Author Topic: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Read 451329 times)

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1893
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3420 on: September 07, 2020, 12:04:54 PM »
Jön a második hullám?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.09.07!

BTC, a 15 perces idősík történései keddtől-csütörtökig volt érdekesek, mivel pénteken már ráhangolódtunk a hétvégére, aminek eredményeként bele is csúsztunk egy 600$ mély oldalazásba!
A pénteki körkép fő témája, az egyes idősíkokon kialakult csökkenő irányú hullámok számbavétele és azok egy csomagként értelmezése. A keddtől-csütörtökig tartó 2k-s visszaesés hozta az ilyenkor szokásos 3 hullámos formáját, ami ezáltal egyesült is egy nagy hullámba, tehát ha feljebb lépünk egy nagyobb idősíkra, akkor ezt a 2k-s visszaesést, főleg hogy annak tetején és alján is kialakult egy oldalazás, egy egészként kell kezeljük! Tehát, ha még kettő, a múlt hetihez hasonló csökkenő irányú akció hátravan és ezeknek összessége, további 4k-s visszaesést eredményez, annak nem nagyon fogunk örülni vagyis mégis, mivel tálcán kínálják fel a villásreggelit.
Mivel a jelenlegi mozgás, a sáv alsó felére koncentrálódik, talán az egyértelműnek látszó csökkenő irányú folytatással megyünk tovább, de ha idevesszük azt az apróságot, hogy a Futures hétvégi rése, ezen csatorna felső szintjén tudna bezáródni, akkor ez a 600$-os long akció még arra is lehetőség, hogy visszaszerezze a vevők bizalmát és visszatornázza magát az ár a 12k-s kemény ellenállási szintre!


Coinbase: a wyckoff példára egy gyors kitérő, mivel itt már csak a végjátékra várunk, viszont ez szembemenne a poloniex órás sáv tetejét meglátogató folytatás lehetőséggel és erre ráépülő még pozitívabb lehetőségekkel. Tehát ha már ezt a példát bő 1 hónapja követjük, akkor a cél előtt egy lépéssel már nem fogjuk feladni! Ha megnézzük az A fázisban történő megérkezést és annak 9k környéki alsó szintjét, akkor az E fázis alsó szintjének is valahova ide kellene esni! A Futures várakozó résének 9,645$-os visszanézésre lenne szüksége a bezáráshoz, tehát az itteni és a poloniex charton láthatom mozgásnak a futures rés bezáráshoz kell igazodni! Itt coinbase charton,  9,5k és 9,9k között húzódik egy olyan támasz zóna(illetve egy vastag nyakvonal), amelynek ha sikerülne megfogni ezt a csökkenő nyomást, az egy tökéletes igazodás a futures réséhez!


4 órás idősík: tehát az a 12k-ra történő múlt heti felszaladás, teljesen felesleges volt és csak időhúzásban segédkezett, a végeredmény ugyanaz, mintha egy héttel korábban átszaladunk a támasz zónán, majd a piros nyilakat követve, még augusztus végén vissza-teszteljük a világoskék csökkenő trendvonalat! Erre a vissza-tesztre, most is jók a lehetőségek, tehát ha még egy picit belecsapunk a lecsóba, akkor a különböző chartok igényeit is kielégítve, valahol 9,2-9,4k között a szürke zónában kellene padlót-fogni! Ha ennél súlyosabb a probléma, tehát az órás kitérőnél már említett 4k-s lehetőség is játékban van, akkor az a lila ellenállás, ami egyelőre még a levegőben lóg, megkapja az alátámasztást, sőt ha ehhez csatlakozik egy ennél is meredekebb ellenállás, akkor az már egy parabolikus lefordulás miatt is veszélyes szituáció.


Bitcoin Futures chart: 10,625$-os szinten zártunk pénteken, majd a 10,425$-os szinten nyitottunk hétfőn és mivel nyitás után, ezt további 200$-al megfejeltük és mivel vágták a fát, a forgács is hullott, így most összességében egy 600$-os problémát kellene megoldani, de ez még mindig csak a dolgok könnyebbik része! Ezt a 600$-os problémát, ha gyorsan megoldjuk, az most szerintem egy rossz előjel, mivel csak arra törekedtünk hogy a rést gyorsan bezárjuk, majd folytassuk a zuhanórepülést! Tehát ez a rés, szerintem most nyitva fog maradni és egy sokkal régebbi, méghozzá a 9,645$-os szinten várakozó résre koncentrálunk! Ha visszamegyünk a 9,645$-os szintre, az azt jelenti, hogy elesik a támasz zóna, ami akkor lesz nagyon problémás, ha a résbezárás után visszapattanunk ebbe a zónába, de nem sikerül visszakapaszkodni a 10,625$-os szintre, azzal ugyanis vissza-teszteljük a zónát és a gondolatmenetet visszaterelhetjük a körkép elejére, tehát arra hogy itt egy 4k-s további negatív történetbe is belecsúszhatunk.
Napos várakozásaink tekintetében, nem történne meglepetés egy ilyen durva megmozdulás esetén, mivel ahogy látjuk április vége óta a 7610$-os szinte is várakozik egy nyúlfarknyi 55$-os rés, de ez is csak egy mellékszál és az igazi ok, a kék harmonikus minta korrekciós igényeinek kielégítése, amelynek minimuma a 9,645$-os, maximuma a 7,610$-os szinten várakozó rések igény szerinti bezárása!


Napos idősík: ezt már csak nagyon elrontani lehet, ugyanis a jelenlegi szintről, mivel a piros szaggatott vonallal jelölt vállvonal megkapta a vissza-tesztjét(csak lehet hogy túl későn, ez egy hónapos időhúzás miatt), annak 6k-s mélységét figyelembe véve kellene várjuk a végjátékot... Viszont a vállvonal vissza-teszt csak egy mellékszál, kapcsolódik mellé egy hetes csökkenő trendvonal, aminek szintén erős vissza-teszt igényei vannak! Ezt értelemszerűen a hetes mozgáshoz kell kapcsoljunk, tehát az előttünk álló egy hét feladata lenne ezt a nagyobb igényt kielégíteni, ami akár egy leszúrással is teljesíthető!
Az továbbra is aggasztó kérdés, mi lesz a feketével jelölt divergens mozgással, az ugyanis, továbbra is egy olyan fenyegető jelzés, amit ha komolyan veszünk és itt is hullámokban számoljuk a további lehetőségeinket, akkor a 2k-s első hullám folytatásaként, ahogy már megemlítésre került, további 2x2k-s csökkenő lehetőség is várakozhat. 


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon, sajnos nem látjuk azt az igyekezetet, amely arra utalna hogy a 10k-s árszintet megtudjuk tartani. Ha kicsi a baj, akkor az itteni pozíciószám, talán megkapaszkodik a 22-24K közötti zónában, de talán még az se baj, ha a már tavasszal megcélzott 20k alatti zónába visszanézünk, ebben az esetben egy gyors visszapattanással kellene jelezni, hogy nagy baj nincs!
Shorts oldalon volt egy kis elmúlt hét közepi csapkodás, ezzel jelezték a macik, hogy ők már türelmetlenül oda csapnának! Az odacsapás egyenlőre problémába ütközött, legalábbis erre utal a hétvégi halvány visszaesés, de lehet hogy csak óvatosak voltak a pénteki visszafordítási kísérlet miatt. A múlt heti csapkodásban 9k magasságában nyitva maradt egy órás rés, ennek bezárása a későbbiek folyamán okozhat még problémát, azonban ha a mögöttük hagyott 2k-s árelgyengülés egy nagyobb korrekciós visszalépés első momentuma, akkor nem kell sokat várjunk arra, hogy ez a 9k-s rés hosszabb ideig tudjon bekavarni!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/456WgKDi/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/OAuBRkgl/


Hetes: tehát a hetes legmélyebb kérdés, valóban csak egy vissza-tesz miatt fordultunk vissza a 12k-s szintről vagy azért mert komolyan elfáradt az ár és a májusi felezés előtte igyekezetben kialakított 6k-s hullámnak, az elmaradt komolyabb korrekciós lépéseit most kell bepótoljuk.
Remélhetőleg semmi bepótlásról nincs szó és valóban csak a vissza-teszt irányítja az utóbbi hetek történéseit, amelynek nem kell pontosan a világoskék csökkenő trendvonalat érinteni, elég azt határozottan megközelíteni!
Tehát, ha határozottan szeretném megközelíteni a trendvonalat, akkor azt az előttünk álló  héten kellene megvalósítani, főként azért, mert a múlt heti gyertya utána, egy durvábban leszúró bizonytalan gyertya, tökéletesen előkészíthet a pozitív fordulatot és durván 3 hét múlva visszatérhetünk folytatni a 12k fölötti történetet!


Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak  a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/zO352Htr/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/dTI6jTTi/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/3g1ybRUa/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zl2r40sh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/CnP6gPdz/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/hGIUK01h/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/52knXVrf/
https://www.tradingview.com/x/vmuy7pp4/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/8NSGMwmh/
https://www.tradingview.com/x/vShLWhGK/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1893
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3421 on: September 11, 2020, 10:28:28 AM »
Oldalazgatunk, amíg orra nem bukunk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.09.11!

BTC, nagyjából ez történt amire számítani lehetett, pontosabban amire én számítottam, tehát hogy a múlt hétvégén nyitva hagyott CME Futures résünket sikertelenül megpróbáljuk bezárni, ennek eredményeként maradunk abban a durván 600$-os sávban, amelybe a 2 héttel ezelőtti 2k-s zuhanást követően megérkeztünk.
Ahogy azt egy támasz, illetve egy ellenállása zónával is megjelöltem, múlt hét péntek óta ismét oldalazunk! Azért ismét, mivel ha megnézzük a 2k-s zuhanás előtti történetet, ott is volt egy konkrét ellenállási, illetve támasz zóna megjelölés, amelynek eredménye egy kemény 1 hónapos oldalazgatás. Tehát ha most is ugyanarra megy ki a játék, akkor ezen oldalazgatás végeredménye is egy jelentősebb zuhanásba torkolhat!
Jelenleg visszanéztünk az ellenállási zónába, illetve visszanéztünk arra a rózsaszín ellenállásra, amelyet a támasz zónával közösen egy csökkenő irányú háromszög lehetőséget alakítgatott csütörtök estig, de mivel besült a történet, kialakult egy kisebb fej-váll lehetőség, ebből is arra lehet következtetni, hogy nagy eséllyel visszanézünk a támasz zónába!
Piros színnel bekarikáztam az előző oldalazásból 2k-s zuhanást eredményező szituáció kulcsmozzanatát, tehát ha most is hasonlót látunk, kisebb visszapattanást a zónából, majd egy elgyengülés utáni sikertelen long próbálkozást, akkor kezdhetünk gyanakodni, talán már egy hétvégi, a hetes csökkenő trendvonalat elérő folytatás miatt.


4 órás idősík: az órás idősíkon bekarikázott szituáció, tulajdonképpen ugyanaz, mint amit az utóbbi 1 hét mozgása is tükröz! Megérkeztünk a szürke zónában, amelyből rögtön vissza is pattantunk, majd jött az elgyengülés és az ellenállási zónába történő visszanézés, ami már egy nagyon gyenge próbálkozás látszik. Tehát hiába törtük át a rózsaszín ellenállást és próbáltuk elhárítani a csökkenő háromszög piros nyíllal is jelzett 9k-t megközelítő folytatása lehetőségét, ha az a rózsaszín ellenállás fölötti apró fej-váll is besegít, akkor feltételezhetően a jövő hetünk nem lesz túl vidám... 


