Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

HDMI Dummy

Indította ZsZolee, január 03, 2017, 11:23:50 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 6 Vendégek van a témában

fpeter

Sziasztok, köszönöm szépen a pozitív visszajelzéseket! Egyelőre kifogytam az alkatrészekből, az utánpótlás folyamatban és talán túl sokat sem kell már rá várni. Van még pár postázatlan csomag, azokat hétfőn intézem is... Jelentkezek ha ismét lesz!
¯\_(ツ)_/¯

HDMI dummy eladó > keresd az azonos nevű topikban!

evko81

Idézetet írta: fpeter Dátum május 19, 2017, 02:28:56 DÉLUTÁN
Idézetet írta: atideath Dátum május 19, 2017, 09:18:52 DÉLELŐTT...

Írtam neked emailt de se kép se hang! Kérlek nézz már rá vagy válaszolj, akár itt is megfelel fórumon.

Szia!

Tényleg nem jött még spambe se, pedig már mindenkinek válaszoltam az érdeklődésekre - nem tudom hol akadhatott el, akkor marad a privát, csak elsősorban az emailt preferálnám mert azt könnyebben adminisztrálom hogy kivel hol tart a folyamat, nehogy valaki elfelejtődjön/rosszul küldjek, stb...

Ha valaki küldött emailt de nem kapott választ akkor lehet hasonlóan járt a levele, jelezzétek itt plz, mindenkinek válaszolok még ha nem is perceken belül, mert néha aludni/dolgozni/utazni is kell... :)

Még jó, hogy írtam mailt és semmi válasz nem jött...
Fasza....

Május 18-án írtam...
De mindegy, megértem, hogy nincs. Meg, nem is kell.

fpeter

Idézetet írta: evko81 Dátum május 28, 2017, 05:53:21 DÉLUTÁN
Idézetet írta: fpeter Dátum május 19, 2017, 02:28:56 DÉLUTÁN
Idézetet írta: atideath Dátum május 19, 2017, 09:18:52 DÉLELŐTT...

Írtam neked emailt de se kép se hang! Kérlek nézz már rá vagy válaszolj, akár itt is megfelel fórumon.

Szia!

Tényleg nem jött még spambe se, pedig már mindenkinek válaszoltam az érdeklődésekre - nem tudom hol akadhatott el, akkor marad a privát, csak elsősorban az emailt preferálnám mert azt könnyebben adminisztrálom hogy kivel hol tart a folyamat, nehogy valaki elfelejtődjön/rosszul küldjek, stb...

Ha valaki küldött emailt de nem kapott választ akkor lehet hasonlóan járt a levele, jelezzétek itt plz, mindenkinek válaszolok még ha nem is perceken belül, mert néha aludni/dolgozni/utazni is kell... :)

Még jó, hogy írtam mailt és semmi válasz nem jött...
Fasza....

Május 18-án írtam...
De mindegy, megértem, hogy nincs. Meg, nem is kell.

Elnézésedet kérem, tényleg nem tudom hová tenni a dolgot... Összesen itt 3 kollégának volt problémája a mailcímemmel, ebből 2 gmail volt - talán a Tiéd is? De másik 8-10 különböző feladótól gmail-es levél meg gond nélkül átjött a napokban. Ezért írtam hogyha valaki úgy érzi hogy mellőzöm akkor írjon privátot is mellé, mert valami nem stimmel néha. Mindenesetre készítek egy gmail-es fiókot is rövidesen, hátha abba jobban eltalálnak a leveleitek...

Rajta vagyok a pótláson, mert az igény nagy a részetekről továbbra is, sőt... a szemem nevet, a kezem meg lekopik, annyi kell :)

Mégegyszer sorry, és jelzem azonnal ha van ismét alkatrészem!
¯\_(ツ)_/¯

Turcy086

Nem teljesen HDMI dummy, de mégis HDMI.
Később, ha több gépem lesz, gondoltam veszek egy monitort amit csak rákötök arra gépre amelyikkel esetlegesen gond van.
Próbáltam 3-as HDMI kapcsolót, de semmi képet nem ad. Van valakinek bevált módszer?

