Author Topic: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Read 398229 times)

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1869
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3400 on: June 22, 2020, 11:31:30 AM »
A hetes Doji gyertya!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.06.22!

BTC, mivel hetes idősíkon kialakult az a Doji gyertya, ami várható volt, muszáj lesz erre fűzni a mai gondolatmenetet!
Tehát egy Doji gyertya, aminek teste is van, ebből kiindulva a jelzés sem százszázalékos, de figyelmeztetésnek megteszi. Figyelmeztetés arra, hogy a long irányú folytatás esélye, szerintem 30-35%-nál nem nagyobb!
Ebből kiindulva, az órás idősíkon, még a pénteki körképben felvázolt lila fordított fej-váll esélyei elég halványak! Ezt a halványságot az is erősíti, hogy miután múlt héten egy impulzusnak köszönhetően kiléptünk a piros csökkenő ék alakzatból, majd az ABC mozgással megléptük a korrekciót és a kék emelkedő támasz segítségével esélyt adtunk a long trendben történő folytatásra, de mivel ez a támasz már csütörtök este átszakadt, majd péntek délutánra vissza is tesztelődött, ezáltal nagyon meggyengültek a fordított fej-váll 650$-os kiugrási esélyei.
A pénteki egész napos hangulat, átvetítődött az egész hétvégére, sőt még a jele mozgásra is, viszont mivel ennek is volt egy vállvonala, amire én egy kisebb fordított fej-váll lehetőséget is felvázoltam, de ez is egy nagyon gyenge próbálkozás. Gyengesége ellenére a 250$-os kiugrásnak jók az esélyei és ha nem tévedek nagyot, akkor ezzel ki is jelöljük a hetes csúcsszintet! Esetleg, mivel a meglepetés lehetősége mindig adott, egy néhány 100$-os felszúrás, amivel ismét csak megkarcoljuk 10k környékét, majd ahogy 2 héttel ezelőtt is láthattuk szépen összedől a kártyavár! 


4 órás idősík, a sokak által várt emelkedő háromszög lehetőség a hétvégén se változott, erősödni a felfelé kilépéssel tudott volna, ehhez hozni kellett volna az órás idősík lila fordított fej-váll lehetőségét! Ha itt is figyelembe vesszük a hetes gyertyát, illetve azt hogy milyen környezetben és formában jelent meg, majd ehhez hozzávesszük a zöld háromszög C érintési pontja környéki hiányosságokat, plusz a mozgóátlag keresztet, akkor nagy meglepetésnek kell történnie ahhoz, hogy a zöld háromszögből határozottan ki is lépjünk, majd azt vissza is teszteljük és még erő is legyen a továbblépésre... Tehát én továbbra is azt várom, hogy egy min. a fibo 0.38-as szintet elérő zuhanással, visszanézünk a szürke támasz zónába!
![kép.png](https://cdn.steemitimages.com/DQmNcXPHnXJnptZTigRG4qxYcunVqbnkqZE2npK3CFsAJTS/k%C3%A9p.png)


Bitcoin Futures chart: ismét egy hétvége amit észre sem vettünk, tehát nincs rés, ami mozgásra ingerelhetné a hét eleji árat, tehát vagy egy új történet kezdődik vagy ugyanabban a szürkeségben folytatjuk, amibe múlt hét keddje óta be vagyunk szorulva. Azonban, mivel a hetes gyertya itt is egy testes Doji, ami nem a fő hullámban, hanem egy 2. kisebb próbálkozásban jelent meg, ez az apróság arra utalhat, hogy a szürkeségből, új történettel fogjuk folytatni.
Napos idősík pozitív lehetőségeinek, nagyon nem használna a csökkenő irányú folytatás! Ha azzal a 2.-ai felszúrással, valóban zártuk a piros impulzust és további pozitív folytatásban reménykedünk, akkor elkerülhetetlen az ABC korrekcióval történő folytatás, aminek ha egy minimálisan elfogadható formáját szeretnénk látni, akkor vissza kell néznünk 8k környékére és ha már benne vagyunk egy lendületes csökkenő irány mozgásban, miért ne zárhatnánk be a 7,610$-os szinten várakozó rést...


Napos: egyre jobban feszít a divergencia és hát ennek, előreláthatóan negatív hatása napokon belül meg kell jelenjen!
Nincsenek jó előjelek, főként ha ez a negatív hatás, akkora lesz mint amit a kék harmonikus mintával felvázoltam, tehát csak reménykedni tudunk abban, hogy megússzuk a Futures kitérőnél említett 7,6k környéki aljjal, ami a Fibonacci szintek alapján is egy elfogadható korrekciós zárószint.
4 órás idősíkon ugyebár egy sokak által várt emelkedő háromszög lehetőséget figyelünk, viszont ha szigorúan vesszük az alsó/felső csúcsokat, akkor az így felvázolt alakzat, némi pozitív reménysugárt mutat, de a kirobbanó végjátékhoz ebben az esetben is meglepő húzásra van szükség, arra a meglepő húzásra, amit a zöld szellem gyertyák is augusztus környékére vizionálnak.
Tehát most vagy maradunk abban a történetben, amiben már bő egy hónapja benne vagyunk, viszont következő hetekben enyhe emelkedő folytatással megfűszerezzük, esetleg hirtelen lépések következnek, amiben sajnos a csökkenő irányú folytatásnak nagyobb az esélye!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: ha a poloniex napos idősíkjára felvázolt zöld formában megyünk tovább, tehát enyhe tempójú, de mégis emelkedéssel folytatjuk, akkor a longs oldali jelenlegi bizonytalanságból felfelé kezdünk el építkezni! Viszont ha már ilyen közel vagyunk ahhoz a 20k alatti zónához, szerintem megéri kockáztatni, tehát az esetlegesen haszonnal vagy némi mínusszal várakozó pozíciónkat, a későbbi nagyobb siker érdekében megéri feláldozni! Természetesen ez a shorts oldal tekintetében felhívás keringőre, viszont azt is látjuk, hogy a shorts oldal sincs kirobbanó formában, tehát ha el is szalad velük a szekér, nagy kárt aligha tudnak okozni, és amíg a macik eljátszadoznak, addig a bikák egy jól kidolgozott megbízáspumpával, majd annak jó időben történő berobbantásával, elősegíthetnék a gyors regenerálódást!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/3NchKaWd/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Ppm5bEfR/

Hetes: és akkor a végére, itt vagyunk a mai történet főszereplőjénél, annál a bizonyos kistestű Doji gyertyánál, amihez hasonlót, már a fekete színnel jelölt fő hullám feltételezett zárásnál is láthatunk, viszont mivel annak is volt teste, de a főhullámban jelentkezett, nem feltétlenül volt negatív előjel. A május eleji doji gyertyát követően, a fő hullám mégis megtört, amit egy 2 héttel későbbi határozott maci gyertya egyértelművé is tett, majd jött az utóhullám, amit már 2 héttel ezelőtt is megtörni láttunk, de most ezzel a doji gyertyával végképp betehetjük a kaput! Abból a szempontból nem kell szomorkodni, hogy mivel a 3 héttel ezelőtti gyertyával elértük a csökkenő trendvonalat, tehát nem történt meg azonnali átszakítása, abban kell bíznunk, hogy a korrekció utáni pozitív hullámnak, nem csak vissza-tesztre futja a csökkenő trendvonalra! Tehát abban reménykedünk, hogy nem lesz sikeres, a talán néhány hét múlva bekövetkező tesztelés és a kék nyíllal felvázoltaknak megfelelően, 14k környékén bemutatunk egy hasonló mutatványt!


