Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál

Indította bbencee, december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 41 Vendégek van a témában

Csongor

Idézetet írta: Laca012 Dátum május 17, 2017, 09:26:09 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Csongor Dátum május 16, 2017, 09:06:57 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Laca012 Dátum május 16, 2017, 06:24:55 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Csongor Dátum május 16, 2017, 01:12:22 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Laca012 Dátum május 16, 2017, 11:25:15 DÉLELŐTT
Láttam, hogy elinditottad, de le is esett nem sokkal kesobd a hash.. :(Ezzel a ventilator beallitassal nem fog jobban huteni, csak ki be kapcsolgatni, a kikapcsolt periódusban meg megforrni esetleg leégni a vrm.. A jó ha folyamatosan pörög  egyenletes hőfokot tartva.
Valami  beallitas lesz a gáz az biztos.
Ok, visszaallitom ahogy volt.
Ha ujrateszem az egeszet, es tiszta lappal kezdem a beallitasokat jo kellene legyen, a hibat nehezen kapnam meg. Az csak a bosszanto, hogy minden jol mukodi, nem allitottam kozben semmit, es egyik percrol a masikra hiba jott elo.
Es szerinted hol keressem a hibat, mibe?
Esetleg a config.txt-be beleneznek..
-dcri...stb..
Kozben meguntam a sok hiba keresgelest, es hogy tobb mint egy napja nem megy a banya, ezert ujratettem a Win10-et, a drivereket, mindent tiszta lappal inditottam es most jonak latszik, de holnap meg beszamolok rola.
Koszi, hogy segitettel, es nem sajnaltad az idodet!!    :)

Látom egyelőre szépen teszi a dolgát.
Sajnos volt az 2nap is és most kell, hogy menjen a bánya, amikor így fenn van a profit, úgyhogy ha így ok lesz akkor a fenét se érdekeljen mi volt, nem az a lényeg, hogy ne vesztegesse az idődet.  ;)
A winfos frissítèsre figyelj oda, amit ma pàran beszoptunk. Nekem csak egyik miner esett àldozatul, remélem a màsik ok lesz.
Igen, rendben van, mar 24 oraja jol megy, remelem igy is marad. A windowsba ki van kapcsolva a driver update a windows update-el  egyutt, epp olvastam mik tortentek.
Koszi mindent, jo szerencset!

Laca012

Idézetet írta: Csongor Dátum május 17, 2017, 09:47:16 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Laca012 Dátum május 17, 2017, 09:26:09 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Csongor Dátum május 16, 2017, 09:06:57 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Laca012 Dátum május 16, 2017, 06:24:55 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Csongor Dátum május 16, 2017, 01:12:22 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Laca012 Dátum május 16, 2017, 11:25:15 DÉLELŐTT
Láttam, hogy elinditottad, de le is esett nem sokkal kesobd a hash.. :(Ezzel a ventilator beallitassal nem fog jobban huteni, csak ki be kapcsolgatni, a kikapcsolt periódusban meg megforrni esetleg leégni a vrm.. A jó ha folyamatosan pörög  egyenletes hőfokot tartva.
Valami  beallitas lesz a gáz az biztos.
Ok, visszaallitom ahogy volt.
Ha ujrateszem az egeszet, es tiszta lappal kezdem a beallitasokat jo kellene legyen, a hibat nehezen kapnam meg. Az csak a bosszanto, hogy minden jol mukodi, nem allitottam kozben semmit, es egyik percrol a masikra hiba jott elo.
Es szerinted hol keressem a hibat, mibe?
Esetleg a config.txt-be beleneznek..
-dcri...stb..
Kozben meguntam a sok hiba keresgelest, es hogy tobb mint egy napja nem megy a banya, ezert ujratettem a Win10-et, a drivereket, mindent tiszta lappal inditottam es most jonak latszik, de holnap meg beszamolok rola.
Koszi, hogy segitettel, es nem sajnaltad az idodet!!    :)

Látom egyelőre szépen teszi a dolgát.
Sajnos volt az 2nap is és most kell, hogy menjen a bánya, amikor így fenn van a profit, úgyhogy ha így ok lesz akkor a fenét se érdekeljen mi volt, nem az a lényeg, hogy ne vesztegesse az idődet.  ;)
A winfos frissítèsre figyelj oda, amit ma pàran beszoptunk. Nekem csak egyik miner esett àldozatul, remélem a màsik ok lesz.
Igen, rendben van, mar 24 oraja jol megy, remelem igy is marad. A windowsba ki van kapcsolva a driver update a windows update-el  egyutt, epp olvastam mik tortentek.
Koszi mindent, jo szerencset!
Szivesen! Neked is jo csakanyolast! ;)

Shifty

Sajnos az Asus kártya hibás volt, azért fagyott tőle a gép.

