Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
2
Vásárhely / Érdekelnek a kriptók? | Csatlakozz Csapatunkhoz és Dolgozz Otthonról
« Last post by CryptoMex on September 23, 2021, 11:38:25 AM »
Várunk csapatunkba!

Köztudott, hogy a MyCryptOption fő célja, hogy segítse a kriptoközösséget. Minden nap arra törekszünk, hogy friss hírekkel, hasznos leírásokkal és videókkal szolgáljunk nektek. Örömmel tapasztaljuk, hogy értékelitek, amit csinálunk és továbbra is van igény a munkánkra.

Ha érdekel a kriptovaluták világa és szeretnéd kivenni a részed belőle, csatlakozz csapatunkhoz. Több feladatra is keresünk munkatársat. Akár 0 tapasztalattal is elkezdhetsz bedolgozni, ráadásul otthonról. A tapasztalat és a végzettség mindig előny, de nem kritérium, hisz úgyis mindent megmutatunk.

Íme a kategóriák, amelyekre jelentkezni lehet:
 • fordítás (angol – magyar)
 • cikkírás
 • technikai elemzés (crypto)
 • social media népszerűsítés
 • videó készítés (youtube-ra)
 • tartalomgyártás
 • képszerkesztés

Ha úgy érzed, hogy alkalmas vagy a fenti kategóriákban lévő feladatok bármelyikének az elvégzésére, küldd el jelentezésedet a [email protected] címre. Jelentkezésedbe foglald bele, mely kategória/kategóriák érdekelnek és mennyi időt tudsz ráfordítani a további részleteket megbeszéljük.

Mi az amit kínálunk?
 • bérezés tartalomtól és terjedelemtől függően
 • kifizetés kriptovalutában (megegyezés szerint)
 • rugalmas időbeosztás
 • opcionális témák (akár kedv szerint is)
 • tanulási lehetőség
 • saját tartalom megosztásának lehetősége


Tájékoztató:

A leírás nem teljeskörű. További részletekért érdeklődni lehet a feltüntetett elérhetőségen. A feladatok nem igényelnek teljes munkaidőt, ezért kiegészítő munkalehetőségnek tekinthető, tehát nem fix munkaidőhöz kötött.
3
Semmi váratlan, semmi pozitív!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.09.20!

BTC, örülnünk kellene a mögöttünk hagyott hét pozitív történései miatt, de egyben szomorúak is vagyunk, az azt megelőző hét történései miatt, illetve amiatt sincs okunk örömre, ahogyan ezt a mostani hetet indítottuk. Az órás idősíkon követett wyckoff lehetőség tekintetében egészen jól álltunk csütörtökig, a pénteki egy helyben toporgás, sőt inkább negatív nézegetés már nem okozott ekkora örömet és ennél a pontnál, még a wyckoff ellenállási zónája is jó támasz zónaként működött. Szombaton felcsillant a remény, új csúcsra is törtünk, azonban ez is csak egy ideiglenes fellángolás volt, a hétfői nyitás után pedig feltettük a negatív koronát.
Jelenlegi állás szerint a wyckoff elbukni látszik, a támasz zónával is tágabb kell nyújtózkodni, de az is teljesen jól látszik, hogy döntő szerepe, valószínűleg a 42k környéki támasz zónának lesz.

4 órás idősík, az itt követed wyckoff lehetőség tekintetében is hasonló magasságban látszik befulladni a történet, mint az órás idősíkon. Mindkét lehetőségnek ugyanaz a 7-ei indokolatlan beszakadás okozhatja a vesztét, illetve ahogy arra a piros enyhén emelkedő csatorna is rámutat, további negatív folytatása is lehet a történetnek.
Egy fordított zászló lehetőség fokozhatja a problémát, tehát ha csökkenő irányba kiesünk a csatornából, akkor a még nagyobb probléma elkerülése érdekében, jól kellene működni a támasz zónáknak, !  Esetleg egy hasonlóan indokolatlan kiugrással válaszolni a 7-ei történésekre!

Napos: a kisebb idősíkok lehetőségei sem túl biztatóak, sajnos ezen a napos kilátások sem javítanak sokat. Ugyanaz a piros csatorna, ugyanaz a csökkenő irányú zászló lehetőség! Azonban, ha indokolatlannak tartjuk a 7-ei bezuhanást, amin sajnos rögtön javítani nem sikerült, de mégis kijavítani szeretnénk a bakit, azt valószínűleg rá kell bízzuk a 42k-s támasz zónára és az abból történő esetleges visszapattanásra.
Az RSI  csík sem segíti a pozitív gondolkodást, mivel, már az utóbbi csúcsunk is eléggé vérszegényre sikeredett, főként ez is oka annak, hogy a kisebb idősíkok wyckoff lehetőségei elbuktak. A 7-ei bezuhanásnak köszönhetően van egy határozottnak látszó aljunk, értelemszerűen egy csúcs lenne a következő lépés, viszont ha a piros csatornára és a fordított zászló lehetőségre tekintünk, akkor inkább egy újabb alsó zónába visszanézés lesz a következő lépés és majd csak ezt követően gondolkodhatunk valamiféle felszaladásban. Ami, ha valóban csak egy felszaladás lesz, akkor annyit is fog érni...
Ha a harmonikus minta utáni korrekciós lehetőségeket nézzük, (fibo 38-61) akkor a minimum elvárás már a múlt héten teljesítve lett, ettől függetlenül, nem kizárt hogy a 42k-s támasz zóna segítségére is szükségünk lesz. Ehhez viszont a jelenleginél jobban össze kellene kapjuk magunkat, mert ahogy most állunk, abból az látszik, hogy a fibo 61 és 38k alatti támasz zóna meglátogatása sem kizárt.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: egyelőre az is biztató, hogy kamu longs megbízásokkal nem pumpálódik a vevői oldal! Ettől függetlenül nem túl fényesek a kilátások, főként úgy nem, hogy hetek óta nem változik a helyzet, ami ha néhány nagyobb profitrealizálása ad lehetőséget, az még egy kisebb lavinát is elindíthat, ismeretlen végeredménnyel.
Short oldalon, továbbra sem láthatunk olyan történéseket, amelyekben az tudnánk leszűrni, hogy a pozitív folytatás tekintetében jogosak az aggodalmak. Ezeket, valószínűleg már csak akkor fogjuk látni, ha az a bizonyos longs oldali profitrealizálási lavina beindult!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/dglvMyLq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/U5WX7f7Z/

