Minden ami kriptopénz > Gépház

Minden ami kriptó fórum ötletek-javaslatok

(1/24) > >>

Laca012:

--- Quote from: Székely Vegán on April 12, 2017, 04:34:19 PM ---
--- Quote from: drizzt_do_urden on April 12, 2017, 10:34:19 AM ---mindenre uj topikot mindenki ne nyisson mert mar mindjart minden kerdes egy kulon topic lesz. rendszertelen kezd lenni a forum nagyon!

--- End quote ---

Miért ne lehetne minden kérdés külön topik?
Szerintem sokkal áttekinthetőbb úgy mint 10-20 topikba belezsúfolva minden.
Hamarabb megy átolvasni 1-2 oldalt egy adott témában mint 50-et.

--- End quote ---

Mert akkor 1000topicban lesz szó pl. videokártyákról, és akkor nem fogod tudni kitalálni, hogy valamit valahol már kérdeztek-e, mert képtelenség lesz behatárolni, hogy kb. hol keresd.
Mert valahol minden kapcsolódik mindenhez és pl. USB riserekről akarsz megtudni mindent, akkor nem csak az USB riser topicban van info,
hanem a Elektromosság, Tápegység, Amperek és Wattok, meg a vezetékek-ben is, mert a risern megy az "Amperek" egy része a "vezetékek"-en,
aztán a HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál -ban is, mert ha kezdő vagy, nem tudod azt sem hogy mi az a riser,
aztán ott van a RIG keret építés, meg ami hozzá tartozik mert amikor RIG-et építesz akkor az is alap, hogy a risereket beépíted,
Szóval sajnos nem elég átolvasni egy topicban 1-2 oldalt.

Viszont egyrészt használni kell(ene) a keresőt és azzal jelentősen lehetne redukálni az összevisszaságot (a felesleges kérdéseket). (Meg természetesen az #1. hozzászólásokban összegezve a lényegesebb információkat, ismert buktatók megoldásait..stb.
Másrészt az "egyszeri" kérdések nem tolnák annyira hátra a fontosabb ökölszabályokról szóló topicokat, és akkor talán meglátnák az újak is az első körben jelentős-fontos "kötelező" olvasmányokat..

A Prohardveren is kapnak hideget meleget azok a "jampik" akik kereső használata nélkül "beböffentik" a 160.000-szer kitárgyalt kérdést vagy nagyon hasonló létező már megválaszolt kérdésnek új topicot nyitnak. Nem véletlenül.

Lehetne javítani a topic címek pontosításával is. Pl ott van a Milyen rig-et tanácsoltok? ami igazából jórészt a "milyen alaplapot" -ra korlátozódik,
de kicsit belevegyül a "milyen videokártyát" is, amire van külön topic a VGA választás bányászathoz sőt, egyes videokártyáknak új topicok vannak nyitva. (vega, rx550-70-80) 
belevegyül kicsit a "milyen tápegységet" is amire ott van a Elektromosság, Tápegység, Amperek és Wattok, meg a vezetékek..

Ott van a Grafikus kártya meghajtók a bányászat szemszögéből... ami egy "régen" elfelejtett topic, de a "kezdő" nem találja meg, mert már a harmadik oldal alján van a topic címek között, sokkal egyszerűbb 100-adszor is megkérdezni a kezdő topicban, de majd lehet bepróbálja a Operációs rendszer és beállításai topicban is..

Tudom, hogy ezt rendbetenni óriási munka, de talán még nem késő.

Természetesen ez a mit bányásszunk topic szerintem is pont egy szükséges új topic,  nem is értem miért nem volt eddig, de ha mindennek új témát nyitunk akkor lesz egy csomó ehhez hasonló:
http://www.szekelyvegan.info/forum/index.php?topic=135.msg0#new
De most őszintén, ez nem a Poloniex, Coinbase, Debit Card, utalások kezelések-be kellett volna? Tényleg szükséges ennek egy új topic? A  fórumnak pont az lenne a lényege, hogy a felmerült problémákat úgy oldjuk meg, hogy más is tanulhasson belőle, de ha mindenki a saját problémájának új "privát" topicot nyit azzal pont nem ezt érjük el szerintem.
Különben lehet kéne nyitni itt a kriptón belül egy "Ötletek-javaslatok" topicot? Vagy már létezik?

Szerettem volna betenni a "Nem lesznek alkategóriák" című topicba, mert ott volt kérdés, hogy szerintünk jó-e ez így vannak-e ötletek-javaslatok, de úgy tűnik az a topic lezárva.. :-\

Székely Vegán:
Persze, ha van már olyan topik amibe passzol akkor nincs miért újat nyitni. És egy moderátor egybe tudja olvasztani az újat a már létezővel.
De ha nincs, mint pl. a "Hát én immár mit bányásszak" esetében akkor mehet az új.

Nem nagy fórum ez úgyhogy nem kell attól félni hogy túl fogunk áradni új topikoktól.

Ném látom annak értelmét hogy mindent próbájunk besüriteni 10 topikba.. ami friss és releváns az úgyis a toppon van, a többi felejtődik.
Keresés funkcióval ugyanúgy meg lehet találni a topikot is mint a post-ot és sokkal könnyebb is 1-2 oldalas topikot átolvasni mint 50-60 oldalast.

hoppus:
@Laca: es ennek a megtargyalasara nyitottal egy UJABB topicot :D :D

Worlynox:
Kéne kérdőív alapvető dolgokról, amit ki kell tölteni, addig nem lehet írni a fórumba.
Pl.
Mi az utolsó driver, amit lehet mod-dal használni ?
Alapvető alaplapi beállítások .
Vagy Zorg féle ökölszabályok:
Mennyit vonj ki a gyári EVV feszből ?
VDDCI vagy VDDC leygen nagyobb ??

stb.

bazsy:
A kezdőkre vissza térve,meg újakra akik frissen regisztrálnak szerintem ez az én véleményem azt kellene csinálni,hogy ami fontos az elinduláshoz téma,topik stb... összeszedni egy csokorba és kiemeltként a fórum elejére rakni.
Látok én is olyat nem egy helyen hogy  a már kivesézett témák vagy esetlegesen a leirt megoldásokra mindig felteszik a kérdést,pedig ott van csak vissza kellene lapozni.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version