Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Legutóbbi hozzászólások

#31
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - február 07, 2022, 10:12:52 DÉLELŐTT
Jó, de lesz-e jobb is?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.02.07!

BTC, sokan legyintenek annak a hallatán, hogy kínai holdújév! Nem kellene, mert ettől a nagyjából februári időponttól kezdve, még ha nem is azonnal, de hetekkel később biztosan kezd felélénkülni a vásárlási szándék. Viszont ez a vásárlási felélénkülés, nem jelent automatikusan egekbe menő áremelkedést, pontosabban néha jelent, néha nem. Jelentette a '17-es bullrunt megelőzően, ill. a '19-es 3k-ról, 14k-ra történő emelkedést megelőzően, tavaly nem volt ilyenre szükségünk, mivel már bőven lendületben volt az ár, ebben az időpontban.
Órás idősíkra most sem vesztegetünk túl sok időt, az viszont kiemelendő hogy kicsit át kellett rendezni az álláspontokat! Ugyanis volt egy sokkal szűkebb kék emelkedő csatornánk, amelyből sokkal meredekebben csökkenő piros csatornában mozgásra lehetett számítani, de szerencsére nem így alakultak a dolgok.
Mivel, a piros csatornánk végül mégsem fordult csökkenő irányba, az történt hogy visszatértünk a csatorna felezőszintjére, illetve azon át is léptünk, itt már lehetett sejteni, hogy valami más fog következni, mint azt a megelőző hetekben láthattuk.


4 órás idősíkon, sokkal tisztább és átláthatóbb az itteni kép. Az is jól látszik, hogy ez a mostani emelkedő csatorna, sokkal szélesebb mint az előzőek, remélhetőleg nem csak ezekben fog különbözni a többitől, hanem abban is, hogy ebből felfelé történik a kilépés! Erre a kilépésre az elkövetkezendő órákban kellene kísérletet tenni, már csak azért is hogy a szürke ellenállási zónát is sikerüljön átlépni!
De vannak itt fekete színnel behúzott napos ellenállások is, amelyek közül az egyikre a hétvégi mozgás szépen rácsücsült, ezt kellene ugródeszkaként használjuk arra hogy a másik fekete ellenállás is hasonlóképpen járjon. És talán, ez lesz azaz ellenállás, amelyről visszapattanva, a remélhetőleg átlépett szürke zónánk is megkapja vissza-tesztjét.


Napos: nagyon jó hír, hogy az RSI csíkon is bejelölgetett csúcsokhoz társítható gyertyacsúccsal közel kerültünk az előző januári csúcshoz, ami azt mutatja, hogy egyáltalán nem gyászosak a várakozások, csupán kicsit leült a hangulat, ami nem is csodálkozhatunk, mivel egy elég hosszú, közel 3 hónapos negatív szérián vagyunk túl. A negatív szériából kilépést, jól mutatja a csatornából történő határozott kilépés, illetve, mivel a kilépés előtt elbukott a vissza-teszt, így már erre sincs szükségünk, ami egy apró jó hír a szürke zóna átlépési lehetősége tekintetében. Tehát, ha itt valaminek szüksége lesz vissza-tesztre, az max a szürke zónánk felülről , talán pont az előttünk várakozó 43k-s fekete ellenállásról!
Annak érdekében, hogy ne csak egy kérészéletű long lehetőségsorozat szemtanúi legyünk, a vissza-tesztnek sokkal magasabbról kellene érkezni, például a 200-as mozgóátlagról, amelynek érintésére nagyjából 50k magasságában lehetne számítani és az sem volna egy elvetendő dolog, ha ez a vissza-teszt az 50-es mozgóátlagra érkezik. Egyelőre számoljunk azzal az óvatos lehetőséggel, hogy a vissza-teszt 43k környékéről fog remélhetőleg megtörténni, amellyel még egy enyhe 10k-s fordított fej-váll lehetőséget is bezsákolunk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: az árskálán csökkenő csatornában mozgást láthatunk, ezzel ellentétben itt a vevői oldalon egy sokkal enyhébb emelkedő csatornában vegetálást. Ez is jól rámutat arra, miért is nem izgultunk short trendforduló beszakadás miatt, ugyanis itt vevői oldal, habár rengeteg profit realizált pozíció kiesése után is tartja a bullis formáját! Többek között ezért sem fickándozik jobban az eladói oldal, nincs hova, először a velői oldalnak kell elvesztenie a hitét és csak ezután léphetne közben a short hiénák!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/K7z2uNyg/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/q10HZ6QT/


Hetes idősík:  itt is jó hírről lehet beszámolni, ami nem más, mint a két héttel ezelőtti negatív gyertyánk, szinte teljes betakarása! Tehát van itt egy majdnem tökéletes rövidtávú trendfordulási lehetőség, amelyre, egyelőre még csak bátor gondolatokkal, de talán még az újabb ATH lehetőségét is fontolóra lehet venni!
Az én rövidtávú célom, az 53k környékére történő megérkezés, pontosan azzal a céllal, ami már az előző napos idősíknál is boncolgatása került, tehát hogy a szürke zónánk kapjon egy olyan vissza-tesztet, amelyből az új ATH lehetősége is életképesebbnek tűnjön. Vagy ha rögtön nem is sikerül az 53k-s magasságba eljutni, ill. talán nem is lenne szerencsés pont ide megérkezni, hamár itt húzódik egy ellenállás, de például az 50-es mozgóátlag, jelenleg 48k környéki pozíciója a kitűnő alternatíva.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Q9TyTifs/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/e9Sx627h/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Swpd1Nfv/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/DlCjbaMQ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/54d4Swl1/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/aK4Tjrki/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/Wncjn1Oi/
Napos: https://www.tradingview.com/x/XFsy7GX9/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/hm9nf8Vv/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/WFsul5Cv/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#32
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - január 31, 2022, 09:56:05 DÉLELŐTT
Egyáltalán nem egyszerű, sőt túlságosan is bonyolult

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.01.31!

BTC, ismét egy olyan hetes összefoglaló, amely a mögöttünk hagyott hét történései szempontjából eléggé vérszegény! Ezért, a lényegét tekintve inkább negatív! Jelenlegi kép szerint, a ránk váró hét történéseiből se nézünk ki többet, illetve azzal a szomorú ténnyel is barátkoznunk kell, hogy sokkal "rosszabb" is lehet! Na de kinek mi a rosszabb...
Órás idősíkkal kezdeni egy hetes elemzést, már most kidobott idő az ablakon, viszont a rövid távon gondolkodóknak kitűnő terep.
A mögöttünk hagyott héten építettünk egy enyhén emelkedő csatornát, ebből a csatornából kedd-szerda magasságában próbáltunk felfelé kilépni, sokadjára sem jött össze, majd úgy nézett ki megindulunk a csatorna alja irányába és mivel ez még most napokkal később sem jött össze, rá is világít mekkora a bizonytalanság.
A hétvégi történések ugyanazt mutatták, mint a keddi-szerdai sikertelen kilépési kísérletek! Tehát, kezdünk megérkezni a kék csatorna támaszára, amit, ha csak kisebb határozottsággal sikerül letörni, akkor 35,300$ környékén, egy inkább oldalazó sávban maradva tovább húzhatjuk az időt. Abban az esetben, ha a kék csatornából kicsit durvább lesz a kipottyanás, akkor jöhet egy intenzívebb csökkenő csatornában mozgás! Erre a csökkenésre rámehet az egész hetünk és az sem kizárt, hogy az alját valahol 30k magasságában fogjuk kiépíteni, a folytatás pedig, a viszontválaszon múlik.


