Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Finom-Vegyes

Indította Székely Vegán, május 02, 2017, 03:48:01 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

Laca012

Idézetet írta: Uhura Dátum június 07, 2017, 05:27:26 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Worlynox Dátum június 06, 2017, 09:47:41 DÉLELŐTT
http://www.szekelyvegan.info/forum/index.php?topic=15.msg24599#msg24599

Nem csak a tiedben olvas :D
A szomorú, hogy ilyenek miatt nem kapható VGA.  ???

Jó de azért az mindenkinek remélem alapvetés, hogy egy szakmát meg kell tanulni ahhoz , hogy abban sikeres legyél ... az nem megy, hogy a tuti frankó receptet a kezedbe nyomják és meggazdagszol. Klapka is megmondta, ha valamilyen iparágban üzleteni akarsz ahhoz érteni kell. Lásd. a koporsós üzletét.

És a szakmát sem mindegy, hogyan és főleg miért akarod megtanulni..
Az orvos sem úgy kezdi, hogy minden alap nélkül elkezd műteni(nem másért, hanem csak a "jó" fizetés miatt), aztán megöl pár pácienst és kérdezgeti a többi orvost, hogy ezt hogyan kellene vagy rosszabb esetben kellett volna...
Ahhoz, hogy az orvosira felvegyenek vagy egyáltalán szóba jöjjön, hogy valaha orvos legyél, a minimum, hogy nem aznap kezdtél el érdeklődni a biológia iránt, hanem a 8általánosban meg a 4év gimiben azért aktívan ott voltál és megértettél alap dolgokat..

Nem, nem túlzás, lehet párhuzamot vonni minden szakmával a cipésztől a fejlesztőmérnökig, mert ha pl. autószerelő akarsz lenni, az sem úgy megy, hogy veszek egy szerszámkészletet az obi-ban aztán nekiesek meghüvelyezni egy motort,
meg ha egy szöget sem vertél be életedben (meg nem is érdekelt soha) sem ajánlatos holnaptól asztalosnak nevezned magad aztán bútort gyártani..
Akármennyire hiány szakma és fizetik lassan a kezdő orvosok fizetésével egy szinten.
Még akkor sem kell erőltetni, ha van egy másik orvos, egy autószerelő vagy egy asztalos a közeledben akit meg tudsz kérdezni zaklathatsz hogy "de miért halt meg?", "de most akkor hogyan kell összerakniiiiii??" vagy "de miért fogpiszkáló lett amikor én szekrényt akartaaaam??...
Minden szakma megtanulása(!) is már egy alap tudást (és igazából szakmáktól függően ineligencia szintet, kézügyességet...stb.-t feltételez és igényel), ami nem "csak úgy jön a semmiből.."
Ha valaki azt hiszi, hogy ezen a szinten az informatika az nem szakma, hanem egy pörkölt recept, azt tudom sajnálni, de ez nem változtat a valóságon...
Meg azon sem, hogy pörköltet sem tud mindenki főzni, hiába van meg a legjobb recept..

Sokan szerintem még mindig nem értik (meg lehet soha nem is fogják) de a különbség ami miatt koptatjuk a szánkat meg az ujjunkat a billentyűzeten az az, hogy kérdés és kérdés között óriási különbségek vannak..

Más amikor két autószerelő "eszmét" (tudást) cserél:
"Te Jani! nem tudod véletlenül a '93 as 3-as BMW  2.0 dízelben az előtöltés hány fokon van a felső holtpont előt"

Meg a másik amikor az egyszeri "autóbuherátor" kérdezi, hogy:
"füstöl ez a szar, mit csináljak vele, ha eltekerem azt az izét amin a csövek vannak (adagolót) valamerre akkor jobb lesz?"

Na ez utóbbinak szerintem el kell verni az ujjait már akkor amikor a motorháztető nyitókallantyúja fele matat.

