Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

[HW] MultiRig Resetter & HW Monitor

Indította atideath, január 04, 2017, 08:56:10 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 10 Vendégek van a témában

kidface

Idézetet írta: Worlynox Dátum április 09, 2017, 11:13:00 DÉLUTÁN
Idézetet írta: fpeter Dátum április 09, 2017, 10:57:54 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Worlynox Dátum április 09, 2017, 10:40:22 DÉLUTÁN...

EWeLink az applikáció neve, többet is tud kezelni és el tudod nevezni őket.
https://www.itead.cc/wiki/EWeLink_Introduction

Igen, pont ez az a szolgáltatás amire én azt mondom hogy nem szívesen nyitok féregjáratot a kínai hekkereknek a hálózatomba - a sonoff alapú eszközöket nem csak a helyi hálózaton keresztül lehet elérni, hanem feljelentkeznek a saját kínai szerverükre és beszélgetnek vele. Egy helyi openwrt-s vagy egyéb hálózati arduino alapú relé kapcsoló eszköz összehasonlíthatatlanul  biztonságosabb...

Igen, ennyi kockázat benne van.
De bízom benne nem fogják állítgatni a rigeket távolról :D
Ezért is jó ha magad csinálod

LordAthis

Igen, pont ez az a szolgáltatás amire én azt mondom hogy nem szívesen nyitok féregjáratot a kínai hekkereknek a hálózatomba - a sonoff alapú eszközöket nem csak a helyi hálózaton keresztül lehet elérni, hanem feljelentkeznek a saját kínai szerverükre és beszélgetnek vele. Egy helyi openwrt-s vagy egyéb hálózati arduino alapú relé kapcsoló eszköz összehasonlíthatatlanul  biztonságosabb...

Ez nem semmi...

..pontosan leírtad, hogy mi a gond ezzel a megoldással, erre csak annyi a válasz, hogy nem kapcsolgatják a RIG-et... :D :D :D

Aztán amikor megvan az összes jelszavatok és Nick nevetek, meg kiürítik a számláitokat, akkor jön a vakarózás...
..mert ha az otthoni belső hálózatodba bejutnak, akkor nem a RIG kapcsolgatás (Élvezkedés) fog az eszükben járni. ;)

Adatlopás sokkal ésszerűbb, ha meg találnak benne hasznosat, akkor használni is fogják!
Mondjuk bemennek arra a tőzsdére a számládba, ahol összeszedted a kemény bányászattal megkeresett valutádat, azt elutalják maguknak.

Persze ne legyen így, de erre próbálták felhívni a figyelmeteket kockázatként!
Én megfontolnám!!!

Különben engem is érdekel a projekt, a táv-vezérlés és a mérés is.
Eddig több használható megoldást is hallottam, láttam.
Még remekebb ötletekkel!

Amint van működő/megvehető példány, azt jelezzétek. ;)

Worlynox

Idézetet írta: LordAthis Dátum április 10, 2017, 02:52:41 DÉLELŐTT

Ez nem semmi...

..pontosan leírtad, hogy mi a gond ezzel a megoldással, erre csak annyi a válasz, hogy nem kapcsolgatják a RIG-et... :D :D :D

Aztán amikor megvan az összes jelszavatok és Nick nevetek, meg kiürítik a számláitokat, akkor jön a vakarózás...
..mert ha az otthoni belső hálózatodba bejutnak, akkor nem a RIG kapcsolgatás (Élvezkedés) fog az eszükben járni. ;)

Adatlopás sokkal ésszerűbb, ha meg találnak benne hasznosat, akkor használni is fogják!
Mondjuk bemennek arra a tőzsdére a számládba, ahol összeszedted a kemény bányászattal megkeresett valutádat, azt elutalják maguknak.

Persze ne legyen így, de erre próbálták felhívni a figyelmeteket kockázatként!
Én megfontolnám!!!

Különben engem is érdekel a projekt, a táv-vezérlés és a mérés is.
Eddig több használható megoldást is hallottam, láttam.
Még remekebb ötletekkel!

