Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 20 Vendégek van a témában

Karcsi papa

A hetes Doji gyertya!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.06.22!

BTC, mivel hetes idősíkon kialakult az a Doji gyertya, ami várható volt, muszáj lesz erre fűzni a mai gondolatmenetet!
Tehát egy Doji gyertya, aminek teste is van, ebből kiindulva a jelzés sem százszázalékos, de figyelmeztetésnek megteszi. Figyelmeztetés arra, hogy a long irányú folytatás esélye, szerintem 30-35%-nál nem nagyobb!
Ebből kiindulva, az órás idősíkon, még a pénteki körképben felvázolt lila fordított fej-váll esélyei elég halványak! Ezt a halványságot az is erősíti, hogy miután múlt héten egy impulzusnak köszönhetően kiléptünk a piros csökkenő ék alakzatból, majd az ABC mozgással megléptük a korrekciót és a kék emelkedő támasz segítségével esélyt adtunk a long trendben történő folytatásra, de mivel ez a támasz már csütörtök este átszakadt, majd péntek délutánra vissza is tesztelődött, ezáltal nagyon meggyengültek a fordított fej-váll 650$-os kiugrási esélyei.
A pénteki egész napos hangulat, átvetítődött az egész hétvégére, sőt még a jele mozgásra is, viszont mivel ennek is volt egy vállvonala, amire én egy kisebb fordított fej-váll lehetőséget is felvázoltam, de ez is egy nagyon gyenge próbálkozás. Gyengesége ellenére a 250$-os kiugrásnak jók az esélyei és ha nem tévedek nagyot, akkor ezzel ki is jelöljük a hetes csúcsszintet! Esetleg, mivel a meglepetés lehetősége mindig adott, egy néhány 100$-os felszúrás, amivel ismét csak megkarcoljuk 10k környékét, majd ahogy 2 héttel ezelőtt is láthattuk szépen összedől a kártyavár! 


4 órás idősík, a sokak által várt emelkedő háromszög lehetőség a hétvégén se változott, erősödni a felfelé kilépéssel tudott volna, ehhez hozni kellett volna az órás idősík lila fordított fej-váll lehetőségét! Ha itt is figyelembe vesszük a hetes gyertyát, illetve azt hogy milyen környezetben és formában jelent meg, majd ehhez hozzávesszük a zöld háromszög C érintési pontja környéki hiányosságokat, plusz a mozgóátlag keresztet, akkor nagy meglepetésnek kell történnie ahhoz, hogy a zöld háromszögből határozottan ki is lépjünk, majd azt vissza is teszteljük és még erő is legyen a továbblépésre... Tehát én továbbra is azt várom, hogy egy min. a fibo 0.38-as szintet elérő zuhanással, visszanézünk a szürke támasz zónába!
![kép.png](https://cdn.steemitimages.com/DQmNcXPHnXJnptZTigRG4qxYcunVqbnkqZE2npK3CFsAJTS/k%C3%A9p.png)


Bitcoin Futures chart: ismét egy hétvége amit észre sem vettünk, tehát nincs rés, ami mozgásra ingerelhetné a hét eleji árat, tehát vagy egy új történet kezdődik vagy ugyanabban a szürkeségben folytatjuk, amibe múlt hét keddje óta be vagyunk szorulva. Azonban, mivel a hetes gyertya itt is egy testes Doji, ami nem a fő hullámban, hanem egy 2. kisebb próbálkozásban jelent meg, ez az apróság arra utalhat, hogy a szürkeségből, új történettel fogjuk folytatni.
Napos idősík pozitív lehetőségeinek, nagyon nem használna a csökkenő irányú folytatás! Ha azzal a 2.-ai felszúrással, valóban zártuk a piros impulzust és további pozitív folytatásban reménykedünk, akkor elkerülhetetlen az ABC korrekcióval történő folytatás, aminek ha egy minimálisan elfogadható formáját szeretnénk látni, akkor vissza kell néznünk 8k környékére és ha már benne vagyunk egy lendületes csökkenő irány mozgásban, miért ne zárhatnánk be a 7,610$-os szinten várakozó rést...


Napos: egyre jobban feszít a divergencia és hát ennek, előreláthatóan negatív hatása napokon belül meg kell jelenjen!
Nincsenek jó előjelek, főként ha ez a negatív hatás, akkora lesz mint amit a kék harmonikus mintával felvázoltam, tehát csak reménykedni tudunk abban, hogy megússzuk a Futures kitérőnél említett 7,6k környéki aljjal, ami a Fibonacci szintek alapján is egy elfogadható korrekciós zárószint.
4 órás idősíkon ugyebár egy sokak által várt emelkedő háromszög lehetőséget figyelünk, viszont ha szigorúan vesszük az alsó/felső csúcsokat, akkor az így felvázolt alakzat, némi pozitív reménysugárt mutat, de a kirobbanó végjátékhoz ebben az esetben is meglepő húzásra van szükség, arra a meglepő húzásra, amit a zöld szellem gyertyák is augusztus környékére vizionálnak.
Tehát most vagy maradunk abban a történetben, amiben már bő egy hónapja benne vagyunk, viszont következő hetekben enyhe emelkedő folytatással megfűszerezzük, esetleg hirtelen lépések következnek, amiben sajnos a csökkenő irányú folytatásnak nagyobb az esélye!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha a poloniex napos idősíkjára felvázolt zöld formában megyünk tovább, tehát enyhe tempójú, de mégis emelkedéssel folytatjuk, akkor a longs oldali jelenlegi bizonytalanságból felfelé kezdünk el építkezni! Viszont ha már ilyen közel vagyunk ahhoz a 20k alatti zónához, szerintem megéri kockáztatni, tehát az esetlegesen haszonnal vagy némi mínusszal várakozó pozíciónkat, a későbbi nagyobb siker érdekében megéri feláldozni! Természetesen ez a shorts oldal tekintetében felhívás keringőre, viszont azt is látjuk, hogy a shorts oldal sincs kirobbanó formában, tehát ha el is szalad velük a szekér, nagy kárt aligha tudnak okozni, és amíg a macik eljátszadoznak, addig a bikák egy jól kidolgozott megbízáspumpával, majd annak jó időben történő berobbantásával, elősegíthetnék a gyors regenerálódást!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/3NchKaWd/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Ppm5bEfR/

Hetes: és akkor a végére, itt vagyunk a mai történet főszereplőjénél, annál a bizonyos kistestű Doji gyertyánál, amihez hasonlót, már a fekete színnel jelölt fő hullám feltételezett zárásnál is láthatunk, viszont mivel annak is volt teste, de a főhullámban jelentkezett, nem feltétlenül volt negatív előjel. A május eleji doji gyertyát követően, a fő hullám mégis megtört, amit egy 2 héttel későbbi határozott maci gyertya egyértelművé is tett, majd jött az utóhullám, amit már 2 héttel ezelőtt is megtörni láttunk, de most ezzel a doji gyertyával végképp betehetjük a kaput! Abból a szempontból nem kell szomorkodni, hogy mivel a 3 héttel ezelőtti gyertyával elértük a csökkenő trendvonalat, tehát nem történt meg azonnali átszakítása, abban kell bíznunk, hogy a korrekció utáni pozitív hullámnak, nem csak vissza-tesztre futja a csökkenő trendvonalra! Tehát abban reménykedünk, hogy nem lesz sikeres, a talán néhány hét múlva bekövetkező tesztelés és a kék nyíllal felvázoltaknak megfelelően, 14k környékén bemutatunk egy hasonló mutatványt!


"Hónapos gyertya mindenre IS lehetőséget mutat, arra is hogy a felkínálkozó árbóc lehetőség, ne csak lehetőséget, hanem konkrét továbblépést jelentsen! A 12k-s szinten várakozó Futures rés bezárásával, határozottan átszakíthatnánk a csökkenő trendvonalat, majd hogy a lúd ne csak jóllakjon, hanem kövér is maradjon, ahogy arra a rózsaszín Elliott hullám kezdeménnyel is mutatok, egy 10k környéki vissza-teszt megalapozhatná jövőt... Tehát itt nem csak a jósgömböt nézegetjük, hanem konkrét jelét szeretnénk látni a pozitív folytatásnak, még ha az egy július-augusztus vagy augusztus-szeptemberi gyászos folytatást is eredményez, de még erre sem lenne szükség, lásd 2017 szeptember!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/OtTumII0/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/E9XqgzHG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/R7TsH0Eg/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/bHdXH0L9/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/aipY99sZ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/dLhPD3Kh/
https://www.tradingview.com/x/spjkWZWx/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/DZUpQPrH/
https://www.tradingview.com/x/R1gjbeKB/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Tekerjük a mókuskereket!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.06.26!

BTC, lényegében ismét a nagy semmit kergetjük körbe... A hetes nagy semmit azzal kezdtük, hogy volt egy hétvégén megerősítést kapó kisebb fordított fej-váll lehetőség, ezzel hétfő estére fel is kapaszkodtunk a 9,771$-os szintre. Ezen nagy hadművelet után, ki is vettünk egy másfél napos pihenőt, majd a mókuskereket megtekertük ellenkező irányba és a hetes nagy semmit megkoronáztuk egy 700$-os visszaeséssel! Most pedig ott vagyunk, ahol már a hétfői nyitáskor is voltunk, de nem valószínű hogy ugyanúgy folytatjuk, mivel az ismételt fordított fej-váll lehetőség már kapott egy vállvonal vissza-tesztet! Ha mégis sikerül élni a 300$-os lehetőséggel, azzal is csak a kék 2 hetes csökkenő trendvonalra tudunk visszakapaszkodni, de ott lesz lehetőség a jövő heti javításra! Tehát egyelőre egy helyben állunk és hajtjuk a mókuskereket és ezzel tovább hizlaljuk a napos divergenciát. Viszont, ha ez a divergencia az alapgondolat, akkor pozitívan csak valami magánakció ugraszthatná ki az árát, ami ha nem kap támogatást, ugyanolyan kérészéletű lesz, mind a május 5. óta kialakított összes próbálkozás.


4 órás idősíkon folytassuk a néhányak által nagy lehetőségként figyelt zöld emelkedő háromszög lehetőséggel! Ebből a háromszögből, a 700$-os hétközi visszaesés kilökte az árat, majd történt gyors reagálású visszafordítás, ami kicsit túlszaladva visszatért a háromszögbe, ezt az akciót akár vissza-tesztként is felfoghatjuk. Tehát erősen kell kapaszkodni, hogy az órás 300$-os fordított fej-váll megmentse ezt a vissza-teszt miatt, újabb nagyjából 700$-os zuhanással fenyegetőző szituációt! Viszont itt még jobban látszik, ha az a kék trendvonalként is felfogható ellenállást nem sikerül áttörni, esetleg a 300$-os lehetőséggel csak vissza-tesztre futja, akkor a jövő heti történések elég gyászos képet fognak mutatni és ha ebbe a gyászos képben még a napos divergencia is megszűnik, azzal talán belefutunk a végjátékba!


Bitcoin Futures chart: az órás történéseknél, csak a poloniex kitérőnél említetteket tudnám megismételni, emiatt csak kisebb módosításokat hajtunk végre a zöld csatornán, illetve a remélhetőleg jó helyen várakozó támasz zónákon.
Napos idősíkon is csak akkor születhet megoldás, ha a zöld csatornából távoztunk, viszont itt jól látszik, miért nem lehet egyértelműen a csökkenő folytatás mellett kiállni! Tehát a 12k környéki lehetőségek még mindig adottak, viszont a napos divergencia erősen ez ellen dolgozik, ettől függetlenül még a vevőknek is állhat a zászló, de néhány felszúró csapkodáson kívül többet nem igazán tudok elképzelni.


Napos: tehát van egy napos divergencia, ami már igencsak a végét járja, viszont még néhány napig feszíthető a húr, ehhez hasonló érdektelenségbe van szükség mint az elmúlt hétvégén. A zöld szellemgyertyák követésével se járnánk rosszul, viszont ahogy az év eleji divergencia után sem sikerült jól a folytatás, jelenleg sem jobbak a kilátások, de mivel a májusi mindent átszakító zuhanással, elég jól kitakarítottuk a szemetet, most egy utótakarítással is eleget tehetnénk a korrekciós vágyaknak. Tehát a portörlés egy 7,6k környéki visszanézéssel megoldható, viszont egy nem lebecsülendő 6k-s long túrán vagyunk túl, ahol azért kicsit nagyobb pormacskák is összeállhattak, ezeket  már csak egy 6k környéki visszanézéssel tudnánk lerendezni!
Bármi is lesz a folytatás, mindkét irányra találni fogunk "utólagos" magyarázatot, de minden negatív előjel ellenére mégiscsak volt egy májusi felezés és az ezt követő várakozások, a 2012, 2016 utáni történéseknek megfelelően, hosszútávon mégiscsak happy end-re engednek következtetni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a szituáció ugyanaz, egyelőre az új beszállók, illetve a már bent lévők részéről is folyik a kivárós játék, ugyanez zajlik az eladói oldalon is, csak ott kicsit könnyebb a végső döntési szituáció, mivel csak meg kell lovagolni az adódó szituációt. Mivel hetes és hónapos szinten, tudatosan vagy tudatlanul Doji gyertyában futhat ki a történet, egyáltalán nem csodálkozhatunk azon hogy senki se mer lépni! A júniusi határidős kötések lejárta után, a jelenlegi szituációnál izgalmasabb történésekben bíztunk, viszont ma is megtörténhet az állóvíz felkavarás, ugyanis lejár 930 millió dollárnyi opciós szerződés, ami a hétvégét izgalmassá teheti! Tehát ha megtörténik az állóvíz felkavarása, attól további longs oldali visszaesést, illetve shorts oldali hegymenetbe kapcsolást várok!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ZZW4wsL9/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Qn22fl5t/

Hetes: a múlt heti kisebb testtel rendelkező Doji gyertya után, várható volt a visszaesés, test nélkül durvább várakozásaink is lettek volna, de még várjunk ezzel a kisebb kijelentéssel, mivel a hétvége még ennek nyomatékot is adhat.
Ha a hónapos gyertyát is bevesszük a játékba, amely zárása a jövő hét elejébe is átnyúlik és addig sem történik változás, akkor hónapos szinten is lesz egy talán kistestű Doji gyertyánk, az eheti hez hasonló gyengébb visszaeső júliusi következménye is lehet. Tehát ha negatív lesz a júliusi folytatás, de sikerül a májusi gyertya nyitószintje (8,071$) fölött zárni, akkor augusztusban megkezdhetnénk, a valószínűleg év végéig tartó következő építkezési folyamat. Majd mielőtt még újra elővehetnénk a 20k-s csúcstámadásra irányuló gondolatainkat, belefuthatunk a jelenlegihez hasonló korrekciós várakozásokkal fűszerezett és nagy valószínűséggel jövő év elejéig tartó időszakba.
Visszatérve a hetes történésekre, tehát a jelenlegi gyertya további hizlalásával ráerősíthetünk a negatív folytatásra, de bonyolítható is a szituáció, például egy ismételt, de már test nélküli doji gyertyával, ez semlegesítené a múlt heti gyertyát és kinyithatja az utat, a pozitív lehetőségek előtt!


"Hónapos gyertya mindenre IS lehetőséget mutat, arra is hogy a felkínálkozó árbóc lehetőség, ne csak lehetőséget, hanem konkrét továbblépést jelentsen! A 12k-s szinten várakozó Futures rés bezárásával, határozottan átszakíthatnánk a csökkenő trendvonalat, majd hogy a lúd ne csak jóllakjon, hanem kövér is maradjon, ahogy arra a rózsaszín Elliott hullám kezdeménnyel is mutatok, egy 10k környéki vissza-teszt megalapozhatná jövőt... Tehát itt nem csak a jósgömböt nézegetjük, hanem konkrét jelét szeretnénk látni a pozitív folytatásnak, még ha az egy július-augusztus vagy augusztus-szeptemberi gyászos folytatást is eredményez, de még erre sem lenne szükség, lásd 2017 szeptember!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/IXHFfK8y/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/RhgmHh54/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/CCUEFhSA/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/dyj0evd8/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/aipY99sZ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/XsSbp7hi/
https://www.tradingview.com/x/xNGf8D5H/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RJoYPAXh/
https://www.tradingview.com/x/ISrGUhoy/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A végjátékra várva!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.06.29!

BTC, még mindig a mókuskerék, de nagy valószínűséggel már nem sokáig, feltéve hogy a napos divergencia megoldása, az előjeleknek megfelelően, jelentősebb negatív elmozdulást eredményez!
Órás mozgásban, a hétvégére volt egy mentőöv, ezzel a lehetőséggel  nem sikerült érni, viszont ez a fordított fej-váll lehetőség már pénteken elég látványosan kezdett elúszni.
Elég unalmasan léptünk be a hétvégébe, látványosan beszorulva az 50-es mozgóátlag alá, ami a szombat esti 8,845$-os szintre történő lenézésben csúcsosodott ki, vasárnap pedig elment a javítással. Az 50-es mozgóátlag áttörésére, jó volt a vasárnapi igyekezet, de ez egy nagyon halvány javítási kísérlet volt, ide rögtön be is húzhattunk egy fekete ellenállást, majd a visszapattanást megfogta az 50-es mozgóátlag és a történet zárásaként ismét megtámadtuk az ellenállást.
Tehát jelenleg ott tartunk, hogy van egy komoly fekete ellenállás, ami sajnos megkapta a vissza-tesztjét, de alulról az 50-es mozgóátlag még ezt is menteni igyekszik. Ezt a fekete, illetve a feljebb kék ellenállást, egy parabolikus lefordulás elemeiként is kezelhető, ennek megfelelően a jelenlegi szituban a végjátékra várnánk, ami tökéletes lehetőség a 8,400$-os szint alatt várakozó, 300$ mély zónában történő határozott megérkezésre és ha úgy alakul, visszapattanás esetén jöhetnének az újabb pozitív lehetőség keresések! Ellenkező esetben, a nagyobb idősíkokon is látható mozgásnak megfelelően, illetve a napos divergencia okán, csak reménykedhetünk abban, hogy a történet nem a márciusi, hanem sokkal szerényebb 6k környéki megoldással is rendezhető.


4 órás idősík: a június 20-ai kiugrás előtt és néhány órával a kiugrás után is jónak gondoltam ezt az emelkedő háromszöggel történő helyzetmegoldást, de mikor megérkezett a visszarántás és az mélyebbre szaladt mint a kiugró gyertya, ott már a piros háromszög pozitív lehetősége menthetetlennek látszott, nem is sikerült, de jött egy zöld mentőöv, ami már az ellenállásra felkapaszkodás lehetőségét sem kapta meg. Tehát ez a 12k-s szintet megcélzó folytatási lehetőség elúszni látszik és az egyre jobban megdőlő ellenállások, azt a lehetőséget is elkészíthetik, hogy az eredetileg 2k-s plusz várakozás helyett, 2k-s mínusz legyen a végső megoldás!


Bitcoin Futures chart: köszönhetően a péntek délutáni felfokozódó vásárlói érdeklődésnek és annak hogy szombat estére kicsit odavertek a macik, a hétfői nyitásra kialakult egy apró 100$-os pozitív rés. Ezen rés bezárása érdekében, már hajnalban volt egy nagyon gyenge próbálkozás, viszont aki ezt a próbálkozást elkövette, az gyorsan rájött hogy tévedett, el is engedte a történetet. Ettől függetlenül a rés bezárása nagy valószínűséggel a mai napon meg fog történni, legalábbis remélem hogy ezt a mutatványt még a parabolikus lefordulás eldurvulása előtt sikerül megoldani!
Napos lehetőségek 12k környékére mutató próbálkozásai egyre jobban halványodnak, de még mindig van egy, utolsó utáni kiskapu, amit már csak azért is nyitva kell tartani, mert ahogy az utóbbi hónapokban, sőt talán évben is rendszeresen előfordult, végül teljesen az ellenkezője történt, mint amire az előjelek utaltak!


Napos: tehát, ahogy év elején, most is benne vagyunk egy a gyertyák és a volume oszlopok álltál jelzett divergens mozgásban, de ahogy az év eleji végjáték előtt is történt, a divergens mozgás megszűnését, csak jóval később követték az igazán véres napok!
A gyertyák tetejére fekete színnel behúzott parabolikus ív, az év elején láthatóhoz képest, a jelenlegi nagyobb bizonytalanságot mutat, ha ugyanolyan egyértelmű lenne a forgatókönyv, akkor már 22-ei kiugrás sem valósul meg, hanem szép lassan megindulunk lefelé.
A szombati visszaesést mentendő, a vasárnapi volume már halványan átkukkantott az ellenálláson, de ehhez hasonlót az év eleji történéseknél is láthattunk. Ahogy az ellenállás is mutatja, már csak néhány napunk van arra, hogy a volume oszlopokat kordában tartsa a fekete ellenállás, viszont ha ehhez hozzávesszük a divergens mozgást segítő, gyertyák által kirajzolt alsó csúcsokat, akkor ahogy azt a halvány narancs színnel behúzott zónával is mutatom, van még itt egy olyan 700$ mély zóna, ahol a pozitív meglepetés folytatás kialakulhat vagy adható egy olyan utolsó utáni javítási lehetőség, mint ami a március 7-én kezdődött zuhanást megelőző hetet is felpiszkálta.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon továbbra is hiányzik az önbizalom és egyre inkább arra megy ki a játék, hogy minél előbb túl-legyünk azoknak a bizonyos korrekciós elvárásoknak a teljesítésén! Ha megindul a lejtőn a szekér, elképzelhetetlennek tartom, hogy a longs oldali mozgás ne nézzen vissza a 20k alatti zónába, majd ha egy határozott záró momentuma lesz a hirtelen árvisszaesésnek, akkor remélhetőleg megkezdődik, egy a kezdetekben még megbízáspumpa és ha egyértelmű jelei lesznek a korrekciós záró momentumnak, talán majd a konkrét vevői szándékok is kezdenek kibontakozni.
Short oldalon, pénteken láthatunk egy próbálkozásszerűséget vagy beijesztést, de a hétvége lehűtötte a kedélyeket, most pedig, valószínűleg a hónapos zárás közelsége miatt nem történik semmi, de az sem biztos hogy várnunk kell a hónapos zárásig, mivel már most vannak arra utaló jelek, hogy a július, a macik hónapja lesz!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/aGc3PtaG/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/S5ZyGS0K/


Hetes: hacsak nem történik egy olyan felpiszkálás, mint amit a napos kitérő végén is említettem, konkrétan egy 9,350-9,600$-os szinten történő havi zárás, akkor a hónapos Doji gyertya felejtős! A havi zárás egy keddi történet, tehát lehet hogy csak a hét eleji történések lesznek izgalmasak és  a júliust is meghatározó folytatást megelőzően, a hét hátralévő napjaira megint elszürkül az érdeklődés.
A heti mozgásban, legalábbis az én elképzelésemben semmi váratlan dolog nem történik, tehát a 4 héttel ezelőtti, világoskék csökkenő trendvonalról visszapattanást követően, igyekszünk eleget-tenni a korrekciós elvárásoknak!
Szerintem, minden azon múlik, hogy a napos divergencia mekkora negatív hullámot vált ki és ha idehozzuk segítségül a Fibonacci szinteket, akkor azt is látjuk, ha a negatív hullámmal, csak minimálisan eleget-teszünk a korrekciós elvárásoknak, az is egy 8k alá benéző történés!
Ha ebből a korrekcióból kimarad a határozottság, de megtörténik a 8k környékére visszanézés, viszont a 2019-es és az idén februári csúcsra felhúzott ellenállás megkapja a vissza-tesztjét, akkor érkeznénk meg ahhoz az augusztus eleji szituációhoz, amiről a napos idősík zöld szellemgyertyái is szólnak!