4 órás idősíkon, főszerepben a kék csatorna, háttérszereplő a napos idősíkon főszerepet játszó, az ATH szintről eredeteztethető csökkenő csatorna!
Amit látunk, az még a hozzá nem értők számára is egyértelmű képet mutat, van egy nagyobb csatornánk, amelyen belül zig-zag mozgással haladunk lejjebb és lejjebb. Sormintában egy piros csökkenő csatornának kellene következnie, ezt az órás idősíkon már fel is vázoltam, itt azért nem teszem, mert ha tényleg egy piros intenzíven csökkenő csatornával folytatjuk, annak az alját nagyobb valószínűséggel nem 30k környékén fogjuk megtalálni, hanem, szerencsésebb esetben bőven 28k környékén. azért szerencsésebb, mert ha itt bukjuk a napos csatorna felezőszintjét és megkeressük a csatorna alját, azt nagy eséllyel a 2017-es ATH színt környékén fogjuk megtalálni. és hát itt sajnos már azt is ki kell jelentsük hogy benne vagyunk a short trendben, amit már a 28k szint elvesztését követően kezdhetünk ízlelgetni.


Napos: a számozott 3 fekete támaszból, már csak a 3. az érintetlen, viszont a jelenlegi aktivitást megnézve nem sokáig. Kicsit módosítva a csökkenő csatornán, ugyanis csak ahhoz a december elején leszúráshoz igazítani elég gagyi, de az októberi alját is segítségül hívva már jobban kinéző! A lényegen ez sem változtat, sokadjára sem sikerült kitörni ebből a csatornából! Most lenne a negyedik lehetőség, ebből akár még arra is gondolhatnánk, hogy lassú víz partot mos taktikával könnyű dolgunk lehet, nem kizárt, viszont ha az RSI csúcsok-aljak sorozatára is figyelünk és az ehhez társítható gyertyacsúcsokat is követjük, az rögtön rá is világít arra az elválásra, hogy a következő gyertyacsúcsnak, a 45k magasságában húzódó zöld támasz zóna fölé kellene tornyosulnia! Ez egy intenzív hetes történéssorozattal simán összehozható, sajnos a jelenlegi összképből ez még nem kiolvasható.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: teljes a bizonytalanság, még egy ártatlanabbnak kinéző megbízáspumpa is veszélyes lehet, pár nappal ezelőtt láthatunk is rá egy szép példát, annak -10k lett a végeredménye. Tehát, mivel senki sem(kivétel jó néhány hodler) akarja elveszteni még a minimumot sem, ezért pár százalék haszonért senki sem kockáztat meg több hónapos, durvább esetben éves beragadást.
Egyelőre még ijesztgetés terén sem durvult el a helyzet, azonban, ha az ár tekintetében elveszítjük a 28k környéki szinteket és egyértelművé válik, hogy a short trend szele megcsapja a chartot, senki sem garantálja, hogy a szunnyadó eladási érzelmek nem törnek a felszínre.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Yy58Z5JE/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/R2bmDt1q/


Hetes idősík:  a hetes gyertya, ismét nem ezt tükrözi, hogy valami nagyon jóra készülhetünk a folytatásban, de nem vagyunk semmi jó elrontója, örömmel fogadunk egy akár 30k-s fordulatot is, csak hát mibű...
Egy, még a semmi közepén várakozó piros ellenállás, amely egy nagyobb csatorna ellenállása is lehetne, szívesen várná ezt a 30k-s long folytatást és ez lenne az a csatorna, amelyből felfelé kilépést követően jöhetnének azok a bizonyos 100k-s várakozások.
Elveszítettük a 40k-s támasz zónát és azon kellene dolgozni, hogy ezt a folytatásban visszavegyük! A feladat viszonylag egyszerű, takarjuk be a két héttel ezelőtti kövér piros gyertyánkat, amit nagyjából 43k magasságában meg is tehetünk. Ez lenne az első feladat, de nem elégséges, ennek még nyomatékot is kellene adni és ahogy már kisebb idősíkon is szó volt róla, 45k magasságában egy támasz zónát is le kellene gyűrni, majd teret adni annak, hogy a vissza-teszt is tudjon min támaszkodni, ehhez pedig 50k környéke a minimum elvárás!
Egyáltalán nem egyszerű, sőt túlságosan is bonyolult ahhoz, hogy egy ilyen jelenlegi semmitmondó hangulatból ezt mind sikerüljön összehozni.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/0HIWDNSy/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5A7S5Xyx/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/e6aHdGWP/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/vOMnTGwJ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/pseJeIWz/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/2bdMWW1S/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/oyP5GAxj/
Napos: https://www.tradingview.com/x/ePVQfUWk/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/3HHHdL2a/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/UE3soQK6/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#33
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - január 24, 2022, 10:33:46 DÉLELŐTT
A veszett fejsze...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.01.24!

BTC, mindenki, pontosabban tömegek, foggal körömmel tiltakozott ellene, pedig már ők is tudhatták, hogy a november végi, decemberi történések után, nagyon össze kell kapjuk magunkat, ha az újabb ATH-s terveinket megszeretnénk valósítani. Megvolt a lehetőség, 46k-ról, 52k-ra történő karácsony előtti erősödő időszakban! Azonban, itt egy vékony, de mégis erős 53k-s ellenállási zónát kellett volna áttörni és még ennek az áttörésnek is nyomatékot kellett volna adni, mivel az előző csúcsszintünk 60k magasságában várakozott. Tehát, ha az erő jeleit szerettük volna felmutatni, efelett zárunk!
4 órás idősíkkal kezdek, ennél lejjebb felesleges keresgélni, a pár órákig fennálló lehetőségeket, ha mégis lesznek, azokat a Facebook poszt alatt közzéteszem!
Ahogy látjuk, csatornából-csatornába ugrálunk, ebben semmi újdonság nincs, mivel ez egy végeláthatatlan folyamat! A múlt heti Facebook poszt alatti elmélkedésekben, még egy sokkal vékonyabb, piros csökkenő csatornával számoltam, ez most 4 órás idősíkon kicsit kövérebb lett, de megnézve az előző csatornák méreteit, az sem kizárt, hogy ez még mindig csak egy fél csatorna és valahol az 50-es mozgóátlag magasságáig tudunk majd nyújtózkodni!
Ha marad a mostani szélesség és átlépünk egy emelkedő csatornába, azzal nagy valószínűséggel, a napos idősík kövérebb csökkenő csatornájának az ellenállásáig jutunk el! Tehát, valahol 40k környékén kell keresgélni, ha a csatornából kilépés sikeretlen jeleit keresgéljük.
Ebbe a 40k-s csatornába alulról visszanézni, eléggé öngyilkos küldetés, ez valakinek jó, valakinek rossz. Egyelőre szerintem mindenkinek rossz, mert nincsenek egyértelmű jelei annak, hogy most ráfordulunk a short trendre vagy még egy ideig mentegetjük a long lehetőségeket!
Kisebb felüdülés lehet, a 200-as mozgóátlag környéki, zöld ellenállási zónába történő felkapaszkodás, majd egy vissza-teszt, erre a bizonyos veszélyes 40-43k közötti zónára, mivel így, egy 10k-s előjelű fordított fej-váll lehetőségből, megkapjuk azt a halvány előjelet, amellyel felkapaszkodási lehetőséget kapnánk az 53k-s zónába történő feljutásra!


