Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

CRYPTOPIA - Kiraboltak!?!?

Indította Merderion, augusztus 22, 2017, 01:42:04 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 2 Vendégek van a témában

Energy

Mondjuk az a képek alapján érdekes, hogy a Cryptó csak akkor lockolja az accot ha ugyan arról az IP-ről jön be 3-nál több próbálkozás.

Merderion

Idézetet írta: Energy Dátum augusztus 22, 2017, 08:50:21 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Merderion Dátum augusztus 22, 2017, 08:11:11 DÉLUTÁN
Nem törték fel. Van vírusírtóm is, csak bittrex és a Cryptopián voltak ilyenek.

Hát pedig szerintem is meghackeltek valamilyen formában. Olyan nincs, hogy két exchange-en is egyszere pont csak neked kezdik el cseszegetni az accountodat.
Írtad, hogy próbálkoztak a bittrexel, de ott nem ment, aztán bementek a cryptopiára. Valószínű megszerezték a jelszavad, de nem tudták melyik exchangen működik, ezért próbálkoztak és a cryptón bejött.
De épp ezaz, hogy a jelszó eltérő :D
Jakab Gábor ( ͡° ͜ʖ ͡°)
(Igen én vagyok a kis képen)

Uhura

Akkor is érdekes, nézd itt nem nagyon volt acc feltörés , és egyebek. Vagyis érdekes kérdés miért  a tiedet és két helyen is.

Én körül néznék a környezetemben .. amúgy kérdés nem használjátok többen ugyanazt az accot ?

Energy

Idézetet írta: Merderion Dátum augusztus 22, 2017, 10:27:24 DÉLUTÁN

Hát pedig szerintem is meghackeltek valamilyen formában. Olyan nincs, hogy két exchange-en is egyszere pont csak neked kezdik el cseszegetni az accountodat.
Írtad, hogy próbálkoztak a bittrexel, de ott nem ment, aztán bementek a cryptopiára. Valószínű megszerezték a jelszavad, de nem tudták melyik exchangen működik, ezért próbálkoztak és a cryptón bejött.

És? Gondolom az email amivel loginolsz ugyan az. Azaz valószínű valahonnan megvan a login emailed és egy csomó jelszavad, amiket próbálgatnak.
De amúgy mit gondolsz Te, hogy történhetett ez? Mert én nagyon nem tudok mást elképzelni. Ha az exchange oldalt törték volna fel, akkor nem próbálkoznának más exchange-en is, és valószínű, elég sok, más loginnévre érkező próbálkozás is lenne, így ez hamar kiderülne.

Uhura

Idézetet írta: Energy Dátum augusztus 22, 2017, 10:39:23 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Merderion Dátum augusztus 22, 2017, 10:27:24 DÉLUTÁN

És? Gondolom az email amivel loginolsz ugyan az. Azaz valószínű valahonnan megvan a login emailed és egy csomó jelszavad, amiket próbálgatnak.
De amúgy mit gondolsz Te, hogy történhetett ez? Mert én nagyon nem tudok mást elképzelni. Ha az exchange oldalt törték volna fel, akkor nem próbálkoznának más exchange-en is, és valószínű, elég sok, más loginnévre érkező próbálkozás is lenne, így ez hamar kiderülne.

Igen elég valószínű , plusz nem tudom  milyen emailt használsz ott van -e két szintű autentikáció ?

elbandi

mondjuk ma en is kaptam egy levelet hogy lockoltak, de nekem van 2fa vedelem, igy nem tortent semmi.

Steven

Nekem egy időbe naponta többször - volt, hogy 10 alkalommal is - küldött a google mailt, hogy megakadályozott sikeres beloginolást a mailomra kínából, mivel tudja, hogy nem lehetek kínában is meg huban is egyszerre, és hogy sürgősen változtassam meg a jelszavam. Ez kb. 1 hétig ment mire tudatosult bennem, hogy valaki(k) tudják a passwordomet kínában. Én is a lehető legbiztonságosabban csinálok mindent, így direktbe tőlem nem kerülhetett ki a jelszó. Végül arra a megállapításra jutottam, hogy nem lehetett más, mint az aliexpresses kínai telefonom aki kiadta a jelszavam, mert ezeknek a telefonoknak egy részét sokan gyanúsítják ilyen dolgokkal több fórumon is. Megváltoztattam a jelszavam, selejteztem a telefont és azóta rajtam kívül senki nem akar belépni helyes jelszóval.

