AMD Radeon RX 580/ RX 570, Bios mód, Flash, Beállítások

Indította dexter, április 25, 2017, 07:22:15 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 13 Vendégek van a témában

cocitus

Idézetet írta: kibic71 Dátum szeptember 13, 2017, 03:02:48 DÉLUTÁN
Idézetet írta: IceMan Dátum szeptember 11, 2017, 11:34:48 DÉLUTÁN
Sziasztok!

ASUS Expedition Radeon RX 570 OC Edition 4 GB és az ASUS ROG Strix RX570 OC Edition 4 GB
Között van külömbség bányászat terén?

Szia!

Ha egy mód van rá kerüld asust! Nekem van mindkettő és csak a kínlódás van velük.
Elvileg Expedition folyamatos igénybevételre van tervezve, de még a VRM-feszt/hőfokot sem lehet lekérdezni.
RogStrix kicsit barátságosabb ott legalább van VRM-monitoring lehetőség Bár nem emlékszem, hogy VRM-hőmérsékletet mutatja-e. (HWinfo talán igen, GPU-Z nem)

Asus 570-eseket bármikor szívesen elcserélném MSI 480-asokra. :)

Még valami. Bánya leállás/leállítás után szinte lehetetlen elindítani. Csak alacsonyabb órajel és magasabb feszültség beállítása segít. Bár ez lehet, hogy nálam csak 1 hibás kártya/riser nyűgje, még nem jöttem rá.
üdv kibic

Ezt írtam én is korábban, hogy nem túl jó választás az Asus. Egyedül a Strix ami a hűtése miatt jónak mondható, de azon is Samsung memóriák vannak (több szériánál is néztem) és nagyon változó amit ki lehet hozni belőlük. A többinek pedig még a hűtése is rossz...

Szori

Idézetet írta: cocitus Dátum szeptember 14, 2017, 09:47:28 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Szori Dátum szeptember 14, 2017, 12:04:01 DÉLUTÁN
Hali! Nem vagyok atis de kivancsisag keppen megkerdezem mert mashol nem talaltam ra valaszt. A hynixes kartyak az atinal is annyira szarok es hasznalhatatlanok mint nvidianal, vagy itt valami mas szegmentst kepvisel ? (Nvidianal a legszarabb a hynix, kb 1-2 mhs-t lehet kieroltetni akkor is fagy, viszont samsungnal 4-6 -ot is batran. Adott lenne gy r9 290x hynix rammal szerelt, ezert a kerdes. Nvidianal:samsung, micron, hynix a sorrent. Atinal ez hogy sorakozik ?!)

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

Szia! AMD-nél a sorrend: Hynix (tehát a legjobb), Samsung. Micronnal még nem találkoztam...

Nagyon szepen koszonom!

Turcy086

Helo!
Van valakinek Gigabyte RX570 4GB gamingja? 24MH-nál többet nem tudok kihozni belőle. Anorak féle bios-szal próbáltam de sajátkezűleg is moddoltam. 4 féle driverrel is szenvedtem.
Tudom szőrszálhasogatás, de magam szórakoztatása miatt tudna valaki segíteni? :)

Ficium

Sziasztok,

Miért van az, hogy 6db Sapphire Nitro+ 4GB-nél az elsőt moddolva 26Mhs-ről 29Mhs-re nő a teljesítmény.
Majd amikor állnék neki a többit moddolni már alapból 29Mhs-el kezd és moddolás után is marad?
claymore 10 csal?
nincsenek előre moddolva a kártyák, megnéztem szűzen a timingot.
Patchre azt mondja, h már pachelve van.
egyébként core: 1150
mem: 2000

mogyikrisz

Sziasztok!

Olyan gondom lenne, hogy az MSI RX 580 8GB Gaming X kártyák mellé betettem egy ugyan ilyen kártyát csak 480-at.

