Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál

Indította bbencee, december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 28 Vendégek van a témában

otwald

Hali. Valahol olvastam, de most nem találom hogy mi a megoldás arra az esetre ha 2 kártya (vagy több) van a gépbe és az első kártyát tudom optimalizálni az afterburnerrel, viszont a többire mintha nem reagálna. Vagy is csak akkor reagál ha már túlhúztam és lefagy.  Most 2 rx 470-es kártya van a gépembe. A 8Gb-ossal csak 20 MH/s tudok kicsikarni, a 4 Gb-ossal meg max 17,3 MH/s. Mikor külön teszteltem a 4 Gb-osból 24 is kijött. Persze mind biosmod nélkül. Mi lehet a gond? Mért nem tudom belőni őket? Próbáltam 440-es afterburnert meg a 442 verziót és ugyan az. Köszi a segitséget.

Lago

Szevasztok,

A következő rig-et néztem ki:

cpu:   celeron G1840 (T-s az alacsonyabb W-ért?)
mb:   asrock h81 pro btc r2.0
ram:   8GB ddr3 1600mhz
vga:   6* rx 580 vagy 570?
psu:   Dark Power Pro 11 850
riser: Ebben segítséget kérnék
ssd:   wd green 120gb

Vga-ból az 570 vagy az 580 éri meg jobban?
Riser-t nem tudom pontosan milyet érdemes szerezni.

Jack007

A tápból kellene legalább egy 1000 W-os mert a 850 kevés lesz ezekhez a radeonokhoz.

Gabriel

Kezdő vagyok, szeretnék bányászni. Milyen riget állítsak össze, ha a keret ca. 600k
Mit érdemes most bányászni?

Gyaloggalopp

Idézetet írta: Gabriel Dátum december 19, 2017, 05:10:18 DÉLUTÁN
Kezdő vagyok, szeretnék bányászni. Milyen riget állítsak össze, ha a keret ca. 600k
Szia!

1060 as riget.

pube111

Idézetet írta: Gabriel Dátum december 19, 2017, 05:10:18 DÉLUTÁN
Szerintem jó vétel. Bár a részleteket nem ismerem.
Ezt tudja.
Mit érdemes bányászni?
1 - olcsó coint könnyű bányászni, majd amikor felmegy az ára, sok pénzért el lehet adni.
2 - a drága coint mehezebb bányászni, de rögtön többért lehet eladni.
Hogy melyik a jobb stratégia, azt mindenki maga dönti el. Én most ETN-t túrok. Ez kb egy középút, de bízom benne, hogy felmegy az ára.

Humberto

Üdv
Kérdésel fordulok hozzátok és pedig:
Zotac GeForce GTX 1060 AMP! Edition 3GB DDR5 192-bit kártyákkal érdemes bányaszni eth-t?
Valamint hogy 6 vagy 7 kártyához elegendő egy Corsair RMx Series RM1000x táp?

pube111

Idézetet írta: Humberto Dátum december 19, 2017, 05:29:16 DÉLUTÁN
Üdv
Zotac GeForce GTX 1060 AMP! Edition 3GB DDR5 192-bit kártyákkal érdemes bányaszni eth-t?

6 X 1060
ETH Kb 136MH/s, 550 Watt, mai árfolyamon kb 13 dollár/nap. A táp bőven elég.

Humberto

Idézetet írta: pube111 Dátum december 19, 2017, 05:40:56 DÉLUTÁN
Üdv

6 X 1060

A tápon 8darab 6+2 csati van, elég lehet 8 kártyához?

pube111

Idézetet írta: Humberto Dátum december 19, 2017, 05:43:22 DÉLUTÁN
Idézetet írta: pube111 Dátum december 19, 2017, 05:40:56 DÉLUTÁN
Üdv

6 X 1060

A tápon 8darab 6+2 csati van, elég lehet 8 kártyához?
https://focuscamera.hu/img/o/3f1d61720d63bb8a86dba5401ca8fbc9-496693.jpg
Szerintem az csak 6 db. Abból egy a cpu, marad 5. Arra meg simán dughatsz 6-7 kártyát, mert valószínű, hogy a pci-e kábel elosztós. Tehát egy kábelre 2 kártyát dughatsz. A 1060-as nem nagy táp igényű.

Lago

Idézetet írta: Lago Dátum december 19, 2017, 04:57:42 DÉLUTÁN
Szevasztok,

A következő rig-et néztem ki:

cpu:   celeron G1840 (T-s az alacsonyabb W-ért?)
mb:   asrock h81 pro btc r2.0
ram:   8GB ddr3 1600mhz
vga:   6* rx 580 vagy 570?
psu:   Dark Power Pro 11 850
riser: Ebben segítséget kérnék
ssd:   wd green 120gb

Vga-ból az 570 vagy az 580 éri meg jobban?
Riser-t nem tudom pontosan milyet érdemes szerezni.

Mondjuk ha 6db 1060 3gb-vel indulnék neki?

biokill

Sziasztok!

Kezdő vagyok a témában.
1060-asból vagy Radeon 580-ból érdemes RIG-et építeni? (van erre valami kalkulátor oldal esetleg? Hogy ne kelljen minden aprósággal zaklatnom titeket :) )
Illetve Riser-t lehet itthon is kapni? (Én csak ebay-en találtam...)
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

raffiakötö

Idézetet írta: biokill Dátum december 19, 2017, 07:05:19 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Kezdő vagyok a témában.
1060-asból vagy Radeon 580-ból érdemes RIG-et építeni? (van erre valami kalkulátor oldal esetleg? Hogy ne kelljen minden aprósággal zaklatnom titeket :) )
Illetve Riser-t lehet itthon is kapni? (Én csak ebay-en találtam...)
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

Szia!