Bitcoin Futures chart: tehát a múlt hétvégi rés nyitva maradt, de a csütörtöki csúccsal komolyan bezárási közelségbe kerültünk, ezzel azonban nem megyünk sokra, főleg akkor nem, ha az összes Long irányú puskapor ellövése került, viszont ha rosszul alakulnak a dolgok, legalább lesz egy indok, miért térjünk vissza 10k fölé!
Napos idősíkon elképzelt folytatásnak, tökéletes ami történik, sőt igazán tökéletes a csökkenő folytatás lehet, annak is egy durva formája, tehát a 7,610$-os rést is bezáró, kisebb esélyt adva ezzel a már hetek óta felvázolt következő harmonikus mintának! A 10,625$-os szinten várakozó résnek hét eleji bezárására jó esélyek mutatkoztak, ezt valamiért kihagytuk és ha a tegnapi bizonytalan gyertyát megnézzük, akkor a mai folytatás mindenre IS felkínálja a lehetőséget, de a hetes oldalazáson akkor sem változtat.


Napos idősík: ha még az idénre 20-30-50k-s terveink vannak, akkor azt vagy a jelenlegi szintről történő long irányú folytatással vagy a világoskék hetes csökkenő trendvonalat leszúrással elérő, hirtelen fordulat utáni begyorsult long mozgással jelezni kellene! Abban az esetben, ha nem ezt tesszük és még hetekig 10k környékén húzzuk az időt vagy lenézünk a hetest trendvonalra és ott nyújtjuk tovább a rétest, azzal azt kockáztatjuk, hogy a folytatásban lenézünk a 7,6k környéki zónába, ahol ha szintén elmaradnak a határozott visszafordulási jelzések, akkor az év vége felé ismét a pincéből kell összevakarjuk az árat, na de emiatt sem bánkódunk, (SŐT...) viszont sokak ismét lemondhatnak a holdra utazási terveikről! Tehát, ha ugyanaz a forgatókönyv mint '17-ben (a szeptemberi 5k-ról vissza-teszt 3k-ra), akkor most ráülve a májusi 10k-s csúcsokra, majd folytatódik a következő pihenőszintén a hegymenet!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos a vevői oldal még mindig nem tért magához, volt egy hétfői fellángolásszerűség, de semmi több, ezzel is csak megerősítettek azt, hogy ezt a szintet el kell engedni és szükség van egy 20k környéki vérfrissítésre. Tehát, ha csak a macik nem kezdenek el komolyabban támadni és ezzel nem rázzák fel a vevőket, akkor a lassú víz partot mos taktikával, beomlik a longs oldali partfal, majd csak ezen beomlás után kezdődhet meg az újabb meredek part kialakítása!
Shorts oldali mozgást megnézve, medvetámadásról elmélkedni merész vállalkozás, ugyanis amit a macik jelenleg mutatnak, az a teljes hátat fordítás az eseményeknek. Ebből a hitehagyottnak látszol mozgásban, arra kellene gondoljunk, amit a napos poloniex kitérő végén is említettem, tehát hogy ugyanez következik mint '17 szeptemberében, ahol egy kötelező vissza-teszt/korrekció után belevágtunk a holdutazásba. És hogy ennek a holdutazásnak jók az esélyei, azt az fogja alátámasztani, hogy itt shorts oldalon óriási megbízáspumpa veszi kezdetét, ami a lehetőségekhez alkalmazkodva 17-20k-s árszint környékén lehetőséget biztosíthat, kisebb-nagyobb korrekciós kárpótlásra!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/KwchXxe8/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WL0jBRu6/


"Hetes: tehát a hetes legmélyebb kérdés, valóban csak egy vissza-tesz miatt fordultunk vissza a 12k-s szintről vagy azért mert komolyan elfáradt az ár és a májusi felezés előtte igyekezetben kialakított 6k-s hullámnak, az elmaradt komolyabb korrekciós lépéseit most kell bepótoljuk.
Remélhetőleg semmi bepótlásról nincs szó és valóban csak a vissza-teszt irányítja az utóbbi hetek történéseit, amelynek nem kell pontosan a világoskék csökkenő trendvonalat érinteni, elég azt határozottan megközelíteni!
Tehát, ha határozottan szeretném megközelíteni a trendvonalat, akkor azt az előttünk álló  héten kellene megvalósítani, főként azért, mert a múlt heti gyertya utána, egy durvábban leszúró bizonytalan gyertya, tökéletesen előkészíthet a pozitív fordulatot és durván 3 hét múlva visszatérhetünk folytatni a 12k fölötti történetet!"


"Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak  a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/17ipaWpC/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/SgUGPm1v/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NhhcDe7N/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1FGkH6nC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/LGUzjtbu/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/hGIUK01h/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/nyYZRyGO/
https://www.tradingview.com/x/14v14bQh/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/x4HQakCk/
https://www.tradingview.com/x/ezF4FJC8/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1893
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3422 on: September 14, 2020, 11:13:47 AM »
Mindenre IS felkészülni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.09.14!

BTC, nem sok minden változott, pontosan semmi és ez a semmi azt mutatja, hogy a 600$ mély oldalazó sávunk erősen tartja magát, azon belül is az ellenállási zóna. Ebbe a zónába már csütörtökön is benéztünk, ennek köszönhető a pénteki körképben megjelenített fej-váll lehetőség, amelytől nem lett volna meglepetés, ha a hétvégén visszaviszi az árat a támasz zónába!
Visszatekintve a szept. 3. magasságában bekarikázott szituációra, pontosabban azt megelőző határozott zuhanásra, ott is az ellenállási zónában visszakapaszkodás és a pár órával később vissza-teszt tette be a kaput.
Az ellenállási zónából már vasárnap kipottyantunk, majd a hétfői nyitása kialakítottunk egy a vállvonal szerepét is betölthető ellenállást, amelyről most egy zónába visszanéző lehetőség is kialakulhat, amit szerintem egy felszúrással zárunk, majd mivel nincs hétvégi résbezárási kényszer, talán rögtön megindulunk a támasz zóna irányába!
A körkép végén érdemes ránézni, a Coinbase órás pillanatképre, ahol még mindig a wyckoff példának lezárását várjuk, ami szerényebb végeredmény esetén a támasz zónába visszanézést, durvább esetben 9k alá zuhanást is eredményezhet!


4 órás idősíkon sincs sok látnivaló, viszont az jól látszik, ha visszanézzünk a támasz zónába és honnan nem sikerül határozott visszapattanást eredményező formában maradni, akkor annak súlyos, ezrekben mérhető, további visszaeső végeredménye is lehet!


Bitcoin Futures chart: úgy is kezdhetnénk, nincs rés, nincs sírás... vagyis azoknak lehet sírás, akik a 10,625$-os pozitív irányba várakozó résünk bezárásánál is feljebbi szintre várják az árat, aztán lehet hogy végül nekik lesz igazuk. Órás tekintetben, kedd magasságában kialakulhat egy Golden Cross szituáció, de mivel itt a 200-as mozgóátlag közeledik, talán annyit elérhet hogy a Fibonacci 0,38-as szintjét elérő long próbálkozás kialakuljon! Én kitartok azon gondolat mellett, hogy a 10,625$-os rés nem kerül bezárásra, de mivel a mögöttünk hagyott bő 1 hetes oldalazás, mindenre IS lehetőség, könnyen meggyőzhető vagyok.
Napos tekintetben nem változott semmi, továbbra is minimum a fibo 0,38-as szintre várom vissza az árat! Azonban, ha ezt nem érjük el és max a 9,645$-os szintig nézünk vissza, akkor fennáll annak a veszélye, hogy ez a csökkenő irányú mozgás még nincs lezárva, tehát egy 10,625$-os rést bezáró felszállás után, újra lefelé vesszük az irányt, amikor már a 7,610$-os szinten várakozó apró rés bezárása is napirendre kerülhet.


Napos idősík: hát nem tudom, de ebből a 2 hete a támasz zónát szurkáló megoldásból, én nem igazán tudok pozitív előjelet kiolvasni, inkább azt, hogy óriási a bizonytalanság és elég egy szikra vagy egy apró szellő, ami dönti is a kártyavárat.
Tehát, a piros szaggatott vállvonalról, egyelőre nem történt meg az a határozott visszapattanás, amelyből, a fej-váll 6k-s mélységének megfelelő folytatás kitudna alakulni! Talán ha nincs a hetes csökkenő trendvonal, illetve hamár van, arra augusztus második felében sikerült volna vissza-tesztet tolni, akkor most max a Futures csökkenő irányba várakozó rései jelenthetnek csak problémát.
A 8k alatt várakozó támasz zónát, kicsit kövérebbre húztam, azért, mert ha kicsit bátrabban nézzük az esetleges csökkenő irányú lehetőségeket és itt is a nem ritkán előforduló 3 hullámos csökkenő irányú folytatást választjuk, akkor a jelenlegi szintről, könnyen előfordulhat hogy ebben a 8k alatti zónában landol a 2. hullám, ahonnan már csak egy kisebb ráadás hiányzik és a 3. hullámmal máris olyan mélyre kerültünk, ahonnan idén már nehezen elképzelhető a kikeveredés...
Tehát mindenre IS fel kell készülni, alakulhatott volna ez sokkal pozitívabban is, csak hát volt egy bizonytalan augusztusi csúcskeresés, most van egy következő 2 hetes elbizonytalanodás és hát ezen apróságok összessége, nem az tükrözi, amit egy jó állapotú long trendnek mutatni kellene! Mindezek felett, még a divergencia is sötét fellegeket vizionál!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: még mindig kapaszkodunk a zónába, viszont itt már elengedni is hasznosabb, mint erre az ingoványra néhány ezer dolláros megbízáshegyet ráépíteni. Tehát, tiszta vizet kell önteni a pohárba, ehhez talán a 2019 áprilisi, 2020 júniusi aljakra, a 22k magasságában húzódó zónába is elegendő lesz a visszanézés! Ha ennél is mélyebbre, tehát a 20k alatti zónába is visszanézünk, akkor már nagy a baj...
Shorts oldalon csak a nagyon ész nélküli áldások résztvevőinek lehet izgulni-valója, többiek nyugodtan megvárhatják a mozi végét! Azért is érdemes várniuk, mivel a jelenlegi aktivitás, a béka feneke alá került, tehát nem kizárt hogy a longosok mégiscsak hold-utazáson vehetnek részt! Viszont ha ez csak a megbízások számában és nem áremelkedésben jelentkezik, akkor nesze semmi fogd meg jól és valóban azok járnak jól, akik megvárták a film végét.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5A9iiIQq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/qtH9eNtX/


Hetes: a múlt heti gyertyánk, erősen bizonytalan képet rajzolt a chartra, erre a gyertyára, ha egy 11k fölé visszanéző gyertyával sikerül válaszolni, akkor 2 hét múlva. újra a 12k-s ellenálláson a világ szeme! Ha 11k környékére csak felszúrni sikerül, az már ezen a héten durvább visszaeső végeredményt is eredményezhet, ebben az esetben, jó húzásról max akkor beszélhetünk, ha vissza-teszteljük a világoskék csökkenő trendvonalat, sőt ennek egy újabb vissza-tesztel nyomatékot is adunk, így egy 3 héten belül megfordítható az irány.
Tehát ha csak 3 hét múlva számítunk pozitív fordulatra, akkor vegyük számításba azt a fekete szaggatott vonallal jelölt, 2018 decemberi, illetve 2019 decemberi aljaknak köszönhető emelkedő trendvonalat! Ez sajnos az idén márciusi zuhanással le lett törve, a baki heteken belül javításra került, tehát ami érdekes lehet, hogy ez a két trendvonal 2 hét múlva keresztezi egymást, ami egészen véletlenül arra a 9,050$-os támaszra esik, amelynek 2019 szeptemberében is ugyan az lett volna a feladata mint jelenleg, mindenki várta a hold-utazást, de a végeredmény egy tengeralattjáró-túra, a Mariana-árokba!


"Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak  a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/0FAoUqJq/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/wEzNnVsu/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/G1lEOs45/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/TtkKVxV8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/z4fZkTBp/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/etkg5BqC/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/7ogI4sof/
https://www.tradingview.com/x/MpdhxL8h/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RDMXttsF/
https://www.tradingview.com/x/MwD8jM5S/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1893
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3423 on: September 21, 2020, 11:31:29 AM »
Mókuskerék!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.09.21!

BTC, pénteki körkép ismét kimaradt, semmit nem vesztettünk vele, de azzal sem vesztettünk semmit, hogy nem siettünk el a vásárlást. A jelen szitu talán már alkalmas a vásárlásra, legalábbis azoknak, akik nem szeretnék éjjel-nappal figyelni a chartot! Én most sem szeretném figyelni, annak ellenére nem, hogy egy durván 1k-s gyors lefolyású eladási hullámra még számítok.
Az 1 órás charton nem sok látnivaló akad, viszont a hétvégi, előző oldalazó mozgás támasz zónájába történő visszanézést, majd az abból történő hirtelen visszapattanás, addig a pontig nem megnyugtató szituáció, amíg a lila ellenállásokon át nem sikerül vergődni.
Amiért bő 1k-s visszalépésére számítok, az a CME Futures 9,64$-os szintjén tátongó rés, tehát a vásárlással nyugodtan megvárhatnánk ezt a visszanézést, de mivel a múlt heti 10k-s csatát a bikák nyerték, az sem kizárható, hogy a 12k-s szint ismételt meglátogatásával folytatódik a történet.


4 órás idősíkon még egy hiányosság látszik, méghozzá világoskék hetes csökkenő trendvonal vissza-tesztelésének hiánya, ezt ez elmúlt heti oldalazásból történő visszanézéssel kellett volna végrehajtani! Kihagytuk, de ha megnézzük a hetes gyertyák mozgását, jól látható, hogy ezt egy 9k környékére visszanéző mozgással 1-2 hét alatt bepótolhatjuk!
Tehát annak a hétvégi zónába felnézésnek, illetve a lila ellenállás alatt maradásnak, az is lehet a végeredménye, hogy  elindul egy kisebb lavina, ami a hetes csökkenő trendvonal vissza-tesztelésével zárul!
A háttérben látható vajszínű sávval pedig arra utalok, hogy itt egy 2k-s hosszabb, akár év végéig is elnyújtható oldalazás is kialakulhat, de minél tovább húzzuk a hetes trendvonal vissza-tesztelést, annál mélyebbre kell visszanézni, ezért is fontos lenne minél hamarabb letudni és nem lehetőséget adni, egy 3. még meredekebb lila ellenállásnak!


Bitcoin Futures chart: 2 héttel ezelőtt a szakadék szélére sodródtunk, szerencsére a mögöttünk hagyott héten sikerült egy viszonylag biztonságos 11k környéki szintre visszakapaszkodni. Az utóbbi 1 hét kialakított egy háromszöget, szerencsére most sem hagytunk mögöttünk hétvégi rést, tehát nincsenek kötelező bezárási feladatok, ami azt jelenti, ha arra van igény, akár felfelé is folytathatjuk! Ha ezt egy árbóc lehetőségként nézzük, akkor a hét közepére 10,7k környékére is felkapaszkodhatunk, majd ezt megfejelhetjük egy hétvégi 12k-s felnézéssel, amely felnézés ha kitart a hétfői nyitásig, akkor az itt kialakult 3-400$-os pozitív rés rögtön visszafordulást is eredményezhet!
Napos nézetben azt látjuk, ha megtörténik a 12k-s felkapaszkodás, azzal megerősítést kaphat, a jelenleg még nem túl szabályos következő harmonikus minta. Ahhoz hogy szabályos legyen, még a felkapaszkodás előtt a 9,645$-os szintre le kellene nézni. Abban az esetben, ha nekiállunk egy 2k-s sávban oldalazni, de a harmonikás mintának fontos minimum 0.38-as szintre nem nézzünk vissza, azzal talán elkerülhető a várakozó minta D hullámban történő ismételt 5k-s szintre visszanézés.


Napos idősík: van egy 6k mély fordított fej-váll lehetőségünk, ennek vállvonalán júli. 27-én szaladtunk át, majd kialakítottunk egy 12,446$-os csúcsot. Erről vártuk a 10k-s szinten várakozó vállvonal vissza-tesztjét! Ezt szeptember 3-án sikerült is megvalósítani, de csak egy héttel később sikerült lassú emelkedésre kényszeríteni az árat, tehát hiányzott az erő és ez az erő még most is hiányzik. Azzal, hogy az augusztusi oldalazás támasz zónáját alulról vissza-teszteltük, egyelőre nem segítettük elő azt a folytatást, ami a fordított fej-váll 6k-s pozitív várakozásához szükséges!
A volume és a gyertyák mozgása közötti divergencia továbbra is fennáll, tehát hacsak nem történik valami nagyon pozitív fordulat, akkor a hetes csökkenő trendvonalra visszanézés után sem bízhatunk azonnali long folytatásban, illetve ha a divergenciát sem sikerült kiütni, akkor egyre durvább visszanézés is becsúszhat! Viszont ha hihetünk, a 2012-'16-os felezések utáni évekre elnyújtott pozitív előrejelzésekben, akkor izgulni valónk most sincs, lefutjuk a kötelező korrekciós, vissza-tesztelős köröket, majd ott folytatjuk, ahol augusztus közepén abbahagytuk!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: erősen kapaszkodunk 26-27k környékébe, viszont ez semmire sem elég, max arra megerősítés hogy a bikák még most sincsenek formában, tehát egy a 22k környéki támasz zónába vagy akár a 20k alatti mélyebb zónába visszanézéssel vérfrissítése lenne szükség! A mozgóátlag kereszteknek itt kicsi a jelentősége, mégis jól rámutatnak arra milyen formában is van az adott oldal és mivel volt egy augusztus végi Golden Cross, amely után nem igazán jeleskedtek a vevők (habár ez még a júliusi lendületnek az eredménye), az 50-es mozgása gyorsan le is fordult és már itt is egy Dead Cross lehetőség!
Shorts oldal semmit sem siet el, sőt ahogy a fekete kérdőjellel is jelzem, a kék támasz 3,6k környéki meglátogatásával kicsit még rosszabb is lehet, felkínálja a 12k-s árszint ismételt meglátogatási lehetőségét. Ha ez a shorts oldali mozgás tudatos és a kivárással arra játszanak, hogy az a kicsit még emelkedjen az ár, majd utána belecsapva a lecsóba és egy 10k környékére feltornázott aktivitással, megpróbálkoznak egy kisebbet árbedöntéssel!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/YGNvUxII/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/lpjurpav/


Hetes: augusztusban átszaladtunk a 10k-s ellenállási zónán, majd kialakítottunk egy 12k-s következő ellenállási zónát, ahonnan kötelező módon vissza-teszteltük a 10k-s zónát és most arra várunk, hogy a folytatásban, a 12k-s zónán sikerül-e átszaladni vagy a mögöttünk hagyott félig sikeres hét, arra figyelmeztet, hogy itt 10k környékén van még néhány tennivaló!
A szürke zóna kellően tág ahhoz, hogy a Futures charton várakozó rés bezárása még beleférjen, illetve mivel a komolyabb hullámok lezárására egy nagyobb kanóc is figyelmeztetni szokott, még arra is lehetőség van, hogy a világoskék trendvonal is megkapja a vissza-tesztjét. Viszont ha megnézzük a július átszaladást, illetve az azt megelőző június eleji megérkezést, akkor elképzelhető hogy már vissza-tesztre sincs szükségünk, elég a mostani ellenállási zónába visszanéző megközelítés!


"Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak  a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/chn4mWPN/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/xrAXQSGl/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/9gEE4iKy/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Prq8IxMQ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Pg0aIicB/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/L5grYIYn/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8WybaJfO/
https://www.tradingview.com/x/7xn0SXiI/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/NcF5Xn6u/
https://www.tradingview.com/x/er8aAMuy/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1893
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3424 on: September 25, 2020, 11:37:02 AM »
Sávok és zónák!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.09.25!

BTC, az augusztus eleji 12k-s szintre megérkezés óta, a sávok és zónák bűvöletében létezünk! Első hullám végig kísérte augusztust, ha a szeptemberi második hullám, ugyanazt a forgatókönyvet követi,  akkor a hónap végén, tehát jövő héten megoldást kell találni, az utóbbi egy hónap durván 1k mély oldalazó mozgására!
Órás charton rengeteg apró zóna látható, ezek között napokig pattog az ár, majd egy előző zónában/sávban megpihen, pontosabban vissza-teszteli az előző sávot. Tehát ha igazán elszeretnénk igazodni, akkor a nagyobb idősíkokat díszítő, ugyanilyen sávokat-zónákat kell figyelembe vegyük!
Kicsit még maradva az órás mozgásnál, azt láthatjuk, hogy a hétfői kisebb bezuhanást követően kialakított sávból, csütörtökön csökkenő irányba kitörtünk, viszont mivel a vissza-tesztnél nem sikerült a mutatvány, el is maradt a 10k-s szintre történő visszanézés, helyette visszakapaszkodtunk annak a sávnak a támasz zónájába, amelyből az elmúlt hétvégén vártuk, a tartós 11k fölötti megkapaszkodást. Ebből a zónából visszapattantunk, de egyelőre még nem teszteltük vissza azt a sávot, amely mostani hetet díszíti. Ha ez megtörténik, akkor a hétvégén áttörhető a lila ellenállás, ami egy durvább parabolikus lefordulás lehetőségének is kihúzhatná a méregfogát! De az sem okozna meglepetést, ha a elmúlt heti és a mostani héten kialakított sávok között alakulna ki egy hétvégi oldalazás és attól függően, lesz-e hétvégi rés, aszerint kell kigondoljuk mi is történhet szeptember utolsó, október első néhány napjában!


4 órás idősíkon már kicsit tisztább a kép, de még mindig sok a zóna és a sáv! Az alsó lila ellenállásnak szerepe elég világos, ha átengedi az árat, visszanézhetünk az augusztusi sávba és mivel ezt másodszor tesszük, talán sikeresebbek leszünk mint a szeptember 19-ei próbálkozásnál. Tehát, ha legyőzzük a lila ellenállásokat, akkor talán elkerülünk egy durvább parabolikus lefordulást és megadjuk az esélyt, a 12k-s szint ismételt elérésére!
Ahogy a piros lefelé mutató nyíllal is jelölöm, ha a 10,8k környéki ellenállásként funkcionáló zóna vagy lila ellenállás megakadályozza a pozitív folytatást, akkor kialakulhat egy olyan szituáció, amely lehetőséget ad a hetes csökkenő trendvonal vissza-tesztelésére, csak hát ennek az a veszélye, ha a lejtő megindul a szekér, annak nehéz lesz útját állni!