"Hónapos gyertya mindenre IS lehetőséget mutat, arra is hogy a felkínálkozó árbóc lehetőség, ne csak lehetőséget, hanem konkrét továbblépést jelentsen! A 12k-s szinten várakozó Futures rés bezárásával, határozottan átszakíthatnánk a csökkenő trendvonalat, majd hogy a lúd ne csak jóllakjon, hanem kövér is maradjon, ahogy arra a rózsaszín Elliott hullám kezdeménnyel is mutatok, egy 10k környéki vissza-teszt megalapozhatná jövőt... Tehát itt nem csak a jósgömböt nézegetjük, hanem konkrét jelét szeretnénk látni a pozitív folytatásnak, még ha az egy július-augusztus vagy augusztus-szeptemberi gyászos folytatást is eredményez, de még erre sem lenne szükség, lásd 2017 szeptember!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/rARMN1Q1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Gx1mHhYD/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GkQylng2/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L21ty6dy/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/fHQoCj90/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YW2tTQVr/
https://www.tradingview.com/x/i0uARPc3/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/87oO2ZPq/
https://www.tradingview.com/x/MICHps5j/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Továbbra sincs megoldás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.03!

BTC, ismét átszenvedünk egy hétközi mozgást, ennek megfelelően lényegében nem is történik semmi...
A hétfői körképben ott tartottunk, hogy volt egy hétvégi 100$-os Futures rés, amelynek hétfő esti, max keddi bezárására számítottam, ezt az elvárást hétfő estére sikerült is teljesíteni és mivel az órás mozgásban, ez egy új csúcsot jelentett, akár még több is kisülhetett volna a lehetőségből, mint a folytatásban elért 9,292$-os szerdai csúcs. Ez a szerény hétközi teljesítmény, mégis kialakította egy csatornaszerűségben emelkedő mozgást, viszont, ahogy már a szerdai csúcsra felszaladást megelőzően is érzékelhető volt, valami hasonló mutatványra lehetett számítani mint a csütörtök délutáni zuhanás, ami első körben 9k-ra, majd egy jelentősebb leszúrással 9k alá is visszavitte az árat! Tehát, a kék kisebb csökkenő trendvonal megtörése ellenére, nem nagyon tudtunk élni a lehetőséggel.
A leszúrás után, mintha kezdene újra lendületbe jönni a mozgás, de ne gondoljunk nagy dologra, csupán arra, ha a 9,150$ környéki szinteket még a hétvégi zárást megelőzően sikerül átlépni, akkor hétvégén a szerdai csúcs támadgatásával tölthetjük, majd attól függően, hogy a hétfői nyitás követően, lesz e ismételten bezárni szükséges résünk vagy sem, azt követően talán a lényeggel is lesz időnk foglalkozni.
Tehát továbbra is az a fő kérdés, jön-e az a bizonyos nagyobb visszaesést eredményező végjáték, esetleg még néhány hétig tekerjük a mókuskereket, majd a 2012-'16-os felezések utáni példának megfelelően, lassan, de mégis rátérünk egy pozitív folytatási pályára!


4 órás idősík: az emelkedő háromszöges lehetőségek, szépen de biztosan kezdenek elúszni, sőt ha az órás idősíkon felvázolt emelkedő csatornaszerűséget is figyelembe vesszük, akkor még mindig ott tartunk, hogy a zöld háromszög támasza folyamatos vissza-teszt állapot alatt van! A helyzetet súlyosbítja, az utóbbi bő két hónap csúcsaira felrajzolt parabolikus ív, ami a végjáték tekintetében, talán egy szerényebb fibo 0.38 környékére visszanéző korrekciós megoldást eredményez. Ha a meredekebben csökkenő, kék ellenállás hétfői megtörését követően, a fekete csatornaszerűségnél többet sikerül felmutatni, tehát visszakapaszkodni a zöld háromszögbe, majd jelenleg a következő kék ellenállás támadásával lennénk elfoglalva, akkor a hétvégi történésektől is többet várhatnánk, ennek hiányában most még az is teljesítmény lesz, ha tartjuk a jelenlegi szintet.


Bitcoin Futures chart: a már említett hétfői résbezárást követően, hamár megvolt a lendület, akkor a keddi lendület és a szerdai csúcs, a múlt heti 9,8k ismételt elérésévvel vagy akár a 10k megközelítésével is végződhetett volna. De nem így történt és mivel fennakadtunk, abban a jelen mozgás szerinti ellenállási zónában, ami az utóbbi két hónap mozgásában központi szerepet játszik, ennek akár később szerepe is lehet, főként a tegnapi határozott 300$-os visszalépést követően.
Napos mozgásban továbbra is nyitottak a kérdések, viszont egy 9k alá határozat visszalépés, megpecsételhetné a 12k környékére várt lehetőségek sorsát!


Napos: ahogy látjuk a divergencia továbbra is megvan, ekkora hétközi punnyadás után nem is csodálkozhatunk, a hétvégi aktivitástól pedig még ennyire sem számítok. Tehát, ha tényleg a végjátékra várunk, ami a divergencia megtörését követően intenzív ármozgást eredményez, akkor nem csodálkozhatunk ezen a jelenlegi feszült helyzeten! Azok a várakozások, miszerint az idei év vége felé még mutatni kellene valami kiugró teljesítményt, ezzel a lassan két hónapja döntésképtelen mozgással, főleg ha még a korrekciós elvárások teljesítése is hátravan, a jelen állás szerint elég kilátástalanok.
De ha már az áprilisban felvázolt szellemgyertyákkal is hasonló mozgásra és egy augusztusi továbblépésre számítottunk, akkor amíg nem történik egy határozottabb 8k alá visszaesés, talán a jellegi mozgásban sem kell problémát lássunk. Ettől függetlenül ahogy a harmonikus minta lehetőség, illetve a várakozó szürke támasz zónák és jelzik, egy esetleges határozott visszaesés nem feltétlenül sorolandó a gyászjelentés rovatba, csak hát minél tovább húzzuk ezt a kötelezőnek látszó feladatot, annál később tudunk ráállni a következő pozitív hullámra! Tehát amíg a divergencián, illetve az üveghegyen sem vagyunk túl, addig felesleges időpazarlás a mélyebbre szántó gondolatokat megfogalmazása...


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali mozgás, szépen tükrözi a jelenlegi döntésképtelen helyzetet, azonban nagy meglepetésnek kellene történnie ahhoz, hogy ebből a semmiből tartós emelkedést sikerüljön kialakítani. Talán egy megbízáspumpálással, azonban ha ehhez nem társul árvisszaesés, akkor ez a pumpálás csak az időhúzásban segítség és sok, a későbbiek folyamán nagyon is szükséges puskaport ellövünk!
Shorts oldalon sem fényesebb a helyzet, de ebből a mélységből mégis könnyebb egy esetleges negatív hullámra ráülni. Azzal számolva, hogy a már lassan mögöttünk hagyott héten, meg indulunk azon a bizonyos lejtőn, számítottam határozott emelkedésre, ennek a pénteki gyertyával meg is adhattuk volna a kezdőlökést, de a hétvégét sikerült annyira semmittevésbe fullasztani, hogy még az eladók kedve is elment az árbedöntéstől.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/zSEl80rP/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/E1yo6l2f/


"Hetes: hacsak nem történik egy olyan felpiszkálás, mint amit a napos kitérő végén is említettem, konkrétan egy 9,350-9,600$-os szinten történő havi zárás, akkor a hónapos Doji gyertya felejtős! A havi zárás egy keddi történet, tehát lehet hogy csak a hét eleji történések lesznek izgalmasak és  a júliust is meghatározó folytatást megelőzően, a hét hátralévő napjaira megint elszürkül az érdeklődés.
A heti mozgásban, legalábbis az én elképzelésemben semmi váratlan dolog nem történik, tehát a 4 héttel ezelőtti, világoskék csökkenő trendvonalról visszapattanást követően, igyekszünk eleget-tenni a korrekciós elvárásoknak!
Szerintem, minden azon múlik, hogy a napos divergencia mekkora negatív hullámot vált ki és ha idehozzuk segítségül a Fibonacci szinteket, akkor azt is látjuk, ha a negatív hullámmal, csak minimálisan eleget-teszünk a korrekciós elvárásoknak, az is egy 8k alá benéző történés!
Ha ebből a korrekcióból kimarad a határozottság, de megtörténik a 8k környékére visszanézés, viszont a 2019-es és az idén februári csúcsra felhúzott ellenállás megkapja a vissza-tesztjét, akkor érkeznénk meg ahhoz az augusztus eleji szituációhoz, amiről a napos idősík zöld szellemgyertyái is szólnak!"


Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/BKuaA34Q/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/BfTiezWE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NHhacWIk/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L21ty6dy/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ZSIIesOS/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8JOFKEjq/
https://www.tradingview.com/x/8ahQC9fR/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/YRSTNJcR/
https://www.tradingview.com/x/k4Ryjoeo/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ezen a héten van mit kijavítani, esetleg még jobban elrontatni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.06!

BTC, volt egy olyan várakozás a pénteki délelőtti órás kitekintőnél,  ha sikerül a csütörtöki 9,150$-os csúcsot átlépni és ezt még a hétvégi zárás előtt sikerül összehozni, akkor a hétvégi mozgás, valahol a szerdai csúcs 9,290$ környékén tarthatja az árat!
Ez a csütörtöki csúcsátlépés kitolódott szombat estére, majd ahogy egy ideális továbblépéshez szükséges, ráülve a 200-as mozgóátlagra korrigált egy keveset, de sajnos itt el is fogyott a tudomány... A csalódott hangulattal vasárnap délig csökkenést eredményezett, viszont ennek sem voltak komoly szándékai, ami ki is tartott a nyitás előtti utolsó óráig és jött egy, az utóbbi hetekben szokássá vált, úgy teszünk mintha bedőlne, de a végeredmény újra és újra csak egy durván 100$-os leszúrás.
Mai reggelt egy 100$-os bika gyertyával nyitottuk, ennek a későbbiek folyamán folytatása is lehet, de az utóbbi napok-hetek tapasztalatából kiindulva, ezt még fogadjunk kétséggel!
Mivel a szerdai és szombati csúcsra felhúzott ellenállást, átszakította ez a reggeli akció, attól függően hogy ennek vissza-tesztelésével vagy további emelkedéssel, esetleg a szerdai csúcsra ráüléssel folytatjuk, elővarázsolhatunk néhány 100$-os hét eleji emelkedést a kalapból. Azonban mint látjuk 9,500$ környékén egy csökkenő ellenállás várja az árat, ami a szaggatott vonallal kiegészülve egy csökkenő háromszög részét képezi! Tehát ha komoly szándékai vannak jelenlegi hadgyakorlatnak, akkor valószínűleg nem húzzuk az időt, a piros ellenállás vissza-tesztelésével, hanem gyorsan átszaladunk a szerdai csúcsszinten, majd megtámadjuk a kék ellenállást és azon határozottan átlépünk, ahol már egy komolyabb korrekcióra/vissza-tesztre is juthat idő!


4 órás idősík: ezen az idősíkon, a kék ellenállás és a szintén kék szaggatott támasz is értelmezhetőbb formában látszik, tehát az a csökkenő irányú háromszög, amely a sokak által várt zöld emelkedő háromszög vesztét is okozta!
Ennek a csökkenő háromszögnek van egy gyenge pontja, méghozzá beérkezési irány! Ahogy a piros számozás is mutatja, közel 1 hónappal ezelőtt, alulról megérkeztünk az ellenállásra, majd bepottyantunk a 9k-s szaggatott támasz környékére és ezt 10 nappal később megismételtük! Tehát azért nem egyértelmű a kék támasz, mert háromszögben mozgási irányok ellentétesek, illetve mint látjuk, nincs minimum kettő olyan konkrét alj amire egyértelmű támaszt lehetne behúzni.
Abban az esetben, ha mégis működik a csökkenő irányú háromszög hatás és lefelé vesszük az irányt, akkor a kék támasz zóna 2 hónapos várakozás után ismét szerepet kaphat, talán főszerepet...


Bitcoin Futures chart: órás réssel ismét nem kell foglalkoznunk, mert az a kevés ami volt, az rögtön a nyitás után be is záródott!
4 órás nézetben folytatva jobban átláthatóbbá válik a történet, viszont ez nem egy izgalmas történet, mert ahogy a zöld sáv is mutatja, a májusi felezést követő feszült hangulat 2 hónappal később is érezteti hatását. Ezen zöld sávon belül, van egy központinak nevezhető zóna, aminek még a március 7-ei zuhanás előtt volt fontos szerepe, ezt a zónát 2 hete izgatjuk alulról és igencsak afelé hajlik a dolog, hogy a zöld sáv 8,7k környéki alja felé kacsintgatunk!
Napos nézetben még mindig ugyanott tartunk, változáshoz a zöld sávon belüli történet megoldására van szükség!


Napos: nagy a káosz a charton, de természetesen ez csak azoknak káosz, akik nem is akarják átlátni...
A még nagyobb káosz érdekében, 3 piros ívvel, illetve egy szaggatott ellenállással bővült a chart, de nem kell sokat gondolkodni milyen indokkal. Természetesen azzal az indokkal, hogy a gondolatmenetbe bekerüljön egy 6k mély fordított fej-váll lehetőséggel, melynek a végjáték előtt, szüksége volna a jobb oldali váll érdekében történő, nagyjából 3k-s visszalépésre!
Tehát, ha ehhez a fordított fej-váll kezdeményhez igazodunk, akkor a jelenlegi szintről kicsit komolyabb visszalépésre van szükségünk! Ez a visszalépés jelentheti a tavaly decemberi 6,5k-s aljak szintjét, de jóval kevesebbel is megelégednénk, például a 7,6k környéki támasz zónába visszanézéssel.
Mindezeket megelőzően, annak kellene kiderülni, hogy a divergens mozgásnak megfelelően valóban visszaeséssel folytatjuk, esetleg egy csökkenő irányú beijesztéssel vagy rögtön a lovak közé csapunk és határ a csillagos ég, pontosabban 17k!
Amitől továbbra sem tértünk el, az a szellemgyertyákkal felvázolt durván 3 hónapos oldalazó elképzelés, majd az annak happy enddel történő pozitív folytatási lehetősége, viszont hogy ez a lehetőség továbbra is fennmaradjon, a komolyabb csökkenő irányú lehetőségeknek ki kellene húzni a méregfogát!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: mintha az itt longs oldalon látható utóbbi kettő hetes mozgás, ugyanazt tükrözné, mint a hetes kitérőnél említett, 3 héttel ezelőtti doji gyertya után kialakult mindkét oldalon érthetetlen elbizonytalanodás! Jól érzékelhető módon, a vevői oldal itt már többet nem akar kockáztatni, azzal azonban senki sem járna jól, ha a május felezést megelőző beárazás használva, mindenki köszöni szépen és távozik, mert azzal azt kockáztatjuk, hogy az idei év hátralévő részében várt és a 2012-'16-os fertőzések után is tapasztalható óriási lehetőséget elpuskázzuk!
Shorts oldal már egy héttel ezelőtt is bepróbálkozott, sikertelenül mert ezek a próbálkozások csak védekezések voltak, ezt jól tükrözik, az órás idősíkon látható tömeges csökkenő irányú szurkálás! Amivel sikeres lehet az eladói oldal, az bepróbálkozás egy megbízáspumpa elindításával, ha sikerül a terve, akkor a kitartó vevői oldalt sikerül elbizonytalanítani, majd belekergetni őket egy pánik eladássorozatba és attól függően, mekkora lesz ez a pánik, úgy lehet halászni a zavarosba! Viszont ha tényleg csak halászni szeretnének a zavarosban, akkor a felpumpált megbízáslufi szépen ki is fog pukkan...
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/6G5dVglV/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/dsE56swW/


Hetes: a 4 héttel ezelőtti maci gyertya után következő bizonytalan doji gyertya, még viszonylag érthető, ugyanez nem mondható el a következő kettőről és hát ez a kettő a felelős, a jelenlegi egy helyben topogásért! Tehát nem azzal van a gond, hogy május 10 környékén elfogyott a lendület, mert a felezés előtti beárazás ezt indokolta, hanem akik ebben a beárazásban részt vettek és felezés körüli pozitív várakozások hamis tengerében bennragadtak!
Bennragadtak, viszont a hosszútávú elképzelések tekintetében jelenleg, ha távoznak, ha maradnak, mindkét lépésük kockázatos és hát ezzel nem csak magukkal, hanem mindenkivel kicsesznek!
Kettő hónapja zajlik az állóháború, viszont minél tovább húzódik a dolog, annál nagyobb verekedés vagy örömködés lesz a végén, de még mindig azzal járnak a legjobban, ha kivárnak a végsőkig és egy esetleges pozitív próbálkozássorozatra ráülve, végül mégis sikerül egy nagyot robbantani, ha mégse, akkor így jártak/jártunk és próbálkozhatunk jövőre...


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Jc86Uswb/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HegZtuXv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VGIhYngl/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JsgHB6Cd/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/YnfIafTe/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SwTQQuLi/
https://www.tradingview.com/x/S6GoCQWk/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/H2Wjwx0I/
https://www.tradingview.com/x/gmJI3oKC/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ez a hét is ment a kukába!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.10!

BTC, jól gondolkodtam a hétfői körképben, miszerint... "Mivel a szerdai és szombati csúcsra felhúzott ellenállást, átszakította ez a reggeli akció, attól függően hogy ennek vissza-tesztelésével vagy további emelkedéssel, esetleg a szerdai csúcsra ráüléssel folytatjuk, elővarázsolhatunk néhány 100$-os hét eleji emelkedést a kalapból. Azonban mint látjuk 9,500$ környékén egy csökkenő ellenállás várja az árat, ami a szaggatott vonallal kiegészülve egy csökkenő háromszög részét képezi!"
Tehát kedd estére felkapaszkodtunk 9,380-ra, majd szerdán ezt megfejeltük 9,467$-os csúccsal és mivel ez nem az a hullám volt, ami kitörést jelent a 2 hónapos letargiából, ennek megfelelően vissza is csúsztunk.
Mivel a szerdai csúcs érintette a kék ellenállást, majd ezt látványos visszaesés követte, erősen afelé hajlik a dolog, hogy a kék szaggatott támaszig meg sem állunk! Ha megérkezünk a támaszra, ami ugyebár egy csökkenő irányú háromszög támasza, akkor két lehetőség van!
Ha igazán erős ez a csökkenő lehetőség, akkor a támasz nem valószínű hogy első nekifutásra megadja magát, előtte várhatnánk egy 100-150$-os visszapattanást, majd ha ismételten megérkezünk a támaszra és azt nem csak vissza-teszteljük, hanem azon határozottan át is szaladunk, ott már a csökkenő irányú háromszög 2k-s várakozásának megfelelően, jöhetne valami durvább negatív hullám.
Megnézve az utóbbi két hét csökkenő irányú próbálkozásait, azok rendre visszaverésre kerültek, tehát ha most is egy hasonló akcióval folytatjuk, akkor a csökkenő folytatási lehetősége, talán áttevődik a jövő hétre, majd szembemenve a háromszög jelzésével, a jövő heti long irányú próbálkozások, mégiscsak áttörik a kék háromszög ellenállást!


4 órás idősík: ezt az idősíkot azért kezdtem figyelgetni, mert sokaknak volt egy emelkedő háromszög lehetőség elképzelésük, ami szerintem, a piros háromszögben mozgásig még realitás volt, de mivel abból csökkenő irányba kipottyantunk, pótvizsgára volt lehetősége a zöld háromszögből történő javítással. Kettő héttel ezelőtt a zöld háromszögből is kipottyantunk és hát mivel, nekem már ekkor volt egy csökkenő irányú háromszög elképzelésem, ami még most is egy erős lehetőség, ezért gondoltam derítsük ki, a nagyoknak vagy egy kicsinek jobbak a meglátásai...
Egy parabolikus ív is felkerült az utóbbi két hónap csúcsaira, ennek már a sokadik módosításán vagyunk túl és mint látjuk, a jelenlegi mozgásnak megfelelően is módosíthatnánk, de nem tesszük, mivel ha megnézek a márciusi zuhanást megelőző szituációt, akkor ott is egy hasonló kisebb long próbálkozás előzte meg a mélyébe zuhanást.
Hasonlóan nagy zuhanásnak nem kellene bekövetkezni, legalábbis ha a csökkenő irányú a háromszög lehetőséget nézzük, akkor nem, de ha a Fibonacci szinteket is figyelembe vesszük, a 6k-s szint elérés lehetősége már nem a kisebb zuhanás kategóriájába tartozó történés lenne!


Bitcoin Futures chart: az órás idősík történéseivel most sem húznám az időt, mivel az a két rés, ami rövidtávon fontos nekünk, az a 4 órás idősíkon is egyértelműsíti mik is a lehetőségeink.
Ami a réseknél is fontosabb, az a zöld sávot megfelező lila zóna, amelytől ha sikerülne elszakadni, majd ezzel a lendülettel kilépni a zöld sávból, akkor megérkeztünk a történet azon részéhez, ami a két hónapos iránykeresés után, végre kijelölheti a folytatási irányt! Ha a rések bezárási sorrendjét nézzük, hosszabb távon a 7,610$-os rés bezárásával járnánk a legjobban, mivel ott egy támasz zónából visszapattanásra is lehetőség nyílhat és ezzel még a február-május közötti határozott long hullám tekintetében is egy elfogadható korrekciós visszalépést hajtanánk végre.
Napos idősíkon már nem annyira örülnék egy ilyen csökkenő irányú folytatásnak, mivel ha még hosszabb időtávon gondolkodunk, akkora 12k környéki harmonikus minta kifutás, illetve az impulzus zárási lehetőség, a jelenlegi szintről történő visszaeséssel menne a kukába és ennek a kijavítására talán 2021 tavaszáig is várnunk kell.


