Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

ETH bányászat

Indította boti123, december 02, 2016, 04:17:18 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 28 Vendégek van a témában

Artthur

Idézetet írta: hoppus Dátum május 18, 2017, 01:11:44 DÉLUTÁN
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 18, 2017, 11:11:56 DÉLELŐTT
arra figyeljetek oda mas bios -al hogy a memria tipus talaljon, hanem fennall a veszely , hogy brickeled a kartyat! ha Hynix memoriad van csak Hynixes modot tegyel, ha samsung ...samsung es igy tovabb...

sima timing bios moddingal is lehet brickelni vajon?
Gondolom bios írás közben kapsz egy áramszünetet és pont rosszkor :)

raffiakötö

arra figyeljetek oda mas bios -al hogy a memria tipus talaljon, hanem fennall a veszely , hogy brickeled a kartyat! ha Hynix memoriad van csak Hynixes modot tegyel, ha samsung ...samsung es igy tovabb...

Sajnos lehet, sima 1500 timing bios mod után nekem sikerült 2 kártyát brickelni... Viszont garba szó nélkül cserélték...

hoppus

Idézetet írta: raffiakötö Dátum május 18, 2017, 02:10:30 DÉLUTÁN

Sajnos lehet, sima 1500 timing bios mod után nekem sikerült 2 kártyát brickelni... Viszont garba szó nélkül cserélték...

ez nem hangzik jol. de mi történt pontosan?

Mulder

Nekem az teljesen bevált, hogy van egy külön gépem bios módosításra amin az alaplapi kártya az elsődleges, így eddig minden kártyám sikeresen modoltam. Alplapin bebootol a gép lementem a biost, módosítom majd visszatöltöm, újraindítom már a kártyára kötve a monitort, belövöm a core és a memória órajelét, majd újraindítom mert az esetek 70%ban csak újraindítás után fogadja el, tesztelem és mehet a rigbe.

Már én is basztam el kártyát úgy, hogy azt modoltam amiről ment a rendszer, azóta egyesével modolok és integrált kártyáról.

raffiakötö

Idézetet írta: hoppus Dátum május 18, 2017, 03:13:33 DÉLUTÁN
Idézetet írta: raffiakötö Dátum május 18, 2017, 02:10:30 DÉLUTÁN

ez nem hangzik jol. de mi történt pontosan?

Látszólag mindent leírás/video alapján csináltam. Nem írt hibát az atiwinflash, de újraindítás után szétesett kép 2 kártyánál. Elég érdekesen de azt a 2 kártyát sikerült gyári biosra visszaállítani, utána ment rendesen. A második nekifutásra ugyanazzal a módszerrel már sikerült a mod és ment a kártya rendesen. Viszont volt hogy bios mod után se kép se hang... a kártya nem adott képet csak pörögtek a ventik...

filamester

Idézetet írta: Mulder Dátum május 18, 2017, 06:05:28 DÉLUTÁN
Nekem az teljesen bevált, hogy van egy külön gépem bios módosításra amin az alaplapi kártya az elsődleges, így eddig minden kártyám sikeresen modoltam. Alplapin bebootol a gép lementem a biost, módosítom majd visszatöltöm, újraindítom már a kártyára kötve a monitort, belövöm a core és a memória órajelét, majd újraindítom mert az esetek 70%ban csak újraindítás után fogadja el, tesztelem és mehet a rigbe.

Már én is basztam el kártyát úgy, hogy azt modoltam amiről ment a rendszer, azóta egyesével modolok és integrált kártyáról.
Az miért baj ha azt a kartyat modolod amiről éppen megy a rendszer? Épp ma csináltam ilyet és semmi gond sem volt.
18 x MSI RX 470 Gaming X 4GB
6 x Gigabyte Aorus RX 570 4GB
4 x Gigabyte RX 580 8GB
6 x Gigabyte Aorus RX 580 4GB

molmat1013

Sziasztok!

Kezd a hajam kihullani...