Az a baj, hogy nagyon sok (nem csak itt a fórumon) azon emberek száma akik azt hiszik, a tanultabb gyakorlottabb (szak)emberek hülyeségből vagy unalomból tanulnak és fejlesztik a tudásukat évekig és ők akkora zsenik(?), hogy amit más évekig tanult (nem feltétlenül iskolában) azt ők majd egy héten belül megtanulják mert... őszinténszólva nem tudom miért gondolják, de nagyon érdekelne milyen alapon gondolják ezt..

Lehet ezek mind a mostani tinik akiket ebben az új "mindegy mit-hogyan csinálsz, meg az is, hogy tulajdonképpen egy tanulatlan hülye vagy, de ha hiszel magadban akkor sikeres vagy" mottójú rendszerben járatnak iskolába?
Mert azoknál el tudom képzelni, hogy azt hiszik, hogy ha a 10évvel ezelőtti ponthatárok felére (negyedére) levitt mai viszgákon átcsúsztak és túlélték az általános iskolát, akkor mindenhova elég az a "megfelelt" szint az életben és baromira nem értik mi a fenéért kínlódnak meg tanulnak mások (akik jobb jegyeket szereznek) amikor a végén ugyanazt a papírt kapják.
Sőt.. aztán a végén ugyanazért a pénzért dolgoznak, ha apunak vagy anyunak volt egy jó ismerőse..
A slusszpoén pedig, hogy ugyanezen a munkahelyen aztán az okos végzi el a hülye munkáját is, ezzel sokkal többet dolgozik ugyan azért a pénzért, a hülyét meg előléptetik a végén, hogy milyen jó a szervezőkészsége milyen faszán ki tudja adni a melót az okosabbnak. Így lesz a végén az okos főnöke a hülye..

Na jól elkalandoztam, de ez legalább jó topicban született... ;)

drizzt_do_urden

DrPascal

Idézetet írta: Laca012 Dátum június 07, 2017, 07:20:28 DÉLUTÁN

Jó de azért az mindenkinek remélem alapvetés, hogy egy szakmát meg kell tanulni ahhoz , hogy abban sikeres legyél ... az nem megy, hogy a tuti frankó receptet a kezedbe nyomják és meggazdagszol. Klapka is megmondta, ha valamilyen iparágban üzleteni akarsz ahhoz érteni kell. Lásd. a koporsós üzletét.

Az orvos sem úgy kezdi, hogy minden alap nélkül elkezd műteni(nem másért, hanem csak a "jó" fizetés miatt), aztán megöl pár pácienst és kérdezgeti a többi orvost, hogy ezt hogyan kellene vagy rosszabb esetben kellett volna...
Ahhoz, hogy az orvosira felvegyenek vagy egyáltalán szóba jöjjön, hogy valaha orvos legyél, a minimum, hogy nem aznap kezdtél el érdeklődni a biológia iránt, hanem a 8általánosban meg a 4év gimiben azért aktívan ott voltál és megértettél alap dolgokat..

Nem, nem túlzás, lehet párhuzamot vonni minden szakmával a cipésztől a fejlesztőmérnökig, mert ha pl. autószerelő akarsz lenni, az sem úgy megy, hogy veszek egy szerszámkészletet az obi-ban aztán nekiesek meghüvelyezni egy motort,
meg ha egy szöget sem vertél be életedben (meg nem is érdekelt soha) sem ajánlatos holnaptól asztalosnak nevezned magad aztán bútort gyártani..
Akármennyire hiány szakma és fizetik lassan a kezdő orvosok fizetésével egy szinten.
Még akkor sem kell erőltetni, ha van egy másik orvos, egy autószerelő vagy egy asztalos a közeledben akit meg tudsz kérdezni zaklathatsz hogy "de miért halt meg?", "de most akkor hogyan kell összerakniiiiii??" vagy "de miért fogpiszkáló lett amikor én szekrényt akartaaaam??...
Minden szakma megtanulása(!) is már egy alap tudást (és igazából szakmáktól függően ineligencia szintet, kézügyességet...stb.-t feltételez és igényel), ami nem "csak úgy jön a semmiből.."
Ha valaki azt hiszi, hogy ezen a szinten az informatika az nem szakma, hanem egy pörkölt recept, azt tudom sajnálni, de ez nem változtat a valóságon...
Meg azon sem, hogy pörköltet sem tud mindenki főzni, hiába van meg a legjobb recept..