Napos: a jelenlegi mozgásból kiindulva, nagyon úgy néz ki, hogy azt a hármas számmal jelölt fekete ellenállást is meg kell látogassuk, amelyről, ha sikerül visszapattanni, akkor menthető a '22-es pozitív hozzáállás, ellenkező esetben, tetszik nem tetszik, ráfordulunk arra a bizonyos short trendre!
A múlt heti körképe még kicsit bizakodóak voltunk, mivel apró jelei mutatkoztak a 40k-s zónából történő erősödésnek. Azonban még a 45,750$-os apró fekete ellenállásig sem sikerült eljutni, de még itt is bízhattunk egy vissza-teszt utálni felállásban, sajnos ez a lehetőség is elbukott és jött a feketeleves, aminek eredményeként 34k környékén találtuk magunkat.
Innen felállni már nagyon nehéz, sok értelme a 40k-s zónába visszanézésnek sincs, főként az elbukott, felülről történő vissza-tesztet követően! 4 órás idősíkon még adtunk egy lehetőséget, a csatornából-csatornába ugrálás okán, ennek még lehet is reális esélye.
Az RSI csíkon látható csúcsok/aljak sorozata és az ezekhez társítható jelentősebb gyertyacsúcsok/aljak sem segítik a pozitív gondolkodást, A jelenlegi 34k-s aljhoz is társulhat egy RSI alj, majd megint ott tartunk, ahol az előző kék csúcslehetőségnél, tehát az előző felett kellene zárni, viszont ezt rengeteg ellenállás, illetve zóna védi.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: amit a longs oldali, enyhén emelkedő csatornában mozgásból kiolvasható, abban nem sok pozitívumot lehet megfogalmazni, negatívot annál inkább! Egyre valószínűbben az a kép rajzolódik ki, hogy ez egy beszakadás előtti felkészülés! Tehát bekövetkezhet az a tömeges profitrealizálás, amiben még azok utazhatnak, akik bőven 20k alatt szálltak be. Velük még nem is lenne nagy probléma, de itt vannak még azok a tömegek, akik a '21-es év eleji 42k-s szintet elérő long túráról lemaradtak, majd csak az ezt követő korrekciós mozgás utáni időszakban, még időben 30k környékén beszálltak. Ők most, akik még a 100k-s lehetőségben is bízhattak, nem kizárt hogy egy pánikba rántják magukat és az egész crypto piacot.
Shorts oldalon látható eseményektől sem lehetünk nyugodtak! Itt ugyanis, ahogy már az előző hetekben is felhívtam rá a figyelmet, megismétlődhet ugyanaz, amit tavaly május környékén, majd a júniusi-júliusi időszakban is láthattunk, azzal a különbséggel, hogy az akkori kamu megbízáspumpák, most valós short pozíciók formájában is rázúdulhatnak a chartra! Erre nagy lehetőséget abban az esetben látok, ha a '21-es, 28k környéki aljunkat is bukjuk és mindenki számára egyértelművé kezd válni, hogy beleszaladunk a short trendbe.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/7pRm0XxW/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/EKY0ZP2L/


Hetes idősík:  a pozitív gondolkodás terén, próbáltam azoknak is kedvezni, akik kitartóan képviselték a 100k-s tavalyi tervek elérését, erre egy, illetve kettő 3 utas mozgási lehetőséget tudtam belelátni a chartba.
A január első napjaiban látható beszakadást követően, nagyon meggyengültek a pozitív lehetőségeink, de még itt is jött egy apró mentőöv! Kaptunk egy hetes javítási lehetőséget, ahol, ha a január eleji beszakadó gyertyára, tudunk egy hasonló, de pozitív választ adni, akkor megkaphattuk volna annak a lehetőségét, hogy a '22-es pozitív gondolatokat is elindíthatjuk.
Itt hetes idősíkon, már hónapok óta várakoztatok egy, a '21-es 28k-s korrekciós aljszinthez, illetve a 2017-es ATH szinthez köthető támasz zónát. Ez lehetne az a zóna, ahol még viszonylag barátságosan megpihenhetne az ár és a lassan már elmaradhatatlan tavaszi időszakban jöhetne egy kizöldülés.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AEVpV0ud/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8evCbwPA/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/9xkZSvD7/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/BCurCgb5/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/to3HoVpL/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/kXRICWmE/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/R3VczlVl/
Napos: https://www.tradingview.com/x/1CoEnQ5d/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/Ks2dcuKU/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/t3Do1BRT/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#34
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - január 17, 2022, 11:15:31 DÉLELŐTT
Sok elmulasztott lehetőség, de a reményhal...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.01.17!

BTC, ha úgy alakulnak a dolgok, hogy a végén eredménye is lett volna ennek a felhalmozódási, feltöltődési folyamatnak, akkor a múlt hét szerdai-csütörtöki, zöld támaszon áttörést követően nem esünk vissza péntekeken és nem rombolunk szét egy majdnem wyckoff lehetőséget, tehát a 46-47k körüli magasságokba történő visszakapaszkodást.
Még a szerdai-csütörtöki történések előtt merült fel a kék csatornában történő emelkedés lehetősége, ennek megfelelően, szerdán-csütörtökön még örülhettünk is, igaz, annak még jobban örültünk volna, ha a csatornából azonnal távozunk is!
Mint látjuk, a folytatásban a csatorna támasza is megerősítésére került, majd a felezővonalra is visszanéztünk ahogy illik, azonban a hétvégén annyira megtetszett a semmittevés, hogy elfelejtettünk a csatornában felfelé mozogni és a semmittevés eredményeként, a hetes nyitás után ki is pottyantunk lefelé!
Egyelőre még nem mondhatjuk hogy minden veszett, azt viszont igen, hogy megnehezítettük az emelkedési lehetőségeinket. Ez a csatornából csökkenő irányba kilépés se látszik egy életveszélyes mutatványnak, feltéve hogy tőzsdenyitássókat követően a vevő érdeklődés is felélénkül és újra a 46-47, sőt a 48k-s rövidtávú célok az iránymutatóak!


4 órás:
ahogy ezen az idősíkon is látjuk, az órás idősík emelkedő kék csatornája nem egy egyedi lehetőség, volt már egy hasonló december végén, illetve december elején, sőt, ha még feljebb mennénk a csökkenő sárga csatornában, akkor már az elején is volt egy hasonló csatornánk, amelyből nem nagy meglepetésre (wyckoff) szintén csökkenő irányba távoztunk, de végeredményül kaptunk egy 69k-s ATH szintet. Jelenlegi állás szerint,  hacsak nem jön valami nagy meglepetés, a mostani csatornából is csökkenő irányba távozunk!


Napos: ha nem hibázunk nagyot, akkor január a javítás holnapja lesz, február pedig a felkészülésé, legalábbis reménykedünk abban, hogy februárban felkészítjük az árat a 69k-s ATH szint megdöntésére! Annak érdekében, hogy a javítás eredményes legyen, vissza kellene kapaszkodni az 50k-s magasságokba, majd egy a szaggatott fekete vonallal jelölt ellenállásról történő visszapattanás utáni, vissza-teszten sem elbukni(ez lenne a februári felkészülés)!

Attól függően, hogyan történik a szaggatott ellenállás átlépése, várhatunk lassabb vagy gyorsabb emelkedő folytatást!

Lassabb akkor lehet, ha a vékonyka, de mégis erős 53k-s ellenállási zóna átlépése körülményes lesz, aminek eredményeként akár még márciusban is keresgélhetjük a megoldást, majd a sokéves megszokásnak megfelelően, április környékén kezdünk kibontakozni.
Gyorsabb megoldás azt jelentené, hogy már február végén, március elején az 53k-s zóna felett várnánk a kilövésre.
Természetesen rosszul is alakulhatnak a dolgok, ehhez csak annyira van szükségünk hogy elveszítjük ezt a 40k-s támasz zónát és előkészüljünk a 30k-s megtartási feladatokra.

Már amúgy is sok vonal díszíti a chartot, de a 3 fekete támaszra is szükségünk lehet az előregondolkodásban!

A felső már elbukott, ezzel vesztettük el az 50k felett maradási lehetőségeinket.
A jelenlegi fekete támasznak az lenne a feladata, hogy megtartsuk a 40k feletti szinteket.
Az alsó fekete támasz feladata pedig egyértelmű, megtartsa a 30k feletti szinteket, illetve annak a lehetőségét, hogy ténylegesen ráforduljunk a short trendre.

