Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál

Indította bbencee, december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 25 Vendégek van a témában

Boborjan76

Sziasztok!

Dual tápegységgel tolok 5db 1070-es kártyát smos-al. Problémám, hogy pl. áramkimaradás esetén nem tud újraindulni a rig csak manuálisan. Elég szívás így mert ha gáz van állandóan haza kell rohangálnom melóból hogy ki-be kapcsoljam a tápokat.
A segédtáp lábáthidalós megoldással üzemel, nem vettem még dual konvertert.

1 táp+4 kártyával simán újraindult, nem volt vele gond.

Franky2Ster

Távoli kapcsolgatásra én ezt ajánlom Ja és ha a komolyabbat veszed akkor látod a pillanatnyi fogyasztást is.

https://youtu.be/bezatoXWzK8 

forest

Idézetet írta: Franky2Ster Dátum október 04, 2017, 12:08:07 DÉLUTÁN
Így van én is úgy számoltam ,hogy kb. 1 év és 1,5 év a megtérülés de ha tartod a coinokat amiket kitermelsz 1,5 évig és akkor adod el akkor lehet ,hogy még a megtérülésen felül hozamod is lesz és nem is kevés. Vegán videóját érdemes megnézned:

Köszönöm a megerősítést, bár örültem volna ha tévedek.
A kiváráson kívül meg marad a tőzsdézés, kis altcoinokkal való játék ha jól gondolom.

Franky2Ster

Hát ha nem akarsz várni akkor tőzsdézhetsz de ahhoz nagy szerencse kell az olyan mint a szerencse játék.

Andor

Sziasztok.
Lehet hogy most egy kicsit hülyének fog kinézni a kis elképzelésem , viszont valahogy neki akarok kezdeni.
Jelenleg van egy gamer rigem , benne egy  1050 ti al. Próbálgattam a dolgokat és végül a Zcashnél maradtam, átlag olyan 190 sol/s.
Most az lenne a következő lépésem hogy Black Friday alat beszereznék még 1 kártyát mivel még van egy szabad PCI 1x slotom és gondoltam hogy
beszúrnék oda még egy kártyát majd idővel a profitból összeraknék egy külön riget az ujjkártyával az 1050 ti pedig maradna ebben. Nos a kérdés(ek) a következők lennének. Milyen kártya menne jol gtx 1050 ti , számít valamit ? Én egy Rx 460 gondoltam , az jo ?
ha igen 2/4 gb kellene ? Előre is köszi a válaszokat

pimmi

Sziasztok, kezdő vagyok, bocs ha nagy hülyeséget kérdezek,
Egy ilyet, megérné e megvennem? ha igen mennyiért,
Fekete gyári doboz, amibe van 4db kártya, amire megy 6pin táp+mini usb., A tápból csak a 4db pci jön ki + egy 24pin.Van benne egy raspberry pi. 4db venti.....hiánytalan ,a kártyák LK-L55-1 rev1.1kb. ilyen mint a linken, https://www.alibaba.com/product-detail/DIHAO-BTC-LTC-Fastest-Litecoin-Scrypt_1945747111.html
köszi

Franky2Ster

Idézetet írta: Andor Dátum október 04, 2017, 05:46:52 DÉLUTÁN
Sziasztok.
Lehet hogy most egy kicsit hülyének fog kinézni a kis elképzelésem , viszont valahogy neki akarok kezdeni.
Jelenleg van egy gamer rigem , benne egy  1050 ti al. Próbálgattam a dolgokat és végül a Zcashnél maradtam, átlag olyan 190 sol/s.
Most az lenne a következő lépésem hogy Black Friday alat beszereznék még 1 kártyát mivel még van egy szabad PCI 1x slotom és gondoltam hogy
beszúrnék oda még egy kártyát majd idővel a profitból összeraknék egy külön riget az ujjkártyával az 1050 ti pedig maradna ebben. Nos a kérdés(ek) a következők lennének. Milyen kártya menne jol gtx 1050 ti , számít valamit ? Én egy Rx 460 gondoltam , az jo ?
ha igen 2/4 gb kellene ? Előre is köszi a válaszokat

A 1050 ti mellé minden féle képpen ugyan olyat tegyél.Az új riget meg minimum a 4Gb-os kártya az alatt már ne is gondolkozz.

Heno1974

nekem a 1050 ti hoz 180 sol/s zec böl.
utánna ragtam mellé 2 db 1070-et.
így össz 1080 sol/s el megy s összesen 350 wattot eszik rendszerrrel együtt.

Franky2Ster

Nem tudom,hogy jó topikban kérdezem-e.Az lenne a kérdésem ,hogy ti milyen időközönként szoktátok tisztítani a Bányagépeket és első sorban a videókártyákat? Gondolok itt a pasztázásra és ami vele jár... :)

85469

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok, gondoltam kipróbálom a dolgot, claymor dual miner v10. beállítottam a poolt és a címemet a videók alapján, viszont a kártyám 750ti 2gb és "Cannot allocate big buffer for DAG" hibaüzenetet kapok.
találtam olyan videót, hogy lapozófile-t kell átállítani de az sem segített.
olyat is láttam hogy 2gb-os kártyával nem lehet etherumot bányászni, úgyhogy most nem tudom mi van elakadtam.
van valami megoldás erre?

bazsy

Idézetet írta: 85469 Dátum október 07, 2017, 06:22:40 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok, gondoltam kipróbálom a dolgot, claymor dual miner v10. beállítottam a poolt és a címemet a videók alapján, viszont a kártyám 750ti 2gb és "Cannot allocate big buffer for DAG" hibaüzenetet kapok.
olyat is láttam hogy 2gb-os kártyával nem lehet etherumot bányászni, úgyhogy most nem tudom mi van elakadtam.