"Hónapos gyertya mindenre IS lehetőséget mutat, arra is hogy a felkínálkozó árbóc lehetőség, ne csak lehetőséget, hanem konkrét továbblépést jelentsen! A 12k-s szinten várakozó Futures rés bezárásával, határozottan átszakíthatnánk a csökkenő trendvonalat, majd hogy a lúd ne csak jóllakjon, hanem kövér is maradjon, ahogy arra a rózsaszín Elliott hullám kezdeménnyel is mutatok, egy 10k környéki vissza-teszt megalapozhatná jövőt... Tehát itt nem csak a jósgömböt nézegetjük, hanem konkrét jelét szeretnénk látni a pozitív folytatásnak, még ha az egy július-augusztus vagy augusztus-szeptemberi gyászos folytatást is eredményez, de még erre sem lenne szükség, lásd 2017 szeptember!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/OtTumII0/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/E9XqgzHG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/R7TsH0Eg/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/bHdXH0L9/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/aipY99sZ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/dLhPD3Kh/
https://www.tradingview.com/x/spjkWZWx/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/DZUpQPrH/
https://www.tradingview.com/x/R1gjbeKB/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1869
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3401 on: June 26, 2020, 10:57:48 AM »
Tekerjük a mókuskereket!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.06.26!

BTC, lényegében ismét a nagy semmit kergetjük körbe... A hetes nagy semmit azzal kezdtük, hogy volt egy hétvégén megerősítést kapó kisebb fordított fej-váll lehetőség, ezzel hétfő estére fel is kapaszkodtunk a 9,771$-os szintre. Ezen nagy hadművelet után, ki is vettünk egy másfél napos pihenőt, majd a mókuskereket megtekertük ellenkező irányba és a hetes nagy semmit megkoronáztuk egy 700$-os visszaeséssel! Most pedig ott vagyunk, ahol már a hétfői nyitáskor is voltunk, de nem valószínű hogy ugyanúgy folytatjuk, mivel az ismételt fordított fej-váll lehetőség már kapott egy vállvonal vissza-tesztet! Ha mégis sikerül élni a 300$-os lehetőséggel, azzal is csak a kék 2 hetes csökkenő trendvonalra tudunk visszakapaszkodni, de ott lesz lehetőség a jövő heti javításra! Tehát egyelőre egy helyben állunk és hajtjuk a mókuskereket és ezzel tovább hizlaljuk a napos divergenciát. Viszont, ha ez a divergencia az alapgondolat, akkor pozitívan csak valami magánakció ugraszthatná ki az árát, ami ha nem kap támogatást, ugyanolyan kérészéletű lesz, mind a május 5. óta kialakított összes próbálkozás.


4 órás idősíkon folytassuk a néhányak által nagy lehetőségként figyelt zöld emelkedő háromszög lehetőséggel! Ebből a háromszögből, a 700$-os hétközi visszaesés kilökte az árat, majd történt gyors reagálású visszafordítás, ami kicsit túlszaladva visszatért a háromszögbe, ezt az akciót akár vissza-tesztként is felfoghatjuk. Tehát erősen kell kapaszkodni, hogy az órás 300$-os fordított fej-váll megmentse ezt a vissza-teszt miatt, újabb nagyjából 700$-os zuhanással fenyegetőző szituációt! Viszont itt még jobban látszik, ha az a kék trendvonalként is felfogható ellenállást nem sikerül áttörni, esetleg a 300$-os lehetőséggel csak vissza-tesztre futja, akkor a jövő heti történések elég gyászos képet fognak mutatni és ha ebbe a gyászos képben még a napos divergencia is megszűnik, azzal talán belefutunk a végjátékba!


Bitcoin Futures chart: az órás történéseknél, csak a poloniex kitérőnél említetteket tudnám megismételni, emiatt csak kisebb módosításokat hajtunk végre a zöld csatornán, illetve a remélhetőleg jó helyen várakozó támasz zónákon.
Napos idősíkon is csak akkor születhet megoldás, ha a zöld csatornából távoztunk, viszont itt jól látszik, miért nem lehet egyértelműen a csökkenő folytatás mellett kiállni! Tehát a 12k környéki lehetőségek még mindig adottak, viszont a napos divergencia erősen ez ellen dolgozik, ettől függetlenül még a vevőknek is állhat a zászló, de néhány felszúró csapkodáson kívül többet nem igazán tudok elképzelni.


Napos: tehát van egy napos divergencia, ami már igencsak a végét járja, viszont még néhány napig feszíthető a húr, ehhez hasonló érdektelenségbe van szükség mint az elmúlt hétvégén. A zöld szellemgyertyák követésével se járnánk rosszul, viszont ahogy az év eleji divergencia után sem sikerült jól a folytatás, jelenleg sem jobbak a kilátások, de mivel a májusi mindent átszakító zuhanással, elég jól kitakarítottuk a szemetet, most egy utótakarítással is eleget tehetnénk a korrekciós vágyaknak. Tehát a portörlés egy 7,6k környéki visszanézéssel megoldható, viszont egy nem lebecsülendő 6k-s long túrán vagyunk túl, ahol azért kicsit nagyobb pormacskák is összeállhattak, ezeket  már csak egy 6k környéki visszanézéssel tudnánk lerendezni!
Bármi is lesz a folytatás, mindkét irányra találni fogunk "utólagos" magyarázatot, de minden negatív előjel ellenére mégiscsak volt egy májusi felezés és az ezt követő várakozások, a 2012, 2016 utáni történéseknek megfelelően, hosszútávon mégiscsak happy end-re engednek következtetni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a szituáció ugyanaz, egyelőre az új beszállók, illetve a már bent lévők részéről is folyik a kivárós játék, ugyanez zajlik az eladói oldalon is, csak ott kicsit könnyebb a végső döntési szituáció, mivel csak meg kell lovagolni az adódó szituációt. Mivel hetes és hónapos szinten, tudatosan vagy tudatlanul Doji gyertyában futhat ki a történet, egyáltalán nem csodálkozhatunk azon hogy senki se mer lépni! A júniusi határidős kötések lejárta után, a jelenlegi szituációnál izgalmasabb történésekben bíztunk, viszont ma is megtörténhet az állóvíz felkavarás, ugyanis lejár 930 millió dollárnyi opciós szerződés, ami a hétvégét izgalmassá teheti! Tehát ha megtörténik az állóvíz felkavarása, attól további longs oldali visszaesést, illetve shorts oldali hegymenetbe kapcsolást várok!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ZZW4wsL9/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Qn22fl5t/

Hetes: a múlt heti kisebb testtel rendelkező Doji gyertya után, várható volt a visszaesés, test nélkül durvább várakozásaink is lettek volna, de még várjunk ezzel a kisebb kijelentéssel, mivel a hétvége még ennek nyomatékot is adhat.
Ha a hónapos gyertyát is bevesszük a játékba, amely zárása a jövő hét elejébe is átnyúlik és addig sem történik változás, akkor hónapos szinten is lesz egy talán kistestű Doji gyertyánk, az eheti hez hasonló gyengébb visszaeső júliusi következménye is lehet. Tehát ha negatív lesz a júliusi folytatás, de sikerül a májusi gyertya nyitószintje (8,071$) fölött zárni, akkor augusztusban megkezdhetnénk, a valószínűleg év végéig tartó következő építkezési folyamat. Majd mielőtt még újra elővehetnénk a 20k-s csúcstámadásra irányuló gondolatainkat, belefuthatunk a jelenlegihez hasonló korrekciós várakozásokkal fűszerezett és nagy valószínűséggel jövő év elejéig tartó időszakba.
Visszatérve a hetes történésekre, tehát a jelenlegi gyertya további hizlalásával ráerősíthetünk a negatív folytatásra, de bonyolítható is a szituáció, például egy ismételt, de már test nélküli doji gyertyával, ez semlegesítené a múlt heti gyertyát és kinyithatja az utat, a pozitív lehetőségek előtt!


