Author Topic: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés  (Read 438869 times)

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1886
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3420 on: September 07, 2020, 12:04:54 PM »
Jön a második hullám?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.09.07!

BTC, a 15 perces idősík történései keddtől-csütörtökig volt érdekesek, mivel pénteken már ráhangolódtunk a hétvégére, aminek eredményeként bele is csúsztunk egy 600$ mély oldalazásba!
A pénteki körkép fő témája, az egyes idősíkokon kialakult csökkenő irányú hullámok számbavétele és azok egy csomagként értelmezése. A keddtől-csütörtökig tartó 2k-s visszaesés hozta az ilyenkor szokásos 3 hullámos formáját, ami ezáltal egyesült is egy nagy hullámba, tehát ha feljebb lépünk egy nagyobb idősíkra, akkor ezt a 2k-s visszaesést, főleg hogy annak tetején és alján is kialakult egy oldalazás, egy egészként kell kezeljük! Tehát, ha még kettő, a múlt hetihez hasonló csökkenő irányú akció hátravan és ezeknek összessége, további 4k-s visszaesést eredményez, annak nem nagyon fogunk örülni vagyis mégis, mivel tálcán kínálják fel a villásreggelit.
Mivel a jelenlegi mozgás, a sáv alsó felére koncentrálódik, talán az egyértelműnek látszó csökkenő irányú folytatással megyünk tovább, de ha idevesszük azt az apróságot, hogy a Futures hétvégi rése, ezen csatorna felső szintjén tudna bezáródni, akkor ez a 600$-os long akció még arra is lehetőség, hogy visszaszerezze a vevők bizalmát és visszatornázza magát az ár a 12k-s kemény ellenállási szintre!


Coinbase: a wyckoff példára egy gyors kitérő, mivel itt már csak a végjátékra várunk, viszont ez szembemenne a poloniex órás sáv tetejét meglátogató folytatás lehetőséggel és erre ráépülő még pozitívabb lehetőségekkel. Tehát ha már ezt a példát bő 1 hónapja követjük, akkor a cél előtt egy lépéssel már nem fogjuk feladni! Ha megnézzük az A fázisban történő megérkezést és annak 9k környéki alsó szintjét, akkor az E fázis alsó szintjének is valahova ide kellene esni! A Futures várakozó résének 9,645$-os visszanézésre lenne szüksége a bezáráshoz, tehát az itteni és a poloniex charton láthatom mozgásnak a futures rés bezáráshoz kell igazodni! Itt coinbase charton,  9,5k és 9,9k között húzódik egy olyan támasz zóna(illetve egy vastag nyakvonal), amelynek ha sikerülne megfogni ezt a csökkenő nyomást, az egy tökéletes igazodás a futures réséhez!


4 órás idősík: tehát az a 12k-ra történő múlt heti felszaladás, teljesen felesleges volt és csak időhúzásban segédkezett, a végeredmény ugyanaz, mintha egy héttel korábban átszaladunk a támasz zónán, majd a piros nyilakat követve, még augusztus végén vissza-teszteljük a világoskék csökkenő trendvonalat! Erre a vissza-tesztre, most is jók a lehetőségek, tehát ha még egy picit belecsapunk a lecsóba, akkor a különböző chartok igényeit is kielégítve, valahol 9,2-9,4k között a szürke zónában kellene padlót-fogni! Ha ennél súlyosabb a probléma, tehát az órás kitérőnél már említett 4k-s lehetőség is játékban van, akkor az a lila ellenállás, ami egyelőre még a levegőben lóg, megkapja az alátámasztást, sőt ha ehhez csatlakozik egy ennél is meredekebb ellenállás, akkor az már egy parabolikus lefordulás miatt is veszélyes szituáció.


