató, főleg emelkedő háromszögek által felvázolt pozitív várakozásaink, de ezeket, a 2021-re is átnyúló kifutásuk miatt, szívesen kihagynánk a játékból.
Piros, kék és narancs színekkel egy durva elképzelést láthatunk, feltéve hogy a január-február az elképzeléseinek megfelelően alakul, igaz a narancs színű lehetőség, már a januári fő irány is lehet, ez esetben a 2020-as pozitív várakozásaink áttevődhetnek az év második felére, durvább esetben 2021-re!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/YQJ1Mv4u/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Ef3VT6x4/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/5HVeaZJO/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/hcU8OJ6m/
https://www.tradingview.com/x/Lu6Dcbgf/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/Ymjz7Hip/
https://www.tradingview.com/x/lYvklknp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Idén is az új ATH-ban reménykedünk, talán sokkal jobb esélyekkel mint tavaly!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.02!

BTC, magasra kilőtt a  piros volume oszlop és mivel megérkeztünk a váll vonalra, igény is lenne az árcsökkenésre!
A még 31.-én este záródó kék minta, amelynek minimum 0.38-as szintet elérő korrekcióját vártuk,  ez tegnap délutánig még úgy tűnt sikerülhet, de erről, a vállvonalra visszanézéssel már lemondhatunk. Tehát innentől a fej-váll elvárásainak megfelelően alakulhatnak a dolgok, sőt ebbe még a zöld harmonikus minta 6.7k-s célszintje is besegíthet! Viszont ha a zöld harmonikus minta 0.78-as célba érkezésével, feljebb zárunk mint a  december 18.-ai 6,434$-os ezt megelőző negatív csúcs,  kialakulhat  az a fordulószint, ami ha nem csak a zöld harmonikus minta korrekciójának megfelelően erősödünk egy keveset, ahonnan 7,6k magasságába eljutva egy fordított fej-váll vállvonalára, akkor jöhetnének a hétfői  körképben is beharangozott 9k-t megcélzó elvárások. Ami sokkal nagyobb probléma lehet, az a zöld csökkenő ékbe történő határozott visszalépés, erre majd a napos nézettnél kitérek.

Bitcoin Futures chart: itt nagyjából ugyanazt láthatjuk, van egy majdnem tökéletes csökkenő harmonikus mintánk 6.6k-s céllal és egy fej-váll 6,5k alá benézési lehetőséggel. Ha megnézzük a hét záró függőleges szaggatott vonallal jelölést, akkor a fej-váll és a harmonikus minta, ezen a héten történő zárására van még bőven idő, ettől függetlenül jobban örülnék, ha ez egy hétfői 6.6k környéki nyitással kerülne lezárásra, Tehát lenne egy csökkenő irányú résünk, amelynek betömési igénye, meghozhatna azt a vásárlói kedvet, amelynek köszönhetően, pl. a ploniexes chart 7.6k-s vállvonalára felkapaszkodva, lehetőséget kapnánk a 9k-s folytatásra, ezáltal hasonlóan futhatnánk neki az évnek, mint tavaly!



Napos: egyelőre nem jó hír hogy az 50-es mozgóátlagot sem tudtuk átlépni, viszont ha ez azért történik, mert a kisebb idősíkokon van néhány nyitott alakzat, illetve egy nagyobb fordított fej-váll, aminek még hiányzik a jobb oldala, akkor csak idő kérdése mikor jön néhány pozitív lökés. Egy ilyen pozitív lökésre volna szükségünk a 7.6k környékén elérendő vállvonal határozott átlépéséhez, amelynek köszönhetően, remélhetőleg kinyílik egy 1,300$-os pozitív mozgást elősegítő kapu.
A kék mintában továbbra is probléma, a minimum szint alatt záró C hullám, de ennek is van jó oldala, mert ezáltal a júniusra visszamutató fekete ék támaszának újbóli elérése, nem nyitott ki újabb csökkenő irányú kapukat, például az 5.5k környéki  zónába visszalépés lehetőségét.
Tehát, egyelőre még az ünnepek hatása alatt vagyunk és ez nagy valószínűséggel a jövő hétig már nem is változik, sőt a rákövetkezendő néhány hétben sem valószínű jelentősebb változás, ettől függetlenül reménykedjünk az ellenkezőjében és ha nem is látunk több ezer dolláros elmozdulást, de kapjanak megerősítést a pozitív irányba mutató alakzataink!



BTCUSD Shorts/Longs chartok: 2 héttel ezelőtt kialakítottunk egy 47,655-ös csúcsot, majd ezt követően a decemberi határidős kötések kifutásának következtében visszaestünk, de erre már az ünnepi hangulat is rátett egy lapáttal, így következő hétre is átcsúsztunk, ami már tényleg csak az ünnepi hangulat szerénységet mutatja. Tehát ha kilépünk az ünnepi kavalkádból, akár már jövő héten visszakapaszkodhatunk a 47k-s csúcs közelébe! Azt viszont ne felejtsük, ennek az óriási, valószínűleg megbízáshegynek, ha sokáig húzzuk az időt semmi hasznát nem vesszük,  mindenképp arra lenne szükségünk, hogy az ár tovább csökkenjen és elérje azt az alsó szintet, ahol ez a rengeteg pozíció aktiválódni tud. Ettől függetlenül továbbra is úgy gondolom, erre a megbízáshegyre csak azért volt szükség, hogy a decemberi határidős kötések lejárta előtt, a lehető legalacsonyabb szintet tudják kifacsarni az árból!
Short oldal továbbra is pihenget, illetve szerény módon próbálja kihasználni az ünnepi hangulat mögött meghúzódó pozitív ingerek hiányát, viszont ha kicsit összekapnák magukat, az ár határozottabb leszorításával  a longs megbízáshegy sikeréhez is hozzájárulhatnának. De ide is befurakodhatnak a határidős igények, amelyek, ha a csökken irányú szándékaikat, a decemberi 6,434$-os alsó szinten lezárták, most arra várnak hogy a januári lejárattal megnyugodjon a piac,  tehát úgymond szabad foglalkozást engednek a Bitcoinnal, de ez is inkább csak csökkenő irányba érvényes, január 20. előtti nagyobb pozitív lökéseket szinte biztosan azonnal visszavernek.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/7Dbhgttf/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/uEbbIFQ2/


"Hetes idősík: az órás idősíknál már említett világoskék ellenállásnak, a hetes mozgásra is lehet hatása, ugyanis ennek áttörése esetén érkeznénk meg egy sokkal nagyobb ék ellenállására, ahonnan ha a szintén világoskék napos ellenállásra nem is, de a 10k-s szint környéki eljutásra jó lehetőségek nyílhatnak.
Itt is vannak hosszabb távra előremutató, főleg emelkedő háromszögek által felvázolt pozitív várakozásaink, de ezeket, a 2021-re is átnyúló kifutásuk miatt, szívesen kihagynánk a játékból.
Piros, kék és narancs színekkel egy durva elképzelést láthatunk, feltéve hogy a január-február az elképzeléseinek megfelelően alakul, igaz a narancs színű lehetőség, már a januári fő irány is lehet, ez esetben a 2020-as pozitív várakozásaink áttevődhetnek az év második felére, durvább esetben 2021-re!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/jUzX3HsE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Iwh1mY8P/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/5HVeaZJO/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/7PhPXJUc/
https://www.tradingview.com/x/4LoT4K9W/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/ox045ADk/
https://www.tradingview.com/x/lYvklknp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Talán, de még néhány biztató hétre szükségünk lehet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.04!

BTC, a csütörtökön említett piros volume oszlop kilövésnek, másnapra meg is lett a 7k alatti eredménye, viszont szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez csak egy medvecsapdára volt elegendő, ennek köszönhetően egy 500$-os visszarántással felkapaszkodtunk 7,4k-ra. A maci csapdának köszönhetően, a narancsszínű fej-váll 600$-os visszaeséséből nem lett semmi és a zöld színű harmonikus minta sem tudott érvényesülni! A zöld harmonikus mintán újratervezést kellett végrehajtani, de ettől még ugyanúgy maradt a 6,6k környékére történő visszaérkezés lehetősége, amit már most jelentősen meggyengített a 7,4k-ra felszaladás. Ebben a 7,4k-s magasságban, főleg a hétvégének köszönhetően, valószínűleg megreked a fejlődés, remélhetőleg csak a hétvégére és ha nem is azonnal, a hétfői nyitással folytatjuk tovább.
Egy újabb minta került a chartra, aminek egyenlőre A és B hullámait ismerjük, illetve ennek köszönhetően egy  0.81-es XB átfogót, tehát akár valami pillangó mintaszerűség és lehet a végeredmény. Most hétvégén a C hullámot kellene konkretizálni, ennek minimuma a 0.38-as zárás, amit ha szerencsénk van, akkor a vasárnap késő esti órákban sikerül összehozni, tehát lesz egy hétvégi Futures résünk, ami talán már a hétfői mozgást arra ingerli, hogy határozottan meginduljon a világoskék vállvonal irányába! Tehát nem is a minta formája a lényeg, hanem a 7,6k környéki világoskék vállvonal határozott átlépése, majd ennek vissza-tesztelése utáni 9k-ra felszaladás!

Bitcoin Futures chart: ahogy a poloniex charton, itt sem járt sikerrel a fej-váll, illetve a kék harmonikus minta, ami miatt persze nem bánkódunk, csak szeretjük ha követhető a történet. Ez a követhető történet kicsit zsákutcába szaladt, de a hétfői nyitás után talán okosabbak leszünk!
Mivel a két chart  ármozgása között eltérés van, ezért a poloniexes rózsaszín minta C hullámának  7,1k környékére várt kifutása, itt egy hétfői 7,2k környék nyitást eredményezhet, majd remélhetőleg néhány órával később, a rés eltüntetésével megjön a vásárlói kedv! Itt is gondolkodhatnánk ugyanabban a fordított fej-váll 7,6k környéki vállvonal átszakításában, illetve a később vissza-tesztelésében, de napos idősíkon van egy 6 hónapja formálódó csökkenő ék, amelyből kilépésre ugyanebben a magasságban számíthatunk! Viszont ha ezt is elbukjuk, akkor a napos rózsaszín minta 6k alá benézése nem csak lehetőség, hanem konkrét fenyegetés is lehet.


Napos: szerintem az vezetne kirobbanó sikerre, ha a két szürke ellenállási zóna közötti pattogás sikerülne megvalósítani.
A felső ellenállási zónába eljutást, segíthetnék a piros emelkedő háromszög lehetőség, ami sajnos a December 23.-ai 7.689$-os zárással sántítani kezdett, de ennek köszönhető a világoskék vállvonal, ami ha hozza, a fej-váll lehetőség 1,300$-os elvárását, az ugyancsak a felső zónába megérkezés lehetőségével kecsegtet.
Tehát az alsó szürke zónán, mint kés a vajon kellene átszaladjunk, viszont mivel ebből tökéletes vállvonal vissza-tesztelést lehet végrehajtani, így ha leszünk olyan szerencsések, hogy a jövő hét mozgalmasra sikeredik, akkor talán a hétvégi pihenő lehetőség ad a vissza-tesztre, ami mivel Futures rést is eredményez, talán megismétli azt a mozgást, amit a most következő héttől is várunk!
A zöld, enyhén csökkenő ék, talán már értelmét is vesztette, legalábbis a tegnapi gyertya erre enged következtetni, de a konkrét 50-es mozgóátlagon zárás ellen lehetnek kifogásaink, főleg ha a hétvége, az elképzeléseinkhez képest durvább csökkenést eredményez.
Van itt még egy kék harmonikus mintánk is, ennek most méltó ellenfele lehet,  a zónák közti pattogás lehetősége és mivel a C hullám, a minimum alatt zárt, a D hullámban várt 9,7k-s megérkezés lehetősége, még mindig gyenge lábakon áll. Viszont, ha ettől függetlenül mégiscsak sikerül eljutni a 9,7k-s magasságba, a korrekciós várakozások, az alsó szürke zónában visszanézést igényelnek és igaz hogy ez egy kicsit hosszú lefolyású történet, de ha ezt tökéletesen sikerül végrehajtani és a zónából visszafordulást, a tegnapihoz hasonló gyertyával sikerül megvalósítani, akkor már csak abban kell bízzunk, hogy a január vége, február eleje, idén is a pozitív folytatás előszobája lesz!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: szóval a 23k-s longs oldali megbízás pumpa, nem csak arra volt jó, hogy a decemberi határidős kötések kifutásáig tartsa a gyeplőt, mert ha így lett volna, akkor nemcsak 4k visszaesést látunk, hanem bőven a 40k alatti zónán is átszaladást! Ha ez a rengeteg pozíció most aktiválódna és ehhez jelentős árkiugrás is társul, akkor a 47k-s csúcsból egy dupla tető eredményeként bezuhanhat a történet. De itt is lehetnek szerencsés mozzanatok, mert ha a 40k alatti zónában sikerülne megkapaszkodni, akkor attól függően, a mostani kiugrást követően milyen magasságban jutnánk el, még jöhetne egy kis ráadás! Itt viszont, a még várakozó megbízások manuális élesítésére lenne szükség, ugyanis ha ez kimarad, akkor az azt jelenti, hogy a decemberi 6,4k-s alsó árszint, nem elégített ki minden igényt!
Shorts oldalon pedig zajlik a csipegetés, ezt erősíti a tegnapi gyertya, tehát komoly spekulációs szándékok továbbra sem tudnak kibontakozni és nagy valószínűséggel ez jó hosszú ideig így is marad. A 4,5k-s támasz megkapta a párját, tehát az ellenállást, ami egy csökkenő irányú háromszöget rajzol a chartra, viszont ennek a háromszögnek kicsi a jelentősége, de ha csökkenő irányba kilépünk, az a végsőkig kapaszkodók kedvét is elviheti és talán ez lesz ez a végső jel, ami az összes csökkenésre irányuló szándékot kiüti!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/7YXQt8ej/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/PSqAwMHa/