Adott egy rig! 5xMSI Rx 470 4gb, Biostar alaplap, 4gb ram , intel proci 1000w táp. Zcash esetén hibátlanul üzemel (gpu 1225-1000, mem 1750-950) kártyánként 300s.

ETH esetén már sajna nem ilyen jó a helyzet... 3kártyával elérem a 26mhs de a másik kettővel csak 24,5mhs-t. Az összes kártya meg van okosítva. Próbáltam 1500 timingot , ramnak megfelelő biost keresni , de sajnos mindig ugyanaz a helyzet. Wattolban nem volt olyan lehetőség amit nem próbáltam volna ki. A fentebb leírt értékeket is csak akkor érem el ha gpu 1200/950 mem 1750-1850/950. Ha feljebb viszem a memóriát semmi nem történik ha lentebb akkor csökken a mhs, fentebb viszem a GPU-t semmi ha lentebb akkor csökken a mhs. Telejen érthetetlen!!!
1kártya samsung
4 kártya hyinx
ASIC 68-77%

Az 5 kártyából 2 tudom ,hogy képes 28mhs-el bányászni mivel annó így mentek.
Kezdek agyérgöcsöt kapni!

Valaki találkozott e már ilyennel? Megoldást tud valaki mondani?

kidface

Idézetet írta: molmat1013 Dátum május 21, 2017, 10:29:36 DÉLELŐTT
Sziasztok!

Adott egy rig! 5xMSI Rx 470 4gb, Biostar alaplap, 4gb ram , intel proci 1000w táp. Zcash esetén hibátlanul üzemel (gpu 1225-1000, mem 1750-950) kártyánként 300s.

ETH esetén már sajna nem ilyen jó a helyzet... 3kártyával elérem a 26mhs de a másik kettővel csak 24,5mhs-t. Az összes kártya meg van okosítva. Próbáltam 1500 timingot , ramnak megfelelő biost keresni , de sajnos mindig ugyanaz a helyzet. Wattolban nem volt olyan lehetőség amit nem próbáltam volna ki. A fentebb leírt értékeket is csak akkor érem el ha gpu 1200/950 mem 1750-1850/950. Ha feljebb viszem a memóriát semmi nem történik ha lentebb akkor csökken a mhs, fentebb viszem a GPU-t semmi ha lentebb akkor csökken a mhs. Telejen érthetetlen!!!
1kártya samsung
4 kártya hyinx
ASIC 68-77%

Hynix 1500-as mod
Samsung 1625 v 1750 mod
GPU 1050/950
Memory 1950/950
Kezd ezekkel a beállításokkal
Persze előtte DDU-val töröld a drivert és rakd újra.

molmat1013

Idézetet írta: kidface Dátum május 21, 2017, 10:46:04 DÉLELŐTT
Sziasztok!

1kártya samsung
4 kártya hyinx
ASIC 68-77%

Hynix 1500-as mod
Samsung 1625 v 1750 mod
GPU 1050/950
Memory 1950/950
Kezd ezekkel a beállításokkal
Persze előtte DDU-val töröld a drivert és rakd újra.

Köszönöm a segítséget!
Sajna nem megy! Ha leveszem a GPU-t 1050-re csökken , ha hagyom 1200-on akkor 26mhs és 24,5mhs közt megy :(

drizzt_do_urden

akkor nem modoltad meg a kartyaid...csak modolt kartyara ervenyesek ezek a beallitasok...

molmat1013

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 21, 2017, 12:07:54 DÉLUTÁN
akkor nem modoltad meg a kartyaid...csak modolt kartyara ervenyesek ezek a beallitasok...

