Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Alaplap választás 7 (vagy több) kártyához

Indította Tiba, április 20, 2017, 09:50:41 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 9 Vendégek van a témában

trebor27

Sziasztok.

Valószínű szokatlan a kérdés, de régebbi am3 lapokban esetleg valaki próbálkozott már 2-3-4 vga-s megoldással?
Tudom, hogy elsőre hülyeségnek tűnik, de van itthon több gépre való alkatrészem, és az áramot meg tudom oldani okosba.
Ami miatt ebben gondolkodnék, hogy talán így egy teljesen stabil rendszert lehetne összerakni, és mondjuk 4-5 gép esetében összesen egy 10-12 kártyával, megosztottan tudnának bányászni, etc-t zcash-t és még valami mást.
Nyilvánvaló, hogy értelmetlennek tűnik elsőre, viszont olyan gépeket szeretnék amik tényleg képesek 0-24 órában zökkenőmentesen menni, és nagyon ritkán kell rájuk nézni, ugyanis nem tartózkodom folyamatosan otthon, tehát stabil rendszerben gondolkodnék.

Alapvetően az lenne a lényeg, hogy távollétemben is termeljen valamennyit és elég legyen neki távoli asztali elérés esetleges egyszerűbb problémák megoldására, illetve hogy most kezdetnek megismerkedjek a bányászattal, a gyakorlatban is.

Ugyanis az amiket olvasgatok, az esetleges problémák kapcsán, kissé elbizonytalanítanak. Írnak mindenhol mindenfélét, de az alaplapok kapcsán elbizonytalanodok, nem megy benne a 6 kártya, 7-el végképp meghal a rendszer, stb..., nemhogy az azt követő esetleges hibalehetőségek kapcsán (gép leállás, random resetelés, nem ismeri fel a kártyát rendesen, nem jó a riser, kevés a táp, mining software mégsem látja X-edik kártyát, stb...). De ha valaki megerősít benne, hogy minden szükséges alkatrész beszerzését követően, 2 hét alatt, beleszámítva a rig megépítését, össze lehet lőni egy stabil jó rendszert, akkor lehet beleinvesztálok egy 6 vga-s új rigbe, annak ellenére hogy az alaplapkérdés nem egyszerű, bár én is az MSI Z170 Carbon lapját néztem ki, arról jókat írnak-írtok.
Azért említem a 2 hetet, mert összesen kb még 3-3.5 hetet vagyok itthon, utána viszont 3-4 hónapig megint nem vagyok, és nagy boldogság lenne, ha a távollétemben tudna/tudnának termelni a gép/gépek. Viszont akárhogy számolom, nagyságrendileg egy 6-os rig (rx470) kártyákkal, hozzávetőlegesen olyan 550-600eFt magasságában állna meg.
Ehelyett viszont ha az említett alaplap+proci+ram triókat nem számolom (ezek ugye adottak, és itthon vannak), csak tápegységeket, ssd-ket, esetleges risereket, és 10db rx470 kártyát, akkor kb. 800 ezer a beruházás. Sok ez így is úgy is... és értelmetlen lehet 4-5 gépet hajtani, külön-külön tápegységekről, ssd-vel, az említett szumma 10 kártyával, viszont stabilitás szempontjából vajon így előrébb lehetek-e azon elképzelésemhez, hogy nem történnek random leállások és különböző hibajelenségek, instabilitások az adott gépekkel kapcsolatban?

Nyugodtan jöhetnek a kommentek, hogy ettől nagyobb gyökérséget még nem olvastatok... de valakinek ezt is meg kell kérdezni :D

PeetBp

( trebor27 )