Bitcoin Futures chart: 10,625$-os szinten zártunk pénteken, majd a 10,425$-os szinten nyitottunk hétfőn és mivel nyitás után, ezt további 200$-al megfejeltük és mivel vágták a fát, a forgács is hullott, így most összességében egy 600$-os problémát kellene megoldani, de ez még mindig csak a dolgok könnyebbik része! Ezt a 600$-os problémát, ha gyorsan megoldjuk, az most szerintem egy rossz előjel, mivel csak arra törekedtünk hogy a rést gyorsan bezárjuk, majd folytassuk a zuhanórepülést! Tehát ez a rés, szerintem most nyitva fog maradni és egy sokkal régebbi, méghozzá a 9,645$-os szinten várakozó résre koncentrálunk! Ha visszamegyünk a 9,645$-os szintre, az azt jelenti, hogy elesik a támasz zóna, ami akkor lesz nagyon problémás, ha a résbezárás után visszapattanunk ebbe a zónába, de nem sikerül visszakapaszkodni a 10,625$-os szintre, azzal ugyanis vissza-teszteljük a zónát és a gondolatmenetet visszaterelhetjük a körkép elejére, tehát arra hogy itt egy 4k-s további negatív történetbe is belecsúszhatunk.
Napos várakozásaink tekintetében, nem történne meglepetés egy ilyen durva megmozdulás esetén, mivel ahogy látjuk április vége óta a 7610$-os szinte is várakozik egy nyúlfarknyi 55$-os rés, de ez is csak egy mellékszál és az igazi ok, a kék harmonikus minta korrekciós igényeinek kielégítése, amelynek minimuma a 9,645$-os, maximuma a 7,610$-os szinten várakozó rések igény szerinti bezárása!


Napos idősík: ezt már csak nagyon elrontani lehet, ugyanis a jelenlegi szintről, mivel a piros szaggatott vonallal jelölt vállvonal megkapta a vissza-tesztjét(csak lehet hogy túl későn, ez egy hónapos időhúzás miatt), annak 6k-s mélységét figyelembe véve kellene várjuk a végjátékot... Viszont a vállvonal vissza-teszt csak egy mellékszál, kapcsolódik mellé egy hetes csökkenő trendvonal, aminek szintén erős vissza-teszt igényei vannak! Ezt értelemszerűen a hetes mozgáshoz kell kapcsoljunk, tehát az előttünk álló egy hét feladata lenne ezt a nagyobb igényt kielégíteni, ami akár egy leszúrással is teljesíthető!
Az továbbra is aggasztó kérdés, mi lesz a feketével jelölt divergens mozgással, az ugyanis, továbbra is egy olyan fenyegető jelzés, amit ha komolyan veszünk és itt is hullámokban számoljuk a további lehetőségeinket, akkor a 2k-s első hullám folytatásaként, ahogy már megemlítésre került, további 2x2k-s csökkenő lehetőség is várakozhat. 


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldalon, sajnos nem látjuk azt az igyekezetet, amely arra utalna hogy a 10k-s árszintet megtudjuk tartani. Ha kicsi a baj, akkor az itteni pozíciószám, talán megkapaszkodik a 22-24K közötti zónában, de talán még az se baj, ha a már tavasszal megcélzott 20k alatti zónába visszanézünk, ebben az esetben egy gyors visszapattanással kellene jelezni, hogy nagy baj nincs!
Shorts oldalon volt egy kis elmúlt hét közepi csapkodás, ezzel jelezték a macik, hogy ők már türelmetlenül oda csapnának! Az odacsapás egyenlőre problémába ütközött, legalábbis erre utal a hétvégi halvány visszaesés, de lehet hogy csak óvatosak voltak a pénteki visszafordítási kísérlet miatt. A múlt heti csapkodásban 9k magasságában nyitva maradt egy órás rés, ennek bezárása a későbbiek folyamán okozhat még problémát, azonban ha a mögöttük hagyott 2k-s árelgyengülés egy nagyobb korrekciós visszalépés első momentuma, akkor nem kell sokat várjunk arra, hogy ez a 9k-s rés hosszabb ideig tudjon bekavarni!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/456WgKDi/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/OAuBRkgl/