Újramoddoltam, újraraktam a drivert (16.11.5)jobb lett de még mindig nem az igazi!
-2 kártya már elfogadhatóan megy 27.2-27.4 mhs közt gpu 1100-900 / mem 1950-900
-2 kártya 26.2-26.7 mhs közt.  Sajnos ezeknél továbbra is igaz ,hogy 1200 körül kell lennie a GPU-nak mert ha kevesebb visszaesik a hashrate...
-1 kártya 25 mhs. 5 féle biost kapott. Ennél feljebb nincs csak lejeb :(

Amit még észrevettem ,hogy a wattolban hiába állítom át a MV-okat 3 kártya esetén meg se változik a VID és VOUT.
Esetleg még vki ötlet?

janixwow

Idézetet írta: molmat1013 Dátum május 21, 2017, 04:37:06 DÉLUTÁN
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 21, 2017, 12:07:54 DÉLUTÁN

Újramoddoltam, újraraktam a drivert (16.11.5)jobb lett de még mindig nem az igazi!
-2 kártya már elfogadhatóan megy 27.2-27.4 mhs közt gpu 1100-900 / mem 1950-900
-2 kártya 26.2-26.7 mhs közt.  Sajnos ezeknél továbbra is igaz ,hogy 1200 körül kell lennie a GPU-nak mert ha kevesebb visszaesik a hashrate...
-1 kártya 25 mhs. 5 féle biost kapott. Ennél feljebb nincs csak lejeb :(

Amit még észrevettem ,hogy a wattolban hiába állítom át a MV-okat 3 kártya esetén meg se változik a VID és VOUT.
Esetleg még vki ötlet?

Akkor huzni kell még azon a Mem-en ameddig lehet GPU meg mehet le akár 1050-re is az semmit se számit.
Sőrt elfogadok:

Burst: BURST-K72B-G6H2-FP9E-482BU

Csongor

Sziasztok!

1kártya samsung
4 kártya hyinx
ASIC 68-77%

Probald meg a miner ablkba kattintva "+" es/vagy"-"-t nyomni. Evvel a -dcri erteket allitod, en hetekig banyasztam alacsony hashratetel, amig itt a forumon olvasgatva jottem ra. V9.0-s minetnel ez az ertek 13 korul volt jo,  a V9.3-asnal 8-9 korul a jo. Kartyankent is lehet allitani a -dcri erteket, de nem tudom hogyan kell, majd valaki elmondja.

janixwow

Idézetet írta: kolieee Dátum május 22, 2017, 12:02:29 DÉLUTÁN
Sziasztok ujvagyok nem ertek par dolgot epitettem tegnap egy 6 kartyas riget
Asrock z170 extreme 4 motherboard
Pentium g3900 cpu
Evga 1300 w power 80 gold
4gb RAM
6kartya:
2 db asus rx480 8gb oc
2 db power color red dragon rx480 8gb
2 db Visiontek rx 580 8gb
Elinditom a claymoret de csak 3 kartyat erzekel es annyi kezd el dolgozni ket asus  es egy visiontek
Usb risereket hasznalok
Az alaplap lenne a hunyo ?
Probalgattam ugy hogy kihuztam a kartyakat egyesevel radugni
Mukodik az osszes kartya es a riser kulon kulon
Aztan radugtam 4 kartyat fel ismerte az oszeset de csak 3 kartyanak volt normalis hashrateje a negyedik csak 4 hasht csinalt
Es a negybol csak haromnak ment a ventillatora .
Valakinek valami otlet mi lehet a hiba.
Olvastam bitcointalkon hogy az alaplapal lehet a problema de gondoltam bedobom a temat hatha masnak is volt hasonlo gondja es tudja a megoldast.
Koszi a valaszokat.

Rengeteg oka lehet,

Win 10 ?
Letesztelted midegyik Riser megy külön-külön ?  kábel+ kicsi csati + nagy talp mind3 lehet szar, tehát egybe kell tesztelni.
Milyen Driver van fent?
Ha valami MSI afterburner vagy valami hasonló progi van fent az bekavarhat mert azokat nem 6 kártyára hanem max 5-re "tervezték".
Sőrt elfogadok:

Burst: BURST-K72B-G6H2-FP9E-482BU

GepyMiner

Poloniex-en gondok vannak ETH deposittal, azt írják sokan, hogy napokig kell várni míg megjön vagy nem is jön meg. BTC is elég lassan működik, valaki tapasztalt hasonlót? Elég lassan bányászom az ETH- így 1-2 napig még nem várhatő trabsfer pool-ról, de ha tényleg ennyire instabil, akkor inkább leállok 1 ETH előtt és amíg ilyen instabil addig áttérek ETC-re, nehogy bukjam az átküldést.

