AMD Radeon RX 580/ RX 570, Bios mód, Flash, Beállítások

Indította dexter, április 25, 2017, 07:22:15 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 14 Vendégek van a témában

trebor27

Elsőre érdekes jelenség, valaki esetleg látott e már hasonlót?

MSI RX580 Gaming X Plus 8GB kártyák = újabb FM1-es alaplapban, 4 magos procival; 22.7 MH/s-et tudnak alapból, de Claymore-t be sem lőttem igazából, csak egy alappal indítottam...
Ugyanezek a kártyák, ugyanabban a környezetben (Win7 64bit, Claymore, legfrisebb driverek, USB riserek, stb...) csak egy dupla magos AMD-ben, régebbi gépben 24.7 MH/s-t produkálnak.

Kártyákhoz nincs hozzányúlva, se bios mod, se alulfeszelgetés, se semmi... igazából ezt még most nézem hogyan indulhatok neki.

Ennyire lehet eltérés egy egy konfig között? Megértem, hogy elvileg nem a DDR2 és DDR3 ramok, vagy a processzor magok számától függ egy adott kártya hashratje, de akkor ezt mivel lehet magyarázni? Ráadásul az újabb lapon PCI-E 3.0, a régebbi lapon PCI-E 2.0 csatik vannak.

kolieee

Hali
Problema 6 db rx 570 4gb
Nem akar egyszerre dolgozni csak 5  ha a hatodikat belerakom allandoan osszeszarja magat kartyak jok riserek rendben alaplap is megy 6 kartyaval.
Olvastam itt a forumban hogy kell valamit a driverrel szenvedni hogy mennyen 6 vagy tobb gpu egyszerre talaltam egy ooldalt ahol szajbaragosan le van irva minden.
http://1stminingrig.com/run-6-rx-570-rx-580-gpus-windows-10/
Na most aki ezen mar keresztul ment ranezne a linkre hogy erdemes e kovetni vagy nagyvonalakban elmagyarazna mit hogy es melyik drivert szedjem le.
A masik kimentem a biost megnyitom a bios editorral de a timing resznel olyan szamokat irkal hogy az eszem megall csatolok egy kepet ugyan igy nez ki
Olvastam itt az elejen hogy egy  masik bios editor verziot kell leszedni
Koszi a valaszokat

Székely Vegán

***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

dioo89

Idézetet írta: kolieee Dátum június 12, 2017, 05:35:32 DÉLELŐTT
Idézetet írta: kolieee Dátum június 12, 2017, 04:13:55 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Székely Vegán Dátum június 12, 2017, 01:33:08 DÉLELŐTT
1.4.1-es pbe kell, a képen az  1.4-es.
Koszi
Komolyan ezt mar nem hiszem el most mi van ? :D
szevasz. SRBpolaris editoert probaltad? Nekem is strixek vannak a rigben,bar csak 4gb. En ezzel az editorral csinaltam.most nemtudom h honnan szedtem le de ha ma otthon vagy,nincs melo vagy suli akkor mindjart gep ele ulok es megara feltoltom,bedom a linket.nagyon jo dolog ezaz Srbpolaris...nem kell masolgatnod hanemcsak kivalasztod h melyiket akarod (1500,1625,1750) es automatikusan attmasolja neked oda ahova kell,mellette cvvdt is alapbol tudsz valtoztatni,kis ablak mutatja ha tul sok a Volt vagy epp eleg,stb.na mind1...megiszom a kavemat meg kiszedem a csipaim es feldobom,majd belinkelem...probald azzal majd,esetleg keress ra neten h SRBpolaris editor....lehet eybol meglesz es letoltod csak...ugyan az mint a sima polaris,annyi a kulombeseg h felig automatizalt....

dioo89

Idézetet írta: dioo89 Dátum június 12, 2017, 06:17:37 DÉLELŐTT
Koszi
szevasz. SRBpolaris editoert probaltad? Nekem is strixek vannak a rigben,bar csak 4gb. En ezzel az editorral csinaltam.most nemtudom h honnan szedtem le de ha ma otthon vagy,nincs melo vagy suli akkor mindjart gep ele ulok es megara feltoltom,bedom a linket.nagyon jo dolog ezaz Srbpolaris...nem kell masolgatnod hanemcsak kivalasztod h melyiket akarod (1500,1625,1750) es automatikusan attmasolja neked oda ahova kell,mellette cvvdt is alapbol tudsz valtoztatni,kis ablak mutatja ha tul sok a Volt vagy epp eleg,stb.na mind1...megiszom a kavemat meg kiszedem a csipaim es feldobom,majd belinkelem...probald azzal majd,esetleg keress ra neten h SRBpolaris editor....lehet eybol meglesz es letoltod csak...ugyan az mint a sima polaris,annyi a kulombeseg h felig automatizalt....
itt az SRBpolaris :
https://mega.nz/#!p2BhhY6K!9r7DJzirrjIbvwjKZO0O7mzPkWlDhRuarralecS79uU

probald ki,nekem bejott,ezt hasznaltam minden kartyamnal.a modositasnal csak klikk arra  strapra amelyiket akarod (1500,1625,1750) es magatol copyzza...leellenorizheted ha ramesz arra strapra es meglesed a vegeit h passzolnak a szamok,betuk....