Az RSI csíkon jelölt csúcsok/aljak már most nagyon beszédesek, de ahhoz hogy megértsük mit mondanak, ahhoz a gyertyacsúcsok hasonló megjelölésére is szükségünk van! A mostani mondanivaló egyértelmű, ha már most január végén nem szeretnék gyászos chartképeket nézegetni, akkor a következő gyertyacsúcs jelölésnek az előző fölé vagy ahhoz nagyon közel kellene megrajzolása kerüljön! Tehát 53k környékére kellene kerüljön a januári csúcsszintünk!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra sem élünk azzal a lehetőséggel, amit még december második hetétől felkínáltak a macik! Azonban szépíteni sem kell amit nem lehet, alkalmazkodni kell és semmiképp sem belemenni vak vásárolgatásokba. Sokan juthattak ugyanerre a felismerésre, valószínűleg ezért sincs kihasználva a felkínálkozó lehetőség.
Shorts oldal pedig mozgolódik! Már november végén, december elején beijesztettek, rögtön találtunk is egy áprilisi hasonló szituációt, majd el is ült a lelkesedés, hasonlóképpen mint december hátralévő részében. Viszont, az utóbbi napokban, újra kezdenek magukra találni, egyenlőre még semmi komoly, de ha visszanézünk májusra, akár még az aggódó gondolatok is előjöhetnek, viszont, ha "csak" megbízáspumpa lesz ebből is, akkor aggódni csak rövidtávon érdemes!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/3hQVPGoN/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/OOycaA4H/


Hetes idősík:  abban az esetben, ha elbuknánk a 40k-s zónát, akkor tulajdonképpen elbuknánk egy Long trendvonalat, de még ebben az esetben sem a fő Long trendvonalunkat, ahhoz a 30k-s zónát is el kellene veszteni.
Már decemberben kérdőjellel jelöltem meg ezt a 40k környéki, január közepére elérhető árszint lehetőséget! Nem véletlenül, ha már van egy vissza-tesztre váró csökkenő piros ellenállásunk, illetve azt 40k környékén keresztező Long trendvonalunk, plusz még egy előző aljunk és egy erősnek látszó támasz zónánk.
Ha a mögöttünk hagyott hetes gyertyából indulunk ki, akkor kicsit pozitív hozzáállással vághatunk bele az előttünk álló hétbe! Nem teljesen szabályos a szitu, viszont ha sikerülne betakarni a két héttel ezelőtti kövér piros gyertyát, azaz 47k magasságában zárni a hetet, akkor lenne egy komoly gyertyakombinációnk, amellyel, akár még a rövidtávú trendirányt is megfordíthatnánk! Természetesen a rákövetkezendő héten is lendületben kellene maradjunk és majd csak annyi időre kiengedni, hogy felülről ez 50-es mozgóátlag is kaphasson egy vissza-tesztet!


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/bM7bchd2/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/iX2I5lLL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/gYlOGK7W/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wbw1AFFA/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/xL8COtp1/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Gmu3yZIP/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/68ybrchf/
Napos: https://www.tradingview.com/x/jStVpb35/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/gfq0BO7V/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/n7wDgfPo/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#35
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - január 10, 2022, 11:54:25 DÉLELŐTT
A '22-es hangulat

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.01.10!

BTC, eléggé semmitmondó hangulat jellemezte az év első teljes hetét, hasonlóan mint az év utolsó néhány hetét. Természetesen, ha már long irányba nem lehet hasznot termelni, akkor marad a short irány és ahogy látjuk, nem is volt gond a helyzetkihasználással! Tehát a feladat egyszerűnek látszik, ha nem akarunk beleszaladni egy short trendet eluraló és a '22-es év negatív hangulatát meghatározó szituációba, akkor a 100k fölötti árakról álmodozó megmondóembereknek és a rájuk is hallgató tehetős befektetőknek tenni kell ennek érdekében.
Az órás idősík várható történéseiből, egyelőre az a kép látszik kirajzolódni, hogy ismét beszorulunk, egy durván 3k-s csökkenő irányú háromszög lehetőségbe.
Ezzel, egyféleképpen tudunk szembemenni, ha eltérően az egy héttel ezelőtti példától, átlépünk a kék ellenálláson és felszaladunk a zöld ellenállási zónáig, ahonnan lehetőségünk van vissza-tesztre és ha a vevői szándékok is olyanok, akkor 46k környékén nem kell lefutni ugyanezeket a köröket.
Ezen az idősíkon, hosszabb távra felesleges gondolkodni, először rázzuk le ezt a háromszög és az újabb 3k-s hangulatrombolást, majd kezdjük meg a '22- es építkezést!


4 órás idősíkon már sokkal érzékelhetőbb az a negatív katyvasz, amibe nem most cseppentünk bele, hanem már a novemberi ATH utálni negatív hangulattal, majd erre jött egy december eleji 10k-s pofon, ebből azóta sem sikerült felállni, talán térdre emelkedni, viszont ha nem vigyázunk újra a földre kerülünk és egy jó hosszú időre ott is maradhatunk!
Van egy széles, negatív irányú csatornánk, ezen csatornán belül, látszólag céltalanul pattogunk le/föl, viszont, ha a széles csatornára hagyatkozunk és arra, hogy ez a céltalannak látszó bolyongás mégiscsak a felső felében történik a csatornának, ebből mégis pozitív gondolatoknak kell megfogalmazódnia! Ezt alátámasztva, szerényebb lehetőségekkel élve, kellene lássunk egy a kék csatornát követő építkezést, de durvulhatunk is, lényeg hogy a következő csúcsszintünk 46k fölé essen, ha lehet ne csak néhány száz dollárnyival, hanem legalább 2-3k távolságra.


Napos: a jelenlegi szinteken mozgás, nem csak azért veszélyes, mert beszorultunk egy széles csökkenő irányú csatornába, amelyen belül, ha megcélozzuk csatorna alját, azzal, akár még a 2017-es ATH szintre is visszacsoroghatunk, hanem mert ez meghatározhatja a '22-es, sőt akár még a '23-as év hangulatát is. Ezt elkerülendő, pozitív irányba kellene folytassuk!
Egyelőre azt látjuk, hogy visszaereszkedtünk abba a 40k környéki ellenállási zónába, amely zóna végigkísérte a '21-es évet és hasonlóan jól működött támaszként, de ellenállásként is. Jelenlegi szerepe támasz, azt még nem tudjuk működő vagy nem működő támasz, viszont ha működik, akkor is veszélyes szituációkat alakíthat ki, például ha csak az 53k környéki ellenállási zónát megközelítő vagy azt elérő emelkedésre vagyunk képesek, amellyel megerősítést adunk egy durván 30k-s fej-váll lehetőségnek.
Az RSI csíkon kék/piros színekkel jelölt aljak/csúcsok, illetve az ehhez társítható gyertya aljak/csúcsok is jó eligazodási pontok. Visszatérve az előző RSI csúcsra, ahol az volt az elvárás, hogy az ehhez társítható gyertyacsúcs fölötte legyen az azt megelőzőhöz képest, amelyből apró pozitív végkövetkeztetést vonható le, sajnos nem ezt látjuk, jelentősen alatta zártunk. Hasonlóan kell gondolkodni most is, tehát a következő RSI csúcshoz társítható gyertyacsúcsnak az előző 52k-s csúcs fölé kellene kirajzolódnia. Sajnálatunkra pontosan efölött húzódik az ellenállási zóna, tehát még ezt is át kell lépjük!
Előreszaladtunk, habár még a jelenlegi aljunk se biztos, beszakadással vagy a csatornát követő negatív irányú mozgással még 30k környékére is levihető. Sőt, a negatív gondolatokat megfejelendő, mozgóátlag kereszttel is szembe kell nézzünk néhány napon belül, ezzel is megerősítve, az imént megfogalmazódott 30k-s mélységet sem kizáró folytatási lehetőséget!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos nem ez történt hogy a piros csatornát elhagyva törnek az egekbe a vevői szándékok, igaz akkor sem jártunk volna jobban, ha egekbe törő emelkedést látunk, viszont ezek csak megbízások. Ha mégis beleszaladunk egy megbízáspumpába, az azt jelenti, hogy a vevői szándékok a jelenlegihez képesti jelentősen alsóbb szintre koncentrálnak, például 30k környékére, viszont az sem mindegy eközben miként tevékenykednek a macik!
Shorts oldali lehetőségek, főként a órás idősíkra is átkukkantunk, volt egy január 5-ei határozat eladási hullám, az ebben a hullámban nyitott pozíciók még nyitva vannak, sőt ha a vevői oldalról nem érkezik hasonló válasz vagy legalább egy beijesztésre alkalmas megbízáspumpálás, akkor a macik élni fognak a lehetőséggel és egy hasonló mértékű eladási hullámmal, újabb 10k visszaesést odavernek az árnak.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/fbXcSV1H/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/iqQS4OiS/