Laca012

Idézetet írta: GepyMiner Dátum május 22, 2017, 11:55:21 DÉLUTÁN
Poloniex-en gondok vannak ETH deposittal, azt írják sokan, hogy napokig kell várni míg megjön vagy nem is jön meg. BTC is elég lassan működik, valaki tapasztalt hasonlót? Elég lassan bányászom az ETH- így 1-2 napig még nem várhatő trabsfer pool-ról, de ha tényleg ennyire instabil, akkor inkább leállok 1 ETH előtt és amíg ilyen instabil addig áttérek ETC-re, nehogy bukjam az átküldést.
Nálam 0.7 van, de elvileg reggelre vagy max holnap délre meglesz az 1ETH akkor majd megmondom..
Most a SIAcoinnal szopok, átálltam pascalról, mert elvileg jobban hozna, bányásztam 24órát, meg is volt egy kifizetés, csak közben a kib. Poloniex ideiglenesen kikapcsolta a deposit/withdrawal -t ki tudja meddig.. Fene a gerinctelen csaló formájukat... >:( >:(

messimage

Át is vittem mindent ezektől a kamu DDOS harcosoktól bittrexre, oda mehet bátran az ETH/SIA.

Skankhunt42

Idézetet írta: messimage Dátum május 23, 2017, 12:38:11 DÉLELŐTT
Át is vittem mindent ezektől a kamu DDOS harcosoktól bittrexre, oda mehet bátran az ETH/SIA.

Pont ezt akartam kerdezni, hogy van valakinek tapasztalata valami mas exchangel? polobol kezd elegem lenni a ddosaikkal meg a benfentes kereskedeseikkel egyutt. Karaken accountom van de annak a felulete nagyon kellemetlen. :S

Uhura

Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum május 23, 2017, 12:44:13 DÉLELŐTT

Pont ezt akartam kerdezni, hogy van valakinek tapasztalata valami mas exchangel? polobol kezd elegem lenni a ddosaikkal meg a benfentes kereskedeseikkel egyutt. Karaken accountom van de annak a felulete nagyon kellemetlen. :S

Én is ugyanezek miatt nyitottam számlát  a bitrexen , egyenlőre tartalék de lassan már csak a diverzifikáció miatt is egy részét a termelésnek átrakom én is a bitrexre. Amúgy én megvagyok  apoloniexxel, egyszerű mint a faék , jó a felülette megy is ezért nem értem miért szarják el ilyen benfentes kereskedéses szarságokkal. Bár lehet ez más tőzsdék burkolt támadása a poloniexxel szemben, hogy ezzel gyengítsék a polo pozicióit.

Laca012

Idézetet írta: Uhura Dátum május 23, 2017, 06:22:04 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum május 23, 2017, 12:44:13 DÉLELŐTT

Én is ugyanezek miatt nyitottam számlát  a bitrexen , egyenlőre tartalék de lassan már csak a diverzifikáció miatt is egy részét a termelésnek átrakom én is a bitrexre. Amúgy én megvagyok  apoloniexxel, egyszerű mint a faék , jó a felülette megy is ezért nem értem miért szarják el ilyen benfentes kereskedéses szarságokkal. Bár lehet ez más tőzsdék burkolt támadása a poloniexxel szemben, hogy ezzel gyengítsék a polo pozicióit.
Csak érjek haza délután..
Megyek is át bittrexre én is.. már 2000sia pihen, ha valaha megjelenik majd egyáltalán...