Felraktam rá egy fórumban talált BIOS-t és flash is megvolt. (Természetesen a folyamat végrehajtása közben az 580-ok nem voltak rádugva a lapra.)  Önmagában szépen ment is 30mhs-az eth bányászás illetve az afterburner is szépne engedett mindent állítani. Bodottá volt minden, úgyhogy visszaraktam az 580-okat is és indítottam a systemet.

Afterburnerbe belépve szépen látta mindegyik kártyát, azonban a 480-ast amikor kiválasztottam az afterburner mindne értéke 0-án állt és nem engedett semmit állítani és egyik bányászprogi se látta.

Ez a probléma gyári bios esetén nem állt fent. Tehát Gyári biossal szépen működik minden viszont cska 26 mhs-el.

Találkozott már valaki ilyen problémával? ha igen mi volt a megoldása? Esetleg el tudná nekem küldeni a vga biosa-t hátha amit én töltöttem le az volt a rossz?

Nagyon SZépen köszönöm előre is.

voriand

Idézetet írta: voriand Dátum szeptember 12, 2017, 09:29:14 DÉLELŐTT
Sziasztok!

Adott 4db ASUS RX 580 O8G-Gaming ROG STRIX kártya, meg egy ethOS op. rendszer. Szeretném ezeket a kártyákat a legoptimálisabban beállítani, hogy hosszútávon velem legyenek, de ha nem muszáj ne fogyasszanak olyan sokat, plusz amennyire engedi maxolni sem lenne rossz a hashrate-et, mivel elég jó hűtő van rajta. Problémám, hogy egyrészt nem csináltam még ilyet, nem tudom milyen programok kellenek ehhez és milyen beállítások, másik, hogy kicsit úgy érzem az információ nagyon szét van szórva mindenfelé...

Tudnátok abban segíteni, hogy ezt nulláról hogyan kell véghezvinni? Egyáltalán érdemes-e? Most a RIG fogyasztása 625-635W között mozog, hashrate pedig 95Mh/s átlagban (csak ETH-t bányászik).

Előre is köszönöm :)

Kis nehézség, hogy nincs most kéznél Windows-os gépem és ebben a RIG-ben sincs SSD csak egy pendrive, arról megy az ethOS :D
ethOS-ben egyébként a következő értékeket állítottam be most tesztelési jelleggel:

globalcore: 1150
globalmem: 2200
globalpowertune: 4

Így egy 1-2MHs-el növekedett a kártyánkénti teljesítmény, a fogyasztás is lejjebb ment 20-30W-tal. Kérdés, hogy 2200Mhz fölé érdemes-e húzni a memóriát és tudom-e lejjebb vinni a powertune-t, meg a core clock-ot... Tudom BIOS mod nélkül ezek a beállítások nem olyan mérvadóak, de mint látszik van azért hatása :)

Szori

Halihoo! Tudom nem idevalo de nem talaltam hozza semmit! Ma vettem nagyon jo aron egy 480at 4gb nitro+ -t 2 ev garival (78eft) 24mhs volt az alapja, megcsinaltm rajta a bios flasht (1500at masoltam mindent felfele) minden sikerult, de nem megy fontebb a hash 25,5-tol. Samsung ramos, de ezzel a rammal is mindenki 28-30on megy. Valami rosszat csinaltam, vagy hol hibaztam ? Afterburnerben a memory clockot nem tudom fontebb huzni 1800nal. Olvastam hogy 2200on jaratjak, de azonnal kifagy a gepem. Elore is koszonom szepen a segitseget !

bazsy

Idézetet írta: Szori Dátum szeptember 21, 2017, 07:50:50 DÉLUTÁN
Halihoo! Tudom nem idevalo de nem talaltam hozza semmit! Ma vettem nagyon jo aron egy 480at 4gb nitro+ -t 2 ev garival (78eft) 24mhs volt az alapja, megcsinaltm rajta a bios flasht (1500at masoltam mindent felfele) minden sikerult, de nem megy fontebb a hash 25,5-tol. Samsung ramos, de ezzel a rammal is mindenki 28-30on megy. Valami rosszat csinaltam, vagy hol hibaztam ? Afterburnerben a memory clockot nem tudom fontebb huzni 1800nal. Olvastam hogy 2200on jaratjak, de azonnal kifagy a gepem. Elore is koszonom szepen a segitseget !
Az 1625 timingot másold feljebb vagy az 1750-et alatta ne piszkálj semmit

