Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál

Indította bbencee, december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 41 Vendégek van a témában

crypto

Idézetet írta: Viktor62 Dátum május 16, 2017, 09:13:40 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Viktor62 Dátum május 15, 2017, 07:31:09 DÉLUTÁN
helló valaki tud küldeni egy jó beállítást snapphier rx460 hoz zchas re
előre is köszi
légyszi válaszoljatok :'( :'( :'(
Szia!
Remélem az a 460 véletlen elírás...vagy?460-as nem játszik....túl gyenguszka... :) senki nem vesz...te se vegyél 100db-ot!Ha véletlen pont ilyened van akkor meg a GPU-val kezdj játszani...a zec gpu érzékeny,de persze egy kis memo is kell neki...

Artthur

előre is köszi
Lehet hogy itt senkinek sincs 460-as kártyája.  Egyáltalán hashelsz vele most? Wattol működik vele? mert ha igen ott piszkáld meg.

Viktor62

Idézetet írta: Artthur Dátum május 16, 2017, 09:25:50 DÉLUTÁN
előre is köszi
Lehet hogy itt senkinek sincs 460-as kártyája.  Egyáltalán hashelsz vele most? Wattol működik vele? mert ha igen ott piszkáld meg.
átlag18  watttool müködik es en csak egy watttool beallítasi javaslatot kértem. most 106.612 h/s

Tiba

Üdv
Szerintetek ezt az alaplapot meg lehet csináltatni?
Sajna csatlakozóval együtt szedték ki belőle a vga-t :D
http://kephost.com/image/00cB
http://kephost.com/image/00cE

Csongor

Idézetet írta: Tiba Dátum május 16, 2017, 11:45:25 DÉLUTÁN
Üdv
Szerintetek ezt az alaplapot meg lehet csináltatni?
Sajna csatlakozóval együtt szedték ki belőle a vga-t :D
http://kephost.com/image/00cB
http://kephost.com/image/00cE
Szerintem meg lehet javotani, kicsereled a csatlakozot. Egy jo szerviz biztos meg tudna csinalni.

marshall

Sziasztok,olyan kérdésem van hogy alaplaphoz kaptatok valami ketyerét amivel be tudjátok kapcsolni?Vagy ha automatikusan a tápra áramot dugtok elindul minden?

Csongor

Idézetet írta: marshall Dátum május 17, 2017, 09:32:06 DÉLELŐTT
Sziasztok,olyan kérdésem van hogy alaplaphoz kaptatok valami ketyerét amivel be tudjátok kapcsolni?Vagy ha automatikusan a tápra áramot dugtok elindul minden?
[/quote
Azt a gephazzal szoktak adni. Akkor kapcsol be automatikusan aram ala helyezes utan, hogyha az alaplap BIOS-aban beallitod.

marshall

Ahogy néztem lehet rendelni ebay-en külön  is,nekem is úgy van megcsinálva a gépházam(saját) hogy nem a rendes gombbal indul el hanem valahol máshol van elhelyezve 1drb,csak mivel nekem nincs itthon ilyen power cuccom amit az alaplapra dugok így az elsö bekapcsolás nehéz lesz majd,rip!De viszont azt megtudnád-e mondani hogy biosban mit és hol állítsak be hogy automatikusan induljon minden?

Arkenso

Senkit nem akarok megsérteni, de ez már tényleg mindennek a teteje :)
Ez a fórum lassan át fog csapni "ismerkedjünk a számítástechnikával alap szinten" fórumba.

Szükséges ez?

xXFelaXx

Sziasztok!

Most keltem fel 1 órája és azzal szembesültem, hogy a bányagépem leállt azaz csak a videokártyák benne maga a gép ment. Megnéztem az eszközkezelőt és látom, hogy mind a 6 videokártya sárga felkiáltójeles a részletekben pedig a 43-as hibakód szerepelt. Éjfél után állt le. Mi lehetett a gond? Épp most próbálom újraéleszteni a kártyákat egy driver újrapakolással. Valaki találkozott már hasonlóval?

atideath

Idézetet írta: xXFelaXx Dátum május 17, 2017, 10:31:44 DÉLELŐTT
Sziasztok!

Most keltem fel 1 órája és azzal szembesültem, hogy a bányagépem leállt azaz csak a videokártyák benne maga a gép ment. Megnéztem az eszközkezelőt és látom, hogy mind a 6 videokártya sárga felkiáltójeles a részletekben pedig a 43-as hibakód szerepelt. Éjfél után állt le. Mi lehetett a gond? Épp most próbálom újraéleszteni a kártyákat egy driver újrapakolással. Valaki találkozott már hasonlóval?

Igen ugyanez volt reggelre nálam is, esélyesen felfrissítette a windows a drivereket. DDU-val leszeded és újrapakolod a drivert és kész, menni fog.
https://www.minermonitor.eu
BTC: 1KzEse6pq72fwPwiwqZWJqaqNJvMZ8EXnK

Worlynox

Sziasztok!

Auto update ?

raffiakötö

Idézetet írta: Worlynox Dátum május 17, 2017, 10:55:50 DÉLELŐTT
Sziasztok!

Auto update ?

Nekem is szétcseszte ez a microsoft driver frissítés a bányámat, annak ellenére települt, hogy ki volt kapcsolva a microsoftos driver keresés/telepítés.
Annyival spékelte meg nekem a mai napot ez a cucc, hogy DUU-val leszedtem a drivert, registry-t is kiganajoltam, felraktam az amd drivert, felismerte a kártyákat, elindult a bánya öröm-bódogság a köbön. Kb 15 perc múlva csipog claymore, hogy nem megyen a bánya, megnézem, erre megint visszatért a ganaj driver, megint megcsináltam a letakarítást, felraktam az gyári drivert, na azóta lehallt a gép, ki van fagyva se kép, se hang....