"Hetes idősík: az órás idősíknál már említett világoskék ellenállásnak, a hetes mozgásra is lehet hatása, ugyanis ennek áttörése esetén érkeznénk meg egy sokkal nagyobb ék ellenállására, ahonnan ha a szintén világoskék napos ellenállásra nem is, de a 10k-s szint környéki eljutásra jó lehetőségek nyílhatnak.
Itt is vannak hosszabb távra előremutató, főleg emelkedő háromszögek által felvázolt pozitív várakozásaink, de ezeket, a 2021-re is átnyúló kifutásuk miatt, szívesen kihagynánk a játékból.
Piros, kék és narancs színekkel egy durva elképzelést láthatunk, feltéve hogy a január-február az elképzeléseinek megfelelően alakul, igaz a narancs színű lehetőség, már a januári fő irány is lehet, ez esetben a 2020-as pozitív várakozásaink áttevődhetnek az év második felére, durvább esetben 2021-re!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/LbYpHRhe/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YCdQJndz/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/5HVeaZJO/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/42o0h5qx/
https://www.tradingview.com/x/B8ou2YGW/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/M4Sub1TA/
https://www.tradingview.com/x/lYvklknp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Január, az alapok letételének ideje!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.06!

BTC, enyhén pozitív hétvégén vagyunk túl, ami első hallásra bizakodásra adhat okot, viszont a Bitcoin Futures 100$-os rése, már gyengíti is a bizakodást!
Több harmonikus minta lehetőség is kiesett a pakliból, ezeknek az alakuló időszakukban csak a tájékozódásban volt szerepük, de örülünk hogy a 6,6k környékére visszamutató lehetőség már nem játszik és a szombaton felkerült rózsaszín harmonikus mintának se kedvezett a pozitív hétvége, tehát ezzel a 7,7k-s célkitűzés is kuka.
Visszatérve a 3.-ai hirtelen visszafordulásra, sőt a megelőző durván 10 napra, ahova egy nem teljesen szabályos ABCD minta is elhelyezhető, amelynek ha a korrekciós elvárásait nézzük, akkor a 0.61-es szintre történő felszaladással magyarázatot is kapunk, a kiugrás körül felmerült miértekre!
Ennek a jelenlegi 3.-án indult hullámnak, még keressük a tetejét, amit akár a világoskék vállvonalon is megtalálhatunk, ha ez így lesz, akkor a hétvégi rés eltüntetés is gyorsan lerendezhető, majd ha az ismételt emelkedő hullám, nem csak egy vissza-tesztre lesz képes. hanem a vállvonalon határozottan át is lép, akkor jöhetnek az 1 ,300$-os várakozások!

Bitcoin Futures chart: hétről-hétre a rések játsszák a főszerepet, ezek a jobbik esetekben a hét elején jelentenek csak problémát, ilyen volt a mögöttünk hagyott hét, de ha a 2 héttel ezelőtti történetet nézzük, ott az egész hetet meghatározta a rés betömésének problematikája.
A mögöttünk hagyott hétvégén, nyitottunk egy pozitív irányú közel 100$-os rést, ezt egy intenzív napközbeni csökkenő mozgással lehetne rendezni, de ha megnézzük a pénteki 3k-s Bakkt volume-ot(ennek az amerikai tőzsdenyitáskor még lehet szerepe), illetve hogy a most reggeli órákban se alszanak befektetők és ezen még az amerikai tőzsdenyitás is lökhet egyet, tehát ez inkább pozitív gondolkodásra utal.
Nekem az a gyanúm, hogy ezt a rést csak jövő héten sikerül bezárni, illetve amiről már az elején is szó esett, az egész hetet meghatározó, nagyjából egy helyben mozgásra lehet számítani!
A 7,805$-os szintre behúzod jelzés, egy 6 héttel ezelőtti rés felső szintjének felel meg, amit még a rákövetkezendő héten egy nagyobb felszúrással átszakítottunk, viszont már akkor is jeleztem, egy ilyen átszaladás kevés lesz, konkrét színt fölé zárásra lesz szükség! Itt térünk vissza a jelenbe, tehát ha a mögöttünk hagyott 100$-os rést nem zárjuk a hét első napjaiban, akkor felkapaszkodunk a 7,805$-os szint fölé, majd visszatérünk a jelenlegi rés 7,335$-os alsó szintjére! Ezzel konkrétan kidobunk egy hetet az ablakon, viszont ez a hét csúszás(vagy kettő) sem okozhat meglepetést, mivel amúgy se vártunk többet januártól!



Napos: az a bizonyos Bitcoin Futures órás kitérőnél említett, 7,8k környékéről, 7,3 környékére visszanéző lehetőség, napos mozgásnál, a világoskék vállvonal felülről történő vissza-tesztelését is jelentheti, viszont ebben a játékban van egy veszélyesebb szereplő, méghozzá az ellenállási zóna!
A hétvégi körképben, ezzel a lehetőséggel csak kismértékben számoltam, negatív várakozások okán, sajnos nem így lett, mivel pozitív rést hagytunk a hátunk mögött, ami új szereplő regénybe írását kell jelentse. Tehát ha az előttünk álló hetet, az ellenállási zónából történő, remélhetőleg kisebb visszalépéssel töltjük, akkor még elég jól végződhet a buliból, feltéve hogy a következő hétvégi esetleges pozitív rés nem tesz keresztbe, viszont mivel ez még mindig január, nyugodtan keresztbe-tehet,  ugyanis tovább erősíti a decemberi 6,4k-s szinten történő csökkenő trendzárás esélyét!
Átléptünk az 50-es mozgóátlagon, ami hasonlóan a novemberi csökkenő irányú átlépésnél, 2 bizonytalan gyertya előzött meg, ami ha minimum ugyanezt a 2k-s folytatást eredményezi mint novemberben, akkor 9k fölé érkezhet vissza az ár! Tehát az iménti mondatban említett 9k fölé érkezési lehetőség, a kék (C hullámban minimum alatt záró) harmonikus minta sikeréhez is hozzájárulhat, de ahogy szombaton is írtam, ezen harmonikus minta kifutás után, lesznek az alsó szürke zónában visszanéző korrekciós elvárások!
A 200-as mozgóátlag, a 9,2k környéki elérésének lehetősége, pedig olyan csavart a történetbe, ami által egy pár száz dolláros, a korrekciós fordulatot megelőző felszúrással, illetve a shorts oldali felélénkült mozgással, vághatnánk bele egy 2k-s csökkenő irányú túrába!



BTCUSD Shorts/Longs chartok: a csütörtöki, pénteki és szombati gyertyák, túl tökéletes Evening Star gyertyakombinációt rajzoltak a chartra és igaz hogy ezen a charton egy ilyen gyertyakombináció keveset számít, ennek ellenére ha komoly a jelzés és végül többnek bizonyul mint jelzés, annak jobb esetben remélhetőleg max a 40k alatti zónába visszanézés lehet a végeredménye. Viszont, ha már itt van ez a megbízáshegy tekintetében fennálló korrekciós  további csökkenési lehetőség, akkor a fibo skálát megnézve, nem biztos hogy rosszul járunk a zónában visszanézéssel, sőt izgalmasabbá téve a szitut, egy esetleges zónából 0.61-re leszúró gyertyával se járnánk rosszul!
Short oldal tovább csúszott a lejtőn, várva a lehetőségre, ezek a lehetőségek a hetes idősík boncolgatásánál lettek megemlítve, de komolyabb fenyegetést nem kellene jelentsenek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/zhH0ykVL/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/PSqAwMHa/


Hetes idősík: a mögöttünk hagyott 6 héti mozgás, még mindig nem a nyugalom szigete, viszont az a tény, hogy a mögöttünk hagyott héten sem folytatódott a december 19.-ig tartó intenzív csökkenő irányú mozgás, talán a januári csendes időszakot követően, sikerül egy új HyperWave építkezésbe is belevágni!
Egy nagyon intenzív, 9,5k-t elérő heti mozgással, komoly esélyekkel szállhatnak versenybe, a 2019 június 14k-s csúcs szintet elérő versenyben, illetve amíg ez a verseny zajlik, addig a kék és piros nyilakkal jelzett módon, annak a lehetősége is felállhat, hogy nemcsak a 14k-s szintig zajlik a verseny!
A jelenlegi hetes gyertya, egyelőre pozitív képet mutat, viszont nem lenne szerencsés, ha 8k környékén kifullad az esetleges további igyekezet, ugyanis azzal a piros ék ellenállásáról visszafordulva, néhány hétig ismét a 6k-s visszanézés lehetőségét mutatná, ami viszont kell az újabb lendületes kilépési lehetőség megalapozásához!
Tehát vagy zárjunk a jelenlegi szinten és adjuk meg a jövő heti gyertyának a határozott kilépési esélyt, ami egy lassabb, de hatékonyabb megoldás vagy rendezzük le rögtön a dolgot, ennek viszont az a veszélye, hogy ellőjük az összes puskaport.



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/PZHuMQvO/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/bYbOaDHY/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/otnSjqOS/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/POXgnrAV/
https://www.tradingview.com/x/B8ou2YGW/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/M4Sub1TA/
https://www.tradingview.com/x/lYvklknp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hosszú még a január!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.09!

BTC, sokak szerint van fordított fej-váll és ennek köszönhető az 1k-s feljebblépés, viszont ha valós a fej-váll, akkor itt  a 9k-t még el kellett volna csípjük, erre azonban már kicsi az esély, mivel erős korrigálás kezdődött. Tehát nagy valószínűséggel, a 9k-s célkitűzésből lesz egy 8,5k-s kisebb dupla csúcs, majd a jelenlegi 8k-s visszanézés!
Ha megnézzük a most felkerült harmonikus minta lehetőséget, akkor egy 1,500$-os A hullámot láthatunk, a B hullám jelenleg 600$-os visszanézésnél tart, de mivel ez még a minimum 0.38 szintet sem éri el, talán egy kisebb leszúrás a sárga támaszra  vagy a 7.-én elmulasztott vállvonalra még hátralehet. Azt hogy mi lesz a minta végső formája, még nem tudjuk, ez azon múlik, hogy a C hullámban mennyi ereje lesz a mozgásnak, viszont ha már most gondolkodunk a minta utáni mozgásban, akkor a fekete ellenállást elcsípő 8,6k-s roham még hátra lehet, amit a minta alapján 1k visszaesés követhet.
Egy másik nagy kérdés, hol ér minket a hétvége, ha a felvázolt mintát nézzük, akkor a C csúcs közelében, majd ha pozitívra sikeredik a hétvége, akkor jöhetnek a fekete ellenállás elérésére tett kísérletek vagy akár a fordított fej-váll 1,300$-os várakozásainak megfelelő 9k-ra megérkezés, ami abból a szempontból várhat hasznunkra, hogy a mintát figyelmen kívül hagyva, jöhetnének még nagyobb gondolatok és egy ennél is nagyobb  Bitcoin Futures rései általi kialakított visszafogó tényezők!

Bitcoin Futures chart: az utolsó körképben 7,6k környékén vártuk a folytatást, én személy szerint a 7,805$-os még december elején nyitott rés fölé lépést vártam, mint látjuk ezzel nem is volt probléma, sőt mivel 8k fölé szaladtunk, a rés felső szintje kitűnő támaszként is megállta a helyét, amelyről egy határozott, közel 800$-os hullám tudott kialakulni.
Szép ez az utóbbi 6,870$-os szinten indult, közel 2k-s hullám, ez mint látjuk 2 nyitott rést is rejteget. Tehát kezd beérni az a hétfői körképben megfogalmazott gondolat, miszerint a hétvégi rés, az előttünk álló héten nem tudjuk betömni, ami abban a szempontból jó hír, hogy a napos idősík 6 hónapos éke, 7,3k környékén megkaphatja a vissza-tesztet, majd ezt követően, remélhetőleg már semmi nem áll útjában a 11-12k-s szintre történő fellépésnek.
Erre a chartra is felvázoltam harmonikus minta lehetőséget, ami sikeresen áttolhatja rések megoldásának problémáját következő hétre, viszont mivel ebbe beleesik még egy hétvége, ami ismételten pozitív rést eredményezhet (feltéve hogy a mintának megfelelően mozgunk), tehát egy 3. ösztönző tényező is lesz az árcsökkentésre. És akkor itt még nem is számoltunk az amerikai-iráni konfliktus eseményeinek, jó vagy rossz forgatókönyvével!



