Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 22 Vendégek van a témában

Karcsi papa

A hetes gyertya elmegy, a hónaposra nem lehet panasz!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.12.02!

BTC, annyit tudunk, hogy volt egy 3,7k-s impulzusunk, amelynek elég kurta volt az 5. hullámmal történő zárása. Ettől függetlenül impulzus, tehát az ABC korrekciós folytatás jeleit kellett keresni!
Sokáig nem kellett keresni, jött egy hétfői hirtelen 17k-s zuhanás, ami egyértelműsítette hogy ez bizony az A hullám, de a B hulláma sem kellett sokat várni, néhány órába tellett és az árat vissza is rántották a 19,5k-s szintre.
Ha minden igaz, akkor most a C hullámra várunk, amelynek ugyebár az A hullám alá kellene benézni, tehát benézni azon támasz zóna alá, amely fölött egyelőre biztonságban érezhetjük a 20k felé továbblépési szándékot.
Láthatunk egy piros emelkedő támaszt, ezen viszont átnézett az impulzus 2. korrekciós hulláma, ezért behúztam még egy kiegészítő támaszt, amely segíthet abban hogy a C hullám lehetséges célszintjét is megtudjuk, azonban ha ez sem segít, akkor marad a 17,5k magasságában látható támasz zóna...!


4 órás idősíkon, a piros támaszokkal és ellenállásokkal gondoljuk tovább a szituációt. Tehát attól függően, hogy a piros vagy a halványabb piros támasz lesz a helyes gondolat, illetve piros és szintén halványpiros alternatív ellenállás bizonyul helyes gondolatnak, aszerint lehet továbbgondolni a szituációt!
Bárhol is lesz a végső támasz, ellenállás, a forma egyértelműen ék! Tehát mivel ez egy emelkedő ék,  csökkenő irányú kilépést kell várjunk, ezért ha az általam kijelölt 21k-s csúcsszinttel számolunk, akkor 18,4k környékére kellene visszanézünk, a további pozitív folytatást megelőzően! De ebbe is kereshetünk kivetnivalót, mivel az sem túl szerencsés, hogy végre átlépjük a 20k-s árszintet, majd egy korrekciós igény miatt rögtön el is vesztjük...


Bitcoin Futures chart: ha azt akarjuk, hogy ne csak megkarcoljuk 20k környékét, hanem azon határozottan át is lépjünk, akkor a mögöttünk hagyott hétvégi rést, továbbra is nyitva kell hagyjuk! Természetesen a bezárás esetén sem kell elveszíteni a továbblépésbe vetett hitünket, de ha hasonló példákat megnézünk, akkor egy ilyen rés bezárása bizonytalanságot okoz és beleszaladunk egy hosszabb oldalazásba vagy egy negatív szériába. Ez a hosszabb, akár decembert is átölelő oldalazás, a 20k-s csúcsszint és a rés alatti támasz zóna között alakulhat ki! Abban az esetben, ha csak visszanézünk a résbe, de kihasználjuk a 17,810$-os csúcs nyújtotta támasz lehetőséget és ezzel a poloniex órás idősíkon boncolgatott ABC korrekciós zárószintet is biztosítjuk, akkor újabb  lehetőséget kaphatunk 20k fölötti ATH szintek keresgélésére!
Napos idősíkon már sokkal bonyolultabb és veszélyesebb a helyzet. Itt ugyanis 2 impulzus lehetőséggel is számolnunk kell! Feltéve hogy a sokadjára módosított rózsaszín impulzus megállja a helyét és benyújtja az igényt a korrekció, akkor annak zárószintje a 12,5k környéki szürke támasz zónát is jelentheti, nagyon szerencsés esetben 16k környékét, illetve talán 14k is szóba jöhet, ha már volt ott egy kisebb emelkedő háromszög sikeres megoldás. Kék "impulzusra" nagyon nem térünk ki, viszont még ebben sem lehetünk biztosak, mert a jelenlegi 12-ről, 10k-ra bejelölt 4. korrekciós hullám, a nov. 27-ei 3,5k-s hirtelen visszanézésnél jobban megállná a helyét, tehát a kék impulzus zárási lehetőségét bőven 20k fölé várhatnánk!


Napos: a zöld nyilakkal megjelölt Doji gyertyák sokasága és egy közel 10k-s bullrunt követően, beleszaladni egy 3,5k-s hirtelen visszanézésbe, nagyon enyhe és szerencsés történés! Egyelőre úgy néz ki, hogy javítottuk ezt a kisebb elgyengülést! Viszont hogy igazán nyugodt körülményeket teremtsünk a folytatásnak és az új ATH lehetőségének, határozott 20k fölé megérkezést kell kialakítani, különben csak újabb gyenge próbálkozásokra futja, ami kiválthat egy olyan szituációt, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni és beleszaladunk egy az utóbbi erősebb támaszra visszanéző 8k-s korrekcióba!
Ha példának vesszük, a 2017-es bullrun történéseit, az akkori mozgás igyekezett az 50-es mozgóátlag fölött tartózkodni! Viszont, ha hasonlóságot keresünk, akkor a '17 nov.08-ai 7,770$-os csúcsból történő, 5,151$-os, az 50-es mozgóátlagra visszanéző korrekció lehet az érdekes https://www.tradingview.com/x/QYFKXtyz/  mivel, ha még előttünk van a bullrun igazán ütős lezáró szakasza és a jelenlegi mozgás is visszanéz az 50-es mozgóátlagra vagy csak megközelíti, mint azt '19 júniusában is tette https://www.tradingview.com/x/2DonftOA/ akkor erre 16k magasságában nyílhat lehetőség, tehát a 10k-s impulzus kap egy ABC-vel végrehajtott, minimális 4k-s korrekciós választ! De ennél egyszerűbben is megoldható a továbblépés, például ha a november végi 3,5k-s visszanézés már minden korrekciós igényt kielégített és csak arra várunk, hogy megérkezzen a 20k-s csúcsszintet átlépő határozott lépés és az ezt követően lendület magával sodorja az árat!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon még nem látszik az a szándék, ami a 20k-s árszint határozott átlépésére irányulna, de az is igaz, hogy nem feltétlenül kell előre jelezni a szándékot, együtt utazni is lehet a történésekkel, ha kivárunk, annak max annyi lehet az indoka, hogy még nem értük el a korrekciós alját, így erre még megbízásokkal sem érdemes rákészülni. Szerintem ha megleszünk az ABC szerkezettel, utána kezdődik mozgolódás, tehát ha elkezdjük építeni a megbízáshegyet, az azt is jelezheti, hogy akár az ABC-nél többre is számítani lehet, tehát a vevői oldal nagyon nem biztos a dolgában!
Shorts oldal elvégezte a piszkos munkát és megérdemeltem visszatértek a kiinduló szintre, tehát a további árcsökkentés csak azon múlik, hogy a vevők mennyire tartanak ki a pozícióik mellett, ha elgyengülnek és átfordul a szituáció egy pánikeladás sorozatba, ott újra színre léphet a short brigád, akik nagy valószínűséggel élnek a felkínált lehetőséggel! Abban az esetben, ha sikeres a 20k-s árszint átlépés és nyomatéka is van a történetnek, akkor kezdődhet újra a shorts oldali megbízáspumpálás!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/hK2KDZSA/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/AxTtAiQd/


Hetes: a hetes zárásnak, örülhetünk, meg nem is, mivel nem sikerült azt a '17; '19-es gyertyát kialakítani, ami talán az akkori sikeres folytatásnak is kulcsa volt, ettől függetlenül a 16,160$-os szintre történő leszúrás megpróbálta.
Tehát kaptunk egy olyan figyelmeztetésnek is nevezhető gyertyát, amelyek a napos idősíkon is óvatos közlekedésre intettek, azonban ha itt is hátravan még két-három hasonló figyelmeztetés, azzal a 30k-s harmonikus mintához is igazodhatunk!
Ha komoly vesszük a múlt heti gyertyát és arra most egy 16k-s szintre visszanézéssel válaszolunk, ott már kezdhetünk izgulni, mert ha a shortra vágyóknak is megtetszik a szituáció, akkor egy 12k-s árszintet célba vevő akarat is érvényesülhet.
Ami a jelen szituációból kinéz, az egy 20k-s árszintet megközelítő hetes zárás, ez sikeresen kiütné az előző heti figyelmeztetést és lehetőséget adna a következő heti határozott 20k-s szintátlépésre!


Hónapos: a hétfői igyekezetnek köszönhetően, nem történt jelentős felszúrás, tehát nem alakult ki ez a gyertya, ami '17; '19-ben és véget vetett a bikák uralkodásának! Helyette kaptunk egy kövér bika gyertyát és tovább gondolhatjuk a szituációt! Ha továbbra is egy jelentősebb felszúrást bemutató gyertya zárja le a bikák uralkodását, akkor a decemberi történések lehetőséget kaptak az új ATH csúcs kialakítására! Bárhova is kerül az új ATH csúcs, arra már most készülhetünk, hogy egy durva, akár 1 éves korrekciós időszak is várhat ránk, viszont ha a recept ugyanaz, akkor semmi ok pánikolni, 12k környékén már jelezhetjük az első vételi szándékainkat, majd 1, esetleg 2k-s további csökkenések esetén, kiegészítve a portfóliót, hasonló sikereket érhetünk el mint az idén!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Y0xyETBL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NNDCYdwN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/C3EjiULq/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/HrnhhrWe/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/kVc9AE6K/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Z3xyIZ1y/
https://www.tradingview.com/x/XSKRYT4o/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/iptTTrRa/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Ds4Ah1yW/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/jAtRhsRZ/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/lRBbmhAR/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Senki többet harmadszor?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.12.08!

BTC, egy kurta impulzust zártunk múlt hét kedden, majd vártunk az ABC korrekciós folytatásra! Rögtön a zárás után jött is egy nagy zuhanás, amely betölthette az A hullám szerepért (18,097$), erre is jött egy gyors visszapattanó válasz, amely betölthette volna a B hullám szerepét, viszont ezt azért nem tehette, mert a C hullám csak a 18,347$-os szintig nézett vissza és ez így nem oké!
Tehát van egy új hosszabban elnyújtott B hullámunk, de még mindig hiányzik a C hullám 18,097$ alatti zárása! Szombaton volt egy csökkenő irányú igyekezet, amely szintén kevés a C hullám szerepére, ami azt is jelentheti, hogy itt a C hullámra várni felesleges és a háttérben kialakulóban lévő háromszögre koncentrálva, a 20k fölé folytatásra kell koncentrálni! Erre a 20k-s támadásra jöhet a 3. kísérlet, mivel volt már egy hónap eleji háromszög, amelyből egy nagy pofonnal zuhantunk vissza, ezt követte a kék csatornában felfelé araszolás, de az is elhalt, most pedig itt az egészet átfogó háromszög, nagyobb képet nézve 3,5k-s árbóc lehetőség!


4 órás: van itt ez a háromszög, amelyen belüli mozgás, jelenleg a D pontnál tart, tehát még egy támaszra visszanézés is hátra lehet, erre már csak azért is megvan az esély, mivel a 9 órás felszúró gyertya vissza-tesztelhette az ellenállást, de mielőtt megijedünk várjuk meg a következő gyertyát...
Bármelyik irányba lépünk ki a háromszögből, egy olyan zóna várja az árát, amelyből határozat visszapattanás sem kizárható, tehát ez hozzájárulhat a 20k-s kísérlet újabb bukásához, de ahhoz is végre új ATH díszíthesse az idei karácsonyfát!
A volume oszlopok tetejére húzott ellenállás és a háromszögben mozgás között felfedezhető némi ellentét, ez némileg segítheti az ATH-ra irányuló a folytatást, főként akkor, ha a divergens mozgást, egy tartalommal megtöltött, tehát áremelkedést is magával hozó zöld volume oszloppal sikerülne megtörni! Azonban némi pozitív óvatosság sem árt, mivel a háttérben egy emelkedő ékben mozgás is alakulóban van és hát ez még az órás idősíkon boncolgatott C hullám sikeréhez is hozzájárulhat!


Bitcoin Futures chart: a mögöttünk hagyott héten azzal számoltunk, hogy a megelőző hétvégén mögöttünk hagyott 1,280$-os rés bezárását megkíséreljük, viszont reménykedtünk is abban, hogy ez nem sikerül és max a piros támasz zónába nézünk vissza. Rossz gondolat volt, meg sem közelítettük a rést, pedig a keddi zuhanás igyekezett negatív hangulatot kialakítani! Talán annyival vagyunk előbbre, hogy 19k alatt is kialakult egy támasz zóna! Ebben a zónában zártunk pénteken, majd a hétvégi pozitív mozgás, ismét kialakított egy 465$-os rést, ennek bezárásával már próbálkoztunk, de úgy néz ki újra kell próbálkozni, itt lehet nagyon hasznos a támasz zóna, esetleg ezt a rést és nyitva hagyjuk...
Napos idősíkon, az impulzus lehetőségek miatt nem nyugodt a kép, már csak azért sem, mert egy minimálisan elfogadható ABC korrekció esetén is bőven be kellene nézni 16k alá, konkrétan 14k-ra, de a 12,4k-s támasz zóna meglátogatásán sem lepődhetnénk meg! Viszont, ha azt akarjuk hogy a kék impulzus lehetőségnek se kedvezzen, az esetlegesen 16k környékére visszanéző szituáció, azt a gondolatot kell erősítsük, hogy egyik impulzus sem záródott a 20,360$-os csúcsban, hanem ahogy a poloniex charton, a háromszög lehetőség is felkínálja, ezek az impulzus zárási lehetőségek 23-24k magasságába is kitolhatóak!


Napos: dec.1-én felnéztünk 19,885$-os szintre, majd jött egy durván 2k-s zuhanás, napos szinttel ez egy 666$-os leszúrást és egy 932$-os gyertyatestet eredményezett és hát ezzel az ördögi leszúrással, sikerült elkerülni az előző napi gyertya betakarását és azt, hogy most ne 17k alatt keresgéljük a lehetőségeinket.
A hétvégi pozitivitásnak köszönhetően, ezen gyertyatesten belül mozgunk jelenleg is, ha visszatérünk a jelenbe és a tegnapi gyertyát megnézzük, akkor ismét ott tartunk, hogy kellene egy pozitív lökés, csak hát ennek a lökésnek legalább 800$-nak kellene lenni, különben őrlődünk tovább és ebben az őrlődésben bármikor becsúszott egy baki!
Ahogy a Fibonacci skála is mutatja, nem kicsi hajtás van mögöttünk, ebbe a hajtásba, jelenleg úgy tűnik belefáradtunk vagy csak a következő pozitív ingert várjuk!
A volume oszlopok és a gyertyák mozgása között itt is felfedezhető a divergencia, sőt erősítendő a pozitív várakozást, még az RSI negatív mozgása is beszállt a buliba!
Az 50-es mozgóátlagra is érdemes lesz odafigyelni, mert ha visszatekintünk a 2017-es vagy akár a 2019-es történésekre, amíg ezen mozgóátlag tartja magát, addig a pozitív lehetőségek is nyitottak, már csak azért is, mert ha az új ATH-ra irányuló kísérlet bukik és bezuhanunk 16k környékére, akkor még mindig lehet egy 2-3k-s korrekciós erősödés, amely többet is takarhat vagy megadja a lehetőséget, például az altokba távozásra, ahogy ez 2018 januárjában is történt!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: szépen bevackoltuk magunkat a 22k magasságában húzódó zónába, ez azt sugallja, hogy a szándék megvan az esetleges pozitív erő megjelenésére, de az akarat még hiányzik! Ha van akarat, akkor jönnek a vevők és minimum a mozgóátlagok fölé megtolják, eközben a shorts oldalon is érkezik a "segítség", az  ilyenkor elmaradhatatlan megbízáspumával! Tehát, ha itt is megvan a szándék és az akarat, illetve a vevők is spekulálhatnak a későbbi vevői elgyengülésre, akkor megszaladhat a szekér!
Shorts charton sehova sem sietnek, viszont egy dupla aljszerűség alakulóban van, de veszélyes magánakcióba, túloldali rontás nélkül biztos nem mennek bele. A mozgóátlagokra felnézés így is benne lehet a levegőben, spekulálva arra, ha egy esetleges új ATH-ra irányuló kísérlet összejönne, de elhal egy nagyobb felszúrásban és ez magával hoz egy kisebb pánikot.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/3RSwG95X/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/rhB6hZES/


Hetes: majdnem sikerült egy olyan gyertyát összehozni, mint ami a '17; '19-es hullámokat is megtörte!
Tehát, mivel a két héttel ezelőtti gyertya,  halványan hasonlít a  '17; '19-es gyertyákra, plusz a múlt heti gyertyánk is úgy folytatta, ahogy ezt a  '17; '19-es történéseknél is látható, ezért egyelőre nincs okunk letérni a pozitív gondolkodás útjáról, de az óvatosság nem árt!
Ha maradunk a pozitív úton, akkor ezen a héten is kövér bika gyertyában kell gondolkodjunk, például abban a legalább 800$-os gyertyában, amit a napos kitérőnél is kerülgettem!
Jól mutat a 30k-s harmonikus minta lehetőség, ha végeredményként is ezt szeretnék látni, akar kellene a 800$-os folytatás, sőt 1 vagy 2 következő heti hasonló lépés, majd hogy ereje is legyen a következő 10k-s hullámnak, megpróbálkozni a 20k vissza-tesztjével!
Abban az esetben, ha még idén leszeretnénk rendezni ezt a hullámot, akkor a szellemgyertyákkal felvázolt ész nélküli felszaladás is szóba jöhet, de egy ezt követő 20k-s zuhanásba is könnyen beleszaladhatunk, tehát ha ésszel csináljuk, akkor a minta kifutása után, egy sokkal kiszámíthatóbb 14-19k környékére visszaereszkedő korrekciós lezárásra is számíthatunk.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kOybYZJs/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/gvdPZ9ba/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/RWW6C2K5/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/TpdDGzyt/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/TQb1MpfP/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/KXwwWmzq/
https://www.tradingview.com/x/pV2QQ5BM/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/PTIVUT2N/
Napos: https://www.tradingview.com/x/1c9VEYFp/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/ikdMGf6C/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/BRkuXmd4/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Jöhet az ATH?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.12.14!

BTC, órás idősíkon nézve a történéseket, csak a pillanatnyi mozgással lehetünk némileg tisztában, amely mozgás, ha igazodik az utolsó impulzushoz, akkor a folytatásban minimum egy ABC korrekciót kellene lássunk!
De vannak itt más igények is, főként a Futures újabb 1k-s hétvégi rése, amely egy 18,1k környékére visszanéző igényt is benyújthat és ha már van itt egy rózsaszín támasz, miért ne annak keddi érintésével záródjon ez a sztori.
Ha az abc korrekció nézzük, ennek nem kellene Ilyen mélyre visszanézni, főként akkor nem, ha újra a 20k-s szint közelébe szeretnénk felkapaszkodni! Ezzel az utóbbi megoldással, majdnem ugyanezt a megoldást választanánk, ami a két héttel ezelőtti ugyancsak 1k-s hétvégi rés után is kialakult, tehát hogy a rést, rögtön a hét elején nem tudjuk bezárni, majd előrukkolunk egy félmegoldással és tovább görgetjük az új ATH-s gondolatainkat.


4 órás: miután november végén kimásztunk egy szorult helyzetből és az ezt követő háromszög, pontosabban az árbóc lehetőséggel nem sikerült élni, kialakult egy enyhe csökkenő csatornában mozgás, ami tulajdonképpen a dec. elejei visszakapaszkodásra adott korrekciós válasz, de még ezen is lehetett csavarni egyet, egy 0.61-re tolt dupla aljas megoldással.
Ebből a dupla aljból, ahogy kell meg is indultam felfelé (órás idősíkon ez jelenti az utolsó impulzust), viszont most lennének abc korrekciós igények, amelyeket nem elég egy a kék ellenállásra tolt vissza-tesztel megoldani és akkor még itt van a Futures hétvégi rése is, amelynek még nagyobbak az igényei!
Félmegoldás lenne a jó megoldás, tehát egy nyúlfarknyi abc, ami visszanéz a résbe, majd a kék csatornának köszönhető zászló lehetőséggel élve, végre meglépjük a 20k-s álomszintet és kitoljuk az új ATH-t 23-24k környékére!