Csongor

Sziasztok!

Nekem volt ilyen, driver ujrateves es patcheles utan mukodott.

Artthur

Nálam is ez volt, valami windows update pedig nálam is ki van kapcsolva.   Driver újrapakolás után nekem is leszedte 5 percen belül újra, ráeröltettem még1x és jó lett... na azóta egy másikon kellett megcsinálnom... ejjj

ezek szerint akkor ez központi windows szivatás...

Fritz

Sziasztok, szeretném kérdezni a jártas bányászokat a következővel kapcsolatban, mert sajnos elakadtam.

GPU: 1db gigabyte rx570 aorus, 4db gigabyte rx580 gaming, és egy msi rx470
driver: 17.5.1
patch: 1.4.5
alaplap: gigabyte z97x gaming 3

5 kártya minden további nélkül elmegy egymás mellett, bármilyen felállásban használnom. Ahogy beteszem a 6.at akkor ismeretlen kártyaként vagy azt, vagy valamelyik másikat megjelöli a windows, de itt még belép a windbe. Felteszem a patch-t (mégegyszer restore után - vagy teljesen szüzen, elkezdem a drivert újra felrakni, majd ujraindítás után patchelni) és az utána lévő windows restart után nem tölt be a windows hanem újraindul a gép mielőtt még megjelenne a windows felület. Az tapasztalható, hogy már majdnem szépen leáll a kártyák ventije, de aztán újrapörög...

Ötlete valakinek, hogy mit csinálhatok rosszul?

köszi

EmKo

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok illetve még nem is bányászok.
Lenne pár kérdésem felétek.  :) Elég sokat olvastam már a témában, de úgy gondolom a nagy öregek tanácsától nincs jobb. :)

- Mekkora konfigurációval érdemes nekiállni, hogy az tényleg profitárbilis legyen és nagyságrendileg mibe kóstol egy ilyen újonnan.  (itt nem pontos típusokra gondolok,  hány darab videokártya egy vagy esetleg két rig vagy netán még több)
- Mi a helyzet a cél hardware-ekkel altcoin-okat nem lehet, nem érdemes azokkal bányászni? (USB miner, ASIC )
-  Mennyire automata a folyamat? Megkeresem a legmegfelelőbb alltcoint elindítom és kegyeg napokig vagy szükséges a gép előtt ülni figyelni .....?
- A bányagépnek szükséges a szünetmentes ellátás vagy egy esetleges leállás nem nagy tragédia?

A választ előre is köszönöm!

Üdv.:
PEti

petiznet

Egyik pillanatrol a masikra nem ismeri fel a claymore a 6kartyat. Rx470. Hetekig ment stabilan leallas nelkul. Arra gondolok hogy magatol drivert frissitett es az bezavarhat neki? Vagy valami otlet?

Worlynox

Idézetet írta: petiznet Dátum május 17, 2017, 07:34:11 DÉLUTÁN
Egyik pillanatrol a masikra nem ismeri fel a claymore a 6kartyat. Rx470. Hetekig ment stabilan leallas nelkul. Arra gondolok hogy magatol drivert frissitett es az bezavarhat neki? Vagy valami otlet?

Előző oldal vége, ez az oldal teteje
és ez: http://www.szekelyvegan.info/forum/index.php?topic=4521.0

Laca012

Idézetet írta: Csongor Dátum május 16, 2017, 09:06:57 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Laca012 Dátum május 16, 2017, 06:24:55 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Csongor Dátum május 16, 2017, 01:12:22 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Laca012 Dátum május 16, 2017, 11:25:15 DÉLELŐTT
Láttam, hogy elinditottad, de le is esett nem sokkal kesobd a hash.. :(Ezzel a ventilator beallitassal nem fog jobban huteni, csak ki be kapcsolgatni, a kikapcsolt periódusban meg megforrni esetleg leégni a vrm.. A jó ha folyamatosan pörög  egyenletes hőfokot tartva.
Valami  beallitas lesz a gáz az biztos.
Ok, visszaallitom ahogy volt.
Ha ujrateszem az egeszet, es tiszta lappal kezdem a beallitasokat jo kellene legyen, a hibat nehezen kapnam meg. Az csak a bosszanto, hogy minden jol mukodi, nem allitottam kozben semmit, es egyik percrol a masikra hiba jott elo.
Es szerinted hol keressem a hibat, mibe?
Esetleg a config.txt-be beleneznek..
-dcri...stb..
Kozben meguntam a sok hiba keresgelest, es hogy tobb mint egy napja nem megy a banya, ezert ujratettem a Win10-et, a drivereket, mindent tiszta lappal inditottam es most jonak latszik, de holnap meg beszamolok rola.
Koszi, hogy segitettel, es nem sajnaltad az idodet!!    :)

Látom egyelőre szépen teszi a dolgát.
Sajnos volt az 2nap is és most kell, hogy menjen a bánya, amikor így fenn van a profit, úgyhogy ha így ok lesz akkor a fenét se érdekeljen mi volt, nem az a lényeg, hogy ne vesztegesse az idődet.  ;)
A winfos frissítèsre figyelj oda, amit ma pàran beszoptunk. Nekem csak egyik miner esett àldozatul, remélem a màsik ok lesz.