Jelenleg egy XFX RX480 8GB van a gépben és ZEC-en Claymore 12.4-el 315 és 320 H/s-el dolgozik egy MSI B250 alaplapban G4400-as procival, 210W fogyasztás mellett.
Eddig csak a watttool-ban a memória órajelet átállítottam 2000-ről 2200-ra, ez +15H/s-et dobott rajta kb.
Nem tudom ezek az értékek mennyire jók, mit állítsak be, hogy optimálisan dolgozzon?

Köszi a segítséget előre is!

mr_nobody

kezdő bányász vagyok, csak egy kis megerősítésre várok, hogy mindent viszonylag jól állítottam-e be. A linken eléritek a beállításaimat. Eth-t bányászok solo-ban.
link : https://drive.google.com/drive/folders/0B_t18QcQcp1wbzNUXzc2bVlHN00?usp=sharing

UI: még annyit akartam kérdezni, hogy valahol pl: poloniex-en csinálok egy eth wallet-et azt beírom a claymore config file-ba + https://ethermine.org/- ról kimásolom a claymore-s  eu2.ethermine.org:4444 címet azt is berakom a cfg fileba. és ennyi az egész? nincs más dolog amit configolni kellene? https://ethermine.org/ oldalon nem kell regisztrálni vagy valami?

Előre is köszönöm a segítséget!

Artthur

Idézetet írta: mr_nobody Dátum május 18, 2017, 03:33:49 DÉLUTÁN
kezdő bányász vagyok, csak egy kis megerősítésre várok, hogy mindent viszonylag jól állítottam-e be. A linken eléritek a beállításaimat. Eth-t bányászok solo-ban.
link : https://drive.google.com/drive/folders/0B_t18QcQcp1wbzNUXzc2bVlHN00?usp=sharing

UI: még annyit akartam kérdezni, hogy valahol pl: poloniex-en csinálok egy eth wallet-et azt beírom a claymore config file-ba + https://ethermine.org/- ról kimásolom a claymore-s  eu2.ethermine.org:4444 címet azt is berakom a cfg fileba. és ennyi az egész? nincs más dolog amit configolni kellene? https://ethermine.org/ oldalon nem kell regisztrálni vagy valami?

Ethermine.org-on nem kell regisztrálni, az ethereum walleted alapján tart nyilván. Írd be a check status boxba a címedet és már nézheted is hogy állsz. Ha settingselni akarod a kifizetést akkor meg az Ip cím alapján tudsz változtatni, jól ki van találva.
Jó szerencsét! :)

Artthur

Még annyi hogy vagy a config fileba állítsd be a paramétereket vagy a start.bat-ba, mind2-ben nem egészséges. És hogy ne érjen meglepetés úgy hallottam poloniexes számlán minimum 1 ETH jelenik meg tehát érdemes átállítanod a kifizetést az Ethermine oldalon is.
Kártya beállításhoz inkább csak wattoolon keresztül tudunk segíteni.

kringon

Sziasztok! mi a menete a 2. kártyát működésre bírni?
van eddig egy armorom, most meg egy asus lett, de azt nem akarja felismerni a gépem.
Legyen szíves írja le nekem szájbarágósan, hogy mit tesz lépésről lépésre aki a 2. kártyáját akarja beüzemelni.
Tényleg, mintha hülye lennék úgy :)

xXFelaXx

Ismét leálltak a kártyáim attól a fránya windowsos update-től. Utána néztem és vmi AMD frissítést akar nekem felrakni a windows sikertelenül. Miután próbálkozott pakolhatom újra a drivert mert elszállnak a kártyák... most tiltottam is a windows update-et teljesen de azt mondják szart sem ér. Mit lehet tenni? Semmit? Most alkalmaztam am előszór az update tiltását... kíváncsi vagyok milyen eredményt hoz.

zenetibi

Idézetet írta: xXFelaXx Dátum május 18, 2017, 07:09:47 DÉLUTÁN
Ismét leálltak a kártyáim attól a fránya windowsos update-től. Utána néztem és vmi AMD frissítést akar nekem felrakni a windows sikertelenül. Miután próbálkozott pakolhatom újra a drivert mert elszállnak a kártyák... most tiltottam is a windows update-et teljesen de azt mondják szart sem ér. Mit lehet tenni? Semmit? Most alkalmaztam am előszór az update tiltását... kíváncsi vagyok milyen eredményt hoz.