Bitcoin Futures chart: ha megnézzük a két héttel ezelőtti, hétvégi résből szabadulás utáni történéseket, majd most felbukkannak ugyanazok a lehetőségek, akkor most örüljünk vagy ne, ha a 20k környékére történő felkapaszkodást ismét egy másfél-két hetes, lassú lefolyású korrekciós mozgás követ! Tehát ha a recept ugyanaz és egy nyúlfarknyi korrekcióval, vissza-teszteljük az utóbbi két hét mozgásának középzónáját, akkor felkapaszkodhatunk az ellenállási zónába vagy szerencsésebb esetben a fölé! De azt a lehetőséget sem zárhatjuk ki, hogy a hétvégi rés melegében bezárásra kerül és ha már belelendültünk, a két héttel ezelőtti problémát is megoldjuk egy 17k alá benézéssel.
Napos idősíkot nézve még bizonytalanabb a történet, itt ugyanis két impulzus zárási lehetőséggel, pontosabban az ezek utáni korrekciós mozgás miatt kell izguljunk! Tehát, ha az utóbbi kettő hét réseit, illetve a rózsaszín impulzusra adandó ABC korrekciós igényt egy kalap alá vesszük, akkor egy mindenkinek tetsző megoldás lehet a 16k környékére történő visszanézés! Ha a kék impulzust is figyelembe kell vegyük, akkor a fibo szerinti minimális megoldás 14k, illetve ha itt megfelelő támaszt is keresünk, akkor 12,5k a jó megoldás!


Napos: miután egy durván 4 hónapos parabolikus megérkezés történt a 2017-es csúcsszint közelébe, majd hirtelen bezuhantunk és megcirógattuk 16k környékét, egy jókor érkező Doji gyertyának köszönhetően, sikerült kimászni a nehéz helyzetből, de az ezt követő csúcstámadás is sikertelen volt! Most újra megpróbálkozhattak a csúcstámadással, ennek sikerében nagyban közrejátszhat egy újabb jókor érkező kalapács gyertya!
Tehát a kalapács után hullámból, végre megszülethet a 20k-s színt átlépés, majd ha erre a 20k-s szintre, felülről is sikeres a vissza-teszt, akkor jöhetnek a magasabbra szárnyaló gondolataink, első körben óvatosan 23-24k környéke, bátrabb gondolatokban 30k!
Abban az esetben, ha az új ATH kísérlet ismét bukik, azzal egy alulról történő vissza-tesztnek lehetünk szemtanúi és hát ez a vissza-teszt, egy nagyon rossz előjel a folytatás tekintetében.
Tehát csak azzal a megoldással lehetünk sikeresek, ha az elkövetkezendő napokban, egy hasonlóan lendületes hullámot sikerült kialakítani, mint amelyet a Doji gyertyát követően is láthattunk!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: az elmúlt heti megtorpanás, meg is hozta negatív hatását, ennek következtében néhány ezer, valószínűleg haszonnal várakozó pozíció kipottyant. Ha az előttünk álló hét, első néhány napjában, nem érkezik valami pozitív inger, akkor a recept most is ugyanaz! Jobb félni, mint megijedni alapon, újabb pozíciók kerülnek biztonságba. Azonban, ezeket az óvatos kilépőket, csak nagyon pozitív behatásokat követően tudjuk csak visszaszerezni, például akkor, ha a 20k-s szintátlépés valamilyen határozottabb formáját választjuk, de talán még a vissza-tesztre is szükség lesz a meggyőzéshez!
Shorts oldal továbbra sem siet, várja a lepattanót, várjál a túloldali hibázás! Ez a hiba gyorsan is érkezhet, de igazából ez nem is hiba, csak a bizonytalanság és a pozícióban várakozó haszon biztonságban tudása átütheti a pánikküszöböt, amit természetesen az eladói oldal is meglovagolhat! Esetleg a vevők ismét életre kelnek, majd megindulnak és ahogy azt az oct.-nov. közötti időszakban is láthattuk, shorts megbízáspumpával lehet utazni a farvízen!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/MfMikEyG/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/RiRyxJ52/


Hetes: ha a mögöttünk hagyott bizonytalan gyertya után sem dől össze a kártyavár, akkor az évből hátralévő 2 hétben, még lehetőségünk nyílik a lila ellenállás 23k-s megcsippentésére, viszont hogy a harmonikus minta 30k-s célszintjét is elcsípjük, arra már kevés az esély! A november 23-ai héten kaptunk egy figyelmeztetést, ettől a figyelmeztetéstől nem kell megijedni, főként azért nem mert a következő heti válasz tökéletesre sikeredett, most azonban kaptunk egy hasonló figyelmeztető gyertyát, amire csak egy határozott 20k-s szintet átlépő válasz, a jó válasz! Szellemgyertyákkal egy hasonló megoldást keresünk, mint amelyek a '17;'19-es hullámokban is segítették a továbblépést! Ha a 23-24k-s óvatos célkitűzést elnézzük, akkor ez, a 2019-es példából kiindulva még idén összehúzható! Ha 30k a célunk és a 2017-es példának megfelel mozgunk, de az intenzitásból kicsit visszaveszünk, akkor a jelenlegi hullám révbe érkezését '21 tavaszáig is kitolhatjuk!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/0CYfRHCe/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/C7vsEmdk/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/A8f0NUOQ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/WcFSw6Uf/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/pL9MSOQu/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/D2XMOomi/
https://www.tradingview.com/x/GCpDUlnp/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/6UhMnua5/
Napos: https://www.tradingview.com/x/tJbr4veb/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/De1m2ZX2/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/M8vZhBCU/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Vótmá!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.12.21!

BTC, aki mozzanatról-mozzanatra követi az eseményeket, annak semmi meglepő nincs az utóbbi napok történéseiben! Ugyanis hasonló, enyhén emelkedő csatornában mozgást, jó néhányat már láthattunk az októberi 10k-s szint árlépés óta!
Ezt a csatornában mozgást, legalábbis itt órás idősíkon, abc hullámokra is felbontottam, mivel volt itt néhány egymásra épülő impulzus amelyekben próbálunk eligazodni. Van egy kék impulzus lehetőségünk, ennek 3.hullámában követtük a piros impulzust, azonban ennek lezártában még nem lehetünk biztosak, már csak azért sem, mert a piros színnel felvázolt abc mozgást, egyelőre nem sikerült hozni, tehát a piros 5. hullámon még lehet nyújtani, például egy fals felfelé történő kiugrással.
Annak érdekében, hogy ne csak egy kiugrás következzen és a kék 5. hullámunk is révbe érjen valahol 26k fölött (vagy 30k környékén, ha nagyon elszabadulnak az indulatok), szükség lenne a piros impulzust követő abc korrekcióra!
Abban az esetben, ha most sem ér minket meglepetés, ebből a csatornából is, a csatornába beérkezést megelőző, határozott hullámot, tehát a lila impulzust és annak 4,5k-s méretét kellene figyelembe vegyük!
Illetve még az is hasonlóság lehet az előző heti mozgáshoz képest, hogy az 50-es mozgóátlag most is támaszt nyújt a gyertyák mozgásának! Viszont ha alkalmazkodnunk az abc elváráshoz és lenézünk a 200-as mozgóátlagra, azzal kizökkenhetünk a long lendületből!


4 órás: itt is csak a hasonlóságot tudjuk kiemelni!
November 19. magasságában, tehát kerek egy hónappal ezelőtt, elhagytunk egy a mostanihoz hasonló háromszöget és ahogy akkor, most sem sikerült a felkínálkozó árbóc lehetőséggel élni, majd beszorultunk egy enyhén emelkedő csatornába! Annak érdekében hogy a csatornában mozgás megerősítsük, illetve hogy némileg az árbóc lehetőség is életben maradjon, a jelenlegi csúcsszintet, tehát a 24,285$-os szintet kellene megugorni!
Visszatérve a múlt heti elemzésre, volt itt egy 3x haszonnal felkínálkozó lehetőség, ezzel remélhetőleg minél többen éltek és még élnek is, ha a csúszó stopot, a háromszög 22,300$-os alsó szintje alá tették.


Bitcoin Futures chart: az előző hetekben mögöttünk hagyott két darab 1k-s rést, most kiegészítettük egy 655$-os réssel, nem is tehettünk mást, mivel ha valaki rosszkor használja a féket, az lemarad vagy a szakadékba zuhan! Tehát a jelenlegi taktika roppant egyszerű, gázon tartani a lábát! Ha visszatérünk az órás abc gondolatokra, tehát ha konkretizáljuk a piros abc mozgást, akkor ez a friss résünk csak egy megközelítést, esetleg rövid idejű látogatást tesz lehetővé, majd a hét második felében, lehetőséget kaphatunk, akár még a 30k-s csúcsdísz felhelyezésére is!
Napos idősíkon egy még márciusban indított kék impulzust próbálunk követni, ennek az 5. hullámát impulzussal követjük, viszont ennek az 5. hullámnak abc formát kellene mutatni. Tehát vagy az van hogy volt egy impulzusunk március- augusztus között, majd a szeptember 9-én záródó abc-t a rózsaszín impulzus követte, így a kék Elliott hullámon belül jelenleg a 3. hullám célszintjének környékén járhatunk és ha így nézzük, akkor egy 30k környéki impulzus zárási lehetőséggel is számolhatunk!


Napos: jó volt az a gondolat, miszerint a kalapács gyertyát követően, valami szép long folytatás is következhet! Ennél szebb long hullámot, előre megrajzolni sem lehetett volna, de abban sem bízhattak sokan, hogy itt nem csak 22 hanem 24k-s szintet is sikerül elérni! Elértük sőt meg is léptük a 24k-s szintet, most viszont azt kellene kitalálni jön-e hasonlóan szép folytatás vagy mivel megjelent egy maci gyertya, lesz-e hasonló folytatás, mint a  2017-es csúcsszintre megérkezést követően, tehát egy 2k-s korrekciós felkészülés a 30k-s lehetőséget megelőzően. Esetleg hogy a hetes lehetőségeknek is kedvezzünk, kicsit nagyobbat csapunk a lecsóba és egy határozat vissza-tesztet tolunk 20k-ra!
Ahogy látjuk, a Doji gyertyás figyelmeztetések elég hatékonyak, viszont mivel ilyen gyertyának most nyoma sincs, talán a szombati maci gyertya is lazábban kezelendő és az előttünk álló héten még magasabbra tehető az ATH (All Time High) a mindenkori legmagasabb árszint!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: látszik az óvatos mozgolódás, egy-egy nagyobb kitörés után a profitrealizálások szépen megtörténnek, de nagyjából mindenki kitart a pozitív elképzelése mellett! Úgy néz ki 22k környéke jó ugródeszka, ha ezt sikerülne 30k környékére feljebb helyezni, tehát kellene egy időnként nem elgyengülő longs nekifutás, majd ráülni a novemberi 29-30k-s csúcsokra! Erre a következő ugródeszkára azért lenne szükség, hogy ne csak a jelenlegi helyzetből kihozható 30k környéki árszintet sikerüljön elérnünk, hanem az 50k vagy azt meghaladó várakozásai is tudjanak mire építkezni!
Shorts oldali aktivitás tökéletesen rámutat arra, hogy hacsak nem történik egy 360 fokos fordulat, az árbedöntés miatt nem kell izguljunk! Ha valaki mégis ebben gondolkodik, akkor a jelenlegi órában látható 1k-s visszaesést, itt shorts oldalon egy szép nagy zöld gyertya is lekövetné, ilyet azonban nem látunk, tehát az ok, valószínűleg egy nagyobb profitrealizálás lehet!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/4eV8zpN4/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/w4b5qmWl/

Hetes idősíkon egy kapaszkodó van, méghozzá egy 30k-ra mutató harmonikus minta, illetve ha a 12k-ról, 10k-ra történő visszalépést egy 2. korrekciós Elliott hullámnak tekintjük és hogy a 3. hullám mindig a legnagyobb hullám (ami legalább akkora, mint az 1.(8k) és 5.(talán 6-8k) hullám együttvéve, plusz még 1/3 részt illene rátenni a hangulat okán), tehát jelen esetben nagyjából 18-20k!
RSI csíkra tekintve azt láthatjuk, hogy már bőven túlvett állapotban mozgunk, ez azt is jelenti, hogy ez az a szituáció, ami bármire is lehetőség, feltéve hogy ennek megvan a támogatottsága!
Van még itt egy lila long trendvonalunk, ami még korrekció esetén is bőségesen hagy mozgásteret, illetve még egy lila akár ellenállásként is működő vonalunk, amelyen a múlt heti gyertyának köszönhetően átszaladtunk, viszont ha most egy bizonytalan gyertya megtörné a lendületet és azt pont ezen a vonalon tenné, arra jövő héten érdemes lesz odafigyelni!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/XSSxMOsL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4fEIh6nD/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/k8cMFJNP/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/SY8zFBY9/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/Hb2hsrNw/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/XhmcOB3x/
https://www.tradingview.com/x/6y150vFJ/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/FvJN9Q20/
Napos: https://www.tradingview.com/x/ADjl9Qyd/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/uaHV5wJo/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/VtUKsVJi/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

B.Ú.É.K. vagy amit akartok!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.12.28!

BTC, a jelenlegi magasságokat sokan vártuk, viszont sokak, azt az álláspontot képviselték, hogy csak egyszer volt Budán kutyavásár és ezt a jelenlegi hullám után is képviselni fogják, mi pedig újra és újra bízunk majd abban, hogy erre a szintre, sőt magasabbra is sikerülhet eljutni.
Órás idősíkon Elliott hullámokkal próbáltam követni a mozgást, de természetesen előre csak tippelni lehet a várható hullám formáját és az impulzust is csak utólag lehet konkrétumként kezelni!
A jelenlegi helyzet, tulajdonképpen ugyanaz mint a múlt hét hétfői szituáció, azzal a különbséggel, hogy ott hétfőn még a korrekciós C hullám hátra volt, ez lehet hogy most is hátravan, de annak is megvan a lehetősége, hogy egy piros 5. hullámmal, kedd-szerda magasságában már egy 30k-s impulzus  zárásnak örvendünk!
Viszont, itt még kettő nyitott impulzusban is benne lehetünk, erős tippeléssel 34 és talán 40k-s zárási lehetőségekkel, majd meglátjuk.
Felvázoltam egy emelkedő csatorna lehetőséget, de rajzolhattam volna háromszöget, vagy csökkenő csatornát is, viszont ha pozitív továbblépésben gondolkodunk, akkor egy emelkedő háromszög lenne az igazi, ezt az előttünk álló héten, 30k-s szintre továbblépéssel hozni is lehetne!


4 órás: az órás idősíkon elképzelt Elliott mozgások, az idő előrehaladtával, szinte biztos hogy módosításra kerülnek, de nem is az a lényeg hogy az egyes csúcsok hol záródnak, hanem hogy az impulzusok egymásra épülése követhető legyen! Erre az idősíkra, csak a kék elképzelést vázoltam fel, de mint látszik, helye volna a zöld, még nyitott hullámzásnak is, viszont könnyen hiba csúszhat az elképzelésben, ha a 28,4k-s csúcsból látható visszalépés, már a 4. korrekciós hullámot jelenti, tehát 30k-s impulzus zárás is történhet, alkalmazkodva ahhoz a lehetőséghez, amit a hetes idősík harmonikus mintája, holnapról-holnapra előre jelzett!


Bitcoin Futures chart: és akkor, hogy tovább erősítsem a 30k fölötti lehetőségeket, ismét egy résben nem szűkölködő hétvégén vagyunk túl, ami persze csak azért nyújtózkodhatott ekkorára, mivel a karácsony miatt 4 naposra nyúlott zárvatartás! Ezt a rés, csak egy nagyon intenzív csökkenő  mozgásnál lehetne a hét elején bezárni, szerintem nem is fog sikerülni, ezért vagy elnyújtjuk egész hétre, vagy ahogy 2 héttel ezelőtt is láthattuk, rá se hederítünk a résre és csak azzal foglalkozunk, hogy a LongTrend minél magasabbra nyújtózkodhasson. Ahogy látjuk, lehet némi hasonlóság, a 16-18k között nyitva hagyót rés és az utóbbi rést megelőző mozgások között, ha ez a gondolat is megállja a helyét, akkor itt 27k környékén, néhány napos oldalazó gondolkodást követően kellene továbblépni! Viszont ha mégis megpróbálkozzunk a rés bezárásával és az néhány napos hirtelen csökkenő mozgást eredményez, ott már nem biztos hogy megtudunk kapaszkodni további long lehetőségekkel, de hasonló lehet a szituáció egy sikertelen résbezárás esetén is, ami max. annyi egérutat enged, hogy lesz idő felkészülni, az altokba való távozásra! Tehát semmi új nincs a nap alatt, megismételjük a 2018 januári történéseket!
Napos, ahol szintén az Elliott hullám nyújt érdekességet, méghozzá azt, ha a rózsaszín hullámot zártnak tekintjük, akkor arra ér abc korrekcióval válaszolni, amit a legszerényebb esetben is 14-16k környékére visszarántással illene lerendezni! Vagy továbbra is nyitottnak tekintjük az 5. rózsaszín hullámot és a kék 3. hullámot kitoljuk 30k-ra, tehát a kék 4. hullám megkapná a lehetőséget, a jelenlegi 3k-s rés bezárására és a kék impulzus is megkapná a 30k fölötti zárási lehetőséget!


Napos: mielőtt valaki azzal jönne, hogy túl pozitív a körkép, miért kellene hogy negatív legyen, ha a charton kizárólag pozitív lehetőségeket láthatunk? Különben is, a váratlan negatív fordulatot csak ritkán lehet előre jelezni. De természetesen nem vakom megyünk a semmibe, tisztában vagyunk vele, hogy már ez is túlment minden határon, viszont bízzunk abban, hogy a negatív fordulatnak egyértelmű előjelei lesznek!
Ami számomra egy előjel lehet, az a parabolikus ív felszúró gyertyával történő lezárása, tehát a 28,4k-s gyertyára is tekinthetünk így, viszont mivel ez a gyertya figyelmeztetés is lehet, ezért nyitva hagyja azt a kiskaput, ami a 30k-s vagy azt meghaladó elképzeléseinknek is utat engedhet. Ezért egyelőre úgy kezeljük a szituációt, mint a 20k-s szintátlépés megelőzően, bíztunk a még tökéletesebb folytatásban!
Ha leszünk olyan szerencsések, hogy a 4 doji gyertyás figyelmeztetés is belefér, akkor a 34k-s terveink simán hozhatóak! Illetve, ha tényleg egy a long trendet lezáró történés közelébe érünk, akkor annak nincs előre kiszámítható formája, de előjele lehet, pl. egy hirtelen kiugrás, egy túlfújt irányíthatatlan lufi, majd ennek a kipukkanása, ami már egyértelműsítheti mivel is állunk szemben.
Viszont nemcsak a Bitcoinra érdemes figyelni, figyelni kell a menekülőutakra is, ezek lehetnek az altok!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: semmi különös, legalábbis ha a napos shorts mozgást nézem, annak ellenére semmi, hogy szép csökkenést láthatunk, ez a csökkenés azonban csak a profitrealizálásokat jelentheti. Szerintem most azok szállhattak ki, akiknek köszönhetjük a november 27-ei lökést, ez volt az a lökés, ami az ár 19,5k-ról, 16k-ra történő visszarántása után, bebiztosította a 20k fölötti folytatást. Tehát egyenlőre, semmi okunk nincs, rossz előjeleket belelátni a mozgásba! Ugyanis, akik 10k-ról, 19,5k-ra feltolták az árat, ők még a pozícióban csücsülhetnek, elképzelhető hogy ők is realizáltak némi hasznot, de ha továbbra is kitartanak, illetve a nov.27. után beszállok(majd kiszállók) is vissza-szállnak az indulni készülő vonatra, akkor nem lehet gond a longtrend tovább nyújtásával!
Shorts oldal még mindig hallgatsz, fülét, farkát behúzva sunyit a bokorban... Érdemes lesz figyelni mikor bújnak elő a bokorból és attól függetlenül, hogy az ár emelkedik, itt shorts charton építkezésbe kezdenek, tehát szép lassan megbízásokat szurkálnák valamilyen általuk jónak tartott, a jelenleginél magasabb árszintre! Természetesen ettől még nem kell rögtön rosszra gondolni, ezekre a gondolatokra akkor is ráérünk, ha a longs oldali mozgás kezd értelmezhetetlenné válni, majd az esetleges árcsökkenésre, a macik részéről azonnali válaszok érkeznek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/I7PobjiN/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WOfRnvaY/

Hetes: ha sikerül hozni az előző hetek gyertyáit, akkor a 30k-s várakozást kipipálhatjuk és felkészülhetünk a harmonikus mintát követő, minimum 0.38-as fibo szinte elérő korrekciós folytatásra! Arra viszont érdemes lehet figyelni, hogy mivel a minta A és C hullámai is kicsit túlszaladtak, ebből kifolyólag a 30k-s célkitűzésben is lehetnek eltérések, ez jelentheti a 28k-s vagy akár a 34k-s, esetleg azt is meghaladó túlnyújtózkodást, ezért biztosnak, majd csak utólag, a korrekciós történések sűrűjében nevezhetjük a harmonikus mintát.
Bárhol is zárjuk a mintát, arra egy min. 10k-s korrekcióval illene válaszolni! Ez mint látjuk, a 2018-as csúcs vissza-tesztelését jelenthetné, tehát a gondolatainkkal jócskán túlnyújtózkodhatnánk a 34k-s "szerény" elképzelésünkön, viszont ennek a túlnyújtózkodásnak is szüksége lesz arra, hogy a jelenlegi hullámunk csúcsára is jöjjön egy vissza-teszt. Viszont, ha a minta szabálytalanságát és a felső lila vonalat, mint támasz vesszük figyelembe, akkor durva 10k-s korrekcióra sincs szükségünk, elég egy 4-5k-s visszalépés és máris folytatható a holdtúra!
Durván belegondolva, egy 34k-s csúcs esetén, ennek a vissza-tesztnek 40k környékéről kellene megérkezni!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/5Dx0AxUW/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/N4rV8EfS/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/tPeOnzkM/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/AwX81cnn/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/xzIr90Km/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Fo9X00CV/
https://www.tradingview.com/x/3tykxb5z/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/xLpWWFhA/
Napos: https://www.tradingview.com/x/gTbFlBRm/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/25mcwJtn/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/Xsshxpkx/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A rózsaszín ködös mámor!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.01.04!

