Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Moneso

Indította Marecco, július 27, 2019, 09:57:19 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 2 Vendégek van a témában

Marecco

Sziasztok, szeretném bemutatni a Monese applikációt, ahol úgy tudtok ingyenesen bankszámlát igényelni, hogy nem kell hozzá állandó lakcím, közüzemi számla, stb. Azoknak ajánlom, akik Angliába szeretnének kiköltözni és dolgozni. Egyébként Euro számla is van, mindkettőt ingyen tudtok igényelni, bankkártyát is kaptok hozzá, és plusszban 15 GBP-t ajándékba! (+3  hónap prémium előfizetés promócióként) Itt a kódom, ezt regisztrációnál kell megadni, hogy részesülj a 15 GBP bónuszban:

PETER741

A Monese banki szolgáltató, amelyet 2014-ben az észt Norris Koppel alapított. Ez azért lényeges, mert észt állampolgárként nem nagyon tudott bankszámlát nyitni Angliában. Miért nem? Mert fel kellett volna mutatnia az alábbiakat:

* befizetett közüzemi számlák /utility bill/
* állandó lakcím /local residence/
* pénzügyi előzmények, amelyek igazolják, hogy megbízható ügyfelek vagytok

Az ördögi kör egyébként Németországban is hasonló, ha nincs állandó lakcímed, nem kapsz munkát, ha nincs munkád és lakcímed, nem nyithatsz bankszámlát, nem bérelhetsz albérletet és így tovább. Ezért jött létre többek között a  Monese, hogy  bárki*  ngyenesen, 5 perc alatt, egy applikáció segítségével bármikor, majdnem teljesértékű bankszámlát nyithasson, ráadásul a hosszadalmas adminisztrációt is megspórolhassa. Természetesen a Monese is bejegyzett bank – FCA licensz szám: 900188-, illetve az FSCS – az angliai OBA – biztosítja.

Mit ad nekünk a Monese?

Ahogy már fent is említettem, a Monese is applikáció alapú, az alkalmazást Google Playből és Apple Store-ból is leszedhetitek. A szokásos procedúrán kell átesni, valamilyen azonosító okmányt feltölteni, illetve számokat kell kimondani a kamerába és ennyi. Semmilyen lakcímigazolás vagy hasonlóak nem szükségesek. A  számlanyitás és a debit bankkártya is ingyenes.
Van még egy fontos dolog, amit tudnotok kell a használat előtt, ez pedig a devizák, amelyeket a Monese bankszámlák támogatnak: EUR, GBP, PLN, RON,  HUF, BGN, CZK, DKK, NOK, SEK, USD, AUD, MXN, BRL, TRY.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a forint és a támogatott devizák között a Monese bankközi árfolyamon vált. Ez eddig nagyon jól hangzik, a bibi akkor van, amikor ezt a pénzt mozgatni akarjuk, ugyanis  2%-os díjat számolnak fel az utalásért  – minimum 2 GBP -, kivéve akkor, ha másik Monese számlára akartok pénzt küldeni, ami ingyenes.

Természetesen más fintech cégeknél megszokott szolgáltatásokat – megtakarítás, Avios repülési hűségprogram, automatikus fizetések, angliai postai feltöltés, kártya biztonsághoz kapcsolódó dolgok – is nyújtja.

Néhány extrák, tippek:
Valójában a Monese egy EUR és a GBP bankszámlát is ingyen ad, mindkettőhöz jár kártya, IBAN és BIC kód is.
A Monese kezeli az ApplePay szolgáltatást az EUR számlával!
És a legérdekesebb: 15 GBP (font)-ot kaptok mint regisztrációs bónusz: Ez a kód: **PETER741**
Ezt a kódot regisztrációnál kell megadni, és ha meg volt az első tranzakciótok a kártyával, jóváírják a számlátokon az összeget. 

Itt gyorsan leírok egy kis "life hacket", ha először UK számlát nyittok, akkor fontot kaptok és nem EUR-t, viszont európai számlát később bármikor lehet nyitni, tehát ezzel is nyerhettek durván 700 forintot.

A legjobbat viszont a végére hagytam, a 3 hónapos, ingyenes Premium fiók kódot:  PREMIUMPLEASE, ez 45 GBP spórolást jelent.

Így 90 napig az összes szolgáltatás ingyenes, oda utaltok és annyit, amennyit akartok, végtelen készpénzfelvét, és így tovább. Ha lejár, automatikusan visszakerültök a Simple csomagba.