Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

GPU tuning (tweak)

Indította drizzt_do_urden, december 02, 2016, 05:15:35 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 14 Vendégek van a témában

fpeter

Egyetlen használható adat a serial number lenne, de az a mező meg üres, úgyhogy ez van. Ha biztosra karsz menni, akkor csinálj annyi egyedi biost ahány kártyád van, pl a GPU órajelet tedd 1000, 1001, 1002 stb-re, majd süsd végig őket és nézd meg a watttool-t leresetelve hogy tényleg stimmel e hogy a 0-ás 1000-en, 1-es 1001-en stb megy e. Utána már csak a claymore kapcsolgatásával kell összekötni hogy melyik melyik, jól feljegyezni hogy 2 hónap múlva is meglegyen és akkor biztosra mehetsz a jövőben...
¯\_(ツ)_/¯

HDMI dummy eladó > keresd az azonos nevű topikban!

Til

Idézetet írta: fpeter Dátum április 18, 2017, 01:36:45 DÉLUTÁN
Egyetlen használható adat a serial number lenne, de az a mező meg üres, úgyhogy ez van. Ha biztosra karsz menni, akkor csinálj annyi egyedi biost ahány kártyád van, pl a GPU órajelet tedd 1000, 1001, 1002 stb-re, majd süsd végig őket és nézd meg a watttool-t leresetelve hogy tényleg stimmel e hogy a 0-ás 1000-en, 1-es 1001-en stb megy e. Utána már csak a claymore kapcsolgatásával kell összekötni hogy melyik melyik, jól feljegyezni hogy 2 hónap múlva is meglegyen és akkor biztosra mehetsz a jövőben...
Lehet kiprobalom ugy,hogy letiltom.eszkozkezeloben a kartyakat es csak egyet hagyok aktivan.Kivancsi vagyok ugy mit lat flashtool.
C:\> del c:\command.com

Balvanylajos

Esetleg van valakinek ötlete, hogy ha véletlenül már nincsen meg az eredeti rom a kártyának, akkor azt honnan lehetne rá varázsolni?

Gyártó: XFX
Part No.: RX-470P4SFD5
RADEON RX 470 4GB D5 TRUE OC 1226M

Model No.: RX-470P4S
S/N: RYY080714
Ver. B.2

Csak azért írtam le, hátha valakinek ilyen kártyája van és elküldené a ROM fájlt, köszönöm!
Egyéb ötlet is jöhet!

drizzt_do_urden

Idézetet írta: Balvanylajos Dátum április 20, 2017, 06:26:02 DÉLUTÁN
Esetleg van valakinek ötlete, hogy ha véletlenül már nincsen meg az eredeti rom a kártyának, akkor azt honnan lehetne rá varázsolni?

Gyártó: XFX
Part No.: RX-470P4SFD5
RADEON RX 470 4GB D5 TRUE OC 1226M

Model No.: RX-470P4S
S/N: RYY080714
Ver. B.2

Csak azért írtam le, hátha valakinek ilyen kártyája van és elküldené a ROM fájlt, köszönöm!
Egyéb ötlet is jöhet!

https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=AMD&manufacturer=&model=RX+470&interface=&memType=&memSize=&since=

exertech001

Hali! Claymore újítása az " -asm 2 " beállítás. ez mit csinál a GPU-val? RX 470 4GB-ok 28,3 helyett 28,6 on mennek. Mennyire gyilkolja a kártyákat ez? Mert ha nyúzza őket inkább maradok a 28,3 nál.

drizzt_do_urden

optimalizalt szamitas az asm. uj kernel. jobb mint a regi. ,aradj nyugodtan ennel.

exertech001

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum április 22, 2017, 10:49:09 DÉLUTÁN
optimalizalt szamitas az asm. uj kernel. jobb mint a regi. ,aradj nyugodtan ennel.
Koszonom szepen! Maradok.

Tiba

Ez ha jól látom duálnál nem megy.

Zorg33

Skankhunt42

Idézetet írta: Zorg33 Dátum április 23, 2017, 02:52:18 DÉLUTÁN
dehogynem.

Readme szerint nem.

"NEW: added alternative assembler kernels for Tonga and Polaris cards for ETH-only mode. Use them if you get best speed at "-dcri 1" (i.e. you cannot find speed peak), use "-asm 2" "

drizzt_do_urden

Skankhunt42

drizzt_do_urden

Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum április 23, 2017, 05:53:52 DÉLUTÁN
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum április 23, 2017, 05:39:49 DÉLUTÁN
dehogynem!

