Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Garanciás javítás

Indította danieru, december 28, 2016, 10:33:16 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 2 Vendégek van a témában

danieru

Sziasztok

Meghalt az egyik kártya, amelyiknek a legkevesebbet írta ASIC qualityre. Lefagyott a gép és következőnek már nem indult el a kártya ventije sem, a windows nem érzékeli. Vajon mire lehet számítani garanciás javítás során? Moddolt bios van rajta, vajon számít ez majd? Van valakinek tapasztalata ez ügyben?

zenetibi

Idézetet írta: danieru Dátum december 28, 2016, 10:33:16 DÉLELŐTT
Sziasztok

Meghalt az egyik kártya, amelyiknek a legkevesebbet írta ASIC qualityre. Lefagyott a gép és következőnek már nem indult el a kártya ventije sem, a windows nem érzékeli. Vajon mire lehet számítani garanciás javítás során? Moddolt bios van rajta, vajon számít ez majd? Van valakinek tapasztalata ez ügyben?

Véletlenül nem a riserrel van baj?Tedd bele az alaplapba, hátha a riser rossz.

danieru

Idézetet írta: zenetibi Dátum december 28, 2016, 10:43:36 DÉLELŐTT
Sziasztok

Véletlenül nem a riserrel van baj?Tedd bele az alaplapba, hátha a riser rossz.

Biztosan a kártya halt meg. Három gépben is próbáltam. Alaplapban sem működött.

PeetHunBp

Sziasztok

Nézd meg a garancia papírt!
Nekem egyik msi rx 470-nek nem ment a ventilátora az RBX-eseknél vettem, modolt biosz volt rajta de nem raktam vissza az eredetit, visszavittem 60 napot mondtak. Rájuk telefonáltam egy 3 hét után mi a helyzet és utána jártak a dolgoknak. 6 hétre kaptam új cserekártyát.

zenetibi

Idézetet írta: PeetHunBp Dátum december 28, 2016, 10:55:13 DÉLELŐTT
Sziasztok

Nekem egyik msi rx 470-nek nem ment a ventilátora az RBX-eseknél vettem, modolt biosz volt rajta de nem raktam vissza az eredetit, visszavittem 60 napot mondtak. Rájuk telefonáltam egy 3 hét után mi a helyzet és utána jártak a dolgoknak. 6 hétre kaptam új cserekártyát.

Honnan is tudnák megmondani, hogy milyen bios volt rajta, ha egyáltalán nem indul el :)

bbencee

Attól hogy nem indul el még a rom nem biztos hogy nem olvasható ki. Szerintem 50-50 hogy foglalkoznak vele vagy sem.

danieru

Idézetet írta: PeetHunBp Dátum december 28, 2016, 10:55:13 DÉLELŐTT
Sziasztok

Én is náluk vettem. Visszaküldöm, aztán kiderül. Szerintem inkább elektronikai jellegű probléma, tehát nem megy valamelyik feszültségszabályzó vagy hasonló.

drizzt_do_urden

de ha ide leirjatok hogy modolt biossal kuldod vissza es kihez nem feltek hogy esetleg felfuleli valaki es elvagja a garanciat a forumon latottak alapjan ? :))

danieru

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum december 28, 2016, 11:53:37 DÉLELŐTT
de ha ide leirjatok hogy modolt biossal kuldod vissza es kihez nem feltek hogy esetleg felfuleli valaki es elvagja a garanciat a forumon latottak alapjan ? :))

Kicsit túlságosan paranoiás vagy :P

drizzt_do_urden

az lehet. de jobb felni mint megilyedni!

bbencee

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum december 28, 2016, 12:27:25 DÉLUTÁN
az lehet. de jobb felni mint megilyedni!

Ahány kártya megfordul nálunk bányászoknál előfordul az ilyen. És másoknál is. Aggódni nem kell. Ha kuka a kártya, írd le az adódból ha úgy adódik. Ez a bányász élet gyerekek!

Dàvid

Ha megnézik a bios-t és nem javítják vagy cserélik meg lehet próbálni vissza rakni eredeti bios-t.
Égető szoftver meg hardver kell hozzá. Nem egyszerű de 70k-t lehet megér.

Egyébként milyen beállításon hajtottad? Ha hasonló körülmények közt feladja még valakinek abból vonható le következtetés.

danieru

Idézetet írta: Dàvid Dátum december 29, 2016, 06:57:05 DÉLUTÁN
Ha megnézik a bios-t és nem javítják vagy cserélik meg lehet próbálni vissza rakni eredeti bios-t.
Égető szoftver meg hardver kell hozzá. Nem egyszerű de 70k-t lehet megér.

Egyébként milyen beállításon hajtottad? Ha hasonló körülmények közt feladja még valakinek abból vonható le következtetés.

Szerintem nem szoftveres beállítás okozta a problémát. GPU: 1250 MHz @ 980 mV, RAM: 1700 MHz @ 930 mV

reloopbenny

Én ma jártam úgy egy kártyával, hogy kibontottam beraktam a gépbe, alaplapba(Vettem egy tartalékot ha az egyik beszarna plusz jo lesz addig játszani)rádugom a képernyőt és valami hányingerkeltően csíkos összevisszaság volt a windows asztalom.
Amit az egér mozgatás mégtovább rontott szoval ment is vissza a dobozba és küldöm vissza az iPon-nak!
Elvileg hétfőn jön a futár érte kíváncsi vagyok mit mondanak rá! :o

drizzt_do_urden

volt ilyen kartyam. kicsereltek szo nelkul.

Fireball

Sapphire 480-on van egy mechanikus Bios kapcsoló, OC és az alap között lehet vele váltani. Az alapot módosítom és ha baj van csak átkapcsolom.

Parano1d

Idézetet írta: reloopbenny Dátum január 06, 2017, 04:22:17 DÉLUTÁN
Én ma jártam úgy egy kártyával, hogy kibontottam beraktam a gépbe, alaplapba(Vettem egy tartalékot ha az egyik beszarna plusz jo lesz addig játszani)rádugom a képernyőt és valami hányingerkeltően csíkos összevisszaság volt a windows asztalom.
Amit az egér mozgatás mégtovább rontott szoval ment is vissza a dobozba és küldöm vissza az iPon-nak!
Elvileg hétfőn jön a futár érte kíváncsi vagyok mit mondanak rá! :o

Ha csak BIOS probléma, akkor meg tudják csinálni ők is. Legrosszabb esetben azt mondják, hogy fizetned kell a javításért, és bukod a garanciát.

danieru

No, lecserélték az elromlott kártyát. Tehát nagyjából egy hónap kellett. Vicces amúgy, mert sima RX 470 referencia kártyát adtam le és Nitro+ kártyát adtak cserébe :)

boti123

Mso rx 470 gaming x kartya hibaja leveri az aramot a tapon multhet hetfo ota van leadva (9nap) aqua.hu max 15 munkanap ha annyi ido alatt nem cserelik ki jogilag kapok 1 uj kartyat.

DrPascal

Idézetet írta: boti123 Dátum február 10, 2017, 01:47:32 DÉLELŐTT
Mso rx 470 gaming x kartya hibaja leveri az aramot a tapon multhet hetfo ota van leadva (9nap) aqua.hu max 15 munkanap ha annyi ido alatt nem cserelik ki jogilag kapok 1 uj kartyat.

Ez nem teljesen így van! Csak törekedniük kell a 15 napon belüli intézkedésre.
A hivatalos megfogalmazás szerint a lehető leggyorsabban kell eljárni.
Ez nálam a táp cserénél 2.5 hónap volt... :(