Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Coin-ok / Coin vélemény
« Last post by Hufr on April 03, 2021, 09:34:13 PM »
Mi a véleményetek erről a két új coinról?

https://magpiecoin.org/
https://satoblockscan.xyz/

Mind a kettőbe beletúrtam pár órát, de van vajon értelme tovább foglalkozni vele?
2
Vásárhely / Re: Kínál
« Last post by Lizardman on March 31, 2021, 03:04:30 PM »
Sziasztok!

Budapesten OTC P2P deal-re keresek jelentkezőt/ket.
Az üzlet lebonyolítása ügyvédi jelenlét mellett történne, aminek a költségét 80-20 arányban én állom.
2,5-3 BTC nagyságrendről lenne szó (a kripto fajtája természetesen megbeszélés kérdése, nekem teljesen mindegy, mibe adom).

Ha valakit érdekel, kérem írjon.
3
Sziasztok!

A Bitcoin és kriptovaluta kereskedés nem feltétlenül bonyolult. Akár te is képes lehetsz jövedelemre szert tenni. Ha érdekel a bitcoin kereskedés, akkor ez a cikk neked szól:

Teljes cikk --> Bitcoin és Kriptovaluta Kereskedés Kezdőknek | Bitcoin Vásárlás és Eladás | Útmutató lépésről lépésre az alapoktól
4
Kiút a lila csatornából!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.03.29!

BTC, sajnos, a mögöttünk hagyott héten sem pottyantunk ki a mókuskerékből, volt egy 50k-s csütörtöki alljunk, majd lett egy 56k-s szombati csúcsunk! Probléma ennek korrekciós mértékével lehet! Ha ez a korrekcio csak fibo 0.38-as szintre néz vissza, akkor gyorsan bezárhatjuk a hétvégi 1k-s résünket, majd megpróbálkozzunk a pozitív folytatással.
Viszont az is látszik, hogy ez a pozitív folytatás sem lehet akármekkora, legalábbis akkor nem, ha a harmonikus mintát figyelmen kívül hagyjuk és azt a lehetőséget is, hogy akár újra visszanézhetünk az 51k-s szintre.
Ennek a zöld mintának nem drukkolunk, mert 50k alá is visszanézhetünk! Ill. ha már minta, akkor a fibo 0.78 is játszik, ami szintén 50k alatti minta zárást eredményezhet!
Kettő csatorna is segítheti a gondolkodást, de mivel ezek is pozitív irányba mutató csatornák, korrekciós igény miatt negatív végeredményre vezetnek, viszont pozitív folytatást is jósolhatnak!
Háttérben egy csökkenő lila csatorna is látszik, ebből a csatornából kellene pozitív kiutat találjunk, ezt a kiutat remélhetőleg nem a zöld minta után fogjuk megtalálni! Legegyszerűbb az lenne, ha a kék emelkedő csatornában felszaladnánk 60k környékére, majd ezt követné egy vissza-teszt a lila csatornára!


4 órás idősíkon, a lila csatornában visszanézni az E érintési ponthoz, elviheti az egész hetet, tehát lényegében semmilyen megoldást nem születne. De azért sem lenne jó ötlet a lila csatornában maradni, mert a hétvégén nagy nehezen visszaszerzett fekete trendvonalunkat, újra elveszítenénk.
Tehát maradni kellene a piros és kék színnel felvázolt hullám elképzelés mellett!
A piros ugyebár arról szól, hogy felkapaszkodunk a lila csatorna támaszára és egy kisebb korrekciós visszalépés után kilépünk a csatornából!
Kék lehetőség rögtön kilépést jelentene a lila csatornából, amit szintén követne egy korrekciós visszalépéssel egybekötött csatorna vissza-teszt, ez a lehetőség fenyegeti legjobban a jelenlegi ATH szintet!
És ha már a zöld befejezetlen harmonikus minta lehetőséget is a charton hagytam, azt azért tettem, hogy látszódjon van még itt egy befejezetlen feladat, 68-70k környékén, ami kulcsa lehet a 100k-s álomszint elérésnek!


Bitcoin Futures chart: hetes nyitás után, most is, ahogy az utóbbi hetekben már rendszeresen, nem arra törekedtünk hogy a rés bezárása minél hamarabb megtörténjen, hanem a résen még tágítottunk is, de még aznap kísérletet tettünk a  bezárására.
A jelenlegi mozgásból, inkább arra lehetne tippelni, hogy ez a rés most kicsit jobban nyitva marad! Ezeknek az apró réseknek kicsi a szerepe, legalábbis addig kicsi amíg egy olyan pozitív rést nyitva nem hagyunk, ahova történő visszatérésre éveket is várhatunk, viszont ez a  rés minél nagyobb, annál nagyobb eséllyel várható a visszatérés!