spikes

Koszi

Én kipróbáltam vagy 3-4 helyről letöltött editort mire találtam olyat ami mindent jól olvas... (verzióban nem volt különbség)

dioo89

Idézetet írta: spikes Dátum június 12, 2017, 08:49:31 DÉLELŐTT
Koszi

Én kipróbáltam vagy 3-4 helyről letöltött editort mire találtam olyat ami mindent jól olvas... (verzióban nem volt különbség)
akkor ok...ha gondolod lesd meg ezt is ha meg ez nincs meg...teljesen mas mint a sima polaris editor....

kolieee

Idézetet írta: dioo89 Dátum június 12, 2017, 09:40:51 DÉLELŐTT
Idézetet írta: spikes Dátum június 12, 2017, 08:49:31 DÉLELŐTT
Koszi

akkor ok...ha gondolod lesd meg ezt is ha meg ez nincs meg...teljesen mas mint a sima polaris editor....
Koszi szepen a valaszokateste melo utan megnezem

trebor27

ATI Winflash-el lementettem a kártyám biosát, és Polarissal módosítottam az időzítést benne. 0:1750-nél lévő részt beillesztettem 0:2000-hoz is, majd lementettem ezt a biost és ATI Winflash-el fellőttem az új biost, viszont a gép belefagyott.
Újraindítottam a gépet 15 perc múlva, mert addig nem csinált semmit, teljesen szabályszerűen elindult mindent, kártyát látja, és a miner progiban most 24.6 MH/s-ről 27.8 MH/s-re emelkedett a kártya teljesítménye. Viszont nem egyértelmű hogy miért fagyott meg a kártya, illetve nem vagyok benne biztos, hogy ez így teljesen rendben is lesz a későbbiekben.
Valaki valami okosat, hogy ez miért van? Célszerű a kártyákat esetleg másik gépben flashelni egyesével, USB riser nélkül, vagy nem kell ezzel foglalkoznom?

Székely Vegán

Idézetet írta: trebor27 Dátum június 12, 2017, 05:06:15 DÉLUTÁN
ATI Winflash-el lementettem a kártyám biosát, és Polarissal módosítottam az időzítést benne. 0:1750-nél lévő részt beillesztettem 0:2000-hoz is, majd lementettem ezt a biost és ATI Winflash-el fellőttem az új biost, viszont a gép belefagyott.
Újraindítottam a gépet 15 perc múlva, mert addig nem csinált semmit, teljesen szabályszerűen elindult mindent, kártyát látja, és a miner progiban most 24.6 MH/s-ről 27.8 MH/s-re emelkedett a kártya teljesítménye. Viszont nem egyértelmű hogy miért fagyott meg a kártya, illetve nem vagyok benne biztos, hogy ez így teljesen rendben is lesz a későbbiekben.
Valaki valami okosat, hogy ez miért van? Célszerű a kártyákat esetleg másik gépben flashelni egyesével, USB riser nélkül, vagy nem kell ezzel foglalkoznom?

Ha mükszik akkor most már mindegy, gépfagyás nem ritka jelenség a bányában, de jobb ha csak egy kártya van a gépben mikor flesselsz, riser tapasztalatom szerint nem gond.

trebor27

Idézetet írta: Székely Vegán Dátum június 12, 2017, 05:15:36 DÉLUTÁN

Ha mükszik akkor most már mindegy, gépfagyás nem ritka jelenség a bányában, de jobb ha csak egy kártya van a gépben mikor flesselsz, riser tapasztalatom szerint nem gond.

Köszönöm Vegán. Akkor fenttartok erre a feladatra egy egyszerűbb gépet majd.

spikes

Én flashaltem 2 kártyával is, de nem ajánlom.... Jobb a biztonság:)

Székely Vegán

Idézetet írta: trebor27 Dátum június 12, 2017, 05:22:05 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Székely Vegán Dátum június 12, 2017, 05:15:36 DÉLUTÁN

Köszönöm Vegán. Akkor fenttartok erre a feladatra egy egyszerűbb gépet majd.

Ja, az a legjobb ha van egy teszt géped amit használsz flesselni, kártyákat belőni, tesztelni, riser hibát kiszűrni, stb.
A Dell 390-esemet én is tesztgépnek fogom be most.

trebor27

ETC alatt nézem a kártyákat. Az egyik vga bios mod után 27.6 MH/s tud, a másik natúrban 24.5 MH/s-t. GPU-Z-re hagyatkozva: a jobban teljesítő kártya ~95W; VDCC 1.0063mV; a gyári biossal rendelkező kártya ~115W; VDCC 1.0813mV. 
Watttool-al nem játszadozok, mert nem tudom mit állítsak, viszont MSI Afterburnert használva a fentebbi értékek úgy jönnek ki, hogy GPU 1150-en, memóriák pedig 2020 MHz-en ketyegnek és -100 mV alulfesz van beállítva. Így a Claymore szépen működik több óra után is, és a bányászprogramból való kilépést követően sem volt gond, úgy hogy Claymore-ban nincs beállítva semmilyen indulási paraméter csak az alapok:

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -ewal <Your_Ethereum_Address>.<RigName> -epsw x

Viszont, ha Claymore-t pl az alábbi parancssal indítom, akkor működik ugyan, bár csak 5 percig teszteltem, viszont kilépést követően megfagy a gép és / vagy el is sötétül a képernyő (fehér vagy fekete hátteret kapva):

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

EthDcrMiner64.exe -epool eth-us-east1.nanopool.org:9999 -ewal <Your_Ethereum_Address>.<RigName> -epsw x -esm 0 -estale 0 -mode 1 -asm 1 -dcri 9 -cclock 1135 -cvddc 950 -mclock 2140

pause

Ennél az esetnél mindkét kártya hozott még további plusz MH/s-t, és az egyik kártyára a GPU-Z közel 74W-os fogyasztást jelzett, és a másik is beszorult 100W alá, viszont fagyás lett a vége.
Próbáltam magasabb értéket adni "-dcri " -nek, aminek értéke alaphelyzetben elvileg 30 lenne, viszont nem egyértelmű mire való. Kevesebbet adtam az "-mclock"-nak de szintúgy fagyás a vége, ha nem is közvetlen a bányászprogiból való kilépést követően de egy 10-15 másodperc múlva mindenképp.

Ugye cclock -ot lefelé van értelme húznunk, tehát nekem pl 1450-ről akár 1050-re is mehet, ez különösebben nem befolyásolja a hashrate-ünk, viszont hőtermelés és fogyasztás csökkentés szempontjából előnyös. Ugyanez igaz a cvdcc-re is, minél alacsonyabbra tudjuk szorítani, annál kevesebb hőt termelnek és annál kevesebbet fogyasztanak a kártyák, viszont a hashrate-nél van jelentősége, a ramok húzása pedig nyilván egy kis teljesítménynövekedést eredményez.

Ha hülyeséget írtam, javítsatok ki. Na de akkor mit kellene, hogy állítsak és megcélozzam a stabil működést? Watttool egyelőre elég bonyolult elsőre... Vagy elég a Bios mod + Afterburner + Claymore indítóparancs?

Filius

Valaki talátl jól működő polaris-t RX 570/580 hoz?
Láttam hogy itt írkáljátok a megoldásokat de nekem még egyik sem olvasta jól a BIOS-t :/

Nekem ez bevált   "https://github.com/jaschaknack/PolarisBiosEditor/tree/110aa3a5a0aeafe16bb0a96b53583e7e8e77999b"

mais

Sziasztok!
Sajnos tegnap meghalt az egyik Sapphire RX580 8G Nitro+ kártyám. Az okokat szeretném kideríteni.
Előzmények:
A gyári memória időzítéssel 1750-től másolva 27Mh ETH volt a sebessége dual módban.
Elkezdtem a keresést, hogyan lehetne még gyorsabb a kártya. Itt nálatok kaptam segítséget egy Hynix memória időzítés kódot. Ezt használni kezdtem megelégedéssel, tényleg gyorsabb lett. ETH és Pascal volt a két coin amit csináltak.
Kb. egy hete átállítottam őket ETH és SIA bányászatra. Nekem minden beállítás a claymore-ban van beállítva,  -tstop 70 -tt 65 -fanmin 40 -fanmax 100 -cclock 1130 -mclock 2100 -cvddc 880 -mvddc 880 -esm 0 -dbg -1 -wd 1 -r 1  -ethi 6 -dcri 16 -dpsw x -dcoin sia
A kártyák kb. 50-55 fokon üzemeltek, 12cm-es ventilátorok kifújták közülük a meleg levegőt, VRM hőmérsékletét sajnos mérni nem tudom.
https://kephost.com/image/0Nt6
Nem olvastam túl sok kártya hibáról, ezért különösen érdekel, kinek mi az ötlete miért áll meg a kártya. Szerintetek én öltem meg? Eleve hibás darab lehetett. Köszönöm előre is!

mais

ddu

ha teljesen meghalt akkor gyari hibas szerintem. van ilyen!

mais

Sziasztok!

Sapphire RX580 5GB Nitro+

Volt 8-10 be-kikapcs egy külön gépben, amiben van alaplapi videókártya, egyszer elindult, gyorsan visszaraktam a gyári BIOS-t.
Aztán megpróbáltam új drivert rakni, kékhalál lett belőle, de aztán mégis elindult.
Elkezdtem tesztelni, 19MH-tudott alapban, egy kis memória órajel emelés hatására ismét megállt.
Azóta nem tudtam ismét bekapcsolni. Lehet ha sokat próbálkoznék megint elindulna.
De olyan mintha valami tönkrement volna benne, ami azt okozza, hogy körülbelül 1/4-ed kapacitás nem használható.
Talán egy RAM modul? Vagy valami ami osztottan van rajta.

mais