Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 18 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Ér izgulni...!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.09.13!


BTC, többet vártam/vártunk a mögöttünk hagyott hét történéseitől. Gondolok itt a csütörtökre, habár ott még úgy nézett ki valami sokkal pozitívabb is összejöhet, a pénteki mozgásról ne is beszéljünk annyira negatívra sikeredett.
Viszont ha már így alakult, felvetődött annak a lehetősége, ami nem igazán órás idősíkra való, méghozzá egy Wyckoff fordítási lehetőség! Ez egyelőre még nagyon billegő lehetőség, jelenleg a B fázisban járhatunk, viszont néhány halvány leszúrással visszanéztünk a támasz zónába, tehát az sem kizárt, hogy már átléptünk a C fázisban és keressük az alját!
A vasárnapi hangulathoz igazodva, zöld színnel a felhalmozódás folytatását vázoltam fel, igazodva a wyckoff szisztémához. Azzal hogy visszanéztünk a támasz zónába, wyckoff felé billent a mérleg nyelve, viszont amiért itt sem kerek a történet, az a hétvégi 47k környéki ellenállási zónába történő felnézés hiánya.
Egyértelműen látszik hol nyitottunk új fejezetet, igen azzal 10k-s indokolatlan és idő előtti beszakadással! Ezt az órás idősíkon íródó fejezetet, pozitív wyckoff 53k környékére visszakapaszkodó sikerrel, negatívan 40k alá tovább zuhanó kudarccal foglyuk zárni, csavar ott lehet a történetben, ha a 42k környéki támasz zóna is szerephez jut, például egy C fázison belüli aktívabb negatív lezárással!

4 órás idősík, ha csak félig lesz olyan sikeres az órás wyckoff, mint az itt négyóráson hónapokig követett mozgás, akkor már nagyon jók vagyunk egy 51k környékére történő eljutás tekintetében! De ne siessünk, mert még egyáltalán nem biztos hogy a négyórás mozgással nem érjük el az 59,383$-os szintre kitűzött célunkat, köszönhetően például az órás idősík esetlegesen kirobbanóan sikeres wyckoff fordításnak.
Miután sajnálatos módon kiestünk a kék csatornából, majd bő egy hétig próbálkoztunk a visszajutással, bízva abban hogy a parabolikus mozgás mégiscsak sikerre vezeti a történetet, azonban jött ez a "indokolatlan és idő előtti beszakadás" és elfújta az épület kártyavár lezáró szintjeit. Össze még nem dőlt ez a "kártyavár", az órás lehetőségek kihasználásával visszarakhatóak a hiányzó lapok és ha nagyon jól csináljuk, akkor még további szinteket is felhúzhatóak. 

Napos: tulajdonképpen ugyanez történt kicsibe, mint az ATH szintet "fixáló" történéseket megelőzően!
A harmonikus lehetőség jelzése alapján számítani lehetett valami hasonlóra, de bíztunk abban hogy ezt az 56k-s határig is kitolhatjuk, viszont az is növelte a bizonytalanságot, hogy A és C aljak, illetve egy 3. alj nem igazán segítették a tisztánlátást.
A 0,781-es szint elérés utáni beszakadással, nagy valószínűséggel eljutottunk a minta zárásához, illetve már a korrekciós mozgás remélhetőleg végéhez is, de ezt az utóbbi megállapítást óvatosan kezeljük, mert ha érdemi zónával is alátámasztható aljat keresünk, az minimálisan 42k környéke, maximálisan 36-38k környéke, ezen szintek alatt ér megijedni!
Miután megtaláltuk ezt az aljat és továbbra sem esünk ki a Long szerepből, akkor betámadható az ATH szintet védő ellenállási zóna, amit szerintem elsőre nem viszünk át, de kitűnő akkori támaszt biztosíthat a jelenlegi 53k-s csúcsunk. De egyáltalán nem lehetünk biztosak abban mi történik az előttünk álló a héten, lehet hogy tovább keressük a harmonikus lezárás utáni korrekciós aljat, de az is lehet hogy már megtaláltuk.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: úgy néz ki hogy a bikák kérődző állathoz méltóan, jól megrágják hogy is folytatódjon a történet! A elmúlt heti zuhanásnál, szerencsére csak kicsit bizonytalanodott el a vevői oldal, néhány nagyobb profitrealizálása állhat a bezuhanás mögött. Jelenleg apró léptekkel haladunk, pontosabban inkább egy helyben toporgunk, aminek remélhetőleg csak a türelmetlen továbblépés előtti izgalom az oka!
Shorts oldal történései továbbra is elhanyagolhatóak, türelemmel várják mikor botlanak meg igazán a bikák! Kisebb jelei vannak botlási lehetőségnek, de még néhány fontos támasz zónát át kéne szakítani ahhoz, hogy a vevői oldal vérmérséklete is felpezsdüljön annyira, hogy további kellemetlenséget tudjanak okozni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/2sMiRy9Z/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/56MqT8YG/

Hetes idősík:  itt már jóval letisztultabb és talán egyértelműbb is a történet. Van néhány nem jól kinéző vészjósló előjel, ezeket jó lenne minél hamarabb elhessegetni! Kék előjel a legdurvább, reménykedjünk abban, hogy hasonlóságban semmi köze a 2018 márciusi történésekhez, csupán csak ideiglenes a hasonlóság...
Van itt egy kövér támasz zónánk, amelynek kövér mentőövként kellene működnie, viszont elég rugalmas, de nem igazán passzol a kisebb idősíkok várakozásihoz! Szépség ide vagy oda, a megoldás a lényeg! Vissza kell pattanni ebből a támasz zónából, áttörni a még mindig ideiglenes csökkenő trendvonalat, esetleg erre vissza is tesztelni, majd betámadni az ATH szintet védő ellenállási zónát!


"Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oeLjYxov/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/IPXBOhxG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zFtDGutl/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/lNC6PUnP/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/fCqYv962/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gsFhWMES/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/BwroGpTK/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Jl8NEfzk/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/jkWpDjrn/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/o83yWiKI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Semmi váratlan, semmi pozitív!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.09.20!

BTC, örülnünk kellene a mögöttünk hagyott hét pozitív történései miatt, de egyben szomorúak is vagyunk, az azt megelőző hét történései miatt, illetve amiatt sincs okunk örömre, ahogyan ezt a mostani hetet indítottuk. Az órás idősíkon követett wyckoff lehetőség tekintetében egészen jól álltunk csütörtökig, a pénteki egy helyben toporgás, sőt inkább negatív nézegetés már nem okozott ekkora örömet és ennél a pontnál, még a wyckoff ellenállási zónája is jó támasz zónaként működött. Szombaton felcsillant a remény, új csúcsra is törtünk, azonban ez is csak egy ideiglenes fellángolás volt, a hétfői nyitás után pedig feltettük a negatív koronát.
Jelenlegi állás szerint a wyckoff elbukni látszik, a támasz zónával is tágabb kell nyújtózkodni, de az is teljesen jól látszik, hogy döntő szerepe, valószínűleg a 42k környéki támasz zónának lesz.

4 órás idősík, az itt követed wyckoff lehetőség tekintetében is hasonló magasságban látszik befulladni a történet, mint az órás idősíkon. Mindkét lehetőségnek ugyanaz a 7-ei indokolatlan beszakadás okozhatja a vesztét, illetve ahogy arra a piros enyhén emelkedő csatorna is rámutat, további negatív folytatása is lehet a történetnek.
Egy fordított zászló lehetőség fokozhatja a problémát, tehát ha csökkenő irányba kiesünk a csatornából, akkor a még nagyobb probléma elkerülése érdekében, jól kellene működni a támasz zónáknak, !  Esetleg egy hasonlóan indokolatlan kiugrással válaszolni a 7-ei történésekre!

Napos: a kisebb idősíkok lehetőségei sem túl biztatóak, sajnos ezen a napos kilátások sem javítanak sokat. Ugyanaz a piros csatorna, ugyanaz a csökkenő irányú zászló lehetőség! Azonban, ha indokolatlannak tartjuk a 7-ei bezuhanást, amin sajnos rögtön javítani nem sikerült, de mégis kijavítani szeretnénk a bakit, azt valószínűleg rá kell bízzuk a 42k-s támasz zónára és az abból történő esetleges visszapattanásra.
Az RSI  csík sem segíti a pozitív gondolkodást, mivel, már az utóbbi csúcsunk is eléggé vérszegényre sikeredett, főként ez is oka annak, hogy a kisebb idősíkok wyckoff lehetőségei elbuktak. A 7-ei bezuhanásnak köszönhetően van egy határozottnak látszó aljunk, értelemszerűen egy csúcs lenne a következő lépés, viszont ha a piros csatornára és a fordított zászló lehetőségre tekintünk, akkor inkább egy újabb alsó zónába visszanézés lesz a következő lépés és majd csak ezt követően gondolkodhatunk valamiféle felszaladásban. Ami, ha valóban csak egy felszaladás lesz, akkor annyit is fog érni...
Ha a harmonikus minta utáni korrekciós lehetőségeket nézzük, (fibo 38-61) akkor a minimum elvárás már a múlt héten teljesítve lett, ettől függetlenül, nem kizárt hogy a 42k-s támasz zóna segítségére is szükségünk lesz. Ehhez viszont a jelenleginél jobban össze kellene kapjuk magunkat, mert ahogy most állunk, abból az látszik, hogy a fibo 61 és 38k alatti támasz zóna meglátogatása sem kizárt.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: egyelőre az is biztató, hogy kamu longs megbízásokkal nem pumpálódik a vevői oldal! Ettől függetlenül nem túl fényesek a kilátások, főként úgy nem, hogy hetek óta nem változik a helyzet, ami ha néhány nagyobb profitrealizálása ad lehetőséget, az még egy kisebb lavinát is elindíthat, ismeretlen végeredménnyel.
Short oldalon, továbbra sem láthatunk olyan történéseket, amelyekben az tudnánk leszűrni, hogy a pozitív folytatás tekintetében jogosak az aggodalmak. Ezeket, valószínűleg már csak akkor fogjuk látni, ha az a bizonyos longs oldali profitrealizálási lavina beindult!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/dglvMyLq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/U5WX7f7Z/

Hetes idősík:  hetekben, sőt talán már hónapokban is mérhető, mióta arra figyelmeztetek, hogy itt akár hasonló szituációba is beleszaladhatunk, mint 2018 év elején!
Sok a hasonlóság, szinte ugyanolyan Elliott hullámmal szaladtunk a csúcsra és hasonló ABC korrekcióval folytattuk! Még nincs megerősítve a jelenlegi csökkenő trendvonal, viszont ha 28k alatt megerősítés kap, akkor már elég nagy a gáz, de a jelenlegi hasonlóság sem túl bizalomgerjesztő. Nem kell mellébeszélni, ha 65k alatt pontot tettünk erre a nagyon is pozitív következő fejezetre, akkor bele kell nyugodni abba, hogy a következő fejezet elkezdődött íródni. Illetve nincs új a nap alatt, egy ekkora hypera, tapasztalatok alapján illik 85%-os válasszal élni, de ha megelégszünk a 2017-es csúcs vissza-tesztelésével, az úgy elért 70%, esetleg a 2019-es csúcsig nyújtózkodva 77% sem az elhanyagolható kategória.
Tehát, javítani kell az előttünk álló hetekben, különösen az előttünk álló héten megközelíteni, a 7-ei beszakadás előtti hetes gyertya 51,777$-os nyitószintjét!


"Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/zl0blin3/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/XHZowYAt/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/2oWGjRyO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/q4i3gwZG/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/AIE3wkqa/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/GtT1Qe9s/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/CMAGtJnb/
Napos: https://www.tradingview.com/x/yvuKxEx7/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/6hMAys7C/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/0gLpvfu0/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Az érdemi pozitív lehetőségek, még mindig váratnak magukra!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!
Picike Poloniex körkép 2021.09.27!

BTC, én még nem látom azokat a pozitív jeleket, amelyeket néhány elemző már belelát a chartokba. Az amit én belelátok, az leginkább rengeteg negatív előjel, ezek nagyobb része a kisebb idősíkok ijesztgetési kategóriájába tartoznak, viszont a napos, de leginkább a hetes idősík, már nem a vicces kategória.
Órás idősíkon nagyon is negatívan kezdtük a mögöttünk hagyott hetet, majd a hét második részét egy nagyjából 5k-s pozitív visszakapaszkodással töltöttük. Fibo .618-as szintje alatti megtorpanás, majd dupla csúcs, jól mutatja hogy ez csak egy korrekciós emelkedés volt, ezen felismerés után, pénteken meg is alapoztuk a hétvégi bizonytalan hangulatot!
A bizonytalanság vasárnapra is tartogatott egy pofont, ebből próbálunk jelenleg is felállni, viszont ha nem tévedünk nagyot, akkor célunk a múlt hét pénteki pofon előtti csúcsszint.
Piros színnel láthatunk egy a napos történésekhez igazított ellenállást, amelyet rövidtávú csökkenő trendvonalként is értelmezhetünk. Ha ez a jelenlegi pozitív építkezés, nem tudod efölé nyújtózkodni, tehát a fibo .618, ill. a pénteki csúcsok ismételten megállítják a bikákat, akkor erről a 45k környéki szintről, a múlt hetinél is durvább lefordulás következhet! 


4 órás idősík, még mindig sajnálhatjuk, hogy abban a kék csatornában, Elliott hullámos támogatással, a wyckoff lehetőségnek megfelelően nem sikerült újra megkarcolni a 60k-s szintet. Tehát a piros impulzust is csak akkor nevezhetnénk tökéletesnek, ha sikeres a 60k-s küldetés, majd a jelenlegi negatív szériával, tökéletes abc korrekciós küldetésben mozognánk és erre jónéhány pozitív elképzelés lehetne felépíteni.
Halvány pozitív elképzelés lehet felépíteni arra az esetre, ha a piros ékből kilépést követően, ahogy arra a nyitott fekete Elliott hullám is lehetőséget ad, tehát hogy a 60k-s lehetőséggel mégis élni tudjunk.
Kettő héttel ezelőtt, volt egy piros emelkedő csatorna, amelyből a várakozásnak megfelelően, csökkenő irányba jött a combos folytatás. Egyelőre még nincs megerősítve a zöld emelkedő csatorna, viszont ha megerősítést kap, akkor az hasonló 9-10k negatív előjel lehet, mint a piros csatorna esetében!
A piros ékből akár már most is kiléphetünk, ami lehetőség egy 48k-s szépségtapaszra, majd ha a vevők is úgy gondolják, előkészíthető valamiféle pozitív meglepetés! Ennél sokkal valószínűbb, hogy továbbra is a piros ékben maradunk, tehát ahogy az órás lehetőségeknél is boncolgattuk 45k környékéről lefordulunk, majd jobbik esetben, megerősítjük a zöld csatorna támaszát és lehetőséget biztosítunk a piros ékből történő kilépésre. Ha maradunk az ékben, az nem túl örömteli, főként úgy nem, ha egy eltévedt felszúrással megerősítést kap a zöld csatorna ellenállása, ill. egy 9k-s fordított zászló lehetőség, ami annyit jelent, hogy az ékben 35-36k környékére is visszacsoroghatunk.