Napos: ha az időzóna 8 napos határidejét nézem, akkor egy nagyon intenzív hét elé nézünk! Ezt az intenzitást alátámaszthatja a lila csatornának köszönhető, közel 19k-s folytatást ígérő zászló lehetőség! Tehát nagyjából 70k környékére kellene várjuk a folytatást!
Viszont az igazán ötös folytatáshoz ez is kevés! Ütős lenne ugyebár 100k környékére történő felszaladás! Azonban ha a távolságokat megnézzük, ehhez egy nagyon brutál 8 napra lenne szükségünk, amit talán még egy ütős Elon Musk Twitter poszt sem tud kiváltani.
Tehát ha reálisan nézzük, akkor egy következő csúcsot 70k, 80k alá lehetne beszúrni! De ez még csak egy, az időzónához kötött elmélet!
Ha 8 nap múlva sikerül egy új ATH szinttel jelentkezni, akkor az időzóna következő, Május 20-ai határidejéhez  igazodva, talán már a 100k-s álomszint is összehúzható! Tehát ha minden jól alakul, akkor a jövő heti elemzésnél, már az lesz a gondolatmenet fő iránya, hogyan hozható össze a jelenlegi ATH szintet megkörnyékező vissza-teszt!
Aminek nem örülnék, továbbra is maradni a lila csatornában, tulajdonképpen kiütve az időzóna lényeget. ill. 47k környékén, visszanézve a fő trendvonalra, ami annak a lehetőségét is felvillantaná, hogy a 61,799$-os ATH szint jó hosszú időre bebetonozta magát...


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos március 24-én besült az a lehetőség, amelyet ha sokan kihasználnak és nem ijednek meg, attól a bizonyos poloniex chartra felvázolt csökkenő lila csatornától, akkor már rég 68-70k környéki szintről beszélnénk! Tehát az 50-es mozgóátlagról vághatunk volna bele, az 1. piros felfelé mutató nyíllal jelölt akcióba! Most javíthatunk a 200-as mozgóátlagról...
Shorts oldal haláli nyugalommal kivár, semmi közük a 24-én besült akcióhoz, azt nagyon is észre fogjuk venni, ha valami negatív akciós közük lesz! Például azzal, hogy ha nem is gondolják komolyan, de egy megbízáspumpát összehoznak és letesztelik a reakciót! Viszont ezekkel az akciókkal, azért is óvatosak mostanában, mert könnyen fedezet nélkülivé válhat az esetleges pozíció, ami ha nem csak megbízása, hanem konkrét short próbálkozás, könnyen fájdalmas végeredményt jelenthet.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/WnsJouF2/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wZVbcGmf/


Hetes: ha már ilyen intenzív ez a hetes mozgás, akkor ha tetszik, ha nem, a HyperWaveben nagyon is reális lehetőséget kell keresni! Már a múlt heti gondolatmenet is erre épült, azzal a különbséggel, hogy behúztam egy kék szaggatott vonalú támasz lehetőséget, mindezt azért, mert a szellemgyertyákkal is egy hasonló lehetőség kerül felvázolásra! Ill. azért is, mert nagyon sok elemző hasonlóan pozitív folytatás lehetőséget vizionált, ennek megfelelően vártuk volna 70k alá az árat!
Tehát, ha HyperWave, akkor még egy jelentősebb támaszra szükségünk van, konkrétan egy 4. olyan támaszra, amelyről az eddigiekben látottnál sokkal intenzívebb long mozgást sikerül kialakítani! Mivel jelenleg úgy néz ki, hogy erre a 4. támaszra még várnunk kell és az sem kizárt hogy a 3. támasz újabb szerephez jut, ezért ha továbbra is a HyperWave a fő gondolatmenet, csak akkor éri meg ezen az úton maradni, ha érintjük a 3. támaszt, majd valóban sikerül felszaladni 100k környékére, és az ezt követő korrekciós visszanézés, ahogy azt a piros szaggatott vonallal is felvázoltam, kialakítja a 4. támaszt és erre épül az a nagyon intenzív HyperWavet és a long trendet lezáró utolsó hullám, aminek célszintjéről most még kár álmodozni.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/xFxewMOj/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/4yJ8HXAi/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/wTb2fRxp/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/zk7cJViu/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/u5DX6khI/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/no7VQg4h/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/waW9cYBy/
Napos: https://www.tradingview.com/x/7X0rOQFi/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/WADFKEbN/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/L6AP4HNZ/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt  alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!
5
Coin-ok / Coin airdrop (avagy ingyen coin)
« Last post by wentax on March 25, 2021, 02:11:42 PM »
Van most egy coin airdrop, ami annyit tesz, hogy ingyen coint adnak az embereknek amég el nem fogy ha megcsinálsz pár egyszerű feladatot mint pl oldal lájkolás. Nem tudom, mennyire igaz (szoktak lenni airdropok), de mindenesetre szerintem egy próbát megér ha valakit érdekel.
https://t.me/latoken_airdrops_bot?start=dbuijrnf-airdrop_REAP-source_defp&fbclid=IwAR0Tsk05e7eqOCSmU4DHgLPHrkizIY4A0K7BICGTiYrFKpfJzmLkZ-lfyLw
6
Nézzük az idei év legjobb bitcoin pénztárcáit. Szempontok: biztonság, kezelhetőség, elérhetőség, támogatott érmék és vélemények.

