AMD Radeon RX 580/ RX 570, Bios mód, Flash, Beállítások

Indította dexter, április 25, 2017, 07:22:15 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 2 Vendégek van a témában

Azirafael

Sziasztok! van két rog strix rx580 o8g karim . A bioshoz még nem mertem piszkálni. Mi a legoptimálisabb beállítás fogyasztás teljesítmény terén BIOSpiszka nélkül? Összezavarodtam annyi mindent olvasok.

Jelenleg önhatalmúlag ezt kísérleteztem ki overdriventoollal:
gpu 900Mhz 850mV
Mem 2000Mhz 900mV
22.4 mhs stabilnak tűnik
Rendszer fogyasztás 200-210W
GPU only power draw: kártyánként 80W
Ha tartósan hülyeséget csináltam valaki szóljon! Köszi! :-)
Feljebb nem tudtam tornázni, de ez lehet a többi alkatrész gyengesége?
(Ne röhögjetek ki) ASUS P5LD2-VM 2gb ram P4 630 as proci

Dopamin

Valaki, ha tud légyszíves segítsen.

Flashelés közben probléma adódott, atiwinflash azt írta ki hogy nem tudta flashelni a kártyát.
Egy 570 sapphire pulse 4gb ról van szó. Előtte egy márkára,típusra ugyanolyan kártyát moddoltam, természetesen hiba nélkül.
Gondoltam újraindítom a RIG et és visszarakom az original biost. De ha ez a hibásan flashelt kártya van bent a gépbe akkor nem tudja beolvasni a rom ot azt írja atiwinflash.
Próbáltam ddu, újra driver, patch és ugyanezt más, teljesen új gépen, de sajnos nem sikerül életet lehelni a kártyába.
Eszközkezelő látja de hárömszögezi.
GPU-Z látja, sőt memory timingsba megnéztem a moddolt értékekre van állítva a timings.
Egyedül ami más mint az "ikertestvérénél" az az, hogy nem látja a gpu memória méretét, illetve a gyártóját ÉS hogy ahol a GPU-Z ba menteni tudod a biost, amellett van egy UEFI bepipálva minden kártyámnál kivéve ennél ahol elszaródott a flashelés.
Ez mit jelenthet?
Mit tudok a kártyával csinálni még?

Til

Idézetet írta: Dopamin Dátum február 05, 2018, 11:22:23 DÉLUTÁN

Flashelés közben probléma adódott, atiwinflash azt írta ki hogy nem tudta flashelni a kártyát.
Egy 570 sapphire pulse 4gb ról van szó. Előtte egy márkára,típusra ugyanolyan kártyát moddoltam, természetesen hiba nélkül.
Gondoltam újraindítom a RIG et és visszarakom az original biost. De ha ez a hibásan flashelt kártya van bent a gépbe akkor nem tudja beolvasni a rom ot azt írja atiwinflash.
Próbáltam ddu, újra driver, patch és ugyanezt más, teljesen új gépen, de sajnos nem sikerül életet lehelni a kártyába.
GPU-Z látja, sőt memory timingsba megnéztem a moddolt értékekre van állítva a timings.
Egyedül ami más mint az "ikertestvérénél" az az, hogy nem látja a gpu memória méretét, illetve a gyártóját ÉS hogy ahol a GPU-Z ba menteni tudod a biost, amellett van egy UEFI bepipálva minden kártyámnál kivéve ennél ahol elszaródott a flashelés.
Ez mit jelenthet?
(Az új kártyákat ,már hardveresen levédték bios mod ellen.Tehát nagy valószínűséggel kinyírtad a kártyát! :D )
Természetesen ez ,csak vicc volt, az alaplapi vga-val boot-olj és flash-eld újra az eredeti lementett bios-al.
Ha az alaplapodba, nincs integrált VGA, vagy nem APU-t használsz, akkor az elsődleges x16 soltba rakj egy működő videókártyát és azzal csináld!
C:\> del c:\command.com

kozosbanyaszat

Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy windows alatt egyszerüen nem tudom beállitani a kártyáimat. Jelenleg Simpleminingot használok ahol tökéletesen, fix hashratel futnak. Azomban nem tudom "kihegyezni" őket, mivel nem tudom nézni a memóriahibákat stb.  Szóval, windows alatt feltelepitem a szükséges augusztus 23. blockchain drivert mehet a patch ... .   Alapból 24,5 Mhs futnak a kártyáim (5db gigabyte rx 570 gaming,samsung memória, 1500 időzités másolva) (+ 1db hynix memóriás ami 22,5 mhs). 