Napos: a chart bal szélén a tavaly áprilisi történések és ha szerencsések vagyunk, akkor a jelenlegi 9k környéki ellenállási zónával hasonlóképpen elbánunk és a májusi eső aranyat ér felkiáltással, már most februárban megalapozunk egy bőséges, idén április környéki 10k majd 20k fölötti ármozgást.
Sok mindennek passzolni kell ahhoz, hogy ezek a nagy számok, a charton is megjelenjenek, például egy fontos lépés lehet, ha a januári gyertya betakarná a tavaly novemberi 9,136$-os szintén nyitott gyertyát. Tehát havi szinten kialakul egy olyan Morning Star lehetőség, amire már a nagy-játékosok is felfigyelhetnek! https://www.tradingview.com/x/HnEMHDcm/ 
Viszont ha továbbgondoljuk ezt a havi elvárást és hogy addig még 3 hét van hátra, akkor lehetnek még csavarok a történetben! Én most csak egy jó értelemben vett csavarra térek ki, ami nem más, mint a hónapos zárás előtti 10k-s szintre történő felnézés! Tehát ha visszatérünk napos nézetbe, akkor ha a jelenlegi alsó zónát vissza-tesztelő mozgásból sikerül erőre-kapni és a 8,8k környéki ellenállási zónát figyelmen kívül hagyva meglesz a 10k, majd csak ezt követően használjuk ki a 8,8k-s zónában rejlő lehetőségeket és ez egy a január végi időpontra esik, akkor kedvezünk a hónapos gyertyának.
Viszont ha ebben az elképzelésben bármelyik ponton hiba csúszik, akkor dől az egész kártyavár! Például a fekete ék ellenállásán átszúró gyertya, már most egy figyelmeztetés, a jelenlegi szintről történő 7k alá visszanézésre, ezáltal bukik a hónapos tökéletes zárás és így az összes pozitív elképzelés hónapokat csúszhat!
Én egyelőre abban bízok, hogy a kínai elnök bejelentése, miszerint január végén nyújtják be azokat a törvényjavaslatokat, amelyek a blockchain technológia fejlesztése irányában tesznek pozitív lépéseket, amelynek némi köze mégis csak van a crypto árfolyamához, főleg a Bitcoinéhoz! Tehát ha a befektetők annyira adnak a kínai elnök szavára, mint azt tették a tavaly október végi 3k-s erősödésnél, akkor nem lesznek problémák a jelentősebb pozitív ármozgással és ha ez nem csak a szavak, hanem a tettek terén is megvalósul, akkor az új ATH sem jelenthet problémát.



BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon szép lassan potyognak ki a decemberben manipulációs céllal elhelyezett megbízások, ezeknek száma jelenleg 10k, viszont ha csak egy egészséges korrekciós szintet elérő visszavonulóról van szó, akkor 33-34k környékéről jöhetnek az újabb, most már remélhetőleg nem csak megbízások, hanem egy valódi építkezést támogató nekilendülés. A 47k-s csúszott ennek ellenére már nem biztos hogy elérjük, de nincs is rá szükség, ha csak nincsenek újabb megtévesztő szándékok a háttérben. Abban az esetben, ha a január nyugodtnak gondolok elképzelések, valami oknál fogva rossz értelemben felfordulnak, akkor az egész 23k-s hegyünk lebontásra kerülhet! De itt is visszatérhetünk arra a gondolatra, ha ezek csak manipulációs célokat szolgáltak és ezt a helyet valós pozíciókkal is fellehet építeni, akkor ennek februárban nekifutva, a tavalyihoz hasonlóan, április környékén kellene egy újabb csúcs közelében járjunk.
Short oldal nagyon szétesett, pontosabban a szerepét átvette a bakkt, ami bizonyos értelemben jó, viszont a követhetőség szempontjából rossz hír. Természetesen nullára nem fog visszaesni, mivel mindig lesznek olyan mély elképzelések, amelyek a végsőkig kitartanak, de ezeknek jelenléte, már nem oszt, nem szoroz!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/kOH74UUd/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Tu68Vvq4/


"Hetes idősík: a mögöttünk hagyott 6 héti mozgás, még mindig nem a nyugalom szigete, viszont az a tény, hogy a mögöttünk hagyott héten sem folytatódott a december 19.-ig tartó intenzív csökkenő irányú mozgás, talán a januári csendes időszakot követően, sikerül egy új HyperWave építkezésbe is belevágni!
Egy nagyon intenzív, 9,5k-t elérő heti mozgással, komoly esélyekkel szállhatnak versenybe, a 2019 június 14k-s csúcs szintet elérő versenyben, illetve amíg ez a verseny zajlik, addig a kék és piros nyilakkal jelzett módon, annak a lehetősége is felállhat, hogy nemcsak a 14k-s szintig zajlik a verseny!
A jelenlegi hetes gyertya, egyelőre pozitív képet mutat, viszont nem lenne szerencsés, ha 8k környékén kifullad az esetleges további igyekezet, ugyanis azzal a piros ék ellenállásáról visszafordulva, néhány hétig ismét a 6k-s visszanézés lehetőségét mutatná, ami viszont kell az újabb lendületes kilépési lehetőség megalapozásához!
Tehát vagy zárjunk a jelenlegi szinten és adjuk meg a jövő heti gyertyának a határozott kilépési esélyt, ami egy lassabb, de hatékonyabb megoldás vagy rendezzük le rögtön a dolgot, ennek viszont az a veszélye, hogy ellőjük az összes puskaport."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ux2QXClz/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/PA6YE51n/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/otnSjqOS/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Tyxe2lf5/
https://www.tradingview.com/x/62md6k6n/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RNrMA2Ki/
https://www.tradingview.com/x/lYvklknp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Álom, álom... XD

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.11!

BTC, megálmodtam, hirtelen 16,500-ra felugrott az ár, no de itt gyorsan vége is szakadt az államnak, tehát a vége  lehet hogy rémálom volt... XD
Az utóbbi Facebook poszt alatt, kiraktam egy kritikus észrevételt! Nem számítottam másra, privátban meg is lett az eredménye! Lényege a Támasz és ellenállási zónák elhelyezésének mikéntje, amiben nem az volt a probléma, hogy miért oda kerül ahova, hanem annak még ha a szabályostól el is tér, legyen valami értelmes magyarázata!
Nézzük az órás chartot, ahol van egy negatív harmonikus minta elképzelésünk, amit jelen állapotában egyáltalán nem kell komolyan venni, de mivel a B hullám egy majdnem kerek 0.50-es szintre nézett vissza, ha a C hullám is bemutat egy konkrét 0,88-as fordulót, ott már komoly esélyekkel száll versenybe, a D hullámban történő 7k-ra visszanézés!
Visszatérve a zónákhoz, tegnap gyorsan be is rajzoltam egy közeli támasz zónát, amit estére szépen meg is látogattunk és ahogy egy támasz zónától illik, vissza is lökte az árat. Majd felkerült egy ellenállási zóna, aminek felső szintjét a Facebook poszt alattihoz képest feljebb igazítottam, ennek köszönhetően az éjjeli 8,251$-os szinte történő kisebb felszúrás és az azt követő határozott fordulat, akár már a D hullám kezdeti lépéseit is jelentheti. Viszont mivel a C hullám sokkal lejjebb zárt mint a minimum, ezáltal a D hullám sikere tekintetében is lehetnek kétségeink.
Ha most újra visszatérünk a támasz zónába és azt sikerül egy a tegnapihoz hasonló fordulatot bemutatni, azzal még nem biztos hogy jól járunk, mivel beszorulhatunk egy durván 600$ mély oldalazó sávba. Tehát azt kellene kitaláljuk, ha valóban a minta D hullámában utazzunk tovább, amely hullám reményeink szerint nem 7k környékén éri el a célját, hanem még a 7,7k-s jelmez zóna fölött. Ha a D hullám sikeresen bekavar, de a korai C forduló miatt esélytelen a 7k-s célba érkezése, akkor jöhet egy olyan megoldás, ami a Bitcoin futures réseinek eltüntetése okán, megelégszik a 7,400$-os fekete támasszal!
Behúztam még két fekete támaszt, az ezek közötti terület, akár támasz zónaként is működhet, ahonnan a havi gyertyának kedvezve, jöhetne egy a 9k-s magasságot megcélzó határozott hullám, azonban mivel még a hónap első harmadában járunk, ezzel a 9k-s elképzeléssel  várhatunk, de nem tiltakoznák ellene, csak hát itt vannak ezek a Futures rések és ha felszaladunk 9k-ra, majd onnan egy 7,3k-s visszanézés következik, újabb hetekre kiüthetné a pozitív folytatás lehetőségét!

Bitcoin Futures chart: 8,125$-os szinten zártuk a hetet, azt a hetet ami a réseket nyitva hagyta és ha visszanézünk a hétfői körképre, akkor egy hasonló megoldásban gondolkodtam "Nekem az a gyanúm, hogy ezt a rést csak jövő héten sikerül bezárni, illetve amiről már az elején is szó esett, az egész hetet meghatározó, nagyjából egy helyben mozgásra lehet számítani!".
Az itteni harmonikus minta még bőven nyújtózkodhat a 8,5k-s szintig, viszont itt a hétvége, ami ezt a nyújtózkodási elképzelést keresztbe húzhatja, esetleg a hétvégi mozgás felnéz erre a szintre, majd nyitásra ismét 8k környékén folytatódik a történet, durva esetben, a hétfői 8,5k nyitás újabb rést eredményez, amit lehet hogy már másnap sikerült betömni, viszont ha már megvan a csökkenő irányú lendület, akkor a többi rés problémája is megoldódhat.
A napos idősíkra felvázolt csökkenő ék tekintetében, a 7,7k-s tegnapi visszanézés, a vissza-teszt feltételeinek is megfelelhetett, ettől eltekintve és minden igénynek megfelelve, akár még egy hétig is csoroghatunk lefelé, lényeg hogy maradjunk az ék fölött!


Napos: mivel a hét elején átszaladtunk az ellenállási zónán és fölötte is zárt, majd támaszként használva a zónát, 7,8k-ról tegnap lendületesen  kiléptünk felfelé, azt is feltételezhetnénk innen már sima út vezet a következő 9k-s zónába, remélhetőleg ez így is fog történni, mert egyelőre a fekete ék ellenállását elég komolyan vissza-teszteltük! Ha ez valóban kimerül egy vissza-tesztben, akkor az órás idősíkoknál boncolgatott 7k-s szintre történő visszanézés lehetősége konkrétummá is válhat és akkor még megússzuk egy elég barátságos megoldással! Abban az esetben, ha most felugrunk a 9k-s zónába és az ék tekintetében kitűzött 12k-s célunkat is elszeretnénk érni, akkor még szükségünk lenne egy az éket vissza-tesztelő mozzanat! Ezzel a vissza-tesztel alkalmazkodnunk kellene a hónapos gyertyához, tehát vagy még ebben a hónapban kétszer meglátogatjuk a 9k-s szintet, majd februárban intenzívebbé válik az építkezés, esetleg egy nagyon elnyújtott januári mozgással, a hónap végére megérkezünk 9k-ra, majd hirtelen bezuhanunk vissza-tesztelve az éket. Egyik sem lehetetlen feladat, csak hát ha 3 hétre bealszik a mozgás, majd hirtelen felébred... oké, de ez nem a Csipkerózsika meséje... viszont lehet a kínai elnök valósága!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ez nem néz ki jól, de mivel a 23k-s hegymenet sem volt komoly, csak ijesztő, így az ára sincs nagy ráhatással. Az utóbbi körképben még abban reménykedtem, hogy a 0.61-es szintet vettük célba, viszont ezen határozottan átszaladtunk(leszúrásnak nyoma sincs) és ha itt vannak, nem csak manipulációs céllal elhelyezett megbízások, hanem konkrét pozíciók, amit kivesznek, ott már az ár is dőlhet, izgalmassá téve a végjátékot! Tehát kerek 20k-s visszaesés január végére, ahol remélhetőleg tiszta lappal indulva, konkrét pozíciókkal, újra belefogunk egy kisebb hegymenetbe és ez azonnali áremelkedést hoz magával! Ennél a pontnál kelthetik fel a shorts oldalt, feltéve hogy a határidős játszótér résztvevőinek, ez a megoldás nem dukál.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/sDYZETOs/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/TrvGNnQs/


"Hetes idősík: a mögöttünk hagyott 6 héti mozgás, még mindig nem a nyugalom szigete, viszont az a tény, hogy a mögöttünk hagyott héten sem folytatódott a december 19.-ig tartó intenzív csökkenő irányú mozgás, talán a januári csendes időszakot követően, sikerül egy új HyperWave építkezésbe is belevágni!
Egy nagyon intenzív, 9,5k-t elérő heti mozgással, komoly esélyekkel szállhatnak versenybe, a 2019 június 14k-s csúcs szintet elérő versenyben, illetve amíg ez a verseny zajlik, addig a kék és piros nyilakkal jelzett módon, annak a lehetősége is felállhat, hogy nemcsak a 14k-s szintig zajlik a verseny!
A jelenlegi hetes gyertya, egyelőre pozitív képet mutat, viszont nem lenne szerencsés, ha 8k környékén kifullad az esetleges további igyekezet, ugyanis azzal a piros ék ellenállásáról visszafordulva, néhány hétig ismét a 6k-s visszanézés lehetőségét mutatná, ami viszont kell az újabb lendületes kilépési lehetőség megalapozásához!
Tehát vagy zárjunk a jelenlegi szinten és adjuk meg a jövő heti gyertyának a határozott kilépési esélyt, ami egy lassabb, de hatékonyabb megoldás vagy rendezzük le rögtön a dolgot, ennek viszont az a veszélye, hogy ellőjük az összes puskaport."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Oj7LGPHO/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7nIort6Q/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/otnSjqOS/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/cNB2cXev/
https://www.tradingview.com/x/8wBxgnEx/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RNrMA2Ki/
https://www.tradingview.com/x/lYvklknp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Egy pozitív hétre, lesz-e még pozitívabb válasz?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.13!

