Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

BurstCoin bányászkodás GPU hiányban!

Indította janixwow, május 28, 2017, 06:02:34 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 2 Vendégek van a témában

lakatos

hali jo pár éves gépem van amit most is használok ,ezekkel az adatokkal eltudom kezdeni a bányászást 32TB-al?vagy kevesebbel.

Intel i3,RAM 4GB,NViDIA GTS 450 2GB,táp 400W

Uhura

Idézetet írta: lakatos Dátum június 27, 2017, 12:39:25 DÉLUTÁN

hali jo pár éves gépem van amit most is használok ,ezekkel az adatokkal eltudom kezdeni a bányászást 32TB-al?vagy kevesebbel.

Intel i3,RAM 4GB,NViDIA GTS 450 2GB,táp 400W

Szerintem bőven, nincs nagyobb igény e burst nek csak a tárhely nagysága.

carobi

Üdv bányász kollegák :)

Elkezdtem ismerkendi ezzel a hdd-s bányászással, de megakadtam az után egyből, hogy megcsináltam a walletet, mert a program (BUrst wallet) ha be akarom tölteni a wallet-et hogy hozzáadjam a poolhoz, nem jön be az oldal. Ez gyakori jelenség vagy már nem is üzemel ez a bányász lehetőség ?
Ajánlom figyelmetekbe most indult Youtube csatornámat ! Heti 2 alkalommal töltök fel új videót, érdekes témákban a nagyvilágból.
https://www.youtube.com/channel/UCViQbaq-bHAfHDPdr2hiWog?sub_confirmation=1

Nero

jelenleg nekem sem jon be, neha szokott ilyen lenni...
egy azonosítás nélkül is elég jól használható cointőzsde: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=nero2000

Nero

van valakinek jol mukodo poolja? jelenleg a pool.bursthub.club-ot hasznalom, de 1 het alatt 8TB 20coint banyaszott :( vagy valami nem jo vagy nagyon nem eri meg ez a dolog.
egy azonosítás nélkül is elég jól használható cointőzsde: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=nero2000

szisa

burst.lexitoshi.uk-n próbálom a dolgot.
miner szerint 7445GB plot file mérettel, tegnap estére lett kész az összes file, csurig a 8TB-s winyó
nem egész fél nap alatt 15 körüli burst-el növekedett a pending burst szám

kell pár nap folyamatos üzem, hogy lássuk a tényleges számokat

Uhura

Amúgy amíg csináltad a hdd tartalmat a gpu-val , mennyire terhelte le a netet vagy a gpu.-t ?

szisa

Idézetet írta: Uhura Dátum július 02, 2017, 11:40:20 DÉLELŐTT
Amúgy amíg csináltad a hdd tartalmat a gpu-val , mennyire terhelte le a netet vagy a gpu.-t ?

Netet semennyire, GPU-t 100-on pörgeti, de szakaszosan.
Pár másodpercig hajtja míg számol, aztán pár másodpercig 0 terhelés, ameddig kiírja a hdd-re. Ezt nyomja felváltva.

Uhura

Idézetet írta: szisa Dátum július 02, 2017, 12:27:52 DÉLUTÁN

Pár másodpercig hajtja míg számol, aztán pár másodpercig 0 tehelés, ameddig kiírja a hdd-re. Ezt nyomja felváltva.

A 8 TH mennyi volt GPU val feltölteni ?

MoranTom

A plot készítés miért tart ilyen sokáig?
és mi van akkor, ha félbehagyom a plot-ot?
nekem volt olyan hogy meguntam és bezártam 70%-nál, de utána tudtam ugyanúgy bányászni.

szisa

Idézetet írta: Uhura Dátum július 02, 2017, 12:28:29 DÉLUTÁN
Idézetet írta: szisa Dátum július 02, 2017, 12:27:52 DÉLUTÁN

Pár másodpercig hajtja míg számol, aztán pár másodpercig 0 tehelés, ameddig kiírja a hdd-re. Ezt nyomja felváltva.

A 8 TH mennyi volt GPU val feltölteni ?

1db RX460-at használva buffered file készítés összesen kb 32 óra.
Optimalizálás kb 48 óra.

Erősebb és/vagy több GPU-val lehet ezen bőven javítani, ill. több winyó esetén párhuzamosan is kreálni.
Lehet még egyből optimalizált fájlokat is kreálni, de sokkal lassabb mint a buffered készítés + optimalizálásnál (+ ilyenkor optimalizálás alatt már bányászhat a GPU egyéb coinokat).

8 filet csináltam egyébként a vihar időszak (áramszünet), meg a kezelhetőség miatt.

szisa

Idézetet írta: MoranTom Dátum július 02, 2017, 01:57:17 DÉLUTÁN
nekem volt olyan hogy meguntam és bezártam 70%-nál, de utána tudtam ugyanúgy bányászni.

Én úgy tudom a félbehagyott plot file-t sajnos újra kell kezdeni generálni/optimizálni.
Látszik a méretén is hogy nem készül el.