Neked melyik a kedvenced? Melyiket használod?

Íme a 6 lehjobb bitcoin pénztárca áttekintése --> A 6 legjobb bitcoin pénztárca (wallet) 2021-ben – Biztonságos, felhasználóbarát, könnyen kezelhető
7
Ha szeretnéd megismerni az XBT platformját, hogyan működik, illetve hogyan keszthetsz pénzt keresni bitcoin kereskedésből anélkül, hogy te magad értenél a kereskedéshez (copy trading - kereskedőmásolás), akkor ez a cikk neked készült

Részletek: PrimeXBT kereskedési platform vélemények és értékelés – Bitcoin Copy Trading
8
Mókuskerék!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.03.22!

BTC, ismét beleszaladtunk egy ingerszegény utcába és 4. hete hajtjuk a mókuskereket, azonban, ha visszatekintünk az előző 41,888$ ATH szintet adó csúcs utáni történésekre, akkor ott is ugyanezt láthattunk, lényegében kerek 1 hónapig nem történt semmi, majd szűk egy hét alatt felszaladtunk 58k-s magasságba!
A jelenlegi órás mozgás, csak közelről izgalmas, ezeket az izgalmakat a harmonikus minták egymást követő sorozata produkálja! Ez a sorozat, a 2 héttel ezelőtti hétvégén, egy meredeken emelkedő csatornából történő csökkenő irányú kilépéssel indult, de jóval mélyebbre szaladt mint a zöld minta indokolta volna. A rózsaszín mintával próbáltunk visszakapaszkodni, amit a kék vállvonallal jelzett fordított fej-váll lehetőségek is igyekezett segíteni. Ezen minta nagyjából sikeres zárása után, kevésbé örültünk annak, hogy egy jóval nagyobb kék minta is lehetőséget kaphat, ennél a pontnál talán szerencsénk is volt, egy kicsit kövérebb lila minta hétvégi 55,5k-s szinten történő zárásával!
Ezen minták sorozata azért is életképes, mert a minták utáni korrekciós várakozások, a következő minta lehetőségét is kinyitjuk!
Legújabb, még nagyon is nyitott mintánk a narancs! Ennek a mintának az lenne a feladata, hogy megpróbálja kizökkenteni a mozgást ebből a bő egy hónapos mókuskerék hajtásból, ha sikerült, akkor lényegében ugyanazt hajthatjuk végre, mint a 41k csúcsot követő 1 hónapos letargiából kitörést követően!
A kék minta még mindig veszélyes lehetőség, de ha jól dolgoznak a vevők, akkor szerda magasságában kihúzható a méregfoga, ill. ha élnek a lehetőséggel, akkor valami konkrétabb 60k, esetleg 70k fölötti eredmény is összehozható!


4 órás idősíkon az is látszik, hogy a kék mintával folytatni már csak azért sem lenne egy jó ötlet, mert még van egy nyitott 68k-s szintet megcélzó zöld mintánk, ami egy 43k-s szintről indult impulzust is le kellene zárjon! Abban az esetben lenne értelme a kék mintának, ha a 60k fölötti történet 65k-s magasságban besülne, viszont a folytatásnak már nem annyira örülnénk, ugyanis a minta zárásához a kerek 50k-s szintre kellene visszanézni! Természetesen a korrekció visszahozhatná az árat 58k közelébe, csak hát ez egy durván veszélyes ellenállási zónában megtorpanás is jelenthet, ill. egy mégnagyobb megbotlást.