Sokan szerintem még mindig nem értik (meg lehet soha nem is fogják) de a különbség ami miatt koptatjuk a szánkat meg az ujjunkat a billentyűzeten az az, hogy kérdés és kérdés között óriási különbségek vannak..

"Te Jani! nem tudod véletlenül a '93 as 3-as BMW  2.0 dízelben az előtöltés hány fokon van a felső holtpont előt"

"füstöl ez a szar, mit csináljak vele, ha eltekerem azt az izét amin a csövek vannak (adagolót) valamerre akkor jobb lesz?"

Na ez utóbbinak szerintem el kell verni az ujjait már akkor amikor a motorháztető nyitókallantyúja fele matat.

Az a baj, hogy nagyon sok (nem csak itt a fórumon) azon emberek száma akik azt hiszik, a tanultabb gyakorlottabb (szak)emberek hülyeségből vagy unalomból tanulnak és fejlesztik a tudásukat évekig és ők akkora zsenik(?), hogy amit más évekig tanult (nem feltétlenül iskolában) azt ők majd egy héten belül megtanulják mert... őszinténszólva nem tudom miért gondolják, de nagyon érdekelne milyen alapon gondolják ezt..

Lehet ezek mind a mostani tinik akiket ebben az új "mindegy mit-hogyan csinálsz, meg az is, hogy tulajdonképpen egy tanulatlan hülye vagy, de ha hiszel magadban akkor sikeres vagy" mottójú rendszerben járatnak iskolába?
Mert azoknál el tudom képzelni, hogy azt hiszik, hogy ha a 10évvel ezelőtti ponthatárok felére (negyedére) levitt mai viszgákon átcsúsztak és túlélték az általános iskolát, akkor mindenhova elég az a "megfelelt" szint az életben és baromira nem értik mi a fenéért kínlódnak meg tanulnak mások (akik jobb jegyeket szereznek) amikor a végén ugyanazt a papírt kapják.
Sőt.. aztán a végén ugyanazért a pénzért dolgoznak, ha apunak vagy anyunak volt egy jó ismerőse..
A slusszpoén pedig, hogy ugyanezen a munkahelyen aztán az okos végzi el a hülye munkáját is, ezzel sokkal többet dolgozik ugyan azért a pénzért, a hülyét meg előléptetik a végén, hogy milyen jó a szervezőkészsége milyen faszán ki tudja adni a melót az okosabbnak. Így lesz a végén az okos főnöke a hülye..

Hú, baszod, ebből egy kivonatolt hsz-t kérhetnék, csak a lényegről. Qrva hosszú, nem akarok ennyit olvasni.  8)

sebajtóbiás

Idézetet írta: DrPascal Dátum június 07, 2017, 10:45:22 DÉLUTÁN

Hú, baszod, ebből egy kivonatolt hsz-t kérhetnék, csak a lényegről. Qrva hosszú, nem akarok ennyit olvasni.  8)

Azokról szól, akik még olvasni is lusták és másokkal csináltatnák azt is.. :P :P :D

Worlynox

Idézetet írta: DrPascal Dátum június 07, 2017, 10:45:22 DÉLUTÁN

Uhura

Laca: értelek és majdnem teljesen igazat adok neked - bírom a burádat és sok dologban úgy érzem hasonlóak vagyunk -  de ne legyünk nyelv, szakma, tudás, stb. "nácik" , pl: "...hogy ha nem tudod mi az északi híd fiam akkor menyél utcát söpörni Szentpétervárra..." .