Alex

Hello , lenne pár kérdésem burst bányászok 8) 

1. Burst banyaszas befolyasolja egy gpu banyasz rig hashrétjét ? azért kérdem mert ha igen akkor vennék egy kulon gépet burst banyaszasra es hozza 100 TB hdd t external usb hub elosztoval, de ha nem befolyasolja a hashretet akkor csak kibovitenem a gpu rigeket , usb hdd hub al hdd rigre :D

2. milyen poolon banyasztok?

3. hosszutavon mennyire terheli meg a hdd t a banyaszas ?  nem szetnem ha 1 év utan beszarnanak a hdd k , igy nem mernék befektetni , de burst oldalon azt hangsulyozzák hogy ez a zöld bányászás ami keveset fogyaszt és alternativa a proof of work nek, proof of capacity érdekes koncept mindenesetre.

4. plottingolasnal mennyi plot filet hoztok létre pl egy 5 vagy 8 terás hdd nél több 1 terásat vagy egy óriás plot filet ? ez mit befolyásol ?

MoranTom

Idézetet írta: szisa Dátum július 02, 2017, 10:22:06 DÉLUTÁN

Én úgy tudom a félbehagyott plot file-t sajnos újra kell kezdeni generálni/optimizálni.

Nálam a mérete alapján, akkora amekkorát beállítottam, pedig tuti nem végzett a plotolás.

szisa

Idézetet írta: Alex Dátum július 02, 2017, 10:31:48 DÉLUTÁN
Hello , lenne pár kérdésem burst bányászok 8) 

1. Burst banyaszas befolyasolja egy gpu banyasz rig hashrétjét ? azért kérdem mert ha igen akkor vennék egy kulon gépet burst banyaszasra es hozza 100 TB hdd t external usb hub elosztoval, de ha nem befolyasolja a hashretet akkor csak kibovitenem a gpu rigeket , usb hdd hub al hdd rigre :D

2. milyen poolon banyasztok?

3. hosszutavon mennyire terheli meg a hdd t a banyaszas ?  nem szetnem ha 1 év utan beszarnanak a hdd k , igy nem mernék befektetni , de burst oldalon azt hangsulyozzák hogy ez a zöld bányászás ami keveset fogyaszt és alternativa a proof of work nek, proof of capacity érdekes koncept mindenesetre.

4. plottingolasnal mennyi plot filet hoztok létre pl egy 5 vagy 8 terás hdd nél több 1 terásat vagy egy óriás plot filet ? ez mit befolyásol ?

1. A bányászás már nem befolyásolja, mehet a bányász rigen nekem is úgy fut.
A plot file generálás idejére viszont kell GPU, legalább 1. (CPU-val rohadt lassú készíteni.)

2. ezt ki kell tapasztalni, össz plot mérettől is függ leginkább hol érdemes.
a számításhoz kb. a lényeg:

formula for "how much need Tb for sending minimum one deadline for each block" (average) capacity =2^42/BaseTarget/targetDeadline
adatokhoz infó pl.: http://pool.burst-team.us:8124/burst/pool?requestType=getMiningInfo
pl.: 2^42/1761743/3888000 =0.64 Tb

3. 0-24-ben üzemelnek, miner progi direkt nem is hagyja hogy leálljanak, minden új blokknál végigpásztázza a plot file-okat

4. lényegi különbség nincs a sebességben 1 vs több file / hdd esetében. Így a kezelhetőség miatt ill. a rendelkezésre álló egyéb hely függvényében lehet tervezni a fileok méretét/mennyiségét.

szisa

Idézetet írta: MoranTom Dátum július 02, 2017, 11:02:28 DÉLUTÁN

Nálam a mérete alapján, akkora amekkorát beállítottam, pedig tuti nem végzett a plotolás.

Akkor a tartalma szvsz. tuti nem ok.
plot checker mit mond rá?
https://forums.burst-team.us/topic/348/plotschecker-not-for-xplotter

Uhura

Tényleg a plott nem lehet másolni , ha egy ugyanolyan elemkre készül ?

szisa

Idézetet írta: Uhura Dátum július 03, 2017, 03:34:45 DÉLUTÁN
Tényleg a plott nem lehet másolni , ha egy ugyanolyan elemkre készül ?

Hogy érted? ... lehet őket másolgatni, csak a nonce sorszámok stimmeljenek.
Ne legyen átfedés ill. kihagyás.

MoranTom

Idézetet írta: szisa Dátum július 02, 2017, 11:06:26 DÉLUTÁN

plot checker aztirja hogy oké.

szisa

Idézetet írta: MoranTom Dátum július 03, 2017, 06:41:26 DÉLUTÁN
Idézetet írta: szisa Dátum július 02, 2017, 11:06:26 DÉLUTÁN

plot checker aztirja hogy oké.

érdekes ... én minden esetre újra generálnám :)