"Hónapos gyertya mindenre IS lehetőséget mutat, arra is hogy a felkínálkozó árbóc lehetőség, ne csak lehetőséget, hanem konkrét továbblépést jelentsen! A 12k-s szinten várakozó Futures rés bezárásával, határozottan átszakíthatnánk a csökkenő trendvonalat, majd hogy a lúd ne csak jóllakjon, hanem kövér is maradjon, ahogy arra a rózsaszín Elliott hullám kezdeménnyel is mutatok, egy 10k környéki vissza-teszt megalapozhatná jövőt... Tehát itt nem csak a jósgömböt nézegetjük, hanem konkrét jelét szeretnénk látni a pozitív folytatásnak, még ha az egy július-augusztus vagy augusztus-szeptemberi gyászos folytatást is eredményez, de még erre sem lenne szükség, lásd 2017 szeptember!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/IXHFfK8y/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/RhgmHh54/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/CCUEFhSA/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/dyj0evd8/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/aipY99sZ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/XsSbp7hi/
https://www.tradingview.com/x/xNGf8D5H/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RJoYPAXh/
https://www.tradingview.com/x/ISrGUhoy/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1869
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3402 on: June 29, 2020, 10:43:49 AM »
A végjátékra várva!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.06.29!

BTC, még mindig a mókuskerék, de nagy valószínűséggel már nem sokáig, feltéve hogy a napos divergencia megoldása, az előjeleknek megfelelően, jelentősebb negatív elmozdulást eredményez!
Órás mozgásban, a hétvégére volt egy mentőöv, ezzel a lehetőséggel  nem sikerült érni, viszont ez a fordított fej-váll lehetőség már pénteken elég látványosan kezdett elúszni.
Elég unalmasan léptünk be a hétvégébe, látványosan beszorulva az 50-es mozgóátlag alá, ami a szombat esti 8,845$-os szintre történő lenézésben csúcsosodott ki, vasárnap pedig elment a javítással. Az 50-es mozgóátlag áttörésére, jó volt a vasárnapi igyekezet, de ez egy nagyon halvány javítási kísérlet volt, ide rögtön be is húzhattunk egy fekete ellenállást, majd a visszapattanást megfogta az 50-es mozgóátlag és a történet zárásaként ismét megtámadtuk az ellenállást.
Tehát jelenleg ott tartunk, hogy van egy komoly fekete ellenállás, ami sajnos megkapta a vissza-tesztjét, de alulról az 50-es mozgóátlag még ezt is menteni igyekszik. Ezt a fekete, illetve a feljebb kék ellenállást, egy parabolikus lefordulás elemeiként is kezelhető, ennek megfelelően a jelenlegi szituban a végjátékra várnánk, ami tökéletes lehetőség a 8,400$-os szint alatt várakozó, 300$ mély zónában történő határozott megérkezésre és ha úgy alakul, visszapattanás esetén jöhetnének az újabb pozitív lehetőség keresések! Ellenkező esetben, a nagyobb idősíkokon is látható mozgásnak megfelelően, illetve a napos divergencia okán, csak reménykedhetünk abban, hogy a történet nem a márciusi, hanem sokkal szerényebb 6k környéki megoldással is rendezhető.


4 órás idősík: a június 20-ai kiugrás előtt és néhány órával a kiugrás után is jónak gondoltam ezt az emelkedő háromszöggel történő helyzetmegoldást, de mikor megérkezett a visszarántás és az mélyebbre szaladt mint a kiugró gyertya, ott már a piros háromszög pozitív lehetősége menthetetlennek látszott, nem is sikerült, de jött egy zöld mentőöv, ami már az ellenállásra felkapaszkodás lehetőségét sem kapta meg. Tehát ez a 12k-s szintet megcélzó folytatási lehetőség elúszni látszik és az egyre jobban megdőlő ellenállások, azt a lehetőséget is elkészíthetik, hogy az eredetileg 2k-s plusz várakozás helyett, 2k-s mínusz legyen a végső megoldás!


Bitcoin Futures chart: köszönhetően a péntek délutáni felfokozódó vásárlói érdeklődésnek és annak hogy szombat estére kicsit odavertek a macik, a hétfői nyitásra kialakult egy apró 100$-os pozitív rés. Ezen rés bezárása érdekében, már hajnalban volt egy nagyon gyenge próbálkozás, viszont aki ezt a próbálkozást elkövette, az gyorsan rájött hogy tévedett, el is engedte a történetet. Ettől függetlenül a rés bezárása nagy valószínűséggel a mai napon meg fog történni, legalábbis remélem hogy ezt a mutatványt még a parabolikus lefordulás eldurvulása előtt sikerül megoldani!
Napos lehetőségek 12k környékére mutató próbálkozásai egyre jobban halványodnak, de még mindig van egy, utolsó utáni kiskapu, amit már csak azért is nyitva kell tartani, mert ahogy az utóbbi hónapokban, sőt talán évben is rendszeresen előfordult, végül teljesen az ellenkezője történt, mint amire az előjelek utaltak!


Napos: tehát, ahogy év elején, most is benne vagyunk egy a gyertyák és a volume oszlopok álltál jelzett divergens mozgásban, de ahogy az év eleji végjáték előtt is történt, a divergens mozgás megszűnését, csak jóval később követték az igazán véres napok!
A gyertyák tetejére fekete színnel behúzott parabolikus ív, az év elején láthatóhoz képest, a jelenlegi nagyobb bizonytalanságot mutat, ha ugyanolyan egyértelmű lenne a forgatókönyv, akkor már 22-ei kiugrás sem valósul meg, hanem szép lassan megindulunk lefelé.
A szombati visszaesést mentendő, a vasárnapi volume már halványan átkukkantott az ellenálláson, de ehhez hasonlót az év eleji történéseknél is láthattunk. Ahogy az ellenállás is mutatja, már csak néhány napunk van arra, hogy a volume oszlopokat kordában tartsa a fekete ellenállás, viszont ha ehhez hozzávesszük a divergens mozgást segítő, gyertyák által kirajzolt alsó csúcsokat, akkor ahogy azt a halvány narancs színnel behúzott zónával is mutatom, van még itt egy olyan 700$ mély zóna, ahol a pozitív meglepetés folytatás kialakulhat vagy adható egy olyan utolsó utáni javítási lehetőség, mint ami a március 7-én kezdődött zuhanást megelőző hetet is felpiszkálta.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon továbbra is hiányzik az önbizalom és egyre inkább arra megy ki a játék, hogy minél előbb túl-legyünk azoknak a bizonyos korrekciós elvárásoknak a teljesítésén! Ha megindul a lejtőn a szekér, elképzelhetetlennek tartom, hogy a longs oldali mozgás ne nézzen vissza a 20k alatti zónába, majd ha egy határozott záró momentuma lesz a hirtelen árvisszaesésnek, akkor remélhetőleg megkezdődik, egy a kezdetekben még megbízáspumpa és ha egyértelmű jelei lesznek a korrekciós záró momentumnak, talán majd a konkrét vevői szándékok is kezdenek kibontakozni.
Short oldalon, pénteken láthatunk egy próbálkozásszerűséget vagy beijesztést, de a hétvége lehűtötte a kedélyeket, most pedig, valószínűleg a hónapos zárás közelsége miatt nem történik semmi, de az sem biztos hogy várnunk kell a hónapos zárásig, mivel már most vannak arra utaló jelek, hogy a július, a macik hónapja lesz!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/aGc3PtaG/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/S5ZyGS0K/


