Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Kriptopénz Bányászás / Hive OS
« Last post by trektomy on October 28, 2020, 06:58:12 PM »
Gondoltam nyitok neki egy topicot hátha más is küzd vele majd.
Hátha össze hozzuk hogy lehet működésre bírni amd + hive + eth + zec vagy akármi :)
2
Megvárjuk a novemberi mínuszokat!?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.10.26!

BTC, ezen a héten a havi gyertyát is zárjuk, viszont erre a zárásra még öt napot várnunk kell! Tehát, ha tartani akarjuk a 13k környéki szintet, akkor vagy várunk és beállunk további 1 hetes oldalazásra, esetleg csinálunk nagyobb kilengéseket, de a vasárnap esti zárásra visszatérünk 13k környékére.
Múlt hét csütörtöke óta, egy durván 500$-os sávban oldalazunk, ebből a hétvégén megpróbáltunk kitörni, de a macik azonnal egy nagy pofonnal válaszoltak!
Hétvégét egy nagyon minimális 100$-os réssel hagytuk magunk mögött, jelenleg ennek bezárására teszünk kísérletet!
Annak hogy mi történik az órás charton, nagyon minimális a jelentősége, ettől függetlenül mégis követni kell az itteni történéseket.
Láthatunk egy szürke zónát, ennek nagy valószínűséggel vissza-tesztre lenne szüksége, ennek aljánál a hetes csökkenő trendvonal is megjelenítésre került, amelynek vissza-tesztre már nem nagyon van szüksége! Ettől függetlenül, ha a magasabbra szárnyaló gondolatainkat is megvalósulni látni szeretnénk, akkor 14k környékéről, 12,5k környékére várható egy későbbi visszanézés.
Én jelenleg úgy gondolkodok, hogy megpróbáljuk tartani a havi szintet, nagy valószínűséggel az 500$-os sáv ehhez túl szűk, ezért, hamár a szürke zónának is szüksége van egy vissza-tesztre, próbálkozzunk meg egy 12,2k környéki visszanézéssel, majd a hétvégére, ha lehet már a pénteki zárásra, kapaszkodjunk vissza 13k környékére!
Természetesen a fekete parabolikus ívet követő folytatással is számolhatnánk, de talán mégis jobban járunk, ha mégse ezt tesszük és nem visszük túlzásba a havi mozgást. Zászlóval az amerikai elnökválasztás időpontját jelölöm!


4 órás idősík: itt a parabolikus ívet piros támaszokkal jelölöm és mivel 4db támaszt látunk, talán egy a hullámot lezáró 13,368$-os csúccsal, a gondolatokat hyperwave hullám irányába terelem! Erről a hyperwave-ről már múlt héten is szó volt, de a lényeg, ha valóban csúcsot fogtunk, akkor egy intenzív A és B hullámmal kellene folytassuk, majd természetesen egy C hullámmal kellene zárjunk, amely C hullám 11k környékére is visszanézhet!
Annak érdekében, hogy az októberi 13k megmaradjon, szükség is lenne erre az intenzív A és B hullámzásra, viszont a 11k-s novemberi visszalépés már kevésbé vicces, ettől függetlenül, havi szinten ekkora csapkodás még elviselhető.


Bitcoin Futures chart: hétvégi zárvatartás miatt, hétvégi csúcsunk sincs, tehát az impulzusunk sincs lezárva, pedig ha megnézzük a hétvégi csúcsot, az tökéletes zárószint lehetett volna. Pénteken nyitva hagytunk egy csökkenő ABC kérdést, ha teljesülnek a poloniex órás várakozásaink, akkor az itteni C hullám is révbe ér, majd ha mindenki úgy akarja jöhet az impulzust lezáró 5. hullám, min. 13,5k, max. 14k környéki csúcs lehetőséggel. Az utóbbi csúcsokból kirajzolódik egy háromszög, illetve az azt megelőző 2k-s hullámmal egy árbóc lehetőség, ha élünk ezzel a lehetőséggel, akkor egy nyúlfarknyi 4. hullám lesz a megoldás és az árbóc lehetőséget kimaxolva egy 15k-s impulzus zárás. Ha az októberi gyertyát tartani szeretnénk, akkor a 11k-s rések problémáját át kell tolni novemberre, talán azzal a megoldással, amit a poloniex órás kitérőnél is írtam!
Napos képet nézve, az lenne a tökéletes, ha 4. korrekciós hullám kicsit kövérebbre hízna, majd az 5. hullámmal célba vennénk 13,800$ környékét. Viszont a 13,8k-s zárással,  a harmonikus mintának lehetőséget adnánk a rombolásra, erre jelenlegi hangulatot nézve kicsi az esélye, illetve a felezés utáni pozitív elképzelésekbe se férne bele egy ilyen durva folytatás! Ennek a harmonikus lehetőségnek, az órás chartra felvázolt árbóc lehetőség tehetné be a kaput, ennek az esélye talán 35%! Végül még azt a lehetőséget sem kell elvetni, hogy az Elliot 3. hulláma, az árbócnak köszönhetően 14k feletti szintig nyitva marad, tehát még arra is lehetőség nyílik, hogy az idei évre betervezett 16k-s csúcs is összejöjjön.


Napos idősík: egyelőre úgy néz ki, hogy a kérdőjelekkel jelölt durva zuhanástól megmenekülünk és becseréljük egy jobban kinéző, a '19-es csúcsot is fenyegető lehetőségre! Ezen a charton látszik igazán, miért is fontos a 12k környéki vissza-teszt és ha ezzel kész vagyunk, jöhet a piros szaggatott vállvonal fölötti 6k-s fordított fej-váll lehetőség célra vezetése.
Ha a fekete parabolikus ívet megnézzük, ennek is szüksége lenne egy jobban kinéző lezáró mozgásra, 16k környéke lenne az ideális, ahogy azt már az augusztus eleji szellemgyertyás elképzelésnél is vártuk!
Az RSI csíkra is érdemes ránézni, ahol már egy nagyon túlvett állapotra utaló mozgást látunk, ami novemberbe átnézve könnyíthet magán, remélhetőleg nem durvul el a buli és a 11k környéki résbezárásokat követően folytatódik az építkezés!
Még nagyon messze vagyok attól, hogy itt napos mozgásban HyperWave-re utaló jeleket keresünk, ugyanis ennek még csak az első támaszát tudnánk behúzni, azonban ha sikerülne a 16k-s küldetés, majd ezt követi egy 12-13k környékére visszanéző korrekció, az lehetőséget adna a 2 támaszra, a 3. támaszt pedig megelőzhetné egy a '17-es csúcsot megközelítő mozgás! De egyelőre maradjunk a földön és szurkoljunk annak, hogy a kérdőjeles szintek szóba se kerüljenek!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: még semmit sem tudunk kiolvasni a longs oldali mozgásból, továbbra is az a kérdés, bármiféle nagyobb ármegugrás előtt, szükség van e néhány durvább negatív mozgásra vagy egy tartalommal megtöltött pumpálás, akadály nélkül magával viszi az árat. Én továbbra is arra várok, hogy legalább a 22k környéki szürke zónában visszanézzünk, de nem kellene elsietni, ha már az októberi történet happyenddel végződhet, akkor a durvább mozdulatokra várhatnánk novemberig!
Shorts oldal kiszabadulni látszik a háromszögből, ezen még dolgozni kell egy keveset, ha sikerül, célba vehető a lila trendvonal és ha ez sem jelent akadályt, az a szürke zónából elrugaszkodásra adhat lehetőséget(de csak egy kicsit). A macik továbbra is lepattanóra játszanak, csak a bikákon múlik a folytatás, tehát csak elrontani lehet, de azt nagyon!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/2gjIzPAw/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Hqb3CcVc/