Mert mindenki elkezdte valahol és szerintem egyikünk sem olyan öreg , hogy ne lettek volna előttünk olyanok akik tudtak volna olyat mutatni amihez mi max pilláztunk volna. Értem senki nem volt ott amikor Woz összerakta az első almát, vagy itt már bőven vannak olyanok amiknek a C64 még lehet, hogy mond valamit és talán még láttak is olyat de mondjuk ZX Spektrumot vagy VIC20, C4 meg ilyenek valami robot nevének hathatnak és nem számítógépnek.

Mindenki elkezdi valahol, és nem biztos az alapos tudás és az akadémiai képzés vezet el a "sikerhez" vagy célhoz. Azért itt bőven vannak olyanok akik autodidakta módon tanultak meg szinte mindent.

Ennek ellenére 100%-osan igazad van abban, hogy aki lusta ki guglézni a dolgokat és nem szán rá az első rigjének építése előtt legalább 2-3 napot vagy hetet az ne akarjon kész válaszokat mert nem fog kapni. Abban is egyetértek, hogy baromi idegesítő 100x megválaszolni a balf.... kérdéseket és az oltári hülyeségeket olvasni. De azért ez a mi hibánk is , ha mindenki aki ezelőtt 1 hónappal megválaszolta a kérdést csak a saját válasz posztját beszerkesztené egy Doc file ba és elküldeni kidface-nek már régen bányász tankönyv lenne a fórumban a 0 topic 0 hozzászolás helyett a FAQ-ban .

Laca012

Idézetet írta: Uhura Dátum június 08, 2017, 10:25:59 DÉLELŐTT
Laca: értelek és majdnem teljesen igazat adok neked - bírom a burádat és sok dologban úgy érzem hasonlóak vagyunk -  de ne legyünk nyelv, szakma, tudás, stb. "nácik" , pl: "...hogy ha nem tudod mi az északi híd fiam akkor menyél utcát söpörni Szentpétervárra..." .

Mert mindenki elkezdte valahol és szerintem egyikünk sem olyan öreg , hogy ne lettek volna előttünk olyanok akik tudtak volna olyat mutatni amihez mi max pilláztunk volna. Értem senki nem volt ott amikor Woz összerakta az első almát, vagy itt már bőven vannak olyanok amiknek a C64 még lehet, hogy mond valamit és talán még láttak is olyat de mondjuk ZX Spektrumot vagy VIC20, C4 meg ilyenek valami robot nevének hathatnak és nem számítógépnek.

Mindenki elkezdi valahol, és nem biztos az alapos tudás és az akadémiai képzés vezet el a "sikerhez" vagy célhoz. Azért itt bőven vannak olyanok akik autodidakta módon tanultak meg szinte mindent.

Ennek ellenére 100%-osan igazad van abban, hogy aki lusta ki guglézni a dolgokat és nem szán rá az első rigjének építése előtt legalább 2-3 napot vagy hetet az ne akarjon kész válaszokat mert nem fog kapni. Abban is egyetértek, hogy baromi idegesítő 100x megválaszolni a balf.... kérdéseket és az oltári hülyeségeket olvasni. De azért ez a mi hibánk is , ha mindenki aki ezelőtt 1 hónappal megválaszolta a kérdést csak a saját válasz posztját beszerkesztené egy Doc file ba és elküldeni kidface-nek már régen bányász tankönyv lenne a fórumban a 0 topic 0 hozzászolás helyett a FAQ-ban .

Előre is bocsi a szófosásért... ;D

"hogy amit más évekig tanult (nem feltétlenül iskolában)"  pontosan erre gondoltam, hogy a legtöbben autodidakta módon..
De nem azért mert "mostkurvajóbiznisz" hanem mert alapból érdeklődtünk hobbi szinten a számítástechnika iránt, vagy mert pl. baromira szeret valaki játszani, és lassan rájön, hogy egy RAM vagy videokártya upgrade-hez nem kell IT gurut hívni, vagy elcipelni a gépet a Rufusba...