Amint van működő/megvehető példány, azt jelezzétek. ;)

Nyilván nem otthon vannak a rigek. Ezért vezerlem távolról.

ZsZolee

Én vettem egy Simplemining Rig Resettert és tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Főleg a support, a srác nagyon segítőkész.

Uhura

Idézetet írta: ZsZolee Dátum április 10, 2017, 07:56:35 DÉLELŐTT
Én vettem egy Simplemining Rig Resettert és tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Főleg a support, a srác nagyon segítőkész.

Kicsit borsos az ára de tökéletes a cuc. Igaz nem fejleszthető de legalább nem kell vele gányolni. Ki be kapcs és kész. Bár lehet Worlynox megoldása fapadosabb de olcsóbb igaz a kínaiak a spájzig jutnak. :(

Worlynox

Idézetet írta: Uhura Dátum április 10, 2017, 12:45:16 DÉLUTÁN

Kicsit borsos az ára de tökéletes a cuc. Igaz nem fejleszthető de legalább nem kell vele gányolni. Ki be kapcs és kész. Bár lehet Worlynox megoldása fapadosabb de olcsóbb igaz a kínaiak a spájzig jutnak. :(

Majd adok nekik házi pálinkát :D
De viccet félretéve, ahol az én rigeim vannak ott nincs más, így nem aggódom annyira. Ha lesz jobb módszer, vevő vagyok rá természetesen :)

ZsZolee

Software szinten fejleszti a srác, 3-4 hét múlva új funkciók is jönnek, közte olyan, amit én kértem.

Uhura

Idézetet írta: ZsZolee Dátum április 10, 2017, 01:37:44 DÉLUTÁN

Software szinten fejleszti a srác, 3-4 hét múlva új funkciók is jönnek, közte olyan, amit én kértem.

Mit kértél ?  8)

ZsZolee

Idézetet írta: Uhura Dátum április 10, 2017, 01:46:20 DÉLUTÁN

Mit kértél ?  8)

Ha kikapcsol valami oknál fogva a gép, akkor is tartsa bekapcsolva, azaz kapcsolja vissza.

Uhura

Idézetet írta: ZsZolee Dátum április 10, 2017, 02:44:24 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 10, 2017, 01:46:20 DÉLUTÁN

Mit kértél ?  8)

Ha kikapcsol valami oknál fogva a gép, akkor is tartsa bekapcsolva, azaz kapcsolja vissza.

Nem tudom én úgy vagyok vele ha az elektromos rendszer leold akkor hagyom és helyszínen megnézem mi a gigszer. Ha erőlteted lehet, hogy leég vagy zárlatos lesz.

kidface

Egy kerdes:
Van barki aki Arduino-t hasznal a rig ujrainditasara vagy barmi hasonlo funkciora?

fpeter

Idézetet írta: kidface Dátum április 14, 2017, 08:08:42 DÉLUTÁN
Egy kerdes:
Van barki aki Arduino-t hasznal a rig ujrainditasara vagy barmi hasonlo funkciora?

Fogalmazzuk meg a pontos igényeket és nekiesek a fejlesztésének :) Csak az a kérdés, hogy elég e egy arduino + eth shield, vagy inkább egy openwrt-s eszköz/RPi/klón a nyerőbb nagyobb fogyasztással de egyben nagyobb rugalmassággal...
¯\_(ツ)_/¯

HDMI dummy eladó > keresd az azonos nevű topikban!

kidface

Idézetet írta: fpeter Dátum április 14, 2017, 09:10:58 DÉLUTÁN
Egy kerdes:

Fogalmazzuk meg a pontos igényeket és nekiesek a fejlesztésének :) Csak az a kérdés, hogy elég e egy arduino + eth shield, vagy inkább egy openwrt-s eszköz/RPi/klón a nyerőbb nagyobb fogyasztással de egyben nagyobb rugalmassággal...