Bitcoin Futures chart: felfelé egyetlen rés sem várakozik, ebből arra is gondolhatunk, hogy talán a most következő hétvégén, itt az ideje egyet kialakítani. Például egy enyhén pozitív hét zárását megelőző mozgással, felszaladunk 11k környékére, majd az itteni piros csatornához igazodva, a nyitásra visszanézünk 10,750$ környékére. Ennek az esetlegesen pozitív irányba várakozó résnek, annyi értelme lehet, ha jövő héten visszanéznénk 10k környékére, esetleg leszaladnánk bezárni a 9,645$-os szinten július vége óta várakozó rést, akkor ennek a pozitív irányba várakozó résnek, legyem meg az a vonzó hatása, ami segít egy komolyabb visszakapaszkodásban!
Napos történéseknek, az iménti mondat szerinti folytatásnak is jót tenne, ugyanis a március-augusztus között kialakított, közel 8,5k-s hullám tekintetében, eleget tennénk a minimális korrekciós visszanézési feltételnek. Ezzel lehet hogy nem megyünk sokra, ugyanis ha a már előre berajzolt, következő harmonikus mintához alkalmazkodunk és a 12k-s szinten ismételten fennakadunk, akkor egy durva jövő év eleji negatív hullámba is belecsúszhatunk! Tehát vagy most folytatjuk pozitív irányba és sikerül megkapaszkodni 11k fölött vagy visszanézünk a 9645$-os résre és csak utána próbálkozunk ismételt pozitív lépésekkel!


Napos idősík: ha itt nézzük augusztusi és a szeptemberi oldalazást, akkor azt láthatjuk, hogy tulajdonképpen egy 2k mély oldalazó sávot látunk, pontosabban még csak sáv kezdeményt, ugyanis még hiányzik két konkrét ellenállás érintés. Jelenleg az történik, hogy július végén kitörtünk a májusi felezés előtt-után kialakított konkrét oldalazásból, majd ezt sajnos csak a szeptember eleji zuhanással sikerült vissza-tesztelni, azt is mondhatnánk hogy túltoltuk és hát ennek túltolásnak erőtlenség a vége, legalábbis erre utal a múlt heti 11,2k-s  szintről történő visszafordulás.
Tehát, ha még idén szeretnénk valami nagyot akasztani, akkor a folytatásban először felmegyünk a 12k-s szintre, konkretizálva ezzel az oldalazást, majd egy fals csökkenő irányú kitöréssel, (ami bezárja a CME Futures 9,645$-os várakozó rését) pontot teszünk 2020 második félévi bizonytalankodására! Ha sikerül ezt a 10-12k közötti oldalazó a mozgást sávvá alakítani, akkor talán még az év végén jöhet valami bullrunszerűség, ha ez nem sikerül és most beszorulunk 10k alá, akkor az sem kizárható, hogy ismételten a következő év tavaszi időszakáig kell várjuk! Megnézve a 2012-16'-os fertőzések utáni mozgást, akkor a 12k-s szintről (sajnos nem 14k környékéről) mindenképp valami komolyabb visszalépéssel kell előrukkolni! Ebben a komolyabb visszalépésben talán már benne is vagyunk, már csak az a kérdés, hogy a 10k-s kerek vagy a 9k környéki hetes csökkenő trendvonalon vagy esetleg ennél is lejjebbi szinten zárjuk ezt a komolyabb visszalépést.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos a vevői oldal még mindig nem tért magához, ahogy látjuk még a megbízáspumpát sem merik bevállalni, de az sem kizárt hogy ez tudatos, mivel a pumpával egyértelműsítenék, hogy árelengedésére készülnek, tehát azt várják hogy beleszaladjunk egy eladási hullámba. Veszélyes játék eladási hullámra játszani, ugyanis abban mindig benne van a pánik lehetőség, kivéve ha a tartalékok, a pánik kivédésére is elegendőek. Chartot nézve, továbbra is a 22k környéki támasz zónába visszanézés lehet a terv, ahonnan ha a júliusihoz hasonló módon sikerül visszapattintani az aktivitást, akkor talán még egy évvégi bullrunba is beleszaladhatunk!
Shorts oldal, talán szerencsénkre, de elég béna kacsa módjára viselkedik, viszont, ha ez csak a róka megtévesztésére szolgál, akkor ahogy arra a kérdőjellel és a felkiáltójellel is felhívom a figyelmet, a támasz zónából könnyű lehet az elrugaszkodás, de veszélyes csak abban az esetben lehet, ha a vevők durván beengedik az árat 10k alá és lehetőséget adnak a pánik kialakulására!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/A5hhC9Qb/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/PkxKZhkk/


"Hetes: augusztusban átszaladtunk a 10k-s ellenállási zónán, majd kialakítottunk egy 12k-s következő ellenállási zónát, ahonnan kötelező módon vissza-teszteltük a 10k-s zónát és most arra várunk, hogy a folytatásban, a 12k-s zónán sikerül-e átszaladni vagy a mögöttünk hagyott félig sikeres hét, arra figyelmeztet, hogy itt 10k környékén van még néhány tennivaló!
A szürke zóna kellően tág ahhoz, hogy a Futures charton várakozó rés bezárása még beleférjen, illetve mivel a komolyabb hullámok lezárására egy nagyobb kanóc is figyelmeztetni szokott, még arra is lehetőség van, hogy a világoskék trendvonal is megkapja a vissza-tesztjét. Viszont ha megnézzük a július átszaladást, illetve az azt megelőző június eleji megérkezést, akkor elképzelhető hogy már vissza-tesztre sincs szükségünk, elég a mostani ellenállási zónába visszanéző megközelítés!"


"Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak  a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/bUYL2yXh/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/bwN7T0hf/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/zUCuqjTV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Dnnj24Kc/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/mKvdnLCU/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/5qqsfuv0/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/yf0GAPA8/
https://www.tradingview.com/x/lcX3SkzO/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/vm46lIb2/
https://www.tradingview.com/x/5R41FIPN/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1893
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3425 on: September 28, 2020, 11:27:28 AM »
Szorult helyzetből kiút!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.09.28!

BTC, nyitás után rögtön felszaladtunk 10,945$-os szintre, ezt a mutatványt még nyitás előtt szerettünk volna látni, azzal az indokkal, hogy legyen egy Futures rés, ami besegít a továbblépést elősegítő korrekciós visszalépésbe! De aggódnunk talán nem kell, mivel a parabolikus lefordulás elkerülése szempontjából fontos lila ellenállást határozottan sikerült áttörni, ennek már vissza-tesztre sincs szüksége, mivel azt a hétvégén alulról megoldottuk, tehát elvileg szabad az út 11k fölé. Ettől függetlenül visszalépésre a szürke zónában megvan az esély, majd jöhet a felső lila ellenállás, ami egy másfél hónapos csökkenő trendvonal, viszont még itt is messze vagyunk attól hogy kimásszunk a slamasztikából, mivel van egy 2k mély oldalazó sávunk, amelynek felső szintjét egy erős 12k-s ellenállás határolja!
Ha nagyon pozitívra sikeredik az előttünk álló 5 nap, akkor még a pénteki zárásig megérkezhetünk a felső lila ellenállásra, ahol ha támaszként besegít a 11k fölötti szürke zóna, akkor zárás előtt még a lila ellenállás is átléphető! Ennél életképesebb megoldásnak látszik, ha az átlépett zóna közelében maradunk a hét első néhány napjában, tehát a lila ellenállás fölött csorgunk lefelé, majd csütörtök-péntek mutat némi pozitív aktivitást, amivel talán elcsípjük 11k környékét, de esélyesebb hogy inkább alatta maradunk.


4 órás idősík: tulajdonképpen hasonló mozgást kellene bemutatni, mint a mögöttünk hagyott héten, azzal a különbséggel, hogy a hét- nyolcszáz dolláros visszalépést kihagyjuk a játékból. Tehát nincs más hátra mint előre, előre a 11k fölötti, augusztusi oldalazás támasz zónájában, pontosabban át a zónán, mivel ha a zónából visszapattanunk és ezt még a felső lila ellenállás alól tesszük, ez továbbra is  veszélyes a parabolikus lefordulás miatt, de szerencsére már ez is gyengült, az alsó lila ellenállás megtörésével!


Bitcoin Futures chart: ismét résmentes volt a hétvégi átlépés, pedig a folytatás szempontjából most igazán hatásos lett volna egy pozitív irányba nyitvahagyott rés! Viszont mint látjuk a 11k elérésre került, csak hát itt van egy ellenállási zóna, amelyből visszapattantunk és ez nem egy túl pozitív előjel. Szerencsére a visszapattanás esetére is van egy előzőleg kialakított támasz zóna, ha ebből is sikerül visszapattanni, akkor talán sikerül megkapaszkodni 11k fölött! Ha nem sikerül a mutatvány, akkor irány újra 10k, ahol egy komolyabb támasz zóna várakozik, illetve 400$-al lejjebb egy rés, amelynek bezárását követően, talán stresszmentesebb folytatásra is számíthatunk.
Napos idősíkon kettő lehetőség látszik, vagy most bele csapunk a lecsóba és egy Elliott 3. hullámmal felszaladunk 12k fölé vagy ugyanez történik, csak hetekkel hónapokkal később, ezzel az utóbbi megoldással bezárulhat a 9,645$-os rés, de megkapja az esélyt narancsszínű harmonikus minta és a durvább évzárás vagy évkezdés! Tehát a jelenlegi pozitív folytatáshoz, az Elliott 1. szintjének (11,150$) átlépésére van szükség, majd a megfelelő támogatással szépíthető a meccsállás, viszont a vezetéshez, ezt az impulzust 13k környékén kellene zárjuk!


Napos idősík: ha volume oszlopok fölötti ellenállásokat és a gyertyák alatti támaszokat, mint divergens mozgás nézzük, akkor egyelőre nem valami jók a pozitív továbblépési előjelek. Az első rózsaszín vonalakkal jelzett divergencia, ahogy kell negatív letöréssel végződött, abban az esetben, ha nem sikerül a határozat 11k fölé lépés, hasonlóra kell számítsunk a jelenlegi rózsaszín támasz fölötti mozgás esetén is! És itt van még egy fekete hasonló ellentétes mozgás, ami ha úgy kerül letörésre, mint az első rózsaszín esetben, akkor hipp-hopp a 8k alatti zónában találjuk magunkat és ez még a legbarátságosabb aljnak számítana!
Ha megnézzük a májusi 10k, illetve az augusztusi 12k-ra megérkezést és azt, hogy ez a lassan 6 hónapos történet, egy márciustól-májusig kialakított 6k-s vékony lábon áll, akkor valószínűleg  nem tévedünk, ha azt a megállapítást tesszük, hogy kezd fejnehézzé válni ez a történet és az orrabukás esélye elég komoly! Tehát ez utóbbi megállapítás is amellett szólna, hogy ez a lassan 6 hónapos divergens enyhén pozitív mozgás, akár egy durva 3-4k-s letörésbe is torkolat.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a végsőkig kivárásra megy a játék, viszont ha a várakozó pozíciók rövidesen nem kapnak pozitív ingert, akkor remélhetőleg minél többen de haszonnal távoznak és vagy megtámogatják a shots oldalt vagy kivárnak a nekik megfelelő alj eléréséig. Én továbbra is kitart az utóbbi hetekben mondottak mellett, tehát hogy a 22k-s zónában visszanézésre lenne szükség, ez talán felébresztené a vevőket, ha nem lépnek elúszik a hajó, de lehet hogy 20k alá is vissza kell nézni, ez viszont veszélyes, mert felébresztheti az alvó medvét!
Shorts oldalon alszik a medve, szépen átaludta az egész nyarat, ha szerencsénk van átalussza az őszt is és majd csak egy rövidebb, néhány hetes időszakra ébred fel... A charton láthatunk egy kék háromszöget, ennek közelítünk a csúcsa felé, de ha nagyon nem történik semmi, akkor ez a csúcs még novemberig is hegyezhető, viszem mivel csökkenő irányba elég kicsi a mozgástér, nagy eséllyel várhatunk valami aktivitás növekedésszerűséget vagy egy nagyobb megbízáspumpát 10k-ra, nem tudni milyen végeredménnyel!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/kmSY5iB0/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/3eYvFohT/


Hetes: a harmonikus minta 16k-s célbaérkezési lehetősége, erősen afelé hajlik hogy átcsúszik 2021-re, ugyanis mint látszik, még durván 13 hét van hátra az évből és ha még most belevágunk ebbe a 6k-s hullámban (amire a fordított fej-váll lehetőséget mutat) akkor is egy olyan hirtelen aktivitás növekedése lenne szükség, mint például a felezést megelőző 2 hónapban! Ennél az intenzív folytatásnál, kicsit több esély mutatkozik arra, hogy még ezt megelőzően benézünk 10k alá, majd az évzárás időpontjára talán visszakapaszkodunk 12k környékére és ezt a 16k-s küldetést február magasságában behúzzuk. Természetesen nem túl vidám vége is lehet az idei történetnek, a már említett 10k alá durván benéző folytatás esetén, ami talán 10k-s évzárással megmenthető, viszont a 16k-s célkitűzés elérésére, '21 késő tavaszáig is várnunk kell, emellett szólnak a hónapos lehetőségek is!


"Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak  a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oMVETgkz/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/mZ1i0G7t/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/uA3kBbLg/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/RrQDYoS9/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/5qqsfuv0/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/N7XUNNB7/
https://www.tradingview.com/x/ZURsLE7i/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/vm46lIb2/
https://www.tradingview.com/x/5R41FIPN/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1893
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3426 on: October 05, 2020, 11:56:57 AM »
Még egy hét haladék?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.10.05!

BTC, a mögöttünk hagyott heti mozgást, leginkább a káosz kifejezéssel lehetne összefoglalni, mivel két viszonylag egyértelmű fej-váll lehetőség is csökkenő irányba mutatott, de a vállvonalról ellentétes mozgással nyitottunk, majd lesújtotta egy 500$-os kalapács. Ezt követően, pénteken még volt egy kisebb pofozkodás, majd átcsúsztunk a hétvégébe, ahol szintén izgalommentesen töltöttük el az időt.
Annak ellenére, hogy az egész szeptembert, hasonló augusztusi mozgás után végigoldalazzuk, piros vonalakkal határolva kialakult egy háromszögben mozgás! Ebbe a háromszögbe felülről érkeztünk és hát sajnos, ez volt az a 2k-s zuhanó megérkezés, ami az augusztusi oldalazó mozgás végére pontottett, ennek megfelelően most egy fordított árbóc lehetőség fenyegetőzik további 2k-s csökkenő irányú folytatással!
Ha a piros ellenállást, pontosabban a  kialakított 10,735$-os csúcsot, nem sikerül átlépni, akkor egy komoly árbócnyitási lehetőség alakulhat ki 10,4k környékén! Tehát, mivel a csökken irányú folytatás lehetősége elég komoly, az sem kizárt, hogy az előttünk álló hétre is az oldalazás lesz jellemző! Ebből kifolyólag, a háromszögben mozogva érkezünk meg a hétvégébe, a helyzet megoldását pedig áttoljuk jövő hétre.


4 órás idősík: itt már az is látszik, ha élünk a fordított árbóc lehetőséggel, akkor a világoskék vonallal jelzett hetes csökkenő trendvonalra megérkezés fog bekövetkezni. A piros nyíllal megjelölt lehetőségnél még nyoma sem volt az árbócnak, csupán volt egy lila ellenállásunk, amely egy parabolikus lefordulás miatt volt veszélyes, illetve még mindig veszélyes, de a veszély csökkenthető, ha sikerül szembemenni az árbóccal, na meg a felső lila ellenállást is sikerül áttörni!
A piros háromszög alatt, talán egy mentőöv a szürke támasz zóna, ebből kellene egy hirtelen visszapattanást bemutatni, átugorva a háromszöget, talán még a lila ellenállást is, majd a 11,2k környéki ellenállási zónából egy vissza-tesztelt lila ellenállást követően újra felmerülhet a 12k elérési lehetőség! A 2 hónapos oldalazás miatt, a 12k még nem jelent megoldást, de lehetőséget igen a továbblépésre!


Bitcoin Futures chart: rég nem látott résel nyitottuk a hetet, hasonlóval utoljára pontosan egy hónappal ezelőtt találkoztunk és igaz hogy az irány ellentétes volt, de tökéletesen megfelelt annak, hogy az akkori pozitív, most negatív irányú lehetőséget (fordított árbóc) megakassza. A mostani lehetőség megakasztása miatt annyira nem bánkódunk, viszont, ha arra megy el a hét eleje, hogy ezt a negatív irányú rést bezárjuk, akkor a hét hátralévő részében, még egy 4-500$-os igyekezet is kevés lehet ahhoz, amelyből egy jövő heti ennél is pozitívabb folytatást sikerülhet kialakítani. A kék támasz és a szürke ellenállási zóna közötti, egy durván 800$ mély emelkedő háromszög lehetőség kezd formálódni, tehát ha a résbezárás után, sikerül pozitív útra tévedni és netalán még a szürke ellenállási zónán is sikerül átszaladni, akkor komoly lehetőséget kap a 800$-os háromszög, ellenkező esetben visszanézünk 10k környékére vagy még ennél is mélyebb és a 9,645$-os rés bezárására koncentrálunk.
Napos történetben továbbra sincs változás, bízunk egy a rózsaszín Elliott hullámot követő 13k környékét megcélzó folytatásban! Kicsit észszerűbb, de veszélyesebb játék lehet a 9,645$-os résre koncentrálás, veszélyt a harmonikus minta B hullámának tökéletes zárása jelentheti, viszont mivel ez egy nagyon távoli lehetőség, egyáltalán nem biztos hogy emiatt kicsit is aggódnunk kell. Veszélyt a rózsaszín minta D hullámában se vettük komolyan, ettől függetlenül én fenyegető jelleggel mindig megemlítettem a lehetőséget és mint utólag kiderült... Tehát ha sikerül a rózsaszín Elliott hullámmal behúzni a 13k-s küldetést, majd a kötelező ABC korrekciót követően is sikerül jó formában maradni, akkor jöhetne a következő 16-17k-s lépcsőfok és annak a lehetősége, hogy még idén felmutassunk valami komoly eredményt.


Napos idősík: ebből a mozgásból, egyelőre nem sok pozitívum olvasható ki és ha a rózsaszín támaszra további nyomás nehezedik, ahogy az órás kitérőnél is megemlítésre került, hipp-hopp a világoskék hetes csökkenő trendvonalon találjuk magunkat.
Ez a trendvonalra megérkezés nem feltétlenül jelent rosszat, sőt ha a hetes chartot nézzük, akkor még a tökéletes jelző is megállhatja a helyét, feltéve hogy a megérkezés után vissza is pattan róla az ár!
Annak érdekében, hogy kinyíljon egy viszonylag pozitív út, az augusztusi oldalazás támasz zónájának áttörése a fő feladat és igaz hogy itt még nem oldódnának meg a továbblépési problémák, de megadnánk az esélyt a 12k-s szint átlépésének és annak, hogy a '12-'16-os felezések utáni példáknak megfelelően, maradjunk azon az úton, amelyről szerencsés esetben '22 előtt le sem térünk!
Amit a folytatás szempontjából a legveszélyesebbnek tartok, az továbbra is a volume és a gyertyák közötti ellentétes mozgás, ami ha komolynak bizonyul, 8k fölött aligha ússzuk meg és egy kis időre ismétlem lemondhatunk a pozitív terveinkről. Ha példát szeretnénk keresni ezen divergens mozgás miatti visszaesési lehetőségre, , akkor nem kell messzire mennyünk, csupán az órás idősíkra, ott is a szept. 23-ai mélypont és az október 1-én látható zuhanáshoz, ezt a zuhanást, illetve az azt megelőző pozitív irányú próbálkozást, ha behelyettesítjük a napos mozgásra, akkor a jelenlegi szintről, várhatnánk egy 13k-ra történő felkapaszkodást, majd egy hirtelen, pár nap alatt lezajló és várhatóan 8k alá benéző zuhanást.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs oldali mozgás lefelé kacsingat, viszont még mindig nem tudjuk milyen céllal. Ha szerencsénk van 22k céllal, ebben az esetben 9k környéki alsó árszinttel megúszhatnánk! Ha ennél lejjebbi, 20k alatti zónába visszanéző folytatás következik, akkor nem biztos hogy örülni fogunk és a már említett 8k alá visszanéző ármozgás lehetősége sem kizárt! Közel vagyunk egy mozgóátlag kereszthez, amelynek ezen a charton talán nincs is semmi jelentősége, viszont ha van és ez jelenti a megoldást, akkor talán már csak pár napot kell várni és végre történik valami, ami előbbre visz a megoldás felé.
Shorts oldali mozgásra ránézve elég hitehagyottnak tűnik a történet vagy csak egy megjátszott tetszhalotti előadást láttunk, aminek végjátékaként kitörök a 4k környékén kicsúcsosodó háromszögből! Ezt követően felszaladunk a 10k környékére, ahol a kék ellenállás érintést követően, miközben az árat is sikerült  bedönteni, vége is ennek a tiszavirág életű aktivitás növekedésnek, amelyet követően, talán a longs oldal is komolyabban veszi a szerepét!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/z1cXfuAC/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/CfLE5iyo/


Hetes: még durván 12 hét van hátra az évből és ahogy azt a kék nyíllal is felvázolta, ebbe még simán belefér a trendvonal vissza-teszt, majd egy komolyabb bikafuttatás! Viszont, ha a jellegi aktivitás megnézzük, akkor még a vissza-teszt se biztos, sőt még az sem zárható ki, hogy az augusztus 31-ei 2k-s bezuhanás a vissza-teszt miatt történt és mivel 10k környéken egy támasz zóna is várta az árat, ennél lejjebb szintre visszanéző vissza-teszt igényünk már nincs is. Tehát attól függetlenül hogy jelenleg bizonytalannak tűnik a mozgás, a szituáció egyáltalán nem bizonytalan, sőt tökéletesen pozitív, csak hát hiányzik az a bizonyos szikra, ami beindíthatná a várakozó rakétákat. 


Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/4AGCyteE/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5nQEAUpI/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GCGqC7zx/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/okbdBELb/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/b7dEw59d/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/PLUpC3Kt/
https://www.tradingview.com/x/DlDZWXfS/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/rADvHLPN/
https://www.tradingview.com/x/YtGhPaIV/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1893
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3427 on: October 09, 2020, 10:44:49 AM »
Mókuskerékből az egérfogóba, majd padlóra! Vagy egér lesz a Marson?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.10.09!