Hetes: hacsak nem történik egy olyan felpiszkálás, mint amit a napos kitérő végén is említettem, konkrétan egy 9,350-9,600$-os szinten történő havi zárás, akkor a hónapos Doji gyertya felejtős! A havi zárás egy keddi történet, tehát lehet hogy csak a hét eleji történések lesznek izgalmasak és  a júliust is meghatározó folytatást megelőzően, a hét hátralévő napjaira megint elszürkül az érdeklődés.
A heti mozgásban, legalábbis az én elképzelésemben semmi váratlan dolog nem történik, tehát a 4 héttel ezelőtti, világoskék csökkenő trendvonalról visszapattanást követően, igyekszünk eleget-tenni a korrekciós elvárásoknak!
Szerintem, minden azon múlik, hogy a napos divergencia mekkora negatív hullámot vált ki és ha idehozzuk segítségül a Fibonacci szinteket, akkor azt is látjuk, ha a negatív hullámmal, csak minimálisan eleget-teszünk a korrekciós elvárásoknak, az is egy 8k alá benéző történés!
Ha ebből a korrekcióból kimarad a határozottság, de megtörténik a 8k környékére visszanézés, viszont a 2019-es és az idén februári csúcsra felhúzott ellenállás megkapja a vissza-tesztjét, akkor érkeznénk meg ahhoz az augusztus eleji szituációhoz, amiről a napos idősík zöld szellemgyertyái is szólnak!


"Hónapos gyertya mindenre IS lehetőséget mutat, arra is hogy a felkínálkozó árbóc lehetőség, ne csak lehetőséget, hanem konkrét továbblépést jelentsen! A 12k-s szinten várakozó Futures rés bezárásával, határozottan átszakíthatnánk a csökkenő trendvonalat, majd hogy a lúd ne csak jóllakjon, hanem kövér is maradjon, ahogy arra a rózsaszín Elliott hullám kezdeménnyel is mutatok, egy 10k környéki vissza-teszt megalapozhatná jövőt... Tehát itt nem csak a jósgömböt nézegetjük, hanem konkrét jelét szeretnénk látni a pozitív folytatásnak, még ha az egy július-augusztus vagy augusztus-szeptemberi gyászos folytatást is eredményez, de még erre sem lenne szükség, lásd 2017 szeptember!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/rARMN1Q1/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Gx1mHhYD/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GkQylng2/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L21ty6dy/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/fHQoCj90/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YW2tTQVr/
https://www.tradingview.com/x/i0uARPc3/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/87oO2ZPq/
https://www.tradingview.com/x/MICHps5j/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1869
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3403 on: July 03, 2020, 10:27:59 AM »
Továbbra sincs megoldás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.03!

BTC, ismét átszenvedünk egy hétközi mozgást, ennek megfelelően lényegében nem is történik semmi...
A hétfői körképben ott tartottunk, hogy volt egy hétvégi 100$-os Futures rés, amelynek hétfő esti, max keddi bezárására számítottam, ezt az elvárást hétfő estére sikerült is teljesíteni és mivel az órás mozgásban, ez egy új csúcsot jelentett, akár még több is kisülhetett volna a lehetőségből, mint a folytatásban elért 9,292$-os szerdai csúcs. Ez a szerény hétközi teljesítmény, mégis kialakította egy csatornaszerűségben emelkedő mozgást, viszont, ahogy már a szerdai csúcsra felszaladást megelőzően is érzékelhető volt, valami hasonló mutatványra lehetett számítani mint a csütörtök délutáni zuhanás, ami első körben 9k-ra, majd egy jelentősebb leszúrással 9k alá is visszavitte az árat! Tehát, a kék kisebb csökkenő trendvonal megtörése ellenére, nem nagyon tudtunk élni a lehetőséggel.
A leszúrás után, mintha kezdene újra lendületbe jönni a mozgás, de ne gondoljunk nagy dologra, csupán arra, ha a 9,150$ környéki szinteket még a hétvégi zárást megelőzően sikerül átlépni, akkor hétvégén a szerdai csúcs támadgatásával tölthetjük, majd attól függően, hogy a hétfői nyitás követően, lesz e ismételten bezárni szükséges résünk vagy sem, azt követően talán a lényeggel is lesz időnk foglalkozni.
Tehát továbbra is az a fő kérdés, jön-e az a bizonyos nagyobb visszaesést eredményező végjáték, esetleg még néhány hétig tekerjük a mókuskereket, majd a 2012-'16-os felezések utáni példának megfelelően, lassan, de mégis rátérünk egy pozitív folytatási pályára!


4 órás idősík: az emelkedő háromszöges lehetőségek, szépen de biztosan kezdenek elúszni, sőt ha az órás idősíkon felvázolt emelkedő csatornaszerűséget is figyelembe vesszük, akkor még mindig ott tartunk, hogy a zöld háromszög támasza folyamatos vissza-teszt állapot alatt van! A helyzetet súlyosbítja, az utóbbi bő két hónap csúcsaira felrajzolt parabolikus ív, ami a végjáték tekintetében, talán egy szerényebb fibo 0.38 környékére visszanéző korrekciós megoldást eredményez. Ha a meredekebben csökkenő, kék ellenállás hétfői megtörését követően, a fekete csatornaszerűségnél többet sikerül felmutatni, tehát visszakapaszkodni a zöld háromszögbe, majd jelenleg a következő kék ellenállás támadásával lennénk elfoglalva, akkor a hétvégi történésektől is többet várhatnánk, ennek hiányában most még az is teljesítmény lesz, ha tartjuk a jelenlegi szintet.


Bitcoin Futures chart: a már említett hétfői résbezárást követően, hamár megvolt a lendület, akkor a keddi lendület és a szerdai csúcs, a múlt heti 9,8k ismételt elérésévvel vagy akár a 10k megközelítésével is végződhetett volna. De nem így történt és mivel fennakadtunk, abban a jelen mozgás szerinti ellenállási zónában, ami az utóbbi két hónap mozgásában központi szerepet játszik, ennek akár később szerepe is lehet, főként a tegnapi határozott 300$-os visszalépést követően.
Napos mozgásban továbbra is nyitottak a kérdések, viszont egy 9k alá határozat visszalépés, megpecsételhetné a 12k környékére várt lehetőségek sorsát!


Napos: ahogy látjuk a divergencia továbbra is megvan, ekkora hétközi punnyadás után nem is csodálkozhatunk, a hétvégi aktivitástól pedig még ennyire sem számítok. Tehát, ha tényleg a végjátékra várunk, ami a divergencia megtörését követően intenzív ármozgást eredményez, akkor nem csodálkozhatunk ezen a jelenlegi feszült helyzeten! Azok a várakozások, miszerint az idei év vége felé még mutatni kellene valami kiugró teljesítményt, ezzel a lassan két hónapja döntésképtelen mozgással, főleg ha még a korrekciós elvárások teljesítése is hátravan, a jelen állás szerint elég kilátástalanok.
De ha már az áprilisban felvázolt szellemgyertyákkal is hasonló mozgásra és egy augusztusi továbblépésre számítottunk, akkor amíg nem történik egy határozottabb 8k alá visszaesés, talán a jellegi mozgásban sem kell problémát lássunk. Ettől függetlenül ahogy a harmonikus minta lehetőség, illetve a várakozó szürke támasz zónák és jelzik, egy esetleges határozott visszaesés nem feltétlenül sorolandó a gyászjelentés rovatba, csak hát minél tovább húzzuk ezt a kötelezőnek látszó feladatot, annál később tudunk ráállni a következő pozitív hullámra! Tehát amíg a divergencián, illetve az üveghegyen sem vagyunk túl, addig felesleges időpazarlás a mélyebbre szántó gondolatokat megfogalmazása...


