Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Alaplap választás 7 (vagy több) kártyához

Indította Tiba, április 20, 2017, 09:50:41 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 10 Vendégek van a témában

Székely Vegán

Idézetet írta: Uhura Dátum április 30, 2017, 02:55:42 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Székely Vegán Dátum április 30, 2017, 01:40:17 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 30, 2017, 10:14:04 DÉLELŐTT
Sajnálom de azt kell mondanom, hogy lehet tényleg over a BTC-s alaplapoknak.  Asrock-nál jelenleg minden btc-s alaplap eladását befejezte :( nincs egyetlen élő lap sem.  A Biostar-t passzolom mert még januárban új alaplapot jelentettek be amit már most sem lehet kapni .. nem is értem, bár azt hozzá kell tenni a Biostarnál biztos 3 man dolgoznak mert a honlapon egy 2015. decemberében megszűnt magyar cég van megfelelője magyar dealerként :)

Akinek van  kedve és tapasztalata  szerintem átveheti a ehetőséget :)

Lehet az Asrock vált az újabb DDR4-re és azért nem lesz már régi lap.
Túl nagy a kereslet azért van minden kifogyva, az újabb Biostar lapok is.
De hülyék lennének ha nem gyártnak több lapot ilyen óriási kereslet mellett!
Szerintem csak idő kérdése és lesz ismét btc lap bőven. A szabadpiac igy műdödik.. ha van rá igény az ki lesz elégitve.

Én is így gondolom, ha nem ők akkor megcsinálja más ... szerintem ha ma beállítanál az Asrockhoz és azt mondod figyi 100 ezer dolcsiért megveszem az egész asrock btc 2.0 licenszét ... eladnák. És te gyárthatnád a kínai ipar szereplőivel bérbe , az más kérdés nem tudom mennyi lenne a gyártási költség.

Ezért nem értem miért nem lépnek...

De az is lehet hogy direkt nem akarják elárasztani a piacot BTC lapokkal mint a Baikal teszi az asic-kal.. hogy ne rontsa le a bányászoknak a profitot.
***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

Skankhunt42

Idézetet írta: Székely Vegán Dátum április 30, 2017, 05:12:33 DÉLUTÁN
Sajnálom de azt kell mondanom, hogy lehet tényleg over a BTC-s alaplapoknak.  Asrock-nál jelenleg minden btc-s alaplap eladását befejezte :( nincs egyetlen élő lap sem.  A Biostar-t passzolom mert még januárban új alaplapot jelentettek be amit már most sem lehet kapni .. nem is értem, bár azt hozzá kell tenni a Biostarnál biztos 3 man dolgoznak mert a honlapon egy 2015. decemberében megszűnt magyar cég van megfelelője magyar dealerként :)

Szerintem csak idő kérdése és lesz ismét btc lap bőven. A szabadpiac igy műdödik.. ha van rá igény az ki lesz elégitve.

Én is így gondolom, ha nem ők akkor megcsinálja más ... szerintem ha ma beállítanál az Asrockhoz és azt mondod figyi 100 ezer dolcsiért megveszem az egész asrock btc 2.0 licenszét ... eladnák. És te gyárthatnád a kínai ipar szereplőivel bérbe , az más kérdés nem tudom mennyi lenne a gyártási költség.

De az is lehet hogy direkt nem akarják elárasztani a piacot BTC lapokkal mint a Baikal teszi az asic-kal.. hogy ne rontsa le a bányászoknak a profitot.

Aki banyaszni akar azt nem fogja az asrock btc hiany megallitani. Rengeteg lap van a piacon, kicsit dragabban ugyan, de van. $20-$30 differencia meg nem igazan szamit, nem az fogja eldonteni hogy valaki belevag vagy sem.

willow

Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum április 30, 2017, 06:10:08 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Székely Vegán Dátum április 30, 2017, 05:12:33 DÉLUTÁN

Aki banyaszni akar azt nem fogja az asrock btc hiany megallitani. Rengeteg lap van a piacon, kicsit dragabban ugyan, de van. $20-$30 differencia meg nem igazan szamit, nem az fogja eldonteni hogy valaki belevag vagy sem.
+1

lakat

Mondjatok nekem pár tutira működö 6-7 pcie slotos alaplapot, ami Linux alatt is fasza bányászni.. Most már egy napja szopódok egy MSI Krait Gaming B250 lappal (6db PCIE) és egy Asrock B250 Fatal1ty Gaming K4 alaplappal (6PCIE) sajna az MSI max 4 db GPU val megy az Asrock meg max 3db-al. Sehogy nem tudom életre kelteni 6 GPU val egyiket sem. Van valakinek tapasztalata ezekkel? Vagy valami tuti bányász alaplap a BTC lapok helyett?

messimage

Idézetet írta: lakat Dátum május 01, 2017, 04:45:19 DÉLUTÁN
Mondjatok nekem pár tutira működö 6-7 pcie slotos alaplapot, ami Linux alatt is fasza bányászni.. Most már egy napja szopódok egy MSI Krait Gaming B250 lappal (6db PCIE) és egy Asrock B250 Fatal1ty Gaming K4 alaplappal (6PCIE) sajna az MSI max 4 db GPU val megy az Asrock meg max 3db-al. Sehogy nem tudom életre kelteni 6 GPU val egyiket sem. Van valakinek tapasztalata ezekkel? Vagy valami tuti bányász alaplap a BTC lapok helyett?

