Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál

Indította bbencee, december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 18 Vendégek van a témában

Zorg33

A négy különböző alaplap, amivel próbáltam, az konkrétan 4 különböző gép is, tehát nincs közös komponens magán a kártyán kívül.
Pont ezért érdekes, hogy az 5. lap miért látja...
Pedig az is mondom egy régi példány, első gen i5, P55 chipset.

xXFelaXx

Üdv!

Lehet már tették fel ezt a kérdést és lehet kicsit hülye kérdés is de eddig még nem volt dolgom riserekkel...stb. A lényeg, hogy vannak azok a PCI-E slotok amiknek ott van az elválasztásuk (balról) mintha egy 16x-es videokártyás slot lenne és van a másik verzió aminél nem balról hanem jobbról van elválasztva és az is 16x-es. Kérdésem az, hogy az USB risert abba is be lehet dugni vagy csak a balról elválasztott PCI-E slotokba? Köszi a választ előre is.

Til

Idézetet írta: xXFelaXx Dátum március 07, 2017, 12:32:40 DÉLUTÁN
Üdv!

Lehet már tették fel ezt a kérdést és lehet kicsit hülye kérdés is de eddig még nem volt dolgom riserekkel...stb. A lényeg, hogy vannak azok a PCI-E slotok amiknek ott van az elválasztásuk (balról) mintha egy 16x-es videokártyás slot lenne és van a másik verzió aminél nem balról hanem jobbról van elválasztva és az is 16x-es. Kérdésem az, hogy az USB risert abba is be lehet dugni vagy csak a balról elválasztott PCI-E slotokba? Köszi a választ előre is.
Szerintem abba ne dugj semmit, marmint risert ne.
Az amire te gondolsz az a pci.
Az teljesen mas mint a pcie.
Pci -ba lehet dugni pl hangkartya,lpt kartya,usb hub stb.
A pcie meg altalaba olyan eszkozoket emihez gyorsasag kell.
Usb3 switch,vga,raid vezerlo stb
C:\> del c:\command.com

xXFelaXx

Idézetet írta: Til Dátum március 07, 2017, 01:14:37 DÉLUTÁN
Idézetet írta: xXFelaXx Dátum március 07, 2017, 12:32:40 DÉLUTÁN
Üdv!

Szerintem abba ne dugj semmit, marmint risert ne.
Az amire te gondolsz az a pci.
Az teljesen mas mint a pcie.
Pci -ba lehet dugni pl hangkartya,lpt kartya,usb hub stb.
A pcie meg altalaba olyan eszkozoket emihez gyorsasag kell.
Usb3 switch,vga,raid vezerlo stb

Jajj tényleg. Igaz!  ;D köszi a választ!

fpeter

Ezt mondja a Claymore indulásnál egy RX480-4G kártyával - ez a vidkártya vagy a rendszermemóriára vonatkozik? Először 2G RAM volt a gépben, ahogy láttam az üzenetet tettem bele 4 majd 8 gigát, de ugyanúgy maradt a visszakapcsolás...

GPU #0 is going to use too high intensity (6), not enough memory, intensity value reduced (5)
GPU #0 algorithm ASM, intensity 5
¯\_(ツ)_/¯

HDMI dummy eladó > keresd az azonos nevű topikban!

kidface

Idézetet írta: fpeter Dátum március 07, 2017, 11:50:50 DÉLUTÁN
Ezt mondja a Claymore indulásnál egy RX480-4G kártyával - ez a vidkártya vagy a rendszermemóriára vonatkozik? Először 2G RAM volt a gépben, ahogy láttam az üzenetet tettem bele 4 majd 8 gigát, de ugyanúgy maradt a visszakapcsolás...

