Author Topic: TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)  (Read 25379 times)

Uhura

 • Guest
TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« on: June 17, 2017, 04:44:49 PM »

TÁPEGYSÉGEK (WATTOK ÉS AMPEREK)
Szerkesztés alatt!!! Nem végleges változat!!!!

HOGYAN VÁLASSZAK TÁPOT

A bányászatra alkalmas megfelelő táp kiválasztásánál a következőkre kell figyelni:

- Noname, márkátlan tápok nem megfelelőek! Javasolt márkák:
EVGA, FSP, … valamint a speciálisan átalakított szervertápok.
(A szerver tápok hatásfoka 90-92% és folyamatos üzemre lettek tervezve, így tökéletesen megfelelnek a bányászat minnél jobb hatásfok / folyamatos üzemben!)
- A táp legalább 80+-os bronz/silver/gold/platina legyen!

Segítségként Tápegységek adatbázisa:
http://www.realhardtechx.com/index_archivos/PSUReviewDatabase.html

Hatásfok:
Minél nagyobb annál jobb!


(Amennyiben még nem tudod, hogy tényleg akarsz bányászni vagy csak kipróbálni akarod az olcsóbb bronz tápok is megteszik. De ha hosszabb távon gondolkodsz akkor javasolt a gold vagy platina minősítés vagy speciálisan átalakított szerver tápok használata.)

- A táp vásárlása előtt nézd meg, hogy milyen risert tudsz szerezni. Mert a riser csatlakozója meghatározza, hogy milyen és hány csatlakozóra van szükséged.
A riserek közül van: SATA, MOLEX, 6pines csatlakozójú

- A táp vásárlása előtt nézd meg, hogy milyen a videokártya elektromos csatlakozója (6pin, 6+8 pin, vagy nincs is külön táp csatlakozója. pl: rx 460)
Mert a videokártya csatlakozója meghatározza, hogy milyen és hány csatlakozóra van szükséged.

- A riser és videokártyák csatlakozóinak összeszámolása után a táp specifikációjában meg kell nézni hány csatlakozója van az adott típusból a tápnak. Előnyős a minél több PCI-e csatlakozójú kábel valamint a minél több molex csatlakot tartalmazó kábel. Itt elsősorban nem a molex csatlakozók száma a lényeges hanem a külön molex csatlakozójú vezetékek száma.

Itt megjegyzendő az általános vélekedés szerint a SATA csatlakozójú riserek és az általánosan elterjed - a riserekehez adott - SATA - 6 pin/ MOLEX csatlakozós rövid tápkábelek nem ideálisan a riserek ellátására, mivel a SATA csatlakozó nem 50-100W teljesítmény továbbítására tervezték! Ennek ellenére több használnak ilyeneket és a felhasznált mennyiséghez képest elenyészően kevés olyan híradást lehetett hallani ami tűzről vagy a csatlakozó megolvadásáról szól. Ennek ellenére mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy a SATA csatlakozós riser-eket és a SATA kábelekről ellátott MOLEX, 6 pin-es riserek SATA csatlakozóit gyakrabban ellenőrizze!

A szükséges kábelek / csatlakozók számításhoz segítség:
1 db RX 4xx sorozat*: 1 db 8 pin-es PCI-e csatlakozó szükséges
1 db RX 5xx sorozat*: 1 db 6 pin-es és 1 db 8 pin-es PCIE csatlakozó szükséges

1 db MOLEX csatlakozós kábelről ellátható riserek száma: 4xx sorozat*: 2 db
1 db MOLEX csatlakozós kábelről ellátható riserek száma: 5xx sorozat*: 1 db

A risereke elláthatóak a MOLEX / SATA csatlakozójú kábelekről de közvetlenül egy 6 pin to 2x 6+2 pin Y osztóval a PCI-e csatlakozó 6 pin-es ágáról is!

- A táp vásárlásnál nézzétek meg mennyi és milyen módú garanciát ad a gyártó / forgalmazó. Minél több annál jobb.

- A tápoknál a 12V-ág a lényeges ezért nem árt összehasonlítani az egyes tápok 12V ágán leadható áramerőségét (Amper) és teljesítményét (Watt) nagyságát. Minél nagyobb az adott két érték annál többet bír a táp.- A tápnál lényeges az összetett teljesítmény értéke és az erre megadott hőfok is. Mert a táp az adott maximális teljesítményére ebben a hőmérsékletben alkalmas. (PLS erre majd írjátok nem írok-e nagy hülyeséget)
A táp vásárlása előtt szükséges a tervezett rig elektromos igényének meghatározása és ehez az igényhez – a későbbi fejlesztési lehetőségek figyelembevétele mellet – kell a táp teljesítményét kiválasztani!

Teljesítmény számításhoz segítség:
(Az értékek átlagos, tájékoztató jellegű értékek melyek az adott bányászat típusától és a beállítások megfelelőségétől függően változhat!)
http://www.buildcomputers.net/power-consumption-of-pc-components.html

CPU i3                   55 – 73 W
CPU i5                   73 – 95 W
CPU i7                   77 – 95 W
CPU AMD               65 – 125 W

RAM DDR3 (1.5v)   2 – 3 W

Alaplap                  25 – 80 W
         
SSD                       1 – 3 W
HDD 2,5”                1 – 3 W
HDD 3,5”               6.5 – 9 W     

RX 460                   60 – 90 W
RX 470                   120 – 200 W
RX 480       ….

RX 550
RX 560
RX 570
RX 580

GTX 1060
GTX 1070
GTX 1080

FUN                         1-6 W

A teljesítménynél nem árt egy kb. 5-10%-os pluszt rátervezni. Ami azt jelenti , hogy összes eszköz (alaplap, CPU, HDD, RAM, GPU, stb.) Watt * 1.1 = szükséges Watt.

Az általánosan használt Asroc BTC R2.0 alaplappal , Intel Celeron G1840 procival és 4-8 GB DDR3-as RAM-al valamint egy 500 GB-s 3,5" HDD-vel átlagosan a rendszer fogyasztását - videokártyák nélkül - 60-90W fogyasztásra lehet számolni.

CSATLAKOZÁSOKA tápokon található csatlakozások magyarázata:
MB – Motherboard 24 pin-es kábel csatlakozója
CPUx – A kiegészítő 2x4 pin-es alaplapi CPU tápellátó kábel csatlakózója
VGAx – A Videokártyák ellátására szolgáló PCI-e kábel csatlakozója
SATAx – A HDD, CD, stb. ellátására szolgáló SATA kábelek csatlakozója
PERIFx – A számítógépre csatlakoztatható egyéb – általánosan nagyobb áramfelvételű eszközök – tápellátó csatlakozója

FOGALMAK

Elsődleges vagy fő táp:   A nagyobb teljesítményű táp amelyről nem csak a videokártyák / riseresek kerülnek ellátására hanem az alaplap, HDD, stb. elemek is.