Uhura

Idézetet írta: Steven Dátum augusztus 23, 2017, 06:18:27 DÉLELŐTT
Nekem egy időbe naponta többször - volt, hogy 10 alkalommal is - küldött a google mailt, hogy megakadályozott sikeres beloginolást a mailomra kínából, mivel tudja, hogy nem lehetek kínában is meg huban is egyszerre, és hogy sürgősen változtassam meg a jelszavam. Ez kb. 1 hétig ment mire tudatosult bennem, hogy valaki(k) tudják a passwordomet kínában. Én is a lehető legbiztonságosabban csinálok mindent, így direktbe tőlem nem kerülhetett ki a jelszó. Végül arra a megállapításra jutottam, hogy nem lehetett más, mint az aliexpresses kínai telefonom aki kiadta a jelszavam, mert ezeknek a telefonoknak egy részét sokan gyanúsítják ilyen dolgokkal több fórumon is. Megváltoztattam a jelszavam, selejteztem a telefont és azóta rajtam kívül senki nem akar belépni helyes jelszóval.

Éppen tegnap volt egy cikk az indexen a telefon lopás + bitcoin rablásról.

Ha biztonságban akarod tudni a dolgaidat akkor mindenhol 2FA-s hitelesítés kell ha lehet nem küldözgetett sms-s, + a telefon ellopása esetére legalább a telefon zár használta , ha lehet az adott program google autentikátor plusz jelszavas , pines, stb. védelme.

A legjobb megoldás a fizikai walletek alkalmazása , + minden jelszó változtatása , és a 2fa hitelesítési qr kódok lementése.

Azért pl aki qa yobit ex-et használja az találkozott már dolgokkal - pl ott az oldalra való belépés legalább 2 forrásból való 2fa-s adatok kellenek- 1.) küld az oldal sms-ben vagy emailben + a google autentikátor, plusz chapca. Eddig azt hittem paranoiásak ... inkább ismerik a honfitársaikat. :(

Merderion

Mindenol használom a 2FA-t telefonos (nem kínai) belépseket, csak a Cryptopián nem sikerült a rendszer hibájából beállítani. Azóta sem kaptam még választ tőlük..:)
Jakab Gábor ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Uhura

Idézetet írta: Merderion Dátum augusztus 23, 2017, 12:27:15 DÉLUTÁN
Mindenol használom a 2FA-t telefonos (nem kínai) belépseket, csak a Cryptopián nem sikerült a rendszer hibájából beállítani. Azóta sem kaptam még választ tőlük.. :)

Oksa de valahol valami még is szívárog.....

Mert ha itt senkinek nem törték fel egyik ex-t sem - vagy nem tudunk róla - és nálad már 2x fordult elő ilyen.,....akkor valahol valami van + nem is  apénzre hanem rombolásra mentek nem lehet, hogy valaki rosszat akar neked ?

Zorg33

Én is ma reggtltől elkezdtem kapni ilyen cryptopiás leveleket.
Elég valószínű, hogy a bitmaines hackeléssel függ össze, amiről a napokban ment ki email mindenkinek.

Az onnan megszerzett adatokkal próbálnak belépni minden váltóra, ami szóba jöhet.

Uhura

Szeva Zorg :)

Megheckölték  bitmain oldalát és elloptak jelszavakat ?

Merderion

Nem ártottam senkinek, hogy rosszakaróm legyen :D Valamelyik oldalra nem kellett volna regisztrálni...:/ Mindjárt körülnézek, hogy mikor kezdődött a Bittrexnél.
Jakab Gábor ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Merderion

Haste, és Livecoin.net regisztráció után kezdődtek a belépések, most nézem még Poloniexre is beléptek  ;D ;D ;D
Jakab Gábor ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Merderion

Legegyszerűbb, hogy újrakezdek mindent.
Jakab Gábor ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Til

A darazsfeszek lehet a cryptocompare oldal is.Ugyanis ott addig baszogat,hogy regisztralj,mig egyszercsak regisztralsz es ha a sajat jelszavaddal,akkor bingo nekik.Valamint onnan nem nehez kideriteni ki banyaszik.
C:\> del c:\command.com

Gaabeesz

De ha mindenhova mas-mas a jelszo, nem 1-2 karakter elteressel, akkor hogy lepnek be ennyi fiokodba?

Merderion

Egy nagybetű meg a végén kukac eltérés van. Igen cryptocompare-ra is ment a regi meg minden oldalra, valami eléggé kiszivárogtatta úgy tűnik. De az IP-k azok meg valószínűleg TOR-osak (Makao, Kína, Oroszország, Ausztrália stb)
Jakab Gábor ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gaabeesz

Ez mondjuk nem eppen a kulonbozo jelszo kategoria :/

DjAtti

Ha állítólag használtál poloniexen 2fa azonosítást, akkor kizártnak tartom,hogy oda belépjenek.