Hetes idősík:  habár megvan annak a lehetősége, hogy a piros háromutas lehetőség 76k-s céljelzésének megfelelően ráforduljunk a pozitív irányra, először a szemünknek kell higgyünk és azt kell gondoljuk, főként a mögöttünk hagyott hetes gyertyából kiindulva, hogy a remény hal meg utoljára.
Meglepetés nincs, legalábbis számomra nincs, sőt azok számára sincs, akik hosszabb idő óta követik ezeket a körképeket. Ugyanis a 70k környéki csúcslehetőséget, illetve, ezt a folytatásban lehetőségként felmerülő 40k-s mélységet és ha szerencsém van a következő 76k-s csúcslehetőséggel, már a tavaly augusztus-szeptember környéki történések óta szórakoztattam a nagyérdemű olvasóközönséget!
Legyen igazam a folytatásban is és erről a 42k környéki aljszintről, kihasználva a long trendvonalat, illetve a támasz zónákat, sikerüljön határozottan visszapattanni, azokat a bizonyos következő gyertyacsúcsokat mínium 60k környékére feltornászni és  megadni annak a lehetőséget, hogy a következő ATH szintünket 76k-ra vagy feljebb tehessük.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nsoF7uOH/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7wG41xsC/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/3YeqLJbY/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/GDdxcQoh/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/0H8ZpS71/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/1t3lmhQq/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/MjfWmOk2/
Napos: https://www.tradingview.com/x/FCFzSiib/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/9OrJuQ4K/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/h2jPBKl1/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#36
Általános kriptopénz témák / Bitcoin és Kriptovaluta Kezdők...
Utolsó hozzászólás CryptoMex - január 07, 2022, 03:07:18 DÉLUTÁN
Nem csak kezdőként, de sokszor haladóként is nehéz eligazodni, megtalálni a hasznos és hiteles információkat. Elhoztunk nektek 100+ legfontosabb olvasmányt, amelyben benne van minden olyan hasznos információ, amire a kezdőknek/haladóknak szüksége lesz!

100+ Bitcoin és Kriptovaluta Olvasnivaló Kezdőknek

💥💥💥 Legfontosabbak: 💥💥💥

1. A 6 Legjobb Kriptotőzsde 2022-ben :
👉 https://bit.ly/3HwOfdq
2. A 6 Legjobb Bitcoin Pénztárca 2022-ben:
👉 https://bit.ly/3gbnkJS
3. Legjobb Kripto Pénztárcák PC-re:
👉 https://bit.ly/3pU1grv
4. 10 Legjobb Hardware Tárcák Tárolásra:
👉 https://bit.ly/3dixI0p
5. Bitcoin Kereskedés Kezdőknek (Útmutató):
👉 https://bit.ly/3dhld5k
6. Kriptovaluta Vásárlás Kezdőknek (Útmutató):
👉 https://bit.ly/34svHx3
7. Bitcoin Vásárlás Bankkártyával (Útmutató):
👉 https://bit.ly/2QoYWd5
8. Kripto Portfólió Készítése (Útmutató):
👉 https://bit.ly/31xaQYg
9. Bitcoin és Kriptovaluta Adózás:
👉 https://bit.ly/3eV7ktL
10. Bitcoin Tárca Létrehozása (VIDEÓ):
👉 https://bit.ly/32QKDo6
11. A 6 Legjobb DEX 2022-ben:
👉 https://bit.ly/3eSRfVo
12. GameFi Ismertető: Play-to-Earn Játékok Kezdőknek:
👉 https://bit.ly/32QWjqT
13. Hogyan végezd el a Saját Kutatásod (DYOR) – Útmutató:
👉 https://bit.ly/3EZXelM
●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

💥💥💥 Tőzsdék: 💥💥💥

1. Binance Tőzsde Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3dlMJi0
2. Kriptomat tőzsde Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3F3khfO
3. Coinbase tőzsde Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/2PXX9vI
4. OKEx tőzsde Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3zqJ5gp
5. Crypto.com tőzsde Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/2QqWdQa
6. Kraken tőzsde Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3mSKdD9
7. CEX.io tőzsde Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3HGKP8h
●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

💥💥💥 Tárcák: 💥💥💥

1. Ledger Nano X Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/335Fg4g
2. Ledger Nano S Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3qRCKXj
3. Trezor Model T Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3HFrBQu
4. Trezor One Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3zrKOly
5. Ellipal Vélemények és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3zrLvve
6. Metamask Használata (VIDEÓ):
👉 https://bit.ly/3eTTMP2
7. TrustWallet Ismertető:
👉 https://bit.ly/3mWRgvQ
8. Exodus Wallet Ismertető (VIDEÓ):
👉 https://bit.ly/3pUjusY
9. Mycelium Wallet Ismertető:
👉 https://bit.ly/32Km8ZR
10. Coinbase Wallet Ismertető:
👉 https://bit.ly/330Pz9C
11. Blockchain Wallet Ismertető:
👉 https://bit.ly/3qJ5Isk
12. Maiar Wallet Ismertető:
👉 https://bit.ly/3EZYKnY
13. Atomic Wallet Ismertető:
👉 https://bit.ly/3HyWPIM
14. A 7 legjobb Bitcoin Tárca Mobilra:
👉 https://bit.ly/3sl0xOi
●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

💥💥💥Kereskedés:💥💥💥

1. Legjobb tőzsde Kereskedésre:
👉 https://bit.ly/3sM5O3c
2. Bitcoin Kereskedés Kezdőknek:
👉 https://bit.ly/3dhld5k
3. Bitcoin Copy Trading & Passzív Jövedelem:
👉 https://bit.ly/3t3PCwj
4. 10 Legjobb Copy Trading Platform:
👉 https://bit.ly/3q4hNtn
5. PrimeXBT Ismertető:
👉 https://bit.ly/3t3PCwj
6. 5 Legjobb Bitcoin Kereskedő
👉 https://bit.ly/3sZmHcJ
7. Mozgóátlag Ismertető:
👉 https://bit.ly/3sZiLbS
8. DCA Stratégia:
👉 Hamarosan ...
9. Cardano Staking Kezdőknek
👉 https://bit.ly/3FZfuwT
10. 8 Tipp a Felelősségteljes Kereskedéshez
👉 https://bit.ly/3HBoIjA
11. Bika vagy medve? – 2 Stratégia Kezdőknek
👉 https://bit.ly/3HCfmE9
●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

💥💥💥Platformok:💥💥💥

1. PancakeSwap Használata és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3336jNs
2. UniSwap Használata és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3mOfmYi
3. 1 Inch Exchange Ismertető:
👉 https://bit.ly/3sWiKWb
4. Binance Használata (VIDEÓ):
👉 https://bit.ly/3ztJoqA
5. TradingView Használata (VIDEÓ):
👉 https://bit.ly/3qWEpv4
6. OpenSea (NFT) Marketplace Ismertető:
👉 https://bit.ly/2RC1gOp
7. Yearn Finance Ismertető:
👉 https://bit.ly/31qZiWi
8. Brave Böngésző Ismertető:
👉 https://bit.ly/3HwSaXG
9. Hi Dollar Ismertető:
👉 https://bit.ly/3ztfJht
10. Artist Market Token (AMT) Ismertető:
👉 https://bit.ly/3EVugDQ
11. Pi Network Ismertető:
👉 https://bit.ly/3Htpb7k
12. LocalCryptos Használata és Ismertető:
👉 https://bit.ly/3mUA4Hy
●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