Másodlagos táp:   Az elsődleges vagy főtáp teljesítmény hiányát kipótoló második táp amelyről elsősorban videokártyák / riserek kerülnek ellátására.

Moduláris / félmoduláris/ fix kábelezésű táp:
https://prohardver.hu/tudastar/tapegysegek_fajtai_csatlakozok_szempontjabol_modul.html by Daywalker (Prohardver)

INDÍTÁS
Amennyiben egy tápot használunk úgy az indítás és annak vezérlése egyszerű, külön figyelmet nem érdemel. Kikapcs – be kapcs.


A két táp együttes használata esetén a tápok indítására három – megfelelő - lehetőség adott:

A.) Egyszerre induljanak a tápok és legyenek egy elosztóra csatlakoztatva ami egy kapcsolóval kapcsolható. (by Kidface, ddu)
Előnye:   mind a kialakítása mind a működtetése egyszerű. Könnyen és gyorsan vezérelhető, nem szükséges bonyolult megoldások alkalmazása
Hátránya:   a másodlagos táp lassabb indulása esetén a tápra kötött eszközöket nem detektálja a rendszer így azok nem használhatóak.

B.) A másodlagos táp folyamatosan bekapcsolva legyen és csak az elsődleges tápot  vezéreljük (érsd. kapcsoljuk ki és be) ( by Zorg)
Előnye:   A kialakítása egyszerű.  A másodlagos táp lassabb indításából adódó problémák kiküszöbölhetőek.
Hátránya:   A másodlagos tápra kötött eszközök folyamatosan áram alatt vannak. Ezért az áramtalanításnál figyelni kell, hogy a másodlagos tápot is ki kell kapcsolni. Ezért az üzemeltetés az A. változatnál bonyolultabb.

C.) Előbb indítjuk a másodlagos tápot kb. 10-30 másodperccel a fő táp bekapcsolása előtt. (by Til)
A C. megoldás a B. változat kis testvére annyiban különbözik, hogy a második táp nem folyamatos üzemben dolgozik hanem kézzel vagy valamely elektronikus megoldással késleltetve indítjuk a tápokat.
Előnye:   Nincs üres járat.   
Hátránya:   Bonyolult elektronika szükséges vagy bekapcsolási / indítási protokol  szükséges .

ÖSSZEKÖTÉS

- Két táp együttes indítás esetén a másodlagos tápnál a 24 PIN-es csatlakozóra legyen
felhelyezve az EVGA-ákhoz vagy más tápokhoz adott -  adott záró kupak vagy a "zöld
kábeles" átkötés vagy az összekötő kábel vagy cél elektronika

EVGA kupak:


"Zöld kábeles" megoldás:


Összekötő kábel:


Cél elektronika:- Amennyiben a tápok külön kerülnek indításra úgy ezen eszközök alkalmazása
elhagyható vagy speciális cél vezérlés alkalmazandó.

- A két táp házai legyenek egy kábelel összekötve.
(Fém keret esetén ezt a fém keret megoldja, más esetben – pl: fakeret, műanyag, stb.szigetelő tulajdonságú keretek esetén – javasolt.)

(IDE akinek van egy séma rajz a két táp bekötéséről pls küldje már el)

FÖLDELÉS SZABÁLYAI
FÖLDELÉS SZABÁLYAI

A földelés kérdése elsősorban a fa vagy szigetelő tulajdonságú - fa, műanyag, stb. - rig keretek esetén fontos, mivel a fém kereteknél a fém keret megoldja az összes elemek összekötését!

- Amennyiben több tápot alkalmazunk a tápok házait kössük össze!
- Amennyiben szigetelő anyagú a rig keretünk úgy minden elemet (videokártyák, alaplap, stb.) kössünk egy zöld-sárga szigetelő kábellel a táp házhoz! ezzel biztosítva a földelést.
- A tápot csak földelt fali konnektorba dugjuk be!
- A tápot csak földelt elosztóval használjuk! Amennyiben lehet, úgy túlfeszültség védett elosztókat használjunk, amelyek igaz semmilyen védelemet nem jelentenek egy közvetlen villámcsapás esetén de kisebb túl feszültségek esetén nagy szolgálatot tehetnek!

Amennyiben úgy gondoljátok, egy nagyobb értékű rig csoport jobb védelmet érdemelne , úgy keresettek meg egy szakembert (pl: villamos mérnök) és kérjetek tőle segítséget a földelelés és elektromos eszközök villám és túlfeszültség védelme tekintetében!

Földelt konnektor:

Nem földelt konnektor:


BEKÖTÉS SZABÁLYAI

Egy táp esetén:
- Egy táp esetén a v006c vagy más számozású de 6 pin-es tápellátású riser és a videokártya ellátható ugyanazon PCI-e csatlakozóról 6 pines hosszabbító vagy Y kábel segítségével.
- Egy táp esetén a riser (bármilyen tápcsatlakozójú) és a videokártya ellátható más molex/sata és Pci-e ágról, ez nem okoz problémát.
- Amennyiben a tápon nincs 8 pines csatlakozó de a kártyán az van a 6 pines csatlakozó is alkalmas a videokártya tápellátására. (ide pls megerősítést kérek !!!)

Két táp esetén:
- Azonos tápra legyen bekötve mind a riser mind a videokártya (ez elsődlegesen a
szalag riserek alkalmazása esetén lényeges!!!! de az USB-s riserek alkalmazása esetén is ajánlott. )
- Két táp esetén a v006c vagy más számozású de 6 pin-es tápellátású riser és a videokártya ellátható ugyanazon PCI-e csatlakozóról 6 pines hosszabbító vagy Y kábel segítségével.
- Az alaplapi 24 pines ATX kábel, HDD-t ellátó SATA/MOLEX kábel, CPU-t ellátó 2x4 pines kábel azonos tápra legyen kötve!
….