Napos: a kisebb idősíkokon látható le/fel liftezés, ismét oda vezetett hogy a parabolikus ív általi vészjelzés, egyelőre elhalványodott, igaz ettől a "vészhelyzet" még nem múlt el, de ha ismét a zöld szellemgyertyákkal felvázolt lehetőséggel példálózok, akkor ez egy ismételt 10k környéki felkapaszkodás kezdeti momentuma is lehet! Illetve ha a Futures napos várakozásait is idevesszük, akkor a szellemgyertyákkal felvázolt 12k-s vagy még nagyobb folytatás is megvalósulhat...
Van itt nekünk egy 2 hónapos divergens mozgásunk, amelyet mintha az utóbbi két nap aktivitása igyekezne megtörni, de ez egyenlőre még csak nagyon halvány figyelmeztetés, viszont ha az RSI mozgásra felhúzott ellenállás, utóbbi napokban történő átszakítását is fegyelembe vesszünk, akkor a divergens mozgás megtörni igyekvő halvány próbálkozások, napokon belül a végső megoldással is előrukkolhatnak!
A durva visszaesési lehetőséget előrevetítő harmonikus minta lehetőség, illetve a piros ívvel szintén mint lehetőség berajzolt jobb oldali vállrész, egyelőre csak figyelmeztetés arra, hogy mennyire nem mindegy, miként oldódik meg ez a kettő hónapos oldalazó probléma.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra is várja a sült galambot vagy legalábbis azt hogy az eladói oldal végre éljen a lehetőséggel, ami persze lehet egy kamu megbízáspumpával végrehajtott, mindkét oldalnak tökéletes lehetőség, csak hát mivel ennek nagyon magas szinten kell eldőlnie, ahogy ezt a kettő hónapos oldalazó időszak is mutatja, a nagyobb fejében sem egyértelmű mit is szeretnének. Viszont ha a longs chartot megnézzük, ott is a június 16-ot követő időszakot, akkor mint a megváltót úgy várják a helyzet tisztázását és a várakozó pozíciók hasznának biztonságba helyezési lehetőségét megerősítő, várhatóan az eladói oldalról érkező segítséget!
Sholts oldalon vannak próbálkozások, de ezek határozottságban egyelőre még nagyon elmaradnak attól, ami egy kisebb pánikeladást elindíthatna. Szerintem ha a 8-9k környéki szinteket megkarcolná a shorts oldal, ott már a 15-20k környékére történő felszaladás kapuja is kinyílhat, azonban ennek nem biztos hogy örülünk, mert az már a nagyobb visszaesés tekintetében is egy komoly eladói lépés.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ZoM4n1qJ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/vb9TyGjy/


"Hetes: a 4 héttel ezelőtti maci gyertya után következő bizonytalan doji gyertya, még viszonylag érthető, ugyanez nem mondható el a következő kettőről és hát ez a kettő a felelős, a jelenlegi egy helyben topogásért! Tehát nem azzal van a gond, hogy május 10 környékén elfogyott a lendület, mert a felezés előtti beárazás ezt indokolta, hanem akik ebben a beárazásban részt vettek és felezés körüli pozitív várakozások hamis tengerében bennragadtak!
Bennragadtak, viszont a hosszútávú elképzelések tekintetében jelenleg, ha távoznak, ha maradnak, mindkét lépésük kockázatos és hát ezzel nem csak magukkal, hanem mindenkivel kicsesznek!
Kettő hónapja zajlik az állóháború, viszont minél tovább húzódik a dolog, annál nagyobb verekedés vagy örömködés lesz a végén, de még mindig azzal járnak a legjobban, ha kivárnak a végsőkig és egy esetleges pozitív próbálkozássorozatra ráülve, végül mégis sikerül egy nagyot robbantani, ha mégse, akkor így jártak/jártunk és próbálkozhatunk jövőre... "


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Lrj68Dmd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NNYnjbAu/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NnKzP7Kb/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/dNyVNDWd/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/EmFx0tQ4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Ka64XqQb/
https://www.tradingview.com/x/9RMWxPMn/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/H2Wjwx0I/
https://www.tradingview.com/x/gmJI3oKC/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Sokadik, utolsó hétben gondolkodás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.13!

BTC, ahogy a pénteki körképben is megfogalmaztam "mivel ez nem az a hullám volt, ami kitörést jelent a 2 hónapos letargiából, ennek megfelelően vissza is csúsztunk. ", viszont nem értük el az a 9k-s támaszt, amely segíthetett volna a tovább gondolkodást.
Hétvégén is kaphattunk volna segítséget, mégpedig a kék emelkedő csatornából történőm csökkenő irányú határozott kilépéssel! Ennek megfelelően, a vasárnap délutáni verekedést megelőzően, fel is vázoltam, egy pozitív és egy negatív folytatásra irányuló elképzelést. Illetve kiegészítettem a gondolatmenetet egy parabolikus emelkedés lehetőségével, amit a kék csatornából történő sikertelen csökkenő folytatás esetén gondolok életképesnek!
Piros nyilakkal megjelöltem az utóbbi két hét mozgásának látványos leszúrásait, hasonlót vártam a hétvégi eseményektől is, de a kék csatorna, illetve a fordító zászló lehetőség, ehhez nem nyújtott segítséget. Viszont leszúrást ismét sikerült kialakítani, ami abban segíthet, hogy a parabolikus gondolat megállja a helyét!
Tehát mögöttünk hagytunk egy olyan hétvégi mozgást, amely megerősíthette volna a csökken irányú folytatást, esetleg egy 9k környékéről történő visszapattanás, arra is rámutathatott volna, hogy van még itt pozitív keresnivalónk, csak a vevőknek kicsit jobban bele kellene kapaszkodni a lehetőségbe!
A hétfői nyitást megelőzően, hirtelen mozdulatokkal visszakapaszkodtunk a kék emelkedő csatornába, majd az éjjeli és a jelenlegi mozgás, mintha egy vissza-teszten törné a fejét, tehát egy a kék támaszról történő pozitív folytatás és következhet, de ennek is csak akkor lesz értelme, ha a piros parabolikus ívet követve, határozottan átlépjük a csökkenő irányú háromszög ellenállását!


4 órás idősík: sajnos még mindig nem néztünk le a kék szaggatott támaszra, pedig a lehetősége megvolt, illetve még most is megvan, mivel van itt egy piros szaggatott vonalunk, amely megfelezi a háromszögön belüli mozgást! Ezt a felezőt egyelőre csak támadgatjuk alulról, azonban mint látjuk, ha sikerül az átlépés, az a csökkenő irányú kék háromszög tekintetében egy ellentétes irányú történés, tehát a pozitív folytatás sokkal bonyolultabb, mint egy a 9k-s támaszra visszaesés...
Bármelyik irány lesz a befutó, min. 1k-s folytatással lehet számolni!
Csökkenő irányba ott egy 150$ mély támasz zóna, amiből lehetőség nyílhat határozott visszafordulásra, esetleg egy további zuhanásra a 7,6k alatt várakozó következő támasz zónába!
Pozitív irányra egyelőre csak a parabolikus ív mutat, illetve egy csökkenő irányú háromszöggel szembemenő, durván 30%-os folytatási lehetőség!
Tehát még mindig a csökkenő folytatásnak nagyobb az esélye, erre a napos idősík történései is ráerősíthetnek, például azzal, ha a divergens mozgás megszűnése után, nem történik semmi meglepetés.


Bitcoin Futures chart: a pénteki zárószint nem csak a rés bezárása miatt fontos, hanem mint látjuk, a múlt hét csütörtöki 200$-os határozott visszalépés utáni, kisebb korrekciót követő ellenállási szint is itt alakult ki, tehát a rés bezárásával ezt a 9,275$-os szintet is vissza-tesztelhetjük és felkínáljuk a lehetőséget pozitív folytatásra!
Napos idősíkon is láthatóvá tettem azt vékony zónát, amire felfűződik a bő két hónapos zöld sávban oldalazó mozgás. Ennek napos nézetben max annyi mondanivalója lehet, ha megnézzük honnan indult a zóna és annak milyen szerepe volt a márciusi zuhanást megelőzően!
Mint látjuk nagy szerepe volt márciusban, ugyanis a zuhanást követően, a 9k magasságban tátongó résen kívül, ez egy olyan elérendő zóna volt, ahol a márciusi zuhanás után sem feladó, sőt remélhetőleg még rá is vásárló hodlerek pénzükhöz juthattak! És ez rögtön rá is mutat arra, hogy bő 2 hónapja miért nem tudunk dönteni a folytatásról!
Itt a válasz, azért mert a hodlerek nem csak a pénzükhöz szeretnének hozzájutni, hanem, ha már kitartottak a vészkorszakban és esetleg még hasznuk is van az 5k környéki vásárlással, de további kockázatot már nem szeretnének vállalni. Tehát vérfrissítésre lenne szükség, vagy az új beszállok részéről, vagy a benn csücsülők részéről, de valakinek meg kell tenni az első lépést, utána már sokkal könnyebben szalad a szekér...


Napos: várjuk az érdemi folytatást, de nagyon nehezen akar megérkezni! A történet hasonló, mint a márciusi zuhanást megelőzően, viszont márciusi-tol eltérően, most néhány pozitív lehetőségbe is belelehetne kapaszkodni, már csak az a kérdés, akarunk e pozitívan továbblépni.
Abban az esetben, ha a harmonikus minta lehetőség B hullámával, eleget tettünk egy nagyon minimális korrekciós elvárásnak, akkor semmi akadálya a szellemgyertyákat követő pozitív folytatásnak. Viszont ha ezek a korrekciós elválása mégsem teljesültek, akkor ez még bepótolásra vár 7,6k, esetleg 5-6k közötti szinteken!
A 15 perces gondolatmenetből indított parabolikus ívet, ezen a charton már csak azért is fennhagytam, mert ha sikerült 10k környékén kicsúcsosítani ezt a parabolikus mozdulatot, akkor még mindig azon az úton mozgunk, amelyet a márciusi zuhanás utána, a szellemgyertyákkal is követhetőnek gondoltam. De továbbra is itt ez a divergencia, amelyet zöld oszloppal is meglehet törni, viszont itt nem az a lényeg milyen színű oszlop, hanem hogy megtörjön a divergens mozgás, ami egy erősen negatív előjelű momentum!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyon csúnya az a hirtelen beszakadó elképzelés, amit a longs chartra felrajzoltam, viszont bármennyire is csúnya, ha a divergens előjeleket megnézzük, ezzel számolnunk kell! Természetesen láttunk már sok meglepetést, tehát ebben a szituációból is történhet olyan, amivel senki sem számolt, például hogy a megbízáspumpa nem a shorts oldalon, hanem itt eredményez érdekes dolgokat. Viszont ha már ebben benne leszünk, az már nagy segítség, mivel egyértelműen arra mutat, hogy az eladói oldal is csökkenéssel számol, mielőtt akcióba lép!
Shorts oldalon se egyszerű az élet, saját dolgukat nehezítették meg azzal, hogy az elmúlt hónap végi lehetőséggel nem-éltek, most pedig ha hasonló lehetőséget szeretnének kialakítani, akkor egy 10-15%-os gőzkiengedéssel csökkenteni kellene a nyomáson!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/7sbCEAkv/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Dy8XHDrf/


Hetes: mintha a felső piros nyilat követő fordulaton gondolkodna a mozgás, viszont ez ismételten egy szerény megoldásnak tűnik, nekünk nem egy ilyenre lenne szükségünk, ha a 14 vagy a 20k- szintnél is feljebb szeretnénk gondolkodni!
Tehát a nem nagyon érzékelhető, de mégis szerény csökkenő mozgást eredményező 4 hetet követően, múlt héten történt egy apró pozitív fordult, ebből a fordulatból most lehetőséget kaptunk a 10k környékére történő visszakapaszkodásra.
Ennek a visszakapaszkodásnak akkor látnám értelmét, ha a zöld emelkedő háromszögnek megfelelően mozgunk és ha a csillagok együttállása is megfelelő, akkor a világoskék mindenkori csökkenő trendvonalra is tolhatnánk egy apró vissza-tesztet, ami azt segíthetne elő, hogy egy későbbi sokkal hatékonyabb vissza-tesztet megelőző kiugráshoz hozzájáruljunk.
Csak az a baj, hogy itt is felettünk lebeg egy sötét felhőréteg, ami csúnya divergens előjeleket mutat...


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Qf5cLImB/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/xPF6Wzpg/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/0NwSLJjy/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/PYRFtEki/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/EmFx0tQ4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/4lswKTA4/
https://www.tradingview.com/x/WPXslUWt/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/PxrpQdcu/
https://www.tradingview.com/x/FFdqsCSn/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lényegében ismét semmi, ami csak ráerősít a negatív előjelekre!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.20!

BTC, kimaradt a múlt hét pénteki körkép, amelyben max azt találgathattam volna, mi fog történni a hétvégén és ebben a találgatásban nagy valószínűséggel, visszatérve a zöld háromszögbe, az azon belüli mozgás folytatásával is lehetett volna számolni. Illetve ahogy a piros nyíllal is felvázoltam, a hétvége mozgásában jelentősebb csökkenő irányú folytatás is megbújhatott volna, ennek viszont a csütörtöki történések kihúzták a méregfogát.
Szokás szerint vasárnap estére kicsit megélénkül a mozgás, ez a nyitás után ki is csúcsosodott, majd rögtön bele is vágtunk a korrekcióba!
Ha eltekintünk a múlt heti csökkenő irányú zöld háromszögből kinézésektől és csak az utolsó felfelé kinézést, majd a folytatást mint vissza-teszt vesszük figyelembe, akkor a következő órákkal határozottabb pozitív lépéseket kellene lássunk, amelyek átszaladnak a kék háromszög ellenállásán és csak a piros szaggatott vonalra történő felülről vissza-teszt után, jutunk csak egy kisebb levegővételhez.
Természetesen ezek csak utólagos megoldáskeresések, mivel ha igazán erős szándék lett volna, egy sokkal pozitívabb történet kialakítására, akkor azt a piros parabolikus ív követésével, már múlt héten meglépjük, helyette maradtunk az időhúzásos megoldásnál.


4 órás idősík: amiért egyértelműen nem állhatunk ki a csökkenő folytatásra irányuló álláspontunk mellett, az a zöld háromszögből lassan egy hónapja történt kilépés utáni vissza-teszt körüli határozatlanságban keresendő, tehát ha egyértelmű és határozott lehet volna a zöld háromszögből történő csökkenő irányú kilépés, majd a vissza-tesztből sem hiányzik a határozottság, akkor már rég 8k környékén mozgunk. Természetesen 8k sem a végső megoldás, de mégis közelebb kerülünk valamihez, például hogy a szürke támasz zónába történő hirtelen visszanézés, majd hasonlóan hirtelen visszapattanás, ráülve az áprilisi csúcsokra, megadja az esélyt a 10k-s környékére visszanéző próbálkozásra, sikertelen visszapattanás esetén pedig a még mélyebbre utazásra!


Bitcoin Futures chart: az egy héttel ezelőtti, rés alját jelző 9275  csak azért maradt a charton, mert a hétközi mozgásban eléggé központi szerepet játszott, illetve még most is azt játszik, mivel mint egy erős támasz úgy pattintotta vissza a vasárnapi lendületes emelkedést lezáró hullámot. Köszönhetően a vasárnap esti igyekezzenek, egy nagyon apró 15$-os rést hagyott maga után a mozgás, ezt a rést tovább hizlalta a nyitás utáni folytatás, tehát a 15$ durván 100$-ra hízott, ami még mindig a nagyon kicsi kategória. Ezen rés bezárására elmehet a hétfői nap és ha arra van szándék, akkor kedden már jöhet a pozitív folytatás vagy egy esetleges hétfői negatív irányú eldurvulás esetén kialakult történet, amely végre kiút lehet a 2 hónapos ingoványból!


Napos: a kék színnel megjelölt, sikertelen árdöntési kísérletek sokaságából arra is gondolhatnánk, hogy nem fog sikerülni és a helyes út, a zöld szellemgyertyák is felvázolt megoldás, tehát hogy augusztusban belecsapunk a lecsóba és meg sem állunk 15-17k-s magasságig.
Jó volna ez a 15-17k-s gondolat, csak hát az órás, 4 órás történések, mintha nem erre irányuló lépésekben gondolkodnának!
A volume oszlopok tetejére behúzott ellenállás, illetve a kék jelzések alatti emelkedő támasz, egy félreérthetetlen divergenciára mutat rá, tehát a 10 nappal ezelőtti kék jelzés után, semmi meglepetés nem okozott volna, ha most egy pár ezer dollárral lejjebbi szinten keresgélnénk a folytatást!
Tehát a 15-17k-s elképzeléseink megerősítése érdekében, először is a 10k szint egyértelmű ostrom alatt tartására lenne szükség, viszont annyira megerősödött a divergens előjel, hogy ha lehetnek is pozitív elképzeléseink, azok megvalósítását mindenképpen meg kell előzze egy negatív lépés!
A 7,6k környéki támasz zónába visszanéző mozgás lenne a legtökéletesebb, mivel ráülne az áprilisi csúcsokra, amelyre akár egy a 2017-es csúcsszintet elérő folytatást is rálehet építeni. Ha sokkal durvább lesz a történet és 6k környéki aljra van szükségünk, akkor az idei szezonra várt 10k feletti tartós elképzeléseink visszakerülhetnek a fiókba és max 2021 tavaszán kerülhetnek ki onnan. Tehát ha visszanézünk 6k környékére és ott sikerül egy aljnak megfelelő fordulatot kialakítani, amely egy 10k-s vállvonallal rendelkező fordított fej-váll lehetőség, jobboldali váll részének is lehetőséget ad, akkor év végére 10k környékére visszakapaszkodva várhatnánk a 2021-es tavaszt és azt, hogy hasonlóan a 2012-'16-os felelések utáni évekre elnyújtott pozitív folytatáshoz, most sem alakul másképp és 2021 év végi, 2022 év eleji happy end a történet vége!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: személy szerint, erről a két chartról várnám azokat az első jeleket, amelyekből még ha nem is azonnal, de néhány nap-hét után, például egy bekövetkezendő árbedöntés után várható folytatásra lehet következtetni.
Abban az esetben ha longs oldalon megkezdődne egy megbízáspumpás építkezés, akkor a divergens előjelekből várt csökkenési lehetőséget, a jelenlegi 70-75%-ról, 85-90%-ra emelhetném, de egy a chartra is felvázolt hirtelen 20k alá visszanéző pozíciószám is jelentősen növelné a visszaesés esélyén. 
Shorts oldali történések is segíthetnék a gondolkodást, például azzal ha a nyilakkal felvázolt utat követve megkezdődne egy építkezés, amely ha kiváltja a megfelelő pánikot, a longs oldali 20k alá visszanézés se kérdés többé. Abban az esetben lehet nagyobb esélye, a 7,6k környéki pozitív fordulatnak, ha itt shorts oldalon megkezdődne egy olyan megbízáspumpálás, ami az elején semmilyen ráhatással nincs az árra, később is csak annyira, hogy néhány hirtelen leszúró gyertyát követően (amit a jelenlegi bizonytalanságban benne csücsülök kilépése eredményezhet), az itt shorts oldalon felépített 5-10k-s hegyről hirtelen visszazuhanunk, ellenkező esetben a 6k környéki ár a realitás.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5T5hvUbc/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/hGmTJIiG/


Hetes történések sem zavarnak sok vizet, felvázoltam egy emelkedő háromszög megoldást, de mint látjuk, a mögöttünk hagyott heti történések, már nem voltak olyan pozitívak, mint az azt megelőző heti kisebb pozitív próbálkozás. Sajnos 2 héttel ezelőtt nem engedtük el negatív irányba a történetet, amely történet még 8,2k környékén is egy olyan aljat találhatott volna, amely a 10k-s szint környékére visszakapaszkodás lehetőségét is rejtegette volna.
A mögöttünk hagyott hét csak az időhúzásról és a túlélésről szólt, ennek okait a charton nem fogjuk megtalálni, csak találgathatunk mi lenne egy ideális elérendő magasság, illetve egy olyan támasz szint, amelyről nem csak a véletlen eredményez, a márciusi-áprilisi-májusihoz hasonló töretlen pozitív hullámot!


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/JT4c4RJ2/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dKQ8JkjU/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/19Szv49J/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/qfBUBbH8/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/EmFx0tQ4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/DuZJ2Bbz/
https://www.tradingview.com/x/CNrJsQKw/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/QMHXGkAV/
https://www.tradingview.com/x/uj24kTGr/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Valami mocorog, de az is lehet, hogy csak egy eltévedt szellő!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.24!

BTC, egy a hétfői körképből kiragadott idézettel kezdem "határozottabb pozitív lépéseket kellene lássunk, amelyek átszaladnak a kék háromszög ellenállásán és csak a piros szaggatott vonalra történő felülről vissza-teszt után, jutunk csak egy kisebb levegővételhez. " mindezt csak azért, mert a hétfői facebook poszt alatt volt egy elfogultan kritikus hozzászólás, miszerint "Nahát pont az ellenkezője jött be, micsoda meglepetés." ilyenkor van az, hogy nekem hiszel vagy a szemednek... :)
Tehát, ha megnézzük az órás chartot, határozottabban nem is tudtunk volna átszaladni a kék ellenálláson, majd megérkezni a 9,427$-os szintre, ahonnan megtörtént az a bizonyos piros szaggatott vonalra, a 9,280$-os szintre történő vissza-teszt. Ez a szaggatott vonal, az utóbbi durván 1 hónap mozgásának, a nagyjábóli felezőszintje és mivel sikerült határozottan megkapaszkodni felette, akár még az a bizonyos 10k környékére megérkezésben is fontos szerepe lehet!
Ahogy látjuk, egy szép rózsaszín csatornában emelkedő 500$-os long mozgás sikerült kialakítani, amely csatornát most egy csomagként kell kezeljük, ennek megfelelően a fibo skálát is figyelembe véve, a 0.38-0.61 szintek közért megérkező mozgást kell végrehajtani.
Jelenleg is határozott csökkenő irányú mozgásban vagyunk, tehát ha jól belehúzunk, akkor a péntek esti zárásra is teljesíthető a feladat! Én ennél kicsit óvatosabb mozgásban gondolkodok, méghozzá a felvázolt zöld csökkenő csatornában, amelynek a hétvégén kellene konkretizálódni és a hétfői nyitást követően, egy zászlóval továbblépési lehetőséget kialakítani.