Először wattmannal probálkoztam, semmi siker, újrainditás után sem. Ezt követően driver töröl, újrarak, nem raktam fel a wattmant.
Másodszor afterburnerrel probálkoztam, semmi siker, csak leestek a hashratek 7-8 mhs-re. (GPU órajel nem ment maxon, pedig nagyon kicsi húzást csináltam csak.)
Több órát eljátszottam velük de semmi siker. Simplemining alatt 1140/1980, 860 uv alatt futnak a kártyáim jelenleg.
Lenne valami tippetek mit ronthatok el windows alatt?

Dopamin

Idézetet írta: Til Dátum február 06, 2018, 08:05:55 DÉLELŐTT

Ez mit jelenthet?
(Az új kártyákat ,már hardveresen levédték bios mod ellen.Tehát nagy valószínűséggel kinyírtad a kártyát! :D )
Természetesen ez ,csak vicc volt, az alaplapi vga-val boot-olj és flash-eld újra az eredeti lementett bios-al.
Ha az alaplapodba, nincs integrált VGA, vagy nem APU-t használsz, akkor az elsődleges x16 soltba rakj egy működő videókártyát és azzal csináld!

Próbáltam alaplapi x16os foglalatba rakni működő kártyát és mellé a hibás kártyát, de nem tölt be az atiwinflash, ha a hibás kártya az alaplapra van csatlakoztatva bármilyen módon. Cant read the rom hibát ír ki ilyen esetekben. :(

Til

Idézetet írta: Dopamin Dátum február 07, 2018, 10:04:58 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Til Dátum február 06, 2018, 08:05:55 DÉLELŐTT

Ez mit jelenthet?

Próbáltam alaplapi x16os foglalatba rakni működő kártyát és mellé a hibás kártyát, de nem tölt be az atiwinflash, ha a hibás kártya az alaplapra van csatlakoztatva bármilyen módon. Cant read the rom hibát ír ki ilyen esetekben. :(
Én a helyedben rendszergazdai jogosultsággal csinálnám és DOS -ban.Ha nem megy a DOS, akkor próbálj egy újabb vagy egy régebbi atiwinflash-t elindítani rendszergazdaként.

pube111

Próbáld meg driver nélkül. Nekem is csak úgy sikerült. Alaplapi vga van? Akkor oda dugd a monitort. Előtte biosban az elsődleges vga az alaplapi legyen.

Mar2004

Idézetet írta: pube111 Dátum február 07, 2018, 12:00:37 DÉLUTÁN
Próbáld meg driver nélkül. Nekem is csak úgy sikerült. Alaplapi vga van? Akkor oda dugd a monitort. Előtte biosban az elsődleges vga az alaplapi legyen.

Napokban volt nálam is egy ilyen hiba, sokadik teszt STRAP próbálgatása közben az egyik bios újrairás hibát jelzett, majd az atiwinflash el sem indult ("Cant read the rom" hibával). DOS-ból, Atiflash-el írtam újra a rontott kártyát (x16-ban egy működő kártya, rontott kártya a második alaplapi x4-es pcie slot-ban), elsőre sikerült is. Oda kell persze figyelni az indexekre, max. 2 kártya legyen a gépben...

Azirafael

Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni a képen mellékelt beállításokról! Ölöm vele a kártyát vagy jó így?
Néha ingadozik egy kicsit, le lehet az egymagos proci miatt.
A fogyasztást sehogy nem tudom lejjebb vinni, de talán így korrekt. Egy régi P4 630D procival dolgozik együtt a cucc.

Til

Idézetet írta: Azirafael Dátum február 16, 2018, 10:24:16 DÉLELŐTT
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni a képen mellékelt beállításokról! Ölöm vele a kártyát vagy jó így?
A fogyasztást sehogy nem tudom lejjebb vinni, de talán így korrekt. Egy régi P4 630D procival dolgozik együtt a cucc.
Szerintem korrekt.Ha a hőfok nem magas.Milyen memória Hynix?Milyen mod?