BIZTONSÁGI SZABÁLYOK / AJÁNLÁSOK

- A riget csak áramtalanított – lekapcsolt és a fali konnektorból kihúzott – állapotban szereld!
- Üzem közben a kábelek hömérsékletét óvatosan kézzel ellenőrizd. Amennyiben valamelyik kábelt forrónak érzed nézd át a csatlakozót és a kábelen lévő fogyasztókat!
- A tápot ne terheld túl!
« Last Edit: June 20, 2017, 09:51:57 AM by Uhura »

Uhura

 • Guest
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #1 on: June 20, 2017, 10:00:30 AM »

PLS kérek megerősítést és / vagy ellenvéleményt!!!

Pár szót szeretnék szólni a rigekben történő elektromos kábelezéssel és SATA/MOLEX/6 Pin / 8pin, PCI-e csatlakozókkal kapcsolatban, mivel több esetben felmerült mi mire lehet alkalmas.


Amennyiben különleges kábelekre lenne szükség vagy elhasználódott / elveszett kábelek pótlására úgy keresették Zorg-ot ő tud nektek kábeleket készíteni.

SATA -> 6 pin csatlakozós hosszabbító
EZ A KÁBEL NEM ALKALMAS VIDEOKÁRTYÁK TÁPELLÁTÁSÁRA!2x MOLEX  -> 6 pin csatlakozós hosszabbító
EZ HASZNÁLHATÓ PCI-e KÁRTYÁK TÁPELLÁTÁSÁRA HA MÁR NEM LENNE ELÉG PCI-e CSATLAKOZÓ A TÁPODON!Offline willow

 • Bölcs Bölény
 • *****
 • Posts: 668
  • View Profile
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #2 on: July 04, 2017, 04:53:25 PM »
Riser esetén a 6 pines dugót a satába, vagy a perif-be érdemes bedugni a tápon?

Offline zenetibi

 • Kisokos
 • ***
 • Posts: 179
  • View Profile
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #3 on: July 04, 2017, 05:02:43 PM »

PLS kérek megerősítést és / vagy ellenvéleményt!!!

Pár szót szeretnék szólni a rigekben történő elektromos kábelezéssel és SATA/MOLEX/6 Pin / 8pin, PCI-e csatlakozókkal kapcsolatban, mivel több esetben felmerült mi mire lehet alkalmas.


Amennyiben különleges kábelekre lenne szükség vagy elhasználódott / elveszett kábelek pótlására úgy keresették Zorg-ot ő tud nektek kábeleket készíteni.

SATA -> 6 pin csatlakozós hosszabbító
EZ A KÁBEL NEM ALKALMAS VIDEOKÁRTYÁK TÁPELLÁTÁSÁRA!2x MOLEX  -> 6 pin csatlakozós hosszabbító
EZ HASZNÁLHATÓ PCI-e KÁRTYÁK TÁPELLÁTÁSÁRA HA MÁR NEM LENNE ELÉG PCI-e CSATLAKOZÓ A TÁPODON!
Rosszul tudod, mert a sata-6 pin is jó, nekem van és működik! :)
« Last Edit: July 04, 2017, 05:05:46 PM by zenetibi »

Uhura

 • Guest
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #4 on: July 07, 2017, 10:49:52 PM »
OKsa, nézd azért írtam rá mert a SATA portok nem 120-150W leadására lettek kitenyésztve és a risereknél is közel harc ment , hogy jó vagy nem jó a satás csatolójú riser . Ennek ellenére persze lemehet használni de volt aki leégette a kártyáját ezzel, így én azt mondom nem erre valló. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy 460-as ne menne vele , de a nagyobb igényű kártyáknál semmiképpen nem ajánlanám.


Aztán mindenki eldönti.  :P 

Offline unperson

 • Ződfülü
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #5 on: July 07, 2017, 11:19:36 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Offline kpeter

 • Törekvő
 • **
 • Posts: 33
  • View Profile
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #6 on: July 08, 2017, 12:59:59 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)

Ezek szerint akkor ilyen riser nem ajánlott rx460-hoz/1050Ti-hez? Az minden kakaót a pcie foglalatból azaz a riserből szed fel. Kb. 70-80W.

Uhura

 • Guest
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #7 on: July 08, 2017, 01:39:13 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Nem anno nézd vissza pls a [size=78%]https://www.kriptopenz.info/forum/index.php?topic=47.0[/size] topicot. Én nem hiszem , hogy probléam lenne - riserek ellátása SATA csatlakozóról - , nekem is van 3 db és semmi problémám velük, plusz nagyon sok 6 pines, satáról van ellátva. Ennek ellenére Zorg és mások - akik nálamnál konszenzusos alapon jobban értenek a Watt,m Amper , stb . kérdéshez - azt mondták nem igazán jó a SATA. Azért és ezt én is elfogadom,-  még ha a teljes SATA elvetését nem támogatom és nem értek vele egyett -, hogy alapjában nem a vezeték, és csatlakozás hanem a csatlakozó érintekező részének kialakítása adja a potenciális problémát az ügyben. A SATA csatlakozók kicsi lapos érintkező felületek szemben a MOLEX robosztusabb kialakításával. A Molex csatlakozó felülette nagyobb így jobban bírja mind a melegedést mind a más hatásokat. Ennyi...  + láttunk már foto megégett sata vezetékekről.


Én alapelvem, hogy FAQ-ban oylatí rok le amit vagy én csináltam és nálam működött, vagy nálamnál okosabb emberek aztat mondják az úgy gyó.... és konszenzus van a kérdésben. Amiben nincs konszenzus azt nem támogatom és nem ajánlom.


A kártya meghajtásánál azért nem ajánlom, mert ha azt mondjuk vagy mondom jó akkor a 300 W-s kártyát is rápakolják akik nem értenek hozzá meg a 60W-set is és utána lesz sírás meg rívás.  Akkor inább nem és nem lesz probléma. Ebben az is megerősített és azért tettem hozzá ezt a kitételt mert éppen akkor füstölt le valakinek az alaplapja, kártyája egy ilyen sata -> 6 / 8 pin VGA kártya móka után.


Nem azt mondom, nem lehet kártyát meghajtani róla de azért itt elég sok setup meg kártya van , nincs se idpőm meg kedvem se egy listát szerkeszteni, hogy mit igen mit nem . Elnézést de piszok lusta disznó vagyok  8)


De igazatok van lehet, de .....
« Last Edit: July 08, 2017, 01:40:48 PM by Uhura »

Offline Székely Vegán

 • Administrator
 • Bölcs Bölény
 • *********
 • Posts: 867
 • Vezér
  • View Profile
  • VLOG CSATORNÁM
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #8 on: July 08, 2017, 02:42:49 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.
***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

Offline unperson

 • Ződfülü
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #9 on: July 08, 2017, 04:32:49 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.