4 órás idősík: tulajdonképen ugyanazon a szálon haladunk tovább mint az órás idősíknál, kiegészítve néhány aprósággal! Először is egy parabolikus ívvel, amelyhez hasonlóval a hónap elején is próbálkoztunk, de nem jött össze, mivel a kék ellenállás nem akarta megadni magát. Most egy sokkal méretesebb parabolikus ívvel próbálkozhatunk, amelynek szerényen a 10,5k könyékig kellene támogatni a mozgást, kicsit jobban belecsapva a lecsóba, ebből kellene kialakuljon a 12k magasságba felszabaduló hullám!
De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis hogy 12k környékére feltudjunk szaladni, kellene egy szilárd alap! Ezt az alapot biztosíthatná a szürke zóna, de nem csak azzal, hogy most visszanézünk a zónába, majd a zászló lehetőséget behúzzuk, hanem hogy a zászló kifutása utáni korrekcióval is visszanézzünk ebbe a szürke zónában, ami igaz hogy veszélyezteti a parabolikus ívet, de inkább lehetősége 12k-ra, mint 10k környékén a napos oldalazó mozgás újabb megerősítésére.


Bitcoin Futures chart: lényegében ugyanaz mint a Poloniex órás idősíknál, itt viszont azt is látjuk, amely elvárás szintén szerepelt a hétfői körképben "Ezen rés bezárására elmehet a hétfői nap és ha arra van szándék, akkor kedden már jöhet a pozitív folytatás...", jött is a pozitív folytatás, sokkal pozitívabb mint amire számítani lehetett.
Ezen a charton is van egy szürke zónánk, amelyen első nekifutásra nem sikerült átszaladni, igaz erre itt is csak a jelenlegi csökkenő mozgásban lesz szükség. A 9,275$-os szintre történő megismételt visszanézésre már nincs szükség, azt elvégezte a szerdai leszúrás, igazából már csak arra volna szükség, hogy halványan 9,350-9,400 közé benézve megcsípjük a szürke zónát! Ha ezt a szürke zónában visszanézést, kitoljuk jövő hétre, az nem túl szerencsés, talán akkor elnézhető egy ilyen baki, ha negatív réssel nyitunk, majd rögtön a bezárásra koncentrálunk!
Napos idősíkon továbbra sem lettünk okosabbak! A tisztánlátás érdekében, először is ki kellene nézni a zöld 2 hónapos oldalazó sávból, majd azt vissza-tesztelni. Tehát ha az eltűnt álló mozgásnak, sikerül egy 11k környékére felszaladó hullámot produkálni, akkor jöhetne a sáv vissza-teszt! Ez lenne az a szituáció, ahol megérné egy kisebb kockázatot bevállalni és legalább a minta 12,5k-s kifutási szintjéig pozícióban maradni. De természetesen nem csak ezért a kis haszonért szállnánk versenybe, hanem annak a lehetőségét is megadnánk, hogy 14-15k környékéig vagy bármeddig IS elszaladhat a szekér!


Napos: örülünk a kisebb idősíkon bizakodásra okot adó történéseknek és talán annak is, hogy egy újabb kék körrel, nem csatlakoztunk az "Itt!!!" táborhoz! Mindezek ellenére felemás az öröm, mivel még mindig fennáll a napos divergencia, illetve ha közelebbről megnézzük, a tegnapi aktivitás kicsit már megtörő szándékú volt, de ez még csak a figyelmeztetés, a komolyabb történések még várnak a kibontakozásra!
Piros volume oszlopot kellene lássunk, amely választ ad az utóbbi három nap pozitív történéseire, tehát ennek megfelelően maci gyertya kellene kialakuljon, ami nem csak benéz a fekete támasz alá, hanem konkrétan alatta is zár!
Ott vált érdekes a dolog, mikor a keddi bika gyertyára, nem érkezett rögtön maci válasz, tehát nem történt meg ugyanaz, mint a kék színnel megjelölt előző 6 esetben. Ennek egy oka lehet, mégpedig hogy felnézünk a piros szaggatott vállvonalra, majd nem az történik amit a zöld szellemgyertyáknak megfelelően szeretnénk hogy történjen, hanem mivel a jobb oldali váll rész még hiányzik, eleget teszünk annak az elvárásnak, amit már júniusban vagy július első heteiben is megléphetünk volna. 


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ahogy a poloniex chart lépcsőzetes órás mozgása is mutatja, nem egy eltévedt mozgásról van szó, hanem hogy kedden-szerdán szépen odatették magukat a vevők! Tehát nem csak arról volt szó, hogy letesztelik a macik éberségét, hanem arról is, hogy vannak e komoly vevők a rendszerben. Mint látjuk vannak vevők, olyanok akik komolyan is gondolják, csak szeretnének megbizonyosodni arról, nem csak egy szélmalomharc kezdődött. A csütörtöki aktivitásra már nem mondhatunk el sok jót, inkább csak annyit, hogy beleszürkültünk a hétköznapokba és ismét oda lyukadtunk ki, mint a keddi-szerdai történéseket megelőzően. Egyelőre maradhatunk a pozitív gondolatok mellett, ugyanis a jelenlegi visszahúzódás, történhet a közelgő hétvégi időszak miatt is, majd a jövő hét elejét- közepét ismételten megtoljuk!
Shorts charton is volt mozgolódás, de ez kimerült a keddi védekezésben, szerdán már eluralkodott bizonytalanság, csütörtöki és a mai mozgás pedig már azt mutatja, hogy ha úgy gondolja a vevői oldal, akkor nem állnak a pozitív folytatás útjába. Az eladói oldal akkor rúghat labdába, ha a felkínált lehetőséggel nem élnek a vevők, tehát lehetőség nyílik a rózsaszín támaszról történő elrugaszkodásra! Ha a 2 hónapja húzódó a korrekciós igényeket nézzük, akkor komolyabban is beleállhat az eladói oldal, illetve ha a vevők élnek a lehetőséggel, megbízáspumpával szintén lehet emberkedni és arra játszani, hogy a történet beleszalad egy pánik szituációba!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/eMEy3LFx/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/C2AvLXIL/

"Hetes történések sem zavarnak sok vizet, felvázoltam egy emelkedő háromszög megoldást, de mint látjuk, a mögöttünk hagyott heti történések, már nem voltak olyan pozitívak, mint az azt megelőző heti kisebb pozitív próbálkozás. Sajnos 2 héttel ezelőtt nem engedtük el negatív irányba a történetet, amely történet még 8,2k környékén is egy olyan aljat találhatott volna, amely a 10k-s szint környékére visszakapaszkodás lehetőségét is rejtegette volna.
A mögöttünk hagyott hét csak az időhúzásról és a túlélésről szólt, ennek okait a charton nem fogjuk megtalálni, csak találgathatunk mi lenne egy ideális elérendő magasság, illetve egy olyan támasz szint, amelyről nem csak a véletlen eredményez, a márciusi-áprilisi-májusihoz hasonló töretlen pozitív hullámot!"


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/76w7popR/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/YPYwNIbn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WOKzUzfL/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/jiVz0uBT/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/AH1dT8zP/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/f32g2wn3/
https://www.tradingview.com/x/VzEiYqKy/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/fB7ewWq2/
https://www.tradingview.com/x/MUWWJjLd/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lehet bármi, de akkor is nagy űr tátong alattunk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.27!

BTC, a pénteki zárás előtt, még úgy tűnt működőképes lehet a zöld csökkenő csatorna, amellyel a rózsaszín csatornában mozgás utáni korrekciót gondoltam megvalósíthatónak. Az elképzelés szombat délutánig működőképesnek tűnt, aztán megérkeztek a vevők és vasárnap délre feltornázták 10,110$-os szintre az árat(ez lenne a felvázolt Elliott hullám 3. csúcsa). Az itt kialakult felszúrás után, szintén kevesek bízhattak a ma hajnalra elért 10,308$-os eredményben, ahol én lezárnám az impulzust és várnám a hasonlóan határozott korrekciós folytatást!
Láthatunk egy a chartot keresztbeszelő, enyhén csökkenő világoskék vonalat, ez lenne a mindenkori csökkenő trendvonal és mint látjuk, ezt a szombat délután igyekezet elég szépen átszakította, majd mivel vasárnap nyomatékot is kapott, kitűnő lehetőség nyílhat ezen csökkenő trendvonal vissza-tesztelésére és elgondolkodni azon, beszálljunk-e egy minimum 12k-s szintet megcélzó folytatásba!
A Fibonacci szinteket megnézze, nem rossz gondolat megcélozni a világoskék trendvonalat, viszont egy ilyen mini HyperWave minimális korrekciója után (amelynek általában nem elég a minimális korrekciós visszanézés", 10k fölötti folytatásban gondolkodni, ugyanaz, mint a 2017-es 19,903$ után, 20k fölötti folytatást reménykedni...


4 órás idősík: ha maradunk a piros parabolikus elképzelés mellett, akkor annak csúcsát bőven 12k, de az sem kizárt hogy 15k környékén kell keressük, viszont ehhez, ahogy már az órás idősíknál is említettem, vissza kellene tesztelni a világoskék trendvonalat és bekockáztatni azt, hogy a piros szaggatott vállvonal nem kap vissza-tesztet! A hullám formáját megnézve, a parabolikus ívet nyugodtan hozzáigazíthatnánk a kialakult hullámhoz és ott folytathatnánk a gondolatmenetet, ahol a hétvége előtt, a zöld csatornával is elképzeltük, tehát hogy a szürke zóna kap egy határozott vissza-tesztet, majd kilövünk 10k fölé!
Ez a 10k fölé kilövést, most is megállhatja a helyét, viszont az már nem mindegy, hogy ehhez most 1k-s visszalépés kell és nem csak 300-400$-os, de ha sikerül összehozni, az azt fogja bizonyítani, hogy életképesek lehetnek a 10k fölötti elképzeléseink!


Bitcoin Futures chart: lehetett volna szebb is a hétvége, habár így sem kell elégedetlennek lennünk! Abból a szempontból elégedettek lehetünk, hogy a hétvégi pozitív mozgás 280$-os rést hagyott maga után, amit ha ugyanolyan határozottsággal zárunk be, mint a mögöttünk hagyott hét elején is láthattuk, akkor nem kell izguljunk a 10k fölötti folytatás miatt. Azonban ha a résbezárás nem lesz ilyen sima vagy ha be is zárjuk, viszont a vevők bátorsága elillan, akkor van lehetőség a szürke támasz zónában történő visszanézésre, de innen már a 10k fölötti elképzeléseinket sokkal nehezebb megvalósítani. Abban az esetben ha nyitva hagyjuk a rést és a 2 hónapos zöld sávunkat, sikerül felülről vissza-tesztelni, akkor ahogy a napos idősíkon is várjuk, megvan a lehetőség a 12k fölött várakozó elképzeléseink konkretizálására, viszont ez a rés akkor is itt marad és ha azt 12k környékéről kell bezárni, az a 2020-as év végi pozitív várakozásainkat, akár 2021-re is áttolhatja!


Napos: csűrjük-csavarjuk, majd végül mégiscsak az-az elképzelés lesz a befutó, amit még áprilisban a szellemgyertyákkal felvázoltam...
A fekete támasszal, eredetileg az volt a célom, hogy a volume oszlopok és a gyertyák közötti divergenciára felhívjam a figyelmet! Ez most sem változott, viszont mivel 10-10,3k között egyértelmű ellenállási lehetőségeink vannak, ezzel egy 2k mély emelkedő háromszög lehetőség is megerősödött, amely háromszög, megadhatná azt a kezdőlökést, amivel még az idén, egy szép 10k fölötti eredményt lehetne összehozni! Én továbbra is a divergencia jelenléte miatt aggódom, amely igaz hogy enyhén megtörésre került 23.-24. környékén, de a veszély nem múlt el, sőt minél tovább húzódik a kérdés, annál nagyobb csalódást okozhat egy sikertelen 10k fölötti próbálkozás!
Tehát, ha követjük a szellemgyertyákat, akkor egy elég szép folytatás következik, ha mégsem és inkább a piros színnel berajzolt, jobb oldali váll résznek adjuk meg a visszalépési lehetőséget, akkor vagy lehetőséget kapunk, még egy, az év végén történő javításra vagy ezzel ismételten meg kell várjuk, a 2021-es tavaszi időszakot.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: oké, tehát most sem nézünk vissza a 20k alatti zónába, reméljük hogy ezzel a megoldással, legalább olyan sikeresek leszünk mint áprilisban, habár ha akkor visszalépünk 20k alá, talán még a májusi 10k-s felkapaszkodást sem sikerül összehozni. Remélhetőleg, ez a szép próbálkozás nem megy át egy megbízásokkal történő tovább pumpálásba, mert annak a tiszavirág életű megvalósulását, a 47k-s csúcsokkal leszerepeltettük év elején! Ha komolyak a szándékaink, akkor most, az árat magunk előtt tolva. meg sem állunk a 40k alatti zónáig, ezzel sikerülhet elérni a 14k környéki árszintet és ha a korrekciós folytatás után sem válik hitehagyottá a vevői igyekezet, akkor egy 40k fölötti folytatással, talán a 2017-es csúcs közelében is keresgélhetünk.
A shorts oldali aktivitás, habár próbálja tartani a lépést, mégis nagyon gyenge lépéseket tesz annak érdekében, hogy ha a vevői oldalban megvan a szándék, akkor valami szép eredmény tegyenek le az asztalra. Ha megnézzük a márciusi óriási hegyet, amit nagy részben a Covid okozta válságnak köszönhetünk, viszont ennek a hullámnak, a 12-től,16-ig tartó utolsó rohamának legnagyobb része, már a megbízáspumpával történő nyomásgyakorlásra hegyeződött ki, de ez a szándék csak a gyors hegylebontódás után vált világossá, majd mikor ez a vevői oldalnál és megvilágosodást eredményezett, határozott lépésekkel megkezdődött a long építkezés!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/44ZfK6Lo/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/LgbHIjoN/


Hetes: a piros nyíllal, kicsit mélyebbre visszanéző mozgást tartottam megvalósíthatónak, ettől függetlenül így is tökéletes lehet a zöld háromszög lehetőség!
Ahogy a napos kitérőnél is említettem, ez egy 2k mély lehetőség, tehát konkrétan a 12k-s szintre kellene vele megérkezzünk, viszont ha már megvan a lendület, miért ne lehetne a , a kék elképzelésnek is megfelelő végeredmény!
Az órás kitérőnél már megemlítettem a világoskék csökkenő trendvonalat, viszont az ott elképzelt 10,308$-os szintről történő vissza-teszt, itt nagyon kevésnek tűnik, sőt szinte semminek! Azonban, ha visszatekintünk június első hetében kialakított 10,300$-os csúcsra (ami ugyebár, az emelkedő háromszög támaszának kialakításában most nagyon-nagy segítség), már akkor megérkeztünk a trendvonalra, tehát ha a múlt heti gyertyánk után behal a történet, az egy elég komoly alulról történő vissza-tesztet eredményezhetett volna. Ezt a vissza-tesztet, sikeresen kiküszöböltük a jelenlegi trendvonal fölötti mozgással, ami arra is rámutat, hogy felülről történő vissza-tesztre igazán nincs is szükség, tehát szabad az út, a 14k-s 2019 júniusi csúcs irányába! Viszont itt az emelkedő háromszög lehetőség, amelynek a 10,300$-os ellenállása, felülről kapna egy vissza-tesztet, az megerősítést adna arra, hogy az előző mondatban leírt elképzelés megállhatja a helyét!


Hónapos: pénteken zárjuk júliust, azt a július, amit a korrekció havának gondoltam, de mint látjuk egészen máshogy alakult. Az, hogy ez egy jó vagy rossz lépés, majd az idő eldönti, viszont ha az összképet nézzük, akkor ezzel a pozitív júliusi hozzáállással kinyithatunk olyan kapukat, amelyek elsősorban a 2019-es csúcs megközelítésére adnak elég jó lehetőséged, majd attól függően augusztusban mennyire sikerül élni a lehetőséggel, aszerint jöhetnek a 2017-es csúcsot elérő vagy azt át is lépő elképzelések.
Három Elliott hullám elképzelés is várakozik ezen az idősíkon, ezek nagyon merész elképzelések és nagyon sok idő szükséges ahhoz hogy bizonyítsanak. Azonban, ha a rózsaszín 1. hullám, a 2019-es csúcs elérésével még az idén záródna és a folytatásban rágyúrunk a korrekciós hullámra, akkor lehet hogy sokakat elkeserítene egy 9-10k környékére történő ismételt visszalépés, de ha Elliott hullámban gondolkodunk, akkor a 3. hullám után elég szépen kárpótlást kaphatnánk, sőt talán még akkor sem leszünk elégedetlenek, ha egy ABC hullámmal, csak megközelíteni sikerül a 2017-es csúcsot.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/pkkjCPSX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/ZUtXvKdR/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/W9k3xboD/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uN6lxrXG/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/FyO3U8Yb/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eb5ENvUj/
https://www.tradingview.com/x/ep8KsU9c/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/fB7ewWq2/
https://www.tradingview.com/x/MUWWJjLd/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lassan járj, tovább érsz!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.31!

BTC, a módosított kék impulzus 3.-4.csúcsainak környékén mozogtunk a hétfői körkép írásának pillanatában, amely körképben, nem nagyon bíztam a végül mégis kialakult 11,400$-os szintre történő felszaladásban. Ezzel a hirtelen felszaladással, szinte egy az egyben lemásoltuk a 2017-es bullrun-ban látható mozgást, illetve már a korrekciós mozgásban is lehet hasonlóságot találni. A hasonlóságok ellenére még magasabbra is ívelhet ez a hullám, például a kék háromszög kihasználásával, amely lehetőséggel a hétvégén kellene élni!
Korrekció tehát ABC hullám, ennek a hullámnak (feltéve hogy a kék háromszögből történő pozitív folytatást nem sikerül összehozni) az A és B hulláma (ezeken belül is ABC mozgásokkal) arra enged következtetni, hogy mivel a következő negatív irányú ABC mozgás, csökkenő irányba kilépést jelentene a kék háromszögből, ezért ne ABC, hanem Elliott mozgásban gondolkodjunk!
Itt vissza is léphetünk a piros színnel felvázolt fő ABC korrekciós mozgási lehetőségre, amely ha az általam elképzelt csökkenő irányú Elliott mozgással, vissza-teszteli a piros szaggatott vonallal berajzolt, napos, de inkább hetes vállvonalat, akkor kinyílhat egy nagyjából 14-15k-s magasságot megcélzó folytatási lehetőség!
Bármi is lesz a megoldás, a hétvégének nagy szerepe lehet, ez jelenthet egy 12,5k-s szintet megcélzó pozitív folytatást vagy a 10k-s szintre visszanéző negatív folytatást, az utóbbi lehet hogy rosszul hangzik, de ha a 2019-es vagy akár a 2017-es csúcsot is megdöntött várakozásaink vannak, akkor abban néhány határozott korrekciós lépésnek is meg kell jelenni!


4 órás idősíkon, főként a kék színnel felvázolt S kanyarra hívnám fel a figyelmet, amely lehetőség a 2017-'19-es long mozgásoknál is megvolt, de sajnos a felkínálkozó lehetőséggel élni már nem sikerült. Mivel a 2017 bullrun amúgy is felülírt mindent várakozást, ezt talán ki is vehetjük lehetőségek közül, a '19-es mozgásban viszont már komoly lehetősége volt egy ilyen S kanyar lehetőség kialakulásának!
Amiért sikertelen volt a '19-es próbálkozás, az nagy részben köszönhető a csalódást okozó Bakkt indulásnak! Jelenleg egy szintén pozitív reményeket megfogalmazó, felezés utáni szituációban várakozunk, amely ha hozza azokat az évekre elnyújtott pozitív várakozásokat, amelyeket a 2012-'16-os felezések után is megfigyelhetőek, akkor a mostani S kanyar lehetőségnek köszönhetően, még ha nem is a végső csúcsot elérő, de a kezdeti lépéseknél nagyon jó hasznát vehetjük.
És ha már itt van a fordított fej-váll lehetőség, annak is a 6,5k-s mélysége, amely egészen véletlenül a 17,200$-os ellenállás elérésére ad lehetőséget, ez volt az a szint amely a 2018-as ABC korrekciós mozgásban a B hullámot zárta, majd a C hullámban jött egy 11k-s brutális zuhanás, tehát ha most jól játszunk a kiosztott lapokkal, akkor még ha új csúcsot nem is sikerült kialakítani, de egy 17k-s idei csúcs, megalapozhatja a 2022-es még pozitívabb folytatást!


Bitcoin Futures chart: a poloniex órás chartján láthatótól eltérően, itt egy emelkedő háromszög lehetőség várakozik, amely a mélységét tekintve, tökéletes a napos idősíkon 12,5k-s szinten várakozó kék impulzus, illetve harmonikus minta kifutásához. Ahogy látjuk, az elmúlt hétvégén nyitva hagyott résünk bezárására kísérletet sem tettünk, viszont ha ezzel most utólag kell megpróbálkozni, annak elég súlyos következményei lehetnek vagy legalábbis a várakozó pozitív lehetőségek kibontakozását időben jelentősen megnyújtaná! Az lenne a legjobb megoldás, ha nem foglalkoznánk a mögöttünk hagyott réssel, sőt az eltűnt lévő hétvégén egy ennél is jelentősebb rés megnyitására törekednénk, illetve arra, hogy jövő hét elején a 12,5k-s célszintünk elérését követően, ne feledkezzünk meg a kötelező korrekcióról!
A napos idősíkon látható harmonikus minta tekintetében, feltéve hogy a 12,500$-os szint lesz a zárószint, nagyjából a zöld oldalazó sáv közepébe visszaérkező korrekciós mozgásra lenne szükségünk, tehát támasz zónaként kellene helytálljon! Viszont ha kizárólag a harmonikus mintához kötjük a korrekciós várakozásainkat, akkor még a 7,610$-os szinten nyitva hagyott résünk bezárására is meglesz a lehetőség. Ami ezen a charton passzol a felvázolt elképzeléseknek, az nem passzol azokhoz a lehetőségekhez, amelyek például a poloniex chartra felvázolásra kerültek, tehát valamelyik charton hibásan gondolkodunk, de az is lehet hogy csak igazodni kell, ezt egyféleképpen tudom elképzelni, méghozzá úgy, hogy az itt látható harmonikus minta kifutása után, továbbszaladunk 14k környékére!


