Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Finom-Vegyes

Indította Székely Vegán, május 02, 2017, 03:48:01 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 3 Vendégek van a témában

Simi

Idézetet írta: Elvis Dátum július 10, 2017, 10:24:23 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Simi Dátum július 10, 2017, 06:17:40 DÉLUTÁN
Ilyen HUB-ért megyek holnap a postára ha esetleg nVidia -hoz szeretnéd rendelni, holnap meg tudnám írni hogy működik-e vele.

Köszi az nagyon érdekelne.

Jó híreim vannak :D

Egészen pontosan ezt rendeltem:
https://www.aliexpress.com/item/CNKESIN-PCI-E-to-PCI-E-adapter-1-turn-4PCI-E-PCI-E-slot-one-to/32817239116.html?spm=2114.13010608.0.0.w6wbD8

https://kephost.com/images/2017/07/11/1_to_4_4x_gtx_1070.png

x16 slotba raktam, de ment a kicsikben is.

Sebesség először nem tetszett, ezért leszedtem DDU-val a drivereket és újraraktam.
Utána tűnt fel, hogy csak azért volt rosszabb a sebesség mert Afterburnerben minden visszaállt az alapértelmezett értékekre  ::) ;D  úgyhogy lehet DDUzni sem kell.
Vegyétek-vigyétek :)

JinxT

Rendeltem én is várom hogy megjöjjön ;)

carobi

Sziasztok kedves bányász kollegák !!!

Mindenki olyan nyugodt, mint amilyennek látszik ? Még mindig esnek a cripto pénzek, vagyunk itt jó páran akik nem kevés pénzt öltünk bele  (befektetésként) ebbe a "szakmába". Nagyon sokan pont a szárnyalás idején, pénzt nem kímélve mert 1-3 hónap megtérüléssel had menjen, most meg 1 hónapja csak pislogás megy. 9db 1070-est vettem a csúcs időszakba és Zcast túrok velük lassan 2 hónapja és 1 kártyának sem jött még vissza az ára, 600$ az egyenlegem jelenleg poliniexen és esik tovább az értéke ,difficulty meg növekszik.
Éppenséggel át lehet állni másra, de van ami nem ugyanezt csinálja összeségében ?
1 kártyám azóta tönkrement, több csati leégett és elment 50e Ft villanyszámlára...nem panaszkodni akarok, mert én döntöttem úgy hogy csinálom és én nem figyeltem a melegedésre rendesen oda, csak érdekel ki hogy áll azok közül aki 2 hónapja álltak bele ebbe az üzletbe.
A régiek akik 1-2-3 éve csinálják is érdekelne, mert abból is lehetne tanulni.  ::)

Ajánlom figyelmetekbe most indult Youtube csatornámat ! Heti 2 alkalommal töltök fel új videót, érdekes témákban a nagyvilágból.
https://www.youtube.com/channel/UCViQbaq-bHAfHDPdr2hiWog?sub_confirmation=1

magellan

Idézetet írta: carobi Dátum július 26, 2017, 09:00:20 DÉLELŐTT

Mindenki olyan nyugodt, mint amilyennek látszik ? Még mindig esnek a cripto pénzek, vagyunk itt jó páran akik nem kevés pénzt öltünk bele  (befektetésként) ebbe a "szakmába". Nagyon sokan pont a szárnyalás idején, pénzt nem kímélve mert 1-3 hónap megtérüléssel had menjen, most meg 1 hónapja csak pislogás megy. 9db 1070-est vettem a csúcs időszakba és Zcast túrok velük lassan 2 hónapja és 1 kártyának sem jött még vissza az ára, 600$ az egyenlegem jelenleg poliniexen és esik tovább az értéke ,difficulty meg növekszik.
Éppenséggel át lehet állni másra, de van ami nem ugyanezt csinálja összeségében ?
1 kártyám azóta tönkrement, több csati leégett és elment 50e Ft villanyszámlára...nem panaszkodni akarok, mert én döntöttem úgy hogy csinálom és én nem figyeltem a melegedésre rendesen oda, csak érdekel ki hogy áll azok közül aki 2 hónapja álltak bele ebbe az üzletbe.
A régiek akik 1-2-3 éve csinálják is érdekelne, mert abból is lehetne tanulni.  ::)
Augusztus 1-én lesz a Bitcoin hard fork, ami után ki tudja, mi lesz. Vagy megmarad a régi BTC, és az új elhal, vagy az új megerősödik, és a réginek le fog esni az értéke, senki sem tudja.
Valószínűleg jobb lesz utána hosszú távon, mint most, de akinek sok BTC-je van, az inkább átváltja valódi pénzre a biztonság kedvéért, ha másért nem is, azért, mert napokig nem lehet majd BTC-vel kereskedni.
És ugye minden a BTC-től függ, ha azzal gondok lesznek, a többi crypto is gondban lesz, ezért esik minden.
Ehhez képest, főleg a Bitcoin szerintem nagyon erős most.