BTC, a szombati körképhez képest nincs változás, de nem állt meg az idő, a hétvégén is zajlottak az események, amely a jelen állás szerint, a csökkenő irányú folytatásra utaló jeleket mutat!
A szombat esti 8,284$-os szintre történő felszúrást követően, csak egy szerény 7,962$-os szintre történő leszúrás következett, többet vártunk, csak hát mivel hétvége volt, a határidős lehetőségek nem játszanak.
A rózsaszín  harmonikus mintánk C hulláma,  továbbra sem érte el a 0.88-as szintet, viszont mivel a hétvégi erőtlenség sem tudta jelentősen bedönteni az árat, még egy hirtelen 8,350$ környéki felszaladás segíthetné tökéletesíteni a 3. hullámot és ezzel megerősíteni a 7k környékére visszanézés lehetőségét!
A kép kiegészült egy még meg nem erősített kék háromszöggel, viszont ha a 7,9k környéki fekete támaszok, illetve a 200-as mozgóátlagról történő visszapattanás besegít, akkor még egy 1500$-os árbóc lehetőség is színre léphet! Viszont ahogy az elején is említettem, itt inkább csökkenő irányú jeleket látunk, ennek okán, már tegnap délután beszálltam egy short pozícióval, első nekifutásra a Bitcoin Futures réseit is figyelembe vevő 7,400$-os célszinttel! Jelenleg enyhén pluszos a pozíció és ha sikerül 7,9k környékére lenézni, akkor a nullába húzott stoppal sok izgulni valónk már nincs, viszont ha sikerül ennél is lejjebb, esetleg a célig is eljutni, azzal a stop 7,9-7,5-7,4k szintekre történő mozgatásával, a garantált haszon a lehető legtöbbet hozhatja a konyhára.

Bitcoin Futures chart: a most hétvégi rés már a múlté, ez jó hír, viszont ahogy a szombati kitérőnél is említettem, ez meghozhatja a kedvet, a további csökkenő folytatáshoz!
Nem csak csökkenő irányú rések várakoznak, hanem például 10,180$-os magasságban egy tavaly szeptember végén nyitott rés is, amelyre egy hónappal később megoldás születhetett volna, de csak megközelíteni sikerült, illetve egy a kerek 12k-s magasságban még augusztus közepén nyitott rés is tátong. Tehát ha most nincs ez a kettő csökkenő irányba várakozó apró résünk, akkor már ma azon dolgozhatnánk, hogyan lépkedjünk tovább felfelé, aminek max annyi hátráltató tényezője lehet, hogy habár jól mutat, de túl hamar jutunk el olyan magasságban, amire még a jelek szerint nem vagyunk felkészülve.
A harmonikus minta itt is fenn a charton és mivel a C hullám még nem kerek, de úgy alakul a mozgás, ami a határozott visszafordulás lehetőségét is rejtegetheti. Viszont azt is, hogy a rések maradnak a helyükön, tehát a túl korán záró C hullám, illetve az ezáltal várt mintából nem egyértelmű a 7k-s visszanézés lehetősége, így a múlt heti rések továbbra is nyitva maradnak, de a későbbiek folyamán visszatérésre kényszeríthetik az árat!



Napos: itt jól látszik, hogy az a bizonyos kék háromszög, az 1500$-os lehetőségével célra vezethetné a kék harmonikus mintát, viszont mivel lehetnek korrekciós elvárások, amelyek akár a 7,600$-os szintre is visszahozhatják az árat, illetve ha már megvan a lendület a lejjebb szúrást. Ha az imént említett forgatókönyv lesz a megoldás, akkor a Futures kitérőnél említett, nyitva maradt résekre, ebben a korrekciós mozgásban találhatunk megoldást! Viszont ahhoz hogy az 1,500$-os árbóc célt érjen, illetve annak korrekciós lefolyása és hogy innen még a havi zárást tökéletesítve 9k-ra felkapaszkodjunk, az előttünk álló két hét szűkösnek tűnik. Tehát valahol sántít az elképzelés, viszont ha most megoldjuk az apró rések problémáját, akkor elveszítjük az árbóc lehetőséget, cserébe kapunk egy zászlót, de mivel annak is 1500$-os célkitűzései vannak és ez a 9k-s szintre mutat, én azt választanám, hogy ne siessük el a dolgokat, oldjuk meg a két kisebb rés problémáját és csak utána kezdjünk bele a 9-10k-t megcélzó túrába.



BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra sem nyugszik, mindenképp ki akarja tölteni a 20k-s keretet, viszont nem állunk útjában ennek a kerek elképzelésnek, ha kék nyíllal felvázolt módon, sikerül elkerülni a zóna környékén ragadást, esetleg az alá történő még nagyobb bezuhanást. Tehát ha nem sikerül éles fordulatot kialakítani, illetve ha a fordulat meg is történik, de azt nem követi határozott áremelkedés, csak ismétel megbízásokra gyúrás, akkor újabb egy hónappal kitolható a januári várakozós időszak. Probléma akkor lehet, ha időközben a shorts oldal felébred Csipkerózsika álmából és nemcsak egy 23k-s megbízhegyre gyúr, hanem konkrét árlenyomást is előidéz!
Ha most ránézünk a shorts oldali mozgásra, akkor egyelőre semmi veszélyt nem jelent, de ez akármelyik pillanatban megváltozhat. Jelenlegi mozgás a 3,4k-s mélységbe van beszorulva, ahol minta fordulni szeretne, ha ez most sikerülne, az besegíthet a csökkenő irányban várakozó Futures rések eltüntetésébe, de remélhetőleg a vevői oldal kis résen lesz, a további károk megelőzése érdekében!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/wAsdSuNZ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/fxZ3rFXB/


Hetes idősík: a 9,050$-os fekete ellenállás, kicsivel elmarad a november havi 9,136$-os nyitó szinttől, viszont ha az elkövetkezendő 2 hétben erre a fekete ellenállásra sikerül felkapaszkodni, majd egy-két hetes pihenőt követően, ez a 9,050$-os ellenállás nem csak egy vissza-tesztet kap, hanem egy határozott gyertya átszalad rajta és fölötte is zár, akkor talán kimondható hogy ráléptünk a pozitív útra! A 3 színes nyíl továbbra is fennmaradt a charton, ezek közül a narancsszínű jelzi azt a mozgási lehetőséget, amely végül mégiscsak kialakít egy vissza-tesztet, esetleg a 10k-s elérés követően egy szerencsétlen bezuhanást!
De ne szaladjunk ennyire előre, mivel egyelőre ott tartunk van egy pozitívra sikeredett hetünk, amelyet most további pozitív mozgással kellene támogassuk! Sajnos ez a pozitív támogatás, a Futures rések miatt kárt szenvedhet, mivel ha ez egy egész hétre elnyúló folyamat, akkor az esetleges múlt heti gyertya betakarásával, akár már most a 6k-s folytatás lehetőségét idézntné elő! Viszont ha nyitva hagyjuk a réseket és a 9k-s vagy azt meghaladó célkitűzéseken dolgozunk, akkor ez majd később jelenthet problémát, például a fekete ellenállás vissza-tesztjének előkészítésénél, de ez sem kerek, mivel egy 1700$-os csökkenéssel történő vissza-teszt előkészítés, kicsit túlzás, tehát ha már ennyire visszaesünk a fekete támaszról, akkor itt már a novemberi-decemberi 6,400$-os alsó szintekre is visszanézhetünk, felkínálva a lehetőséget egy komolyabb dupla aljnak!



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/k5sUKMCo/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/TsPAzOia/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JOF7SLxJ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SKkgdlkI/
https://www.tradingview.com/x/8wBxgnEx/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RNrMA2Ki/
https://www.tradingview.com/x/lYvklknp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az igyekezet megvan, de mik az érdekek!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.15!

BTC, kezdjük a végéről, a hónapos gyertyának 9,136$-os vagy e szint körüli zárása lenne az ideális, én ehhez igazítom a következő 2 hetes várakozásokat!
Órás nézetben, egy harmonikus mintával, egy árbóccal, illetve néhány támasszal, támasz zónával próbáljuk követni az eseményeket!
A harmonikus minta C hullámának, az 1.41-es szinten fordulás volt az utolsó esélye, tehát nagyjából 8,8k környéke és ahogy látjuk, ha nem is pontosabb alkalmazkodva mintához, de 8,8k környékén megakadt az igyekezet. Az árbóc tekintetében, most tartjuk az első jelentősebb pihenőt, remélhetőleg nem most gondolkodunk a kék háromszög vissza-tesztelésén, mert az már sok lenne, de a támasz zóna besegíthet. Viszont ha fel is szaladunk a 9,8k-s magasságba, esetleg a CME 10,180$-os magasságban várakozó résének tetejéig, továbbra is van egy ugyancsak a rések által visszanézése kényszer 7,4k környékére!
Tehát továbbra is az a legnagyobb kérdés, a havi zárás előtt, intenzív 2 hetes mozgással az alsó rések problémáját is sikerül megoldani, vagy arra már csak februárban került sor, de ha a tavalyi példát nézzük, akkor még májusig is várakozhat ezek az alsó szintek!

Bitcoin Futures chart: a hétfői körkép írásakor pont ráültünk a 8,125$-os hétvégi rés alsó szintjére és ahogy látjuk, a nap további részében, ezt még jó néhányszor megismételtük, majd a napot megkoronázva, ki is ugrottunk erről a támaszról! Ennek a kiugrásnak valószínűleg tegnap értünk el a csúcspontjára és ha tippelni kellene, azt mondanám visszatérünk a 8,125$-os támasz környékére! Ha mégis lenne keresnivalónk, azt a 8,6k alatti zónából határozatlan visszafordulva kellene előhúzni, ellenkező esetben az is előfordulhat, hogy a 7,6k;7,3k környékén várakozó rések eltüntetésével nem kell megvárjuk februárt, hanem még melegében, a péntek esti hét zárásig sikerül eltüntetni őket.


Napos: a 8k környéki támasz zónából, szépen eljutottunk a 9k alatti ellenállási zónába, viszont az már nem szép, hogy a mai gyertya ebből a zónából egyelőre határozott visszafordulást mutat. Tehát elképzelhető, hogy a fekete ék mégis kap egy vissza-tesztet, amit remélhetőleg hasonlóképpen segít a 8k környéki támasz zóna, mint ahogy azt a kilépés előtt is megtette! Igaz, hogy a kék háromszögből ennél határozottabban nem tudtunk volna kilépni, de ha az arányokat nézzük, akkor ez a kék háromszög  órás idősíkon  még jól mutat, de itt naposon elég aprócska, tehát ha azt nézzük,a 700$-os kiugrással, az árbócból kifacsartuk a maximumot.
Újabb elképzelések is felkerültek a chartra, pl. egy a 12k-s szintet megcélzó Elliott hullám, ehhez azonban az is kellene, hogy az árbóc mögött legyen még tartalék, majd az árbóc utálni korrekció, a 9k alatti támasz zónát használja ugródeszkaként és az Elliot 3 hullámot nagyjából a 10,800$-szintre segítse.
Az RSI jól tartja magát a felső zóna környékén és a volume oszlopok és arra utalnak van még kakaó a folytatáshoz, ettől függetlenül ha a macik volume terén viszik a napot, amihez csak kisebb árvisszaesés társul, akkor a kék háromszög előtti, illetve a háromszögön belüli két piros gyertya erőtlenségéből kiindulva, megvan az esélye pozitív folytatásra. Abban az esetben, ha a mai gyertya szerencsétlenebb lesz mint gondolnánk és habár vissza-teszteli a fekete éket, de betakarja az előző napi gyertyát, ott már nehéz lesz a pozitív álláspont mellett kitartani, cserébe a várakozó CME rések problémája hamar megoldódhat!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra is zuhan, tehát az összes manipulációs céllal elhelyezett megbízás visszavonásra kerül, ebbe semmi meglepetés nincs, túl átlátszó volt a szándék! Viszont ha tartalommal is meg lett volna töltve a 23k-s hegymenet, annak kizárt dolog hogy ne lett volna minimum a 2017-es csúcsot elérő eredménye! Ahogy az  narancsszínű nyíllal is mutatom, a folytatásban 27k környékéről történő fordulatban gondolkodok, de itt nagyban közrejátszik miként sikerül a februári 9k-s zárást összehozni. Szerintem ha ez sikerül, az a narancsszínű elképzelésnek megfelelően, tartalommal megtölti longs oldali pozíció növekedést fog eredményezni!
Short oldalon kapott egy szép nagy pumpát, ezzel a pumpával ugyanez lehet a helyzet, mint a longs oldali 23k-s hegymenettel, tehát úgy gondolom ennek egy célja van, visszafogni a kiugrani készülő árat! Ha a longs oldal segítségével sikerült a december 19.-ei határidős kötések lejáratáig kordában tartani az árat, miért ne sikerülne ugyanez a januári kötések lejáratáig a shorts oldal segítségével. Tehát nagyjából 5 napig kellene tolni a megbízássokkal kitömött shorts oldali szekeret, majd ha valóban kamu akciót láttunk, szépen visszacsorogni 3,5k környékére!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/YyIsc02a/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/mf0dT6ON/