Melyik vege olvadt meg? A riser feloli vege? Nehez elhinnem, mert olyat mar en is lattam dokumentalva hogy radugtak 3 kartyat 1 sata korbacsra es a tap feloli vege megolvadt de ennek semmi koze a satahoz. A vekony csatlakozo sem problema, ha valaki nagyon raer kiszamolhatna hogy melyiknek nagyobb a felulete, a sataban levo 3 kis 12V-os erintkezo-e vagy a molexben levo 1 db henger-e, lehet lenne meglepetes. :) De nagy kulonbseg nincs az biztos. Szoval meg minidg nem vagyok meggyozve. Azt is erdemes lenne vizsgalni hogy milyen csatalakozo olvadt meg, a taphoz kapott sata csatalkozo esetlek valami kinai froccsentett vacak ami specifikaciorol meg hirbol sem hallott.

Offline Székely Vegán

 • Administrator
 • Bölcs Bölény
 • *********
 • Posts: 867
 • Vezér
  • View Profile
  • VLOG CSATORNÁM
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #10 on: July 08, 2017, 05:18:04 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.

Melyik vege olvadt meg? A riser feloli vege? Nehez elhinnem, mert olyat mar en is lattam dokumentalva hogy radugtak 3 kartyat 1 sata korbacsra es a tap feloli vege megolvadt de ennek semmi koze a satahoz. A vekony csatlakozo sem problema, ha valaki nagyon raer kiszamolhatna hogy melyiknek nagyobb a felulete, a sataban levo 3 kis 12V-os erintkezo-e vagy a molexben levo 1 db henger-e, lehet lenne meglepetes. :) De nagy kulonbseg nincs az biztos. Szoval meg minidg nem vagyok meggyozve. Azt is erdemes lenne vizsgalni hogy milyen csatalakozo olvadt meg, a taphoz kapott sata csatalkozo esetlek valami kinai froccsentett vacak ami specifikaciorol meg hirbol sem hallott.


A sata riser felőli vége olvadt meg. Ez nem hit kérdése, ez tény.. csinálok róla egy videót hogy lássad. Ha az sem győz meg akkor veled van baj.. és nem kevés.. :)
***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

Offline unperson

 • Ződfülü
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #11 on: July 08, 2017, 05:20:57 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.

Melyik vege olvadt meg? A riser feloli vege? Nehez elhinnem, mert olyat mar en is lattam dokumentalva hogy radugtak 3 kartyat 1 sata korbacsra es a tap feloli vege megolvadt de ennek semmi koze a satahoz. A vekony csatlakozo sem problema, ha valaki nagyon raer kiszamolhatna hogy melyiknek nagyobb a felulete, a sataban levo 3 kis 12V-os erintkezo-e vagy a molexben levo 1 db henger-e, lehet lenne meglepetes. :) De nagy kulonbseg nincs az biztos. Szoval meg minidg nem vagyok meggyozve. Azt is erdemes lenne vizsgalni hogy milyen csatalakozo olvadt meg, a taphoz kapott sata csatalkozo esetlek valami kinai froccsentett vacak ami specifikaciorol meg hirbol sem hallott.


A sata riser felőli vége olvadt meg. Ez nem hit kérdése, ez tény.. csinálok róla egy videót hogy lássad. Ha az sem győz meg akkor veled van baj.. és nem kevés.. :)

Szakmai artalom :), mernok ember leven a szamoknak es a mereseknek hiszek es nem "kollektiv tapasztalatnak", mert mivan ha a kollektiva minden tagja 'nem okos', akkor a tapasztalat igencsak negativ lesz. :D
Node nem trollkodom szet a topicot ez megicsak egy FAQ. En azt monodom elo a meromuszereket es uccu neki!.

Offline Székely Vegán

 • Administrator
 • Bölcs Bölény
 • *********
 • Posts: 867
 • Vezér
  • View Profile
  • VLOG CSATORNÁM
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #12 on: July 08, 2017, 06:54:13 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.

Melyik vege olvadt meg? A riser feloli vege? Nehez elhinnem, mert olyat mar en is lattam dokumentalva hogy radugtak 3 kartyat 1 sata korbacsra es a tap feloli vege megolvadt de ennek semmi koze a satahoz. A vekony csatlakozo sem problema, ha valaki nagyon raer kiszamolhatna hogy melyiknek nagyobb a felulete, a sataban levo 3 kis 12V-os erintkezo-e vagy a molexben levo 1 db henger-e, lehet lenne meglepetes. :) De nagy kulonbseg nincs az biztos. Szoval meg minidg nem vagyok meggyozve. Azt is erdemes lenne vizsgalni hogy milyen csatalakozo olvadt meg, a taphoz kapott sata csatalkozo esetlek valami kinai froccsentett vacak ami specifikaciorol meg hirbol sem hallott.


A sata riser felőli vége olvadt meg. Ez nem hit kérdése, ez tény.. csinálok róla egy videót hogy lássad. Ha az sem győz meg akkor veled van baj.. és nem kevés.. :)

Szakmai artalom :) , mernok ember leven a szamoknak es a mereseknek hiszek es nem "kollektiv tapasztalatnak", mert mivan ha a kollektiva minden tagja 'nem okos', akkor a tapasztalat igencsak negativ lesz. :D
Node nem trollkodom szet a topicot ez megicsak egy FAQ. En azt monodom elo a meromuszereket es uccu neki!.


És mégis milyen műszer tudja kimutatni hogy miért olvadt meg a sata csatim?
Elküldöm neked a csatit és mérd ki te.. adjál választ te mint szakmabeli.. én nem tudom miért olvadt meg, de megolvadt.. kézzelfogható bizonyitékom van.. hiába mondod te hogy nem olvadhat meg mert te szakértő vagy és tudod.. ha olyan nagy okos vagy akkor mond meg hogy MIÉRT OLVADT MEG.
***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

Offline unperson

 • Ződfülü
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #13 on: July 08, 2017, 07:00:16 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.

Melyik vege olvadt meg? A riser feloli vege? Nehez elhinnem, mert olyat mar en is lattam dokumentalva hogy radugtak 3 kartyat 1 sata korbacsra es a tap feloli vege megolvadt de ennek semmi koze a satahoz. A vekony csatlakozo sem problema, ha valaki nagyon raer kiszamolhatna hogy melyiknek nagyobb a felulete, a sataban levo 3 kis 12V-os erintkezo-e vagy a molexben levo 1 db henger-e, lehet lenne meglepetes. :) De nagy kulonbseg nincs az biztos. Szoval meg minidg nem vagyok meggyozve. Azt is erdemes lenne vizsgalni hogy milyen csatalakozo olvadt meg, a taphoz kapott sata csatalkozo esetlek valami kinai froccsentett vacak ami specifikaciorol meg hirbol sem hallott.