Akkor Claymore rosszul tudja. :D Lehet erdemes lenne szolni neki. :D

az ASM 2 van kiadva ETH only modra. a tobbi ASM -et hasznalhatod dualba is. de szerintem automatan kell hagyni megkapja azt maleyik kell neki dualba.

ezt claymore irja.

"gpu-pro does not support amd adl, so it's ok. -asm 2 has same speed as -asm 1 for most cards, it depends on GPU model, so it's ok. -asm 2 was added mostly for overclocked Tonga and Polaris cards and only for ETH-only mode. On these cards you can have best speed on -dcri 1, -asm 2 moves -dcri scale for these cards so you can try to find speed peak at larger -dcri values."

somogyi betyár

Idézetet írta: Zorg33 Dátum december 05, 2016, 08:28:41 DÉLELŐTT
Nem tudom már, hogy elhangzott-e, de fontos, hogy van egy szabály:

VDDCI <= VDDC

VDDCI: mem controller (interface) voltage
VDDC: GPU core voltage

Tehát hiába veszed le pl 900mV-ra a VDDC-t, ha a VDDCI-t 1000mV-n hagyod.

Az offsettel lehet ezt a szabályt kijátszani.
Ha negatív offsetet adsz meg, akkor az levonódik az aktuális VDDC értékből.

Viszont óvatosan, mert az offset az összes DRM state-re vonatkozik!
Ez azt jelenti, hogy ha a dinamikus állapotváltások alkalmával bevált egy olyan állapotba, ahol a memória alapon van és ott lemegy a VDDCI, ezáltal lemegy a VDDC is a beállított alacsonyabb értékre és ennek tetejébe még az offset is levonódik, akkor azonnal berottyant a GPU és lefagy a kártya (+a gép).

Ezt pedig őúgy lehet kijátszani, hogy minden DRM state-nek minimum akkora feszt állítunk be, mint a VDDCI, ergo már eleve az offsettel megnövelt értéket állítod be és utána a negatív offsetel "visszahúzod".

Példa:

És akkor egy alternatív trükköt is mondok:
Csökkentett VDDCI sokaknak jobban bevált!
875mV a magic number, amit több nevesebb külföldi fórumozó is ajánlott és valóban,
az összes 470/480 4/8GB kártyánál nekem ez bizonyult a legstabilabbnak.
Így akkor az offsetet hanyagolhatjuk, mivel 875mV alá biztosan nem akarunk menni a GPU feszültséggel.

Eljutottam ezen totyik feléig is, de mintha más dimenzióban lennénk.
1950MHz/850mV-os határokat pedzegettek, ehhez képest nekem...
Valószínűtlen, hogy valami csodakártyám lenne, tehát mit bsztam el? :D
Valaki, aki ÉRTI IS, mik miért történnek, és mi milyen következményekkel jár, legyen kedves, vessen egy pillantást a printscreenre, és világoljon fel...  ::)

"Ahol akarat van, ott mód is akad"

Uhura

Nem te vagy elvarázsolva a probléma a következő: (saját tapasztalat is)

- Amíg nincs minden adat - mint egy tudományos dolgozatban - egymás mellé rakva egy wattool kivágati kép lóf... sem ér.
- Együtt kellenének: Kártya típus, memória méret / típus , ASIC, fogyasztás (W), bányászott anyag, dual / simpla mód, pool , wattool profil , bios mód igen / nem
- Ha ezek mind megvannak akkor tudod össze hasonlítgatni a dolgokat reálisan mert addig a kecskét a káposztával és Mari nénivel hasonlítod össze és persze hogy nem jön ki. :(

magas ASIC -> kisebb energia felhasználás melletti ugyanolyan számítási teljesítmény vagy neked lehet azért nem jön ki az ami a másiknak röhögve mert a memória tpíusa meg az ASIC teljesen eltérő , stb.

drizzt_do_urden

Idézetet írta: somogyi betyár Dátum április 24, 2017, 05:05:34 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Zorg33 Dátum december 05, 2016, 08:28:41 DÉLELŐTT
Nem tudom már, hogy elhangzott-e, de fontos, hogy van egy szabály:

VDDCI <= VDDC

VDDCI: mem controller (interface) voltage
VDDC: GPU core voltage

Tehát hiába veszed le pl 900mV-ra a VDDC-t, ha a VDDCI-t 1000mV-n hagyod.