BTC, sajnos a TA szkeptikusoknak hetek óta nem tudok rossz elképzeléssel szolgálni, de talán most, most ezzel a kék 5. hullámra várással és azzal hogy a jelenlegi 4. hullámban várt 4k-s korrekció után, még abban bízok, hogy az 5. hullám is tartogathat meglepetéseket, ezzel talán néni babér a TA ellenbeszélés asztalára is jut.
Ahogy az órás charton is látszik, van néhány nagyobb impulzus, amelyekkel egy még nagyobb impulzus 3. hullámait próbáltam lekövetni. illetve rengeteg apró Elliott és ABC korrekció is díszíti a chartot, amelyek beilleszkedtek a karácsonyi hangulatba. Viszont, mint tudjuk a díszek nem csak a fa egyik felét, hanem  a másikat is díszítik és hát sajnos a charton díszített fa másik oldala, a short trendet jelenti, ami sokaknak ugyanolyan örömteli hangulat csak kicsit rizikósabb.
Tehát az órás charton azt láthatjuk, hogy vagy van egy, a 20k-s szintátlépéskor indított kék Elliott hullám, ami a kezdeti lendületes nekifutást követően, bő egy hétig beszorult a 24k-s árszint alá. Majd miután átszakítottatok az előző mindenkori legmagasabb csúcsot, ugyanez megismételték a 24k-s árszinttel is, majd ahogy a nagyobb impulzusok korrekciós hullámaiban elvárható, szépen elő is készítettük a folytatást.
Mint már említettem, az impulzusok 3. hullámait, szintén impulzusokra bontottam, de ugyanezt tettem az első és ötödik hullámokkal is, ahogy a chart előzményeken is látszik, ezekkel sem lőttünk mellé! Ebből kiindulva, ha a folytatásban sem lövünk mellé és a hétvégén kialakított 34,774$-os csúccsal, zártuk a kék 3. hullámot, majd most a kék 4. korrekciós hullám ABC formáját is tartjuk, akkor valahol 30k környékén megnyugodva, felkészülhetünk az 5. hullámra!
Ezt az 5. hullámot minimum fele akkorára kellene várjuk, mint a 3. hullám, tehát attól függően hol zár a 4. korrekciós hullám, abból az aljból minimum 6k-s impulzust lezáró 5. hullámra kellene számítsunk! Ezért ha visszanézünk az utóbbi jelentősebb támasz szintre, 30k környékére, akkor az impulzust lezáró hullámot csak kicsivel sikerülhet feljebb tolni mint a most hétvégi 34,774$-os csúcs! Viszont, ha csak abc korrekciós formára várunk, azt már most 32k körül is megkaptuk, tehát egy 6k-s folytatással 38k-s impulzus zárást is kipróbálhatnánk!
Az én gondolatmenetemben, ezzel az impulzus zárással, főként a nagyobb abc korrekciós lehetőség miatt is, serényen 22-24k környékét is jelentheti, de azt a lehetőséget sem zárnám ki, hogy nem csak ezt az utolsó kék impulzust, hanem a 10k környékéről indult parabolikus ív korrekciós folytatásába is beleszaladhatunk! Ebben ez esetben kettő korrekciós aljat tudod elképzelni, 20k és 12k környéket!


4 órás: ezen a charton jobban kivehető a kék impulzus lehetőség formája, de az is jól látszik, hogy a 4. hullám 30k környékére történő visszanézése durván hangzik, viszont ennél többet, akár 26-28k-s közé is leszaladhatunk, viszont ebben az esetben, az impulzus zárására már 36k környékén számítani kellene!
Mivel csak utólag lehetünk okosak, természetesen azzal a lehetőséggel is számolnunk kell, hogy ezt az impulzus már most zártunk, tehát a 4. kollekciót a dec.27-ei, közel 3k-s visszanézéssel lerendeztük. 


Bitcoin Futures chart: már annyi nyitva hagyott résünk van, hogy szinte számolni sem érdemes, ezen rések számát a mögöttünk hagyott hétvégén is sikerült eggyel növelni, igaz ezeket az utóbbi réseket, a hosszabb ünnepi zárvatartások is hizlalták.
A gondolatmenetem most is ugyanez mint a múlt heti nagyobb rést követően, tehát ha megbirkózunk a rés bezárásával és sikerrel járunk, akkor a további long próbálkozásokkal aknára futhatunk! Viszont ha sikerül beérni annyival, hogy most is csak belekóstolunk a résbe, majd a hét második felében, ismételten akadálymentesen lépkedünk felfelé, akkor a Poloniexes impulzus várakozásunk teljesül!
Azzal viszont vigyáznunk kell, ha a pénteki hangulat nagyon kiugrást eredményez, akkor a hétvége negatív rést is hagyhat maga után, tehát megfordulhat az utóbbi hetek pozitív szériája és egy esetlegesen évekre nyitva hagyott rés díszítheti a chartot! De öröm az ürömben, hogy lesz egy olyan szintünk, ahova már csak a résbezárás okán is visszafogunk térni, tehát a minél rosszabb, annál jobb stratégiát tudjuk majd ismételten alkalmazni! 


Napos: a tegnapi gyertya sötét fellegeket rajzol a hullám tetejére, tehát a Doji gyertyák figyelmeztetése, tágra engedett nadrágszíjjal, akár be is érhetett! Azt még nem tudjuk, hogy meg kell-e ijedjünk ettől a szituációtól vagy csak kicsit tartanunk kell tőle, mert a végeredmény, hasonló lesz mint a nov.26-ai szituációban.
A mögöttünk hagyott meredek long mozgásnak, jót tenne egy gőzkiengedés, azonban egy is ilyen kiengedős szituáció, a további long lehetőségek elengedésével is járhat, tehát csak óvatosan milyen igényt is akarunk kielégíteni!
Az is egy gyanús előjel lehet, hogy az altok, főként az ETH ennyire belelendült, ugyanis hasonló reakciókat a 2018-as év elején már láthattunk, tehát mikor a Bitcoinban már nem volt több és hirtelen korrekciós lépések történtek. Hasonló szituációban, most is a főbb altok a menekülőirányok, majd ez a hangulat szép lassan kihat mindenkire, de ez sem tart örökké, mert elérjük azt a pontot, amikor az altokat is túlhizlaltuk.
Az egy jó kérdés meddig fognak hízni az altok, de ha visszatekintünk a '18-as történésekre, akkor azt láthatjuk, hogy a Bitcoin korrekció B hullámának zárásig, de itt még csak a nagyobb altok dobhatják be a törölközőt, amelyekből még néhány kisebb altot fellehet hizlalni.
Tehát egyelőre nagy kérdőjelekkel figyeljük a történéseket és még talán egy utolsó utáni végső rohamban lehet bízni, de már olyan szinteken mozgunk, ahol bármi és annak ellenkezője is megtörténhet!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs chartot nézve, most már remélhetőleg mindenki túl van a profitrealizáláson, tehát az ünnepek végeztével folytatódhat az építkezés! Sajnos jobban kiengedtünk mint kellett volna, de sebaj, mert egyelőre nem katasztrofális a helyzet. Most arra lesz szükségünk, hogy az érdemi vevők gyorsan visszatérjenek és beletegyék ugyanazt az energiát, amit a májusi felhelyezéstől az ünnepekig tartó időszakba is beletettek! Abban az esetben, ha itt  rakéta szerű megindulás látunk, de az ár ellentétes irányba mozog, akkor kezdhetünk aggódni, mert csak a megbízások száma növekszik, azokat pedig valahova a jellegéhez képesti alacsonyabb szintre szokták elhelyezni.
Shorts mozgás is árulkodhat a várható a folytatásról, ahol szintén megbízáspumpát kellene lássunk, de ezt majd csak azt követően, hogy egy hosszabb korrekciós időszakra kell készüljünk. Direkt eladásokra még ne számítsunk, először is a vevői profitrealizálásokra kerül sor, majd ha ekkor további gyengeség jelei mutatkoznak, azután lehet megpróbálni néhány magasabb szintre elhelyezett megbízással.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/yVvh0xA3/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/1wQwVwVR/

Hetes: a harmonikus minta nem volt egy százszázalékos kapaszkodó, viszont mint látjuk elég könnyen átszaladtunk a 30k-ra várt kifutási szintjén. Innentől már minden ezer dollár ajándék és készülni kell a korrekciós folytatásra!
Minimális korrekció esetén is 23k környékére kellene várni az árak, de elég könnyen előfordulhat a 20k-s félmegoldás, vagy a kimaxolt 16k-s végeredmény!
Minél nagyobb korrekciós igényt kell majd kielégíteni, annál nehezebb lesz újra belevágni a pozitív folytatásba! Ha igazuk lesz azoknak, akik 100k-s  magasságokban is reménykednek, akkor megúszhatjuk néhány hónapos korrekciós időszakkal! Ha a szerényebb elképzelések voltak a jó elképzelések, akkor is elnyújtható a korrekció, de ha ezen időszak alatt megtörik a trend, akkor évekbe is beletelhet, mire a trendet sikerülhet long pályára állítani!
RSI csíkok is jól mutatják, mennyire megérett a szituáció egy korrekcióra, az is jól kivehető, hogy a '19-es csúcsot megelőző túlvett szituációhoz hasonlít a mostani, tehát ha a lufi enged is a levegőből, az még korrekció után tovább fújható!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/5M6FUoDH/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/EUVrDOMS/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/k7IvFKYv/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/nnBmkKl2/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/YykFmvwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/4Q5f7Oy3/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/bj0dYCO9/
Napos: https://www.tradingview.com/x/enBibcqA/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/0Upojc3L/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/fhtw2upp/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Kriptonit


Karcsi papa

Zöldségleves!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.01.11!

BTC, nem véletlenül volt rózsaszín ködös mámor a múlt heti körkép címre, mert ami mostanra már az elvakult feljebb, feljebb, feljebb... posztokból is átjött, nem a realitás, hanem az érzelmek vezettek sokakat!
Az órás charton, 5 hétig Elliottal követtem a hullámokat, nem volt nehéz, mivel minden hullám oda került ahova előzőleg nagyjából felvázolásra került. Csúszás természetesen volt, mivel a fő impulzus zárását nagyjából 34k környékére lőttem be, de ez időközben feljebb és feljebb csúszott, majd végül a kisebb idősík hullámait is figyelembe véve 40k környékén már az összes impulzus lehetőségből kifogytunk, azonban itt még egy meglepetés becsúszott, felszaladtunk a 41,888$-os végső zárószintre, ahol most már biztosan nincs több módosítás. Pontosabban lehetett volna, ha a hétvégén formálódó háromszögből felfelé távozunk, ennek gyengeségeit viszont már a longs pozíciók csökkenése miatt, ill. hogy a shorts oldali pozíciószámok emelkedőben voltak, csak valami váratlan húzással tudtunk volna pozitív hétvégét zárni!
Az én elképzelésem, ahogy azt a kék szaggatott vonalú nyíló háromszöggel fel is vázoltam, egy 36k környéki szintre visszanézés tűnt jó megoldásnak! Ezt elképzelést hozhattuk volna, ha nincs 21:00 óra magasságában egy hirtelen 2,3k-s visszarántás! Ez a visszarántás még többeket beugrasztott és a hetes nyitást követően, még durvább lefordulás történt.
Tehát, most ott tartunk, pontosabban az én gondolatmenetem ott tart, hogy a 19k környékéről indult impulzus ABC korrekcióját is lekövessem! Ennek megfelelően, jelenlegi az A hullámban vagyunk, ill. talán már azt is kijelenthetjük hogy voltunk, mivel már hajnalban meg is érkeztünk fibo 0.38-ra, ami az A hullámnak tökéletes zárószintje lehet! Zárószintnek már csak azért is jó lehet, mivel az egész ABC struktúrát fibo 0.61 környékén zárni is kellene! Még a tegnapi, elképzelés volt egy akkor még támaszzónának gondolt, most már ellenállási zóna szerepét betölthető 36k környéki árszint!
Ha lehetőséget kapunk arra, hogy feljebb zárjuk a B hullámot mint a zóna, akkor valahol 39-40k környékén kijavíthatóak a tegnapi bennragadások, ha nem, akkor sajnos 36k környékéről, akár egy 8k-s C hullámba is beleszaladhatunk és ez még egy barátságos megoldásnak nevezhető!


4 órás: ezen a charton jól kivehető az a 19-20k környéki árszint, ahonnan a kék impulzust elindítottam, ill. hogy az ennek folytatásában várt ABC korrekciós mozgás, miért is nem egy túlzó elképzelés!
Az órás idősíkon még erősnek tűnő, jelen mozgás szerinti ellenállási zóna, itt már teljesen jelentéktelen, tehát az elképzelés, hogy akár 39-40k környékére is visszakapaszkodhatunk a B hullámmal, talán még hozható is! Ezt, a B hullámos felkapaszkodás kellene az altoknak is meglovagolni, viszont ahogy az altbezuhanásokból is látjuk, csak javításra vagy a csúcsszint környéki visszakapaszkodásra kaphatnak lehetőséget!
Sokan vártak/nak egy altszezont, amit nagyjából az ETH hozott is, de a többiek csúnyán lemaradtak! Tehát még az impulzus zárását megelőzően, szárnyalni kellett volna mindenkinek, így a mostani visszarántást is jobban viselték volna, majd a B hullámban még rátehetted volna egy lapáttal!
Azt, hogy mi lesz az ABC struktúra befejezését követően, ezen még kár filózni, majd ha odaértünk a hídhoz, akkor kiderül hogy áttudunk e menni rajta...


Bitcoin Futures chart: 1,600$-os, régóta nem látott pozitív rést hagytunk a charton, azt még nem tudjuk ez mennyi ideig marad nyitva, de ha a poloniex órás idősíkján boncolgatott B hullám elképzeléshez igazodunk, akkor még az előttünk álló héten bezárjuk ezt a rést!
Ennél durvábban is alakulhat a buli, méghozzá, ha az ezen a charton elért 42,730$-on nem sikerült feljebb tornázni az árat, akkor ez a rés akár évekig is díszítheti a chartot, viszont egy lehetőséget biztosít arra, akármilyen mélyre is jutunk a következő short trendben, ezekbe a magasságokba még visszafogunk térni!
És ha már itt tartunk, akkor a negatív irányba várakozó réseket is vegyük számításba, ezekből ugyanis rengeteg van, viszont ezen rengeteg rés közül is a legalsó bezárása a fő cél! A 3,560$-os szinten várakozó pár dolláros rés talán levehető a bezáródó rések listájáról, talán még a 7,610$ is ebben a kategóriában vana Ami nekünk fontos lehet, az a 9,645$-on, még 2020 július 27-én nyitva hagyott 300$-os rés!
Abban az esetben, ha bebizonyosodik hogy csúcsot fogtunk 42k magasságában és a múltbéli történések alapján 80% körüli korrekciós visszalépésben kell gondolkodjunk, akkor a 9,645$-os szinten várakozó rés bezárása elkerülhetetlen! 


Napos: ebben az utóbbi parabolikus mozgásban, nem kaptunk annyi Doji gyertyás figyelmeztetést, mint novemberben, de kettő ebbe is jutott! Viszont figyelmeztetésnek nevezhető a január 4-ei 4k-s leszúrással virító maci gyertya, ill. a most szombati gyertyát is komolyabban lehetett volna venni!
No mindegy, ahogy az RSI mozgásból is leszűrhettük, hamarosan engedni kellett a nyomásból, amelyből egy kicsi 4-én kiengedése került, de a visszarántás rögtön le is zárta a szelepet. Most ez a szelep nem került lezárásra, rögtön ki is engedtük a gőz jelentős részét, azonban ha itt is visszatérünk a B hullámos gondolatra, akkor egy kóstolás után még megsózható a kuktában készülő zöldségleves és még vissza is zárható néhány percre, tehát a B hullámra!
Arra viszont érdemes kitérni, hogy amely ABC mozgási lehetőséget az órás idősíkon boncolgattam, az csak erre az utolsó parabolikus mozgásra érvényes! Illetve az is jól kivehető, hogy a két parabolikus mozgást egy egészként kell kezeljük!
Tehát az órás idősíkon felvázolt abc mozgás, egy nagyobb ABC mozgás A hullámát kellene jelentse, feltételezve hogy a 41,888$ a mindenkori legmagasabb árszint marad! Én először is bizonyítékot szeretnék látni arra, hogy jó elképzelés az ABC, ill. ha már túl vagyunk rajta, akkor a két parabolikus mozgás ABC korrekcióját is belőhetjük 23-24k magasságába.
A sorrend egyértelmű, ha még feljebb tornázható az ATH, akkor kis abc, ha marad az ATH, akkor nagy ABC, viszont, itt már nagy valószínűséggel, a 3,800$-os tavalyi aljat is figyelembe véve, vissza kell jöjjünk a 75-80% körüli alaptáborba, azaz 10k környékére!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos dec.17. magasságában kezdtek csökkenni a pozíciószámok, talán nem is véletlenül ezen napon, ugyanis 2017 dec. 17-én érdekel el a 3 évig uralkodó előző ATH szintet, ami ha most is így történt volna, akkor 23,765$ az új ATH szint, illetve mivel  hétvégére esett 24,285$-ra még nyújtózkodhattunk volna! Szerencsére nem így történt mivel jött az amerikai elnökválasztás és a dollár tempós gyengülésbe kezdett, amit ahogy illik a Bitcoin szépen le is reagált! Jelenleg a választások után vagyunk, még forrnak az indulatok, de a dollár már a halvány erősödés jeleit mutatja és ez sajnos nem a legjobb hír az újabb Bitcoin ATH-ra vágyóknak... Ettől függetlenül, a vevők is úgy akarnák tudna erősödni a Bitcoin, de sajnos ennek jelei nem felfedezhetőek a longs charton, annál inkább a tempós visszavonulásé!
Shorts oldal már egy hete erre a bulira készült, ki is írtam a múlt heti körkép facebookos posztja alá,hogy ez így nem lesz jó, sajnos nem is lett az! Nagy kárt még nem okoztak, sőt ahogy a mai a gyertya mutatja, a B hullámos 39-40k-s elképzeléseit még támogathatják is, már csak az a kérdés, hogy a délutáni amerikai tőzsdenyitás, illetve a dollár esetleges erősödésével,  a shorts elképzelések újabb táptalajt kaphatnak!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/k90QgW6W/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/8IW46Q6c/

Hetes: ez a meredek sziklafal, a profi hegymászóknak is feladná a leckét, ill. ha sikeresen megmásznák, erről a hegyről le is kell jönni! Abban biztosan megegyezhetünk, hogy ez egy Hyper Wave, tehát szuper hullám! Ami a folytatás szempontjából egy szomorú hír, mivel a korrekciós fázis szinte az alapokig visszaviheti az árat!
Ha megnézzük a 2017-es Hyper Wave utáni 84%-os korrekciót vagy a 2019-es csúcs utáni 72%-os korrekció mértéket, esetleg visszanézünk a 2013 utáni, közel 1/2 évig tartó 85%-os korrekciós történetre, akkor ha most csúcsot fogadnánk és kiegyezünk egy 75%-os visszalépésben, az egy kerek 10k-s aljat jelenthetne!
Abban az esetben, ha most beleszaladunk a hetes korrekciós fázis A hullámába és a hónapos gondolkodáshoz igazodunk, akkor a hónap végére 7-8k-s visszalépésnél tartunk, majd február első heteiben próbálunk javítani, de ha kudarcot vallunk, az azt is jelentheti, hogy egy nagyobb ABC mozgás, A hullámában elvárható szintén abc mozgás, B hullámát is kipipálhatnánk!
Ezt a gondolatmenetet szépen tovább is pörgethetnénk, ha ennek megfelelően alakulnak a dolgok meg is tesszük, lényeg hogy a várhatóan 25k környékéről induló, a beragadt pozíciókat megmentő javítási lehetőséget, egy 10k-s utolsó rohammal megkaphatjuk.