Hetes idősík:  hetekben, sőt talán már hónapokban is mérhető, mióta arra figyelmeztetek, hogy itt akár hasonló szituációba is beleszaladhatunk, mint 2018 év elején!
Sok a hasonlóság, szinte ugyanolyan Elliott hullámmal szaladtunk a csúcsra és hasonló ABC korrekcióval folytattuk! Még nincs megerősítve a jelenlegi csökkenő trendvonal, viszont ha 28k alatt megerősítés kap, akkor már elég nagy a gáz, de a jelenlegi hasonlóság sem túl bizalomgerjesztő. Nem kell mellébeszélni, ha 65k alatt pontot tettünk erre a nagyon is pozitív következő fejezetre, akkor bele kell nyugodni abba, hogy a következő fejezet elkezdődött íródni. Illetve nincs új a nap alatt, egy ekkora hypera, tapasztalatok alapján illik 85%-os válasszal élni, de ha megelégszünk a 2017-es csúcs vissza-tesztelésével, az úgy elért 70%, esetleg a 2019-es csúcsig nyújtózkodva 77% sem az elhanyagolható kategória.
Tehát, javítani kell az előttünk álló hetekben, különösen az előttünk álló héten megközelíteni, a 7-ei beszakadás előtti hetes gyertya 51,777$-os nyitószintjét!


"Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/zl0blin3/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/XHZowYAt/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/2oWGjRyO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/q4i3gwZG/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/AIE3wkqa/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/GtT1Qe9s/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/CMAGtJnb/
Napos: https://www.tradingview.com/x/yvuKxEx7/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/6hMAys7C/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/0gLpvfu0/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
4
Vásárhely / Re: Kínál
« Last post by zsombor1 on September 15, 2021, 09:37:11 PM »
Szia uram!
Olcsó, 17-es monitor a righez érdekel? IBM ThinkVision.
https://kepkuldes.com/image/STne1B

4999Ft.
5
Ér izgulni...!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.09.13!


BTC, többet vártam/vártunk a mögöttünk hagyott hét történéseitől. Gondolok itt a csütörtökre, habár ott még úgy nézett ki valami sokkal pozitívabb is összejöhet, a pénteki mozgásról ne is beszéljünk annyira negatívra sikeredett.
Viszont ha már így alakult, felvetődött annak a lehetősége, ami nem igazán órás idősíkra való, méghozzá egy Wyckoff fordítási lehetőség! Ez egyelőre még nagyon billegő lehetőség, jelenleg a B fázisban járhatunk, viszont néhány halvány leszúrással visszanéztünk a támasz zónába, tehát az sem kizárt, hogy már átléptünk a C fázisban és keressük az alját!
A vasárnapi hangulathoz igazodva, zöld színnel a felhalmozódás folytatását vázoltam fel, igazodva a wyckoff szisztémához. Azzal hogy visszanéztünk a támasz zónába, wyckoff felé billent a mérleg nyelve, viszont amiért itt sem kerek a történet, az a hétvégi 47k környéki ellenállási zónába történő felnézés hiánya.
Egyértelműen látszik hol nyitottunk új fejezetet, igen azzal 10k-s indokolatlan és idő előtti beszakadással! Ezt az órás idősíkon íródó fejezetet, pozitív wyckoff 53k környékére visszakapaszkodó sikerrel, negatívan 40k alá tovább zuhanó kudarccal foglyuk zárni, csavar ott lehet a történetben, ha a 42k környéki támasz zóna is szerephez jut, például egy C fázison belüli aktívabb negatív lezárással!

4 órás idősík, ha csak félig lesz olyan sikeres az órás wyckoff, mint az itt négyóráson hónapokig követett mozgás, akkor már nagyon jók vagyunk egy 51k környékére történő eljutás tekintetében! De ne siessünk, mert még egyáltalán nem biztos hogy a négyórás mozgással nem érjük el az 59,383$-os szintre kitűzött célunkat, köszönhetően például az órás idősík esetlegesen kirobbanóan sikeres wyckoff fordításnak.
Miután sajnálatos módon kiestünk a kék csatornából, majd bő egy hétig próbálkoztunk a visszajutással, bízva abban hogy a parabolikus mozgás mégiscsak sikerre vezeti a történetet, azonban jött ez a "indokolatlan és idő előtti beszakadás" és elfújta az épület kártyavár lezáró szintjeit. Össze még nem dőlt ez a "kártyavár", az órás lehetőségek kihasználásával visszarakhatóak a hiányzó lapok és ha nagyon jól csináljuk, akkor még további szinteket is felhúzhatóak. 