Napos: kicsi zavaró lehet a sok infó, viszont mindegyik szükség van ahhoz, hogy eligazodjunk a történések erdejében. Kék/piros színekkel jelölve a csúcsok és az aljak! A harmonikus minta D hullámára felhúzott fekete fibora, a korrekciós szintek meghatározása miatt van szükség, ahol mivel a 38-as szint kevésnek bizonyult, valószínűleg a 61-es szintre történő visszanézésre is szükségünk lehet, megerősítést adva a piros ékben történő további csökkenésnek!
A piros ékből kilépésnek, döntő szerepe lehet az elkövetkezendő hónapok történéseire!
Gyors kilépés esetén, már október elején megkapnánk azt a lehetőséget, hogy a piros, egyenlőre még csak ideiglenes csökkenő trendvonal betámadásra kerülhessen, kihúzva ezzel jónéhány negatív méregfogat és lehetőségét adva arra, hogy a november-december is pozitív hangulatba kerülhessen, sőt még az ATH szint is veszélyben érezhesse magát!
Lassu kilépés, lehetőség a problémák fokozására. Főként akkor, ha csak a 35-36k-s szintre visszanézés utána adódik meg az ékből kilépés lehetősége, ahonnan már egyáltalán nem biztos, hogy újra betámadható az ideiglenes csökkenő trendvonal.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nem rosszak, de nagyon halványak és ingatagok a próbálkozások. Kellenének a pozitív ingerek, különben ez a magasra kúszó kígyó, kénytelen lesz 40k alá ereszkedni, kieresztve a palackból azt a szellemet, amely az eddig magabiztosan tartogatott pozícióikat is megingathatja! Jelenleg egy határozott csökkenésben vagyunk, remélhetőleg csak ideiglenesen a probléma és a mozgóátlagokról ismételten sikerül pozitív fordulatot venni!
Shorts oldalon kicsit megélénkült a hangulat, de még csak nagyon kicsit, egyelőre még csak áldozatra várva, mint keselyűk köröznek a levegőben, tehát a vevői oldalon nem kellene elhullani, a se kisebb, se nagyobb vadaknak!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/dglvMyLq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bmbvyYKP/

Hetes idősík:  egyelőre nagyon szomorú a látvány, egészen addig szomorú is marad, amíg a piros ellenállás alatt, de főként a kék nyíllal is megjelölt 52k-s előző csúcs szint alatt mozgunk! Csökkenő trendben akkor leszünk, ha visszaesünk a zöld nyíllal is megjelölt 28k-s aljunk alá! Tehát egyelőre még a csökkenő trendtől messze vagyunk, de ha most nem vigyázunk, akkor a tempó begyorsulhat és ahogy a májusi példa is mutatja, egy-két hét alatt gyászosra fordítható, a jelenleg még viszonylag nyugodtnak nevezhető hangulat!
Természetesen semmit sem kell temetni, mivel bármikor jöhet egy kóbor Elon Musk tweet post és máris mindenki rányom arra a bizonyos buy gombra!
Benne van a lehetőség, mert ha azt nézzük, hogy a zöld impulzusra már válaszoltunk egy piros ABC korrekciós mozgással, majd ezt követően elég határozott folytatással kapaszkodtunk vissza 52k környékére, aminek a jelenlegi csökkenő irányú mozgás szintén lehet a korrekciója, fibo jelzése alapján még a 38k-s alj sem túlzás. Tehát, akár még úgy is tekinthetünk a jelenlegi negatív mozgásra, hogy egy újabb Elliott lehetőség 2. korrekciós hullámának alját keressük, amit ha megtalálunk és nem vakvágányon mozogva kergetünk hamis délibábot, akkor egy nagyon is pozitív 22-es év vár ránk, 80-100k környéki álomszintekkel.


"Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/N92W0rrC/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/DpDJVGEN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/67l1vjTx/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iSIAQDEa/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/vqAvSRK0/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/bvs2W9aq/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/NAnYw0Cy/
Napos: https://www.tradingview.com/x/yvi0V67H/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/wOUoj9QX/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/9lO3nzWN/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Akár még nagyon jó is lehet!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.04!

BTC, az elmúlt heti körképben még hiányoltam a pozitív irányba mutató jeleket, ezekből most már, igaz hogy csak hónapos, hetes, talán napos nézetben, de vannak apróbb jelei, remélhetőleg ezekhez igazodni is tudunk!
Az órás történésekből, messzemenő következtetést most sem lehet levonni, arra viszont jó, hogy megerősítést adjon a long kezdőlépések helyességére.
Amit most kiemelek az egy piros ék, viszont bármennyire is így lenne szabályos a kép, mégis a szaggatott vonallal kiegészített ellenállás illik jobban az ék formához, amelyben még van lehetőségünk 3-4k-s menetelésre, mielőtt ráfordulunk a kötelező korrekciós feladatra!
A háttérben látható piros Elliott hullám számozásnak is ez a lehetőség lenne a jó, ha még maradunk ebben az ékben és a szaggatott vonalas kék ellenállást 53-54k környékén meglátogatjuk, mielőtt korrekciós feladatokba kezdünk.


4 órás idősík, nagyon nagy szerencsénk, hogy a zöld csatornából ilyen határozott a long irányú kilépés, ez azért lehet szerencsés történés, mert ha még mindig a zöld csatornában mozognánk, akkor a mögöttünk hagyott kék ék benyújthatná vissza-tesztre irányuló szándékát, tehát újra vissza kellene térni a 42k-s jelen mozgás szerinti támasz zónába.
Kettő harmonikus minta lehetőséget is láthatunk, egyik jobb mint a másik, legalábbis rövid távon a piros C hullámmal történő 58k környéki felszaladással járnánk a legjobban, viszont ha a mintát zárni is akarjuk, akkor a 34k-s folytatási lehetőség már nem olyan fényes.
Narancs minta 54k-s célba érkezés lehetőségét jelezi, ehhez az órás idősík történései is passzolnának és még annak is megvan a lehetősége, hogy néhány hirtelen felszúró mozdulattal a piros elvárásoknak is megfeleljünk, abban bízva hogy a korrekciónál csak a narancs mintára koncentrálunk.
A még nyitott, kék 5. hullámra váró impulzus lehetőségre is érdemes figyelni, azon belül is a piros Elliott hullámmal történő lekövetésre! Ha itt valóban megtörténik a minta zárása, az tökéletes lehetőség a piros 4. korrekciós hullámnak és ha még abban is szerencsénk van, hogy ezt a korrekciós aljat fibo 38-as szinten találjuk meg, akkor már nagy szerencsétlenség kell ahhoz, hogy ne folytassuk 54k fölött. 


Napos: ha tartjuk azt az irányt, hogy a rövidtávú célunk 54k, akkor csupán annyi történik, hogy visszatérünk a szeptemberi csúcsszintre, sőt azon kicsit át is szaladunk, tehát itt egy ezer dolláros felszúrás is szóba jöhet, amelyet követően kaphatunk egy erős 53-54k-s ellenállási zónát.
Kicsit előrébb gondolkodva, ennek az ellenállásnak egy emelkedő háromszögben is szerepe lehet, amely háromszög, november végi, december eleji ATH szintet meglépő, nagyjából 13k-s kiugrásra is lehetőséget adhat.
Az RSI csíkon, a múlt heti körképben még egy alj lehetőségre számítottam, helyette kaptunk egy csúcsot. Ezt a csúcson mozgást, remélhetőleg az ár 54k-s szintre megérkezéséig nyitva hagyjuk és ha a folytatás az emelkedő háromszög lehetőségnek megfelelően alakul, akkor a következő aljat valahova október végére várhatjuk. De az sem kizárt, ha annyira pozitív lesz hangulat, akkor az alj lehetőség elhal a középső zónában.
Tehát, amit az október eleji ármozgástól várunk, az egy 54-58k-s szintet megcélzó folytatás és annak a megalapozása, hogy még idén újabb ATH szintekre törhessünk! De egy esetleges rózsaszín mámoros ködben se feledkezzünk meg arról, hogy a negatív folytatás lehetősége is felettünk köröz!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: annak ellenére hogy az ár emelkedik, jelenleg kicsit többen vannak a profitrealizálásra játszók, ez némileg érthető, de ha a jelenlegi  árszintnél is sikerül feljebb lépni, akkor nagy valószínűséggel a jelenlegi távozók újra meggyőzhetőek lesznek. Tehát, durván 40k az a vevői szint, ami még a 30k-s árszintre visszaesésnél sem ingott meg, amíg ezt sikerül tartani, addig nagy valószínűséggel a short trendre történő ráfordulástól sem kell tartanunk.
Shorts oldali mozgás sem cáfolja, az utóbbi mondatban leírtakat, továbbra is csendes megfigyelői a történéseknek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/0Obpu0q2/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Q0dmKGU5/


Hetes idősík:  nagyon kellett az előző heti betakaró gyertya, viszont ha már ilyen jól alakult, akkor ennek hasonló folytatásával nyomatékot is adhatnánk!
Örülni lehet, de csak óvatosan, mert ez ilyen hirtelen fellángolások, félrevihetik a történetet, remélhetőleg nem így lesz és ha lesz is megtorpanás, például egy durván le-fel szurkáló Doji gyertyával, azt a következő héten kijavítjuk.


Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé!



**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nr6XTm4P/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4bBBt9IT/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/KuJyO8fE/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8dzuEtcB/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/18DEYM29/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/pwdiFIz6/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/MOLtXMn3/
Napos: https://www.tradingview.com/x/yxx1ig9I/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/Xhk1YVJO/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/9Eqxo0U8/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ennél több kell

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.11!

BTC, ahhoz, hogy durván negatívra forduljon a történet, az eladói nyomásnak jeleit kellene lássuk, illetve a vevői oldalon is ki kellene alakulnia valamilyen profitrealizáló hullámnak! Ennek hiányában, egyelőre marad a pozitív irányú reménykedés.
Az órás idősík, most is csak rövidtávú helyzetmegállapításra alkalmas!
Vasárnap estére kialakult egy emelkedő háromszög forma, nagyjából 2,500$-os long folytatási lehetőséggel. Sajnos az első lendület lukrafutott és a hetes nyitás előtt, még a délután kezdődő kisebb korrekciós mozgásnak megadtuk az ABC formát. De az sem kizárt, hogy a piros támasz érintési hiánya volt a probléma, miután ezt megkapta sokkal életképesebb long mozgás kezdődött.
Tehát, ha a háromszög mélységének megfelelő folytatással számolunk, akkor az 58k-s szintet karcoló várakozásaink lehetnek! Ennél termékenyebb emelkedés, megérkeztetné az árat abban szürke ellenállási zónában, amelyet, ha napos-hetes idősíkokon sikerül magunk mögé utasítani, akkor újra elővehetjük a 100k-s elképzeléseket!
Egy Elliott hullám lehetőséggel is kiegészíthetjük a gondolatmenetet, mivel ez a nem túl combos háromszög, akár a piros 4. korrekciós hullámnak is teret adhatott (ránézésre inkább nem). Tehát ez a háromszögből kiugrási lehetőség, némi nyomatékkal, 60k környékére is feltolhatná az árat, majd hogy a kék Elliott hullám se maradjon lezáratlanul, kisebb ráadással arra is lehetőség adódhat, hogy megkapaszkodjunk a szürke zónában, esetleg valami sokkal pozitívabbra.


4 órás idősík, ezt az idősíkot nézve is jók lehetünk az 58k-s szint elérésre, sőt annál sokkal többre is, feltételezve hogy megérkezik egy kisebb vevői hullám.
Itt is jól látszik, hogy az a bizonyos piros Elliott 4. korrekciós hullám elég csenevész, tehát a 3. hullámon jó eséllyel módosítanunk kell, talán pont az 58k-s szintre, ahonnan 51-52k környékére kellene visszanézni egy elfogadható 4. korrekciós hullámnak.
Nem csak az órás emelkedő háromszögnek, hanem itt 4 órás idősíkon egy harmonikus minta C hullámának is 58k a célszintje és mint látjuk, ha ráfordulnánk a D hullámra, annak elég durva végeredménye lenne. Tehát, mindenképp arra kellene játszunk, hogy a piros 3. hullám 58k fölé nyújtózkodjon, kihúzva a harmonikus minta D hullámának méregfogát!
A volume oszlopok és az emelkedő gyertya mozgások között, kialakult néni negatív előjelű divergencia, ami segítség lehet egy estleges 3. hullám zárása után korrekcióra fordulásnál.


Napos: a múlt heti körképen, piros szaggatott vonallal felvázolt emelkedő háromszög lehetőség, talán szerencsénkre, de nem kapta meg a lehetőséget. Helyette határozottan áttörtük azt a piros ellenállást, amely egy durva lefordulás esetén, akár még a csökkenő trendvonal szerepét is betölthette volna.
Azzal, hogy ilyen határozott az átlépés, illetve hogy átlépés utáni korrekciós visszanézésre sincs szükségünk, esetleg arra hogy a szeptember eleji 52k-s előző csúcsszintünket vissza-teszteljük, majd ezt ugródeszkaként használva új ATH szinte ugorjunk.
Viszont óvatosan ugráljunk,  mert az ellenállási zóna egy veszélyes terület, amelyből bármiféle határozat visszapattanás, amely nem csak az 52k-s szint vissza-tesztelésére irányul, az végzetes lehet a rövidebb távú egy-két hónapos long tervekre. Hosszabb távon, azzal hogy ezen a piros ellenálláson átszaladtunk, arra nagy eséllyel lehetőséget adtunk, ha nem is sikerül a 60k fölötti terveket megvalósítani, de a 40-50-60k széles zónában stabilnak mutatkozzon az ár, ezzel is segítve az altok felzárkózását és az NFT projektek még nagyobb bedurranását! Tehát van hova nyújtózkodni  megvannak a lehetőségek, élni kell velük!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: egyelőre nem úgy néz ki a longs oldali mozgás, mint ahol arra törekednének, hogy az árat minél hamarabb 60k fölé segítség, természetesen egy kisebb lelkes tömeg továbbra is tolja az árat, de ahhoz hogy igazán meginduljon, a profitrealizálással is fel kellene hagyni! Az itteni mozgásból is jól látszik, van igény a korrekcióra, viszont ha eltűnnének a lelkes vásárlók (kicsi rá az esély), akkor már kialakulhatnának izgalmas történések, de még mindig hiányozna az eladói nyomás.
Shorts oldalon kellene nyomást látni, viszont amit itt láthatunk, az minden csak nem nyomás, inkább nevezhetnénk szunyókálásnak, talán enyhe mocorgásnak!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/b53oCibJ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/03CwakrI/


Hetes idősík:  azt a 2018-as kék nyíllal megjelölt méregfogat, úgy néz ki sikerült kihúzni és egy nagyon is pozitív mögöttünk hagyott hetes mozgással, akár még az új ATH szintre törés lehetőségét is megteremteni.
Kettő hete vagyunk benne ebben a határozott emelkedő sorozatban, nagy eséllyel egy 3 pozitív helyett is sikerül a chartra varázsolni és már csak az a kérdés, ez a 3. pozitív hét, elegendő lendületet kap e az ellenállási zónában történő megérkezésre. Esetleg az órás lehetőségekhez igazodva, a zónába lépés előtt megtorpan és egy kisebb korrekciós választ adunk az utóbbi 3 hét történéseire.
Mint már említettem, a piros ellenállásnak nincs, az 52k-s előző csúcsszintnek lehet szüksége vissza-tesztre, ami kielégíthetné a korrekciós igényeket, majd visszazökkenve az augusztusban megkezdett kerékvágásba, jöhetnének azok a bizonyos 100k-s álomszintre irányuló elképzelések. 


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/SILglUwh/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HKvR4wxV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WoxllflW/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/LV3w1hqE/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/dc9vYBE2/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/oejd9TWa/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/igFQlwuv/
Napos: https://www.tradingview.com/x/QhUFf8ji/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/oRpNZfln/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/Sjald7gI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Mindenki pozitív, oké legyen...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.18!

BTC, többet vártam, kicsivel több is lett, de az a több, amellyel az ATH szint fölé léphetnénk, még várattat magára! Alessio Rastani most is jó meglátással rukkolt elő, logaritmikus skálán, 2012-ig visszamenőleg vázolt fel egy Elliott hullám szisztémát, amely szerint egy lezáró 5. szakaszban mozgunk. Lényegében ugyanarról beszél, amire a hónapos idősíkon évek óta ismételgetnek, viszont még hónapos tekintetben is akkora előrehaladás kellene megvalósítani pár hónap alatt, hogy áttoljuk 2022-re azt a bizonyos 5. hullám zárást.
Órás idősíkon egyértelműen long az irány, chartra ránézve se szorul sok magyarázatra, viszont a jóból is megárt a sok, tehát nagy valószínűséggel nemsokára vége a jóvilágnak. Előreláthatólag nem kell megijedni, csak egy a 10-15k-s korrekciós igényt kellene kielégíteni és ha nem tévedek nagyot, a piros színnel felvázolt Elliott hullám elképzeléssel, nagyjából 70k környékére tornázhatjuk a mindenkori legmagasabb árszintet!