Nekem azzal van bajom, aki soha nem látott gépet életében belülről meg ha nem almája van akkor naponta bekap egy vírust mert azt sem tudja mire ne kattintson, vagy mi az a vírusírtó, de holnap(!) (mert "mostkurvajó iznisz") Egy nem éppen hétköznapi számítógépet akar összerakni, aminek működni is kellene, stabilan, megbízhatóan ,leállás és leégés nélkül, aztán fel is kellene telepíteni oprendszert bányaprogramot..stb. Aztán behangolni, hibát keresni.. Ha végre működik akkor a coinokat valamilyen úton kivenni..
És ezeket egy postban mindet egyszerre megkérdezi mindenféle előzetes olvasás, google-zás, keresőzés nélkül.

"és nem szán rá az első rigjének építése előtt legalább 2-3 napot vagy hetet az ne akarjon kész válaszokat mert nem fog kapni. Abban is egyetértek, hogy baromi idegesítő 100x megválaszolni a balf.... kérdéseket és az oltári hülyeségeket olvasni"

Pontosan ez az ami a baj. Én nem vagyok biztos abban, hogy ha lenne egy komplett tutorial, akkor nem lenne annyi "Hú, baszod, ebből egy kivonatolt hsz-t kérhetnék, csak a lényegről. Qrva hosszú, nem akarok ennyit olvasni.  8) "
(remélem annyira már ismertek, hogy értem a viccet  ;) )

A másik, hogy szerintem a tutorial nem csak lustaság miatt nem készül, hanem lassan (vagy gyorsan, ez nézőpont kérdése) minden változik, nem tudsz pontos kész receptet írni, mert azokat a gépeket összerakni már lehetetlen amivel fél éve kezdtünk. De még ha lehetne is...

Ami pl. most a legtöbb ilyen "tegnap lettem IT hardver szaki" hibája, hogy nem érti meg, hogy még detto ugyanolyan (márka,tipus, memóriatipus) kártyák között sincs 2 egyforma , tehát nincs recept, hogy GPU 1065MHz 835mV a memória meg 2089MHz 812mV de ezt akarja belőni egyszerre 5-6-7-12kártyára.
Aztán jön nyünyörögni, hogy lefagy a bááányagééép... hüpp-hüpp... (vagy el sem indul)Jah, hogy itt már tudni kellene, hogy a MHz az frekvencia, a Volt meg a feszültség és a kártyáknak van szórása?? Lehet ha valaha érdekelte volna, akkor általános iskola 6.-ba figyelt volna fizikaórán, legalább a Volt meglenne.
De hogyan írod le készen neki, hogy milyen értékekre állítsa? Ennyiféle kártyára (AMD-nVidia különbségekbe bele se menjünk) driver? az meg mi? bios mod? hujjujj....
Aztán nem mindig ugyanaz a coin a nyerő, akkor meg zavard össze őket és adj még egy csavart a dolognak, másik bányaprogram, totál más kártyabeállítások...stb.

Aztán ha nagy nehezen elindul a gép, de amikor életében egy szöget sem vert be jönnek a fizikai-mechanikai problémák. (Nem szellőzik, túlmelegszik, felforr, szétég, zárlatos...stb)
Ezt hogy magyarázod el neki, hogy ha egymásnak érnek a kártyák és nincs honnan levegőt szívni az rossz??
El kell ezt magyarázni? Szerintem nem feltétlen. Akinek nincs ennyi műszaki érzéke, annak nem kell ezzel foglalkozni.

De van egy gondolatom, nem tudom ez jó-e vagy rossz nekünk, de szerintem jelentős.