Hetes: már csak vagy még, kinek hogy tetszik, 9 hét van hátra az évből, ezen 9 hét alatt be kellene húzni a 16k-s szintet! Ami közbeszólhat, az a 14k-s 2019-es csúcs, ha fenn is akadunk ezen a szinten, egy intenzív mozgással javítható a szitu. Mivel a piros csökkenő trendvonalat, a megfelelő határozottsággal sikerült átszakítani, ennek egy megnyugtató jelzésnek kellene lenni, főleg úgy, ha nem sikerül az átlépés és fennakadunk a trendvonalon, az vissza-tesztet jelentett volna, melyet követően nem csodálkozhatunk volna, ha a napos idősíkra felvázolt kérdőjeles szintek meglátogatása kerülnek, tehát a 7-8k-s szint környékéig bedőlt volna a kártyavár.


"Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nyKEynUi/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HCQuGOF9/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/fOD8KpUC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8yATOhLd/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/he5Gs1pq/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/wm8PldEV/
https://www.tradingview.com/x/Lu620zg8/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/2KUZpt7j/
Napos: https://www.tradingview.com/x/34JnNdqj/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/CWxoZcum/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/bCRy89ER/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt  alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!
3
Jó kezdés, a még jobb folytatás reményében?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.10.23!

BTC, hétfő este kitörtünk a rózsaszín csatornából, majd pár órával később vissza is teszteltük, itt már lehetett sejteni, hogy ebből valami nagy is kinőhet. Arra számítottam, hogy a 12k fölötti ellenállási zónát elcsípjük, majd ha itt sikerült tartani magunkat, akkor rögtön tovább is mehetünk vagy ha visszapattanunk, akkor nem csak egy vissza-teszt erejéig nézünk vissza, hanem konkrét tovább emelkedési szándékkal! Nem tudni mennyire szerencsénkre, de az ellenállási zónából elég szépen sikerült továbblépni! Az órás mozgást tekintve, elég szép teljesítmény, viszont hogy napos, sőt hetes tekintetben is továbblépési szituációt lehessen előállítani, közel 1k-s vissza-teszt kellene az ellenállási zónába!
Egyelőre azt tudjuk, hogy van egy 13,2k-s csúcsunk, illetve egy erre adott 500$-os korrekciós válasz. Korrekciót követően, újra emelkedésnek indult a mozgás, de nem jutott át a 13,2k-s csúcson, mivel még az utolsó pillanatban érkezett egy közel 300$-os pofon. Ha ezen utóbbi kettő alj elesik, majd megérkezünk a szürke zónába és onnan még melegében vissza is pattannunk, akar kapunk egy esélyt a long menetelés folytatására, azonban ha ez a visszapattanás, az előző aljak közötti zónáig jut csak el, az arra is lehet egy figyelmeztetés, hogy itt már a továbblépési esélyek meggyengülhetek!


4 órás idősík: egy szép parabolikus emelkedés csúcsát keressük, de az is lehet hogy már megtaláltuk, a tegnap esti 400$-os felszúrás 13,195$-os csúcsával. Négy, egyre meredekebben emelkedő támasz is végigkísérte ezt az emelkedést, tehát egy 3k-s mini Hyper Wave-vel állunk szemben, amelyre az a jellemző, ha megvan a csúcs, illetve egy ezt követő korrekció, akkor az újbóli fellángolás már nem jut át a csúcson, majd a folytatás megkezdődik a Hyper Wave lezárásra! Ez a lezárás, tehát az 5. fázis, ami jelentős visszaesést is eredményezhet. Ezt a szituációt, a szürke zóna alsó szintje magasságában, a piros, hetes csökkenő trendvonal vissza-tesztelésével kellene megoldani! Azonban ha átnézzünk hetes idősíkra, azt láthatjuk, hogy ez a piros trendvonal fölötti mutatvány még kevés, minimum 14-ra kellene kikerekíteni a történetet és hogy a vissza-tesztre sincs szüksége, elég csak megközelíteni a piros trendvonalak. Tehát, a szürke zónába visszanézés követően kellene folytatni a long túrát!
 

Bitcoin Futures chart: mivel réseket hagytunk magunk mögött, óvatosan kell kezelni a továbblépési gondolatainkat, ettől függetlenül még egy kisebb ráadás hátralehet. Ha a folytatásban, a rések bezárására törekszünk, akkor indokolatlanul mélyre fogunk visszanézni, ahonnan már a rózsaszín impulzus 13,5k környéki lezárására kicsi az esély. Egy gyors lezárásra megvan a lehetőség, például egy zárást megelőző péntek esti vagy a jövőheti nyitás utáni, egy esetleges hétvégi emelkedést meglovagoló végső megoldással. Tehát az Elliott 4. korrekciós hullámát, a tegnapi 12,7k-s aljhoz kellene igazítsuk és az 5. hullámon a világ szeme.
Napos nézetben az Elliott hullám is eltörpül, de egy fontos fogaskereket lehet a további mozgásnak! Harmonikus mintával is próbáljuk követni az eseményeket, amely itt-ott sántít, de ha jól alakulnak az események és a jelenlegi long próbálkozásokból valami nagyobb is kinő, akkor megmenekülünk a D hullámmal történő elég durvának látszó visszaeséstől. Ebből a napos képből is jól kivehető, hogy a rózsaszínű impulzusra nagyon is szükség volna, majd arra, hogy a korrekciós visszanézés, a szürke zóna környékén megfogja az árat, csak hát itt vannak a 11,3k környéki rések, illetve az ennél és gyászosabb 9,645$-os szinten várakozó rés, amelyek idővel nagyon is eltudják rontani az örömünket!