4 órás idősík, szerencsénkre a harmonikus lehetőség 58k környékén elbukott, tehát ha minden igaz, semmiféle nagyobb visszaeséstől nem kell tartanunk.
Itt 4 órás idősíkon, már kicsit egyértelműbb az órás idősíkon kicsit megtörő csatornában mozgás! És így már az is egyértelműbb, hogy a múlt heti körképben látható elképzeléstől eltérően, miért kell változtatni a piros Elliott hullám lehetőségen!
Volume és a gyertyamozgások között, továbbra is fennáll a divergencia, ezzel nem valószínű hogy kihúzzuk a piros impulzus zárásáig, viszont abban nagy eséllyel jelzésértékkel bírhat, mikor fordulunk rá a 4. piros korrekciós hullámra. Gondolom egyértelműen látszik, hogy ezt a 4. hullámot, nem ártana a csatornán belül tartani, tehát ha a 64,970$-os ATH szinten fennakadnánk, akkor egy durván 5k-s korrekciós mozgás után, megnézhetnénk mi is a helyzet a 70k-s magasságban!


Napos: ezen az idősíkon már az is látszik, hogy ha csak 70k-s célkitűzéseink lennének, akkor nagyon alábecsüljük a folytatási lehetőségeket. Jobban örülnénk a 32k-s lehetőségnek, ehhez viszont kellene egy ATH szintről történő visszapattanás, megerősítve az ellenkező háromszög lehetőséget, azonban, ennek a lehetőségnek nem kizárt hogy támaszra visszanéző feltételeket is teljesíteni kell, mielőtt élesítheti a 32k-s rakétát.
A júni.24.-szept.06. közötti és a jelenlegi intenzív emelkedő mozgás, tulajdonképpen hasonlít az év eleji történésekre! Ha maradunk ennél a receptnél és valahol itt az ATH szint környékén záródik a jelenlegi intenzív szakasz, esetleg felszaladunk 70k környékére, akkor hasonló támasz zónában gondolkodva, mint volt 42k környéke, most 53k környéke lehet az a zóna, ahonnan lendületet véve, akár a 32k-s lehetőséggel is élhetnénk.
Szerintem, ha a háromszögnek is, a támasz zónának is és a felkínálkozó 32k-s lehetőségnek is megakarunk felelni, akkor a jelenlegi intenzív szakasz, az ATH szint környékén megtörik és egy negatív novemberi időszakra kellene készüljünk.
Ha a háromszöget kihagyjuk a játékból és a február végi történésekhez hasonlóan visszanézünk 53k környékére, akkor már idén lehetőséget kaphatnánk, remélhetőleg sokkal többre, mint abba a kék csatornába belefulladó április környéki történet!
Jó néhány lehetőség mutatkozik a jobbnál is jobb folytatásra, mindenki találgat, mindenki a saját szisztémáját tartja a legjobbnak, aztán történik valami, ami ezt megerősíti vagy cáfolja!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: engem csak egy valami int óvatosságra, a 100k-s idei megvalósíthatósági tervek tekintetében, méghozzá, az itt longs charton látható, erősen profitrealizálásra hasonlító intenzív visszaesés. Természetesen, ennyi legyen a legnagyobb bajunk, mivel közben az ára emelkedik, tehát a pozíciók csak lefölözésre kerülnek és az időközben érkező páciensek, a szintentartáshoz is hozzájárulnak. A pánikhangulat kialakulásának elmaradásához, a csendes shorts oldali történések is hozzájárulnak, remélhetőleg még jó sokáig, semmiféle negatív hangulat fokozásához nem szeretnének hozzájárulni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/29lTTWX5/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Y2oHqNtg/

Hetes idősík:  ami biztos, legalábbis nekem egy nagy megerősítés, eltértünk a 2018-as történésektől! A piros ellenállás határozott áttörésével, elvileg kapnunk kellett egy határozott long jelzést. Ha a kék Elliott származást is bevesszük a játékba, akkor egy nagyon is határozott 100k-s árszintre megérkező folytatást kellene lássunk, még a 2022-es év folyamán is!


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/WMpYI5mm/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/f4jyOGqn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VHbOKOZp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/mcRNDdbe/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/TR8jtWFf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/20oOMdNE/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/Rf4iZEI0/
Napos: https://www.tradingview.com/x/xwHAqm8h/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/AxOn784B/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/AxOn784B/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Húzd meg ereszd meg.

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.10.25!

BTC, nem az a kérdés hogy pozitív vagy negatív a jelenlegi piaci hangulat, mert egyértelműen pozitív, hanem hogy ez a hangulat mire elég? Elég e arra, hogy az a bizonyos 100k-s álomszint elérésre kerüljön, esetleg sikerül még egy utolsó nekifutással 70-80k környékére feltornázni az árat vagy csak arra elég a jelenlegi pozitív hangulat, hogy a jelenlegi szintet még néhány hónapig megtartsuk.
Órás idősíkon egy valamit biztosan tudunk, hogy a piros csatornában, az új ATH szinten zártunk egy impulzust. Következő lépésként erre egy korrekciós választ kell adni, amely arra is válasz lehet, mekkora eséllyel futhatunk neki egy a nagyobb idősíkok igényeit is kielégítő Elliott várakozásnak!
Az egész csatornát felesleges mutatni, a fibo skála segít eligazodni hol is járunk korrekciós tekintetben! Mint látjuk már most 7k-s méretet elérő a kollekció, viszont, mivel a csatornában is méretesre hízott az impulzus, ezért tökéletes ABC hullám elvárásunk csak nagyobb idősíkon lehet. Amit itt látunk, az max. az A hullám kereteibe fér bele, de azzal hogy kiszaladtunk a csatornából, inkább arra számítanék, hogy a B hullámmal max a csatornába kapaszkodásra leszünk képesek.
Annak érdekében hogy táptalaja is legyen az esetleges piros 5. hullámra ráfordulásnak és hogy az ne csak arra legyen képes, hogy átkukkant a jelenlegi ATH szinten, majd köszöni szépen a lehetőséget, szükségem van egy megfelelő támaszra. Természetesen, ha a csatornában maradunk, akkor a fibo 23-as szintre is elegendő lett volna visszanézni, majd nekirugaszkodni egy csenevész piros 5. hullámnak, de ha tényleg egy életképes folytatásra készülünk, ahhoz ez nem elég. Tehát szükségünk lehet egy támasz zónával is megerősített, a fibo 38-as szintet is elérő konkrét ABC hullámmal történő visszanézésre!


4 órás idősík, ezen az idősíkon már az is látszik, milyen brutális ez a piros 3. hullámot részleteire bontott órás kék impulzus, amelynek valószínűleg kicsit konkrétabb korrekciós utóhatásra van szüksége! Minél több megerősítésünk van valami vélhető helyességére, annál biztosabban kezdhetünk el mozogni, gondolkodni a charton.
Sok újat nem teszünk hozzá az órás idősíkon látottakhoz képest, max annyit ha a fibo 38-as szint, illetve a narancs támasz zónában lesz a korrekciós alj és ráadásul mindez a fekete támaszom, ami egy mini trendvonal szerepét is betöltheti, szóval ezek csak megerősíthetik azt a várakozást, hogy még az idén egy 70k fölötti ATH szintet sikerülhet a chartra varázsolni.
Abban az esetben tudnák elképzelni egy idei 100k-s árat, ha azt egy nagyon megtámogatott vevői hullámmal, még ebben a piros 5. hullámban valósítsuk meg!


Napos: túl sok az infó a charton, de szükség van a múlt, a jelen történések és a lehetséges jövő elképzeléseinek felvázolására is! Múlt időben nézzük a januári-februári történéseket, ahol láthattunk két intenzív hullámban megvalósult emelkedést, amelyek félreérthetetlenül hasonlítanak, az augusztus végi, szeptemberi, illetve a most októberi hullámokra! Tehát mivel a jövőbe nem látunk, ezért is hagyatkozunk a múltban már egyszer megvalósult történésekre! "HA" ugyanez történik, mint az év eleji 2. nagyobb hullámot követően, akkor a forgatókönyv is nagy valószínűséggel ugyanez! Azaz a kisebb idősíkokon már megfogalmazódott nagyobb korrekciós igény, az 53k környéki támasz zónában kerülhet kielégítésre. Természetesen arra is megvan az esély, hogy még néhány napig tartjuk ezt a 60k környéki szintet, majd novemberre ráfordulva, hasonló intenzitással mint azt az októberi példa is mutatja, megindulunk bőven 70k feletti magasságokba.
Az RSI mozgás is azt mutatja, hogy akár még elég is lehet ez a 60k környékére történő visszanézés, biztosabbak már csak akkor lehetünk, ha megkezdjük a felfelé történő araszolást. Amíg ez nem történik meg, addig maradjunk annál a gondolatnál, hogy a korrekciós bizonytalanság miatt, az október végi történésekre ráül egy enyhe negatív hangulat.
Illetve, talán egy kicsit az is a negativitás mellett szól, hogy az 50-es mozgóátlagtól is jelentősen eltávolodtunk és ahogy ezt az év eleji példa is mutatja, sikerrel csak akkor járunk, ha ragaszkodunk ehhez a mozgóátlaghoz és a húzd meg ereszd meg taktikát alkalmazza a piac!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: úgy néz ki, mintha visszatértek volna a vevők, ez némileg fedi is a valóságot, de ha ránézünk a longs chartra, azt láthatjuk hogy ez nem egészen olyan mértékű, mint a profitrealizáló távozók száma. Ha a folytatásban azzal számolunk, hogy a korrekciós csökkenésnek még nem vagyunk az alján, akkor a profitrealizálások sem értek még a végére. Tehát egy erős tippeléssel azt mondhatjuk, hogy a piros csatornából, főként a jelenlegi csatorna vissza-tesztre irányuló megerősítésből is kiindulva, 20k környékén kellene megtaláljuk a longs oldali pozíciószámok alját.
Shorts oldal természetesen továbbra is hátradőlve elvan, szerencsére a vezetői oldal sem játszik a kezükre, de már tuti viszket a tenyerük!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/F2HXpLAu/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/xp86Jhp1/

Hetes idősík:  az akár a csökkenő trendvonal szerepét is betölthető piros ellenállás áttörését követően, számíthattunk a 2018-as történésektől eltérő folytatásra, abban viszont már kevesen bíztak, hogy ezzel, de főként ilyen gyorsan, akár egy új ATH szintre is felszaladhat a történet.
Arra egyelőre felesleges készülni, hogy beleszaladunk valami nagyobb negatív szériába, de az ördög sosem alszik, tehát ezt a mögöttünk hagyott hetes új ATH szintre felszúrást, kezeljük a megfelelő óvatossággal!
Annek ellenére hogy nem számolunk durván negatív fordulattal, a kisebb idősíkok jelzései alapján, illetve a felszúrást is a megfelelő óvatossággal kezelve, egy-két hétre megtorpanás következhet a Bitcoin sikertörténetében.


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/bNTeKdEy/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/TmVmS7rw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/BFC6TxQY/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7vaDM8MJ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/nkbEVrdR/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ouWHkKh6/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/6srzrrT9/
Napos: https://www.tradingview.com/x/BEUrtqhY/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/dBbJDqMv/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/flWABJrw/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

70k-s gondolatok vagy ráérünk arra még...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.01!

BTC, azzal a várakozással futottunk neki a mögöttünk hagyott hétnek, hogy ha már 67k-ról 58k-ra egy elfogadhatónak tűnő "ABC" hullámmal visszanéztünk, akkor egy hét elég lesz arra, hogy kiderüljön mehetünk e tovább, esetleg a C hullámot, egészen a támasz zónáig vissza kell húzni.
Egyelőre az látszik, hogy mivel a 63k-s árszintre sikerült visszakapaszkodni, illetve határozottan kilépni a zöld csökkenő csatornából, majd egy vállvonal szerepét is betölthető enyhén csökkenő ellenállást is kialakítani, ezáltal kaptunk egy olyan szintet, amely alatt vagy fölött, pozitív/negatív elképzeléseket tudunk megfogalmazni.
Ha az ellenállás, mint váll vonal működik, akkor egy 5k-s minimum emelkedési lehetőséggel lehet számolni. Ennél azonban sokkal többre lenne szükségünk, mivel ahogy a nagyobb idősíkokon is látni fogjuk, itt egy impulzust lezáró 5. hullámot szeretnénk meglovagolni.
Ezt az 5. hullámot, itt órás idősíkon egy Elliott hullámra kellene bontani! Ha azt feltételezzük, hogy az 1. hullám, az 58k-ról 63k-ra történelem elengedéssel behelyettesíthető, majd a 2. korrekciós hullámot láthattuk a mögöttünk hagyott hétvégén, akkor egy impulzív 3. hullámban történő határozott emelkedésnek kellene következnie, amelynek kezdő lökést adhat a vállvonal átszakítása utáni szituáció!


4 órás idősík, tehát, egyelőre óvatosan kezeljük ezt a szituációt, mivel az 58k-s szintről történő visszakapaszkodás dicsérendő, mégis elmaradtunk a B csúcstól, illetve az A hullám, C hullámok mérete is utalhatnak arra, hogy legyünk óvatosak, mert lehetnek itt még korrekciós feladatok, amellyel akár az 53k-s kicsit erősebb támasz zónába is visszanézhetnénk.
Lehet hogy már a piros "vállvonal" átszakítását követően okosabbak leszünk és a lila 3. hullámmal rögtön új ATH szintre szaladunk, majd annak korrekciójával  vissza-tesztelünk a jelenlegi ATH szintre és ezt követően folytatjuk tovább, vélhetően a 75k-s magasságig biztosan.


Napos: az Elliott lehetőségek felvázolását, a még nagyobb káosz elkerülése érdekében, inkább lehagyom erről az idősíkról. A többi infó látszólag fontos, de idővel ezek is kirostálódnak! Például az 53k-s támasz zónába, illetve a parabolikus ívre visszanéző, korrekciót is jelző piros nyíl. Vagy ha mégsem sikerülne megfogni egy esetleges további csökkenést, akkor egy sokkal mélyebben elhelyezkedő parabolikus ív, de van itt egy szaggatott vonalas piros támaszunk is, amely szintén lényegét veszti ha a jelen szituációból sikerült továbblépni!
Egyelőre még az RSI jelzése alapján is óvatosak vagyunk, de egy emelkedő folytatással, a long meggyőződésünk is erősödni fog és ha mindenhez siker is társul, akkor már nagyon jól jártunk, mert bőven új  ATH szinteken mozgunk.
Tehát egyelőre még sötétben tapogatózunk, de mintha halványan világosodna, erre a világosodásra, talán a lila színnel felvázolásra került 3 utas folytatási lehetősége is rávilágít, ami a 2. hullámával 85k, 3 hullámban pedig a kerek 100k-s árszintre is elvihet. Viszont ezzel sem kell elszállni, mert csak arra kerestem lehetőséget, miként juthatunk el a kerek 100k-s álomszintre, illetve ennek 3 utas lehetőségnek van egy szerényebb változata is, amely a 2. hullám célszintjéül a fibo 1.27-es magasságot, azaz a 70k-s szintet célozza meg, majd a 3. hullámban 75k, tehát azt magasságot, amelyet az Elliott hullámokkal is szeretnénk elérni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha jól tippelünk, akkor megállt a profitrealizálási hullám és ha mindenki meggyőződik arról hogy nincs itt semmi probléma, biztosan visszahelyezhetők a milliós/milliárdos pozíciók, akkor annak itt longs charton látványos emelkedés lesz a jele. Ha mégsem így történik, az akár arra is utalhat hogy a korrekciónak még nincs vége, ezért is a nagy bizonytalanság, tehát visszaesést kel lássunk.
Amiért továbbra sem aggódunk nagyobb beszakadások miatt, az a shorts oldali, tulajdonképpeni semmittevés, megerősítést adva annak, hogy tényleg csak profitrealizálások történnek a vevői oldalon, ami enyhe árcsökkenést von magával.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Ehr59NhK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wIQjWlE9/


Hetes idősík:  a 2 héttel ezelőtti, tulajdonképpen majdnem Doji gyertyára, szerencsére egy hasonlóan bizonytalan múlt heti gyertyával sikerült válaszolni, ez egy pozitív jelzést kellene adjon. Tehát, ha csak valamit nagyon nem rontunk el vagy ha valakik nem akarják direkt elrontani, akkor a folytatásban nem az 53k-s mélységre, hanem minimum a 70k-s magasságra kell készüljünk!
Ha csak az Elliott hullámok alapján tippelünk a folytatásra, akkor még nagyon magasan van a teteje, de ezek még csak erős tippelések, bármelyik elhalhat ABC hullámként! Ha azt feltételezzük, hogy jelenleg a kék 3. hullámban araszolunk felfelé, amelyet szintén egy különálló Elliott hullámra lehet bontani(ez lenne a narancs), akkor bőven 100k fölött keresgélhetünk. Viszont ha csak ezt a narancs hullámot nézzük, akkor a 2. korrekciós hullámnak a lehetősége, különösen a 2 héttel ezelőtti felszúrás után, akár már most is adott, de ha igazodunk a piros színnel felvázolásra került óvatos 3 utas lehetőséghez, akkor ez a korrekció megvárhatja a 70k-s szint elérést.
Rengeteg a lehetőség, de az csak utólag derül ki végül melyik volt a nyerő meglátás.


