Mekkora bevételre számíthat az ember bányászattal?

Indította Tibcsii, december 07, 2016, 10:15:48 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

bbencee

Meg 6 rx480-as legrosszabb esetben is 1380 Hash-t tud ZEC. A többit hagyjuk is.

gl81

Pest megye, elmű-émász 40 forint/W.
Dollár 280-300 között van, banktól függ.
Vegán videóiban is 0,14 szerepel.

Mi ezzel a gong?

gl81

@cryptominer
Köszönöm az építő kritikát. Nem az eon a szolgáltatom csak szólok.

@bbencee
Az adatokat itt a forumon vagy a Vegán videói alatt találtam nem én álmodtam meg hasraütés szerűen.
A többivel mi a probléma?
Az adózás résszel van a gondodod? Ezt is Vegán videojából vettem. (hogyan adózzunk)

Vagán videóiban 0,13-al számol, elnéztem sry. Azonban 300-es dollar esetében ez 0,14

adamszumu

ha már itt került szóba had kérdezzem meg hogy ki menyit fizet az áramért (/kWh) és melyik városban/faluban(helytől, településtől, lakosságtól, szitne mindentől függ)előre is köszi.

bbencee

Idézetet írta: gl81 Dátum január 11, 2017, 06:18:57 DÉLUTÁN
@cryptominer

@bbencee
Az adatokat itt a forumon vagy a Vegán videói alatt találtam nem én álmodtam meg hasraütés szerűen.
Az adózás résszel van a gondodod? Ezt is Vegán videojából vettem. (hogyan adózzunk)

Vagán videóiban 0,13-al számol, elnéztem sry. Azonban 300-es dollar esetében ez 0,14

A nyereség adó számolásánál nem vontad le se a kártyákat, se a havi áramköltséget. Pedig ezeket le lehet írni. És ha nem tévedek évi 600.000 Ft-ig magánszemélynek lehet bevétele, és nem kell utána adóznia. 

bbencee

Idézetet írta: adamszumu Dátum január 11, 2017, 06:24:43 DÉLUTÁN
ha már itt került szóba had kérdezzem meg hogy ki menyit fizet az áramért (/kWh) és melyik városban/faluban(helytől, településtől, lakosságtól, szitne mindentől függ)előre is köszi.

Ahelyett hogy egy lavinát indítunk itt a hozzászólásoknál hogy hol mennyi, inkább googlizz rá: https://elmu.hu/#!/lakossagi-ugyfelek/tarifak-dijak/lakossagi-tarifatabla
https://www.edfdemasz.hu/pages/aloldal.jsp?id=862
http://www.eon.hu/Aram_informaciok_arak

Nagy eltérések nem lehetnek ehhez képest.

zgman

Még pár hasonló hír Trump-ról és már nem éri meg bányászni..(783$)

gl81

Az áram  költségét levontam ez volt a "bevétel - cost" oszlopban. A maradék 78%-a után kell 42% adót fizetni.
Legalábbis a Vegán videójában lévő cikk alapján, amit a NAV válasza után készített a cikk szerzője.
Ugyan ebbena cikkben volt hogy negyedévente kell adózni, szóval az első negyed év után már nem tudom leírni a géped árát.

Van valaki aki vett már ki ebből pénzt? Hogyan számolt? Hogyan kell számolni?
Amit eévégezem számítást az a neten talált infók alapján készűlt.

Ha nem jó k az alapadatok akkor mivel kellene hogy számoljak?
Köszönöm!

Innen vettem a hash és watt értékeket:
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum január 07, 2017, 05:08:05 DÉLUTÁN
http://whattomine.com/coins

https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/eth?HashingPower=420&HashingUnit=MH%2Fs&PowerConsumption=2050&CostPerkWh=0.15

6 kartya kb ennyi hashet tud coinonkent

ETH/ETC : 160 MHS
ZEC: 1260 HS
XMR: 4100 HS

az aram az kb 700w es 800 w kozott

Szóval van valakinek egy táblázata milyen értékekkel lehetne számolni, ha ez nem jó?

Artthur

Fiatal koromban hallottam olyan urban legendet, hogy a paksiak mivel jobban vannak veszélyeztetve nekik olcsóbb az áram. Ez igaz lehet? esetleg valaki Paksról?

Worlynox

Idézetet írta: bbencee Dátum január 11, 2017, 07:01:01 DÉLUTÁN
Idézetet írta: gl81 Dátum január 11, 2017, 06:18:57 DÉLUTÁN
@cryptominer

@bbencee

A nyereség adó számolásánál nem vontad le se a kártyákat, se a havi áramköltséget. Pedig ezeket le lehet írni. És ha nem tévedek évi 600.000 Ft-ig magánszemélynek lehet bevétele, és nem kell utána adóznia.

Ha pedig iratsz 10 emberrel bizomanyosi szerződést, hogy az ő coinjaikat arulod, nyertel még 6 milliót.

atideath

Mi a frász történik most a coin piacon? A BTC esése nagyon durva volt tegnap megint.. Tudja valaki mi volt a háttérben? Érdemes egyáltalán még BTC-be tartogatni a zsetont vagy jobb mihamarabb megszabadulni tőle? :(
https://www.minermonitor.eu
BTC: 1KzEse6pq72fwPwiwqZWJqaqNJvMZ8EXnK

Karcsi papa

Idézetet írta: atideath Dátum január 12, 2017, 08:51:34 DÉLELŐTT
Mi a frász történik most a coin piacon? A BTC esése nagyon durva volt tegnap megint.. Tudja valaki mi volt a háttérben? Érdemes egyáltalán még BTC-be tartogatni a zsetont vagy jobb mihamarabb megszabadulni tőle? :(

Igen tudjuk Trump papa beszéde kavart vihart! Nézz körül más témákban is, pl http://www.szekelyvegan.info/forum/index.php?topic=163.msg4793#msg4793
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

raffiakötö

Idézetet írta: Karcsi papa Dátum január 12, 2017, 09:03:19 DÉLELŐTT

Igen tudjuk Trump papa beszéde kavart vihart! Nézz körül más témákban is, pl http://www.szekelyvegan.info/forum/index.php?topic=163.msg4793#msg4793

Na meg a kis kínaiak...