Az offsettel lehet ezt a szabályt kijátszani.
Ha negatív offsetet adsz meg, akkor az levonódik az aktuális VDDC értékből.

Viszont óvatosan, mert az offset az összes DRM state-re vonatkozik!
Ez azt jelenti, hogy ha a dinamikus állapotváltások alkalmával bevált egy olyan állapotba, ahol a memória alapon van és ott lemegy a VDDCI, ezáltal lemegy a VDDC is a beállított alacsonyabb értékre és ennek tetejébe még az offset is levonódik, akkor azonnal berottyant a GPU és lefagy a kártya (+a gép).

Ezt pedig őúgy lehet kijátszani, hogy minden DRM state-nek minimum akkora feszt állítunk be, mint a VDDCI, ergo már eleve az offsettel megnövelt értéket állítod be és utána a negatív offsetel "visszahúzod".

Példa:

És akkor egy alternatív trükköt is mondok:
Csökkentett VDDCI sokaknak jobban bevált!
875mV a magic number, amit több nevesebb külföldi fórumozó is ajánlott és valóban,
az összes 470/480 4/8GB kártyánál nekem ez bizonyult a legstabilabbnak.
Így akkor az offsetet hanyagolhatjuk, mivel 875mV alá biztosan nem akarunk menni a GPU feszültséggel.

Eljutottam ezen totyik feléig is, de mintha más dimenzióban lennénk.
1950MHz/850mV-os határokat pedzegettek, ehhez képest nekem...
Valószínűtlen, hogy valami csodakártyám lenne, tehát mit bsztam el? :D
Valaki, aki ÉRTI IS, mik miért történnek, és mi milyen következményekkel jár, legyen kedves, vessen egy pillantást a printscreenre, és világoljon fel...  ::)

itt te sajnos nem .800 mV dolgozol hanem 1.056 es 1.057 -en mennek a kartyak. ugy lehuztad oket szerintem overrideolta abeallitasaid es dolgozik o szepen standard voltal. amugy ha megnezed a GPU frekvenciad szokdosik le fel. azt jelenti nem birja a .800 mV -ot es szokdosik a P7 P6 P5 kozott.

a VID es VOUT mutassa ha tenyleg csokkent  afeszultseg. szoval allitsd ujbol es ugy ahogy zorg mondta es maskepp fog kinezni egybol a dolog es a P1 -tol P7 ig allitsd at az ertekeket mert igy ahogy most van nem jo.

szoval nem alom kartyaid vannak, csak rosszul vannak allitva es ha megnezed wattmerolvel akkor tobbet fogyaszt mint az a kartya amelyik a VOUT -nal mutat .860 mV koruli erteket!

Zorg33

Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum április 23, 2017, 05:53:52 DÉLUTÁN
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum április 23, 2017, 05:39:49 DÉLUTÁN
dehogynem!

Akkor Claymore rosszul tudja. :D Lehet erdemes lenne szolni neki. :D

Te érted félre.

A második típusú ASM kernel van csak ETH only módban. Az ASM 1 van dualban (is).

Zorg33

Fesz témához:

Igen, azt a szerencsétlen VID és VOUT értéket kellene nézni, nem véletlenül tök mást mutat, mint amit szerinted beállítottál.
Ott egyből látszik az igazság, nem lehet mellébeszélni :)

fbazsa

Sziasztok!

Az mennyire gáz ha a kártya 20-30 percenként a Claymore's logban egy ilyen errort?
GPU #0 got incorrect share. If you see this warning often, make sure you did not overclock it too much!

sapphire RX470 referencia
ilyen beállításokkal:

eddig 3 napos uptime-ja van, nem fagy. Csak ez piszkálja a csőröm... engedjem el?

Zorg33

megynomod az 's' gombot, kiirja a statot

Feltételezve hogy egyformák a kártyáid kb:

a problémás kártya invalid sharei száma / (összes share száma / kártyák száma)

Ha ez 5% feleett van akkor érdemes foglaklkozni vele.

Ez a beállítás amugy nagyon rossz, olvass vissza.

1000-112=888mV ot adsz neki 1100MHz-hez, ami nem biztos, hogy elég és ezért hibázik.

Tedd nullára az offsetet és vedd le a mem controller feszt 900-ra.