A sata riser felőli vége olvadt meg. Ez nem hit kérdése, ez tény.. csinálok róla egy videót hogy lássad. Ha az sem győz meg akkor veled van baj.. és nem kevés.. :)

Szakmai artalom :) , mernok ember leven a szamoknak es a mereseknek hiszek es nem "kollektiv tapasztalatnak", mert mivan ha a kollektiva minden tagja 'nem okos', akkor a tapasztalat igencsak negativ lesz. :D
Node nem trollkodom szet a topicot ez megicsak egy FAQ. En azt monodom elo a meromuszereket es uccu neki!.


És mégis milyen műszer tudja kimutatni hogy miért olvadt meg a sata csatim?
Elküldöm neked a csatit és mérd ki te.. adjál választ te mint szakmabeli.. én nem tudom miért olvadt meg, de megolvadt.. kézzelfogható bizonyitékom van.. hiába mondod te hogy nem olvadhat meg mert te szakértő vagy és tudod.. ha olyan nagy okos vagy akkor mond meg hogy MIÉRT OLVADT MEG.

Latom nem igazan erted a lenyeget, LOL. Az egesz onnet indul hogy miert jobb a MOLEX mit a SATA amikor specifikacio szerint kb ugynazt tudjak, az hogy a user balf*sz es ossze-vissza dugogat mindent az nem az  adott eszkosz hibaja, ha nem  megfeleloen hasznaljak vagy valami kinai szart vesz az szinten nem a specifikacio/tervezo hibaja.
Annyit tudsz hozzatenni a temahoz hogy olvad, ROFLMAO. :D Ennek analogiajara ne vegyunk lamborghinit mert nehany idota turaztatta piros lampanal es kigyulladt. :D ERGO A LAMBOKIGYULLAD....
Nem az a baj ha valaki nem mernok es nem erti mirol beszelek, hanem az ha hulyesegeket terjeszt, raadasul alatamasztani sem tudja eszervekkel max odabofogni hogy "de hisz nekem elolvadt"...  :D :D Na mind1, tovabbi derus napot.

Offline kidface

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1153
  • View Profile
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #14 on: July 08, 2017, 07:11:35 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.

Melyik vege olvadt meg? A riser feloli vege? Nehez elhinnem, mert olyat mar en is lattam dokumentalva hogy radugtak 3 kartyat 1 sata korbacsra es a tap feloli vege megolvadt de ennek semmi koze a satahoz. A vekony csatlakozo sem problema, ha valaki nagyon raer kiszamolhatna hogy melyiknek nagyobb a felulete, a sataban levo 3 kis 12V-os erintkezo-e vagy a molexben levo 1 db henger-e, lehet lenne meglepetes. :) De nagy kulonbseg nincs az biztos. Szoval meg minidg nem vagyok meggyozve. Azt is erdemes lenne vizsgalni hogy milyen csatalakozo olvadt meg, a taphoz kapott sata csatalkozo esetlek valami kinai froccsentett vacak ami specifikaciorol meg hirbol sem hallott.


A sata riser felőli vége olvadt meg. Ez nem hit kérdése, ez tény.. csinálok róla egy videót hogy lássad. Ha az sem győz meg akkor veled van baj.. és nem kevés.. :)

Szakmai artalom :) , mernok ember leven a szamoknak es a mereseknek hiszek es nem "kollektiv tapasztalatnak", mert mivan ha a kollektiva minden tagja 'nem okos', akkor a tapasztalat igencsak negativ lesz. :D
Node nem trollkodom szet a topicot ez megicsak egy FAQ. En azt monodom elo a meromuszereket es uccu neki!.


És mégis milyen műszer tudja kimutatni hogy miért olvadt meg a sata csatim?
Elküldöm neked a csatit és mérd ki te.. adjál választ te mint szakmabeli.. én nem tudom miért olvadt meg, de megolvadt.. kézzelfogható bizonyitékom van.. hiába mondod te hogy nem olvadhat meg mert te szakértő vagy és tudod.. ha olyan nagy okos vagy akkor mond meg hogy MIÉRT OLVADT MEG.

Latom nem igazan erted a lenyeget, LOL. Az egesz onnet indul hogy miert jobb a MOLEX mit a SATA amikor specifikacio szerint kb ugynazt tudjak, az hogy a user balf*sz es ossze-vissza dugogat mindent az nem az  adott eszkosz hibaja, ha nem  megfeleloen hasznaljak vagy valami kinai szart vesz az szinten nem a specifikacio/tervezo hibaja.
Annyit tudsz hozzatenni a temahoz hogy olvad, ROFLMAO. :D Ennek analogiajara ne vegyunk lamborghinit mert nehany idota turaztatta piros lampanal es kigyulladt. :D ERGO A LAMBOKIGYULLAD....
Nem az a baj ha valaki nem mernok es nem erti mirol beszelek, hanem az ha hulyesegeket terjeszt, raadasul alatamasztani sem tudja eszervekkel max odabofogni hogy "de hisz nekem elolvadt"...  :D :D Na mind1, tovabbi derus napot.
Specifikaciojuk alapján ég és föld a terhelhetoseguk közt a különbség!


4 pin molex: 11A/pin!!!! 

Offline Székely Vegán

 • Administrator
 • Bölcs Bölény
 • *********
 • Posts: 867
 • Vezér
  • View Profile
  • VLOG CSATORNÁM
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #15 on: July 08, 2017, 07:19:54 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.

Melyik vege olvadt meg? A riser feloli vege? Nehez elhinnem, mert olyat mar en is lattam dokumentalva hogy radugtak 3 kartyat 1 sata korbacsra es a tap feloli vege megolvadt de ennek semmi koze a satahoz. A vekony csatlakozo sem problema, ha valaki nagyon raer kiszamolhatna hogy melyiknek nagyobb a felulete, a sataban levo 3 kis 12V-os erintkezo-e vagy a molexben levo 1 db henger-e, lehet lenne meglepetes. :) De nagy kulonbseg nincs az biztos. Szoval meg minidg nem vagyok meggyozve. Azt is erdemes lenne vizsgalni hogy milyen csatalakozo olvadt meg, a taphoz kapott sata csatalkozo esetlek valami kinai froccsentett vacak ami specifikaciorol meg hirbol sem hallott.