Szori

Idézetet írta: bazsy Dátum szeptember 21, 2017, 09:43:37 DÉLUTÁN

1625 timingot masoljam feljebb mindenhova ? :)

bazsy

Idézetet írta: Szori Dátum szeptember 21, 2017, 09:45:30 DÉLUTÁN

Igen,de előtte tedd vissza az eredeti biost mert most mindenhol az 1500-as van ha már volt piszkálva

Szori

Idézetet írta: bazsy Dátum szeptember 21, 2017, 09:47:28 DÉLUTÁN

Igen,de előtte tedd vissza az eredeti biost mert most mindenhol az 1500-as van ha már volt piszkálva

Utana mar be fog allni 29-30mhs koze ?

bazsy

Idézetet írta: Szori Dátum szeptember 21, 2017, 09:48:12 DÉLUTÁN

Valószínű igen

Szori

Idézetet írta: bazsy Dátum szeptember 21, 2017, 09:52:35 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Szori Dátum szeptember 21, 2017, 09:48:12 DÉLUTÁN

Valószínű igen

Hazaertem es megnezem! Koszonom a segitsegedet !

voriand

Kaptam egy módosított ROM-ot az Asus ROG STRIX RX 580 O8G kártyámhoz (én kimentettem az enyémet, feltöltöttem, majd valaki módosította és feltöltötte az övét szintén). Én mindenféle vizsgálat és ellenőrzés nélkül azonban nem szeretném ész nélkül felküldeni ezt mind a négy kártyámra, ezért SRBPolaris V3-mal megnéztem az eredeti (általam kimentett) és a moddolt között mik a különbségek, íme:

- Az 1750-es memory timing strap-je került a 2000-be is (ez a két utolsó)
- GPU default frequency értéke 1360MHz-ről 1088MHz-re változott
- Memory default frequency értéke 2000Mhz-ről 2140Mhz-re változott
- Max Power limit 180W-ról 160W-ra változott a PowerTune menüpontban
- TDP értéke 145W-ról 122W-ra változott szintén a PowerTune menüpontban
- TDC értéke 149A-ról 126A-ra változott szintén a PowerTune menüpontban

Szerintetek ez így rendben van, ha némi hashrate növelés a célom és a fogyasztás csökkentése STABIL és hosszútávú működés mellett?
Bátran flash-elhetem a kártyákra?

Előre is köszi:)

boppzoli

Sziasztok!
Új vagyok a fórumon is meg a moddolásban is. Nemrég vettem 4 darab MSI GamingX RX570-est, 4GB rammal (Elpida). Ahogy beszereltem az első kártyát, ki is próbáltam, hogy hassel ... 22 MH-t csinál gyári beállítással, egy egyszerű tuninggal pedig 25.2 MH-t stabilan. ( core: 1100 Mhz, Mem: 2000 Mhz ...). Mindezt az új blockchain computing driverrel.
Gondolkodtam rajta és úgy döntöttem hogy megpróbálnám moddolni a kártyákat. Amit szeretnék kérdezni tőletek, az az, hogy a dedikált bányász drivert is meg kell Patch-elni, hogy felismerje a moddolt kártyákat? A másik pedig az, hogy a flashelési folyamatot lehet-e csinálni Riserrel, vagy feltétlenül rá kell csatlakoztatni direkt az alaplapra?
Válaszaitokat előreis köszönöm!!! :)