Napos: tulajdonképpen ugyanez történt kicsibe, mint az ATH szintet "fixáló" történéseket megelőzően!
A harmonikus lehetőség jelzése alapján számítani lehetett valami hasonlóra, de bíztunk abban hogy ezt az 56k-s határig is kitolhatjuk, viszont az is növelte a bizonytalanságot, hogy A és C aljak, illetve egy 3. alj nem igazán segítették a tisztánlátást.
A 0,781-es szint elérés utáni beszakadással, nagy valószínűséggel eljutottunk a minta zárásához, illetve már a korrekciós mozgás remélhetőleg végéhez is, de ezt az utóbbi megállapítást óvatosan kezeljük, mert ha érdemi zónával is alátámasztható aljat keresünk, az minimálisan 42k környéke, maximálisan 36-38k környéke, ezen szintek alatt ér megijedni!
Miután megtaláltuk ezt az aljat és továbbra sem esünk ki a Long szerepből, akkor betámadható az ATH szintet védő ellenállási zóna, amit szerintem elsőre nem viszünk át, de kitűnő akkori támaszt biztosíthat a jelenlegi 53k-s csúcsunk. De egyáltalán nem lehetünk biztosak abban mi történik az előttünk álló a héten, lehet hogy tovább keressük a harmonikus lezárás utáni korrekciós aljat, de az is lehet hogy már megtaláltuk.

BTCUSD Shorts/Longs chartok: úgy néz ki hogy a bikák kérődző állathoz méltóan, jól megrágják hogy is folytatódjon a történet! A elmúlt heti zuhanásnál, szerencsére csak kicsit bizonytalanodott el a vevői oldal, néhány nagyobb profitrealizálása állhat a bezuhanás mögött. Jelenleg apró léptekkel haladunk, pontosabban inkább egy helyben toporgunk, aminek remélhetőleg csak a türelmetlen továbblépés előtti izgalom az oka!
Shorts oldal történései továbbra is elhanyagolhatóak, türelemmel várják mikor botlanak meg igazán a bikák! Kisebb jelei vannak botlási lehetőségnek, de még néhány fontos támasz zónát át kéne szakítani ahhoz, hogy a vevői oldal vérmérséklete is felpezsdüljön annyira, hogy további kellemetlenséget tudjanak okozni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/2sMiRy9Z/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/56MqT8YG/

Hetes idősík:  itt már jóval letisztultabb és talán egyértelműbb is a történet. Van néhány nem jól kinéző vészjósló előjel, ezeket jó lenne minél hamarabb elhessegetni! Kék előjel a legdurvább, reménykedjünk abban, hogy hasonlóságban semmi köze a 2018 márciusi történésekhez, csupán csak ideiglenes a hasonlóság...
Van itt egy kövér támasz zónánk, amelynek kövér mentőövként kellene működnie, viszont elég rugalmas, de nem igazán passzol a kisebb idősíkok várakozásihoz! Szépség ide vagy oda, a megoldás a lényeg! Vissza kell pattanni ebből a támasz zónából, áttörni a még mindig ideiglenes csökkenő trendvonalat, esetleg erre vissza is tesztelni, majd betámadni az ATH szintet védő ellenállási zónát!


"Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oeLjYxov/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/IPXBOhxG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zFtDGutl/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/lNC6PUnP/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/fCqYv962/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/gsFhWMES/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/BwroGpTK/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Jl8NEfzk/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/jkWpDjrn/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/o83yWiKI/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
6
A nagyon, a simán, a kevésbé jó és a rossz várakozás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.09.06!

BTC, vannak nagyon jó, simán jó, kevésbé jó és rossz várakozások. A nagyon jó várakozás, gondolom nem szorul megmagyarázásra. Az én értelmezésemben, a simán jó folytatás megközelíteni az ATH szintet, előtte azonban egy Kb 10-15k-s korrekciós visszalépéssel ennek alapot is biztosítani. Az én napos várakozásomnak megfelelően, kevésbé jó várakozás a napos harmonikus lehetőség, 53-56k közötti kifutása utáni, nem csak korrekció miatti csökkenés. A nagyon rossz várakozás pedig annyit jelent, hogy a jelenlegi chilles long mozgás csak egy beetetés, esetleg a márciusi hypeban beragadottak korrekciós kisegítése, majd 30k alatt csökkenő pályára állás.
Az órás idősík, most is csak a rövidtávú, pár napos elmélkedésben segítség!
Három, még teljesen nyitott Elliott hullámban gondolkodunk, kiegészítve némi parabolikus, illetve csatornás segítséggel.
A parabolikus ívünket sokadjára módosítjuk, sajnos ez az ív egyre laposabb, remélhetőleg nem futunk ki a lehetőségekből és nem sülnek be az ágyuk. Kék Elliott a fő hullámunk, ezen belül egy zöld alhullámmal próbálnánk lekövetni a kék 3.hullámot, illetve ennek a zöld hullámnak, szintén a 3. impulzív hullámát egy piros Elliott hullámmal.
Ha, nagyon, nagyon, nagyban gondolkodunk, akkor hasonló 3 nyitott hullámot láthatunk hetes idősíkon is, nagyon, nagyon, nagyon távolba mutató, 10- 20 éves időtávban!
Mivel a fő elképzelések, az 53-56k közötti zónába megérkezésre, illetve az azt követő korrekcióra épülnek, habár ez a korrekció nem igazán segítené az ATH szintet első nekifutásra megdöntő elképzeléseket, viszont azt igen, hogy a későbbiek folyamán ezzel a nekifutással sikeresebbek lehessünk. Tehát a piros Elliottal szeretnénk megérkezni a zónának durván a közepébe és mivel itt a zöld 3. hullámnak is zárodnia kell, egy rövid 5. nekifutással valószínűleg maradnánk a zónában. A kék 4. korrekciós hullám, tulajdonképpen arról dönthet, hogy igazodunk a napos harmonikus minta utáni korrekciós várakozásokhoz vagy bukó és visszanézünk a minimálisan elfogadható 45k környéki szintre. Azaz a kevésbé jó, de mégis javítási lehetőséget adó várakozásoknak próbálunk megfelelni!