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali mozgás, szépen tükrözi a jelenlegi döntésképtelen helyzetet, azonban nagy meglepetésnek kellene történnie ahhoz, hogy ebből a semmiből tartós emelkedést sikerüljön kialakítani. Talán egy megbízáspumpálással, azonban ha ehhez nem társul árvisszaesés, akkor ez a pumpálás csak az időhúzásban segítség és sok, a későbbiek folyamán nagyon is szükséges puskaport ellövünk!
Shorts oldalon sem fényesebb a helyzet, de ebből a mélységből mégis könnyebb egy esetleges negatív hullámra ráülni. Azzal számolva, hogy a már lassan mögöttünk hagyott héten, meg indulunk azon a bizonyos lejtőn, számítottam határozott emelkedésre, ennek a pénteki gyertyával meg is adhattuk volna a kezdőlökést, de a hétvégét sikerült annyira semmittevésbe fullasztani, hogy még az eladók kedve is elment az árbedöntéstől.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/zSEl80rP/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/E1yo6l2f/


"Hetes: hacsak nem történik egy olyan felpiszkálás, mint amit a napos kitérő végén is említettem, konkrétan egy 9,350-9,600$-os szinten történő havi zárás, akkor a hónapos Doji gyertya felejtős! A havi zárás egy keddi történet, tehát lehet hogy csak a hét eleji történések lesznek izgalmasak és  a júliust is meghatározó folytatást megelőzően, a hét hátralévő napjaira megint elszürkül az érdeklődés.
A heti mozgásban, legalábbis az én elképzelésemben semmi váratlan dolog nem történik, tehát a 4 héttel ezelőtti, világoskék csökkenő trendvonalról visszapattanást követően, igyekszünk eleget-tenni a korrekciós elvárásoknak!
Szerintem, minden azon múlik, hogy a napos divergencia mekkora negatív hullámot vált ki és ha idehozzuk segítségül a Fibonacci szinteket, akkor azt is látjuk, ha a negatív hullámmal, csak minimálisan eleget-teszünk a korrekciós elvárásoknak, az is egy 8k alá benéző történés!
Ha ebből a korrekcióból kimarad a határozottság, de megtörténik a 8k környékére visszanézés, viszont a 2019-es és az idén februári csúcsra felhúzott ellenállás megkapja a vissza-tesztjét, akkor érkeznénk meg ahhoz az augusztus eleji szituációhoz, amiről a napos idősík zöld szellemgyertyái is szólnak!"


Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/BKuaA34Q/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/BfTiezWE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NHhacWIk/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/L21ty6dy/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ZSIIesOS/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8JOFKEjq/
https://www.tradingview.com/x/8ahQC9fR/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/YRSTNJcR/
https://www.tradingview.com/x/k4Ryjoeo/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1869
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3404 on: July 06, 2020, 11:51:57 AM »
Ezen a héten van mit kijavítani, esetleg még jobban elrontatni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.06!

BTC, volt egy olyan várakozás a pénteki délelőtti órás kitekintőnél,  ha sikerül a csütörtöki 9,150$-os csúcsot átlépni és ezt még a hétvégi zárás előtt sikerül összehozni, akkor a hétvégi mozgás, valahol a szerdai csúcs 9,290$ környékén tarthatja az árat!
Ez a csütörtöki csúcsátlépés kitolódott szombat estére, majd ahogy egy ideális továbblépéshez szükséges, ráülve a 200-as mozgóátlagra korrigált egy keveset, de sajnos itt el is fogyott a tudomány... A csalódott hangulattal vasárnap délig csökkenést eredményezett, viszont ennek sem voltak komoly szándékai, ami ki is tartott a nyitás előtti utolsó óráig és jött egy, az utóbbi hetekben szokássá vált, úgy teszünk mintha bedőlne, de a végeredmény újra és újra csak egy durván 100$-os leszúrás.
Mai reggelt egy 100$-os bika gyertyával nyitottuk, ennek a későbbiek folyamán folytatása is lehet, de az utóbbi napok-hetek tapasztalatából kiindulva, ezt még fogadjunk kétséggel!
Mivel a szerdai és szombati csúcsra felhúzott ellenállást, átszakította ez a reggeli akció, attól függően hogy ennek vissza-tesztelésével vagy további emelkedéssel, esetleg a szerdai csúcsra ráüléssel folytatjuk, elővarázsolhatunk néhány 100$-os hét eleji emelkedést a kalapból. Azonban mint látjuk 9,500$ környékén egy csökkenő ellenállás várja az árat, ami a szaggatott vonallal kiegészülve egy csökkenő háromszög részét képezi! Tehát ha komoly szándékai vannak jelenlegi hadgyakorlatnak, akkor valószínűleg nem húzzuk az időt, a piros ellenállás vissza-tesztelésével, hanem gyorsan átszaladunk a szerdai csúcsszinten, majd megtámadjuk a kék ellenállást és azon határozottan átlépünk, ahol már egy komolyabb korrekcióra/vissza-tesztre is juthat idő!


4 órás idősík: ezen az idősíkon, a kék ellenállás és a szintén kék szaggatott támasz is értelmezhetőbb formában látszik, tehát az a csökkenő irányú háromszög, amely a sokak által várt zöld emelkedő háromszög vesztét is okozta!
Ennek a csökkenő háromszögnek van egy gyenge pontja, méghozzá beérkezési irány! Ahogy a piros számozás is mutatja, közel 1 hónappal ezelőtt, alulról megérkeztünk az ellenállásra, majd bepottyantunk a 9k-s szaggatott támasz környékére és ezt 10 nappal később megismételtük! Tehát azért nem egyértelmű a kék támasz, mert háromszögben mozgási irányok ellentétesek, illetve mint látjuk, nincs minimum kettő olyan konkrét alj amire egyértelmű támaszt lehetne behúzni.
Abban az esetben, ha mégis működik a csökkenő irányú háromszög hatás és lefelé vesszük az irányt, akkor a kék támasz zóna 2 hónapos várakozás után ismét szerepet kaphat, talán főszerepet...


Bitcoin Futures chart: órás réssel ismét nem kell foglalkoznunk, mert az a kevés ami volt, az rögtön a nyitás után be is záródott!
4 órás nézetben folytatva jobban átláthatóbbá válik a történet, viszont ez nem egy izgalmas történet, mert ahogy a zöld sáv is mutatja, a májusi felezést követő feszült hangulat 2 hónappal később is érezteti hatását. Ezen zöld sávon belül, van egy központinak nevezhető zóna, aminek még a március 7-ei zuhanás előtt volt fontos szerepe, ezt a zónát 2 hete izgatjuk alulról és igencsak afelé hajlik a dolog, hogy a zöld sáv 8,7k környéki alja felé kacsintgatunk!
Napos nézetben még mindig ugyanott tartunk, változáshoz a zöld sávon belüli történet megoldására van szükség!