A régebbi lapokkal csak az a gond, hogy max 2-3 kártyát tudnak kezelni szerintem ezt csak egy teszteléssel fogod tudni kipróbálni. Ha megy vele akkor belőve fog az menni akár 6 hónapig is. Itt ami miatt sok a hiba az az, hogy mi szeretnénk maxira járatni az eszközöket és kiélezzük annak kapacitását.....viszont ha egy alap beállításokkal használod akkor szépen muzsikálnak minden gond nélkül. Egy hiba lehet az esetleges fagyás, ami után egy fizikai újraindítás néha szükséges, vagy ennek technikai megoldásait is használnod kell. Pl.: digitális időkapcsolós dugalj, vagy IP-s dugalj amit elé tudsz érni a neten keresztül egy újraindításra... 3-4 hónapos távollét esetén talán a por amit ki kell zárnod, hogy ne kelljen portalanítani az eszközöket...Egyetlen egy dolgot nehéz kivédeni a túláram elleni védelem, általában egy mechanikus kioldó, amit utána vissza kell nyomni, nem tudom ennek van e más megoldása....ha kihagyod akkor pedig pici rizikó...
Facebook csoport: Elektronikus Pénz ( Bányászás )

trebor27

Idézetet írta: PeetBp Dátum május 16, 2017, 02:12:50 DÉLUTÁN
( trebor27 )

A régebbi lapokkal csak az a gond, hogy max 2-3 kártyát tudnak kezelni szerintem ezt csak egy teszteléssel fogod tudni kipróbálni. Ha megy vele akkor belőve fog az menni akár 6 hónapig is. Itt ami miatt sok a hiba az az, hogy mi szeretnénk maxira járatni az eszközöket és kiélezzük annak kapacitását.....viszont ha egy alap beállításokkal használod akkor szépen muzsikálnak minden gond nélkül. Egy hiba lehet az esetleges fagyás, ami után egy fizikai újraindítás néha szükséges, vagy ennek technikai megoldásait is használnod kell. Pl.: digitális időkapcsolós dugalj, vagy IP-s dugalj amit elé tudsz érni a neten keresztül egy újraindításra... 3-4 hónapos távollét esetén talán a por amit ki kell zárnod, hogy ne kelljen portalanítani az eszközöket...Egyetlen egy dolgot nehéz kivédeni a túláram elleni védelem, általában egy mechanikus kioldó, amit utána vissza kell nyomni, nem tudom ennek van e más megoldása....ha kihagyod akkor pedig pici rizikó...

Érthető, hogy mindenki a maximális profitot szeretné kihozni, és ma már mondjuk egy 2 videókártyás géppel bányászni nem épp mondható korszerűnek/profitábilisnak, főleg ha ebből több van, külön-külön tápegységekkel. Az áramfogyasztás nyilván nálam is lényeges, hiszen ingyen nekem sincs, de kedvezményesen meg tudjuk oldani. Mindenesetre egy pontos kalkulációt erről csinálnam kell még a héten, mert az előző csak körülbelüli volt, és a kedvezményünk mértékéről sem vagyok teljesen tisztában, hogy hány kwh-ig érvényes éves szinten.
Viszont jelen pillanatban nekem csak az idő ami kicsit meggátolja, hogy talán elkezdjek itt most egy 6 vga-s riget építgetni és ha valamiért nem megy a konfigurálása akkor kínlódok napokig-hetekig és lehet a végére nem érek az elkövetkezendő 3 hétben, ami viszont minden lesz csak profitábilis nem, ha félkészen, vagy épp teljesen üzemképtelenül itt hagyok gyakorlatilag több százezernyi forintot alkatrészekben és az azt követő 4 hónapban csak elkezdenek elértéktelenedni, ahelyett hogy pénzt is termelnének és legalább az árukat visszahoznák.

Faterom villanyszerelő mesterember, szóval szerintem tudni fog segíteni az ilyen mechanikus kioldó meg egyéb kérdések kapcsán, nekem így elsőre kínai mindez. A por valóban probléma lehet, attól függően hogy milyen helyiségbe tenném a gépeket.

Viszont ha jól veszem ki a szavaidból, te azt állítod, hogy nem kiélezve, mindenféle tuning, biosmódosítás és egyéb nyalánkság nélkül, kicsit kifinomított alapbeállításokkal zökkenőmentesen működhet egy 6vga-s rig is akár, és viszonylag gyorsan összeépíthető?