Bitcoin Futures chart: nagyon is szerencsések vagyunk, hogy az intenzív szombatonkénti rést tágra nyitó mozgásokat, a vasárnapi intenzív mozgásoknak sikerül szűkíteni, tehát a nyitás utáni résbezárási feladaton is kisebb a nyomás.
A most hétvégi rés egy semminek nevezhető 250$, de ha a vasárnapi mélypontot nézzük, akkor ez 2k-s feladat is maradhatott volna, amelynek sikertelen bezárása, elég nagy segítséget adhatott volna annak a bizonyos kék mintának 48k-s szintre visszanézésben!
Annak köszönhetően, hogy nyitás után negatívra fordult a történet, a rés még mindig nyitott, viszont ha az ujabb órás charton látható minta hozza a tőle elvárhatót, akkor csak órák kérdése és a rés bezárul, majd a mintának megfelelően megérkeztünk 60k fölé!


Napos:  vágjuk a centit és még 15 nap, legalább is ennyit mutat az időzóna indikátor, ez nem egy százszázalékos, sőt nem is tudni hány százalékos megbízhatóságú előrejelzés, viszont ha már az előző 3 jelentősebb csúcsnál működött, akkor miért ne működhetne a 4.-nél is!
Az RSI csíkon látható mozgás biztató, mivel lassan visszaérkeztünk az alsó zónában és ha a gyertyákra tekintünk, igaz hogy volt egy intenzív kezdeti jelentősebben zuhanás, de visszakapaszkodtunk, azonban az azt követő RSI csökkenésre már nem ültünk fel, tehát ezt az ütést, úgy néz ki kihordjuk lábon. Ez egy jó pont lenne, ha az alsó zónában nem is érkeznénk meg, ezt indokolná az utóbbi 3- 4 nap gyertyamozgása is! Tehát ha sikerülne egy éles fordulatot végrehajtani, amit nagyon is segítene, az órás idősík narancs színű nyitott mintájában történő 60k fölé megindulása, akkor itt is long jelzést kaphatnánk!
A fekete trendvonal közelsége, adhat okot aggodalomra, viszont ha egy olyan mutatványra is készülhetünk, hogy dupla aljj az 53,297$-os támasz közelében, ami a trendvonalról történő visszapattanás lehetőségét is megadhatná, de ez egy veszélyes játék, mert néhányan arra is játszhatnak, hogy döntsük be az eggyel lejjebb trendvonalra 45k közelébe az árat, ahol még utasok is érkezhetnek a vonatra...


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nincs meglepetés, nagyjából egy ilyen korrekciós kiengedésre gondoltam, a múlt héten felvázolt piros nyilas mozgási lehetőséggel. A dolog nehezebbek része most következik, tartalommal megtöltött emelkedést kellene összehozni! Első lendülettel nem volna szerencsés megérkezni a 40k alatti zónába, mert annak tuti visszapattanás lenne a végeredménye, kivéve ha ez a megérkezés egy megbízáspumpa eredménye, majd egy kisebb kiengedést követően, hasonló lehet a szituáció mint a jelen mozgásnál.
Shorts oldal továbbra is messziről, de biztos hogy ugrásra készen figyeli az eseményeket! Az év eleji 1k-s szintre megérkezés, kitűnő alaptábor építésre adott lehetőséget, ill. itt már nincs mit veszíteni alapon, várhatják az előbb vagy utóbb, de biztosan érkező short trend időszakot!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/PZ9mgZMl/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/A1vuoEFx/


