Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

ZEC bányászat

Indította bbencee, december 02, 2016, 11:50:44 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 82 Vendégek van a témában

Krisztian5

ETN tapasztalatok alapján: már az első batch is min 6x-os dif emelkedést okozott, az árfolyamra kb semmi hatása nem volt. Hogy mennyi ilyen gép áll csatasorba? Az összes ami készleten lesz nekik.

carobi

Véleményem szerint átverés az egész nem létezhet ilyen gép, sem fizikailag sem technikailag !
300watt fogyasztással 10Ksol ? Nekem 4 RIG-em 10Ksol termeléssel 3600Watt fogyasztással,és mekkora ez a kis ASIC ? hogy tudnának beletenni ekkora dobozba annyi GPU-t mint 22db 1070-es összteljesítménye ?

KAMÚ az egész én biztos nem vennék, de a hab a tortán, ez a mondat :

Please consider carefully before making a purchase because requests for refund will not be entertained for any orders in this batch.


Idézetet írta: Lord11 Dátum május 03, 2018, 05:16:11 DÉLUTÁN
Megérkezett a ZEC ASIC:
https://shop.bitmain.com/product/detail?pid=00020180503154806494uGcSyiu806FD&utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=z9-mini-announcement

A nagy kérdés nyilván, hogy ez mennyire fogja befolyásolni a kártyás bányászatot (hány ilyen gép áll be bányászni). Illetve, hogy merre viszi a ZEC árfolyamot.
Ajánlom figyelmetekbe most indult Youtube csatornámat ! Heti 2 alkalommal töltök fel új videót, érdekes témákban a nagyvilágból.
https://www.youtube.com/channel/UCViQbaq-bHAfHDPdr2hiWog?sub_confirmation=1

Krisztian5

#1022
Sajnos biztosan létezik, a Bitgané nem szokott ezügyben kamuzni. Ennyivel gyorsabb egy specializált integrált áramkör ebben az algóban. Még így is kevésbé hatékonyabb mint mondjuk az SHA256 (bitcoin) algóé (ott 1000x-es volt a tempó különbség a GPU-hoz képest).
Úgyhogy jelen esetben csak a forkban lehet reménykedni, tenni meg annyit lehet hogy szavazol ahol lehet:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=P6B-ZCyP6K8

Azt a refundos szöveget az összes sz*rjuk alá odaírják, azért ha a madár mégse tudja visszatermelni az árát (a durván megugró diff, vagy forkok miatt) akkor ne rinyáljon nekik...

Simi


Hát gondolom úgy ahogy egy BTC ASIC-ba beleraknak ma nem tudom, mondjuk 500 régebbi GPU-nyi kraftot.
Tőlem okosabb emberek utalnak rá, hogy amit jelenleg látunk Bitmain-nál Equihash ASIC-ot, az valószínűleg csak a jéghegy csúcsa.
Sia-soktól itt egy blogpost pl.:
https://blog.sia.tech/the-state-of-cryptocurrency-mining-538004a37f9b

" we've been saying for close to a year that we know how to make very effective equihash ASICs"
"Needless to say, we weren't the least bit surprised when Bitmain released powerful ASICs for equihash. The Bitmain ASICs are actually substantially less performant (5x to 10x) than our own internal study suggested they would be. There could be many reasons for this, but overall we think that it's pretty reasonable to assume that more powerful equihash ASICs will be released in the coming months."

Szóval ők elméletben ettől sokkal erősebb ASIC-ra gondoltak, amit meg lehetne valósítani.
A Bitmain pedig Mini-nek hívja. ???

Az a hab a tortán inkább azért lehet, hogy ne is fárassza majd az ember őket refund kísérletekkel, ha miután megkapta, nem sokkal kidobják a piacra az 5-10x erősebb ASIC-jaikat és a Mini alig fog érni valamit.

Más: Bitmain hazudott valaha ilyenről, kitett valaha blöffből olyan terméket ami nem is létezett?
Más2: január elején kifogytak a GPU-k nem csak nálunk, mindenhol. A ZEC diff stagnált egész januárban, február elejétől viszont nyomott egy duplát. Hogy a fenébe ha új GPU-t kvázi lehetetlen volt venni?



Krisztian5

#1024
Egy kis eszmefuttatás:
Ahogy én látom  bitmain úgy működik hogy csendben kifejleszti egy adott algóra első gépét. Csinál belőle bizonyos mennyiséget, nem túl sokat hogy azért el lehessen őket rejteni valamennyire az aktuális diff-ben és beállítja őket csákányolni. Na amíg csak neki van ilyen gépei addig napi több 100$-1000$/gép között hoznak számára már alacsonynak számító difin.
Az aranytojást tojó tyúkot senki nem akarja eladni, és diff emelkedést sem szeretne magának ezért szépen megtartja magának fél évre, de legalábbis addig amíg meg nem csinálnak egy 10x erősebb változatot.
Ha kész akkor kezdik el kiszorni az eddig futottakat és gyártanak még pluszba a régiből a megrendelések kielégítésére. Emiatt tör fel a diff mikor már az ügyfelekhez is megérkeznek a gépek. Ezután az újdonsült vevők futnak a pénzük után, versenyeznek a folyamatosan feltörő nehézséggel és a forkoló coinokkal. Míg a bitmain a 10x erősebb géppel a nagyobb diff ellenére is szép csendben termeli ugyanazt a mennyiséget. És kezdődik előröl....
(és minél több algón van rajta a keze, annál több géppel tud szép csendben "tesztelni" napi több száz dollárokat)

Jah és ezáltal kontroll alá helyezi az asices pénzeket. Ugyanis a GPU-k kiesnek, már csak az általa gyártott gépekkel lehet termelni, így ő tudja meghatározni mennyi ilyen gép legyen a piacon és a nehézséggel is tud előre kalkulálni stb... A kontroll meg a cryptó legnagyobb ellensége...

carobi

Idézetet írta: Amanovik Dátum április 14, 2018, 10:17:04 DÉLELŐTT
Heyho
skikerült kikapcsolni az adott kártyát:) a bat fileben van a START sor és annak a végére tettem  a --devices 0,2 így kihagyta az 1-es káttyát :)
Hátha kell valakinek is ilyesmi :)
Köszi, nekem épp ma volt/van rá szükségem !!!
Ajánlom figyelmetekbe most indult Youtube csatornámat ! Heti 2 alkalommal töltök fel új videót, érdekes témákban a nagyvilágból.
https://www.youtube.com/channel/UCViQbaq-bHAfHDPdr2hiWog?sub_confirmation=1

Simi

Valószínűleg ezért árazta le a Bitmain a Z9Mini -t:
http://www.innosilicon.com/html/news/26.html

Amanovik

valaki banyaszik meg zec-et ?

szabka81



Norex

Vagyunk még bőven és jani 1-től a minik nagyon mennek valamitől