Hogy félreértés ne essék, a gépek nem csak magukban lennének, tehát néha rájuk tudnak nézni. Ha megkérem fatert, egy újraindítás nem okoz neki nehézséget, de ha valami szoftveres mókolásra van szükség, abban nem tudom kérni a segítségét, azt távoli asztai kapcsolattal tudnám csak elvégezni.

PeetBp

(trebor27)

Igen azt mondom, hogy gyorsan és egyszerűen összeépíthető. Kb. 2-3 órát vesz igénybe és zakatol. Lehet bios-t módolni csak a terheléseket nem kell a végletekig állítgatni így közel annyi profitot ki lehet hozni mint itt sokan elérnek.
A z újraindításra van reboot fájl így csak ha fagyás van akkor kell power gombot nyomni. És a többit teszi a gép. A táp állítható, hogy ha feszültség éri induljon újra, a reboot fájl újraindul ha a progival van gond és ha leáll a bánya kapsz egy email értesítés így csak akkor kell ráindítani, de erről tudni fogsz...

Worlynox

Idézetet írta: PeetBp Dátum május 16, 2017, 04:12:49 DÉLUTÁN
(trebor27)

Igen azt mondom, hogy gyorsan és egyszerűen összeépíthető. Kb. 2-3 órát vesz igénybe és zakatol. Lehet bios-t módolni csak a terheléseket nem kell a végletekig állítgatni így közel annyi profitot ki lehet hozni mint itt sokan elérnek.
A z újraindításra van reboot fájl így csak ha fagyás van akkor kell power gombot nyomni. És a többit teszi a gép. A táp állítható, hogy ha feszültség éri induljon újra, a reboot fájl újraindul ha a progival van gond és ha leáll a bánya kapsz egy email értesítés így csak akkor kell ráindítani, de erről tudni fogsz...

Táp helyett gondolom alaplapot szerettél volna írni.

PeetBp

( Worlynox )

A táp kapcsolása állítható az alaplap biosában......ezáltal a táp kapcsolása, így a táp állítható de nyugodtan kössél bele szavakba, mert persze az a lényeg....ez nem leírás akart lenni, hogy neki mit kell csinálnia megfogni a drótot vagy kapcsolja be a biosban a Power On-t ez egy magyarázó leírás volt amiben megérteni kell a folyamatokat és nem lekövetni......

exertech001

Hali! F2A88X-D3H Miért 6GPU listában van? 5 PCI-E van rajt.

drizzt_do_urden

Idézetet írta: PeetBp Dátum május 16, 2017, 06:27:53 DÉLUTÁN
( Worlynox )

A táp kapcsolása állítható az alaplap biosában......ezáltal a táp kapcsolása, így a táp állítható de nyugodtan kössél bele szavakba, mert persze az a lényeg....ez nem leírás akart lenni, hogy neki mit kell csinálnia megfogni a drótot vagy kapcsolja be a biosban a Power On-t ez egy magyarázó leírás volt amiben megérteni kell a folyamatokat és nem lekövetni......

itt is akkora marhasagot irtal te se hiszed.

PeetBp

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 16, 2017, 10:22:05 DÉLUTÁN
( Worlynox )

Te vagy egy moderátor? Te egy kötözködő fasz vagy! Nem a csicskád vagyok bazdmeg. Az apád lehetnék! Te vagy aki kérkedik a tudásával. Úgy írom ide ahogyan akarom. Ki vagy Te hogy megmond mit hogyan írjak! TE VAGY ITT A NAGYOKOS JANI? Mindenre csak TE válaszolsz helyesen? A moderátornak nem az a dolga, hogy mindenkibe belekössön PARASZT!
Tessék kimoderálhatod! Ahhoz nagyon értesz!