"Hetes idősík: a 9,050$-os fekete ellenállás, kicsivel elmarad a november havi 9,136$-os nyitó szinttől, viszont ha az elkövetkezendő 2 hétben erre a fekete ellenállásra sikerül felkapaszkodni, majd egy-két hetes pihenőt követően, ez a 9,050$-os ellenállás nem csak egy vissza-tesztet kap, hanem egy határozott gyertya átszalad rajta és fölötte is zár, akkor talán kimondható hogy ráléptünk a pozitív útra! A 3 színes nyíl továbbra is fennmaradt a charton, ezek közül a narancsszínű jelzi azt a mozgási lehetőséget, amely végül mégiscsak kialakít egy vissza-tesztet, esetleg a 10k-s elérés követően egy szerencsétlen bezuhanást!
De ne szaladjunk ennyire előre, mivel egyelőre ott tartunk van egy pozitívra sikeredett hetünk, amelyet most további pozitív mozgással kellene támogassuk! Sajnos ez a pozitív támogatás, a Futures rések miatt kárt szenvedhet, mivel ha ez egy egész hétre elnyúló folyamat, akkor az esetleges múlt heti gyertya betakarásával, akár már most a 6k-s folytatás lehetőségét idézhetné elő! Viszont ha nyitva hagyjuk a réseket és a 9k-s vagy azt meghaladó célkitűzéseken dolgozunk, akkor ez majd később jelenthet problémát, például a fekete ellenállás vissza-tesztjének előkészítésénél, de ez sem kerek, mivel egy 1700$-os csökkenéssel történő vissza-teszt előkészítés, kicsit túlzás, tehát ha már ennyire visszaesünk a fekete támaszról, akkor itt már a novemberi-decemberi 6,400$-os alsó szintekre is visszanézhetünk, felkínálva a lehetőséget egy komolyabb dupla aljnak!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/fqUcbobL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/qAfHUKdC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JOF7SLxJ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/3rKqkGLQ/
https://www.tradingview.com/x/TZcGZTOa/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/vAXdOqBu/
https://www.tradingview.com/x/YjJuzUJI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Január közepén, februárra készülünk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.17!

BTC, szűk 2 hét van hátra a hónapos zárásig, ha beszakadna a történet és annak célja a BitcoinFutures réseinek 7,4k-s alsó szintje, majd hogy onnan még a havi történet zárása érdekében visszakapaszkodjunk 9k környékére, nagyon össze kellene kapni magát mindenkinek!
De az sem egyszerű feladat, hogy még 2 hétig itt 9k alatt dekkoljunk, viszont ideiglenes haszonszerzésre alkalmas lenne egy 10k-s felszaladás, majd a zárásra vissza 9k-ra, ebben az esetben lesz egy hónapos tekintetben kisebb felszúrásunk és ebből még simán összehozható a pozitív folytatás, főleg hogy lesz egy három hónapra visszanyúló MorningStar gyertyakombináció. Nagyobb felszúrást, nem valószínű hogy lábam kitudnánk hordani!
Órás idősík egyelőre a rejtélyek tárháza, amelyre, már az este felvázoltam egy a folytatásban lehetséges elképzelést! Itt láttunk egy, az előző jelentősebb pozitív és negatív csúcsok összekötésével kialakult keresztet, illetve támaszt/ellenállást, ezeknek a kereszteknek lényege, hogy a vonalak metszéspontja egy tükör, tehát a jobboldali  mozgástól ugyanezt kellene lássuk! Ennek a gondolatnak, a tegnap esti gyors megosztását az indokolta, hogy volt egy a tükörképet nézve ellenállásra felszúrás, amelyből akár hirtelen támaszra leszaladással is folytathattuk volna, de mint látjuk nem ez történt, hanem most reggel kialakult még egy felszúrás és ez így talán még erősebbé, határozottabbá is tette, a jelentősebb csökkenés lehetőségét!

Bitcoin Futures chart: a Bakkt határidős kötései már februárra vonatkoznak, tehát ami most történik az már egy hónappal előre gondolkodás érdekében is történik. De ahogy decembertől erős csökkenő trendben mozgást láttunk, a januári már ennek ellentettje volt, de közel sem volt olyan fontos ez a januári 2k erősödés, mint a decemberi 3,5k-s csökkenés. Januártól csendes időszakra számítottunk, ezt szerintem meg is kaptuk, viszont hogy ez áremelkedést is hozott, az csak a nyugodtságnak lehet az eredménye!
Szerintem a februárt sokban befolyásolja, majd a januári pozitív kezdés, ami azt jelenti, ha kicsit jobban rágyúrnának a napi bakkt volumeokra és ezzel összhangban az ár is emelkedést mutat, akkor a februári zárásra, a jellege 2k-s siker még 4k-val hízhat! Viszont van itt egy nagy hátráltató tényező, méghozzá a 7,4k-s mélységben várakozó rések, ezeket persze nem kötelező azonnal eltüntetni, de annak érdekében hogy ne 10k fölött jelentsen egy visszafogó tényezőt, akár még a februárt is feláldozva, meg kellene oldani az eltüntetésüket.
A jelenlegi mozgásban azt látjuk, meg van ugyanaz a felszúrás mint a poloniex charton és akár még ugyanazt a keresztet és berajzolhatnám, helyette inkább a szürke támasz zónákra és rések alsó a szintjeire koncentrálnék! Tehát az esti zárásig, a szürke támasz zónába visszanézést várnék, viszont hogy abból sikerül e határozottan visszafordulni vagy egy újabb hétvégi negatív rés csökkenő irányba kilépést eredményez, ez egy jó kérdés, de választ adhat arra, mikor oldódnak meg a 8k alatti rések problémái.


Napos: nem tudni mennyire szerencsénkre, de a tegnapi gyertya meg sem próbálkozott a háromszögből kiugró gyertya betakarásával, sőt ahogy a jelenlegi igyekezetet látjuk, még meglepetés is születhet, határozottan átugorva és fölé is zárva a szürke ellenállási zónának!
Mivel a korábbi harmonikus minták, még ha néha nem is voltak tökéletesek, de hozták a tőlük elvárhatót, ezen indokkal tartok ki a C hullámban a minimum alatt záró, de a D hullámban elég jól teljesítő kék minta mellett, viszont a C hullámban történt botlás miatt nem is veszem mérvadónak! Tehát ha 9,6k környékén célt is ér a kék minta, nem ettől várnám a minimum 0.38-as visszakorrigálást vagy akár a BitcoinFutures réseihez is tökéletes 0.61-es, a fekete éket vissza-tesztelő határozottabb csökkenést. Sőt ha a kék minta valóban rossz, akkor, ahogy a narancs színű felfelé kanyargó nyíllal is felvázoltam, csak a jelenlegi zónába visszanézést várnám, majd az ugyancsak lehetőségként felvázolt 3. Elliott hullámhoz alkalmazkodva, talán a 10,8k-s magasságba is sikerül felszaladni! Tehát a tegnapi gyertyából is kiindulva, talán egy hajszállal több esély van a pozitív folytatásra, de erre a mai gyertya is ráerősíthet, viszont az sem okozhat meglepetést, ha hirtelen lefordulunk!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a 200-as mozgóátlag közelében megállni látszik csökkenés, legalábbis erre utal a tegnapi longs oldali apró gyertya, tehát a narancs színnel felvázolt szituáció akár még ki is alakulhat. Az apró leszúrástól eltekintve, a kerek fibo 0.78-as szinten történhet meg a fordulat és igaz hogy ezen a charton csak kis szerepe van a MorningStar gyertyakombinációnak, de a jelenlegi szinten zárással mégis kialakulhat. Viszont ha az ár elkezd csökkenni, annak ellenére hogy a pozíciószámok emelkednek, na meg még a Bakkt is magasabb volume-mal jelentkezik, az ugyanazt semmirevaló megbízáspumpát eredményezheti mint decemberben és ebben az esetben lemondhatunk a pozitív februári várakozásainkról. 
Short oldalon, néhány nap alatt ugrottunk egy duplát, gyanúm szerint erre is csak azért van szükség, mint a decemberi longs oldali pumpára, de azt sem zárhatjuk ki, hogy ezek a 9k-s szintre elhelyezett short megbízások és mivel itt vagyunk 9k-s kapujában, ez hamar kiderülhet! De az is, ha feljebbi szintekben gondolkodtak, viszont a mai piros gyertya, egyelőre arra utal, további pumpára nincs szükség és mivel erre is csak a januári határidős lejáratig volt szükség, a folytatásban visszatérünk a kiindulópontra, 3,5k környékére!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/lk6R6gd2/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/EcmYFNTZ/


"Hetes idősík: a 9,050$-os fekete ellenállás, kicsivel elmarad a november havi 9,136$-os nyitó szinttől, viszont ha az elkövetkezendő 2 hétben erre a fekete ellenállásra sikerül felkapaszkodni, majd egy-két hetes pihenőt követően, ez a 9,050$-os ellenállás nem csak egy vissza-tesztet kap, hanem egy határozott gyertya átszalad rajta és fölötte is zár, akkor talán kimondható hogy ráléptünk a pozitív útra! A 3 színes nyíl továbbra is fennmaradt a charton, ezek közül a narancsszínű jelzi azt a mozgási lehetőséget, amely végül mégiscsak kialakít egy vissza-tesztet, esetleg a 10k-s elérés követően egy szerencsétlen bezuhanást!
De ne szaladjunk ennyire előre, mivel egyelőre ott tartunk van egy pozitívra sikeredett hetünk, amelyet most további pozitív mozgással kellene támogassuk! Sajnos ez a pozitív támogatás, a Futures rések miatt kárt szenvedhet, mivel ha ez egy egész hétre elnyúló folyamat, akkor az esetleges múlt heti gyertya betakarásával, akár már most a 6k-s folytatás lehetőségét idézhetné elő! Viszont ha nyitva hagyjuk a réseket és a 9k-s vagy azt meghaladó célkitűzéseken dolgozunk, akkor ez majd később jelenthet problémát, például a fekete ellenállás vissza-tesztjének előkészítésénél, de ez sem kerek, mivel egy 1700$-os csökkenéssel történő vissza-teszt előkészítés, kicsit túlzás, tehát ha már ennyire visszaesünk a fekete támaszról, akkor itt már a novemberi-decemberi 6,400$-os alsó szintekre is visszanézhetünk, felkínálva a lehetőséget egy komolyabb dupla aljnak!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/FVzhy5zl/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YTUNa89k/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JOF7SLxJ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/3u9UdMGo/
https://www.tradingview.com/x/TZcGZTOa/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/9qgv7d4F/
https://www.tradingview.com/x/YjJuzUJI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az altok jókedvét, lerombolja a Bitcoin esetleges zuhanása?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.20!

BTC, már 16.-17., tehát múlt hét csütörtök, péntek magasságában is azt vártuk, amit tegnap 9,2k-s magasságból meg is kaptunk, de még nem kaptunk meg mindent és ez kétségessé teszi, a 9k környéki zárásra irányuló várakozásainkat. A hétvége történései kialakítottak egy háromszögben mozgást és mondhatni, ahogy kell, ebből az elvárható 9,2k-s magasságba sikerült is eljutni. Ennek a kiugrásnak egy értelme lehetett, az enyhén emelkedő kék csatorna felső szintjét lezárni, viszont ezt csak nagyon hosszúra nyújtva sikerült megoldani. Erre a csatornára nem nagyon volt szükségünk, annak örültem volna, ha már a piros nyilakkal jelölt lehetőségeknél. visszalépkedünk azokra a szintekre, amelyektől még most is messze vagyunk.
A múlt heti körképek is, a havi 9k (pontosabban 9,136$) környéki zárás fontosságáról szóltak, ettől továbbra sem tudunk eltekinteni, viszont ha a tegnapi hirtelen visszaesés is azzal a céllal alakult ki, hogy a 7,4k környéki visszalépési igényeket kielégítsük, akkor vagy gyorsan belehúzunk és ezt a hét első néhány napjában lerendezzük vagy leteszünk erről a tervről, tehát a hátralévő durván 10 napot, ebben a 9,2k és 8,6k  közötti 600$-os zónában kihúzzuk. Abban az esetben, ha ez a 600$-os lépés, az első lépés volt és határozott szándék van a 7,4k környéki megérkezésre, azt még kettő hasonló csökken irányú rántással is megoldhatják.
Három jelentősebb fekete támasz várakozik, az elsőre már tegnap este leszúrtunk, majd visszapattantunk egy kisebb, a háromszög által biztosított ellenállásra. Ha lesz következő, illetve egy 3. hullám, akkor a következő rohammal 8k környékére, majd egy végső rohammal (remélhetőleg leszúrással fűszerezett megoldással), benézünk 7,4k alá és rendezzünk minden 2 héttel ezelőtt kifizetetlenül maradt számlát!
Összefoglalva, ha most a rések problémáival leszünk elfoglalva, akkor nagy eséllyel lemondhatunk a 9k környéki havi zárásról, viszont ha hátradőlünk és 10 napos meditálásba kezdünk, ezen időszak alatt sokan elveszíthetik bizalmukat, aminek eredménye egy jelentősebb mínusszal kezdődő februári időszak, de ezt még mindig fel lehet rázni, néhány pozitív hírrel,  ilyen híreket főként kínai oldalról várnék!