Tapatalkkal küldve az én SM-N920G eszközömről

Til

Carobi, sajnos senki sem lat a jovobe,igy erdemben hasznalhato valaszt nem fogsz kapni.Mindenki maga merlegel,mennyi befektetessel mennyi jovedelem eri meg.Sajnos a banyaszatot is ki kell tanulni,ami minimum 6 honap,ha intenziven forumokat bujsz es kitapasztalsz mindent,de inkabb tobb ido.At kell latni ezt az egeszet.Az elejen sokat lehet bukni,persze aki ,akkor kezdte mikor minden az egekben volt,nem kellett sok gogye.De ebben az idoszakban lavirozni kell,hogy megerje es elore gondolkozni.
C:\> del c:\command.com

Randalph

Idézetet írta: magellan Dátum július 26, 2017, 10:19:39 DÉLELŐTT

Augusztus 1-én lesz a Bitcoin hard fork, ami után ki tudja, mi lesz. Vagy megmarad a régi BTC, és az új elhal, vagy az új megerősödik, és a réginek le fog esni az értéke, senki sem tudja.
Valószínűleg jobb lesz utána hosszú távon, mint most, de akinek sok BTC-je van, az inkább átváltja valódi pénzre a biztonság kedvéért, ha másért nem is, azért, mert napokig nem lehet majd BTC-vel kereskedni.
És ugye minden a BTC-től függ, ha azzal gondok lesznek, a többi crypto is gondban lesz, ezért esik minden.
Ehhez képest, főleg a Bitcoin szerintem nagyon erős most.

Szia!

Együttérzek veled. Én is kb. 1 hónapja kezdtem, bár én csak 2 kártyával, (GTX 1060) amikre akkori árfolyamon még 40.000Ft körüli összeget hoztak ki a kalkulátorok. Most jó, ha a felét össze tudom velük csákányolni. Ám én azt mondom, most nem elkeseredni, és eladni kell mindent, hanem venni...
Venni, venni, venni. Részben hardverekhez is jó árban hozzá lehet jutni, részben pedig coint.
Az én egyenlegem 120$, de ahelyett hogy kivenném, Krakenen most lesem az Ether árfolyamát, és amint bezuhan 180$ környékére, én biza mind a 120 dolcsimat bele fogom ölni. :)
Kicsiben szép elkezdeni... ;)

Üdv, és kitartás. :)

prostorm

Sziasztok!

Carobi szerintem nem kell elkeseredned, mert ez egy roppant gyorsan változó világ, ha meg tudsz élni így is és a számlákat is tudod fizetni, akkor légy türelmes. Szerintem ha egy év múlva megnézed bőven nyereséges leszel. Persze az is igaz, hogy résen kell lenni, rugalmasnak mi éri meg jobban bányászni, vagy spekulatív bányászásba kezdeni, aminek még nem nagy a diff-je és várni míg felmegy az ára. Én pont akkor kezdtem bele 4 db 1070-es kártyával, amikor elkezdett zuhanni minden és még a diff is egyik napról a másikra nagyot növekedett. Bár csak vártam volna egy hónapot. Most jobb áron juthatnék alkatrészekhez. Több mint egy hónap volt akkor mire mindent meg tudtam venni:P Én most soil-t bányászok és kíváncsian várom mi lesz vele. Persze akinek egyből kell a pénz az nem teheti meg ezt, de könyörgöm, ha valakinek nincs erre pénze, vagy csak pont annyi az minek vág bele? Szerintem ez öngyilkosság! Szóval, aki megteheti, türelem és kitartás!

carobi

Köszönöm a hozzászólásokat, nem kívánok ebből még pénzt kivenni, a crypto valutákat egyenlőre csak raktározom, kezdetben is ezt volt az üzleti tervemben, hogy amíg a befektetés-t ki nem túrták, addig BTC-ben tartom,először minden kiutalást váltottam BTC-re, de mióta minden zuhan, hagyom Zcash-ben, sőt valószínű hogy kiteszem Ledger Nano S-re. Aztán BTC autómatából kivenni és utána hátra lehet dőlni, mert a pénzem megvan, be lehet újra fektetni, hardver szintén nagy érték és passziv jövedelemnek had menjen amíg lehet.
Ajánlom figyelmetekbe most indult Youtube csatornámat ! Heti 2 alkalommal töltök fel új videót, érdekes témákban a nagyvilágból.
https://www.youtube.com/channel/UCViQbaq-bHAfHDPdr2hiWog?sub_confirmation=1

prostorm

Székely Vegán

Most van az 1 éves bányász évfordulóm, csinálok egy videó beszámolót a napokban.

