Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Alaplap választás 7 (vagy több) kártyához

Indította Tiba, április 20, 2017, 09:50:41 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 6 Vendégek van a témában

Simi

Idézetet írta: Turcy086 Dátum május 24, 2017, 12:41:56 DÉLUTÁN
Idézetet írta: wminer Dátum május 22, 2017, 11:24:28 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Effect Dátum május 21, 2017, 10:48:16 DÉLUTÁN
Srácok! Valaki használ bányászatra ASRock Fatal1ty Z97X Killer alaplapot! Elég jó árba van, és építenék megint egy riget!
Elég sok lapot megnéztem és nem tudok dönteni! 6 kártyás riget szeretnék összedobni.. :) ki milyen lapot ajánl?

Ment PÜ.

Erre én is kiváncsi lennék, hogy megy a 6 kártya. Manualba nem irnak semmit. Ill, azt irják hogy ha legalább 4 kártyát kötsz rá akkor kell a molex is. Nem is tudom, én arra következtetek, hogy akkor viszi.

https://blockoperations.com/build-6-gpu-zcash-headless-mining-rig-ubuntu-16-04-using-claymore/

IdézI do have the x97x Fatal1ty. It is very difficult to boot with more than 3-4 GPUs, so I wont recommend it

IdézI did and I always do use powered risers, this board just cant handle running 6 gpu's together successfully. after the first three running which actually are the three in the middle the first two run at 22mh/s until they crash, and the last gpu on the end crashes right away. I tried different gpu's switching everything you can imagine and still the same result. If someone has successfully used the ASRock z97x killer motherboard to run 6 gpu's please let me know your secret

IdézI have one and no matter what I do I get stuck at 5.
IdézYeah 5 was the max, I wasnt able to get 6 to run.

spikes

Gyerekek.... Megcsináltam frankón rx570-eket meg 580-kat erre ez a tetű MSI Z170A GAMING PRO CARBON az istenért nem akar megenni belőlük 3+2-őt. (3db 570 + 2 db 580). Hol 4-et lát, hol 3-at de 5 nem:)
Próbáltam legfrissebb ati driver + patch előtte lévő driver + patch és az istenért nem akar jó lenni.

Mondanom sem kell, hogy a kártyák flasheklse előtt látta az 5 kártyát.... Meg esz az ideg, mert 6 órája ezzel szívok...

Skankhunt42

Idézetet írta: spikes Dátum május 25, 2017, 09:59:25 DÉLUTÁN
Gyerekek.... Megcsináltam frankón rx570-eket meg 580-kat erre ez a tetű MSI Z170A GAMING PRO CARBON az istenért nem akar megenni belőlük 3+2-őt. (3db 570 + 2 db 580). Hol 4-et lát, hol 3-at de 5 nem:)
Próbáltam legfrissebb ati driver + patch előtte lévő driver + patch és az istenért nem akar jó lenni.

Mondanom sem kell, hogy a kártyák flasheklse előtt látta az 5 kártyát.... Meg esz az ideg, mert 6 órája ezzel szívok...

Milyen BIOS van rajta?

spikes

Lukilucsiano

Idézetet írta: Turcy086 Dátum május 21, 2017, 04:47:07 DÉLUTÁN
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 21, 2017, 04:05:16 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Turcy086 Dátum május 21, 2017, 03:58:53 DÉLUTÁN
Srácok nagyon vigyázzatok. Az, hogy 6 vagy 7 pcie port, nem jelenti hogy egyszerre mennek is. Most futottam bele egy ilyenbe, MSI B250 krait. 6 Pcie port, de csak max 4 megy vele. Jól ráfutottam, persze 1151-es procit is vettem meg persze ddr4 ramot is... Úgyhogy laza 55 ezres kiadásom ment a semmibe a saját hülyeségem miatt, pedig visszaolvasva itt is írtátok.
Valami trükk esetleg szerintetek? PCI-E extender?
(esetleg még megpróbálok elálni a vásárlástól... :) )

probaltad a legujjab bios frissitessel? msi pro carbon se ment de most kiadtak egy frisstiest es azzal megy mind a 7 pci-e

köszi a tippet
Nem néztem ugyan, de release notes szerint semmi ilyen nincs (még?)
mi lett az alaplappal? Én is szívok egy msi gaming M3 H270 es lappal, 4nél több kártyát nem akar felismerni. de még a négyet is nehezen.

spikes

Na megy az 5 kártya... Viszont monitoron nincs kép, csak távoli asztallal megy.

drizzt_do_urden

ZsZolee

A MSI Z170A GAMING PRO CARBON alaplapon kívül, mi az ami még biztosan visz 7 kártyát?

spikes

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 26, 2017, 11:19:44 DÉLELŐTT
hogy oldottad meg?