Napos idősíkon, főként a divergenciától tartottam, mint utólag kiderült ok nélkül, ettől függetlenül a divergenciának csak egy szelídebb formájától sikerült megszabadulni, amire a május 10-ei, illetve a most július 27-ei volume oszlopok próbálnak rávilágítani. Nagyon jó hír, hogy a 27-ei bika gyertyával, határozottan sikerült átlépni a piros szaggatott vállvonalat, illetve azt megelőzően a világoskék csökkenő trendvonalat, ezek egymagukban is nagy jelentőséggel bírnak, így párban meg főként!
A folytatás szempontjából nagyon hasznos lenne egy vállvonal vissza-teszt, de a trendvonal vissza-teszt ellen sem tiltakoznánk. Azonban, mivel nagyon-nagyot szeretnénk lépni, okosan kellene beosztani a vissza-teszt lehetőségeket!
Mivel első lépés a fordított fej-váll lehetőség minél jobb kihasználása (ami egy 6,5k-s pozitív lehetőség), ennek maximális kihasználása érdekében, a jelenlegi szintről történő durván 1k-s korrekció, a piros nyíllal megjelölt hullám tekintetében tökéletes, de a vállvonalat vissza-tesztelő mozgásnak nagyon kevés (minimum 2,5-3k-s visszalépésre lenne szükség)!
Ha a szellemgyertyákat követjük, akkor semmilyen vissza-tesztre nincs szükségünk, tehát jöhetne egy ész nélküli bullrun, amely valahol 17-20k magasságában, a végjáték előtt még adhatna néhány nap, talán hét gondolkodási időt, majd mivel ezzel ellőnénk az összes puskaport, szinte biztosan felkészülhetnénk egy 1-2 éves korrekciós időszakra...
Szerintem maradjunk a megfontoltabb úton, teszteljük vissza amit visszakel, korrigáljuk amennyit szükséges, tehát a lassan járj, tovább érsz közmondásnak megfelelően mozogjunk a charton!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyon szép tartalommal megtöltött hullámot láthatunk longs oldalon, ha innen még tovább sikerül építkezni, viszont az ár meg se moccan, sőt inkább csökkenő irányba kezd el mozogni, attól függően hogy reagál a charts oldal, továbbgondolhatjuk a lehetőségeinket. A longs charton látható mozgásból, észszerű gondolat lehet egy a 200-as mozgóátlagot vissza-tesztelő folytatás és ha nem akarunk a kelleténél több pozíciót elengedni, akkor szükségünk lenne néhány napos shorts oldali aktivitásnövekedésére!
Shorts chartot megnézve, lehetnek problémák ezzel az aktivitás növekedéssel, ugyanis a hétfői megugrást követően, amely valószínűsíthetően egy megbízáspumpa kezdeti lépései lehettek volna, de ahogy láttuk a vevői oldal szépen odatette magát, erre válaszul shorts oldalon lemondtak az árbedöntési kísérletről. Kérjük a következőt!!! :)
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/PVwY1nUI/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/1cxTINd6/


"Hetes: a piros nyíllal, kicsit mélyebbre visszanéző mozgást tartottam megvalósíthatónak, ettől függetlenül így is tökéletes lehet a zöld háromszög lehetőség!
Ahogy a napos kitérőnél is említettem, ez egy 2k mély lehetőség, tehát konkrétan a 12k-s szintre kellene vele megérkezzünk, viszont ha már megvan a lendület, miért ne lehetne a , a kék elképzelésnek is megfelelő végeredmény!
Az órás kitérőnél már megemlítettem a világoskék csökkenő trendvonalat, viszont az ott elképzelt 10,308$-os szintről történő vissza-teszt, itt nagyon kevésnek tűnik, sőt szinte semminek! Azonban, ha visszatekintünk június első hetében kialakított 10,300$-os csúcsra (ami ugyebár, az emelkedő háromszög támaszának kialakításában most nagyon-nagy segítség), már akkor megérkeztünk a trendvonalra, tehát ha a múlt heti gyertyánk után behal a történet, az egy elég komoly alulról történő vissza-tesztet eredményezhetett volna. Ezt a vissza-tesztet, sikeresen kiküszöböltük a jelenlegi trendvonal fölötti mozgással, ami arra is rámutat, hogy felülről történő vissza-tesztre igazán nincs is szükség, tehát szabad az út, a 14k-s 2019 júniusi csúcs irányába! Viszont itt az emelkedő háromszög lehetőség, amelynek a 10,300$-os ellenállása, felülről kapna egy vissza-tesztet, az megerősítést adna arra, hogy az előző mondatban leírt elképzelés megállhatja a helyét!"

"Hónapos: pénteken zárjuk júliust, azt a július, amit a korrekció havának gondoltam, de mint látjuk egészen máshogy alakult. Az, hogy ez egy jó vagy rossz lépés, majd az idő eldönti, viszont ha az összképet nézzük, akkor ezzel a pozitív júliusi hozzáállással kinyithatunk olyan kapukat, amelyek elsősorban a 2019-es csúcs megközelítésére adnak elég jó lehetőséged, majd attól függően augusztusban mennyire sikerül élni a lehetőséggel, aszerint jöhetnek a 2017-es csúcsot elérő vagy azt át is lépő elképzelések.
Három Elliott hullám elképzelés is várakozik ezen az idősíkon, ezek nagyon merész elképzelések és nagyon sok idő szükséges ahhoz hogy bizonyítsanak. Azonban, ha a rózsaszín 1. hullám, a 2019-es csúcs elérésével még az idén záródna és a folytatásban rágyúrunk a korrekciós hullámra, akkor lehet hogy sokakat elkeserítene egy 9-10k környékére történő ismételt visszalépés, de ha Elliott hullámban gondolkodunk, akkor a 3. hullám után elég szépen kárpótlást kaphatnánk, sőt talán még akkor sem leszünk elégedetlenek, ha egy ABC hullámmal, csak megközelíteni sikerül a 2017-es csúcsot. "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/znoZ1m6t/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/SYC2XqqP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/qYPGKwLF/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/3jjCWxfQ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/cXPI18vk/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/WE42NTDH/
https://www.tradingview.com/x/fshuVHxk/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/4CIqjj7O/
https://www.tradingview.com/x/QfTlG59r/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Baltával a chart közepébe!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.08.03!

BTC, mikor már kezdett egy viszonylag értelmezhető mozgás kialakulni a charton, valaki egy bődületes nagy baltát belevágott a chart közepébe! Erős meggyőződésem, hogy ez a balta nagymértékű binance és társai közreműködéssel érkezett meg a chart közepébe.
A pénteki körképben ABC útvonalakat keresve próbáltunk ráhibázni a folytatás lehetséges útjára. Pontosabban, mivel volt egy július 28-ai impulzus zárás, ennek értelemszerűen ABC korrekcióra volt szüksége, az esetleges további pozitív mozgást megelőzően.
Az impulzus utáni piros A hullámot, már az elején abc al-hullámra szedtem szét, de mivel az impulzus méretéhez képest nagyon kicsi abc korrekciónak tűnt és volt egy piros B hullám (amit szintén abc al-hullámra lehetett bontani), jogos elvárás volt egy piros C hullám.
Tehát volt egy a 10,2k-s piros szaggatott vállvonalat vissza-tesztelő elképzelésünk, illetve volt egy ezzel ellentétes lehetőséget biztosító, de még alakulóban lévő kék árbóc lehetőség, amely 13-14k környékére biztosított volna egy járható utat.
Mivel hétvége volt és elég jó formában kezded lendülni (az altok népes tábora is), muszáj volt azt a baltát belevágni a chart közepébe, kiütve ezzel jó néhány csúszó stopot és azokat a bátor oroszlánokat, akik még a pénteki zárás előtt, bízva az árbóc sikerében, bátran nyitva hagyták a pozíciójukat és a stop szintet 11k környékére helyezték el.
Jelenlegi mozgás, a lábadozó időszakra hasonlít, illetve ha eltekintünk a durván 700$-os leszúrástól, akkor egy fejreált Bart Simpsont megjelenítő 12k-ra visszarántó folytatást is elképzelhetünk!
Tehát nem az lehetett a baltás célja, hogy útját állja a long mozgásnak, csupán annyi, hogy a hétvégi lendületet kicsit visszafogja, de mivel én is csak találgatok, ezért mielőtt bármilyen elképzelés felvázolnák, inkább várjuk meg, hogy valóban csak a hétvégi visszafogás volt-e a cél, esetleg a vállvonal vissza-tesztre törekedés.


4 órás idősíkon, az S kanyar tekintetében nem történt változás, sőt ha az előttünk álló héten, átmegyünk egy oldalazó folytatásba, akkor sem, viszont hamár belefogtunk egy ilyet határozottan csökkenő történetbe és a parabolikus ív is elbírja, akkor néhány vissza-teszt adósságot ideje lerendezni, majd az S kanyar méltó lezárásához, további 5-6k-s mozgásba belevágni!


Bitcoin Futures chart: a hétvégét megelőzően, ezen a charton nem árbóc, csak egy sima 1k-s emelkedő háromszög mutatkozott jó lehetőségnek és mint látjuk a péntek esti zárás elött egy szép vissza-teszt is kitudott alakulni. Tehát a hétfői nyitásra, illetve a nyitás utáni órákban, nagy eséllyel számolhatunk azzal, hogy a még '19 augusztusában nyitva hagyott 12k-s szinten várakozó rés bezárása megtörténik! Ahogy a poloniex charton is látható, hétvégén elérésre került a 12k-s szint, majd jött a chartba belevágott balta, csak hát ez a Futures tekintetében egy elsietett momentum. Tehát a folytatásban vagy az történik, hogy hét-közben is feltornázódik az ár 12k fölé, majd újabb balta érkezik a chartba, vagy mivel a mögöttünk hagyott 270$-os hétvégi rést lerendezzük a pozitív folytatással, illetve a 12k-s rés is bezárásra kerül, megyünk tovább azon az úton, amit a hétvégi baltadobálás félbeszakított.
Napos tekintetben és mivel a hétvégi történések ezen a charton nem jelennek meg, nagy változásról itt sem lehet beszámolni, továbbra is várjuk a 12k fölött várakozó harmonikus minta és a kék impulzus zárását!


Napos idősík: nem tudom mennyire véletlen, de azt a legmagasabb volume oszlopok tetejére behúzott ellenállást, a vasárnapi vérengzéssel sem sikerült áttörni, tehát továbbra is marad a divergencia, ami nem is baj, mert 12k fölött még van némi le-rendeznivaló dolog!
Ahogy már említettem, a piros szaggatott vállvonal, illetve a világoskék csökkenő trendvonal tekintetében, szükséges mutatványt láthattunk, Viszont hogy ezt egy vasárnap hajnali vérengzésnek köszönhetjük, az már egyáltalán nem a szükséges kategória, inkább egy manipulált árvisszafogás.
Sok okosságot nem tudunk kitalálni mi következhet, de ha már így alakult, akkor itt a lehetőség a vissza-tesztre és ahogy a szellemgyertyák is mutatják, jöhet a long folytatás!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a juli. 21-én kezdődött határozat emelkedés megelőzően, az volt az elképzelésem, hogy visszanézünk a 20k alatti zónába, majd abból kezdődik valami, a jelenlegihez hasonló építkezés. Így sem rossz, sőt ahogy látjuk, az elérni kívánt 40k alatti zónát megcélzó várakozások sikerrel járhatnak, mindehhez csatlakozott az-az elvárás, hogy az ár megérkezzen 12k környékére! 12k környékére is megérkeztünk és hát a 40k alatti zóna is elérhető közelségben van, tehát minden fontos feltétel adott egy augusztusi nyaralás alatt végrehajtandó gőzkiengedő korrekciós folytatásnak.
Shorts oldal természetesen a lepattanó játszik, ennek megfelelően láthatunk egy 50%-os pozíció növekedést, ami persze még nem egyenes feltétele, egy esetleges durvább visszaesésnek, de ha mégis úgy alakul, hogy longs oldalon, az indokoltnál több pozíció kerül elengedésre, akkor a megbízások manuális élesítésével, plusz némi nyomatékot adó egyéb eladással, újra nyeregben érezheti magát az eladói oldal.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/TCHLsouD/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/bfX45CwA/


Hetes: eltekintve a vasárnap hajnali "bakitól", a kék nyíllal felváltott lehetőség tekintetében elég jók a kilátások, de mielőtt nagyon elkezdünk örömködni, a mögöttünk hagyott felszúró gyertya,  jogosan ad okot aggodalomra! Hetes tekintetben egy ilyen felszúró gyertya, hosszú időre a long mozgás elfelejtését vizionálhatja előre, de mivel van egy komolyan átszakított csökkenő trendvonalunk, ennek vissza-tesztelésére is irányulhat, a felszúrással történő előkészítés.
Tehát ha most egy, a határozottságot meredező trendvonal vissza-tesztre irányuló folytatás következik, az egy akár szeptember végéig elhúzódó folyamat is lehet!
Ha meglesz a határozottság, például a vasárnapihoz hasonló durvaságokkal fűszerezve, akkor augusztus végéig kielégíthető a korrekciós igény! Viszont még az sem biztos, hogy itt korrekciós elvárások vannak és nem e valami durvább 8k alá visszanéző, még júniusban elmulasztott számlát kell utólag lerendezni. 


Hónapos: a még áprilisban megkezdett long fordulat, a júliusi gyertyát követően, augusztusban is lehetőséget ad hasonló folytatásra! Viszont, mivel a júliusi gyertya elég határozottan került elvágásra és a világoskék trendvonal átszakítása után, felmerült némi vissza-teszt igény, ha tippelni kellene azt mondanám, most egy fel/le szurkáló, bizonytalan gyertyával zárjuk augusztust!
Egy másik lehetőség, ahogy azt az Elliott hullám kezdeménnyel is felvázoltam, az 1. hullámban még megpróbálkozunk a 2019-es csúcsszint elérésével, majd az itt húzódó ellenállásról történő visszapattanás, besegédkezik a 2. korrekciós hullám kialakításába és hogy innen se legyen túl egyszerű a továbblépés, talán egy emelkedő háromszögben mozgással eltolódik 2021-re a megoldás!
Tehát ha azt nézzük, hogy a 2012-'16-os felezések után is évekbe tellett az új csúcsszintre történő megérkezést összehozni, miért ne történhetne ez most is hasonlóképpen és erre egy megfelelő elképzelés lehet az emelkedő háromszög, vagy valami sima háromszögben mozgásnak köszönhető, 10k-s árbóc lehetőség!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/NcvSvdfa/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/yuQvZbjB/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/KJaBx2Eh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/iq2LRJpb/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/GH0FpWCi/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/J5w8Sz0t/
https://www.tradingview.com/x/lnjlDiOa/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/Rmi6zqks/
https://www.tradingview.com/x/nAuIya4A/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Nagy a hype, de még mindig nem az igazi!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.08.07!

BTC, az utóbbi hétvégéket, nem az unalmas oldalazgatás jellemezte, remélhetőleg az előttünk álló hétvége sem tér el ettől a jó szokástól!
A lassan mögöttünk hagyott hétközi mozgás, beszorult egy a piros támasz zóna és a kék ellenállás közötti szűk 400$-os sávba. Az elmúlt hétvégi pozitív mozgolódásnak köszönhetően, a kék ellenállást tükörként használva, ugyanúgy 400$-os távolságra húzódik egy ellenállási zóna, amelybe a Facebook poszt alatti várakozásnak megfelelően sikerült megérkezni, ezzel azonban nem megyünk sokra, ha a végjáték, nem egy az elmúlt hétvégéhez hasonló, de ellentétes irányú, tehát egy durván 1k-s felszúrással záródó kiugrás! És ha már az előző két csúcsra behúztunk egy kék ellenállást, ezt megcélozandó várnánk 12,8-13k közötti szintre a hétvégi csúcsot!
Volt még itt egy, az alsó csúcsokhoz igazított parabolikus ív elképzelés, ezen már most módosítani kellene, amit meg is teszünk, ha még a hétvégét megelőzően sikerült átlépni a piros ellenállási zónát, megerősítem hogy a hétvégétől jó eséllyel várhatnánk pozitív, akár még a kék ellenállást és megcélzó mozgást.
Továbbgondolva a szituációt, az alsó csúcsokhoz is behúzzuk a felkínálkozó támaszt, ezáltal kis is rajzolódik a talán végső alakzat, tehát egy ék, ennek viszont még egy ellenállás, sőt támasz megerősítésre is szüksége van!


4 órás idősíkon, csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy a piros színnel felvázolt fordított S kanyar megállja e a helyét, ha igen akkor egy szép 17k környéki végeredményt láthatunk, de ha 14k környékét megkarcoljuk, az is elegendő lehet, kiegészülve a napos-hetes folytatási lehetőségekkel!
Az órás idősíkon felvázolt kék ék lehetőség utáni folytatás, ha csak minimum annyira lesz sikeres, mint az S kanyar márciusi kezdeti lépéseit követően, és az áprilisi oldalazgatást is hozzuk szeptemberben, akkor egy október-november-decemberi szép évzárót is sikerülhet összehozni. 


Bitcoin Futures chart: egy maratoni hosszúságú folyamat után, a 12k-s szinten, 2019 augusztusa óta várakozó rést, ezen a héten sikerült bezárni. A jelentőségét egyelőre még pozitívan kezeljük, de amiatt jogosan aggódunk, hogy a következő rés negatív irányba, a 9,645$-os szinten várakozik! Tehát, ha csak a résekben gondolkodunk, akkor a következő elérendő cél a 9,645$-os szint, viszont ez a gondolat is csak addig érvényes, ameddig egy következő pozitív rés meg nem jelenik. Például, ha a mostani hétvégén sikerülne elérni a 13k-s szintet, akkor a jövő hétre egy elég komoly negatív irányú folytatásban lehetne gondolkodni, viszont ez már nem indokolná a 9,645$-os szintre történő folytatást! Tehát megismétlődhet ugyanez a szituáció, remélhetőleg nem ugyanolyan hosszú 1 éves várakozási idővel...
Napos idősíkon, közel kerültünk a harmonikus minta által kitűzött 12,500$-os szinthez, de még egy kb. 500$-os ugrást végre kellene hajtani, sőt az ehhez hasonló várakozásokban, az sem meglepetés, ha a kitűzött szinten túlszaladunk! A túlszaladás lehetőségének figyelembevételével és a poloniex hetes chartján elképzelteknek megfelelően, a 14k-s tavalyi csúcsszint is megcélozható! Viszont ha kitartunk ezen elképzelés mellett, akkor a folytatásban min. 26%-os, max. 45%-os korrekciós visszalépésben kell gondolkodjunk, de ez csak első hallásra tűnhet gyászos jövőképnek, ha 14k fölötti folytatásban reménykedünk, akkor egy szükséges lépés!


Napos idősík: az itteni gondolatokat, egy a piros szaggatott vonal alatti 6k mély fordított fej-váll lehetőség irányítja, amely már több mint lehetőség, mivel  a vállvonal fölött mozgunk és ha az átlépést megelőző júliusi mozgást megnézzük, akkor ennek felülről történő vissza-tesztelésére talán már nincs is szükség! Ettől függetlenül volt egy erre irányuló 2-ai hirtelen 1k-s visszanézés, tehát ha kell, ha nem, ezt vissza-tesztként is kezelhetjük.
Az általam fontosnak tartott, sárga színnel kiemelt 11,700$-os és a 12k-s szint között, egy komolynak tűnő ellenállási zóna kezd kialakulni. Ez a zóna, remélhetőleg nem lesz erős ellenállási zóna, viszont átlépése esetén, annál erősebb támasz zóna!
Tehát most annak kell szurkolni, hogy a hétvégén, de inkább jövő héten, határozottan sikerüljön felfelé elmozdulni, majd a várakozásoknak megfelelően a 14k színt környékéről kideríteni, valóban erős támasz zóna 12k környéke vagy sem.
Mivel a divergencia továbbra is fennáll, viszont ennek inkább hetes mozgásban van jelentősége, ha sikerül ezt a 12k környéki, egyelőre nem megoldhatatlan akadályt átlépni, akkor sok minden nem állja útját a fordított fej-váll 6k-s sikerének.
Az óvatosság viszont nem árt, mivel van itt néhány gyenge pontot, Például hogy ezen fordított fej-váll, jobb oldali váll része elég határozatlan és talán csak belemagyarázzuk, hogy komoly a 6k lehetőség, de az sem gáz ha nem komoly, legyen csak 4k a végeredmény, a többi meg alakuljon, a hetes várakozásoknak megfelelően!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon durvának látszó visszalépés történt 3-án, ez óvatosság is lehet a 2-án történt 1k-s árvisszarántás miatt. Viszont ha ilyen ingatag ez a felépített 14k meredek hegy, akkor egy következő megingás ismét 1 hétre óvatossá teheti a vevői oldalt, azonban ha csak megingás történnek, de elkerüljük a pánikot, akkor még semmi sincs veszve. Sőt minél többet megingás sikerül lábon kihordani, annál erősebb lehet a vevői megnyilvánulás! Ha továbbra is pozitívan gondolkodunk, akkor egy következő lendületes hullámmal, átlépjük a 40k alatti zónát, majd vissza is teszteljük, ez lehet az a momentum, amelyet követően jó messzire elszaladhatnak a bikák!
Shorts oldalon igyekeznek árkot ásni az elszaladni készülő bikáknak, viszont ha ez csak akkora árak lesz mind a 2 héttel ezelőtti, akkor ez egy könnyen átugorható árak, de az sem kizárt hogy türelmesen megvárják had futkározás ki magukat, majd a karámba visszatereléskor besegítenek a macik! Ahhoz hogy a macik igazán terelőképesek legyenek, szerintem ott 20k magasságában kellene mozgolódniuk, alatta csak kellemetlenkedhetnek és csak azon múlik a siker, hogy a bikák mennyire veszik a lapot!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/FV4BzSbD/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/PBbz2IbP/


"Hetes: eltekintve a vasárnap hajnali "bakitól", a kék nyíllal felváltott lehetőség tekintetében elég jók a kilátások, de mielőtt nagyon elkezdünk örömködni, a mögöttünk hagyott felszúró gyertya,  jogosan ad okot aggodalomra! Hetes tekintetben egy ilyen felszúró gyertya, hosszú időre a long mozgás elfelejtését vizionálhatja előre, de mivel van egy komolyan átszakított csökkenő trendvonalunk, ennek vissza-tesztelésére is irányulhat, a felszúrással történő előkészítés.
Tehát ha most egy, a határozottságot meredező trendvonal vissza-tesztre irányuló folytatás következik, az egy akár szeptember végéig elhúzódó folyamat is lehet!
Ha meglesz a határozottság, például a vasárnapihoz hasonló durvaságokkal fűszerezve, akkor augusztus végéig kielégíthető a korrekciós igény! Viszont még az sem biztos, hogy itt korrekciós elvárások vannak és nem e valami durvább 8k alá visszanéző, még júniusban elmulasztott számlát kell utólag lerendezni. "


"Hónapos: a még áprilisban megkezdett long fordulat, a júliusi gyertyát követően, augusztusban is lehetőséget ad hasonló folytatásra! Viszont, mivel a júliusi gyertya elég határozottan került elvágásra és a világoskék trendvonal átszakítása után, felmerült némi vissza-teszt igény, ha tippelni kellene azt mondanám, most egy fel/le szurkáló, bizonytalan gyertyával zárjuk augusztust!
Egy másik lehetőség, ahogy azt az Elliott hullám kezdeménnyel is felvázoltam, az 1. hullámban még megpróbálkozunk a 2019-es csúcsszint elérésével, majd az itt húzódó ellenállásról történő visszapattanás, besegédkezik a 2. korrekciós hullám kialakításába és hogy innen se legyen túl egyszerű a továbblépés, talán egy emelkedő háromszögben mozgással eltolódik 2021-re a megoldás!
Tehát ha azt nézzük, hogy a 2012-'16-os felezések után is évekbe tellett az új csúcsszintre történő megérkezést összehozni, miért ne történhetne ez most is hasonlóképpen és erre egy megfelelő elképzelés lehet az emelkedő háromszög, vagy valami sima háromszögben mozgásnak köszönhető, 10k-s árbóc lehetőség! "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/5MK6YoH3/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VUNy45Y3/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/8PjRAKhm/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/6OLbG4Lo/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/d8pAZsbx/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/VNS8PYNO/
https://www.tradingview.com/x/yfoVqVCr/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/6n3GlutJ/
https://www.tradingview.com/x/rJRf2JGS/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Egy gyémántos árbóc, hmm...?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.08.10!