Napos idősík: miközben arra vártunk, hogy majd 12k környékén születik egy megoldás a továbblépésre, ez a megoldás 11,5k környékén megszületett, ettől függetlenül a 12k-s szintnek még fontos szerepe van, meg kell fogja a korrekciós mozgást, majd erős támaszként elő kell segítse a long folytatást.
A parabolikus mozgás tökéletes, sőt ha azt a mozgás követjük, amit már augusztus elején is látni szerettünk volna, akkor még koránt sincs vége a történetnek és a 16k-s célkitűzéseinkre is jó esélyek vannak!
Az előzőekben már felvázoltam sok lehetséges folytatási megoldást, azonban, mivel ez egy teljesen kiszámíthatatlan történet, biztosra senki sem mehet, mindig vannak meglepő húzások.
Ha visszatekintünk a 2012-es, '16-os blokk felezések utáni mozgásokra, akkor látható némi hasonlóság, értendő itt a felezések utáni enyhébb emelkedő mozgás, majd egy hirtelen bezuhanás, amelyre a jelenlegi mozgásban még várunk, viszont ha ezt is kipipáljuk, majd sikerül visszakapaszkodni a zuhanást megelőző szintre, ott már kezdhetünk gyanakodni, ha nem is egy '16-os ezer százalékos (120,000$), de egy bő 100-150% körüli 30-34k-ra tehető csúcsot rajzolhatnánk a chartra!
Igen tudom, maradjunk a valóság talaján, ennek megfelelően, egyelőre nem is várok többet mint 16k, viszont ezt sem elsietve és ha most csúcsot fogunk, mindenképp megfelelő korrekciós visszalépéssel folytassuk, különben úgy járunk mint a '19-es 14k-s csúcsot követően és egy évre eltemetjük a pozitív lehetőségeket.
Végére egy nagyon jó hír, megtört a negatív divergencia, amit szerencsére a bikáknak sikerült megtörni, tehát egyelőre nem kéne tartsunk jelentősebb visszaeséstől, de erre a kérdésre is csak akkor születik pontos válasz, ha a 12k környéki zóna megfogja a korrekciós folytatást.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: mint már sokszor említettem, csak akkor látom lehetőségét valami nagyobb tartós emelkedésnek, ha annak megfelelő alapja van, én ezt az alapot a 22k környéki zónába tettem. Ennek ellenére kevés aktivitás növekedés is elég volt ezer dolláros emelkedéshez, de hogy ez tartós lesz-e, arra még nem kaptunk választ. A '19-es 14k-s csúcsra felszaladást megelőzően, jelentősen bezuhant a long oldali aktivitás, vissza estünk 17k környékére, majd amilyen hirtelen bezuhantunk fel is támadtunk és mivel a feltámadás tartalommal is meg volt töltve, hozta is az eredményt! Ha most történne egy jelentősebb bezuhanás, pl. 20% a szürke zónát meglátogató vagy akár a '19-hez hasonló 30%, akkor érdemes lesz jobban odafigyelni, nehogy lemaradjunk a kilövésről!
A kék támasz megcsipkedését követően, kiugrott a shorts oldali mozgás, nem meglepő módon a háromszöghöz is igazodva, de inkább az áremelkedésre reagálva. A kiugrás megbízásokkal lehet kitömve, mivel ha korrekciós folytatást várunk, ott a long pozíciók hasznának kivételének van nagyobb szerepe, ha ennél többről lesz szó, ott már a macik is vérszemet kaphatnak. Tehát, ha a short oldali aktivitás tovább emelkedik, illetve ezzel ellentétesen longs oldalon aktivitás csökkenést látunk, ez történhet az ilyenkor szokásos korrekció miatt is, azonban ha ez a korrekciós mértéket jelentősen meghaladja, ott már érdemes lesz figyelni, nem-e a 2012-es '16-os felezések utáni nagyobb árvisszanézés következik!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/frf8wFOF/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/b3WdAI3W/


"Hetes: 10 hetünk van arra, hogy még idén célba érjen a harmonikus minta, ezt sajnos, nagy valószínűséggel nagyobb korrekciós mozgás fogja követni, viszont ha ezeken túl vagyunk és arra van igény, akkor ismét kinyílhat a pozitív lehetőségek tárháza.
A világoskék csökkenő trendvonalat már július végén átléptük, majd augusztus végén határozott vissza-tesztre irányuló mozdulatot is tettünk irányába. Azóta lassú lépésekkel araszolunk felfelé, de még most se biztos, hogy a vissza-teszt igények, augusztus végén kielégítésre kerültek vagy még szükséges az ennél is határozottabb, a trendvonalat konkrétan érintő visszalépésre.
Ha már az idei év pozitív, kár lenne egy 7k környékére visszanéző mozgással zárni az évet, ezért ha már van itt egy 6k-s fordított fej-váll, illetve egy harmonikus minta lehetőség, miért ne ezek célbaérését tegyük le a karácsonyfa alá! Ezt követően, ha már nagy általánosságban úgyis negatív, a késő téli - kora tavaszi időszak, ezen időszak alatt, a minimum 5k-s, maximum 7-8k-s korrekciós igényeknek is eleget tehetünk!
Végezetül úgy gondolom, ha az előttünk álló héten jelentősebb negatív visszaesés történik, akkor pozitív várakozásait jelentősen meggyengülnek és ez, talán még annak a lehetőségét is előrevetíti, hogy az év végéig beszorulunk a jelenlegi 2k-s oldalazó csapdába. "


"Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/K2uEq6cj/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/lkXdsYIv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1czZ34Bw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/9L5YdqBp/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/mSzwxOUY/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/90INuRem/
https://www.tradingview.com/x/UoxMYvWB/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/US2zfj0Y/
https://www.tradingview.com/x/Ka2pHsQ6/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
4
Coin-ok / TimesStope
« Last post by Pavel84 on October 21, 2020, 05:46:08 AM »
Witness: pavel84

Welcome to TIMESTOPE!
You have just received an invitation code from user pavel84.
Click the link below to join us.
https://www.timestope.com/pavel84
Let join TIMESTOPE right away to gain TIME coins by spending your time.
TimeStope - Don't Stop your Time! Just Stope your Time!
5
Rózsaszín ködben!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.10.19!