ELVILEG megy 9 kártyával is, pcie elosztóval, de 7 el biztosan!

https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/asus/prime-z270-a-p356071039/

Tiba

Durva ez a Asus Prime Z270-A alaplap, van rajta 2db M2 port is. Itt egy csávó, aki beletett 9 kártyát, amit lát is a windows, de csak 8 működik claymore alatt ha jól veszem ki amit magyaráz. Sajna oroszul régen tanultam :)
https://www.youtube.com/watch?v=LDN2vkGPRW4
Nem tudom hogy a win szerver alatt működne e, de nagyon kíváncsi vagyok :)

dexter

Szerintetek 6 kártyát átalakítás nélkül problémamentesen vinne, mert 6 kártyához szeretném venni.

messimage

7 kártyát vinni átalakítás nélkül. Nekem viszi is, egy ilyen rigem van, most rendeltem átalakítót, kíváncsi leszek, megy e 9 el.

lakat

Idézetet írta: messimage Dátum május 01, 2017, 06:04:18 DÉLUTÁN
7 kártyát vinni átalakítás nélkül. Nekem viszi is, egy ilyen rigem van, most rendeltem átalakítót, kíváncsi leszek, megy e 9 el.

Nagyon hálás lennék ha kipróbálnád a Simplemining OS-el.
https://simplemining.net/
Én ezt használom az összes rigemen, kurva stabil nagyon egyszerű. Letöltesz egy image file-t kiirod egy 8GB-os pendrive ra, csinálsz egy accountot aztán bányászol, ahogy a nevében benne van tényleg nagyon egyszerű és nagyon szuper cucc. Ráadásul mindig naprakész, a legfrissebb minereket szinte rögtön belerakja a srác. A Bitcointalkon elég nagy felhasználói bázisa van. Én nem is használok mást.

Tiba

1. ez nem ebbe a topikba való,
2. nem tudom elképzelni hogy valaki csinál egy ilyet, és semmilyen profitot nem vár el érte.
Szerintem bele van valahol építve valami ami neki is hoz valamit a konyhára.

lakat

Idézetet írta: Tiba Dátum május 01, 2017, 08:22:58 DÉLUTÁN
2. nem tudom elképzelni hogy valaki csinál egy ilyet, és semmilyen profitot nem vár el érte.

Azért gondoltam, hogy ebbe a topikba való, mert engem most az alaplap érdekel elsősorban mivel közel 100ezer forintért vásároltam be alaplapokat amivel a kiesett BTC alaplapot szerettem volna pótolni, sajnos sikertelenül. És mivel nem szeretnék újabb 50ezer forintokat kidobni az ablakon ezért feltettem egy egyszerű kérdést ebben az alaplapos topikban.
Persze írhattam volna, hogy telepíts légyszi egy Ubuntu Linuxot , installálj hozzá egy AMD driver pakkot , frissítsd a kernelt és telepítsd fel a Clajmore 9.3-at. Ehelyett gondoltam egyszerűbb egy pendrive-ra kiírni egy kész image állományt, és bebootolni róla.

A második ponttal kapcsolatban nem akarok ténykérdésekről vitatkozni, ha érdekel elolvasod a Bitcointalk topikot, a SM jelenleg teljesen ingyenesen használható tökmindegy, hogy el tudod képzelni, vagy nem. https://bitcointalk.org/index.php?topic=1541084
Egyébként a fejlesztő most tervezi hogy a közeljövőben bevezet egy havi fee-t asszem 2USD/RIG/hó ha jól emlékszem. Ilyenformán hamarosan igazad lesz ezzel kapcsolatban.

Szóval akkor továbbra is nagyon hálás lennék, ha valaki tudna nekem olyan megfizethető alaplapot ajánlani amiben Linux alatt tudok 6 GPU val bányászni, sajnos a BTC alaplapok kiesése után még nem találtam alternatívát. Az MSI Z170A GAMING PRO CARBON pl Windows alatt fasza 7 kártyával is , de Linux alatt csak 4 GPU megy, Window-s os bányászás meg továbbra sem alternatíva nekem.
Az MSI  B250 KRAIT Gaming 4 GPU-t kezel max. Az Asrock B250 Fatal1ty pedig 3 GPU -t tud csak kezelni, hiába van benne 6 PCIE slot.