💥💥💥NFT & GameFi /Play-to-Earn💥💥💥

1. Top 7 NFT Felhasználási Mód:
👉 https://bit.ly/3FXmgn7
2. NFT Ismertető – Mi az az NFT?
👉 https://bit.ly/32eDnyz
3. Axie Infinity Ismertető:
👉 https://bit.ly/3pWerbK
4. The Sandbox Ismertető:
👉 https://bit.ly/3sX8oW2
5. GameFi Ismertető:
👉 https://bit.ly/32QWjqT
6. Sorare ismertető:
👉 https://bit.ly/3JJthtR
7. CryptoKitties Ismertető:
👉 https://bit.ly/3eQ3guP
8. 0xUniverse Ismertető:
👉 https://bit.ly/34dVYig
●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

💥💥💥Biztonság és Megelőzés💥💥💥

1. A Bitcoin biztonságos tárolása:
👉 https://bit.ly/3eV4O6C
2. Hogyan kerüljük el a támadásokat:
👉 https://bit.ly/3JKMMSG
3. Hogyan válasszunk Kriptotőzsdét:
👉 https://bit.ly/3G1uJFK
4. Miért Kockázatos kriptotőzsdén tárolni a kriptopénzt:
👉 https://bit.ly/3JBwLP0
5. Hogyan Válasszunk Biztonságos DeFi pénztárcát:
👉 Hamarosan...
6 Dolog, ha kriptoátverés szemtanúja/áldozata vagy:
👉 https://bit.ly/3EVNjxI
7. Így kerüld el az adathalászokat:
👉 https://bit.ly/3mSU4Kz
●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

💥💥💥Hasznos:💥💥💥

1. Hogyan lehet Pénzt Keresni bitcoinnal?
👉 https://bit.ly/3gdShx4
2. Top 9 Bitcoin Mixer:
👉 https://bit.ly/32TOl05
3. Privát Kulcs Tárolása Biztonságosan:
👉 https://bit.ly/3sXaftY
4. CryptoSteel Ismertető:
👉 https://bit.ly/3sXaftY
5. Kripto Szótár:
👉 https://bit.ly/3mOfyqu
6. Mi az a Flash Loan (Villám Hitel) és Flash Loan Attack:
👉 https://bit.ly/3eOCvHb
7. Ethereum Staking – Hogyan működik?
👉 https://bit.ly/3t05hNi
●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

💥💥💥Kriptovaluta Ismertetők:💥💥💥

1. Monero Ismertető:
👉 https://bit.ly/3ztWa8T
2. BNB Ismertető:
👉 https://bit.ly/3eQ4WED
3. Chia Network Ismertető:
👉 https://bit.ly/32O5ZlS
4. Ripple Ismertető:
👉 https://bit.ly/3pWkBsh
5. Cardano Ismertető:
👉 https://bit.ly/3qNachP
6. Filecoin Ismertető:
👉 https://bit.ly/3mZf6af
7. Tezos Ismertető:
👉 https://bit.ly/3HDNOy2
8. Compound Ismertető:
👉 https://bit.ly/3JF920q
9. Polkadot Ismertető:
👉 https://bit.ly/3mXuUdR
10. Chainlink Ismertető:
👉 https://bit.ly/3qRImRn
●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

Reméljük, hogy a Bitcoin és Kriptovaluta Kezdőknek olvasnivalónk számodra is hasznos információkkal szolgált és megtaláltad, amit kerestél. Ha mégsem találtad meg, amit kerestél, további hasznos olvasnivalókat találsz Útmutató szekciókban.

Oszd meg másokkal is!
#37
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - január 03, 2022, 11:00:39 DÉLELŐTT
Első lehetőség

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.01.03!

BTC, egyelőre még nincs értelme túlgondolni mire is számíthatunk a '22-es évben, személyes véleményem szerint túl sokra nem, tehát nagyon nagy beszakadást sem, de azt sem hogy 100k feletti csúcsokat fogunk karcolgatni. Viszont ez sem kőbevésett vélemény, mivel a crypto világában gyorsan megtudnak változni a pozitív/negatív hangulatok!
Órás idősíkon már láttunk is egy pozitív lehetőséget, de még ezzel is óvatosan, mert egyelőre azt látjuk, hogy a szilveszter napját megelőző, illetve azt követő nap mámoros hangulata beszorította az árat egy durván 2k-s oldalazó sávba. Ebbe az oldalazásba, beérkezés irányát megnézve, jó lehetőséget mutatkoznak a szituáció pozitív megoldására, amelynek kulcsmomentuma a zöld ellenállási zóna lesz.
Arra, hogy mi értelme lehet itt egy pozitív megmozdulásnak, talán válaszol a lila harmonikus minta, 50,700$-os szintre mutató kifutási lehetősége, illetve, ha az erre adható korrekciós választ, a fibo skálára nézve gondoljuk tovább, akkor a zöld, jelenleg ellenállási zónának, még nagyon fontos támasz szerepe is lehet.
A 45,750$-os szintre, behúztam egy erősnek látszó támaszt, ha ez a szint elbukna, akkor felesleges pozitív lehetőségeket keresgélni, mivel  egyértelműen a napos idősík 40k környékére mutató lehetőségeinek, január közepére történő kifutásában kell gondolkodni.


4 órás idősíkon már az is látszik, hogy az oldalazás egy régebbi történet, konkrétan a december első napjaiban történt kisebb beszakadás utójátéka és az órás idősíknál megemlített oldalazó mozgás, ezen négyórás oldalazásnak csak az alsó zónájában történteket részletezi. Tehát az órás idősík állóháborúja, ezen lila oldalazás felső zónájának visszanyerése érdekében zajlik.
Azt is látjuk, hogy a 45,750$-os fekete támasz, tulajdonképpen ennek az oldalazásnak az alsó szintje, illetve egy ugyanilyen felső szintet húzhatnánk az 52k-s szintre, ami az oldalazás felső szintje.
Bitcoin Futures chartra külön nem térek ki, mivel csak egy információra vagyunk kíváncsiak, ami nem más mint egy az 53k-s szinten várakozó pozitív rés, tehát az sem kizárt, ha kitöltjük ezt a rést, akkor a pozitív irányú lehetőségeink is kifulladtak. A most hétvégén történtekhez kapcsolódóan is van egy a 46,275$-os szinthez köthető negatív irányba várakozó résünk, amelynek kitöltése esetén meleg lehet a szituáció, de az sem kizárt, hogy ezzel majd csak azt követően foglalkozzunk, ha az 53k-s szintre felnézésről bebizonyosodik, hogy csak a réskitöltés miatt volt indokolt.


Napos: három szín közül lehetett választani, egyelőre szépen belőttünk egy negyedik lehetőséget, méghozzá a kőkemény oldalazást. De az is lehet, hogy a kék úton haladunk, csak a december végi punnyadós hangulat kifullasztotta az árat 52k magasságában, ahonnan a végcél továbbra is a 40k környékén húzódó széles támasz zóna, illetve egy negatív irányba haladó, előző ath szinthez is köthető piros támasz. Tehát ez lenne az a január közepére megcélozható negatív aljunk, ahonnan újra pozitív irányba lehetne terelni a történéseket!
Viszont a piros kérdőjellel jelölt nyíl 30k környékére visszamutató fenyegetéséről se feledkezzünk meg, ugyanis, ha beesünk a fekete támasszal jelölt 45,750$-os szint alá, azaz lefelé kilépünk az oldalazásból és ahogy a december eleji példa is mutatja, nagyon hamar elérhető ez a 30k környéki szint. 


