Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

GPU tuning (tweak)

Indította drizzt_do_urden, december 02, 2016, 05:15:35 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 21 Vendégek van a témában

atideath

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum december 15, 2016, 10:02:41 DÉLELŐTT
es probald meg az 1000 mV lehuzni 930-960 koze es utana offsetelj. amelyik kartyad gyengebb ASIC -os azoknal ne kinozzad nagyon hamar adjak meg magukat.

De melyik mV-t húzzam le annyira? GPU-t vagy a MEM-et? Egy kártya lóg ki az ASIC sorból csak szerencsére.
https://www.minermonitor.eu
BTC: 1KzEse6pq72fwPwiwqZWJqaqNJvMZ8EXnK

drizzt_do_urden

mind a kettonel probalkozz az mV lehuzni. altalab nalam mind a kettonel ugyanaz az mV van.

atideath

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum december 15, 2016, 10:08:31 DÉLELŐTT
mind a kettonel probalkozz az mV lehuzni. altalab nalam mind a kettonel ugyanaz az mV van.

Okés ez már sok segítség. Most olyan 220 H/s körül hashelnek a kártyák. Meglátjuk tudunk-e rajta még hegyezni. :)

drizzt_do_urden

orokke szamoljad a hash/watt aranyt. mert nem orokke a legnagyobb hashpowerrel keresel a legtobbet mert olyankor sokat fogyasztol. egy kevesebb hash power (~200 - 210) de 700 wattos fogyasztassal jobban keresel mint egy 220 hash es 850 wattos fogyasztassal! szoval szamolgass :))

atideath

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum december 15, 2016, 10:11:48 DÉLELŐTT
orokke szamoljad a hash/watt aranyt. mert nem orokke a legnagyobb hashpowerrel keresel a legtobbet mert olyankor sokat fogyasztol. egy kevesebb hash power (~200 - 210) de 700 wattos fogyasztassal jobban keresel mint egy 220 hash es 850 wattos fogyasztassal! szoval szamolgass :))

Természetesen ez az alap számolás nekem is, csak eddig a fogyasztásom 1050W volt a 6 kártyával. Ezt vittem le 850W-ig. Most meg megállt a tudomány merre induljak esetleg tovább hogy még lejjebb tudjam vinni a fogyasztást.

drizzt_do_urden

hat ezzel amiket irtam el leszel foglalva egy darabig :)) vegyed alapul azt hogy az en rigem a 6x470 -es az 1200 hash es 720 watt...-i 8 -al.

atideath

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum december 15, 2016, 10:15:27 DÉLELŐTT
hat ezzel amiket irtam el leszel foglalva egy darabig :)) vegyed alapul azt hogy az en rigem a 6x470 -es az 1200 hash es 720 watt...-i 8 -al.

Hát már tegnap is lefoglalt rendesen. Bár mondjuk az első kártya volt a necces, utána már gyorsabban tudtam őket csesztetni. :)

Zorg33

A 80-20 as szabalyt itt is lehet alkalmazni kb.
Az utolso 5-10% fogyi/ teljesitmeny kicsikarasa annyi idot fel tud emeszteni es a fagyasok miatt profitkiesest produkal, hogy nem nagyon eri meg vele tokolodni.
100W on sporolsz havi 2700 ft ot, cserebe elmegy vele minimum egy napod mire mindet vegigteszteled, kozben leallogat, stb.
Persze nagy farmoknal mar erdemes, vagy ha amugy is ott ulsz mellette, mert pl otthonrol melozol.

danieru

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum december 15, 2016, 10:15:27 DÉLELŐTT

Nekem is sikerült levinnem 730 wattra az egyiket. Másik kevesebb lehet, a GPU-Z is jobb adatokat mutat. Saccra 680-700 W között.

Danika

Ez normális, hogy le reseteltem mindkét kártyát, de az értékek mégis külömböznek? 2 napja szívja már a vérem, hogy leáll az egyik kártya azonos beállítások mellett. De csak most vettem ezt észre..

sebajtóbiás

Persze, nálam is minden kártya más értékeket mutat alapból. Szerintem ezek az ASIC quality alapján belőtt biztonságos gyári értékek.

Ha tuningolod/undervoltingolod a kártyáidat, akkor a finomhangolást már egyesével kell elvégezni, ugyanis minden kártya mást bír. Alacsonyabb ASIC quality-s kártya simán fagyhat ugyanolyan beállításoktól, amikkel egy másik még jól fut.

Danika

Hm.. Jó tudni, hogy ilyenre is oda kell figyelni. Köszi a gyors választ

banda

Két kérdésem lenne:

- a felvett teljesítményt hol le lehet olvasni valahol vagy valamilyen szoftverrel, esetleg külső mérőműszer kell hozzá(a gép és a dugalj közé)?