GPU #0 is going to use too high intensity (6), not enough memory, intensity value reduced (5)

A virtuális memóriát állítsd 16-20GB-rá és a környezeti változókat is be kell állítani! Ezeket megtalálod a Claymore readme fájlban.

fpeter

Idézetet írta: kidface Dátum március 08, 2017, 12:10:33 DÉLELŐTT
Idézetet írta: fpeter Dátum március 07, 2017, 11:50:50 DÉLUTÁN

A virtuális memóriát állítsd 16-20GB-rá és a környezeti változókat is be kell állítani! Ezeket megtalálod a Claymore readme fájlban.
Akkor is szükség van ennyire ha csak 1 GPU van egyelőre? Úgy telepítettem az ubuntut hogy 7.5 gigás swap területet adtam neki...

környezeti változók alatt ezt a szakaszt érted? Itt azt írja hogy ez elsősorban a kevés memóriás videókártyáknál ajálott...

Set the following environment variables, especially if you have 1-2GB cards:

GPU_FORCE_64BIT_PTR 1
GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

Közben kipróbáltam win alatt is, és sokkal nagyobb ingadozással gyengébb számokat hozott, bár ott az intensity beállt 6ra hibaüzenet nélkül...
¯\_(ツ)_/¯

xXFelaXx

Adott egy ASRock H81 Pro BTC R2.0 alaplap. 2 molex csatlakozóval rajta. Ugyebár a molex akkor kell ha szalagkábellel kötjük a kártyákat az alaplapra. A kérdésem pedig az, hogy ha már pl. van 2 kártya a gépben akkor mind a 2 molexbe dugjunk tápot? 1 kártyánál gondolom egyáltalán nem kell de azért kérdezem h pl. 3 kártyáig nem elég csak az egyik molexbe powert nyomni? 3+ kártya esetén pedig mind a 2-be. Vagy ha már 2 kártya van akkor is mind a 2 molexbe kell a power?  Válaszokat köszönöm előre is!

fpeter

Idézetet írta: xXFelaXx Dátum március 08, 2017, 11:55:03 DÉLUTÁN
Adott egy ASRock H81 Pro BTC R2.0 alaplap. 2 molex csatlakozóval rajta. Ugyebár a molex akkor kell ha szalagkábellel kötjük a kártyákat az alaplapra. A kérdésem pedig az, hogy ha már pl. van 2 kártya a gépben akkor mind a 2 molexbe dugjunk tápot? 1 kártyánál gondolom egyáltalán nem kell de azért kérdezem h pl. 3 kártyáig nem elég csak az egyik molexbe powert nyomni? 3+ kártya esetén pedig mind a 2-be. Vagy ha már 2 kártya van akkor is mind a 2 molexbe kell a power?  Válaszokat köszönöm előre is!
Ha egyszer ott vannak azok a csatik, miért ne dugnál mindig minden körülmények között beléjük tápot? Annál kisebb az esély egy csatlakozó besülésre...

¯\_(ツ)_/¯

kidface

Idézetet írta: xXFelaXx Dátum március 08, 2017, 11:55:03 DÉLUTÁN

Az alaplapi molex-be csak akkor kell dugni tapot, ha sima szalag risert hasznalsz! Es akkor is csak akkor ha tobb mint 3-4 kartyad van!!!
Powered riser ill. usb 3.0 riser eseten nem kell, hisz azok kapnak tapot a sajat csatlakozojukon.
Nekem 4db rx470 siman ment az alaplapi molex nelkul is gond nelkul.

drizzt_do_urden

nalam el se indult az alaplap amig nem tettem ra molexet...ha egyszer adott miert ne tennel. annal tobbet ugyse fog fogyasztani de viszont biztos hogy eleg aramot fog kapni minden!

xXFelaXx

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum március 09, 2017, 03:05:28 DÉLUTÁN
nalam el se indult az alaplap amig nem tettem ra molexet...ha egyszer adott miert ne tennel. annal tobbet ugyse fog fogyasztani de viszont biztos hogy eleg aramot fog kapni minden!