Attól függ mit enged meg a pénztárcád. A 1060 nem rossz - főleg zcash-en - keveset fogyaszt az 580 többet fogyaszt viszont többet is termel. Nagyobb táp is kell neki. Van min 20 k HUF a 2 kártya ára között (gtx 1060 3 gb < rx580 4gb). De mindegyik tud bányászni, tehát mind jó, a kérdés mennyit tudsz rászánni...
Riser ha van is itthon jóval drágább mint az ebay, viszont nem kell sokat várni rá. Itt az időfaktor lenne számomra döntő, persze ha van...

(Én 580-ből építkeznék)

biokill

Idézetet írta: raffiakötö Dátum december 19, 2017, 07:52:06 DÉLUTÁN

Szia!

Attól függ mit enged meg a pénztárcád. A 1060 nem rossz - főleg zcash-en - keveset fogyaszt az 580 többet fogyaszt viszont többet is termel. Nagyobb táp is kell neki. Van min 20 k HUF a 2 kártya ára között (gtx 1060 3 gb < rx580 4gb). De mindegyik tud bányászni, tehát mind jó, a kérdés mennyit tudsz rászánni...
Riser ha van is itthon jóval drágább mint az ebay, viszont nem kell sokat várni rá. Itt az időfaktor lenne számomra döntő, persze ha van...

(Én 580-ből építkeznék)
Köszi hogy ilyen gyorsan és mindenre kiterjedően válaszoltál!
Számolgatok kicsit, mert közép távon már elég jelentős a két kártya fogyasztásából adódó költség... Ugyanakkor meg többet is termel :)
Na ezen még gondolkozom. Viszont úgy látom itt eléggé pörög az adás-vétel is, úgyhogy a riserek esetén lehet nem szórakozok párezer forinton, mert akkor tényleg nem kell várni... :)

ToTeM

Sziasztok! Szeretnék én is bányász lenni, de elöször is lenne egy fontos kérdésem mielött nekimegyek ennek a komplex témának! Mekkora felügyeletet igényel egy ilyen bányász gépezet? Csak mert az lenne a terv, hogy egy panel lakásban építeném össze, és KriptoPénz egyik videójában láttam, hogy elkellt nála egy poroltó készülék ... Mennyire tűzveszélyesek ezek? Előre is köszi a választ :)

raffiakötö

Idézetet írta: ToTeM Dátum december 20, 2017, 02:56:43 DÉLELŐTT
Sziasztok! Szeretnék én is bányász lenni, de elöször is lenne egy fontos kérdésem mielött nekimegyek ennek a komplex témának! Mekkora felügyeletet igényel egy ilyen bányász gépezet? Csak mert az lenne a terv, hogy egy panel lakásban építeném össze, és KriptoPénz egyik videójában láttam, hogy elkellt nála egy poroltó készülék ... Mennyire tűzveszélyesek ezek? Előre is köszi a választ :)

Szia! Mivel 0-24-be működik a bánya ezért van benne veszélyforrás, mint mindenbe. Oda kell figyelni rá, fogyasztásmérő is jól tud jönni , rendszeresen takarítani kell a gépet, figyelni a kábeleket mert ha túlfeszt kap akkor megolvadhat, nem agyonhajtani. Ha ésszel csinálok le tudod minimalizálni a tűz esélyét, ha valami furcsaságot veszel észre akkor kikapcs, és átnézed a gépet. Az elmúlt 1 évben 2 embert hallottam akinek tűzesete volt a bányába (az egyik Vegán, a másikat most írtad le). Biztos mond más is valami hasznosat.

Gyaloggalopp

Idézetet írta: raffiakötö Dátum december 20, 2017, 06:01:52 DÉLELŐTT
Idézetet írta: ToTeM Dátum december 20, 2017, 02:56:43 DÉLELŐTT

Szia! Mivel 0-24-be működik a bánya ezért van benne veszélyforrás, mint mindenbe. Oda kell figyelni rá, fogyasztásmérő is jól tud jönni , rendszeresen takarítani kell a gépet, figyelni a kábeleket mert ha túlfeszt kap akkor megolvadhat, nem agyonhajtani. Ha ésszel csinálok le tudod minimalizálni a tűz esélyét, ha valami furcsaságot veszel észre akkor kikapcs, és átnézed a gépet. Az elmúlt 1 évben 2 embert hallottam akinek tűzesete volt a bányába (az egyik Vegán, a másikat most írtad le). Biztos mond más is valami hasznosat.

+1

annyi hozzászólásom van, hogy az elhelyezésre kell figyelni pl fémpolc, fém keret. gyúlékony tárgy ne legyen a közelben... . szinte kizártnak tartom, ha ezekre odafigyelsz tüzet okozna.
zárlat, vagy erős túlterhelés esetén leold a táp, és ennyi.

Franky2Ster

FTpocok

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne, Asrock H81 PRO BTC r2.0 alaplapban usb hub-al tudok 8 kártyát hajtani? Eddig 7-ig jutottam a 8.-at sajna nem ismeri fel. Mi lehet a gond, vagy ennyi a max? Előre is köszi.

Franky2Ster

Próbáltam az AMD új driverével? Ami elméletileg 12-ig engedi.