4 órás idősík, nagyon lassan haladunk a wyckoff E lezáró fázisában, viszont utólag senkit se érdekel ha célt érünk vele!
Nagyon forgatókönyvszerű haladás lett volna, ha maradunk a kék csatornában! Voltak is meleg pillanatok, mikor a csökkenő irányú kilépés, majd a vissza-teszt után ismételten csökkenő mozgás következett. Szerencsére egy dupla aljal sikerült elkerülni a még nagyobb problémát, illetve annak, hogy az elmúlt hét második felében sikerült egy nagyot fordítani, majd ezt a hétvégén szinten tartani, jelenleg pedig erről a szintről tovább is lépni.
Mint látjuk még nem vagyunk a célban, azonban hogy ott legyünk, az kellene hogy a káposzta is megmaradjon és a kecske is jóllakjon! Tehát vagy figyelmen kívül hagyni a harmonikus lehetőséget és az Elliott hullámokra koncentrálva betámadni az  ATH szintet, kockáztatva azt, hogy egy nagyobb korrekciós visszalépés után, ismételten sikeres lesz a talpraállás.


Napos: egy durva Long hullámba vágtunk bele július 21-én, ebben a hullámban mozgunk jelenleg is és ha jó az a hasonlat, amivel az év eleji történésekre utalgatok, akkor az év vége is hasonlóan sikeres lehet.
Az RSI csúcsba tart, amit szerencsére a gyertyák is lekövetnek, mert ugyebár hiába látszunk aktívnak, ha passzívan viselkedünk. Attól függően mennyire lesz aktív a vevői oldal, az rsi csúcshoz 53-56k közötti, sikeresebb esetben 60k feletti csúcs fog társulni!
Ha maradunk az órás idősíkon elindított Elliott hullámos elképzelések mellett, akkor 60k környékére tehetjük a következő csúcsunkat. Tehát, nagyjából ugyanott leszünk, mint a decemberi-januári impulzív mozgásnál!
A mostani elképzelések sikeréhez, nagyon sok mindennek passzolnia kell, viszont sokkal több mindennek passzolni kell ahhoz, hogy a januári korrekciós történethez, illetve az azt követő új ATH-ra törő elképzelések is sikeresek legyenek!
Szintén egy érdekesség, hogy ezek az impulzív szakaszok általában egy 30 napos időtávig bírják! Ha jelenlegi július 21-én indult mozgást impulzívnak tekintjük, akkor már jócskán kifutottunk a 30 napos időtávból, viszont augusztus második felében láthatunk némi elgyengülést, amit akár behelyettesíthetünk a januári korrekciós mozgással, amikor is a mostanihoz hasonlóan szintén volt két RSI aljunk. Tehát, akár oda is kifuttathatjuk a gondolatmenetet, hogy szeptember elején belevágtunk egy következő impulzív szakaszba, amit ha szintén nem aprózunk el, akkor a következő ATH szintünket 80k környékére is várhatjuk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: az volt a longs oldali elképzelés, ha már július végén úgyis kivettük a nyári pihenőt, akkor az azt követő csökkenő mozgásnak keresünk egy támasz zónát. Ezt kis szerencsével 40k alatt, megtámaszkodva a 200-as mozgóátlagon meg is találtuk és passzolva az előzőekben megfogalmazott várakozásokhoz, remélhetőleg a vevők újra nekifutnak és nem csak megbízásokkal kábítják a publikumot.
Shorts oldalon továbbra is kihalt a táj, sőt az eddigi 1k fölötti kitartó várakozás is megadta magát, zöld jelzést adva a vevői lehetőségeknek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/uJMxeH3v/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ptP59saF/

Hetes idősík:  itt már sok mindent nem lehet hozzátenni, várjuk a júliusban indult hullámunk kifutását, amelyet szinte biztosan minimum 10k korrekciós csökkenés fog követni. Ezzel a minimum 10k-s korrekcióval abban az esetben számolnék, ha a zárásunk 56k környékén történik! Méretében durvább korrekcióval 60k környéki zárás esetén számolnák! Viszont a korrekciós várakozásunk tekintetében, mindkét esetben ugyanaz 45k környéke!
Egyelőre úgy néz ki, hogy azt a kék nyíllal megjelölt veszélyes szituációt sikerül elkerülni és remélhetőleg nem csak egy kicsit feljebb helyezni, például abban az 56k alatti narancs kockába.
A körkép elején említett nagyon rossz várakozás, nem más, mint az a 2017-es ATH szint alatti szürke zónába történő ejtőernyőzés, de ennek minimális boncolgatása ráérünk azt követően is, ha a január 8-ai ideiglenes ATH, mint támasz elbukik! Ezt követően kerülhet végleges helyére, a piros csökkenő trendvonal!


"Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oVxa9M49/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/W8ewonqX/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VyRP5A7C/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/bG0363ep/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/h2UzyklQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/7EFeLTOw/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/kDj3wXG6/
Napos: https://www.tradingview.com/x/0mt4DPhp/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/BpwQFxkX/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/UUP2PQU5/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
7
Kifizetődő lesz-e az időhúzás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.08.30!

BTC, kicsit beszorultunk 50k alá, remélhetőleg ez csak ideiglenes probléma és a kék színnel felvázolt Elliott, impulzív, tehát 3. hullámát mégiscsak sikerül a chartra varázsolni. Az első hullám méretéből kiindulva, bízva abban hogy nem futunk vakvágányra és sikerül hozni egy  nagyjából 3x-es 3. hullámhoz illő teljesítményt, illetve egy csekélyebb méretű 5. lezáró hullámot, azzal két legyet ütnénk egy csapásra, ugyanis a négyórás wyckoff és a napos harmonikus várakozásokat is kipipálhatnánk!
Mint látjuk a vasárnapi történések igyekeznek bezavarni, remélhetőleg csak ideiglenes a zűrzavar és a sikertelen hetes nyitás utáni pozitív próbálkozások nem maradnak el csak váratnak magukra! A kék 1. hullámra húzott fibo is azt mutatja, még semmi sincs elveszve, csupán annyi történik. hogy ennek a hullámnak is szüksége van egy korrekciós válaszra, amelynek illene az ABC struktúrának is megfelelni. Abban bízunk, hogy ezt a struktúrát a fibo 61-es szinten sikerül lezárni és intenzíven nekifutni annak a bizonyos 3. hullámnak.


4 órás idősík, ha már hónapok óta nem engedtük el ezt a wyckoff lehetőséget, akkor remélhetőleg a célszalag átvágása előtt sem menekülünk el a feladat elől! A dolgunk roppant egyszerű, követni a kék csatornát! Mint látjuk ebből a csatornában csökkenő irányba kiléptünk, azonban a kilépés nem túl meggyőzőre sikeredett, amire kis idő múlva válasz is érkezett, remélhetőleg ezzel sikeül visszakapaszkodni kék csatornába.
A napos idősík harmonikus lehetőségének narancs színű célzónája, szintén lehet egy probléma, viszont ez egy intenzív folytatással átugorható, ettől függetlenül a korrekciós választól tartanunk kell, ami egy esetleges 60k-s szintre megérkezést követően, ismételten 50k alá verheti vissza az árát, kíváncsian várom egy ilyen szitut hogy reagál le a piac. 


Napos: a harmonikus minta célzónájának elérését követően, nagyjából ugyanolyan korrekciós folytatásra számítanék, mint amivel megtaláltuk a januári aljat! Tehát egy minimum 10-15k-s visszaesés lehet a reális, amit az előre felhúzott Fibonacci skála  is előrejelez!
Én úgy gondolom, ha most túlfeszítjük a húrt, tehát érdemi korrekció nélkül betámadjuk az ATH szintet, annak a 30k-s aljra visszanéző viszont reakciója is lehet, öröm az ürömben hogy ezzel egy brutál széles 30k-s oldalazó mozgásra is berendezkedhetünk '22 tavaszáig, szerencsés esetben megkapaszkodunk a 42k környéki támasz zónában!
Az RSI aljak sem túl meggyőzőek és ha követjük a sormintát, akkor egy csúcsra várunk! De visszatérve a januári történések lehetséges másolására, az akkori RSI aljak lehetősége most is adott, viszont még nem vagyunk se a wyckoff, se a harmonikus lehetőség céljánál és az utóbbi RSI aljunkat is csak egy szerényebb korrekciós visszalépéshez tudjuk kötni, ezért sem gondolom hogy bármiféle nagyobb visszaeséstől tartanunk kellene.
A mozgóátlagokat se hagyjuk figyelmen kívül, ugyanis küszöbön a GoldenCross lehetősége! Annak érdekében hogy ezt a lehetőséget ne húzzuk el sokáig, az előttünk álló hetet, illetve szeptember első napjait intenzíven meg kellene tolni, majd jöhet az a bizonyos durván hangzó, de szükséges minimum 10k-s korrekció! Majd itt jöhet el az a pillanat, amikor jobban ki kellene használni a pozitív lehetőségeinket, mint pl 2018-ban, ahol még a Golden Cross-ig se sikerült eljutni(végeredmény az év végi 3,157$-os alj, de megnézhetjük a 2019-es csúcsot követő korrekciós történéseket is, ahol igaz hogy sikeres a Golden Cross, de az intenzív folytatás elmaradt, megtört a lendület és a végeredmény az elég gyászos 3,800$. És ebben az utóbbi hosszú mondatban megfogalmazottak miatt sem ajánlom senkinek a buy lehetőséget!
Természetesen kockázat nélkül nincs haszon, viszont aki ezt a hasznot nem tudta elérni az év elején, annak ajánlatos kivárni! Lehet hogy ez a kivárás elhúzódik egészen 2023-ig és meg kell várni amíg újra 10k alá esik vissza az ár, viszont ez a kivárás, ahogy az idei példa is mutatja nagyon is kifizetődő lesz és ehhez még egy újabb ATH szintre sem kell eljussunk!


