Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál

Indította bbencee, december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 38 Vendégek van a témában

Uhura

Idézetet írta: kidface Dátum április 21, 2017, 06:07:20 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 21, 2017, 06:00:50 DÉLUTÁN
Idézetet írta: kidface Dátum április 21, 2017, 05:53:04 DÉLUTÁN
Idézetet írta: fpeter Dátum április 21, 2017, 04:21:26 DÉLUTÁN
3 óra xopás után most megint teszi a dolgát mint a kisangyal... Össze vissza pakolásztam a kártyákat, hol úgy kapcsoltam ki a gépet hogy falból kihúzva, hol szoftveres kikapcs és a szervertápot bekapcsolva hagytam, aztán egyszercsak helyreállt minden és most megint kapál szépen. Lehet azt fogom csinálni hogy egyesével kiveszem a kártyákat és úgy sakkozom ki az optimális értékeket egy másik alaplapban, talán azzal lesz a legkevesebb xopás... Illetve úgytűnt hogy mindig akkor kezdődött a kálvária, amikor full áramtalanítottam a vasat. Amikor csak ATX táp off, szervertáp fut tuvább és tápolja a kártyákat akkor jellemzően mindig megvolt utána mind a 6...
Jelenleg én is szenvedek :( néha előfordul, nekem vegyes rig-em van, nem a kártyákkal van a probléma!
Úgy vettem észre hogy néha mikor epoch valltas van akkor fossa el magát a rendszer! Ilyenkor többet esznek a kártyák is és az eddig alkalmazott Low power beállítások mellett lefagy valamelyik kártya mindig. Aztán egy idő után helyre állnak a dolgok, de addig kitepem a hajam mire mindent optimalizalok mindent :(

Ez érdekes azt nem próbáltad, hogy elindítod a bányászatot ilyenkor alap wattool beállításokkal és után állítod át 30 seccel később az összes kártyát az optimalizált , lehúzott értékekre?

Én az újra indításnál is két wattool beállítási csomagot csináltam , van az A. az induló ez nincs fullba lehúzva valahol fél úton van az alap és a beállítandó között. Majd elindítom a claymort és timerrel kb. 50-60 seccel utána újra elindítom a wattoolt már a végleges beállításokkal. Így fokozatosan húzom rá a rendszerre a végleges beállításokat és ez úgy néz ki jobb és nem fagy...

Pont ezt csinálom éppen :) én is ilyesmin töröm az agyam már régóta csak eddig lusta voltam nekiallni :)
Amúgy kiszurtem hogy az xfx kártyám nem bírja, ha azt alap beállításokkal indítom, akkor minden ok. Pár perc után lejebb vettem a gpu core-t meg a feszt, de nem a régi ertekre, 30mv-al magasabbra és van hogy 5perc van hogy pár óra után szintén fagy :( szóval tele van a hocipom!
Volt már ilyen azTrader-t hiszem a 111. epoch-nál és 1-2 nap szórakozás után ment minden rendesen.

Megértelek. :( Igazából rájöttem lehet, hogy ha valaki bányászatra adja a fejét vegyen egy fajta kártyát , bármilyen még ha szar Micronos Asus akkor is ha megtanulja az összes problémáját jobban jár kisebb hash rattel is mintha 4-5 modell 3-4 gyártó kártyáival szarakszik.

Most befejezem a 470.es rigemet , az Sapphire, MSI + Gigás lesz utána még ehez jön 2 sapphire - lehet utána még átrendezgetem őket - és utána az új rig csak 570, vagy 580-as ból fog állni és egyfajtából. Nem variálom őket. Júniusig úgyis kiderül pl. a Mini mennyire jó vagy szar .. stb. és hadd szóljon a vegyes felvágottból mindig baj van.

Mickey

Tegnap sikerült beállítani a RX480-as kártyákat a eth+dcr bányászatra 27mhs-sel, eltelt néhány óra és visszaesett 20-22-re mind. Azóta sem tudtam mit csinálni velük csak 20-22mhs-el hajlandóak menni.
Tapasztalt valaki hasonlót? Hogy lehet ezt visszavarázsolni?

