Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál

Indította bbencee, december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 3 Vendégek van a témában

zsozsi

Electrum telepítésnél: Auto connect vagySelekt server manually kell választani?

drizzt_do_urden

Idézetet írta: zsozsi Dátum december 07, 2016, 03:41:27 DÉLUTÁN
Electrum telepítésnél: Auto connect vagySelekt server manually kell választani?

nem emlekszem mar. de szzerintem auto connect.

zsozsi

felkínált standard, kétlépcsős azonosítást,több aláírásos, és talán az utolsó bitcoin cím. jó gondolom hogy a több aláírásost kell választani?

drizzt_do_urden

Idézetet írta: zsozsi Dátum december 07, 2016, 03:58:48 DÉLUTÁN
felkínált standard, kétlépcsős azonosítást,több aláírásos, és talán az utolsó bitcoin cím. jó gondolom hogy a több aláírásost kell választani?

en nem foglalkoztam soha a ket alairasos azonositassal. pain in the ass :)) annyi mindent meg kell jegyezni igy is :)) nincs annyi penzem hogy meglopjanak :)))

zsozsi

drizzt_do_urden

zsozsi

drizzt_do_urden sikerült végre létre hoznom az electrum tárcát,de most nem tiszta előttem hogy lépek ki , file fülön quit, de ha újra rákat az ikonra, a belépet tárca kép jön fel tudsz benne segíteni?  :-[

drizzt_do_urden

sajat gepemen vagyok en. szoval quit -al lepek en ki. nem all fenn a veszely nalam hogy valaki belep a walletbe.

Bob

Kezdő vagyok, elakadtam. Ott tartok, hogy gyűl a ZEC a Poloniex-en. Már van 0.02 ZEC-em. Hogyan tudok rajta kenyeret venni, meg tejet?

drizzt_do_urden

ZEC -et eladod BTC -ert a Poloniexen. BTC atutalod coinbasere vagy krakenre vagy meg van egy par hasonlo oldal. Ott atvaltod a BTC -t EUR vagy USD -re majd azt utalod a deviza kontodra. SEPA utalas. deviza kontodrol atvaltod forintra es lemesz a sarki boltba es megveszed a kenyeret es tejet. vegyel dzsemet is melleje. finomabb lesz :)

sebajtóbiás

Egyéb lehetőségek:
- debit kártya, amit BTC-vel tölthetsz, s átváltja EUR/USD-re: pl. uquid.com
- egyenesen kiveszed a HUFt bitcoin atmből: https://www.mrcoin.eu/hu/atm
- keresel olyan helyet, ahol elfogadják a bitcoint fizetőeszközként. Nincs túl sok, pékség talán még nem, de esetleg valami kávézó elfogadja. Pedig ez az alternatíva lenne a kívánatos, minden rossz ott kezdődik, mikor állami pénzre kell váltani a coint.

Bob

Idézetet írta: sebajtóbiás Dátum december 08, 2016, 04:56:34 DÉLUTÁN
Egyéb lehetőségek:
- keresel olyan helyet, ahol elfogadják a bitcoint fizetőeszközként. Nincs túl sok, pékség talán még nem, de esetleg valami kávézó elfogadja. Pedig ez az alternatíva lenne a kívánatos, minden rossz ott kezdődik, mikor állami pénzre kell váltani a coint.

ATM automatával kapcsolatos kérdésem: Ha 10 percenként van új blokklánc, akkor ez azt is jelenti, hogy kb. 10 perc kell hozzá, hogy ellenőrizni lehessen, a pénzem átment a bitcoin számlámról az ATM üzemeltetőjének. Ez idő alatt ott kell állni az automata előtt? Vagy előre átutalom, aztán az automatánál csak azonosítom valamivel magamat, hogy én voltam, aki korábban átutalta, és akkor kiadja a pénzem? Hogyan működik ez?

Találtam olyan írást, miszerint a 220 volt nevű magyar elektronikai webáruház elfogad bitcoint. Tehát ha ott veszek magamnak új számítógépet, a régi gépemet meg eladom a jófogáson forintért, az is egy megoldás lehet.