Ha a szolgáltatásokban letiltod a windows updatet, akkor nem fogja telepíteni.

xXFelaXx

Idézetet írta: zenetibi Dátum május 18, 2017, 08:07:30 DÉLUTÁN
Ha a szolgáltatásokban letiltod a windows updatet, akkor nem fogja telepíteni.

Igen ezt tettem. Várom a továbbiakat :)

pet

Sziasztok!

Kezdő bányász vagyok, és elakadtam. Jelenleg egy kártyával bányászok, MSI Armor RX570 Hynix memóriával, és az a gondom, hogy az overclock-ot sehogy sem bírom működésre bírni. Bios-t moddoltam, a 2:1500-at másoltam fel 2000-ig, úgy felment a hashrate 24.5-re, de innen feljebb sehogy sem tudom vinni. Először egy Windows-os gépben volt a kártya, ott próbáltam wattman-nal, és MSI afterburnerrel, jelenleg egy headless Ubuntu 16.04-es gépben van (tehát nincs grafikus ablakkezelő telepítve, AMDGPU-PRO driver van telepítve), ott próbálkoztam a Claymore beállításaival, de azoknak sem volt semmi hatása. Szóval a kérdésem az, hogy valaki esetleg bányászik Linux alatt 570-es kártyával, és tudna segíteni, hogyan lehet overclockolni? Nem nagyon találok erről infot sehol sajnos. Másra is használnám a gépet, és ha lehet, maradnék Linuxon. Vagy esetleg arra is gondoltam, hogy a biosban moddolom, viszont a core voltage-ot ott hogy tudom átírni? Mert pl az 1268MHz mellé ezt írja a mV oszlopban: 65288. Köszönöm!

drizzt_do_urden

annyiba tudok segiteni hogyha azt irja a voltagenal hogy 62588 akkor az automatara allitja a kartya volt szuksegletet. szoval oda irhatsz te olyan erteket amit szeretnel. 890 peldaul. de masba nem tudok beleszolni mivel nincs meg 570 es kartyam es nem modoltam meg. de nezz korul az 570 580 topicba ott mintha meg modolt rom is van...

pet

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 18, 2017, 09:16:41 DÉLUTÁN
annyiba tudok segiteni hogyha azt irja a voltagenal hogy 62588 akkor az automatara allitja a kartya volt szuksegletet. szoval oda irhatsz te olyan erteket amit szeretnel. 890 peldaul. de masba nem tudok beleszolni mivel nincs meg 570 es kartyam es nem modoltam meg. de nezz korul az 570 580 topicba ott mintha meg modolt rom is van...

Értem, akkor azt ha mondjuk nem is piszkálom, csak leveszem a frekvenciát, akkor magától leszabályozza? Igen, az 570 580 topikot olvasom egy ideje, csak gondoltam itt több ember látja. Köszi az infót!

drizzt_do_urden

nem szabalyozza le ha lehuzod akkor sem. ezert kell beallitani oket...

csoroka

Hello

Hozzatok fordulok egy kis kerdessel kaptam egy ajanlatot ket kartya kozott es nem nagy kulombseg az ar
SAPPHIRE PULSE RADEON RX 570 4G vagy Sapphire Nitro Radeon RX 470 4G D5 OC
Szerintetek a ketto kozul az elso vagy a masodik :)

koszi

Arkenso

kidface

Idézetet írta: csoroka Dátum május 18, 2017, 09:57:54 DÉLUTÁN
Hello

Hozzatok fordulok egy kis kerdessel kaptam egy ajanlatot ket kartya kozott es nem nagy kulombseg az ar
SAPPHIRE PULSE RADEON RX 570 4G vagy Sapphire Nitro Radeon RX 470 4G D5 OC
Szerintetek a ketto kozul az elso vagy a masodik :)

koszi
470!

mr_nobody

Idézetet írta: Artthur Dátum május 18, 2017, 04:26:22 DÉLUTÁN

Még annyi hogy vagy a config fileba állítsd be a paramétereket vagy a start.bat-ba, mind2-ben nem egészséges. És hogy ne érjen meglepetés úgy hallottam poloniexes számlán minimum 1 ETH jelenik meg tehát érdemes átállítanod a kifizetést az Ethermine oldalon is.
Kártya beállításhoz inkább csak wattoolon keresztül tudunk segíteni.

köszönöm, javítom a hibákat! :)

marshall

Sziasztok,az MSI rx 470 gamin x 4gb-osok gyártása tényleg leállt? Vagy csak valaki kitalálta?