Hetes: tehát a hetes legmélyebb kérdés, valóban csak egy vissza-tesz miatt fordultunk vissza a 12k-s szintről vagy azért mert komolyan elfáradt az ár és a májusi felezés előtte igyekezetben kialakított 6k-s hullámnak, az elmaradt komolyabb korrekciós lépéseit most kell bepótoljuk.
Remélhetőleg semmi bepótlásról nincs szó és valóban csak a vissza-teszt irányítja az utóbbi hetek történéseit, amelynek nem kell pontosan a világoskék csökkenő trendvonalat érinteni, elég azt határozottan megközelíteni!
Tehát, ha határozottan szeretném megközelíteni a trendvonalat, akkor azt az előttünk álló  héten kellene megvalósítani, főként azért, mert a múlt heti gyertya utána, egy durvábban leszúró bizonytalan gyertya, tökéletesen előkészíthet a pozitív fordulatot és durván 3 hét múlva visszatérhetünk folytatni a 12k fölötti történetet!


Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak  a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk.


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/zO352Htr/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/dTI6jTTi/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/3g1ybRUa/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zl2r40sh/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/CnP6gPdz/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/hGIUK01h/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/52knXVrf/
https://www.tradingview.com/x/vmuy7pp4/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/8NSGMwmh/
https://www.tradingview.com/x/vShLWhGK/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1886
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3421 on: September 11, 2020, 10:28:28 AM »
Oldalazgatunk, amíg orra nem bukunk!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.09.11!

BTC, nagyjából ez történt amire számítani lehetett, pontosabban amire én számítottam, tehát hogy a múlt hétvégén nyitva hagyott CME Futures résünket sikertelenül megpróbáljuk bezárni, ennek eredményeként maradunk abban a durván 600$-os sávban, amelybe a 2 héttel ezelőtti 2k-s zuhanást követően megérkeztünk.
Ahogy azt egy támasz, illetve egy ellenállása zónával is megjelöltem, múlt hét péntek óta ismét oldalazunk! Azért ismét, mivel ha megnézzük a 2k-s zuhanás előtti történetet, ott is volt egy konkrét ellenállási, illetve támasz zóna megjelölés, amelynek eredménye egy kemény 1 hónapos oldalazgatás. Tehát ha most is ugyanarra megy ki a játék, akkor ezen oldalazgatás végeredménye is egy jelentősebb zuhanásba torkolhat!
Jelenleg visszanéztünk az ellenállási zónába, illetve visszanéztünk arra a rózsaszín ellenállásra, amelyet a támasz zónával közösen egy csökkenő irányú háromszög lehetőséget alakítgatott csütörtök estig, de mivel besült a történet, kialakult egy kisebb fej-váll lehetőség, ebből is arra lehet következtetni, hogy nagy eséllyel visszanézünk a támasz zónába!
Piros színnel bekarikáztam az előző oldalazásból 2k-s zuhanást eredményező szituáció kulcsmozzanatát, tehát ha most is hasonlót látunk, kisebb visszapattanást a zónából, majd egy elgyengülés utáni sikertelen long próbálkozást, akkor kezdhetünk gyanakodni, talán már egy hétvégi, a hetes csökkenő trendvonalat elérő folytatás miatt.


4 órás idősík: az órás idősíkon bekarikázott szituáció, tulajdonképpen ugyanaz, mint amit az utóbbi 1 hét mozgása is tükröz! Megérkeztünk a szürke zónában, amelyből rögtön vissza is pattantunk, majd jött az elgyengülés és az ellenállási zónába történő visszanézés, ami már egy nagyon gyenge próbálkozás látszik. Tehát hiába törtük át a rózsaszín ellenállást és próbáltuk elhárítani a csökkenő háromszög piros nyíllal is jelzett 9k-t megközelítő folytatása lehetőségét, ha az a rózsaszín ellenállás fölötti apró fej-váll is besegít, akkor feltételezhetően a jövő hetünk nem lesz túl vidám... 