BTC, a tegnapi váratlan húzásnak köszönhetően, nem hegyeződik tovább a háromszög, tehát egy jövő hét eleji vagy akár most hétvégi negatív folytatás lehetőségének az esélye kicsi.
A tegnap délutáni kiugrást megelőző mozgás, erősen hajaz az egy héttel ezelőtt látottra, sőt talán még a kiugrás is, mivel ahogy az egy héttel ezelőtti kiugrásnál is megálljt parancsoló vékonyka ellenállási zónán, most sem tudtuk átvergődni magunkat!
A kiugrás ellenére, a pozitív folytatás lehetősége halvány, többek között az ellenállási zónába történő kétszeri felnézés miatt sem és talán még az is közrejátszhat, hogy az összes rendelkezésre álló puskapor előzése került, tehát a hónapok óta tartó oldalazó mozgásból, most sem tudunk kiszabadulni! 


4 órás idősík: kicsit távolabbról nézve azt láthatjuk, hogy a világoskék hetes csökkenő trendvonal vissza-tesztelésének lehetőségével ismét nem értünk! Tehát, ezt a lehetőséget vagy tovább húzzuk, esetleg a tegnapi kiugrásnak utánpótlása is lesz, amellyel, ha a 11,200$ környéki ellenállási zónán sikerül átvergődni, azzal sikerülhet rövidtávú trendet fordítani.
Ha sikerülne átlépni a zónán, majd abba vissza-tesztelni, akkora a 12k környékén húzódó ellenállási zónának átlépésére is jó eséllyel futunk neki!
Lila ellenállások, illetve már csak egy ellenállás átlépésével, a parabolikus lefordulás esélye is jelentősen meggyengülhet, főként ha a 11,173$-os szint átlépéssel további esélyt adunk a long trendben történő építkezésre. Viszont, ha már a csökkenő irányú parabolikus lehetőségen sikerült gyengíteni, akkor megpróbálkozhatnánk belekapaszkodni a piros támaszok által formálódó pozitív parabolikus lehetőségbe, amelynek most egy 11,6-11,8k-s csúcsra lenne szüksége, majd arra a bizonyos támasz zónába, pontosabban a 11,1173$-os szintre történő vissza-tesztre!
A 12k-s szintre történő felszaladással nem segítenénk a pozitív lehetőségeken (zónán átlépéssel inkább), mivel azzal csak megerősítenénk, a lassan 2,5 hónapos oldalazás felső szintjét.


Bitcoin Futures chart: hétfőn annyira pozitív hangulatban voltunk, hogy a mögöttünk hagyott hétvégi rést, csak kedd estére sikerült bezárni, majd hogy ne siessünk sehova, szerdán ismét pozitívkodtunk, de csak azért, hogy a csütörtöki kiugrás megelőzően mindenkivel elhitetik, hogy maradunk a háromszögben és mikor már mindenki elhitte, csütörtök délután megjárattuk a rakétákat... Én akkor tekintek bezárnak egy rést, ha konkrétan alá is zárunk! Viszont, ha közelebbről megnézzük a keddi rés bezárást, csak átszúrni sikerült a 10,575$-os szinten! Tehát egyáltalán nem biztos, hogy az a bezárás, bezárás és nem csak egy kísérlet, ami figyelmeztetés abban tekintetben, hogy ne nagyon pozitívkodjunk és erre még az is figyelmeztet, hogy a szürke ellenállási zónában, egyelőre csak szenvedünk és nem úgy néz ki, mintha egy sikeres megkapaszkodás után, a zóna átlépésében is reménykedhetünk.
Napos charton, aprócska lehetőség a rózsaszín impulzus, ennek sikere azon múlhat, hogy a 3 héttel ezelőtti 1.szint átlépést meddig húzzuk! Viszont sok minden múlik ezen a szinte, ha utat engedünk az impulzusnak, azzal megadjuk a lehetőséget arra, hogy még az idén láthassunk 16k-s, esetleg ennél is jobb 20k-s csúcsokat! Azonban, ha már itt az elején elbukik az impulzus, azzal lehetőséget adunk, a piros nyíllal is felvázolt 9,645$-os szinten várakozó rés bezárására, de arra is, hogy az innen történő felkapaszkodás sikertelensége esetén, a barna harmonikus mintának lehetőséget adva, gyászosan zárjuk, esetleg kezdjük a következő évet.


Napos idősík: a szitu egyelőre ugyanaz, mint az augusztust végigkísérő mozgásnál,  viszont hogy a végeredmény is hasonló lesz-e, az még nem tudjuk, ennek kulcsa a 11,200$ környéki ellenállási zóna!
Nagy bajban leszünk, pontosabban gyászosan fog kinézni, ha a folytatás, a divergens előjeleknek megfelelően, durva medvetámadásokkal kezdődik.
Múlt héten volt egy olyan meglátásom, ami az órás charton szept.23.-okt.1. közötti mozgásra vonatkozott, amelynek lényege, hasonlóság a március 14-től napjainkig zajló mozgás között! Tehát ha most nekiállnánk pozitív életjeleket mutatni, (órás mozgás szept.30.-okt.1.) azzal sikerülhet ismét egy nagyot kamuzni, majd egy okos short húzással, ugyanúgy dönteni a kártyavárat és mivel itt nagyobb a tét, az október eleje 1k, könnyen 2-3 esetleg 4k-ra is hízhat.
Abban az esetben, ha nem érkeznek nagyobb pozitív mozgási ingerek, 2 héten belül  Dead Cross lehetőség is kialakulhat, amely igencsak megsegítené, a szürke és fekete kérdőjelekkel jelölt visszanézési lehetőséget! Tehát ha ezt elszeretnénk kerülni, akkor vagy hirtelen csökkenő, majd emelkedő mozgásra lesz szükségünk vagy a jelenlegi szituációból kell tartós pozitív folytatási lehetőséget kialakítani, sajnos az utóbbi hónapok mozgásából kiindulva, az első lehetőség jobb esélyekkel indul a versenyen!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra is alszik, ennek is köszönhetően benne vagyunk egy Dead Cross-ban, viszont hogy ez a köszönet mennyire hasznos vagy haszontalan, azt abból fogjuk megtudni, hogy a szürke vagy a barna zónába kell visszanézzünk. Mint már említettem,  szürke zóna esetén, egy 9k-s árszinttel megúszhatnánk, durvább esetben, a poloniex napos idősíkjára felvázolt, szürke és fekete kérdőjelekkel jelölt lehetőség is játékba léphet!
Shorts oldali mozgásból azt kellene gondoljuk, hogy elszenvedtek egy kiütést, de mivel még zajlik a meccs és a rászámolás is 8-nál tart, sok esélyük már nincs. De mi van akkor, ha ez egy jól megjátszott padlóra kerülés! Padló a támasz zóna, illetve a kék háromszög támasza, ebben az esetben még egy csökkenő irányú kipottyanás se jelentene egyértelmű negatív jelzést, mivel ha ez csak egy fals csökkenő irányú mozzanat, majd az erre érkező válasz, felfelé kilépést eredményez a háromszögből és ennél a pontnál vérszemet kapnak a short hiénák, ott már nehéz lesz, az akkori, valószínűleg 10k környékén tartani az árat.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/FbRLuVdn/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/aagQ3z7a/


"Hetes: még durván 12 hét van hátra az évből és ahogy azt a kék nyíllal is felvázolta, ebbe még simán belefér a trendvonal vissza-teszt, majd egy komolyabb bikafuttatás! Viszont, ha a jellegi aktivitás megnézzük, akkor még a vissza-teszt se biztos, sőt még az sem zárható ki, hogy az augusztus 31-ei 2k-s bezuhanás a vissza-teszt miatt történt és mivel 10k környéken egy támasz zóna is várta az árat, ennél lejjebb szintre visszanéző vissza-teszt igényünk már nincs is. Tehát attól függetlenül hogy jelenleg bizonytalannak tűnik a mozgás, a szituáció egyáltalán nem bizonytalan, sőt tökéletesen pozitív, csak hát hiányzik az a bizonyos szikra, ami beindíthatná a várakozó rakétákat."


"Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/vZ8wbk3Q/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/ZeYnDv6c/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6IAsgH1k/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/cYwX11rs/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/b7dEw59d/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/LC9hjnbk/
https://www.tradingview.com/x/8zwvUYeq/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/T9zxWUZP/
https://www.tradingview.com/x/CXgqv7na/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1893
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3428 on: October 12, 2020, 11:27:33 AM »
Heti étlapon, a jó és a rossz lehetőségek sokasága!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.10.12!

BTC, szerintem túltoltuk a hétvégét, viszont, ha megnézzük a csütörtöki és pénteki határozott felfelé lépkedést, akkor ezzel a szombati 3. hullámmal lett kerek a történet. Ezen 3 hullámos megmozdulások után, szinte mindig egy nagyobb korrekciós folytatásba szoktunk beleesni, amit most az is indokol, hogy egy közel 300$-os hétvégi rést is hagytunk magunk mögött, amit általában kedd magasságában bezárunk.
Ha azt szeretnénk, hogy folytatódjon a múlt hét csütörtöki-pénteki-szombati lendületes építkezés, akkor egy határozott vissza-tesztet kell tolni 11,1k környékére, tehát az utóbbi durván 3 hét mozgásának ellenállási zónájára! Szükségünk lesz, határozottságra, a hétvégi rés bezárására és arra az erőre, amelynek köszönhetően, megérkezve a 12k-s erős ellenállási szintre és ott nem megragadni, hanem a szombatihoz hasonló határozott átlépéssel beadni az igényt, a továbbhaladási szándékra!


4 órás idősík: komoly akadályok várakoznak 12k környékén, egyik a piros hónapos csökkenő trendvonal, ezt egyelőre figyelmen kívül is hagyhatjuk, mivel ha sikerül is átlépni, csak hónapos tekintetben van jelentősége, ami fontos lehet az a 12,446$-os augusztusi csúcs, illetve az alatta húzódó durván 400$-os sáv, ahol semmifél megtorpanás nem engedélyezett.
Annak érdekében hogy ezzel a 12k környéki akadállyal megbirkózhassunk, most itt 11k környékén vannak hasonló feladataink! Tulajdonképpen ugyanaz a feladat, tehát ezt főpróbának is nevezhetjük, felvonultak a színészek, zajlik az előadás, vissza-teszttel a függöny is legördül, már csak a közönség reakciója és az előadás értékelése hiányzik.
Ahhoz hogy a közönség reakcióját megtudjuk, be kell zárjuk a hétvégi rést, majd egy durván 400$-os visszapattanásnak kellene történni és a csütörtöki-pénteki-szombati 3 felvonásos előadás egy  felvonásba tömörítésével, konkrét pozitív szándékot jelezni 11,6k környékén!
Mivel a szombati kiugrással trendet fordítottunk, jó van ezt a trendet meg is erősíteni, ebben a megerősítésben, a hétvégi rés hátráltató tényező, ha ezt a problémád keddig sikerül megoldani, akkor csütörtök magasságában már a hétvégi csúcsot is átlépve, valahol a 11,6-11,8k környéki zónában, egy következő hétvégi pihenés folytatásaként, neki is állhatunk a 12k problémák rendezésének!


Bitcoin Futures chart: a rés nem nagy, csupán 265$-os, amit egy jól irányzott lecsapással lehetne rendezni, probléma a nyitás után plusszal van, ami a problémát 400$-ra hizlalta. Emiatt a plusz miatt, még a résbezárásnál is gondok adódhatnak! Problémát abban látom, hogy ezzel a réssel egész héten elleszünk! Tehát, ahelyett hogy csütörtök magasságában már a résből visszakapaszkodva további pluszokat próbálnánk összehozni, valószínűleg azon kell dolgozzunk, hogy ne legyen nagyobb a probléma és akkor még azzal is számolnunk kell, hagy az előttünk álló hétvégi mozgás, milyen tennivalókat állít a jövő hét elé!
Napos idősík apró rózsaszín impulzusának jó lehet ez a folytatás, sőt még az sem ártana, ha a résbezárás egy-napos csúszással történik! Majd egy az 1. szintre történni vissza-teszt után, a 3. hullámhoz passzoló módon, ha ezen a héten nem is, de jövő héten megérkeznénk a szürke ellenállási zóna környékére, esetleg azon át is szaladnánk, ezzel a 4. korrekciós hullámnak, a szürke zónára megtámasztó szerepet is adnánk, így az impulzust 13k fölötti szinten zárhatnánk. Az utóbbi durván 3 hét, egy emelkedő háromszög lehetőséget is kialakított, ennek annyi szerepe lehet, hogy itt az Eliott 3. hullámának megadja a nyomatékot!