A sata riser felőli vége olvadt meg. Ez nem hit kérdése, ez tény.. csinálok róla egy videót hogy lássad. Ha az sem győz meg akkor veled van baj.. és nem kevés.. :)

Szakmai artalom :) , mernok ember leven a szamoknak es a mereseknek hiszek es nem "kollektiv tapasztalatnak", mert mivan ha a kollektiva minden tagja 'nem okos', akkor a tapasztalat igencsak negativ lesz. :D
Node nem trollkodom szet a topicot ez megicsak egy FAQ. En azt monodom elo a meromuszereket es uccu neki!.


És mégis milyen műszer tudja kimutatni hogy miért olvadt meg a sata csatim?
Elküldöm neked a csatit és mérd ki te.. adjál választ te mint szakmabeli.. én nem tudom miért olvadt meg, de megolvadt.. kézzelfogható bizonyitékom van.. hiába mondod te hogy nem olvadhat meg mert te szakértő vagy és tudod.. ha olyan nagy okos vagy akkor mond meg hogy MIÉRT OLVADT MEG.

Latom nem igazan erted a lenyeget, LOL. Az egesz onnet indul hogy miert jobb a MOLEX mit a SATA amikor specifikacio szerint kb ugynazt tudjak, az hogy a user balf*sz es ossze-vissza dugogat mindent az nem az  adott eszkosz hibaja, ha nem  megfeleloen hasznaljak vagy valami kinai szart vesz az szinten nem a specifikacio/tervezo hibaja.
Annyit tudsz hozzatenni a temahoz hogy olvad, ROFLMAO. :D Ennek analogiajara ne vegyunk lamborghinit mert nehany idota turaztatta piros lampanal es kigyulladt. :D ERGO A LAMBOKIGYULLAD....
Nem az a baj ha valaki nem mernok es nem erti mirol beszelek, hanem az ha hulyesegeket terjeszt, raadasul alatamasztani sem tudja eszervekkel max odabofogni hogy "de hisz nekem elolvadt"...  :D :D Na mind1, tovabbi derus napot.


Te nem érted a lényeget.
Sok embernek megolvad a sata, a molex viszont senkinek.
Lehet hogy a minőség (is) szar, de tárgytalan, mert 99.99%-a a cuccoknak Kínából jön.. úgy a sata, mint a molex.
1 ágra soha nem köttem 2-nél több risert.. a sata megolvadt, a molex nem.
És is mérnök vagyok és 10 éve számitógépeket szerelek főállásban.
Te idáig nem tettél hozzá semmit a témához csak okoskodsz és gúnyolódsz. Ha nem hagyod abba akkor kirúglak.
További derűs napot neked is.
***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

Offline unperson

 • Ződfülü
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #16 on: July 08, 2017, 07:20:33 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.

Melyik vege olvadt meg? A riser feloli vege? Nehez elhinnem, mert olyat mar en is lattam dokumentalva hogy radugtak 3 kartyat 1 sata korbacsra es a tap feloli vege megolvadt de ennek semmi koze a satahoz. A vekony csatlakozo sem problema, ha valaki nagyon raer kiszamolhatna hogy melyiknek nagyobb a felulete, a sataban levo 3 kis 12V-os erintkezo-e vagy a molexben levo 1 db henger-e, lehet lenne meglepetes. :) De nagy kulonbseg nincs az biztos. Szoval meg minidg nem vagyok meggyozve. Azt is erdemes lenne vizsgalni hogy milyen csatalakozo olvadt meg, a taphoz kapott sata csatalkozo esetlek valami kinai froccsentett vacak ami specifikaciorol meg hirbol sem hallott.


A sata riser felőli vége olvadt meg. Ez nem hit kérdése, ez tény.. csinálok róla egy videót hogy lássad. Ha az sem győz meg akkor veled van baj.. és nem kevés.. :)

Szakmai artalom :) , mernok ember leven a szamoknak es a mereseknek hiszek es nem "kollektiv tapasztalatnak", mert mivan ha a kollektiva minden tagja 'nem okos', akkor a tapasztalat igencsak negativ lesz. :D
Node nem trollkodom szet a topicot ez megicsak egy FAQ. En azt monodom elo a meromuszereket es uccu neki!.


És mégis milyen műszer tudja kimutatni hogy miért olvadt meg a sata csatim?
Elküldöm neked a csatit és mérd ki te.. adjál választ te mint szakmabeli.. én nem tudom miért olvadt meg, de megolvadt.. kézzelfogható bizonyitékom van.. hiába mondod te hogy nem olvadhat meg mert te szakértő vagy és tudod.. ha olyan nagy okos vagy akkor mond meg hogy MIÉRT OLVADT MEG.

Latom nem igazan erted a lenyeget, LOL. Az egesz onnet indul hogy miert jobb a MOLEX mit a SATA amikor specifikacio szerint kb ugynazt tudjak, az hogy a user balf*sz es ossze-vissza dugogat mindent az nem az  adott eszkosz hibaja, ha nem  megfeleloen hasznaljak vagy valami kinai szart vesz az szinten nem a specifikacio/tervezo hibaja.
Annyit tudsz hozzatenni a temahoz hogy olvad, ROFLMAO. :D Ennek analogiajara ne vegyunk lamborghinit mert nehany idota turaztatta piros lampanal es kigyulladt. :D ERGO A LAMBOKIGYULLAD....
Nem az a baj ha valaki nem mernok es nem erti mirol beszelek, hanem az ha hulyesegeket terjeszt, raadasul alatamasztani sem tudja eszervekkel max odabofogni hogy "de hisz nekem elolvadt"...  :D :D Na mind1, tovabbi derus napot.
Specifikaciojuk alapján ég és föld a terhelhetoseguk közt a különbség!


4 pin molex: 11A/pin!!!! 

Offline unperson

 • Ződfülü
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #17 on: July 08, 2017, 07:22:07 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.

Melyik vege olvadt meg? A riser feloli vege? Nehez elhinnem, mert olyat mar en is lattam dokumentalva hogy radugtak 3 kartyat 1 sata korbacsra es a tap feloli vege megolvadt de ennek semmi koze a satahoz. A vekony csatlakozo sem problema, ha valaki nagyon raer kiszamolhatna hogy melyiknek nagyobb a felulete, a sataban levo 3 kis 12V-os erintkezo-e vagy a molexben levo 1 db henger-e, lehet lenne meglepetes. :) De nagy kulonbseg nincs az biztos. Szoval meg minidg nem vagyok meggyozve. Azt is erdemes lenne vizsgalni hogy milyen csatalakozo olvadt meg, a taphoz kapott sata csatalkozo esetlek valami kinai froccsentett vacak ami specifikaciorol meg hirbol sem hallott.