Napos: nagy a káosz a charton, de természetesen ez csak azoknak káosz, akik nem is akarják átlátni...
A még nagyobb káosz érdekében, 3 piros ívvel, illetve egy szaggatott ellenállással bővült a chart, de nem kell sokat gondolkodni milyen indokkal. Természetesen azzal az indokkal, hogy a gondolatmenetbe bekerüljön egy 6k mély fordított fej-váll lehetőséggel, melynek a végjáték előtt, szüksége volna a jobb oldali váll érdekében történő, nagyjából 3k-s visszalépésre!
Tehát, ha ehhez a fordított fej-váll kezdeményhez igazodunk, akkor a jelenlegi szintről kicsit komolyabb visszalépésre van szükségünk! Ez a visszalépés jelentheti a tavaly decemberi 6,5k-s aljak szintjét, de jóval kevesebbel is megelégednénk, például a 7,6k környéki támasz zónába visszanézéssel.
Mindezeket megelőzően, annak kellene kiderülni, hogy a divergens mozgásnak megfelelően valóban visszaeséssel folytatjuk, esetleg egy csökkenő irányú beijesztéssel vagy rögtön a lovak közé csapunk és határ a csillagos ég, pontosabban 17k!
Amitől továbbra sem tértünk el, az a szellemgyertyákkal felvázolt durván 3 hónapos oldalazó elképzelés, majd az annak happy enddel történő pozitív folytatási lehetősége, viszont hogy ez a lehetőség továbbra is fennmaradjon, a komolyabb csökkenő irányú lehetőségeknek ki kellene húzni a méregfogát!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: mintha az itt longs oldalon látható utóbbi kettő hetes mozgás, ugyanazt tükrözné, mint a hetes kitérőnél említett, 3 héttel ezelőtti doji gyertya után kialakult mindkét oldalon érthetetlen elbizonytalanodás! Jól érzékelhető módon, a vevői oldal itt már többet nem akar kockáztatni, azzal azonban senki sem járna jól, ha a május felezést megelőző beárazás használva, mindenki köszöni szépen és távozik, mert azzal azt kockáztatjuk, hogy az idei év hátralévő részében várt és a 2012-'16-os fertőzések után is tapasztalható óriási lehetőséget elpuskázzuk!
Shorts oldal már egy héttel ezelőtt is bepróbálkozott, sikertelenül mert ezek a próbálkozások csak védekezések voltak, ezt jól tükrözik, az órás idősíkon látható tömeges csökkenő irányú szurkálás! Amivel sikeres lehet az eladói oldal, az bepróbálkozás egy megbízáspumpa elindításával, ha sikerül a terve, akkor a kitartó vevői oldalt sikerül elbizonytalanítani, majd belekergetni őket egy pánik eladássorozatba és attól függően, mekkora lesz ez a pánik, úgy lehet halászni a zavarosba! Viszont ha tényleg csak halászni szeretnének a zavarosban, akkor a felpumpált megbízáslufi szépen ki is fog pukkan...
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/6G5dVglV/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/dsE56swW/


Hetes: a 4 héttel ezelőtti maci gyertya után következő bizonytalan doji gyertya, még viszonylag érthető, ugyanez nem mondható el a következő kettőről és hát ez a kettő a felelős, a jelenlegi egy helyben topogásért! Tehát nem azzal van a gond, hogy május 10 környékén elfogyott a lendület, mert a felezés előtti beárazás ezt indokolta, hanem akik ebben a beárazásban részt vettek és felezés körüli pozitív várakozások hamis tengerében bennragadtak!
Bennragadtak, viszont a hosszútávú elképzelések tekintetében jelenleg, ha távoznak, ha maradnak, mindkét lépésük kockázatos és hát ezzel nem csak magukkal, hanem mindenkivel kicsesznek!
Kettő hónapja zajlik az állóháború, viszont minél tovább húzódik a dolog, annál nagyobb verekedés vagy örömködés lesz a végén, de még mindig azzal járnak a legjobban, ha kivárnak a végsőkig és egy esetleges pozitív próbálkozássorozatra ráülve, végül mégis sikerül egy nagyot robbantani, ha mégse, akkor így jártak/jártunk és próbálkozhatunk jövőre...


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Jc86Uswb/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HegZtuXv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VGIhYngl/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/JsgHB6Cd/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/YnfIafTe/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/SwTQQuLi/
https://www.tradingview.com/x/S6GoCQWk/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/H2Wjwx0I/
https://www.tradingview.com/x/gmJI3oKC/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1869
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3405 on: July 10, 2020, 10:52:47 AM »
Ez a hét is ment a kukába!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.10!

BTC, jól gondolkodtam a hétfői körképben, miszerint... "Mivel a szerdai és szombati csúcsra felhúzott ellenállást, átszakította ez a reggeli akció, attól függően hogy ennek vissza-tesztelésével vagy további emelkedéssel, esetleg a szerdai csúcsra ráüléssel folytatjuk, elővarázsolhatunk néhány 100$-os hét eleji emelkedést a kalapból. Azonban mint látjuk 9,500$ környékén egy csökkenő ellenállás várja az árat, ami a szaggatott vonallal kiegészülve egy csökkenő háromszög részét képezi!"
Tehát kedd estére felkapaszkodtunk 9,380-ra, majd szerdán ezt megfejeltük 9,467$-os csúccsal és mivel ez nem az a hullám volt, ami kitörést jelent a 2 hónapos letargiából, ennek megfelelően vissza is csúsztunk.
Mivel a szerdai csúcs érintette a kék ellenállást, majd ezt látványos visszaesés követte, erősen afelé hajlik a dolog, hogy a kék szaggatott támaszig meg sem állunk! Ha megérkezünk a támaszra, ami ugyebár egy csökkenő irányú háromszög támasza, akkor két lehetőség van!
Ha igazán erős ez a csökkenő lehetőség, akkor a támasz nem valószínű hogy első nekifutásra megadja magát, előtte várhatnánk egy 100-150$-os visszapattanást, majd ha ismételten megérkezünk a támaszra és azt nem csak vissza-teszteljük, hanem azon határozottan át is szaladunk, ott már a csökkenő irányú háromszög 2k-s várakozásának megfelelően, jöhetne valami durvább negatív hullám.
Megnézve az utóbbi két hét csökkenő irányú próbálkozásait, azok rendre visszaverésre kerültek, tehát ha most is egy hasonló akcióval folytatjuk, akkor a csökkenő folytatási lehetősége, talán áttevődik a jövő hétre, majd szembemenve a háromszög jelzésével, a jövő heti long irányú próbálkozások, mégiscsak áttörik a kék háromszög ellenállást!


4 órás idősík: ezt az idősíkot azért kezdtem figyelgetni, mert sokaknak volt egy emelkedő háromszög lehetőség elképzelésük, ami szerintem, a piros háromszögben mozgásig még realitás volt, de mivel abból csökkenő irányba kipottyantunk, pótvizsgára volt lehetősége a zöld háromszögből történő javítással. Kettő héttel ezelőtt a zöld háromszögből is kipottyantunk és hát mivel, nekem már ekkor volt egy csökkenő irányú háromszög elképzelésem, ami még most is egy erős lehetőség, ezért gondoltam derítsük ki, a nagyoknak vagy egy kicsinek jobbak a meglátásai...
Egy parabolikus ív is felkerült az utóbbi két hónap csúcsaira, ennek már a sokadik módosításán vagyunk túl és mint látjuk, a jelenlegi mozgásnak megfelelően is módosíthatnánk, de nem tesszük, mivel ha megnézek a márciusi zuhanást megelőző szituációt, akkor ott is egy hasonló kisebb long próbálkozás előzte meg a mélyébe zuhanást.
Hasonlóan nagy zuhanásnak nem kellene bekövetkezni, legalábbis ha a csökkenő irányú a háromszög lehetőséget nézzük, akkor nem, de ha a Fibonacci szinteket is figyelembe vesszük, a 6k-s szint elérés lehetősége már nem a kisebb zuhanás kategóriájába tartozó történés lenne!