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/hPf1m9qX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8WEMCPmT/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1R6Rw2ad/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Gd5MR8XF/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/4YQ75Z1I/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/oAfTnySH/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/IRbzRysY/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Hpzg3RZo/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/oepEoKFS/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/TFWc9tej/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kilő most vagy még várakozik egy kicsit.

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.08!

BTC, egész jól haladunk, habár sokkal lassabban, mint azt a piaci hangulat indokolná. De ne legyünk elégedetlenek, már így is túlteljesítettünk minden észszerű elvárást és ezek már csak a jól megérdemelt bónuszok.
Az órás idősíkon látható mozgás követést nem visszük túlzásba, csatornából, csatornába ugrálunk és a nagyobb idősíkok Elliott várakozásaihoz keresgélünk visszaigazolásokat.
Ahhoz képest hogy előzőleg milyen széles csatornákban mozogtunk le-fel, ez a piros csökkenő csatorna elég vékony pipaszurkáló, mégis megállni látszik a helyét.
Én már most berajzoltam egy következő széles long irányú csatornát, lehet hogy feleslegesen és a jelenlegi mozgás, mivel még bőven a zöld csatornán belül tartózkodik, az sem kizárt, hogy az ellenállásról visszapattan és újra előkerül a piros csatorna sokkal szélesebbre húzott csökkenő lehetősége. Amiért mégis működhet, az a még megerősítés nélküli világoskék long csatorna és az Elliott hullámokhoz történő igazodás.
Viszont, ha ezt az Elliott lehetőséget, csak itt órás idősíkon nézegetnénk, annak sok értelme nem volna, de azzal, ahogy azt egy idősíkkal feljebb is látni fogjuk, itt egy nagyobb Elliott lehetőség 5 hullámának történetében vagyunk, amely tekintetben ha jó a gondolkodás, ahhoz a kisebb idősík jelentéktelenebbnek tűnő lehetősége is igazodni fog.


4 órás
idősík, a piros csatornát követő, kitartó hullámmal elérkeztünk meg a jelenlegi ATH szintre. Ezt a szintet kellene most magunk mögött hagyni és egy várhatóan 70k fölötti, egymást követő két újabb ATH szinttel is jelentkezni! Azért kettő, mert az elsővel a lila 3. hullámot zárhatnánk, a következővel pedig már egyszerre 3 impulzust.
Ha már ismételten új ATH szintre szeretnénk törni, azt tegyük lendületesen!
Piros támaszok/ellenállások sorozatát rajzoltam az utóbbi lassan 3 hét oldalazásba hajló, de mégis az emelkedés jeleit mutató mozgásra. Ebben semmi bonyolultságot nem kell keresni, elég egy az óramutató járásával ellentétes gondolkodást elővenni és máris kiderül mire gondol a költő. Tehát a költő arra gondol, hogy itt egy kilövés előtti visszaszámlálás történik, az oldalazó mozgás pedig rámutat arra, hogy accumulation fázisban mozgunk, feltöltjük a készleteket, majd sovány malac tempóban megindulunk felfelé.
Ahogy látjuk a zöld csatornából kilépés és az új ATH szintre lépés egyidőben történhet meg, viszont, ha azt szeretnénk hogy a lendület ne törjön meg rögtön az ATH szint lépését követően, azt a bizonyos ilyenkor szokásos vissza-tesztet, még a kilépés előtt végre kell hajtani. Én arra tippelnék, hogy az ATH szintről, az Április 14-re, illetve a zöld csatorna felezőszintjére visszanézés követően történhet meg ez a tesztelés, amely ha bukik, akkor új ATH szintre lépünk.
Ez a vissza-teszt, attól függően hogy mikor kerül meglépésre, arról is dönt, hogy a lila 3. hullámot a jelenlegi nagyjából  72k környéki, esetleg sokkal feljebbi szinthez kell majd igazítsuk.


Napos: a felső piros nyíllal jelzett 53k környéki támasz zónába visszanézésre, valószínűleg már nem lesz szükség, de még ne kiabáljuk el, mert az előző, illetve a mostani ATH szint által kialakított ellenállási zónából történ esetleges visszapattanás, durva pofont is adhat.
A kék parabolikus ívet, egy esetleges lendületesebb emelkedést követően, valószínűleg a jelenlegi aljakhoz kell igazítani, abban viszont nem lesz segítségünkre, meddig emelkedhet az ár. Tehát, ez csak egy segítség, segít abban hogy a mélyben fortyogó láva nagy eséllyel mikor törhet a felszínre!
Ahogy már a négyórás idősíknál is említettem, nem volna szerencsés, ha az új ATH szintre lépést követően, rögtön megtörne a lendület. Ezért abban bizakodunk, hogy ez a láva még nem tör a felszínre és igazodni fog az előre elképzelt parabolikus ívhez, majd a kitörés igazodik az ATH szintek közötti ellenállási zónához.
Ha tippelni kellene azt mondanám, egy ilyen ideális kitörés, jövő héten vehetné kezdetét, de az is lehet, hogy a kisebb idősíkok jelzéseinek lesz igaza és ez a bizonyos kitörés, órák, 1-2 nap kérdése.
Az RSI csíkon várakozó piros alj, remélhetőleg nem most kerül kihasználásra egy esetleges parabolikus ívre visszanézésnél, hanem majd csak azt követően, hogy megérkeztünk valahova 70k(tipp. 75k), esetleg 80k(tipp. 87k) fölé.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: csorognak a vevők, de nem mondhatni hogy elsietik. Nem is baj hogy nem sietnek, max ott lehet kifogásolnivalót keresni, hogy a lépések eléggé elaprózottak. Itt a longs oldali charton, egy kis lépés, az áremelkedés tekintetében lehet nagyobb is, nem függ össze a kettő, viszont arra egyértelműen rámutat, hogy akik jelenleg tolják az árat, azok még nem az igazán nagy bálnák, nem azok akiktől a 100k-s várakozások tekintetében megkapnánk az igazán hatásos kezdőlökést.
Shorts oldali farvízen evezés, köszöni jól van, élvezi a semmittevést és várják az elkerülhetetlen, remélhetőleg minél tovább elhúzott short trendre történő ráfordulást.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/Ehr59NhK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bS5ZBRlP/


Hetes idősík:  az a bizonyos 75 és 87k-s tipp, a piros és lila 3 futás folytatási lehetőség alapján született. Ezek a 3 utas lehetőségek még megerősítésre várnak, tehát arra, hogy az elért 1.27/1.61-es szintek valamelyikéről korrekcióba szaladjunk bele. Ha nem csak egy hetes szinten nyúlfarknyival megnövelt új ATH színt kijelölésében gondolkodunk, akkor a lila lehetőségre kellene ráhajtani.
Mivel az áprilisi ATH szinten egy impulzust is zártunk, majd annak elfogadható mértékű korrekcióját láthattuk, a folytatásban elszabadulhatnak az újabb Elliott hullám elképzelések. Ennek megfelelően a kék 1-2 ott van ahol és mivel itt így egy 3. hullámos impulzív emelkedés lenne az elvárható, amit a mögöttünk hagyott 8 hét egyelőre alátámaszt, viszont ez még kevés, ennek legalább duplájára/triplájára lenne szükség.
És igen, itt a háromutas lehetőség, illetve az Elliott lehetőség üti egymást, de mivel nem vagyunk jósok, abból gazdálkodunk ami a múltban egyszer már megtörtént, így amelyik lehetőség tekintetben több a visszaigazolás, annak sikerében osztozva állhatunk hozzá pozitívan vagy negatívan a folytatáshoz.


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Cifvjelx/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HoDWvfdq/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/s7eR2KKC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/aGixO9dm/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/7bzG6WFk/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gtN02z8K/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/wTTK5Ggz/
Napos: https://www.tradingview.com/x/E88bCkin/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/4yOZX9Ok/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/iSNb8Od6/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A TA, várt és nem várt szépségei

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.15!

BTC, jól kezdtük a mögöttünk hagyott hetet, fel is szaladtunk 68.500$-os szintre, majd belefogtunk egy kisebb korrekciós mozgásba, viszont nem sejtve azt, hogy ez csak egy előkészített bikacsapda és a folytatásban kialakított 69k-s új ATH szintre felszaladás követően, még gyorsabb csökkenő irányú folytatást vesz a történet.
Tehát, ha ez a visszaesés már előző nap elő volt készítve, akkor nagyon ügyes akció volt, főként úgy, hogy az intenzív 6k-s csökkenő szakaszt követő levezető megnyugvás, szépen elhúzódott péntekig. És ezzel össze is foglaltuk a mögöttünk hagyott hét munkával töltött napjait.
A hétvége történéseivel lehetne foglalkozni, de nem érdemes, mivel ha az S kanyart követő elképzeléssel most sem tévedünk nagyot, akkor egy Elliott 1., 2. hullámokkal előkészítettük a 70k fölé történő utazást.
Gondolom egyértelműen látszik, hogy a recept most is lehet ugyanaz mint két héttel ezelőtt, azon viszont nem fogunk bánkódni, ha a múlt hét szerda környéki történéseket átlapozzuk!


4 órás idősík, volt itt ez, az egyre meredekebb pályára álló rakétával megjelenített múlt heti kilövési lehetőség, ami a rakétakilövés előtt besült... Direkt történt vagy valaki segítették a történet ezen irányba alakulását, azt örök homály fogja fedni és talán az se véletlen, hogy az előző támaszra történt a visszanézés. Egy következő és vélhetően az utolsó hasonló akcióhoz, már 70k fölé kellene szaladjunk, ahonnan ha visszafordul a rakétánk, ott már az előző ATH szintek biztosította támasz zónákra lesz szükség! És ha ezek a támasz zónák sem állják meg helyüket, ott talán már az idei 100k-s lehetőségről is le kell mondjuk.
A világoskék csatornára is érdemes figyelni, amelyből a múlt hét pénteki mozgás, csökkenő irányba kivezette az árát, visszatérni pedig azóta sem sikerült és az így kialakított, a csatornába alulról kapaszkodó mozgás, lehet a történet rákfenéje, amelyik boríthatja az előzőleg felvázolt 70k fölé megérkező folytatás lehetőségét.


Napos: abban az esetben, ha a négyórás kitérő utolsó mondatában megfogalmazódott aggodalmak létjogosultságot nyernek, arra talán magyarázat az itt napos charton felvázolt kék csatorna. Ez a kék csatorna, tulajdonképpen arra figyelmeztet, hogy a történet ugyanoda is kifuthat, mint a májusi-áprilisi hasonló csatornában mozgásnál!
Tehát most is volt kettő impulzív emelkedő szakaszunk. júli21-szept 7 és szept29-okt20 között. Igen erre azt is mondhatjuk vannak ilyen véletlenek, de ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a folytatásnak is ugyanoda kell kifutni.
Sárga színnel körberajzoltam azt a májusi negatív irányú mozgást, amire azt is mondhatnánk hasonlít a múltheti mozgásra, viszont ahogy májusban sem, egyelőre még most sem néztünk le a csatorna támaszára. Ez jó hír a 75k-s várakozásaink tekintetében, főként úgy, hogy egy ilyen 75k-s vagy még magasabb szintre megérkezéssel felfelé kilépnénk ebből a vészjósló kék csatornából, borítva az egész májusi-áprilisi történésekhez hasonulást!
Nagyon nem szerencsés módon, de az okt 20-i ATH szintről nem néztünk vissza az 53k magasságában várakozó támasz zónába, valószínűleg ezért sem olyan intenzív a jelenlegi long mozgás, mivel mindenki óvatos és senki sem szeretne beragadni ezekben a magasságokban, főként nem altokkal, amelyek amúgy is kiszolgáltatottak a Bitcoin ármozgásának.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: néha itt elővesszük a hetes chartot, amit én már el is felejtettem, hogy ide is felvázoltam egy Elliott elképzelést. Szeptemberben eltört valami a vevői oldalon és ha megnézzük az ekkori ármozgást, ennél a pontnál elég szépen kapaszkodtam vissza a 30k-s korrekciós mélypontról. Mi lehet a probléma, ezt nem tudjuk, de ha idetenném a napos chart piros csökkenő csatornáját, akkor ott azt látnánk, hogy a csatorna felezőszintjéről, illetve az 50-es mozgóátlagról, mintha jelenleg csökkenő irányba visszapattanás készülődne.
Shorts oldal hetes chartjából, viszont csak a nagy semmit tudjuk meg, továbbra is szabad utat engedve a vevői oldalnak, akik mint látjuk, ezzel lehetőséggel csak nagyon óvatosan élnek.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/KUqRSEro/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/BJGzUEWs/


Hetes idősík:  "az a bizonyos 75 és 87k-s tipp, a piros és lila 3 futás folytatási lehetőség alapján született. Ezek a 3 utas lehetőségek még megerősítésre várnak, tehát arra, hogy az elért 1.27/1.61-es szintek valamelyikéről korrekcióba szaladjunk bele. Ha nem csak egy hetes szinten nyúlfarknyival megnövelt új ATH színt kijelölésében gondolkodunk, akkor a lila lehetőségre kellene ráhajtani."
A lehetőségek tárháza végtelen, ezekből ragadtam ki egy esetleges háromutas lehetőséget, amelynek lehet egy szerényebb 80k-s, illetve egy kicsit bátrabb 100k-s végeredménye. Jósolgatni nem érdemes, viszont ha utólag ennek megfelelően alakul a folytatás, akkor talán némi büszkélkedésre jó lesz...
Ameddig várunk, addig keresgéljünk ezen lehetőséghez visszaigazolásokat! Például, itt vannak ezek a piros csökkenő irányú támaszok/ellenállások. Tulajdonképpen az alsóhoz igazodik a középső és ezen kettő közötti távolságot vetítettük előre, egy lehetséges 3. ellenállási lehetőséghez, de úgy is nézhetjük, hogy itt egy nagyobb csökkenő irányú csatornát vázoltuk fel és ennek a csatornának a felső részében haladunk, az egyelőre még csak elképzelt ellenállás irányába.
Tegyük fel hogy a csatorna ellenállást elérjük, majd egy kicsivel nagyobb korrekcióba kezdünk bele. Mivel csatornában gondolkodunk, egy nagyobb korrekcióval miért ne célozhatnánk meg a csatorna felezőszintjét, ez lenne a kérdőjellel jelölt 43k környéki mélység, ahol még a long trendvonallal is találkozhatnánk. 


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/7afjztRL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dwqgwSlX/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/90opG8Lu/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/7FGRTRdd/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/lk5QmF2k/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/K9F6WIvZ/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/M9NwHLk3/
Napos: https://www.tradingview.com/x/PLsXwBF4/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/RUVU25fr/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/lay4XFc1/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Aki korán örül...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.22!

BTC, ...az nagyobb valószínűséggel, később jobban szomorkodik, mint azok, akik jobban megfontolták a lépéseiket és nem a médiasodorra hallgattak, ami arról szólt, hogy vegyél, vegyél, úgyis emelkedésnek indul az ár! Egyszer biztos, de a csúcson beszállók, ne várjanak ugyanakkora haszonra, mint azok, akik már az év elején, esetleg a nyári uborkaszezonban meglépték a kötelezőt.
Órás idősíkon, kizárólag csökkenő irányú mozgásról tudunk beszámolni. Ami annyit jelent, hogy a két héttel ezelőtt szerdai 69k-s csúcsot követő hirtelen beszakadásból, csak múlt hét hétfőre sikerült kicsit javítani. Ez első ránézésre sem annak a jele, hogy itt jó hangulatban lévő vevői állapotok uralkodnak!
Ezt a rossznak nevezhető hangulatot, a hétfőtől-szerdáig tartó hétközi mozgás szépen meg is koronázta. Végeredményül kaptunk is egy szépen elnyújtott csökkenő csatornát, illetve nagy valószínűséggel egy csökkenő irányú impulzust, igaz ennek még az 5. lezáró szakaszára várnunk kell. Ha kihasználjuk a csatorna lehetőségeit, akkor a hét első napjaiban további árcsökkenés lehetséges.
Számítani lehetett arra, hogy az előző ATH szintek által kialakított ellenállások sokasága, nem lesz egy könnyen áttörhető feladat. A végeredményt nem kell túlmagyarázni. Jelenleg annyit tudunk, hogy van ez a zöld csökkenő irányú csatorna, illetve egy meg nyitott impulzus, amelynek aljat kellene találni!
Tippünk erre is van!
Méghozzá egy szeptemberi ATH szint (melyet követően kísértetiesen hasonló visszaesés következett, mint a jelenlegi), illetve egy későbbi, kisebb októberi korrekciós alj, tehát az ezek által kialakított támasz zóna. azaz 53k környéke lehet a jelenlegi korrekciós aljunk!