BTCUSD Shorts/Longs chartok:
az Elliott számozásnak, nagyon kicsi, ill. talán semmi jelentősége nincs a longs charton, max annyi hogy jól mutat, mindenesetre abban a 40k alatti támasz zónában kitűnően megtudna pihenni a 4. korrekciós hullám.
Shorts oldali aktivitás továbbra is a béka feneke alatt, tehát csak a vevői oldalon múlik miként használják ki a következő hetek lehetőségeit!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5WNd1nVN/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/TTuyHFIQ/

Hetes idősík:  itt hetesen mutatom is azt a lehetőséget, amiért akár 2023-ig is megéri kivárni, feltéve hogy az előttünk álló néhány hétben nem rontjuk el és 60k alatt nem sülnek be az ágyuk. Kék nyíllal már hetek óta figyelmeztetek arra, ami 2018-ban is problémát okozott, de a 2019 augusztusi-szeptemberi sikertelen történéseket is idevehetjük. Nem ijesztgettek, csak a rózsaszín long mámorban, a sötét fellegekre is felhívnám a figyelmet, amelyek egyelőre még csak gyülekeznek, viszont az elázás lehetőségét is szeretnénk elkerülni!
Ahhoz képest hogy az RSI most látható intenzív mozgását, a májusi-júniusi hangulat fokozásában vártuk, hogy ezzel lehetőséget kapjunk a 100k-s álomszint elérésre, csak most a korrekcióból visszakapaszkodásban rukkolunk elő, remélhetőleg nem késtünk el semmivel, mindenesetre ha komolyak a szándékaink, akkor erre a long aktivitásra, a gyertyák is hasonlóképpen reagálnak!
Tehát kíváncsian várom az előttünk álló héten mi is történik, azt viszont jó lenne elkerülni, hogy most negatív folytatása legyen a történetnek!


Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/lu5TxbY2/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/BOADDjeX/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/TOodGrov/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/lIlGgGqZ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/RHJAFtq4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/FFNGjV99/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/nRLimJxh/
Napos: https://www.tradingview.com/x/dmezPljO/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/3CPC2Z3v/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/pafq76Le/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
8
Az első lépés megvan, jöhet a második!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.08.23!

BTC, a mögöttünk hagyott hétvége nagy kérdése az volt, hogy a piros impulzust sikerül-e lezárni, majd az azt követő korrekciós hullámban vissza-tesztelni a  piros sávot. Becsapós ez a piros impulzus, ugyanis lehet hogy teljesen vakvágányon mozgunk és az ötös csúcsban még csak a 3. impulzív szakasz lezárásához érkeztünk meg. Tehát az sem kizárt, hogy az impulzust még csak most zártuk ezzel az 50k-s megérkezéssel!
Egyenlőre alkalmazkodjunk ahhoz amit látunk és a továbblépést már egy következő impulzusként figyeljük! Behúztam egy szürke támasz zónát, ebben a zónába várnám a 4. korrekciós hullámmal történő visszanézést, majd az esetleges kék impulzus lezárását követően, szintén ebben a zónában az ABC korrekciós visszanézést. A határozott long folytatásnak, az tenne jót ha ezt a kék impulzust, majd a korrekciót még ma lezongoráznánk és a parabolikus lehetőségnek megfelelően gyorsan tovább is lépnénk!


4 órás idősík, a wyckoff szisztémára, pontosabban annak E fázisára, még mindig nem sikerült feltenni a koronát! A koronázáshoz mindenképp el kellene érni azt a májusi kezdőszintet, ahonnan egy határozat zuhanással visszanéztünk 30k-ra, majd bő kettő hónapos oldalazgatással próbáltuk menteni a menthetőt és ezen mentés közepette bízni a wyckoff szisztémában.
Az intenzitás kifogásolható, a haladással már nem lehetnek problémáink! Ha továbbra is a kék csatornát követjük, akkor szeptember első napjaiban, tehát a jövő héten érkezhetnénk meg az 59,383$-os szintre. Ahol megtörhet a lendület, az napos idősík 53-56k közötti harmonikus mintához igazodó célba érkezési lehetősége, amelyet követően 44-45k-s szintre történő korrekciós visszanézésre kellene berendezkedni, tehát csökkenő irányba kilépnénk a csatornából.


Napos: a 4 órás wyckoff, illetve ez a napos harmonikus lehetősége is nyerőnek látszik, az viszont nagy kérdés hosszabb távon melyikkel járnánk jobban. Ha választani lehet, akkor én ezt a napos harmonikus lehetőséget választanám, ugyanis ha a 4 órás wyckoff a nyerő, azzal konkrétan megérkeznénk az ATH alatti keménynek tűnő ellenállási zónába, ahonnan egy visszapattanás hónapokra sokkoló hatású lehet. Viszont veszélyesebb is a harmonikus mintára játszani, ugyanis ha a jelenlegi 30k-ról történő határozott visszakapaszkodás mögött kizárólag korrekciós szándékok húzódnak meg vagy ennél sokkal durvább negatív szándékok, akkor már inkább a veszélyesebb 60k környékére megérkezésre kellene játszani.
Ha visszatekintünk az év elején 3 hónapra és az ott kialakított kettő intenzív long hullámra, majd behelyettesítjük a jelen történésekkel, akkor már eljátszhatunk azzal a gondolattal, hogy itt még egy ATH szintet fenyegető folytatásra is készülhetünk. Szerényen 76k környéki következő ATH szinttel, illetve ha az áprilisi- májusi megoldásoknál jobban sikerül teljesíteni, akkor még 80k fölött is gondolkodunk.
Az RSI mozgás még egyáltalán nincs a csúcson, viszont az nagy kérdés hogy a wyckoff 60k közeli vagy a harmonikus lehetőség 53-56k környéki célba érkezéséhez igazodik!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: annak ellenére hogy az ár araszol felfelé, a pozíciószámok csökkennek, tehát a hasznokat csipkedik rendesen, ami nem feltétlenül rossz, mivel ha sok apró csomag kikerül az egy nagyobb csomagként vissza is kerülhet tovább segítve a long haladást. Így is haladunk, hosszabb távon azonban lehetnek problémák, mivel a bizonytalanokat is meg kellene győzni arról, hogy van itt még a jelenlegi ATH szint felett is keresnivalónk.
Shorts oldali, esetleg kamu felpumpálása, látszólag semmi jónak elrontója nem akart lenni, legalábbis egyelőre csendben kivárnak és megvárják a 60k környékére történő megérkezést.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/i3a396c0/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/3VBpn5qW/