Bitcoin Futures chart: az órás idősík történéseivel most sem húznám az időt, mivel az a két rés, ami rövidtávon fontos nekünk, az a 4 órás idősíkon is egyértelműsíti mik is a lehetőségeink.
Ami a réseknél is fontosabb, az a zöld sávot megfelező lila zóna, amelytől ha sikerülne elszakadni, majd ezzel a lendülettel kilépni a zöld sávból, akkor megérkeztünk a történet azon részéhez, ami a két hónapos iránykeresés után, végre kijelölheti a folytatási irányt! Ha a rések bezárási sorrendjét nézzük, hosszabb távon a 7,610$-os rés bezárásával járnánk a legjobban, mivel ott egy támasz zónából visszapattanásra is lehetőség nyílhat és ezzel még a február-május közötti határozott long hullám tekintetében is egy elfogadható korrekciós visszalépést hajtanánk végre.
Napos idősíkon már nem annyira örülnék egy ilyen csökkenő irányú folytatásnak, mivel ha még hosszabb időtávon gondolkodunk, akkora 12k környéki harmonikus minta kifutás, illetve az impulzus zárási lehetőség, a jelenlegi szintről történő visszaeséssel menne a kukába és ennek a kijavítására talán 2021 tavaszáig is várnunk kell.


Napos: a kisebb idősíkokon látható le/fel liftezés, ismét oda vezetett hogy a parabolikus ív általi vészjelzés, egyelőre elhalványodott, igaz ettől a "vészhelyzet" még nem múlt el, de ha ismét a zöld szellemgyertyákkal felvázolt lehetőséggel példálózok, akkor ez egy ismételt 10k környéki felkapaszkodás kezdeti momentuma is lehet! Illetve ha a Futures napos várakozásait is idevesszük, akkor a szellemgyertyákkal felvázolt 12k-s vagy még nagyobb folytatás is megvalósulhat...
Van itt nekünk egy 2 hónapos divergens mozgásunk, amelyet mintha az utóbbi két nap aktivitása igyekezne megtörni, de ez egyenlőre még csak nagyon halvány figyelmeztetés, viszont ha az RSI mozgásra felhúzott ellenállás, utóbbi napokban történő átszakítását is fegyelembe vesszünk, akkor a divergens mozgás megtörni igyekvő halvány próbálkozások, napokon belül a végső megoldással is előrukkolhatnak!
A durva visszaesési lehetőséget előrevetítő harmonikus minta lehetőség, illetve a piros ívvel szintén mint lehetőség berajzolt jobb oldali vállrész, egyelőre csak figyelmeztetés arra, hogy mennyire nem mindegy, miként oldódik meg ez a kettő hónapos oldalazó probléma.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra is várja a sült galambot vagy legalábbis azt hogy az eladói oldal végre éljen a lehetőséggel, ami persze lehet egy kamu megbízáspumpával végrehajtott, mindkét oldalnak tökéletes lehetőség, csak hát mivel ennek nagyon magas szinten kell eldőlnie, ahogy ezt a kettő hónapos oldalazó időszak is mutatja, a nagyobb fejében sem egyértelmű mit is szeretnének. Viszont ha a longs chartot megnézzük, ott is a június 16-ot követő időszakot, akkor mint a megváltót úgy várják a helyzet tisztázását és a várakozó pozíciók hasznának biztonságba helyezési lehetőségét megerősítő, várhatóan az eladói oldalról érkező segítséget!
Sholts oldalon vannak próbálkozások, de ezek határozottságban egyelőre még nagyon elmaradnak attól, ami egy kisebb pánikeladást elindíthatna. Szerintem ha a 8-9k környéki szinteket megkarcolná a shorts oldal, ott már a 15-20k környékére történő felszaladás kapuja is kinyílhat, azonban ennek nem biztos hogy örülünk, mert az már a nagyobb visszaesés tekintetében is egy komoly eladói lépés.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/ZoM4n1qJ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/vb9TyGjy/


"Hetes: a 4 héttel ezelőtti maci gyertya után következő bizonytalan doji gyertya, még viszonylag érthető, ugyanez nem mondható el a következő kettőről és hát ez a kettő a felelős, a jelenlegi egy helyben topogásért! Tehát nem azzal van a gond, hogy május 10 környékén elfogyott a lendület, mert a felezés előtti beárazás ezt indokolta, hanem akik ebben a beárazásban részt vettek és felezés körüli pozitív várakozások hamis tengerében bennragadtak!
Bennragadtak, viszont a hosszútávú elképzelések tekintetében jelenleg, ha távoznak, ha maradnak, mindkét lépésük kockázatos és hát ezzel nem csak magukkal, hanem mindenkivel kicsesznek!
Kettő hónapja zajlik az állóháború, viszont minél tovább húzódik a dolog, annál nagyobb verekedés vagy örömködés lesz a végén, de még mindig azzal járnak a legjobban, ha kivárnak a végsőkig és egy esetleges pozitív próbálkozássorozatra ráülve, végül mégis sikerül egy nagyot robbantani, ha mégse, akkor így jártak/jártunk és próbálkozhatunk jövőre... "


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Lrj68Dmd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NNYnjbAu/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NnKzP7Kb/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/dNyVNDWd/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/EmFx0tQ4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Ka64XqQb/
https://www.tradingview.com/x/9RMWxPMn/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/H2Wjwx0I/
https://www.tradingview.com/x/gmJI3oKC/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1869
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3406 on: Today at 11:26:07 AM »
Sokadik, utolsó hétben gondolkodás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.07.13!

BTC, ahogy a pénteki körképben is megfogalmaztam "mivel ez nem az a hullám volt, ami kitörést jelent a 2 hónapos letargiából, ennek megfelelően vissza is csúsztunk. ", viszont nem értük el az a 9k-s támaszt, amely segíthetett volna a tovább gondolkodást.
Hétvégén is kaphattunk volna segítséget, mégpedig a kék emelkedő csatornából történőm csökkenő irányú határozott kilépéssel! Ennek megfelelően, a vasárnap délutáni verekedést megelőzően, fel is vázoltam, egy pozitív és egy negatív folytatásra irányuló elképzelést. Illetve kiegészítettem a gondolatmenetet egy parabolikus emelkedés lehetőségével, amit a kék csatornából történő sikertelen csökkenő folytatás esetén gondolok életképesnek!
Piros nyilakkal megjelöltem az utóbbi két hét mozgásának látványos leszúrásait, hasonlót vártam a hétvégi eseményektől is, de a kék csatorna, illetve a fordító zászló lehetőség, ehhez nem nyújtott segítséget. Viszont leszúrást ismét sikerült kialakítani, ami abban segíthet, hogy a parabolikus gondolat megállja a helyét!
Tehát mögöttünk hagytunk egy olyan hétvégi mozgást, amely megerősíthette volna a csökken irányú folytatást, esetleg egy 9k környékéről történő visszapattanás, arra is rámutathatott volna, hogy van még itt pozitív keresnivalónk, csak a vevőknek kicsit jobban bele kellene kapaszkodni a lehetőségbe!
A hétfői nyitást megelőzően, hirtelen mozdulatokkal visszakapaszkodtunk a kék emelkedő csatornába, majd az éjjeli és a jelenlegi mozgás, mintha egy vissza-teszten törné a fejét, tehát egy a kék támaszról történő pozitív folytatás és következhet, de ennek is csak akkor lesz értelme, ha a piros parabolikus ívet követve, határozottan átlépjük a csökkenő irányú háromszög ellenállását!