A sata riser felőli vége olvadt meg. Ez nem hit kérdése, ez tény.. csinálok róla egy videót hogy lássad. Ha az sem győz meg akkor veled van baj.. és nem kevés.. :)

Szakmai artalom :) , mernok ember leven a szamoknak es a mereseknek hiszek es nem "kollektiv tapasztalatnak", mert mivan ha a kollektiva minden tagja 'nem okos', akkor a tapasztalat igencsak negativ lesz. :D
Node nem trollkodom szet a topicot ez megicsak egy FAQ. En azt monodom elo a meromuszereket es uccu neki!.


És mégis milyen műszer tudja kimutatni hogy miért olvadt meg a sata csatim?
Elküldöm neked a csatit és mérd ki te.. adjál választ te mint szakmabeli.. én nem tudom miért olvadt meg, de megolvadt.. kézzelfogható bizonyitékom van.. hiába mondod te hogy nem olvadhat meg mert te szakértő vagy és tudod.. ha olyan nagy okos vagy akkor mond meg hogy MIÉRT OLVADT MEG.

Latom nem igazan erted a lenyeget, LOL. Az egesz onnet indul hogy miert jobb a MOLEX mit a SATA amikor specifikacio szerint kb ugynazt tudjak, az hogy a user balf*sz es ossze-vissza dugogat mindent az nem az  adott eszkosz hibaja, ha nem  megfeleloen hasznaljak vagy valami kinai szart vesz az szinten nem a specifikacio/tervezo hibaja.
Annyit tudsz hozzatenni a temahoz hogy olvad, ROFLMAO. :D Ennek analogiajara ne vegyunk lamborghinit mert nehany idota turaztatta piros lampanal es kigyulladt. :D ERGO A LAMBOKIGYULLAD....
Nem az a baj ha valaki nem mernok es nem erti mirol beszelek, hanem az ha hulyesegeket terjeszt, raadasul alatamasztani sem tudja eszervekkel max odabofogni hogy "de hisz nekem elolvadt"...  :D :D Na mind1, tovabbi derus napot.


Te nem érted a lényeget.
Sok embernek megolvad a sata, a molex viszont senkinek.
Lehet hogy a minőség (is) szar, de tárgytalan, mert 99.99%-a a cuccoknak Kínából jön.. úgy a sata, mint a molex.
1 ágra soha nem köttem 2-nél több risert.. a sata megolvadt, a molex nem.
És is mérnök vagyok és 10 éve számitógépeket szerelek főállásban.
Te idáig nem tettél hozzá semmit a témához csak okoskodsz és gúnyolódsz. Ha nem hagyod abba akkor kirúglak.
További derűs napot neked is.

Nem akartam gunyolodni, persze van akit osszezavarnak a szamok es tenyek.
Szerintem eddig en voltam az egyetlen aki _szamadatokat_ sorakoztatot fel ures puffogtatasok helyett.
De ha ezert kirguas jar, hat vallalom. :D

Offline CryptoMan

 • Kisokos
 • ***
 • Posts: 177
  • View Profile
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #18 on: July 08, 2017, 07:33:02 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.

Melyik vege olvadt meg? A riser feloli vege? Nehez elhinnem, mert olyat mar en is lattam dokumentalva hogy radugtak 3 kartyat 1 sata korbacsra es a tap feloli vege megolvadt de ennek semmi koze a satahoz. A vekony csatlakozo sem problema, ha valaki nagyon raer kiszamolhatna hogy melyiknek nagyobb a felulete, a sataban levo 3 kis 12V-os erintkezo-e vagy a molexben levo 1 db henger-e, lehet lenne meglepetes. :) De nagy kulonbseg nincs az biztos. Szoval meg minidg nem vagyok meggyozve. Azt is erdemes lenne vizsgalni hogy milyen csatalakozo olvadt meg, a taphoz kapott sata csatalkozo esetlek valami kinai froccsentett vacak ami specifikaciorol meg hirbol sem hallott.


A sata riser felőli vége olvadt meg. Ez nem hit kérdése, ez tény.. csinálok róla egy videót hogy lássad. Ha az sem győz meg akkor veled van baj.. és nem kevés.. :)

Szakmai artalom :) , mernok ember leven a szamoknak es a mereseknek hiszek es nem "kollektiv tapasztalatnak", mert mivan ha a kollektiva minden tagja 'nem okos', akkor a tapasztalat igencsak negativ lesz. :D
Node nem trollkodom szet a topicot ez megicsak egy FAQ. En azt monodom elo a meromuszereket es uccu neki!.


És mégis milyen műszer tudja kimutatni hogy miért olvadt meg a sata csatim?
Elküldöm neked a csatit és mérd ki te.. adjál választ te mint szakmabeli.. én nem tudom miért olvadt meg, de megolvadt.. kézzelfogható bizonyitékom van.. hiába mondod te hogy nem olvadhat meg mert te szakértő vagy és tudod.. ha olyan nagy okos vagy akkor mond meg hogy MIÉRT OLVADT MEG.

Latom nem igazan erted a lenyeget, LOL. Az egesz onnet indul hogy miert jobb a MOLEX mit a SATA amikor specifikacio szerint kb ugynazt tudjak, az hogy a user balf*sz es ossze-vissza dugogat mindent az nem az  adott eszkosz hibaja, ha nem  megfeleloen hasznaljak vagy valami kinai szart vesz az szinten nem a specifikacio/tervezo hibaja.
Annyit tudsz hozzatenni a temahoz hogy olvad, ROFLMAO. :D Ennek analogiajara ne vegyunk lamborghinit mert nehany idota turaztatta piros lampanal es kigyulladt. :D ERGO A LAMBOKIGYULLAD....
Nem az a baj ha valaki nem mernok es nem erti mirol beszelek, hanem az ha hulyesegeket terjeszt, raadasul alatamasztani sem tudja eszervekkel max odabofogni hogy "de hisz nekem elolvadt"...  :D :D Na mind1, tovabbi derus napot.
Specifikaciojuk alapján ég és föld a terhelhetoseguk közt a különbség!