BTCUSD Shorts/Longs chartok: az év utolsó napján, néhány megijedhettek a 22-es évkezdéstől vagy csak a közel 1 hónapos oldalasból gondoltak idő előtti negatív irányú, akár 10k-s mértéket is elérő kilépésre. Amit itt longs oldalon látunk, az nem túl meggyőző, inkább  siralmas kapaszkodásnak nevezhető, tele bizakodással, ami nem kés mértékben köszönhető annak, hogy a 21-es év mindent is felülmúló áremelkedése által mindenki IS szakértőnek képezte ki magát, csakhát még a vizsga hátravan.
Shorts oldal természetesen még mindig parkolópályán, egyelőre úgy néz ki nem tudják eljátszani a májusi történéseket másoló megbízáspumpálást. Viszont, ebből olyan végkövetkeztetésre is juthatnák, hogy áremelkedéssel sem számolnak, max beszállnak egy csökkenő irányba mozgó liftbe, ezzel is elősegítve egy kövérebb visszaesést.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/nF9VJ8lK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Sf6lVm1c/


Hetes idősík:  nem jó hír hogy a két héttel ezelőtti kövér gyertyára érkezett egy majdnem betakaró kövér piros gyertya. Amire szükségünk lenne egy újabb kövér zöld gyertya, amivel pontot tehetnénk, erre a gyertyák által is megjelenített bő egy hónapos állóháborúra!
A jelenlegi szituáció inkább negatív előjelű, tehát a piros kérdőjellel is jelölt, piros és kék támaszok, illetve a támasz zónák által is lehetőségként felkínált konkrét 42k-s árszint! Természetesen, ha ezt az aljat 42k-s szinten fixálni tudjuk, azzal vissza-teszteljük a decemberi beszakadása alját, illetve feljebb zárunk mint szeptember 20-ai korrekciós visszanézésnél, ami szintén egy pozitív előjel lehet.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/pp9an0GH/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/9jUib0ns/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/HvE4QF3a/
https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp/?fbclid=IwAR0xCqtdyhxcqJoZDutqbWmFC1uVr8ROIb5X4XPOo1yxymby1BsNQH8MFLM
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iiGwj6fG/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/IvRFTHKI/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LHiz6Y9j/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/SLA2vt9W/
Napos: https://www.tradingview.com/x/xH0WumXo/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/ugKPYBxv/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/bPToGujS/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#38
Általános kriptopénz témák / Re: Ez rövid volt.. bezár a Zo...
Utolsó hozzászólás zsombor1 - január 02, 2022, 09:37:13 DÉLUTÁN
Aki kint hagyta a tárcában a ZEE-t, nem tudta, vagy nem akarta "dolgoztatni", az megtarthatja?
#39
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - december 27, 2021, 11:21:21 DÉLELŐTT
Utolsó a lehetőség

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.12.27!

BTC, idén, az utolsó lehetőség arra, hogy még egyszer valami nagyot letegyünk az asztalra! Hogy miként folytatjuk jövőre, egyelőre a jóslás kategóriája, azzal meg teli a padlás. Készülhetünk a legjobbra, például egy 100k-s vagy azt jócskán meghaladó következő ATH szintre, de a legrosszabbra is, ami ugyebár csak egy ideiglenes rossz, ha például ráfordulunk egy komoly short trendre, amelynek az alját több mint egy évig is keresgélhetjük és ez a keresgélés, akár még 10k alá is visszaviheti az árat.
Órás idősíkon nem veled van a probléma, ha nem látod át a történéseket, csatorna, csatorna hátán, viszont, mivel jobb nincs, ebből kell kitaláljuk merre is mehetünk tovább.
A zöld csatornával kezdődött a történet, amelyen belül, már az elején is intenzív emelkedéssel kezdtünk és ugyanezt sikerült megismételni a kék ellenállás vissza-tesztelését követően is. Azonban, mivel ennek a korrekciós fázisát indokolatlanul hosszúra sikerült nyújtani, csökkenő irányba ki is léptünk a csatornából és megcéloztuk a támasz zónát.
Ehhez az aljhoz lehet igazítani a kék csatornát, amelyből mindkét irányba sikerült már kinézegetni. Mivel az utóbbi két csúcsunkhoz is lehet egy csatornát igazítani és  ha figyelembe vesszük az előző intenzív emelkedő hullámot, talán még egy zászló lehetőség is bujkál a háttérben, ezért az ezen belüli mozgás is rejtegethet értékes információkat!
Beszédes lehet, egy a csatorna felezőszintjére visszanézést követő felfelé kilépés, amely mozgás még a kék csatornához is igazodhat, tehát a long lehetőség sincs elveszve. A piros csatorna támaszára visszanézés sem katasztrofális előjel, főként ha ez sem húzzuk el napokig és végül nem fulladunk bele a lehetőségek sokaságába. 


Napos: piros, zöld és kék színű nyilakkal megjelölt mozgási irányokat jelöltünk ki, amellyel a januári évkezdés lehetőségeit is kijelöltük. A piros nyilat követve úgy számoltunk, hogy a mögöttünk hagyott héten folytatjuk az előző heti enyhén negatív mozgást és jobbik esetben nem nyújtózkodunk tovább a szürke támasz zónán!
Remélhetőleg nem csak ideiglenes szerencsénkre, a zöld és kék irányokat választottuk, viszont a narancs csatornából kilépést nem a legideálisabb módon valósítottuk meg, ez adhat okot némi aggodalomra!
Az lenne a feladat, hogy a 73k környéki ellenállási zónán határozottan átszaladjunk, de nem csak azzal a szándékkal, hogy a kék lehetőségnek kedvezve vissza-tesztelhetjük a fekete long trendvonalat.
Nagyon gyenge lábakon áll ez a long trendvonalon is átszaladó várakozás, főként úgy, hogy az ehhez a várakozáshoz társítható RSI mozgásunk már most a felső zónában várakozik. Akkor beszélhetnénk nagyon is jó lehetőségekről, ha ez a felső zónás RSI mozgáshoz, az ármozgás is csatlakozna és vagy megközelítjük az előző 60k-s csúcsot, esetleg azt felülmúlni is sikerül. Ebben az utóbbi mondatban megfogalmazódottakhoz igazodva, tetszik, nem tetszik, azt kell megállapítsuk, hogy a 22'-es évkezdés nem lesz fenékig tejfel, sőt már akkor is jól teljesítünk, ha a 40k környéki támasz zónába kerül az RSI-hez társítható következő gyertyaalj. 


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart piros csatornáját nézve, előttünk a lehetőség, remélhetőleg ezzel a lehetőség elérni is sikerül, de nem visszaélni, például egy kamu megbízáspumpával! Ha esetleg mégis kamu szaga lesz a folytatás, az sem feltétlenül rossz, csak tudjunk rá felkészülni és egyértelmű legyen, tehát hogy az esetlegesen kialakuló hirtelen kiugráshoz ne társuljon áremelkedés, ugyanis, ebben az esetben arra mehet ki a játék, hogy a jelenlegihez képest elérjünk egy jóval alacsonyabb árszintet, ahol ezek a megbízások élesedni tudnak, tehát hogy belesétáljanak a macik a csapdába.
Shorts oldal, ahol ugyebár a maciknak most kellene téli álomra hajtani a fejüket, viszont, ez korántsem biztos hogy megvalósul ebben az enyhe időjárásban, pontosabban ebben a nagyon is enyhe vevői lehetőségkihasználós időszakban. A múlt heti körképben, hasonlóságot kerestünk az áprilisi- májusi, illetve a most novemberi és az ezt követő, talán januárba is átnyúló mozgási lehetőség hasonlóságok között, aminek max abban a tekintetben örülhetnek, hogy végre kiengednénk a fáradt gőzt és megtalálnánk, a reményeik szerinti 40k-s aljszintet!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/nF9VJ8lK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/DqpEFqBT/