Hónapos nézetben eltörpül a 2017-es csúcs! Ezt vártuk mégis hitetlenkedtünk elérhetőek e ekkora magasságok, most már látjuk hogy igen, sőt, talán még ez a magasságot is eltörpíti majd a következő nekifutás.
No de tényleg ott tartunk hogy már a következőre kell koncentráljunk? Nem azt még nagyon korai volna, egyelőre arra kellene jelzéseket találjunk, hogy hónapos nézet alapján is csúcs közelben mozgunk vagy ez majd csak a következő hónapok kérdése lesz!
Én egy olyan jelzésre várnék, mint amit a 2017 decemberi, ill. 2019 júniusi gyertya is mutat, megfűszerezve januárral és júliussal! Tehát, ha a mostani gyertya, az előző két példának megfelelően, a gyertya felétől felszúrást mutat, majd erre rákontráz a következő havi gyertya, szintén jelentőse felszúrással, akkor ideje meggyőzni magunkat arról, hogy ez lehetett a végső döfés!
Abban az esetben, ha most vagy netán a következő hónapok egyikében beragadnánk és jó a gondolatmenet, akkor a következő havi rallyban még szépíthetünk a hasznon!



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/r1WQiUUV/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/EUVrDOMS/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/yBGzaRaB/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Tospejpv/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/qZMnhBRF/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/4awmiad7/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/4n10bMzc/
Napos: https://www.tradingview.com/x/LlOu2boK/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/u6N5LMlE/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/ANydSRoL/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

ABC vagy háromszög

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.01.18!

BTC, abban a pillanatban, hogy a bal felső sarokban látható háromszögből, nem sikerült felfelé kilépni, ráléptünk egy negatív útra, amit követett egy 31k-ra történő leszaladás, majd egy 40k-ra történő visszakapaszkodás. Ennél a 40k-s visszakapaszkodásnál, ismét lehetőséget kaptunk a pozitív folytatásra, de ezzel sem éltünk és jött egy ismételt 6k-s gyengülés.
Vannak akiket már a 31k-s szintre történet visszanézés is meglepett, majd mikor már belenyugodtak, ugyanilyen meglepetés volt számukra, az ismételt 40k-ra történő visszaerősítés. Pedig a magyarázat nagyon is egyszerű! Szintén a bal felső sarokban, látszik egy kék ötös szám, ami egy 19k-s árszint környékéről indított impulzus zárószintje, tehát ha élünk a zöld háromszögek adta lehetőséggel, akkor is max az impulzus 5. hullámának egy-két ezressel történő feljebb tolására lehetett volna számítani, amire lehet hogy egy sokkal durvább negatív válasz érkezett volna, mint ami ebben a rózsaszín háromszögben mozgással kialakult.
A háromszögön belül, mint látjuk elég egyértelmű le-fel hullámzás történik! Ami érdekesség, az két ellentétes irányú fej-váll lehetőség! Egyiket lila vállvonallal jelöltem (ezzel kellett volna 40k fölött folytatni az emelkedést)! Másik még most is lehetőség, a piros vállvonal alatti, de sajnos bőven 30k alá, konkrétan 28k-s árszintre kellene visszanézzünk! Bármennyire is furcsán hangzik, de ez a 28k-s szintre történő visszanézés. előfeltétele annak, hogy egy ismételt 36k környékére történő erősödéssel tudjuk folytatni!
Most az történik, hogy várunk! Várunk a rózsaszín háromszögön belüli tovább hullámzásra, ami még mindig lehetőség a pozitív folytatásra! Ez megtörténhet a D pontnál vagy akár az E pontból történő visszapattanás után, de türelmesen meg kell várjuk, hogy az ellenálláson átlépjünk, sőt, ha biztosra akarunk menni, akkor még egy ezt követő vissza-tesztet is megvárunk!
A kék szaggatott vonal követésével, már rég pontot tehettünk volna a kérdőjelek helyére! Viszont, mivel itt nem történt meg a konkrét rózsaszín támasz vissza-teszt, elég jók az esélyek a rózsaszín D érintésre!


4 órás: volt egy 19k-s szinten indított impulzus, amelynek az én gondolatmenetemben ABC korrekcióra van szüksége, ez lenne a rózsaszín elképzelés! Az A és B hullám, egyértelműen helyet foglalt 30 és 40k-s árszinten, C hullám még a billegő kategória, az is előfordulhat, hogy nem is lesz rá szükség, mert élünk a rózsaszín háromszög nyújtotta lehetőséggel!
A B hullám és volume oszlopok közötti mozgásban kialakult egy divergencia, ami arra ad egy apró jelzést, hogy nagyobb esélyt a C hullámnak láthatunk! Viszont, minél tovább húzzuk ezt a divergens mozgást, annál több esélyt kap a rózsaszín háromszög, ill. a pozitív folytatás!


Bitcoin Futures chart: attól függetlenül, hogy a hétvégi mozgás elég fürge volt, járt a 38k-s, de járt a 34k-s szinten is, nyitásra résmentesen sikerült átlépni az új hétbe, azt is mondhatnánk, nincs itt semmi látnivaló!
Érdekességek, a csütörtöki 41,365$-os csúcs, itt ugyanis, 170$ híján nem sikerült bezárni az előző hétvégén kialakított, egyetlen pozitív irányba várakozó rést! Ami, nem kis meglepetést okozva, de még elég szépen megkeverheti a kártyákat!
A rózsaszín háromszöget ide is felvázolhatjuk, már csak azért is, mert ha az a 170$-os elmaradás bekavar, akkor még egy bikacsapdába is beleszaladhatunk, tehát még mindig nem árt az óvatos közlekedés és ami egyértelmű, abban is keresünk csavart!


Napos: az RSI, 20-as szint alatti beszorulása, elég jó táptalaja lehet, a c hullám sikerének, habár a tegnapi Doji gyertya azt sugallja, van némi pozitív remény, de az is igaz, hogy elég rossz helyen, úgymond a semleges zónában jelent meg.
Két intenzív parabolikus mozgással a hátunk mögött, de ezeket akár egybe is gyúrhatnánk, lehet hogy meg is tesszük, csak legyünk túl az utóbbi parabolikus mozgás ABC korrekcióján!
Ha benézünk a 40k-s B csúcs fölé, de maradunk a 41,888$-os ATH(Mindenkori legmagasabb árszint) alatt, tehát a Futures pozitív rését bezártuk, ott lesz csak igazán kérdőjeles a történet, ahol az igazán profik magabiztossága is meginoghat, főként ha még busás haszonnal kecsegtető long pozícióban várakoznak!
Gyorsan, még januárban lezongorázható az ABC-s várakozás, sőt még az is belefér, hogy ez ne 28k, hanem 23k környékén zárjam, ha már itt van az utóbbi jelentősebnek nevezhető támasz zónánk!
Ha ennél is nagyobb a baj, tehát a két parabolikus mozgást, egy parabolikus mozgásként kell kezeljük, akkor már HyperWave-ről is beszélhetünk. Ennek már sokkal durvább korrekciós lezárószakaszra van szüksége, tehát az is előfordulhat, hogy a 20k környéki következő támasz lehetőség is szűkre lesz méretezve..., de ez még egy későbbi történet!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs aktivitás visszatért arra a szintre, ahol utoljára a '17 előtti, nagyon zöldfülű, de fellendülést váró időszakban mozogtunk. Sajnos, a chart '17 augusztusa előtti időszakra már nem mutat vissza, de mivel '17 év végétől ez a folyó is új mederbe került, talán nem is baj, ha nem zavar be a jelenlegi gondolkodásba. Ha ugyanazt gondoljuk, mint amit a '19 májusi mélypontnál gondoltunk, akkor tényleg csak ezt az ABC korrekciós, 28-30k környéki lenézést kellene kipipáljuk, majd belevághatnák a tartalommal megtöltött építkezésbe! Ha ezt a tartalmat, csak megbízásokkal töltjük fel, annak sok értelme nem lesz, látunk egy néhány napos intenzív emelkedést, ami közben az ár, talán hasonló intenzitással szépen esik, itt nagy valószínűséggel tömeges profitrealizálás kezdődött, megfűszerezve némi pánikkal! Abban az esetben, ha megbízáspumpát érzékelünk vagy még azt se, de az ár stagnál vagy nagyon lassan emelkedik, például várunk a rózsaszín háromszögre. Ezzel még egy hasonló kilövésnek is szemtanúi lehetünk, mint ami 20k-ról, 40k-ra is felsegítette az árat.
Amit a shorts oldalon látunk, az nagyon örömteli a long várakozások szempontjából, ugyanis kaszát-kapát eldobva, szinte nincs is shorts várakozás! Az elmúlt években ahhoz voltunk szokva, főként nagyobb long hullámok utáni szituációkban, hogy miután elül a lendület, megkezdődik a megbízásokkal kitömött, shorts pozíciókkal építkezés. Ezzel próbálkoztak november közepén is, visszarántani az árat, de feladták, majd pár hetes bizonytalan időszakot követően, belevágtunk a 40k-s túrába.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/xfZLi9Uj/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/vnnl1aS3/

Hetes: ha alkalmazkodunk a harmonikus mintához (ami itt-ott túlszaladt, ezért is, habár lehetőségként kezeltük, de a megbízhatóságában folyamatosan kételkedtünk) és a kerek 30k-s szinten zárunk, akkor is egy minimum 20k-s szintre történő korrekciós folytatást vártunk! Ezen, a bőven 40k fölötti "zárással", a minimum 27,5k környékére emelkedett, de itt már számításba kell vegyük a maximumot is, ami ugyanúgy 20k környéke, illetve, mivel korrekciómentes emelkedésen vagyunk túl, a durvább 20k alá benéző leszúrásokon se kellene nagyon meglepődni!
Van itt ez, a jelen mozgás szerinti, a '17-es aljakhoz és a '19-es csúcshoz igazított támasz, amire "egészen véletlenül" a '18-as korrekciós alj is rácsücsült. Ha olcsón megússzuk a korrekciót, akkor ez a támasz, most is alja lehet a korrekciónak! Az már egy más kérdés, mi történik a korrekció után! Ha sikerülne újra pozitív pályára állítani a történetet, akkor minden happy! Ha nem sikerül, akkor még mindig ott, az utóbbi hullám lila trendvonala! Viszont, ha még ez sem elég, akkor sajnos egy sokkal lejjebbi, méghozzá a mindenkori  long trendvonalat, a pirosat is fel kell vegyük, a lehetőségek közé!


"Hónapos nézetben eltörpül a 2017-es csúcs! Ezt vártuk mégis hitetlenkedtünk elérhetőek e ekkora magasságok, most már látjuk hogy igen, sőt, talán még ez a magasságot is eltörpíti majd a következő nekifutás.
No de tényleg ott tartunk hogy már a következőre kell koncentráljunk? Nem azt még nagyon korai volna, egyelőre arra kellene jelzéseket találjunk, hogy hónapos nézet alapján is csúcs közelben mozgunk vagy ez majd csak a következő hónapok kérdése lesz!
Én egy olyan jelzésre várnék, mint amit a 2017 decemberi, ill. 2019 júniusi gyertya is mutat, megfűszerezve januárral és júliussal! Tehát, ha a mostani gyertya, az előző két példának megfelelően, a gyertya felétől felszúrást mutat, majd erre rákontráz a következő havi gyertya, szintén jelentőse felszúrással, akkor ideje meggyőzni magunkat arról, hogy ez lehetett a végső döfés!
Abban az esetben, ha most vagy netán a következő hónapok egyikében beragadnánk és jó a gondolatmenet, akkor a következő havi rallyban még szépíthetünk a hasznon!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/4FYKE3p8/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/FcfJVfsF/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pIsfQQsj/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8d9t0NeX/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ftGVwPX2/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Nz4WN2IM/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/LzbRjnzc/
Napos: https://www.tradingview.com/x/81F8KrPD/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/h15VQk4X/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/RqvwqHBZ/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Van-e még felfedezésre váró csillag ✴ esetleg még a hullócsillag is úton van!?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.01.25!

BTC, a durva, tehát az akár 20k vagy még ezt is alulmúló, parabolikus lefordulás elkerülése érdekében, itt az órás mozgásban, annyit kellene megtenni, főként ha már visszakapaszkodtunk a péntek esti zárószintre, hogy a lila ellenállást is célba-vesszük, ill. a további pozitív szándékot is mutatva, legalább a 36k-s ellenállási zónáig tovább megyünk és ha szükséges a lila ellenállást visszateszteljük!
A képbe nem igazán fér bele, de amire az 1. és 2. hullám is utal, itt bizony Elliott hullám elképzelés is rejtőzködhet! Ahhoz, hogy ennek az Elliott hullámnak jövője is legyen, a 3. hullámot határozottan kellene kezdeni és mivel ebben a 3. hullám is jelen kellene legyen az impulzus, ráadásul 42k környéki célszinttel, vagy azzal a megoldást kellene kezdeni, amit világoskék színnel felvázoltam vagy sötétkék hullámot feltolni a 36k-s zónáig! Minden egyéb esetben, maradunk a lila ellenállás alatt és életben tartjuk, a durva parabolikus lefordulás lehetőségét.


4 órás:  múlt héten is a parabolikus lefordulás lehetőségén gondolkodtam, akkor, ahogy a kék hullám lehetőséggel is felvázoltam, újabb 30k alá visszanéző folytatással számoltam! Erre a hétvégi negatív mozgás szépen fel is készült, de a nyitást megelőzően, illetve a hétfő reggeli órákra, az egész hétvégi negatív hangulat eltűnt, most pedig azt várjuk, hogy ennek a fordulatnak eredménye is legyen, méghozzá az órás idősíkon is boncolgatott, lila 3. hullám alapjainak megerősítésével!
Ezen a 4 órás pillanatképen, jól látszik az utóbbi 19k-ról, 42k-ra felszaladó impulzus, amelynek zárását követően, határozottan úgy gondoltam nincs feljebb, szépen bele is szaladtunk egy 12k-s korrekciós ABC mozgásba!
Tehát, ha egy újabb, sokkal magasabb célokat elérő folytatásban törjük a fejünket, akkor erre alkalmas lehet a lila impulzus! Viszont problémákba ütközhetünk, ha a hetes idősík mozgását is figyelembe véve, kitartunk az ész nélküli pozitív folytatás gondolata mellett és nem várjuk meg, az egész long trend szempontjából fontos korrekciós mozgás befejezését. Ami ahhoz vezet, amire a parabolikus lehetőség is figyelmeztet! Teher alatt, könnyen hajlik a vessző...


Bitcoin Futures chart: a hétvégi 925$-os rés, 4 óra alatt bezárásra került, amely szituációval, a reggeli mellett egyelőre nem tudtunk mit kezdeni.
Ahogy arra a rózsaszín vonalak is utalnak, háttérben egy hosszan elnyúló ék is formálódik, ennek D érintési pontjához kellene eljussunk, ma estig, holnap hajnalig, feltéve hogy tartjuk azt a lendületes mozgást, amit még pénteken a C pontból elindítottunk, habár azzal is számolnunk kell, hogy a hétvégi zárvatartás újrakeverhette a lapokat! De egyelőre legyünk pozitívak és bízzunk a hasonlóan lendületes folytatásban!
Remélhetőleg a vajszínű ellenállási zóna nem okoz gondot, sőt segítségünkre lesz ha megadja magát és sikerült azt a bizonyos lila 3. hullámot lendületesen megtolni!
Ha mégsem segédkezik az ellenállásról történő visszapattanásban, majd folytatjuk az ékben csökkenő mozgást, akkor ha csak 32-33k magasságában nem érkezik valami pozitív inger, a következő lehetőségre csak  27-28k környékén számíthatunk, az E pontból történő visszapattanást követően!


Napos: ha olyan faék egyszerű, mint amit az RSI aljak-csúcsok, illetve az ezekhez tartozó gyertyamozgások aljai-csúcsai mutatnak, akkor a januári korrekciós kellemetlenségeket követően, februárra nem lesz panasz!
Viszont, ha ott november végén, nincs egy gyors korrekciós megoldás, akkor talán 41k sincs. Lett 41k és lett egy határozott bullrun, most viszont van egy ABC struktúra, de nem tudjuk lesz-e 50k, 75k, esetleg 100k-s célokat kitűző folytatás!
Szerintem lehet, de ahhoz egy nagyobb, méghozzá a hetes mozgáshoz is igazodó folytatás kell...
Ezt a rózsaszín ABC strukturált, ha zártnak tekintjük és a hetes hasonló elvárásnak is szeretnénk megfelelni, akkor folytatjuk azt a long hullámot, amibe a múlt hét pénteki határozott fordulatot követően belevágtunk és 36-38k-s szintekig meg sem állunk. Illetve ehhez társul egy szintén emelkedő RSI mozgás, amely nem a középső zónában éri el a csúcsát, mert az arra figyelmeztet, hogy a rózsaszín C csúcs nem a történet alja, hanem mivel hetes mozgásban is kialakult egy AB hullám, a C hullámmal elég könnyen visszaszaladhatunk, remélhetőleg csak 23k környékére! Tehát, ha az RSI sikeresen felkúszik a felső zónába, amit a gyertyák is lendületesen követnek, akkor adódhat egy olyan lehetőség (természetesen itt is csak egy kisebb korrekciót követően), hogy a január 8-ai, 41,888$-os mindenkori legmagasabb csúcsszintet múlt időbe tegyük!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton, január 13-19 között láthatunk némi emelkedést, ez volt a poloniex napos idősíkján látható rózsa B hullám, majd ahogy illik, a C hullámban kialakul csökkenés el is vitte a lelkesedést! Ami a jelenlegi lelkesedést visszahozhatja, az a hetes idősíkon várt B hullám, esetleg az órás idősík új ATH-t sem kizáró impulzus lehetősége! Szerintem, már utazás közben kifog derülni, hogy a hetes B hullámra vagy az órás impulzusra gyúrunk, az előbbi kisebb, az utóbbi nagyobb hullámokat kell generáljon az itteni mozgásban!
Shorts chartbol egy dolgot biztosan megtudunk, jelenleg nem a macikon múlik van-e feljebb mint 41,888$... Viszont, ha vérszemet kapnak, annak ezen a charton egyértelmű jelei lesznek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/MnJKs5yg/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/LrRGQnUz/

Hetes: ahogy a fibo skála is mutatja, kicsit még lejjebb van a minimálisan elfogadható korrekciós szint, konkrétan 27,5k környéken! Kettő, intenzív korrekciós hét már mögöttünk van! A le-fel szurkálásokból is jól látszik, hogy vannak itt indulatok rendesen, pontosabban, mivel az eladói szándéknak semmi nyoma, ezek az indulatok csak a vevői körökben forrnak, amelyek tulajdonképpen nem is indulhatok, hanem mivel a helyzet megengedi, szinte kockázatmentes profitrealizálások történnek!
Erre én egy magyarázatot tudok elképzelni, méghozzá az ABC struktúrát! Tehát, ha nagyon okosak a vevők és bizonnyal ezen a magas szinten okosak, akkor ők is jól látják, hogy a 41,888$-os csúcsszintnél, ABC struktúra kialakítása nélkül nem lehet feljebb lépni.
Profitrealizálásra tökéletesen alkalmas volt az A hullám, most jöhet a B, ami választ adhat a további kérdésekre! Például arra a kérdésre, ami csak az előttünk álló hullám hangulatától függ, van-e még feljebb mint 41,888$ vagy már csak szépítése van lehetőség?
Én a szépítésre szavaznék, tehát arra hogy 36-38k környékén zárjuk ezt a hetes B hullámot, (nyitva hagyva azt a lehetőségét, hogy az erre-arra keringő, ennél is lendületesebb folytatásról szóló hírek, nem csak nagyotmondások és légből kapott hírek), majd, ha a C hullámot, egy olyan gyertyával sikerült zárjuk, mint ami a 2018 február 5-ét követő hetet is díszíti és az ezt követő hetekben, nem alakul ki egy hasonló szituáció, mint a február végi, március eleji dupla csúcs, akkor kezdhetjük meggyőzni magunkat arról, hogy van még felfedezhető csillag az égen!