Hetes: eléggé semmitmondó gyertyával zártuk a mögöttünk hagyott hetet, ennek azonban örülhetünk is, mivel egy Doji gyertya, a kifulladás jeleit is mutathatta volna. Kisebb idősík történéseit nézve, nem is csodálkozhatunk ezen a döntésképtelen gyertyán! Ennek a gyertyának teste, pontosabban a nyitó és záró szint közötti zónája, kis szerencsével csak akkor jut majd támasz zóna szerephez, mikor a 100k-s csúcsszintből próbálunk korrekciós aljat keresni!
Tehát azzal számolva, hogy az órás idősík narancs színű harmonikus mintája folytatja 62k környéki célszintre, majd ennek korrekciós visszanézése után sem sül be a történet, akkor a szellemgyertyákkal is felvázolásra került következő heti csúcsszintünk megcsípheti a 70k-s szintet!
Ha a világoskék támaszokat, mint Hyper Wave lehetőség nézem, akkor még hiányzik egy 4. támasz, ill. nem hiányzik mert szaggatott vonallal felvázoltam. Ebből azonban még hiányzik a végjáték, amely vígjáték, általában egy nagyon intenzív, durván 1 hónapos emelkedést kellene hogy jelentsen!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/sgFpqtFk/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qg1ReXLc/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/oF7JMBma/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/V2LW31Gg/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/rEmWL9PJ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YmbF3lBl/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/wVVsWwPE/
Napos: https://www.tradingview.com/x/3WIjbGCZ/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/RmvVWENA/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/CIiu3J8j/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
9
Vásárhely / Re: Keres
« Last post by robibusa on March 18, 2021, 01:06:41 PM »
Sziasztok!

6 kártya üzemeltetésére keresek alaplap+proci+ram (ddr3 esetén ram nem kell) kombinációt.
Bármilyen verzió érdekel.

Köszi, Robi
10
Hol lesz az a bizonyos utolsó lépcsőfok!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2021.03.15!

BTC, a várakozásoknak, legalábbis az én várakozásomnak megfelelően, megérkeztünk a 60k fölötti új ATH szintre! Ha továbbra is jól gondolkodunk, akkor ez a csúcsszint is csak ideiglenes és átadja majd a helyét, az eredetii elképzeléseknek megfelelően egy 68k környéki következő ATH szintnek!
Az órás idősík történéseinek boncolgatása jelenleg nem ér sokat, pontosabban annyit ér mint békeidőszakban a 15 perces idősík! Mégis ezzel az idősíkkal kezdem, hátha ebben is megbízhatunk egy keveset!
Amit keressünk, az egy nagyobb impulzus 3. hullámán belőle, ugyancsak impulzusnak megfelelő mozgás! Márc.5.-től a mostani hétvégéig, mint látjuk egy elég intenzív emelkedő csatornát sikerült kialakítani, ebből a csatornából, a hetes nyitás után látványosan kiléptünk csökkenő irányba, ami arra is utalhat, hogy azt a bizonyos kisebb impulzust, a hétvégi új ATH szinttel zártuk, viszont ha ez a gondolat megállja a helyét, akkor a nagyobb piros impulzus 4. korrekciós hulláma is idetehető!
A 41k-ra felszaladó januári impulzussal hasonlítottam össze a jelenlegi szituációt, amelyben az akkori 3. hullám pontosan akkora volt, mint ebben a kék csatornában mozgásnál is kialakult! Tehát egyelőre arra gyanakszunk, hogy a 61,799$-os új ATH csúcsban zárt a kék impulzus, viszont meghagyjuk a tévedés lehetőségét, már csak azért is, mert ez  kicsit durvább visszalépés oka, a CME Futures kicsit nagyobbra szabad hétvégi rése miatt is indokolt lehet!
A rendelkezésre álló csúcsokra egy harmonikus mintát is felváltam, amely az 56k-s szintre visszanézéssel zárhatna viszonylag tökéletesen, de eléggé csapongó a mintán belüli mozgás, azért a megbízhatósága is kicsi!


4 órás idősík, ha ezen az idősíkon nézzük a kék impulzus lehetőséget, akkor már nem is olyan biztos hogy a hétvégi ATH szinten zárásra került, inkább afelé lehetne elhajolni, hogy most készül a 4. kollekciós hullám. Tehát ahogy a piros impulzus is előre felvázolásra került, a 3. piros hullám jó eséllyel kitolható 68k-s magassága, majd az onnan vissza-tesztelésre kerülő jelenlegi ATH szint, sokkal esélyesebb a piros 4. korrekciós hullám szerepére! Azért 68k, mert oda mutat a harmonikus minta célszintje és azért is, mert ez volt az első gondolat, amely mellett a végsőkig kitartunk...