Napos idősík: csak kicsivel vagyunk okosabbak, ez egyelőre a szombati kiugrásnak köszönhető, mivel a szeptember 19-ei csúcs átlépésével megerősítettük a long trendet! Viszont ez csak egy ideiglenes long trend, ami egy nagy pofont megelőző próbálkozás is lehet, tehát hogy igazán long trendről beszélhessünk, az augusztus 17-ei 12,446$-os csúszot is le kellene gyűrni, majd a hónapos csökkenő trendvonalra vissza-tesztelni és az ezt követő, remélhetőnek pozitív folytatással, konkretizálni, hogy a long trend, tényleg long trend!
A kérdőjelekkel megjelölt visszalépési lehetőségek miatt aggódni, egyenlőre jogos, talán a piros trendvonal fölött ezen is lehet enyhíteni! Azonban, hogy ez a visszalépési lehetőség elhalványuljon, elsősorban a gyertyák és a volume oszlopok által gerjesztett divergens mozgást kellene megszüntetni, tehát egy nagyobb zöld oszlopra lenne szükségünk és az azt megtámogató valós, a piros ellenálláson is átszaladó ármozgásra!
Az már egy fél siker, hogy a 11k-s, az utóbbi bő 2 hónapot megfelező ellenállási zónából felfelé kacsintgatunk kifelé, viszont ez a kacsintgatás, az erőtlenségre is utalhat, de az előttünk álló heti mozgás remélhetőleg erre is rácáfol!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal még mindig kivár, pedig ha a többi chartot megnézzük, nem vagyunk lehetőségek híján. Hatékony támogatás lenne egy kisebb megbízáspumpa, azonban ezeket a megbízáspumpákat akkor szokták alkalmazni, ha éppen formában vannak a macik és rákel gyúrni egy aljra! Jelenleg nem aljra, inkább tetőre gyúrunk, viszont ezt meg a shorts oldali mozgásnak kellene alátámasztani, de ezt se látjuk, pontosabban amit látunk abból még kinőhet valami...
Shorts oldal most egy háromszög kihegyezésével van elfoglalva, tehát annak a lehetősége adott, hogy valami számukra hasznos dolgot letehessenek az asztalra, viszont ha ezt leteszik, annak a kitartó long lehetőségre várok nem nagyon fognak örülni, főként azok akik egy várakozó megbízással pozícióba léptet a rendszer, majd egy hirtelen negatív csapással ki is üti őket. Ami kiolvasható ebből a szerencsétlennek tűnő shorts oldali mozgásból, az a komoly árbedöntő lehetőség! Már csak ez a kérdés, ezzel csak ijesztgetés vagy komoly károkozási szándékaik vannak?
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/H6iZEpGW/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/fc9HLgYG/


Hetes: 11 hét maradt év végéig, ezen 11 hét alatt, legalább a harmonikus mintához passzoló 16k-s küldetést teljesíteni kellene! Ha figyelembe vesszük a piros csökkenő trendvonalat és azon sikeres lesz az áthaladás, majd erre szeretnék még egy vissza-tesztet is végrehajtani, akkor annak talán legmegfelelőbb kezdőszintje a 2019-es 13,963$-os csúcsszint. Tehát a CME Futures napos idősíkján követett, rózsaszín impulzusának is ide kellene várjuk a zárószintjét!
A mögöttünk hagyott 700$-os pozitív elmozdulás, tulajdonképpen a 3 héttel ezelőtti pozitív elmozdulásnak folytatása, Mindezek az augusztus utolsó hetében kialakult zuhanásra adott töredezett válaszok, azonban, ha ezekkel eredményt is szeretnénk elérni, akkor még egy 3. ráadás hétre is szükségünk van, amelynek várhatóan 12k környéki megérkezésével számolhatunk, viszont ez egy halálzóna, ahonnan nagyobb eséllyel várhatunk visszapattanást, mint a 14k-s csúcsszint irányába folytatást, de a reményhal meg utoljára és a Bitcoin! :)


"Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/j9yKRRV6/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Tvua37mL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/nSQWKJaP/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8BuCfdVI/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/LTGPADzz/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/T8Xa8Qof/
https://www.tradingview.com/x/49Vt3AvU/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/Aa9wCZKC/
https://www.tradingview.com/x/pYYNOOZE/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1893
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3429 on: October 19, 2020, 11:59:11 AM »
Rózsaszín ködben!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.10.19!

BTC, 2 héttel ezelőtt túltoltuk a hétvégét, ennek megismétlése esetén, most talán a 11,7k fölötti folytatáson gondolkodhattunk volna, helyette maradunk a lassan 1 hónapos oldalazásban. Rozsaszin zónák jelzik ezt az oldalazást, amelyek közül, növelve a feszültséget, most a középső zónába kapaszkodva, talán az utolsó, a rózsaszin zónák fogságából kilépni készülő előkészítés történik!
Pozitívan, tehát réssel léptűnk át a hétvégén, ez a rés nem túl nagy, csupán 135$, viszont az elmúlt heti nyitva hagyásával, ezen rések egyben jelentenek 400$-os, a továbblépést visszafogó akadályt. Ha bezárjuk a mögöttünk hagyott hétvégi rést, azzal a középső zóna alá lépünk, ezt követően, ha arra van igény, újra felfelé vehetjük az irányt és ha ez a fekete parabolikus ívről történik, az lehetőség 11,7k átlépésére és a lassan 3 hónapos 12k-s ellenállás megtörésére!


4 órás idősík: 11,6-ra vártam a hétfői nyitást, azzal az indokkal hogy a hétvégi résbezárás tokéletes lehetőség a 3 hónapos oldalazás középzónájának, kiugrást megelőző visszatesztelésére!
Szellemgyertyákkal felvázoltam egy lehetséges utat, amellyel megérkezhetünk a 3 hónapos oldalazó mozgás ellenállási zónájába, ha ebből visszapattan, egy esetleges sikertelen vissza-teszt még javíthat, sikeres vissza-teszt egyértelműsítheti az oldalazásból kilépés várható sikertelenségét.
A parabolikus ív követése, szintén egy lehetőség, az előbbi lehetőséghez képest talán határozottabb és eredményesebb lehetőség, erre a lehetőségre van szűkség ahhoz, hogy még idén, valami szép csúcsdíszt tehessünk a fa tetejére!


Bitcoin Futures chart: tehát a hétvégi rés nem túl nagy, gyorsan lerendezhető! Ezzel a lerendezéssel, talán a délutáni tőzsde nyitásig várnunk kell, majd jöhet a kibontakozó folytatás, remélhetőleg pozitív végeredménnyel!
Napos nézetre váltva azt látjuk, hogy a két héttel ezelőtti rés jelenti az igazi problémát, viszont ha megoldjuk a problémát, kiüthetjük magunkat az Elliott hullám jelentette, akár 14k-s lehetőségtől. A megoldás talán egy nagyobb leszúrás, ezzel is jelezhetnék jelenlétüket a bikák!


Napos idősík: lassan 3 hónapos oldalazásról beszélünk, viszont ennek az oldalazásnak, se a teteje 12k, se az alja 10k nincs megerősítve, tehát igazi oldalazásról még nincs szó, de a két héttel ezelőtti pozitív elmozdulással tettünk egy fontos előrelépést a 12k-s megerősítésre.
11,7k még '17 év végére, '18 év elejére visszamutató és a '18 as pozitív folytatásnak útját álló ellenálló szint volt, egy héttel ezelőtt megkóstoltuk ezt a szintet, a következő harapással talán át is lépünk rajta és attól függően mekkora lesz ez a harapás, aszerint kerül vagy megerősítésre vagy átlépésre a lassan 3 hónapos oldalazó probléma!
A parabolikus ív, jól rámutat egy kiugrási lehetőség előkészítésére, úgy tűnik a 12k-s ellenállási szint átlépése törheti meg a jeget és amit egy piros csökkenő ellenállás is jelez, ezen szintátlépéssel újabb lépést tennénk annak az irányába, hogy a hetes, egyenlőre csökkenő trendet megfordítsuk!!
Tehát ahogy a piros és zöld szellemgyertyákkal is jelzem, a folytatásnak az a tétje, hogy az utóbbi 3 hónap oldalazó mozgásából, negatív, esetleg pozitív folytatásra adunk lehetősége vagy az oldalazás megerősítésével további időhúzásra (pl. az amerikai elnökválasztásig)! Én azt gondolom, hogy teszünk egy próbát 12k fölött, de csak egy próbát, mert egy jelentősebb továbblépés előtt, még rendezni kell a 10k alatt nyitva hagyott kérdéseket, majd ha ezekkel készen vagyunk, utána jöhetnek a magasra törő terveink.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon még mindig a nagy semmit követjük, sajnos a kivárással, a pozitív folytatás lehetőségét kockáztatják, talán bízva abban, ha már sikerült július végén 1 hónapos oldalazásból határozott aktivitás növekedést elérni, akkor ez most is sikerülhet. A július végi sikernél, a shorts oldal is besegített, most ez a shorts oldal sokkal rosszabb képet mutat mint július végén, azt a képet mutatja, hogy vagyunk de minek és ha már így vagyunk a semmiben, vajon a vevők mire is várnak...
Az én elképzelésem továbbra is az, ha a longs oldali aktivitást visszaengednék a 22k-s zóna közelébe, amire a shorts oldal a füle botját se mozdítja, akkor van esély az aktivitásnövekedéssel együtt járó érdemi áremelkedésre!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/9fit9mfG/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/rMr1WVj3/


Hetes: 10 hetünk van arra, hogy még idén célba érjen a harmonikus minta, ezt sajnos, nagy valószínűséggel nagyobb korrekciós mozgás fogja követni, viszont ha ezeken túl vagyunk és arra van igény, akkor ismét kinyílhat a pozitív lehetőségek tárháza.
A világoskék csökkenő trendvonalat már július végén átléptük, majd augusztus végén határozott vissza-tesztre irányuló mozdulatot is tettünk irányába. Azóta lassú lépésekkel araszolunk felfelé, de még most se biztos, hogy a vissza-teszt igények, augusztus végén kielégítésre kerültek vagy még szükséges az ennél is határozottabb, a trendvonalat konkrétan érintő visszalépésre.
Ha már az idei év pozitív, kár lenne egy 7k környékére visszanéző mozgással zárni az évet, ezért ha már van itt egy 6k-s fordított fej-váll, illetve egy harmonikus minta lehetőség, miért ne ezek célbaérését tegyük le a karácsonyfa alá! Ezt követően, ha már nagy általánosságban úgyis negatív, a késő téli - kora tavaszi időszak, ezen időszak alatt, a minimum 5k-s, maximum 7-8k-s korrekciós igényeknek is eleget tehetünk!
Végezetül úgy gondolom, ha az előttünk álló héten jelentősebb negatív visszaesés történik, akkor pozitív várakozásait jelentősen meggyengülnek és ez, talán még annak a lehetőségét is előrevetíti, hogy az év végéig beszorulunk a jelenlegi 2k-s oldalazó csapdába.


"Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AXlwHSxy/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HifMS6mV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/JOaXvRah/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/wEG4Tku6/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ZEo2QBR9/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/uNZj07Il/
https://www.tradingview.com/x/IB2s0jP5/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/j8z4Qfx5/
https://www.tradingview.com/x/AKpLZ3sK/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1893
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3430 on: October 23, 2020, 11:50:36 AM »
Jó kezdés, a még jobb folytatás reményében?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.10.23!

BTC, hétfő este kitörtünk a rózsaszín csatornából, majd pár órával később vissza is teszteltük, itt már lehetett sejteni, hogy ebből valami nagy is kinőhet. Arra számítottam, hogy a 12k fölötti ellenállási zónát elcsípjük, majd ha itt sikerült tartani magunkat, akkor rögtön tovább is mehetünk vagy ha visszapattanunk, akkor nem csak egy vissza-teszt erejéig nézünk vissza, hanem konkrét tovább emelkedési szándékkal! Nem tudni mennyire szerencsénkre, de az ellenállási zónából elég szépen sikerült továbblépni! Az órás mozgást tekintve, elég szép teljesítmény, viszont hogy napos, sőt hetes tekintetben is továbblépési szituációt lehessen előállítani, közel 1k-s vissza-teszt kellene az ellenállási zónába!
Egyelőre azt tudjuk, hogy van egy 13,2k-s csúcsunk, illetve egy erre adott 500$-os korrekciós válasz. Korrekciót követően, újra emelkedésnek indult a mozgás, de nem jutott át a 13,2k-s csúcson, mivel még az utolsó pillanatban érkezett egy közel 300$-os pofon. Ha ezen utóbbi kettő alj elesik, majd megérkezünk a szürke zónába és onnan még melegében vissza is pattannunk, akar kapunk egy esélyt a long menetelés folytatására, azonban ha ez a visszapattanás, az előző aljak közötti zónáig jut csak el, az arra is lehet egy figyelmeztetés, hogy itt már a továbblépési esélyek meggyengülhetek!


4 órás idősík: egy szép parabolikus emelkedés csúcsát keressük, de az is lehet hogy már megtaláltuk, a tegnap esti 400$-os felszúrás 13,195$-os csúcsával. Négy, egyre meredekebben emelkedő támasz is végigkísérte ezt az emelkedést, tehát egy 3k-s mini Hyper Wave-vel állunk szemben, amelyre az a jellemző, ha megvan a csúcs, illetve egy ezt követő korrekció, akkor az újbóli fellángolás már nem jut át a csúcson, majd a folytatás megkezdődik a Hyper Wave lezárásra! Ez a lezárás, tehát az 5. fázis, ami jelentős visszaesést is eredményezhet. Ezt a szituációt, a szürke zóna alsó szintje magasságában, a piros, hetes csökkenő trendvonal vissza-tesztelésével kellene megoldani! Azonban ha átnézzünk hetes idősíkra, azt láthatjuk, hogy ez a piros trendvonal fölötti mutatvány még kevés, minimum 14-ra kellene kikerekíteni a történetet és hogy a vissza-tesztre sincs szüksége, elég csak megközelíteni a piros trendvonalak. Tehát, a szürke zónába visszanézés követően kellene folytatni a long túrát!
 

Bitcoin Futures chart: mivel réseket hagytunk magunk mögött, óvatosan kell kezelni a továbblépési gondolatainkat, ettől függetlenül még egy kisebb ráadás hátralehet. Ha a folytatásban, a rések bezárására törekszünk, akkor indokolatlanul mélyre fogunk visszanézni, ahonnan már a rózsaszín impulzus 13,5k környéki lezárására kicsi az esély. Egy gyors lezárásra megvan a lehetőség, például egy zárást megelőző péntek esti vagy a jövőheti nyitás utáni, egy esetleges hétvégi emelkedést meglovagoló végső megoldással. Tehát az Elliott 4. korrekciós hullámát, a tegnapi 12,7k-s aljhoz kellene igazítsuk és az 5. hullámon a világ szeme.
Napos nézetben az Elliott hullám is eltörpül, de egy fontos fogaskereket lehet a további mozgásnak! Harmonikus mintával is próbáljuk követni az eseményeket, amely itt-ott sántít, de ha jól alakulnak az események és a jelenlegi long próbálkozásokból valami nagyobb is kinő, akkor megmenekülünk a D hullámmal történő elég durvának látszó visszaeséstől. Ebből a napos képből is jól kivehető, hogy a rózsaszínű impulzusra nagyon is szükség volna, majd arra, hogy a korrekciós visszanézés, a szürke zóna környékén megfogja az árat, csak hát itt vannak a 11,3k környéki rések, illetve az ennél és gyászosabb 9,645$-os szinten várakozó rés, amelyek idővel nagyon is eltudják rontani az örömünket!


Napos idősík: miközben arra vártunk, hogy majd 12k környékén születik egy megoldás a továbblépésre, ez a megoldás 11,5k környékén megszületett, ettől függetlenül a 12k-s szintnek még fontos szerepe van, meg kell fogja a korrekciós mozgást, majd erős támaszként elő kell segítse a long folytatást.
A parabolikus mozgás tökéletes, sőt ha azt a mozgás követjük, amit már augusztus elején is látni szerettünk volna, akkor még koránt sincs vége a történetnek és a 16k-s célkitűzéseinkre is jó esélyek vannak!
Az előzőekben már felvázoltam sok lehetséges folytatási megoldást, azonban, mivel ez egy teljesen kiszámíthatatlan történet, biztosra senki sem mehet, mindig vannak meglepő húzások.
Ha visszatekintünk a 2012-es, '16-os blokk felezések utáni mozgásokra, akkor látható némi hasonlóság, értendő itt a felezések utáni enyhébb emelkedő mozgás, majd egy hirtelen bezuhanás, amelyre a jelenlegi mozgásban még várunk, viszont ha ezt is kipipáljuk, majd sikerül visszakapaszkodni a zuhanást megelőző szintre, ott már kezdhetünk gyanakodni, ha nem is egy '16-os ezer százalékos (120,000$), de egy bő 100-150% körüli 30-34k-ra tehető csúcsot rajzolhatnánk a chartra!
Igen tudom, maradjunk a valóság talaján, ennek megfelelően, egyelőre nem is várok többet mint 16k, viszont ezt sem elsietve és ha most csúcsot fogunk, mindenképp megfelelő korrekciós visszalépéssel folytassuk, különben úgy járunk mint a '19-es 14k-s csúcsot követően és egy évre eltemetjük a pozitív lehetőségeket.
Végére egy nagyon jó hír, megtört a negatív divergencia, amit szerencsére a bikáknak sikerült megtörni, tehát egyelőre nem kéne tartsunk jelentősebb visszaeséstől, de erre a kérdésre is csak akkor születik pontos válasz, ha a 12k környéki zóna megfogja a korrekciós folytatást.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: mint már sokszor említettem, csak akkor látom lehetőségét valami nagyobb tartós emelkedésnek, ha annak megfelelő alapja van, én ezt az alapot a 22k környéki zónába tettem. Ennek ellenére kevés aktivitás növekedés is elég volt ezer dolláros emelkedéshez, de hogy ez tartós lesz-e, arra még nem kaptunk választ. A '19-es 14k-s csúcsra felszaladást megelőzően, jelentősen bezuhant a long oldali aktivitás, vissza estünk 17k környékére, majd amilyen hirtelen bezuhantunk fel is támadtunk és mivel a feltámadás tartalommal is meg volt töltve, hozta is az eredményt! Ha most történne egy jelentősebb bezuhanás, pl. 20% a szürke zónát meglátogató vagy akár a '19-hez hasonló 30%, akkor érdemes lesz jobban odafigyelni, nehogy lemaradjunk a kilövésről!
A kék támasz megcsipkedését követően, kiugrott a shorts oldali mozgás, nem meglepő módon a háromszöghöz is igazodva, de inkább az áremelkedésre reagálva. A kiugrás megbízásokkal lehet kitömve, mivel ha korrekciós folytatást várunk, ott a long pozíciók hasznának kivételének van nagyobb szerepe, ha ennél többről lesz szó, ott már a macik is vérszemet kaphatnak. Tehát, ha a short oldali aktivitás tovább emelkedik, illetve ezzel ellentétesen longs oldalon aktivitás csökkenést látunk, ez történhet az ilyenkor szokásos korrekció miatt is, azonban ha ez a korrekciós mértéket jelentősen meghaladja, ott már érdemes lesz figyelni, nem-e a 2012-es '16-os felezések utáni nagyobb árvisszanézés következik!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/frf8wFOF/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/b3WdAI3W/


"Hetes: 10 hetünk van arra, hogy még idén célba érjen a harmonikus minta, ezt sajnos, nagy valószínűséggel nagyobb korrekciós mozgás fogja követni, viszont ha ezeken túl vagyunk és arra van igény, akkor ismét kinyílhat a pozitív lehetőségek tárháza.
A világoskék csökkenő trendvonalat már július végén átléptük, majd augusztus végén határozott vissza-tesztre irányuló mozdulatot is tettünk irányába. Azóta lassú lépésekkel araszolunk felfelé, de még most se biztos, hogy a vissza-teszt igények, augusztus végén kielégítésre kerültek vagy még szükséges az ennél is határozottabb, a trendvonalat konkrétan érintő visszalépésre.
Ha már az idei év pozitív, kár lenne egy 7k környékére visszanéző mozgással zárni az évet, ezért ha már van itt egy 6k-s fordított fej-váll, illetve egy harmonikus minta lehetőség, miért ne ezek célbaérését tegyük le a karácsonyfa alá! Ezt követően, ha már nagy általánosságban úgyis negatív, a késő téli - kora tavaszi időszak, ezen időszak alatt, a minimum 5k-s, maximum 7-8k-s korrekciós igényeknek is eleget tehetünk!
Végezetül úgy gondolom, ha az előttünk álló héten jelentősebb negatív visszaesés történik, akkor pozitív várakozásait jelentősen meggyengülnek és ez, talán még annak a lehetőségét is előrevetíti, hogy az év végéig beszorulunk a jelenlegi 2k-s oldalazó csapdába. "


"Hónapos: ha szerencsém van, akkor a szeptemberi 9,853$-os mélyponttal idén már nem találkozunk. Ha nincs szerencsénk, akkor októberben, a 9k alatt várakozó támasz zónába visszanézés még hátravan! Ha marad a szeptemberi mélypont és a következő lépésben felnézünk 12k-s augusztusi csúcsra, akkor a felvázolt emelkedő háromszög lehetőség megerősítése miatt, a háromszöghöz passzoló módon visszanézhetünk 10,5-11k környékére. Majd ezt követően megpróbálunk felfelé kilépni, esetleg a piros ellenállást is figyelembe véve, mutatjuk annak a jelét, hogy már jócskán benne vagyunk egy pozitív fordulatban, csak még az igazán komoly lehetőségek váratnak magukra, viszont ezekre az igazán komoly pozitív lehetőségekre várnunk kell '22 tavaszáig!"


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/K2uEq6cj/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/lkXdsYIv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1czZ34Bw/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/9L5YdqBp/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/mSzwxOUY/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/90INuRem/
https://www.tradingview.com/x/UoxMYvWB/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/US2zfj0Y/
https://www.tradingview.com/x/Ka2pHsQ6/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!