BTC, annak ellenére, hogy a hétvégi történésekből nem sikerült azt a pozitív elmozdulás kihozni, amint a pénteki körképben igyekeztem megfogalmaztam, long lehetőségek szempontjából nem állunk rosszul!
Tehát volt egy hétvégét megelőző pozitív várakozás, de egy ennél is fontosabb piros ellenállás zóna és az e körüli viselkedéstől ugyanazt vártuk, mint a múlt hét elején egy hasonló támasz zónától.
A tegnapi Facebook bejegyzésben már rávilágítottam arra, hogy a végjáték közelében is lehetünk és hát ahogy a nyitás utáni történéseket megnézzük, volt némi határozottságot mutató mozgolódás.
Egy nagyon hasznos mozzanat lenne, a piros ellenállási zónának vissza-tesztelése, de nem csak a zónának válna hasznára, hanem a nyíló és záródó ékekből összeálló zöld gyémánt alakzatnak is, amely alakzat 4 órás idősíkon kicsit jobban átláthatóvá válik, viszont kitudja, nem e ezek az apró részletek fognak rávilágítani egy fals kitörési kísérletre!


4 órás idősík: jelen pillanatban, talán a legfontosabb alakzat a gyémánt, de van itt egy ezt körülölelő kék emelkedő csatornán is, illetve két parabolikus ívből összeálló S kanyar.
Gondolom a képet nem nagyon kell magyarázni, egyértelműen látszik a gyémánt alakzat! Ennek a alakzatnak 2k a mélysége, tehát a kitörést megelőző 11,5k-s szintről számolva, valahova 13,5k a fekete kérdőjellel megjelölt világos ellenállásra kellene megérkezni!
Azt hogy a világoskék emelkedő csatorna, mennyire játszik majd szerepet, az esetlegesen 14k környékéről történő, akár még a 2017-es csúcsot is előre folytatás megelőzően, de ha a piros parabolikus ív is besegít és a 13,5-14k közötti szinteken sem vesztegetünk el sok időt, még bármi is előfordulhat!


Bitcoin Futures chart: pozitív irányba, az utolsó rés is bezárásra került, a 12k-s szint múlt hét csütörtöki átlépésével. Viszont ha továbbra is a rések bezárására koncentrálunk, amelyekből 4db várakozik csökkenő irányba, tehát ha ezekre koncentrálunk, akkor sok örömünk nem lesz a folytatásban, azonban ha a két legfrissebb rést nézzük, azok esetleges gyors bezárása egy szükséges rossz!
A legfrissebb, 155$-os szinten várakozó rés bezárása, nagyon gyorsan megtörténhet, sőt ha a poloniex 4 órás idősíkjára felrajzolt gyémánt alakzatnak, illetve a piros ellenállási zónát vissza-tesztelő elvárásnak szeretnék megfelelni, akkor kötelező feladat, legalább ezt a legfrissebb rést bezárni.
A 9,645$-os szinten várakozó rés bezárására irányuló mozdulatok, remélhetőleg most bennhagyjuk a fiókban, de az se egy jó ómen, ha sokáig nyitva marad és majd 14k fölötti szintekről kell bezárásra irányuló mozdulatokat végrehajtani, habár ha megnézzük a 12k-s szintén egy évig várakozó résünket, akkor a 9645 is lehet ráérünk még kategória!
Napos idősíkon, hajszálnyira vagyunk a kék harmonikus minta kifutási szintjétől, de ez nem jelenti azt hogy itt kötelező zárni a hullámot! Sokszor előfordul a lendület történő jelentős túlszaladás, ami már csak azért is jól jönne, mert ha pontosan ott zár a minta, ahova azt várjuk, akkor nagy valószínűséggel, a korrekciós folytatást sem ússzuk meg 10k fölötti szinten.
Abban az esetben, ha sikerülne elszaladni a 2019-es csúcsszintre és ezt követően eleget-tenni a korrekciós elvárásoknak, akkor tudna egy olyan szituáció kialakulni, amelyek 2017-es bullrun kezdeti szakaszában(8k-ig tartó időszak) is többször előfordult! Tehát hogy több, hosszan elnyújtott hullámot követően, minden alkalommal 30-40% gyors lefolyású korrekciós fázis következett!
Március-május között volt egy 6k-s hullám, amit követelt egy 20%-os korrekció! A következő, tehát a jelenlegi hullám 9k-ról indult, ha ennek célja 14k és itt is számolunk a durván 30%-os korrekcióval, akkor szinte csontra pontosan a 9,645$-os szinten várakozó rés bezárását kell megcélozzuk, tehát azt a zöld oldalazó sávot, amelybe a májusi felezés után 3 hónapra beszorult a mozgás, így ez a zóna kaphat egy nagyon ütős vissza-tesztet!


Napos idősík: azokat a gondolatokat, amelyeket a Futures napos kitérő végén megemlítettem, ide is beidézésre kerülhetnének, de mivel amúgy is elnyújtom mint a rétest, ezt most kihagyom.
Lényeg, ha a 4 órás idősíkon látható gyémánt alakzatra koncentrálunk, illetve az azt körülvevő kék emelkedő csatornára, akkor tulajdonképpen, ugyanaz a várakozás rajzolódik ki, mint ami április magasságában a szellemgyertyákkal is felvázolásra került. Viszont ha jól csináljuk, akkor nem csak abban a magasságban jutunk el, ahova a gyémánt alakzatnak megfelelően várható az ár, hanem kicsivel magasabbra is, például a zöld háromszög és az azt megelőző hullámnak köszönhető árbóc lehetőséggel, a szellemgyertyákkal is felvázolt 15-16k-s magasságba!
De van itt néhány figyelmeztető, illetve visszafogó tényező!
Méghozzá a hetes idősíkon jelentőséggel bíró, de itt is megjelenítésre kerülő világoskék csökkenő trendvonal és annak határozott vissza-teszt igénye, illetve az a tény hogy május óta negatív divergenciában mozgunk. Azonban ez a két visszafogó tényezők is megoldható probléma! A recept egyszerű, határozott long mozdulatokra van szükségünk, amely ha 16k környékén kap egy nagyobb negatív ütést, még az is ki hordható lábon!
Tehát, egyelőre azt látjuk, amit a 2012-'16-os felezések után is megfigyelhető volt, az elején hosszabb, durván 3 hónapos kivárás, majd lassú építkezés és intenzív vígjáték! Jelenleg a lassú építkezés nagyon kezdeti fázisában lehetünk és ahogy a Futures napos kitérőnél is említettem, ebben a lassú építkezésben, határozott 30-40%-os korrekciós visszalépések biztosíthatják azt, hogy az intenzív végjáték, ami ne csak valami 20k-s, hanem annak akár dupláját is elérő örömet jelentsen!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: oké, induljunk ki abból hogy sikeres lesz a gyémántos akció, amely ha tartalommal is meg lesz töltve, tehát a longs oldali mozgás feltornázódik a 40k alatti zónába, onnan jó eséllyel készülhetnénk az ár szerinti korrekciós folytatásra, Viszont, ha úgy alakul hogy a zónán át is szaladunk, tehát megbízásokkal is adunk egy kis nyomatékot, akkor az év elején láthatóan magasságba is eljuthatunk és az ármozgásnál lehetőségként felmerülő árbóc, 15-16k-s sikerét is bezsebelhetjük, azonban, ebben a magasságban már az összes puskapor ellövésre kerülhet!
Shorts oldalon, most valószínű arra megy ki a játék, hogy mennyire legyenek kellemetlenkedő tényezők, az esetleges gyémánttal vagy árbóccal segített pozitív mozgásban. Ha semennyire nem szeretnének beleszólni, akkor ahogy azt már július végén is megtették és nem szóltak bele, hogy az ár 9,6k-ról felszaladjon 12k környékére, most sem szólnak bele abba, hogy 12k környékéről, akár 17k-s magasságba is elszaladjunk, ennek megfelelően, a shorts oldali mozgás visszazuhan 5k környékére! Azonban, ha ebből 17k vagy 14k környékére történő felszaladásból, hiányzik a lendület és inkább átmegy sétálásba, az felkérés lehet shorts oldali keringőre, tehát megbízásokkal készülni lehet egy esetleges határozottabb korrekciós folytatásra!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/dezszuVG/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/T7C7RJXK/


Hetes: erre az idősíkra nem hozható át a gyémánt alakzat, mivel az benne rejtőzködik a hetes gyertyában, viszont bármennyire is rejtőzködik, a célszintje ugyanaz, mint ami a kék nyíllal már hetekkel ezelőtt felvázolásra került. Tehát ha sikeres lesz a gyémánt alakzatból történő long kilépés, annak az előttünk álló héten illene célba érnie, ami azt jelenti, hogy a hetes idősíkon egy határozott gyertyával érkeznek meg a 2019-es csúcsszintre!
Abban az esetben, ha a napos kitérőnél említett árbóc alakzat is játszik, tehát 15-16k környékére is sikerül megérkezni, ott már érdekes szituációkba keveredhetünk, mivel a 2019-es csúcs fölé kerülünk és nagyon nem mindegy hogy itt csak átszórunk a ellenálláson vagy konkrétan fölötte is zárunk, esetleg megérkezünk a harmonikus mintával kitűzött 16k fölötti szintre és a rá következő héten, már egy határozott korrekciós fordulattal leszünk elfoglalva.
Ha a kék nyilat követjük, tehát nem szaladunk át a 14k-s ellenálláson, de azt később egy teszt elé szeretnénk állítani, akkor hamár itt 12k környékén amúgy is megküzdünk a továbblépéssel, illetve mivel a 11700 nálam amúgy is egy jelentőséggel bíró színt (lásd 2018 február végi, március eleji csúcsokat), miért ne lehetne fontos színt most ellentétes irányba is. Ami annyit jelent, ha 14k-ra sikeres lesz a megérkezés, majd egy gyors 15%-os korrekciót követően, sikerült long lendületbe kerülni, akkor kisebb az esélye annak, hogy a 14k-s szintet csak vissza-teszteljük, majd egy durva 10k alá bezuhanással, bő egy évre ismételten elvesszük sokak kedvét a vásárlástól!


"Hónapos: a még áprilisban megkezdett long fordulat, a júliusi gyertyát követően, augusztusban is lehetőséget ad hasonló folytatásra! Viszont, mivel a júliusi gyertya elég határozottan került elvágásra és a világoskék trendvonal átszakítása után, felmerült némi vissza-teszt igény, ha tippelni kellene azt mondanám, most egy fel/le szurkáló, bizonytalan gyertyával zárjuk augusztust!
Egy másik lehetőség, ahogy azt az Elliott hullám kezdeménnyel is felvázoltam, az 1. hullámban még megpróbálkozunk a 2019-es csúcsszint elérésével, majd az itt húzódó ellenállásról történő visszapattanás, besegédkezik a 2. korrekciós hullám kialakításába és hogy innen se legyen túl egyszerű a továbblépés, talán egy emelkedő háromszögben mozgással eltolódik 2021-re a megoldás!
Tehát ha azt nézzük, hogy a 2012-'16-os felezések után is évekbe tellett az új csúcsszintre történő megérkezést összehozni, miért ne történhetne ez most is hasonlóképpen és erre egy megfelelő elképzelés lehet az emelkedő háromszög, vagy valami sima háromszögben mozgásnak köszönhető, 10k-s árbóc lehetőség! "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/o0YSJGa9/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Bd99psAz/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5Hdyq1Ql/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/SEYaupRC/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/d8pAZsbx/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ZZ6VNT3U/
https://www.tradingview.com/x/uZYS94oy/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/pmngYr4g/
https://www.tradingview.com/x/xUxZlrGO/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Se gyémánt, se árbóc, csak az időhúzás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.08.14!

BTC, ugyanabban a cipőben sétálunk 2 hete, de azt is mondhatnánk egy helyben topogunk.  Múlt héten beszorult a mozgás egy ellenállási és egy támasz zóna közé, ebben a zónában hétfő hajnalban próbáltunk felfelé kitörni, de csak abba a magasságba sikerült eljutni, ahonnan már két héttel ezelőtt is elég látványosan visszapofozták az árat!
Ezt a két csatorna közötti mozgást, talán egy Wyckoff például lehet a legjobban értelmezhetővé  tenni, https://www.wyckoffanalytics.com/wp-content/uploads/_pda/2019/08/5-2-e1565961319276.png  amelynek lényege, hogy rámutassunk a keresletre és kínálatra alakulására, illetve hogy 5 függőleges zónára osztva a mozgást, megpróbáljunk kiutat találni, ebből az elég látványos 2 hetes megoldhatatlannak látszó problémából. 
Kicsit eltérve a fenti példától, visszatértünk az ellenállási zónába, ezzel azonban még nem tértünk el a példától, sőt az a tény hogy az ellenállási zónából azóta vissza is fordultunk, talán arra igyekszik rámutatni, hogy az indokoltnál is hosszabb C fázisban mozgás láthatunk, ebből kifolyólag a D fázis, intenzív néhány óra alatt lezajló visszaesést is eredményezhet és ha túlszalad a támasz zónán, annak az E fázisban, további 1k-is visszaeséssel ihatjuk meg a levét.
Azonban nemcsak ez a példa indokolhatja a 10k környékére történő visszaesést, három a piros szaggatott, illetve a világoskék vissza-tesztelésre váró ellenállások! A piros szaggatott vonallal jelzett ellenállás, váll vonal vagy a jele mozgás szerinti támasz, kinek hogy tetszik, a 2-ai látványos 1,5k-s bezuhanással megkaphatta a vissza-tesztjét, tehát ezen akár át is léphetnénk. A világoskék, hetes csökkenő trendvonal tekintetében, a 2-ai próbálkozás elég gyerekcipőben járó küldetés, viszont ha már itt van ez a Wyckoff példa, akkor ennek követésével, a vissza-teszt elvárásainak is eleget tehetnénk. De mivel hetes dolgokról beszélünk, egy ilyen kettő hetes példából, megoldani a hetes idősík kérdéseit elég merész vállalkozás, nem is tesszük, azonban igyekezzünk rámutatni minden lehetőségre, nehogy utólag beleszaladjunk, valami nem várt szomorú meglepetésbe.


4 órás idősík: hiába volt fontos alakzat a gyémánt, amelyet tulajdonképpen a nagy megmondóemberek, nagymértékű hypeja miatt kezdtem el én is követni, csak hát mint utólag kiderült, hamis volt a gyémánt és csak egy átlagos, bizonytalan csúcs közeli mozgás kezdődött. De még a csúcs megállapításban sem lehetünk biztosak, ezt is csak a Wyckoff példára hajazó mozgás miatt gondoljuk jó megállapításnak. Egy a lényeg, fontos események középpontjában vagyunk, amely események dönthetnek a továbblépés vagy a visszafordulás tekintetében!
Tehát a charton látszik a zöld gyémánt, illetve az abból történő határozott kilépési kísérlet, amelyet sajnos ugyanolyan határozottsággal vissza is vertek a macik.
Kicsit előreszaladva az időben, berajzoltam egy oldalazó sávot, amely arra az esete lehet tökéletes, ha a probléma megoldása, az indokoltnál is több időt vesz igénybe. Ebben a sávban láthatunk néhány kék támaszt, amely támaszok közötti mozgás, ha kiállja a próbát, akkor a parabolikus ív követésével, jelentősebb áremelkedéshez  is hozzájárulhatnak.
Ha támaszok nem állják ki a próbát, akkor nyerhet értelmet a berajzolt oldalazó sáv és az órás idősíkon követett Wyckoff példája, amely hozzájárulhat, az oldalazó sáv csökkenő irányú határozat elhagyásához.


Bitcoin Futures chart: volt egy nyúlt hétvégi 180$-os negatív résünk, amit az elvárt szokásoknak megfelelően, a rákövetkezendő hét első napjaiban be is zártunk, majd ezen kicsit túl is szaladtunk és kialakítottunk a hetes aljat 11,200$-os szinten. Erről a szintről 2. próbálkozásra jutottunk vissza 12k közelébe, ahol ismét elfogyni látszik az erő, de az sem zárható ki, hogy rákészülés történik a hétzáras előtti utolsó rohamra.
Egy sikertelen hét záráshoz, hozzájárulhat a hétközi indokolatlan mélypont, illetve az abból történő rögös visszakapaszkodás! Azonban mielőtt nagyon elásnánk a pozitív lehetőségek további kibontakozását, a tegnapi zárás-nyitás közepette kialakult egy hétközi 75$-os rés, ennek gyors bezárása és egy a 12k-s szint fölé szaladás, fűszerezve egy barátságos hétvégével, talán hozzájárul a 3 héttel ezelőtt félbeszakadt építkezés folytatásához.
Napos idősíkon, közel vagyunk a kék harmonikus minta kifutási szintjéhez, tehát ha úgy nézzük, még egy halvány 12k fölé szaladás kellene a sikerhez, viszont annak a lehetőségét sem szabad kizárni, hogy a hétközi 11,200$-os szintre történő visszanézés, azzal a szándéka történt, hogy ne csak benézzünk 12k fölé, hanem ott valami komolyabb, akár a 14k-s szintet is elérő mutatványt hajtsunk végre! De bármennyire is szaladjon túl, a mintának akkor is szüksége lesz egy korrekciós lezárásra...


Napos idősík: egyenlőre jócskán elvagyunk maradva attól a tempótól, amit a szellemgyertyákkal felvázoltam, ennek oka a 12k-s szint problémásnak tűnő áttörése. Ez történhet azért is mert elfogyott az erő, de az erőgyűjtés szándéka is meghúzódhat a háttérben, amire mintha egy aprócska emelkedő háromszögszerűség is igyekezne rámutatni! Tehát egy durván 1,500$-os long lehetőség is kialakulhat ebből a háromszögből és ha már így sikerülne belelendülni a pozitív mozgásba, akkor a 13,963$-os, 2019-es csúcsszintig is elszaladhatunk. Van egy baj ezekkel a túl tökéletesnek és egyértelműnek látszó lehetőségekkel, méghozzá az hogy rengeteg hasonlót láttunk, rengeteg a várakozásokkal ellentétes folytatással, tehát biztosra csak azt vehetjük, amin már túl vagyunk! 


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon ismét kezdjük túlzásba vinni a gondolkodást, ennek következtében besülni látszik a lendület. Azonban, mivel elég látványosan átszaladtunk a 28k környéki, az elmúlt években fontosnak tűnő zónán, talán azzal a szándékkal tesszük, hogy egy határozott visszapattanással, könnyebben eljussunk akár a 40k fölötti szintekre is! Viszont ezzel egy veszélyes játékot játszunk, mivel egy apró, indokolt vagy indokolatlan pánik kipattanása után, nem lesz egyszerű visszaszerezni a vevői bizalmat.
Shorts oldal pedig pont egy ilyen pániklehetőségre felkészülve, már a múlt héten visszatornázta 8k környékére a pozíciószámot, tehát már csak arra várnak, hogy ezt a bombát, automatikusan vagy manuálisan, egy tetszőleges 12k fölötti szinten élesítsék. Abban az esetben, ha idő előtt, mielőtt valami komolyabb árcsökkenés megkezdődne, a shorts oldali pozíciószám is látványos csökkenésbe kezd, az annak lehet az előjele, hogy az áremelkedés néhány hetes tétovázást követően, a július végi tempóval folytatódhat. Feltéve hogy a vevői oldal is úgy akarja!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/2sxwlCE8/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/IQI6Gny9/


"Hetes: erre az idősíkra nem hozható át a gyémánt alakzat, mivel az benne rejtőzködik a hetes gyertyában, viszont bármennyire is rejtőzködik, a célszintje ugyanaz, mint ami a kék nyíllal már hetekkel ezelőtt felvázolásra került. Tehát ha sikeres lesz a gyémánt alakzatból történő long kilépés, annak az előttünk álló héten illene célba érnie, ami azt jelenti, hogy a hetes idősíkon egy határozott gyertyával érkeznek meg a 2019-es csúcsszintre!
Abban az esetben, ha a napos kitérőnél említett árbóc alakzat is játszik, tehát 15-16k környékére is sikerül megérkezni, ott már érdekes szituációkba keveredhetünk, mivel a 2019-es csúcs fölé kerülünk és nagyon nem mindegy hogy itt csak átszórunk a ellenálláson vagy konkrétan fölötte is zárunk, esetleg megérkezünk a harmonikus mintával kitűzött 16k fölötti szintre és a rá következő héten, már egy határozott korrekciós fordulattal leszünk elfoglalva.
Ha a kék nyilat követjük, tehát nem szaladunk át a 14k-s ellenálláson, de azt később egy teszt elé szeretnénk állítani, akkor hamár itt 12k környékén amúgy is megküzdünk a továbblépéssel, illetve mivel a 11700 nálam amúgy is egy jelentőséggel bíró színt (lásd 2018 február végi, március eleji csúcsokat), miért ne lehetne fontos színt most ellentétes irányba is. Ami annyit jelent, ha 14k-ra sikeres lesz a megérkezés, majd egy gyors 15%-os korrekciót követően, sikerült long lendületbe kerülni, akkor kisebb az esélye annak, hogy a 14k-s szintet csak vissza-teszteljük, majd egy durva 10k alá bezuhanással, bő egy évre ismételten elvesszük sokak kedvét a vásárlástól!"