"Hónapos nézetben eltörpül a 2017-es csúcs! Ezt vártuk mégis hitetlenkedtünk elérhetőek e ekkora magasságok, most már látjuk hogy igen, sőt, talán még ez a magasságot is eltörpíti majd a következő nekifutás.
No de tényleg ott tartunk hogy már a következőre kell koncentráljunk? Nem azt még nagyon korai volna, egyelőre arra kellene jelzéseket találjunk, hogy hónapos nézet alapján is csúcs közelben mozgunk vagy ez majd csak a következő hónapok kérdése lesz!
Én egy olyan jelzésre várnék, mint amit a 2017 decemberi, ill. 2019 júniusi gyertya is mutat, megfűszerezve januárral és júliussal! Tehát, ha a mostani gyertya, az előző két példának megfelelően, a gyertya felétől felszúrást mutat, majd erre rákontráz a következő havi gyertya, szintén jelentőse felszúrással, akkor ideje meggyőzni magunkat arról, hogy ez lehetett a végső döfés!
Abban az esetben, ha most vagy netán a következő hónapok egyikében beragadnánk és jó a gondolatmenet, akkor a következő havi rallyban még szépíthetünk a hasznon!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Nl69OMXv/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/KFJbJE0v/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/icZCqjkb/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sU38jwqG/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ftGVwPX2/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/O2WvTIme/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/62v5Y1K9/
Napos: https://www.tradingview.com/x/NqGknEGO/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/mzAIhD3G/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/H71tTeDB/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Nekifutunk a B hullámnak vagy csak délibábot kergetünk

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.02.01!

BTC, semmi meglepő húzás nincs a Bitcoin mozgásában, sőt, még a függőkényszerben lévő itt-ott megpumpált altokéban sem. Altszezont szerintem kihagyjuk, de még ezzel a kijelentéssel is óvatosan, mert ha igazam lesz és hetes idősíkon még egy B hullámmal 38-40k környékére visszakapaszkodhatunk (Futures charton ez a 40k-s árszintet is jelentheti, mivel nyitva hagytunk egy apró rést) ill. divat lett a pumpálás, tehát a szerencsésebbek és ez olcsó coinokra vadászóknak még csurranhat valami!
Az órás chart, csak azoknak lehet érdekes, akik a Facebook posztokat is rendszeresen követik! Semmi különös nem történik, csupán zig-zag vonalakkal követjük a hullámokat, amelyek ABC formákat kirajzolva, elég jól segítik az eligazodást. Egy piros és egy zöld vállvonallal megjelölt fej-váll lehetőség is megbujt az utóbbi egy hét mozgásában, mindkettő fél sikerrel végződött!
Maradva az utolsó két ABC formánál, illetve hogy a sorminta se szakadjon meg, pozitív ABC mozgással kellene folytassuk, amelynek, a pozitív folytatás lehetősége életben tartása érdekében, a 38,380$-os csúcs fölé kellene nézni, de minimum az utóbbi B csúcs fölé!
Szaggatott kék vonallal, egy a 4 órás idősíkon követett csökkenő ék ellenállását tűztem ki célul, amelyről egy visszapattanás nem lenne jó ómen.


4 órás: ezen az idősíkon is hasonló a taktika, itt azonban az is jól látszik, hogy a január 8-ai 41,888$-os csúcs óta egy lassú, csökkenő mozgásban vagyunk, amit egy csökkenő ék formával lehet a legjobban összefogni!
Tehát ha az ék formából indulunk ki, akkor felfelé kilépéssel kell számoljunk, nagyjából arra a szintre, ahova egy kóbor január 29-ei kilépéssel már eljutottunk, ami már csak azért is veszélyes, mert még egy dupla tető lehetőséget is felteszünk a fűszerespolcra!
Mentőövként vázoltam föl egy piros S kanyart, amelyről szépen pattant az utóbbi negatív kék hullám, tehát némi szerencsével, az S kanyar is működhet és ez egy újabb ATH lehetőségét is rejtegetheti!


Bitcoin Futures chart: elég szépen kiléptünk az ék D érintési pontjánál, de ezzel a nekifutással sem sikerült bezárni a január 8-án hajszál híján nyitva hagyott rést és hát ennek az apró nyitva maradásnak köszönhetően, talán sikerül annak a bizonyos hetes idősíkon várt B hullámnak is nekifutni!
A mostani hétvégén is hagytunk egy rést, ennek bezárásán, még dolgoznak a fiúk, viszont, ha az utóbbi rózsa ellenállást vissza-tesztelő mozgást is figyelembe vesszük, akkor itt is azt kell megállapítsuk, hogy annak a bizonyos 40k-s apró résnek bezárására, elég jók a lehetőségek!


Napos idősíkon, a 41,888$-os szinten záródó impulzus folytatásában várt ABC korrekció körül forogtak a gondolatok, ezeket a gondolatokat már tényként kezelhetjük, azonban nyithatunk egy új gondolatmenetet, ami azt járhatja körül, mire is számíthatunk a folytatásban!
Ha itt is a hetes B hullám gondolata irányít, akkor már csak egy kis jóra számíthatunk, konkrétan egy 38-40k közé tehető utolsó félszaladásra! Akkor sem jutunk pozitívabb végkövetkeztetésre, ha a 41,888$-os zárást egy HyperWave csúcsaként kezeljük, mert a lezáró 5 szakaszban, már csak az elég durva, akár 85%-ot is elérő korrekciós fázis lehet hátra.
Ha előveszünk egy pozitív gondolatot, akkor mivel impulzus utáni, ABC mozgással is készen vagyunk, miért ne lehetne a folytatás egy újabb 5 hullámos impulzus! (Főként úgy, hogy az 50-es mozgóátlagon is szépen megtámaszkodtunk, habár ha visszatekintünk a 2018-as korrekciós mozgásra, ettől a visszapattanástól, akkor is csak egy B hullámra futotta!) Ez a lehetőség akkor állhatná meg a helyét, ha újabb ATH csúccsal rukkolunk elő! Tehát a kék vagy a piros szaggatott vonallal felvázolt lehetőség valamelyikével kellene éljünk!
RSI csíkra nézünk, akkor, ha ott azt látjuk, hogy a zóna közepéből nem fordulunk vissza, hanem folytatjuk a felső zóna irányába és a 38k-s szint elérése környékén sem mutatkoznak lefordulási jelek, ill. ha igen, de csak a zóna közepéig nézünk vissza, akkor kaphat lehetőséget az impulzussal történő folytatás!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra sem tornyosulnak a lehetőségek longs charton, azonban, szerencsénkre csak a profitrealizálások következtében történik ez durvának látszó negatív mozgás. Az utóbbi napokban, történt néhány hirtelen csökkenő, majd visszarántó mozgás! Ez, első ránézésre pozitív előjelnek tűnik, tehát ha jól gondolkodunk, akkor ez volt a profitrealizálás utolsó momentuma! Koncentrálhatunk a folytatásra, ami remélhetőleg tartalommal is meg lesz töltve, így akár még akkora lendületet is kialakíthat, hogy az ATH-s gondolatok is előkerülhetnek!
Shorts oldalon, kicsit ficánkoltak a macik, remélhetőleg a folytatásban nem történnek hasonló ficánkolások, mert ha igen, abból arra is gondolhatunk, hogy ők is arra a bizonyos hetes B hullámra játszanak, tehát előkészítik a terepet valamiféle eladói csínytevésre!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/pgHqdv9A/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/e1qLhLfb/

Hetes: tehát nézzük azt a bizonyos B hullám lehetőséget! Az előző B hullámokat is megjelöltem a charton, habár ezeket napos idősíkon, jobban szétbontva kell értelmezni!
Ha nagyon közelről nézzük a jelenlegi mozgást és figyelembe vesszük azt a bizonyos múlt hét pénteki 38,380$-os szintre történő felszaladást, akkor a B hullámot már múlt időbe is tehetnénk. Remélhetően nem ez lesz a végső megállapítás és kapunk egy lehetőséget konkrétabb B hullámra, nem csak felszúrással, hanem konkrét gyertyazárással is bemutatkozunk 38-40k környéki szinten!
Bízva az előttünk álló hét pozitív lehetőségeiben, egyelőre még nem foglalkozunk a C hullámmal, viszont ahogy a charton is látszik, attól függően milyen gyorsan zajlanak az események, 24-25k környéki szintben lehet gondolkodni! Ami, már csak azért is hasznos lehet, hogy a lila támaszról történő visszapattanás lehetőségét is megadjuk, tehát még ebből is kialakulhat olyan szituáció, ami új ATH-ban végződik!


"Hónapos nézetben eltörpül a 2017-es csúcs! Ezt vártuk mégis hitetlenkedtünk elérhetőek e ekkora magasságok, most már látjuk hogy igen, sőt, talán még ez a magasságot is eltörpíti majd a következő nekifutás.
No de tényleg ott tartunk hogy már a következőre kell koncentráljunk? Nem azt még nagyon korai volna, egyelőre arra kellene jelzéseket találjunk, hogy hónapos nézet alapján is csúcs közelben mozgunk vagy ez majd csak a következő hónapok kérdése lesz!
Én egy olyan jelzésre várnék, mint amit a 2017 decemberi, ill. 2019 júniusi gyertya is mutat, megfűszerezve januárral és júliussal! Tehát, ha a mostani gyertya, az előző két példának megfelelően, a gyertya felétől felszúrást mutat, majd erre rákontráz a következő havi gyertya, szintén jelentőse felszúrással, akkor ideje meggyőzni magunkat arról, hogy ez lehetett a végső döfés!
Abban az esetben, ha most vagy netán a következő hónapok egyikében beragadnánk és jó a gondolatmenet, akkor a következő havi rallyban még szépíthetünk a hasznon!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/14ouPEXK/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/as0phsak/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/rFVRbGYO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sU38jwqG/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ggVCsiZP/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TcagJHgF/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/yTgkVXnG/
Napos: https://www.tradingview.com/x/xiTJIjPx/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/7hXJ8m23/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/izap7Zwa/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Nekifutottunk, megcsináltuk, de mi lesz a fizetség

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.02.08!

BTC, a múlt heti körkép 34k környékén íródott, akkor csak egy halvány, hetes B hullám lehetősége miatt láttam esélyét a 38-40k-s árszint környékére történő ismételt felkapaszkodásnak. A küldetés annyira jól sikerült, hogy majdnem a 41k-s árszint is átlépésre került, ill. a lendület is akkora volt, hogy egy újabb ATH is befigyelhetett volna és ez a lehetőség még mindig fennáll!
Órás idősíkon, az utóbbi hetekben megszokott zig-zag megoldással próbálkozok, azon belül is minimum ABC, maximum impulzus szituációk keresgélésével!
Jelenleg ott tartunk, hogy a mögöttünk hagyott héten, kialakítottunk egy 8734$-os, nagyon is intenzív impulzust, amelynek  hétvégi ABC korrekciós mozgását és kipipálhatnánk, már csak ezért is, mert fibo 0.38-as szint környékéről long irányra váltottunk. Természetesen, első látásra nem szeretünk bele ebbe az ABC hullámban, de felmerülhet annak a lehetősége is, hogy a  37,322$-os szintre történő visszanézéssel, csak egy A hullámot zártunk, amire indok lehet egy A hullámon belüli, itt is minimumként elvárható ABC mozgás!
A vasárnapi mélypontból, jelenleg is kapaszkodunk vissza, itt szintén megfigyelhető egy abc struktúra, tehát hacsak nem lépünk a 39,694$-os vasárnapi csúcsszínt fölé(amellyel kinyitnánk az új ATH lehetőségét), akkor egy mini abc struktúrával, a korrekciós mozgás B hulláma is zárható és ha jól gondolkodtunk, akkor az előttünk álló hét közepén eldőlhet, hogy csak egy korrekció miatt néztünk vissza és belevágunk egy újabb impulzusba, majd megindulunk azon a lejtőn, ami miatt hetes idősíkon bíztam a B hullámban, viszont ennek lezárását is csak egy, a 28,863$-os árszint alá benéző C hullámmal tudjuk végrehajtani!


4 órás történések boncolgatásánál sem térünk el a zig-zag, abc, impulzus. háromszögben történő gondolkodástól!
Volt egy január 8-ai impulzus zárásunk, amely rögtön be is nyújtotta az igényt egy ABC korrekcióra! Ennél a korrekciónál is megfigyelhető ugyanaz, amiért az órás idősíkon sem bíztunk az első abc struktúrában, tehát az igazi korrekciós mozgást, csak a január 22-ai C hullámot követően tudtuk zárni! Ebből a korrekciós aljból kapaszkodunk jelenleg is felfelé! A hullámokat nem részletezem, viszont a B hullám első ránézésre sem okés, mivel kimaradt belőle az abc struktúra, tehát úgy is gondolkodtunk, hogy itt impulzus lehetőség is felmerülhet, ami az új ATH lehetőségét is rejtegetheti!
A háttérben látszik egy ék alakzat, ennek vissza-tesztjével még adósak vagyunk, de ha az órás idősíkra felvázolt gondolathoz igazodunk, ill. itt 4 órás idősíkon is értelmezhető mozgást akarunk látni, akkor a piros szaggatott vonalat követve, nem csak az új ATH, de egy kerek 50k-s árszint is befigyelhet!


Bitcoin Futures chart: 970$-os réssel nyitottuk a hetet, majd rögtön meg is kezdődött a bezárási kísérlet, ami mint látjuk sikertelenül végződött! Az hogy miért nem sikerült a bezárás, örök rejtély marad, viszont, ha a folytatásban elérjük az egy hónap ezelőtti nyitva  maradt rés 40,560$-os szintjét, akkor erre ráfoghatjuk...
A 39,100$-os szintről történő hirtelen visszaesést, a rózsa ék vissza-tesztjeként is értelmezhetjük, főként úgy, hogy később még alulról-felülről a 29-ei zárószintet is leteszteltük. Hasonló szituáció most is kialakulhat, ha a 40,535$-os zárószint is megkapja ugyanezt az alulról-felülről történő vissza-tesztjét! Azonban mielőtt nagyon elszállnának az 50k gondolataink, lesz itt még egy 42,730$-os ATH szintünk is, ami elég könnyen lehűtheti a kedélyeket.


Napos: azt hiszen elég jól kivehető a 41,888$-os csúcsszintet követő ABC struktúra, amellyel a korrekciós elvárásoknak eleget is tehetünk, csak hát van, itt az a hetes ugyanilyen ABC struktúrára várás, amely még csak a B hullámnál tart vagy nem tart, ha az elkövetkező napokban új ATH szint kerül a chartra!
Az én gondolatmenetemben, egyelőre a hetes ABC struktúra kialakulása utáni ATH lehetősége az uralkodó, de könnyen meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről, amit ha nagyon sokan akarnak napokon belül konkrétummá is tehetnek!
Kék és piros szaggatott vonalakkal, már múlt héten felvázoltam egy esetleges 50k-s vagy azt meghaladó lehetőség kialakulását, ami nem egy bonyolult feladat, ha már ilyen szépen visszakapaszkodtunk, csak hát van az a szituáció, mint mikor egy lépésre vagyunk a céltól, de a célszalag átszakítására már nem maradt erőnk.
Van még itt egy 3. lehetőség, méghozzá az  oldalazás lehetősége! Tehát maradnánk a 30-40k közötti zónában és a megoldást áttolnánk márciusra, esetleg áprilisra, ebben az időszakban úgyis jó hangulatba szokott kerülni a Bitcoin!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon láthattunk egy éles fordulatot és ahogy az áremelkedés is mutatta, a profitrealizálás idejére távol maradt vevők visszatértek. A feladat egyszerű, ugyanezt a kottát kell követni az előttünk álló héten is, tehát nem megtorpanni a decemberi csúcs környékén, sőt még a 26k fölötti zónában sem kellene megállni, habár ha ide eljutunk és a vevők is odateszik magukat, akkor ennél a pontnál már bőven 50k környékén járhat az ár és mivel ez egy lélektaninak is nevezhető szint, semmilyen megingás nem megengedett!
Shorts oldali próbálkozások még a zavarkeltés szintjét sem érték el, sőt mire beszálltak volna a buliba, már akcióba is lendültek a vevők, amelynek eredménye a hétvégi 40k-s árszint! Tartani lehet a maciktól, de ennek egyelőre még semmi jelét nem látjuk, ami már csak azért is biztató, mert ha készültek volna arra a bizonyos általam várt B hullámra, akkor az aktivitást biztosan felpumpálják 10k környékére, de mint látjuk nem ezt tették.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/DXoFhrIr/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Gvno0cPh/

Hetes: tehát a B hullám! Kevés volt rá az esély, de 1 hét alatt konkrétummá vált, viszont ha már ilyen fürge volt mögöttünk hagyott hetes gyertya, akkor vajon mennyire lesz fürge a folytatás, illetve ha most a C hullámban történő folytatás a következő lépés, akkor egy esetleges lefordulás előtt, kapunk e egy hét haladékot, vagy a múlt heti gyertya betakarásával belecsapunk a lecsóba.
Remélhetőleg nem csapunk bele semmibe és egyértelműen ki fog derülni, mire is készülhetünk az elkövetkezendő hetekben!
Napos idősíkon, felmerült az oldalazás lehetősége, akár az is lehet és ha szerencsém van, akkor ahhoz itt hetes idősíkon egy 5k-s leszúrással is hozzájárulunk, így a C hullámra se lenne panasz!
Az RSI csíkon látható mozgás, már azzal is segítene, ha most nem nézne be a húszas zóna alá és ezzel azt a gondolatot erősítené, hogy az esetleg C hullám, egy lassú lefolyású, akár március-áprilisig is kitolható lassú folyamat!


"Hónapos nézetben eltörpül a 2017-es csúcs! Ezt vártuk mégis hitetlenkedtünk elérhetőek e ekkora magasságok, most már látjuk hogy igen, sőt, talán még ez a magasságot is eltörpíti majd a következő nekifutás.
No de tényleg ott tartunk hogy már a következőre kell koncentráljunk? Nem azt még nagyon korai volna, egyelőre arra kellene jelzéseket találjunk, hogy hónapos nézet alapján is csúcs közelben mozgunk vagy ez majd csak a következő hónapok kérdése lesz!
Én egy olyan jelzésre várnék, mint amit a 2017 decemberi, ill. 2019 júniusi gyertya is mutat, megfűszerezve januárral és júliussal! Tehát, ha a mostani gyertya, az előző két példának megfelelően, a gyertya felétől felszúrást mutat, majd erre rákontráz a következő havi gyertya, szintén jelentőse felszúrással, akkor ideje meggyőzni magunkat arról, hogy ez lehetett a végső döfés!
Abban az esetben, ha most vagy netán a következő hónapok egyikében beragadnánk és jó a gondolatmenet, akkor a következő havi rallyban még szépíthetünk a hasznon!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/frMP3LFU/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/1nuoACQE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pDdTiQR2/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/hRyDsB1Y/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/zRGAOoV5/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/wgO6wafC/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/iLtpACbg/
Napos: https://www.tradingview.com/x/NtAboGpZ/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/6ahYeA5H/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/V4UIj5H7/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A vissza-teszt miatti időhúzás vagy a tökön, babon átgázoló long folytatás

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.02.15!

BTC, a, talán még le nem zárt történet ott kezdődött, hogy feb.9-én zártunk egy kisebb impulzust, majd másnapra ennek az ABC korrekciójával is készen voltunk. Ennél a pontnál jogosan gondolhattunk arra, hogy akár egy következő impulzussal is folytathatjuk, 60k környéki célszint lehetőséggel.
A hétvége is ennek megfelelően alakult, most azonban úgy látjuk, hogy a hétfői nyitás után, sokan máshogy gondolták. Viszont itt nem beszélhetünk profitrealizálásról, mert ahhoz kellett volna az impulzus! Inkább arról lehet szó, hogy a zemberek, túl sok elemzői meglátást nézegethettek a hétvégén, amelyekben egy emelkedő ék alakzatra koncentráltak és ha valakik, a hét közepén látható 5k-s emelkedéssel arra játszottak, hogy majd kihasználják az impulzusban rejlő lehetőségeket, ők az ék láttán meggyőzhetőek lettek arról, hogy ezt most el kell engedni.
Az óriás idősíkra, én is felvázoltam egy az impulzust segítő, kicsit meredekebben emelkedő csatorna, ill. parabolikus lehetőséget, de mint látjuk hiába, maradtunk a világoskék színnel felvázolt csatornában, amelynek most visszatérhetünk a támaszára és egyben a 200-as mozgóátlagot is vissza-tesztelhetjük ! Ezzel, azonban nem biztos hogy ki leszünk segítve, mert az igazi probléma talán ott rejtőzködik, hogy azt a bizonyos múlt heti ABC korrekciós mozgást szűkre méreteztük és nem próbálkoztunk meg az előző, 41,888$-os ATH szint vissza-tesztelésére!