Azirafael

Idézetet írta: Til Dátum február 16, 2018, 04:00:04 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Azirafael Dátum február 16, 2018, 10:24:16 DÉLELŐTT
Sziasztok!
Szerintem korrekt.Ha a hőfok nem magas.Milyen memória Hynix?Milyen mod?
Hynix mem. asus rog strix 8gb. Az erdeti biosban csak bemásoltam az 1500-as időzítéseket felfelé. Mármint a listán lefelé.
Amit kihagytam: a legújabb adrenalin driver + még azért bevetetem az amd-compute-switcher.exe-t

szabka81

Azirafael

Idézetet írta: szabka81 Dátum február 16, 2018, 09:41:10 DÉLUTÁN
Nekem.sose ment 100w ala. Erdekelne ez a bios.
Megoszthatom. De mondom, hogy csak az 1500as memória időzítést másoltam be felfelé. Máshoz nem nyúltam, mert annyira még nem nagyon értek hozzá.
Még csak tanuló fázisban vagyok.
Csak nehogy drága legyen a tanulópénz, :-)

Til

szabka81

Til

Idézetet írta: szabka81 Dátum február 17, 2018, 08:15:09 DÉLELŐTT
Akkor a 6x580 falbol 950w teljesen normális?
Gondolom a rendszer fogyasztását levontad, tehát a 6db kártya falból 950W-ot eszik.A rendszert azért kell levonni, mert pl honnan tudja az ember,hogy milyen a konfigod.Nem mindegy ,hogy egy I7 dolgozik a gépedben 10 HDD-vel vagy egy G1840 celeron 1db SSD-vel.
Nem mindegy ,hogy pl monerot bányászol vagy Etc-t duálban.
Ha pl Etc-t only, akkor kissé sok ,lehetne még rajta javítani, ha monero-t, akkor sokat.

Dopamin

Na örülök hogy más is járt ebben a cipőben, mint én, és sikerült megoldást találni :D ;)
Meg tudnád mondani, hogy melyik verziójú atiflashel sikerült megoldanod?
Én is pont így csinálom ahogy te, freedos boot, 2 kártya, a jó alaplapi x16ba, a rossz riseren, de eddig vagy adapter not found olt ( ha csak a jó kártya volt alaplapon akkor is), vagy a dos el se indította az atiflasht.
Én a dost úgy értem, mint freedos operacios rendszer USB ről bootolva. Te is azzal bootoltál be vagy Windows on keresztül sikerült?
Köszönöm előre is a segíttséged.

Idézetet írta: Mar2004 Dátum február 09, 2018, 04:18:38 DÉLUTÁN
Idézetet írta: pube111 Dátum február 07, 2018, 12:00:37 DÉLUTÁN

Napokban volt nálam is egy ilyen hiba, sokadik teszt STRAP próbálgatása közben az egyik bios újrairás hibát jelzett, majd az atiwinflash el sem indult ("Cant read the rom" hibával). DOS-ból, Atiflash-el írtam újra a rontott kártyát (x16-ban egy működő kártya, rontott kártya a második alaplapi x4-es pcie slot-ban), elsőre sikerült is. Oda kell persze figyelni az indexekre, max. 2 kártya legyen a gépben...

szabka81

Idézetet írta: Til Dátum február 17, 2018, 10:41:44 DÉLELŐTT
Gondolom a rendszer fogyasztását levontad, tehát a 6db kártya falból 950W-ot eszik.A rendszert azért kell levonni, mert pl honnan tudja az ember,hogy milyen a konfigod.Nem mindegy ,hogy egy I7 dolgozik a gépedben 10 HDD-vel vagy egy G1840 celeron 1db SSD-vel.
Ha pl Etc-t only, akkor kissé sok ,lehetne még rajta javítani, ha monero-t, akkor sokat.

Szia!
Köszönöm a választ!
Ez a teljes fogyasztás, ha levonom a kb 110w 840w jut a kártyákra. Ez single ETC/ETH mért értékek. 177Mhs.
1 ssd, i3, 1050w platinum táp

Til

Idézetet írta: szabka81 Dátum február 17, 2018, 11:47:22 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Til Dátum február 17, 2018, 10:41:44 DÉLELŐTT

Szia!
Köszönöm a választ!
Ez a teljes fogyasztás, ha levonom a kb 110w 840w jut a kártyákra. Ez single ETC/ETH mért értékek. 177Mhs.
1 ssd, i3, 1050w platinum táp
Az szerintem nem rossz.Talán lehetne egy keveset javítani rajta, de lehet nem lenne stabil a rendszer.

szabka81