Til

Idézetet írta: boppzoli Dátum szeptember 27, 2017, 11:01:28 DÉLELŐTT
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon is meg a moddolásban is. Nemrég vettem 4 darab MSI GamingX RX570-est, 4GB rammal (Elpida). Ahogy beszereltem az első kártyát, ki is próbáltam, hogy hassel ... 22 MH-t csinál gyári beállítással, egy egyszerű tuninggal pedig 25.2 MH-t stabilan. ( core: 1100 Mhz, Mem: 2000 Mhz ...). Mindezt az új blockchain computing driverrel.
Gondolkodtam rajta és úgy döntöttem hogy megpróbálnám moddolni a kártyákat. Amit szeretnék kérdezni tőletek, az az, hogy a dedikált bányász drivert is meg kell Patch-elni, hogy felismerje a moddolt kártyákat? A másik pedig az, hogy a flashelési folyamatot lehet-e csinálni Riserrel, vagy feltétlenül rá kell csatlakoztatni direkt az alaplapra?
Válaszaitokat előreis köszönöm!!! :)
Szia!
A drivert patch-eld.A gyártó nem támogatja az otthoni flashereket. :)
A riserben nyugodtan lehet a módosítandó kártya.
A módosítás előtt ,mentsd le az eredeti biost!Nagyon figyelj mindenre.
Sok sikert és csak is türelmesen figyelmesen!
C:\> del c:\command.com

boppzoli

Köszönöm szépen a választ!
A Patch-et flash-elés előtt vagy után futtassam?
Köszi még egyszer!

boppzoli

Helló!
A Patch-elést végül a moddolás előtt csináltam meg ...
A moddolt kártya mostmár a gyári frekvenciákkal hozza azt amit azelőtt felhúzva, vagyis 25.1 MH/s, és tuningolva 28.4-28.5 MH-t tud ...
Közben találtam valami performance timingot az Elpida ramokhoz ... szerintetek kipróbáljam?

Til

Idézetet írta: boppzoli Dátum szeptember 27, 2017, 07:10:49 DÉLUTÁN
Helló!
A Patch-elést végül a moddolás előtt csináltam meg ...
A moddolt kártya mostmár a gyári frekvenciákkal hozza azt amit azelőtt felhúzva, vagyis 25.1 MH/s, és tuningolva 28.4-28.5 MH-t tud ...
Közben találtam valami performance timingot az Elpida ramokhoz ... szerintetek kipróbáljam?
A biost te módosítottad, ha igen mit módoltál, ha csak a timing értékeket ,akkor milyenre?
Esetleg leszedtél valami módosított biost?Ha igen azokkal vigyázni kell, csakis megbízható forrásból. Honnan lenne a "performance timing" bios?Én ilyen téren azért óvatos lennék,az a 28.5 nem rossz eredmény, minek túlspirázni.
C:\> del c:\command.com

boppzoli

Bocsi, tegnap nem volt időm válaszolni ...
Tehát az első, 28.5 mh moddolást úgy csináltam, hogy az eredeti BIOS-t módosítottam úgy, hogy az 1500-as értékeket felmásoltam a többibe (1625,1750 és 2000). Aztán a bitcointalk-on találtam egy "custom timing"-ot Elpida memóriára és ezt másoltam be az 1500, 1625, 1750 és 2000-esbe. Lett változás, éspedig, jelenleg a kovetkező beállításokkal megy a kártya: power limit -25%, core: 1150, mem: 2000, cooler:40%, temp: 53ºC. Ezen értékek mellett a kártya stabil 29.06-29.07 MH/s-ot csinál, az estétől megy folyamatosan probléma nélkül.
Aztán az este kicsomagoltam egy másik kártyát es láss csodát  ... ezen Hynix memória volt. Ezt is leteszteltem gyári beállításokkal es sokkal jobb volt mint az Elpidás. Full stokk beállítással 24.7-et hozott, míg feltekerve 27.6-ot. Ezt is megmoddoltam viszont 28.06 MH-nél többet ebből nem sikerült kcsikarnom. Pedig úgy olvastam, hogy az AMD kártyáknál a Hynix az első helyen van ...
Esetleg valakinek valamilyen tapasztalata Hynixxel az RX570-eseknél?