Bitcoin Futures chart: tehát a múlt hétvégi rés nyitva maradt, de a csütörtöki csúccsal komolyan bezárási közelségbe kerültünk, ezzel azonban nem megyünk sokra, főleg akkor nem, ha az összes Long irányú puskapor ellövése került, viszont ha rosszul alakulnak a dolgok, legalább lesz egy indok, miért térjünk vissza 10k fölé!
Napos idősíkon elképzelt folytatásnak, tökéletes ami történik, sőt igazán tökéletes a csökkenő folytatás lehet, annak is egy durva formája, tehát a 7,610$-os rést is bezáró, kisebb esélyt adva ezzel a már hetek óta felvázolt következő harmonikus mintának! A 10,625$-os szinten várakozó résnek hét eleji bezárására jó esélyek mutatkoztak, ezt valamiért kihagytuk és ha a tegnapi bizonytalan gyertyát megnézzük, akkor a mai folytatás mindenre IS felkínálja a lehetőséget, de a hetes oldalazáson akkor sem változtat.


Napos idősík: ha még az idénre 20-30-50k-s terveink vannak, akkor azt vagy a jelenlegi szintről történő long irányú folytatással vagy a világoskék hetes csökkenő trendvonalat leszúrással elérő, hirtelen fordulat utáni begyorsult long mozgással jelezni kellene! Abban az esetben, ha nem ezt tesszük és még hetekig 10k környékén húzzuk az időt vagy lenézünk a hetest trendvonalra és ott nyújtjuk tovább a rétest, azzal azt kockáztatjuk, hogy a folytatásban lenézünk a 7,6k környéki zónába, ahol ha szintén elmaradnak a határozott visszafordulási jelzések, akkor az év vége felé ismét a pincéből kell összevakarjuk az árat, na de emiatt sem bánkódunk, (SŐT...) viszont sokak ismét lemondhatnak a holdra utazási terveikről! Tehát, ha ugyanaz a forgatókönyv mint '17-ben (a szeptemberi 5k-ról vissza-teszt 3k-ra), akkor most ráülve a májusi 10k-s csúcsokra, majd folytatódik a következő pihenőszintén a hegymenet!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos a vevői oldal még mindig nem tért magához, volt egy hétfői fellángolásszerűség, de semmi több, ezzel is csak megerősítettek azt, hogy ezt a szintet el kell engedni és szükség van egy 20k környéki vérfrissítésre. Tehát, ha csak a macik nem kezdenek el komolyabban támadni és ezzel nem rázzák fel a vevőket, akkor a lassú víz partot mos taktikával, beomlik a longs oldali partfal, majd csak ezen beomlás után kezdődhet meg az újabb meredek part kialakítása!
Shorts oldali mozgást megnézve, medvetámadásról elmélkedni merész vállalkozás, ugyanis amit a macik jelenleg mutatnak, az a teljes hátat fordítás az eseményeknek. Ebből a hitehagyottnak látszol mozgásban, arra kellene gondoljunk, amit a napos poloniex kitérő végén is említettem, tehát hogy ugyanez következik mint '17 szeptemberében, ahol egy kötelező vissza-teszt/korrekció után belevágtunk a holdutazásba. És hogy ennek a holdutazásnak jók az esélyei, azt az fogja alátámasztani, hogy itt shorts oldalon óriási megbízáspumpa veszi kezdetét, ami a lehetőségekhez alkalmazkodva 17-20k-s árszint környékén lehetőséget biztosíthat, kisebb-nagyobb korrekciós kárpótlásra!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/KwchXxe8/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WL0jBRu6/


"Hetes: tehát a hetes legmélyebb kérdés, valóban csak egy vissza-tesz miatt fordultunk vissza a 12k-s szintről vagy azért mert komolyan elfáradt az ár és a májusi felezés előtte igyekezetben kialakított 6k-s hullámnak, az elmaradt komolyabb korrekciós lépéseit most kell bepótoljuk.
Remélhetőleg semmi bepótlásról nincs szó és valóban csak a vissza-teszt irányítja az utóbbi hetek történéseit, amelynek nem kell pontosan a világoskék csökkenő trendvonalat érinteni, elég azt határozottan megközelíteni!
Tehát, ha határozottan szeretném megközelíteni a trendvonalat, akkor azt az előttünk álló  héten kellene megvalósítani, főként azért, mert a múlt heti gyertya utána, egy durvábban leszúró bizonytalan gyertya, tökéletesen előkészíthet a pozitív fordulatot és durván 3 hét múlva visszatérhetünk folytatni a 12k fölötti történetet!"


"Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak  a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/17ipaWpC/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/SgUGPm1v/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/NhhcDe7N/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1FGkH6nC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/LGUzjtbu/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/hGIUK01h/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/nyYZRyGO/
https://www.tradingview.com/x/14v14bQh/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/x4HQakCk/
https://www.tradingview.com/x/ezF4FJC8/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1886
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3422 on: September 14, 2020, 11:13:47 AM »
Mindenre IS felkészülni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.09.14!

BTC, nem sok minden változott, pontosan semmi és ez a semmi azt mutatja, hogy a 600$ mély oldalazó sávunk erősen tartja magát, azon belül is az ellenállási zóna. Ebbe a zónába már csütörtökön is benéztünk, ennek köszönhető a pénteki körképben megjelenített fej-váll lehetőség, amelytől nem lett volna meglepetés, ha a hétvégén visszaviszi az árat a támasz zónába!
Visszatekintve a szept. 3. magasságában bekarikázott szituációra, pontosabban azt megelőző határozott zuhanásra, ott is az ellenállási zónában visszakapaszkodás és a pár órával később vissza-teszt tette be a kaput.
Az ellenállási zónából már vasárnap kipottyantunk, majd a hétfői nyitása kialakítottunk egy a vállvonal szerepét is betölthető ellenállást, amelyről most egy zónába visszanéző lehetőség is kialakulhat, amit szerintem egy felszúrással zárunk, majd mivel nincs hétvégi résbezárási kényszer, talán rögtön megindulunk a támasz zóna irányába!
A körkép végén érdemes ránézni, a Coinbase órás pillanatképre, ahol még mindig a wyckoff példának lezárását várjuk, ami szerényebb végeredmény esetén a támasz zónába visszanézést, durvább esetben 9k alá zuhanást is eredményezhet!


4 órás idősíkon sincs sok látnivaló, viszont az jól látszik, ha visszanézzünk a támasz zónába és honnan nem sikerül határozott visszapattanást eredményező formában maradni, akkor annak súlyos, ezrekben mérhető, további visszaeső végeredménye is lehet!


Bitcoin Futures chart: úgy is kezdhetnénk, nincs rés, nincs sírás... vagyis azoknak lehet sírás, akik a 10,625$-os pozitív irányba várakozó résünk bezárásánál is feljebbi szintre várják az árat, aztán lehet hogy végül nekik lesz igazuk. Órás tekintetben, kedd magasságában kialakulhat egy Golden Cross szituáció, de mivel itt a 200-as mozgóátlag közeledik, talán annyit elérhet hogy a Fibonacci 0,38-as szintjét elérő long próbálkozás kialakuljon! Én kitartok azon gondolat mellett, hogy a 10,625$-os rés nem kerül bezárásra, de mivel a mögöttünk hagyott bő 1 hetes oldalazás, mindenre IS lehetőség, könnyen meggyőzhető vagyok.
Napos tekintetben nem változott semmi, továbbra is minimum a fibo 0,38-as szintre várom vissza az árat! Azonban, ha ezt nem érjük el és max a 9,645$-os szintig nézünk vissza, akkor fennáll annak a veszélye, hogy ez a csökkenő irányú mozgás még nincs lezárva, tehát egy 10,625$-os rést bezáró felszállás után, újra lefelé vesszük az irányt, amikor már a 7,610$-os szinten várakozó apró rés bezárása is napirendre kerülhet.