4 órás idősík egy másik történésre is rávilágít, arra hogy a január végi 30k-s támasz zónát vissza-tesztelő mozgással, lehetőséget adtunk egy 50k-t megcélzó impulzusnak, aki élt is ezzel a lehetőséggel.
Tehát, habár az ék forma beérkezési irányából pozitív folytatásra lehetett számítani, az a tény, hogy zárhattunk egy impulzust, erősebb lehetett!
Ha ezt a 4 órás képet nézzük, akkor már nem is olyan nagy távolság az előző ATH szint, amelynek eléréséhez, tökéletes lehet az ABC korrekció! Erre a gondolatra pedig ráerősíthet, a volume oszlopok és a gyertyák közötti ellentétes mozgás!


Bitcoin Futures chart: egy a jelen helyzetben kisebbnek nevezhető 1k-s réssel nyitottuk a hetet, amit még melegében, néhány órával később be is zártunk!
Az ilyen kisebb rések és a gyors megoldások miatt sem érdekesek mostanában, az ezen a charton zajló történések. Viszont, sokan nem fognak majd örülni, ha újra erre a chartra terelődik fő figyelem, ugyanis a mögöttünk hagyott őrült emelkedésben, jó néhány nyitott rést hagytunk mögött és ha tetszik, ha nem, ezeknek a réseknek 99%-a be lesz zárva! Tehát, ha megérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahonnan már többet nem tudok kipréselni a long trendből és meg kell barátkozzunk a közelgő short trend gondolatával, ahol ha figyelembe vesszük ezt a 99%-ot, akkor a short trendben keresendő aljunkat, valahova 7-10k környéki szintre kell belőjük!
Visszatérve a jelenbe, ahol a 38k környékén várakozó résünket, csak egy elég intenzív hetes csökkenő mozgással tudnánk bezárni, ezzel talán még nem kell szembesülnünk, arra viszont lehetőség nyílhat, hogy a világoszöld színnel jelölt, 42,730$-os előző ATH szintünket vissza-teszteljük! De vannak itt még barátságosabb támaszok is, amelyek gyorsabb megoldással is előrukkolhatnak!


Napos: a divergencia, a gyertyák és az RSI plafonra tapadása, mind-mind arra utaló jelzés, hogy egy az előző ATH színt vissza-tesztelési igényének kielégítése, nem egy elvetendő gondolat.
Ha a piros szaggatott vonallal felvázolt, valahol 60k magasságáig nyújtózkodó impulzuskezdeményt nézzük, akkor semmi probléma, ez csak egy kisebb megingás, majd a 3. hullámot, valahova 55k magasságába feltoljuk és egy kisebb korrekció után 60-on zárunk!
Azonban, ha ezt a mögöttünk hagyott 20k-s hullámot, kicsit másképpen bontjuk fel, pl. a 4 órás idősíkon látható módon és a hétvégén impulzust zártunk, akkor a divergencia és az RSI mozgás sem hazudik! Tehát mégiscsak oda lyukadunk ki, hogy az esetleges pozitív továbblépést megelőzően, a 20-s hullámban keletkezett túlnyomást egy korrekcióval ki kell engedni!
Tehát, ha belevágunk ebbe a korrekciós mozgásba, arra rámehet az egész hetünk, viszont lehetőséget kaphatunk arra, hogy még a márciusba átlépést megelőzően, visszakapaszkodva 50k környékére, előkészítsük a még pozitívabb  folytatást! Ami, már csak azért is jó hír, mert ha idehozzuk, a kínai holdújév után megnövekedő keleti vásárlói kedv növekedést, akkor ha ők úgy gondolják, a korrekciós alj környékén be is vásárolhatnak!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: lehet hogy csak véletlen, viszont amit ettől a longs charton kialakítható mozgásból, a múlt heti körképben elvártam, azt nagyjából sikerült hozni, ahol még hiányosság van, az a zónából történő továbblépés! Ezzel a továbblépéssel egyelőre még küzdünk, kellene valami pozitív inger, ami újra beindítaná a vásárlási kedvet, például Elon Musk tweetelhetne egy vásárlási kedvet meghozó cikket! Ha mégsem sikerül ilyen cikkel előjönni és az áremelkedést sem sikerül összehozni, de ezen a charton mégis emelkedés látunk, az nem egy örömteli dolog, ugyanis csak a megbízások száma növekedett, azokat pedig nagy valószínűséggel, a jelenlegi árnál alacsonyabb szintre helyezték el!
Shorts chartot nézegetve, továbbra sem kellene izguljunk medvetámadások miatt, tehát csak egy esetleges vásárlói körökben kialakuló, nagyobb profitrealizálások által kiváltott pánikok okozhat problémát, amire természetesen a macik örömmel rávethetik magukat! Egy olyan kellemetlenség, amit pl. a jan.31-ei kiugrás is okozott, de csak 1 kiugró gyertya 4k-s visszarántását eredményezte, természetesen becsúszhat, viszont, ha stabil a vevői oldal, akkor semmi jelentősége!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/LvWETotj/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Ian7lkRu/

Hetes: a legfontosabb dolgok viszont itt történtek, ugyanis a 2 héttel ezelőtti intenzív emelkedés után, az volt a kérdés, hagy ezt egy B hullám igényelte, amelyet követően meg kell barátkozzunk egy nagyobb korrekciós visszalépés gondolatával.
Szerencsére erre rácáfoltunk és egy még pozitívabb héttel, új ATH szinttel rukkoltunk elő! Egy ilyen határozott 41,888$-os ellenállás átszakítás után, amelyet megelőzött egy határozottnak nevezhető korrekció, az előző ATH szintet vissza-tesztelő mozgásra, igazából nincs is szüksége, tehát ha a kisebb idősíkok apróságait figyelmen kívül hagyjuk... és itt akár vissza is mehetnénk oda, hogy a 2020 nov.22-ei hetes, általam fontosnak tartott jelzést, figyelmen kívül hagyjuk, ugyanis a 2017 novemberi és a 2019 júliusi jelzést, a pirossal bekarikázott szituációval is behelyettesíthetjük, tehát ha kicsit szabadjára engedjük a gondolatainkat, akkor még azzal is szembesülhetünk, hogy a 100k-s szintet megcélzó gondolatok sem tartoznak a lehetetlen kategóriába!


"Hónapos nézetben eltörpül a 2017-es csúcs! Ezt vártuk mégis hitetlenkedtünk elérhetőek e ekkora magasságok, most már látjuk hogy igen, sőt, talán még ez a magasságot is eltörpíti majd a következő nekifutás.
No de tényleg ott tartunk hogy már a következőre kell koncentráljunk? Nem azt még nagyon korai volna, egyelőre arra kellene jelzéseket találjunk, hogy hónapos nézet alapján is csúcs közelben mozgunk vagy ez majd csak a következő hónapok kérdése lesz!
Én egy olyan jelzésre várnék, mint amit a 2017 decemberi, ill. 2019 júniusi gyertya is mutat, megfűszerezve januárral és júliussal! Tehát, ha a mostani gyertya, az előző két példának megfelelően, a gyertya felétől felszúrást mutat, majd erre rákontráz a következő havi gyertya, szintén jelentőse felszúrással, akkor ideje meggyőzni magunkat arról, hogy ez lehetett a végső döfés!
Abban az esetben, ha most vagy netán a következő hónapok egyikében beragadnánk és jó a gondolatmenet, akkor a következő havi rallyban még szépíthetünk a hasznon!"



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/lXxcqwS6/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NhTC140m/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AzG1xdnj/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/KK3hpi2a/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/FSJKdeUE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ceMaOLIv/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/W1uHa9Gw/
Napos: https://www.tradingview.com/x/MbMEQEkl/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/ruodd93n/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/LpFk9lzZ/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hegymenetben jégre lépni tilos!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.02.22!

BTC, csak próbáljuk követni az eseményeket, sajnos nem olyan sikeresen, mint az előző 41,888$-os ATH szintet megelőzően.
Az én gondolatmenetem, most is egy lehetőségként felvázolt S kanyarra épül! Ezzel próbálkozva láttam biztosnak, a 38k-ról, 52k-ra történő folytatást, ill. egy héttel későbbi 46k környékéről, tippeltem egy 60k környékére megérkező folytatást, ettől még elvagyunk maradva, viszont, ha ez a mostani S kanyar megkapja az 52-53k környéki alját, akkor talán megpróbálkozhatunk azzal a múlt hét közepére várt 62k környéki következő ATH szint kijelöléssel is!
Tehát hogy egyszerűbben összefoglaljam, a 3. hullám lezárására várunk és ha így nézzük, akkor minden feltétel adott lehet egy impulzust lezáró szituációhoz!
A hétvégében is benne volt a 60k fölé kapaszkodás lehetősége, de sajnos a szombati 4k-s visszalépés, túl sok volt ahhoz, hogy ezt a hátrányt vasárnap ledolgozzuk, sőt még jelentős pluszt is hozzátegyünk, viszont mint látjuk egy ATH szintet mégiscsak sikerült a chartra varázsolni!
Az S kanyaron kívül egyszerűbb lehetőség is van a 60k feletti folytatásra, méghozzá ha a hajnali 75,107$-os szintre történő leszúrásból, amely aljra nagy valószínűséggel a Futures résének volt szüksége, ugyanis a pénteki zárószint 55,900$ volt és hát az igyekezett akkora volt, hogy kicsit túlszaladtunk, de talán a leszúró gyertya már arról árulkodik, hogy lehet folytatni az építkezést.


4 órás idősíkon, az impulzus keresgéléssel is megpróbálkozhatunk, habár ez a mostani keresgélés nem olyan egyszerű, mint az előző ATH szintet megelőzően!
Az 1. és 2. hullámok talán a helyükön vannak, a 3. hullám már most úgy néz ki, mint amit kicsit túltoltunk, viszont zárásra alkalmas szituáció még nem alakult ki. Én arra a szintre tenném a zárást, ahova a múlt heti csatornából kilépést követően a célszintet kijelöltem (itt a csatornába beérkezést megelőző hullámot vettem alapul), tehát 62k környéki szintre!
Ha tévedtem, azt úgy fogjuk megtudni, hogy az órás S kanyarnak megfelelően folytatjuk 52-53k környékére, tehát a 4. hullámnak ABC korrekciós feltételeit teljesítjük! Viszont ha egy komolyabb ABC korrekcióban gondolkodunk, akkor az sem kizárt, hogy az 52-53k körüli alj csak az A hullám igényeit elégíti ki és a végleges aljat 48k környékére kell várjuk!
Tehát, ha a recept ugyanolyan egyszerű, mint 41,888$-os előző ATH szintünk kialakítását megelőzően, akkor talán még nem maradtunk le semmiről és ezt a bizonyos impulzust záró következő ATH  szintünket, még a februári zárás megelőzően 70k fölé is tolhatjuk!


Bitcoin Futures chart: ennek a chartnak ismét kevés szerep jut, főként ezzel az ismételt nekünk gyors hajnali résbezárással, ami jól látható módon, hasonló az előző hetekben látható szituációkhoz! Tehát ha szituáció ugyanaz, akkor gondolkodjunk ugyanúgy! Csak hát kétféleképpen is gondolkodhatunk!
A feb.12-ei hétvége után, igaz hogy gyorsan bezártuk a rést, de kicsit lejjebb is szaladtunk!
Egy héttel korábban csak kísérletet tettünk a résbezárásra (az hogy nem sikerült mellékes gondolat), majd következett egy intenzív hét eleji bullrun (erre számítok most is, a 4 órás idősík 3. hullámának zárásával)!


Napos: a hónapokra bontott időzónák tökéletesen mutatják, volt egy decemberi, kicsit januárba átnyúló fellendülő időszak, ami követett egy januári konszolidáció, de már előkészítve a februári fellendülő folytatást! Februárt még nem zártuk, viszont ha impulzussal szeretnénk zárni, akkor nagy valószínűséggel most is átnyúlunk március elejébe, de ezt a gondolatmenetet folytatva, Márciustól ismét egy konszolidációs időszaka kell vizionáljunk!
Azzal is számolni kell, mi van akkor, ha a jelenlegi 58,300$-os ATH szint nem adja meg magát, de ezt sem kellett túlgondolni!
Gyors megoldás lehet egy fibo 0.38-as szintet elérő korrekció, amit ha kiegészítünk a 4 órás idősík emelkedő csatornájába beérkezés szintjével, akkor egy támasz zóna is besegíthet!
Durvább megoldás lehet, az előző ATH szint környéki zónák meglátogatása, erre azonban csak akkor számítanék, ha már az impulzust lezártuk!
Egyelőre azonban maradjunk pozitívak, számítsunk az impulzust lezáró folytatásra és a jelenlegi ATH szint(58,320$), illetve a hétfő hajnali 55,9k-s leszúróaljunk közötti zónára úgy tekintsünk, hogy ez legyen az a zóna, ahova a 3. hullám zárását követően, a 4. hullám ABC korrekciós mozgásával visszanézünk!
Kisebb aggodalomra adhat okot az RSI csíkon, ill. a gyertyáknál berajzolt csúcs lehetőség, azonban ha visszanézünk a december-januári időszakra, ott is megijedhettünk a 2. csúcsot követően, viszont ahogy akkor, most is számítani lehetett az impulzust lezáró következő nekifutásra, csak az nem mindegy, mikor történik a nekifutás, valószínűleg a 4. korrekciós hullámot követően!
A gyertyák és a volume oszlopok között, még mindig erős divergencia van, viszont a volume oszlopok mozgásterét nézve, az előttünk álló héten még nyújtható a rétes, ami egy újabb érv amellett, hogy arra a 3. hullám zárása, nem a jelenlegi ATH szinten, hanem valahol 60k fölött történjen!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs charton szépen tartjuk a 28k környéki zónát, remélhetőleg ez így is fog maradni és napokon belül, a tökéletes impulzus lezárás érdekében is, felkapaszkodunk a 40k alatti zónába! Ennél a zónánál már megengedett a kiengedés, jöhetnek azok a profitrealizálások, amit ha sikerül pánikmentesen átvészelni, akkor ismét előkerülhetnek azok a bizonyos 100k-s terveink!
Shorts oldal továbbra is munkanélküli, habár ha részletesen megnézzük hétközi történéseket, bőven kiélhetik a vágyaikat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ESm551HL/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/IZs1NKIB/

Hetes idősíkon, már az előző ATH szintnél is eltörpült a 2017-es ATH szint, 60k környékén pedig már lassan el is felejtjük, mennyire hiper-szuper volt 20k környéke.
Ezt a hetes képet nézve, illetve a hullámok mozgását kielemezve, különösen a 41,888$-os szintre megérkező, majd a folytatásét, azt kell megállapítsuk, hogy ennek a szintnek már nincs szüksége vissza-tesztre!
A jelenlegi ATH szint kicsit más, mivel még nyitott az impulzus, tehát ha valahova vissza-tesztet kell várjunk, az majd csak azt követően derül ki, hova kerül a 3. hullám zárása! Ha ez a jelenlegi 58,320$-os szintet jelenti, akkor vissza-tesztet 48k környékére várnék, ha sikerül a 62k, még jobb esetben 64-65k környékére nyújtózkodni, akkor 58k-s vissza-tesztben gondolkodnék, majd innen egy 70k feletti impulzust lezáró folytatást!


Hónapos nézetben, láthatunk egy 100k-s szintet megcélzó piros impulzus elképzelést, igaz hogy a vége felé már elveszti szabályosság vagy szabályos marad, akkor viszont bőven 100k fölötti célok irányába tartunk!
Aminél feljebbi szintekben most még nem gondolkodnék, az a rózsaszín impulzus, tehát ez a 70k környéki lehetőség, amit már kisebb idősíkokon is kerülgettem! Ennek megfelelően a 3. hullámot is impulzussal szeretnénk lezárni, ami ugyebár még nyitottnak tűnik, viszont ha ezt a hónapos képet nézzük, főként az utolsó gyertyát, akkor már jócskán túlteljesítettünk minden tervet, tehát már akkor is elcsúsztunk, ha csak rápillantunk a jégre...



Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ZuxYqXI4/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Uq1MUzXY/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/kfHgCBNs/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/yc7SpZa5/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/uCt9PGGI/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/wLuF6Wat/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/hE5KTOvL/
Napos: https://www.tradingview.com/x/EcphFoTM/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/Lk0tYtzN/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/lumscEAG/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Tuti tipp nincs, de szerencsével ráhibázhatunk

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.03.01!

BTC, mindenki bizakodó, azonban ha az utóbbi hét történéseit megnézzük, főként a vasárnapra elért 15k-s negatív hullámot, amit  kezelhetünk egy nyitott impulzus 4. hullámaként, de egy impulzus utáni ABC korrekciós mozgásként is megállja a helyét!
Tehát ha még egy nyitott impulzus 4. korrekciós hullámaként kezeljük, akkor nincs miért izgulni, mivel hátravan még egy impulzust lezáró 5.hullám, amelytől nagyon minimális elvárással is hozható 60k környéke! Más a helyzet, ha már az impulzus utáni ABC korrekciós mozgásban vagyunk, esetleg már túl is vagyunk rajta, amelynek eldöntésében segítség lehet a zöld ékből kilépés!
Nagyon nem mindegy melyik korrekcióban vagyunk vagy melyik korrekció utáni szituációra várunk! Ha nyitott impulzusról beszélünk, akkor nyugodtan várhatjuk a folytatást, mert garantáltan visszatérünk a jelenlegi ATH szintre vagy ha másképp nézzük, akkor 3. hullám 58,320$-os csúcsszintjére! Abban az esetben, ha egy új fejezetet (impulzust) kell nyissunk, akkor már bonyolultabb a szitu, mivel egy jóval bonyolultabb és kifizetődőbb feladatba vágunk bele (ez akár egy a sokak által várt 100k-s álomszint elérését is jelentheti), mint csak egy impulzus lezáró 5. hullám esetén!
Visszatérve a jelenbe, egyelőre ott tartunk hogy az ékből nagyon halvány kilépési kísérleteket tettünk, ennél azonban sokkal komolyabb, az ellenállási zónával is jelzett 51-53k környéki felkapaszkodást kellene mutatni!
Mivel a piros impulzus nem túl nagy meggyőződéssel de még nyitottnak tartom, ezért az ékből kilépés utáni történésektől, a piros 5. hullámot előkészítő 1. és 2. hullámok kialakulását várom, majd ezt követően, az impulzus 3. hullámának 60k fölötti szintre pumpálását!
Természetesen azzal is számolnunk kell, hogy ez a 15k-s, 26%-os visszalépés, annyira elbizonytalanít sokakat, hogy az egymásra várás elindít egy pánik eladási hullámot, amihez már csak egy kis szikra kell és elfoglalják régóta várt helyüket a short hiénák...


Bitcoin Futures chart: erre a chartra lényegében csak ezért figyelünk, legalábbis én csak azért, hogy az esetleges hétvégi rések, mennyire kavarhatnak bele a következő hét/hetek történéseinek alakulásába! A mostani rétvége semmilyen bekavarást nem tud okozni, ugyanis szinte résmentes volt az átlépés, ennek 2 órával később egy határozat bika gyertyával nyomatékot is adtunk.
Mivel a hétvégi történések nem kerülnek fel erre a chartra, ebből kifolyólag a felvázolt alakzatoknak, zónáknak, támasz/ellenállásoknak sincs túl sok jelentősége, ettől függetlenül a rendelkezésre álló csúcsokra felvázolásra került egy ék, amelyből a beérkezési irány figyelembe véve, pozitív irányú kilépést kell várjunk és ha ez pont a kék színű ellenállási zónánál történik, majd a zóna még egy vissza-tesztet is kap, ott talán már a long trend tekintetében is kezdhetőnk örülni!


Napos:  egy új impulzus nyitásának lehetőségén, az itt napos idősíkon merült fel, miután az idő ciklusokat nézegettem! Furcsa módon, ha a novemberi 20k körüli csúcsokat, a januári 41,888-as előző ATH csúcsot és a jelenlegi 58,320$-os ATH csúcsot a ciklusok völgyeihez igazítom, akkor egy szabályos hullámzást kapunk eredményül, amely hullámzás, ha csak nem ennél a jelenlegi durva visszalépésnél szakad meg, akkor a következő csúcstámadást április 2. hetének elejére vizionálhatjuk!
Ilyen pontosan persze csak nagymértékű szerencsével lehet tippelni, azonban ha a jelenlegi ciklus féltávjánál (március 16.) ott tartunk mint az előző két ciklusban, tehát a 4 órás idősíkra felvázolt kisebb impulzus utálni 3. hullámának megerősítése környékén (51-53k közötti zóna)!
Az viszont még március közepére sem lesz egyértelmű, feltéve hogy itt 43k környékén megtaláljuk korrekciós aljat, hogy a még nyitottnak gondolt impulzus 5. hullámát lekövető kisebb impulzussal állunk szemben vagy egy következő jelentősebb magasságokat kitűző impulzust készítünk elő!
Ha rápillantunk a pirossal jelölt 3. hullámra és azt a várakozó 5. hullámhoz mérjük, akkor ránézésre sem stimmel az a gondolat, hogy itt egy 5. hullám várakozik!
A feketével jelölt long trendvonalra is érdemes rápillantani, ugyanis ennek letörése nem lenne egy szerencsés mozzanat, annál inkább egy erről történő visszapattanás, ami nem csak egy bizonytalan, hanem egy sokkal biztosabb új fejezet nyitást tenne lehetővé!
Az RSI csíkon, illetve a gyertyáknál is megjelölt, csúcsok, aljak, főként ha ezekből kettővel is sikerült előrukkolni, szintén segíthetik gondolkodást! Jelenleg egy darab aljunk van, tehát durván még 1 hétre lenne szükségünk ahhoz hogy egy következő aljat kialakítsuk, ami szintén afelé terelheti a dolgok alakulását, hogy a fekete trendvonal 40k környékén, fibo 0.61-es szinten megkaphassa az érintését.