Hetes idősík:  nem panaszkodhatunk a mögöttünk hagyott hétre, habár sokkal jobban is teljesíthettünk volna, ettől függetlenül sikerül betakarni az előző heti gyertyát és így némi pozitív előszelet biztosítani a jelenlegi lehetőségeinknek.
A lehetőségekhez mérten, elégedettek lehetünk, ha ez egy 57-58k környéki hetes zárást eredményez, tehát sikerült magunk mögött hagyni a napos idősík long trendvonalát!
Ha mégsem sikerül, annak sok oka lehet, például hogy a 40k környéki támasz zónába visszanézés igénye továbbra is fennáll, de hasonló igénye lehet a világoskék trendvonalnak is, sőt a piros ellenállás irányába is több kellene mint néhány szurkálás!
Durva tippeléssel, egy minden igényt kielégítő aljat, január közepén 40-42k magasságában lehetne várni, majd a fellendülő időszakra ráfordulást, hasonlóan az utóbbi években megszokottakhoz, a kínai holdújév fordulóját követően lehetne várni, azaz február 1-et követően.
Hibásan gondolkodik az, aki nem számol azzal a lehetőséggel, hogy ez a bizonytalan időszak már a medve szezon előszobája és jelenleg csak egy az érzéseink által irányított délibábot kergetjük...


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/47SYAAdK/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/iMBaghG6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/svK03ROV/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/x2RCadk8/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/aPyFPhth/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/zjOr9Ebo/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/gJcgAzI8/
Napos: https://www.tradingview.com/x/oNUq1oVu/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/idkWR0sJ/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/3Vvv3su2/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#40
Pénzügyek - Tőzsdézés, pénzváltás, adózás / Re: Kriptovaluta tőzsdei keres...
Utolsó hozzászólás Karcsi papa - december 20, 2021, 11:01:49 DÉLELŐTT
Senki többet, maradhat?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.12.20!

BTC, nagyon hosszan elnyújtjuk ezt az órás idősíkon kialakult rétest. Egyáltalán nem erre számítottam, konkrétan arra, hogy már az elmúlt hétvégén, valami durva beszakadásba is belenézhetünk. Nos, ez a beszakadás elmaradt, sőt ennek egy enyhébb változata is, amit egy csökkenő irányú háromszög formációból gondolhattunk volna.
Ezzel, hogy a csökkenő irányú háromszög se hozza a visszaesést, illetve, hogy az egymást követő aljak is csak bekukkantanak az előző alá, ebből az szűrhető le, hogy igazán nagy igény nincs is az ár beszakítására. Tehát az a megállapítás, hogy az egymást követő aljak csak minimálisan szorítják lejjebb az árat, azt kellene jelentse, nincs is igazán probléma a mozgással, csupán egy feltöltődési fázisban vagyunk.
Feltöltődés, de csak óvatosan, mert ha valamilyen apró bizonytalanság miatt, kihasználás nélkül maradnak a vevői lehetőségek, annak az árát befogják hajtani az eladói szándékok!
Ha szigorúan az aljakra figyelünk, de figyelmen kívül hagyjuk a 4-ei mély leszúrást, akkor a kék ékbe belekapaszkodva, kaphatunk egy halvány esélyt arra, hogy az 50k környéki ellenállási zónát ismételten megnézzük és kiderítjük délibábot kergetünk e, a sokak által várt idei utolsó felállásra.


Napos: ha a Fibonacci skálára hagyatkozunk, már akkor is megállapíthatjuk, hogy nagyon elvagyunk maradva a korrekciós elvárásoktól, ami vagy arra utal, hogy még bőven lesz lehetőségünk az 50-60k környéki lehetőségek kihasználására( Futures charton, 53k magasságában várakozik egy résbezárás), vagy a 4-ei leszúrással még nem fixáltuk a hirtelen visszaeső mozgás alját. Tehát, jobbik esetben még egy dupla alj lehetőség is lóghat a levegőben, rosszabb esetben ráfordultunk egy a jövő év első hónapjaiba átnyúló, kicsit lehangoló negatív szériába.
Az RSI csíkon, kék színnel előre berajzolt lehetőséghez társítható, hasonló gyertyacsúcs feletti következő jelzésnek el kellene érni, minimum a 60k-s magasságot, ezzel mutathatnánk azt az erőt, amellyel folytathatnánk utunkat a 100k-s álomszint irányába.
A dec. 4-ei hirtelen bezuhanással visszaestünk a fekete színnel jelölt napos long trendvonal alá, amelynek vissza-tesztelésére már volt egy pár nappal későbbi halvány kísérlet, azonban ezt követően nem folytatódott az ilyenkor elvárható csökkenő irányú mozgás. Tehát, az sem kizárható, hogy még várunk egy komolyabb, a fekete trendvonalat vissza-tesztelő 55-60k közé visszanéző pár napos kérészéletű fellángolásra, majd itt be is fejeztük az idei sikerszériát, majd negatív irányba megkeressük azt a későbbiekben életképesebb aljat, amelyből jövőre kinőheti magát egy újabb vagy ki tudja hány új ATH színt.
Ha tippelni kellene, ezt az életképesebb aljat, feltételezve hogy a jelen mozgásban még van egy kisebb fellángolás, valahova 20k-s árszint alá tenném. Fellángolás elmaradása esetén, már a jelen mozgásból folytathatnánk a 30-40k környéke zónába és egy a nyári időszakban már látott, három aljjal megerősített támasz zónából, a tavaszi időszakban kihozunk valami az ideinél is eredményesebb folytatást.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a jelenlegi hozzáállással, max beköszönünk a csatorna ellenállására, majd szépen visszavonulót is fújunk. Abban a szerencsés esetben,  ha itt határozottan kiugrunk, elérve a 200-as mozgóátlagot, amelyről nagy valószínűséggel visszapattanunk, ami nem baj, főként ha nem esünk vissza az 50-es mozgóátlag alá. Tehát csinálhatják jól is a bikák, csatornából kilépés esetén, de rosszul is egy elbizonytalanodó beszorulás esetén.
Shorts oldali lehetőségfelmérésen túl vagyunk és az utólagos reakciókból kiindulva, a macik szempontjából jól sikerült, sajnos túl jól, ráadásul a vevő oldal viselkedése semennyivel sem lett pozitívabb, inkább beletörődött...
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/gs4kLn95/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/2OBsGcbF/


Hetes idősík:  sajnos nem kaptuk meg azt az 57k környékén záró erős bika gyertyát, amelyre a folytatásban, igazán erős emelkedési gondolatokat lehetne építeni. Sőt, még az is apró segítség lett volna, ha egy bizonytalan gyertyával csatlakozunk az azt megelőző heti gyertyához. Enyhén határozottnak látszó negatív gyertya lett a végeredmény. Ennek betakarása esetén sem lesz pozitívabb a hozzáállásunk,  ettől függetlenül kíváncsian várjuk, lesz-e a piros háromutas lehetőségekhez igazodó 76k-s szintet megcélzó folytatás. A jelen szituációból, nem nézem ki  hogy ezt a szintet még az idén elérjük, annál inkább sem, mert még december eleji visszaeséssel sem sikerült ráülni a long trendvonalra, tehát még ez a momentum hátra lehet, dupla aljat biztosítva a napos mozgásnak és megfelelő alapot biztosítva egy újabb jövedelmező építkezéshez.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/1efFBZO7/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/fI3gmsb6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AlphD0Vp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Ail9XkUK/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/zYd5DCP3/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ShGQLfkX/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/uv858Gjn/
Napos: https://www.tradingview.com/x/He4NKrhO/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/xTp1SpM7/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/Yu9uBUCO/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/