BTC, 2 héttel ezelőtt túltoltuk a hétvégét, ennek megismétlése esetén, most talán a 11,7k fölötti folytatáson gondolkodhattunk volna, helyette maradunk a lassan 1 hónapos oldalazásban. Rozsaszin zónák jelzik ezt az oldalazást, amelyek közül, növelve a feszültséget, most a középső zónába kapaszkodva, talán az utolsó, a rózsaszin zónák fogságából kilépni készülő előkészítés történik!
Pozitívan, tehát réssel léptűnk át a hétvégén, ez a rés nem túl nagy, csupán 135$, viszont az elmúlt heti nyitva hagyásával, ezen rések egyben jelentenek 400$-os, a továbblépést visszafogó akadályt. Ha bezárjuk a mögöttünk hagyott hétvégi rést, azzal a középső zóna alá lépünk, ezt követően, ha arra van igény, újra felfelé vehetjük az irányt és ha ez a fekete parabolikus ívről történik, az lehetőség 11,7k átlépésére és a lassan 3 hónapos 12k-s ellenállás megtörésére!


4 órás idősík: 11,6-ra vártam a hétfői nyitást, azzal az indokkal hogy a hétvégi résbezárás tokéletes lehetőség a 3 hónapos oldalazás középzónájának, kiugrást megelőző visszatesztelésére!
Szellemgyertyákkal felvázoltam egy lehetséges utat, amellyel megérkezhetünk a 3 hónapos oldalazó mozgás ellenállási zónájába, ha ebből visszapattan, egy esetleges sikertelen vissza-teszt még javíthat, sikeres vissza-teszt egyértelműsítheti az oldalazásból kilépés várható sikertelenségét.
A parabolikus ív követése, szintén egy lehetőség, az előbbi lehetőséghez képest talán határozottabb és eredményesebb lehetőség, erre a lehetőségre van szűkség ahhoz, hogy még idén, valami szép csúcsdíszt tehessünk a fa tetejére!


Bitcoin Futures chart: tehát a hétvégi rés nem túl nagy, gyorsan lerendezhető! Ezzel a lerendezéssel, talán a délutáni tőzsde nyitásig várnunk kell, majd jöhet a kibontakozó folytatás, remélhetőleg pozitív végeredménnyel!
Napos nézetre váltva azt látjuk, hogy a két héttel ezelőtti rés jelenti az igazi problémát, viszont ha megoldjuk a problémát, kiüthetjük magunkat az Elliott hullám jelentette, akár 14k-s lehetőségtől. A megoldás talán egy nagyobb leszúrás, ezzel is jelezhetnék jelenlétüket a bikák!


Napos idősík: lassan 3 hónapos oldalazásról beszélünk, viszont ennek az oldalazásnak, se a teteje 12k, se az alja 10k nincs megerősítve, tehát igazi oldalazásról még nincs szó, de a két héttel ezelőtti pozitív elmozdulással tettünk egy fontos előrelépést a 12k-s megerősítésre.
11,7k még '17 év végére, '18 év elejére visszamutató és a '18 as pozitív folytatásnak útját álló ellenálló szint volt, egy héttel ezelőtt megkóstoltuk ezt a szintet, a következő harapással talán át is lépünk rajta és attól függően mekkora lesz ez a harapás, aszerint kerül vagy megerősítésre vagy átlépésre a lassan 3 hónapos oldalazó probléma!
A parabolikus ív, jól rámutat egy kiugrási lehetőség előkészítésére, úgy tűnik a 12k-s ellenállási szint átlépése törheti meg a jeget és amit egy piros csökkenő ellenállás is jelez, ezen szintátlépéssel újabb lépést tennénk annak az irányába, hogy a hetes, egyenlőre csökkenő trendet megfordítsuk!!
Tehát ahogy a piros és zöld szellemgyertyákkal is jelzem, a folytatásnak az a tétje, hogy az utóbbi 3 hónap oldalazó mozgásából, negatív, esetleg pozitív folytatásra adunk lehetősége vagy az oldalazás megerősítésével további időhúzásra (pl. az amerikai elnökválasztásig)! Én azt gondolom, hogy teszünk egy próbát 12k fölött, de csak egy próbát, mert egy jelentősebb továbblépés előtt, még rendezni kell a 10k alatt nyitva hagyott kérdéseket, majd ha ezekkel készen vagyunk, utána jöhetnek a magasra törő terveink.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon még mindig a nagy semmit követjük, sajnos a kivárással, a pozitív folytatás lehetőségét kockáztatják, talán bízva abban, ha már sikerült július végén 1 hónapos oldalazásból határozott aktivitás növekedést elérni, akkor ez most is sikerülhet. A július végi sikernél, a shorts oldal is besegített, most ez a shorts oldal sokkal rosszabb képet mutat mint július végén, azt a képet mutatja, hogy vagyunk de minek és ha már így vagyunk a semmiben, vajon a vevők mire is várnak...
Az én elképzelésem továbbra is az, ha a longs oldali aktivitást visszaengednék a 22k-s zóna közelébe, amire a shorts oldal a füle botját se mozdítja, akkor van esély az aktivitásnövekedéssel együtt járó érdemi áremelkedésre!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/9fit9mfG/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/rMr1WVj3/


Hetes: 10 hetünk van arra, hogy még idén célba érjen a harmonikus minta, ezt sajnos, nagy valószínűséggel nagyobb korrekciós mozgás fogja követni, viszont ha ezeken túl vagyunk és arra van igény, akkor ismét kinyílhat a pozitív lehetőségek tárháza.
A világoskék csökkenő trendvonalat már július végén átléptük, majd augusztus végén határozott vissza-tesztre irányuló mozdulatot is tettünk irányába. Azóta lassú lépésekkel araszolunk felfelé, de még most se biztos, hogy a vissza-teszt igények, augusztus végén kielégítésre kerültek vagy még szükséges az ennél is határozottabb, a trendvonalat konkrétan érintő visszalépésre.
Ha már az idei év pozitív, kár lenne egy 7k környékére visszanéző mozgással zárni az évet, ezért ha már van itt egy 6k-s fordított fej-váll, illetve egy harmonikus minta lehetőség, miért ne ezek célbaérését tegyük le a karácsonyfa alá! Ezt követően, ha már nagy általánosságban úgyis negatív, a késő téli - kora tavaszi időszak, ezen időszak alatt, a minimum 5k-s, maximum 7-8k-s korrekciós igényeknek is eleget tehetünk!
Végezetül úgy gondolom, ha az előttünk álló héten jelentősebb negatív visszaesés történik, akkor pozitív várakozásait jelentősen meggyengülnek és ez, talán még annak a lehetőségét is előrevetíti, hogy az év végéig beszorulunk a jelenlegi 2k-s oldalazó csapdába.


"Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AXlwHSxy/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HifMS6mV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/JOaXvRah/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wEG4Tku6/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ZEo2QBR9/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/uNZj07Il/
https://www.tradingview.com/x/IB2s0jP5/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/j8z4Qfx5/
https://www.tradingview.com/x/AKpLZ3sK/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
6
Heti étlapon, a jó és a rossz lehetőségek sokasága!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.10.12!