Végül is... igazad van. :) Egy másik kérdés: Olcsóbb megoldás ez a szalag riser az tény. Viszont az USB Riser mennyivel jobb választás? Melyiknél áll fenn több hibalehetőség? Az USB Riser több alkatrész, így nagyobb a potenciális hibalehetőség de azért aki hosszú távon használta mind a 2-t az írhatna egy kimerítő választ erre. :) köszi előre is.

proziroxx

Nekem az USB Riser vált be, 1500 forintért vettem darabját, ez nem nagy pénz érte szerintem.

hoppus

hello,

alaplapomba 1 molex tud csatlakozni, és eddig egy kártyát hajtott a 16x-ről és egyet szalagriser-el probléma mentesen. tegnap jött egy új kártya amit már usb riser-el kötöttem rá, viszont az usb riser molex nélkül nem indult el, csak usb-vel meg se nyikkantotta a kártyát. ez vajon mitöl lehet? az alaplap leirása szerint azt az egy alaplapi molex-et is csak 4 kártya felett kéne használni.

kidface

Idézetet írta: hoppus Dátum március 10, 2017, 08:37:22 DÉLELŐTT
hello,

alaplapomba 1 molex tud csatlakozni, és eddig egy kártyát hajtott a 16x-ről és egyet szalagriser-el probléma mentesen. tegnap jött egy új kártya amit már usb riser-el kötöttem rá, viszont az usb riser molex nélkül nem indult el, csak usb-vel meg se nyikkantotta a kártyát. ez vajon mitöl lehet? az alaplap leirása szerint azt az egy alaplapi molex-et is csak 4 kártya felett kéne használni.

Az usb riser-nek szüksége van aramforrasra, anélkül nem működik.
A 4 kártyás határ szalag Riser esetén érvényes.

hoppus

Idézetet írta: kidface Dátum március 10, 2017, 08:39:58 DÉLELŐTT
Idézetet írta: hoppus Dátum március 10, 2017, 08:37:22 DÉLELŐTT
hello,

Az usb riser-nek szüksége van aramforrasra, anélkül nem működik.
A 4 kártyás határ szalag Riser esetén érvényes.

köszi, ez hasznos infó.

olyan kérdésem lenne még, hogy 2 kártyám biosát sikeresen moddoltam. most lett egy harmadik ami már más tipus igy nagyon nem lenne jó flashelésnél összekeverni hogy a moddolt biost éppen melyikre küldöm rá. viszont itt a probléma, hogy honnan tudom 100%osan, hogy melyik GPU (0,1,2) amit moddolni szeretnék? A 0-s nyilván kiesik mert az a 16x-be rakott, viszont az 1-2 közül nem tudom melyik az új kártyám amit még nem flashelgettem.

hoppus

ja igen, még annyi, hogy gondoltam arra, hogy a claymore által kiirt sorszámok alapján kitalálom melyik az, de az új kártyám annyit hash-el alapból mint a másik kettő moddolva. igy most 3 egyforma hashrate-t látok, ez alapján nem tudom megállapitani.

xXFelaXx

Idéz
olyan kérdésem lenne még, hogy 2 kártyám biosát sikeresen moddoltam. most lett egy harmadik ami már más tipus igy nagyon nem lenne jó flashelésnél összekeverni hogy a moddolt biost éppen melyikre küldöm rá. viszont itt a probléma, hogy honnan tudom 100%osan, hogy melyik GPU (0,1,2) amit moddolni szeretnék? A 0-s nyilván kiesik mert az a 16x-be rakott, viszont az 1-2 közül nem tudom melyik az új kártyám amit még nem flashelgettem.

szerintem flashelésnél a legtisztább ha csak 1 kártya van a gépben a flashelés erejéig. Persze ez csak az én álláspontom :) Én mindenképp így csinálom majd, hogy véletlenül se legyen gond.

kidface

Idézetet írta: hoppus Dátum március 10, 2017, 11:04:05 DÉLELŐTT
ja igen, még annyi, hogy gondoltam arra, hogy a claymore által kiirt sorszámok alapján kitalálom melyik az, de az új kártyám annyit hash-el alapból mint a másik kettő moddolva. igy most 3 egyforma hashrate-t látok, ez alapján nem tudom megállapitani.

Ha nem tudod egyértelműen beazonositani, akkor ahogy xXFelaXx is említette a legjobb megoldás ha csak azt a kártyát rakod az alaplapba amit flash-elni akarsz!

hoppus