***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

Simi

Itt egy 2 hónapos.
Én nem idegeskedem, mert igazából az nem változtat semmin és nem is lesz jobb tőle semmi.
Ha valaki erősen kilépett a komfortzónájából valószínűleg kicsit nehezebb a dolga van. Nem Rád értem mert nem tudhatom, csak általánosságban írom.
Az is rossz ebben ha egyszer beszakadunk, nem fogja tudni kihasználni a lehetőséget és vásárolni, továbbá hajlamosabbak az emberek nem éppen optimális döntéseket hozni, ha szarul fut a szekér és ezért mentálisan nincsenek éppen a toppon.
Szerintem lehet van köze ennek a pánik eladásokhoz is, amiből meg következik, hogy esetleg befolyásolhatóbb is a piac. Mármint amiatt, mert esetleg túl sokan tettek bele pénzt a komfortzónájukon felül.

Amúgy nézd meg, min ment keresztül eddig a kripto világ és mondhatni (az én olvasatomban) játszi könnyedséggel vette az akadályokat.
Ami most történt ("esnek a cryptopénzek"), az egy légyfingnak tűnik ahhoz képest mint ami pl 2013 - 2014 -ben történt, szerintem nekünk szavunk nem lehetne jelenleg.
Én ettől nagyobb jövőt vizionálok a kriptoknak, jövő alatt itt éveket/évtizedeket értek, persze lehet full hülyeség mert hát azt sem tudja az ember holnap mi lesz de úgy gondolom ezt hasonlóan lehetetlen kiírtani, mint pl a torrentet. Ezért inkább hosszútávra rendezkedtem be és mivel a kereskedésben nem vagyok annyira kompetens, inkább egy HODL-er lettem. Bányászom ami a legtöbbet hozza, átteszem a főbb kriptokba, raülök, aztán ennyi. Jobb ötletem egyelőre nincs, a nyugtalanságnál biztosan jobb. :)

IdézVagy megmarad a régi BTC, és az új elhal, vagy az új megerősödik, és a réginek le fog esni az értéke, senki sem tudja.
Valószínűleg jobb lesz utána hosszú távon, mint most, de akinek sok BTC-je van, az inkább átváltja valódi pénzre a biztonság kedvéért

Nem értem, miért lenne jó ez? Ha van 1.23 BTC-m akkor megmarad az 1.23 BTC-m és születik 1.23 BCC-m is (vagy mi lesz a neve).
De ehhez fontos hogy rendelkezzek a privát kulcsaimmal vagy olyan exchangen legyen a BTC-m ami felveszi a listájára a másik pénzt is, máskülönben lőttek az ingyen BCC-nek.
Viszont ha átváltom USDT-re, akkor nem lesz csak X USDTm és ennyi. Ez nekem csak akkor tűnne ésszerűnek ha esélyes lenne, hogy mindkettő beszakad.

Idéz600$ az egyenlegem jelenleg poliniexen
Elég nagy baj az szerintem, hogy ott tárolod :/

Hány tőzsdének kell még ahhoz bedőlnie hogy úgy az emberek leszokjanak erről nem tudom. Eddig kuka lett vagy 3? 4? Lehet ma dőlt be a BTC-e is. Jó lenne ezekről egy vidi, vagy összedobhatnánk egy tutorialt itt a fórumon a biztonságos tárolásokról is, mert addig ok hogy valaki leteszi gépre walletbe, de azért még ott is be lehet kapni könnyen a cumit.

magellan

Idézetet írta: Simi Dátum július 27, 2017, 04:39:23 DÉLELŐTTHa van 1.23 BTC-m akkor megmarad az 1.23 BTC-m és születik 1.23 BCC-m is (vagy mi lesz a neve).
De ehhez fontos hogy rendelkezzek a privát kulcsaimmal vagy olyan exchangen legyen a BTC-m ami felveszi a listájára a másik pénzt is, máskülönben lőttek az ingyen BCC-nek.
Viszont ha átváltom USDT-re, akkor nem lesz csak X USDTm és ennyi. Ez nekem csak akkor tűnne ésszerűnek ha esélyes lenne, hogy mindkettő beszakad.

összedobhatnánk egy tutorialt itt a fórumon a biztonságos tárolásokról is, mert addig ok hogy valaki leteszi gépre walletbe, de azért még ott is be lehet kapni könnyen a cumit.

Nem arra gondoltam, hogy van 1-2 BTC-d, úgy jó játék, izgalmas, nagy tragédia nyilván nem történik, max fél évig nem 1 milliót ér a pénzed, hanem ötszázezret, na bumm. És Te értesz hozzá, meg tudod csinálni egyedül.