4 órás idősík, hasonló szituációban még örültünk augusztus elején, meg is lett az eredménye, például az órás kitérőnél említett szeptemberi csúccsal. Az akkori siker, a wyckoff szisztémának köszönhetjük, legalábbis ezzel magyaráztam én! Most ismét erre a szisztémára támaszkodva, de sajnos nem ugyanolyan pozitív folytatásra utalnak a jelek, mivel ennek az előjele nagyon is negatív. Viszont, csak annyira negatív, amennyire jelenleg szükségünk van ahhoz, hogy a folytatás, vehetően jövőre még pozitívabb legyen.
De ennyire ne szaladjunk előre, mivel, még egyáltalán nem biztos hogy ez a negatív forgatókönyv valósul meg. Ha jól vázoltam fel a fázisokat, illetve azok nem félrevezető útmutatást adnak, akkor jelenleg az F lezáró fázisban mozgunk, annak is a legdurvább befejező szakasz előtt!
Az sem túl pozitív, hogy a mozgatlak kereszt, egybeesik az F fázisba belépés nagyjáboli időpontjával! A zöld csatorna ellenállásra, illetve az ugyancsak zöld 50-es mozgóátlag pedig abban a tekintetben egy jó jelzés, főként ha sikerülne ezeket határozottan áttörni, mivel ezzel letörnénk a wyckoff méregfogát és visszatérnénk abba a 10k-s oldalazó sávba, amelyben a további új ATH szintre ugrásokat is előkészíthetnénk.


Napos: lehet, sőt biztos, hogy túl sok infó látható ezen a napos chart képen, amire viszont érdemes koncentrálni, az egy szinte tükörszerűen lemásolt, januártól nagyjából márciusig megegyező mozgás a jelenlegivel!
Tehát volt két intenzív emelkedő szakaszunk, amelyet megtört egy szeptemberi egészséges korrekció! Hasonlóan egészséges korrekcióra számítva (ahogy azt a piros csökkenő irányba mutató nyíllal meg is jelöltem), várhattunk az 53k-s támasz zóna környékére egy visszaesést.
A visszaesés jött, csak nem akkora, mint amekkorát vártunk, ettől függetlenül, a folytatásban sikerült felszaladni a jelenlegi ATH szintre.
Ezt a piros nyilat áthelyezhetjük a jelenlegi csökkenő hullámra, a cél, nagy valószínűséggel még mindig ugyanaz a támasz zóna. Az viszont nyitott kérdés, hogy ezt a zónába megérkezést és az utána történő, vélhetően pozitív fordulatot, még itt november végén lerendezzük, tehát nagyjából a kék parabolikus ívről indulunk meg felfelé, vagy áttoljuk decemberre és a piros szaggatott vonallal jelölt támaszról, azaz a jelenlegi long trendvonalról vágunk bele, a vélhetően pozitív folytatásba.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: mintha kezdenénk megkapaszkodni a piros csatornában, pontosabban annak felezőszintjében, ami, a folytatás szempontjából egy pozitív előjel lehet! Ezzel viszont még nem mászunk ki a gödörből, csupán a hangulatnak teszünk jót, de az sem biztos hogy a jelen hangulatnak teszünk jót, főként ha az 53k-s támasz zóna irányába tart az ár, hanem az azt követő pozitív hangulatnak tesszük le az alapköveit!
Short oldalon, ha látni is szeretnénk mi történik, akkor kisebbe idősíkra kell visszalépni, például 4 órásra! Ahol kiderül vannak történések a mélyben, majd ezeknek a lecsengései után minden a helyére kerül. Elég jól látszik hogy a múlt heti árvisszaesést kik is akarták igazán, viszont ez is jól látszik, hogy az utóbbi napok áremelkedése, főként annak köszönhető hogy a macik kicsit hátradőltek. Abban az esetben, ha az ár tényleg 53k irányába tart,  vélhetően itt is aktivitás növekedést fogunk látni és a csúcsot valahova 2k magasságában fogjuk megtalálni, feltételezve azt, hogy nem lesz nagyobb pánik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/d63r89D9/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/PS6QG1L6/


Hetes idősík:  "az a bizonyos 75 és 87k-s tipp, a piros és lila 3 futás folytatási lehetőség alapján született. Ezek a 3 utas lehetőségek még megerősítésre várnak, tehát arra, hogy az elért 1.27/1.61-es szintek valamelyikéről korrekcióba szaladjunk bele. Ha nem csak egy hetes szinten nyúlfarknyival megnövelt új ATH színt kijelölésében gondolkodunk, akkor a lila lehetőségre kellene ráhajtani."
Durva a mögöttünk hagyott hetes gyertya, hasonló történéseknek, ugyanilyen negatív utózöngéje sem szokott elmaradni, azaz számítani lehet arra, még ha nem is ilyen intenzíven, de egy, esetleg két hétig további visszaesésnek leszünk szemtanúi.
Sajnos, a később idősíkok mozgásaiból kiolvasható jelzések, ezt a megállapítást, némileg alá is támasztják! A hetes kitérő elején olvasható idézet, továbbra is megállja a helyét, remélhetőleg jövő héten sem kell máshogy gondoljam!
Nem számítottunk egy 10k-s visszaesésre, főként nem ilyen intenzívre, viszont, ahogy a múlt heti körkép címében is megfogalmazódott, vannak ilyen szépségei a TA-nak... Tehát, csupán a gyertyaformából kiindulva is számítanunk kell negatív folytatásra, ennek a mértéke még kétséges, de bízunk abban, hogy egy 53k környéki aljban kiegyezünk!
Viszont ez a korai korrekcióra fordulás, talán arra is egy jó előjel, ha már idő előtt elvégeztük azt a feladatot, amit a piros 3 utas lehetőséghez igazodva 75k környékről vártunk, tehát hogy egy hasonlóan intenzív emelkedésbe kezdjünk, mint azt augusztusban és októberben már megtapasztalhattuk, azaz decemberben, igazodva a lila 3 utas lehetőséghez, felszaladjunk 85k környékére!


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/lsY4AUK1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/rWsg1W0Z/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/rldoVZQB/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/UjvwudA4/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/lQJoccPt/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Vf0cOGQQ/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/8TCwWXwx/
Napos: https://www.tradingview.com/x/9O8Csbmd/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/ywi9kqUa/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/SO4zKiJm/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Akár még aljat is foghattunk.

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.11.29!

BTC, órás idősíkon felesleges nagyon elaprózni, van egy hosszan elnyújtott csökkenő csatornánk, amelyet egy csökkenő irányú impulzussal is próbálunk lekövetni. Ebből a csatornából, múlt hét csütörtökön kiléptünk felfelé, majd ezen kilépést követően, vártunk egy vissza-tesztet a csatornára, ami természetesen nem történt meg és visszatértünk a csatorna felezőszintjére. Ennél a pontnál azt is hihettük, hogy a csökkenés tovább folytatódik a csatorna alja irányába, helyette azonban beállítunk oldalazni.
Van egy szürkével jelzett támasz zónánk, amelyből 40% esélyt adtunk a visszapattanásnak!  Egyelőre csak csipkedjük ezt a zónát, háromszor is beköszöntünk, majd az utóbbi beköszönést követően egy 5k-s long elmozdulás történt. Ebből az elmozdulásból várnánk további pozitív folytatást, lehet hogy nem egyszerre, sőt az sem kizárt, hogy előtte még az 55k környéki barna támasz zónában így visszanézünk.


4 órás idősík, tehát 40%, oké legyen, várjuk a legjobbakat... amiért kétségeim vannak, az továbbra is a wyckoff 40k környékére visszamutató lehetősége!
Egyelőre, pontosabban ebben a pillanatban úgy néz ki hogy bukik a wyckoff szisztéma, de ezt a megállapítást sem kell elsietni, mivel ez a vasárnapi 5k-s ugrás, egyelőre csak a wyckoff oldalazó szakaszának támasz zónájába nézett vissza. Abban az esetben, ha innen visszanézünk az órás idősíkon is megjelenített 55k környéki támasz zónába, majd onnan sikerül újra pozitív útra terelni a mozgást, akkor már kezdhetünk a wyckoff lehetőség bukásáról emlékezni és keresgélni a 69k-s ATH szinttámadás lehetőségét.


Napos: ezzel a múlt heti 53k-s szintre visszanézéssel, most már a kék csatorna is akkorára hízott, mint az áprilisi-májusi időszakban, igaz, ez a mostani csatorna még nagyon is gyerekcipőben jár és szüksége lenne még egy felső megerősítésre! Ha összejön a megerősítés, azzal megint új ATH szintre jutnánk és elérnénk azt a piros, szintén képzeletbeli ellenállást, amelyről szintén nem kizárt hogy egy hosszan tartó csökkenő hullámba torkollik a dolog.
Tehát, egyelőre megvannak az esélye annak, hogy újra pozitív fordulatot vegyen a történet, sőt ha a kék parabolikus ívet is figyelembe vesszük, akkor még annak az esélye is megvan, hogy azt a bizonyos 100k-s álomszintet még decemberben összehozzuk...


BTCUSD Shorts/Longs chartok: megfogalmazódtak szép long elképzelések, ennek jó lenne itt longs oldalon is látni a visszaigazolását. Egyelőre azt látjuk, hogy apró lépésekkel haladunk felfelé, a probléma csak annyi, hogy ezzel nem jutunk messzire, sőt nagyon is fenntartjuk annak a lehetőségét, hogy ismét beleszaladjunk egy saját magunknak adott pofonba.
Shorts oldal meg is érezte a vérszagot, a szunyókálást imitáló macik rögtön akcióba is kezdtek és toltak egy 400%-os ugrást. Ez, ahhoz képest még semmi, amilyen mélyen vártak a lehetőségre, ennél viszont nem kellene több teret engedni nekik a mocorgásra!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5w1Bu7mC/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Km2UwJhv/


Hetes idősík:  a piros és lila háromutas lehetőségek továbbra is versenyben. A napos kitérőnél is felmerült annak a lehetősége, hogy a kék csatorna megerősítési lehetőségével újra 70k irányába folytatódhat a történet, tehát a piros 1.27-es csúcsra el lehetne jutni, ill a lila 1.61 is játékba hozható, ha a szintes napos kitérőnél felvázolt parabolikus ívről nagyobbat sikerül ugrani.
A mögöttünk hagyott hetes gyertya, kitűnő alapja lehet a pozitív fordulatnak, ehhez azonban, az előttünk álló hetet vissza kellene tornázni a 2 héttel ezelőtti 65k-s nyitószinthez minél közelebb, de az ellen sincs kifogásunk, ha a betakarás is összejön.
Ha a kék színű, 1, 2, Elliott hullámkezdemények, a későbbiek folyamán megállják a helyüket és valóban egy 3. impulzív hullámba kezdtünk bele Szeptember végén, akkor a kék hármast, ötös hullámra bontó következő piros Elliot 1. hulláma, a jelenlegi 69k-s ATH szinten pihen, a 2. hullámot pedig ezzel a múlt heti 53k aljjal zártuk. Az esetlegesen ennek megfelelően alakul a folytatásról, egyelőre még csak álmodni lehet, mivel bőven 100k feletti gondolatokat kellene megfogalmazni, de lépésről-lépésre haladva bármi is összehozható.


"Hónapos idősíkról csak röviden, továbbra is jó néhány, még nyitott Elliott hullám lehetőség vár ránk, ezen sorban a rózsaszín impulzus zárási lehetősége következik. Ezt a rózsaszín lehetőséget, az előzmények figyelembevételével, nem valószínű hogy egy, max két hónapon belül rövidre tudjuk zárni, de nem is akarjuk rövidre zárni.
Ennél is fontosabb, hogy az itt kék színnel jelzett jövőbeni ellenállási lehetőséget, minél feljebb toljuk, egészen addig feljebb, amíg értelmét nem veszti, például az ATH szint fölé! MEGTÖRTÉNT!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Y71TOM4W/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/nQU29yhw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/y6GTwvja/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iPfU6BTu/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/vJHTBlUq/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/fSMzdXUb/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/lUKrwju8/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Wtlb1Gdq/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/4WsklSRG/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/z4ldQzut/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ho-ho-ho, hol van a 100k

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.12.06!

BTC, ahogy a mikulás sem december 5-én délután kezdd el vásárolgatni, hogy másnap minden gyereknél a cipőben legyen az ajándék, úgy, sokakkal ellentétben a chartokat figyelő TA elemző sem vár olyat, amire nem lát visszaigazolást a charton.
Órás idősíkon, arra volt egy gyenge visszaigazolás, hogy a kék csatornában felkapaszkodhatunk a 60k-s szintekre. Nagyon nem sikerült ennek megfelelően mozogni,  pénteken már megindultunk a lejtőn, viszont a hetes zárás előtt csináltunk egy durván 2k-s leszúrást, amelyet követően bizakodhatunk abban, hogy innen már csak felfelé folytatjuk.
Sajnos nem így történt és durván le lettünk pofozva a 42k környéki támasz zónába.
Jelenleg ott tartunk, hogy a visszahúzás utáni enyhén emelkedő megnyugvó mozgás támaszát letörtük, ebben semmi meglepetés nincs, senki sem várhatott 50k fölé történő visszarántást, ugyanis ennek lehetőségét szombaton elmulasztottuk.
Egyelőre még nem tudni mi okozhat gyors pozitív fordulatot, talán a hétfő délutáni tőzsdenyitás hozhat megoldást, addig nagy valószínűséggel csökkenő irányba mozgunk.


4 órás idősík, 40%-os esélyt adtam annak, hogy az 53k környéki támasz zónából ATH szintet veszélyeztető folytatás következzen, 60% esélyt pedig annak, hogy ez a fordulat 42k környékéről fog megtörténni. Az már biztos, hogy 53k környékéről nem lesz fordulat, a 42k-s zónába leszúrást követően is csak reménykedni tudunk ebben!
Amiért ezeket a százalékos arányokat megfelelőnek tartottam, az csupán a 4 órás charton  követett wyckoff szisztéma lehetősége miatt tűnt egyértelműnek, azonban mivel a fázisok szűknek mutatkoztak, arra is megvolt a lehetőség, hogy 53k környékén sikerül pozitív fordulatot venni a novembert szinte végig kísérő negatív szériának.
Tehát a wyckoffnak megfelelően, habár nem hajszál pontosan, de visszatértünk a szeptember végi aljszintre, ahol még kicsit meg kell nyugodni az indulatoknak, ami néhány ezer dolláros visszaesést még valószínűleg okozni fog, majd bízzunk a legjobbakban.