Ethert nem tudsz bányászni 2 gb-os kártyával

Itt megtudod nézni hogy mekkora a dag file ha 2gb alatt van akkor tudod bányászni

https://investoon.com/tools/dag_size

85469

Idézetet írta: forest Dátum október 03, 2017, 08:35:25 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Kezdő vagyok a témában, de egy ideje tájékozódom, tesztelgetek. Lassan összeállítanék egy bányászt, de a megtérülési számításokkal folyamatosan lyukra futok. Csak nagyon hosszú megtérülési idők jönnek ki (10-15 hónap).

Gyanítom, hogy valamit rosszul számolok, így ha megtenné valaki, hogy egy konkrét példával levezetne egy példát egy rig/árak/megtérülésre, nagyon megköszönném. (Pl.: 6 milyen kártya, mennyiért(használt/új)/fogyasztás/mit bányász, mennyivel/stb)

Előre is köszönöm!

szia én ezt nézegettem:

https://whattomine.com/coins

és ez alapján nekem 30 hónapok jöttek ki, szóval ha igaz amit mutat akkor csak akkor éri meg ha ingyen van az áram

bazsy

Idézetet írta: 85469 Dátum október 07, 2017, 06:33:56 DÉLUTÁN
Idézetet írta: forest Dátum október 03, 2017, 08:35:25 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Kezdő vagyok a témában, de egy ideje tájékozódom, tesztelgetek. Lassan összeállítanék egy bányászt, de a megtérülési számításokkal folyamatosan lyukra futok. Csak nagyon hosszú megtérülési idők jönnek ki (10-15 hónap).

Gyanítom, hogy valamit rosszul számolok, így ha megtenné valaki, hogy egy konkrét példával levezetne egy példát egy rig/árak/megtérülésre, nagyon megköszönném. (Pl.: 6 milyen kártya, mennyiért(használt/új)/fogyasztás/mit bányász, mennyivel/stb)

Előre is köszönöm!

szia én ezt nézegettem:

https://whattomine.com/coins

és ez alapján nekem 30 hónapok jöttek ki, szóval ha igaz amit mutat akkor csak akkor éri meg ha ingyen van az áram
De ez csak egy mining calculátor itt nem látod,hogy mit lehet bányászni 2 gb-os kártyával

Jelenleg ezt tudod:

expanse,musiccoin,ubiq,soil stb... itt a fórumon is van még posztolva ethash algo coin

85469

Idézetet írta: bazsy Dátum október 07, 2017, 06:25:40 DÉLUTÁN
Idézetet írta: 85469 Dátum október 07, 2017, 06:22:40 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Ethert nem tudsz bányászni 2 gb-os kártyával

Itt megtudod nézni hogy mekkora a dag file ha 2gb alatt van akkor tudod bányászni

https://investoon.com/tools/dag_size

köszi ez hervasztó hír mert ezt a claymor minert még be is tudtam állítani de mondjuk amit monerohoz letöltöttem azt már nem

85469

Idézetet írta: bbencee Dátum december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN
Ha segítségre van szükségetek, leállt a bánya, tanács kellene, ide írjatok.

Nem tudom jó helyre írom-e de tápkérdésem lenne, mivel amúgy is vga csere előtt vagyok és rx580-as van most jó áron viszont a tápom csak jóféle 400-as FSP 400apn 80+-os, az a kérdésem, hogy vajon-ez elég lehet-e az 580-as kártyához egy athlon x4-es mellé. A kártyához amúgy 500-as táp az ajánlás, de nem vennék tápot is ha nem muszáj.

willow

Idézetet írta: 85469 Dátum október 08, 2017, 09:01:11 DÉLELŐTT

Nem tudom jó helyre írom-e de tápkérdésem lenne, mivel amúgy is vga csere előtt vagyok és rx580-as van most jó áron viszont a tápom csak jóféle 400-as FSP 400apn 80+-os, az a kérdésem, hogy vajon-ez elég lehet-e az 580-as kártyához egy athlon x4-es mellé. A kártyához amúgy 500-as táp az ajánlás, de nem vennék tápot is ha nem muszáj.

Szerintem 1 kártya mellé bőven elég.

Krumpli

Kelleni fog egy 8 és egy 6 pines PCIE power csati a kártyához gyártótol függően eltérhet. 230w körül fogyaszt terhelés alatt a kártya hát határeset még jó lehet ha van rajta csatlakozó ami kell.

85469

Idézetet írta: Krumpli Dátum október 08, 2017, 10:00:13 DÉLELŐTT

Kelleni fog egy 8 és egy 6 pines PCIE power csati a kártyához gyártótol függően eltérhet. 230w körül fogyaszt terhelés alatt a kártya hát határeset még jó lehet ha van rajta csatlakozó ami kell.

kipróbálom max. tápcsere lesz a vége, de akkor hány wattosat érdemes venni ha esetleg később kap még egy ilyen kártyát és crossfire-ben mennek? vagy kell a crossfire egyáltalán bányászathoz?

willow

Idézetet írta: 85469 Dátum október 08, 2017, 10:22:42 DÉLELŐTT

kipróbálom max. tápcsere lesz a vége, de akkor hány wattosat érdemes venni ha esetleg később kap még egy ilyen kártyát és crossfire-ben mennek? vagy kell a crossfire egyáltalán bányászathoz?

Nem kell a crossfire. És minimum egy 850-es goldot vegyél.

85469

Idézetet írta: willow Dátum október 08, 2017, 10:46:55 DÉLELŐTT

Idézetet írta: 85469 Dátum október 08, 2017, 10:22:42 DÉLELŐTT

Nem kell a crossfire. És minimum egy 850-es goldot vegyél.

oké, köszi