Til

Idézetet írta: fpeter Dátum április 21, 2017, 04:21:26 DÉLUTÁN
3 óra xopás után most megint teszi a dolgát mint a kisangyal... Össze vissza pakolásztam a kártyákat, hol úgy kapcsoltam ki a gépet hogy falból kihúzva, hol szoftveres kikapcs és a szervertápot bekapcsolva hagytam, aztán egyszercsak helyreállt minden és most megint kapál szépen. Lehet azt fogom csinálni hogy egyesével kiveszem a kártyákat és úgy sakkozom ki az optimális értékeket egy másik alaplapban, talán azzal lesz a legkevesebb xopás... Illetve úgytűnt hogy mindig akkor kezdődött a kálvária, amikor full áramtalanítottam a vasat. Amikor csak ATX táp off, szervertáp fut tuvább és tápolja a kártyákat akkor jellemzően mindig megvolt utána mind a 6...
Femkereten van a rig?
A ket tap femhazai osszekottetesben vannak?
Ugy ertem,hogy ha fem kereted van es felfogatsz a ket tapot,akkor a testek kozosek lesznek.
A szervertap lehet kesobb all fel,stabilizalodnak a feszek, ezert lehet a bios nem tolti be a kartyakat.
C:\> del c:\command.com

Laca012

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum április 21, 2017, 04:07:55 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Worlynox Dátum április 21, 2017, 03:26:00 DÉLUTÁN
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum április 21, 2017, 02:50:00 DÉLUTÁN
Idézetet írta: petiznet Dátum április 21, 2017, 02:03:00 DÉLUTÁN

Ez normalis?
Ujrainditsam esetleg atrakjam a masik nemet szerverre vagy csak hagyjam igy? 1hete megy mar eddig semmi gond nem volt de most elkezdett zuhanni az atlag

ez normalis.

Biztos ?

mindennkinek igy nez ki!

Már bocs, de hogy néz ki mindenkinek? Mint az első képen, vagy mint a másodikon??

Nekem különben még ennél is érdekesebb:
7kártyás rig  reported 185.9 MH/s average 174.8 MH/s  6% különbség
5kártyás rig  reported 131.6 MH/s average   95.8 MH/s 27%különbség

ha a fő grafikont nézem akkor
reported 318 average 271 tehát 15% a különbség, de lehet látni, hogy a második rig viszi le az egészet.
Minden beállítás és hardver (Tápegység kivételével) ugyan az, csak a másodikból még hiányzik 2 kártya...
(A 7es rignél EVGA 1000GGQ+EVGA550GS az 5ös rignél FSP Aurum 1200, de ha ZEC-en +200-250W-tal magasabb fogyasztással stabil akkor nem hinném a táp lenne a ludas)

Szóval szerintem van akinél ilyen, van akinél nem.. (Nálam meg van ilyen is olyan is...)
De az okát jó lenne kitalálni..
A kártyák nincsenek túlhajtva, HW monitor mindre "0"hibát ír..

Ötletek??   ???

szevasz

Ezt tedd be a bat elejére:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

Idézetet írta: Barna Szilárd Dátum április 21, 2017, 07:44:34 DÉLUTÁN
Sziasztok

Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy valami miatt a bányász program error-t ír.A config fájt átírtam és a .txt fájt létrehoztam és lefuttattam .bat fájl ként.Próbálkoztam már minden hogyan, de valahogyan nem sikerült ez.Így hozzád fordulok segítségül hát ha tudnál mondani rá lehetséges megoldást.

Válaszodat előre is köszönöm.

Barna Szilárd

Hát sajnos ugyan úgy az az error jön ki mint előbb

Idézetet írta: szevasz Dátum április 21, 2017, 08:03:47 DÉLUTÁN

Sziasztok

Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy valami miatt a bányász program error-t ír.A config fájt átírtam és a .txt fájt létrehoztam és lefuttattam .bat fájl ként.Próbálkoztam már minden hogyan, de valahogyan nem sikerült ez.Így hozzád fordulok segítségül hát ha tudnál mondani rá lehetséges megoldást.

kidface

Idézetet írta: Barna Szilárd Dátum április 21, 2017, 08:07:46 DÉLUTÁN
Hát sajnos ugyan úgy az az error jön ki mint előbb

Idézetet írta: szevasz Dátum április 21, 2017, 08:03:47 DÉLUTÁN

Sziasztok

Légyszíves ugyan azt a kérdést ne tedd fel több topikban is!!!!
Én már megválaszoltam a kérdésed!
2GB-os Nvidia kártyával nem tudsz ETH-t bányászni!!!!
Túl kevés a memóriája. Ma már min. 3GB kell! És amúgy is nagyon lassú lenne!