BTC, szerintem túltoltuk a hétvégét, viszont, ha megnézzük a csütörtöki és pénteki határozott felfelé lépkedést, akkor ezzel a szombati 3. hullámmal lett kerek a történet. Ezen 3 hullámos megmozdulások után, szinte mindig egy nagyobb korrekciós folytatásba szoktunk beleesni, amit most az is indokol, hogy egy közel 300$-os hétvégi rést is hagytunk magunk mögött, amit általában kedd magasságában bezárunk.
Ha azt szeretnénk, hogy folytatódjon a múlt hét csütörtöki-pénteki-szombati lendületes építkezés, akkor egy határozott vissza-tesztet kell tolni 11,1k környékére, tehát az utóbbi durván 3 hét mozgásának ellenállási zónájára! Szükségünk lesz, határozottságra, a hétvégi rés bezárására és arra az erőre, amelynek köszönhetően, megérkezve a 12k-s erős ellenállási szintre és ott nem megragadni, hanem a szombatihoz hasonló határozott átlépéssel beadni az igényt, a továbbhaladási szándékra!


4 órás idősík: komoly akadályok várakoznak 12k környékén, egyik a piros hónapos csökkenő trendvonal, ezt egyelőre figyelmen kívül is hagyhatjuk, mivel ha sikerül is átlépni, csak hónapos tekintetben van jelentősége, ami fontos lehet az a 12,446$-os augusztusi csúcs, illetve az alatta húzódó durván 400$-os sáv, ahol semmifél megtorpanás nem engedélyezett.
Annak érdekében hogy ezzel a 12k környéki akadállyal megbirkózhassunk, most itt 11k környékén vannak hasonló feladataink! Tulajdonképpen ugyanaz a feladat, tehát ezt főpróbának is nevezhetjük, felvonultak a színészek, zajlik az előadás, vissza-teszttel a függöny is legördül, már csak a közönség reakciója és az előadás értékelése hiányzik.
Ahhoz hogy a közönség reakcióját megtudjuk, be kell zárjuk a hétvégi rést, majd egy durván 400$-os visszapattanásnak kellene történni és a csütörtöki-pénteki-szombati 3 felvonásos előadás egy  felvonásba tömörítésével, konkrét pozitív szándékot jelezni 11,6k környékén!
Mivel a szombati kiugrással trendet fordítottunk, jó van ezt a trendet meg is erősíteni, ebben a megerősítésben, a hétvégi rés hátráltató tényező, ha ezt a problémád keddig sikerül megoldani, akkor csütörtök magasságában már a hétvégi csúcsot is átlépve, valahol a 11,6-11,8k környéki zónában, egy következő hétvégi pihenés folytatásaként, neki is állhatunk a 12k problémák rendezésének!


Bitcoin Futures chart: a rés nem nagy, csupán 265$-os, amit egy jól irányzott lecsapással lehetne rendezni, probléma a nyitás után plusszal van, ami a problémát 400$-ra hizlalta. Emiatt a plusz miatt, még a résbezárásnál is gondok adódhatnak! Problémát abban látom, hogy ezzel a réssel egész héten elleszünk! Tehát, ahelyett hogy csütörtök magasságában már a résből visszakapaszkodva további pluszokat próbálnánk összehozni, valószínűleg azon kell dolgozzunk, hogy ne legyen nagyobb a probléma és akkor még azzal is számolnunk kell, hagy az előttünk álló hétvégi mozgás, milyen tennivalókat állít a jövő hét elé!
Napos idősík apró rózsaszín impulzusának jó lehet ez a folytatás, sőt még az sem ártana, ha a résbezárás egy-napos csúszással történik! Majd egy az 1. szintre történni vissza-teszt után, a 3. hullámhoz passzoló módon, ha ezen a héten nem is, de jövő héten megérkeznénk a szürke ellenállási zóna környékére, esetleg azon át is szaladnánk, ezzel a 4. korrekciós hullámnak, a szürke zónára megtámasztó szerepet is adnánk, így az impulzust 13k fölötti szinten zárhatnánk. Az utóbbi durván 3 hét, egy emelkedő háromszög lehetőséget is kialakított, ennek annyi szerepe lehet, hogy itt az Eliott 3. hullámának megadja a nyomatékot!


Napos idősík: csak kicsivel vagyunk okosabbak, ez egyelőre a szombati kiugrásnak köszönhető, mivel a szeptember 19-ei csúcs átlépésével megerősítettük a long trendet! Viszont ez csak egy ideiglenes long trend, ami egy nagy pofont megelőző próbálkozás is lehet, tehát hogy igazán long trendről beszélhessünk, az augusztus 17-ei 12,446$-os csúszot is le kellene gyűrni, majd a hónapos csökkenő trendvonalra vissza-tesztelni és az ezt követő, remélhetőnek pozitív folytatással, konkretizálni, hogy a long trend, tényleg long trend!
A kérdőjelekkel megjelölt visszalépési lehetőségek miatt aggódni, egyenlőre jogos, talán a piros trendvonal fölött ezen is lehet enyhíteni! Azonban, hogy ez a visszalépési lehetőség elhalványuljon, elsősorban a gyertyák és a volume oszlopok által gerjesztett divergens mozgást kellene megszüntetni, tehát egy nagyobb zöld oszlopra lenne szükségünk és az azt megtámogató valós, a piros ellenálláson is átszaladó ármozgásra!
Az már egy fél siker, hogy a 11k-s, az utóbbi bő 2 hónapot megfelező ellenállási zónából felfelé kacsintgatunk kifelé, viszont ez a kacsintgatás, az erőtlenségre is utalhat, de az előttünk álló heti mozgás remélhetőleg erre is rácáfol!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal még mindig kivár, pedig ha a többi chartot megnézzük, nem vagyunk lehetőségek híján. Hatékony támogatás lenne egy kisebb megbízáspumpa, azonban ezeket a megbízáspumpákat akkor szokták alkalmazni, ha éppen formában vannak a macik és rákel gyúrni egy aljra! Jelenleg nem aljra, inkább tetőre gyúrunk, viszont ezt meg a shorts oldali mozgásnak kellene alátámasztani, de ezt se látjuk, pontosabban amit látunk abból még kinőhet valami...
Shorts oldal most egy háromszög kihegyezésével van elfoglalva, tehát annak a lehetősége adott, hogy valami számukra hasznos dolgot letehessenek az asztalra, viszont ha ezt leteszik, annak a kitartó long lehetőségre várok nem nagyon fognak örülni, főként azok akik egy várakozó megbízással pozícióba léptet a rendszer, majd egy hirtelen negatív csapással ki is üti őket. Ami kiolvasható ebből a szerencsétlennek tűnő shorts oldali mozgásból, az a komoly árbedöntő lehetőség! Már csak ez a kérdés, ezzel csak ijesztgetés vagy komoly károkozási szándékaik vannak?
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/H6iZEpGW/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/fc9HLgYG/