Van egy Pro Mini-m es kellene egy egyszeru program win-re, ami idokozonkent kuld egy jelet az usb porton keresztul a mini-re

atideath

Idézetet írta: kidface Dátum április 15, 2017, 12:42:41 DÉLELŐTT
Idézetet írta: fpeter Dátum április 14, 2017, 09:10:58 DÉLUTÁN
Egy kerdes:

Van egy Pro Mini-m es kellene egy egyszeru program win-re, ami idokozonkent kuld egy jelet az usb porton keresztul a mini-re

Szerintem ha már mindenképpen ebben gondolkodsz egyszerűbb az Arduino + ETH shield + Relay board megoldás erre a célra. Pingeled a rig-eket, amelyik nem válaszol arra pedig tolsz egy resetet. Ezt csinálja a simplemining-es hardware is.
https://www.minermonitor.eu
BTC: 1KzEse6pq72fwPwiwqZWJqaqNJvMZ8EXnK

pube111

Egy kerdes:
A righez nem, de egyéb funkciókra igen. Raspberry pi.
Médiaszerver, ftp, webszerver, torrent, kapunyitó, postaládafigyelő-email küldő.
Egyszerű lenne righez is, csak nem volt még szükség rá.

Zorg33

Sima ethernet port nelkuli arduino is tokeletes a celra, mert az automatan resetelheti a gepet ha leall az usb pingeles.
Erre kene egy egyszeru progit irni. En ido hianyaban elakadtam vele.
Erre a celra vettem egy par minit. 11 usd bol megvan.
A manualis ujrainditasra mar van wifi smart plugom minden gepen es tokeletesen megy. Amikor kapom az emailt hogy hello, akkor mar nyomom is az androidos appban a smart plug ki/be kapcsolast.

CryptoMan

Idézetet írta: Zorg33 Dátum április 15, 2017, 08:40:42 DÉLELŐTT
Sima ethernet port nelkuli arduino is tokeletes a celra, mert az automatan resetelheti a gepet ha leall az usb pingeles.
Erre kene egy egyszeru progit irni. En ido hianyaban elakadtam vele.
Erre a celra vettem egy par minit. 11 usd bol megvan.
A manualis ujrainditasra mar van wifi smart plugom minden gepen es tokeletesen megy. Amikor kapom az emailt hogy hello, akkor mar nyomom is az androidos appban a smart plug ki/be kapcsolast.

Készül:

UNO+ETH shield ha az időm engedi android app is lesz hozzá.

kidface

Azért választottam a pro mini-t mert a lehető leg kisebbre szeretném a dolgot csinálni

Uhura

Idézetet írta: kidface Dátum április 15, 2017, 10:30:56 DÉLELŐTT
Azért választottam a pro mini-t mert a lehető leg kisebbre szeretném a dolgot csinálni

fpeter

Lévén hogy ide USB kapcsolat a legpraktikusabb, ezért a pro mini-nél szerencsésebb választásnak tartom a nano-t vagy pro micro-t (utóbbi jobb natív USB-vel)

Tulképp egy olyan programot ami egy adott karaktert küldözget x másodpercenként azt percek alatt összerakok pl visual basic-ben - retró, de ezzel volt már dolgom :) - de jobb megoldásnak éreznék valami komplettebb linuxos vasat mint bármi ami openwrt-t futtat, vagy egy raspberry pi / kínai klónjai, mert azzal nem csak szimplán pingelném a bányászokat hanem pl perl-ben hamar össze lehet dobni - részben már készen is van - egy olyan programot ami a claymore monitoring portjára csatlakozik és figyeli a hashrate-et. Ha adott érték alá esik akkor lehet tudni hogy vagy megállt teljesen a feldolgozás, vagy legalább 1 kártya betegeskedik > lehet küldeni egy powershell reboot parancsot, ha meg nem reagál rá a vas akkor hw resetet neki...
¯\_(ツ)_/¯

HDMI dummy eladó > keresd az azonos nevű topikban!