4 órás idősík: sajnos még mindig nem néztünk le a kék szaggatott támaszra, pedig a lehetősége megvolt, illetve még most is megvan, mivel van itt egy piros szaggatott vonalunk, amely megfelezi a háromszögön belüli mozgást! Ezt a felezőt egyelőre csak támadgatjuk alulról, azonban mint látjuk, ha sikerül az átlépés, az a csökkenő irányú kék háromszög tekintetében egy ellentétes irányú történés, tehát a pozitív folytatás sokkal bonyolultabb, mint egy a 9k-s támaszra visszaesés...
Bármelyik irány lesz a befutó, min. 1k-s folytatással lehet számolni!
Csökkenő irányba ott egy 150$ mély támasz zóna, amiből lehetőség nyílhat határozott visszafordulásra, esetleg egy további zuhanásra a 7,6k alatt várakozó következő támasz zónába!
Pozitív irányra egyelőre csak a parabolikus ív mutat, illetve egy csökkenő irányú háromszöggel szembemenő, durván 30%-os folytatási lehetőség!
Tehát még mindig a csökkenő folytatásnak nagyobb az esélye, erre a napos idősík történései is ráerősíthetnek, például azzal, ha a divergens mozgás megszűnése után, nem történik semmi meglepetés.


Bitcoin Futures chart: a pénteki zárószint nem csak a rés bezárása miatt fontos, hanem mint látjuk, a múlt hét csütörtöki 200$-os határozott visszalépés utáni, kisebb korrekciót követő ellenállási szint is itt alakult ki, tehát a rés bezárásával ezt a 9,275$-os szintet is vissza-tesztelhetjük és felkínáljuk a lehetőséget pozitív folytatásra!
Napos idősíkon is láthatóvá tettem azt vékony zónát, amire felfűződik a bő két hónapos zöld sávban oldalazó mozgás. Ennek napos nézetben max annyi mondanivalója lehet, ha megnézzük honnan indult a zóna és annak milyen szerepe volt a márciusi zuhanást megelőzően!
Mint látjuk nagy szerepe volt márciusban, ugyanis a zuhanást követően, a 9k magasságban tátongó résen kívül, ez egy olyan elérendő zóna volt, ahol a márciusi zuhanás után sem feladó, sőt remélhetőleg még rá is vásárló hodlerek pénzükhöz juthattak! És ez rögtön rá is mutat arra, hogy bő 2 hónapja miért nem tudunk dönteni a folytatásról!
Itt a válasz, azért mert a hodlerek nem csak a pénzükhöz szeretnének hozzájutni, hanem, ha már kitartottak a vészkorszakban és esetleg még hasznuk is van az 5k környéki vásárlással, de további kockázatot már nem szeretnének vállalni. Tehát vérfrissítésre lenne szükség, vagy az új beszállok részéről, vagy a benn csücsülők részéről, de valakinek meg kell tenni az első lépést, utána már sokkal könnyebben szalad a szekér...


Napos: várjuk az érdemi folytatást, de nagyon nehezen akar megérkezni! A történet hasonló, mint a márciusi zuhanást megelőzően, viszont márciusi-tol eltérően, most néhány pozitív lehetőségbe is belelehetne kapaszkodni, már csak az a kérdés, akarunk e pozitívan továbblépni.
Abban az esetben, ha a harmonikus minta lehetőség B hullámával, eleget tettünk egy nagyon minimális korrekciós elvárásnak, akkor semmi akadálya a szellemgyertyákat követő pozitív folytatásnak. Viszont ha ezek a korrekciós elválása mégsem teljesültek, akkor ez még bepótolásra vár 7,6k, esetleg 5-6k közötti szinteken!
A 15 perces gondolatmenetből indított parabolikus ívet, ezen a charton már csak azért is fennhagytam, mert ha sikerült 10k környékén kicsúcsosítani ezt a parabolikus mozdulatot, akkor még mindig azon az úton mozgunk, amelyet a márciusi zuhanás utána, a szellemgyertyákkal is követhetőnek gondoltam. De továbbra is itt ez a divergencia, amelyet zöld oszloppal is meglehet törni, viszont itt nem az a lényeg milyen színű oszlop, hanem hogy megtörjön a divergens mozgás, ami egy erősen negatív előjelű momentum!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyon csúnya az a hirtelen beszakadó elképzelés, amit a longs chartra felrajzoltam, viszont bármennyire is csúnya, ha a divergens előjeleket megnézzük, ezzel számolnunk kell! Természetesen láttunk már sok meglepetést, tehát ebben a szituációból is történhet olyan, amivel senki sem számolt, például hogy a megbízáspumpa nem a shorts oldalon, hanem itt eredményez érdekes dolgokat. Viszont ha már ebben benne leszünk, az már nagy segítség, mivel egyértelműen arra mutat, hogy az eladói oldal is csökkenéssel számol, mielőtt akcióba lép!
Shorts oldalon se egyszerű az élet, saját dolgukat nehezítették meg azzal, hogy az elmúlt hónap végi lehetőséggel nem-éltek, most pedig ha hasonló lehetőséget szeretnének kialakítani, akkor egy 10-15%-os gőzkiengedéssel csökkenteni kellene a nyomáson!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/7sbCEAkv/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/Dy8XHDrf/


Hetes: mintha a felső piros nyilat követő fordulaton gondolkodna a mozgás, viszont ez ismételten egy szerény megoldásnak tűnik, nekünk nem egy ilyenre lenne szükségünk, ha a 14 vagy a 20k- szintnél is feljebb szeretnénk gondolkodni!
Tehát a nem nagyon érzékelhető, de mégis szerény csökkenő mozgást eredményező 4 hetet követően, múlt héten történt egy apró pozitív fordult, ebből a fordulatból most lehetőséget kaptunk a 10k környékére történő visszakapaszkodásra.
Ennek a visszakapaszkodásnak akkor látnám értelmét, ha a zöld emelkedő háromszögnek megfelelően mozgunk és ha a csillagok együttállása is megfelelő, akkor a világoskék mindenkori csökkenő trendvonalra is tolhatnánk egy apró vissza-tesztet, ami azt segíthetne elő, hogy egy későbbi sokkal hatékonyabb vissza-tesztet megelőző kiugráshoz hozzájáruljunk.
Csak az a baj, hogy itt is felettünk lebeg egy sötét felhőréteg, ami csúnya divergens előjeleket mutat...


"Lezártuk a hónapos gyertyát, ahol egy Doji megoldásra számítottam, de nem jött össze, mivel az ennek lehetőséget adó enyhe emelkedést már júliusban sikerült csak összehozni. Viszont ha eltekintünk ettől a kis bakitól és doji gyertyának könyveljük el a júniust, akkor ez júliusra jelentősebb elmozdulási igényeket vetíthet előre, azonban ha a júliusi megoldás beakarja a májusi gyertya 8,624$-os nyitószintjét, ott már talán az a gondolat lesz az uralkodó, amit a fekete nyíllal is jelzek, tehát megindulnak egy durván meredek lejtőn. Ha júliustól kapunk egy minimális segítséget, tehát ha be is nézzünk a kék támasz alá, de végre sikerült betakarni a júniusi gyertya 9,450$-os nyitószintjét, akkor az augusztusi első feladat a 12k környéki résbezárás! De annak érdekében, hogy erről az esetleges augusztusi pozitív fájáról ne térjünk le(természetesen korrekciós visszalépéssel akkor is számolnunk kell), tehát hogy ne kelljen újra rontani a helyzetünket, a júliusi gyertyának, a júniusi feladatot is el kellene látni, azaz a 7,610$-os szinten várakozó apró CME rést, egy méretes leszúrással bezárni!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/Qf5cLImB/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/xPF6Wzpg/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/0NwSLJjy/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/PYRFtEki/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/EmFx0tQ4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/4lswKTA4/
https://www.tradingview.com/x/WPXslUWt/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/PxrpQdcu/
https://www.tradingview.com/x/FFdqsCSn/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!