Napos: nekem már az is meglepetés volt, hogy a májusi zuhanást követően, közel két hónapos letargiát követően sikerült felállni és nem csak egy, a harmonikus mintával megjelenített 53k környékére visszanéző korrekcióval sikerül fordítani. A harmonikus minta tökéletes korrekciója után már jöhettek az új ATH-s gondolatok, ebbe az állapotba kellene most is eljutni. Viszont, ha most is kettő hónapos lesz a kiütés, akkor az ide 100k-s tervek visszakerülhetnek a mikulás puttonyában, majd bizakodhatunk abban, hogy a húsvéti nyuszi nem felejti el visszahozni.
Sajnos eltértünk attól a kék csatornában követhető, enyhén emelkedő mozgási lehetőségtől, amely a márciusi-áprilisi hasonló szituációnál még engedett néhány 1000 dollárnyi pluszt kipréselni a mozgástól. Annak oka hogy ez miért nem sikerülhetett most is, az nyugodtan ráírható a macik számlájára, ugyanis ahogy ezt megtették április végén úgy megtették most is és az akkori 500-as pozíciószintről pár nap alatt feltolták 3500-ra és lám milyen jól bejött nekik. A későbbi próbálkozásaik már nem jöttek be, de két hónapig sikerült mindenkit óvatosságra inteni és miután a bikák átláttak a szitán 30k-ról fel is szaladtunk 53k-ra! Tehát, a szituáció most is nagyon hasonló, már csak az a kérdés, mennyi időt vesz igénybe regenerálódás és a vevők általi helyzetfelismerés.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos, a hétvégén bekövetkezett az a negatív fordulat, ami miatt itt longs chartot figyelve sem voltunk nyugodtak! Oké hogy emelkedett a pozíciószám, de nem akkora mértékben és tempóval mint az ahhoz elég lett volna hogy kirobbanó áremelkedés bekövetkezzen.
Shorts oldal a bűnös, pontosabban csak annyira bűnös, amennyire a longs oldali határozatlanság teret engedett ennek. Kísértetiesen ugyanaz zajlott le mint áprilisban, ugyanarról az aljszintről, ugyanabba a magasságba toltak fel egy megbízáspumpa és a siker nem maradt el, akkor is és most is, ugyanúgy 10k-t meghaladó visszaesést tudtak ezzel kiváltani. Ennél is nagyobb baj, pontosabban nagy baj volt májusban, hogy a bikák még óvatosabbak lettek, majd jött a feketeleves és 60k-ról történő 30k-ra árbeszakadás.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/AUU2LKxo/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/dDAP3pkB/


Hetes idősík:  sokkal hamarabb jött ez a negatív széria, mint azt a piros háromutas lehetőség 73k-s szintre történő megérkezésével vártam. Új a szituáció, újra kell gombolni a kabátot! Mivel a kabát még nagyjából ugyanaz, tehát megvan a lehetőség ugyanarra a háromutas lezárásra, feltéve hogy a jelen szituációból is sikerül felállni.
Ha picit csalunk az első márciusi csúccsal, akkor kapunk egy nagyjából elfogadható  magyarázatot, de az sem kizárt hogy ezt már csak nagyon bele szeretnénk látni, mindenesetre, ha ehhez igazítjuk a további gondolatmenetet, akkor még azzal lehetőséggel is számolnunk kell, hogy a múlt heti leszúrásunk alját még egyszer megközelítjük, sőt az sem kizárt hogy visszanézünk a kerek 40k-s színtere, már csak azért is hogy vissza-teszteljük a szeptemberi aljunk, illetve a long trendvonalat!


Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni.


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ElZyq4zT/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/0QbIq48y/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6DyZSZfF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sxXQwHxA/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/BBGdvMr3/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/4UOmnmVz/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/2rtwu6xB/
Napos: https://www.tradingview.com/x/XWMhd63T/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/k5BqUMvu/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/axuhnWw5/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Vérszegény

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.12.13!

BTC, a hétvégén, pontosan egy hete szombaton, zuhantunk be a 40k környéki szintekre és az ezt követő hirtelen visszarántásból, talán jogosan gondolhattuk azt, főként az 50k-s szint keddi átlépését követően, hogy ennyi volt. Ez a megállapítás is csak addig állta meg a helyét, hogy ennyi volt, míg be nem álltunk egy bő hétig elhúzódó oldalazó mozgásra.
Az órás idősík tökéletesen bemutatja ezt az oldalazást!
Leszámítva a leszúráskori 42k-s aljszintet, a történések alsó szintjeit 46-47k környékére lehet belőni. A 49k környéki zóna, a történések elején még mint ellenállási zóna mutatkozott, de a mostani kép alapján, inkább egy közép zónának lehet nevezni és az ellenállási zóna szerepet, nagyobb valószínűséggel még a szeptemberi-októberi mozgásokhoz köthető, 53k környék zónának kell majd betölteni.
Wyckoff lehetőséget nem keresnék, ehhez az elmúlt hét hétfői mozgásnak be kellett volna nézni 46k alá!
Tehát az 57k környéke történő visszakapaszkodás nem tűnik egy egyszerű mutatványnak. Sőt, ha a mai, azaz a hétfői mozgásnak nem sikerül visszanyerni a 49k környéki zónát, akkor inkább csökkenő irányba gondolkodnék.
Attól függően, hogy elveszítjük a 46k környéki aljunkat vagy megnyerjük a 49k környéki középzónánkat, lehet viszonylag pozitívan, illetve negatívan továbbgondolni a hét második felében várható történéseket!


Napos: a 4 órás idősík történéseire felesleges kitérni, napos idősíkon sincs sok minden összefoglalható az elmúlt hét történései tekintetében, max az összképből tudunk levonni néhány elemzői elfogult megállapítást.
Kis pozitívum, hogy a visszarántást követően maradtunk a 200-as mozgóátlag felett, az már nem annyira pozitív, hogy ezt követően vissza-teszteltünk a fekete napos trendvonalunkra, viszont öröm az örömben, hogy a 200-as mozgóátlag is kapott egy vissza-tesztet, tehát az ehhez köthető rövidtávú megállapításunk pozitív! Ahhoz hogy pozitívak is maradjunk, legalább ezt a mozgóátlagot tartani kell és minél előbb visszakapaszkodni a trendvonalra, az 53k-s ellenállási zónába, illetve ha akkora a lendület, akkor legalább a zöld 50-es mozgóátlagot megcsippenteni.
Az RSI csíkon már bejelöltem egy következő csúcshoz társítható kék jelzést. Az ehhez a jelzéshez köthető ármozgásnak, kapcsolódnia kellene az előzőekben megfogalmazódott  elvárásokhoz, érdemi mondanivalója viszont csak akkor lesz, ha ez, az előző kék jelzés feletti szintet jelenti, konkrétan a 60k-s szint elérést! Ezen szint alatt, csak mint korrekciós visszakapaszkodásról beszélhetünk, erre jól rámutat a Fibonacci skála is.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: egyelőre úgy tűnik, a piros csatorna felső zónáját kezdjük visszanyerni, annyira viszont mégse pozitív a vevői hozzáállás, hogy a rövidtávú elvárásoknak megfelelően, egy héten belül visszakapaszkodjunk 57k környékére. Remény hal meg utoljára, ez egy bölcs megállapítás és habár semmi több nem áll rendelkezésünkre, illetve a csatorna, amelyből felfelé kilépve sürgősen távoznunk kellene!
Shorts oldal figyelmeztetett, mi is az ára egy longs oldali gyeplőelengedésnek! Példa ott van májusban, amelyet utólag már tudjuk hogy kamu volt, ettől függetlenül, semmi nem zárja ki hogy egy mostani akció mégse legyen kamu és egy kisebb pánik ne okozzon nagyobb gondot.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/eGiDMRoJ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Okj14DO1/


Hetes idősík:  attól eltekintve, hogy a kettő héttel ezelőtti gyertyánk mélyebbre szúrt mint a múlt heti, viszont a múlt heti gyertyatest, kiegészítve az előző heti kapituláló gyertyáéval, akár arra is utalhat, hogy itt egy olyan fordulat van előkészítve, feltételezve hogy az előttünk álló héten sikerül 57k környékén zárni. Tehát hogy nem csak arra kapjunk lehetőséget, hogy még néhány hétig fenntartsunk egy ál pozitív összképet, hanem még  arra is, hogy az ATH szintünket fenyegető folytatás is kialakulhasson.
Ha a piros háromutas lehetőség csúcsszint lehetőségét nézzük, akkor 76k környékére tehető a következő, véletlen ideiglenes ATH szintünk. Azért gondolható ideiglenesnek, mivel még a lila lehetőségünk is játékban van, amely 85k környékére teszi a következő csúcs lehetőséget és ha ennek megfelelően történnének az események, akkor jogosan készülhetnénk, akár még a 100k-s álomszintre is.
Tehát az eltűnt álló heti feladat, visszakapaszkodni 57k környékére és megadni az ebből kikövetkeztethető pozitív jelzést! Ellenkező esetben marad, jobbik esetben  40k környékére történő ismételt visszaereszkedés, illetve mivel ennél rosszabb szituáció is kialakulhat, de ez a rosszabb szituáció, új long pozíciónyitási lehetőséggel a későbbiek folyamán jobbra is fordítható, ettől függetlenül a karácsonyi hangulatot kellően elrontaná.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/YS72ivJn/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/kw8P0dds/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/d7DbCwiN/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/v0NPQPve/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/gwAitAkf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/WrxNPiyT/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/7Y8bF68R/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Ft0HB0DO/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/RJBBjfxx/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/MCryhiqI/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Senki többet, maradhat?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.12.20!

BTC, nagyon hosszan elnyújtjuk ezt az órás idősíkon kialakult rétest. Egyáltalán nem erre számítottam, konkrétan arra, hogy már az elmúlt hétvégén, valami durva beszakadásba is belenézhetünk. Nos, ez a beszakadás elmaradt, sőt ennek egy enyhébb változata is, amit egy csökkenő irányú háromszög formációból gondolhattunk volna.
Ezzel, hogy a csökkenő irányú háromszög se hozza a visszaesést, illetve, hogy az egymást követő aljak is csak bekukkantanak az előző alá, ebből az szűrhető le, hogy igazán nagy igény nincs is az ár beszakítására. Tehát az a megállapítás, hogy az egymást követő aljak csak minimálisan szorítják lejjebb az árat, azt kellene jelentse, nincs is igazán probléma a mozgással, csupán egy feltöltődési fázisban vagyunk.
Feltöltődés, de csak óvatosan, mert ha valamilyen apró bizonytalanság miatt, kihasználás nélkül maradnak a vevői lehetőségek, annak az árát befogják hajtani az eladói szándékok!
Ha szigorúan az aljakra figyelünk, de figyelmen kívül hagyjuk a 4-ei mély leszúrást, akkor a kék ékbe belekapaszkodva, kaphatunk egy halvány esélyt arra, hogy az 50k környéki ellenállási zónát ismételten megnézzük és kiderítjük délibábot kergetünk e, a sokak által várt idei utolsó felállásra.


Napos: ha a Fibonacci skálára hagyatkozunk, már akkor is megállapíthatjuk, hogy nagyon elvagyunk maradva a korrekciós elvárásoktól, ami vagy arra utal, hogy még bőven lesz lehetőségünk az 50-60k környéki lehetőségek kihasználására( Futures charton, 53k magasságában várakozik egy résbezárás), vagy a 4-ei leszúrással még nem fixáltuk a hirtelen visszaeső mozgás alját. Tehát, jobbik esetben még egy dupla alj lehetőség is lóghat a levegőben, rosszabb esetben ráfordultunk egy a jövő év első hónapjaiba átnyúló, kicsit lehangoló negatív szériába.
Az RSI csíkon, kék színnel előre berajzolt lehetőséghez társítható, hasonló gyertyacsúcs feletti következő jelzésnek el kellene érni, minimum a 60k-s magasságot, ezzel mutathatnánk azt az erőt, amellyel folytathatnánk utunkat a 100k-s álomszint irányába.
A dec. 4-ei hirtelen bezuhanással visszaestünk a fekete színnel jelölt napos long trendvonal alá, amelynek vissza-tesztelésére már volt egy pár nappal későbbi halvány kísérlet, azonban ezt követően nem folytatódott az ilyenkor elvárható csökkenő irányú mozgás. Tehát, az sem kizárható, hogy még várunk egy komolyabb, a fekete trendvonalat vissza-tesztelő 55-60k közé visszanéző pár napos kérészéletű fellángolásra, majd itt be is fejeztük az idei sikerszériát, majd negatív irányba megkeressük azt a későbbiekben életképesebb aljat, amelyből jövőre kinőheti magát egy újabb vagy ki tudja hány új ATH színt.
Ha tippelni kellene, ezt az életképesebb aljat, feltételezve hogy a jelen mozgásban még van egy kisebb fellángolás, valahova 20k-s árszint alá tenném. Fellángolás elmaradása esetén, már a jelen mozgásból folytathatnánk a 30-40k környéke zónába és egy a nyári időszakban már látott, három aljjal megerősített támasz zónából, a tavaszi időszakban kihozunk valami az ideinél is eredményesebb folytatást.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a jelenlegi hozzáállással, max beköszönünk a csatorna ellenállására, majd szépen visszavonulót is fújunk. Abban a szerencsés esetben,  ha itt határozottan kiugrunk, elérve a 200-as mozgóátlagot, amelyről nagy valószínűséggel visszapattanunk, ami nem baj, főként ha nem esünk vissza az 50-es mozgóátlag alá. Tehát csinálhatják jól is a bikák, csatornából kilépés esetén, de rosszul is egy elbizonytalanodó beszorulás esetén.
Shorts oldali lehetőségfelmérésen túl vagyunk és az utólagos reakciókból kiindulva, a macik szempontjából jól sikerült, sajnos túl jól, ráadásul a vevő oldal viselkedése semennyivel sem lett pozitívabb, inkább beletörődött...
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/gs4kLn95/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/2OBsGcbF/


Hetes idősík:  sajnos nem kaptuk meg azt az 57k környékén záró erős bika gyertyát, amelyre a folytatásban, igazán erős emelkedési gondolatokat lehetne építeni. Sőt, még az is apró segítség lett volna, ha egy bizonytalan gyertyával csatlakozunk az azt megelőző heti gyertyához. Enyhén határozottnak látszó negatív gyertya lett a végeredmény. Ennek betakarása esetén sem lesz pozitívabb a hozzáállásunk,  ettől függetlenül kíváncsian várjuk, lesz-e a piros háromutas lehetőségekhez igazodó 76k-s szintet megcélzó folytatás. A jelen szituációból, nem nézem ki  hogy ezt a szintet még az idén elérjük, annál inkább sem, mert még december eleji visszaeséssel sem sikerült ráülni a long trendvonalra, tehát még ez a momentum hátra lehet, dupla aljat biztosítva a napos mozgásnak és megfelelő alapot biztosítva egy újabb jövedelmező építkezéshez.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/1efFBZO7/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/fI3gmsb6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AlphD0Vp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Ail9XkUK/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/zYd5DCP3/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ShGQLfkX/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/uv858Gjn/
Napos: https://www.tradingview.com/x/He4NKrhO/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/xTp1SpM7/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/Yu9uBUCO/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Utolsó a lehetőség

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.12.27!

BTC, idén, az utolsó lehetőség arra, hogy még egyszer valami nagyot letegyünk az asztalra! Hogy miként folytatjuk jövőre, egyelőre a jóslás kategóriája, azzal meg teli a padlás. Készülhetünk a legjobbra, például egy 100k-s vagy azt jócskán meghaladó következő ATH szintre, de a legrosszabbra is, ami ugyebár csak egy ideiglenes rossz, ha például ráfordulunk egy komoly short trendre, amelynek az alját több mint egy évig is keresgélhetjük és ez a keresgélés, akár még 10k alá is visszaviheti az árat.
Órás idősíkon nem veled van a probléma, ha nem látod át a történéseket, csatorna, csatorna hátán, viszont, mivel jobb nincs, ebből kell kitaláljuk merre is mehetünk tovább.
A zöld csatornával kezdődött a történet, amelyen belül, már az elején is intenzív emelkedéssel kezdtünk és ugyanezt sikerült megismételni a kék ellenállás vissza-tesztelését követően is. Azonban, mivel ennek a korrekciós fázisát indokolatlanul hosszúra sikerült nyújtani, csökkenő irányba ki is léptünk a csatornából és megcéloztuk a támasz zónát.
Ehhez az aljhoz lehet igazítani a kék csatornát, amelyből mindkét irányba sikerült már kinézegetni. Mivel az utóbbi két csúcsunkhoz is lehet egy csatornát igazítani és  ha figyelembe vesszük az előző intenzív emelkedő hullámot, talán még egy zászló lehetőség is bujkál a háttérben, ezért az ezen belüli mozgás is rejtegethet értékes információkat!
Beszédes lehet, egy a csatorna felezőszintjére visszanézést követő felfelé kilépés, amely mozgás még a kék csatornához is igazodhat, tehát a long lehetőség sincs elveszve. A piros csatorna támaszára visszanézés sem katasztrofális előjel, főként ha ez sem húzzuk el napokig és végül nem fulladunk bele a lehetőségek sokaságába. 


