Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Alaplap választás 7 (vagy több) kártyához

Indította Tiba, április 20, 2017, 09:50:41 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

peter1300

Sziasztok!

Nem szeretnék kételkedni, de valaki próbálta már ezt a PCI to PCI-e 4x adaptert? Azért kérdezem, mert eBay sem lát rá semmi konkrét dolgot. :(

kidface

Idézetet írta: peter1300 Dátum május 05, 2017, 01:19:06 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Nem szeretnék kételkedni, de valaki próbálta már ezt a PCI to PCI-e 4x adaptert? Azért kérdezem, mert eBay sem lát rá semmi konkrét dolgot. :(
A 4x est nem hiszem, az ritka mint a fehér holló

Uhura

Idézetet írta: kidface Dátum május 05, 2017, 07:30:41 DÉLUTÁN
Idézetet írta: peter1300 Dátum május 05, 2017, 01:19:06 DÉLUTÁN
Sziasztok!

A 4x est nem hiszem, az ritka mint a fehér holló

Tiba

Tegnapi kísérletezés eredménye. Cél a 8 kártya, hármas elosztó nélkül, M.2. pcie átalakítóval.
két lappal próbáltam, egy MSI z97 Gaming 5, és egy MSI Z170A Gaming Pro Carbon.
A gaming 5 felismerte ugyan a 8. kártyát, de nem bírta telepíteni a drivert hozzá. Állandóan hol az egyik, hol a másik kártyát sikerült telepítenie, azon a sloton ami a M.2 átalakítóval a lapon egyvonalban volt. Nem tudta kiosztani megfelelően az IRQ-t gondolom. Nem segített rajta 3 órányi próbálkozás sem.
A carbonnal sikerült feltelepíteni, a calymore is elindult, de nagyon instabil volt a rendszer.
restart után, néha nem indult a win, indult de csak 7 kártyával, meg olyan is volt, hogy indult de a 8. felkiáltójeles volt.
Ismét 3 óra után feladtam a kísérletezést. :)

kidface

Idézetet írta: Tiba Dátum május 08, 2017, 01:06:20 DÉLELŐTT
Tegnapi kísérletezés eredménye. Cél a 8 kártya, hármas elosztó nélkül, M.2. pcie átalakítóval.
A gaming 5 felismerte ugyan a 8. kártyát, de nem bírta telepíteni a drivert hozzá. Állandóan hol az egyik, hol a másik kártyát sikerült telepítenie, azon a sloton ami a M.2 átalakítóval a lapon egyvonalban volt. Nem tudta kiosztani megfelelően az IRQ-t gondolom. Nem segített rajta 3 órányi próbálkozás sem.
A carbonnal sikerült feltelepíteni, a calymore is elindult, de nagyon instabil volt a rendszer.
restart után, néha nem indult a win, indult de csak 7 kártyával, meg olyan is volt, hogy indult de a 8. felkiáltójeles volt.

Koszi az infot, update bekerult a listaba :)

Skankhunt42

Idézetet írta: Tiba Dátum május 08, 2017, 01:06:20 DÉLELŐTT

Na ez jo hir koszi. SAjnos M.2 ssd-ket hasznalok de a kovetkezo riget akkor mar inkabb valami sata-s diskkel buildelem. Van valami trukk amugy, vagy cak bedugod es megy? Hogy tuntetted el a felkialtojeleket? :)
8 kartyat mar nem vinnie el az 1300W-os tapom amit mindenhol hasznalok, 8 kartyanal gondolom mar muszaj elmozdulni a ket tapos konstrukcio iranyaba.

drizzt_do_urden

olvasd el jobban amit irt es akkor megerted! nem tudta mukodtetni jol a 8 kartyat ezert 3 ora utan feladta! vannak 1600 tapok is. EVGA peldaul...

Skankhunt42

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 08, 2017, 05:16:53 DÉLUTÁN
olvasd el jobban amit irt es akkor megerted! nem tudta mukodtetni jol a 8 kartyat ezert 3 ora utan feladta! vannak 1600 tapok is. EVGA peldaul...

Lehet valamit felreertettem. De a device managerben 8 kartyat latok felkialto jel nelkul es a claymore is 8 kartyval szamol, ergo sikerult neki belonie. ;)
1600W-os tapok mar pofatlanul dragak. EVGA 1600W pl itt $335 ami mar tul sok, az 1300W-osakat $200 korul veszem, az se olcso de az meg belefer, node 335 mar tul sok, felebol kilehet hozni duplatapos megoldassa...