Sipi

Idézetet írta: lakat Dátum május 01, 2017, 09:07:06 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Tiba Dátum május 01, 2017, 08:22:58 DÉLUTÁN

Azért gondoltam, hogy ebbe a topikba való, mert engem most az alaplap érdekel elsősorban mivel közel 100ezer forintért vásároltam be alaplapokat amivel a kiesett BTC alaplapot szerettem volna pótolni, sajnos sikertelenül. És mivel nem szeretnék újabb 50ezer forintokat kidobni az ablakon ezért feltettem egy egyszerű kérdést ebben az alaplapos topikban.
Persze írhattam volna, hogy telepíts légyszi egy Ubuntu Linuxot , installálj hozzá egy AMD driver pakkot , frissítsd a kernelt és telepítsd fel a Clajmore 9.3-at. Ehelyett gondoltam egyszerűbb egy pendrive-ra kiírni egy kész image állományt, és bebootolni róla.

A második ponttal kapcsolatban nem akarok ténykérdésekről vitatkozni, ha érdekel elolvasod a Bitcointalk topikot, a SM jelenleg teljesen ingyenesen használható tökmindegy, hogy el tudod képzelni, vagy nem. https://bitcointalk.org/index.php?topic=1541084
Egyébként a fejlesztő most tervezi hogy a közeljövőben bevezet egy havi fee-t asszem 2USD/RIG/hó ha jól emlékszem. Ilyenformán hamarosan igazad lesz ezzel kapcsolatban.

Szóval akkor továbbra is nagyon hálás lennék, ha valaki tudna nekem olyan megfizethető alaplapot ajánlani amiben Linux alatt tudok 6 GPU val bányászni, sajnos a BTC alaplapok kiesése után még nem találtam alternatívát. Az MSI Z170A GAMING PRO CARBON pl Windows alatt fasza 7 kártyával is , de Linux alatt csak 4 GPU megy, Window-s os bányászás meg továbbra sem alternatíva nekem.
Az MSI  B250 KRAIT Gaming 4 GPU-t kezel max. Az Asrock B250 Fatal1ty pedig 3 GPU -t tud csak kezelni, hiába van benne 6 PCIE slot.

Bocs hogy nem tudok válaszolni a kérdésedre a lapok ügyében, én is pont azokat nézegetem. Viszont ezek után lenne nekem is egy kérdésem. Ezeket a lapokat próbáltad windows alatt is vagy csak linux alatt nem kezeli a gpukat?

lakat

Az Asrock be sem bootolt 3-nál több kártyával Windows 10-et sem. Az MSI-t nem próbáltam Windows-al...
Egyébként az MSI-t most 6 kártyával használom, de csak úgy működik, hogy a 3 db 16x os slotban van direktben riserrel 1-1 GPU és egy 1x-es slotba bedugtam egy PCIe 1to3 elosztót így érdekes módon működik a 6 db GPU. Csak ez ugye nem túl elegáns megoldás, szeretném ha az alaplapba közvetlenül tudnám bedugni a risereket ne kelljen hozzá még egy 7000ft-os bővítő..
Ehhez keresek alaplapot egyelőre kevés sikerrel...

Uhura

Ezért kellene egy lista nem csak a lapokról de azok használati értékéről is, ki használta ment / nem ment.

lakat: az a probléma , hogy itt az emberek nagyobb része AMD-s és windowst futtat így arról van több info , de ha az nvidis topicban kérdezel szerintem ott lesz valaki aki linuxozik.

Sipi

Idézetet írta: lakat Dátum május 01, 2017, 09:42:20 DÉLUTÁN
Az Asrock be sem bootolt 3-nál több kártyával Windows 10-et sem. Az MSI-t nem próbáltam Windows-al...
Egyébként az MSI-t most 6 kártyával használom, de csak úgy működik, hogy a 3 db 16x os slotban van direktben riserrel 1-1 GPU és egy 1x-es slotba bedugtam egy PCIe 1to3 elosztót így érdekes módon működik a 6 db GPU. Csak ez ugye nem túl elegáns megoldás, szeretném ha az alaplapba közvetlenül tudnám bedugni a risereket ne kelljen hozzá még egy 7000ft-os bővítő..
Ehhez keresek alaplapot egyelőre kevés sikerrel...

Köszi a választ.

messimage

Nekem MSI z170 pro carbon van, 7 kártyával megy simán.

lakat

messimage

PeetBp

Idézetet írta: messimage Dátum május 01, 2017, 09:51:31 DÉLUTÁN
Nekem MSI z170 pro carbon van, 7 kártyával megy simán.
Milyen kártyákkal?
A 1151-essekkel volt gond, mert valahogy nem mentek, azért használunk 1150-eseket...
Facebook csoport: Elektronikus Pénz ( Bányászás )

lakat

Idézetet írta: messimage Dátum május 01, 2017, 10:26:06 DÉLUTÁN
Nem, ahhoz buta vagyok:)
Leírtam néhány hozzászólással korábban, hogy lehet tök egyszerűen Linux-al bányászni, nem akarod esetleg kipróbálni, hátha megszereted a Linux-ot ;-)
Nyitok egy új topikot ott tudok róla írni, de itt lebasznak, ha alaplapos topikban a Linux-os bányászásról írok..