Bitcoin Futures chart: szintén csak egy gyors kitérő erre a chartra, ahol, habár kevés említésre méltó dolog történik, legalábbis kevés olyan dolog amellyel kezdeni is tudunk valamit! Amiért szükségünk van erre a chartra, az tulajdonképpen egy semmi, pontosabban a hétvégi zárvatartás miatt homály fedi. Viszont a pénteki záró és a hétfői nyitószint közötti történések eredményéből végül születik egy rés, amely bezárása, esetleges nyitva hagyása, nagyon is befolyásolni tudja a hét eleji történéseket!
Az 57,250$-os szinten hagytuk nyitva a jelenlegi rést, ennek bezárása jól elhúzódik, mivel mint látjuk a nyitás után kicsit elszaladtak a bikák! Ha visszatekintünk a múlt heti résünkre, most is lehet hasonló a szituáció, majd végül a rés is nyitva maradt! Ebben bízunk jelenleg is, mivel az ezen apró rések bezárásáról, ha akarjuk, ha nem, a short trendre fordulás után gondoskodni fognak a macik!


Napos:  22 nap, ennyi lehet hátra a következő jelentősebb csúcsszintig, legalábbis ezt mutatja egy az előző hullámokra igazított időzóna indikátor.
A gyertyáknál, ill. az RSI csíkon múlt héten felvázolt alj lehetőség nem egészen úgy alakult, de hogy ne maradjunk alj nélkül, talán a március 5-ei szituáció is megteszi! Ezek a kicsit konkrétabban aljak, már csak azért is kellettek volna, hogy kicsit utaljanak arra, hogy a következő hullám milyen erővel törhet felfelé! Ha figyelembe vesszük a 22 napos jelzést, akkor vagy az történik, hogy egy intenzív long mozgással, akár a 100k-s magasságot is elérjük, vagy csak araszolgatunk és megérkezünk egy 70-80k közötti szintre! Lassabb mozgás esetén is meglehet a 100k-s álomszint, ehhez viszont kellenek a kisebb idősíkon felvázolt piros impulzust segítő történések. Tehát abból a 70-80k környéki következő csúcsszintről lenne lehetőség, a 61k-s jellegi ATH szintet vissza-tesztelni, de itt is tágíthatjuk a vissza-tesztelendő területet egy zónával!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: tartalommal megtöltött hullámot sikerült összehozni, ill. ha nem tévedünk, akkor a jelenlegi csökkenésért csak kis részben felelős a profitrealizálás, annál inkább a fizikai bitcointól független spekuláció. Szépet szaladtunk, ettől függetlenül szükséges van korrekció kiengedésre, amelyben már a profitrealizálások is szerepet vállalhatnak, ami a mozgóátlagok környékére történő visszanézéssel valósulhat meg, tehát még 10-15% pozíció elengedésre kerülhet! A napos kitérőnél említett következő jelentősebb csúcsszínt eléréséhez, a 40k alatti zónába történő tartalommal megtöltött felkapaszkodással kellene folytassuk!
Shorts oldal is tökéletesen mutatja, senki nem akar megválni a Bitcoint készleteitől, illetve hogy még megbízások tömegeivel sem próbálják rombolják a hangulatot. Amennyire semminek látszik az itteni tevékenység, annál durvább lesz a folytatás, mivel erről a jelenlegi 60k-s hegyről lehet csak igazán nagyot esni, amely eséshez az eladói oldal örömmel fog csatlakozni, arról már nem is beszélve, hogy az esés, milyen durva kilátásokat jósol az altoknak...
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/WyDzel4y/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/7F7t2ZrW/

Hetes: a múlt heti körképnél már felkerült a 100k-s szintet elérő szellem gyertyás előre gondolkodás, ez már az első gyertyánál jól sült el, amellyel egy 60k feletti szintet szerettünk volna elcsípni.
A következő gyertyával már 70k fölé szeretnénk eljutni, itt már kicsit megborulhat az elképzelés és erre a feladatra 2 hetünk is rámehet! Egy biztató jel mégis akad az hetes megoldásra, mégpedig hogy a  mostani gyertya, szépen betakarta az előző ATH szint hetes zárógyertyáját!
A mostani hét feladata, a 100k lehetőség  megerősítése, ezt egy a múlt hetihez hasonló határozott gyertyával kellene megvalósítani! Egy negatív hetes gyertyával, közel kerülnénk a long trendvonalhoz, amelynek negatív hatása, annak a lehetőségét is felszínre hozhatná, hogy jobbik esetben csak lenézünk erre a trendvonalra, esetleg azt hogy leszúrással meg is törjük, még durvább esetben alá is zárunk és a folytatásnak nem nagyon örülünk.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AnKdVGga/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/dKG28bAL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GdE6aQYl/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/J7ASO8rl/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/Sym7k1KZ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/7NiXJGGh/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/9KMTUVej/
Napos: https://www.tradingview.com/x/NKnavlLy/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/cPC441qf/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/XuoTkP85/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10