Tiba

Nagyon hektikus volt a működése. Amikor felismerte, akkor működött, de egy restart után borult a rendszer, és csak 7 kártyát látott megint. Ezektől eltekintve valaki próbálkozhat meg, akinek van kedve :) nekem a következő kísérlet a hármas PCI e elosztóval lesz inkább.

Uhura

Tiba: sikerült  a táv elérést megoldani ?

Amúgy előjött az amire számítottam a 6+ kártyánál a kártyák számával meredeken nő az instabilitás vagyis nem éri meg a sok vesződség és szopi a +1 vagy +2 kártya miatt.

FrenkyAti

Sziasztok! Van egy Gigabyte GA-EP35-DS4 alaplapom. Elég régi, de szerintetek vinne 4 kártyát? Eddig 2 van benne és szépen dolgozik. Köszi

Uhura

Idézetet írta: FrenkyAti Dátum május 08, 2017, 05:54:21 DÉLUTÁN
Sziasztok! Van egy Gigabyte GA-EP35-DS4 alaplapom. Elég régi, de szerintetek vinne 4 kártyát? Eddig 2 van benne és szépen dolgozik. Köszi

Nekem egy P55A-Ud3-as alaplapba 2db simán vitt a 3 db ment de voltak gondok a negyediket már nem erőltettem.

Vagyis elképzelhető, hogy 3 ig talán 4 -ig menni fog.

Ja igen rack: lehet nem is rack-es számítógépházban hanem 30-42 Unitos rack szekrényben kéne gondolkodni ahol tálcára szereled fel a cucokat, igaz egyetlen hátránya, hogy egymást fűtik fel :( de ha minden oldalról hozzá férsz szerintem tuti.

awslazlo

Sziasztok!

MSI z270 lapokkal esetleg van valakinek tapasztalata? 5-6 kártyához keresek.

fbazsa

Srácok!

Akinek MSI Z97 Gaming 5 -je van meg tudná mondani hogy van a bios beállítva?
már mindent próbáltam de 4-nél több kártyával nem indul el. (RX 570)

amint a 16x PCI-E dugok egy risert se kép se hang.
probáltam beállítani a GEN1 és 8x4x4x -at a BIOSban de nem segít.

köszii

Tiba

Zorg33

Idézetet írta: FrenkyAti Dátum május 08, 2017, 05:54:21 DÉLUTÁN

Fog menni, nekem is volt egy ilyen rigem. Aztán egyik napról a másikra se kép se hang, elszállt az alaplap úgy ahogy van.
De addig atomstabil volt :D

Andokaaa

Van tapasztalat ezzel a lappal ?  6 pcie slot.
Gigabyte GA-Z170-Gaming K3

JhonDoe

Hello mindenkinek!

Nekem egy ASUS H81M-PLUS lapom van és egy 3as elosztó, MSI RX 570 4GB Armor 6 drb.

Gondom hogy 4 kártyáig szépen mükszik a Claymore minden stabil. De az 5. és 6. kártyával semmi. 5 kártyával mindég azt a hiba jelzést kapom hogy Connection Lost az ETH-val és a DCR-el. a 6 kártyával peddig Cannot resolve. a crimson 17.5.1-es driverral nem sikerült elindítanom a 6 kártyát, akkor találtam egy youtube videót ahol megoldoták és azóta felismeri a win 10 mind a 6-ot csak a claymore-nak nem tetszik. https://www.youtube.com/watch?v=LMqtRaM2ZB8
Ha valakinek sikerült ezt a problémát kiküszöbölni és működik az asus lappal kiváncsi lennék a megoldásra, ha még nem akkor meg elfogadok javaslatokat hogy mit lehet tenni.

Előre is kösszönöm.

Mulder

Berakhatjátok a főoldalra ezt a fajta lapot is ez kezel 6 kártyát:

Asus PRIME H270-PLUS

Bővítőhelyek
1 db PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 mód)
1 db PCIe 3.0/2.0 x16 (max. x4 módban)
4 db PCIe 3.0/2.0 x1

ilyet fogok venni a következő 6os rigemhez.

kidface

Idézetet írta: Mulder Dátum május 10, 2017, 02:09:32 DÉLUTÁN
Berakhatjátok a főoldalra ezt a fajta lapot is ez kezel 6 kártyát:

Asus PRIME H270-PLUS

Bővítőhelyek
1 db PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 mód)
1 db PCIe 3.0/2.0 x16 (max. x4 módban)
4 db PCIe 3.0/2.0 x1

ilyet fogok venni a következő 6os rigemhez.
Hozzáadvan