fpeter

Idézetet írta: Turcy086 Dátum május 30, 2017, 08:24:11 DÉLUTÁN
Később, ha több gépem lesz, gondoltam veszek egy monitort amit csak rákötök arra gépre amelyikkel esetlegesen gond van.
Próbáltam 3-as HDMI kapcsolót, de semmi képet nem ad. Van valakinek bevált módszer?

jaja, végülis ez is a kártyák átverése lenne szóval érintőlegesen ide tartozik... :)

pontosan milyen 3-as kapcsolóról van szó, mechanikus vagy lehet benne elektronika is?
¯\_(ツ)_/¯

Turcy086

Idézetet írta: fpeter Dátum május 30, 2017, 08:49:10 DÉLUTÁN

jaja, végülis ez is a kártyák átverése lenne szóval érintőlegesen ide tartozik... :)

pontosan milyen 3-as kapcsolóról van szó, mechanikus vagy lehet benne elektronika is?

Végülis mindegy. Lényeg az, hogy ha mondjuk 3 bemenetes és mindegyikre rákötök egy riget, akkor kapcsolóval tudjam kapcsolgatni a rigek "képeit"
Vettem egy 2500 forintost, de azzal nem megy. Nem értem miért, néztem két független helyen. Sőt úgy sem megy, ha az asztali irodai gépbe iktatom be, pedig a LED világit rajta.

Laca012

Idézetet írta: Turcy086 Dátum május 30, 2017, 09:00:57 DÉLUTÁN

Végülis mindegy. Lényeg az, hogy ha mondjuk 3 bemenetes és mindegyikre rákötök egy riget, akkor kapcsolóval tudjam kapcsolgatni a rigek "képeit"
Vettem egy 2500 forintost, de azzal nem megy. Nem értem miért, néztem két független helyen. Sőt úgy sem megy, ha az asztali irodai gépbe iktatom be, pedig a LED világit rajta.

Nekem is van egy ilyenem. Elektronika is van benne. Règi androidos MHL->HDMI kèpèt kiadja, meg règi nikon kameràmèt, de rx 470 ès gopro 4 black hdmi-jèt màr nem.
5 ève vettem, szerintem vàltozott a hdmi szabvàny ès az újakkal nem kompatibilis.
Biztos van Hdmi 1.0 2.0... stb..

fpeter

Idézetet írta: Turcy086 Dátum május 30, 2017, 09:00:57 DÉLUTÁN

Ha sehol nem megy, akkor elég gyanús hogy rossz... Azért nem mindegy hogy van e benne elektronika, mert amelyikben nincsen csak mechanikusan átkapcsolja a vonalakat abban nem lesz duplikálva az EDID EEPROM tartalma sem. Ami elektronikus, az normál esetben lemásolja a monitor infóját és ezt kiolvashatóvá teszi mindegyik forrás számára külön külön, így a vidkártyák addig is azt hiszik hogy rá van kötve a monitor amikor éppen nem ők vannak kiválasztva. Így újraindítás esetén sem lesz 640x480 safe mode. A mechanikus erre nem képes, ott egyszerre csak 1 forrásra képes rákötni a monitor EDID EEPROM vezetékeit...
¯\_(ツ)_/¯

somogyi betyár

Tudja valaki ennek a csoda "dummy"-nak a magyar nevét?
"Ahol akarat van, ott mód is akad"

drizzt_do_urden

kepernyo emulator :)))))))))

magician_hu

somogyi betyár

Laca012

Idézetet írta: somogyi betyár Dátum június 08, 2017, 02:03:26 DÉLELŐTT
Idézetet írta: magician_hu Dátum június 06, 2017, 06:55:14 DÉLUTÁN
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum június 05, 2017, 09:53:47 DÉLUTÁN

Ez nagyon jó.. jót nevettem :D

Na, Veletek is csak többen vagyunk, előrébb nem :P

Most mé' ??  ;D
Viccet félretéve..
Hdmi monitor helyettesítő,
Hdmi képernyő helyettesítő,
de szerintem is az emulátor a legjobb mert már amióta floppy emulátor létezett C64-hez meg TVC-hez, azóta mondhatjuk, hogy ez egy idegen szó ami belekerült a magyar nyelvbe és pontosabban jelenti a funkciót, mert helyettesíteni akkor helyettesítené ha képet is adna (mint pl. egy projector), de ez csak "úgy tesz" mintha...