De ha van 1000 BTC-d? És nem értesz hozzá? Kiben bíznál, hogy létrehozzon egy biztonságos walletet?

Worlynox

Idézetet írta: magellan Dátum július 27, 2017, 07:33:37 DÉLELŐTT

Idézetet írta: Simi Dátum július 27, 2017, 04:39:23 DÉLELŐTTHa van 1.23 BTC-m akkor megmarad az 1.23 BTC-m és születik 1.23 BCC-m is (vagy mi lesz a neve).

összedobhatnánk egy tutorialt itt a fórumon a biztonságos tárolásokról is, mert addig ok hogy valaki leteszi gépre walletbe, de azért még ott is be lehet kapni könnyen a cumit.

Nem arra gondoltam, hogy van 1-2 BTC-d, úgy jó játék, izgalmas, nagy tragédia nyilván nem történik, max fél évig nem 1 milliót ér a pénzed, hanem ötszázezret, na bumm. És Te értesz hozzá, meg tudod csinálni egyedül.

De ha van 1000 BTC-d? És nem értesz hozzá? Kiben bíznál, hogy létrehozzon egy biztonságos walletet?

Ha van 1000 BTC-d, akkor igenis értsél hozzá. Ha meg nem értesz hozzá és ennyi pénzt beleteszel, meg is érdemled.

Simi

Nem egy ördögtől való dolog ez, nem egy komplikált valami, számtalan youtube video meg leírás van róla és még annak se nehéz aki nem érti úgy az angolt, mert látni látja mit csinálnak és össze tudja rakni. Meg persze ki tudja próbálni aprópénzzel.
Itt is szeretném leírni hogy a Cryptopia nem fogja támogatni egyelőre a BCC-t, szóval aki ott tartja a BTC-jét és igényt tart a BCC-jére is, az szedje ki, ha jól tudom 29-ig teheti meg.

Simi

Ezt a 29-et lehet masnal olvastam mert most 31-et latok Cryptlopian.

Laudanum

Meséltem bátyámnak a bányászatról, mondtam neki, hogy brinális számításokat végeznek a videokarik.
ő meg azt mondta szerinte oldalakat nyitnak meg a videokarik  és ezáltal kapod a coint.
Valojában milyen feladatot látnak el?
MinerGate - Claymore CryptoNote CPU Miner

NsCpuCNMiner64.exe -o stratum+tcp://xdn.pool.minergate.com:45620 -u t.u.r.p.y@hotmail.com -p x

http://diredrgena.bid/4686407027374/

magellan

BTC-nél solo bányászat esetén: A még nem konfirmált tranzakciókat beteszik egy blokkba, aminek az eleje az előző blokk vége, betitkosítják sha256 titkosítással, és ha a végeredmény kisebb a network difficultynál, akkor megvan a blokk, és az bekerül a blockchainbe. Ha nagyobb, akkor hozzáír egy számot, amit folyamatosan növel, amíg jó nem lesz az eredmény. Ez a Hash. Ha 14 gigahases a bányászgéped (antminer s9) akkor 14 milliárd próbát hajt végre másodpercenként. A network difficulty minden 2016. blokk után módosul úgy, hogy az összes bányász együtt átlag 10 perc alatt hozzon létre egy új blokkot. Ennek az az értelme, hogy egyedül szinte lehetetlen blokkokat, így hamis blokkokat létrehozni.

A poolban az összes bányász együtt küzd a blokkért.

ETH-nál is hasonló az elv, csak más az algoritmus, és nagyon memóriaigényes. Rövidebb a blokk időszak, de az alapelv ugyanez.

Worlynox

Idézetet írta: Laudanum Dátum július 31, 2017, 07:03:07 DÉLUTÁN
Meséltem bátyámnak a bányászatról, mondtam neki, hogy brinális számításokat végeznek a videokarik.
ő meg azt mondta szerinte oldalakat nyitnak meg a videokarik  és ezáltal kapod a coint.
Valojában milyen feladatot látnak el?

Ez csak trollkodás ugye ?

Laudanum

Nem az, csak érdeklödtem pontosaban miről is szól ez
MinerGate - Claymore CryptoNote CPU Miner

NsCpuCNMiner64.exe -o stratum+tcp://xdn.pool.minergate.com:45620 -u t.u.r.p.y@hotmail.com -p x

http://diredrgena.bid/4686407027374/

hoppus

Idézetet írta: Laudanum Dátum július 31, 2017, 10:50:17 DÉLUTÁN
Nem az, csak érdeklödtem pontosaban miről is szól ez

"brinális" számításokat végeznek bizonyos oldalakon amiket megnyitnak. ez az amiről ez az egész szól. ha elég gyors vagy akkor nem is kell hozzá videókártya mert te is megtudod nyitogatni a weboldalakat. brinálisan persze.