Arkenso

drizzt_do_urden

Idézetet írta: PeetBp Dátum május 17, 2017, 12:18:28 DÉLELŐTT
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 16, 2017, 10:22:05 DÉLUTÁN
( Worlynox )

Te vagy egy moderátor? Te egy kötözködő fasz vagy! Nem a csicskád vagyok bazdmeg. Az apád lehetnék! Te vagy aki kérkedik a tudásával. Úgy írom ide ahogyan akarom. Ki vagy Te hogy megmond mit hogyan írjak! TE VAGY ITT A NAGYOKOS JANI? Mindenre csak TE válaszolsz helyesen? A moderátornak nem az a dolga, hogy mindenkibe belekössön PARASZT!
Tessék kimoderálhatod! Ahhoz nagyon értesz!

egyelore azt se tudod hany eves vagyok. masodszor ahogy beszelsz az minosit teged nem engem. egyelore en nem aggattam rad jelzoket csak annyit mondtam hogy marhasagokat irsz es jobbha nem vezetsz felre senkit! ennyi. amiert te 43 eves vagy az nem jelenti azt hogy egy bolcs okos tanult ember vagy. ez latszik a beszedstilusodbol mar...a kovetkezo ilyen megnyilvanulasodnal varhatod a bant. nem en fogom adni nem mondjad azt hogy szemelyes bosszu vezerelt, de igy nem lehet beszelni senkivel se ahogy te beszeltel. amikor en igy fogok beszelni hozzad akkor megvan engedve , hogy te is pont ugy valaszolj!

FrenkyAti

Sziasztok! Gigabite F2A88X alaplap tesztelése közben érdekes jelenséget tapasztaltam és gondoltam megosztom veletek, hogy más ne szívjon órákat. A pcie1x portba csak az usb-riser működik, ha szalaggal rakom össze, akkor nem látja a kártyát. Viszont a pcie16-os portba jó a szalag is. Most megy szépen a 4 kártya.

spikes

MSI Z170A GAMING PRO CARBON se kép se hang:(
Még rá sem dugtam semmit, csak proci meg ram van benne, de el sem jutok a BIOS-ig:(

Tiba

A ram a baja szerintem, próbáld meg egy modullal. Nekem már 3 olyan lapom van, semmi gond velük.

spikes

Idézetet írta: Tiba Dátum május 17, 2017, 10:37:58 DÉLUTÁN
A ram a baja szerintem, próbáld meg egy modullal. Nekem már 3 olyan lapom van, semmi gond velük.

Én is arra tippelek, csak hát nincs másik, így akkor vennem kell:(
Ilyen van benne most: Kingston 4GB/2400MHz DDR4 HyperX FURY fekete (HX424C15FB/4) memória

Skankhunt42

Idézetet írta: spikes Dátum május 17, 2017, 10:35:12 DÉLUTÁN
MSI Z170A GAMING PRO CARBON se kép se hang:(
Még rá sem dugtam semmit, csak proci meg ram van benne, de el sem jutok a BIOS-ig:(

Mi milyen proci van benne? skylake vagy kabylake? Sajnos en is megszivtam azzel, az egyik pro carbonom regi BIOS-sal jott ami meg nem ismerte a kabylake-et amit beleraktam. :)
Csak 1.6-tol ismeri fel a kabylake-et.

spikes

Celeron 3930 Kaby Lake:) Tök jó, mert ha 1,6 van rajta akkor így frissíteni sem tudom:(

Skankhunt42

Idézetet írta: spikes Dátum május 17, 2017, 10:54:10 DÉLUTÁN
Celeron 3930 Kaby Lake:) Tök jó, mert ha 1,6 van rajta akkor így frissíteni sem tudom:(

Ha memoria hiba lenne akkor azt jelezne, van rajta 3 kis led amugy amivel az error code-okat jelzi. CPU/DRAM/VGA a tap csati mellett. Ha egyik sem vilagit akkor az van amit mondtam, regi biossal jott a lap, kell szerezned egy skylakes procit.

drizzt_do_urden

Idézetet írta: spikes Dátum május 17, 2017, 10:54:10 DÉLUTÁN

igy jartam en is...egy regebbi celeron proceszorral mar ment es azzal biost frissitettem utana mar felismeri a kabylaket...

spikes

Köszi, egyik sem világít:) Akkor ez proci...