Hetes idősík:  érdekes hét lesz, ugyanis 3 lehetőséggel is számolhatunk, illetve talán még egy negyedikkel is, ami igazán nem is lehetőség, csupán a mögöttünk hagyott öt pozitív hetet kibővítjük egy hatodikkal, egy hetedikkel...
Első lehetőség a mögöttünk hagyott pozitív hét negatív betakarása és a kék nyíllal is jelzett 2018-as szituáció!
Második lehetőség, a napos lehetőséghez igazodó harmonikus célba érkezés és az ezt követő durván 10k-s korrekcióra történő ráfordulás!
Harmadik és a legvalószínűtlenebb, de mégis lehetőség, ami a megtett távolságot illetően megegyezik a negyedikkel, viszont mivel 1 hét alatt ledarálnák egy durván 10k-s elmozdulást és még az "ellenállási" zónába is megérkeznénk, annak durva visszapattanó mellékhatása is lehet.


Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/gIRFq8Xm/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VQoueZoy/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/84TCZw4b/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/5P0GPIDi/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/sgpZWe3H/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/G6GUdz17/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/dtGFoZAL/
Napos: https://www.tradingview.com/x/S8Xsh3rq/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/s1kjq1m4/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/JVylTOa6/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
9
Az irány long, de meddig...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.08.16!

BTC, lényegében a tervek szerint haladunk, pontosabban az elképzelések szerint, különben unalmas lenne minden pozícióból haszonnal kiszállni...
Fő elképzelés az volt, hogy kicsit odapirítunk és egy határozott 10k-s lépést teszünk felfelé! A lépések megvoltak csak a határozottság hiányzott. Mint láthatjuk az irányváltásokat elég határozott dupla aljak/csúcsok szokták előre jelezni! Ezekből a jelzésekből többet is jelölhetnénk a charton, de mivel most órás idősíkon nézzük a dolgokat, elég csak azokat kiemelni, amelyek a zöld csatornában mozgást segítették vagy a konkrét negatív/pozitív elmozdulást megakadályozták!
2 hetet megspóroltunk volna, ha egy dupla csúcs, rögtön az elején meg nem akaszt minket a 42k-s akkori ellenállási zónában. Miután ennek eredményeként vissza estünk 38k-ra, itt is elkelt a dupla aljas segítség, amelyet követően már a 42k-s ellenállási zóna is megadta magát, viszont ezzel sem jutottunk el a csatorna ellenállására. Ennél a pontnál érkeztünk meg az elmúlt heti körkép várakozásaihoz, ahol várhatóan pár órás, esetleg napos szöszmötölést követően egy 10k-s long elmozdulást szerettünk volna látni. Ebből a 10k-s elmozdulásból nem lett semmi, mivel szerdán megint jött egy elgyengülés, amelyet, ha már így alakult visszavártunk volna a 42k-s zónában, csak-hát közbejött egy dupla alj. A hétvégén nem sok minden történt, pedig a csatorna ellenállására történő felkapaszkodás lehetősége ismét adott volt!
Jelenleg ismét ott tartunk, ha a kék kérdőjeles szituáció vége dupla csúcs, ami ráadásul a csatorna felezőszintjén történik, annak jobbik esetben a szomorú smileys csatorna támaszára visszanézés lehet a végeredménye, rosszabbik esetben a csatornából kilépés, majd a 42k-s támasz zóna meglátogatásának lehetősége. Ha sikerül kivédeni a dupla csúcs lehetőséget és visszaszerezni a csatorna felső zónáját, az lehetőség egy 52-53k környéki csatorna ellenállás elérésre, illetve ha sikerül lendületbe jönni, akkor még a long kilépésre is!


4 órás idősík, sajnos a wyckoff E fázisában, legalábbis remélhetőleg csak egyelőre maradt el a kirobbanó long elmozdulás, igaz ezzel a megoldással is haladunk, de ha erőt is fel akarunk mutatni, akkor határozottabbnak kell lenni! A zöld csatornát figyelembe véve, erre a határozottságra talán már a csatorna felezőszintjének átlépését követően meglesz a lehetőség. Viszont ha ezzel megvárjuk a csatornából történet felfelé kilépést, tehát az előttünk álló héten még óvatosan lépkedünk felfelé, akkor még az új ATH szintre törés lehetősége sem kizárható. Azt azonban hozzá kell tennem, hogy az én személyes hosszú távú elképzelésembe újabb ATH szint már nem szerepel, sőt a mostanit is mint egy short trendre ráfordulás előtti vígjáték kezelem! Ha szerencsénk van ezzel megvárjuk, annak a bizonyos kemény ellenállási zónának az elérését, de az sem okozna meglepetést, ha egy, a napos chartra felvázolt harmonikus minta jelzésére hagyatkozva, ezt a végjátékot már az 53-56k közötti zónában is lezárhatjuk, esetleg felszúrva 59,383$-ra.