Székely Vegán

A kinai kormány rászolt a tőzsde manipulátorokra.. de most már stabil és lassan megindult felfelé ismét úgyhogy pánikra semmi ok.

***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

kidface

Idézetet írta: lbandita Dátum január 20, 2017, 07:58:14 DÉLELŐTT
sziasztok! eléggé szomorúan tapasztalom hogy egyre kevésbé éri meg bányászni, mikor kezdtem szeptemberben 2 kártya hozott 100 dollárt, egy hónap múlva vettem még egyet, akkor is 100 dollár, most 5 kártyám van és még mindig csak 100 dollárt hoz :(, nem tudom mi lesz így gyerekek ! ha így haladunk vehetem a 6. kártyát ha tartani akarom a 100 dolláros profitot.
befektetésnek szántam de ha belegondolok hogy 70 ezer egy kártya és hoz 8 ezer profitot nem valami jó. Ha megszerelek egy pc t, akkor keresek 7-8 ezret kb 2 óra alatt....

Az a gond, hogy tok mindegy mit bányászok sajnos minden a Bitcoin árához van igazítva

raffiakötö

sziasztok! eléggé szomorúan tapasztalom hogy egyre kevésbé éri meg bányászni, mikor kezdtem szeptemberben 2 kártya hozott 100 dollárt, egy hónap múlva vettem még egyet, akkor is 100 dollár, most 5 kártyám van és még mindig csak 100 dollárt hoz :(, nem tudom mi lesz így gyerekek ! ha így haladunk vehetem a 6. kártyát ha tartani akarom a 100 dolláros profitot.
befektetésnek szántam de ha belegondolok hogy 70 ezer egy kártya és hoz 8 ezer profitot nem valami jó. Ha megszerelek egy pc t, akkor keresek 7-8 ezret kb 2 óra alatt....

Sajnos, nem sajnos ez ilyen buli, lehet így marad még 1 - 2 hónapig, utána jön egy kiugrás, és változik a helyzet, és dől a lé... De az is lehet hogy 4 - 5 hónap lesz alacsony a profit. Most szerintem jobban megéri tartani a coinokat és várni hogy felmengy az árfolyam. Mindenki másképp csinálja, a tutit viszont senki sem tudja megmondani. De majd valaki kijavít ha tévedek...

Bob

Én inkább azt tartom érdekesnek, hogy szeptemberben 2 kártya 100 dollárt hozott. Semmi nem indokolja, hogy egy ilyen kevés tudást igénylő dolog, mint a bányászás, ennyi profitot hozzon. Én arra számítok, hogy egy idő után csak azok maradnak bányászni, akik nem fizetnek az áramért, meg akik nem befektetésként veszik a kártyát, hanem játék miatt egyébként is megveszik, vagy szimplán hobbiból csinálják, vagy mert presztízs egy 1 millió forintos bányászgépet birtokolni.

andysk

Idézetet írta: Bob Dátum január 20, 2017, 09:41:54 DÉLELŐTT

Én inkább azt tartom érdekesnek, hogy szeptemberben 2 kártya 100 dollárt hozott. Semmi nem indokolja, hogy egy ilyen kevés tudást igénylő dolog, mint a bányászás, ennyi profitot hozzon. Én arra számítok, hogy egy idő után csak azok maradnak bányászni, akik nem fizetnek az áramért, meg akik nem befektetésként veszik a kártyát, hanem játék miatt egyébként is megveszik, vagy szimplán hobbiból csinálják, vagy mert presztízs egy 1 millió forintos bányászgépet birtokolni.
Az áramért mindenki fizet csak valakinek benne van a bérleti díjban. Oda meg ugye nem vihetsz 100 bányagépet.
Szerintem ebből lassan de biztosan 1 szakma alakult ki. Tehát a nagyobb cégek járnak jól akik több ezer kártyát vesznek egyszerre és az áramot is olcsón szerzik.
Az egyik legnagyobb profit meg a kártya gyártóké főleg ha úgy évente kell cserélni.
Kicsiben csak hobbi marad mindig is...

Worlynox

De ez befektetés a munka meg nem. (ha a munkádba fejlesztesre költesz, hogy után többet keress az befektetés)
A kettőt ne keverjük össze.
De szerintem a bányászától nem várható, hogy 3 hónap után te leszel az új Csányi.
Ha csak egy év alatt hozná vissza az árát és utána eladsz mindent fél áron, már akkor is nehéz lenne jobb befektetést találni.

gl81

@andysk, milyen bérleti díjban? Ti hol béreltek termet?
@Warlynox, biztos én rontok el valamit a számítások során, de a jelenlegi árfolyamok mellett nekem jó ha másfél év alatt visszajön a befektetett hardver ára. Vagy az is lehet hogy rajtam kívűl senki sem számol az adózással. Ha nem kellene az áramért fizetni akkor sínen lennék, vagy ha le tudnék mindent írni. Erre is igaz, hogy nagyban kell csinálni, 6-12 kártya nem ér semmit, 60 ingyen árammal és egy jó könyvelővel már igen.