"Hónapos: a még áprilisban megkezdett long fordulat, a júliusi gyertyát követően, augusztusban is lehetőséget ad hasonló folytatásra! Viszont, mivel a júliusi gyertya elég határozottan került elvágásra és a világoskék trendvonal átszakítása után, felmerült némi vissza-teszt igény, ha tippelni kellene azt mondanám, most egy fel/le szurkáló, bizonytalan gyertyával zárjuk augusztust!
Egy másik lehetőség, ahogy azt az Elliott hullám kezdeménnyel is felvázoltam, az 1. hullámban még megpróbálkozunk a 2019-es csúcsszint elérésével, majd az itt húzódó ellenállásról történő visszapattanás, besegédkezik a 2. korrekciós hullám kialakításába és hogy innen se legyen túl egyszerű a továbblépés, talán egy emelkedő háromszögben mozgással eltolódik 2021-re a megoldás!
Tehát ha azt nézzük, hogy a 2012-'16-os felezések után is évekbe tellett az új csúcsszintre történő megérkezést összehozni, miért ne történhetne ez most is hasonlóképpen és erre egy megfelelő elképzelés lehet az emelkedő háromszög, vagy valami sima háromszögben mozgásnak köszönhető, 10k-s árbóc lehetőség! "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/GKnhZPwU/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/BgXBlcpE/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qqA5RoXP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/bG0KiWQ1/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/qJlgqvQZ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/d8pAZsbx/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Vw9F7zwr/
https://www.tradingview.com/x/ZFx42YV6/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/4NkGnJp2/
https://www.tradingview.com/x/6QPqJeYC/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ismét egy hosszabb oldalazás?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.08.17!

BTC, habár kicsit kezdjük túlzásba vinni, de még mindig a Wyckoff példának megfelelően mozgunk! Az órás kitérőnél, sok időt nem pazarlunk ezen példán belüli mozgásra, de mégis ideteszek egy a coinbase chartról készült fázisokra osztott képet. Amelyen jól látszik, hogy jelenleg a C átmeneti fázisban vagyunk, ahol az indokoltnál kicsit tovább időzünk, talán pont azzal a szándékkal, hogy ne a D fázisban vártaknak megfelelően, tehát csökkenő irányba, hanem az ellenállási zónán átlépve, felfelé folytassuk az utunkat.
Poloniex charton folytatva és lényegében mellőzve a Wyckoff példát, de többször hivatkozva rá, azt látjuk, hogy a hétvégén ismét beszorultunk egy oldalazó sávba. Ez a sáv 280$ mély, amelynek alja az a 11,700$-os szint, ami 2018 márciusában döntött arról, hogy az előző évi lendületnek megfelelően, ne pozitív, hanem negatív irányba folytatódjon tovább a történet írása. Sáv teteje pedig nyugodtan kerekíthető 12k-ra, ha már ezzel a szinttel küzdünk lassan 3 hete. Általában, ha egy szintet többször megkörnyékezünk, az egy idő után megadja magát! Lehet hogy erre megy ki most is a játék és nem tudunk dönteni, a Wyckoff példának megfelelően vagy a nem egyértelmű, de mégis pozitív elvárásoknak megfelelően folytassuk.
Alulról elkezdünk a sávba, tehát az utolsó sáv érintési pontunkat alul kell keressük! Ennek megfelelően, a vasárnapi C aljból még nyugodtan meglátogatható a csatorna D pontja, viszont ha itt nem élünk a lehetőséggel, ez lehet a piros ellenállási zónába történő vissza-teszt vagy akár a határozott sávból kilépés, majd az arra történő vissza-teszt. Attól függően, hogy ismételten elérjük a sáv tetejét vagy sem, ha a folytatásban visszanézünk a sáv aljára, ott már kezdhetünk aggódni a pozitív folytatás miatt!


4 órás idősík: jól látszik, hogy az apró, de a folytatás szempontjából mégis fontos sávnak mekkora a szerepe. Ott indult a történet, hogy volt egy sokak által tutinak látott gyémánt lehetőség, amelynek volt egy nagyon pozitív várakozása, azonban a kilövésre váró rakéta, az indulás pillanatában besült! Ennek az árát, egy közel 800$-os visszaeséssel meg is fizettük, legalábbis reménykedünk hogy ez nem csak az előleg volt, egy végül 2k-s számlából. Ha tovább gombolyítjuk ezt a fonalat, akkor a gyémánt jobboldali háromszöge, kicsit eltorzulva még mindig kínálja magát, tehát még úgy is alakulhat, hogy nem mi fizetünk, hanem nekünk fizetnek...
Ebből a távolabbi képből, az is jól látszik, ha az órás idősíkon körbejárt sávból csökkenő irányba távozunk, ott még mindig lesz egy, a későbbiek folyamán akár az emelkedő trendvonal szerepét is betölthető támasz, de ez már a nagyon kapaszkodunk a valamibe kategória.


Bitcoin Futures chart: a 12k-s szintmegjelölésnek sok szerepe már nincs, annál inkább az apró hétvégi résünknek, illetve a múlt hét pénteki napos nyitáskor kialakult résnek! Ha megnézzük a poloniex órás idősíkon körbejárt oldalazó sávunkat, annak alja, megegyezik a hétközi résünk aljával, tehát ha jelenleg, ezen apró rések bezárására koncentrálunk, de még ezt megelőzően nem látogatjuk meg a sáv D érintési pontját, abból akár arra is lehet következtetni, hogy itt nem csak ezen apró rések bezárása miatt kezdtünk csökkenő irányba mozogni, hanem ennél komolyabb szándékaink is lehetnek! Például a 9,645$-os szinten várakozó rés bezárása miatt és ennél gondolatnál kapcsolható ősszel a Wyckoff példa, illetve a 4 órás idősíknál még nem említett, de lehetőségként már felvázolt kicsit durvább oldalazás.
Napos idősíkon, továbbra is hajszálnyira vagyunk a harmonikus minta nagyjábóli pontos zárásától, de mivel a mintán belüli mozgásban, illetve annak csúcsainál is vannak hiányosságok, talán a végcél tekintetében is megengedhető a rugalmasság! Tehát ez a hajszál már nem is annyira fontos és a múlt hét hétfői 12,220$-os szintre történő felszúrással, akár zártnak is tekinthető a minta, így jöhet egy akár durvának is tekinthető, de a minta utálni még pozitívabb folytatás érdekében, úgymond kötelező korrekciós folytatás.


Napos idősík: eltekintve az órás idősík szigorúan pontos csúcsaitól, láthatunk itt egy lassan 3 hete formálódó emelkedő háromszögszerűséget, minek tulajdonképpen ugyanúgy durván 2k a mélysége, mint a 4 órás idősíkon kerülgetett gyémántnak! Tehát, mivel a piros szaggatott vállvonal, a múlt heti 800$-os visszanézéssel megkaphatta a vissza tesztjét, az emelkedő háromszög segítségével elindulhatnak az a következő hullám, ami a fordított fej-váll 6k-s mélységét alapul véve, célba-vehetné a 17,200$-os, szerintem fontos következő ellenállást!
Ha a volume oszlopok és a gyertyák mozgása közötti divergenciát nézem, nagymértékű szerencsére is szükségünk lesz, viszont mivel a divergenciát megtörő volume oszlopnak, egy nagyobb, a semmiből érkező pánikra lenne szüksége, viszont ennek jelenleg kicsi az esélye, ezért ha csak a 14k-s tavalyi csúcsszint elérésére koncentrálunk, akkor jók az esélyeink. Illetve ha a vártnál is jobban belelendülünk a pozitív mozgásba, fennáll annak a lehetősége is, ami egy szerencsés július 27-ei kiugrásnál is megtörtént, tehát hogy egy zöld oszlop töri meg a lassan 3 hónapos ellentétes mozgást, ennek megfelelően, a long trendben történő építkezésnek az utolsó akadálya is elhárul. 


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali mozgásban még nem látom azt az igyekezetet, ami arra irányulna, hogy valami iszonyat nagy bullrun várakozna, igaz még az sem, ami a napos-hetes gondolkodásnak megfelelően, 14k esetben 17k-s magasságban segíthetnék az árat. Viszont arra is figyelni kell, ha nem kamu vételi jelzést szeretnénk látni, akkor csakis a tartalommal megtöltött longs építkezés, tehát az azonnali áremelkedés tud csak életképes long mozgás kialakítani.
Shorts oldalra átkukkantva, már láthatjuk apró jeleit a sunyi építkezésnek! Nem most kezdtek rágyúrni egy esetleges longs oldali elgyengülést kihasználó szituációra, hanem már augusztus elején egy komoly 55%-os megbízáspumpával. Ezt a szintet azóta is tartják, illetve mintha az utolsó napokban további 30-50%, remélhetőleg csak megbízáspumpával végrehajtót szintlépésre készülnének, ami persze ijesztgetésnek tökéletes, de hasznos is lehet, például egy a 14k-s szintről történő kisebb korrekcióba besegítésnél.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/BHHgaTlH/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/JouwLHTZ/


Hetes: itt is található egy óriási harmonikus mintaszerűség, amelynek előrelátható célszintje, megegyezik a fordított fej-váll előre megtippelhető célszintjével. Ezen minta célba érkezésének, lehet jó néhány buktatója, például a kék nyíllal felvázolttól eltérő, a 14k-s szintet el nem érő vagy azt átlépő, de azt el nem érő mozgások esetén! Esetleg akkor, ha a 14k-s szintről visszaforduló, de nem csak a további erőgyűjtés céljából, hanem egy durvább korrekciós közbelépés miatt kialakuló, pánikkal fűszerezett durva visszaesés okán.
Nagyon előreszaladni nem érdemes, egyelőre abból főzünk amit látunk, tehát hogy van egy március-május közötti 6k-s long hullámunk, majd egy nagyjából 3 hónapos oldalazó mozgásuk, amely végén, mivel töretlen a bizalom, talán jogos a további 6k-s várakozás, illetve az előzményeket figyelembe véve egy 4k-s minimum!


"Hónapos: a még áprilisban megkezdett long fordulat, a júliusi gyertyát követően, augusztusban is lehetőséget ad hasonló folytatásra! Viszont, mivel a júliusi gyertya elég határozottan került elvágásra és a világoskék trendvonal átszakítása után, felmerült némi vissza-teszt igény, ha tippelni kellene azt mondanám, most egy fel/le szurkáló, bizonytalan gyertyával zárjuk augusztust!
Egy másik lehetőség, ahogy azt az Elliott hullám kezdeménnyel is felvázoltam, az 1. hullámban még megpróbálkozunk a 2019-es csúcsszint elérésével, majd az itt húzódó ellenállásról történő visszapattanás, besegédkezik a 2. korrekciós hullám kialakításába és hogy innen se legyen túl egyszerű a továbblépés, talán egy emelkedő háromszögben mozgással eltolódik 2021-re a megoldás!
Tehát ha azt nézzük, hogy a 2012-'16-os felezések után is évekbe tellett az új csúcsszintre történő megérkezést összehozni, miért ne történhetne ez most is hasonlóképpen és erre egy megfelelő elképzelés lehet az emelkedő háromszög, vagy valami sima háromszögben mozgásnak köszönhető, 10k-s árbóc lehetőség! "


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/5RR8FSdD/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/NfQZAE5Y/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/JeUOBZ8Z/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/yOnFnwjr/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/uQvwT0Ug/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/d8pAZsbx/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/2nN3TpDF/
https://www.tradingview.com/x/kyzIzE1h/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/6ulf4S8I/
https://www.tradingview.com/x/9MmAJLe3/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Lesz-e hétvégi mentőöv?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.08.21!

BTC, pedig a lehetőség megvolt, az a lehetőség, amellyel lehetőséggel rögtön a hét elején megpróbáltunk élni, 500$-os kiugrásszerű emelkedést sikerült összehozni, majd ennek a korrekciós folytatása is jónak tűnt, ezt követően kiderült ismételten csak próbálkoztunk és egy 3 fázisból álló intenzív csökkenő mozgással, olyan mélyre érkeztünk vissza, ahonnan már nagyon nehéz lesz pozitívumot verni a folytatásba.

15 perces idősíkkal kezdjük, ahol jól látszik hogy a 3 fázisú visszaesést követően, beszorultunk egy oldalazásba, Ebből az oldalazásból, mivel annak is egy felső zónájában mozgunk, még van lehetőség a 12k-s szintet megcsípve, pozitív irányba keresgélni, ha nem sikerül, akkor jön a szomorú valóság és a sáv aljánál 11,6k környékén kell pótvizsgázni!


1 órás idősík, itt már a hétvégére is koncentrálunk és ha figyelembe vesszük, a 15 perces idősíkon behúzott 2 zónát, akkor hacsak nem sikerül gyorsan 12k fölé keveredni, két lehetőség marad! Kimerítjük a két zóna közötti mozgási lehetőséget vagy ahogy a piros nyíllal is felvázoltam, csökkenő irányba átszaladunk a 15 perces támasz zónán, majd azt még vasárnap vissza is teszteljük.
Tehát úgy gondolom, ha a hétvégétől csak az oldalazó mozgás folytatására számíthatunk, akkor annak jövő hét elején nagy valószínűséggel csökkenő irányú folytatása lesz, kivéve, ha a hétvégi rés újra nem keveri a lapokat.
Wyckoff példáról nem esett szó, csupán azért nem, mert erről szóltak az utóbbi két hét körképei, de ha az órás idősíkon látható negatív előjeleknek megfelelő lesz a folytatás, akkor valamikor jövő hét elején érhetjük el a támasz zónát, ami azt jelentené, hogy D fázis lezárását követően, jöhet egy durva E fázisnak megfelelő csökkenő irányú folytatás!


4 órás idősík: itt már csak összefoglalni lehet a kisebb idősíkokon összegyűlt lehetőség sokaságot, illetve jobban átláthatóvá válik, mi a tétje ennek az egyelőre még csak ártatlan, durván 500$-os sávban kialakult oldalazó mozgásnak!
Pozitív kiút egyszerű, a 12k-s magasságban kialakult ellenállási zóna újabb átlépésével kaphatunk egy 2. lehetőséget, aminek következtében, a sokadjára módosított parabolikus ívhez alkalmazkodva még valami jól kinéző 17k-s magasság is beakadhat!
Csökkenő irányú folytatás megerősödésében, nagy szerepe lehet a hétvége történéseknek, tehát abban hogy a következő fázisban akár 11k alá is visszaessünk, illetve ha ezt követően is csak egy gyenge long próbálkozásra futja, akkor a 10k alá folytatás lehetősége se nagy meglepetés!


Bitcoin Futures chart: semmi különös nem történt, volt egy múlt hét csütörtök-pénteki, illetve egy hétvégi apró rés, amelyek hét eleji bezárásával számoltunk, de jött a hétfői kiugrásszerű emelkedés és úgy nézett ki, ezek a rések kicsit hosszabb ideig nyitva maradnak. Sajnos a hétfői nagy lelkesedést, hamar szomorkodás követte és a rések bezárására is csak szerdáig kellene várni. A folytatás egyenlőre nyitott könyv, de az előzmények elolvasása, nem kecsegtet szivárványos folytatással! Egyet tehetünk, megvárjuk a hétvége eseményeit, majd a folytatásban ahhoz alkalmazkodunk!
Napos idősíkon, kifutott a harmonikus minta! Tehát, ha a folytatás ezen minta utáni korrekciós elvárásoknak megfelelően történik, akkor egy minimum a 9,645$-os szerintem várakozó rés bezárásával kell számoljunk, abban az esetben, ha nagyon kiszeretnék maxolni a korrekciós lehetőségeket, sajnos elég mélyre kell visszanézni, méghozzá a 7,610$-os szinten várakozó rés bezárásáig! Ha belevágunk ebbe a korrekciós folytatásba és a zöld sáv alja, illetve teteje, nyak és váll vonalként is közbeszól, az arra is lehet figyelmeztetés, hogy egy kicsit durvább dolgokról is szó lehet...


Napos idősík: erre az idősíkra felvázolt április környéki pozitív elképzeléseink szépen tartják magukat, habár az augusztusi szellemgyertyákkal felvázolt kiugró teljesítménytől jócskán elvagyunk maradva, de még mindig van néhány nap, ami felhasználható javításra!
A pozitív várakozás ellenére, számoltunk júniusi-júliusi szerény 8k-s, kicsit durvább 6-7k környéki visszanézéssel, ezeket kihagytuk! Kihagytuk és szerintem ennek az árát, a jelenlegi pozitív lehetőségek kapujában duplán is megfizetjük!
Abban az esetben, ha csak a világoskék, hetes csökkenő trendvonal vissza-tesztelése okán kell gyászosabb napok-hetek elé nézzünk, azzal még nincs probléma, főként hogy erre a Futures napos történések még segítséget is nyújthatnak, de ha a 6-7-8k környéki problémák utólagos megoldására törekszünk, azzal az idei év hátralévő részében várt pozitív elképzeléseinket visszatehetjük a fiókba!
Ha tippelni kellene, én azt mondanám készüljünk 9,6k-s visszanézésre(én ezen a szinten készülnék long belépőre, de csak óvatosan...) és lepődjünk meg, ha a végeredmény 14k!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos, már a hétfői körképben is kitértem arra, hogy nem látom jeleit valami nagyobb várakozó bullrunnak, de még a 14k-s szintet megcélzó próbálkozásét sem! Az utóbbi napok enyhén határozott csökkenő mozgása alapján, erre most még kevesebb esélyt látok, viszont ha van jelentősége a 28k magasságában várakozó zónának, abból egy esetleges visszapattanás még jó lehet valamire, de ha ideveszem a jelenlegi ármozgást, akkor ez már az utolsó utáni, utolsó long esély.
Shorts lehetőségek kibontakozására itt a lehetőség, viszont ha még van egy kis idő, amibe a hétvégi oldalazás és még egy kisebb pár 100$-os emelkedés is becsúszik, akkor a pozíciószám 10-11k-ra is feltolható, amelynek segítségével nagyobb lehet a csökkenő irányú berobbanás.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/aiERnRfz/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/V7kGCN7b/


"Hetes: itt is található egy óriási harmonikus mintaszerűség, amelynek előrelátható célszintje, megegyezik a fordított fej-váll előre megtippelhető célszintjével. Ezen minta célba érkezésének, lehet jó néhány buktatója, például a kék nyíllal felvázolttól eltérő, a 14k-s szintet el nem érő vagy azt átlépő, de azt el nem érő mozgások esetén! Esetleg akkor, ha a 14k-s szintről visszaforduló, de nem csak a további erőgyűjtés céljából, hanem egy durvább korrekciós közbelépés miatt kialakuló, pánikkal fűszerezett durva visszaesés okán.
Nagyon előreszaladni nem érdemes, egyelőre abból főzünk amit látunk, tehát hogy van egy március-május közötti 6k-s long hullámunk, majd egy nagyjából 3 hónapos oldalazó mozgásuk, amely végén, mivel töretlen a bizalom, talán jogos a további 6k-s várakozás, illetve az előzményeket figyelembe véve egy 4k-s minimum!"


"Hónapos: a még áprilisban megkezdett long fordulat, a júliusi gyertyát követően, augusztusban is lehetőséget ad hasonló folytatásra! Viszont, mivel a júliusi gyertya elég határozottan került elvágásra és a világoskék trendvonal átszakítása után, felmerült némi vissza-teszt igény, ha tippelni kellene azt mondanám, most egy fel/le szurkáló, bizonytalan gyertyával zárjuk augusztust!
Egy másik lehetőség, ahogy azt az Elliott hullám kezdeménnyel is felvázoltam, az 1. hullámban még megpróbálkozunk a 2019-es csúcsszint elérésével, majd az itt húzódó ellenállásról történő visszapattanás, besegédkezik a 2. korrekciós hullám kialakításába és hogy innen se legyen túl egyszerű a továbblépés, talán egy emelkedő háromszögben mozgással eltolódik 2021-re a megoldás!
Tehát ha azt nézzük, hogy a 2012-'16-os felezések után is évekbe tellett az új csúcsszintre történő megérkezést összehozni, miért ne történhetne ez most is hasonlóképpen és erre egy megfelelő elképzelés lehet az emelkedő háromszög, vagy valami sima háromszögben mozgásnak köszönhető, 10k-s árbóc lehetőség! "


Pillanat kép 15 perces: https://www.tradingview.com/x/VHijx16r/
Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/tPD132p2/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/etG18n7o/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/M8QnkbdS/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/8RkmB7hL/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/733ZspxW/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/d8pAZsbx/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/B1B8DnM1/
https://www.tradingview.com/x/rVTOED2A/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/rKOccV8E/
https://www.tradingview.com/x/Y7tt0LFy/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Semmire jó hétvége után!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.08.24!

BTC, a pénteki zárást megelőzően 15 perces idősíkon követtünk egy oldalazó mozgást, ebből csökkenő irányba távoztunk és mivel a támasz zónát vissza is teszteltük, sokkal nagyobb visszaesésen sem csodálkozhattunk volna, de ezen történet folytatása már az órás idősík témája!
A jelenlegi mozgást és az abból felépülő gondolatmenetet ismét 15 perces idősíkon kell kezdeni, ahol most a 11,700$-os szint környékén alakult ki egy ellenállási zóna, illetve ha az alsó csúcsokhoz húzunk egy támaszt, akkor máris kapunk egy 200$ mély emelkedő háromszög lehetőséget. Mivel 15 percen nagyon gyorsan zajlanak az események, talán mire a körkép végére érek, már  célba is ért a 200$-os lehetőség vagy egy váratlan visszarántással egészen más szituációban kell gondolkodjunk.


1 órás idősíkon semminek látszik a 15 perces idősík tökéletes vissza-tesztje, tehát itt egy határozott csökkenő mozgást látunk, de a két idősík között mégis van hasonlóság, a támasz zónába órás mozgás is visszanézett és mint utólag kiderült nem vissza-teszt céljából!
Tehát, ha a 15 perces idősík 200$-os lehetősége, illetve a hétvégi határozott visszafordulás nem csak egy céltalan bolyongás, akkor a hetek óta követett Wyckoff példával sikerülhet szembemenni, viszont ha ez a gondolat megállja a helyét, az azt is jelentheti, hogy az áttörhetetlen 12k-s ellenállás, végre megadja magát!


4 órás idősík: rengeteg pozitív lehetőség volt az utóbbi 3 hétben, talán most is egy lehetőség következik, talán az utolsó lehetőség, nem tudni, de az jól látszik, sikeresek csak a 12k-s ellenállási zóna fölött lehetünk!
Sikerhez kevés a jelenlegi törékeny 15 perces lehetőség, valami ütősebbre van szükség, különben a piros nyilakkal felvázolt útra tévedünk és ez egy pánikkal fűszerezve nagyon súlyos is lehet! 


Bitcoin Futures chart: a hétvégi aprócska rést, még melegében sikerült betömni, tehát erre most nem kell időt pazarolni, de ez nem biztos hogy jót jelent, mert ha egy régebbi rés bezárási igénye kerül a sor elejére, annak sokan nem fognak örülni. Következő rés bezárása érdekében, a 9,645$-os szintre kellene visszalátogatni, ez egy nagyon durva arculcsapása lenne, az igencsak pozitív várakozások közepette! Nagy valószínűséggel, nem az itteni várakozó rések irányítják majd az előttünk álló hét mozgását, de ha nagy szerencsétlenségünkre, mégis úgy alakul, hogy visszaesés következik és annak is egy durvább változata, ott már erős mágnesként is működhet a 10k alatti rés!
Napos idősíkot nézve, a kék minta utáni korrekciós várakozások, minimálisan megkövetelnék a 9,645$-os szintre történő visszanézést, sőt a 7,610$-os rés játékba hozását! Nagyon előre szaladva, de az esetleges korrekcióval számolva, egy biztos, ha a korrekcio után nem történik határozott visszarántás (oldalazgatunk vagy test nélküli gyertyákkal szurkálgatunk), akkor lehet hogy akad néhány long próbálkozás, de 12k fölötti folytatáshoz kevés lesz. Illetve ha a minták sorozatát is megszeretnénk szakítani, akkor szintén nem mindegy, hogy a korrekciós visszanézést követően, mennyire lesz határozott a long reakció...