Napos: mivel az RSI csíkon még nem igazán vagyunk csúcsközeli szinten, ebből arra következtetek (remélhetőleg nem hibása), hogy a gyertyáknak is van lehetősége javítani!
A harmonikus minták, legalábbis akkor ha már csak a D lezáró szakasznál járunk, ritkán hagynak cserben! Természetesen előre csak lehetőségről beszélhetünk, viszont ha megérkeztünk abba az 53-56k közötti zónába, ott már számolnunk kell a korrekciós visszalépés megkezdésének lehetőségével. Tehát ha a harmonikus mintának megfelelően mozgunk és az ezt követő korrekciós visszalépésben is látszik a határozottság, illetve annak lezárására egyértelmű jelzéseket kapunk (pl. dupla alj, esetleg egy nagyobb leszúrásra adott határozott viszontválasz, stb.), akkor már én is elgondolkoznák az esetleges új ATH lehetőségen. De még mindig ott egy nagyon széles és nagyon veszélyes ellenállási zóna, amelyet ha nem egy határozott mozgással sikerül magunk mögött hagyni, akkor vagy nagyon sokáig törjük a diót mire megtörik vagy késsel esünk neki és beletörik a bicskánk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal óvatosra vette a tempót, ezért sem sikerült, az ármozgás tekintetében jóval nagyobb határozottságot mutatni a megettünk hagyott héten. Támasz zónát 38k környékén találhatunk, ahol még a 200-as mozgóátlaggal is találkozhatunk, amely találkozás remélhetőleg visszapattanással végződik és nem adunk teret egy esetleges néhány héttel később DeathCross lehetőségre.
Shorts oldal jelen van, dolgok egyelőre nem sok, remélhetőleg egy ideig még nem is lesz, de mindenki megnyugodhat, ha már nem lesz potenciál a vevői oldalon, a jelenlegi egyáltalán nem alacsony szintekről bőven lesz potenciál az eladói oldalon!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/w0kYrsop/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/DLzMBbWa/


Hetes idősík:  ez a mögöttünk hagyott néhány nagyon is pozitív hét, arra volt jó, hogy egyértelműsítsük, a 28k-s szinten pontot tettünk korrekciós mozgás végére! Tehát, mivel egy egyértelmű impulzus utáni korrekcióval is készen vagyunk, nyugodtan megfogalmazódhat az a gondolat, hogy miért ne mehetnénk tovább egy újabb impulzussal, megcélozva a 100k feletti magasságokat. Ha ezt szeretnénk látni, az esetben célunk lehet a szürke ellenállási zóna, majd abból a korrekciós hullámmal történő 42-47k-s szintek közé történő piros zónába visszanézés. Az a megoldás is működőképes lehet, hogy a napos harmonikus minta figyelembevételével mozgunk, ezáltal elkerüljük az esetlegesen több hónapig is elhúzódó szürke zónával történő csatározást!
Abban az esetben, ha itt 50k határában feladjuk és a következő hetekben, kizárólag negatív megoldásokkal sikerül jelentkezni és még a piros zóna alá is visszaesünk, ott már kicsit meleg lehet a talaj short trend tekintetében.
Van egy a korrekciós mozgás csúcsaihoz igazított ideiglenesen csökkenő trendvonalunk. Ez jól láthatóan már most nincs a helyén és remélhetőleg az elmúlt heti gyertyához sem kell hozzáigazítani, ha mégis az elég gáz, viszont hogy egyértelműen short trendről beszéljünk, ahhoz 28k alá kell visszaesnünk, ez a lehetőség egyelőre nem fenyeget, ezért sem kellene most elrontani!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/4rU9HDnt/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/tWYnBx6Q/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/nww1SNRC/
https://www.tradingview.com/x/0JpLgWCU/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/yDVd5CiT/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/mtSrQ1Vu/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TGPLqeAb/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/iNzGReHi/
Napos: https://www.tradingview.com/x/TnYDyRXl/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/43HQ95eg/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/SOsOU1zb/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
10
Kriptopénz Bányászás / Re: HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál
« Last post by Vadász420 on August 15, 2021, 11:56:08 AM »
Sziasztok!  :)

Segítséget szeretnék kérni , csöppet elakadtam. :-\\
 
https://ethermine.org kezdtem el ETH bányászni , Metamaskon csináltam tárcát, beállításokba beállítottam a kifizetést - 0.005 ETH-ra.
El is értem az első kifizetéshez, Ethermine el is küldte ,- Metamask-Polygon (ez se túl világos)

https://ethpool.freshdesk.com/support/solutions/articles/8000093699-polygon-guide próbáltam ezt a leírást követni , sajnos az angol tudásom és a google fordító se hozott túl nagy sikereket az ügyben :D

Négyes pontját megcsináltam azóta el is tűnt a zseton
https://kepkuldes.com/image/Al17pg azt írja , h failed.. Ez itt lehet elúszott :O

Tudnátok segíteni benne ,h legegyszerűbben , h tudnám a bányászott ETH forintra váltani?

Előre is köszönöm,Tamás

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10