porci

Tegnap jött meg a 2. kártya, Armor 470 4gb, Hynix memória, 71% asic. Jelenleg ezzel a beállítással megy, de ~1 óra után lefagy a gép. Mi(ke)t kellene állítani rajta? Egész délután próbálgattam, de egyelőre nem akar stabilizálódni

szevasz

Első körben állíts be 950-et a GPU fesznek a P4-től felfelé
Valamint pippantsd be a VRM monitoringot, akor látod a valós feszültséget(VID,VOUT)
Idézetet írta: porci Dátum április 21, 2017, 08:44:54 DÉLUTÁN
Tegnap jött meg a 2. kártya, Armor 470 4gb, Hynix memória, 71% asic. Jelenleg ezzel a beállítással megy, de ~1 óra után lefagy a gép. Mi(ke)t kellene állítani rajta? Egész délután próbálgattam, de egyelőre nem akar stabilizálódni

Uhura

VRM-nél mennyit írt a VOUT-ra?

GPU-Z ? megy vagy betöltöd? amikor elindulsz. Csak azért kérdezem mert miotta kilőttem azt  fost és letiltottam a win startkori indulását semmi fagyásom nincs.

porci

Idézetet írta: szevasz Dátum április 21, 2017, 08:52:59 DÉLUTÁN
Első körben állíts be 950-et a GPU fesznek a P4-től felfelé
Valamint pippantsd be a VRM monitoringot, akor látod a valós feszültséget(VID,VOUT)

Köszi, ezt most meg is csinálom, ill. csatoltam VRM-mel képet.

Idézetet írta: Uhura Dátum április 21, 2017, 08:53:29 DÉLUTÁN

VRM-nél mennyit írt a VOUT-ra?

GPU-Z ? megy vagy betöltöd? amikor elindulsz. Csak azért kérdezem mert miotta kilőttem azt  fost és letiltottam a win startkori indulását semmi fagyásom nincs.

Nem, csak a Claymore és a WattTool megy

Uhura

Ez az egyik ami jó és fontos! Alap mű!

http://www.szekelyvegan.info/forum/index.php?topic=13.msg876#msg876

A másik , hogy a Vout nagyon alacsony alatta van az összes beállításnak a -4 Voltage offset miatt. Szerintem azt húzd fel 0-ra és akkor jó lesz, mert nem kerül a Vout a 0.900-as érték alá.

Meg nekem bazi sok a 70 fokos VRM :( de ez én vagyok, és szeretem a hűvöset.

ennyi

kezdo vagyok, mit jelent az hogy referencia kartya? tobb vegan es fagyi videoban van emlitve hogy referencia kartya ez meg az.  Nem egyformak ezek a kartyak csak mas gyartotol? Ennyi

Laca012

Idézetet írta: ennyi Dátum április 21, 2017, 10:23:38 DÉLUTÁN
kezdo vagyok, mit jelent az hogy referencia kartya? tobb vegan es fagyi videoban van emlitve hogy referencia kartya ez meg az.  Nem egyformak ezek a kartyak csak mas gyartotol? Ennyi
A referencia kártya az ahogy a nevében is van, mindenben követi a referencia leírást. Legszembetűnőbb a hűtés ami referencia esetén egy dobventilátor ami egy zárt szélcsatornában nyomja  keresztül a levegőt a hűtőbordán.
A "custom" kártyák egyéni módosításokat-megoldásokat alkalmaznak, többek között az 1-2propelleres ventilátor(oka)t és ehhez való hűtőbordákat.

drizzt_do_urden

es meg annyi hogy a referencia kartya is ugyanazt tudja mint a tobbi, csak gyengebb a hutes es hangos a ventilator!

ennyi

porci

Köszi srácok a segítséget az armorhoz, úgy néz ki sikerült belőni, legalábbis hatalmas előrelépés van, mert már megy egy ideje és stabil, ennyi idő után eddig kifagyott..!  :)

jzsolt

Idézetet írta: ennyi Dátum április 21, 2017, 10:23:38 DÉLUTÁN

Ilyen egy referencia kártya

És ilyen a sima (ez nem simma ez MSI  ;D ) (megjegyzes drizzt_do_urden)

Uhura

Idézetet írta: porci Dátum április 22, 2017, 02:03:16 DÉLELŐTT
Köszi srácok a segítséget az armorhoz, úgy néz ki sikerült belőni, legalábbis hatalmas előrelépés van, mert már megy egy ideje és stabil, ennyi idő után eddig kifagyott..!  :)

\o/

Berakod, hogy most milyen a beállítás ? legalább mi is csekkoljuk és tanulhatunk belőle. :)

petiznet