Ha fantázianévre gondoltál akkor viszont a gyártót illetné a jog, hogy kitalálja..
Persze ötlete biztos van mindenkinek..
Lehetne pl....... "Mágikus HDMI bizbasz".
vagy női bányászoknak egyszerűen "HDMI kütyü" vagy  hogy fokozzuk, "HDMI kütyüke" vagy "kütyücske"..  ;) ;D ;D
Szakértőknek: "Előreprogramozott EDID Emulátor HDMI kimenethez" ::)

somogyi betyár

Idézetet írta: Laca012 Dátum június 08, 2017, 04:27:50 DÉLELŐTT
Idézetet írta: somogyi betyár Dátum június 08, 2017, 02:03:26 DÉLELŐTT
Idézetet írta: magician_hu Dátum június 06, 2017, 06:55:14 DÉLUTÁN
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum június 05, 2017, 09:53:47 DÉLUTÁN

Ez nagyon jó.. jót nevettem :D

Na, Veletek is csak többen vagyunk, előrébb nem :P

Most mé' ??  ;D
Viccet félretéve..
Hdmi monitor helyettesítő,
Hdmi képernyő helyettesítő,
de szerintem is az emulátor a legjobb mert már amióta floppy emulátor létezett C64-hez meg TVC-hez, azóta mondhatjuk, hogy ez egy idegen szó ami belekerült a magyar nyelvbe és pontosabban jelenti a funkciót, mert helyettesíteni akkor helyettesítené ha képet is adna (mint pl. egy projector), de ez csak "úgy tesz" mintha...

Ha fantázianévre gondoltál akkor viszont a gyártót illetné a jog, hogy kitalálja..
Persze ötlete biztos van mindenkinek..
Lehetne pl....... "Mágikus HDMI bizbasz".
vagy női bányászoknak egyszerűen "HDMI kütyü" vagy  hogy fokozzuk, "HDMI kütyüke" vagy "kütyücske"..  ;) ;D ;D
Szakértőknek: "Előreprogramozott EDID Emulátor HDMI kimenethez" ::)

Rékerestem a "Mágikus HDMI bizbasz"-ra.
Szerintem nem így hívják :)

drizzt_do_urden

mit dobott ki a magikus bizbaszra?:)))))))))))))))))))))))))))))))

fpeter

No úgytűnik hogy hétfőre ér ide az alkatrész utánpótlás, akkor nekifekszek az üzemnek :)

Magyar elnevezés? legyen HDMI dummy! Rózsaszínt hányok attól hogy az informatikában is mindent lefordítanak. Azt a pár szót miért nem lehet megtanulni angolul? Igazán hasznos, ha valami kreténül fordított hibaüzenetet dob fel a gép, átlagjános felhasználó ugyanúgy tanácstalan lesz hogy mi is az, mintha angolul jönne. Kedvenc példám erre annó egy Voodoo3 driverben: PCI löketek engedélyezése (PCI burst mode) - ha magyarul rákerestél akkor semmi értelmes találat. Angolul legalább az esélyt megadod rá hogy választ találj... :)
¯\_(ツ)_/¯

fpeter

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum június 08, 2017, 04:52:32 DÉLUTÁN
mit dobott ki a magikus bizbaszra?:)))))))))))))))))))))))))))))))

Egyszer régen a melóhelyen bevezettek egy új monitoring környezetet - nevet inkább nem mondok - ha rákerestél arra hogy xyz.com, akkor egy szadomazo és miegymás felnőttjáték webáruház főoldala jött be... :o Szóval alaposan járj utána mielőtt elnevezed a termékedet/szolgáltatásodat :)
¯\_(ツ)_/¯

drizzt_do_urden

en a magyar windowsot nem is ertem. csak az iconokrol tudom mit csinalok :))

Székely Vegán

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum június 08, 2017, 06:37:13 DÉLUTÁN
en a magyar windowsot nem is ertem. csak az iconokrol tudom mit csinalok :))

Ezzel én es igy vagyok :)

fpeter, igazad van semmi értelme ilyen infós szakszavakat lefordítani.
***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

somogyi betyár

Drágáim...rá akartam keresni, hogy magyar kereskedőknél van-e?
...ehhez kellett vóna a neve, tekintve, hogy a "hdmi dummy"-re nincs releváns találat ;)