4 pin molex: 11A/pin!!!! 
« Last Edit: July 08, 2017, 07:44:03 PM by CryptoMan »

Offline Székely Vegán

 • Administrator
 • Bölcs Bölény
 • *********
 • Posts: 867
 • Vezér
  • View Profile
  • VLOG CSATORNÁM
Re:TÁPEGYSÉGEK (WATTOK és AMPEREK)
« Reply #19 on: July 08, 2017, 07:43:22 PM »
Ez a SATA csatlakozo utalat amugy honnet jon?
Ajanlom vessunk egy pillantast a specifikaciora keruljon elo a lakatmero muszer a fiokbol es beszeljenek a szamok.
A molex csatiban 1 db 12V-os vezetek van, ez a csatlakozo 5A-re ratingelt, szoval 60W-ot tud atvinni.
A SATA-ban 3db 12V-os vezetek van egyenkent 1.5A-re ratingelve(azert csak masfel amper mert ugye nagyon vekonykak azok a kis fem csatlakozok, viszont van beloluk harom). Ergo  54W-ot atud atvinni.
Tenyleg ez a 6W jelentene az oriasi kulonbseget?
Ehhez azert meg hozzatennem azt is hogy erdemes megvizsgalni a tapbol kijovo vezeteket is, az en EVGA tapjaiminal mind a molex mind a sata csatlakozok eseteben 18AWG-s kabelt hasznalnak. (Ami ha jol lattam 4.2A-re ratingelt... tehat kevesebb mint maga a SATA vagy MOLEX csatlakozo.)
Mereseim szerint egy atlagos 470/480/570/580 4A-t huz riseren keresztul a tobbit a 6/8pin-es csatin veszi fel.

De ha valaki meggyoz arrol hogy a sata veszelyes lecserelem mind a ~35-40 satas riserem. :)


Szemályes és kollektív tapasztalatból.. :)
Nekem is több SATA csatim olvadt meg RX 480 dual mining-nál és a bitcointalk-on is sokan panaszkodtak már.
Ahogy Uhura is mondta, a gond a SATA csati érintkező felületével van mivel jóval kissebb mint a Molex-é.


Tehát a molex és a pci-e ajánlott a sata-val szemeben, főleg magasabb TDP-s kártyáknál és dual mining-nál.
RX 470-nél nem volt még gondom dualban sem, de 480/580 dualra már nem merek sata-s risert tenni.

Melyik vege olvadt meg? A riser feloli vege? Nehez elhinnem, mert olyat mar en is lattam dokumentalva hogy radugtak 3 kartyat 1 sata korbacsra es a tap feloli vege megolvadt de ennek semmi koze a satahoz. A vekony csatlakozo sem problema, ha valaki nagyon raer kiszamolhatna hogy melyiknek nagyobb a felulete, a sataban levo 3 kis 12V-os erintkezo-e vagy a molexben levo 1 db henger-e, lehet lenne meglepetes. :) De nagy kulonbseg nincs az biztos. Szoval meg minidg nem vagyok meggyozve. Azt is erdemes lenne vizsgalni hogy milyen csatalakozo olvadt meg, a taphoz kapott sata csatalkozo esetlek valami kinai froccsentett vacak ami specifikaciorol meg hirbol sem hallott.


A sata riser felőli vége olvadt meg. Ez nem hit kérdése, ez tény.. csinálok róla egy videót hogy lássad. Ha az sem győz meg akkor veled van baj.. és nem kevés.. :)

Szakmai artalom :) , mernok ember leven a szamoknak es a mereseknek hiszek es nem "kollektiv tapasztalatnak", mert mivan ha a kollektiva minden tagja 'nem okos', akkor a tapasztalat igencsak negativ lesz. :D
Node nem trollkodom szet a topicot ez megicsak egy FAQ. En azt monodom elo a meromuszereket es uccu neki!.


És mégis milyen műszer tudja kimutatni hogy miért olvadt meg a sata csatim?
Elküldöm neked a csatit és mérd ki te.. adjál választ te mint szakmabeli.. én nem tudom miért olvadt meg, de megolvadt.. kézzelfogható bizonyitékom van.. hiába mondod te hogy nem olvadhat meg mert te szakértő vagy és tudod.. ha olyan nagy okos vagy akkor mond meg hogy MIÉRT OLVADT MEG.

Latom nem igazan erted a lenyeget, LOL. Az egesz onnet indul hogy miert jobb a MOLEX mit a SATA amikor specifikacio szerint kb ugynazt tudjak, az hogy a user balf*sz es ossze-vissza dugogat mindent az nem az  adott eszkosz hibaja, ha nem  megfeleloen hasznaljak vagy valami kinai szart vesz az szinten nem a specifikacio/tervezo hibaja.
Annyit tudsz hozzatenni a temahoz hogy olvad, ROFLMAO. :D Ennek analogiajara ne vegyunk lamborghinit mert nehany idota turaztatta piros lampanal es kigyulladt. :D ERGO A LAMBOKIGYULLAD....
Nem az a baj ha valaki nem mernok es nem erti mirol beszelek, hanem az ha hulyesegeket terjeszt, raadasul alatamasztani sem tudja eszervekkel max odabofogni hogy "de hisz nekem elolvadt"...  :D :D Na mind1, tovabbi derus napot.


Te nem érted a lényeget.
Sok embernek megolvad a sata, a molex viszont senkinek.
Lehet hogy a minőség (is) szar, de tárgytalan, mert 99.99%-a a cuccoknak Kínából jön.. úgy a sata, mint a molex.
1 ágra soha nem köttem 2-nél több risert.. a sata megolvadt, a molex nem.
És is mérnök vagyok és 10 éve számitógépeket szerelek főállásban.
Te idáig nem tettél hozzá semmit a témához csak okoskodsz és gúnyolódsz. Ha nem hagyod abba akkor kirúglak.
További derűs napot neked is.

Nem akartam gunyolodni, persze van akit osszezavarnak a szamok es tenyek.
Szerintem eddig en voltam az egyetlen aki _szamadatokat_ sorakoztatot fel ures puffogtatasok helyett.
De ha ezert kirguas jar, hat vallalom. :D


De, akartál, mert hanem nem tetted volna.. ilyenkor elnézést illik kérni, nem tovább gúnyolódni.


A számok és a tények pedig téged zavarnak össze itt, mert ahogy már többen is írták a molex 11A, vagyis 132W, nem 60 ahogy te írtad.. és a tény továbbra is az hogy sok embernek leolvadt a sata csati helyes használat mellett, a molex viszont nem.


Legyen benned egy kis alázat.. te is tévedhetsz néha, ugyanúgy mind bárki más.

Információ megosztásért nem jár kirugás, gúnyolódásért járhat.

« Last Edit: July 08, 2017, 07:45:00 PM by Székely Vegán »
***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