Hetes, ha azt nézzük, hogy a tavaly szeptemberi mélypontból, mekkora és milyen meredek sziklafalat sikerült a chartra rajzolni, akkor további várakozások megfogalmazásakor, nyugodtan nevezhetünk bárkit kapzsinak!
A 2017-es hullám, eltörpül a jelenlegi hullám mellett, de nem is a méretek a lényegesek, hanem a hullámokon belüli mozgások! Egyelőre csak ezt a két hullámot tudjuk összehasonlítani, harmadikkal még jó néhány évet várnunk kell és még az sem biztos, hogy ekkora magasságokba sikerül  még egyszer felkapaszkodni...
Ha a jelenlegi hullámon belüli mozgást, összehasonlítjuk a 2017-es hullámban látható mozgással és keressük ugyanezt a két piros támaszt, akkor ha nagyon akarjuk megtalálhatjuk most is, a2019-es csúcsszint és az előző ATH szintnél! De az is előfordulhat, hogy teljesen hibán a gondolkodás és még csak az első támaszt ismerjük, 41,888$, amire az előző heti mozgás elég egyértelmű visszanézést mutat! Tehát úgy is értelmezhetjük, hogy ez lesz a 2017-es hullámban megjelölt első piros támasz! Ha tévedünk, ennek a támasznak már csak egy kisebb visszapattanásban lesz szerepe, előkészítve a korrekciós C hullámot!


Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/hp7iReUw/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/iFYRxbYh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sbIQMlpq/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/sdLUL83y/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eLG7kA56/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/SrtAOGIE/
Napos: https://www.tradingview.com/x/0Bu0Ko5A/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/TMNB0yeD/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/NKxz63V6/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Vigyázz, kész... de főként vigyáz az elért haszonra!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.03.08!

BTC, tulajdonképpen elővehetném a 2020 nov. 27.-2021 jan. 8 között íródott körképeket, ide másolhatnám és percek alatt kész lenne a mostani körkép... Nem tesszük, ennyire nem unjuk a témát, habár ahogy a múlt heti Facebook poszt alatti észrevételek számából is látszik, kevésbé volt izgalmas a történet.
A chartot elemezni nem lehet csak egy szemszögből, több elemző meglátására is szükség van és az alakzatok, indikátorok működését sem lehet minden szituációra ugyanúgy alkalmazni!
Az előző ATH szintre felkapaszkodást, tökéletesen lehetett követni impulzusokkal, viszont az ezt követő korrekciós mozgásban már időnként elvesztettük a fonalat, ezért csak azt lehetett várni, hogy megérkezzünk a megfelelő korrekciós szintre, majd megkeressük annak lehetőségét miként lehet újra pozitív pályára állni!
Ezt a pozitív pályára állása segítette a csökkenő irányú zöld ék, amelyből tökéletes kilépés láthattunk a múlt heti nyitást követően. Ennek az éknek is szüksége volt korrekcióra, amit a múlt heti körképben 51-53k környékére vártam és ahogy a fekete AB-CD minta is mutatja 52,6k a magasságában meg is találtuk a korrekciós csúcsot! Ennek a mintának C hullámánál már egyéb következő impulzus 2. hullámát is szerettük volna látni, viszont mint utólag. a lila mintából kiderült, ezt a tervet újra kell gondoljuk és itt már az a dilemma is eldőlt, hogy egy kisebb vagy nagyobb impulzusban tudunk e gondolkodni.
Ha megnézzük a lila harmonikus mintát, amelynek A hulláma, szerény 6k-val rendelkezik és ugyebár ez lenne az impulzus 2. korrekciós hulláma, ha erre ráhúzunk egy Fibonacci skálát, keresve a 3. hullám várható célszintjét, akkor bőven új ATH szintben kell gondolkodjunk valahol 70k fölött!
A jelenlegi órás mozgásra sok időt nem szakítunk, amit várunk az egy apró zöld minta 48k környéki célba érkezése, de nem is ez a lényeg hogy a minta célt érjen, hanem hogy megfelelő korrekciós visszalépés történjen a lila minta tekintetében, illetve hogy a sárgával jelzett CME Futures hétvégi rése bezárásra kerüljön!


4 órás idősíkon, az impulzus várható célszintjét kellene nagyjából behatároljuk! Itt is egy harmonikus mintával próbálkozunk, amely még múlt héten került a chartra, ennek megfelelően vázoltam fel az impulzuson belüli lehetséges mozgást! Azonban ha tényleg egy következő nagyobb impulzusra kell készüljünk, akkor ez a 68k-s célszint kevés lesz, amire viszont elég lehet az a impulzus 3. hulláma. Amit ha követ az ilyenkor elmaradhatatlan korrekciós visszalépés, az tökéletes vissza-tesztet jelenthet, az akkorra már múlt időben jelentőséggel bíró előző ATH szintre!
Abban az esetben, ha maradunk eredeti elképzelésnél, tehát a piros nyíllal is felvázolt mozgásnak megfelelően 68k-ra tehető a következő  ATH színt, amelynek 3. hullámából se marad ki a lendület, akkor csak napok kérdése mikor döntjük meg a jelenlegi 58k-s csúcsszintet, majd ha ezt, várhatóan 63-64k környékéről vissza-teszteljük, akkor már csak az impulzust záró végső nekifutásra kell koncentrálni, amelyben ha nagyon megszaladnak a lovak, akár még a long trend végső momentuma is megszülethet!


Bitcoin Futures chart: ezen a charton ismételten átszaladunk, ugyanis amire vártunk, tehát a rés bezárása lassan megtörténik! De az is lehet hogy néhány órával később is azt látjuk hogy mégsem, mert az a apró kalapács gyertya, ami a 9 órás mozgásból kikerekedett, egyelőre csak megközelítette a pénteki zárószintet! Ezen az apróságon viszont semmi sem fog múlni, vannak itt sokkal lejjebbi és sokkal nagyobb rések, amelyek a short trendben 99.99%-ban bezárása fognak kerülni és ez nem lesz egy vidám időszak!


Napos:  idősíkon továbbra is az időzónákkal próbálok okoskodni és ha jól okoskodok, illetve ha a zónák sem vezetnek félre, akkor nagyjából 1 hónapra vagyunk a következő ATH szinttől! A kisebbek idősíkokon már kifejtettem, miért lehet ez a következő ATH 68k vagy 78k, esetleg még ennél is magasabb szinten, viszont mint tudjuk tuti előrelátás nincs!
Sok újat nem tudok hozzátenni, mivel az utóbbi hét történései nem tartogattak sok izgalmat. Az viszont egyértelműen látszik, hogy a 48k magasságában kialakult támasz zóna, szépen teszi a dolgát, tehát ha megérkezik a megfelelő vevői támogatás, megkezdődhet az építkezés!
Az RSI csíkon látható mozgás rávilágít egy apróságra! Méghozzá arra, ha visszatekintünk az előző két ATH szintet elérő hullámra, mindkettő kapott dupla alj támogatást, ami a jelen szituációban még hiányzik! Tehát egyelőre még óvatosan, mivel ha ez a dupla alj most sem marad ki, akkor még a 48k-s zónába simán visszanézhetünk, esetleg egy leszúró gyertyával fibo 0.5-re, a gyertyák is dupla aljat rajzolnak, hasonlóan a tavaly dec.9-ei és jan. 29-ei gyertyákhoz!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: szépen megtörténtek a profitrealizálása, ami óvatos tempóban kezdődött és végződött, középtájon volt  néhány hirtelen mozdulat, de szerencsére semmilyen pánikszituáció nem alakult ki! Visszaléptünk a 20k alatti zónába, ennek a zónának a támaszzóna szerepét is be kellene tölteni, aminek eredményeként, már a következő héten határozott emelkedést kellene lássunk, viszont ezt tartalommal is meg kell tölteni, tehát nem elég csak megbízásokkal hullámot építeni, mert annak az lesz a vége, ami már a napos idősíkon is felmerült mint lehetőség, azaz ismételten visszanézünk 48k alá!
Shorts oldalnak továbbra sem osztottak szerepet, ahol szereposztás lehetett volna, az február néhány utolsó napja, de mivel nem-fordult át a pánikmutató, érdeklődés hiányában az árbedöntés is elmaradt... Építkezni csak megfelelő alapra érdemes, itt 1k magassága elég jó alapot jelentene, tehát nem kell leírni az eladói oldalt sem, viszont hogy érvényesülni tudjanak, a vevői oldalnak kell kihagyni a lehetőségekből!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vNYAhA1i/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/i10wvoTR/

Hetes: sokan 100k-ra várják a végső long trendet záró árat, legyen igazuk! Ennek megfelelően, szellemgyertyákkal fel is vázoltam egy elképzelést! Ezzel 4 hét múlva érnénk a csúcsra, viszont a 4. hét, durva 10-20k-s felszúrást is produkálhat, tehát a 3. hét zárószintjére lehet igazán koncentrálni!
A világoskék támaszokból egyértelműen kikövetkeztethető, hogy itt egy Hyper Wave szituáció következhet, ennek viszont szüksége van egy a szellemgyertyákkal is felvázolt lezáró mozgásdinamikára! Ha egy hónap vagy akár egy-két hét múlva, nem szeretnénk egy hasonló Hyper Wave lezárást látni, akkor egy sokkal tovább nyújtott és sokkal magasabbra eljutó történettel kell folytassuk! Tehát a világoskék támaszon lassan felfelé araszolva és az újabb ATH szintet is kb 80k környékére feltoló, majd a támaszra visszakorrigáló dinamikája mozgással kellene közlekedjünk!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/RZqe1SQB/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HgXG4fvA/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/15Ysx8k6/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/vPUDKnQm/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/sdLUL83y/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/4NM3MB9k/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/PnKV2A73/
Napos: https://www.tradingview.com/x/JHQ05Cqh/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/cmMfCxEZ/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/5afwG9Km/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hol lesz az a bizonyos utolsó lépcsőfok!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.03.15!

BTC, a várakozásoknak, legalábbis az én várakozásomnak megfelelően, megérkeztünk a 60k fölötti új ATH szintre! Ha továbbra is jól gondolkodunk, akkor ez a csúcsszint is csak ideiglenes és átadja majd a helyét, az eredetii elképzeléseknek megfelelően egy 68k környéki következő ATH szintnek!
Az órás idősík történéseinek boncolgatása jelenleg nem ér sokat, pontosabban annyit ér mint békeidőszakban a 15 perces idősík! Mégis ezzel az idősíkkal kezdem, hátha ebben is megbízhatunk egy keveset!
Amit keressünk, az egy nagyobb impulzus 3. hullámán belőle, ugyancsak impulzusnak megfelelő mozgás! Márc.5.-től a mostani hétvégéig, mint látjuk egy elég intenzív emelkedő csatornát sikerült kialakítani, ebből a csatornából, a hetes nyitás után látványosan kiléptünk csökkenő irányba, ami arra is utalhat, hogy azt a bizonyos kisebb impulzust, a hétvégi új ATH szinttel zártuk, viszont ha ez a gondolat megállja a helyét, akkor a nagyobb piros impulzus 4. korrekciós hulláma is idetehető!
A 41k-ra felszaladó januári impulzussal hasonlítottam össze a jelenlegi szituációt, amelyben az akkori 3. hullám pontosan akkora volt, mint ebben a kék csatornában mozgásnál is kialakult! Tehát egyelőre arra gyanakszunk, hogy a 61,799$-os új ATH csúcsban zárt a kék impulzus, viszont meghagyjuk a tévedés lehetőségét, már csak azért is, mert ez  kicsit durvább visszalépés oka, a CME Futures kicsit nagyobbra szabad hétvégi rése miatt is indokolt lehet!
A rendelkezésre álló csúcsokra egy harmonikus mintát is felváltam, amely az 56k-s szintre visszanézéssel zárhatna viszonylag tökéletesen, de eléggé csapongó a mintán belüli mozgás, azért a megbízhatósága is kicsi!


4 órás idősík, ha ezen az idősíkon nézzük a kék impulzus lehetőséget, akkor már nem is olyan biztos hogy a hétvégi ATH szinten zárásra került, inkább afelé lehetne elhajolni, hogy most készül a 4. kollekciós hullám. Tehát ahogy a piros impulzus is előre felvázolásra került, a 3. piros hullám jó eséllyel kitolható 68k-s magassága, majd az onnan vissza-tesztelésre kerülő jelenlegi ATH szint, sokkal esélyesebb a piros 4. korrekciós hullám szerepére! Azért 68k, mert oda mutat a harmonikus minta célszintje és azért is, mert ez volt az első gondolat, amely mellett a végsőkig kitartunk...


Bitcoin Futures chart: szintén csak egy gyors kitérő erre a chartra, ahol, habár kevés említésre méltó dolog történik, legalábbis kevés olyan dolog amellyel kezdeni is tudunk valamit! Amiért szükségünk van erre a chartra, az tulajdonképpen egy semmi, pontosabban a hétvégi zárvatartás miatt homály fedi. Viszont a pénteki záró és a hétfői nyitószint közötti történések eredményéből végül születik egy rés, amely bezárása, esetleges nyitva hagyása, nagyon is befolyásolni tudja a hét eleji történéseket!
Az 57,250$-os szinten hagytuk nyitva a jelenlegi rést, ennek bezárása jól elhúzódik, mivel mint látjuk a nyitás után kicsit elszaladtak a bikák! Ha visszatekintünk a múlt heti résünkre, most is lehet hasonló a szituáció, majd végül a rés is nyitva maradt! Ebben bízunk jelenleg is, mivel az ezen apró rések bezárásáról, ha akarjuk, ha nem, a short trendre fordulás után gondoskodni fognak a macik!


Napos:  22 nap, ennyi lehet hátra a következő jelentősebb csúcsszintig, legalábbis ezt mutatja egy az előző hullámokra igazított időzóna indikátor.
A gyertyáknál, ill. az RSI csíkon múlt héten felvázolt alj lehetőség nem egészen úgy alakult, de hogy ne maradjunk alj nélkül, talán a március 5-ei szituáció is megteszi! Ezek a kicsit konkrétabban aljak, már csak azért is kellettek volna, hogy kicsit utaljanak arra, hogy a következő hullám milyen erővel törhet felfelé! Ha figyelembe vesszük a 22 napos jelzést, akkor vagy az történik, hogy egy intenzív long mozgással, akár a 100k-s magasságot is elérjük, vagy csak araszolgatunk és megérkezünk egy 70-80k közötti szintre! Lassabb mozgás esetén is meglehet a 100k-s álomszint, ehhez viszont kellenek a kisebb idősíkon felvázolt piros impulzust segítő történések. Tehát abból a 70-80k környéki következő csúcsszintről lenne lehetőség, a 61k-s jellegi ATH szintet vissza-tesztelni, de itt is tágíthatjuk a vissza-tesztelendő területet egy zónával!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: tartalommal megtöltött hullámot sikerült összehozni, ill. ha nem tévedünk, akkor a jelenlegi csökkenésért csak kis részben felelős a profitrealizálás, annál inkább a fizikai bitcointól független spekuláció. Szépet szaladtunk, ettől függetlenül szükséges van korrekció kiengedésre, amelyben már a profitrealizálások is szerepet vállalhatnak, ami a mozgóátlagok környékére történő visszanézéssel valósulhat meg, tehát még 10-15% pozíció elengedésre kerülhet! A napos kitérőnél említett következő jelentősebb csúcsszínt eléréséhez, a 40k alatti zónába történő tartalommal megtöltött felkapaszkodással kellene folytassuk!
Shorts oldal is tökéletesen mutatja, senki nem akar megválni a Bitcoint készleteitől, illetve hogy még megbízások tömegeivel sem próbálják rombolják a hangulatot. Amennyire semminek látszik az itteni tevékenység, annál durvább lesz a folytatás, mivel erről a jelenlegi 60k-s hegyről lehet csak igazán nagyot esni, amely eséshez az eladói oldal örömmel fog csatlakozni, arról már nem is beszélve, hogy az esés, milyen durva kilátásokat jósol az altoknak...
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/WyDzel4y/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/7F7t2ZrW/

Hetes: a múlt heti körképnél már felkerült a 100k-s szintet elérő szellem gyertyás előre gondolkodás, ez már az első gyertyánál jól sült el, amellyel egy 60k feletti szintet szerettünk volna elcsípni.
A következő gyertyával már 70k fölé szeretnénk eljutni, itt már kicsit megborulhat az elképzelés és erre a feladatra 2 hetünk is rámehet! Egy biztató jel mégis akad az hetes megoldásra, mégpedig hogy a  mostani gyertya, szépen betakarta az előző ATH szint hetes zárógyertyáját!
A mostani hét feladata, a 100k lehetőség  megerősítése, ezt egy a múlt hetihez hasonló határozott gyertyával kellene megvalósítani! Egy negatív hetes gyertyával, közel kerülnénk a long trendvonalhoz, amelynek negatív hatása, annak a lehetőségét is felszínre hozhatná, hogy jobbik esetben csak lenézünk erre a trendvonalra, esetleg azt hogy leszúrással meg is törjük, még durvább esetben alá is zárunk és a folytatásnak nem nagyon örülünk.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AnKdVGga/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dKG28bAL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GdE6aQYl/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/J7ASO8rl/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/Sym7k1KZ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/7NiXJGGh/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/9KMTUVej/
Napos: https://www.tradingview.com/x/NKnavlLy/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/cPC441qf/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/XuoTkP85/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Mókuskerék!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.03.22!

BTC, ismét beleszaladtunk egy ingerszegény utcába és 4. hete hajtjuk a mókuskereket, azonban, ha visszatekintünk az előző 41,888$ ATH szintet adó csúcs utáni történésekre, akkor ott is ugyanezt láthattunk, lényegében kerek 1 hónapig nem történt semmi, majd szűk egy hét alatt felszaladtunk 58k-s magasságba!
A jelenlegi órás mozgás, csak közelről izgalmas, ezeket az izgalmakat a harmonikus minták egymást követő sorozata produkálja! Ez a sorozat, a 2 héttel ezelőtti hétvégén, egy meredeken emelkedő csatornából történő csökkenő irányú kilépéssel indult, de jóval mélyebbre szaladt mint a zöld minta indokolta volna. A rózsaszín mintával próbáltunk visszakapaszkodni, amit a kék vállvonallal jelzett fordított fej-váll lehetőségek is igyekezett segíteni. Ezen minta nagyjából sikeres zárása után, kevésbé örültünk annak, hogy egy jóval nagyobb kék minta is lehetőséget kaphat, ennél a pontnál talán szerencsénk is volt, egy kicsit kövérebb lila minta hétvégi 55,5k-s szinten történő zárásával!
Ezen minták sorozata azért is életképes, mert a minták utáni korrekciós várakozások, a következő minta lehetőségét is kinyitjuk!
Legújabb, még nagyon is nyitott mintánk a narancs! Ennek a mintának az lenne a feladata, hogy megpróbálja kizökkenteni a mozgást ebből a bő egy hónapos mókuskerék hajtásból, ha sikerült, akkor lényegében ugyanazt hajthatjuk végre, mint a 41k csúcsot követő 1 hónapos letargiából kitörést követően!
A kék minta még mindig veszélyes lehetőség, de ha jól dolgoznak a vevők, akkor szerda magasságában kihúzható a méregfoga, ill. ha élnek a lehetőséggel, akkor valami konkrétabb 60k, esetleg 70k fölötti eredmény is összehozható!


4 órás idősíkon az is látszik, hogy a kék mintával folytatni már csak azért sem lenne egy jó ötlet, mert még van egy nyitott 68k-s szintet megcélzó zöld mintánk, ami egy 43k-s szintről indult impulzust is le kellene zárjon! Abban az esetben lenne értelme a kék mintának, ha a 60k fölötti történet 65k-s magasságban besülne, viszont a folytatásnak már nem annyira örülnénk, ugyanis a minta zárásához a kerek 50k-s szintre kellene visszanézni! Természetesen a korrekció visszahozhatná az árat 58k közelébe, csak hát ez egy durván veszélyes ellenállási zónában megtorpanás is jelenthet, ill. egy mégnagyobb megbotlást.