Hetes: 11 hét maradt év végéig, ezen 11 hét alatt, legalább a harmonikus mintához passzoló 16k-s küldetést teljesíteni kellene! Ha figyelembe vesszük a piros csökkenő trendvonalat és azon sikeres lesz az áthaladás, majd erre szeretnék még egy vissza-tesztet is végrehajtani, akkor annak talán legmegfelelőbb kezdőszintje a 2019-es 13,963$-os csúcsszint. Tehát a CME Futures napos idősíkján követett, rózsaszín impulzusának is ide kellene várjuk a zárószintjét!
A mögöttünk hagyott 700$-os pozitív elmozdulás, tulajdonképpen a 3 héttel ezelőtti pozitív elmozdulásnak folytatása, Mindezek az augusztus utolsó hetében kialakult zuhanásra adott töredezett válaszok, azonban, ha ezekkel eredményt is szeretnénk elérni, akkor még egy 3. ráadás hétre is szükségünk van, amelynek várhatóan 12k környéki megérkezésével számolhatunk, viszont ez egy halálzóna, ahonnan nagyobb eséllyel várhatunk visszapattanást, mint a 14k-s csúcsszint irányába folytatást, de a reményhal meg utoljára és a Bitcoin! :)


"Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/j9yKRRV6/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Tvua37mL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/nSQWKJaP/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8BuCfdVI/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/LTGPADzz/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/T8Xa8Qof/
https://www.tradingview.com/x/49Vt3AvU/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/Aa9wCZKC/
https://www.tradingview.com/x/pYYNOOZE/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
7
Mókuskerékből az egérfogóba, majd padlóra! Vagy egér lesz a Marson?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.10.09!

BTC, a tegnapi váratlan húzásnak köszönhetően, nem hegyeződik tovább a háromszög, tehát egy jövő hét eleji vagy akár most hétvégi negatív folytatás lehetőségének az esélye kicsi.
A tegnap délutáni kiugrást megelőző mozgás, erősen hajaz az egy héttel ezelőtt látottra, sőt talán még a kiugrás is, mivel ahogy az egy héttel ezelőtti kiugrásnál is megálljt parancsoló vékonyka ellenállási zónán, most sem tudtuk átvergődni magunkat!
A kiugrás ellenére, a pozitív folytatás lehetősége halvány, többek között az ellenállási zónába történő kétszeri felnézés miatt sem és talán még az is közrejátszhat, hogy az összes rendelkezésre álló puskapor előzése került, tehát a hónapok óta tartó oldalazó mozgásból, most sem tudunk kiszabadulni! 


4 órás idősík: kicsit távolabbról nézve azt láthatjuk, hogy a világoskék hetes csökkenő trendvonal vissza-tesztelésének lehetőségével ismét nem értünk! Tehát, ezt a lehetőséget vagy tovább húzzuk, esetleg a tegnapi kiugrásnak utánpótlása is lesz, amellyel, ha a 11,200$ környéki ellenállási zónán sikerül átvergődni, azzal sikerülhet rövidtávú trendet fordítani.
Ha sikerülne átlépni a zónán, majd abba vissza-tesztelni, akkora a 12k környékén húzódó ellenállási zónának átlépésére is jó eséllyel futunk neki!
Lila ellenállások, illetve már csak egy ellenállás átlépésével, a parabolikus lefordulás esélye is jelentősen meggyengülhet, főként ha a 11,173$-os szint átlépéssel további esélyt adunk a long trendben történő építkezésre. Viszont, ha már a csökkenő irányú parabolikus lehetőségen sikerült gyengíteni, akkor megpróbálkozhatnánk belekapaszkodni a piros támaszok által formálódó pozitív parabolikus lehetőségbe, amelynek most egy 11,6-11,8k-s csúcsra lenne szüksége, majd arra a bizonyos támasz zónába, pontosabban a 11,1173$-os szintre történő vissza-tesztre!
A 12k-s szintre történő felszaladással nem segítenénk a pozitív lehetőségeken (zónán átlépéssel inkább), mivel azzal csak megerősítenénk, a lassan 2,5 hónapos oldalazás felső szintjét.


Bitcoin Futures chart: hétfőn annyira pozitív hangulatban voltunk, hogy a mögöttünk hagyott hétvégi rést, csak kedd estére sikerült bezárni, majd hogy ne siessünk sehova, szerdán ismét pozitívkodtunk, de csak azért, hogy a csütörtöki kiugrás megelőzően mindenkivel elhitetik, hogy maradunk a háromszögben és mikor már mindenki elhitte, csütörtök délután megjárattuk a rakétákat... Én akkor tekintek bezárnak egy rést, ha konkrétan alá is zárunk! Viszont, ha közelebbről megnézzük a keddi rés bezárást, csak átszúrni sikerült a 10,575$-os szinten! Tehát egyáltalán nem biztos, hogy az a bezárás, bezárás és nem csak egy kísérlet, ami figyelmeztetés abban tekintetben, hogy ne nagyon pozitívkodjunk és erre még az is figyelmeztet, hogy a szürke ellenállási zónában, egyelőre csak szenvedünk és nem úgy néz ki, mintha egy sikeres megkapaszkodás után, a zóna átlépésében is reménykedhetünk.
Napos charton, aprócska lehetőség a rózsaszín impulzus, ennek sikere azon múlhat, hogy a 3 héttel ezelőtti 1.szint átlépést meddig húzzuk! Viszont sok minden múlik ezen a szinte, ha utat engedünk az impulzusnak, azzal megadjuk a lehetőséget arra, hogy még az idén láthassunk 16k-s, esetleg ennél is jobb 20k-s csúcsokat! Azonban, ha már itt az elején elbukik az impulzus, azzal lehetőséget adunk, a piros nyíllal is felvázolt 9,645$-os szinten várakozó rés bezárására, de arra is, hogy az innen történő felkapaszkodás sikertelensége esetén, a barna harmonikus mintának lehetőséget adva, gyászosan zárjuk, esetleg kezdjük a következő évet.