Napos: piros, zöld és kék színű nyilakkal megjelölt mozgási irányokat jelöltünk ki, amellyel a januári évkezdés lehetőségeit is kijelöltük. A piros nyilat követve úgy számoltunk, hogy a mögöttünk hagyott héten folytatjuk az előző heti enyhén negatív mozgást és jobbik esetben nem nyújtózkodunk tovább a szürke támasz zónán!
Remélhetőleg nem csak ideiglenes szerencsénkre, a zöld és kék irányokat választottuk, viszont a narancs csatornából kilépést nem a legideálisabb módon valósítottuk meg, ez adhat okot némi aggodalomra!
Az lenne a feladat, hogy a 73k környéki ellenállási zónán határozottan átszaladjunk, de nem csak azzal a szándékkal, hogy a kék lehetőségnek kedvezve vissza-tesztelhetjük a fekete long trendvonalat.
Nagyon gyenge lábakon áll ez a long trendvonalon is átszaladó várakozás, főként úgy, hogy az ehhez a várakozáshoz társítható RSI mozgásunk már most a felső zónában várakozik. Akkor beszélhetnénk nagyon is jó lehetőségekről, ha ez a felső zónás RSI mozgáshoz, az ármozgás is csatlakozna és vagy megközelítjük az előző 60k-s csúcsot, esetleg azt felülmúlni is sikerül. Ebben az utóbbi mondatban megfogalmazódottakhoz igazodva, tetszik, nem tetszik, azt kell megállapítsuk, hogy a 22'-es évkezdés nem lesz fenékig tejfel, sőt már akkor is jól teljesítünk, ha a 40k környéki támasz zónába kerül az RSI-hez társítható következő gyertyaalj. 


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chart piros csatornáját nézve, előttünk a lehetőség, remélhetőleg ezzel a lehetőség elérni is sikerül, de nem visszaélni, például egy kamu megbízáspumpával! Ha esetleg mégis kamu szaga lesz a folytatás, az sem feltétlenül rossz, csak tudjunk rá felkészülni és egyértelmű legyen, tehát hogy az esetlegesen kialakuló hirtelen kiugráshoz ne társuljon áremelkedés, ugyanis, ebben az esetben arra mehet ki a játék, hogy a jelenlegihez képest elérjünk egy jóval alacsonyabb árszintet, ahol ezek a megbízások élesedni tudnak, tehát hogy belesétáljanak a macik a csapdába.
Shorts oldal, ahol ugyebár a maciknak most kellene téli álomra hajtani a fejüket, viszont, ez korántsem biztos hogy megvalósul ebben az enyhe időjárásban, pontosabban ebben a nagyon is enyhe vevői lehetőségkihasználós időszakban. A múlt heti körképben, hasonlóságot kerestünk az áprilisi- májusi, illetve a most novemberi és az ezt követő, talán januárba is átnyúló mozgási lehetőség hasonlóságok között, aminek max abban a tekintetben örülhetnek, hogy végre kiengednénk a fáradt gőzt és megtalálnánk, a reményeik szerinti 40k-s aljszintet!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/nF9VJ8lK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/DqpEFqBT/


Hetes idősík:  nem panaszkodhatunk a mögöttünk hagyott hétre, habár sokkal jobban is teljesíthettünk volna, ettől függetlenül sikerül betakarni az előző heti gyertyát és így némi pozitív előszelet biztosítani a jelenlegi lehetőségeinknek.
A lehetőségekhez mérten, elégedettek lehetünk, ha ez egy 57-58k környéki hetes zárást eredményez, tehát sikerült magunk mögött hagyni a napos idősík long trendvonalát!
Ha mégsem sikerül, annak sok oka lehet, például hogy a 40k környéki támasz zónába visszanézés igénye továbbra is fennáll, de hasonló igénye lehet a világoskék trendvonalnak is, sőt a piros ellenállás irányába is több kellene mint néhány szurkálás!
Durva tippeléssel, egy minden igényt kielégítő aljat, január közepén 40-42k magasságában lehetne várni, majd a fellendülő időszakra ráfordulást, hasonlóan az utóbbi években megszokottakhoz, a kínai holdújév fordulóját követően lehetne várni, azaz február 1-et követően.
Hibásan gondolkodik az, aki nem számol azzal a lehetőséggel, hogy ez a bizonytalan időszak már a medve szezon előszobája és jelenleg csak egy az érzéseink által irányított délibábot kergetjük...


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/47SYAAdK/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/iMBaghG6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/svK03ROV/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/x2RCadk8/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/aPyFPhth/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/zjOr9Ebo/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/gJcgAzI8/
Napos: https://www.tradingview.com/x/oNUq1oVu/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/idkWR0sJ/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/3Vvv3su2/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Első lehetőség

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.01.03!

BTC, egyelőre még nincs értelme túlgondolni mire is számíthatunk a '22-es évben, személyes véleményem szerint túl sokra nem, tehát nagyon nagy beszakadást sem, de azt sem hogy 100k feletti csúcsokat fogunk karcolgatni. Viszont ez sem kőbevésett vélemény, mivel a crypto világában gyorsan megtudnak változni a pozitív/negatív hangulatok!
Órás idősíkon már láttunk is egy pozitív lehetőséget, de még ezzel is óvatosan, mert egyelőre azt látjuk, hogy a szilveszter napját megelőző, illetve azt követő nap mámoros hangulata beszorította az árat egy durván 2k-s oldalazó sávba. Ebbe az oldalazásba, beérkezés irányát megnézve, jó lehetőséget mutatkoznak a szituáció pozitív megoldására, amelynek kulcsmomentuma a zöld ellenállási zóna lesz.
Arra, hogy mi értelme lehet itt egy pozitív megmozdulásnak, talán válaszol a lila harmonikus minta, 50,700$-os szintre mutató kifutási lehetősége, illetve, ha az erre adható korrekciós választ, a fibo skálára nézve gondoljuk tovább, akkor a zöld, jelenleg ellenállási zónának, még nagyon fontos támasz szerepe is lehet.
A 45,750$-os szintre, behúztam egy erősnek látszó támaszt, ha ez a szint elbukna, akkor felesleges pozitív lehetőségeket keresgélni, mivel  egyértelműen a napos idősík 40k környékére mutató lehetőségeinek, január közepére történő kifutásában kell gondolkodni.


4 órás idősíkon már az is látszik, hogy az oldalazás egy régebbi történet, konkrétan a december első napjaiban történt kisebb beszakadás utójátéka és az órás idősíknál megemlített oldalazó mozgás, ezen négyórás oldalazásnak csak az alsó zónájában történteket részletezi. Tehát az órás idősík állóháborúja, ezen lila oldalazás felső zónájának visszanyerése érdekében zajlik.
Azt is látjuk, hogy a 45,750$-os fekete támasz, tulajdonképpen ennek az oldalazásnak az alsó szintje, illetve egy ugyanilyen felső szintet húzhatnánk az 52k-s szintre, ami az oldalazás felső szintje.
Bitcoin Futures chartra külön nem térek ki, mivel csak egy információra vagyunk kíváncsiak, ami nem más mint egy az 53k-s szinten várakozó pozitív rés, tehát az sem kizárt, ha kitöltjük ezt a rést, akkor a pozitív irányú lehetőségeink is kifulladtak. A most hétvégén történtekhez kapcsolódóan is van egy a 46,275$-os szinthez köthető negatív irányba várakozó résünk, amelynek kitöltése esetén meleg lehet a szituáció, de az sem kizárt, hogy ezzel majd csak azt követően foglalkozzunk, ha az 53k-s szintre felnézésről bebizonyosodik, hogy csak a réskitöltés miatt volt indokolt.


Napos: három szín közül lehetett választani, egyelőre szépen belőttünk egy negyedik lehetőséget, méghozzá a kőkemény oldalazást. De az is lehet, hogy a kék úton haladunk, csak a december végi punnyadós hangulat kifullasztotta az árat 52k magasságában, ahonnan a végcél továbbra is a 40k környékén húzódó széles támasz zóna, illetve egy negatív irányba haladó, előző ath szinthez is köthető piros támasz. Tehát ez lenne az a január közepére megcélozható negatív aljunk, ahonnan újra pozitív irányba lehetne terelni a történéseket!
Viszont a piros kérdőjellel jelölt nyíl 30k környékére visszamutató fenyegetéséről se feledkezzünk meg, ugyanis, ha beesünk a fekete támasszal jelölt 45,750$-os szint alá, azaz lefelé kilépünk az oldalazásból és ahogy a december eleji példa is mutatja, nagyon hamar elérhető ez a 30k környéki szint. 


BTCUSD Shorts/Longs chartok: az év utolsó napján, néhány megijedhettek a 22-es évkezdéstől vagy csak a közel 1 hónapos oldalasból gondoltak idő előtti negatív irányú, akár 10k-s mértéket is elérő kilépésre. Amit itt longs oldalon látunk, az nem túl meggyőző, inkább  siralmas kapaszkodásnak nevezhető, tele bizakodással, ami nem kés mértékben köszönhető annak, hogy a 21-es év mindent is felülmúló áremelkedése által mindenki IS szakértőnek képezte ki magát, csakhát még a vizsga hátravan.
Shorts oldal természetesen még mindig parkolópályán, egyelőre úgy néz ki nem tudják eljátszani a májusi történéseket másoló megbízáspumpálást. Viszont, ebből olyan végkövetkeztetésre is juthatnák, hogy áremelkedéssel sem számolnak, max beszállnak egy csökkenő irányba mozgó liftbe, ezzel is elősegítve egy kövérebb visszaesést.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/nF9VJ8lK/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Sf6lVm1c/


Hetes idősík:  nem jó hír hogy a két héttel ezelőtti kövér gyertyára érkezett egy majdnem betakaró kövér piros gyertya. Amire szükségünk lenne egy újabb kövér zöld gyertya, amivel pontot tehetnénk, erre a gyertyák által is megjelenített bő egy hónapos állóháborúra!
A jelenlegi szituáció inkább negatív előjelű, tehát a piros kérdőjellel is jelölt, piros és kék támaszok, illetve a támasz zónák által is lehetőségként felkínált konkrét 42k-s árszint! Természetesen, ha ezt az aljat 42k-s szinten fixálni tudjuk, azzal vissza-teszteljük a decemberi beszakadása alját, illetve feljebb zárunk mint szeptember 20-ai korrekciós visszanézésnél, ami szintén egy pozitív előjel lehet.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/pp9an0GH/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/9jUib0ns/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/HvE4QF3a/
https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp/?fbclid=IwAR0xCqtdyhxcqJoZDutqbWmFC1uVr8ROIb5X4XPOo1yxymby1BsNQH8MFLM
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iiGwj6fG/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/IvRFTHKI/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LHiz6Y9j/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/SLA2vt9W/
Napos: https://www.tradingview.com/x/xH0WumXo/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/ugKPYBxv/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/bPToGujS/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A '22-es hangulat

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.01.10!

BTC, eléggé semmitmondó hangulat jellemezte az év első teljes hetét, hasonlóan mint az év utolsó néhány hetét. Természetesen, ha már long irányba nem lehet hasznot termelni, akkor marad a short irány és ahogy látjuk, nem is volt gond a helyzetkihasználással! Tehát a feladat egyszerűnek látszik, ha nem akarunk beleszaladni egy short trendet eluraló és a '22-es év negatív hangulatát meghatározó szituációba, akkor a 100k fölötti árakról álmodozó megmondóembereknek és a rájuk is hallgató tehetős befektetőknek tenni kell ennek érdekében.
Az órás idősík várható történéseiből, egyelőre az a kép látszik kirajzolódni, hogy ismét beszorulunk, egy durván 3k-s csökkenő irányú háromszög lehetőségbe.
Ezzel, egyféleképpen tudunk szembemenni, ha eltérően az egy héttel ezelőtti példától, átlépünk a kék ellenálláson és felszaladunk a zöld ellenállási zónáig, ahonnan lehetőségünk van vissza-tesztre és ha a vevői szándékok is olyanok, akkor 46k környékén nem kell lefutni ugyanezeket a köröket.
Ezen az idősíkon, hosszabb távra felesleges gondolkodni, először rázzuk le ezt a háromszög és az újabb 3k-s hangulatrombolást, majd kezdjük meg a '22- es építkezést!


4 órás idősíkon már sokkal érzékelhetőbb az a negatív katyvasz, amibe nem most cseppentünk bele, hanem már a novemberi ATH utálni negatív hangulattal, majd erre jött egy december eleji 10k-s pofon, ebből azóta sem sikerült felállni, talán térdre emelkedni, viszont ha nem vigyázunk újra a földre kerülünk és egy jó hosszú időre ott is maradhatunk!
Van egy széles, negatív irányú csatornánk, ezen csatornán belül, látszólag céltalanul pattogunk le/föl, viszont, ha a széles csatornára hagyatkozunk és arra, hogy ez a céltalannak látszó bolyongás mégiscsak a felső felében történik a csatornának, ebből mégis pozitív gondolatoknak kell megfogalmazódnia! Ezt alátámasztva, szerényebb lehetőségekkel élve, kellene lássunk egy a kék csatornát követő építkezést, de durvulhatunk is, lényeg hogy a következő csúcsszintünk 46k fölé essen, ha lehet ne csak néhány száz dollárnyival, hanem legalább 2-3k távolságra.


Napos: a jelenlegi szinteken mozgás, nem csak azért veszélyes, mert beszorultunk egy széles csökkenő irányú csatornába, amelyen belül, ha megcélozzuk csatorna alját, azzal, akár még a 2017-es ATH szintre is visszacsoroghatunk, hanem mert ez meghatározhatja a '22-es, sőt akár még a '23-as év hangulatát is. Ezt elkerülendő, pozitív irányba kellene folytassuk!
Egyelőre azt látjuk, hogy visszaereszkedtünk abba a 40k környéki ellenállási zónába, amely zóna végigkísérte a '21-es évet és hasonlóan jól működött támaszként, de ellenállásként is. Jelenlegi szerepe támasz, azt még nem tudjuk működő vagy nem működő támasz, viszont ha működik, akkor is veszélyes szituációkat alakíthat ki, például ha csak az 53k környéki ellenállási zónát megközelítő vagy azt elérő emelkedésre vagyunk képesek, amellyel megerősítést adunk egy durván 30k-s fej-váll lehetőségnek.
Az RSI csíkon kék/piros színekkel jelölt aljak/csúcsok, illetve az ehhez társítható gyertya aljak/csúcsok is jó eligazodási pontok. Visszatérve az előző RSI csúcsra, ahol az volt az elvárás, hogy az ehhez társítható gyertyacsúcs fölötte legyen az azt megelőzőhöz képest, amelyből apró pozitív végkövetkeztetést vonható le, sajnos nem ezt látjuk, jelentősen alatta zártunk. Hasonlóan kell gondolkodni most is, tehát a következő RSI csúcshoz társítható gyertyacsúcsnak az előző 52k-s csúcs fölé kellene kirajzolódnia. Sajnálatunkra pontosan efölött húzódik az ellenállási zóna, tehát még ezt is át kell lépjük!
Előreszaladtunk, habár még a jelenlegi aljunk se biztos, beszakadással vagy a csatornát követő negatív irányú mozgással még 30k környékére is levihető. Sőt, a negatív gondolatokat megfejelendő, mozgóátlag kereszttel is szembe kell nézzünk néhány napon belül, ezzel is megerősítve, az imént megfogalmazódott 30k-s mélységet sem kizáró folytatási lehetőséget!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos nem ez történt hogy a piros csatornát elhagyva törnek az egekbe a vevői szándékok, igaz akkor sem jártunk volna jobban, ha egekbe törő emelkedést látunk, viszont ezek csak megbízások. Ha mégis beleszaladunk egy megbízáspumpába, az azt jelenti, hogy a vevői szándékok a jelenlegihez képesti jelentősen alsóbb szintre koncentrálnak, például 30k környékére, viszont az sem mindegy eközben miként tevékenykednek a macik!
Shorts oldali lehetőségek, főként a órás idősíkra is átkukkantunk, volt egy január 5-ei határozat eladási hullám, az ebben a hullámban nyitott pozíciók még nyitva vannak, sőt ha a vevői oldalról nem érkezik hasonló válasz vagy legalább egy beijesztésre alkalmas megbízáspumpálás, akkor a macik élni fognak a lehetőséggel és egy hasonló mértékű eladási hullámmal, újabb 10k visszaesést odavernek az árnak.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/fbXcSV1H/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/iqQS4OiS/


Hetes idősík:  habár megvan annak a lehetősége, hogy a piros háromutas lehetőség 76k-s céljelzésének megfelelően ráforduljunk a pozitív irányra, először a szemünknek kell higgyünk és azt kell gondoljuk, főként a mögöttünk hagyott hetes gyertyából kiindulva, hogy a remény hal meg utoljára.
Meglepetés nincs, legalábbis számomra nincs, sőt azok számára sincs, akik hosszabb idő óta követik ezeket a körképeket. Ugyanis a 70k környéki csúcslehetőséget, illetve, ezt a folytatásban lehetőségként felmerülő 40k-s mélységet és ha szerencsém van a következő 76k-s csúcslehetőséggel, már a tavaly augusztus-szeptember környéki történések óta szórakoztattam a nagyérdemű olvasóközönséget!
Legyen igazam a folytatásban is és erről a 42k környéki aljszintről, kihasználva a long trendvonalat, illetve a támasz zónákat, sikerüljön határozottan visszapattanni, azokat a bizonyos következő gyertyacsúcsokat mínium 60k környékére feltornászni és  megadni annak a lehetőséget, hogy a következő ATH szintünket 76k-ra vagy feljebb tehessük.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nsoF7uOH/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7wG41xsC/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/3YeqLJbY/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/GDdxcQoh/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/0H8ZpS71/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/1t3lmhQq/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/MjfWmOk2/
Napos: https://www.tradingview.com/x/FCFzSiib/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/9OrJuQ4K/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/h2jPBKl1/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Sok elmulasztott lehetőség, de a reményhal...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.01.17!