Bitcoin Futures chart: egy 235$-os negatív réssel kezdtük a hetet, amivel még nem is lenne probléma, a probléma 2 héttel ezelőtt nyitva hagyott réseknél keresendő. Viszont, hogy ez a probléma, valós probléma vagy csak tévúton járnak az elképzeléseink,  nagy valószínűséggel az előttünk álló héten kiderülnek.
Tehát, ahhoz egy nagyon intenzív mozgásra lenne szükség, hogy az alsó rések lerendezését követően, 24.-ei zárásra a jelenlegi szintre visszaérkezzünk, de ekkora gyorsaságra nincs is szükségünk, főleg úgy, hogy még mindig marad egy hosszú hét, amely hét alatt, ha úgy kívánja az érdekek, el lehet rontani a tökéletesnek látszó havi zárást!
Narancs színnel felvázolta a gyors 1 hetes, illetve a lassabb 2 hetes megoldás, ezekből a 2 hetes látszik megvalósíthatóbbnak, de az sem lesz olyan sima utazás mint a nyíl mutatja.
A szürke támasz zónák közül, már csak a felső juthat szerephez, attól függően milyen gyorsan engedünk a csökkenő irányú nyomásnak. Ha mindenképp a rések eltüntetésén dolgozunk, az gyors megoldást is eredményezhet, viszont ha egy-két napig megfogja a csökkenő irányú elképzeléseket, az már okozhat problémát, szintén nem segítve a 9k-s zárásra irányuló elképzeléseinket!


Napos: a 9k alatti ellenállási zónának, egyáltalán nem szántam akkora szerepet, mint amekkorát az utóbbi hat napban kapott és ennek a hosszú játszadozásnak, mivel a kelleténél nagyobb szerepet kapott a zóna, negatív következményei is lehetnek.
Ha bevesszük a játékba, a fekete 6 hónaposra elnyújtott csökkenő éket és a 6 nappal ezelőtti kilépést követően szeretnénk eleget tenni a vissza-teszt feltételeinek, azt egy ilyen 6 naposra elnyújtott ellenállási zónában vergődés követően, nagyon könnyen megtehetjük. Ide is felvázolhatnám, a Futures chartra már felvázolt egy-két hetes megoldási lehetőséget, aminek összefoglaló lényege, a fekete ék vissza-tesztelése, de még a vissza-tesztnél is fontosabb a 9k környéki februárra átlépés.
Ha a fontossági sorrendben a vissza-teszt lett volna előrébb, akkor valószínűleg nem tökölünk 6 napig az ellenállási zónában, hanem már a második-harmadik napon visszatérünk 8k környékére, ha pedig egyáltalán nem lett volna szükségünk vissza-tesztre, akkor a 9k alatti zónán sem akadunk fenn, max erre a zónára tesztelünk vissza 10k-s elérést megelőzően!
Ha a tegnapi le-fel szurkáló gyertyával, zártuk az amúgy sem tökéletes kék harmonikus mintát és ennek most korrekciós folytatását várjuk, akkor a fibo skála szerinti 0.5-ös szint elérésével kellene szembenézzünk, amely tökéletesen passzolnak a fekete ék vissza-teszthez, illetve a Futures rések problémáinak megoldásához.
Az 50-es mozgóátlag, még csak enyhe mértékben követi a januári 2k-s pozitív hullámot, ennek fő oka a decemberi-januári időszakban kialakított oldalazó mozgás, amiben ha most csak kis mértékben, a vissza-teszt, illetve a Futures réseknek eltüntetése okán lépünk vissza, tehát marad a januári lendület, akkor 9k környéki 200-as mozgóátlag átszakításával, február elején kialakul a GoldenCross, ami alátámaszthatja a pozitív elképzeléseinket, főként azokat, amelyeket a havi szinten kialakuló MorningStar gyertyakombinációval, már előre jónak gondolok.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: hát nemtom, de a 20k-s csökken irányú mozgás, a hétvégi pihenőt követően, a folytatásban még kivitelezhető és ha a zárást, egy nagyobb zónában lesszúrással sikerül megvalósítani, az egy jó előkészítése lehet, a 40k alatti zóna ismételt meglátogatására, de ennek is csak akkor vesszük hasznát, ha ehhez valós áremelkedés is társul! Tehát, ha segíteni akarjuk a 7,4k környékén várakozó rések minél hamarabb elérését, akkor a tegnapi gyertya lendületébe belekapaszkodva, folytatódik a visszavonulás, de remélhetőleg ezt se visszük túlzásba!
Shorts oldaltól 3,5k környékére történő visszavonulást szeretnénk látni, ezt az 50-es mozgóátlag jelenlegi felülről vissza-tesztelését követő további erősödés akár meg is akadályozhatja, ezzel is besegítve az ár minél hamarabbi 7,4k környéki  megérkezésébe, de reményeim szerint ezt se visszük túlzásba és a 7,6k környéki 200-as mozgóátlag, útját állja a további short irányba gondolkodó károkozók elszaporodásának.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/InnUKqGD/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/dyk4B7Hm/


Hetes idősík: a 9,050$-os jelen esetben ellenállásnak 3 fajta szerepe lehet: semmilyen, ez esetben akadálytalanul haladhatunk tovább, a tavaly júniusi 14k-s csúcs irányába, kis szerep esetén, a kisebb idősíkoknál már említett módon max 2 hétig játszik szerepet, majd a kék, piros vagy a narancs színű nyilakkal felvázolt irányoknak megfelelően határozottan elhagyásra kerül, nagy szerepe pedig akkor lehet, ha a kék nyílnak megfelelően 12k-s magasságból visszanézve támaszként kell helytálljon.
Viszont bármelyik megoldás lesz a végső befutó, 2021-nél előbb egyik megoldással sem valószínű, hogy sikerül magunk mögött hagyni a 20k-s 2017-es csúcsot, de ha a merészen felvázolt emelkedő háromszög lehetőségeket nézzük, akkor letehetjük azokat az alapokat, amelyek egy esetleges 2021 utáni, 50k-s következő ATH-ban gondolkodást is lehetővé tehetnek.
Ha most nincsenek a Bitcoin futures 7,4 környékén várakozó rései, akkor folytatva az utóbbi két hét pozitív gyertyáival, a nyilakkal felvázolt lehetőséghez passzolva és 10k környékére megérkezve, bízhatnánk a következő heti 12k-s megérkezésben(amely ugyebár a piros ékből kilépést követően várt maximális célkitűzésünk), ahol viszonylag nyugodtan hátradőlve várhatnánk a korrekciós lecsengést, ami egyben előkészítése is lehet a világoskék ellenállás, illetve csökkenő trendvonal átszakításának!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/4K80ReuK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/SLdvqnQ7/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8XYLYDWB/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/s4zfcCTR/
https://www.tradingview.com/x/7oadB199/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/EwxmPnR0/
https://www.tradingview.com/x/YjJuzUJI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Mi lehet a januári érdek?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.24!

BTC, ha az órás képet megnézzük, van egy 2,3k hosszú hegymenet, amit 16 nap alatt sikerült összehozni, viszont ha  ugyanennyi ideig tart a hegyről lejövetel, az a Február 4.-ei határidejével ki is ütheti egész februárt! Itt jöhet szóba ismét a hónapos gyertyák és a 9k környéki zárásban rejlő elég komoly long lehetőség, ami lehet hogy egy alvós februárral indul, de ahogy tavaly vagy az azt megelőző években, eredményes tavaszi kezdéshez vezethet!
Az utolsó, hétfői körképben, napos idősíkra felvázoltam azt az időszakot, amit az 50-es mozgóátlag figyelembe vehet, egy esetleges Golden Cross esetén és ez, úgy függ össze az itt óráson kezdett mondanivalóval, hogy ha minden feltételnek eleget szeretnénk tenni, akkor nagyon bele kellene húzni a hegyről lejövetelnél vagy január végéig le se kell jöjjünk erről a hegyről, ebben az esetben február első napjaiban kellene megoldást találjunk, az ott már égetően fontos tavaszt megalapozó várakozásokra!
Rengeteg fekete  támaszt/ellenállást rajzoltam az utóbbi durván 20 nap folyamán, ezek nagy része a 16 napos hegymenet során kerültek a chartra, viszont ha most lejövünk a hegyről és ezeket a támasz/ellenállásokat sorban kihasználjuk, egy Piramis formát kapunk végeredményül, ami szépnek szép, de ha más elvárásokhoz is szeretnénk igazodni, akkor egyáltalán nem hasznos!
Felkerült a chartra egy elég méretes harmonikus minta, aminek egyelőre semmi jelentősége, viszont ha ennek a nagyjából követhető formáját megnézzük és előre vesszük azt az igényt, hogy egy 9k környéki januári zárás, hónapokkal később nagyon is kifizetődő lehet, akkor nagyjából milyen mozgással számolhatnánk!
A 16 napos 9,125$-os szinten záró hegymenet tekintetében, ahogy a B hullám is mutatja, jelenleg egy 0,39-es zárással, akár már a C hullámba is belekezdhetünk, ami egy szerényebb tempójú fej-váll lehetőséggel fűszerezve, hozhatná magát 9k-t! Ami tovább nyújthatja ezt a B hullámot, az a 8k környékén várakozó komolyabb támasz 0.5-ös fordulási lehetőséggel, vagy a 7,4k környékén várakozó, a Futures réseihez is passzoló ellenállások, ahol még a 2017-es, 2019-es csúcsok összekötésével kialakult világoskék ellenállás (mindenkori csökkenő trendvonal) vissza-tesztelésével, akár még az új ATH-ra irányuló elképzelésekben is segédkezhet.
Mivel a rendelkezésünkre álló durván 7 nap, már kevésnek tűnik arra. hogy a januári zárás előtt lenézzünk 7,4k-ra, majd vissza 9k-ra, ezért talán marad az utóbbi egy hetet is irányító altatós üzemmód vagy ha elkerülhetetlen a hegyről lejövetel, de mégis összejön a 9k-s zárás, pl. a kínai elnök ujabb bejelentésére, ahogy tavaly októberben, úgy most is sikerül pár nap alatt egy 3k-s fordulatot kialakítani!

Bitcoin Futures chart: erre a chartra már nem maradt sok mondanivaló, főleg azért nem, mert itt a várakozó rések, tulajdonképpen úgy kerülhetnek eltüntetésre, ha a 2,3k-s hegymenet tekintetében, minél maximálisabban megfelelünk a korrekciós elvárásoknak. Tehát, ha azt nézzük, a minimális korrekciós elvárás, a 8,125$-os múlt hétvégén rés alsó szintjének ismételt elérése, egy közepes feltételnek felelne meg a 7,645$-os szintre történő visszanézés, illetve a maximum 7,335$-os, sajnos többet ártó, mint használó szintre lenézés, viszont ha ezt sikerülne februárra áttolni, jobban megtudnánk vele barátkozni! Ha átnézzünk a napos idősíkra, ott a fekete 7,335$-os és 7,645$-os szintekre behúzott vonalak közötti terület, egy komoly támasz zónát eredményez, tehát ez a rosszul kinéző visszanézési kényszer, komoly szerepet játszhat a kék ékből kilépést követő 11-12k-s célkitűzések sikere tekintetében!