Napos idősík: a szitu egyelőre ugyanaz, mint az augusztust végigkísérő mozgásnál,  viszont hogy a végeredmény is hasonló lesz-e, az még nem tudjuk, ennek kulcsa a 11,200$ környéki ellenállási zóna!
Nagy bajban leszünk, pontosabban gyászosan fog kinézni, ha a folytatás, a divergens előjeleknek megfelelően, durva medvetámadásokkal kezdődik.
Múlt héten volt egy olyan meglátásom, ami az órás charton szept.23.-okt.1. közötti mozgásra vonatkozott, amelynek lényege, hasonlóság a március 14-től napjainkig zajló mozgás között! Tehát ha most nekiállnánk pozitív életjeleket mutatni, (órás mozgás szept.30.-okt.1.) azzal sikerülhet ismét egy nagyot kamuzni, majd egy okos short húzással, ugyanúgy dönteni a kártyavárat és mivel itt nagyobb a tét, az október eleje 1k, könnyen 2-3 esetleg 4k-ra is hízhat.
Abban az esetben, ha nem érkeznek nagyobb pozitív mozgási ingerek, 2 héten belül  Dead Cross lehetőség is kialakulhat, amely igencsak megsegítené, a szürke és fekete kérdőjelekkel jelölt visszanézési lehetőséget! Tehát ha ezt elszeretnénk kerülni, akkor vagy hirtelen csökkenő, majd emelkedő mozgásra lesz szükségünk vagy a jelenlegi szituációból kell tartós pozitív folytatási lehetőséget kialakítani, sajnos az utóbbi hónapok mozgásából kiindulva, az első lehetőség jobb esélyekkel indul a versenyen!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra is alszik, ennek is köszönhetően benne vagyunk egy Dead Cross-ban, viszont hogy ez a köszönet mennyire hasznos vagy haszontalan, azt abból fogjuk megtudni, hogy a szürke vagy a barna zónába kell visszanézzünk. Mint már említettem,  szürke zóna esetén, egy 9k-s árszinttel megúszhatnánk, durvább esetben, a poloniex napos idősíkjára felvázolt, szürke és fekete kérdőjelekkel jelölt lehetőség is játékba léphet!
Shorts oldali mozgásból azt kellene gondoljuk, hogy elszenvedtek egy kiütést, de mivel még zajlik a meccs és a rászámolás is 8-nál tart, sok esélyük már nincs. De mi van akkor, ha ez egy jól megjátszott padlóra kerülés! Padló a támasz zóna, illetve a kék háromszög támasza, ebben az esetben még egy csökkenő irányú kipottyanás se jelentene egyértelmű negatív jelzést, mivel ha ez csak egy fals csökkenő irányú mozzanat, majd az erre érkező válasz, felfelé kilépést eredményez a háromszögből és ennél a pontnál vérszemet kapnak a short hiénák, ott már nehéz lesz, az akkori, valószínűleg 10k környékén tartani az árat.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/FbRLuVdn/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/aagQ3z7a/


"Hetes: még durván 12 hét van hátra az évből és ahogy azt a kék nyíllal is felvázolta, ebbe még simán belefér a trendvonal vissza-teszt, majd egy komolyabb bikafuttatás! Viszont, ha a jellegi aktivitás megnézzük, akkor még a vissza-teszt se biztos, sőt még az sem zárható ki, hogy az augusztus 31-ei 2k-s bezuhanás a vissza-teszt miatt történt és mivel 10k környéken egy támasz zóna is várta az árat, ennél lejjebb szintre visszanéző vissza-teszt igényünk már nincs is. Tehát attól függetlenül hogy jelenleg bizonytalannak tűnik a mozgás, a szituáció egyáltalán nem bizonytalan, sőt tökéletesen pozitív, csak hát hiányzik az a bizonyos szikra, ami beindíthatná a várakozó rakétákat."


"Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/vZ8wbk3Q/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/ZeYnDv6c/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6IAsgH1k/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/cYwX11rs/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/b7dEw59d/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LC9hjnbk/
https://www.tradingview.com/x/8zwvUYeq/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/T9zxWUZP/
https://www.tradingview.com/x/CXgqv7na/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
8
Még egy hét haladék?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.10.05!

BTC, a mögöttünk hagyott heti mozgást, leginkább a káosz kifejezéssel lehetne összefoglalni, mivel két viszonylag egyértelmű fej-váll lehetőség is csökkenő irányba mutatott, de a vállvonalról ellentétes mozgással nyitottunk, majd lesújtotta egy 500$-os kalapács. Ezt követően, pénteken még volt egy kisebb pofozkodás, majd átcsúsztunk a hétvégébe, ahol szintén izgalommentesen töltöttük el az időt.
Annak ellenére, hogy az egész szeptembert, hasonló augusztusi mozgás után végigoldalazzuk, piros vonalakkal határolva kialakult egy háromszögben mozgás! Ebbe a háromszögbe felülről érkeztünk és hát sajnos, ez volt az a 2k-s zuhanó megérkezés, ami az augusztusi oldalazó mozgás végére pontottett, ennek megfelelően most egy fordított árbóc lehetőség fenyegetőzik további 2k-s csökkenő irányú folytatással!
Ha a piros ellenállást, pontosabban a  kialakított 10,735$-os csúcsot, nem sikerül átlépni, akkor egy komoly árbócnyitási lehetőség alakulhat ki 10,4k környékén! Tehát, mivel a csökken irányú folytatás lehetősége elég komoly, az sem kizárt, hogy az előttünk álló hétre is az oldalazás lesz jellemző! Ebből kifolyólag, a háromszögben mozogva érkezünk meg a hétvégébe, a helyzet megoldását pedig áttoljuk jövő hétre.


4 órás idősík: itt már az is látszik, ha élünk a fordított árbóc lehetőséggel, akkor a világoskék vonallal jelzett hetes csökkenő trendvonalra megérkezés fog bekövetkezni. A piros nyíllal megjelölt lehetőségnél még nyoma sem volt az árbócnak, csupán volt egy lila ellenállásunk, amely egy parabolikus lefordulás miatt volt veszélyes, illetve még mindig veszélyes, de a veszély csökkenthető, ha sikerül szembemenni az árbóccal, na meg a felső lila ellenállást is sikerül áttörni!
A piros háromszög alatt, talán egy mentőöv a szürke támasz zóna, ebből kellene egy hirtelen visszapattanást bemutatni, átugorva a háromszöget, talán még a lila ellenállást is, majd a 11,2k környéki ellenállási zónából egy vissza-tesztelt lila ellenállást követően újra felmerülhet a 12k elérési lehetőség! A 2 hónapos oldalazás miatt, a 12k még nem jelent megoldást, de lehetőséget igen a továbblépésre!