BTC, ha úgy alakulnak a dolgok, hogy a végén eredménye is lett volna ennek a felhalmozódási, feltöltődési folyamatnak, akkor a múlt hét szerdai-csütörtöki, zöld támaszon áttörést követően nem esünk vissza péntekeken és nem rombolunk szét egy majdnem wyckoff lehetőséget, tehát a 46-47k körüli magasságokba történő visszakapaszkodást.
Még a szerdai-csütörtöki történések előtt merült fel a kék csatornában történő emelkedés lehetősége, ennek megfelelően, szerdán-csütörtökön még örülhettünk is, igaz, annak még jobban örültünk volna, ha a csatornából azonnal távozunk is!
Mint látjuk, a folytatásban a csatorna támasza is megerősítésére került, majd a felezővonalra is visszanéztünk ahogy illik, azonban a hétvégén annyira megtetszett a semmittevés, hogy elfelejtettünk a csatornában felfelé mozogni és a semmittevés eredményeként, a hetes nyitás után ki is pottyantunk lefelé!
Egyelőre még nem mondhatjuk hogy minden veszett, azt viszont igen, hogy megnehezítettük az emelkedési lehetőségeinket. Ez a csatornából csökkenő irányba kilépés se látszik egy életveszélyes mutatványnak, feltéve hogy tőzsdenyitássókat követően a vevő érdeklődés is felélénkül és újra a 46-47, sőt a 48k-s rövidtávú célok az iránymutatóak!


4 órás:
ahogy ezen az idősíkon is látjuk, az órás idősík emelkedő kék csatornája nem egy egyedi lehetőség, volt már egy hasonló december végén, illetve december elején, sőt, ha még feljebb mennénk a csökkenő sárga csatornában, akkor már az elején is volt egy hasonló csatornánk, amelyből nem nagy meglepetésre (wyckoff) szintén csökkenő irányba távoztunk, de végeredményül kaptunk egy 69k-s ATH szintet. Jelenlegi állás szerint,  hacsak nem jön valami nagy meglepetés, a mostani csatornából is csökkenő irányba távozunk!


Napos: ha nem hibázunk nagyot, akkor január a javítás holnapja lesz, február pedig a felkészülésé, legalábbis reménykedünk abban, hogy februárban felkészítjük az árat a 69k-s ATH szint megdöntésére! Annak érdekében, hogy a javítás eredményes legyen, vissza kellene kapaszkodni az 50k-s magasságokba, majd egy a szaggatott fekete vonallal jelölt ellenállásról történő visszapattanás utáni, vissza-teszten sem elbukni(ez lenne a februári felkészülés)!

Attól függően, hogyan történik a szaggatott ellenállás átlépése, várhatunk lassabb vagy gyorsabb emelkedő folytatást!

Lassabb akkor lehet, ha a vékonyka, de mégis erős 53k-s ellenállási zóna átlépése körülményes lesz, aminek eredményeként akár még márciusban is keresgélhetjük a megoldást, majd a sokéves megszokásnak megfelelően, április környékén kezdünk kibontakozni.
Gyorsabb megoldás azt jelentené, hogy már február végén, március elején az 53k-s zóna felett várnánk a kilövésre.
Természetesen rosszul is alakulhatnak a dolgok, ehhez csak annyira van szükségünk hogy elveszítjük ezt a 40k-s támasz zónát és előkészüljünk a 30k-s megtartási feladatokra.

Már amúgy is sok vonal díszíti a chartot, de a 3 fekete támaszra is szükségünk lehet az előregondolkodásban!

A felső már elbukott, ezzel vesztettük el az 50k felett maradási lehetőségeinket.
A jelenlegi fekete támasznak az lenne a feladata, hogy megtartsuk a 40k feletti szinteket.
Az alsó fekete támasz feladata pedig egyértelmű, megtartsa a 30k feletti szinteket, illetve annak a lehetőségét, hogy ténylegesen ráforduljunk a short trendre.

Az RSI csíkon jelölt csúcsok/aljak már most nagyon beszédesek, de ahhoz hogy megértsük mit mondanak, ahhoz a gyertyacsúcsok hasonló megjelölésére is szükségünk van! A mostani mondanivaló egyértelmű, ha már most január végén nem szeretnék gyászos chartképeket nézegetni, akkor a következő gyertyacsúcs jelölésnek az előző fölé vagy ahhoz nagyon közel kellene megrajzolása kerüljön! Tehát 53k környékére kellene kerüljön a januári csúcsszintünk!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra sem élünk azzal a lehetőséggel, amit még december második hetétől felkínáltak a macik! Azonban szépíteni sem kell amit nem lehet, alkalmazkodni kell és semmiképp sem belemenni vak vásárolgatásokba. Sokan juthattak ugyanerre a felismerésre, valószínűleg ezért sincs kihasználva a felkínálkozó lehetőség.
Shorts oldal pedig mozgolódik! Már november végén, december elején beijesztettek, rögtön találtunk is egy áprilisi hasonló szituációt, majd el is ült a lelkesedés, hasonlóképpen mint december hátralévő részében. Viszont, az utóbbi napokban, újra kezdenek magukra találni, egyenlőre még semmi komoly, de ha visszanézünk májusra, akár még az aggódó gondolatok is előjöhetnek, viszont, ha "csak" megbízáspumpa lesz ebből is, akkor aggódni csak rövidtávon érdemes!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/3hQVPGoN/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/OOycaA4H/


Hetes idősík:  abban az esetben, ha elbuknánk a 40k-s zónát, akkor tulajdonképpen elbuknánk egy Long trendvonalat, de még ebben az esetben sem a fő Long trendvonalunkat, ahhoz a 30k-s zónát is el kellene veszteni.
Már decemberben kérdőjellel jelöltem meg ezt a 40k környéki, január közepére elérhető árszint lehetőséget! Nem véletlenül, ha már van egy vissza-tesztre váró csökkenő piros ellenállásunk, illetve azt 40k környékén keresztező Long trendvonalunk, plusz még egy előző aljunk és egy erősnek látszó támasz zónánk.
Ha a mögöttünk hagyott hetes gyertyából indulunk ki, akkor kicsit pozitív hozzáállással vághatunk bele az előttünk álló hétbe! Nem teljesen szabályos a szitu, viszont ha sikerülne betakarni a két héttel ezelőtti kövér piros gyertyát, azaz 47k magasságában zárni a hetet, akkor lenne egy komoly gyertyakombinációnk, amellyel, akár még a rövidtávú trendirányt is megfordíthatnánk! Természetesen a rákövetkezendő héten is lendületben kellene maradjunk és majd csak annyi időre kiengedni, hogy felülről ez 50-es mozgóátlag is kaphasson egy vissza-tesztet!


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/bM7bchd2/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/iX2I5lLL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/gYlOGK7W/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wbw1AFFA/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/xL8COtp1/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Gmu3yZIP/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/68ybrchf/
Napos: https://www.tradingview.com/x/jStVpb35/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/gfq0BO7V/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/n7wDgfPo/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A veszett fejsze...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.01.24!

BTC, mindenki, pontosabban tömegek, foggal körömmel tiltakozott ellene, pedig már ők is tudhatták, hogy a november végi, decemberi történések után, nagyon össze kell kapjuk magunkat, ha az újabb ATH-s terveinket megszeretnénk valósítani. Megvolt a lehetőség, 46k-ról, 52k-ra történő karácsony előtti erősödő időszakban! Azonban, itt egy vékony, de mégis erős 53k-s ellenállási zónát kellett volna áttörni és még ennek az áttörésnek is nyomatékot kellett volna adni, mivel az előző csúcsszintünk 60k magasságában várakozott. Tehát, ha az erő jeleit szerettük volna felmutatni, efelett zárunk!
4 órás idősíkkal kezdek, ennél lejjebb felesleges keresgélni, a pár órákig fennálló lehetőségeket, ha mégis lesznek, azokat a Facebook poszt alatt közzéteszem!
Ahogy látjuk, csatornából-csatornába ugrálunk, ebben semmi újdonság nincs, mivel ez egy végeláthatatlan folyamat! A múlt heti Facebook poszt alatti elmélkedésekben, még egy sokkal vékonyabb, piros csökkenő csatornával számoltam, ez most 4 órás idősíkon kicsit kövérebb lett, de megnézve az előző csatornák méreteit, az sem kizárt, hogy ez még mindig csak egy fél csatorna és valahol az 50-es mozgóátlag magasságáig tudunk majd nyújtózkodni!
Ha marad a mostani szélesség és átlépünk egy emelkedő csatornába, azzal nagy valószínűséggel, a napos idősík kövérebb csökkenő csatornájának az ellenállásáig jutunk el! Tehát, valahol 40k környékén kell keresgélni, ha a csatornából kilépés sikeretlen jeleit keresgéljük.
Ebbe a 40k-s csatornába alulról visszanézni, eléggé öngyilkos küldetés, ez valakinek jó, valakinek rossz. Egyelőre szerintem mindenkinek rossz, mert nincsenek egyértelmű jelei annak, hogy most ráfordulunk a short trendre vagy még egy ideig mentegetjük a long lehetőségeket!
Kisebb felüdülés lehet, a 200-as mozgóátlag környéki, zöld ellenállási zónába történő felkapaszkodás, majd egy vissza-teszt, erre a bizonyos veszélyes 40-43k közötti zónára, mivel így, egy 10k-s előjelű fordított fej-váll lehetőségből, megkapjuk azt a halvány előjelet, amellyel felkapaszkodási lehetőséget kapnánk az 53k-s zónába történő feljutásra!


Napos: a jelenlegi mozgásból kiindulva, nagyon úgy néz ki, hogy azt a hármas számmal jelölt fekete ellenállást is meg kell látogassuk, amelyről, ha sikerül visszapattanni, akkor menthető a '22-es pozitív hozzáállás, ellenkező esetben, tetszik nem tetszik, ráfordulunk arra a bizonyos short trendre!
A múlt heti körképe még kicsit bizakodóak voltunk, mivel apró jelei mutatkoztak a 40k-s zónából történő erősödésnek. Azonban még a 45,750$-os apró fekete ellenállásig sem sikerült eljutni, de még itt is bízhattunk egy vissza-teszt utálni felállásban, sajnos ez a lehetőség is elbukott és jött a feketeleves, aminek eredményeként 34k környékén találtuk magunkat.
Innen felállni már nagyon nehéz, sok értelme a 40k-s zónába visszanézésnek sincs, főként az elbukott, felülről történő vissza-tesztet követően! 4 órás idősíkon még adtunk egy lehetőséget, a csatornából-csatornába ugrálás okán, ennek még lehet is reális esélye.
Az RSI csíkon látható csúcsok/aljak sorozata és az ezekhez társítható jelentősebb gyertyacsúcsok/aljak sem segítik a pozitív gondolkodást, A jelenlegi 34k-s aljhoz is társulhat egy RSI alj, majd megint ott tartunk, ahol az előző kék csúcslehetőségnél, tehát az előző felett kellene zárni, viszont ezt rengeteg ellenállás, illetve zóna védi.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: amit a longs oldali, enyhén emelkedő csatornában mozgásból kiolvasható, abban nem sok pozitívumot lehet megfogalmazni, negatívot annál inkább! Egyre valószínűbben az a kép rajzolódik ki, hogy ez egy beszakadás előtti felkészülés! Tehát bekövetkezhet az a tömeges profitrealizálás, amiben még azok utazhatnak, akik bőven 20k alatt szálltak be. Velük még nem is lenne nagy probléma, de itt vannak még azok a tömegek, akik a '21-es év eleji 42k-s szintet elérő long túráról lemaradtak, majd csak az ezt követő korrekciós mozgás utáni időszakban, még időben 30k környékén beszálltak. Ők most, akik még a 100k-s lehetőségben is bízhattak, nem kizárt hogy egy pánikba rántják magukat és az egész crypto piacot.
Shorts oldalon látható eseményektől sem lehetünk nyugodtak! Itt ugyanis, ahogy már az előző hetekben is felhívtam rá a figyelmet, megismétlődhet ugyanaz, amit tavaly május környékén, majd a júniusi-júliusi időszakban is láthattunk, azzal a különbséggel, hogy az akkori kamu megbízáspumpák, most valós short pozíciók formájában is rázúdulhatnak a chartra! Erre nagy lehetőséget abban az esetben látok, ha a '21-es, 28k környéki aljunkat is bukjuk és mindenki számára egyértelművé kezd válni, hogy beleszaladunk a short trendbe.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/7pRm0XxW/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/EKY0ZP2L/


Hetes idősík:  a pozitív gondolkodás terén, próbáltam azoknak is kedvezni, akik kitartóan képviselték a 100k-s tavalyi tervek elérését, erre egy, illetve kettő 3 utas mozgási lehetőséget tudtam belelátni a chartba.
A január első napjaiban látható beszakadást követően, nagyon meggyengültek a pozitív lehetőségeink, de még itt is jött egy apró mentőöv! Kaptunk egy hetes javítási lehetőséget, ahol, ha a január eleji beszakadó gyertyára, tudunk egy hasonló, de pozitív választ adni, akkor megkaphattuk volna annak a lehetőségét, hogy a '22-es pozitív gondolatokat is elindíthatjuk.
Itt hetes idősíkon, már hónapok óta várakoztatok egy, a '21-es 28k-s korrekciós aljszinthez, illetve a 2017-es ATH szinthez köthető támasz zónát. Ez lehetne az a zóna, ahol még viszonylag barátságosan megpihenhetne az ár és a lassan már elmaradhatatlan tavaszi időszakban jöhetne egy kizöldülés.


"Hónapos idősík: ha ebből a chartból indulunk ki, akkor semmi probléma, csupán annyi történt, hogy a kék 3. impulzív szakasz csúcsot fogott a kerek 69k-s szinten, majd most a 4. korrekciós hullámmal, illetve a rózsaszín impulzus kötelező ABC formációjával egy-két hónapos csendélet megrajzolása következik.
Tehát, ha abból indulunk ki, hogy a rózsaszín impulzusra normális válasz következzen, akkor az nem megvalósítható egy 40k-s aljszinttel, ezért, ahogy a 3 piros támasz(trendvonal) lehetőség is felkínálja, az alsó nem passzol a képbe, a felső meg túl közel van, így marad az arany középút!
Ennek megfelelően, kiszolgálva az igényeket, azaz egy durván kettő hónapos haladékot adva a kötelező korrekciós munkálatokra, illetve ehhez egy támasz zónás segítséget is adva, sokat szomorúságára azt mondanám, hogy ebből a gondolatmenetből kiindulva, az alját 25-30k környékén fogjuk megtalálni."


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AEVpV0ud/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/8evCbwPA/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/9xkZSvD7/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/BCurCgb5/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/to3HoVpL/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/kXRICWmE/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/R3VczlVl/
Napos: https://www.tradingview.com/x/1CoEnQ5d/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/Ks2dcuKU/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/t3Do1BRT/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!