Azon gondolkodtam, hogy ez a "kártyahiány" ... Lehetséges,  hogy ez a sok gyorstalpaló bányász annyi kártyát leégetett és küldött vissza, hogy a gyártónak óriási bevételkiesést okoztak a sok garanciális cserével?
(Csak ebből a fórumból kiindulva, hány olyan "bányász" van aki a hozzászólások alapján égetett le jó pár kártyát? És hány van aki szégyelte, vagy csak nem tartotta érdemesnek leírni, hogy leégette, vagy téglává változtatott 1-2 rignyi kártyát?
Esetleg most azon mesterkednek a gyártók, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy Ne lehessen bányászni a játékra szánt videokártyákkal? esetleg most fejlesztik a hardveres/szoftveres megoldást?
Pillanatnyilag jó, vagy rossz-e ez nekünk? Nincs kártya= lassabban emelkedik a difficulti, de nem tudsz fejleszteni, amid van az van..
Hosszab távon vagy megveszed a 90nap garis lebutított fost, vagy nem bányászol, mert a sima videokártyákkal majd nem lehet?
Lehet, hogy ez megy a háttérben?  :o ::)

Uhura

Laca mindenben igazad van, egyikünk sem Krisztus, hogy azt mondja a vaknak: láss és látni fog, vagy azt mondjuk Lázárnak kelj fel és fel fog kelni. A tutorial is olyan ötlet volt ami tényleg munkás de nem mehetünk bele a lényegbe inkább egy fajta felzárkoztató általános gyorstalpaló a bányászathoz szükséges informatikai tudással. Erre nekem is rá kellet jönnöm. Az, hogy egy routert , hogyan állítasz be leírták 100x . Én is elkezdetm írtam de most itt leledzik a dokumentumaim között mert nincs kész és nem olyan mit szeretnék, valamint annyi szar szakad a nyakamba ... meg egyéb más dolgok.

Mindegy is értem amit írsz és igazad van, nem tudom mi lenne a jó megoldás ... mert egyik sem igazán tetszik. Az első , hogy elküldesz embereket mert éppen totál idióták és hülye kérdést tesznek fel, de ezzel azt éred el, hogy ő nem jőn rá, hogy totál id... de azt érzi ő a kisöcsi a nagy csöcsá Pamelával fojtatott randin és a nagy tesója milyen geci. A másik az elmagyarázod neki de nem érti vissza kérdez és akkor sértődik meg, ha lepattintód. És ez csak azért zavar, mert ezt mi is éreztünk valahol , valamikor ... és nem szeretem azt csinálni mással amit én sem szeretném , hogy vele csináljanak.

A konteos dolgról - bocsi , hogy így hívom - szerintem nem. Ha a gyártók 10%-ot visszakaptak, leégetve szerintem a 10%-ék 70%-át vissza küldték, hogy hülyék azért nem vagyunk...  de még ha nem is és mindet kicserélték. Mekkora mennyiségű kártyát vettünk ? Irdatlant ... szerintem a probléma a rosszul felmért piaci helyzetben van. A gyártók kb. szerintem - ez meg az én konteom - kb. 12-8-6 hónapos alkatrész és egyéb előrendelésben vannak, vagyis legalább 1 évre előre terveznek és mondjuk van 50%-os lafjuk az eltérésre.  Amikor elkezdték a 2017-es év tervezését számoltak a bányászokkal de nem számoltak a 900->2800 usd BTC ár emelkedéssel meg az ehez szorosan csatolt ETH és ZEC , stb. emelkedéssel. Vagyis alul tervezetek a piac meg jött és tarolt.

Lehet látták és csinálni akartak valamit, de amikor a beszállítok azt mondták persze van alkatrész de ez többlettel jár ... a vége az lett, meg tudnán csinálni nem nem éri meg. Vagyis maradt az ami van.

Az NVIDIA éppen ezt kivédendő csepegtetett olyat, hogy csinál egy spec bányász kártyát... amiről leveszi a sallangot - értem a fölös elemeket - az alap marad max megfejeli valami ventivel és leszedi az összes olyan elemet ami nem kell a HDMI, DP, DVI csatlakozáshoz + kép alkotáshoz. Megbuhizza a drivert aztán lehet , hogy lehegeszti az egészet .. vagy nem.