Bitcoin Futures chart: rég nem látott résel nyitottuk a hetet, hasonlóval utoljára pontosan egy hónappal ezelőtt találkoztunk és igaz hogy az irány ellentétes volt, de tökéletesen megfelelt annak, hogy az akkori pozitív, most negatív irányú lehetőséget (fordított árbóc) megakassza. A mostani lehetőség megakasztása miatt annyira nem bánkódunk, viszont, ha arra megy el a hét eleje, hogy ezt a negatív irányú rést bezárjuk, akkor a hét hátralévő részében, még egy 4-500$-os igyekezet is kevés lehet ahhoz, amelyből egy jövő heti ennél is pozitívabb folytatást sikerülhet kialakítani. A kék támasz és a szürke ellenállási zóna közötti, egy durván 800$ mély emelkedő háromszög lehetőség kezd formálódni, tehát ha a résbezárás után, sikerül pozitív útra tévedni és netalán még a szürke ellenállási zónán is sikerül átszaladni, akkor komoly lehetőséget kap a 800$-os háromszög, ellenkező esetben visszanézünk 10k környékére vagy még ennél is mélyebb és a 9,645$-os rés bezárására koncentrálunk.
Napos történetben továbbra sincs változás, bízunk egy a rózsaszín Elliott hullámot követő 13k környékét megcélzó folytatásban! Kicsit észszerűbb, de veszélyesebb játék lehet a 9,645$-os résre koncentrálás, veszélyt a harmonikus minta B hullámának tökéletes zárása jelentheti, viszont mivel ez egy nagyon távoli lehetőség, egyáltalán nem biztos hogy emiatt kicsit is aggódnunk kell. Veszélyt a rózsaszín minta D hullámában se vettük komolyan, ettől függetlenül én fenyegető jelleggel mindig megemlítettem a lehetőséget és mint utólag kiderült... Tehát ha sikerül a rózsaszín Elliott hullámmal behúzni a 13k-s küldetést, majd a kötelező ABC korrekciót követően is sikerül jó formában maradni, akkor jöhetne a következő 16-17k-s lépcsőfok és annak a lehetősége, hogy még idén felmutassunk valami komoly eredményt.


Napos idősík: ebből a mozgásból, egyelőre nem sok pozitívum olvasható ki és ha a rózsaszín támaszra további nyomás nehezedik, ahogy az órás kitérőnél is megemlítésre került, hipp-hopp a világoskék hetes csökkenő trendvonalon találjuk magunkat.
Ez a trendvonalra megérkezés nem feltétlenül jelent rosszat, sőt ha a hetes chartot nézzük, akkor még a tökéletes jelző is megállhatja a helyét, feltéve hogy a megérkezés után vissza is pattan róla az ár!
Annak érdekében, hogy kinyíljon egy viszonylag pozitív út, az augusztusi oldalazás támasz zónájának áttörése a fő feladat és igaz hogy itt még nem oldódnának meg a továbblépési problémák, de megadnánk az esélyt a 12k-s szint átlépésének és annak, hogy a '12-'16-os felezések utáni példáknak megfelelően, maradjunk azon az úton, amelyről szerencsés esetben '22 előtt le sem térünk!
Amit a folytatás szempontjából a legveszélyesebbnek tartok, az továbbra is a volume és a gyertyák közötti ellentétes mozgás, ami ha komolynak bizonyul, 8k fölött aligha ússzuk meg és egy kis időre ismétlem lemondhatunk a pozitív terveinkről. Ha példát szeretnénk keresni ezen divergens mozgás miatti visszaesési lehetőségre, , akkor nem kell messzire mennyünk, csupán az órás idősíkra, ott is a szept. 23-ai mélypont és az október 1-én látható zuhanáshoz, ezt a zuhanást, illetve az azt megelőző pozitív irányú próbálkozást, ha behelyettesítjük a napos mozgásra, akkor a jelenlegi szintről, várhatnánk egy 13k-ra történő felkapaszkodást, majd egy hirtelen, pár nap alatt lezajló és várhatóan 8k alá benéző zuhanást.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali mozgás lefelé kacsingat, viszont még mindig nem tudjuk milyen céllal. Ha szerencsénk van 22k céllal, ebben az esetben 9k környéki alsó árszinttel megúszhatnánk! Ha ennél lejjebbi, 20k alatti zónába visszanéző folytatás következik, akkor nem biztos hogy örülni fogunk és a már említett 8k alá visszanéző ármozgás lehetősége sem kizárt! Közel vagyunk egy mozgóátlag kereszthez, amelynek ezen a charton talán nincs is semmi jelentősége, viszont ha van és ez jelenti a megoldást, akkor talán már csak pár napot kell várni és végre történik valami, ami előbbre visz a megoldás felé.
Shorts oldali mozgásra ránézve elég hitehagyottnak tűnik a történet vagy csak egy megjátszott tetszhalotti előadást láttunk, aminek végjátékaként kitörök a 4k környékén kicsúcsosodó háromszögből! Ezt követően felszaladunk a 10k környékére, ahol a kék ellenállás érintést követően, miközben az árat is sikerült  bedönteni, vége is ennek a tiszavirág életű aktivitás növekedésnek, amelyet követően, talán a longs oldal is komolyabban veszi a szerepét!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/z1cXfuAC/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/CfLE5iyo/


Hetes: még durván 12 hét van hátra az évből és ahogy azt a kék nyíllal is felvázolta, ebbe még simán belefér a trendvonal vissza-teszt, majd egy komolyabb bikafuttatás! Viszont, ha a jellegi aktivitás megnézzük, akkor még a vissza-teszt se biztos, sőt még az sem zárható ki, hogy az augusztus 31-ei 2k-s bezuhanás a vissza-teszt miatt történt és mivel 10k környéken egy támasz zóna is várta az árat, ennél lejjebb szintre visszanéző vissza-teszt igényünk már nincs is. Tehát attól függetlenül hogy jelenleg bizonytalannak tűnik a mozgás, a szituáció egyáltalán nem bizonytalan, sőt tökéletesen pozitív, csak hát hiányzik az a bizonyos szikra, ami beindíthatná a várakozó rakétákat. 


Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/4AGCyteE/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5nQEAUpI/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GCGqC7zx/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/okbdBELb/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/b7dEw59d/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/PLUpC3Kt/
https://www.tradingview.com/x/DlDZWXfS/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/rADvHLPN/
https://www.tradingview.com/x/YtGhPaIV/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
9
Off topic / Re: Póker blokkláncon (1000CHP no deposit bonus)
« Last post by david667 on October 03, 2020, 01:04:26 PM »
Sziasztok!

Október 1-től a Coinpoker alapvetően áttért az USDT (Tether) használatára az asztaloknál. Aggódni nem kell a CHP miatt, mivel be és kifizetésre a jövőben is ugyanúgy használható marad mint eddig, amit a szoftverben egyszerűen át lehet konvertálni USDT-re.

https://coinpoker.com/!6N9f
10
Milyen hatása van a COVID-19-nek a kriptovalutákra? – Nézzük meg!

Teljes cikk --> Milyen hatása van a COVID-19-nek a kriptovalutákra? – Nézzük meg!
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10