Napos idősík: hát nem tudom, de ebből a 2 hete a támasz zónát szurkáló megoldásból, én nem igazán tudok pozitív előjelet kiolvasni, inkább azt, hogy óriási a bizonytalanság és elég egy szikra vagy egy apró szellő, ami dönti is a kártyavárat.
Tehát, a piros szaggatott vállvonalról, egyelőre nem történt meg az a határozott visszapattanás, amelyből, a fej-váll 6k-s mélységének megfelelő folytatás kitudna alakulni! Talán ha nincs a hetes csökkenő trendvonal, illetve hamár van, arra augusztus második felében sikerült volna vissza-tesztet tolni, akkor most max a Futures csökkenő irányba várakozó rései jelenthetnek csak problémát.
A 8k alatt várakozó támasz zónát, kicsit kövérebbre húztam, azért, mert ha kicsit bátrabban nézzük az esetleges csökkenő irányú lehetőségeket és itt is a nem ritkán előforduló 3 hullámos csökkenő irányú folytatást választjuk, akkor a jelenlegi szintről, könnyen előfordulhat hogy ebben a 8k alatti zónában landol a 2. hullám, ahonnan már csak egy kisebb ráadás hiányzik és a 3. hullámmal máris olyan mélyre kerültünk, ahonnan idén már nehezen elképzelhető a kikeveredés...
Tehát mindenre IS fel kell készülni, alakulhatott volna ez sokkal pozitívabban is, csak hát volt egy bizonytalan augusztusi csúcskeresés, most van egy következő 2 hetes elbizonytalanodás és hát ezen apróságok összessége, nem az tükrözi, amit egy jó állapotú long trendnek mutatni kellene! Mindezek felett, még a divergencia is sötét fellegeket vizionál!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: még mindig kapaszkodunk a zónába, viszont itt már elengedni is hasznosabb, mint erre az ingoványra néhány ezer dolláros megbízáshegyet ráépíteni. Tehát, tiszta vizet kell önteni a pohárba, ehhez talán a 2019 áprilisi, 2020 júniusi aljakra, a 22k magasságában húzódó zónába is elegendő lesz a visszanézés! Ha ennél is mélyebbre, tehát a 20k alatti zónába is visszanézünk, akkor már nagy a baj...
Shorts oldalon csak a nagyon ész nélküli áldások résztvevőinek lehet izgulni-valója, többiek nyugodtan megvárhatják a mozi végét! Azért is érdemes várniuk, mivel a jelenlegi aktivitás, a béka feneke alá került, tehát nem kizárt hogy a longosok mégiscsak hold-utazáson vehetnek részt! Viszont ha ez csak a megbízások számában és nem áremelkedésben jelentkezik, akkor nesze semmi fogd meg jól és valóban azok járnak jól, akik megvárták a film végét.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5A9iiIQq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/qtH9eNtX/


Hetes: a múlt heti gyertyánk, erősen bizonytalan képet rajzolt a chartra, erre a gyertyára, ha egy 11k fölé visszanéző gyertyával sikerül válaszolni, akkor 2 hét múlva. újra a 12k-s ellenálláson a világ szeme! Ha 11k környékére csak felszúrni sikerül, az már ezen a héten durvább visszaeső végeredményt is eredményezhet, ebben az esetben, jó húzásról max akkor beszélhetünk, ha vissza-teszteljük a világoskék csökkenő trendvonalat, sőt ennek egy újabb vissza-tesztel nyomatékot is adunk, így egy 3 héten belül megfordítható az irány.
Tehát ha csak 3 hét múlva számítunk pozitív fordulatra, akkor vegyük számításba azt a fekete szaggatott vonallal jelölt, 2018 decemberi, illetve 2019 decemberi aljaknak köszönhető emelkedő trendvonalat! Ez sajnos az idén márciusi zuhanással le lett törve, a baki heteken belül javításra került, tehát ami érdekes lehet, hogy ez a két trendvonal 2 hét múlva keresztezi egymást, ami egészen véletlenül arra a 9,050$-os támaszra esik, amelynek 2019 szeptemberében is ugyan az lett volna a feladata mint jelenleg, mindenki várta a hold-utazást, de a végeredmény egy tengeralattjáró-túra, a Mariana-árokba!


"Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak  a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/0FAoUqJq/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/wEzNnVsu/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/G1lEOs45/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/TtkKVxV8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/z4fZkTBp/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/etkg5BqC/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/7ogI4sof/
https://www.tradingview.com/x/MpdhxL8h/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RDMXttsF/
https://www.tradingview.com/x/MwD8jM5S/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Offline Karcsi papa

 • Moderátor
 • Bölcs Bölény
 • ********
 • Posts: 1886
  • View Profile
Re: Kriptovaluta tőzsdei kereskedés
« Reply #3423 on: September 21, 2020, 11:31:29 AM »
Mókuskerék!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2020.09.21!

BTC, pénteki körkép ismét kimaradt, semmit nem vesztettünk vele, de azzal sem vesztettünk semmit, hogy nem siettünk el a vásárlást. A jelen szitu talán már alkalmas a vásárlásra, legalábbis azoknak, akik nem szeretnék éjjel-nappal figyelni a chartot! Én most sem szeretném figyelni, annak ellenére nem, hogy egy durván 1k-s gyors lefolyású eladási hullámra még számítok.
Az 1 órás charton nem sok látnivaló akad, viszont a hétvégi, előző oldalazó mozgás támasz zónájába történő visszanézést, majd az abból történő hirtelen visszapattanás, addig a pontig nem megnyugtató szituáció, amíg a lila ellenállásokon át nem sikerül vergődni.
Amiért bő 1k-s visszalépésére számítok, az a CME Futures 9,64$-os szintjén tátongó rés, tehát a vásárlással nyugodtan megvárhatnánk ezt a visszanézést, de mivel a múlt heti 10k-s csatát a bikák nyerték, az sem kizárható, hogy a 12k-s szint ismételt meglátogatásával folytatódik a történet.


4 órás idősíkon még egy hiányosság látszik, méghozzá világoskék hetes csökkenő trendvonal vissza-tesztelésének hiánya, ezt ez elmúlt heti oldalazásból történő visszanézéssel kellett volna végrehajtani! Kihagytuk, de ha megnézzük a hetes gyertyák mozgását, jól látható, hogy ezt egy 9k környékére visszanéző mozgással 1-2 hét alatt bepótolhatjuk!
Tehát annak a hétvégi zónába felnézésnek, illetve a lila ellenállás alatt maradásnak, az is lehet a végeredménye, hogy  elindul egy kisebb lavina, ami a hetes csökkenő trendvonal vissza-tesztelésével zárul!
A háttérben látható vajszínű sávval pedig arra utalok, hogy itt egy 2k-s hosszabb, akár év végéig is elnyújtható oldalazás is kialakulhat, de minél tovább húzzuk a hetes trendvonal vissza-tesztelést, annál mélyebbre kell visszanézni, ezért is fontos lenne minél hamarabb letudni és nem lehetőséget adni, egy 3. még meredekebb lila ellenállásnak!


Bitcoin Futures chart: 2 héttel ezelőtt a szakadék szélére sodródtunk, szerencsére a mögöttünk hagyott héten sikerült egy viszonylag biztonságos 11k környéki szintre visszakapaszkodni. Az utóbbi 1 hét kialakított egy háromszöget, szerencsére most sem hagytunk mögöttünk hétvégi rést, tehát nincsenek kötelező bezárási feladatok, ami azt jelenti, ha arra van igény, akár felfelé is folytathatjuk! Ha ezt egy árbóc lehetőségként nézzük, akkor a hét közepére 10,7k környékére is felkapaszkodhatunk, majd ezt megfejelhetjük egy hétvégi 12k-s felnézéssel, amely felnézés ha kitart a hétfői nyitásig, akkor az itt kialakult 3-400$-os pozitív rés rögtön visszafordulást is eredményezhet!
Napos nézetben azt látjuk, ha megtörténik a 12k-s felkapaszkodás, azzal megerősítést kaphat, a jelenleg még nem túl szabályos következő harmonikus minta. Ahhoz hogy szabályos legyen, még a felkapaszkodás előtt a 9,645$-os szintre le kellene nézni. Abban az esetben, ha nekiállunk egy 2k-s sávban oldalazni, de a harmonikás mintának fontos minimum 0.38-as szintre nem nézzünk vissza, azzal talán elkerülhető a várakozó minta D hullámban történő ismételt 5k-s szintre visszanézés.