Bob

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum december 08, 2016, 04:17:34 DÉLUTÁN
ZEC -et eladod BTC -ert a Poloniexen. BTC atutalod coinbasere vagy krakenre vagy meg van egy par hasonlo oldal. Ott atvaltod a BTC -t EUR vagy USD -re majd azt utalod a deviza kontodra. SEPA utalas. deviza kontodrol atvaltod forintra es lemesz a sarki boltba es megveszed a kenyeret es tejet. vegyel dzsemet is melleje. finomabb lesz :)

Akkor kell még egy coinbase regisztráció (Ott kérnek iratokat?), meg egy devizaszámla az alapélelmiszerek beszerzéséhez. Nem egyszerű az élet...

drizzt_do_urden

coinbaset nem ismerem, de itt a forumon mar volt szo rola. hogy es mit kell csinalni. ki mondta hogy az elet konnyu :)) meg kell dolgozni azert a kenyerert :) meg tejert! a dzsemet se felejtsuk ki:))

bacsoka

Idézetet írta: Bob Dátum december 08, 2016, 05:44:10 DÉLUTÁN

Akkor kell még egy coinbase regisztráció (Ott kérnek iratokat?), meg egy devizaszámla az alapélelmiszerek beszerzéséhez. Nem egyszerű az élet...
Nem feltétlen kell deviza számla, jó sima forintszámla is.
Coinbase-es nem kell papír, csak egy nemzetközi SEPA utalás, amivel hitelesíted,  hogy van neked.

sebajtóbiás

Idézetet írta: bacsoka Dátum december 08, 2016, 07:28:46 DÉLUTÁN

Nem feltétlen kell deviza számla, jó sima forintszámla is.
Coinbase-es nem kell papír, csak egy nemzetközi SEPA utalás, amivel hitelesíted,  hogy van neked.

Hát nem az volt, hogy a coinbase-re ID-s regisztráció kell? Itt ment a fórumon, hogy valaki mennyit szenvedett a szkenneléssel, mert nem akarta elfogadni neki.

Ismertek olyan váltóoldalakat, amik nem kérnek ID-t? Én ezt találtam: cashila.com , 1000EUR/év-et enged.

sebajtóbiás

Idézetet írta: Bob Dátum december 08, 2016, 05:36:44 DÉLUTÁN
Idézetet írta: sebajtóbiás Dátum december 08, 2016, 04:56:34 DÉLUTÁN
Egyéb lehetőségek:

ATM automatával kapcsolatos kérdésem: Ha 10 percenként van új blokklánc, akkor ez azt is jelenti, hogy kb. 10 perc kell hozzá, hogy ellenőrizni lehessen, a pénzem átment a bitcoin számlámról az ATM üzemeltetőjének. Ez idő alatt ott kell állni az automata előtt? Vagy előre átutalom, aztán az automatánál csak azonosítom valamivel magamat, hogy én voltam, aki korábban átutalta, és akkor kiadja a pénzem? Hogyan működik ez?

Találtam olyan írást, miszerint a 220 volt nevű magyar elektronikai webáruház elfogad bitcoint. Tehát ha ott veszek magamnak új számítógépet, a régi gépemet meg eladom a jófogáson forintért, az is egy megoldás lehet.

Nem próbáltam az ATM-et, valaki írta már, hogy időbe telhet, mert nem lehet előre online utalni. Azt hiszem az ATMnél megcsinálod az utalást, kiad egy igazolást kóddal, és mikor megvan a kívánt számú konfirmáció, visszamész, beszkenneled a kódot, és dől a $$$ :)

sebajtóbiás

...és akkor még nem kezdtél el adózni a bevétel után :D

lukacsa82

A Poloniexet ki is lehet hagyni a játékból...Én pl a JAXX offline pénztárcát haszálom. Ebben megtalálhatóak BTC, ETH, DAO, DASH, ETC, REP, LTC, ZEC, RSK walletek. A JAXX-en belül tudod shiftelni (átváltani) a különböző coinokat, én pl itt rakom ZEC-ből BTC-be és onna mehet egyből a CoinBase-ra vagy akár egy BTC alapú bankkártyára.

A JAXX minden platformon(Win, Max, Linux, Android, IOS, WinPhone) elérhető egyszerűen párosítható és biztoságos mert te tárolod coinodat.

drizzt_do_urden

csak epp a JAXX -nal olvassatok el, hogy a developer nem ajanlja, hogy azt hasznaljatok banyaszcimnek es oda banyasszatok direkt. en mar megjartam. szinte elveszitettem egy napi banya keresetet a JAXX -nal! olvassatok be a FAQ -ba.