Napos: az órás idősíkra felvázolt harmonikus minta, itt is látszik és az is látszik, hogy ez nem egészen passzol az utolsó kék mintához, de ha azt nézzék hogy a kék minta itt-ott eltért a szabályostól, habár a formáját megtartotta, ha később hozzá és igazítjuk a jelenlegi mintához, mindenképpen azzal kell számoljunk, hogy egy 7,5-8k környéki visszanézés elkerülhetetlen. 
A 4 nappal ezelőtti körképnél még ott tartottunk, hogy küzdünk a 9k alatti ellenállási zónával és ahogy látjuk ezt a harcot a zóna nyerte. Sőt mivel, a keddi-szerdai gyertyák még vissza is tesztelték ezt a zónát, nem csodálkozhatunk a tegnapi intenzívebb csökkenő mozgáson és azon se, ha ezt a mai nap, illetve a hétvégén is folytatjuk! Viszont megérkezünk abba a komolyabbnak tűnő támasz zónába, ahol tempótól függően már 7,8k magasságában megtörténhet a fekete ék vissza-tesztelése, tehát ha ez a vissza-teszt, a támasz zónán belül történne meg és ezt sikerülne egy határozott visszafordulással megfűszerezni, akkor még a kék színnel felvázolt 12k környékét megcélzó Elliott hullám lehetőséget is életben tarthatnánk, de ez csak egy mellékszál és mivel így továbbra is nyitva maradna a Bitcoin Futures 7,335$-on várakozó rése, ezáltal egy elhamarkodott pumpát követően, újra lenne indok, miért ne valósuljanak meg az új ATH-ra irányuló várakozások.
Tehát mint látjuk, van itt sok elképzelés, némelyek ütik egymást, de ez így van jól, lényeg hogy legyen egy követhető szál és ha ez a szál, a fekete háttérben húzódó ék, akkor a minták, támaszok, ellenállások ehhez történő igazodása vagy nem igazodása, mégiscsak követhetővé teszi a történetet, majd remélhetőleg a 12k-s magasságban célba is vezeti! Az ennél nagyobb várakozásainkat, egyelőre át kel tegyük hetes, hónapos nézetre, viszont az ott apróságnak tűnő napos minták, támaszok, ellenállások, sikerre vagy sikertelensége, szintén hozzájárul ahhoz, hogy az új ATH-ra irányuló várakozásaink, kicsit bele húzva, talán idén, szerényebb tempóban 2021-ben konkrétumok lehessenek!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: az utóbbi napokban folytatódott a 20k-s történet kikerekítése, de még mindig nem tudjuk milyen szándékok vannak a januári zárásra. 20.-át megelőzően még az volt az elképzelés, hogy ezzel a visszaeséssel a januári mozgás kordában tartására gyúrunk! Jelenleg talán már a 9k lépett előre a fontossági sorrendben, ezért kellett 17-18.-ai gyertyákkal erősödést mutatni, válaszul a megelőző napokban látható shorts oldali aktivitás növekedésre! Úgy néz ki ez a 17-18.-ai válassz sikeres volt, mivel a shorts oldal azóta alszik, longs oldalon pedig szép csendben folytatódhat a 23k-s megbízáshegy lebontása. Mért kell lebontani ezt a hegyet, talán mert van néhány, a dec.18.-ai (szerintem korai) hirtelen fordulatnál beragadt short irányú elképzelés, amelyek talán még a január 3.-8 közötti erősödésnél is kaptak javítási lehetőséget, de meg kellett várni a januári határidős történet kifutását, ahol a 8k-ról, 9k-ra felugrásnál hiba csúszott a gépezetbe és valószínűleg ezért kellett már január 4.-én megkezdeni a megbízáshegy lebontását!
Shorts  oldalnál folytatva az előző gondolatmenetet, tehát a 14-ei határozott kiugrással és azóta is szinten tartott mozgással, összejátszva a vevői oldallal, dolgozik tovább a gőzhenger! Viszont ezzel az összedolgozással van egy nagy probléma, méghozzá hogy nem a crypto és főleg nem a Bitcoin érdekeit tartja szemelőt, hanem az annak bankok részéről történő ujabb bekebelezési kísérletét! Erre kellettek a határidős kereskedési lehetőségek, de főleg a Bakkt, amely a bevezetése óta, szinte csak a manipulációs ármozgatásban segédkezik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/InnUKqGD/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/yAvwKYYE/


"Hetes idősík: a 9,050$-os jelen esetben ellenállásnak 3 fajta szerepe lehet: semmilyen, ez esetben akadálytalanul haladhatunk tovább, a tavaly júniusi 14k-s csúcs irányába, kis szerep esetén, a kisebb idősíkoknál már említett módon max 2 hétig játszik szerepet, majd a kék, piros vagy a narancs színű nyilakkal felvázolt irányoknak megfelelően határozottan elhagyásra kerül, nagy szerepe pedig akkor lehet, ha a kék nyílnak megfelelően 12k-s magasságból visszanézve támaszként kell helytálljon.
Viszont bármelyik megoldás lesz a végső befutó, 2021-nél előbb egyik megoldással sem valószínű, hogy sikerül magunk mögött hagyni a 20k-s 2017-es csúcsot, de ha a merészen felvázolt emelkedő háromszög lehetőségeket nézzük, akkor letehetjük azokat az alapokat, amelyek egy esetleges 2021 utáni, 50k-s következő ATH-ban gondolkodást is lehetővé tehetnek.
Ha most nincsenek a Bitcoin futures 7,4 környékén várakozó rései, akkor folytatva az utóbbi két hét pozitív gyertyáival, a nyilakkal felvázolt lehetőséghez passzolva és 10k környékére megérkezve, bízhatnánk a következő heti 12k-s megérkezésben(amely ugyebár a piros ékből kilépést követően várt maximális célkitűzésünk), ahol viszonylag nyugodtan hátradőlve várhatnánk a korrekciós lecsengést, ami egyben előkészítése is lehet a világoskék ellenállás, illetve csökkenő trendvonal átszakításának!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/eqkl1IZV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/MPEpI2OG/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8XYLYDWB/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/cYpyKS8I/
https://www.tradingview.com/x/LHuJl4kF/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/EwxmPnR0/
https://www.tradingview.com/x/YjJuzUJI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ha lehet, most már senki sehova!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.27!

BTC, február 1. és 9k, ez szerintem egy elérhető célkitűzés, ennek megfelelően próbálom követni a történéseket! 
Az órás charton, egy csökkenő irányú harmonikus minta a sorvezető, ezen belül a fordító fej-váll feladata 9k környékére célba juttatni az árat. Illetve van még itt egy kisebb harmonikus minta, ezzel próbáltam követni a hétvégi eseményeket, ennek  tulajdonképpen annyi feladata volt vagy még mindig van, hogy a fordított fej-váll vállvonalát konkretizálja, illetve a minta kifutása után, a korrekciós feladat teljesítésével, a jobboldali vállat is megrajzolja, majd ha már kialakult a konkrét fej-váll, akkor a várt 9k-s célt ennek köszönhetően sikerüljön elérni! Viszont az sem kizárt, hogy a végső elszámolásnál, ennek a fordított fej-vállnak, illetve a kék mintának, semmi köze nem lesz a végeredményhez.
Ennek a küldetésnek kudarc is lehet a vége, ilyen lenne a jelenlegi szint környékéről egy szerény tempójú zuhanásba belekezdeni, ami nem azért kudarca, mert nincs rá igény, hanem mert egy 9k-s havi zárás, egy olyan lehetőséget kínál fel, amellyel ha sikerül élni, az néhány hónapon belül ismét meghálálhatja a törődést, tökéletes akció esetén a 2017-es ATH megközelítésével!
Tehát most az lenne a feladat, konkretizálni a vállvonalat, ami még nem egyértelmű, mivel ha a kék  minta célba érkezését is megvárjuk, akkor a tegnap esti csúcsot, még egy százassal meg kell fejelni, de az sem kizárt hogy a tegnap esti 8,703$-os szintre történő felszúrás, már abban segédkezett, hogy a zöld színnel behúzott vállvonal alatt, ma, esetleg holnap, kitudjon alakulni a jobb oldali vállrész, majd még a pénteki esti határidő előtt megérkezünk, a remélhetőleg 9k környéki hónapos zárószintre!

Bitcoin Futures chart: barna V betűt formáló nyilakkal, még a múlt héten felvázolta 2 lehetőséget a 9k környéki zárásra és ahogy látjuk, az első gyorsabb megoldás már ki is esett a pakliból, illetve most már annak a lehetősége is elég erős, hogy a 2. V elképzelés is a kukában végezze. Tehát marad egy olyan megoldás, amellyel azért nem számoltunk, mert elképzelhetetlen volt, hogy ennyire réssel a hátunk mögött 2 hétre bealtatják az árat, ennek ellenére sikerült.
Az előttünk álló szűk 5. nap, már kevés arra hogy főleg a 7,335$-os szintre lelátogassunk és még a 9k környéki zárást is hozni tudjuk, tehát egy lehetőség maradt, tartani a jelenlegi szintet és a poloniex chartra felvázolt formáknak megfelelő 9k környékén sikerüljön zárni! Ezt a 9k környéki zárást, talán a 2 héttel ezelőtt nyitva maradt pozitív rés is segíteni fogja!
Természetesen nem állunk útjába a fejlődésnek és nem első szám feltétel a rések eltüntetése, tehát ha összejönne a 9k-s zárás, majd az ennek megfelelő pozitív lehetőséggel élve, azonnal belekezdünk a 12k-t megcélzó túrába, ez ellen sem tiltakozunk, viszont egy ilyen megoldásnak csak rövid ideig élvezhetnénk a használt, majd jönne egy hosszabb korrekciós lecsengés, ami talán az egész 2020 évre negatívan hatna!


Napos: ha mindennek megszeretnénk megfelelni és haszonnal is szeretnénk kijönni, akkor lesznek itt még izgalmak!
Itt is láthatjuk, az órás idősíkra felvázolt rózsaszín harmonikus mintát, amelynek, ha a C hulláma hozza a 9k-s elvárást, akkor viszonylag nyugodtan várhatnánk, a február első heteit meghatározó, de szükséges negatív szériát.
A multheti Golden Cross lehetőség bejelölésekor, a Futures chart rései voltak a mérvadóak, illetve az a negatív széria, ami 19.-e óta uralta a mozgást. Ez Golden Cross elképzelés akkor állhatta volna meg a helyét, ha a Futures chartra felvázolt V betűt formáló nyilaknak megfelelően, múlt héten vagy a mögöttünk hagyott hétvégén megérkezünk a rések alsó szintjére.
Tehát egy intenzívebb le-fel mozgással, az 50-es mozgóátlag lendületes emelkedésének nem álltunk volna az útjába. De mivel, jelenleg annak szurkolunk, hogy tartsuk a jelenlegi szintet és próbálkozzunk meg a 9k-s zárással, ez tökéletes 50-es mozgóátlag lassú emelkedéséhez, viszont feltételezhetően a Bitcoin Futures réseire februárban megoldás születik, ahol ha nem kezdünk el intenzívebben mozogni, azzal a Golden Crosst márciusra is átcsúszhat.
A márciusi Golden Crossal nincs probléma, sőt ha az utóbbi évek történéseit megnézzük, akkor a tavaly áprilisi keresztet követő, 14k-s június végi csúcs, illetve a 2015-ös, amit egy nagyon hosszú 2 éves előjáték követett, majd 2017 decemberében fogott csúcsot, szóval ezek mind azt mutatják, hogy egy Golden Cross-ot követően, talán jogosak a pozitív várakozásaink. Viszont ha egy következő ATH-ban gondolkodunk, akkor ahogy a tavalyi példa is mutatja, ha elsietjük, kisebb hasznot szerezhetünk, de elbukjuk igazi sikert, tehát inkább legyen hosszú évekig tartó előjáték!
Egy gyors megoldáshoz és a kisebb haszonhoz vezethet, ha kihagyjuk a rózsaszín harmonikus mintát, illetve a Bitcoin Futures csökkenő irányba várakozó réseit és élünk a kék színnel felvázolt 12k környéki Elliott hullám lehetőséggel, ami elősegíti a gyors  GoldenCross kialakulását, viszont ezzel gyorsan ellövünk minden puskaport, tehát lesz egy 2020-as 12k környéki csúcsszintünk és  sóvároghatunk tovább. Az előbbi mondattal nem arra utaltam, hogy ne lenne szükségünk a gyors 12k-s csúcs kialakítással, hanem arra, ha ezt gyorsan, mindenen átgázolva hozzuk össze, annak később isszuk meg a levét, tehát a lassan jársz, tovább érsz taktika lehet a kifizetődőbb!
Összefoglalva, egyszerű a képlet vagy sikerül a 9k környéki havi zárás és azzal rálépünk egy remélhetőleg minél hosszabb pozitív útra! Esetleg sikerül a 9k-s zárás és lendületesen további szaladunk, elérve ezzel egy rövidtávú sikert. Aminek én örülnék, az egy 9k-s zárás, majd egy határozott tempójú, a csökkenő irányba várakozó rések eltüntetésére irányuló szándék!
De biztosan vannak itt még olyan lehetőségek, amivel senki nem számol, például a kínai elnök blockchain technológia fejlesztésére irányuló további bejelentései következtében kialakuló negatív/pozitív hangulat, de itt vannak még a gazdasági válság körüli bizonytalanságok, amire még csak reméljük hogy a Bitcoin pozitívan fog reagálni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: semmi különös nem történik, a manipulációs le-fel mozgatással sikeresen bealtatták az árat, ebből az állapotból várhatóan a havi zárásig már nem is fogunk kimozdulni. Az előttünk álló héten, a longs oldali 20k még kikerekítő, viszont ha a havi zárást követően, a Futures 7,3k-s igényei komollyá válnak és annak gyors lefolyásába a longs oldal is beszáll, akkor itt nagyobb zuhanás is elképzelhető. Talán akkor tartható a jelenlegi szint, ha a shorts oldalt ismét felpumpálják 10k környékére és azt szép csendben végignézzük!
Tehát a shorts oldalt nagyjából a fekete ellenállásra kellene megbízásokkal felpumpálni, viszont ez abból szempontból nem a legjobb megoldás, hogy a csökkenő irányú háromszögből kapunk egy felfelé kilépési lehetőséget és ha az esetleges pumpa, nemcsak megbízásokat, hanem konkrét kötéseket és rejteget, annak egy olyan mindent felülíró következménye is lehet, aminek még a gondolatát is szeretnénk elkerülni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/aIt7zgAe/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/JDEbgI4D/