Napos idősík: az emelkedő háromszöge alól kezd kicsúszni a talaj és mivel elég komolyan beszorultunk a 12k-s ellenállási színt alá, ezért ha nem sikerül  határozott long lépéseket felmutatni, akkor az azt is jelenti, hogy erre nincs is igény és minél többen jönnek rá erre a felismerésre, annál ütősebb és tartósabb lehet a csökkenő irányú folytatás.
Ha megnézzük a szellemgyertyákkal felvázolt áprilisi elképzelést, akkor egy a jellegihez nagyon hasonlító elképzeléssel számoltunk a 16k-s szintre történő megérkezését követően. A 4k-s elmaradás okát, ráfoghatjuk az indokolatlanul hosszú bizonytalan oldalazásra. Viszont, ha a 12k-s akadályt sikerül átlépni, talán még nincs veszve semmi, ehhez azonban, már az előttünk álló héten komoly long lépésekre van szükség!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon visszacsorogtunk a zónába, egyenlőre még ismeretlen szándékkal, viszont ha az ármozgást is megnézzük és célunk a 12k-s ellenállás határozott, de nem csak rövidtávú átlépése, akkor itt longs oldalon, a július végihez hasonló aktivitásnövekedésre van szükség! Megbízáspumpa is lehet megoldás, de ez nem egy áremelkedésre, hanem a korrekciós elvárásokat segítő megoldás, ami a legkisebb megingásra pánikeladásokhoz is vezethet.
Shorts oldal sokkal nyugodtabb, itt nincs kapkodás, nincsenek le/fel csapkodó gyertyák, tökéletes kivárós játék zajlik, de csak addig, amíg a bikák nagyot nem hibáznak, onnantól a szelíd macik, vérszomjas ragadozóvá válnak!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ieBCQgug/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/PjVIIAXo/


Hetes: az utóbbi 3 hét bizonytalansága még nem veszélyen, de óvatosságra int, mert ha a minta 16k-s célkitűzését nézzük, illetve a Futures napos mintája utáni korrekciós igényeket, akkor a tét nem kicsi! Viszont hogy ez a 16k-s lehetőség se mennyen a kukába, haladjunk sorba a feladatokkal, tehát a napos korrekcióval kezdjünk, már csak azért is, mert volt itt egy határozott csökkenő trendvonal átlépés és hát ennek irányába mégiscsak mutatni kellene valami határozott vissza-tesztre irányuló mozdulatot! Sőt talán még a piros szaggatott vállvonalnak is lennének vissza-teszt igényei, tehát a Futures 9,645$-os szinten várakozó rés bezárása még hasznos is lehet. Ha a kék nyíllal felvázolt mozgási lehetőséget nézzük, akkor ez a 12k-s küzdelem egy szükséges rossz, feltéve hogy a következő hetek, a 10k-ról, 12k-ra megérkezéshez hasonlóan aktívak lesznek és a 12k-s jelenlegi erős ellenállás, támaszként is kiállja a próbát.


"Hónapos: a még áprilisban megkezdett long fordulat, a júliusi gyertyát követően, augusztusban is lehetőséget ad hasonló folytatásra! Viszont, mivel a júliusi gyertya elég határozottan került elvágásra és a világoskék trendvonal átszakítása után, felmerült némi vissza-teszt igény, ha tippelni kellene azt mondanám, most egy fel/le szurkáló, bizonytalan gyertyával zárjuk augusztust!
Egy másik lehetőség, ahogy azt az Elliott hullám kezdeménnyel is felvázoltam, az 1. hullámban még megpróbálkozunk a 2019-es csúcsszint elérésével, majd az itt húzódó ellenállásról történő visszapattanás, besegédkezik a 2. korrekciós hullám kialakításába és hogy innen se legyen túl egyszerű a továbblépés, talán egy emelkedő háromszögben mozgással eltolódik 2021-re a megoldás!
Tehát ha azt nézzük, hogy a 2012-'16-os felezések után is évekbe tellett az új csúcsszintre történő megérkezést összehozni, miért ne történhetne ez most is hasonlóképpen és erre egy megfelelő elképzelés lehet az emelkedő háromszög, vagy valami sima háromszögben mozgásnak köszönhető, 10k-s árbóc lehetőség! "


Pillanat kép 15 perces: https://www.tradingview.com/x/mXqT4yxS/
Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/htSI5CcG/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/JRtk3F4H/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/YQ1TOF16/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pYxx1HP9/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/dPgtGuJm/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/d8pAZsbx/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/7L1unvFT/
https://www.tradingview.com/x/9mcHz4tq/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/rSatqpcJ/
https://www.tradingview.com/x/LMoopose/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

A kettő ezres kérdés következik!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.08.31!

BTC, a 2 héttel ezelőtti hétvégét megelőzően is és a mögöttünk hagyott hétvége előtt is oldalazgattunk napokig. Ez a jó szokás hétvégén se változott, sőt az augusztus eleji 12k-s megérkezés óta eldöntetlen a kérdés, van-e további keresnivalónk long irányba, esetleg ez már egy figyelmeztetés a túlvett állapotra!
A 15 perces idősíkot nyugodtan kihagyhatjuk, de ugyanígy tehetnénk az összes idősíkkal, annyira ráült a döntésképtelenség a chartra.
A múlt hét keddi 800$-os határozott a visszaesést követően, nehezen elképzelhető volt egy újabb oldalazás, mégis sikerült összehozni! Mivel a keddi aljból visszakapaszkodtunk 11,500$ környékére, majd egy nappal később ismételten visszanéztünk a sáv aljára, ebben a szituációban kevesen számolhattak ismételt sáv tetejét meglátogató folytatásra. Ebből a sávból, hétvégén történt egy határozott kilépés, majd ezt követte egy vasárnapi lassú tempójú vissza-teszt, illetve lassú tempójú folytatás, viszont ha komolyak a long szándékod, akkor itt sem ártana némi határozottság, nehogy úgy járunk mint múlt hét kedden!
Rengeteg zónát láthatunk a charton, amelyekből igazán fontos szerepe csak a piros színnel látható zónáknak van! Ha az ellenállási zóna elesik, az kulcsa lehet a 14k-s folytatásnak, ha a támasz zóna veszélybe kerül egy határozat csökkenő irányú folytatással, ott már komolyabb bajok is kialakulhatnak. 


4 órás idősík: továbbra is egy összefoglaló, a kisebb idősíkokon kialakított fontosnak látszó történések szempontjából! Itt ugyebár, az augusztusi megérkezést követően mindenki a gyémántban látta a megoldás kulcsát, majd a megoldáskeresés átment egy emelkedő háromszög lehetőségbe, amelyből ki is ugrottunk, de ez is besérült. Utóbbi hetekben az oldalazás a sláger, ennek van egy 11k-s alsó, illetve egy 12k-s felső zónája!
Ahogy már az órás kitérőnél is említettem, a felső zónán átvergődés, kinyithat olyan long kapukat, amelyek több ezer dolláros folytatásnak is utat engedhetnek, csökkenő irányba senkinek sem hiányzik egy újabb több ezer dolláros visszaesés, de ahogy erre a piros nyilakkal is felhívom a figyelmet, ez is könnyen becsúszhat!


Bitcoin Futures chart: 2 héttel ezelőtt, a 12k-s szintre történő felkapaszkodással, bezártuk az egyetlen long irányba várakozó rést, tehát marad a csökkenő irányba várakozzon résekre való koncentrálás! Friss hétvégi résünk van, ezt ha minden rendben történik még a mai napon bezárjuk, majd koncentrálhatunk a 12k környéki ellenállási zónán történő áttörésre! Következő csökkenő irányú résünket, a 9645$-os szintre visszalátogatással tudnánk bezárni, tehát egy 2k-s jelentős visszaesés lenne szükségünk, ami ha meg is történik, előtte még 11k környékén valószínűleg kapunk néhány figyelmeztető jelzést.
Napos idősíkon kicsi durvábbak az elképzelések, itt ugyanis a kék minta korrekciós igényeit kellene kielégíteni, vagy a 12,635$-os csúcs átlépésével kihúzni ezen méregfogat. Ha már a rózsaszín és kék minták így összenőttek, miért ne alakulhatnak Így a következő mintával is, tehát ha visszanézünk és bezárjuk a 9,645$-os rést, majd folytatjuk a márciusban megkezdett long trendben mozgásunkat, akkor semmi probléma és eltekinthetünk, az akár 2021 tavaszáig is elnyújtható következő minta további alakulásától, viszont arra már előre felkészülhetünk, hogy a 12k-s jelenleg is problémát jelentő szinttel, még egyszer meg kell küzdeni.


Napos idősík: nagyon eltérnek attól mozgástól, amelyet a szellemgyertyákkal áprilistól-augusztus elejéig elég szépen követtünk! Ennek oka, az 1 hónapos oldalazgatás, de ez még nem feltétlenül jelent rosszat, mert ha a májustól-július végéig tartó szintén oldalazó mozgásból sikerült a kitörés, akkor miért ne sikerülhetne most is, behozva a szellemgyertyákkal szembeni lemaradást.
A volume oszlopok és a gyertyák mozgása közötti ellentét, továbbra sem long folytatásról meggyőző szituáció! Az augusztusi mozgás szintén ellentétes, de ezt az ellentétes mozgást hasznunkra is válthatjuk! Méghozzá úgy, ha történik egy jelentősebb short aktivitás növekedés, az egy figyelmeztetés a long irányú elképzeléseink fiókba tartására! Tehát ha a 11k-s támasz zóna elesik, amihez társul egy jelentősebb short aktivitás növekedés, ezzel megtörik az ellentétes mozgás, ott jobb félni mint megijedni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: csökkenő irányba kicsit túltolták a Bélák, de sebaj, ha az utóbbi néhány napban látható csendesebb időszak, annak a jele, hogy megnyugodtak a vevők, ellenkező esetben még egy pánikba is belecsúszhatunk. Tehát a longs oldali történet egyelőre nem túl fényes, sőt azt is mondhatnánk gyászos, ami annyit jelent hogy az ár 12k fölé tornázásához ez így kevés, ha nagyon megszeretnénk tolni long irányba, akkor a pozíciószámnak vissza kell erősödni a 40k alatti zóna környékére!
Shorts oldal türelmesen vár, ők már felépítették azt a kisebb várat, amellyel akár egy nagyobb vár alapjait is letehetik! Tehát, ha az árat nem sikerül gyorsan áttolni a 12k-s akadályon, illetve ha longs oldalon aktivitás növekedéssel nem jelentkeznek be a vevők, az az eladók számára felhívás keringőre és ha nagyon belelendülnek a táncikálásba, akkor futhatunk a long irányú elképzeléseink után!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ExeJCZRA/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/7wxWRkTD/


Hetes: látványos problémáink vannak a 12k-s szint környékén, de hasonlóan látványos problémáink voltak 2018 február végén,március elején, sőt a 2019 július-augusztus környéki csapkodó gyertyák is itt adták be a kulcsot. Egy haszna lehet ennek a 12k környéki bizonytalankodásnak, méghozzá ha sikerül átverekedni magunkat ezen a szinten, majd a kék nyíllal felvázolt mozgásnak megfelelően, a későbbiek folyamán támaszként is megállni a helyünket, akkor a folytatásban bármire IS lehetőség nyílhat!
Tehát, ha követjük a kék nyilat, de a harmonikus mintának tetsző módon nem zárjuk a hullámot, max kiépítünk egy a későbbiek során fontos támaszt lehetőséget( hasonlót, mint a jelenlegi 12k környéki mozgás) és elszaladunk a 2018-as csúcsszintig, majd rápihenve a folytatásra visszanézünk 17k környékére, onnan újra lendületből hozható a long irányú mozgás, viszont ha a volume oszlopok még ennél a szituációnál is vérszegénységben szenvednek,  nagy rejtély mitől leszünk hasonlóan sikeresek mint 2018-ban.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/cm1gLXQM/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/wApZxiX5/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/ylv7T8xk/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YcNwG7dr/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ALRMZYXx/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/61h4R7LJ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/MSPgpAKP/
https://www.tradingview.com/x/7RRRzoQm/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/3rJeuBtc/
https://www.tradingview.com/x/hLXqUIlb/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Hányadik hullám...?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.09.04!


BTC, benne voltunk egy több mint 4 hetes oldalazó mozgásban, ennek volt egy 12k környéki ellenállási zónája és hát ez a zóna, hozta is a tőle elvárható ellenállási feladatát! Erre a zónára, az 1 órás kitérőnél még visszatérünk, most kezdjük azzal a határozott 2k-s visszaeséssel, ami a zónából visszapattanás eredménye!
15 perc és idősíkon elég szépen követhető volt a folyamat, illetve az is jól látható, hogy a kisebb idősíkok zónái környékén, mennyire egyértelmű volt, hogy így csak negatív irányba jöhet folytatás!
Három hullámból állt ez a zuhanás és minden hullám után, határozat támasz, illetve ellenállási zónák figyelmeztettek arra, mire is számíthatunk az egyes zónák környékén.
Az első hullám után, kialakult egy 1 napos oldalazás, majd miután ennek az ellenállását másodszorra sem sikerült áttörni, megindultunk csökkenő irányba, ahol a támasz zónának már nem sok szerepe volt és bele is csúsztunk a 2. hullámban.
A 2. hullámban már a támasz zónának jutott több szerep és mivel itt már sokkal mérgesebb volt a hangulat, a nyomásnak  sem tudott ellenállni, ennek eredményeként belecsúsztunk a 3. hullámba!
Itt tartunk most, szintén van két zónánk és már az elején kezd egyértelművé várni, hogy ha lesz is 4. hullám(ritkán előfordul), mivel ez ellenállási zónán van jelenleg a nyomás vagy az történik, hogy jön egy korrekciós visszarántás, esetleg a hétvégét is figyelembe véve, na meg azt hogy a 10k-s szint alá benézés a tét, belecsúszunk egy indokolatlanul hosszú oldalazásba.


1 órás idősík, itt is egy oldalazásból csökkenő irányba kilépéssel kezdődött a buli és ha itt is számoljuk a hullámokat, akkor az első hullám a 12k-s ellenállási zónából történő, 11,2k-s támasz zónába megérkezéssel lett kerek, ezt követte a 2 hullám 10k-s szintre megérkezéssel. Tehát ha így nézzük a 15 perces idősík 3 kisebb hullámát, akkor újra kell számozzuk a történetet és a 15 perc idősíkon még várakozik a 4. hullám, ez lenne az a hullám, ami a CME Futures 9,645$-os szintjén várakozó rést zárnál be!
Ezért ha most azzal számolunk, hogy van még hátra egy határozott hullám és ezt a hullámot egy hosszabb előjáték előzi meg, akkor azzal belecsúszva a hétvégére, sőt hétvégi pozitív irányú mozgással rést is kialakítva, akár jövő hétre is áttolható a 3. hullámban történő 10k alá megérkezés.


Coinbase 1 órás chartján egy wyckoff példát is követtünk, én ezen példa alapján kizártam a 12k fölé megérkezés lehetőségét, illetve ha ez meg is történik, akkor csak egy eltévedt pár órás akcióról lehet szó. A példa alapján követett mozgásban, nem kellett volna hogy 12k-ra még egyszer megérkezünk, de előfordulnak ilyen bakik, majd ahogy vannak a D fázisban történnie kellett visszaesünk a támasz zónába, ahonnan kisebb hezitálás után, az E fázisban vártalak megfelelően, további határozat visszaesések kell számoljunk!
Mivel a D fázisban történő támasz zónába megérkezéskor, kicsit nagy volt a lendület és túlszaladtunk, most azzal is számolnunk kell, hogy visszakapaszkodunk a támasz zónába, de itt jön a következő probléma, méghozzá hogy ezt a zónát vissza fogjuk tesztelni és az E fázisban várakozó csökkenő irányú folytatás tekintetében, ez azonnal felhívás keringőre!
A Futures rés miatt 9,6k környéke az első célszintünk, ahol egy nagyjából 300$ mély zóna is várakozik és ha szerencsénk van, akkor az E fázisban, ez a zóna jelenti a történet alját, amit egy határozott visszapattanással jelezni is fogunk!


4 órás idősík: majdnem ugyanaz amit vártunk, csak egy baki a 12k-ra történő ismételt megérkezés, viszont egy szükséges baki volt! A támasz zónába történő hirtelen megérkezés után, adott volt a lehetőség visszapattanásra, de a vevők nem éltek a lehetőséggel, majd a macik becsaptak a lecsóba és meg is koccoltuk a 10k-s szintet. Ha ezt a csökkenő irányú mozgást is szeretnénk hosszan elnyújtani, akkor ahogy a long iránykeresésnél kék támaszokkal, pontosabban trendvonalakkal, most lila ellenállások kialakulása esetén kaphatunk előrejelzést. hogy egy a jelenleginél is durvább csökkenő irányú parabolikus lefordulás lehetőségével kell e számoljunk!

Bitcoin Futures chart: mivel az elmúlt hétvégi aprócska 100$-os résünket, hétfői-keddi próbálkozás után, csak szerdán sikerült bezárni, ez rá is világított arra, hogy itt valami nincs rendben és gondok lehetnek a 12k fölötti folytatással! Úgy látszik ez a gond nem is kicsi, és már nem is a 12k fölötti folytatás miatt kell izguljon, hanem a 10k alá visszaesés lehetősége miatt, ahol egyelőre a támasz zóna teszi a dolgát, de meddig... Tehát a támasz zónából visszapattanás lehetőség adott, viszont a hétvége újrakeverheti a lapokat! A pénteki zárást megelőzően, ha tartjuk a jelenlegi szintet, esetleg még feljebb is sikerül kapaszkodni, akkor a hétvégén annak kellene szurkoljunk, hogy itt csökkenő irányú rés alakuljon ki a hétfői nyitásra, talán akkor járnánk a legjobban, ha a hétfői nyitószint a támasz zónába esik!
Napos idősíkon folytatva, megerősítést kapunk arra, hogy a harmonikus minta zárása utáni korrekció miatt zuhantunk ekkorát és még zuhanhatunk tovább is, de remélhetőleg már nem sokat, legalábbis akkor nem, ha a minimum korrekciós szint a célunk,  tehát 9,645$ környéke, ha ez kevésnek bizonyul, akkor sajnos ki kell maxoljuk 7,610$ környéki visszanézéssel. 


Napos idősík: még nem mondunk le a pozitív folytatás lehetőségéről, de már egyre halványabbak a lehetőségek. Például lehetőség a szaggatott vállvonal, azonban ennek vissza-tesztelésével talán már elkéstünk, erre augusztus elején kellett volna sort keríteni. Következő lehetőség, a világoskék hetes csökkenő trendvonal, ennek elérésére talán azért is nagyobb az esély, mivel itt egy vékonyka zóna és a 200-as mozgóátlag is segítséget nyújthat!
De van itt egy fenyegető divergencia, amelyre már rendszeresen felhívom a figyelmet, már csak azért is, mert az egy komoly 7-8k környékére visszanézési fenyegetettség!
Hol rontottuk el?
Szerintem ott, mikor a május felezés időpontjában megérkeztünk a 10k-s lélektanilag fontos szintre és csak egy nyúlfarknyi korrekcióval válaszoltunk, az azt megelőző 6k-s Long hullámra. Tehát ha akkor visszanézünk 7-8k környékére, most nem volna egy ezt bepótolandó elvárás.
Azonban mielőtt nagy katasztrófát látnánk a folytatásban, várjuk még a hetes csökkenő trendvonal környékén hogy is alakulnak az események és ha rosszul, akkor sem lepődjön meg, hanem készüljünk fel egy ígéretes belépő szintre!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: augusztus eleje óta csökkent a long irányú érdeklődés, tehát egyáltalán nem csodálkozhatunk azon, hogy az ár nem igazán bírt a 12k-s szinttel. Az utóbbi egy hétben, mintha rátaláltunk volna valaminek az aljára, de lehet hogy csak egy további elbizonytalanodás előtti szélcsendet látunk, ez a gondolat már csak azért is megállhatja a helyét, mivel a shorts oldali igaz hogy jelenleg zuhanásban, de már jó előre felkészültek arra az esetre, ha a 12k szinttel mégsem birkóznak meg a vevők.
Shorts oldal augusztusban bebetonozta magát egy 8k fölötti zónába, ebből a zónából most kicsit visszaestek, ezen nem is csodálkozhatunk, hiszen van egy 2k-s türelemmel kivárt haszon. Ha most kicsit tovább időzik az ár 10k környékén, akkor a shorts oldal ismét visszapumpálhatja magát 8K fölé, felkészülve egy esetleges negatív folytatási lehetőségre, viszont ha azt látják hogy az ár felkészült egy ismételt 12k-s támadásra, akkor a shorts oldali pumpa 10-15k környékét is megcélozhatja, majd ha lehetőség adódik, ismét bedöntik a bulit!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/KPOtC17P/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/rpcu5z2e/


Hetes: egyelőre durván mínuszos a hét, azonban ha megnézzük az ezt megelőző 3 hét gyertyáit, akkor nagy meglepetés nem ért minket, sőt ha itt nem állunk meg és visszatoljuk egészen a világoskék csökkenő trendvonalig, tehát valahova 9,5k környékére, akkor egy jövő heti bizonytalan gyertyával(ez a gyertya nagyobb csapkodást is rendezhet) elkészíthető a pozitív fordulat.
Viszont az a megoldás is életképes lehet, hogy ezt a hetet itt 10k környékén zárjuk, majd a bizonytalan gyertya, a csapkodásával lenéz 9,5k környékére, eleget téve minden elvárásnak! 
Sőt ha idevesszük a hónapos gyertyák mozgását, akkor a 9k környékén húzódó támasz zóna vissza-tesztelésével tehetnék a legtöbbet, a 2021-es pozitív folytatás érdekében!


Pillanat kép 15 perces:  https://www.tradingview.com/x/e9HgXbgw/
Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nfp3kTFw/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/w0xoiMop/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/LfhRXnvT/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/O7HDnwJO/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/QQF0PXn3/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/UmVrEvgE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/XrPSZZPl/
https://www.tradingview.com/x/byzP3Web/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/l85mBFtl/
https://www.tradingview.com/x/QPShsG89/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!