Nem tudom, nincs kártya és július végig itt nem is lesz .... talán aug végéig... de nem csak nekünk és ez a lényeges momentum. Über gáz, hogy ha ma játék Pc akarsz venni AMD FUN ként nem tudsz max 460-550-560-asat venni , kész. Majd jönn a VEGA aztán megy a helyzetet nem oldja meg.

somogyi betyár

"Ahol akarat van, ott mód is akad"

drizzt_do_urden

Skankhunt42

Idézetet írta: Arkenso Dátum június 08, 2017, 04:37:53 DÉLUTÁN
Logikátlan ilyen lappal építkezni :)

A logika itt nem jatszik, latod hogy most is mindenki az asroc btc lapokat veszi, ha kell $150-t is kifizetnek erte. :D Ar nem szamit csak legyen. :D
(Mikozben kevesebbert vannak jobb lapok.)

drizzt_do_urden

windows alatt maximum 8 menne amugy is. linux alatt meg csak custom driverrel tudnad elinditani. szoval ujraporgramozas stb. soha nem fog menni rendesen!

Székely Vegán

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum június 08, 2017, 05:06:05 DÉLUTÁN
windows alatt maximum 8 menne amugy is. linux alatt meg csak custom driverrel tudnad elinditani. szoval ujraporgramozas stb. soha nem fog menni rendesen!

Aszongyák dógoznak rejta mán hogy 13-al es mennyen vindóz alatt es.. osztán kituggya..
***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

Laca012

Idézetet írta: Székely Vegán Dátum június 08, 2017, 07:50:07 DÉLUTÁN

Aszongyák dógoznak rejta mán hogy 13-al es mennyen vindóz alatt es.. osztán kituggya..

Jah.. hát jó lenne tudni hogy van-e valami spec. fizikai vagy egyéb korlát, avagy csak nem gondoltak rá, hogy 10-20 kártyát is meg kellene címezni egyszerre és csak kicsit ki kell bővíteni...

kidface

Idézetet írta: Laca012 Dátum június 08, 2017, 08:03:28 DÉLUTÁN

Jah.. hát jó lenne tudni hogy van-e valami spec. fizikai vagy egyéb korlát, avagy csak nem gondoltak rá, hogy 10-20 kártyát is meg kellene címezni egyszerre és csak kicsit ki kell bővíteni...
Azért kell bele i7-es proci

Skankhunt42

Idézetet írta: kidface Dátum június 09, 2017, 04:19:10 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Laca012 Dátum június 08, 2017, 08:03:28 DÉLUTÁN

Azért kell bele i7-es proci

Uhura

Nem biztos, ha 13 db VEGA-val pakolod tele nem az i7-es proci lesz a pénztárca szűk keresztmetszete.  8)

Laca012

"Magyar kriptopénz fórum... "
Azt hittem ukrán vagy perui...
Mé' nem "Nagy Magyar kriptopénz fórum" akkor már??
Már csak az árpádsávos háttér hiányzik, meg ha lehetne rovásírással is hozzászólni az olyan jó lenne.... Megoldható?? ::) 

CryptoMan

Idézetet írta: Uhura Dátum június 09, 2017, 10:29:20 DÉLELŐTT
Nem biztos, ha 13 db VEGA-val pakolod tele nem az i7-es proci lesz a pénztárca szűk keresztmetszete.  8)

+1! :D Ha már 13 VEGA akkor szerintem nem tart vissza senkit a két MOBO-s megoldás! :D

Skankhunt42

Idézetet írta: Uhura Dátum június 09, 2017, 10:29:20 DÉLELŐTT
Itt nem az a kerdes hogy a penztarca szuk keresztmetszet vagy sem, hanem hogy miert koltenel 3szor annyit egy lapra mint ket lapra?
Ez a 13 lapos asrock lesz mondjuk $200 + $300 az i7 az $500
$120-ert kapsz 7 kartyas MOBO-t + $45 G3930 az $165 ebbol kett meg mindig csak $330.
Szoval ha tenyleg i7 kell bele(amirol nem vagyok meggyozodve) akkor epic fail.