Hetes idősík: továbbra is 3 színes nyíl és 3 lehetőség, habár a narancsszínű megoldás, remélhetőleg már csak annyiban kap szerepet, hogy a 7,335$-os szinten várakozó rést elérje, viszont ezen csökkenő irányú túrát követően, talán már a kék és piros elképzelés sem állják meg a helyüket, legalábbis abban a tekintetben nem, hogy a piros ék tekintetében várt 12k-s célba érkezést, a későbbi siker érdekében 14k-ra kell kitolni. Viszont a kék és piros lehetőség, egy olyan gyors következő csúcs elérést tennének lehetővé, amire már sokan vágynak, de ha igazán hosszan tartó pozitív szériában reménykedünk, akkor ezzel mégse kellene éljünk. Tehát, ha a lassan járj, tovább érsz, stratégiát szeretnénk megvalósítani, akkor a fekete nyilakkal felvázolt emelkedő háromszögben mozgást kellene válasszuk. Viszont ahogy látjuk, ez egy akár 2021 év végéig is elnyúló lehetőség és akkor még itt van, az ennél is nagyobb emelkedő háromszögben gondolkodás, ami azokat a bizonyos 50k-s várakozásokat 2023-ra is kitolhatja!
Visszatérve még a piros ékre, ha most sikerül a 9k-s zárást kialakítani, majd abból visszanézni 7,3k környékére, akkor az ék támaszát, ehhez a 9k csúcshoz igazítva, már egy zászlóval is kibővíthető a gondolkodás. Tehát itt jöhet az a lehetőség, ahol a 12k-s pihenőre már semmi szükség, ennek a szerepét átveheti a tavaly júniusi 14k, amelyen a zászló 17k-s célba érkezését követően, lehetőség nyílik a felülről történő megtámaszkodásra vagy egy sikertelen alulról történő 14k-s vissza-tesztet követően sikerül átszaladni és újra játékba hozni a 2017-es csúcsszintet!
A havi gyertyákra külön nem térek ki, ezekről már úgyis sok szó esett és az ilyen hosszú gondolkodást sokan nem is szeretik, de ha az utóbbi 3 hónap gyertyáit megnézzük, azok szerintem egy sikeres januári zárással 80%-os pozitív folytatási lehetőséget vizionálnak!



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/HrjRA1u6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7GrwF6mi/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/PvLacF8H/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8Zspfrtw/
https://www.tradingview.com/x/LHuJl4kF/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/EwxmPnR0/
https://www.tradingview.com/x/YjJuzUJI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Merre tovább február!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.01.31!

BTC, durván 10 napja, tehát a charton látható kisebb kék emelkedő csatornából kipottyanás óta alszik a Bakkt. Az a Bakkt, ami a decemberi határidős lejáratig, intenzív napi 4-5k-s volumemal támogatta a csökkenő irányú mozgást, majd visszavettek és egy szerényebb intenzitással, a január havi kötések első két hétben iránykeresés, ezt követően intenzív emelkedés kezdődött.  Jelenleg ott tartunk hogy alszik a Bakkt, ami az én elképzelésemben, a havi zárás 9k környékén tartása érdekében is történhet!
Szerintem a 4 órás chartnál lejjebb figyelgetni a történéseket, sok értelme nincs, mivel egy dolgot tartok fontosnak, minél közelebb zárjunk a novemberi gyertya 9,136$-os nyitószintjéhez! Ez nem egy most felmerült igény, már novemberi gyertya 7,541$-os zárását követően, egy bizonytalan decemberi támogatással, bizakodhattunk az esetleges 9k környéki januári zárással kialakítandó, Morning Star gyertyakombináció utáni pozitív folytatási lehetőségben.
Hacsak a nap hátralévő részében nem történik valami katasztrofális bezuhanás, akkor a 9k-s zárás megvalósul, amivel remélhetőleg átjutunk azon a holtponton, amit tavaly áprilisban is pozitív folytatással sikerült kihasználni, de az azt megelőző években is az első negyedév történései nagyban befolyásolták az év hátralévő részének alakulását!
Tehát a 4 órás chart, itt fő alakzat a rózsaszín harmonikus minta, amelynek a C hullámában történő 1.13;1.41 szintre  megérkezését vártuk és ha hihetünk a tegnap esti 9,643$-os szintre történő felszúrásnak, akkor a C hullámot kicsit túlszaladva lezártuk. Ha a minta alapján várjuk a folytatást, akkor most a 7,400$ környékét célba véve kellene folytassuk!
Erősnek gondolt támasz zónát 7,6k magasságában tudok berajzolni, illetve egy erős zöld támaszt 8,2k környékére, ami tulajdonképpen egy vállvonal szerepét is betöltheti, itt egy ezer dolláros visszapattanás, majd abból ismételt zuhanás, a 7,4 szintnél is mélyebb folytatási lehetőséget alakíthatnak ki, de ennél remélhetőleg sokkal gyorsabban megoldással történik a 7,4k-s visszanézés!
Ahogy a függőleges szaggatott vonal is mutatja, már hajszálnyira vagyunk februártól, tehát ezt már nem kellene elrontani és annak érdekében, hogy ne csak egy a tavalyihoz hasonló 14k-s félsikert érjünk el, bármennyire is rosszul hangzik, kell egy határozott, az előző jelentősebb csúcsokat vissza-tesztelő mozzanat, ami nálam a 7,770$-os szintet jelenti, de sajnos vannak itt a 7,4k környékét igénylő Bitcoin Futures rések!

Bitcoin Futures chart: sajnos, a narancs színnel felvázolt január végi rések eltüntetéséből már nem lesz semmi, ezt azért sajnálhatjuk, mert ezzel megakaszthatjuk a februári pozitív igyekezetet. Hét elején gyorsan eltüntettünk egy 9k alatt várakozó pozitív irányú rést, viszont az igyekezetben történt egy kisebb ugrás, ujabb rést hagyva magunk mögött, ami abból a szempontból még jól jöhet, hogy megadhatja az a február eleji kezdőlökést, amivel a többi rés problémája is megoldódik!
Mivel a havi zárás hétvégére esik, a hétvégén történhetnek olyan események, amelyek a hétfői nyitást követően gyors reagálást igényelnek. Tehát ha már holnap, február első napján megkezdődik a csökkenő irányú igények kielégítése, amelyek főleg az árra spekulálók igénye és az nagyobb lendületet ad a csökkenő irányú mozgásnak, arra egy hétfői pánikszerű reagálás sem kizárt. Talán akkor jöhetnénk ki legjobban, ha a hétvégi bizonytalanságot kihasználva állóháború zajlana, majd ha egy megrendezett színjáték részesei vagyunk, akkor a Bakkt ismételt feltámasztásával, besegítenek a csökkenő irányú mozgás minél hatékonyabb és remélhetőleg gyorsabb lefolyásába!


Napos: napi szinten nézve a történéseket, van egy a 12k-s árszintet megcélzó Elliott hullám elképezés, aminek csupán arra van szüksége, hogy folytatódjon a januári pozitív mozgás!
Három határozott gyertyát követően, tegnapelőtt megtört a lendület, amire tegnap már nem tudott a 10k-s szintet elérő, megfelelő erősségek válaszolni az ár és ha ma újabb negatív reakció születik, szinte biztosan pontot tehetünk az Elliott elképzelés ebben a hullámban történet folytatására.
A múlt hétvégén kezdődő pozitív lendület, a Golden Cross lehetőségét is előbbre hozta, sőt ha a ma sikerülne kijavítani a tegnapelőtti nagyobb, illetve a tegnapi kisebb botlást egy 10k környéki zárással, akkor már holnap kialakulhat a kereszt. Ennek a keresztnek a lehetősége, csak egy intenzív csökkenő mozgással kerülhető el, ami egy azért nagyon rossz megoldás, mert annak ugyanaz lehet a végeredménye, mint a 2018 novemberében látható zuhanásnak, ahol szintén egy hajszálon függő Golden Cross lehetőség ment a kukába! Viszont, ha a Futures rések problémájára megoldást szeretnénk találni, akkor sajnos kell a 2018-as példához hasonló, de mégis szerényebb megoldás!
Tehát nagyon nem egyszerű a történet, de sajnos a határidős lehetőséggel, illetve a Bakkt múlt év szeptemberében történő megjelenésével, egy olyan lehetőséget adtunk a spekulánsok kezébe, amelyet ahogy a példa is mutatja, elég tökéletesen kihasználnak! Viszont ha a Bakkt mégse alszik, csak beteg, esetleg tetszhalott vagy mindez azzal a szándékkal történik, mert valamit nagyon elszámolták és a Bitcointol várják a helyzet kijavítását, amely érdekében ismét előveszik a shorts/longs megbízáspumpával történő manipulációs csodafegyvert!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chartra felrajzolt fordulattal sikerült élni, viszont sokkal elöbb mint arra szükség lett volna, de talán nem is azzal a céllal történt hogy az árat emelkedésre ösztönözzék, hanem válaszolni kellett a shorts oldal megnövekedett aktivitására. A shorts oldali emelkedés mögött, egyértelműen megbízásokkal kitömött építkezést látok, talán nem is céltalanul, gondolok itt az ár januári 9k környéki zárása utáni, Futures rések által keletkezhetett csökkenő irányú igények kielégítése érdekében történő előre gondolkodásra! A longs oldali építkezés már konkrét megbízásokat is tartogat, tehát ha ezek nagy része hirtelen kiesik, az rögtön árvisszaeséshez vezethet, amint ha ügyesen kihasznál a short oldal, pl a megbízások manuális erősítésével rögtön ki is válthatja azt a pánikszerű február eleji intenzívebb áresést! Abban az esetben, ha a shorts oldali megbízáshegye hirtelen lebontásra kerül, de a longs oldali építkezés tovább folytatódik, akár felvillanhat annak a bizonyos napos idősíkon emlegetett, 12k-s szintet megcélzó Elliott hullám lehetőségnek az életképessége, de erre még térjünk vissza miután kiderült, merre tovább február!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/RWtjPB9q/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/295zoZjG/


"Hetes idősík: továbbra is 3 színes nyíl és 3 lehetőség, habár a narancsszínű megoldás, remélhetőleg már csak annyiban kap szerepet, hogy a 7,335$-os szinten várakozó rést elérje, viszont ezen csökkenő irányú túrát követően, talán már a kék és piros elképzelés sem állják meg a helyüket, legalábbis abban a tekintetben nem, hogy a piros ék tekintetében várt 12k-s célba érkezést, a későbbi siker érdekében 14k-ra kell kitolni. Viszont a kék és piros lehetőség, egy olyan gyors következő csúcs elérést tennének lehetővé, amire már sokan vágynak, de ha igazán hosszan tartó pozitív szériában reménykedünk, akkor ezzel mégse kellene éljünk. Tehát, ha a lassan járj, tovább érsz, stratégiát szeretnénk megvalósítani, akkor a fekete nyilakkal felvázolt emelkedő háromszögben mozgást kellene válasszuk. Viszont ahogy látjuk, ez egy akár 2021 év végéig is elnyúló lehetőség és akkor még itt van, az ennél is nagyobb emelkedő háromszögben gondolkodás, ami azokat a bizonyos 50k-s várakozásokat 2023-ra is kitolhatja!
Visszatérve még a piros ékre, ha most sikerül a 9k-s zárást kialakítani, majd abból visszanézni 7,3k környékére, akkor az ék támaszát, ehhez a 9k csúcshoz igazítva, már egy zászlóval is kibővíthető a gondolkodás. Tehát itt jöhet az a lehetőség, ahol a 12k-s pihenőre már semmi szükség, ennek a szerepét átveheti a tavaly júniusi 14k, amelyen a zászló 17k-s célba érkezését követően, lehetőség nyílik a felülről történő megtámaszkodásra vagy egy sikertelen alulról történő 14k-s vissza-tesztet követően sikerül átszaladni és újra játékba hozni a 2017-es csúcsszintet!
A havi gyertyákra külön nem térek ki, ezekről már úgyis sok szó esett és az ilyen hosszú gondolkodást sokan nem is szeretik, de ha az utóbbi 3 hónap gyertyáit megnézzük, azok szerintem egy sikeres januári zárással 80%-os pozitív folytatási lehetőséget vizionálnak!"



Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/OpFYUGnQ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/UcEfRrvy/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/PvLacF8H/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/qqm0QTKe/
https://www.tradingview.com/x/cn7Ze9kG/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/WlxyRTDE/
https://www.tradingview.com/x/wgTYgtZg/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!