Hát BIOSban végignéztem amiket itt a fórumon is írtatok, meg fent van a neten, beállítottam minden úgy, aztán driver reinstall + patch és jó lett:) Igaz nem adnak a monitorra képet, de távoli asztalon van:)

olajbogyó

Sziasztok!
Láttam korábban, hogy van, aki már 8 kártyát próbál kihajtani egy MSI Z170A GAMING M5-ös lappal.
Nekem eddig csak 6 kártyával sikerült dolgoztatnom, szóval akinek van információja leírhatná, hogy neki milyen beállításokkal sikerült stabilan 7 kártyát üzemeltetni ebben a lapban!

venndi

Én tudok venni H81 pro BTC 2.0 és MSI Z170A GAMING PRO CARBON alapot is.
Szívni kell még mindig a carbonnal? Vagy az új bios-szal minden ok? 7 kártya lehetőség mégis csak több a 6-nál...

Lukilucsiano

az itt felsorolt alaplapok kb fele nem tud annyi kártyát meghajtani mint ami oda van irva , erre oda kellene figyelni mert sok embert megszívat, nem csak a slotok száma a lényeg!!!! Ezért figyeljetek oda mielőtt alaplapot vesztek, a listát meg javítani kellene.

playerunknown

Idézetet írta: Lukilucsiano Dátum május 28, 2017, 01:54:47 DÉLUTÁN
az itt felsorolt alaplapok kb fele nem tud annyi kártyát meghajtani mint ami oda van irva , erre oda kellene figyelni mert sok embert megszívat, nem csak a slotok száma a lényeg!!!! Ezért figyeljetek oda mielőtt alaplapot vesztek, a listát meg javítani kellene.

Ezt nagyon adom, jó lenne frissíteni aki ért hozzá, sajnos én nem :(

Artthur

Skankhunt42

Artthur

Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum május 28, 2017, 08:54:17 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Artthur Dátum május 28, 2017, 08:19:51 DÉLUTÁN
Ezt láttátok már?

Mi az a cucc ott?

8 kártyás set:
https://youtu.be/NtxMhBWcxW0?t=327

Milyen cucc? az M.2 -> PCIe atalakitora gondolsz?

M.2 PCIE 4X
Azt hiszem, ilyet még nem láttam vagy csak a vidéken nőttem fel?

Skankhunt42

Idézetet írta: Artthur Dátum május 28, 2017, 08:59:10 DÉLUTÁN
Ezt láttátok már?

Mi az a cucc ott?

8 kártyás set:

M.2 PCIE 4X

Jah, ugyfest videki vagy.  ;D
FagyiZoli is csinalt rola videot, https://www.youtube.com/watch?v=_w5eXureREk
Mar itt a forumon is kitargyaltuk.

Artthur

Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum május 28, 2017, 09:01:50 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Artthur Dátum május 28, 2017, 08:59:10 DÉLUTÁN
Ezt láttátok már?

Mi az a cucc ott?

8 kártyás set:

M.2 PCIE 4X

Jah, ugyfest videki vagy.  ;D
FagyiZoli is csinalt rola videot, https://www.youtube.com/watch?v=_w5eXureREk
Mar itt a forumon is kitargyaltuk.

Ohh elnézést, túltárgyalva és kösz...
és még egy kis off: https://youtu.be/y5zxmgHK4Yo?t=155

imrex6

Sziasztok!
Milyen alaplapot tudtok ajánlani egy 5 kártyás righez olyan 25-35 ezer között? (Intel procis).
Válaszotokat előre is köszönöm! :)

Turcy086

Idézetet írta: imrex6 Dátum május 29, 2017, 11:57:14 DÉLELŐTT
Sziasztok!
Milyen alaplapot tudtok ajánlani egy 5 kártyás righez olyan 25-35 ezer között? (Intel procis).
Válaszotokat előre is köszönöm! :)

Miért nem gondolkozol hosszabb távra? Vegyél 6 vagy 7 kártyás gépet és később ha kitermeli az 5 kártya a pénzt, veszed a következőt, hely meg lesz neki, csak bele kell raknod (és annyira drasztikusan nem több egy 6 kártyás alaplap mint egy 5 kártyás)