- miért kell módosítani a Bios-t? Anélkül nem működnek a Watttool- ban megadott beállítások vagy egyéb oka van?

Köszönöm! :)

Bob

Idézetet írta: banda Dátum december 16, 2016, 08:36:14 DÉLELŐTT
Két kérdésem lenne:

- a felvett teljesítményt hol le lehet olvasni valahol vagy valamilyen szoftverrel, esetleg külső mérőműszer kell hozzá(a gép és a dugalj közé)?

- miért kell módosítani a Bios-t? Anélkül nem működnek a Watttool- ban megadott beállítások vagy egyéb oka van?

A GPU-Z program ír ki felvett teljesítményt a kártyára, de nem tudom, az mennyire megbízható értéket ad. Létezik fogyasztásmérő, amit a konnektorba lehet dugni, és abba bedugni a számítógépet. Szerintem hasznos eszköz, a lakásban már mindent megmértem vele; mosógépet, hűtőt, mikrosütőt, telefontöltőt... De gondolkodom egy lakatfogó beszerzésén is, amit a mérendő vezeték köré kell tenni, és megmondja mekkora áram folyik a vezetékben.

A bios módosítás úgy tudom, azért kell, mert a Wattol-ban nem állítható be minden, pédául a memória időzítése.

atideath

Idézetet írta: Bob Dátum december 16, 2016, 08:49:56 DÉLELŐTT
Két kérdésem lenne:

A lakatfogó csak abban az esetben használható ha szét tudod választani a fázis, null, föld vezetékeket ugyanis a lakatfogón csak a fázis vezetékének szabad átmennie. Ergó a számgép tápkábelére hiába akasztod rá.
A GPU-Z program ír ki felvett teljesítményt a kártyára, de nem tudom, az mennyire megbízható értéket ad. Létezik fogyasztásmérő, amit a konnektorba lehet dugni, és abba bedugni a számítógépet. Szerintem hasznos eszköz, a lakásban már mindent megmértem vele; mosógépet, hűtőt, mikrosütőt, telefontöltőt... De gondolkodom egy lakatfogó beszerzésén is, amit a mérendő vezeték köré kell tenni, és megmondja mekkora áram folyik a vezetékben.

A bios módosítás úgy tudom, azért kell, mert a Wattol-ban nem állítható be minden, pédául a memória időzítése.

Bob

Idézetet írta: atideath Dátum december 16, 2016, 08:52:03 DÉLELŐTT
Két kérdésem lenne:

A lakatfogó csak abban az esetben használható ha szét tudod választani a fázis, null, föld vezetékeket ugyanis a lakatfogón csak a fázis vezetékének szabad átmennie. Ergó a számgép tápkábelére hiába akasztod rá.

A lakatfogóval a tápegységből kijövő vezetékeket gondoltam megmérni. Például mennyi megy azon a 12 Voltos vezetéken, ami a tápból a kártyára van rádugva.

atideath

Idézetet írta: Bob Dátum december 16, 2016, 09:02:38 DÉLELŐTT
Idézetet írta: atideath Dátum december 16, 2016, 08:52:03 DÉLELŐTT
Két kérdésem lenne:

A lakatfogóval a tápegységből kijövő vezetékeket gondoltam megmérni. Például mennyi megy azon a 12 Voltos vezetéken, ami a tápból a kártyára van rádugva.

Arra tökéletes ;)

drizzt_do_urden

Két kérdésem lenne:

ez a kutyu a legjobb merni az osszfogyasztast a RIG -nek.
https://en.wikipedia.org/wiki/Wattmeter#/media/File:Plug-in_Power_%26_Energy_Monitor_in_UK_Domestic_Mains_Socket.jpeg

A BIOS modositas meg azert kell mert gyorsabban fog szamolni a GPU ha a memori a strap-et szukited. de amugy nem muszaj BIOST modositani ZEC -nek, mert jol teljesitenek a kartyak gyari biossal is. Ha ETH/ETC -t akarsz banyaszni akkor mar muszaj. De semmi koze a watttoolhoz. a watttoolt pont ugyanugy tudod hasznalni gyari biossal is mint modositottal!

banda

Köszi a válaszokat, majd beszerzek egy ilyen mérőt.

Jelenleg ZEC-et bányászok, kíváncsiságból kipróbálom a BIOS módosítását, legalább gyakorlom ha szükség lesz. Régóta nem foglalkoztam ilyen "mélységben" efféle dolgokkal, meg kell tanulnom mindent, ami szóba jöhet a szakma kapcsán.  :)

Bob

Én eddig nem mertem biosmódosítást csinálni, mert félek, hogy téglát csinálnék a kártyámból.