Napos idősík: van egy 6k mély fordított fej-váll lehetőségünk, ennek vállvonalán júli. 27-én szaladtunk át, majd kialakítottunk egy 12,446$-os csúcsot. Erről vártuk a 10k-s szinten várakozó vállvonal vissza-tesztjét! Ezt szeptember 3-án sikerült is megvalósítani, de csak egy héttel később sikerült lassú emelkedésre kényszeríteni az árat, tehát hiányzott az erő és ez az erő még most is hiányzik. Azzal, hogy az augusztusi oldalazás támasz zónáját alulról vissza-teszteltük, egyelőre nem segítettük elő azt a folytatást, ami a fordított fej-váll 6k-s pozitív várakozásához szükséges!
A volume és a gyertyák mozgása közötti divergencia továbbra is fennáll, tehát hacsak nem történik valami nagyon pozitív fordulat, akkor a hetes csökkenő trendvonalra visszanézés után sem bízhatunk azonnali long folytatásban, illetve ha a divergenciát sem sikerült kiütni, akkor egyre durvább visszanézés is becsúszhat! Viszont ha hihetünk, a 2012-'16-os felezések utáni évekre elnyújtott pozitív előrejelzésekben, akkor izgulni valónk most sincs, lefutjuk a kötelező korrekciós, vissza-tesztelős köröket, majd ott folytatjuk, ahol augusztus közepén abbahagytuk!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: erősen kapaszkodunk 26-27k környékébe, viszont ez semmire sem elég, max arra megerősítés hogy a bikák még most sincsenek formában, tehát egy a 22k környéki támasz zónába vagy akár a 20k alatti mélyebb zónába visszanézéssel vérfrissítése lenne szükség! A mozgóátlag kereszteknek itt kicsi a jelentősége, mégis jól rámutatnak arra milyen formában is van az adott oldal és mivel volt egy augusztus végi Golden Cross, amely után nem igazán jeleskedtek a vevők (habár ez még a júliusi lendületnek az eredménye), az 50-es mozgása gyorsan le is fordult és már itt is egy Dead Cross lehetőség!
Shorts oldal semmit sem siet el, sőt ahogy a fekete kérdőjellel is jelzem, a kék támasz 3,6k környéki meglátogatásával kicsit még rosszabb is lehet, felkínálja a 12k-s árszint ismételt meglátogatási lehetőségét. Ha ez a shorts oldali mozgás tudatos és a kivárással arra játszanak, hogy az a kicsit még emelkedjen az ár, majd utána belecsapva a lecsóba és egy 10k környékére feltornázott aktivitással, megpróbálkoznak egy kisebbet árbedöntéssel!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/YGNvUxII/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/lpjurpav/


Hetes: augusztusban átszaladtunk a 10k-s ellenállási zónán, majd kialakítottunk egy 12k-s következő ellenállási zónát, ahonnan kötelező módon vissza-teszteltük a 10k-s zónát és most arra várunk, hogy a folytatásban, a 12k-s zónán sikerül-e átszaladni vagy a mögöttünk hagyott félig sikeres hét, arra figyelmeztet, hogy itt 10k környékén van még néhány tennivaló!
A szürke zóna kellően tág ahhoz, hogy a Futures charton várakozó rés bezárása még beleférjen, illetve mivel a komolyabb hullámok lezárására egy nagyobb kanóc is figyelmeztetni szokott, még arra is lehetőség van, hogy a világoskék trendvonal is megkapja a vissza-tesztjét. Viszont ha megnézzük a július átszaladást, illetve az azt megelőző június eleji megérkezést, akkor elképzelhető hogy már vissza-tesztre sincs szükségünk, elég a mostani ellenállási zónába visszanéző megközelítés!


"Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak  a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk."


Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/chn4mWPN/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/xrAXQSGl/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/9gEE4iKy/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Prq8IxMQ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/Pg0aIicB/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/L5grYIYn/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8WybaJfO/
https://www.tradingview.com/x/7xn0SXiI/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/NcF5Xn6u/
https://www.tradingview.com/x/er8aAMuy/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!