Bitcoin Futures chart: nagyon is szerencsések vagyunk, hogy az intenzív szombatonkénti rést tágra nyitó mozgásokat, a vasárnapi intenzív mozgásoknak sikerül szűkíteni, tehát a nyitás utáni résbezárási feladaton is kisebb a nyomás.
A most hétvégi rés egy semminek nevezhető 250$, de ha a vasárnapi mélypontot nézzük, akkor ez 2k-s feladat is maradhatott volna, amelynek sikertelen bezárása, elég nagy segítséget adhatott volna annak a bizonyos kék mintának 48k-s szintre visszanézésben!
Annak köszönhetően, hogy nyitás után negatívra fordult a történet, a rés még mindig nyitott, viszont ha az ujabb órás charton látható minta hozza a tőle elvárhatót, akkor csak órák kérdése és a rés bezárul, majd a mintának megfelelően megérkeztünk 60k fölé!


Napos:  vágjuk a centit és még 15 nap, legalább is ennyit mutat az időzóna indikátor, ez nem egy százszázalékos, sőt nem is tudni hány százalékos megbízhatóságú előrejelzés, viszont ha már az előző 3 jelentősebb csúcsnál működött, akkor miért ne működhetne a 4.-nél is!
Az RSI csíkon látható mozgás biztató, mivel lassan visszaérkeztünk az alsó zónában és ha a gyertyákra tekintünk, igaz hogy volt egy intenzív kezdeti jelentősebben zuhanás, de visszakapaszkodtunk, azonban az azt követő RSI csökkenésre már nem ültünk fel, tehát ezt az ütést, úgy néz ki kihordjuk lábon. Ez egy jó pont lenne, ha az alsó zónában nem is érkeznénk meg, ezt indokolná az utóbbi 3- 4 nap gyertyamozgása is! Tehát ha sikerülne egy éles fordulatot végrehajtani, amit nagyon is segítene, az órás idősík narancs színű nyitott mintájában történő 60k fölé megindulása, akkor itt is long jelzést kaphatnánk!
A fekete trendvonal közelsége, adhat okot aggodalomra, viszont ha egy olyan mutatványra is készülhetünk, hogy dupla aljj az 53,297$-os támasz közelében, ami a trendvonalról történő visszapattanás lehetőségét is megadhatná, de ez egy veszélyes játék, mert néhányan arra is játszhatnak, hogy döntsük be az eggyel lejjebb trendvonalra 45k közelébe az árat, ahol még utasok is érkezhetnek a vonatra...


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nincs meglepetés, nagyjából egy ilyen korrekciós kiengedésre gondoltam, a múlt héten felvázolt piros nyilas mozgási lehetőséggel. A dolog nehezebbek része most következik, tartalommal megtöltött emelkedést kellene összehozni! Első lendülettel nem volna szerencsés megérkezni a 40k alatti zónába, mert annak tuti visszapattanás lenne a végeredménye, kivéve ha ez a megérkezés egy megbízáspumpa eredménye, majd egy kisebb kiengedést követően, hasonló lehet a szituáció mint a jelen mozgásnál.
Shorts oldal továbbra is messziről, de biztos hogy ugrásra készen figyeli az eseményeket! Az év eleji 1k-s szintre megérkezés, kitűnő alaptábor építésre adott lehetőséget, ill. itt már nincs mit veszíteni alapon, várhatják az előbb vagy utóbb, de biztosan érkező short trend időszakot!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/PZ9mgZMl/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/A1vuoEFx/


Hetes: eléggé semmitmondó gyertyával zártuk a mögöttünk hagyott hetet, ennek azonban örülhetünk is, mivel egy Doji gyertya, a kifulladás jeleit is mutathatta volna. Kisebb idősík történéseit nézve, nem is csodálkozhatunk ezen a döntésképtelen gyertyán! Ennek a gyertyának teste, pontosabban a nyitó és záró szint közötti zónája, kis szerencsével csak akkor jut majd támasz zóna szerephez, mikor a 100k-s csúcsszintből próbálunk korrekciós aljat keresni!
Tehát azzal számolva, hogy az órás idősík narancs színű harmonikus mintája folytatja 62k környéki célszintre, majd ennek korrekciós visszanézése után sem sül be a történet, akkor a szellemgyertyákkal is felvázolásra került következő heti csúcsszintünk megcsípheti a 70k-s szintet!
Ha a világoskék támaszokat, mint Hyper Wave lehetőség nézem, akkor még hiányzik egy 4. támasz, ill. nem hiányzik mert szaggatott vonallal felvázoltam. Ebből azonban még hiányzik a végjáték, amely vígjáték, általában egy nagyon intenzív, durván 1 hónapos emelkedést kellene hogy jelentsen!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/sgFpqtFk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qg1ReXLc/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/oF7JMBma/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/V2LW31Gg/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/rEmWL9PJ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YmbF3lBl/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/wVVsWwPE/
Napos: https://www.tradingview.com/x/3WIjbGCZ/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/RmvVWENA/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/CIiu3J8j/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Kiút a lila csatornából!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.03.29!

BTC, sajnos, a mögöttünk hagyott héten sem pottyantunk ki a mókuskerékből, volt egy 50k-s csütörtöki alljunk, majd lett egy 56k-s szombati csúcsunk! Probléma ennek korrekciós mértékével lehet! Ha ez a korrekcio csak fibo 0.38-as szintre néz vissza, akkor gyorsan bezárhatjuk a hétvégi 1k-s résünket, majd megpróbálkozzunk a pozitív folytatással.
Viszont az is látszik, hogy ez a pozitív folytatás sem lehet akármekkora, legalábbis akkor nem, ha a harmonikus mintát figyelmen kívül hagyjuk és azt a lehetőséget is, hogy akár újra visszanézhetünk az 51k-s szintre.
Ennek a zöld mintának nem drukkolunk, mert 50k alá is visszanézhetünk! Ill. ha már minta, akkor a fibo 0.78 is játszik, ami szintén 50k alatti minta zárást eredményezhet!
Kettő csatorna is segítheti a gondolkodást, de mivel ezek is pozitív irányba mutató csatornák, korrekciós igény miatt negatív végeredményre vezetnek, viszont pozitív folytatást is jósolhatnak!
Háttérben egy csökkenő lila csatorna is látszik, ebből a csatornából kellene pozitív kiutat találjunk, ezt a kiutat remélhetőleg nem a zöld minta után fogjuk megtalálni! Legegyszerűbb az lenne, ha a kék emelkedő csatornában felszaladnánk 60k környékére, majd ezt követné egy vissza-teszt a lila csatornára!


4 órás idősíkon, a lila csatornában visszanézni az E érintési ponthoz, elviheti az egész hetet, tehát lényegében semmilyen megoldást nem születne. De azért sem lenne jó ötlet a lila csatornában maradni, mert a hétvégén nagy nehezen visszaszerzett fekete trendvonalunkat, újra elveszítenénk.
Tehát maradni kellene a piros és kék színnel felvázolt hullám elképzelés mellett!
A piros ugyebár arról szól, hogy felkapaszkodunk a lila csatorna támaszára és egy kisebb korrekciós visszalépés után kilépünk a csatornából!
Kék lehetőség rögtön kilépést jelentene a lila csatornából, amit szintén követne egy korrekciós visszalépéssel egybekötött csatorna vissza-teszt, ez a lehetőség fenyegeti legjobban a jelenlegi ATH szintet!
És ha már a zöld befejezetlen harmonikus minta lehetőséget is a charton hagytam, azt azért tettem, hogy látszódjon van még itt egy befejezetlen feladat, 68-70k környékén, ami kulcsa lehet a 100k-s álomszint elérésnek!


Bitcoin Futures chart: hetes nyitás után, most is, ahogy az utóbbi hetekben már rendszeresen, nem arra törekedtünk hogy a rés bezárása minél hamarabb megtörténjen, hanem a résen még tágítottunk is, de még aznap kísérletet tettünk a  bezárására.
A jelenlegi mozgásból, inkább arra lehetne tippelni, hogy ez a rés most kicsit jobban nyitva marad! Ezeknek az apró réseknek kicsi a szerepe, legalábbis addig kicsi amíg egy olyan pozitív rést nyitva nem hagyunk, ahova történő visszatérésre éveket is várhatunk, viszont ez a  rés minél nagyobb, annál nagyobb eséllyel várható a visszatérés!


Napos: ha az időzóna 8 napos határidejét nézem, akkor egy nagyon intenzív hét elé nézünk! Ezt az intenzitást alátámaszthatja a lila csatornának köszönhető, közel 19k-s folytatást ígérő zászló lehetőség! Tehát nagyjából 70k környékére kellene várjuk a folytatást!
Viszont az igazán ötös folytatáshoz ez is kevés! Ütős lenne ugyebár 100k környékére történő felszaladás! Azonban ha a távolságokat megnézzük, ehhez egy nagyon brutál 8 napra lenne szükségünk, amit talán még egy ütős Elon Musk Twitter poszt sem tud kiváltani.
Tehát ha reálisan nézzük, akkor egy következő csúcsot 70k, 80k alá lehetne beszúrni! De ez még csak egy, az időzónához kötött elmélet!
Ha 8 nap múlva sikerül egy új ATH szinttel jelentkezni, akkor az időzóna következő, Május 20-ai határidejéhez  igazodva, talán már a 100k-s álomszint is összehúzható! Tehát ha minden jól alakul, akkor a jövő heti elemzésnél, már az lesz a gondolatmenet fő iránya, hogyan hozható össze a jelenlegi ATH szintet megkörnyékező vissza-teszt!
Aminek nem örülnék, továbbra is maradni a lila csatornában, tulajdonképpen kiütve az időzóna lényeget. ill. 47k környékén, visszanézve a fő trendvonalra, ami annak a lehetőségét is felvillantaná, hogy a 61,799$-os ATH szint jó hosszú időre bebetonozta magát...


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos március 24-én besült az a lehetőség, amelyet ha sokan kihasználnak és nem ijednek meg, attól a bizonyos poloniex chartra felvázolt csökkenő lila csatornától, akkor már rég 68-70k környéki szintről beszélnénk! Tehát az 50-es mozgóátlagról vághatunk volna bele, az 1. piros felfelé mutató nyíllal jelölt akcióba! Most javíthatunk a 200-as mozgóátlagról...
Shorts oldal haláli nyugalommal kivár, semmi közük a 24-én besült akcióhoz, azt nagyon is észre fogjuk venni, ha valami negatív akciós közük lesz! Például azzal, hogy ha nem is gondolják komolyan, de egy megbízáspumpát összehoznak és letesztelik a reakciót! Viszont ezekkel az akciókkal, azért is óvatosak mostanában, mert könnyen fedezet nélkülivé válhat az esetleges pozíció, ami ha nem csak megbízása, hanem konkrét short próbálkozás, könnyen fájdalmas végeredményt jelenthet.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/WnsJouF2/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wZVbcGmf/


Hetes: ha már ilyen intenzív ez a hetes mozgás, akkor ha tetszik, ha nem, a HyperWaveben nagyon is reális lehetőséget kell keresni! Már a múlt heti gondolatmenet is erre épült, azzal a különbséggel, hogy behúztam egy kék szaggatott vonalú támasz lehetőséget, mindezt azért, mert a szellemgyertyákkal is egy hasonló lehetőség kerül felvázolásra! Ill. azért is, mert nagyon sok elemző hasonlóan pozitív folytatás lehetőséget vizionált, ennek megfelelően vártuk volna 70k alá az árat!
Tehát, ha HyperWave, akkor még egy jelentősebb támaszra szükségünk van, konkrétan egy 4. olyan támaszra, amelyről az eddigiekben látottnál sokkal intenzívebb long mozgást sikerül kialakítani! Mivel jelenleg úgy néz ki, hogy erre a 4. támaszra még várnunk kell és az sem kizárt hogy a 3. támasz újabb szerephez jut, ezért ha továbbra is a HyperWave a fő gondolatmenet, csak akkor éri meg ezen az úton maradni, ha érintjük a 3. támaszt, majd valóban sikerül felszaladni 100k környékére, és az ezt követő korrekciós visszanézés, ahogy azt a piros szaggatott vonallal is felvázoltam, kialakítja a 4. támaszt és erre épül az a nagyon intenzív HyperWavet és a long trendet lezáró utolsó hullám, aminek célszintjéről most még kár álmodozni.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/xFxewMOj/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4yJ8HXAi/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/wTb2fRxp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/zk7cJViu/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/u5DX6khI/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/no7VQg4h/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/waW9cYBy/
Napos: https://www.tradingview.com/x/7X0rOQFi/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/WADFKEbN/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/L6AP4HNZ/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt  alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A felhő fölött!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.04.12!

BTC, mindenki vagy legalábbis sokan, arra várnak mikor folytatódik, az amúgy is csillagászati magasságokban tanyázó Bitcoin áremelkedés. Viszont, ha ezt az emelkedést váró tömeget megkérdeznénk arról, miért is szeretnék hogy ennél is feljebb menjen az ár és az valóban jó e mindenkinek, arra már nem biztos egyértelmű választ tudnának adni, lényeg hogy menjen akármeddig IS!
Órás idősík, kicsit mindig a káosz helyszíne, itt ugyanis sok olyan dolog fel van válva, ami még csak erősen lehetőség és már a felrajzolás pillanatában halott jelzés, de felrajzoljuk, mert azt is tudni kell, mi volt amit kihagytunk, félbehagytunk vagy éppen ellenkező végeredményre vezethetett volna.
Látunk egy kék, sima ABCD mintát, ami visszamutat az 58k-s szintre! Ennek lényege ennyi lett volna, hogy segít bezárni a CME Futures 58.300$-os szintjén nyitva hagyott rést! Illetve, ha kicsit megszaladunk short irányba, akkor egy lila mintának megfelelően, akár az 56k-s szintre is leszaladhattunk!
Pozitív folytatási lehetőséget, egy 3 utas long irányú mozgás hozhatna! Ennek következő, tehát a 2 hullám célszintjét 63,100$ környékén élhetnénk el, viszont itt már arra is érdemes  figyelni, hogy új ATH szintre kerültünk, ami miatt nem feltétlenül kell ragaszkodnunk a mintával történő folytatáshoz, az is elég lehet a sokkal pozitívabb folytatáshoz, ha a jelenlegi ATH szintet vagy az alatta húzódó támasz zónát vissza-teszteljük!
Láthatunk még egy fekete ellenállást is, ennek egyértelmű a szerepe és ahogy látjuk hajnalban határozottan át is szakítottunk, tehát hacsak nem történt  nagy meglepetés, ezzel kinyitottuk azt a kaput, ami felvisz minket a 63k-s hullám csúcsára! Azonban még nem kezdjünk bele nagy örömtáncokba, mert ott az ATH szint és az ellenállási zóna, amelyből egy látványos visszapattanás nagyobb károkat is okozhat!


4 órás idősíkon is egy hasonló 3 utas mintára koncentrálunk, mivel ez illik bele legjobban a piros emelkedő ékbe és mivel ez a minta sokkal régebbre mutat vissza mint az órás, talán megbízhatóbbnak is nevezhető. Mint látjuk. ez a mozgás már március közepén alakulhatott volna másképp is. ha nem hagyunk félbe egy 68k-s szintre mutató mintát! Ha sikerül a 3 utas mintának megfelelően záró mozgás végrehajtani, tehát vissza-tesztelünk a jelenlegi ATH szint környékére és ha lehet maradunk az ék támasza fölött, akkor jöhet az a bizonyos fibó skálával, illetve Elliott 3 hullámmal is jelzett, ékből kilépő, majd 70k fölé beköszönő folytatás!


Bitcoin Futures chart: nem kicsi 1,325$-os réssel nyitottuk a hetet, érdekes módon pontosan akkorával mint 2 héttel ezelőtt, de a folytatás is hasonló, csak egy apró visszaköszönés történt a rés tetejére, majd folytatódott az emelkedés. Viszont, ha már így alakult, akkor jó lenne ugyanúgy folytatni mint a kettő héttel előtti szituációban, tehát egy 3k-s kiugrásszerű emelkedéssel, fixálni a pozíciónkat 60k fölött! Tehát, ha semmi meglepetés nem történik, akkor összehozható az a mozgás, ami a poloniex órás chartjan is ígéretesnek tűnik!


Napos: jobb híján, ezen az idősíkon is a piros ékre, ill. a 3 utas minta lehetőségre koncentrálunk! Viszont abban is bízunk, hogy kicsit megszalad a long mozgás, egészen az ék ellenállásáig és csak ebből a magasságból próbálkozzunk meg a jelenlegi ATH szint vissza-tesztelésével, maradva az ék határain belül!
Az RSI csíkon látható mozgás is nagyon pozitív, úgy tűnik hamarosan egy újabb csúcs rajzolódhat ki a 80 feletti zónában, de nem elég csak egy újabb csúcsot kialakítani, néhány napig meg is kellene tartani, lehetőséget adva az ékből történő határozott kilépésre!
Az időzónákkal április 6-ra vártam egy új csúcsot, egy hetet késünk, szerintem maradhat. Viszont, ha valóban olyan pozitív lesz a folytatás, mint amit az előjelek ígérnek, akkor max. rágyúrunk a következő, Május 20-ra ígérkező csúcs lehetőségre, amit remélhetőleg már egy 80k, esetleg 100k környéki csúcsszinttel sikerül megkoronázni!
Ami keresztbe húzhatná, a most még nagyon is pozitívnak látszó lehetőségeinket, az a fekete színnel behúzott long trendvonalra történő visszanézés! Ez a visszanézés nem jelent katasztrófát, sőt, talán pont ez hiányzik ahhoz, hogy egy komolyabb long folytatásba belevágjunk, csakhát kellemetlen lenne ha tovább hoznánk az időt, ezzel is csatlakozva ahhoz a sokéves megszokáshoz, hogy a május-június mindig is egy termékeny időszak...


BTCUSD Shorts/Longs chartok: 2 hete nem volt szó ezekről a chartokról, viszont semmiről sem maradtunk le, legalábbis longs oldalam biztos nem, ahol ugyebár a 40k alatti zónát tűztük ki célul! A 30k alatti zónával küzdöttünk hetekig,  Húsvét előtt sikerült áttörni ezen a zónán, csakhát a húsvéti aktivitás eléggé alacsony volt, így vissza is estünk, de mégis jól jöhetünk ki a szituációból, ugyanígy vissza-teszteltük a zónát, többi már csak a vevői aktivitáson múlik!
Shorts oldalnak, természetesen még most sem osztanak lapot, nincs is mire lapot osztani, úgysem tudnák kihasználni a lehetőséget! Amire várnak az a long oldali pánik, ehhez azonban súlyos 10-20k-s intenzív visszaesésre lenne szükség, ami a jellege mozgásban még egyáltalán nincs benne, talán ha elérjük a 100k-s magasságot és ott sokan gondolják úgy, hogy ennél feljebb kivárni és kockáztatni a jelentős hasznot nincs értelme.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/84okx3C6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/d4AVLMW3/


Hetes: szerintem nagyon nem lövök mellé azzal, ha ebbe a mozgásba belelátok egy Hyper Wave lehetőséget! Viszont, hogy ez konkrétum legyen, még nagyon sok pozitív történésre lesz szükségünk! Elsősorban egy 4. támaszra, csak hát még a 3.-at is meg kellene legalább egyszer támasztani, valahogy úgy, ahogy azt a piros szaggatott támasz lehetőséggel is felvázoltam. Majd csak ezt követően lehetne rágyúrni a végjátékra, ami ha valóban egy a helyzetbe bele illő komoly vígjáték, akkor aligha megúszható 100k alatt a happy end!
A gyertyák, illetve a volume oszlopok elég komoly divergenciát mutatnak, ebből kiindulva azt kellene gondoljunk, hogy a Hyper Wave elképzelés már most kuka...
Egy működőképes kiutat látok, méghozzá azt hogy a divergencia egészen addig fennáll, amíg a 3. támasz érintése meg nem történik, vagy úgy hogy egy negatív hetet bevállalva, akár most visszanézünk 50k környékére, esetleg májusig húzzuk az időt és a támasz érintését követően kezdünk bele a Hyper Wave-hez passzoló utolsó hullámba!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/1KC9eYjT/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7ibE0EJj/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/plcvUc77/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/TmQi9pfL/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/UvpL6GYf/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/zr2jLIQ2/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/D0uj5gGK/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Jtl0kLWJ/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/axfb4LAZ/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/w2S3I366/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!